Ζωή Γεωργαντά κ.ά. μέλη ΕΛΣΤΑΤ κατά δοτού-του-ΔΝΤ ‘Αρχιμάγειρου’ Ανδρέα Γεωργίου

Με πραξικοπηματική τροπολογία στη Βουλή ο (άσχετος με τα οικονομικά) μισητός Μπένυ υπακούει στην τρόικα, καθιστώντας τον δοτό-του-ΔΝΤ Ανδρέα Γεωργίου [πληροφορίες ΕΔΩ]απόλυτο ΑυτοκράτοραΑρχιμάγειρο Στατιστικών Στοιχείων της (διόλου «ανεξάρτητης» πια) ΕΛ.ΣΤΑΤ (Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας). Στο μεταξύ… σκάνδαλο τεράστιων διαστάσεων αναδύεται από τις καταγγελίες της κ. Ζωής Γεωργαντά (καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας) καρατομημένης μαζί με ΟΛΑ τα άλλα μέλη της ΕΛΣΤΑΤ από τον ΔΝΤ–άνθρωπο Ανδρέα Γεωργίου. Περιληπτικά, η κ. Γεωργαντά κατήγγειλε νέο «μαγείρεμα» τύπου «Greek Statistics» (αυτή τη φορά από τη Eurostat και το ΔΝΤ) που φούσκωσε το ελληνικό έλλειμμα σε 15.4% (από 13.6) έτσι ώστε να δικαιολογηθούν σκληρότερα μέτρα λιτότητας.

Το γέλιο του, τον φανερώνει (μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι)
Το παλαβιάρικο γέλιο του Μπένυ, τον φανερώνει (ω μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι)

Επειδή βιάζομαι να ανεβάσω αυτή την ανάρτηση, δεν περιλαμβάνω εδώ στοιχεία και για τις καταγγελίες όλων των υπόλοιπων μελών της ΕΛΣΤΑΤ που… καρατομήθηκαν μαζικά, από τον γκάουλάιτερ Γεωργίου. Ομως μπορείτε να τα βρείτε όλα, στα πρόσφατα σχόλιά μου κάτω από το παλιό ποστ για την Απογραφή, ξεκινώντας ΕΔΩ. Επίσης… πιθανολογώ ότι εκείνη η «περίεργη απογραφή» (που οργάνωσε ο Γεωργίου) είχε έμφαση στη συλλογή στοιχείων ΙΔΙΩΣ για σπίτια πολιτών, ακριβώς διότι αποδείχτηκαν χρήσιμα (τελικά) και στον καλύτερο σχεδιασμό… ληστρικών φορο-επιδρομών, όπως το πρόσφατο χαράτσι.

Ακολουθούν αποσπάσματα από την εμφάνιση της κ. Γεωργαντά στο Alter (όπου δυστυχώς… πολύ ελάχιστα την άφησαν να μιλήσει). Αλλά πιο πλήρη στοιχεία έδωσε το πέμπτο video, πιο κάτω, της συνέντευξής της από τον Νίκο Χατζηνικολάου (όπου στο τέλος ακούγονται οι πιο σοβαρές καταγγελίες):

Video 1:

Video 2:

Video 3:

Video 4:

Video5 [«Ζωή Γεωργαντά – Το ΠΑΣΟΚ αύξησε σκόπιμα το έλλειμμα»]:

Αναπαράγω τώρα το κείμενο κάτω από το video, της  [Sep 16, 2011]:

Η κα Γεωργαντά μπήκε στην ΕΛΣΤΑΤ τον Αύγουστο του 2010, δηλαδή ΜΕΤΑ από την ένταξη της Ελλάδας σε καθεστώς Μνημονίου. Επομένως, ΔΕΝ μπορούσε να γνωρίζει τι γινόταν ΠΡΙΝ. To έλλειμμα αναθεωρήθηκε από 13,6% σε 15,4% το ΝΟΕΜΒΡΙΟ του 2010. Αφού είχε προηγουμένως διαφωνήσει σε υπηρεσιακό επίπεδο, ενημέρωσε πολιτικά πρόσωπα και προσπάθησε να δημοσιοποιήσει τις απόψεις της στον Τύπο, αλλά συνάντησε εμπόδια.

Το ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ διορίστηκε με ΕΠΙΛΟΓΗ του τότε υπουργού (Γιώργου Παπακωνσταντίνου), ο οποίος τώρα δεν απαντάει επί της ουσίας στην καταγγελία.

Η καθηγήτρια ΔΕΝ λέει πως δεν είχαμε υψηλό έλλειμμα, αλλά πως αυξήθηκε ΤΕΧΝΗΤΑ εκ των υστέρων (από 12-13% στο 15,4%).

Επαγγελματική και ακαδημαϊκή εμπειρία της κας Γεωργαντά:http://pastebin.com/fse8Mbpn

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ζωή Γεωργαντά, στην εκπομπή του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97,8.

Σχετικό άρθρο στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία:

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=310053

«Το έλλειμμα του ’09 είχε τεχνηέντως διογκωθεί για να φανεί ότι η χώρα είχε το μεγαλύτερο σε ολόκληρη την Ευρώπη, ακόμα και από αυτό της Ιρλανδίας που ήταν 14%, με σκοπό να δικαιολογηθούν όλα αυτά τα βαριά μέτρα κατά της χώρας.»

Άρθρο Real.gr: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=92915&catID=11

Η σελίδα της κας Γεωργαντά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας:http://www.uom.gr/modules.php?op=modload&name=Cv&file=index&id=97…

Τα βιβλία της: http://www.biblionet.gr/main.asp?page=showauthor&personsid=81112

Αρχικά είχα δει μία άλλη συνέντευξη της κ. Γεωργαντά στο Ράδιο9): Ζωη Γεωργαντά – ΜΑΓΕΙΡΕΨΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΔΝΤ (seisaxthia.blogspot.com) – όπου όμως ο τίτλος δεν ήταν 100% ακριβής, διότι το εν λόγω «μαγείρεμα» δεν αφορούσε την είσοδο στο ΔΝΤ αλλά τη σκλήρυνση μέτρων λιτότητας και πιέσεων στη χώρα μας, πολύ αργότεραΜετά, διάβασα αυτό εδώ: «Η κ. Γεωργαντά καταγγέλει (με αριθμό πρωτοκόλλου) σημεία και τέρατα για το φουσκωμένο έλλειμμα, αλλά οι πολιτειακοί άρχοντες (και οι εισαγγελείς;) κωφεύουν« (Θραξ Αναρμόδιος).

Herr Papakonstandinou
Herr Papakonstandinou

Στη συνέχεια… αγανάκτησα με τη λάσπη που έριξε στην κ. Γεωργαντά ο… αποδεδειγμένος ψεύτης Γ. Παπακωνσταντίνου, όταν είπε ότι «Όσο για τα λεγόμενα της κυρίας Γεωργαντά, μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, νομίζω πως η σοβαρότητά τους εξαντλείται στη φράση που χρησιμοποίησε, ότι ‘βρισκόμαστε υπό γερμανική κατοχή‘».

