ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΑΣ [Αναδημοσίευση] και περί αναδημοσιεύσεων, γενικά

Σπάνια κάνουμε αναδημοσιεύσεις, σε αυτό το blog. Ανάμεσα στις 560 αναρτήσεις συνολικά, μέχρι τώρα (από το Μάρτιο του 2007) δεν έγιναν… ούτε δέκα αναδημοσιεύσεις. Ο κανόνας είναι, σχεδόν πάντα, «πρωτογενές υλικό». Μία αναζήτηση που έκανα προ ολίγου έβγαλε 9 αναδημοσιεύσεις, αλλά βασίστηκε στη λέξη «αναδημοσίευση» (που δεν είναι απαραίτητο ότι χαρακτηρίζει την ίδια την εκάστοτε ανάρτηση). Το αντίθετο συμβαίνει όμως, στην υπόλοιπη μπλογκόσφαιρα, σήμερα.  Τα περισσότερα δημοφιλή blog κάνουν σχεδόν αποκλειστικά αναδημοσιεύσεις, κι αυτό ακριβώς τα κάνει (εν μέρει) δημοφιλή. Αυτό κανονικά θα ήταν και πολύ χρήσιμο κοινωνικά, βέβαια, μέσα στην τρέχουσα κρίση. Να εξαπλώνουν όσο το δυνατόν περισσότερο σωστά κείμενα, ώστε να τα διαβάσει και πιο πολύς κόσμος. Λέω «θα ήταν», γιατί φτάσαμε στην κατάσταση όπου… ελάχιστα ιστολόγια βγάζουν ορίτζιναλ αναρτήσεις ενώ πολλοί άλλοι που απλώς αναδημοσιεύουν, ταυτόχρονα… κακοποιούν και το διαδικτυακό διάλογο, λες και είναι στο σπίτι τους, όχι σε δημόσιο χώρο! Ε, δεν καταλάβατε καλά, κυρίες και κύριοι (κοπυ-πασταδόροι). Τα blog σας δεν είναι δικά σας. Των αναγνωστών σας είναι («σπίτια»), κυρίως. Εσείς είστε απλοί μάγειροι και υπηρέτες του αναγνωστικού σας κοινού.Τέλος πάντων… (όπως θέλει το βλέπει κανείς, εγώ το βλέπω αλλιώς, ίσως επειδή είμαι… παλιός).

 • Παρεμπιπτόντως, αποκτήσαμε σήμερα έναν νέο συν-ιστολόγο, εδώ στο «Anti-IMF Collaborative blog». Θα δείτε δική του ανάρτηση, σύντομα.

Στο μεταξύ, η κατάσταση που ζούμε, σαν κοινωνία, ολοένα και χειροτερεύει, οπότε και η ενημέρωση του κοινού πρέπει να ενισχυθεί με κάθε τρόπο. Έτσι προτείνω να γίνονται αναδημοσιεύσεις, πιο συχνά, ΚΑΙ εδώ. Δεν κινδυνεύουμε να χάσουμε τη δημιουργικότητά μας, άλλωστε. Πρωτογενές υλικό θα συνεχίσει να υπάρχει, αλλά… δεν θα υπάρχουν τόσα πολλά κενά ημερών, όπως μέχρι τώρα. Κύριος λόγος δεν είναι όμως «να γεμίζει το blog», αλλά η συστράτευση με την υπόλοιπη αγωνιζόμενη κοινωνία όπου κάθε μέσο πρέπει να μπει κι αυτό στον αγώνα, ΚΑΘΕ μέρα πρέπει να είναι κραυγή.

Ορίστε λοιπόν, μια εκκωφαντική κραυγή. Αναδημοσιεύω (με υπόκλιση… σεβασμού) το φοβερό αυτό άρθρο του «Καρτέσιου»:

ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Διαβάζω ότι ο κόσμος κάνει ουρές στις εφορίες για να πληρώσει το χαράτσι της εισφοράς αλληλεγγύης. Διαβάζω μόνο. Δεν έχω πάει, δεν είδα. Δεν κατηγορώ κανέναν που τα πλήρωσε. Εγώ δε θα πληρώσω.

