Γενική Απεργία και Μεγάλη Διαδήλωση 19 Οκτώβρη 2011 (Live streaming)

Δείτε την ανάρτηση Γενική Απεργία 19 Οκτώβρη 2011 (General Strike Live TV streaming)

Η διαδήλωση από ψηλά (ελικόπτερο του Sky)
Η διαδήλωση από ψηλά (ελικόπτερο του Sky)

Και επίσης τα εξής:

Enhanced by Zemanta
Advertisements

19 comments

 1. Σε ευχαριστώ Enfant,
  ήμουν συνέχεια στο twitter (όπου γινόταν χαμός) και άργησα να προσέξω το σχόλιό σου.

 2. Έχουμε τον ΓΑΠ, τα ΜΑΤ, τους ασφαλίτες, τους παρακρατικούς, τα εξαγορασμένα πρεζόνια, τους μπάχαλους, και … τα Κνατ, και με όλα αυτά προσπαθεί ο κόσμος να αντισταθεί. Ε, είναι κάπως δύσκολο…

  Μια παρατήρηση: Σήμερα, ίσως πρώτη φορά στα χρονικά των τελευταίων ετών, το ΠΑΜΕ ήρθε σε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο που διαδήλωνε! Έμεινε εκεί μέχρι τις 5.00 το απόγευμα. Μεγάλη διάρκεια για να αντέξει ένα τέτοιο συγχρωτισμό! Το λέω πιστεύοντας ότι ο κόσμος της βάσης του δεν είναι ανακατεμένος με τα παιχνίδια που παίζονται, και προσβλέποντας σε αυτόν. Ήταν λοιπόν κάτι, ίσως, από αυτή την άποψη. Για το αν μπορούσες να περάσεις από την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ δεν έχω προσωπική εμπειρία, γιατί δεν το επιχείρησα, απλώς κινούμασταν εκεί μπροστά χωρίς πρόβλημα φυσικά, αλλά δεν πολυκαταλάβαινα ποιόν ακριβώς φυλάνε και από τι…

  Και ένα εύγλωττο video που βρήκα από σχόλιο στη σημερινή σχετική ανάρτηση του Πόντος και Αριστερά.
  http://www.tsantiri.gr/katagelies/ntokoumento-o-%C2%ABkoukouloforos%C2%BB-pou-dini-entoles-sta-mat.html

  Από πού να πρωτοφυλαχτούμε!

  • My dear κ.κ. ναι, το βίντεο αυτό το ξέρω. Το είδα πολλές φορές και σκέφτηκα επίσης πολλές φορές τις εξηγήσεις που έδωσε για το συγκεκριμένο βίντεο ένας αντι-εξουσιαστής που ξέρουμε καλά στο twitter, Ο «potmos». Τις θεωρώ _πάρα_ πολύ πιθανώς σωστές, αλλά… δεν είμαι 100% σίγουρος (μόνο… 95 – 96%):

   Το άλλο που λες με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, για την «πρώτη φορά» του ΠΑΜΕ, να έρθει σε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο.
   (Κι αυτό σχεδόν κανείς δεν το σκέφτηκε).

   Εδρασε πολύ πρωτόγονα, το ΠΑΜΕ, κατά τη γνώμη μου. Αμυντικά στην αρχή, αλλά μετά… παρανοϊκά και επιθετικά.

   Π.χ. έκανε το πρώτο «ντου», σύμφωνα με μαρτυρίες και νέα βίντεο που βγήκαν αργότερα, αλλά… το έκανε γιατί (μάλλον) είχε ήδη δεχτεί πετριές:

   • Ομαδεόν, για ξαναδέστο καλύτερα! Για να σε βοηθήσω, στο 25’ δες τι χειρονομία κάνει: σηκώνει το δεξί χέρι και το κουνάει κυκλικά δείχνοντας προς τα δεξιά, κοιτώντας προς τα ΜΑΤ, και ενώ κανένας κουκουλοφόρος δεν είναι μπροστά του. Αυτή η χειρονομία τι σημαίνει κατά τη δική σου λογική; Kατά τη δική μου σημαίνει «από ‘κει», δείχνει πού να πάνε ή που θα πάνε. Και δυο ακόμα ερωτήματα κοινής λογικής. Στο video βλέπουμε 5,6,7, τύπους που πετάνε σπασμένα μάρμαρα και απέναντι τους 20 πάνοπλους ματατζήδες. Είναι δυνατό σε μια τέτοια στιγμή, όντας χωρίς αμυντικό εξοπλισμό, και ενώ υποτίθεται μπορεί ανά πάσα στιγμή να σου την πέσουν αυτοί οι πάνοπλοι, να κάθεσαι στο πεζουλάκι φάτσα κάρτα να ξεκουραστείς; Μόνον αν είστε φιλαράκια και «παίζετε». Ολιγόλεπτο διάλειμμα! Και δεύτερον, γιατί αυτοί οι 20 πάνοπλοι, δεν πιάνουν ούτε έναν από αυτούς τους 6-7 άοπλους ντυμένους με πολιτικά, που στέκονται στα 10-15 μέτρα;
    Εγώ τα έχω απαντημένα, γιατί ζω εδώ, σπούδασα εδώ και το έχω δει το έργο πολλές φορές, αν και πιο παλιά δεν υπήρχε youtube, κινητά κ.λπ. που να τα καταγράφουν και δεν μπορούσες να τα αποδείξεις. Τώρα όμως υπάρχουν.
    Δες και εδώ, περίπου στο 1.20, ο ματατζής πιάνει δήθεν έναν «μασκοφόρο» τον ρίχνει κάτω υποτίθεται, και σε λίγο σηκώνεται αυτός άνετος και φεύγει αργά, ενώ 2 μέτρα πιο κει στέκονται τα ματ. Έτσι παίζαμε κι εμείς κλέφτες και αστυνόμους όταν ήμασταν παιδιά!