Πληθώρα άλλων στοιχείων (και καταγγελιών από άλλα καρατομηθέντα μέλη της ΕΛΣΤΑΤ) παρέχει στο άρθρο της και η κ. Σοφία Βούλτεψη (ΕΔΩ)Δεν έχει σημασία το ότι… σε πολλά δεν συμφωνώ μαζί της κατά καιρούς, ή το κομματικό της στίγμα, διότι εδώ λέει ΜΟΝΟ αλήθειες η κ. Βούλτεψη. Π.χ. αποκαλύπτει και το γεγονός ότι ο Ανδρέας Γεωργίου στην πραγματικότητα δεν έφυγε ποτέ από το ΔΝΤ (το οποίο υπηρέτησε πιστά επί σειρά ετών, 1989-2010) αλλά… βρίσκεται σε άδεια μακράς διαρκείας από το ΔΝΤ, κάτι που αντιφάσκει σοβαρά με τον δήθεν «ανεξάρτητο» ρόλο του (και την ΔΗΘΕΝ «ανεξάρτητη» ΕΛΣΤΑΤ). Ομως η κ. Γεωργαντά ουσιαστικά κατήγγειλε εξίσου και τον Γερμανό ανώτερό της Walter Radermacher (αλλά… πολύ αφελής ήταν η κ. Γεωργαντά, όταν νόμιζε ότι τα πρωτοκολληθέντα υπομνήματά της θα τύγχαναν αναγνώρισης, ακόμη και από τον… ΠΑΝΤΕΛΩΣ άχρηστο Πρόεδρο της Δημοκρατίας).

Walter Radermacher
Walter Radermacher
Andreas Georgiou
Enter a caption

Κάποιος κ. Λογοθέτης (ο καρατομηθείς αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ) επιχείρησε να αποσπάσει από το “μεγάλο αφεντικό” (δοτό-από-το-ΔΝΤ) Γεωργίου και… ενοχοποιητικά στοιχεία  (αφού το ΔΝΤ υπηρετεί άλλωστε) αλλά… μηνύθηκε από τον Γεωργίου για (δήθεν) “κλοπή προσωπικών στοιχείων” πριν ένα χρόνο, ενώ… τα  “προσωπικά στοιχεία”  (λέει ο κ. Λογοθέτης ότι) ήταν προσβάσιμα και από άλλα δέκα άτομα περίπου (οπότε η μήνυση συνιστά… αυταρχικό τσαμπουκά).

Bradley Manning
Bradley Manning

Προφανώς, είναι είδος  «WHISTLEBLOWER»  ο κ. Λογοθέτης, αλλά προσπάθησαν να τον φιμώσουν (όπως και την κ. Γεωργαντά). Η μήνυση που του υπέβαλλε ο Γεωργίου τον κατηγορεί για «κακούργημα» (ω, ναι, ναι… όπως και το στρατιώτη Bradley Manning,που έδωσε τα τηλεγραφήματα στο Wikileaks, στην Αμερική τον θεωρούν «κακούργο»…). :mrgreen:  

OK. Όσον αφορά τη γενικότερη… άθλια κατάσταση, ένα άρθρο του ZeroHedge [Is September 20 Greek Default Day?] προβλέπει... χρεωκοπία της Ελλάδας την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011, με βάση κάποιες σημαντικές ενδείξεις, δηλαδή π.χ. [1] ημερομηνία λήξης σημαντικού ομόλογου 20 Σεπτεμβρίου, [2] λήξη ασφάλιστρων CDS την ίδια μέρα (πληρωτέων 21 Σεπτεμβρίου) οπότε «συμφέρει η χρεωκοπία ακριβώς μια μέρα πριν«, [3] ακύρωση ταξιδιού ΓΑΠ στην Αμερική, κλπ.

UPDATE 1:  Το αμαρτωλό παρελθόν της EUROSTAT (που έχει συνεργήσει με πλήθος «μαγειρέματα στοιχείων».) 

Αν νομίζετε (αφελώς) ότι «η Eurostat είναι αθώα», σας ετοιμάζω… «δωράκι» (χεχε). Η Eurostat είχε συνεργήσει με ένα σωρό «μαγειρέματα» στοιχείων, από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Η ίδια είναι ένοχη και για (τουλάχιστον) μια πολύ γνωστή στατιστική απάτη: Μέσω ειδικού τρόπου υπολογισμού της ανεργίας, εδώ και αρκετά χρόνια, στις επίσημες στατιστικές της Ε.Ε. παρουσιάζονται πλασματικά ποσοστά ανεργίας, πολύ χαμηλότερα των πραγματικών, όπως εξηγεί και το άρθρο (του Σεπτεμβρίου 2009«Με ευλογίες της Eurostat κρύβουμε την ανεργία« (Ελευθεροτυπία). Βέβαια δεν φταίνε οι ειδικοί επιστήμονες (στατιστικολόγοι κ.ά.) που δουλεύουν εκεί, αλλά οι πολιτικές που τους επιβάλλονται άνωθεν. Επίσης, στην περίπτωση της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας (πρώην ΕΛΣΥΕ, νυν ΕΛΣΤΑΤ) οι πραγματικοί υπαίτιοι για «στατιστικά μαγειρέματα» ήταν (σχεδόν πάντα) οι εκάστοτε υπουργοί, όπως… (ματαίως) προσπάθησε κάποτε να εξηγήσει ο πρώην διευθυντής της ΕΛΣΥΕ κ. Κοντοπυράκης, σε μια σημαντική αλλά ξεχασμένη συνέντευξή του: «Το Γενικό Λογιστήριο δίνει τα στοιχεία» («Ελευθεροτυπία», Φεβρ. 2010).  Ορισμένα πολύ σημαντικά στατιστικά στοιχεία είναι πρακτικά αδύνατο να ελεγχθούν από τη Στατιστική Υπηρεσία, π.χ. τα στοιχεία που της παρέχει το Λογιστήριο του Κράτους. Αυτό βέβαια δεν μας το είχε πει ο Γ. Παπακωνσταντίνου (υποψήφιος Δεύτερου βραβείου… Πούλιτζερ, για τα Μεγαλύτερα Ελληνικά Πολιτικά Ψεύδη, μετά το Πρώτο Βραβείο Ψευτιάς, που δικαιωματικά ανήκει στο… Γιώργο Παπανδρέου).

