ΕΠΕΙΓΟΝ Ανοιχτό Γράμμα στο Νίκο Μπογιόπουλο (για τη λάσπη κατά του «Δεν Πληρώνω»)

Νίκος Μπογιόπουλος
Νίκος Μπογιόπουλος

Αγαπητέ Νίκο,

Πάει καιρός που τυγχάνω θαυμαστής σου, παρόλο που δεν έχω πια… δέκτη τηλεόρασης. Τον χάρισα και… ησύχασα πριν 5 χρόνια, αλλά βλέπω όλες τις τηλεοπτικές σου εμφανίσεις μέσω διαδικτύου. Αρκετές τις πρόβαλα, τις έριξα και στο twitter μαζί με επαίνους. Έχω φτιάξει μέχρι και… ειδικό play-list με δικές σου εμφανίσεις, κάτω από τον γενικό τίτλο «Νίκος Μπογιόπουλος δαγκωτός για Γενικός Γραμματέας». Και τον τίτλο αυτό… τον εννοώ! Δηλαδή πιστεύω σε σένα, θεωρώντας πως θα έπρεπε μια μέρα να γίνεις Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, ώστε να προχωρήσει ενωτικά με όλο το λαό, με μια ηγεσία νέα. Το βιβλίο σου, το «Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε«, το αγόρασα πρόσφατα και συμφωνώ με όλες τις θετικές αξιολογήσεις του, αρκετές εκ των οποίων (ή οι περισσότερες) δεν είναι καν από μέλη του ΚΚΕ. Το βιβλίο σου είναι καταπέλτης που θάπρεπε να διαβαστεί από όλο τον κόσμο (και να μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες). Τέλος πάντων… όποιος αμφισβητεί όσα λέω ας πάει να το αγοράσει.

"Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε"
«Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε»

Σου γράφω δημόσια όμως για ένα άλλο θέμα, εξαιρετικά δυσάρεστο. Είναι ένα θέμα που ελάχιστα απασχόλησε τη δημοσιότητα, συγκρινόμενο με άλλα. Παρόλ’ αυτά, είναι σημαντικότερο από τα πρόσφατα γεγονότα… που προβλήθηκαν υπέρ το δέον σε διάφορα ΜΜΕ και ιστοσελίδες.

Σου γράφω για τις ανυπόστατες συκοφαντίες κατά του «Δεν Πληρώνω». Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» συκοφαντήθηκε ότι «προκάλεσε την επίθεση» (με σπασμένα μάρμαρα και Μολότωφ) κατά του ΠΑΜΕ, έχοντας  (δήθεν) σαν μέλη του… χουλιγκάνους ή προβοκάτορες, κλπ.

Λυπάμαι Νίκο, αλλά από τα στοιχεία που υπάρχουν (και προβλήθηκαν και στο Ριζοσπάστη) τέτοια ενοχή του «Δεν Πληρώνω» ΔΕΝ προκύπτει, με τίποτα.  Δυστυχώς όμως… προκύπτουν κάποια άλλα πράματα, καθόλου ευχάριστα για το ΚΚΕ. Και επειδή… (τώρα πια) είναι εντελώς αδύνατον να κάνει κάποιος κριτική στο ΚΚΕ (ή σε μέλη του) χωρίς να παρεξηγηθεί σαν «αντι-κομμουνιστής», επέλεξα αυτό τον τρόπο έκφρασης απευθυνόμενος σε σένα προσωπικά, με αυτό εδώ το κείμενο, έτσι ώστε να εξετάσεις το θέμα με προσοχή και να εκφράσεις την άποψή σου (πρωτίστως) μέσα στο κόμμα. Εγώ δεν είμαι μέλος του ΚΚΕ, ούτε και εχθρός του. Αυστηρά ανένταχτος ων, εκφράζω μόνο την προσωπική μου άποψη προσπαθώντας να στηρίξω γενικά τους λαϊκούς αγώνες, μακριά από κομματικές δεσμεύσεις.

Εξάλλου, αν δεν υπάρχει πια κανένας τρόπος για τον απλό λαό (και κάθε ανένταχτο πολίτη) να εκφράσει τη διαφωνία του με μέλη του ΚΚΕ (ή με τις πολιτικές επιλογές του) χωρίς να κατηγορηθεί για «αντι-κομμουνισμό», τότε το (λογικά αναπόφευκτο) αποτέλεσμα θα είναι η αποκοπή του ΚΚΕ από το λαό (επομένως και η αποτυχία του να εκφράσει τα συμφέροντα του λαού).

Πάμε παρακάτω…

Είναι δυνατόν, κάποιοι (οπαδοί ή μέλη του ΚΚΕ) να παρουσιάζουν σαν «στοιχείο» κατά του «Δεν Πληρώνω» το ΙΔΙΟ βίντεο που το «Δεν Πληρώνω» επικαλείται σαν απόδειξη ότι… ΔΕΝ ΕΧΕΙ καμμία σχέση με τους ξεφτιλισμένους που έσπαγαν πέτρες στη γωνία του ίδιου βίντεο?  Ε, λοιπόν, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν έχει καμία σχέση. Και ΔΕΝ ευθύνεται για κάθε κοστουμαρισμένο κλακαδόρο που στέκεται δίπλα του. Ορίστε το video:

ΑΗΔΙΑΣΑ μέχρι θανάτου. Διότι… στο blog «e-globbing» αυτό το βίντεο προβάλλεται σαν «απόδειξη» κατά του «Δεν πληρώνω», ενώ δεν περιέχει το παραμικρό στοιχείο εναντίον του. Αντίθετα, στο βίντεο ΚΑΝΕΝΑ έμβλημα ή σημαία ή περιβολή του «Δεν Πληρώνω» δεν είδα. Είδα μόνο κάποιον που κράταγε ελληνική σημαία και κάποια μπουκάλια νερού (ή άλλα μικρο-αντικείμενα) που πετάχτηκαν από ΑΣΧΕΤΟΥΣ. ΟΧΙ τη σημαντική επίθεση σαν εκείνη που έγινε μετά (με κοτρώνες από σπασμένα μάρμαρα και μολότωφ κατά αθωράκιστου πλήθους). Μάρμαρα έσπαγε κάποιος άλλος, στη γωνία δεξιά, κοντά στο τέλος του βίντεο. Αν κάποιοι νομίζουν ότι αυτά είναι στοιχεία κατά του «Δεν Πληρώνω» είναι βαθιά νυχτωμένοι. Το μόνο που δείχνει το βίντεο είναι μεγάλη δυσαρέσκεια από έναν όγκο απροσδιόριστου πλήθους, καθόλου απαραίτητα αναρχικών ή χουλιγκάνων. Η δυσαρέσκεια πολλών ανθρώπων κατά της επιλογής του ΚΚΕ να προστατεύσει τη Βουλή είναι μεγάλη, αλλά καθόλου απαραίτητα ταυτιζόμενη με τις εγκληματικές επιθέσεις που υπέστη το ΠΑΜΕ (και… αντέδρασε πολύ δυσανάλογα, κατά τη γνώμη μου – με το συμπάθειο δηλαδή… η αλήθεια να ΛΕΓΕΤΑΙ). Ας σημειωθεί επίσης, ότι το βίντεο αρχικά κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο από… διαφωνούντες με το ΠΑΜΕ – όχι απαραίτητα αναρχικούς, αλλά δυσαρεστημένους από τη στάση του να προστατεύσει τη Βουλή.

Επίσης…

O «Ριζοσπάστης» έχει κάποιους συντάκτες που είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΙ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΣ, ανίκανοι να κατανοήσουν όσα διαβάζουν ή σχολιάζουν. ΜΟΝΟ έτσι εξηγείται η εξής… θεότρελλη παράγραφος σε πρόσφατο ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ άρθρο:
http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6506525&textCriteriaClause=%2B%CE%9D%CE%91%CE%A1

…η ανακοίνωση [σ.σ. του «Δεν Πληρώνω»] βάζει τους δολοφόνους προβοκάτορες στην ίδια μοίρα με τους αμυνόμενους αναφέροντας: «Από την άλλη πλευρά, η δολοφονική συμμορίτικη επίθεση των ομάδων που με μάρμαρα και μολότοφ επιτέθηκαν σε διαδηλωτές, αποτελεί πράξη αδιανόητη για το μαζικό κίνημα (…) Πρόκειται για εκχυδαϊσμό της λαϊκής αντιβίας, υποβάθμιση της σύγκρουσης με το κράτος και τους μηχανισμούς του και μετατροπή της σε πρακτικές εκκαθάρισης πολιτικών αντιπάλων και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών. Αξιολόγησαν, το συμβολισμό της σύγκρουσης με τα ΜΑΤ στην βουλή ως πιο σημαντικό από την ανθρώπινη ζωή των πολιτικών αντιπάλων μεν, εργαζομένων δε, που τους έφραζαν το δρόμο».

Το παρανοϊκό συμπέρασμα (στην αρχή), του (άγνωστου και ΑΝΩΝΥΜΟΥ) αρθρογράφου ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Δηλαδή από το τμήμα κειμένου που παραθέτει ΔΕΝ εξάγεται καθόλου το συμπέρασμά του (ότι το κείμενο “βάζει στην ίδια μοίρα δολοφόνους προβοκάτορες και αμυνόμενους”). Το ΑΝΤΙΘΕΤΟ εξάγεται, για ΚΑΘΕ υγιή παρατηρητή. Δηλαδή το ΠΡΟΦΑΝΕΣ νόημα του παρατιθέμενου κειμένου είναι (αντίθετα) ότι Το “Δεν Πληρώνω” καταδικάζει σαν “δολοφονική και συμμορίτικη επίθεση” (κατά του ΠΑΜΕ) όσα έγιναν! Λυπάμαι πολύ, το άτομο που έγραψε αυτό το άρθρο έχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ψυχολογικό πρόβλημα. ΟΞΥΤΑΤΗ μανία καταδίωξης. Κι αν το άρθρο είναι τερατούργημα του Μάκη Μαϊλη, αυτός είναι… τώρα πλέον ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΣ παρανοϊκός σχιζοφρενής (μετά από όσα καταλόγισε με παρόμοιο τρόπο στον… ξενέρωτο Παπαδημούλη).  Προτείνω την άμεση παραίτησή του ή αποβολή από το κόμμα. Πιθανότατα δεν είναι ο μόνος βέβαια.

UPDATE: Τον Μάκη Μαϊλη τον… πήρε χαμπάρι μέχρι και η «Ζούγκλα» και του έκανε σατιρικό αφιέρωμα, πριν ένα χρόνο:

Καζούρα στο Μάκη Μαίλη από τη "Ζούγκλα" (Οκτ. 2010)
Καζούρα στο Μάκη Μαίλη από τη «Ζούγκλα» (Οκτ. 2010)

Ολα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με ιδεολογίες ή με κομμουνισμό. Είναι θέματα αλήθειας, ψεύδους, ικανότητας κατανόησης κειμένων και… ψυχικής υγείας. Δεν αποκλείω βέβαια και προφανείς (κατάπτυστες) πολιτικές σκοπιμότητες, π.χ. ότι το κίνημα “Δεν Πληρώνω” έγινε δυσάρεστο γιατί πέτυχε μια ανυπακοή του λαού μη-καθοδηγούμενη (κλπ.) αλλά… αυτό είναι άλλο θέμα. Διότι μόνο ένας τυφλωμένος από μανία καταδίωξης… σχιζοφρενής θα περίμενε να γίνει πιστευτή αυτή η πρωτοφανής πατάτα που έγραψε. Και υπήρχαν και άλλοι τρόποι να υπονομεύσει έναν πολιτικό αντίπαλο χωρίς ΤΟΣΟ μεγάλες μπούρδες…

Αυτό εδώ το κείμενο (που ξεκίνησε σαν σχόλιο) είναι πολύ σοβαρό. Εγινε και tweet. Μερικοί είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ να δουν ΜΠΡΟΣΤΑ τους όσα συμβαίνουν. Και ανίκανοι να διαβάσουν ΣΩΣΤΑ μία απλή παράγραφο κειμένου. ΔΕΝ φταίνε αυτοί. Φταίνε οι ΤΡΕΛΛΑΜΕΝΟΙ γονείς τους. Επρεπε να έχουν το γνώθι σ’ αυτόν και να… ΜΗΝ κάνουν παιδιά, αφού στάθηκαν ανίκανοι να μάθουν στα παιδιά τους ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.

Αγαπητέ Νίκο, αυτά είχα να σου πω  (και πολλά άλλα που… παραλείπω χάριν συντομίας). Ζητώ συγνώμη αν εκφράστηκα με οξύτητα, αλλά αυτό είναι το στυλ μου.

Νίκο, κάνε ό,τι νομίζεις. Είσαι το μέλλον του ΚΚΕ, μαζί με ελάχιστους άλλους. Οι υπόλοιποι, εφόσον δεν κατανοούν μερικά απλά πράματα, ή υποκύπτουν στον πειρασμό της πολιτικής σκοπιμότητας εθελοτυφλώντας σε προφανείς αλήθειες, είναι ανάξιοι να ηγηθούνόχι μόνο του κόμματος, αλλά και του λαού ή της χώρας.

Εν κατακλείδι: Το Κίνημα «Δεν Πληρώνω» δεν μπορεί να τεθεί στο στόχαστρο του ΚΚΕ χωρίς κανένα σοβαρό λόγο. Η συκοφάντησή του είναι ζημιά για το λαό, αλλά επίσης… μεγάλη ζημιά και για το ΚΚΕ (και για τη λαϊκή ενότητα). Ο μόνος λόγος για την (πρόσφατη) «αντεπίθεση» αυτής της κίνησης, είναι η συκοφάντησή της. Το ίδιο το κόμμα σας, σπρώχνει την κίνηση «Δεν Πληρώνω» στη δυσάρεστη θέση της αντιπαράθεσης και της άμυνας, με αποτέλεσμα τη διεύρυνση του λαϊκού διχασμού. Ο μόνος χαμένος από όλα αυτά είναι ο λαός. Αν τώρα… ο Μάκης Μαϊλης (ή κάποιοι άλλοι στο ΚΚΕ) θεωρούν πως έτσι... ωφελείται το κόμμα, είναι βαθιά γελασμένοι.

Συντροφικά,

Γιώργος

(α… και δεν βρίσκω το e-mail σου, Νίκο, να σου στείλω ειδοποίηση γι’ αυτό εδώ το γράμμα. Αν κάποιος το έχει, ας το γράψει σε σχόλιο)

Υ.Γ. Τελειώνω παραθέτοντας το video που κυκλοφόρησε η κίνηση «Δεν Πληρώνω» σαν απάντηση στο ολοσέλιδο άρθρο του Ριζοσπάστη. ΔΕΝ έχω καμία σχέση με την κίνηση αυτή και ΔΕΝ είμαι σε θέση να γνωρίζω πράματα που… δεν είδα να δημοσιεύονται. Οπότε, αν υπάρχουν άλλα στοιχεία που δεν γνωρίζω, ΔΕΝ ευθύνομαι. Παρόλ’ αυτά ΔΕΝ δέχομαι να πω… τη νύχτα μέρα ή να δω το μαύρο σαν άσπρο, όσον αφορά τα στοιχεία που ΗΔΗ δημοσιεύτηκαν. Ορίστε το βίντεο:

(περισσότερα video για τα γεγονότα της 20ης Οκτώβρη μαζεύω σε ειδικό play-list, ΕΔΩ).

