Απάτη της προπαγάνδας των δωσιλόγων, η αγωνία «για την έκτη δόση»!


«….όπως ισχυρίζονται όλοι οι δωσίλογοι της ιστορίας,

όλα αυτά τα κάνουν για «εθνικό» σκοπό.

Δηλαδή, για να μην χαθεί η 6η δόση και δεν έχουμε

να πληρώσουμε ως κράτος μισθούς και συντάξεις.

[…]

(αλλά)… το ότι «η 6η δόση χρειάζεται για μισθούς και συντάξεις»,

δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό.

Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο

πρέπει να πληρωθούν 15,5 δις ευρώ

σε τοκοχρεωλύσια και έντοκα γραμμάτια

(3,3 δις ευρώ για τον Νοέμβριο και

12,2 δις ευρώ για τον Δεκέμβριο).

Γι’ αυτά νοιάζονται.

Μην τυχόν και αναγκαστεί το ελληνικό κράτος

και προβεί σε αναστολή ή παύση πληρωμών

προς τους τοκογλύφους επενδυτές

από τους οποίους ορισμένοι ανήκουν και στο

επίσημο πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Όλα μπορούν να τα ανεχθούν,

όλα μπορούν να τα υπομείνουν

(αρκεί τα βάρη να τα φορτώνονται τα γνωστά υποζύγια),

αλλά να χάσουν τα λεφτά τους οι τοκογλύφοι, ποτέ.

Γι’ αυτό κόπτονται για την 6ηδόση,

η οποία ισούται με 8 δις ευρώ.

8 δις ευρώ για να πληρωθούν 15,5 δις ευρώ

στους τοκογλύφους ντόπιους και ξένους

μέσα στο τρέχον δίμηνο !

Αντιλαμβάνεσθε την απάτη;

Κατανοείτε το ψέμα;

Η 6η δόση δεν έχει καμιά σχέση με πληρωμή μισθών και συντάξεων,
αλλά με την πληρωμή των δανειστών της χώρας.

Καταλαβαίνετε γιατί δεν πρόκειται να «μας» την στερήσουν;

Διότι πολύ απλά γυρίζει μέσω ημών σ’ αυτούς
και στα συμφέροντα που τους στηρίζουν.

A Matter of Dignity
Image via Wikipedia
Enhanced by Zemanta

16 comments

 1. Με αφορμή αυτό το άρθρο του Καζάκη, πληροφορήθηκα σήμερα ότι ένα μίσθαρνο όργανο του ΚΚΕ που χρησιμοποιεί στο Facebook το ψευδώνυμο «Polites Lavreotikis» και παριστάνει τον (αυτόκλητο) εκπρόσωπο των πολιτών του Λαυρίου και της γύρω περιοχής, επιδίδεται συχνά-πυκνά σε συκοφάντηση όσων στοχοποιεί κατά καιρούς το ΚΚΕ (και μεταξύ αυτών είναι και ο Καζάκης, ο οποίος ξεμπρόστιασε το Κώμα για τις μνημονιακές απολύσεις που κάνει στις εταιρείες του κατά όσων δεν έχουν το δικό του πιστοποιητικό σταλινικών φρονημάτων). Καιρός να πέσουν οι μάσκες για το ρόλο που παίζει και η Αλέκα. Αν πραγματικά το ΚΚΕ νοιαζόταν για το Λαό, θα είχε ρίξει από την πρώτη κιόλας στιγμή την «κυβέρνηση» και δε θα σνόμπαρε τους «Αγανακτισμένους» ούτε θα προσπαθούσε να τους καπελώσει ούτε θα περιφρουρούσε το Κυνοβούλιο μην τυχόν και μπουν μέσα οι πολίτες και κάνουν «βαβά» τους δωσίλογους και ξεπουλημένους πολιτικάντηδες. Όπως πολύ σωστά είπε ο Καζάκης, και το ΚΚΕ (όπως και όλα ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τα κόμματα) νοιάζεται μόνο για την κρατική επιχορήγηση. Τελεία και παύλα. Να ξεμπερδεύουμε πια με τις αυταπάτες! Ώρα να τελειώνουμε και με το μνημονιακό φασισταριό (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛάΟΣ-ΔΗΣΥ-ΔηΆρι) και με όσους καπηλεύονται και εξευτελίζουν την Αριστερά για να προωθούν τα μικροσυμφέροντά τους, να κονομάνε επιχορηγήσεις και να παριστάνουν τους ινστρούχτορες.

  • Αιρετικέ,
   με στενοχωρούν πολύ αυτές οι μαλακίες που κάνει συχνά το ΚΚΕ. Δεν ήξερα αυτό που αναφέρεις, αλλά προσπάθησα να διαμαρτυρηθώ (χωρίς έχθρα) για κάτι άλλο, όπως ξέρεις. Τη συκοφάντηση του «Δεν Πληρώνω» από το ΚΚΕ (με το «ανοιχτό γράμμα προς τον Νίκο Μπογιόπουλο»). Δυστυχώς όμως, κάποιος φίλος (που τον θεωρώ πολύ αξιόπιστο) μου είπε πριν λίγες μέρες ότι ο Μπογιόπουλος ήταν ο… επικεφαλής στην περιφρούρηση της 20ης Οκτωβρίου, οπότε δεν εκπλήσσομαι που… ούτε ο ίδιος, ούτε κανένας άλλος του ΚΚΕ, θεώρησε άξιο απάντησης εκείνο το ποστ, παρόλο που έλεγε σωστά πράματα (κι ήταν βασικά φιλικό προς το ΚΚΕ). Τώρα πια, για μένα το ΚΚΕ «εκπροσωπείται» από τον καθηγητή Γιώργο Ρούση, που έφυγε από το κόμμα μετά τη «σταλινική στροφή». Κι ο Μπογιόπουλος καλός είναι σαν συγγραφέας, αλλά αν κάνει την πάπια για γεγονότα σαν αυτό που λες (ή για τις ασχήμιες της 20ής Οκτώβρη όπου ήταν και επικεφαλής) πολύ κακώς κάνει την πάπια.

   Θάλεγα ότι είσαι υπερβολικός όμως, όσον αφορά την κρατική επιχορήγηση. Από τα λίγα που ξέρω, το ΚΚΕ περισσότερο αυτο-χρηματοδοτείται. Από εισφορές μελών του και από τις επιχειρήσεις του (που δεν είναι αμελητέες). Δεν έχω και τα νούμερα μπροστά μου (των επιχορηγήσεων) για να κρίνω κατά πόσον ευσταθεί αυτό που λες. Συχνά το λένε εχθροί του ΚΚΕ βέβαια. Πάντως βλέπω ότι υπάρχει μια πολιτική που ακολουθεί το κόμμα, τελείως λάθος: Εχει στόχο να ωφεληθεί πολιτικά μόνο το ίδιο, πετώντας στα σκουπίδια όλους τους άλλους αριστερούς, ή μετατρέποντάς τους σε εχθρούς. Αυτές οι σταλινικού τύπου δαιμονοποιήσεις πρέπει να σταματήσουν, κάποτε…

   Πήρες φόρα πάλι, όπως την άλλη φορά με τον Καραμπελιά. Μην ξεχνάς ότι ο λαός κάποιον πρέπει να ψηφίσει, και μάλιστα σύντομα (στις 19 Φεβρουαρίου από ό,τι άκουσα). Είσαι σίγουρος ότι αυτά που γράφεις τον βοηθούν να μην… απέχει? (που είναι ακόμη χειρότερο)? Διότι (στην τελική) αμφιβάλλω αν ο Καζάκης με το ΕΠΑΜ προλαβαίνει να κατέβει στις εκλογές, μέχρι τότε. Και παραδόξως… σχεδόν όλα όσα λέει το ΚΚΕ (ειδικά για την κρίση) τα λέει και ο Καζάκης (με πολύ περισσότερες λεπτομέρειες εκείνος ΚΑΙ με πράματα που δεν λέει το ΚΚΕ).