 • Κοντολογίς, η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, ανέκαθεν ήταν ο αποδιοπομπαίος τράγος για τα «μαγειρέματα» που έκαναν πολιτικοί (και των δύο κομμάτων). Ουσιαστικά δεν υπήρχε μια αξιόπιστη, ανεξάρτητη Ελληνική Στατιστική Αρχή, όπως δεν υπάρχει και τώρα, μόνο που τώρα (μετά το «πραξικόπημα του Μπένυ«) δεν είναι καν… ελληνική!  :mrgreen:  
[αυτά προς το παρόν, τα υπόλοιπα στο… http://twitter.com/omadeon]
Σημαντικά άρθρα γενικότερου ενδιαφέροντος (όχι για το… Eurostat-gate):
Enhanced by Zemanta

25 comments

 1. Σε όσους έκανα στενό μαρκάρισμα προ 6μήνου για να μην απογραφούν, τώρα πια κατάλαβαν ότι δεν ήταν μια απλή απογραφή. Ορισμένοι εξακολουθούν να είναι ντουβάρια βέβαια. Αφού μας κλέψουν και το τελευταίο ευρώ, θα κηρύξουν την πτώχευση και μετάααα θα ξυπνήσει και ο τελευταίος Έλληνας.

 2. In my oppinion the entire political group knowingly, willingly and with intend lied to the IMF to estabilsh fictitious data to increase the possibility of the money being approved then the money is taken by the
  politicians for personal use and the public will suffer for their entire life!!. They are trators and should be prosecuted.

  • They did not lie to the IMF. They lied WITH the IMF. They colluded and collaborated with the IMF to construct the fraudulent, fictitious data. And rest assured that the government’s top-ranking officials made a very pretty penny out of it. Yes, they ARE and they must be prosecuted and punished accordingly.

   • Exactly. Moreover…
    [1] I have NOT finished yet the English language version of all this material…
    [2] I have plenty of evidence that the IMF has repeadely, shamelessly and persistently lied and misinformed everyone, about certain countries’ statistics. Most notably Venezuela;s (for which they even… apologized, later on).
    [3] Official documents of the IMF prove they were assuring everybody back in 2007 that everything will be ok and no economic crisis was really imminent (in Monde Diplomatique, articles in French supply plenty of such pdf-links).

    • Make sure to make separate posts about the new evidence you’re translating (if you get it finished at a later date), instead of just adding updates to the existing one.

 3. Καταπληκτικά στοιχεία αυτά που παραθέτετε και απαντούν σε ένα σχετικό «γιατί»:

  Έχουμε χούντα στην Ελλάδα;
  Μπααα!
  Ο άγγλος καρατζαφύρερ (nigel Farage αγγλιστί) λέγοντας αυτά
  …It is a plane landing at Athens airport out of which get an official from the Commission, an official from the ECB and an official from the appalling IMF. Those three people, the Troika you call them, go in meet the Greek Government and tell the Greek Government what they may of may not do. You have killed Democracy in Greece. You have three part-time overseas dictators now telling the Greek people what they can and cannot do. ..

  μας αφήνει να καταλάβουμε ότι έχουμε Κατοχή και
  Κυβέρνηση ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ.

  Για να μας δώσει αισιοδοξία η Κυβέρνηση ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ αύξησε τις ΕΞΑΓΩΓΕΣ τέτοιων εικόνων σε
  http://www.zerohedge.com/news/arab-spring-greek-autumn-european-winter
  μέχρι Miami μεριά
  http://www.miamiherald.com/2011/09/16/2410291/greece-man-hurt-after-setting.html
  ενώ εδώ παίζει κάπως έτσι
  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=380479&cid=4

  Που είμαστε;
  Εκεί όπου όλες οι Ελληνικές επιχειρήσεις πέρασαν εδώ και αρκετά χρόνια: έχει ή δεν έχει ο λογαριασμός λεφτά για να καλύψει την επιταγή;
  Τo Κράτος – επιχείρηση «Ελλάδα ΑΕ» βρίσκετε στο ίδιο σημείο. Δεν θα ήθελα να είμαι στην θέση ενός από τα λογιστάκια του κράτους που είναι επιφορτισμένα με την παρακολούθηση και την εξυπηρέτηση τέτοιων λογαριασμών.
  -Τράβα από εκείνον που έχουμε δανείσει στις Τράπεζες. -Μα η Πρώτον μου λέει ότι δεν έχει ρευστό να μας γυρίσει πίσω.
  -Πάρε τον Προβεβλημενόπουλο να τυπώσει ΕΛΑντε για να τους δώσει. -Τον πήρα και ζητάει κάνα κωλόχαρτο για εγγύηση. -Βγάλε Κρατικά γραμματιάκια τρίμηνα το πρωί για να τα δώσουν την ίδια μέρα ως εγγύηση. –ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΧΤΕΣ… (ένας έλληνας λογιστάκος φταίει για το παγκόσμιο crash)

  Τα τρίμηνα γραμμάτια με συγκεκριμένο επιτόκιο που το τελευταίο ήθελε 300εκ αλλά βρήκε μόνο τα μισά (150εκ) σε ποιους λογαριασμούς πληρώνονται οι τόκοι; Από ποιους λογαριασμούς εξοφλούνται;
  Εκείνα τα αμαρτωλά swaps κάθε πότε πληρώνονται οι τόκοι;
  http://risk.net/risk-magazine/feature/1498135/revealed-goldman-sachs-mega-deal-greece

  Το Wall Street και η City όταν δεν είναι «occupant» από ανώνυμους ή εξαγριωμένους στοιχηματίζουν ότι η Κατάρρευση θα γίνει από «ΕΝΑΝ ΑΔΕΙΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ»

  Στις 20 Σεπτεμβρίου πρέπει να πληρωθούν 769εκ βρωπουλάκια ως τόκοι για δύο ομόλογα των ετών 2037 και 2040 που συνολικά είναι αξίας μεγαλύτερης από 16,5 δις. Η απλή ερώτηση είναι: έχει ο Λογαριασμός λεφτά να πληρωθούν;
  http://www.zerohedge.com/news/september-20-greek-default-day

  Τα «αγόρια» όμως της αγοράς είναι τόσο αθώα στο παιχνίδι τους;
  ή πρέπει να έχουμε ΠΑΝΤΑ υπ’ όψη ότι η «Αγορά»_δημιουργεί_Γεγονότα… όταν μία φήμη τα πυροδοτήσει
  και ας είναι μόνο ένα email με: φίλος φίλου είπε σε δικό μου φίλο:
  From colleague: έκανες την πρώτη παράθεση.
  trader friend just hit me with the following: άρχοντα η δεύτερη παράθεση με εμφωλιασμό και κάποιας άλλης, είναι αριστούργημα.
  There is “Chatter” in the market of a Greek Default this Weekend – and their CDS is over 400 wider… Soc Gen is off 7% on exposure – German CDS more expensive than UK;s – despite the ballooning in the CDS prices for Lloyds and RBS.
  http://www.zerohedge.com/news/market-chatter-greek-default-over-weekend