Το ΚΚΕ γνωρίζει ήδη, ότι το δικό μας μπλοκ βρισκόταν πολύ μακριά (¨Οθωνος και Αμαλίας) από τον τόπο των επεισοδίων (Βασ. Γεωργίου).  Γνωρίζει ότι από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε (www.denplirono.infoτην δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του ΠΑΜΕ και τονίσαμεμε βάση τη δική του καταγγελίαγια άτομα ή ομάδα που έφεραν λεκτικά ή γραφικά σύμβολα με αναφορές στο «Δεν πληρώνω», ότι αυτοί ουδεμία σχέση έχουν με μας. Παρ’ όλα αυτά, το ΚΚΕ δεν ανέχεται την κριτική μας στις πολιτικές επιλογές του και συκοφαντεί ανοιχτά την διαφορετική μας άποψη, διατυμπανίζοντας ότι «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας». Στην πραγματικότητα επιχειρεί να υψώσει τεχνητά τείχη ανάμεσα στα μέλη και τους οπαδούς του και το κίνημα «Δεν πληρώνω», μια που δεν είναι λίγοι οι συναγωνιστές που στηρίζουν και το ΚΚΕ και συμμετέχουν σε Επιτροπές Αγώνα «Δεν πληρώνω». Δεν θα τους ακολουθήσουμε στον επικίνδυνο αυτό δρόμοΟ δικός μας εχθρός βρίσκεται στην κυβέρνηση, την Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ…

____________

Περισσότερες αναρτήσεις για τον Νίκο Μπογιόπουλο, αλλά και… για το  θέμα αυτής της ανάρτησης.  ΔΕΝ παραθέτω, φυσικά, καμία ανάρτηση που να είναι… εγκωμιαστική για τη βίαιη επίθεση κατά του ΠΑΜΕ, ή για την απαράδεκτη δολοφονική ρίψη μολότωφ (κλπ.). Επίσης τολμώ να πω ότι η εξαιρετικά δυσανάλογη βία που άσκησαν οι κρανοφόροι του ΠΑΜΕ κάνει τεράστια ζημιά ΚΑΙ στο κόμμα ΚΑΙ στο λαό ΚΑΙ στη λαϊκή ενότητα. ΔΕΝ λέω περισσότερα εδώ, μην τυχόν και παρεξηγηθώ (όπως έγινε με πολλούς άλλους).

UPDATE 2: Νίκο, είσαι νέος άνθρωπος και ΔΕΝ θα έπρεπε να παρεξηγείς την καλοπροαίρετη κριτική. Επομένως… πριν καταδικάσεις (ενδεχομένως) το Σπύρο Δερβενιώτη, διάβασε ΠΡΩΤΑ αυτό (τα 2/3 του πιο πρόσφατου άρθρου του):

…Το χθεσινό πόστ δεν πρέπει να διαβαστεί επ’ ουδενί ότι μοναδικός υπεύθυνος για τα χθεσινά είναι το ΚΚΕ. Η στρατηγική μυωπία του ΚΚ δεν αθωόνει τους “μαύρους” οι οποίοι, έκθετοι πολύν καιρό τώρα ότι ο χώρος τους είναι “τυρί” από ασφαλίτες, παρακρατικούς και χούλιγκανς δια πάσα χρήση και πάσα μαλακία,δε φροντίζουν να καθαρίσουν και να προστατεύσουν το χώρο τους και να υιοθετήσουν μια στάση ότι όντως θέλουν μια δικαιότερη κοινωνία κι όχι ότι απλά παραείναι ακοινώνητοι για να ενταχθούν σ’ ένα πούρο φασιστικό κόμμα.

Γιατί όποια μαλακία κι αν δέρνει τα ΚΝΑΤ, ο πετροπόλεμος και οι μολότοφ με στόχους πολίτες, δε μαζεύεται, δε δικαιολογείται και δεν ξεπλένεται με τίποτα, αγόρια. Αν υπάρχουν ανάμεσά σας “εγκάθετοι” της ασφάλειας, το λιγότερο που έχετε να κάνετε είναι να μη γεμίζετε το indymedia με σεντόνια υπεράσπισης της τακτικής τους. Αν πάλι μέχρι εκεί κόβει  κι εσάς το ακατοίκητό σας, τότε συγχαρητήρια θερμά και σ’ εσάς: το σύστημα έπεσε, η δικαιοσύνη λάμπει, το μαζικό κίνημα σας ευγνωμονεί, η ακηδεμόνευτη κοινωνία ανέτειλε. Ή μήπως όχι; κι αν όχι, για ψαχτείτε γιατί…

[…]

Enhanced by Zemanta

35 comments

 1. Μπογιόπουλος για παρακράτος Jul 2, 2011

  Από εκπομπή ΜΑΚΕΛΕΙΟ με το Στέφανο Χίο χτες 22-10-2011. Ο δημοσιογράφος Βασίλης Χήτος που καλύπτει το αστυνομικό ρεπορτάζ λέει περίπου τα εξής: Ο τέως αξιωματούχος των ΜΑΤ Οικονόμου λέει ότι υπάρχουν αστυνομικοί με σκισμένα μπλουτζίν, με μακριά μαλλιά, με σακίδια στον ώμο γεμάτα πέτρες που είναι στις πορείες. Αριθμητικά είναι τόσοι πολλοί που από μόνοι τους αποτελούν ένα μπλοκ. Η δουλειά τους είναι να κατασκοπεύουν παριστάνοντας τους αναρχικούς. Μπορεί όμως, αν κάποιος ανώτερος τους το θελήσει, να χρησιμοποιηθούν και για άλλους σκοπούς….

  Η γνώμη μου: Μην αντιμετωπίζουμε το ΚΚΕ με αυτό τον τρόπο, είναι λάθος.
  Το ΚΚΕ είναι το μητρικό κόμμα όλης της αριστεράς, κοινοβουλευτικής, εξωκοινοβουλευτικής, αριστερίστικης.
  Το ΚΚΕ έχει πολύ βαριά ιστορία.
  Το ΚΚΕ είναι το τρίτο κόμμα της χώρας με 8% στις πρόσφατες εκλογές.
  Το ΚΚΕ έχει τεράστια απήχηση στην ελληνική κοινωνία.
  Το ΚΚΕ είναι κυρίως οι αγωνιστές του και οι αγώνες του και όχι μόνο τα πολιτικά παιχνίδια και τα εγκληματικά λάθη ( λάθη;) της κατά καιρούς ηγεσίας του.
  Το ΚΚΕ, με όλα αυτά που κουβαλά, έχει ένα τρόπο που λειτουργεί, έχει αυστηρή δομή, έχει αυστηρές τακτικές σε πορείες συγκεντρώσεις, έχει παράδοση στην περιφρούρηση, είναι κορυφή στην περιφρούρηση, και θα έπρεπε να διδασκόμαστε από αυτό.

  Για τα συγκεκριμένα γεγονότα. Όπως είπε η Παπαρήγα, είχαν διαβάσει σε ιστοσελίδες την προηγούμενη, ότι επρόκειτο να δεχτούν επίθεση, κάτι που δεν αποκλείω καθόλου, με αυτά που κυκλοφορούν γύρω μας … Ως εκ τούτου, είναι φυσικό και σωστό ότι ήταν προετοιμασμένοι π.χ. κράνη. Πριν υπάρξει συνασπισμός ή ΚΚΕ εσωτερικού, το παλιό ενωμένο τότε ΚΚΕ ή η ΕΔΑ, κατεβαίνανε σε πορείες με τους οικοδόμους με τα ξύλα της οικοδομής στα χέρια, για να αντιμετωπίσουν την αστυνομία. Θέλω να πω έχει την αντίληψη παραδοσιακά να περιφρουρεί με απόλυτο τρόπο τις συγκεντρώσεις του και να αυτοαμύνεται. Εγώ δεν κρατώ ίσες αποστάσεις από τα καθάρματα τους κουκουλοφόρους – παρακρατικούς στην συντριπτική τους πλειοψηφία όπως αποδεικνύεται -και τη στάση του ΚΚΕ, την οποία θεωρώ άμυνα. Για την στάση του απέναντι στην υπόλοιπη αριστερά και γενικά σε όσα ανεξάρτητα κομμάτια της κοινωνίας αγωνίζονται, έχω εκφραστεί πολλές φορές, ότι τη θεωρώ προδοτική. Όμως δεν είναι όλος ο κόσμος του που έχει επίγνωση αυτού, δεν είναι οι οικοδόμοι, τα πιτσιρίκια της ΚΝΕ, ο λαϊκός κόσμος. Ως εκ τούτου, και επειδή η παρουσία του μαζί με μας τις δυο αυτές μέρες ήταν κάτι που ευχόμασταν όλοι και παρακαλούσαμε και επιτέλους έγινε, έστω και με την πρωτοκαθεδρία που θέλει να διατηρεί, ή όπως αλλιώς θα ερμήνευε κανείς τον συγκεκριμένο τρόπο παράταξης μπροστά στη Βουλή, έπρεπε να κρατήσουμε ότι θετικό από αυτό, χωρίς να σημαίνει ότι η κριτική είναι λάθος, αλλά δε συμφωνώ στο ύφος της κριτικής. Αντίστοιχο ύφος έχει και η ανακοίνωση του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Το ότι το ΚΚΕ το ενοχοποίησε αδίκως το είδα κι εγώ διαβάζοντας τι έγραψε ο Ριζοσπάστης, αλλά είναι δυνατόν να περιμένει κανείς τίποτε άλλο από το Ριζοσπάστη; Για το ΚΚΕ όλοι είναι πουλημένοι εκτός από τα μέλη του! Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προσεγγίσουμε τον κόσμο του, και ήταν μια ευκαιρία εκεί που ήρθαν στη Βουλή, ευκαιρία την οποία κατέστρεψαν τα ύποπτα γεγονότα. Το ΚΚΕ πρέπει να το αντιμετωπίζουμε σαν ένα σοφό κάποτε, πλην όμως τώρα ολίγον έως πολύ ξεμωραμένο γέρο. Επίσης δεν χρειαζόμαστε κανένα νέο ΚΚΕ – νταβατζή στη θέση του original, χρειαζόμαστε απλώς όσο γίνεται πιο πλατιές λαικές συσπειρώσεις.

  • My dear κ.κ.
   έκανες ΛΑΘΟΣ στην ημερομηνία αυτού του βίντεο. Χρονολογείται 2 Ιουλίου 2011. [*]

   Τα υπόλοιπα τα συζητάμε, αλλά εδώ το θέμα απαιτεί ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ προσεκτική «χειρουργική δουλειά», ΟΧΙ συμβιβασμούς ΟΥΤΕ συναισθηματισμούς.

   Τυχόν ΣΤΙΓΜΑ στην πλάτη του «Δεν Πληρώνω» έχει ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ αρνητικές συνέπειες ΣΥΝΟΛΙΚΑ για το λαϊκό αγώνα.

   Δεν ξέρω ΤΙ είπε ο Μπογιόπουλος στο Στέφανο Χίο χτες (θα πάω να το δω) αλλά… αυτό που έφερες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αυτό.

   __________
   UPDATE:
   [*] Εννοώ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΑ.
   Το ΤΙ είπε ο Μπογιόπουλος στις 2 Ιουλίου ΗΔΗ το ξέρω, ΔΕΝ ΕΧΕΙ καμμία σχέση με το ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ που πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ.

 2. Το είδες βιαστικά το σχόλιο. Δεν το βάζω σαν χθεσινό, έχει ημερομηνία. Στον Χίο δεν ήταν ο Μπογιόπουλος. Δεν βρίσκω τεκμήριο, είδα η ίδια την εκπομπή και ειπώθηκαν αυτά ακριβώς. Επίσης ήθελα να σου πω κάτι που είδα όταν ήμουν στη συγκέντρωση της Πέμπτης. Το είχα γράψει και εδώ.
  http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2011/10/21/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1/#comment-79349
  Ότι δηλαδή ήμασταν ένα σωρό μπλοκ κάτω στην πλατεία, κοντά Ερμού, πριν γίνουν όλα αυτά και μου έκανε εκείνη την ώρα – όχι εκ των υστέρων που γράφονται όλα αυτά – εντύπωση άσχημη ότι το μπλοκ του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, φώναζε συνθήματα με ιδιαίτερη ορμή, σε μια στιγμή που ήταν εκεί πολύς κόσμος, πολύ νωρίς που δεν είχαν πέσει χημικά και δεν είχε εμφανιστεί αστυνομία. Επειδή ήμουν δίπλα σε αυτό το μπλοκ και άλλες φορές και δεν ήταν έτσι, μου έκανε εντύπωση, λέω τι στο καλό, μπήκαν μέσα τίποτα αναρχικοί; Έτσι σκέφτηκα. Θα μου πεις κακό είναι να φωνάζεις συνθήματα; Όχι δε λέω αυτό, αλλά ήταν κάπως …. εκτός κλίματος της στιγμής … προσωπική αίσθηση… Θέλω να πω δεν αποκλείω να τα είχαν πάρει λίγο και να πήγαν στο ΠΑΜΕ και να ήταν κάπως. Θα μου πεις μόνο το ΠΑΜΕ θα κάνει ότι γουστάρει και οι άλλοι σούζα; Σωστό κι αυτό, βέβαια εξήγησα πριν πώς το βλέπω.

  • ΟΧΙ, δεν είδα βιαστικά το σχόλιο, απλώς δεν εκφράστηκα καλά. Το βίντεο το θεωρώ ΑΣΧΕΤΗ με το θέμα πληροφορία.

   Τα συνθήματα που φώναζαν όπως λες τα έχω δει ΗΔΗ, σε άλλο βίντεο.
   Αλλά μετά αποχώρησαν (πριν γίνει η επίθεση). (Η κάνω λάθος? ΔΕΝ νομίζω…)

   ΔΕΝ επιτρέπεται ΟΥΤΕ ΙΧΝΟΣ προκατειλλημένης κρίσης εδώ πέρα.
   Οταν λέω «ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ επέμβαση» για να βγει η αλήθεια στο φως, το εννοώ.

   • Σωστά, άσχετο το video. To βάζω γιατί ο Μπογιόπουλος πιστοποιεί αυτά που είπε η Παπαρήγα για το παρακράτος – για άλλη χρονική στιγμή βέβαια – και το ίδιο λέει και αξιωματούχος της αστυνομίας. Αυτό έχει να κάνει με την ουσία των επεισοδίων που έγιναν αφορμή για όλες αυτές τις συζητήσεις.
    Για Δ.Π. δεν ήμουν στη Μ. Βρετανία, ήμουν κάτω από την πλατεία. Μια αίσθηση μετέφερα, όχι για να τους «θάψω». Το video με το τι έγινε εκεί μπροστά το είδα κι εγώ. Φυσικά δεν φαίνεται πουθενά ότι έχουν σχέση με τις επιθέσεις. Αλλά είναι βέβαιο ότι «την είπαν» στο ΠΑΜΕ, κάτι που προσωπικά δεν συμφωνώ, όπως εξήγησα, όχι ότι ισοδυναμεί με τις κατηγορίες βέβαια που του αποδίδονται, αλλά το ΚΚΕ αυτό είναι, δεν με εκπλήσσει.

    • Το ΤΙ λέγεται ΓΕΝΙΚΑ για «κουκουλοφόρους» ΔΕΝ μας ενδιαφέρει καθόλου εδώ, όπως νομίζω ότι κατάλαβες.