   Υποψιάζομαι ότι το ΚΚΕ απλώς αντιγράφει ιδέες από τον Καζάκη, ώρες-ώρες. ΑΝ το κάνει αυτό (και δεν είναι ιδέα μου) τότε είναι ακόμη πιο αισχρό το να τον συκοφαντεί κι από πάνω!

   • Θες στοιχεία για κρατικές επιχορηγήσεις κομμάτων; Διαλιέχτεεεεεεεεε! Τα στοιχεία αφορούν το 2010 – που ήδη βρισκόμασταν σε ύφεση.

    Να προχωρήσει η κυβέρνηση σε συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση για την ουσιαστική περικοπή των προκλητικών κρατικών επιχορηγήσεων των πολιτικών κομμάτων, ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει ουσιαστική μείωση του κόστους λειτουργίας του πολιτικού συστήματος.
    Ειδικότερα, στο έγγραφό του, ο Βουλευτής σημειώνει ότι «σύμφωνα με καταγεγραμμένα στοιχεία, το 2010, χρονιά ύφεσης και σκληρής λιτότητας, τα κόμματα επιχορηγήθηκαν με 48,8 εκατομμύρια ευρώ. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έλαβαν 19.809.717 εκατομμύρια ευρώ και 15.056.167,38 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα. Μόνο για το πρώτο τρίμηνο του 2011, χρονιά ακόμα σκληρότερης λιτότητας, τα κόμματα έλαβαν συνολικά 13.504.656 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία 12.298.883 εκατομμύρια ευρώ ήταν επιχορήγηση και 1.205.772 εκατομμύρια ευρώ ήταν ενίσχυση για ερευνητικούς σκοπούς! Η κατανομή έχει ως εξής:

    (α) ΠΑΣΟΚ: 5.436.332,61 €,

    (β) ΝΔ: 4.249.890,51 €,

    (γ) ΚΚΕ: 1.306.274,48 €,

    (δ) ΛΑΟΣ: 1.089.378,37 €,

    (ε) ΣΥΡΙΖΑ: 972.624,83 € και

    (στ) ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 450.155,20 €».

    Υπογραμμίζει μάλιστα ότι «το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μαζί έχουν πάρει από τις τράπεζες δάνεια συνολικού ύψους πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ, που είναι άγνωστο πότε θα μπορέσουν να αποπληρώσουν. Ειδικότερα, τα χρέη των ελληνικών κομμάτων προς τις τράπεζες ανέρχονται σε 244,2 εκατ. ευρώ τα χρέη, ενώ τα ίδια έχουν, παράλληλα, δαπανήσει την κρατική επιχορήγηση έως το 2015, «κρατώντας» τις μελλοντικές επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του 2010 που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών. Μεγαλύτερος οφειλέτης είναι η ΝΔ, με χρέη της τάξης των 120 εκατομμυρίων ευρώ, και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ που χρωστά 114,8 εκατ. ευρώ».

    Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρει: «η Δημοκρατική Συμμαχία υπογραμμίζει ότι τόσο για ουσιαστικούς, όσο και για λόγους τιμής και σεβασμού της κοινωνίας που υποβάλλεται σε μεγάλες θυσίες, η πολιτεία καλείται να προβεί σε δραστικές περικοπές των επιδοτήσεων των πολιτικών κομμάτων. Για τη ΔΗ.ΣΥ. δεδομένο είναι ότι κάθε πρωτοβουλία πολιτικών προσώπων που συμβάλει στη μείωση του κόστους λειτουργίας του πολιτικού συστήματος είναι θετική και κατά τις παρούσες συνθήκες επιβεβλημένη».

    Ως εκ τούτου, ο κ. Αυγενάκης ζητά από την κυβέρνηση «να προχωρήσει σε συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση για την ουσιαστική περικοπή των προκλητικών κρατικών επιχορηγήσεων των πολιτικών κομμάτων και την ουσιαστική μείωση του κόστους λειτουργίας του πολιτικού συστήματος».

    Πολύ ορέα, έτσι;

    Μια χαρά τρων και πίνουν με τις κρατικές επιχορηγήσεις όλα τα κόμματα – μηδενός εξαιρουμένου. Σε ό,τι αφορά τώρα το κομματόσκυλο που έχει καπελώσει το λογαριασμό «Polites Lavreotikis» στο Facebook και κάνει σκληρή προπαγάνδα με συκοφαντίες κατά οποιουδήποτε δεν ανήκει στο ΚΚΕ (το οποίο σωστά επισήμανες ότι κατάντησε σταλινικό παρεάκι), ο τύπος είναι χυδαίος και κατάπτυστος. Και σ’ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις του ΚΚΕ, κι οι πέτρες το ξέρουν ότι οι απολύσεις έγιναν πρωτίστως με κομματικά κριτήρια κι όχι βάζοντας τα «ταληράκια» κάτω. Μια χαρά το εφαρμόζει το Μνημόνιο… Κι έχω και παλιές ιστορίες να αναφέρω για το «αγνό» ΚΚΕ. Από το 1998 που είχαμε τις φασαρίες στο Πολυτεχνείο Κρήτης με τα Προγράμματα Σπουδών Επιλογής και τους μπράβους (των οποίων ο τότε αρχηγός είναι κατοικίδιο γνωστότατης πολιτικής-φεουδαρχικής δυναστείας και ουδέποτε τιμωρήθηκε για τους τραμπουκισμούς του, χάρη στο παραδικαστικό των Χανίων) που προσέλαβε παράνομα η τότε «πρυτανεία». Που επεδίωξε το ΚΚΕ να καπελώσει την «Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών και Παρατάξεων Πολυτεχνείου Κρήτης» κι όταν είδε ότι προτιμήσαμε να παραμείνουμε ανένταχτοι κι ανεξάρτητοι, απέσυρε κάθε ουσιαστική συμπαράσταση κι άφησε τους συμφοιτητές μου έρμαια στις ορέξεις 15 μπράβων, καλά διαπλεκόμενων με την Αστυνομία και το βο(υ)λευτικό σύστημα της μαφιοζογέννας Κρήτης. Δεν πρόκειται στο ΚΚΕ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ να συγχωρήσω το ότι, ενώ μπορούσε να το αποτρέψει, άφησε τους συμφοιτητές μου και το προσωπικό ενός πανεπιστημίου να τρώνε σκατόξυλο κάθε μέρα από 15 μπράβους, για να μας… τιμωρήσει που δε μπήκαμε στο μαντρί του.

    Και μια κι είναι στην επικαιρότητα οι Anonymous (και μπράβο τους):

    Δεν συγχωρούμε.
    Δεν ξεχνάμε.