  Και πάνω στην οργασμική κλιμάκωση της Παρασκευής να βγαίνει ο Γουρονοκέφαλος να διαψεύδει: «Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται αυτό το οργανωμένο κύμα “φημών” για δήθεν χρεωκοπία της Ελλάδας.»
  http://minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/id/5649366f-7279-4316-9270-949b4c26b897
  Τα «αγόρια» πάνω στον οίστρο μεταφράζουν αυτολεξεί με ανοιχτά τα χρηματιστήρια: «It is the first time you get this organized wave of «rumors» on alleged failure of Greece.» http://zerohedge.com/news/official-greek-response-internet-rumors-imminent-greek-default
  Θέλουμε το ελληνικό κείμενο και ΔΕΝ μας ενδιαφέρει η αγγλική ανακοίνωση του υπουργείου.
  http://minfin.gr/portal/en/resource/contentObject/id/aae66170-759d-4fb0-a7a0-9f2ce628ca1f
  Το πιασες πουλί μου;

  Τα (Μ)η(Μ)ουλες(Ε)μένα γράφουν: «…Ιδιαίτερη ανησυχία και πανικό έχει προκαλέσει στα κυβερνητικά επιτελεία, το γεγονός ότι τα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων γνωρίζουν άριστα ότι στο τρέχον τρίμηνο η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με εξωτερικές εκκρεμότητες, δηλαδή δεν είναι υποχρεωμένη να καταβάλει μεγάλα ποσά σε αποπληρωμή χρεολυσίων και δανείων ούτε στην πληρωμή ληξιπροθέσμων ομολόγων. Αυτό σημαίνει πως οποιοδήποτε πρόβλημα και να εμφανιστεί ως προς τη ρευστότητα του ελληνικού κράτους, θα αφορά εσωτερικές εκκρεμότητες της χώρας και άρα δεν θα επηρεάσει δραματικά την Ευρωζώνη. Θεωρούν λοιπόν ότι είναι η προσφορότερη περίοδος για την άσκηση αφόρητων πιέσεων….» http://zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=381569&cid=6

  Οι Γερμανοί αρχίζουν να ξυπνάνε και δείχνουν τα δόντια τους έστω μέσω δημοσκοπήσεων:82% διαφωνεί με την ανατολίτισσα Άγκελα και το 66% αρνείται να δοθεί βοήθεια σε άλλα κράτη.
  http://faz.net/artikel/C30638/europas-schuldenkrise-82-prozent-halten-merkels-rettungspolitik-fuer-falsch-30687564.html

  Μερικά Αμερικανάκια διαβάζουν site σε .eu και βλέπουν πιο καθαρά ότι:
  Ο Τιτανικός Τους, πάει πάνω στο παγόβουνο και κάποιοι τους φωνάζουν ότι έλληνες τρομοκράτες έχουν βάλει βόμβα στο αμπάρι. Ό διετής μύθος της κατάρρευσης της Euroland έριξε την ισοτιμία από το 1,40 στο 1,30 {μόνον} και οι ΑγγλοΣάξωνες τυρβάζουν για εμβόλιο και επιδημία όπως την εποχή της νόσου των πτηνών. Δηλ. η «Αγορά» έχει χάσει τα άντερά της(ο trader της UBS, 2δις;) παίζοντας δύο χρόνια τώρα την χρεοκοπία που έρχεται αλλά δεν φτάνει ποτέ! Ενδιαφέρον!
  http://leap2020.eu/GEAB-N-57-is-available-Global-systemic-crisis-Fourth-quarter-2011-Implosive-fusion-of-global-financial-assets_a7640.html
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ!

  Μετά από ταξίδι σε αρκετό ύψος θα μπορέσουμε να δούμε την συνολική εικόνα ως το παγκόσμιο πρόβλημα που κάνει πολλούς να αναρωτιούνται: ένας αναρχικός από τα Βαλκάνια πυροδότησε τον WWI ή θυμάμαι λάθος;
  «Οι συνθήκες είναι παρόμοιες με αυτές που υπήρχαν πριν από τον WWII και απλά η Κίνα είναι εκείνη που πρέπει να αποφασίσει: με ποιους θα πάει;…»

  ΥΓ. Γιατί προτιμήθηκε η Ελλάδα για «τρομοκράτης»; και όχι πχ η Ιρλανδία ή κάποια χώρα που βλέπει Ατλαντικό είναι κάτι που δεν μπορεί να απαντηθεί με στοιχεία. Εικασίες κάνοντας θα βλέπαμε διαβατήρια πολιτικών και πειθήνια όργανα. Άλλωστε, αυτή η βιασύνη να γίνει το «κακό παιδί» θυμίζει την Πουτ@ν@ τον ΓΑΠ που έλεγε ο ΣτρώσεΚαν ότι κανονισμένα τα χανε.

  ΥΓ2. Το ότι χάσαμε έναν πόλεμο που δεν δώσαμε και βρεθήκαμε κατευθείαν σε ΚΑΤΟΧΗ, δυστυχώς σημαίνει ότι δεν θα αποφύγουμε το αίμα για να ξεπλύνουμε την ΠΡΟΔΟΣΙΑ…

  • Αγαπητέ φίλε Ολογιστή…
   Mόλις τελείωσα την ανάγνωση των περισσότερων πολύτιμων στοιχείων που έφερες…
   πλην του τελευταίου σου λινκ,
   σε άρθρο που (πράγματι) πρέπει να διαβαστεί ΠΟΛΥ προσεκτικά ! 🙂

   Κατόπιν τούτου (επειδή κάνω ένα διάλειμμα τώρα και θα ξαναγυρίσω σε 1-2 ώρες)
   σου ανακοινώνω ότι σε πρότεινα για συμμετοχή στο μπλογκ μας σαν co-editor.
   Ο Αιρετικός ήδη συμφώνησε, το θέτω ΚΑΙ εδώ το θέμα, έτσι ώστε…
   αν δεν υπάρξει βέτο (άλλου) μέχρι π.χ. αύριο,
   να έχεις τον κωδικό σου να… γράφεις ΚΑΝΟΝΙΚΑ ποστ ! 🙂 χεχε

   Well done, keep up the good work.

   Υ.Γ. ΠΟΛΥ έξυπνο το… κόλπο με τις αγκύλες που έσωσε το σχόλιό σου από τη σπαμέστρα (και μετά εγώ αφαίρεσα τις αγκύλες για να γίνουν ενεργά τα λινκ).

   • Είπα να κοιτάξω για σχόλια και διαβάζω τα λόγια σας και νιώθω Τιμή.
    Σας ευχαριστώ έτσι ή αλλιώς για την φιλοξενία.
    Κάποιες σκέψεις και αφόρητη προσμονή να έρθει το αύριο. 🙂

    Αν κανείς παρατηρήσει την ιστορία από την αρχή, θα βρει πάλι εκείνα τα στοιχεία που την κάνουν να επαναλαμβάνεται και δυστυχώς χωρίς να γίνεται Φάρσα.

    «Το Δολάριο είναι το Νόμισμά Μας αλλά τα προβλήματά Του δικά Σας.»

    Οι ΑγγλοΣάξωνες(αμερκάνοι και άγγλοι υποτακτικοί τους) από την αρχή φώναζαν «πτωχεύστε», είτε θεωρώντας το ως λύτρωση του μαρτυρίου μας, είτε ως πάγιά τους θέση για την Θεά Αγορά που θα γιατρέψει τις πληγές.