Δεν είμαι μάγκας, ούτε φοροφυγάς. Δεν είναι ότι θα νιώσω μαλάκας αν ξαναπληρώσω τα χιλιοπληρωμένα. Απλώς δεν έχω να πληρώσω. Αν είχα, δεν ξέρω τι θα έκανα. Θα διέθετα την πολυτέλεια της επιλογής, οπότε είναι πολύ εκ του ασφαλούς τώρα να αρχίσω τα μεγάλα λόγια.

Ανακαλύπτω ότι όσο στερεύουν οι επιλογές μου, γίνομαι πιο ελεύθερος. Παλιότερα αγχωνόμουν με κάτι τέτοια. Τώρα πλέον δεν υπάρχει λόγος. Δεν έχω χρήματα ούτε για χαράτσια, ούτε για τίποτα.

Προβλέπω ότι αν αρρωστήσω, θα το ρίξω στην αυτοΐαση με διάφορα πνευματιστικά τύπου «δεν είναι τίποτα, θα περάσει», ελπίζοντας ότι πράγματι θα περάσει. Κρατάω μόνο φως, τηλέφωνο και σύνδεση ίντερνετ.

Έχω χρήματα και για τα βασικά. Δηλαδή, να φάω. Μέχρι σήμερα. Αύριο δεν ξέρω. Από τη στιγμή που βάζουν χαράτσια σε δημόσιο αγαθό όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, είναι πολύ πιθανό να βάλουν και στα τρόφιμα.

Για παράδειγμα, να παίρνεις ένα ψωμί και να πληρώνεις 301 ευρώ. Το 1 ευρώ για το ψωμί και τα 300 για το Βενιζέλο που θα έχει ανακαλύψει κάποιο φόρο ρητορικής σημασίας.

Όλοι οι φόροι που πληρώνουμε πλέον, είναι ρητορικής σημασίας. Όπως κάποια ερωτήματα που τα χαρακτηρίζουμε ρητορικά επειδή δεν περιμένουμε απάντηση, αλλά τα θέτουμε.

Έτσι είναι και οι φόροι που πληρώνουμε. Ρητορικοί. Δεν έχουν αντίκρισμα. Δεν ξέρουμε γιατί τους πληρώνουμε, τί ακριβώς επιδιώκουν αυτοί που τους βάζουν, τί αποτέλεσμα θα έχουν αυτά που πληρώνουμε στην οικονομία της χώρας. Ή, ακόμη πιο σωστά, ξέρουμε εκ των προτέρων ότι αυτοί οι φόροι δε θα έχουν κανένα αποτέλεσμα.

Με την ίδια, λοιπόν, ευκολία που κάνουμε ρητορικά ερωτήματα, πληρώνουμε και ρητορικούς φόρους. Καμία ενημέρωση από κει και πέρα. Κανένας απολογισμός. Και το έλλειμμα θα μεγαλώνει.

Δηλαδή, ακριβώς σα να μην πληρώσαμε φόρους. Δεν περιμένουμε καμία απάντηση, καμία εξέλιξη, καμία βελτίωση, καμία χρεωκοπία. Οι φόροι έγιναν συνήθεια. Αποτρόπαιο αν το καλοσκεφτείς, αλλά δεν είναι το μόνο.

Αποτρόπαιο είναι και το να έχεις τον Βενιζέλο υπουργό Οικονομικών, ο οποίος σκέφτεται δυνατά και οι σκέψεις του μετατρέπονται σε είδηση. Ύστερα ο Βενιζέλος βλέπει την είδηση κι αναρωτιέται πώς κυκλοφόρησε η «φήμη».

Ακριβώς όπως έγινε με τις αποδείξεις. Μια σκέψη του Βενιζέλου, έγινε δελτίο Τύπου, το οποίο λίγο αργότερα ανακλήθηκε. Σαν εκείνον που ξαφνικά φωνάζει τη γυναίκα του με λάθος όνομα και ύστερα δε μπορεί να το συμμαζέψει. Όμως η μαλακία ήδη έχει γίνει.