    Συγχωροχάρτι λοιπόν σε κανέναν. Κι αυτές τις τζιριτζάντζουλες το ΚΚΕ να τις κόψει. Αν θέλει να έχει λαϊκό έρεισμα, καλά θα κάνει να σταματήσει να συκοφαντεί τα κινήματα που δεν ελέγχει (θυμάσαι την πρόσφατη συκοφαντία κατά του «Δεν Πληρώνω»), να σταματήσει να βάζει εγκαθέτους του σε Facebook και αλλού να καπελώνουν ολόκληρες ομάδες και να παρουσιάζονται ως «εκπρόσωποι» (αυτόκλητοι) των κατοίκων ολόκληρων περιοχών για να συκοφαντήσουν το κίνημα των Αγανακτισμένων κ.α. (ναι, το έκανε κι αυτό ο «αξιότιμος» Polites Lavreotikis), να σταματήσει να περιφρουρεί το Κυνοβούλιο από τον εξαθλιωμένο, συκοφαντημένο και δαιμονοποιημένο κόσμο και, τέλος, να σταματήσει τα «Τιιιιιιι; Δεν θέλετε να έχετε εμάς για αρχηγούς;;;; Όταν θα έρθουν μπράβοι, ΜΑΤατζήδες, χρυσαυγίτες κλπ, ακόμη κι αν πολιτικά είστε κοντά σ’εμάς, εμείς θα σας αφήσουμε να σας σαπίσουν στο ξύλο ή/και να σας σκοτώσουν». Αυτά τα διασπαστικά και πούστικα που έκανε ήδη από τον Εμφύλιο (να θυμηθώ άραγε το Ζαχαριάδη και τον Άρη;) ΚΟΜΜΕΝΑ.

    Άντε, γιατί και του ΚΚΕ του έχω πολλά μαζεμένα. Κι άμα θέλει να μην του τη λέω, να κοιτάξει να ξαναγίνει ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ.

    • Ναι, ναι…

     Αιρετικέ συμφωνώ στα περισσότερα. Μόνο που… ο βουλευτής της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» μάλλον αποκρύπτει την δική του… νεοφιλελεύθερη ιδέα (ενδεχομένως) για ΙΔΙΩΤΙΚΗ χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, όπως γίνεται κατά κόρον στην Αμερική (με τα διάφορα λόμπυ να εξαγοράζουν επίσημα και με το νόμο γερουσιαστές).

     Ετσι δεν είναι? ή κάνω λάθος? Της Ντόρας Μπακογιάννη δεν είναι το κόμμα του? 🙂

     Το πρόβλημα που προκύπτει ΕΙΝΑΙ σοβαρό (όσον αφορά χρηματοδοτήσεις κομμάτων).
     Εν μέρει, η κρατική επιχορήγηση προορίστηκε, κάποτε…
     ακριβώς σαν μέσο αντίστασης της δημοκρατίας στην εξαγορά της (και την οποία φυσικά δεν απέτρεψε).

     Θα επανέλθω στο θέμα, αφού σκεφτώ σοβαρά και τα υπόλοιπα που λες…

     • Προφανώς αποκρύπτει τα του κώματός του. Αυτό έλειπε, οι νεοφιδελεύθεροι να είναι διάφανοι και ξεκάθαροι ως προς τα δικά τους… Είναι όμως σημαντικό να δούμε τι επιχορηγήσεις παίρνουν τα κώματα. Και τι δάνεια επίσης – που κανονικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αν ήταν επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα (δηλαδή κρατικοδίαιτες όπως τα ΜΜΕ), θα είχαν βαρέσει κανόνι προ πολλού (και θα’χανε η Βενετιά βελόνι). Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα, ξέρω πρόσωπα και πράγματα – και δεν ξεχνώ ούτε συγχωρώ.

 2. Κάποιες σκέψεις που ετοιμάζομαι να καταθέσω στο μπλογκ «Δρόμοι της Αριστεράς» (για το οποίο… δεν γνωρίζω ΟΥΤΕ καλά-καλά ΠΟΥ πρόσκειται -χεχε). Επίσης δεν ξέρω σχεδόν τίποτε για τον αρθρογράφο που εγκωμιάζω εκεί (κάποιον Χρίστο Καραμάνο) – και… μη βαράτε, η άγνοια δεν είναι ντροπή. Είναι προϋπόθεση για τη Γνώση! 🙂

  Σημείωση: Αυτό εδώ το σχόλιο ίσως γίνει ανάρτηση, σύντομα.

  —————————————–
  Σχόλιο στο άρθρο Η Αριστερά ολιγωρεί μπροστά στη «νέα κατοχή»… [«Δρόμοι της Αριστεράς»]

  http://e-dromos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=6638:%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC-%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%B3%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AF-%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE&Itemid=51#comment12937
  http://e-dromos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=6638%3A%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC-%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%B3%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AF-%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE
  ——————————————

  Πολύ σωστός ο Χρίστος Καραμάνος… (ΚΑΙ στο άλλο άρθρο του, «το εθνικό διαπλέκεται με το ταξικό»).

  Ας καταθέσω 2-3 σκέψεις, από μακροχρόνιο προβληματισμό στο ίδιο θέμα:

  Το να αναμασάμε συνέχεια «πόσο επικίνδυνη είναι η ακροδεξιά στροφή» (κλπ.) καταντάει στείρα άρνηση, στο τέλος. Το πολύ το κύριε ελέησον (και… στηλίτευσον τους δαίμονες ακροδεξιούς) το βαριέται κι ο παπάς (κομμουνιστής)! 🙂

  ΤΙ θέλω να πω?

  [1]
  Αυτός ο ενστικτώδης «φυσικός πατριωτισμός» του λαού, αυτό το «ένστικτο ότι απειλείται η εθνική κυριαρχία» (κλπ.) πρέπει (επιτέλους) να θεωρηθεί ότι αποτελεί λανθάνουσα (συνήθως) τάση ΚΑΙ προς τον ίδιο… τον κομμουνισμό, δηλαδή τη συλλογική ιδιοκτησία και τον λαϊκό έλεγχο της κοινωνίας, με δημοκρατία σε όλα τα επίπεδα.

  Μόνο έτσι, θα εκτιμηθεί ΚΑΙ θα ενισχυθεί η θετική του πλευρά, η οποία θα πάψει (τότε) και να διαστρέφεται από τους εθνικιστές.

  Αυτή η ιδέα είναι καινούργια. ΔΕΝ είναι καθιερωμένη ή γνωστή. Είναι ένα συμπέρασμα, όπου κατέληξα (και δεν αποκλείω να την έχουν σκεφτεί… χιλιάδες άλλοι την ίδια στιγμή, όπως συμβαίνει άλλωστε, συνήθως -χεχε)

  Δυστυχώς όμως… κάποιοι άλλοι δεν το κατανοούν. Εκείνοι που συνεχώς μαστιγώνουν τις μάζες ότι δήθεν είναι «εθνικιστικές» σε όλες τους τις εκδηλώσεις. Μια κραυγαλέα περίπτωση αναλύεται κριτικά (και με πολύ πάθος) στην εξής ανάρτηση: http://alienpenguinsangryfeet.wordpress.com/2011/10/29/uprootnotjustpluck/
  (μπλογκ μιας φίλης που είναι ΚΑΙ μέλος του μπλογκ μας). Κριτικάρει έντονα κάποιον ξενέρωτο και μοχθηρό ελιτιστή ο οποίος θεωρεί ότι ο λαός «αξίζει όλα όσα έπαθε» και πρέπει να υποστεί την τιμωρία και τα μαρτύρια των μνημονίων, θεωρώντας και τις λαϊκές διαμαρτυρίες της 28ης Οκτωβρίου «φασιστικές», επιτιθέμενος στον ίδιο το λαό, κλπ.