    Στην Δική Τους περίπτωση δεν το έκαναν όμως. Αφού πατήσαν το κουμπάκι στην Λήμαν Αδέλφια, πήραν τους πυροσβεστήρες στα χέρια και άνοιξαν κρουνούς δολαρίων για την AIG και τις υπόλοιπες, ώστε να σβήσουν την φωτιά.
    Στην Λαμία όμως, άφησαν ξεκρέμαστους τους Ελληναράδες να ζητάνε από την Cityγρουπ τα τοξικά που τους είχε πουλήσει. Πόσες Λαμίες έχει η Ευρώπη;

    Οι Ευρωπέη Politiki να κραδαίνουν πάντα το καπέλο του Τσάμπερλεν, γυρνώντας από υπογραφές σε συνθήκες «παράτασης του αναπόφευκτου».

    Σε μία Ευρώπη που όλο θέλει να Ενωθεί και όλο Λάθος κάνει.

    Και να ξυπνάει σιγά – σιγά εκείνος ο γερμανάκος με τα «φακ δεμ ολ» και «εγώ είμαι ο Καλύτερος του Νίτσε»… μη χέσω!

    ΥΓ. Οι θιασώτες της «Ελεύθερης Αγοράς» είναι εκείνοι που γελάνε τρανταχτά όταν βλέπουν ότι οι ευρωπέη φίλοι τους πιστεύουν τις μ@λακίες που λένε για αυτήν. Στην Μέκκα τους, κλειδαμπαρώνουν τις εισαγωγές με αντιντάμπιγκ δασμούς και άλλα φρούτα από καταβολής Τσαγιού(φορτίο που «κάψανε» για την ανεξαρτησία τους). Εμπάργκο όταν δεν θέλουν να μπουν πούρα στην Αμερική και τίποτα παραμύθια για χημικά όπλα όταν θέλουν να κλέψουν την Ιρακινή αγελάδα.
    Το τι γέλιο ρίχνουνε όταν οι ιδεολογίες τους περνάνε τον Ατλαντικό και γίνονται Δόγματα δεν λέγεται. Οι κυρίες που τους πίστεψαν να ξεφωνίζουν: -Μα δεν γίνεται να τυπώσουμε ευρά, δεν είναι σωστό!

    ΥΓ1. Προσωπικά έχω γελάσει πολύ σε κάποια ακραία φαινόμενα που δημιουργούνται στην Ελεεινική Διοίκηση. Πας στον Επόπτη και του λες: κοίταξε να δεις έχω πίσω μου ένα τσουβάλι φράγκα και αν δεν μου κλείσεις την Υπόθεση, εγώ χέστηκα, εσύ θα χάσεις. Σου απαντάει: μα τι είναι αυτά που λες, θα βρούμε λύση, πάμε στον Έφορο. Το παιχνίδι στήνεται όταν δείξεις την καλή σου πρόθεση αναφέροντας Δύο νούμερα και σφραγίζεται μετά χειραψίας η συμφωνία. Τα περαιτέρω τα παίρνει πάνω του ο Επόπτης που χρεώνει την υπόθεση σε κάποιον Ελεγκτή. Σε αυτό το σημείο αραιά και που δημιουργείται η «Κωμωδία του Υπαλληλάκου».
    Έχει συμβεί να είναι Ελέγκτρια και να λέει πολύ απλά «εγώ δεν υπογράφω τέτοιο πράγμα». Έχεις τελευταία υπογραφή(επικύρωση) και προτελευταία(αποδοχή) και σου λείπει η Πρώτη – η Διαδικαστική.
    Μπένυ και Andrea την άλλη φορά και κάνα κοκαλάκι στις πρώτες υπογραφές γιατί λογιστάκια για να κάνουν το “ΛΑΘΟΣ” δεν θα βρείτε εύκολα…
    Ζήτω στα Υπαλληλάκια της Βουλής και της Στατιστικής που είπαν ΟΧΙ στο ΣΤΗΜΕΝΟ.
    (Μην ξεχνάμε και τα Υπαλληλάκια του Υπουργείου που έγραψαν φαρδιά πλατιά ΟΧΙ σε κατάθεση μετρητών στην Πρώτον. Μπένυ πέτα τους από το τρένο!)

    ΟΞΩ ΛΕΧΡΙΤΕΣ ΑΠ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ.

 4. Καλημέρα φίλε Ολογιστή (θα τα πούμε αργότερα, ισχύουν όσα είπα… αλλά θα ήθελα να ετοιμάσεις ΚΑΙ ένα δοκιμαστικό ποστ σε λίγες μέρες, π.χ. σε 3-4 μέρες).

  Ενημέρωση τώρα για το θέμα αυτού του ποστ… (και φεύγω για αρκετές ώρες)

  1. Σημαντικό άρθρο με νέα στοιχεία στην «Ελευθεροτυπία»

  «ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ, ΗΤΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕ ΤΟΝ ΤΟΜΣΕΝ»

  Εν αρχή ην το ΔΝΤ για τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ

  Του ΚΩΣΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

  Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010 είχαν περάσει μόλις δύο μήνες από την ώρα που η Ελληνική Στατιστική Αρχή είχε επισήμως πιάσει δουλειά. Την ίδια ημέρα ο πρόεδρός της, χωρίς ακόμα να έχει διακοπεί η υπαλληλική του σχέση με το ΔΝΤ, φέρεται να απέστειλε email στον επικεφαλής του Διεθνούς Ταμείου Πολ Τόμσεν, με το οποίο τον ενημέρωνε για την άμεση ανάγκη τροποποίησης του ιδρυτικού νόμου της Ανεξάρτητης Ελληνικής Αρχής.

  Τρεις ημέρες μετά τις πρώτες αποκαλύψεις της «Ε» περί σκόπιμης διόγκωσης του ελληνικού ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ, ένα e-mail του προέδρου της προς τον επικεφαλής του ΔΝΤ, τον Οκτώβριο του 2010, ανάβει νέες φωτιές. Αναφέρεται στην άμεση ανάγκη τροποποίησης του ιδρυτικού νόμου της Αρχής, χωρίς να γνωρίζουν το παραμικρό τα μέλη του Δ.Σ.
  Το e-mail αυτό έφτασε στα χέρια υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ, οι οποίοι το έχουν προσκομίσει στην αρμόδια εισαγγελική αρχή που χειρίζεται το θέμα της ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος του αντιπροέδρου της Αρχής, Νίκου Λογοθέτη, ύστερα από έγκληση του προέδρου Ανδρέα Γεωργίου για παραβίαση της προσωπικής ηλεκτρονικής του αλληλογραφίας.

  Η σημερινή αποκάλυψη της «Ε» έρχεται τρεις ημέρες μετά τις καταγγελίες που έκανε στην εφημερίδα μας η Ζωή Γεωργαντά, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος του Δ.Σ. της Αρχής, περί σκόπιμης διόγκωσης του ελλείμματος στο 15,4 προς τη Eurostat με σκοπό τη λήψη υπερβολικών δημοσιονομικών μέτρων από το ελληνικό οικονομικό επιτελείο.