    Και αυτά τα κλασικά:

    Όσο για τα 15χρονα κοριτσάκια, πέρσι σε μεγάλη πορεία ένα τέτοιο χειροδίκησε πάνω μου. Οι σκατοκοινωνία μας γεννά αυτά τα φαινόμενα, όταν παιδιά μεγαλώνουν σε αρρωστημένα περιβάλλοντα, εντός και εκτός σπιτιού. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα χαϊδεύουμε λέγοντας τους δεν πειράζει – αν υποθέσουμε ότι υπήρχε κάποιος να ενδιαφερθεί και να τους πει κάτι δηλαδή. Αν ξέρεις λίγο από παιδαγωγικά, παιδοψυχολογία, ψυχολογία, θα ξέρεις ότι σωστή διαπαιδαγώγηση χωρίς όρια δεν νοείται. Να θυμίσω ότι παιδιά του δημοτικού δολοφόνησαν τον Άλεξ στη Βέροια. Φυσικά οι ανήλικοι είναι φυσικοί αυτουργοί, οι ενήλικοι έχουν την ηθική, τη βαρύτερη ευθύνη. Και δεν αναφέρομαι στενά στους γονείς – επιμελητές, αλλά και σε ένα κοινωνικό πλαίσιο και σε αυτό που ονομάζεται κοινωνική πολιτική και είναι σχεδόν ανύπαρκτο σήμερα, κάποτε υποτυπώδες. Αυτό όμως, όπως εξήγησα συνοπτικά, δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι δεν πρέπει να εντοπίσεις την προσωπική ευθύνη ακόμα και σε ένα παιδί, αλλιώς δεν το βοηθάς. Αναλυτικότερα σχετικά, αν και εφόσον προκύψει τέτοια συζήτηση.

 3. Συλλογή στοιχείων για τις συγκρούσεις της 20ης Οκτωβρίου υπάρχουν στο εξής ποστ (με βίντεο και προσωπικές μαρτυρίες)
  http://storify.com/chacakhan/20ogr

  Φέρνω τώρα κι ένα tweet του αντι-εξουσιαστή rising galaxy και αμέσως μετά το video που παράθεσε σαν στοιχείο.

  Εσείς θεωρείτε ότι η περιγραφή του video ήταν ακριβής όπως την έδωσει το tweet? Εγώ μάλλον όχι. Βλέπω μόνο ένα συγκεκριμένο «ντου» που έκανε το ΠΑΜΕ (και γρήγορα αποχώρησε). Επίσης βλέπω νεαρούς να ρίχνουν (πιο πολλές) πέτρες στο ΠΑΜΕ και κάποιους να σπρώχνονται βίαια από το ΠΑΜΕ για να πέσουν… σχεδόν στα μαλακά, όχι «στο κενό» όπως βαρύγδουπα ανακοίνωσε το τουητ.

 4. Γενικά πολύ αξιόπιστη μαρτυρία (και πρόσωπο) θεωρώ την Thespirit. Αναπαράγω τα δικά της τουητ.

  http://twitter.com/thesspirit/status/127077041026772992

  http://twitter.com/thesspirit/status/127078148268507136

  http://twitter.com/thesspirit/status/127078259627266048

  http://twitter.com/thesspirit/status/127078351977459712

 5. (συνέχεια)

  http://twitter.com/#!/thesspirit/status/127073683100536832

  http://twitter.com/#!/thesspirit/status/127074114937692161

  http://twitter.com/#!/thesspirit/status/127074444987478017

  http://twitter.com/#!/thesspirit/status/127298814628470784

  http://twitter.com/#!/thesspirit/status/127311741485981696

  http://twitter.com/#!/thesspirit/status/127311949649293312

  http://twitter.com/#!/thesspirit/status/127312143031865344

 6. Πραγματικά δεν έχω καταλάβει σε όλη αυτή τη συζήτηση που ξεκίνησε από χτες, πρέπει να διαλέξω ανάμεσα σε δυο φασιστικές συμπεριφορές ποια είναι η καλύτερη; Είναι γνωστοί και οι μεν και οι δε, δεν περιμένουμε από μια μέρα να τους μάθουμε, αν είναι δυνατόν.