  ΟΛΑ αυτά, φέρνουν όμως και μια άλλη… περίεργη διαπίστωση:

  [2]
  Το ότι ο λαός υφίσταται μια διάθλαση ή μετατόπιση των φυσικών ενστίκτων του (για δημοκρατία σε όλα τα επίπεδα και λαϊκή κυριαρχία, δηλαδή… κομμουνισμό -μην κοροϊδευόμαστε -χεχε) …με έναν τρόπο που εκμεταλλεύονται κι οι εθνικιστές, έχει να κάνει ΚΑΙ με το γεγονός ότι (αυτή τη στιγμή) σχεδόν πουθενά δεν υπάρχει, στην κοινωνία μας, ένα είδος «κομμουνισμού σε μικρο-πολιτικό επίπεδο» (αν και υπάρχει σε ορισμένες άλλες χώρες, π.χ. η κοινότητα «Marinaleda» της Ισπανίας).
  (όπου με «μικρο-πολιτικό» επίπεδο, εννοώ «μικρο-οικονομικό», π.χ. όσα λέει κι ο σύγχρονος μαρξιστής Richard D. Wolff).

  Δηλαδή, δεν έχει δει ο λαός ένα κοινωνικό πρότυπο που να ενσαρκώνει, πρακτικά, στην καθημερινή του ζωή, έστω και σε μικρογραφία, το είδος εκείνο κοινωνικής αυτο–οργάνωσης που (ενστικτωδώς) βαθιά μέσα του κάθε άνθρωπος επιδιώκει (διότι… π.χ. και ποιος δεν θάθελε πραγματική δικαιοσύνη? Ποιος δεν θάθελε να μην έχει αφεντικά? Ποιός δεν θάθελε να μη τον εκμεταλλεύεται κανείς? Ποιός δεν θάθελε και να συμμετέχει στις αποφάσεις που αφορούν τη δουλειά και τη ζωή του? κ.ο.κ.)
  [Εδώ θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψη και το ότι πολλά υπαρκτά αριστερά κόμματα δεν έχουν ιδέα για τέτοια πρότυπα, ή τα απορρίπτουν, ή και εθελοτυφλούν, πράττοντας… τα ακριβώς αντίθετα, όπως το ΚΚΕ, που η πρακτική δομή των δικών του επιχειρήσεων είναι κάθε άλλο παρά «κομμουνιστική»].

  Επομένως…
  ο λαός, ΜΗ βλέποντας κάτι που ικανοποιεί τις έμφυτες, υγιείς επιθυμίες του, ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ με όσα ΜΠΟΡΕΙ να δει, ή να φανταστεί. Και το μυαλό του καθενός, ενίοτε καταφεύγει σε υποκατάστατες επιθυμίες, π.χ. μιας ταύτισης με το κοινωνικό σύνολο, το οποίο (φυσικά) το αντιλαμβάνεται ΚΑΙ μέσω της χειραγώγησης που έχει υποστεί, κ.ο.κ. -αλλά αυτό δεν πρέπει να μας πτοεί, ούτε και να μας παραξενεύει.

  Εδώ κρύβεται, όμως, και μια διαδεδομένη… καρτεργαριά πολλών «επαγγελματιών» της αριστεράς. Επειδή, ακριβώς, απορρίπτουν τον κομμουνισμό σε _μικρο-οικονομικό επίπεδο_, κατά βάθος τον απορρίπτουν ΚΑΙ σε μακρο-οικονομικό πολιτικό επίπεδο (κοινωνίας ή κράτους). Δηλαδή, δεν έχουν την παραμικρή ιδέα, ΠΩΣ να οργανωθεί _πρακτικά_ μια μελλοντική αντι-καπιταλιστική κοινωνία. Αυτή η κρυμμένη ασάφεια, ή έλλειψη μεθοδολογίας και _πρακτικού_ οράματος, συνδυάζεται με μια αφελή πίστη σε έναν απλοϊκό «κεντρικό σχεδιασμό», που δήθεν θα επιλύσει (με μαγικό τρόπο? -γιατί σαν μαθηματικό πρόβλημα ΔΕΝ λύνεται) την ασύλληπτη πολυπλοκότητα μιας πραγματικής κομμουνιστικής κοινωνίας του μέλλοντος. Δυστυχώς όμως, την τεράστια αυτή ανεπάρκειά τους, την πληρώνει (σε τελική ανάλυση) ο ίδιος ο λαός, που ενοχοποιείται (κρυφά ή φανερά) με διάφορους τρόπους, εφόσον οι (διεκδικώντες «ιδεολογική ηγεμονία») αριστεροί στάθηκαν μέχρι τώρα ανίκανοι να «πιάσουν» τις βαθύτερες και πιο υγιείς λαϊκές επιθυμίες!

  Παρόλ’ αυτά, ένας συνειδητός αριστερός πρέπει να γίνει και λίγο… ψυχαναλυτής. Να δει, ΠΙΣΩ (και μέσα) από τις εκφράσεις του «φυσικού πατριωτισμού»… την βαθύτερη επιθυμία του λαού για δίκαιη και δημοκρατικότερη κοινωνία, που να ελέγχεται από τον ίδιο το λαό. ΑΥΤΟ πρέπει να ενθαρρύνει, να τονώσει και να αναδείξει.

  Βέβαια πρέπει επίσης, κανείς να μην υποτιμά και την ικανότητα του λαού να κάνει τη δική του υπέρβαση, κάποια κρίσιμη στιγμή. Αν κάποιος εφησυχάσει καταντώντας υπερόπτης κι ελιτιστής, ας μην εκπλαγεί αν (μια μέρα) ο λαός τον ξεπεράσει, ή ακόμη και τον… φτύσει! 🙂

  Για όλους αυτούς τους λόγους (και όχι μόνο)… ΚΑΙ το σύνθημα «θέλουμε πίσω τη χώρα μας» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ απαραίτητα εθνικιστικό. Αντίθετα, επιδέχεται ΚΑΙ μη-εθνικιστικές, αριστερές (ή μάλλον κομμουνιστικές) ερμηνείες και αναγνώσεις.

  Παρομοίως, το σύνθημα «Πραγματική Δημοκρατία Τώρα», είναι ΚΑΙ αυτό βαθύτατα αριστερό, διότι ο κομμουνισμός ΕΙΝΑΙ η «Δημοκρατία σε ΟΛΑ τα επίπεδα»! (με την έννοια του «commons» κατά τον Zizek, ή τη δημοκρατική αυτοδιαχείριση της «Marinaleda», ή τις διαλέξεις του καθηγητή Richard D. Wolff, κ.ο.κ.)