Δεν έχω να πληρώσω για τίποτα πια και νιώθω ότι αυτή μου η κατάσταση λειτουργεί σα θερμοκοιτίδα ελπίδας. Κάθε μέρα μεγαλώνει, από κει που αργοπέθαινε. Αν πληρώσω, θα σημαίνει αυτομάτως ότι αποδέχομαι πως αυτοί οι γελοίοι θα μείνουν κι άλλο στις θέσεις τους και θα προλάβουν να τιμωρήσουν την απείθειά μου ή την αδυναμία μου.

Όμως εγώ πιστεύω ότι ήδη έχουν τελειώσει και κάνουν τα τελευταία πλιάτσικα. Όπως οι Γερμανοί όταν έχασαν τον πόλεμο κι έφευγαν τρέχοντας από την Ελλάδα, παίρνοντας μαζί τους από κιονόκρανα μέχρι κουρτίνες και μπουκάλια ούζο.

Αυτό κάνουν και οι Βενιζέλοι τώρα. Κάνουν ταμείο να παραδώσουν σε αυτούς που τους διόρισαν. Στο ΔΝΤ, στη Μέρκελ, στους τραπεζίτες. Μια κυβέρνηση που γνωρίζει ότι έχει μέλλον ή έστω μια κυβέρνηση που διεκδικεί τη συνέχειά της, δεν πανικοβάλλεται, δεν εκτελεί, δεν καταστρέφει.

Μπορεί να παίρνει δυσάρεστα μέτρα, αλλά προπάντων επιδιώκει να διατηρήσει σε καλή κατάσταση τις μόνιμες πηγές φορολογίας. Δεν τις εξοντώνει με σκοπό να μη μπορούν να τις εκμεταλλευτούν οι επόμενοι που θα έρθουν.

Η κυβέρνηση αυτή ήρθε με τρόπο απατεώνα, κυβέρνησε με τρόπο δικτάτορα και φεύγει με τρόπο κατακτητή που δεν ένιωσε ποτέ κάτι να τη δένει με τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Το μόνο που έκανε ήταν να εξυπηρετεί τα αφεντικά της. Το είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή. Ο, εξαφανισθείς πλέον, Γιώργος Παπανδρέου δεν έδωσε καμία διαβεβαίωση για αξιοπρεπές μέλλον στους Έλληνες, αλλά διαβεβαίωνε διαρκώς τους τοκογλύφους ότι θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους μέχρι το τελευταίο ευρώ.

Δεν τα κατάφερε. Οι τοκογλύφοι εμπιστεύτηκαν λάθος ανθρώπους, γι’ αυτό κι ετοιμάζονται να τους αποσύρουν τώρα μαζί με τα μπαούλα από το πλιάτσικο. Μάλλον θα φέρουν κάποιους άλλους. Εκείνοι θα προσπαθήσουν να φανούν ικανότεροι, πιο άξιοι, πιο αποτελεσματικοί.

Δεν έχουν ελπίδα όμως. Επειδή δεν έχω λεφτά. Κι αυτή είναι η δική μου ελπίδα, ότι σε λίγο θα είναι πολλοί αυτοί που δε θα έχουν λεφτά να πληρώσουν νταβατζηλίκια. Τότε θα μας αφήσουν ήσυχους. Τότε, δε θα τους ενδιαφέρουμε πια.

Όσο, πάντως, ξεθάβουμε κόκαλα που είχαμε κρύψει και τα καταθέτουμε στα δημόσια ταμεία, τόσο αυτοί θα παίρνουν παράταση και θα μένουν εδώ. Μέχρι να πάρουν και το τελευταίο κοκαλάκι μας.

Όποιος μπορεί και θέλει, πάει και τους το δίνει. Αλλά σας παρακαλώ, ύστερα δεν αντέχω γκρίνιες. Δε γίνεται να συνεχιστεί αυτή η ιστορία του μαζοχισμού για πολύ καιρό. Είναι τουλάχιστον γελοίο να θες να είσαι εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις που σου επιβάλουν εκείνοι που υποτίθεται ότι πολεμάς. Αν μη τι άλλο, ας καταθέσουμε και λίγη σοβαρότητα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Πηγή: http://kartesios.com/?p=59548

Enhanced by Zemanta

6 comments

 1. Θα γράψουμε ένα σχόλιο τώρα 🙂

  Ωραίο και σωστό το σκεπτικό της αναδημοσίευσης!