     Εδώ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ το συναίσθημα και οι ΠΑΡΑ πολύ βολικές ΓΕΝΙΚΕΥΣΕΙΣ οι οποίες δεν είναι τίποτε άλλο από ΜΠΕΡΔΕΜΑ και ΘΟΡΥΒΟΣ, όταν ψάχνει κανείς ΓΕΓΟΝΟΤΑ. Και δεν μιλάμε για απρόσιτα γεγονότα, αλλά για γεγονότα που αποθανατίστηκαν ΤΟΣΟ καλά… ώστε σε άλλες εποχές οποιοσδήποτε σοβαρός ρεπόρτερ θα έτριβε τα χέρια του από χαρά λόγω… της πληθώρας των στοιχείων που είναι διαθέσιμα.

     Εγώ πιστεύω ότι έχει ΜΑΛΘΑΚΕΨΕΙ ο εγκέφαλος των περισσότερων ανθρώπων, από την… Υπερφόρτωση Πληροφορίας. ΔΕΝ ξέρουν οι περισσότεροι ΠΟΥ παν τα τέσσερα, πια. Κυκλοφορούν με ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ τις διάφορες μπουρδολογίες, συνωμοσιολογίες ΚΑΙ… γενικευσιο-λογίες, αλλά ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΙΑ μπροστά στα μάτια τους.

     Είναι απίστευτο αλλά αληθινό. Αλλος λέει ότι… διάβασε την ανάρτηση αυτή ΧΩΡΙΣ να καταλάβει ότι δεν αφορά δηλώσεις του Μπογιόπουλου. Αλλος σαχλαμαρίζει με ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ σχόλια γεμάτα εμπάθεια και στο τέλος… αποκαλύπτει ότι δεν ξέρει ΚΑΝ ποιός είναι ο Τάκης Μίχας (κι έπεσε από τον ουρανό όταν είδε το ελεεινό άρθρο του).

     Η λίστα είναι ατέλειωτη. Γι’ αυτό χρειάζεται μια ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ στον τρόπο που σκεφτόμαστε και αντιλαμβανόμαστε τα πράματα. Μια ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΣΗ σε όσα αναλύουμε χωρίς καθόλου επιρροή από τις βολικές γενικεύσεις μας.

    • Υ.Γ. ΔΕΝ είναι δυνατόν να συνεχίσουν οι ΔΗΘΕΝ σοβαροί ΑΝΩΝΥΜΟΙ αρθρογράφοι (ορισμένων εφημερίδων, όχι μόνο του «Ριζοσπάστη»)
     την ίδια παλιά τακτική τους, οποία μάλιστα χειροτερεύει με το… γήρας! 🙂

     π.χ. Πρέπει να απαιτήσουμε ΟΛΟΙ την ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ή ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ του Μάκη Μαϊλη.
     ΜΑΚΗΣ ΜΑΙΛΗΣ
     -ΕΞΩ από το ΚΚΕ (με _κλωτσιές_).

     Το ΚΚΕ δεν έχει…
     όχι «δικαίωμα»…
     όχι «υποχρέωση»…

     αλλά… ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ,
     να συνεχίσει ορισμένες λανθασμένες τακτικές κάποιων ΑΝΘΡΩΠΩΝ του.

  • Υ.Γ. Να εξηγήσω ΑΚΟΜΗ καλύτερα ΤΙ εννοώ…

   1) Τον ήπιο και μη-βίαιο τσακωμό του «Δεν Πληρώνω» με το ΠΑΜΕ τον έχουμε δει, σε άλλες φωτό και σε βίντεο. ΟΛΑ τα μέλη του είχαν και σημαίες και κονκάρδες ή εμβλήματα, σε εκείνη τη φάση, αλλά το συμβάν έληξε χωρίς βία.
   2) Το βίντεο που παράθεσε το μπλογκ «Globbing» (και αρχικά το είχε ανεβάσει άτομο αγανακτισμένο με τη στάση του ΠΑΜΕ)… δεν έχει ΟΥΤΕ ΙΧΝΟΣ από τα προηγούμενα σύμβολα και σημαίες ή πλακάτ, κλπ. Εχει όμως ένα άτομο (στο τέλος) που σπάει μάρμαρα στη γωνία δεξιά και ετοιμάζεται για μάχη.
   3) Από τα [1] και [2] προκύπτει ΑΜΕΙΛΙΚΤΟ το συμπέρασμα ότι ΟΛΕΣ οι κατηγορίες κατά του «Δεν πληρώνω» είναι ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ.

   Σε επόμενη φάση έρευνας, καρέ-καρέ ανάμεσα σε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ βίντεο, θα πρέπει να ερευνηθούν ΦΑΤΣΕΣ και να βρεθούν ΠΡΟΣΩΠΑ που ήταν παρόντα στις τάξεις του «Δεν Πληρώνω» και που ΕΠΙΣΗΣ ήταν παρόντα στο μπουλούκι που έριχνε τις κοτρώνες κλπ. Αλλά… τέτοια άτομα ΔΕΝ βρέθηκαν, ΗΔΗ, σε πρόχειρες έρευνες (δικές μου και άλλων). Ισως μας διέφυγε κάτι, αλλά… η μοναδική φάτσα που εντόπισε ο «Ριζοσπάστης» ήταν εκείνη του «κοστουμαρισμένου» κυρίου, σαφώς ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟ σαν στοιχείο.

   Η συκοφαντική μανία του συγκεκριμένου αρθρογράφου στο Ριζοσπάστη ήταν ΤΟΣΟ μεγάλη, ώστε με τρόμαξε… αλλά και ΔΕΝ θα είχε κανένα πρόβλημα να βρει ΟΛΕΣ τις εν λόγω φάτσες (που είπα πιο πριν). Επομένως δεν βρήκε ΚΑΜΙΑ, αφού ΣΙΓΟΥΡΑ ΗΔΗ ΕΨΑΞΕ.

   ===> 1 + 1 = 2.

   This is called «INVESTIGATIVE JOURNALISM»! 🙂

 3. Μία διαπίστωση που έκανα… ΠΟΛΥ ΘΛΙΒΕΡΗ για τη ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφία των ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΩΝ που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο λέγοντας ΜΠΟΥΡΔΕΣ (λόγω εμπάθειας κατά του ΠΑΜΕ) είναι η εξής.

  ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι υπερασπιστές των επιτιθέμενων… επικαλούνται το γεγονός ότι «δεν πετούσαν πέτρες μόνο οι μπάχαλοι».

  Μα… ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, ότι πετάχτηκαν ΠΙΣΩ αρκετές από τις πέτρες που έπεσαν πάνω στα κεφάλια του ΠΑΜΕ.

  Εκείνο όμως που όλοι αυτοί αποσιωπούν,
  είναι το γεγονός ότι ΚΑΝΕΝΑ μέλος του ΠΑΜΕ δεν θα μπορούσε να… σπάσει μάρμαρα για να ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ πέτρες.
  -Διότι η επίθεση που δέχτηκε (και τους βρήκε όλους όρθιους) ΔΕΝ του το ΕΠΕΤΡΕΠΕ.

  ΑΠΛΑ πράματα. :mrgreen: ==>
  Ε, ναι, το ΠΑΜΕ ενέδωσε στην προβοκάτσια, ανταπέδωσε τα ίδια (και μερικές φορές χειρότερα), κλπ.
  …αλλά δεν παύει να ήταν ΑΜΥΝΟΜΕΝΟ.
  (άσχετα αν έκανε αλλεπάλληλα «ντου». Τελικά έδειρε άσχημα ΚΑΙ άσχετο, ΑΘΩΟ κόσμο – ΓΕΓΟΝΟΣ που δεν τιμάει το ΠΑΜΕ).

 4. Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» έκανε αναδημοσίευση αυτής της ανάρτησης, εδώ
  http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2011/10/blog-post_3314.html

  Αν τη διαβάσετε… θα διαπιστώσετε ότι παρέλειψε όσα είχα καυτηριάσει για το… κατάπτυστο άρθρο του «Ριζοσπάστη» (και καλά έκανε, διότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι… βρωμόστομοι -hehe- σαν την αφεντομουτσουνάρα μου).

  Επειδή όμως… εγώ ΔΕΝ αλλάζω, θα πω ΕΥΘΕΩΣ, στο Μάκη Μαίλη (ή όποιον άλλον έγραψε το άρθρο)… ΠΟΛΥ φιλικά τώρα…

  -Σύντροφε… ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ.
  Δώσε τόπο στα νιάτα γιατί… θα φωνάξω το… μπόγια! 😈 🙂

 5. Θεωρώ ότι το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ παιδιά του omadeon έπρεπε να περιφρουρήσει την πορεία του και να απομακρύνει τους προβοκάτορες που ξεκίνησαν τις οδομαχίες…εκεί εγω τα χώνων στους δεν πληρώνω κατα τα άλλα ειναι αηδιαστικό να βλέπεις τόσες μέρες να ασχολούνται για τα επεισόδια Παμε με δήθεν αναρχικούς…
  Στο indymedia που μπαίνω το θάψιμο προς το ΚΚΕ και στην Αριστερά γενικότερα ειναι παρά πολύ μεγάλη…τόσο ταξικό μίσος ούτε για το μπα.τσοκ και για το ΔΝΤ δεν έχουν βγάλει….
  Αυτό δεν ειναι πρόβλημα και κάψιμο εγκεφαλίκό?
  Ειλικρινά πές μου…

  • Γιατρέ μου έχεις καλές προθέσεις αλλά… είναι ο δρόμος για την κόλαση. :mrgreen:
   Και στον «παράδεισο» (της αλήθειας) ΔΕΝ θα πας, αν δεν ΠΕΡΑΣΕΙΣ από την κόλαση ΠΡΩΤΑ (της διασταύρωσης στοιχείων, αν μη τι άλλο).

   ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΕΙΣ? Οτι το «Δεν πληρώνω» μπορούσε καν να διανοηθεί τις επίμονες και παρατεταμένες επιθέσεις που έγιναν πολύ αργότερα?
   Και… αντιστρέφοντας αιτία και αποτέλεσμα, ή τη χρονική ροή, να; πήγαινε να… αστυνομεύσει τον κόσμο που διαδήλωνε μέσα στις τάξεις του, ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ?

   Διότι… εκ των προτέρων (πριν τα βίαια συμβάντα) Δεν είναι εφικτή αυτή η «απομάκρυνση ατόμων», εκτός αν μιλάμε για εμφανώς πολεμοχαρή άτομα, που κάνουν μπαμ δέκα ώρες μακριά ότι έρχονται για μπάχαλο. Και τέτοια άτομα μάλλον τα είχε απομακρύνει ΗΔΗ (αλλιώς θα φαίνονταν καθαρά οι παρουσίες τους και στα πολυάριθμα σχετικά βίντεο, που είδα και… «τα είδα όλα»).
   Αλλά… εκείνος που έσπαζε μάρμαρα ετοιμάζοντας επίθεση (στο τέλος του πρώτου βίντεο αυτής της ανάρτησης)… δεν είχε κάτι ιδιαίτερο στο παρουσιαστικό του, με βάση το οποίο να τον είχε αποκλείσει κάποιος από κάποιο μπλοκ. Το μόνο σίγουρο εν προκειμένω είναι ότι το «Δεν Πληρώνω» είχε ΗΔΗ αποχωρήσει, εκείνη τη στιγμή. Και επίσης δεν τον εντόπισα σε προηγούμενα βίντεο (από τις εμφανίσεις του «Δεν Πληρώνω»).

   Αυτές οι μπούρδες ότι «δεν ελέγχει το Δεν Πληρώνω τον κόσμο του» είναι εξοργιστική πλάνη και δικαιολογία του ΚΚΕ, για το ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος της συκοφαντίας που εξαπέλυσαν κάποια μέλη του. To save its face, NOTHING else, my friend.

   Ε, λοιπόν εγώ ΔΕΝ αναγνωρίζω τον Μάκη Μαίλη σαν «εκπρόσωπο του ΚΚΕ».
   «Εκπρόσωπος» μόνο του ΨΕΜΑΤΟΣ είναι και πρέπει να ΑΠΟΒΛΗΘΕΙ από το κόμμα επειγόντως.

   Ως πολίτης έχω δικαίωμα να ΕΠΙΛΕΞΩ πρόσωπα. Πρόσωπα που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι εκπροσωπούν ΚΑΙ εμάς, τον απλό λαό (ΑΝ το ΚΚΕ ενδιαφέρεται να εκπροσωπεί το λαό). Και τα δικά μου συμφέροντα (ως μέρος του λαού) τα εξυπηρέτησε μια χαρά ο Μπογιόπουλος, αλλά ΟΧΙ ο Μαϊλης (ή οποιοσδήποτε αρθρογράφος έγραψε την αποδεδειγμένη απίστευτη πατάτα, της συκοφαντίας, που ΟΛΟΙ καταπίνουν χωρίς πρόβλημα αλλά είναι ΚΑΥΤΗ και… θα τους κάψει τα στομάχια).

 6. φίλε Omadeon
  οι βλακείες(;) οδηγούν σε http://mynima-hellas.com/2011/10/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%BB/
  που μόνο θλίψη μπορούν να μας προκαλέσουν.
  Πάτρα είπες; με Πατρών – Αθηνών Καρμανιόλα; Μπα αποκλείεται!

  • Φίλε Ολογιστή…
   Στο λινκ που έφερες λέει

   …..άνθρωποι του Καρατζαφέρη, οι γνωστοί κουκουλοφόροι που ξεπήδησαν μέσα από το λεγόμενο κίνημα “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” στην οδό Βασ. Γεωργίου.

   Ε, ΝΑ γιατί οι καθ΄έξιν συκοφάντες πρέπει να ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ (σε περίοδο πολέμου τουλάχιστον…)
   Το μοχθηρό βρωμόσκυλο που από το ΣΑΠΙΟ εγκέφαλό του ξεπήδησε η αρχική συκοφαντία, προκάλεσε τώρα… Χιονοστιβάδα Βομβών Λάσπης.

   Ορίστε άλλο ένα Ναπάλμ Λάσπης

   Στην «Εποχή της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ» η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΣΙΜΗ, διότι ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΤΑΧΥΤΑΤΑ.

   Για τη λάσπη, εν καιρώ πολέμου, ΕΚΤΕΛΕΣΗ.

   Εν καιρώ ειρήνης… ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ. Το φωνάζουμε χρόνια, μερικοί από εμάς…

   ____________
   (λiνκ που είχε φέρει στους ΣΧΣ ο 11888)

   Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του καταγγέλλει «τους γνωστούς αντικομουνιστές όπως ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΝΑΡ που έχει αναλάβει ρόλο εκτελεστή συμβολαίων για λογαριασμό του εργοδοτικού συνδικαλισμού του ΠΑΣΟΚ μαζί με διάφορες προβοκατόρικες ομάδες αναρχοφασιστοειδών που μόνιμα ξεπηδούν από τις συγκεντρώσεις και τα μπλοκ του εργοδοτικού συνδικαλισμού» ως υπεύθυνους για τη σύγκρουση. Στο ίδιο κλίμα και ακόμα πιο επιθετική, είναι η ανακοίνωση της νομαρχιακής Ιωαννίνων του ΚΚΕ, η οποία κατηγορεί το ΝΑΡ, τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ, ότι… ευθύνονται για το θάνατο του εργαζόμενου στην Αθήνα: «Έργο των δυνάμεων της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ (ως πλειοψηφίες του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων), του ΝΑΡ και των παρατρεχάμενων τους είναι τα χτεσινά επεισόδια που οδήγησαν έναν νεολαίο αγωνιστή του ΜΑΣ στο νοσοκομείο στα Γιάννενα και έναν νεκρό στην Αθήνα» αναφέρει χαρακτηριστικά.”

   http://www.agon.gr/news/117/ARTICLE/13836/2011-10-22.html

   ΑΝ είναι δυνατόν, το ΚΚΕ (ή μάλλον οι ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΙ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΣ που έχουν πάρει το πάνω χέρι όπως φαίνεται, στις τάξεις του)… να είναι και ΤΟΣΟ αχάριστα κτήνη απέναντι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τo ΝΑΡ που έκαναν τα πάντα για να αναπαράγουν την ίδια τη γραμμή του ΚΚΕ, φτάνοντας στα όρια του γλυψίματος?