  Στο περιεχόμενο του e-mail, που κατέχουν οι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ, γίνεται ενημέρωση κυρίως προς τον Πολ Τόμσεν και δευτερευόντως προς το νομικό εμπειρογνώμονα και μόνιμο αντιπρόσωπο της Eurostat, με παραχωρημένο γραφείο στην ΕΛΣΤΑΤ, για περίπου δέκα μήνες από τον Μάιο του ’10 μέχρι τον Ιανουάριο του ’11 Σουηδό Snorrason. Σ’ αυτό τονίζεται η «ιδιαιτέρως ανάρμοστη κατάσταση με κάποια από τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ» και υπερτονίζεται η ανάγκη για άμεση τροποποίηση του νόμου 3832, υπό τον οποίο ιδρύθηκε.

  Καθήκοντα

  Σκοπός, όπως περιγράφεται, ήταν μεταξύ άλλων να «αποσαφηνιστούν τα καθήκοντα των μελών του Δ.Σ. και κυρίως αυτά του αντιπροέδρου». Η ανάγκη αυτή αναφορικά με τα καθήκοντα του αντιπροέδρου τονίζεται ήδη από την πρώτη παράγραφο. Ο πρόεδρος της Αρχής φέρεται -από το περιεχόμενο του e-mail- να έχει ενημερώσει για τις προτάσεις τροποποίησης τόσο τον Ελληνα τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου όσο και το γενικό διευθυντή της Eurostat Ράντερμαχερ. Σε άλλο σημείο τονίζεται ότι αν κάτι τέτοιο δεν γίνει, «θα κινδυνεύει ολόκληρη η διαδικασία μεταρρύθμισης των ελληνικών στατιστικών (greek statistics)». Και μάλιστα, αν η Ελλάδα δεν θα το έκανε αυτό μόνη της, θα έπρεπε να της το επιβάλει το Ecofin.

  Οι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ κρατώντας αυτό το έγγραφο ζήτησαν εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Αρχής για τον ατομικό τρόπο λειτουργίας προς ξένες υπηρεσίες για ένα θέμα που αφορά μια ελληνική Αρχή και μάλιστα ανεξάρτητη.

  «Ο διορισμός μας δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ του Αυγούστου 2010. Ο πρόεδρος της Αρχής ήταν τότε υπάλληλος του ΔΝΤ και μάλιστα με τυπικά καθήκοντα να ελέγχει την εφαρμογή των μέτρων που έθετε το ΔΝΤ σε υπανάπτυκτες χώρες· έφυγε από αυτό τον Φεβρουάριο του 2011», λένε τώρα κάποια από τα μέλη του Δ.Σ., που καταγγέλλουν ευθέως ότι παρά το γεγονός ότι διορίστηκαν από τη Βουλή, όλες οι προσπάθειες του επικεφαλής της Αρχής ήταν να παραγκωνιστούν και να μη συμμετέχουν στις διαδικασίες επεξεργασίας των στοιχείων του ελλείμματος.

  Ο πρόεδρος της Αρχής, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πήρε θέση επ’ αυτού, απεναντίας απείλησε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη για υπεξαίρεση προσωπικών δεδομένων. Και τις ίδιες ημέρες προσέφυγε κατ’ αγνώστων καταθέτοντας μήνυση στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Η έρευνα των ηλεκτρονικών ιχνών που ακολούθησε αποκάλυψε τα εξής:

  Αφού εκδόθηκε άρση του απορρήτου της επικοινωνίας του αντιπροέδρου της Αρχής, Νίκου Λογοθέτη, διαπιστώθηκαν και καταγράφηκαν οι ip διευθύνσεις από τις οποίες είχε γίνει παράνομη είσοδος στο πρόγραμμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του προέδρου Ανδρέα Γεωργίου.

  Οι διευθύνσεις αντιστοιχούσαν σε τρία διαφορετικά σημεία. Ενα στην Καβάλα, όπου βρίσκεται σπίτι του Ν. Λογοθέτη. Ενα στο σπίτι του στις Αχαρνές Αττικής. Και ακόμα ένα σε μια εταιρεία στον Ασπρόπυργο Αττικής όπου ο αντιπρόεδρος της Αρχής εργαζόταν.

  Ηταν γνωστό ότι προερχόταν από τον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα με προτροπή του ίδιου τού τότε υπουργού Οικονομικών θα απασχολούνταν στο πεδίο της «Πιστοποίησης Διαχειριστικής Επάρκειας», κάτι που έκανε και σε άλλους φορείς του Δημοσίου και σε ιδιωτικές εταιρείες.

  Ερευνα

  Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τις ημέρες των περασμένων δημοτικών εκλογών έκανε έρευνα στο σπίτι του αντιπροέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και κατέσχεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις φορητούς υπολογιστές. Ερευνα έκανε και στην ΕΛΣΤΑΤ.

  Ο ίδιος, ο υπό παύση όπως και τα άλλα πέντε μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ εκτός του προέδρου, αποδίδει την υπόθεση σε σκευωρία, καθώς ισχυρίζεται -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι ένας από τους υπολογιστές του ήταν μονίμως ανοιχτός στο γραφείο του, χωρίς κωδικό προστασίας και χωρίς μάλιστα να τον χρησιμοποιεί.

  kkyr@enet.gr

  _______ τέλος άρθρου (το παράθεσα ΟΛΟ γιατί είναι πολύ σημαντικό _______
  πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=310788

  ________________
  Σήμερα επίσης βγήκε στο Γιουτιουμπ και το ΠΛΗΡΕΣ βίντεο της συνέντευξης της κ. Γεωργαντά στο Alter.
  Η ειλικρίνειά της είναι προφανής, όπως και το ότι έπεσε σε 2-3 παγίδες επικοινωνιακού τύπου.
  Ομως παρά την… τεράστια αφέλειά της, η ΟΥΣΙΑ των καταγγελιών της παραμένει.
  Και σε συνδυασμό με τις «κινήσεις Γεωργίου» η υπόθεση «βρωμάει πολύ».
  Αλλά τους δημιο-γράφους; όπως τον Κώνστα και τον Κωνσταντάτο του Αλτερ, τους καίνε άλλα πράματα, π.χ.
  (1) τους καίει μην τυχόν και συκοφαντηθεί το ΠΑΣΟΚ για «συνωμοσία» και (2) να «αποδείξουν» ότι τα στοιχεία των ΔΕΚΟ (που ανάφερε η κ. Γεωργαντά) είναι «ασήμαντα».