  • Ναι, πολύ σωστά.

   Δυστυχώς όμως είναι διαπιστωμένο, ότι… όποιος δεν υποστηρίζει τη μία πλευρά τρώει συκοφαντίες ΚΑΙ από τις δύο.
   Ετσι την πάτησε η Σοφία (στα τουητ) αλλά και… ο Γαλαξιάρχης.

   Δες και την πάγια άποψή μου (που επανέλαβαν κι άλλοι, ευτυχώς)

   Τις ίδιες απόψεις εξέφρασε και ο ΣΩΦΡΩΝ αντι-εξουσιαστής Julien Chalieu, που έχει το http://eagainst.com
   (δεν ξέρω αν είναι σωστός ο όρος «αντι-εξουσιαστής» για τον ίδιο, αλλά είναι υπέρ της άμεσης δημοκρατίας, της αυτονομίας και κατά του εθνικισμού).

   Για το βίντεο που έφερες πιο πριν με τον περίεργο νεαρό που κάνει νεύματα στα ματ, το ξαναείδα και ίσως να έχεις δίκιο. Οι πιθανότητες γι’ αυτό είναι πράγματι μεγαλύτερες, ίσως και πάνω από 50% (ΑΦΟΥ έκανα ζουμ και replay / freeze δεκάδες φορές). Aκόμη δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, αλλά είναι πιθανό.

   Για τα υπόλοιπα που είπες δεν ξέρω, γιατί μπορεί η περίεργη κατάσταση να προήλθε από κόπωση, εκείνη τη στιγμή, τόσο των ΜΑΤ όσο και των νεαρών. (Ενας άλλος πετάει πέτρα προς το τέλος από αριστερά, εντελώς χαλαρά). Το βρίσκω λίγο χοντρό να έκανε «νεύμα συνωμοτικού τύπου» στα ΜΑΤ… μπροστά στα μάτια όλων! Δυστυχώς δεν έχουμε κι άλλο υλικό από την ίδια σκηνή, να το συγκρίνουμε. Π.χ. μπορεί να ήξεραν όλοι ότι τα ΜΑΤ θα πήγαιναν προς τα δεξιά, και ουσιαστικά να τους είπε «άντε, στρίβετε τώρα». Είναι ΠΟΛΥ δύσκολο αυτό το βίντεο, για ερμηνεία. Θυμάμαι σε ένα βίντεο, μια σκηνή ενός χορευτή industrial που αν την απομόνωνε κανείς φαινόταν σαν να… χαιρετούσε φασιστικά ο χορευτής, αλλά ΜΕΣΑ στο χορό δεν έγινε κάτι τέτοιο, σε καμία περίπτωση (και εξακριβωμένα δεν υπήρχε καμία τέτοια πρόθεση).

 7. Βλέπεις το video με τα μάτια που μας έχουν εθίσει να το βλέπουμε, δηλαδή να θεωρούμε τέτοιες συναντήσεις, με τέτοιους όρους, σαν όντως μάχη αντιπάλων. Λες οτι μπορεί να ξέρουν πού θα πάνε τα ΜΑΤ. Μα εσύ π.χ. όταν είσαι σε μια διαδήλωση, ξέρεις πού θα πάνε τα ΜΑΤ, αν δεν έχεις από τα μέσα πληροφόρηση ή συνεννόηση; Ξέρουν ποτέ οι διαδηλωτές τις επόμενες κινήσεις των ΜΑΤ; Λες πώς γίνεται να κάνει νεύματα μπροστά στους άλλους. Ποιος λέει οτι και οι άλλοι δεν είναι στο παιχνίδι; Και οι σύγκριση με χορευτή ατυχής. Μιλάμε για εν δυνάμει δολοφόνους (όταν πετάς μάρμαρα π.χ.). Μην αμφιβάλλεις για τη δράση του παρακράτους. Κάπου βρίσκεται ενεργό μετά τη μεταπολίτευση, και είναι παρόν σε όλες τις λαϊκές εκδηλώσεις εδώ και δεκαετίες. Αν δεν είναι εκεί, πού θα είναι; Σιγά μην μας αφήνανε ανενόχλητους να κάνουμε πορείες και συγκεντρώσεις. Όταν σπούδαζα, είχαμε κατάληψη στο Πανεπιστήμιο πολύ καιρό. Ένα βράδυ που ήμασταν μέσα στις σχολές και πέφτανε χημικά, είδα ξαφνικά μέσα στον υπαίθριο χώρο της σχολής, κουκουλοφόρους να σπάνε μάρμαρα και να τα πετάνε απέξω σε κάτι τύπους με πολιτικά, και να βρίζουν οι μεν τη μάνα των δε. Ένιωσα σα να βλέπω θεατρική παράσταση, και πράγματι αυτό ήταν κυριολεκτικά. Επειδή όπως σου είπα ήμασταν μέρες στην κατάληψη και γνωριζόμασταν μεταξύ μας, αυτοί καμιά σχέση δεν είχαν μαζί μας και δεν τους είχε καλέσει και κανείς, ούτε και ξέραμε πώς είχαν βρεθεί εκεί μέσα, από την πλευρά μας υποτίθεται, μέσα στη σχολή. Αυτό το έργο παίζεται στην Ελλάδα σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Και κάνει καλά τη δουλειά του. Γι αυτό πρέπει να λέμε αυτή την αλήθεια και να μη θολώνουμε τα νερά, γιατί ο ρόλος τους είναι πολύ βρώμικος. Υπάρχει και φωτογραφία που δείχνει κάποιον από αυτούς που όρμησαν στο ΠΑΜΕ, να κρατά αστυνομικό γκλομπ. Ε, έλεος, πού το βρήκε;