   Μου φαίνεται ότι χρειάζεται _μπόγιας_ να πιάσει αυτά τα λυσσασμένα άρρωστα σκυλιά και να τα βγάλει από το κόμμα.
   Αν ΔΕΝ το κάνει προβλέπω… διάσπαση του ίδιου του κόμματος.

   Είναι η πιο σημαντική στιγμή, του “ναι” ή του “όχι” γι’ αυτούς που αντιλαμβάνονται ΤΙ συμβαίνει μέσα στο κόμμα τους.

 7. Μεταφέρω τώρα εδώ σχόλια «κρυμμένα» (=μισο-λογοκριμμένα) στο Indymedia.

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1346322
  (εδώ λογόκριναν ολόκληρη την ανάρτηση «μαύρα κουρέλιỨτου Δερβενιώτη – που παράθεσα στο τέλος του παρόντος ποστ)

  ___________________________________

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1346240

  Εντάξει το ΚΚΕ είναι μαλάκες το είπαμε..
  από βαρέθηκα 12:48, Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011
  (Τροποποιήθηκε 14:37, Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011)
  Θα πει κανείς τίποτε για την άλλη πλευρά? Αν δεν προεγκριθεί να πάτε να γαμηθείτε

  Το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ έκανε αυτό που νόμιζε καλό και έχει και αυτό τις ευθύνες του για ότι έγινε στις 20/10 το είπαμε.

  Σχεδόν κανείς όμως δεν είπε τίποτε για την άλλη πλευρά..

  και τελικά ποιοι ήταν από την απέναντι πλευρά και χτύπαγαν εκτός από τα ΚΝΑΤ και τον κοσμάκη?

  Ποιοι ήταν που πετάγανε δυναμιτάκια, θελαν να προκαλέσουν τα ΚΝΑΤ ή τους πέφταν από τα χέρια? Δεν ξέραν τι θα παιχτεί? Το θελαν? Το κρίνανε σκόπιμο μια διαμάχη μεταξύ του λαού (ακόμα και αν διαφωνεί μεταξύ του)?

  Όσοι την πέσαν στο ΚΚΕ στις 20/10 το κάναν γιατί είχαν σκοπό να μπουν στη βουλή και είχαν κατέβει αποφασισμένοι και οργανωμένοι?

  Ποιοι χρέωσαν όλο τον αναρχικό χώρο και με τι σκέφτεται κανείς?

  Γιατί από την κάτω μεριά μπορεί να ήταν οποιοσδήποτε, και ήταν.. οι κνιτες είναι πρόβατα αλλά τουλάχιστον ξέρουν ποιον έχουν δίπλα τους..

  Εμείς ξέρουμε?

  Ότι γίνει ενάντια στον «εχθρό» είναι καλό ανεξάρτητα από το ποιος το κάνει?

  Τέτοιες λογικές επέτρεψαν την μαρφίν την οποία χρεώθηκε το κίνημα..

  Άμα τα ΜΑΤ έδερναν τα ΚΝΑΤ θα ήμασταν με τα ΜΑΤ δηλαδή?

  Μπουκάλι και μάρμαρα σε άμαχους ανθρώπους, και συγκεκριμένα εργάτες (ότι και αν ψηφίζουν) είναι δυνατόν?

  Δηλαδή με το κάθε μαλάκα ΚΚΕ έχουμε διαφορές μεγαλύτερες απ’ ότι με έχουμε με το κεφάλαιο? Ξεμπερδέψαμε με όλα τα προβλήματα και ήρθε η ώρα να τα λύσουμε και με το ΚΚΕ?

  Η ταξική μας συνείδηση πως μας χωρίζει? Πρώτα σε χρώματα (αντίστοιχο εθνών) και μετά σε τάξεις?

  Οι ΚΚΕδες θέλανε να περιφρουρήσουν την διαδήλωση τους και καλά κάναν τελικά, εμείς πότε θα περιφρουρήσουμε τις δικές μας?

  Μετά το Δεκέμβρη ότι καλό ξύπνησε πάει να μετατραπεί απλά σε ένα μάτσο μπαχαλάκιδες που παίζουν με τα ΜΑΤ, γιατί όπως είναι φανερό δεν πάνε για να κερδίσουν αλλά για να παίξουν.

  Μέρος του λαού, θερμοκέφαλοι και των δύο πλευρών, στις 20 δικαιολόγησε την ύπαρξη των ΜΑΤ που μπήκαν «για να αποτρέψουν να ολοκληρωθεί η μαλακία». Είναι τραγικό να δίνουμε λόγο ύπαρξης σε δυνάμεις καταστολής?

  Μέχρι πότε θα μας τρέχουν τα ΜΑΤ επειδή κάποιος υπεραγωνιστής αποφάσισε να τους αρχίσει στα πετρίδια από απόσταση ασφαλείας πάντα?

  Δηλαδή αν διαλυθεί μια πορεία και μας τρέξουν κερδίζουμε κάτι? αγωνιστήκαμε?

  Πόσες χαμένες πορείες? Πόσες ανούσιες συλλήψεις? Πόσα σπασμένα πλακάκια?

  Είσαι μάγκας αγωνιστής και πιστεύεις ότι είναι και οι γύρο σου η λύση είναι απλή..

  Κράνος-μάσκα-παλούκι
  Σαπίζεις τα ΜΑΤ που είναι έτσι και αλλιώς λιγότεροι
  Καταλαμβάνεις την βουλή
  Εγκαθιστάς δομές από τα κάτω και φροντίζεις να μην υπάρξουν ποτέ ξανά τα πάνω/κάτω.

  ___________________________________

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1346151

  Και τώρα που η λογική επιστρέφει!
  από @ 4:24, Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011
  (Τροποποιήθηκε 21:05, Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011)
  Απόψεις – Κριτική – Αυτοοργάνωση! Ας οργανωθούμε μέσω γόνιμων συζητήσεων και απόψεων!

  Καταρχήν να πω ότι πολιτικά δεν ανοίκω σε κανέναν χώρο. Έχω προσεγγίσει και συζητήσει πολλά άτομα από την εξωκοινουβουλευτική, την ΑΚ, σε καταλήψεις και στέκια. Ιδεολογικά ασπάζομαι την θεωρία του κομμουνισμού και συγκεκριμένα του αντιεξουσιαστικού κομμουνισμού. Έχω κατέβει τα τελευταά χρόνια σε πάρα πολλές πορείες, διαδηλώσεις κτλ. Προσωπικά δεν θεωρώ την βία ως αυτοσκοπο αλλά όπου έχει χρειαστεί έχω απαντήσει μαζί με τους συντρόφους μου έτσι. Στο indymedia μπαίνω σχεδόν καθημερινά και ενημερώνομαι και άλλες φορές γράφω και συνεισφέρω με ότι μπορώ.

  Στα χτεσινά γεγονότα ήμουν από την αρχή στο μπλοκ που κινήθηκε προς την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ. Είχα διάθεση να τους αποθήσω κι εγώ. Όταν όμως είδα ότι κάποιοι «σύντροφοι» ξεκινησαν το πετρίδι χύμα στον κόσμο του ΠΑΜΕ, όταν ξεκινήσαν οι μολότοφ σε κόσμο, δεν έκανα τίποτα. Έκατσα στην άκρη. Στο πρώτο ντου που έκαναν τα κνατ άρπαξα και μία γερή στην πλάτη. Το δεύτερο πέσιμο όμως από μεριά μας με έκανε να σηκωθώ να φύγω γιατί οι διαθέσεις των «συντρόφων» ήταν πλέον δολοφονικές. Και όχι ενάντια στους μπάτσους αλλά σε διαδηλωτές, και δεν μιλώ για τα κνατ αλλά για χύμα κόσμο που ήταν στα πεζοδρόμια, στην πλατεία ή στην μεριά της Πανεπιστημίου. Κάποιοι αποφάσισαν ότι «εχθρός» τους είναι ότι κινείται. Και δεν με νοιάζει αν ήταν οι γνωστοί ανεξέλεγκτοι πιτσιρικάδες. Εγώ αποχώρησα.

  Δυστυχώς στο μέσα στο indymedia βλέπω μόνο μία άποψη να αναπαράγεται λες και δεν υπάρχουν άλλες απόψεις. Αυτή η άποψη λέει «Πάμε να γαμήσουμε τους κνίτες και το κκε» ή ακόμα χειρότερα «Πάμε να γαμήσουμε όλους τους αριστερούληδες να ξεμπερδεύουμε». Δεν ξέρω τι συμβαίνει αλλά προσωπικά σε σύντομες κουβέντες που είχα με συντρόφους από την εξωκοινοβουλευτική αλλά και αναρχικούς από χτες, καταλήξαμε σε άλλα συμπεράσματα. Το πιο βασικό:

  Δεν χρειάζεται να ανοίξουμε μέτωπο με το «Κ»ΚΕ ή ακομα περισσότερο με τις άλλες αριστερές δυνάμεις σήμερα. Επίσης ρε πούστη μου η αποιχησή μας στην κοινωνία είναι μηδενική, και σε αυτό δεν μας φταίει ούτε το κκε ούτε η ανταρσυα αλλά το ξερό μας το κεφάλι και οι μαλακισμένες επιλογές που κάνουν κάποιοι, που πλέον το λέω καθαρά, δεν ξέρω αν είναι σύντροφοι μας στις πιο άκυρες στιγμές. Όπως πέρσι στις 5 του μάη ή χτες.

  Δυστυχώς έτσι δεν θα πάμε πουθενά, δεν θα κατακτήσουμε τις συνειδήσεις κανενός και πάλι μόνοι μας θα προσπαθούμε να βγαλουμε το φίδι από την τρύπα.

  Και η κοινωνία ή θα στρέφεται ενάντια στις αντιξουσιαστικές ιδέες και προοπτική ή στην καλύτερη θα αδιαφορεί…

  Ας κάνουμε ο καθένας μέσα του και έξω του και λίγη κριτική. Εξάλλου πρώτα αλλάζουμε τον εαυτό μας και μετά την κοινωνία…

  ____________________________

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1346656

  Απο φιλο του ανταρσια
  από υπνος 22:50, Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011
  (Τροποποιήθηκε 22:55, Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011)
  Να προσθεσω..

  Να προσθεσω οτι θα πρεπει να παρετε κ εσεις μια ξεκαθαρη θεση καθος επιθεση με πετρεσ μαρμαρα κ απυλες δεχτικαν κ ατομα που καμια σχεση δεν ειχαν με τα επισοδια κ δεν ειχαν κ κανενα προστατευτικο εξοπλισμο…Ενασ απο αυτους ημουνα κ εγω κ μαλιστα 2 φορες

  Επισης θεση θα πρεπει να παρετε θεση κ να παραδεχτιτε επισημα τουλαχιστον οτι αναμεσα στους αναρχικους στις 20/10 υπηρχαν κ ασφαλιτες οπως αποδηχτικε…

  ____________________________

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1345930

  όσο απολίτικοι είστε
  από πόσο απολίτικοι είστε 21:08, Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011
  (Τροποποιήθηκε 21:12, Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011)
  πόσο απολίτικοι είστε

  το μόνο σας άγχος είναι να αποδείξετε ότι δε φταίνε οι μολότοφ και οι πέτρες σας αλλά οι «μπάτσοι- γουρούνια- δολοφόνοι» και τα χημικά. Μπορεί όντως να φταίνε.

  Είναι γνωστό ότι απαγορεύονται άλλωστε ακόμα και στα πεδία μάχης.

  Αλλά που είναι η πολιτική δικαιολόγηση της επίθεσης σε διαδηλωτές? Άλλοτε του ΚΚΕ, άλλοτε της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ και εν γένει όποιου δε γουστάρετε. Αν δεν αντιλαμβάνεστε ότι αυτός είναι χυδαίος εξουσιασμός στο δρόμο- δηλαδή στο πεδίο δράσης του λαϊκού κινήματος, αντίστοιχη του σταλινισμού κατ’ αναλογία- τότε είστε απλά απολίτικοι και ανόητοι.

  Αφήστε που από πλευράς αποτελεσματικότητας είναι απλά ηλίθιο να πιστεύετε ότι θα μπαίνατε στη Βουλή αν δεν υπήρχε το ΠΑΜΕ

  ____________________________

  3) http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1345489

  Γαμώ την τρέλλα μου!!!
  από @ 12:21, Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011
  (Τροποποιήθηκε 12:58, Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011)
  είστε σοβαροί???

  ότι και να έκανε το ΠΑΜΕ σαν τραμπούκικη περιφρούρηση, κάποιοι πετάγανε πέτρες μέσα στο πλήθος του ΠΑΜΕ, ούτε καν στην περιφρούρηση!

  κάποιοι πετάγανε μολότοφ στο πλήθος!!!

  αυτή είναι η αναρχία γαμώ την τρέλλα μου?

  10 αναρχοπατέρες που τους έχουμε μάθει πια και περιφερόμενα πιτσιρίκια που δεν πατάνε σε συνέλευση στη ζώη τους και μόνο αυτοσκοπό έχουν τη βία?

  δε λέει τπτ σε κανέναν ότι δεν κερδίζουμε πουθενά πολιτικά, παρά μόνο στη βία?

  δείτε τις κουβέντες εδώ και μερικά χρόνια εδώ μέσα. κανείς δε μιλάει για τακτική-στρατηγική, για θεωρητική κουβέντα περί αναρχίας, οι συνελεύσεις μαζεύουν 20 και 30 άτομα και στο δρόμο επειδή ξέρουν ότι τις παίζουμε έρχονται χιλιάδες πιτσιρίκια?

  θα τους πολιτικοποιήσουμε? ή θα τις επενδύουμε στη βία.

  καμία κριτική για τη δολοφονική επίθεση?

  Καμί γαμώ την τρέλλα μου?

  τι κοινωνία θα φτιάξουν αυτά τα πιτσιρίκια?

  τι πρόταγμα έχουν?

  κολλάνε ένα αλφάδι και γίνανε?

  ποιοι πάνε σε απεργιακές φρουρές? μόνο αλληλεγγύη γιατί δεν υπάρχουμε πουθενά στους εργάτες. αντί να ζυμώσουμε στην ταξική πάλη (χώρους δουλειάς κλπ) ζυμώνουμε στη βία?????

  ποια αναρχία γαμώτο, όλοι μηδενιστές έχουν γίνει εδώ μέσα.