 3. «…ο Μπογιόπουλος ήταν ο… επικεφαλής στην περιφρούρηση της 20ης Οκτωβρίου, οπότε δεν εκπλήσσομαι που… ούτε ο ίδιος, ούτε κανένας άλλος του ΚΚΕ, θεώρησε άξιο απάντησης εκείνο το ποστ, παρόλο που έλεγε σωστά πράματα (κι ήταν βασικά φιλικό προς το ΚΚΕ).»

  Έχω μια θεωρία που επιχειρεί να ερμηνεύσει αυτό το παράδοξο φαινόμενο. Είναι μια συνομοσιολογιακή θεωρία που την έχω ονομάσει «θεωρία της κομματικής γραμμής» Αυτή η θεωρία λοιπόν λέει πως υπάρχει μια σκοτεινή, υποχθόνια γραμμή, μιάζει λίγο και με ιστό αράχνης, η οποία παγιδεύει την ελεύθερη σκέψη των κομματικών στελεχών και μετά τους χειρίζεται σαν μαριονέτες. Αυτή η γραμμή μπορεί να επιβληθεί κυρίως εκβιαστικά. Είτε εκβιάζοντας την υποκρισία του κομματικού στελέχους είτε εκβιάζοντας την καριέρα του, είτε άλλα πράγματα, αλλά όπως και να ‘χει αυτός ο εκβιασμός είναι κατά κανόνα μόνο καρότο, και καθόλου μαστίγιο. Δηλαδή αυτός που θα τσιμπήσει το καρότο δεν είναι θύμα, είναι συνένοχος.
  Το διαβάζω τώρα το βιβλίο του Μπογιόπουλου, καλά τα λέει. Κι ο Καζάκης καλά τα λέει στα media και στις ομιλίες του. Κι ο Αντρέας πριν το 81 καλά τα έλεγε.

  • @rageagainstgods
   ΣΥΜΦΩΝΩ… 🙂

   Αλλά… εκεί που λες

   Το διαβάζω τώρα το βιβλίο του Μπογιόπουλου, καλά τα λέει. Κι ο Καζάκης καλά τα λέει στα media και στις ομιλίες του. Κι ο Αντρέας πριν το 81 καλά τα έλεγε.

   Χμμμμ… έχω πολλές επιφυλάξεις για το τελευταίο που είπες. ΕΙΔΙΚΑ ο Αντρέας, έκανε «μπαμ» ότι ήταν ψεύτης και «προσομοιωτής αριστερού», σχεδόν από την αρχή (για ορισμένους που ήξεραν να τον «διαβάζουν»…)

   Για τους άλλους δύο, δεν διαφωνώ (ΚΑΙ διαβάζω το βιβλίο του Μπογιόπουλου).

   Με τη διαφορά (πάλι) ότι ο Καζάκης έχει κρυστάλλινη λογική πολύ περισσότερο από τον Μπογιόπουλο (που γράφει ακόμη και το εξαιρετικό βιβλίο του με στυλ δημοσιογράφου, ΟΧΙ αναλυτή).

   Και επίσης… ο Καζάκης δεν υπακούει σε άλλη κομματική γραμμή από εκείνη του… εαυτού του! 🙂

 4. H ΕΥΡΩ-ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «PONZI ».

  Φωτογραφία του Carlo Ponzi στο διαδίκτυο :

  η εικόνα τοποθετήθηκε από μένα -Omadeon

  From HEIL GAP (or mind the GAP) .
  Για εκείνους από εσάς που κατά κάποιο τρόπο έχουν χάσει σκηνές σε αυτή την ταινία :
  Ένα καθεστώς του νομισματικού συστήματος Ponzi , και , όλες αυτές οι ανοησίες διάσωσης που κάνει , είναι το τέχνασμα για « να μας τα αρπάζουν » , καθυστερώντας συγχρόνως και την αναπόφευκτη κρίση , με αποτέλεσμα όταν αυτή θα συμβεί , να είναι χειρότερη ( ! )
  Γιατί λέτε ;
  Απλό !
  Χρήματα που βασίζονται στο χρέος δεν μπορεί ποτέ να επιστραφούν εξ ολοκλήρου , επειδή το ποσό που πρέπει να επιστραφεί πάντα αυξάνεται λόγω τόκων .
  Μπορείτε να κρατήσετε στο μυαλό σας ότι « το σύστημα Ponzi », πρόκειται για ένα σύστημα που έχει την «φαεινή ιδέα » της χρήσης νέων χρεών για την εξόφληση των παλαιών , και , ζει με τον πληθωρισμό που προκαλεί .
  Όμως, από καιρού εις καιρόν , ακόμη και αυτό θα πρέπει να παραδεχτεί , ότι τα κορόιδα δεν πρόκειται να το αποπληρώσουν , και , έτσι αναγκάζεται και θέτει σε προεπιλογή μερικά από τα χρέη.
  Αυτό πάντα θα «προκαλέσει» ορισμένες τράπεζες , οι οποίες , θα «αποτύχουν », επειδή ο ρόλος τους είναι να μπαίνουν στο άγκιστρο για να ξεπληρωθεί το χρέος , όταν ο δανειζόμενος δεν το κάνει .
  Είναι άλλωστε πράγματα που ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ , απλώς πιαστήκαμε και εμείς ΕΠΙΣΗΣ κορόιδα από τους πολιτικούς μας , τα τσιράκια των Illuminists , οι οποίοι είναι και οι ειδικοί στο χειρισμό του λαού μέσω των ΜΜΕ .
  Βοηθά επίσης , το ότι πραγματικά αρκετοί από εμάς ΗΤΑΝ αφελείς , και , εξ ου και εύκολο να εξαπατηθούν !
  Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι η μαζική συσσώρευση των χρεών επάνω στους ώμους του κοπαδιού , ώστε να εξοφλήσει τις τράπεζες.
  Εμπρός λοιπόν , για ακόμη περισσότερα χρέη που θα συσσωρευτούν επάνω στο ανυπέρβλητο βουνό των χρεών ! ( ; ) ( πας καλά παιδάκι μου ; )
  Και κάτι άλλο : Η Γαλλία και η Γερμανία θα χρεοκοπήσουν επίσης !
  HEIL GAP (or mind the GAP)

  Υ.Γ.1
  «Τον ελληνικό λαό θα βάλετε ρε στον γάντζο ; ή θα σας βάλει αυτός εκεί ; »
  …… ( πρόσεχε τα λόγια σου HEIL GAP , κοινοβουλευτική χούντα έχουμε , μην το ξεχνάς ) . _
  Υ.Γ.2
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ , ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ «PONZI » , ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΛΑΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ
  HEIL GAP (or mind the GAP) , ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ RAMNOUSIA :
  ( ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ )

  Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιβληθεί ένα ιδιότυπο καθεστώς Ponzi — RAMNOUSIA

  ΕΔΩ
  http://www.ramnousia.com/2011/09/to-systhma-ponzi.html#.Trft_2HLf24

  ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ .

  • Φίλε HEIL GAP, πάρα πολύ σωστά τα λες, γενικά.
   (αν και για τη θεωρία των illuminists έχω σοβαρές διαφωνίες ή επιφυλάξεις, έχοντας διαβάσει την… ΠΗΓΗ αυτών των διαδόσεων, το «Illuminatus», τόμοι 1, 2, 3, των Robert Anton Wilson και Shea, 3 τόμους που… σημάδεψαν και διασκέδασαν την… πρώτη μου νεότητα).