  • Δεν ξέρω αλλά… (ενώ βασικά συμφωνώ) κάτι δεν μου αρέσει στο σκεπτικό της απάντησής σου.
   Οπως δεν μου άρεσε και η λογική «απορρίπτουμε τον παραλληλογράφο εξ ολοκλήρου επειδή 5-6 άτομα εκεί σχημάτισαν αγέλη», ή και η λογική «γιατί κάθεται εκεί ο Γαλαξιάρχης και δεν φεύγει?», κ.ο.κ.

   Ε, ΔΕΝ τη βγάζουμε καθαρή με δαιμονοποιήσεις, τσουβαλιάσματα και… τακτικές φυγής (γιατί περί αυτού πρόκειται). Είτε σε στυλ «ΚΚΕ=εχθρός του λαού», είτε σε στυλ «οι μπάχαλοι είναι ασφαλίτες», είτε σε στυλ «εκεί το κλίμα χάλασε, πάω αλλού και δεν το ξανασκέφτομαι».

   Δεν ξέρω αν στην ανθρώπινη ιστορία υπήρξε εποχή που και οι γυναίκες ήταν επιθετικές… σαν άντρες, προτιμώντας την αναμέτρηση από τη φυγή (στο πασίγνωστο ψυχαναλυτικό δίλημμα «Fight or Flight»), αλλά στην εποχή μας χρειάζεται θηλυκή δεκτικότητα και συμπόνια ΜΑΖΙ με επιθετική στάση αποφυγής της… φυγής. ΟΛΕΣ οι δαιμονοποιήσεις (των «κακών κουκουλοφόρων»), όλες οι γενικεύσεις, αποτελούν συμβολική επανάληψη της θεμελιώδους υπαρξιακής επιλογής «φυγή αντί για μάχη».

   Βασικά εγώ επηρεάστηκα περισσότερο από τη μαρτυρία του Potmos, διότι ασυναίσθητα εμπιστεύτηκα τη δική του κρίση περισσότερο, επειδή επί μακρόν τον ξέρω στο twitter και βασικά έλεγε μόνο σωστά πράματα (ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ). Αυτό είναι όλο.
   Καμία σχέση με όσα «μας έχουν εθίσει». Μερικές φορές την πατάω λόγω αφέλειας και λαθεμένης εμπιστοσύνης σε _άτομα_ που ξέρω ή διαβάζω.
   Κι αυτό είναι πολύ μεγάλο ελάττωμα, αλλά οφείλεται στην άρνηση… ακριβώς να κάνω όσα «μας έχουν εθίσει». Επεσα από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη, όπως φαίνεται -χεχε. 🙂

   Δες τώρα και μία… γιαγιά που πετάει πέτρες, στο τέλος του ακόλουθου βίντεο (που τσαμπουνάει ο αναρχο-φανατίλας rising galaxy, για να γελοιοποιήσει την άποψη ότι ανάμεσα στους μπάχαλους «δεν υπάρχουν προβοκάτορες». Ναι, καλάαα…. εκείνος πάααντα ξέρει καλύτερα, )

  • Υ.Γ. Οσο για το ΚΚΕ, ο εκπρόσωπός του Μάκης Μαϊλης έχει αρχίσει να παρουσιάζει συμπτώματα… ΟΞΥΤΑΤΗΣ ΠαρανοΪκής Σχιζοφρένειας, όταν δήλωσε τα εξής

