Νέο video: #Elstat scandal (Greek Subtitles, virtual actors) #Eurostat #IMF fraud exposed by Zoi Georganta

Αυτό το video (αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους) αφορά το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ, για το οποίο έγιναν ήδη σχετικές αναρτήσεις ΕΔΩ και ΕΔΩ. Το video φτιάχτηκεε με Τεχνολογία Εικονικών Ηθοποιών, όπως και το προηγούμενο «Τροϊκανός ήρωας«, αλλά είναι μικρής διάρκειας (4 λεπτά). Ενδέχεται να ακολουθήσουν κι άλλα video με το ίδιο θέμα, δηλαδή… την περίεργη ιστορία του φουσκώματος του Ελληνικού ελλείμματος, που έφεραν στο φως οι καταγγελίες της Ζωής Γεωργαντά, του Νίκου Λογοθέτη, του Κώστα Σκορδά κ.ά. Το video φτιάχτηκε έχοντας κατά νου σαν κύριο πιθανό αποδέκτη το διεθνές κοινό, αλλά και τους αδαείς ή απληροφόρητους στην Ελλάδα. Διαδώστε το!

 • My new video (in English with Greek subtitles and Virtual Actors) on the  ELSTAT / EUROSTAT scandal (if you don’t know anything about this, you can find out all the basic facts, in just… 4 minutes, by watching this HD video). IF you like it, republish in your blog or site;  let’s make this video «Viral»! Click here for UPDATE 1.

English section:

CADTM (The Committee for the Abolition of Third World Debt) has made an announcement, after the ELSTAT scandal broke out:

Initiative for the Formation of an Audit Committee of the public debt

Greece. Because of the statistical alchemy about public debt it is imperative: To open the books of the public debt and finance! Social control Now!

21 September

A big moral issue emerges for George Papandreou’s Government after the revelation of the professor in the University of Macedonia and member of the board of the Hellenic Statistical Authority(EL.STAT.), Zoi Georganta, that the government, EU and the IMF “cooked” the statistic evidence!

The revelations of Zoi Georganta, that caused already the intervention of the attorney general who asked for a preliminary examination, shows that the public fiscal deficit for 2009 was up to 15,4% after alchemies with the purpose to deliver the unpopular measures which have applied. Mr. Papandreou’s government (which as the deputy minister of Finance, Filippos Sachinidis has said decided from October 2009 to send as to the slaughterhouse of IMF and the EU) wanted to show that the politics of “mnimonio” (the loan memorandum between the Greek government and the troika) are necessary and imperative. That’s why resorted to these unacceptable methods which aimed to deceive the public. The force to resignation from the minister Evangelos Venizelos, 5 from 6 members of the board of the Statistical Authority (with the exemption of the head of the office who came from the IMF) reminds acts of totalitarian regimes.

The intervention of the European statistic agency, Eurostat, in the statistical fraud shows that the so called independence of the agency is a lie!

Therefore the request of the Initiative for the Formation of an Audit Committee to put a light on public debt and all the public finances is urgent, after the revelations that the government-IMF-EU are completely unreliable and dangerous to manage for the society’s benefit such serious cases as the public debt.

Athens 19 September 2011

Enhanced by Zemanta

12 comments

 1. Η εξήγηση στο επόμενο, ε;

  Είναι πολύ καλό….και αισθητικά!

  Μπράβο ρε!

  Μ’ αρέσει να έχεις σήμα αυτό το ηχητικό από το «της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ»

  • Χαίρομαι που σου αρέσει και… ευχαριστώ θερμά για τη διάδοση (π.χ. στους Σ.Χ.Σ.)

   Ε, το μόνο κακό είναι ότι κινδύνεψα να χάσω και το… απογευματινό μου μπάνιο στη θάλασσα, αλλά… τρέχω ΤΩΡΑ ! χεχε

   🙂
   Τα λέμε αργότερα !

 2. Αν και κάπως άσχετο με το θέμα… ένα φρέσκο βίντεο, μόλις τώρα βγήκε από φίλο στο ΓιουΤιουμπ

 3. Εν αρχή ην το ΔΝΤ για τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ
  (19-9-2011)

  Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010 είχαν περάσει μόλις δύο μήνες από την ώρα που η Ελληνική Στατιστική Αρχή είχε επισήμως πιάσει δουλειά. Την ίδια ημέρα ο πρόεδρός της, χωρίς ακόμα να έχει διακοπεί η υπαλληλική του σχέση με το ΔΝΤ, φέρεται να απέστειλε email στον επικεφαλής του Διεθνούς Ταμείου Πολ Τόμσεν, με το οποίο τον ενημέρωνε για την άμεση ανάγκη τροποποίησης του ιδρυτικού νόμου της Ανεξάρτητης Ελληνικής Αρχής.

  Τρεις ημέρες μετά τις πρώτες αποκαλύψεις της «Ε» περί σκόπιμης διόγκωσης του ελληνικού ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ, ένα e-mail του προέδρου της προς τον επικεφαλής του ΔΝΤ, τον Οκτώβριο του 2010, ανάβει νέες φωτιές. Αναφέρεται στην άμεση ανάγκη τροποποίησης του ιδρυτικού νόμου της Αρχής, χωρίς να γνωρίζουν το παραμικρό τα μέλη του Δ.Σ.