  Το βίντεο είναι αυτό

 5. Εισαγγελική παρέμβαση για την ΕΛΣΤΑΤ μετά το δημοσίευμα της «Ε»
  http://www.enet.gr/310961
  #Greece #GreekStatistics #elstat

  Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπονή προκάλεσε σήμερα το δημοσίευμα της «Ε» (16 -9-2011) στο οποίο η καθηγήτρια του πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωή Γεωργαντά κατήγγειλε σκόπιμη διόγκωση του ελληνικού ελλείμματος με σκοπό την επιβολή σκληρότερων οικονομικών μέτρων.

  Ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και δεύτερον να διαπιστωθούν ενδεχόμενα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα σε βάρος της εθνικής οικονομίας.

  Την έρευνα ανέλαβε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου και ως πρώτη μάρτυρα κάλεσε την καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά.

 6. Omadeon, το βίντεο ανέβηκε στο κανάλι Hellenic Press και πλησιάζει τις 9.000 προβολές σε 3 ημέρες. Όμως πολλοί δεν έχουν καταλάβει ποιο είναι το ζήτημα με την καταγγελία της κας Γεωργαντά, ενώ άλλοι εκφράζουν επιφυλάξεις. Μπορείτε ευχαρίστως να χρησιμοποιήσετε αυτό (στην ίδια ή – καλύτερα – σε ξεχωριστή ανάρτηση).

  FAQ για την καταγγελία περί αύξησης ελλείμματος:

  Όσοι θέλουν να ενημερώσουν φίλους και γνωστούς για την καταγγελία (πρέπει), μπορούν απλά να δίνουν τον παραπάνω σύνδεσμο. Είναι όλα συγκεντρωμένα, βίντεο και απαντήσεις σε συνηθισμένα ερωτήματα.

  • @hellenicpress
   Ευχαριστώ για το σχόλιο και το σύνδεσμο…

   Είμαι ΗΔΗ σε διαδικασία κατασκευής ενός βίντεο με ομιλία στα αγγλικά, ελληνικούς υπότιτλους και… Animated narration, για όλη αυτή την υπόθεση.

   Μεταφράζω και ορισμένες δηλώσεις της κ. Γεωργαντά στα αγγλικά (και όχι μόνο τις δικές της) φτιάχνοντας κάτι σαν μίνι-ντοκυμαντέρ.

   Υ.Γ. Στο βίντεο που ετοιμάζω, μιλάει ο… Δρ. Geoffrey BanksterCrap Shredder (γνωστός κι από το «μίκυ μάους», «Τροϊκανός Ηρως»).
   🙂
   Μόνο που… θα είναι πολύ πιο σοβαρό, σε στυλ και σε περιεχόμενο, το νέο βίντεο, όχι σάτιρα όπως το άλλο.

   • Δε γίνεται να είναι και λίγο αστείο; Εμένα μ’ αρέσουν αυτά τα αστεία που κάνεις, γκριμάτσες ΓΑΠ κ.λπ.!

    Στην κατάσταση που είμαστε ή πρέπει να κλαίμε ή να γελάμε. Ε, πρoτιμότερο το δεύτερο!

    🙂

    • Μα… ναι, θα ΕΙΝΑΙ αστείο, αλλά… με πιο σοβαρό τρόπο («εκεί που πρέπει»)…

     :mrgreen:

     (άλλωστε ο πειρασμός να σατιρίσω π.χ. τον Παπακωσταντίνου είναι μεγάλος και δύσκολα θα αντισταθώ…)

     • Έχει κι αυτό το ύφος ο Παπακωνσταντίνου… Λες και τον έβαλες να μυρίσει τα σκατά του.

 7. Εσκασε κι άλλη βόμβα, πριν λίγο…

  Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2010 ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ «ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ» ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ!
  http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2011/09/2010.html

  […]
  …Τις ημέρες αυτές κυριαρχούν στο δημόσιο διάλογο οι καταγγελίες σχετικά με το τεχνητό φούσκωμα του ελλείμματος από την Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και τη Eurostat προκειμένου να διευκολυνθεί η ένταξη της χώρας κάτω από την μπότα της τρόικας και των μνημονιακών προγραμμάτων (εκτρωμάτων).

  Στο πλαίσιο αυτό παραθέτουμε, την ερώτηση – βόμβα που είχε καταθέσει ήδη από τον Οκτώβρη του 2010 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης προς τον τότε Υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου καθώς και την αντίστοιχη ερώτηση που είχε καταθέσει ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την απάντηση η οποία του δόθηκε από τον Όλι Ρεν.

  Στις ερώτησεις τους οι Παν. Λαφαζάνης και Ν. Χουντής, κατήγγελλαν την όψιμη αλλαγή μεθοδολογίας στον τρόπο υπολογισμού των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ, που επέβαλαν κυβέρνηση – τρόικα…
  [……]

  • Από την απάντηση, είναι σαφές ότι κι ο Όλι Ρεν είναι μέσα στο colpo grosso της λεηλασίας της Ελλάδας.

 8. Από σχόλιο στον «αναρμόδιο θράκα», ορίστε το μπλογκ των εργαζόμενων της ΕΛΣΤΑΤ,
  που έχει ιδρυθεί πριν 13 μήνες (τον Αύγουστο του 2010)

  http://syllogos1.wordpress.com/

  …όπου βρήκα πολλά σημαντικά βίντεο, που κατέβασα και επεξεργάζομαι.
  Π.χ. η παλιά ομιλία του Λαφαζάνη (Δεκ.2010) για το θέμα ΕΛΣΤΑΤ και φουσκώματος του ελλείμματος
  Αναφορά Λαφαζάνη στη διάταξη για την ΕΛ.ΣΤΑΤ
  From: syllogos1 | Dec 14, 2010 | 65 views

  Τώρα ένα χθεσινό βίντεο από το Ράδιο 9, με το δικηγόρο του αντιπροέδρου της ΕΛΣΤΑΤ

 9. ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για το σκάνδαλο του φουσκωμένου ελλείμματος από το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ Κώστα Σκορδά

  #elstat

  http://bit.ly/oLfnJK
  http://www.koutipandoras.gr/?p=9457

  ΠΗΓΗ όλων αυτών:
  http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=311052

  Ελευθεροτυπία, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ Κ. ΣΚΟΡΔΑ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΤΑΣΤ, ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
  «Με απόφαση του προέδρου η αναθεώρηση του ελλείμματος»
  Του ΚΩΣΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
  Με κάθε συγκλονιστική λεπτομέρεια, που ξεπερνά τα όρια των προσωπικών διαφορών μεταξύ των μελών του Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και του προέδρου της και αγγίζει αυτά του μείζονος πολιτικού σκανδάλου, περιγράφει μέλος του Δ.Σ. την «πραξικοπηματική» ένταξη των ΔΕΚΟ στη διαδικασία αναθεώρησης του ελλείμματός τους με φανερή μόνο την πρωτοβουλία του Ανδρέα Γεωργίου.
  Το έγγραφο που έχει στην κατοχή της η «Ε», βρίσκεται από χθες στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και το υπογράφει το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ Κώστας Σκορδάς.

  [….]