   Δήλωση του Μάκη Μαΐλη για τις δηλώσεις του Δ. Παπαδημούλη
   21/10/11
   Η δήλωση του κ. Παπαδημούλη ότι τα χθεσινά γεγονότα ήταν «συγκρούσεις ροπαλοφόρων και κρανοφόρων» επιβεβαιώνει ότι η ηγεσία του ΣΥΝ αποδεικνύεται συνήγορος των κουκουλοφόρων, γιατί με αυτό τον τρόπο συγκαλύπτει την προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση εντεταλμένων κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών εναντίον του ΠΑΜΕ και γενικότερα κατά του λαού, επίθεση που εξυπηρετεί την πολιτική της κυβέρνησης, της πλουτοκρατίας και των άλλων αστικών κομμάτων.

   http://www.kke.gr/anakoinoseis_grafeioy_typoy/dhlosh_toy_makh_mailh_gia_tis_dhloseis_toy_d_papadhmoylh_?morf=1

   Ποια δήλωση εννοούσε? Μα… την εξής:

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Μιλώντας σήμερα στο τ/σ «ΣΚΑΙ», στην εκπομπή «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» (Δ. Οικονόμου. Β. Λυριτζής), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια και τον θάνατο του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ τα εξής:

   «Ο ΣΥΝ είναι δύναμη δημοκρατικής ομαλότητας και μαζικών ειρηνικών αγώνων. Δείχνουμε μηδενική ανοχή στην δράση των κουκουλοφόρων που τους θεωρούμε ακραία αντιδημοκρατική δύναμη που πολλές φορές υπηρετεί ακραίες παρακρατικές μεθοδεύσεις. ΟΙ κατηγορίες που εξαπέλυσε το ΚΚΕ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς άστοχες. Γι’ αυτό και η κ. Παπαρήγα προσπάθησε στις βραδινές δηλώσεις της να μαζέψει το θέμα.

   Αυτή τη στιγμή που οι πολίτες βάλλονται με βάρβαρα μέτρα, οι πολίτες που ανήκουν στην ευρύτερη αριστερά επιζητούν μαζικούς ειρηνικούς αγώνες και ενότητα. Δεν προκρίνουν την αντιπαράθεση και μάλιστα με συκοφαντίες.

   Τα χθεσινά επεισόδια και ιδιαίτερα ο θάνατος ενός διαδηλωτή πρέπει να ηχήσει ως καμπανάκι για όλους. Οι συγκρούσεις ροπαλοφόρων και κρανοφόρων αποδεικνύουν με τον πιο άσχημο τρόπο ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

   Είναι επιτακτική ανάγκη οι συνδικαλιστικές και πολιτικές δυνάμεις που αντιμάχονται την αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης να προβάλλουν ως εγγυητές της δημοκρατικής ομαλότητας μέσα από ενωτικές πρωτοβουλίες κι όχι μέσα από εντάσεις κι αλληλοκατηγορίες».

   http://papadimoulis.wordpress.com/2011/10/21/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%87%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%AC-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%8C%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%B1%CF%84/

   ΠΟΛΥ συγκρατημένη βρίσκω την απάντηση του Παπαδημούλη (στην απίστευτη παρανοϊκή λάσπη του Μαίλη)

   21/10/2011
   Σχόλιο Δημ. Παπαδημούλη για δήλωση Μ. Μαϊλη
   Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σχολιάζοντας την επίθεση που δέχτηκε από τη σημερινή δήλωση του υπεύθυνου Tύπου του ΚΚΕ Μ. Μαΐλη δήλωσε:

   «Λυπάμαι για την κατάφωρη διαστρέβλωση όσων είπα από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΚΚΕ.

   Την ώρα που οι καιροί απαιτούν μια ισχυρή-συσπειρωμένη αριστερά πρωτοπόρα στους μαζικούς ειρηνικούς αγώνες του λαού μας, την ώρα που οι πολίτες ζητούν μια αριστερά αποτελεσματική, μαχητική και ενωμένη απέναντι στα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα αλλά και την προβοκατόρική δράση των κουκουλοφόρων, ορισμένοι “περί άλλων τυρβάζουν” καταφεύγοντας ακόμα και στη συκοφαντία.

   Κρίμα… Να ξέρουν όμως ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.»

   To Γραφείο Τύπου

   http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=24786

   ____________________________________________________________________________

   Να ξεκαθαρίσω επίσης ότι δεν έχω καμία ιδιαίτερη συμπάθεια (ή αντιπάθεια) για τον Παπαδημούλη, ούτε είμαι μέλος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

  • Βρήκα τελικά… ΤΙ με ενοχλούσε σε αυτό το σχόλιο. Η εξής κρίση (σε bold)

   Ποιος λέει οτι και οι άλλοι δεν είναι στο παιχνίδι; Και η σύγκριση με χορευτή ατυχής. Μιλάμε για εν δυνάμει δολοφόνους (όταν πετάς μάρμαρα π.χ.).