  Το e-mail αυτό έφτασε στα χέρια υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ, οι οποίοι το έχουν προσκομίσει στην αρμόδια εισαγγελική αρχή που χειρίζεται το θέμα της ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος του αντιπροέδρου της Αρχής, Νίκου Λογοθέτη, ύστερα από έγκληση του προέδρου Ανδρέα Γεωργίου για παραβίαση της προσωπικής ηλεκτρονικής του αλληλογραφίας.

  Η σημερινή αποκάλυψη της «Ε» έρχεται τρεις ημέρες μετά τις καταγγελίες που έκανε στην εφημερίδα μας η Ζωή Γεωργαντά, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος του Δ.Σ. της Αρχής, περί σκόπιμης διόγκωσης του ελλείμματος στο 15,4 προς τη Eurostat με σκοπό τη λήψη υπερβολικών δημοσιονομικών μέτρων από το ελληνικό οικονομικό επιτελείο.

  Στο περιεχόμενο του e-mail, που κατέχουν οι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ, γίνεται ενημέρωση κυρίως προς τον Πολ Τόμσεν και δευτερευόντως προς το νομικό εμπειρογνώμονα και μόνιμο αντιπρόσωπο της Eurostat, με παραχωρημένο γραφείο στην ΕΛΣΤΑΤ, για περίπου δέκα μήνες από τον Μάιο του ’10 μέχρι τον Ιανουάριο του ’11 Σουηδό Snorrason. Σ’ αυτό τονίζεται η «ιδιαιτέρως ανάρμοστη κατάσταση με κάποια από τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ» και υπερτονίζεται η ανάγκη για άμεση τροποποίηση του νόμου 3832, υπό τον οποίο ιδρύθηκε.

  Καθήκοντα

  Σκοπός, όπως περιγράφεται, ήταν μεταξύ άλλων να «αποσαφηνιστούν τα καθήκοντα των μελών του Δ.Σ. και κυρίως αυτά του αντιπροέδρου». Η ανάγκη αυτή αναφορικά με τα καθήκοντα του αντιπροέδρου τονίζεται ήδη από την πρώτη παράγραφο. Ο πρόεδρος της Αρχής φέρεται -από το περιεχόμενο του e-mail- να έχει ενημερώσει για τις προτάσεις τροποποίησης τόσο τον Ελληνα τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου όσο και το γενικό διευθυντή της Eurostat Ράντερμαχερ. Σε άλλο σημείο τονίζεται ότι αν κάτι τέτοιο δεν γίνει, «θα κινδυνεύει ολόκληρη η διαδικασία μεταρρύθμισης των ελληνικών στατιστικών (greek statistics)». Και μάλιστα, αν η Ελλάδα δεν θα το έκανε αυτό μόνη της, θα έπρεπε να της το επιβάλει το Ecofin.

  Οι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ κρατώντας αυτό το έγγραφο ζήτησαν εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Αρχής για τον ατομικό τρόπο λειτουργίας προς ξένες υπηρεσίες για ένα θέμα που αφορά μια ελληνική Αρχή και μάλιστα ανεξάρτητη.
  «Ο διορισμός μας δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ του Αυγούστου 2010. Ο πρόεδρος της Αρχής ήταν τότε υπάλληλος του ΔΝΤ και μάλιστα με τυπικά καθήκοντα να ελέγχει την εφαρμογή των μέτρων που έθετε το ΔΝΤ σε υπανάπτυκτες χώρες· έφυγε από αυτό τον Φεβρουάριο του 2011», λένε τώρα κάποια από τα μέλη του Δ.Σ., που καταγγέλλουν ευθέως ότι παρά το γεγονός ότι διορίστηκαν από τη Βουλή, όλες οι προσπάθειες του επικεφαλής της Αρχής ήταν να παραγκωνιστούν και να μη συμμετέχουν στις διαδικασίες επεξεργασίας των στοιχείων του ελλείμματος.

  Ο πρόεδρος της Αρχής, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πήρε θέση επ’ αυτού, απεναντίας απείλησε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη για υπεξαίρεση προσωπικών δεδομένων. Και τις ίδιες ημέρες προσέφυγε κατ’ αγνώστων καταθέτοντας μήνυση στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Η έρευνα των ηλεκτρονικών ιχνών που ακολούθησε αποκάλυψε τα εξής:

  Αφού εκδόθηκε άρση του απορρήτου της επικοινωνίας του αντιπροέδρου της Αρχής, Νίκου Λογοθέτη, διαπιστώθηκαν και καταγράφηκαν οι ip διευθύνσεις από τις οποίες είχε γίνει παράνομη είσοδος στο πρόγραμμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του προέδρου Ανδρέα Γεωργίου.