  Ο Κώστας Σκορδάς, ο οποίος υπέβαλε το υπόμνημά του στην επιτροπή της Βουλής χθες το μεσημέρι, περιγράφει σαφέστατα τον τρόπο με τον οποίον ο πρόεδρος της Αρχής αγνοούσε συστηματικά τα μέλη του Δ.Σ. και χωρίς να λάβει υπ’ όψιν του τη γνώμη τους ενέταξε στο συνολικό συνυπολογισμό του ελλείμματος στοιχεία από τις ΔΕΚΟ, εννοώντας τους 151 φορείς του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Αναφέρει ότι οι δυσχέρειες στη λειτουργία και στην επικοινωνία των μελών της ΕΛΣΤΑΤ διαφάνηκαν ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2010 με την αναβολή της δεύτερης προγραμματισμένης συνεδρίασης του Δ.Σ. Το αποκαλυπτικότερο απόσπασμα του υπομνήματος του Κώστα Σκορδά με τη σημαντικότερη πολιτική ερμηνεία είναι αυτό που αναφέρεται στην τρίτη συνεδρίαση της επιτροπής, στις 8 Οκτωβρίου 2010. Λόγω της κρισιμότητας της υπόθεσης, παραθέτουμε αυτολεξεί το επίμαχο απόσπαμα:

  «Κατά την εν λόγω συνεδρίαση το θέμα που κυριάρχησε ήταν το αναθεωρημένο έλλειμμα του έτους 2009.

  Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Αρχής ενημέρωσε τότε τα Μέλη της Αρχής ότι στον υπολογισμό του προς αναθεώρηση ελλείμματος του έτους 2009 θα εντάσσονταν στοιχεία από Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφελείας (ΔΕΚΟ) και από άλλους φορείς του ευρύτερου δημοσίου τομέα, χωρίς να παράσχει οποιαδήποτε εξήγηση ως προς την αιτιολογία αυτής της μεταβολής και ως προς την συνεπαγόμενη μεταβολή της μεθοδολογίας υπολογισμού του ελλείμματος, δεδομένου ότι μέχρι τότε ουδέποτε υπολογίζονταν τέτοια στοιχεία στη διαμόρφωση του ελλείμματος.

  Σημειωτέον ότι σε καμία χώρα της Ευρωζώνης (πλην Νορβηγίας) δεν χρησιμοποιείται τέτοια μεθοδολογία υπολογισμού του ελλείμματος, παρ’ ότι ο σχετικός Κανονισμός ESA -95 δεν την αποκλείει. Εξάλλου, ακόμη και εάν προέκρινε η Αρχή τη χρησιμοποίηση αυτής της ιδιαίτερα αυστηρής μεθοδολογίας, θα απαιτείτο οπωσδήποτε και πάλι να έχουν προηγηθεί στατιστικές μελέτες επί των εν λόγω επιχειρήσεων και φορέων του ευρύτερου δημοσίου τομέα, οι οποίες είναι χρονοβόρες και οι οποίες δεν είχαν μέχρι τότε διεξαχθεί. Παρά ταύτα, ο Πρόεδρος της Αρχής ανακοίνωσε την ένταξη και αυτών των επιχειρήσεων και φορέων στον υπολογισμό του αναθεωρημένου ελλείμματος έτους 2009, μη ζητώντας καν την έκδοση απόφασης της Αρχής επ’ αυτού, λόγω της έντονης διαφωνίας των Μελών της για αυτήν του την πρωτοβουλία.

  Εν τέλει το αναθεωρημένο έλλειμμα του έτους 2009 περιέλαβε και αυτά τα στοιχεία, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Αρχής και χωρίς την έκδοση σχετικής απόφασης του συλλογικού οργάνου διοίκησης της Αρχής, όπως απαιτούσε ο Νόμος. Το αναθεωρημένο κατά τον τρόπο αυτό έλλειμμα του έτους 2009 διαβιβάσθηκε από τον Πρόεδρο της Αρχής στην Eurostat, η οποία και εν συνεχεία προέβη στην υιοθέτηση και ανακοίνωσή του.

  Η ενέργεια αυτή, η πλήρης παράκαμψη του συλλογικού οργάνου διοίκησης της Αρχής από τον Πρόεδρό της, η άρνηση παροχής οποιασδήποτε αιτιολογίας και η άρνηση έκδοσης νόμιμης απόφασης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Μελών της Αρχής και επέφερε πλέον διχόνοια, με συνέπεια τη ρήξη των σχέσεων μεταξύ Προέδρου και λοιπών Μελών της Αρχής. Μετά την 08.10.2010 ο Πρόεδρος της Αρχής ουδέποτε μέχρι και σήμερα συγκάλεσε εκ νέου το συλλογικό όργανο διοίκησής της, για οποιοδήποτε θέμα και παρά τις αντίθετες ρητές διατάξεις του Νόμου».

 10. Aγαπητοι φιλοι, ειναι σημαντικη η πληροφορια της κας Γεωργαντα (νομιζω…) οτι εξακολουθουν να «παιζουν» swaps αυτην τη στιγμη, στην κυβερνηση Σαμαρα.

  Αυτο σημαινει οτι τη στιγμη που ο Σαμ. στη Θεσσαλονικη προσπαθησε να μας τα πει ολα καλα- ολα ανθηρα (ελεω και τουριστικης καλοκαιρινης κινησης), την ιδια στιγμη η κυβερνηση του λαμβανει «μυστικα» δανεια (swaps) που δεν καταγραφονται, αντιθετα οταν ερθει η μερα της πληρωμης τους (σε καποια χρονια) θα μας ζητηθει να τα εξοφλησουμε.

  Αυτο ειναι κατι που αν ισχυει ειναι εγκληματικο και πρεπει να το μαθει ο κοσμος τωρα. Εμεις δεν εχουμε οικονομικες γνωσεις, οποιος γνωριζει αν εχει στοιχεια ας μας γραψει μια-δυο γραμμες να μαθουμε τι συμβαινει….

  • Ευχαριστώ (έστω και καθυστερημένα) για το σχόλιο. Είναι πολλά τα στοιχεία, που έφερε στο φως (ή αφορούν) τη Ζωή Γεωργαντά.

   Παρακολουθώ στενά την υπόθεση αλλά… κωλύομαι από ΟΓΚΟ στοιχείων και έλλειψη χρόνου (Για το μπλογκ). Σε γενικές γραμμές η Γεωργαντά δικαιώθηκε, αλλά τα αφεντικά του Γεωργίου έχουν προβάλλει έντονη απαίτηση να μην πειραχτεί, όπως θα ξέρεις. Θα επανέλθω, όταν μπορέσω. Δυστυχώς το θέμα ξεπεράστηκε σε βάρος από άλλα, βαρύτερα γεγονότα…

   • Eυχαριστω. Οποτε μπορεσεις εσυ ή και αλλος φιλος με οικονομικες γνωσεις και
    ανεση χρονου, ας γραψει 2-3 γραμμες σχετικα με τα swaps και τι παιζεται τωρα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s