   Οσον αφορά το να είναι και οι άλλοι στο παιχνίδι φυσικά και το σκέφτηκα, αλλά… το θέμα τραβάει πολύ μακριά.
   Εχεις σκεφτεί τις επιπτώσεις?
   Πρέπει να ερευνηθεί αυτό (και υπάρχει και τρόπος, αν και δύσκολος). Επίσης προσωπικά το θεωρώ κάπως πιο απίθανο.

   Αλλά εκείνο που με ενόχλησε, και δεν το είχα συνειδητοποιήσει, ήταν όσα έβαλα σε bold.

   Ισα-ίσα, η σύγκριση της κατάστασης ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ των κινήσεων στο ένα βίντεο, με την ΕΡΜΗΝΕΙΑ των κινήσεων του χορευτή στο άλλο, είναι ΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΗ 100%.

   ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΣΟΒΑΡΑ η παρεμβολή του «συναισθηματικού στοιχείου» σε στυλ «μα εκείνοι είναι εν δυνάμει δολοφόνοι».

   ΛΥΠΑΜΑΙ, που θα σε απογοητεύσω, «εν δυνάμει δολοφόνοι» είμαστε ΟΛΟΙ.
   ΤΙΠΟΤΕ δεν λέει αυτό. Να κάτσω να το αναλύσω τώρα?
   Να αναλύσω ΤΙ υπονοεί η παρένθεση «όταν πετάς μάρμαρα»?
   Να προσθέσω ότι κι άλλοι άρχισαν να πετάνε μάρμαρα προς τα πίσω (στις 20 Οκτωβρίου)?

   Οταν προσπαθώ να δω ΤΙ στο διάολο εννοεί κάποιος με μια χειρονομία σε ένα βίντεο ΔΕΝ σκέφτομαι ΚΑΘΟΛΟΥ συναισθηματικά, αρχίζοντας τις προβολές που στρεβλώνουν την αμερόληπτη κρίση. ΗΔΗ δεν είναι εύκολο να απαλλαχτούμε από άλλου είδους προβολές όπως εμπιστοσύνη σε μαρτυρίες ανθρώπων που πιστέψαμε, κλπ. Αν αρχίσουμε να κάνουμε ακόμη πιο χονδροειδείς προβολές… δεν θα καταλάβουμε τίποτε.

   Η παρανόηση του ενός βίντεο μπορεί να συγκριθεί άνετα με τυχόν παρανόηση στο άλλο. Γι’ αυτό και δεν μπορώ να είμαι σίγουρος 100%.
   Πάντως το θεωρώ ισχυρή ΠΙΘΑΝΗ ένδειξη.

   Υ.Γ. Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να βρω εκείνο το βίντεο με το χορευτή ΤΩΡΑ. Δεν θυμάμαι ούτε ΠΩΣ λέγεται, αλλά θα προσπαθήσω.