  ______________________________

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1346442

  Αθλιο Αρθρο Φωτόπουλου
  από μικρος Τακης 18:21, Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011
  (Τροποποιήθηκε 19:15, Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011)
  Αθλιο Αρθρο Φωτόπουλου

  Του ΤΑΚΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
  Οι δύο χούντες και οι «αναρχικοί»
  http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=22/10/2011&id=319881

  ______________________________

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1346937

  ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
  από ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 17:07, Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011
  (Τροποποιήθηκε 17:32, Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011)
  πως σκεφτονται κ γραφουν οι ξεφτιλες-πολιτικως ηλιθιοι

  ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

  PDF (εκτυπώσιμο): http://www.inclusivedemocracy.org/brochures/2011-10-22_apomonosi_diaspaston_kinimatos.pdf

  Το Δίκτυο μας καταδικάζει απερίφραστα τη φασίζουσα συντονισμένη επίθεση μερικών δεκάδων οργανωμένων ανεγκέφαλων (στην «καλή» περίπτωση) ενάντια στο μπλοκ του ΠΑΜΕ που περιφρουρούσε το σημαντικότατο εκείνο κομμάτι του λαού που ενσωματώνεται στους κόλπους του, και το οποίο ειρηνικά επέλεξε να περικυκλώσει τη Βουλή. Και μιλάμε για την «καλή περίπτωση» γιατί δεν αποκλείεται βέβαια αυτοί που επιτέθηκαν (ή κάποιοι απο αυτούς) να είναι παρακρατικοί. Δεδομένου όμως ότι, αντί να δούμε τις διάφορες «αντιεξουσιαστικές» οργανώσεις να καταδικάζουν την αποτρόπαια αυτή πράξη, την εγκωμιάζουν κιόλας στα Ιντιμίντια και αλλού, και ήδη οι επιθέσεις κατά του ΚΚΕ πολλαπλασιάζονται σε όλη τη χώρα, θα επικεντρωθούμε στους δήθεν αυτούς «αναρχικούς».

  Αρχικά, η «περικύκλωση της Βουλής» από το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ δεν σήμαινε βέβαια την «περιφρούρηση της Βουλής», όπως άθλια υποστήριξαν κάποιοι ύποπτοι μηχανισμοί για να εξευτελίσουν το ΚΚΕ, και ο ισχυρισμός αυτός αναπαράχθηκε άμεσα (και ομοιόμορφα) στη συνέχεια από τα Ιντιμίντια και γνωστές οργανώσεις της εκφυλισμένης «Αριστεράς». Δηλαδή της «Αριστεράς» (κρατικιστικής και «ελευθεριακής»), η οποία πρωτοστατεί στην υποστήριξη των Νατοϊκών «επαναστατών» στη Λιβύη, Συρία και Ιράν (και επομένως σε όλες τις σημερινές εγκληματικές εκστρατείες της υπερεθνικής και της Σιωνιστικής ελίτ για την επιβολή πελατειακών καθεστώτων), αλλά και στην παραπλάνηση του Ελληνικού λαού για τις πραγματικές αιτίες της σημερινής καταστροφικής κρίσης, για την οποία αποφασιστικό ρόλο έχει παίξει η ένταξη μας στην ΕΕ/Ευρωζώνη.

  Οι οργανώσεις αυτές της εκφυλισμένης «Αριστεράς» συστηματικά αποπροσανατολίζουν δυνητικά αντισυστημικά σκεπτόμενο κόσμο, είτε σε lifestyle αγώνες για ατομικά δικαιώματα, είτε στην υιοθέτηση «υπερεπαναστατικών» ρητορικών στόχων που δεν στηρίζονται σε καμιά ανάλυση για τις πραγματικές δυνατότητες του λαϊκού κινήματος αυτή τη στιγμή. Πρόκειται δηλαδή για μια ανέξοδη «αντεξουσία» που καταφέρνει παράλληλα να τα έχει καλά με το πιο αντιδραστικό κομμάτι της «Αριστεράς», αλλά και τον «ριζοσπαστικό» «πατριωτικό χώρο» (Καζάκης κ.λπ.). Δεν είναι όμως τυχαίο ότι όλοι αυτοί οι «αριστεροί» και «ελευθεριακοί» που ανήκουν στην εκφυλισμένη αυτή «Αριστερά», δεν θέτουν ποτέ θέμα άμεσης εξόδου της χώρας από την ΕΕ, που είναι αναγκαία (αλλά όχι και επαρκής) συνθήκη για την έξοδο από την κρίση . Σε όλα αυτά τα κρίσιμα θέματα επομένως (πόλεμοι, ΕΕ), η εκφυλισμένη «Αριστερά», όχι τυχαία, συμπλέει απόλυτα με τις θέσεις της υπερεθνικής και της ντόπιας ελίτ.

  Μπορεί, επομένως, με το ΚΚΕ να έχουμε θεμελιακές διαφωνίες για την απελευθερωτική κοινωνία, και την τακτική και στρατηγική μετάβασης σε αυτή, αλλά εκτιμούμε ως γνήσια αντισυστημικές (αντίθετα με τις παραδοχές και θέσεις της εκφυλισμένης «Αριστεράς») τις θέσεις του για τα παραπάνω θέματα, και ιδιαίτερα για την ΕΕ. Και είναι αρχή απαράβατη για μια πραγματικά αντισυστημική οργάνωση να μη διαστρεβλώνει κατά παρόμοιο «ασφαλίτικο» τρόπο τη δράση άλλου, επίσης πραγματικά αντισυστημικού κομματιού του λαϊκού κινήματος, ακόμη και αν διαφωνεί με συγκεκριμένες τακτικές και δραστηριότητες του. Ιδιαίτερα όταν αυτό το κομμάτι έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα κόμμα, του οποίου τα μέλη έχουν χύσει περισσότερο αίμα για μια «άλλη Ελλάδα» (όπως την έβλεπαν αυτά), από οποιοδήποτε άλλο δήθεν ή πραγματικό αντισυστημικό κόμμα ή οργάνωση στον κρατικοσοσιαλιστικό και ελευθεριακό χώρο.

  Αλλά ας έρθουμε στα συγκεκριμένα γεγονότα. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι τα άτομα που προέβησαν στη λυσσώδη επίθεση μέσα σε συγκεντρωμένους διαδηλωτές με μάρμαρα και μολότοφ ενάντια σε πλήθος άοπλου, αλλά και κάποιου (σωστά) αμυντικά οπλισμένου, κόσμου του ΠΑΜΕ, θεωρούν τους εαυτούς τους αναρχικούς, ποια σχέση έχει η επίθεση αυτή εναντίον συνδιαδηλωτών και μάλιστα εν ώρα μάχης και ενώ τα ΜΑΤ καραδοκούσαν λίγο πιο κάτω, με τον αναρχισμό; Μόνο άκρως ετερόνομα υποκείμενα που εκπαιδεύονται αποκλειστικά με τσιτάτα του 19ου αιώνα, χωρίς να έχουν ιδέα από το αντισυστημικό πρόταγμα πίσω απ’ αυτά των κλασικών του αναρχισμού ή, χειρότερα, από σύγχρονους «αναρχικούς» τύπου Τσόμσκι, Άλμπερτ κ.α. καθώς και «δοξασμένους» (από το σύστημα) θεωρητικούς της… ψυχαναλυτικής «Αυτονομίας», δεν θα αντιλαμβάνονταν ότι δε ζούμε σε… κομουνιστικό καθεστώς και επομένως ο εχθρός δεν είναι οι κομουνιστές. Ιδιαίτερα μάλιστα τη στιγμή που το ξεπούλημα του κοινωνικού πλούτου και η κατάλυση ακόμη και της ελάχιστης οικονομικής κυριαρχίας της χώρας που είχε το αστικό Κράτος, κάνει καθήκον κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου την προσπάθεια απαλλοτρίωσης του σταδιακά ληστευόμενου αυτού κοινωνικού πλούτου από τις ξένες και ντόπιες ελίτ, και όταν στον αγώνα αυτό πρωτοστατεί το ΚΚΕ.

  Αυτό σημαίνει ότι, ανεξάρτητα από τις όποιες διαφωνίες μπορεί να έχουμε με το ΚΚΕ, για κάθε πραγματικό αντισυστημικό αγωνιστή, είτε ανήκει στον κρατικιστικό σοσιαλισμό, είτε στον ελευθεριακό και την ΠΔ, το ΚΚΕ είναι σύμμαχος στον αγώνα αυτό και όχι αντίπαλος.

  Και αυτό, σε αντίθεση με την παντελή έλλειψη προτάγματος των περισσότερων αναρχικών, οι οποίοι ακόμα και μετά την ιστορική ευκαιρία του Δεκέμβρη του ’08, όπου πράγματι δημιουργήθηκαν εξεγερσιακές συνθήκες «από τα κάτω», αυτοί επέλεξαν να παραμείνουν βολικά προσκολλημένοι στα ευτελισμένα από την μονότονη και ανούσια ανακύκλωση, τσιτάτα τους, που όλως τυχαίως ακούγονται αρεστά σε όλους, (περί «Κράτους, αφεντικών και Κεφαλαίου» και «αυτοδιαχείρισης» για την αυτοδιαχείριση), χάνοντας έτσι την ευκαιρία να μεταδώσουν κοινωνικά την εμπειρία τους, αφού δεν τόλμησαν, όχι απλά να υιοθετήσουν, αλλά ούτε καν να προσεγγίσουν θεωρητικά, κάποιο συνολικό πρόταγμα που θα ανανέωνε ριζικά το αναρχικό κίνημα.

  Είναι φανερό ότι σήμερα δεν αντιμετωπίζουμε απλά , όπως τον 19ο και τον 20ο αιώνα, ένα κρατικό σύστημα και μια σχετικά κλειστή καπιταλιστική οικονομία της αγοράς, που τ’ αντιμετωπίζουμε απλά με το δίπτυχο «κάτω το Κράτος, κάτω ο Καπιταλισμός». Σήμερα αντιμετωπίζουμε ένα διεθνοποιημένο σύστημα, το οποίο απειλεί με νέο Μεσαίωνα οριζόντια τον λαό και όλες τις ετεροκαθοριζόμενες κοινωνικές του ομάδες, με τους δοσίλογους εκτελεστές του, τους εγκάθετους στην ντόπια κοινοβουλευτική Χούντα, αλλά και τους συμπράττοντες βολεμένους «ακτιβιστές» της ΕΕ και των ατομικών δικαιωμάτων στην εκφυλισμένη «Αριστερά» (κρατικιστική και «ελευθεριακή»).

  Για καθέναν, λοιπόν, που δεν βλέπει αποκλειστικά με τις προκαταλήψεις των «κοινωνικών του φίλων» ή δεν ενστερνίζεται τη γκεμπελική προπαγάνδα των κυρίαρχων ΜΜΕ, και των δήθεν εναλλακτικών μέσων όπως το Ιντιμίντια, το ΚΚ είναι η μόνη εναπομείνασα ισχυρή δύναμη σε όλη την Ευρώπη που αμφισβητεί με συνέπεια και χωρίς μισόλογα την ένταξη κάθε χώρας, και εν προκειμένω της Ελλάδας, στην ΕΕ και στους υπερεθνικούς συστημικούς θεσμούς εξουσίας (ΝΑΤΟ κ.λπ,) σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Αριστερά και το παρακλάδι της στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τις αναρχικές οργανώσεις που δεν ασχολούνται καν με την ΕΕ, νομίζοντας ότι στη σημερινή εποχή της παγκοσμιοποίησης αρκεί να λες «κάτω το Κράτος και το Κεφάλαιο»!.

  Πρόκειται δηλαδή για ένα κόμμα που αμφισβητεί στην πράξη και με τη δική του στρατηγική την πεμπτουσία του συστήματος στη χώρα μας. Η στρατηγική αυτή είναι σε πλήρη αντίθεση με την ανύπαρκτη πλέον στρατηγική των μεταμοντέρνων εξεγερσιακών «αναρχικών», και δεν συνίσταται απλά στην αύξηση της εκλογικής του δύναμης, όπως παπαγαλίζουν νυχθημερόν τα κυρίαρχα και «εναλλακτικά» ΜΜΕ, τα οποία ακολουθούν και οι χρήσιμοι («αναρχικοί») ανόητοι.

  Μόνο ετερόνομα μυαλά (στην καλύτερη περίπτωση) θα μιλούσαν για «παρεμπόδιση» να προσεγγίσουν τη Βουλή ως το αίτιο για τη βάρβαρη επίθεση. Ας υποθέσουμε, στην «καλή περίπτωση», ότι υπήρξε κάποια έστω συλλογική διαδικασία –μέσω συνήθως της «αμεσοδημοκρατικότατης» ομοφωνίας και άλλων διαδικασιών που αποκλείουν τους περισσότερους–, με την οποία λήφθηκε η «απόφαση» της επίθεσης, και δεν λήφθηκε απευθείας με συνοπτικές «διαδικασίες» μέσα από παράλληλους μονολόγους σε… ναούς δήθεν «εναλλακτικής» ενημέρωσης, όπως τα Ιντιμίντια. Αποτελεί (στην καλή περίπτωση) έκφραση ολοκληρωτικής νοοτροπίας να απαιτούν 2-3 εκατοντάδες κουκουλοφόροι (δεν καταδικάζουμε βέβαια την κουκούλα σαν μέσο προστασίας της ταυτότητας των διαδηλωτών από τις κρατικές υπηρεσίες, αλλά όταν χρησιμοποιούνται κατά συνδιαδηλωτών είναι άκρως ύποπτες), να εισέλθουν στο μπλοκ του (απολύτως γνωστού για την αυστηρή περιφρούρηση του) ΠΑΜΕ, το οποίο κατά τα φαινόμενα είχε συγκεντρώσει στο μπλοκ του δεκάδες χιλιάδες λαού. Και αυτό, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία πραγματικά κινηματική διαβούλευση (εκτός και αν τα Ιντιμίντια κ.λπ. που προλείαναν με φασίζουσες προκλήσεις εδώ και μέρες το έδαφος για επιθέσεις κατά του ΚΚΕ θεωρούνται μέρος του αντισυστημικού κινήματος για τους «αναρχικούς» αυτούς!) και χωρίς να έχει προηγηθεί κανένα κάλεσμα (ακόμα και για τους «γνωρίζοντες»), καμία ευρύτερη κινηματική συζήτηση για το πώς θα χειρίζονταν τη στάση τους απέναντι στην ανταγωνιστική τακτική του ΠΑΜΕ, που ήταν απόλυτα αναμενόμενο οτι θα κατέκλυζε τον χώρο γύρω από τη Βουλή.

  Πρόκειται δηλαδή για άτομα ή «ομάδες» ψευτο-πρωτοποριών που έχουν χάσει κάθε θεωρητική επαφή με την ιστορική παράδοση του ελευθεριακού σοσιαλισμού, αλλά και κινηματικά αποτελούν ελάχιστη δύναμη, ενώ καμία συλλογικότητα τους (αν υπάρχει!) δεν τόλμησε να αναλάβει τις ευθύνες για την επίθεση. Και αυτό, ενώ είχαν στο πολύ πρόσφατο παρελθόν πολλές φορές την ευκαιρία να μπουν ελεύθερα στη Βουλή αν πραγματικά αυτό ήθελαν, μετά τις γενικά ανώδυνες (συγκρουσιακά) πορείες του ΠΑΜΕ που τελείωναν κατά τη 1 η ώρα, αλλά ούτε κατά διάνοια δεν «τόλμησαν», παρότι σκίζουν σήμερα τα εξεγερσιακά τους ιμάτια.