  Πολύ ωραίο κείμενο όντως, με όλη την τραγικότητα της κατάστασης μας, τόσο που χρειάζεται και χιούμορ: «Σαν εκείνον που ξαφνικά φωνάζει τη γυναίκα του με λάθος όνομα και ύστερα δε μπορεί να το συμμαζέψει. Όμως η μαλακία ήδη έχει γίνει.»Χαχαχα, τρομερό! Και αληθινό!

  Εμένα, ακόμα σήμερα 3 προς 4 Οκτωβρίου, δεν μου έχει έρθει καν το εκκαθαριστικό, ούτε και η εισφορά που έληγε 30 Σεπτεμβρίου!!! Χαχα! Και φυσικά ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ! Ούτε τη ΔΕΗ, το πολύ στο Παρακαταθηκών μόνο το ρεύμα.

  Θα φύγουν, φεύγουν, έφυγαν πες! Σήμερα άκουσα ότι χτύπησαν με γκλομπς μαθητές στην πορεία τους. Ε, αυτό είναι το τέλος. Ξέρετε τι κάνει ο Έλληνας όταν του πειράζεις το παιδί του!

  Δεν το βάζουμε κάτω. Θα νικήσουμε!

  • Είσαι πολύ συναισθηματικό άτομο ΚΑΙ πολύ τίμιο (υπερβολικά τίμιο θάλεγα). Σήμερα αφού… τελείωσα επιτέλους ένα νέο βίντεο (το βρίσκεις πρώτη μούρη στο κανάλι μου στο Γιουτιουμπ)… σπατάλησα αρκετές ώρες στην ανάρτηση του Θράκα Αναρμόδιου, μέχρι… ξημερώματα,
   https://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2011/10/03/1-156/
   …μελετώντας και με ιδιαίτερη προσοχή τα σχόλια, όπου… κάποιος ΓΥΠας εκεί, σας δουλεύει ψιλό γαζί, κανονικότατα, διότι έχει πρόσβαση σε… υψηλού επιπέδου (αλλά ελαττωματικό) ιδεολογικό software. Εσείς (που διαφωνείτε μαζί του) «τρέχετε» ακόμη Windows 98 στο κεφάλι σας (σόρυ γι’ αυτό) αλλά… τουλάχιστον ΕΥΤΥΧΩΣ δεν έχει bugs, ενώ τα «Ουίντοουζ Χόμο Σάπιους Αντι-έθνικους» που τρέχει στην κεφάλα του ο ΓΥΠας, μπορεί μεν να σπάνε τα ρεκόρ ταχύτητας, αλλά προκαλούν και… θανατερά crashes! :mrgreen: (θα τον φτιάξω εγώ το Γύπα, μέχρι να γίνει… καναρίνι άκακο! 🙂 )

   Εκανα ένα σχόλιο που… σε αφορά
   https://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2011/10/03/1-156/comment-page-1/#comment-77645

   A, και από τώρα και στο εξής λαμβάνω υπ΄όψη την ταυτότητα που προτιμάς να φανερώνεις αλλού, κι έτυχε να ξε-φανερώσεις εδώ και θα βοηθήσω να ΜΗΝ εξαπλωθεί το… ξεφανέρωμα. Ο νοών νοείτω, μάη ντήαρ κ.κ. 😉

   _______
   Υ.Γ. Με το Θράκα (όπως είπα κι εκεί) διαφωνώ σε αρκετά, αλλά… πιθανολογώ ότι είμαι κατάλληλος άνθρωπος να τον διαφωτίσει γόνιμα, ώστε να τα κατανοήσει όλα καλύτερα, οπότε να μην τρώνε τα σηκώτια του, τα (δυστυχώς) μολυσμένα από πατριωτο-αριστερούς, οι.. γύπες! χεχε

   • Χαχα, δούλεψε το μηχάνημα ακτίνων χ; Καλά δουλεύει…

    Για ποιάς ταυτότητας φανέρωμα λες; To φύλο; Εντάξει, δεν τρέχει τίποτα!