   Στα υπόλοιπα (πολύτιμα) που συνεισέφερες…. όχι μόνο συμφωνώ αλλά και… ΔΕΝ μπορώ να μη σε… ανταμείψω με ένα σπέσιαλ δωράκι, για τον «Doctor GAP»:

   (προς αποφυγήν… γελοίων μηνύσεων, το ανωτέρω βίδεο είναι ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΟ και σατιρικό, ΟΧΙ κυριολεκτικό -χεχε)

 5. Πώς το 50% του Ελληνικού Κουρέματος είναι στην πραγματικότητα μόλις 28%.

  Φωτογραφία στο διαδίκτυο :


  From HEIL GAP ( or mind the GAP )
  Πώς το 50% του Ελληνικού Κουρέματος του δημοσίου (και όχι του ιδιωτικού )
  χρέους είναι στην πραγματικότητα μόλις 28%.
  ( και λιγότερα , αλλά άστο τώρα )

  Ακριβώς το «κουρεματακι» του χρέους φτάνει μόλις το 28% , λόγω των μαθηματικών , κάτι που η Ευρώπη δεν είναι σε θέση να κάνει:

  – Η Ελλάδα έχει 350 δις ευρώ συνολικού χρέους , με περίπου € 70 δισεκατομμύρια στην Τρόικα (post petition) «μετα-αναφοράς» δάνεια !
  – («post petition = σημαίνει ότι περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη τα οποία είτε θα πολωθούν ή θα εκκαθαριστούν από το διαχειριστή πτώχευσης, προκειμένου να πληρώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους πιστωτές »,)

  – Αυτά παραμένουν άθικτα.

  – Από τα 280 δισεκατομμύρια ευρώ , περίπου 75 δισεκατομμύρια ευρώ βρίσκονται στην κατοχή της ΕΚΤ: αυτά όπως και τα δάνεια της τρόικας , θα παραμείνουν άθικτα.

  – Αυτό μας αφήνει μόνο 200 δισεκατομμύρια ευρώ του πραγματικού χρέους ώστε να υποβληθούν σε ένα κούρεμα.

  – Εφαρμόστε ένα 50% κούρεμα σε αυτό το χρέος (αγνοώντας το γεγονός ότι περίπου 35 δισεκατομμύρια ευρώ , εξ αυτού είναι υπό την κατοχή των Ελληνικών συνταξιοδοτικών ταμείων , και μόλις διαπιστωθεί ότι οι ελληνικές συντάξεις έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ , το αποτέλεσμα θα είναι οι μεγαλύτερες ταραχές που ακόμη δεν έχει γνωρίσει ποτέ η Αθήνα).

  Αναμείνατε : ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΑΠα

  – Το συνολικό χρέος το όποιο πρέπει να κοπεί: είναι μόνο περίπου 100 δις. ευρώ

  – Ως εκ τούτου, εφόσον εκ του συνόλου των 350 δισ. ευρώ, μόνο το ποσό των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ θα εξαλειφθεί , το μεγαλύτερο μέρος του οποίου χρησιμοποιείται για προληπτικούς λόγους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης , την εξυπηρέτηση των ελληνικών συντάξεων και τις υποχρεώσεις συνταξιοδότησης

  – 250 δις. ευρώ είναι λοιπόν το υπόλοιπο της αφαίρεσης των 100 δισ. ευρώ εκ του αρχέγονου ( αρχικού ) ποσού των 350 δισ. ευρώ ,

  – Το οποίο αντιστοιχεί στο 72%, ή κατά 28% κούρεμα του ΔΗΜΟΣΙΟΥ χρέους .
  HEIL GAP ( or mind the GAP )

 6. Από την triklopodia.com

  Η ΕΚΤΗ ΔΟΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ

  Φωτογραφία στο διαδίκτυο :

  From HEIL GAP (or mind the GAP)

  Θα την πάρουμε τελικά την έκτη δόση μας ; θα προλάβουμε να γίνουμε ;
  δεν θα προλάβουμε ; Ένα άγχος , ένα κακό !
  Θα μας δώσουν τελικά την έκτη δοσούλα μας ; Δεν θα μας την δώσουν και θα μείνουμε στην χαρμάνα ;.
  Αν και εδώ που τα λέμε « μια έκτη δόση είναι πάντα θανατηφόρος »
  Α! τώρα και καλά δεν λέει να στενοχωριόμαστε βρε παιδιά για μηδαμινά ζητήματα !

  Ε λοιπόν , εάν δεν μας την δώσουν, τότε αναγκαστικά πάμε για ευρω-αποτοξίνωση , και, αμέσως μόλις ισιώσουμε , …. κάνουμε μια «αρπακτη» τα κλειδιά των φυλακών του Κορυδαλλού και ….. βγάζουμε από την τούφα , δυο- τρεις «παραδοσιακούς» και «να πιάνουν τα χέρια τους» παραχαράκτες , τους οποίους και στρώνουμε στο μαζικό τύπωμα του ευρώ .
  Παλιά μου τέχνη κόσκινο θα λένε αυτοί, άσε που μπορεί να έχουν έτοιμο και κανένα παράνομο πιεστήριο κρυμμένο κάτω από το κρεβάτι .
  Όποτε πλέον αναγκαστικά «κυριλοποιουμαστε» , αφού καταργούμε πλέον τα κέρματα από τις συναλλαγές τα κέρματα και αρχίζουμε να «πλερώνουμε» από πεντα-ευρω , δεκάρικα , εικοσάρια , πενηντάρια , και , έτσι για το άχτι μας στην Μερκελ , τυπώνουμε και το πρώτο ΧΙΛΙΟ-ΕΥΡΩ της ΕΕ , έτσι τώρα ξέρετε για να τους μπούμε στο μάτι , σαν οι πλούσιοι Έλληνες .
  Καλά εκεί κολλάμε τώρα .
  ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΟΛΑ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ !

  Οι ελληνικές φυλακές να είναι καλά , γεμάτες καλλιτέχνες του είδους , άξιους τεχνίτες , μάστορες και παρα-μάστορες της ΠΑΡΑ-ΧΑΡΑΞΗΣ , δηλαδή όλα τα καλά παιδιά .
  Θα στρωθούν λοιπόν στην δουλειά και όχι ΜΟΝΟ έκτη , αλλά μέχρι και χιλιοστή δεκάτη έκτη δόση θα εκταμιεύσουμε έτσι .
  Δόσεις επ αόριστο . FOR EVER .

  Μετά ανοίγουμε και τα σύνορα στέλνοντας στην Ευρώπη σε δυο-τρία εκατομμύρια βορειο-αφρικανούς , χωρίς ουδεμία προμήθεια από τα παιδιά , ΟΛΟΙ ΔΩΡΕΑΝ !
  Εξαιρείται η Ιταλία φυσικά , λόγω της φίλης μου της …..

  Τότε , όπως άλλωστε είναι αναμενόμενο, αρχίζουν και έρχονται τα πρόστιμα από την μερκελ και τον ζουμπά τον σαρκοζι , μόνο που εμείς « εκει » το παίζουμε αναλφάβητοι , και καλά , τους λέμε ότι δεν καταλάβαμε το τι μας ζήτησαν και να μας τα ξαναστείλουν , επειδή « δεν τα γνωρίζουμε αυτά τα ξένα που μιλούν !»