  Όμως, την Πέμπτη 20 Οκτώβρη οι ανεγκέφαλοι που θεωρούν τους εαυτούς τους «αναρχικούς», αποφάσισαν πως έπρεπε να τα δώσουν όλα για να μπουν στη Βουλή – βολικό ίσως αφού τα ΜΑΤ δεν είχαν τόσο έντονη παρουσία λόγω ακριβώς της παρουσίας του ΠΑΜΕ, εφόσον βέβαια το σύστημα δεν θέλει να έρθει άμεσα σε σύγκρουση με το ΚΚΕ, που θα σήμαινε γενικευμένη σύγκρουση, την οποία αυτή τη στιγμή κάθε άλλο παρά την επιθυμεί. Γιατί άραγε; Υπέθεσαν ότι το ΠΑΜΕ θα τους έλεγε «Περάστε» μέσα στο μπλοκ τους, ώστε να…καταλάβουν τη Βουλή; Μια τέτοια σκέψη θα ήταν πραγματικά γελοία, πόσο μάλλον για άτομα που γνωρίζουν εμπειρικά τον τρόπο οργάνωσης του ΠΑΜΕ.

  Ή μήπως πίστευαν οι «αναρχικοί» αυτοί, ότι πηγαίνοντας να καταλάβουν τη Βουλή, οι δεκάδες χιλιάδες κόσμου που είχαν επιλέξει να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, γνωρίζοντας πολύ καλά από πριν τον ειρηνικό και αυστηρά περιφρουρούμενο χαρακτήρα της, θα ακολουθούσαν ενθουσιωδώς στη «λαϊκή εξέγερση» που ονειρεύονταν ότι θα προκαλέσουν; Και αυτά, χωρίς οι «αναρχικοί» αυτοί να έχουν απολύτως κανένα πρόταγμα και συστημική ανάλυση της σημερινής κρίσης, και θεωρώντας ότι σήμερα απλά το «Κράτος» και το Κοινοβούλιο είναι ο υπέρτατος εχθρός – κάτι που κανένας φίλος του ΚΚΕ δεν το πιστεύει (και απολύτως σωστά από αντισυστημική αλλά και ελευθεριακή πλευρά); Ποιους κοροϊδεύουν λοιπόν και τελικά σε ποιους είναι χρήσιμοι;

  Ακόμα, γιατί άραγε οι ίδιοι «αναρχικοί» δεν πήγαν από την προηγούμενη μέρα να κάνουν το ντου στη Βουλή, οπότε μάλιστα ψηφιζόταν επί της αρχής το νομοσχέδιο, αφού πίστευαν ότι θα την καταλάβουν μαζί με τον ανένταχτο κόσμο, και ενώ αυτή ήταν ελεύθερη από ΠΑΜίτες, οπότε πράγματι θα είχε, αν μη τι άλλο, εξαιρετικά συμβολικό και πρωταγωνιστικό χαρακτήρα η κίνηση τους; Μήπως γιατί ήθελαν να κάνουν την «εξέγερση» τους με τις πλάτες άλλων, που έχουν όμως δική τους γνωστή τακτική, (με την οποία φυσικά υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες, αλλά άλλο διαφωνία και άλλο η φασιστική επίθεση), θυσιάζοντας ακόμα και αν χρειαστεί στην πορεία και μερικούς από τους «φιλήσυχους» και αντι-«εξεγερσιακούς» κομουνιστές, κ.λπ.;

  Τέλος, αν τα άτομα αυτά είχαν την παραμικρή γενικότερη επαφή με τις υποτονικές, ακόμη και σήμερα, διαθέσεις της κοινωνίας και του λαϊκού κινήματος, ακριβώς λόγω της παραπληροφόρησης που επικρατεί και τα ίδια συχνά αναπαράγουν, δεν θα επέλεγαν ως μια ακόμα πιο μικρή «πρωτοπορία» (με την αρνητική έννοια), να επιτεθούν στη Βουλή, όταν είναι παραπάνω από προφανές όλο αυτό το διάστημα ότι δεν υπάρχουν όχι καν επαναστατικές συνθήκες, αλλά ούτε εξεγερσιακές ανάμεσα στον λαό, και όταν η κοινοβουλευτική Χούντα μπορεί με τα μέσα που έχει να συνθλίψει τους μερικούς χιλιάδες (στην πιο αισιόδοξη περίπτωση) που θα επέλεγαν να καταλάβουν τη Βουλή ή να εμποδίσουν τους βουλευτές.

  Στην περίπτωση, λοιπόν, που μιλάμε για έναν ανεγκέφαλο αναρχικό δογματισμό άνευ προηγουμένου (κάτι που δεν ισχύει βέβαια για κατά συρροή περιπτώσεις πέμπτης φάλαγγας του συστήματος, που παίζουν οι οργανώσεις μεγάλου τμήματος του σημερινού εκφυλισμένου «ελευθεριακού» χώρου, όπως η ΑΚ, το Ιντιμίντια κα.), πρόκειται για έναν άκρως επικίνδυνο δογματισμό (ο οποίος μάλιστα ούτε κατά σύμπτωση δε συμπίπτει με τη σημερινή πραγματικότητα), που οδηγεί εκ των πραγμάτων σε επικίνδυνη απαξίωση το αντισυστημικό κίνημα, ειδικά στα μάτια των νέων ανένταχτων ανθρώπων, που βρίσκονται σήμερα με το πιστόλι της πιθανής μόνιμης εξαθλίωσης στο κρόταφο, και επιτρέποντας (εκτός των άλλων) να χρησιμοποιείται ήδη διεθνώς από τα ΜΜΕ η ρητορική περί «διάσπασης» του κινήματος απέναντι στη σημερινή λαίλαπα του συστήματος και της κοινοβουλευτικής Χούντας ενάντια στο λαό.

  Απέναντι σε αυτές τις πρακτικές, αλλά και στις ίδιες τις συλλογικότητες και τα πολιτικά υποκείμενα που τις στηρίζουν (πολλοί με το να κρατούν τις πάντα βολικές «ίσες αποστάσεις»), το μόνο που έχουμε να προτάξουμε, είναι την ξεκάθαρη και πιο ισχυρή καταδίκη και την κινηματική τους απομόνωση – στο μέτρο των δυνατοτήτων μας. Καλούμε όλες τις πραγματικά ελευθεριακές συλλογικότητες που μπορούν ακόμα να διακρίνουν τα στοιχειώδη τους ιστορικά προτάγματα και το τι και ποιους αντιπαλεύονται πρώτιστα σήμερα, να καταδικάσουν τις άθλιες επιθέσεις αυτές, καθώς και τις επιθέσεις που γίνονται ήδη σε γραφεία του ΚΚΕ (αν βέβαια δεν είναι προβοκάτσιες).

  Όσοι δεν κινούνται από ύποπτα κίνητρα, αλλά απλά από «αναρχική» αφέλεια, θα πρέπει στη σημερινή κρίσιμη καμπή για τη χώρα μας, που θα καθορίσει τη μορφή της για πολλές γενιές, να σκεφτούν το εξής απλό: ποιοι έχουν συμφέρον να δημιουργήσουν αυτή ακριβώς τη στιγμή μια καταστροφική εμφύλια σύγκρουση στο αντισυστημικό κίνημα στην Ελλάδα, που είναι το μόνο το οποίο θα μπορούσε, αν ενώνονταν όλες οι πραγματικά αντισυστημικές δυνάμεις, να λειτουργήσει σαν καταλύτης για να βγει ο λαός από τη σημερινή κρίση; Ποιους συμφέρει η συστηματική καλλιέργεια πολεμικού κλίματος μεταξύ ελευθεριακών ομάδων και κομουνιστών σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή που θα έπρεπε να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή η πολιτική ζύμωση με κοινό στόχο πρώτιστα τον άμεσο απεγκλωβισμό των λαϊκών στρωμάτων από το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ/ΟΝΕ και το άνευ προηγουμένου ξεπούλημα του κοινωνικού πλούτου; Μήπως τις ντόπιες και ξένες ελίτ που προτιμούν τη γιαλατζί «Αριστερά» των δικαιωμάτων (που στηρίζει τους πολέμους τους) και της ΕΕ; Και μια τελευταία ερώτηση σε όλους τους καλοπροαίρετους. Γιατί άραγε κάποιοι διάλεξαν τη στιγμή αυτή, που διαφαίνεται ότι οι αντισυστημικές δυνάμεις ενώνονται, με το ΚΚΕ πρώτη φορά να μετέχει σε περικύκλωση της Βουλής και γενικότερα να έχει εντείνει τη δραστηριότητες του στα συνδικάτα, τις γειτονιές κ.λπ., για να ξεκινήσουν αυτή τη διασπαστική εκστρατεία, ξεθάβοντας γι’ αυτό μέχρι τη …Βάρκιζα;

  22 ΟΚΤΩΒΡΗ 2011
  [ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ]
  Δίκτυο για την Περιεκτική Δημοκρατία: http://www.inclusivedemocracy.org

  ___________________

 8. Για ένα φεγγάρι ήμουν μέλος του συγκεκριμένου «μπλοκ» του «Δεν Πληρώνω». Επειδή βλέπω ότι υπάρχει μια μικρή σύγχυση, όπως υπήρξε και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν, σας λέω ότι το «Δεν Πληρώνω» δεν είναι ενιαίο και συμπαγές κίνημα. Αποτελείται από πολλές τοπικές επιτροπές, κάποιες από αυτές έχουν εσωτερική επικοινωνία μεταξύ τους, ενώ άλλες όχι. Υπήρξαν και διασπάσεις λόγω οργανωτικών (ίσως και ιδεολογικών διαφορών). Την θέση τους για το θέμα έχουν ανακοινώσει και επιτροπές που δεν είχαν καμία σχέση με το συμβάν (βλέπε denplirono.info)

  Για το επίμαχο μπλοκ τώρα, έχω να πω ότι… πως να το θέσω ευγενικά… είναι πιο «δυναμικό» από άλλα και έχει και πιο «δυναμική» προϊστορία. (Αυτό προς απάντηση και στον φίλο που λέει πως εκείνη τη μέρα το «Δεν Πληρώνω» φώναζε πιο πολύ απ’ ότι συνήθως) Τα περισσότερα μέλη του τα αναγνωρίζω στα βίντεο που κυκλοφόρησαν. Σίγουρα επιδιώκουν την προβολή, ίσως και με φασαριόζικο και προκλητικό τρόπο για κάποιους, αλλά σε καμία περίπτωση την προβοκάτσια ή την σύγκρουση. Ούτε θα συνεργάζονταν ποτέ, ούτε θα δέχονταν στις γραμμές τους κανενός είδους κουκουλοφόρους. Αυτό το βλέπει κανείς και από την ιστορία τους, δεν χρειάζεται να βασιστεί στη μαρτυρία κανενός. Και για την ανάγκη περιφρούρησής του δεν έχει νόημα να μιλάμε, γιατί όλα τα μέλη του γνωρίζονται μεταξύ τους.

  omadeon:
  «Εγώ πιστεύω ότι έχει ΜΑΛΘΑΚΕΨΕΙ ο εγκέφαλος των περισσότερων ανθρώπων, από την… Υπερφόρτωση Πληροφορίας. ΔΕΝ ξέρουν οι περισσότεροι ΠΟΥ παν τα τέσσερα, πια. Κυκλοφορούν με ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ τις διάφορες μπουρδολογίες, συνωμοσιολογίες ΚΑΙ… γενικευσιο-λογίες, αλλά ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΙΑ μπροστά στα μάτια τους.

  Είναι απίστευτο αλλά αληθινό. Αλλος λέει ότι… διάβασε την ανάρτηση αυτή ΧΩΡΙΣ να καταλάβει ότι δεν αφορά δηλώσεις του Μπογιόπουλου….»

  Δεν ήθελα με τίποτα να το πιάσω αυτό το μπαλάκι αλλά η τύχη τα ‘φερε να συναντηθούμε και μάλιστα να με χτυπήσει σε ευαίσθητο σημείο. Έχω μια συνήθεια: Σε κάθε παρεξήγηση και σε κάθε διαφωνία και αντιδικία, το πρώτο πράγμα που περνάει ενστικτωδώς από το μυαλό μου είναι ότι ίσως εγώ να κάνω κάποιο λάθος. Έτσι έκατσα και ξαναδιάβασα την επιστολή σου για να δω τι μου ξέφυγε. Κατά την ταπεινή μου άποψη λοιπόν θα μπορούσε να δημιουργηθεί στον καθένα που θα διαβάσει αυτά που γράφεις η λανθασμένη εντύπωση ότι κάπου εκεί έξω υπάρχει ένα βίντεο ή κείμενο με δηλώσεις του Μπογιόπουλου για το «Δεν πληρώνω», το οποίο δεν έτυχε μέχρι τώρα να δει ή να διαβάσει. Απλά και μόνο γιατί απευθύνεσαι σε ένα άτομο και του ζητάς να λογοδοτήσει ή να πάρει θέση για κάτι που είπε κάποιος άλλος. Το παραδέχομαι πάντως ότι δεν το έψαξα εξονυχιστικά το ποιος από το ΚΚΕ είπε τι για το Δεν Πληρώνω γιατί το θεωρώ κωμωδία το θέμα και αδυνατώ να το δω πιο σοβαρά. Το να κατηγορεί το ΚΚΕ το Δεν Πληρώνω ως υπαίτιο για τον θάνατο του συνανθρώπου μας είναι εξίσου σοβαρό με το να κατηγορήσει το φτερούγισμα της πεταλούδας στην ζούγκλα του Αμαζονίου, γιατί αυτό ήταν που ξεκίνησε την αλληλουχία γεγονότων που οδήγησε στο τραγικό τέλος.

  Σε διαβάζω ΠΟΛΥ καιρό χωρίς να σου μιλάω. Για τον αντιεξουσιαστικό χώρο (στον οποίο θεωρητικά ανήκω) έχουμε ακριβώς την ίδια γνώμη. Ακριβώς όμως.

  Συγχώρεσε λοιπόν αν θες την ύπαρξή μου, εμένα του μαλθακού τω πνεύματι, του υποβασταζόμενου από δεκανίκια και σερνόμενου στον βούρκο της μπουρδολογίας. Χωρίς εμένα πως θα είχαν άλλωστε μέτρο σύγκρισης οι πεφωτισμένοι, οι καλπάζοντες εις τα ένδοξα υψίπεδα της διανόησης…

  • Ωχχχχ…. με τσάκωσες, φίλε rageagainstgods !
   🙂
   Μέσα στη βιασύνη μου να βρω παραδείγματα του φαινομένου που περιέγραφα, ανάφερα εκείνο το παράδειγμα και… χτύπησαν εσένα τα σκάγια.
   Στην πραγματικότητα δεν εξήγησα πολύ καλά όμως και ΤΙ εννοούσα.
   Υπάρχει ένα σημαντικό καινούργιο πρόβλημα για όλους μας, η Υπερφόρτωση Πληροφορίας. Δεχόμαστε πολλαπλάσιο όγκο πληροφορίας από εκείνον για τον οποίο είναι φτιαγμένοι οι εγκέφαλοί μας (κάπου το διάβασα αυτό, ίσως και να φέρω σύνδεσμο αν το ξαναβρώ. Αλλά είναι σωστό και είχα ΗΔΗ σκεφτεί ότι συμβαίνει πριν το διαβάσω).
   Αυτό προκαλεί τις συνήθεις παρερμηνείες, όπως αυτή που έκανες… και έκανες τον κόπο να… απολογηθείς κιόλας, ενώ δεν θάπρεπε… γιατί κι εγώ και όλος ο κόσμος κάνει τέτοια λάθη. Το θέμα δεν είναι τόσο πολύ τα ΙΔΙΑ τα λάθη απροσεξίας που κάνουμε, αλλά… το ΠΩΣ τα αντιμετωπίζουμε, με ΤΙ τρόπο.