    Διάβασα τα σχόλια σου. Πλάκα πλάκα είδες σουξέ η ανάρτηση του Θράκα; Ποιός στη χάρη του 🙂

    Είδα και το καινoύργιο video και το Benito Vezelini, χαχα, πολύ καλά!

    Εκεί που λέει « δουλειά δουλειά δουλειά», μπορούσες να βάλεις και αυτό:

    Μα μας έχουν πρήξει τα @@ πια, ζώα!

 2. Κι εδώ ο στρατός της χούντας των δολοφόνων χτυπάει παιδάκια.

  Θα τα τσακίσουμε τα καθάρματα.

  • Άφυλε κ.κ. και ταυτόχρονα φίλε 🙂

   Κουβέντιαζα προ καιρού(εποχή πλατείας) με πολλές κοπέλες και γυναίκες για μία Δράση που θα ήθελε περιφρούρηση της Πλατείας ΜΟΝΟΝ από Γυναίκες και ανήλικα Παιδιά.
   Μπροστά σε Σιδερόφραχτη Βία αντιτάσσεις την ποιο Αδύναμη(;) αλλά και ποιο Πολύτιμη και Ανεκτίμητη που έχεις. Ο τονισμός της αντίθεσης θα έδειχνε και την γύμνια της εξουσίας. Οι γυναίκες θα είχαν έναν επιπρόσθετο ρόλο, αυτού του εκτελεστικού βραχίονα, που θα έβγαζε τα μάτια του πρώτου Σιδερόφραχτου που θα φυσούνιαζε Παιδί. Ως οι μόνες κατάλληλες να αφαιρέσουν την δυνατότητα από κάποιον(που θα τολμούσε να κάνει κάτι τέτοιο) να ΔΕΙ ΞΑΝΑ κάποια από αυτές, ακόμη και αυτή την μάνα του. Ούτε θάνατος, ούτε αντι-βία, μόνον σε έναν – στον πρώτο – η πρέπουσα Απάντηση στην Πράξη του.

   Την άλλη μέρα οι καλοσκεπτόμενοι είπαν: μα τι ήθελε ο πατέρας και πήρε το παιδί μαζί του. (βλέπε παιδί συνδικαλιστή και μεγαλεία εγκεφαλικών συνάψεων σε φλόκια και όχι μπλόκια)
   Την επόμενη δική σας μέρα οι ίδιοι θα έγραφαν ότι, σας παρατήρουσαν ότι φάγατε με βουλιμία τα Μάτια που βγάλατε και δείξατε κανιβαλικές διαθέσεις, γιατί πολύς κόσμος σας άκουσε να ζητάτε και ξερίζωμα σάρκας που προεξέχει.
   Έ και τι έγινε;

   Οι πολιτικοί έχουν τελειώσει αλλά κάποιοι τους Στηρίζουν. Κάποιοι μηχανισμοί λειτουργούν ακόμα και μόνο 100 είπαν είμαστε για την ασφάλεια των πολιτών και όχι για την καταστολή τους, στην μακρινή Υόρκη…

   Ευτυχώς που οι Πλατείες έσβησαν(;) και δεν θα χρειαστεί να το κάνετε…

   • Χαχα, όχι και άφυλος!

    Τώρα βέβαια δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά τι λες, γιατί γράφεις και ποιητικά και η ποίηση ως γνωστόν έχει πολλές αναγνώσεις και όχι πάντα λογικές και πάντως όχι μόνο λογικές… η σουρεαλιστική π.χ.

    Εγώ μάτια να βγάλω δεν μπορώ, αλλά να είμαστε στην πρώτη γραμμή ναι, γιατί όχι. Εχτές που χτυπήσανε μαθητές, σε ένα video, ίσως αυτό που έβαλα εδώ ή ένα άλλο που κυκλοφορεί, κάτι κοριτσάκια που τα τραβολογάνε τα ζώα αυτά με τη στολή, τους λένε: μπράβο, δείχνετε και τον ανδρισμό σας! Ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων!

    Τίποτα δεν τελείωσε φίλε Ολογιστή. Μπορεί ίσως οι πλατείες, τώρα άρχισαν οι καταλήψεις στην καρδιά του κράτους. Δεν το βάζουμε κάτω με τίποτα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s