 8. «Δεν ξέρω αλλά… (ενώ βασικά συμφωνώ) κάτι δεν μου αρέσει στο σκεπτικό της απάντησής σου.»
  Αυτό είναι ενδιαφέρον! Χαχαχα! Κανένα πρόβλημα. Σιγά, δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε όλοι σε όλα, ούτε καν δυνατό. Αρκεί να υπάρχει σεβασμός και εμπιστοσύνη, και αυτό κερδίζεται και κρίνεται συνεχώς, ποτέ δεν είναι δεδομένο.
  Για τα περί φύλου, θεωρώ για τον εαυτό μου και για όλους ότι πρώτα είμαι άνθρωπος και μετά έχω φύλο. Ως εκ τούτου δεν πολυασχολούμαι με τέτοιες διαφοροποιήσεις παρά μόνο αν παίζουν κάποιο ουσιαστικό ρόλο.
  Για τα αν συνεχίζει κάποιος να σχολιάζει και πού, είναι προσωπική επιλογή. Εντάξει, όλα πολιτική είναι, αλλά μην το παρακάνουμε κιόλας. Δε γουστάρω, δε γράφω κάπου, μην το κάνουμε τραγικό. Ούτε φυσικά θα προσπαθήσω να σου επιβάλλω τα γούστα μου.
  Για τα γεγονότα, έγραψα ένα σχόλιο εδώ:
  http://giatinkinonikiaristera.blogspot.com/2011/10/greek-parliamentary-garage-on-fire-and.html?showComment=1319284326527#c3325910570016906244
  Προσωπικά σιχαίνομαι τη βία κάθε είδους, κάθε είδους όμως, πόσο μάλλον τη σωματική. Γι αυτό και δεν οργανώθηκα ποτέ κάπου, γιατί δε μ’ αρέσει να με καταπιέζουν. Από την άλλη μπορώ οικειοθελώς να συμμετέχω σε συλλογικά πράγματα όπου χρειάζεται μια κάποια πειθαρχία, αναγκαστικά όταν κάνεις κάτι με άλλους. Πιστεύω αυτό που λέει: η ελευθερία μου σταματά εκεί που ξεκινά η ελευθερία του άλλου. Όχι μόνο το πιστεύω αλλά προσπαθώ να το εφαρμόζω στη ζωή μου. Θεωρώ ότι αν χρησιμοποιήσω κι εγώ το μέσο που χρησιμοποιεί ο άλλος, απλούστατα θα αρχίσω να του μοιάζω. Το ζήτημα με τους λαούς είναι ότι θέλουν να ζήσουν, τόσο απλά, και διάφοροι βίαιοι άνθρωποι, αρπακτικά, που ζουν με το αίμα των άλλων, δεν τους αφήνουν. Αν όμως κι εγώ αρχίσω να πίνω αίμα, σε τι θα διαφέρω από αυτούς; Ίσως χειρότερο και από το να σε σκοτώσουν, είναι να σε φέρνουν στο σημείο να γίνεσαι και εσύ δολοφόνος. Αυτό είναι το τεράστιο, τραγικό δίλημμα των ανθρώπων (ανθρώπων, όχι τεράτων!) που υφίστανται βία, ατομικά ή σαν λαοί.
  Για τη στάση των βουλευτών, όταν είσαι πολιτικός ενός κόμματος, βρίσκεσαι ανάμεσα σε αυτό που πιστεύεις, αυτό που πρέπει να εκφράσει το κόμμα, τη συγκυρία, τις σκοπιμότητες σε σχέση με το να κερδίσει ψηφοφόρους, το να λες μεν την αλήθεια, αλλά έτσι ώστε να μπορεί να προσληφθεί από όσους γίνεται περισσότερο, κερδίζοντας τους, χωρίς να θίγεις, και άλλες ευσταθείς ισορροπίες. Δεν περιμένω να αντιληφθώ την πραγματικότητα από μεμονωμένες δηλώσεις μεμονωμένων προσώπων, αλλά από το σύνολο των παραστάσεων.

  Υ.Γ. Δε μπυράζει Ομαδεόν, εγώ σ’ αγαπάω 🙂

 9. Καλά, μια και το ανέφερες πιο πριν, μπήκα σ’ αυτόν τον …γράφο… γιατί είδα από άλλο μπλογκ μια τελευταία ανάρτηση και λέω: έχουν αναρτήσει κάτι τέτοιο; Είναι δυνατόν; Διαβάζω, καλή. Είδα οτι έχεις και ένα σχόλιο, χάρηκα, λέω άντε, τα φτιαξε με τους φίλους του. Μετά διαβάζω και τα υπόλοιπα σχόλια, διαβάζω και άλλες σχετικές αναρτήσεις, και λέω … καλά κρασιά… άντε γεια! Δείγμα: «κομμένες οι μαλακίες με τις πανάγια εργατική τάξη! στα αρχίδια μας που είναι εργάτες, αυτό δεν τους κατατάσσει αυτόματα στο στρατόπεδο μας». Σαφές …

  • Αυτή η μαλάκω (σόρυ δηλαδή) είναι η ίδια που χειροκροτεί τη δολοφονική βία και τα μολότωφ κατά αθωράκιστου πλήθους (από τη μία πλευρά) κι από την άλλη πλευρά… βρίζει και συκοφαντεί σαν «φασίστα» όποιον ταχθεί υπέρ της δίκης και καταδίκης σε θάνατο (με _ανώδυνη_ εκτέλεση) εγκληματιών κατά της ανθρωπότητας…

   Προφανώς αν καεί κάποιος ζωντανός δεν τη νοιάζει. Οπως δεν τη νοιάζει (τελικά) και η εργατική τάξη. Το να μας αποκαλεί όμως «φασίστες» χωρίς λόγο… τη γεμίζει.

   Δυστυχώς είναι γυναίκα και δεν είναι σωστό να τη χαρακτηρίσω με το… γνωστό βρωμόλογο που λέω για αντίστοιχους άντρες.

   Ρεεε την «αναμορφώτρα της ανθρωπότητας»….
   (κάποια στιγμή ο γαλαξιάρχης της είπε πως… παραμιλάει).
   Και πάλι όμως δεν αλλάζουν όσα σου είπα.
   «If you cant stand the heat, get out of the kitchen» λένε οι Αγγλοαμερικάνοι.
   Εγώ θάλεγα ότι η φυγή δεν είναι λύση κι ότι… ΣΙΓΑ μην έρθουν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα.