   Υπάρχουν όμως άνθρωποι με πολύ ισχυρές και πολύ άκαμπτες απόψεις, που δεν κάνουν προσπάθεια να ελέγξουν τις πηγές τους και ακολουθούν είτε δικές τους προκαταλήψεις είτε όσα τους λένε κάποιοι άλλοι. Το ίδιο γινόταν πάντα βέβαια, αλλά λόγω Υπερφόρτωσης Πληροφορίας οι συνέπειες είναι πολλαπλάσια χειρότερες, νομίζω.

   Σκέφτηκα να δώσω ένα παράδειγμα κάποιων οπαδών του ΚΚΕ, των οποίων η ανικανότητα να διαβάσουν κείμενα ήταν πολλαπλάσια χειρότερη, από τα παραδείγματα που ανάφερα, αλλά… την τελευταία στιγμή σταμάτησα (και δεν το έγραψα) γιατί ΕΙΔΙΚΑ αυτοί είναι και παρεξηγιάρηδες συνήθως (και μας περνάνε εύκολα για «αντι-κομμουνιστές»). Οπότε… σκέφτηκα κάποια άλλα παραδείγματα. Στην πραγματικότητα όμως, όπως ΗΔΗ κατάδειξες, εξίσου μπορεί να έφταιγα κι εγώ, που δεν ξεκαθάρισα από την αρχή ότι δεν αναφέρομαι σε δηλώσεις του ίδιου του Μπογιόπουλου (τις οποίες… όσον αφορά το θέμα μας… ψάχνω ακόμη).

   ΣΕ ευχαριστώ πάντως θερμά για το σχόλιο. Τα υπόλοιπα που είπες (πλην όσων αφορούν την ασήμαντη παρερμηνεία)… είναι εξαιρετικά πολύτιμα, όχι μόνο σαν άποψη αλλά και σαν στοιχεία προσωπικής μαρτυρίας. Δεν ξέρω αν στο μεταξύ τα έγραψες και αλλού, αλλά κατ’ εμέ ΘΑΠΡΕΠΕ. Γιατί ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ τέτοιες νηφάλιες απόψεις.

   Συγνώμη, λοιπόν και… keep up the good work.

   • Η Γενικευμένη «μαλθακότητα» που απειλεί όλους μας, αν δεν προσέξουμε, είναι νομίζω η εξής.

    -Η αυξανόμενη εξάρτηση από εύκολες ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ή ΤΑΜΠΕΛΕΣ (σε μετα-επίπεδο) για το ΤΙ συμβαίνει (μέσα σε κάποια πολύπλοκη δομή πληροφορίας).

    Επειδή είναι πολύ επίπονο, τώρα πια, να αντιμετωπίσουμε άμεσα αυτή την πολυπλοκότητα, τείνουμε όλο και περισσότερο να εξαρτόμαστε από ατελείς μικρές περιγραφές, ή ταμπέλες.
    (ή και ιδεολογικές κατατάξεις). Σαν κάποιον που… αντί να διαβάσει τα βιβλία που θάπρεπε, σε κάποιο πανεπιστήμιο όπου σπουδάζει, διαβάζει μόνο περιλήψεις ή «abstracts» και ΝΟΜΙΖΕΙ ότι τα ξέρει.

    Το πρόβλημα είναι γενικό, δεν αφορά εμένα ή εσένα μόνο, φίλε Rageagainstgods.

    Αν τουλάχιστον το ξέρουμε, μπορούμε να αποφύγουμε τις απόλυτες βεβαιότητες και δογματισμούς, που βλέπουμε να θεριεύουν στο διαδίκτυο, ενώ… όλοι θάπρεπε να κάνουν περισσότερη προσπάθεια κατανόησης (π.χ. του ΤΙ λέει ο άλλος) την οποία όμως… συνήθως ΔΕΝ κάνουν!

    Επομένως (με βάση αυτή την τελευταία επισήμανση) ο τελευταίος που μπορεί να κατηγορηθεί για «μαλθακότητα διαχείρισης πληροφορίας» είναι άτομα με αυτοκριτική όπως εσύ! 🙂

 9. Στο indymedia θεώρησαν ΑΜΕΣΩΣ αυτό εδώ το ποστ σαν… κατάλληλο μόνο για τον σκουπιδοτενεκέ τους (τα «κρυμμένα»)…

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1347336

  Εγώ όμως ξεκαθάρισα και κάποια άλλα πράματα… σε σχόλια άλλων μπλογκ,
  που ΙΣΩΣ ενδιαφέρουν και το indymedia, παρά την άκρατη μονομέρειά τους για τα συμβάντα της 20ης Οκτώβρη.
  Π.χ.

  Απαντώντας σε κάποιον που είπε

  Θα είμαστε πολλοί περισσότεροι την άλλη φορά που θα μπούμε ανάμεσα με σηκωμένα τα χέρια και θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε το μακελειό???

  Ελπίζω ναι, αν και… φανατικά άρθρα όπως αυτό το “Κάποτε πρέπει να τελειώνουμε με τους Σταλίνες” ΔΕΝ συνεισφέρουν απολύτως τίποτα σε αυτό το σκοπό.
  Σύντροφοι αναρχικοί, ήρθε η ώρα της ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗΣ. Σοβαρευτείτε. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να “τελειώνετε κάποτε με τους Σταλίνες”. Η μοναδική περίπτωση που υπάρχει είναι να… τελειώσουν οι Σταλίνες μόνοι τους, να πάνε… στο διάολο επιτέλους οι δικοί τους φανατίλες (αποδημώντας εις Κύριον, με τον Μαρξ δίπλα στον Αγιο Πέτρο, κλπ. λπ.) να αλλάξει η ηγεσία του ΚΚΕ και να στραφεί σε πιο εποικοδομητικές δραστηριότητες όπως μια ΣΥΜΜΑΧΙΑ μεταξύ κομμουνιστών και αναρχικών, όπως στην αρχή του Εμφυλίου της Ισπανίας. Αν δεν υπήρχε ο Στάλιν και η κτηνώδης δύναμη των φασιστικών χωρών, εκείνη την εποχή, η Συμμαχία Αναρχικών και Κομμουνιστών θα είχε ΝΙΚΗΣΕΙ τον Εμφύλιο και η Ισπανία θα είχε γίνει πιθανότατα μια “Κοινότητα Marinaleda” σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα.
  Εχετε κάνα πρόβλημα δηλαδή με τη Marinaleda? ΔΕΝ γουστάρετε την Ειρήνη που πέτυχε ο δήμαρχός τους μεταξύ αναρχικών και κομμουνιστών? ΔΕΝ μπορείτε να φανταστείτε άλλη λύση από το “να τελειώνετε κάποτε” με κάποιους άλλους? ΔΕΝ ΘΑ τελειώσετε ποτέ, πάρτε το χαμπάρι. Θα πρέπει κάποτε να ΑΡΧΙΣΕΤΕ όμως. Εκεί που ξεκίνησε η Marinaleda. Κι αν δεν ξέρετε ΠΩΣ, θα… σας το πει ευχαρίστως ο δήμαρχός της!
  (προσυπογράφω και τις διευκρινίσεις σου, φίλε “κάποιος από εμάς” για την δολοφονική βία που επέδειξαν και οι φανατισμένοι ΚΝΑΤατζήδες. Μα…. κι αυτοί καλλιεργούν άπειρο μίσος, οδηγούνται στην ακραία παραπλάνηση από το κόμμα τους ότι όλοι οι άλλοι είναι φασίστες. Κι αυτοί θέλουν “να τελειώνουν κάποτε” με τους “φασίστες”… κούνια που τους κούναγε…)

  http://parallhlografos.wordpress.com/2011/10/24/%cf%80%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%bc%ce%ac%cf%81%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%ae%cf%83%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%b1/#comment-95407

  Πιο πριν στην ίδια συζήτηση είχα δώσει ένα… μικρό ψυχογράφημα της σύγκρουσης:
  http://parallhlografos.wordpress.com/2011/10/24/%cf%80%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%bc%ce%ac%cf%81%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%ae%cf%83%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%b1/#comment-95279

  Ναι, πραγματικά μου έκανε εντύπωση αυτή η “μίνι-έφοδος” που λες. Αλλά ήταν αντίδραση σε πάρα πολλές πετριές, που προηγήθηκαν. Δεν έγινε στα καλά καθούμενα.
  Εχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία το πως _ξεκινάει_ μια τέτοια συμπλοκή. Αργότερα,το ότι οι δύο πλευρές κάνουν περίπου τα ίδια είναι κανόνας (εκτός αν η μία νικήσει, οπότε… κάνει τα χειρότερα).
  Το “αντέδρασαν πριν τις εντολές” δεν λέει τίποτα (αν και πιθανώς ισχύει). Μπορεί να είχαν ήδη ρόλο εμπροσθοφυλακής με άδεια να πάρουν πρωτοβουλίες, μπορεί και όχι. Μπορεί και “την είδαν” σαν λυσσασμένοι γονείς απέναντι σε.. κακά παιδιά. Πάνω σ’ αυτό το θέμα, την… ψυχαναλυτική διάσταση των γεγονότων, ίσως πρέπει να ρωτήσουμε τον Ζίζεκ να πει καμιά γνώμη (που είναι επαγγελματίας ψυχαναλυτής, εκτός από όλα τα άλλα).
  Οι επιτιθέμενοι αρχικά (500 περίπου άτομα που συμμετείχαν στην αρχική επίθεση) μου φάνηκε έντονα πως ήθελαν να σκοτώσουν τους “συμβολικούς μπαμπάδες” τους, την κακή πλευρά των οποίων (=απαγόρευση διέλευσης, κλπ.) συμβόλιζαν οι… μπάστακες του ΚΚΕ.
  Τους είχαν πάρει άλλωστε την πλατεία, όπου ήθελαν να παίξουν. Ενας ενήλικας δεν θα είχε ενοχληθεί τόσο πολύ, από την απαγόρευση, ή θα αντιδρούσε αλλιώς. Ο πετροπόλεμος όμως έδειχνε ότι τα “κακά παιδιά” ήθελαν το ανέφικτο, τη νίκη πάνω στους ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΥΣ γονείς (που ως γνωστόν ποτέ δεν είναι οι ηττημένοι).
  Το πρόβλημα μεταξύ ΚΝΑΤ/ΚΚΕ και “αναρχικών” τέτοιου τύπου είναι οξύτατο γιατί οι δύο πλευρές παίζουν αρχετυπικούς ρόλους Γονέα και “άτακτου παιδιού”, όπου φυσικά ο πιο κακός είναι πάντα ο μπαμπάς (που δέρνει κιόλας).
  Πρέπει βέβαια νάσαι και λίγο ψυχοπαθής, για να μην καταλαβαίνεις ότι ρίψη μολότωφ σε αθωράκιστο πλήθος ισούται με δολοφονική απόπειρα… αλλά τα “κακά παιδιά”¨είναι “κακά” διότι κρατάνε για τον εαυτό τους το δικαίωμα αυτό της “παιδικής ψυχοπάθειας” (που είναι ανεκτή γιατί με αυτήν ταυτίζονται και οι υποστηρικτές τους, που θάθελαν να γίνουν κι αυτοί παιδιά).
  Φυσικά ο μπάτσος κι ο πραγματικός τραμπούκος που δέρνει άσχημα είναι ο χείριστος τύπος ξεχαρβαλωμένοι, άθλιου, χειραγωγημένου γουρουνανθρώπου που ταυτίζεται με τον “κακό γονέα” και τον εκφράζει κιόλας, αλλά αυτού του είδους η ψυχοπάθεια ευλογείται από την κοινωνία, την εκκλησία, και ένα σωρό άλλες κοινωνικές δυνάμεις.

  (έχει κι άλλα σχολιά μου εκεί, πιο πριν)

  • Χαίρε μανιτάριε,

   Σε ευχαριστώ για τα πολύ καλά λόγια και την ενθάρρυνση.

   Αρχικά δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ, αλλά… ανέβαλα ένα άλλο ποστ για χάρη του «Δεν Πληρώνω», κυρίως.
   Είναι ίσως το σημαντικότερο αυθόρμητο κίνημα _πραγματικής_ ανατροπής.
   Εχει τη δύναμη, αν το ακολουθήσουμε όλοι, για επαναστατικές αλλαγές, χωρίς αιματοχυσία.
   Είναι και δίκαιη η «παύση πληρωμών ΑΠΟ το λαό». (Επίκειται έτσι κι αλλιώς μερική παύση πληρωμών ΠΡΟΣ το λαό, με το «κούρεμα»).

 10. Για άλλη μια φορά οι καλές προθέσεις δεν ήταν αρκετές, και η προβοκάτσια κυριάρχησε.Δυνατή κίνηση η ανοιχτή επιστολή σου.Με βρίσκει σύμφωνη σε όλα.Άντε να καθαρίζει σιγά-σιγά το τοπίο ,γιατί δεν έμεινε άλλος χρόνος για παρερμηνείες.

  • Σε ευχαριστώ και σένα θερμά.

   Οι καλές προθέσεις συχνά είναι δρόμος για την κόλαση, εκτός αν… υπάρχει αυτοκριτική. Αν μας λείψει χαθήκαμε. Γι’ αυτό… μη μας λείψεις κι εσύ! 🙂

 11. Βρήκα σήμερα κι ένα άλλο βίντεο, που μου είχε διαφύγει εκείνη την εποχή….

  Στο μεταξύ ο αμετανόητος ψεύτης Αντώνης Μπαλασόπουλος συνεχίζει τις συκοφαντικές στοχοποιήσεις…
  ακόμη και καλοπροαίρετων σχολιαστών του.
  (Ενώ φυσικά καρφάκι δεν του κάηκε ποτέ για τη συκοφάντηση του «Δεν Πληρώνω»)
  π.χ.
  Δείτε καλοπροαίρετη κριτική (που κάνει μπαμ ότι είναι ειλικρινής, περιέχοντας ΚΑΙ εγκώμια πολλά…)
  http://leninreloaded.blogspot.com/2012/02/blog-post_6065.html?showComment=1329577771938#c4289189930373078162
  (και το επόμενο σχόλιο άλλου καλοπροαίρετου)

  …και μετά δείτε τον (wannabe ιδεολογικό ηγεμόνα του κομμουνισμού) Αντώναρο ΠΩΣ του επιτίθεται
  http://leninreloaded.blogspot.com/2012/02/blog-post_6065.html?showComment=1329579277579#c925113531229336797

  Βαριέμαι ακόμη και να τα μεταφέρω. Πάντως αν εξαφανιστούν (τα σχόλια των άλλων) τα έχω σώσει ! :mrgreen:

  Επίσης…
  http://leninreloaded.blogspot.com/2012/02/blog-post_3038.html?showComment=1329528437417#c2849241489272072400
  (αυτός ειναι «αξιοπρεπής ριζικά διαφωνών», αλλά… πάει, τον έφαγε κι αυτόν)

  Τι να πρωτο-κριτικάρει κανείς? (έχει κι άλλα χειρότερα, αλλά βαριέμαι να τα βρω)
  Ο άνθρωπος ξέφυγε τελείως. Στο δρόμο για την… Ευρεία ΠαρανοΪκή Αριστερά είναι ! 🙂

 12. Ενημερώνω και για ένα πρόσφατα προκύψαν… καυτό πολιτικό θέμα (ή κατά μερικούς σκάνδαλο). Δείτε το σχόλιο εδώ
  http://leninreloaded.blogspot.com/2012/02/blog-post_3038.html?showComment=1329513959813#c4022418299540422670
  (αφορά «επίθεση φιλίας» της Χρυσής Αυγής με δωρεά τροφίμων και επίσκεψή τους στη Χαλυβουργική)

  Και μετά τα εξής

  http://leninreloaded.blogspot.com/2012/02/blog-post_3183.html

  http://e-globbing.blogspot.com/2012/02/video.html (εδώ σχολίασα κι εγώ)

  Αυτός εδώ ο σχολιαστής «πλήρωσε» όλη την (ολοένα και μεγαλύτερη) παράνοια του Αντώνη
  http://leninreloaded.blogspot.com/2012/02/blog-post_6065.html?showComment=1329584486270#c1466540254006177414
  (ειναι ο ίδιος που ειχα αναφέρει πιο πριν, αλλά… αναγκάστηκε να αποκτήσει ψευδώνυμο
  γιατί ο A.M. στένεψε τα λουριά του διαλόγου ακόμη περισσότερο, αποκλείοντας ΟΛΟΥΣ τους ανώνυμους σχολιαστές, αυτή τη φορά)

  Ορίστε παρανοΪκές «απαντήσεις» που έδωσε ο προφέσορας

  Αντωνης
  http://leninreloaded.blogspot.com/2012/02/blog-post_6065.html?showComment=1329579277579#c925113531229336797
  Feb 18, 2012 07:34 AM

  Άκου να σου πω κάτι «παρακάτω» ανώνυμε του «παραπάνω» ανώνυμου.