  Οι διευθύνσεις αντιστοιχούσαν σε τρία διαφορετικά σημεία. Ενα στην Καβάλα, όπου βρίσκεται σπίτι του Ν. Λογοθέτη. Ενα στο σπίτι του στις Αχαρνές Αττικής. Και ακόμα ένα σε μια εταιρεία στον Ασπρόπυργο Αττικής όπου ο αντιπρόεδρος της Αρχής εργαζόταν.

  Ηταν γνωστό ότι προερχόταν από τον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα με προτροπή του ίδιου τού τότε υπουργού Οικονομικών θα απασχολούνταν στο πεδίο της «Πιστοποίησης Διαχειριστικής Επάρκειας», κάτι που έκανε και σε άλλους φορείς του Δημοσίου και σε ιδιωτικές εταιρείες.

  Ερευνα

  Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τις ημέρες των περασμένων δημοτικών εκλογών έκανε έρευνα στο σπίτι του αντιπροέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και κατέσχεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις φορητούς υπολογιστές. Ερευνα έκανε και στην ΕΛΣΤΑΤ.

  Ο ίδιος, ο υπό παύση όπως και τα άλλα πέντε μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ εκτός του προέδρου, αποδίδει την υπόθεση σε σκευωρία, καθώς ισχυρίζεται -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι ένας από τους υπολογιστές του ήταν μονίμως ανοιχτός στο γραφείο του, χωρίς κωδικό προστασίας και χωρίς μάλιστα να τον χρησιμοποιεί.

 4. Σημαντικά στοιχεία αλιεύει όποιος… διαβάσει ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ
  τα «Πρακτικά της Βουλής» για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ:

  Παραθέτω (σε σειρά προτεραιότητας, όσο μπορώ) τα εξής αποκαλυπτικά:

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ:

  το swap της GoldmanSachs, το οποίο, όπως ξέρετε, αγοράστηκε το 2001, δέχθηκε δύο αναδιαρθρώσεις και έφτασε στα 5,3 δισ. ευρώ. Ζητήθηκε, πράγματι, από την EUROSTAT τα swaps αυτά να μπουν στο χρέος, αλλά έπρεπε να μπουν σε βάθος χρόνου, διότι το swap έτρεχε από το 2001 μέχρι το 2007.
  Γιατί, λοιπόν, το έβαλαν στο έλλειμμα του 2009; Αυτός ήταν από τους κυριότερους λόγους που το έλλειμμα πήγε από το 12,5% στο 15,4%.

  …και (λίγο πιο πριν)…

  Η δεύτερη παρατήρηση είναι αν συμφωνούν με αυτό που ο κ. Στουρνάρας, ο πρόεδρος του Ι.Ο.Β.Ε., είπε στη Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής στις 14 Δεκεμβρίου 2010, ότι, για παράδειγμα, όταν η Γερμανία, λόγω ενοποίησης, είδε να έχει κόστος με την ίδια λογική που μας ανάγκασαν τώρα να βάλουμε μέσα την Ε.Ρ.Τ. στη Γενική Κυβέρνηση, έβγαλε τα νοσοκομεία της και το Ι.Κ.Α. της. Η Γαλλία πέρασε το κόστος του ασφαλιστικού συστήματος στην FranceTelecom, δηλαδή σε μια επιχείρηση εκτός Γενικής Κυβέρνησης. Πώς εμείς, λοιπόν, βάλαμε τις Δ.Ε.Κ.Ο.;

  [……..]

  (κάντε refresh σε αυτό το σχόλιο, θα προσθέσω κι άλλα σε λίγο, πιθανότατα…)

  • Αγαπητή κ.κ. όπως θα κατάλαβες… δεν προλαβαίνω (ΚΑΙ το τουήτερ ΚΑΙ τα βίντεο που φτιάχνω ΚΑΙ το μπλογκ ΚΑΙ άλλες δουλειές, κλπ.)…

   Εν πάσει περιπτώσει παραθέτω εδώ ένα νέο βίντεο που έφτιαξα πρόσφατα αλλά… δεν το θεωρώ τόσο σημαντικό ώστε να αξίζει ειδική ανάρτηση.
   Εχει ενδιαφέρον όμως για το τεχνικό περιεχόμενό του, σαν μέθοδος:

   • Ε, καλά, το κατάλαβα! Κι εσύ με το μαλακό! 🙂

    Δυστυχώς σήμερα δεν κατέβηκα και γίνεται χαμός με τη μαύρη χούντα και το στρατό που έχει εξαπολύσει στους δρόμους. Υπάρχουν κινητοποιήσεις τη βδομάδα αυτή, να δούμε τι θα γίνει. Δεν πάει άλλο η κατάσταση με τα καθάρματα αυτά, μόνο με καθεστώτα του τρίτου κόσμου μπορεί να συγκριθεί. Δεν ξεκουμπίζονται με τίποτα και έχουν αποθρασυνθεί, έχει καταλυθεί και κάθε επίφαση δημοκρατίας πια.

    Το video κάπου το είδα στις επιλογές σου νομίζω. Μια χαρά είναι, σε καλό δρόμο… 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s