   Στο μεταξύ… τα πήρα στο κρανίο με την είδηση σε αυτό το βίντεο, για μία πράξη του Ριζοσπάστη που είναι πραγματικά ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ για τον αγώνα του λαού.
   [το βίντεο άλλαξε θέση, το έβαλα στο επόμενο σχόλιο για να το δει όποιος μπει εκεί μέσω twitter]

 10. Ο Ριζοσπάστης έχει κάποιους συντάκτες που είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΙ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΣ, παντελώς ανίκανοι να κατανοήσουν όσα διαβάζουν και σχολιάζουν.
  Δηλαδή… ΜΟΝΟ έτσι εξηγείται η εξής… θεότρελλη παράγραφος σε πρόσφατο άρθρο του:
  http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6506525&textCriteriaClause=%2B%CE%9D%CE%91%CE%A1

  …η ανακοίνωση [σ.σ. του «Δεν Πληρώνω»] βάζει τους δολοφόνους προβοκάτορες στην ίδια μοίρα με τους αμυνόμενους αναφέροντας: «Από την άλλη πλευρά, η δολοφονική συμμορίτικη επίθεση των ομάδων που με μάρμαρα και μολότοφ επιτέθηκαν σε διαδηλωτές, αποτελεί πράξη αδιανόητη για το μαζικό κίνημα (…) Πρόκειται για εκχυδαϊσμό της λαϊκής αντιβίας, υποβάθμιση της σύγκρουσης με το κράτος και τους μηχανισμούς του και μετατροπή της σε πρακτικές εκκαθάρισης πολιτικών αντιπάλων και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών. Αξιολόγησαν, το συμβολισμό της σύγκρουσης με τα ΜΑΤ στην βουλή ως πιο σημαντικό από την ανθρώπινη ζωή των πολιτικών αντιπάλων μεν, εργαζομένων δε, που τους έφραζαν το δρόμο».

  Το θεότρελλο… παρανοΪκό συμπέρασμα (στην αρχή), του (άγνωστου και ΑΝΩΝΥΜΟΥ) αρθρογράφου ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Δηλαδή από το τμήμα κειμένου που παραθέτει ΔΕΝ εξάγεται καθόλου το συμπέρασμά του (ότι το κείμενο «βάζει στην ίδια μοίρα δολοφόνους προβοκάτορες και αμυνόμενους»). Το ΑΝΤΙΘΕΤΟ εξάγεται, για ΚΑΘΕ υγιή παρατηρητή. Δηλαδή το ΠΡΟΦΑΝΕΣ νόημα του παρατιθέμενου κειμένου είναι (αντίθετα) ότι Το «Δεν Πληρώνω» καταδικάζει σαν «δολοφονική και συμμορίτικη επίθεση» (κατά του ΠΑΜΕ) όσα έγιναν !!!

  Λυπάμαι πολύ, το άτομο που έγραψε αυτό το άρθρο έχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ψυχολογικό πρόβλημα. ΟΞΥΤΑΤΗ μανία καταδίωξης. Κι αν το άρθρο είναι τερατούργημα του Μάκη Μαϊλη, αυτός είναι… τώρα πλέον ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΣ παρανοϊκός σχιζοφρενής (μετά από όσα καταλόγισε στον Παπαδημούλη). Προτείνω την άμεση παραίτησή του ή αποβολή από το κόμμα. Πιθανότατα δεν είναι ο μόνος βέβαια.

  Ολα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με ιδεολογίες ή με κομμουνισμό. Είναι θέματα αλήθειας, ψεύδους, ικανότητας κατανόησης κειμένων και… ψυχικής υγείας.

  Δεν αποκλείω βέβαια και προφανείς (κατάπτυστες) πολιτικές σκοπιμότητες, π.χ. ότι το κίνημα «Δεν Πληρώνω» έγινε δυσάρεστο ακριβώς γιατί πέτυχε μια ανυπακοή του λαού μη-καθοδηγούμενη (κλπ.) αλλά… αυτό είναι άλλο θέμα. Διότι μόνο ένας τυφλωμένος από τη μανία καταδίωξης σχιζοφρενής θα περίμενε να γίνει πιστευτή αυτή η πρωτοφανής πατάτα που έγραψε. Και υπήρχαν και άλλοι τρόποι να υπονομεύσει έναν πολιτικό αντίπαλο χωρίς ΤΟΣΟ μεγάλες μπούρδες…

  Αυτό το σχόλιο είναι πολύ σοβαρό. Εγινε και tweet

  Υ.Γ. Εψαξα και βρήκα το κατάπτυστο άρθρο μετά από την ανακοίνωση του «Δεν Πληρώνω» στο εξής βίντεο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s