  Οι κομμουνιστές με τους οποίους συνομιλώ εγώ έχουν το στοιχειώδες θάρρος, όταν μιλούν, να δίνουν το νικ τους. Είναι, στην ιντερνετική διάλεκτο, ένας τρόπος του να με κοιτάζουν όπως κοιτάζουν πάντα οι κομμουνιστές. Στα μάτια.

  (ωωχ… το μάτι μου ! -χαχαχα) :mrgreen:
  και γαμώ τη (μη-)κατανόηση των… «ιντερνετικών διαλέκτων»! 🙂

  Κομμουνιστές «ανώνυμους», «παραπάνω» και «παρακάτω» εγώ ούτε συνήθισα ούτε αποδέχομαι ως συνομιλητές.

  Γκεγκε;

  ———-

  ΑντωνηςFeb 18, 2012 07:37 AM
  Και με αυτό, κλείνει το όψιον ανώνυμων σχολίων.

  Ω ναι, σε λίγο θα κλείσει και το όψιον σχολιασμού… μη-πιστοποιημένων τσιρακίων !
  😈
  ——–

  http://leninreloaded.blogspot.com/2012/02/blog-post_6065.html?showComment=1329584665541#c2833624292408459483
  […]
  Δ. Μην ξανα-αποπειραθείς να μιλήσεις σε μένα για τον Σιφωνιό. Πήγαινε μια βόλτα να μιλήσεις σε «μαρξιστικά» σάιτ όπου αποκαλείται «πεοβασανιστής».

  Κατάλαβες, «ινστρούχτορα» του πληκτρολογίου;

  http://leninreloaded.blogspot.com/2012/02/blog-post_6065.html?showComment=1329584770183#c3712041653533686915
  […]
  Multiple choice:

  A. Είσαι ηλίθιος.
  Β. Είσαι αγράμματος.
  Γ. Είσαι προβοκάτορας.

  Εάν στο επόμενο σχόλιο δεν έχεις διαλέξει από το Α, Β, και Γ, αποχαιρέτα τον σχολιασμό στο μπλογκ.
  ———————-
  […]

  Ενδιαφέρον σχόλιο κάποιου «σεχτάρ», που αποκαλύπτει το ζοφερά-αυταρχικό κλίμα μέσα στα κόμμα

  http://leninreloaded.blogspot.com/2012/02/blog-post_6065.html?showComment=1329592478360#c7500055710355161089
  […]
  Κάποτε, πάνε πολλά χρόνια, σε μια σύσκεψη στην ΚΟΑ, συζητάγαμε νομίζω για κάποια σοβαρή μαζική πολιτική παρέμβαση του Κόμματος. Ακουσα την εισήγηση του αειμνήστου συντρόφου Μελέτη Κ., γενική επανάληψη των κομματικών θέσεων, καμία επαφή με τον αντίλογο, που αντιμετωπίζαμε στον μαζικό χώρο τα κομματικά μέλη. Σηκώθηκα και είπα σε περίληψη, τι μας λένε φίλοι και οχτροί και πως να τα αντιμετωπίσουμε. Ο σ. Μελέτης έγινε έξαλλος (!!!) με ..εμένα (!!!), πως τολμάω και λέω τέτοια πράγματα μέσα σε κομματικό αχτίφ, και μπλα-μπλα-μπλα, αλλά στα ερωτήματα, που μετέφερα …μώκο! Κατάλαβα ότι το Κόμμα για κάποια στελέχη είναι το προστατευτικό κέλυφος, από τα πυρά της πρώτης γραμμής. Δεν αντέδρασε κανένας άλλος, και εγώ, με κατεβασμένα αυτιά, ανέπτυξα, μετά, όποια πρωτοβουλία ο ίδιος μπορούσα στο μαζικό χώρο για να υποστηρίξω την κομματική γραμμή, μετά από αυτή την υπέροχη καθοδηγητική βοήθεια του σ. Μ.Κ. Κατάλαβα, όμως πως γεννιέται η κομματική γραφειοκρατία, εξ απαλών ονύχων, και από σπουδαίους μπαρουτοκαπνισμένους αγωνιστές. Ο Μ.Κ. ήταν ένας από αυτούς, με φυλακές, εξορίες κλπ., πράγματα, που εγώ δεν είμαι σίγουρος αν θα μπορούσα να τα αντέξω. Ο σ. Μ. Κ. πολέμησε με τα λιοντάρια, αλλά σε μια μικρή μάχη δείχτηκε κουρασμένος (…»τον έφαγαν οι κοριοί» -Μπρεχτ). Δεν τον κατηγορώ, αλλά η ταξική πάλη είναι πολύ σκληρή, ο δε εχθρός δε μας αναγνωρίζει καμιά προϋπηρεσία.
  Θυμήθηκα αυτή την ιστορία με αφορμή την παρέμβαση του «spakaleros», που ακριβώς γι αυτό με πείθει ότι πιθανώτατα είναι …»κομματικός», όπως και ο αείμνηστος Μ.Κ.! Πανικόβλητος ο ίδιος για μια, κατα τον ίδιο, «ασυνέπεια» στον περιθωριακό και εικονικό ιντερνετικό χώρο. Κρίμα για τον τρόπο του, γιατί αρκετά επιχειρήματά του (διαγώνια διάβασα όλα τα σχόλια) είναι αξιοπρόσεκτα.
  Το έχω (..και εγώ…) γράψει, και εδώ σε αυτό το μπλογκ, ότι «στο άμεσο μέλλον το ΚΚΕ θα δεχτεί μεγάλη πίεση», δε χρειαζόταν να είναι κανείς προφήτης, για να το προβλέψει. Και το βλέπουμε ήδη νάχει ξεκινήσει…. […]

  ΣΙΓΑ ρε μάγκες, που θα συνεχίσετε ΤΕΤΟΙΕΣ πρακτικές, στον εικοστό πρώτο αιώνα.
  ΠΟΥ βρίσκεστε?
  Get REAL or FAIL.

  Ενδιαφέρουσα είναι κι η σελίδα του «Οδηγητή» (ΚΚΕ) που νουθετεί τα μέλη του κόμματος για το ιντερνέεε 🙂
  http://www.odigitis.gr/?issue_id=80&category_id=338
  Μέχρι τη μέση περίπου, καλά τα λέει, αλλά από τη μέση και κάτω χρήζει κριτικής…
  αν και δεν είναι ΤΟΣΟ χάλια όσο το περιβόητο άρθρο περί «ζούγκλας του νετ» κατά Τ.Φ.

  Λέει ΚΑΙ σωστά πράματα βέβαια, αλλά κάνει και σημαντικά λάθη, που πρέπει να ξεκαθαριστούν το συντομότερο.
  Γενικά, μπερδεύει διαφορετικά πράματα ισοπεδώνοντας όσα ισχύουν στα κλασσικά ΜΜΕ με όσα ισχύουν στο διαδίκτυο,
  γενικεύει λανθασμένα, ώρες-ώρες ΕΚΤΟΣ θέματος, υπερ-απλουστεύει σε κάποια σημεια…
  και πιστεύω ότι γράφτηκε από άτομα ΧΩΡΙΣ σημαντική πείρα κοινωνικής δικτύωσης.

 13. [………….]

  Κάποιοι ΑΝΟΗΤΟΙ (σε άλλο blog) πίστεψαν τις ΨΕΥΤΙΕΣ ότι δήθεν «αποκαλύφθηκαν προσωπικά στοιχεία», στο video που είχα βάλει εδώ.

  Οπότε…
  1) ΑΦΑΙΡΕΣΑ το βίντεο, διότι έγινε ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ για άδικη λογοκρισία απόψεων (=συνδέσμων σε τούτη την ανάρτηση).

  2) Προτείνω σαν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ανάγνωσμα την ανάρτηση ΕΔΩ:
  http://stalinreloaded.wordpress.com/2012/02/12/neostalinism-against-googling/
  -με πλήθος ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ «παραβίαση προσωπικών δεδομένων», σε καμμία περίπτωση.
  Δηλαδή,
  -άτομα που προωθούν το όνομά τους ΜΑΖΙ με το blog τους σε ΦΑΝΕΡΗ σύνδεση μεταξύ τους στον Τύπο
  («Ελευθεροτυπία», περιοδικό “Κοντέινερ”, ένθετο της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” , τεύχος #8, Ιούνιος 2010, σελ. 22)
  -άτομα που επίσης προωθούν… ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ φωτογραφίες τους αλλά και ΟΛΟΚΛΗΡΑ VIDEO, με το όνομά τους, στο διαδίκτυο…
  -και (τέλος) άτομα που έχουν μετατρέψει αναρτήσεις του μπλογκ τους σε… πωλήσεις βιβλίων τους (πάλι επωνύμως)
  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ μετά,
  για ΔΗΘΕΝ «Χαφιεδισμό» ή «δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων».

  ΙΔΙΩΣ εφόσον, όπως δήλωσαν οι ίδιοι, ΚΑΙ «οι αρχές τους ξέρουν».
  Επομένως… ΠΟΙΟΝ θέλουν να ΚΟΡΟΪΔΕΨΟΥΝ?
  -Ανάμεσα σε ΠΟΙΟΥΣ περιφέρουν τα σαρκία τους με τις ΔΗΘΕΝ «περσόνες» τους?
  -ΠΟΙΟΥΣ συκοφαντούν και ΠΟΙΟΥΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ?

 14. Τι κάνετε εσείς εδώ;

  Omadeon, έβαλα την Έρικα- Άνγκελά σου στη χθεσινή μου ανάρτηση! 🙂

  Έριξα μια ματιά στα σχόλια στο globbing! Πω πω πολύ κουραστική τελικά αυτή η ιστορία, από τη μια οι του ΚΚΕ να μην σηκώνουν ίχνος άλλης άποψης, από την άλλη οι στυλ indymedia – που δεν μου γουστάρει καθόλου, με τις μολότωφ, τα όπλα και όλα αυτά τα σκατά. Είδα και τα σχόλια σου και γενικά συμφωνώ. Αλλά άκρη δε βγαίνει, γιατί υπάρχουν τρομερά στεγανά στη σκέψη…

  • Άστα να πάνε βρε κ.κ., έχουμε πήξει στο μανιχαϊσμό όλων τους. Έχουν στυλώσει τα πόδια σαν τα μουλάρια και δεν ακούνε τίποτα.

  • Γειά σου κ.κ.

   Το είδα το ποστ σου…
   Κι ευχαριστώ που έδωσες τη ΣΩΣΤΗ στέγη στην καημένη την Αντζελα,
   γιατί πουθενά αλλού δεν βρίσκει κατανόηση στα μασκαριλίκια της (Χαχαχα)
   http://kerasiakrinoi.blogspot.com/2012/02/hoden.html
   🙂

   …Αλλά άκρη δε βγαίνει, γιατί υπάρχουν τρομερά στεγανά στη σκέψη…

   Ακριβώς. Σήμερα βγήκε κι άλλος λίβελλος από το γνωστό εργαστήρι… Παρανοϊκής Σκέψης,
   Κι όσο οι άνθρωποι φανατίζονται δεν θα βγαίνει άκρη.

   Στην πραγματικότητα, η κατάσταση που περνάμε σαν χώρα είναι αρκετά απεχθής,
   τόσο ώστε δεν χρειάζεται να φανατιστεί κανείς.
   Αρκεί να έχει τα μάτια ανοιχτά κι η αλήθεια είναι προφανής.

   • Ευχαριστώ Omadeon για τα καλά λόγια και που με διαφημίζεις. Φυσικά αυτό το ποστ δεν είναι καλό, παρά μόνο στις προθέσεις του, γιατί δεν έχω πια χρόνο τις καθημερινές. Το τριήμερο ελπίζω να κάνω πιο δουλεμένα πράγματα. Επίσης δεν γνωρίζω καθόλου τις τεχνικές που κατέχεις εσύ.

    @Αιρετικέ, συγχαρητήρια για το διδακτορικό σου. Λογάριαζα κι εγώ να κάνω, όταν ήρθε ο ΓΑΠ και μου κατέστρεψε τη ζωή, ανατρέποντας την οικονομική μου κατάσταση και τον όλο προγραμματισμό της ζωής μου. Γι αυτό και τους μισώ!

    • Καλημέρα μάη ντήαρ κ.κ.

     Το δεύτερο που είπες, είμαι σίγουρος ότι δεν το εννοείς… μονομερώς.
     Αλλοιώς…
     Σε λίγο θάρθει κάνα ελεεινό τρολ να πει
     «ααα έτσι, έχεις ΣΥΜΦΕΡΟΝ που μισείς τον ΓΑΠ» !!!
     (από ΠΑΣΟΚο και παθολογικά τρολ ΟΛΑ να τα περιμένεις). 🙂 🙂 χαχαχα….

     ΛΗΜΜΑ (θεωρήματος):
     -ΔΕΝ θα την έβγαζε καθαρή o ΓΑΠ,
     ΑΚΟΜΗ κι αν έπαιρνες εσύ διδακτορικό. 🙂

 15. […] Παρόλ’ αυτά, δηλαδή παρά το υπαρκτό αρνητικό κλίμα κατά του ΚΚΕ στα ΜΜΕ, δεν έχει πάντα δίκιο κάθε διαμαρτυρία κατά του “αντι-κομμουνισμού”. Αντίθετα, η εξαπόλυση τόνων λάσπης κατά διαφωνούντων, αριστερών αντιπάλων ή επικριτών, κατέστη πάγια τακτική του “Ριζοσπάστη” τον τελευταίο καιρό. Π.χ. η ασύστολη λάσπη κατά του κινήματος “Δεν Πληρώνω”, για την οποία είχα κάνει μεγάλη έρευνα αλλά δεν βρήκα κανένα στοιχείο, κατά του “Δεν Πληρώνω” (και προέκυψε η ανάρτηση “Επείγον Ανοιχτό Γράμμα στο Νίκο Μπογιόπουλo“). […]

 16. […] για την οποία το ιστολόγιό μας είχε απευθύνει ανοιχτή επιστολή στο Νίκο Μπογιόπουλο. Θα μου πείτε τώρα “τι είχε γίνει το 1998;”. Σίγουρα, […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s