  (εννοείται ότι αυτή η πλάκα συνεχίζεται επ αόριστο )

  Μερικά δε από αυτά τα πρόστιμα τα χρησιμοποιούμε και ……
  HEIL GAP (or mind the GAP )
  Υ.Γ. 1
  ΜΕΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟ ΜΠΑΤΣΟΚ Η ΝΟΥΔΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑγΟΣ .
  Υ.Γ. 2
  ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΚΛΑΙΝΕ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ , ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΕΓΧΩΡΙΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ !

  Φωτογραφία στο διαδίκτυο :

 7. Την ΓΕλλάδα που σου δίνει γάλα δεν την διώχνεις ποτέ από το euro

  Φωτογραφία στο διαδίκτυο :

  From HEIL GAP (or mind the GAP) .
  Ως γνωστόν την (Γ)Ελλάδα που σου δίνει γάλα δεν την διώχνεις ποτέ !
  Τουλάχιστον αυτό έλεγε η γιαγιά του καλύτερου μου φίλου Ν….
  Τώρα το πώς αυτή η αγελάδα η μερκελ μαζί με τις μικρές ολλανδέζες και την άλλη την ….. μου διαφεύγει τώρα το όνομα της , να κάπως έτσι , ζαρκ ; σαρκ ; θα διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ ; Ε, αυτό ούτε που μπορώ να το διανοηθώ!

  Διότι οι Βρυξέλλες ΘΕΩΡΟΥΝ ότι έχουν βρει 10 εκατομμύρια πρόβατα , με αξιοζήλευτη ακίνητη περιουσία και ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ να ….. φάνε καλά ( ! )

  Η Ελλάδα λοιπόν , αντιμετώπισε την απειλή της πτώχευσης , καθώς η ΕΕ δήλωσε ότι ( και καλά τώρα ) δεν θα παρείχε πλέον χρηματοδότηση για την πολιορκούμενη ( από ΕΕ ΕΚΤ ΔΝΤ ) χώρα μας , εκτός αν αυτή συμφωνήσει να στηρίξει το νέο σχέδιο ευρώ-διάσωσης της , κόβοντας τις συντάξεις , τους μισθούς , την περίθαλψη , την ζωή μας την ίδια …….. (αυτό που δεν γνωρίζω φίλοι μου είναι εάν σύμφωνα με την ευρω-διάσωση πουλάμε και τον χρυσό μας 😉

  Λοιπόν , υπάρχει στον πλανήτη γη , κάποιος που πιστεύει αυτές τις αρλούμπες ; δηλαδή ότι υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να μας διώξουν από το ευρώ ;

  Ποιοι ; οι Βρυξέλλες που ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ να ανοίγουν το κομπιούτερ και να μας δίνουν μια πέτσινη επιταγή που δημιούργησαν με αέρα , από το τίποτα ;
  αλήθεια σας λέω λεφτά από το πουθενά , και με αυτήν να καπαρώνουν ενα θερμο-υδραυλικό σταθμό ηλ. ενέργειας και δυο υδραγωγεία μας .
  Άσχημα είναι ;

  Για σκέψου …
  Τι να σκεφτώ βρε HEIL GAP (or mind the GAP) , εγώ το μόνο που μπορώ να σκεφθώ είναι ότι στο επόμενο ευρώ-bail-out θα μας ζητήσουν και από ένα χέρι , κανένα πόδι , το ένα μάτι μας , ότι μπορούν τέλος πάντων να αρπάξουν από τον Έλληνα .

  Και όπως , προσπαθεί επί τρία χρόνια τώρα να μας πείσει , ο κάθε κωλοτουμπας πράκτορας των illuminist μαζί με τα τσιράκια των presstitude ΜΜΕ:
  Μα γιατί άραγε να θέλει ο Έλληνας τις εκλογές ; μα που να τρέχουμε τώρα ; πηγαίνετε λοιπόν Έλληνες για μπάνιο και « snob – αρετε » την εκλογική διαδικασία, (τελικά όπως αποδεδείχθηκε , μάλλον για πνίξιμο τους έστειλαν) ,
  οι εκλογές στοιχίζουν και τώρα η παρτίδα ( δεν έκανα λάθος εδώ ) , χρειάζεται οικονομία , δεν μας φτάνουν τα λεφτά βρε παιδιά να κάνουμε εκλογές ! άμα πια ! άντε κοιμηθείτε τώρα σαν καλά παιδιά .

  Φωτογραφία στο διαδίκτυο :

  ΑΡΑ ΑΝΑΓΟΡΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΑΣ !

  Με ανησυχεί παρά πολύ , ότι οι κύριοι Παπαδήμες « που οδήγησαν στην φούσκα του 1999 » και οι λοιποί επαΐοντες που μας «έβαλαν» στο euro , μαζί με τους Σταύρους Δήμες τους Βενιζέλους κλπ , είναι οι ίδιοι πολιτικοί και επενδυτικοί παράγοντες , που δημιούργησαν αυτό το παιχνίδι , ΚΑΙ , να τώρα προσπαθούν να μας διαβεβαιώσουν ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ; « Αυτό είναι ένα ζήτημα »

  « Αλλά το άλλο ζήτημα » , είναι ότι οι καλοπληρωμένοι από τους lluminist πολιτικοί μας , ξέχασαν πολύ γρήγορα ως φαίνεται , όλους εμάς τους Έλληνες που ξεσηκωθήκαμε επί τόσους μήνες , διαμαρτυρόμενοι στους δρόμους ενάντια στον αργό θάνατο που μας ετοιμάζουν ;
  Άραγε ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ότι όλοι αυτοί οι αγώνες μας , ήταν ΑΠΛΑ για ένα ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ;

  Η κρίση κρατικού χρέους στην Ευρωζώνη δεν θα επιλυθεί επί του παρόντος .
  Αυτό που όμως έχει ήδη συμβεί , είναι η παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας στους Πεφωτισμένους banksters , οι οποίοι αγόρασαν τους Πεφωτισμένους πολιτικούς μας .
  Όλα είναι σχεδιασμένα και στημένα στα μετρά των illuminist τραπεζιτών.

  Οι διασώσεις, στην πραγματικότητα σημαίνουν περισσότερα χρέη στα προβατάκια , ενώ οι ηγέτες μας μαζί με τους υπόλοιπους συνεργάτες τους στην ΑΠΑΤΗ της οικονομικής πυραμίδας πυραμίδα PONZI , γίνονται οι σωτήρες των banksters για άλλη μια φορά , μέσω της τελευταίας ευρω-διάσωσης στις 27 Οκτωβρίου .

  «Η συνειδητή και έξυπνη χειραγώγηση των οργανωμένων συνηθειών και απόψεων των μαζών , είναι ένα σημαντικό στοιχείο στη δημοκρατική κοινωνία. Αυτοί που χειρίζονται αυτόν το αόρατο μηχανισμό της κοινωνίας αποτελούν την αόρατη κυβέρνηση, η οποία είναι η αληθινή δύναμη απόφασης της χώρας μας. »
  « Edward Bernays »

  Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι εξίσου ένοχα , αν όχι περισσότερο από τις εταιρίες και τους τραπεζίτες ! Θα ήθελα να δω τον ετήσιο μισθό και τα επιδόματα του κάθε ……. που ….. ειδήσεις …..
  Δεν είναι «σαν εμάς» αυτοί που «παίζουν» στις ειδήσεις στην τηλεόραση .
  Η υπερβολική γλυκά τους , ο τρόπος με τον οποίο σχολιάζουν τις ειδήσεις , κάνουν τα εκατομμύρια λαού να μοιράζονται τις οικτρές ανίδεες «απόψεις» τους , και , το χειρότερο όλων « την σπιτική προπαγάνδα » , αλλά μόνο που πρόκειται δια μια επιδέξια κατασκευασμένα , και , χειρουργικά ενισχυμένη προπαγάνδα .
  Η πλύση εγκεφάλου είναι αναμφίβολα , πολύ μεγαλύτερη , διότι ο απλός κόσμος θέτει την άποψη αυτών των παπαγάλων , στην άμεση προτεραιότητα της κρίσης του , καθότι οι ( ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ) ως « οι δημοσιογράφοι » θεώρει ό, τι κάνουν ΑΠΛΩΣ τη δουλειά τους.
  HEIL GAP (or mind the GAP)
  Φωτογραφία στο διαδίκτυο :

 8. @HEIL GAP

  Ουάου…
  Φεύγω τώρα, αλλά ΑΦΟΥ μετατρέψω τις εικόνες που συνεισέφερες σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ζωντανές εικόνες, μέσα στα σχόλιά σου.

  Ευχαριστούμε πολύ (και… χαλάρωσε). 🙂

  Υ.Γ. κι άλλο ένα (πιο παλιό) τεκμήριο ΨΕΥΤΙΑΣ του ΓΑΠ:

 9. Guignols-Papandreou-Sarkozy-Obama From: pagospastis | Nov 2, 2011 | 1,257 views

  Ο Παπανδρέου, ο Σαρκοζί και ο Ομπάμα συζητούν… παρέα με τον Σταλόνε.

  Απόσπασμα απο την Γαλλική χιουμοριστική εκπομπή «Les guignols de l’info» (οι Καραγκιόζηδες των ειδήσεων), η οποία προβάλεται σε καθημερινή βάση.

  Προσοχή, για να δείτε τους υπότιτλους πατήστε το κουμπί «CC» !

 10. Γάλλοι Και Γερμανοί Εξερευνούν Την Ιδέα Μικρότερης Ευρωζώνης !

  Φωτογραφία στο διαδίκτυο :
  http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTLjSrxn2vGf7rPEgJ97cerIc0lBt1-Rt332N2CudVESl-3nEy79g

  From HEIL GAP ( or mind the GAP )

  Είναι σίγουρο πλέον ότι το παιχνίδι τελείωσε! Η ευρωζώνη είναι μισό- καμένο χαρτί . Η Γαλλία και η Γερμανία θα δουν πώς μπορούν να διασώσουν τα κομμάτια της για να διαμορφώσουν μια άλλη οικονομική ένωση!
  Οι Γάλλοι και οι Γερμανοί θα διερευνήσουν την ιδέα της μικρότερης ζώνης του ευρώ!

  (Reuters) – Γερμανοί και Γάλλοι αξιωματούχοι συζήτησαν σχέδια για μια ριζική αναμόρφωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα περιλαμβάνει τη σύσταση μιας πιο ολοκληρωμένης και, ενδεχομένως, μικρότερης ζώνης του ευρώ, λένε πηγές της ΕΕ.

  «Η Γαλλία και η Γερμανία είχαν έντονες διαβουλεύσεις για το θέμα αυτό κατά τους τελευταίους μήνες, σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε στο Ρόιτερ, ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ στις Βρυξέλλες , μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω της ευαισθησίας των συζητήσεων.
  “Πρέπει να προχωρήσουμε πολύ προσεκτικά, αλλά η αλήθεια είναι ότι πρέπει να καθοριστεί με ακρίβεια ο κατάλογος αυτών που δεν θέλουν να είναι μέρος της ευρωζώνης και εκείνων που απλά δεν μπορούν να είναι μέρος της ,” είπε ο αξιωματούχος.

  Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έδωσε μια κάποια γεύση του σκεπτικού του κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας προς τους φοιτητές στην ανατολική Γαλλική πόλη του Στρασβούργου, την Τρίτη, όταν είπε ότι μια Ευρώπη των δύο ταχυτήτων (της ζώνης του ευρώ που προχωρά πιο γρήγορα από όλες τις 27 χώρες της ΕΕ ) είναι το μοναδικό μοντέλο για το μέλλον.

  Οι συζητήσεις μεταξύ ανωτέρων παραγόντων χάραξης πολιτικής στο Παρίσι, το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες έθεσαν την πιθανότητα ώστε μία ή περισσότερες χώρες να εξέρχονται από την ευρωζώνη, ενώ ο υπόλοιπος πυρήνας να ωθείται στο προς βαθύτερη οικονομική ολοκλήρωση, συμπεριλαμβανομένης της φορολογικής και δημοσιονομικής πολιτικής.

  Η αλλαγή έχει συζητηθεί σε ένα «θεωρητικό » επίπεδο, αλλά δεν έχει κινηθεί προς επιχειρησιακές ή τεχνικές συζητήσεις, όπως ανέφερε αξιωματούχος της ΕΕ.
  Ένας Γάλλος εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε ότι υπάρχει οποιοδήποτε σχέδιο δια μείωσης των μελών της ζώνης του νομίσματος του ευρώ.

  Από την άλλη αυτή η είδηση έρχεται για να επιβεβαιώσει πλήρως το σχετικό άρθρο του (Bloomberg) , HEIL GAP ( or mind the GAP ) : ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ , όπου αναφέρει ότι σύμφωνα με το http://www.handelsblatt.com, ότι η κα. Μέρκελ εξετάζει τρόπους για να επιτρέψει στις χώρες να εγκαταλείψουν το ευρώ.

  Επίσης διαβάζοντας σήμερα τις εξελίξεις , αντιλαμβάνεται κάνεις ότι όλο αυτό το θέατρο , τις τελευταίες μέρες , των Ελλήνων πολίτικων (τσιρακιών των illuminist) , και η εκλογή του Λουκά Παπαδήμου , που θα είναι από αύριο ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, μετά τη συμφωνία του απερχόμενου πρωθυπουργού ΓΑΠα και της αντιπολίτευσης υπό τον Αντώνη Σαμαρά , χθες το βράδυ» είχε πιθανότατα ως σκοπό , δια μέσω αυτού του κυρίου , να αναλάβει η παγκόσμια διακυβέρνηση , ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για το ευρώ και γιατί όχι και την επιστροφή της χώρας μας στην δραχμή η κάποιο άλλο τύπο του ευρώ όπως είχαμε γράψει παλαιοτέρα και στο ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΛΩΤΣΙΕΣ .

  Ο Παπαδήμος που θα « φέρει εις πέρας » την «δουλεία» είναι ένα 100% εργαλείο των bankster.

  Φωτογραφία στο διαδίκτυο :

  Ποτέ δεν θα υπάρξει πλέον , ούτε καν η υποψία , δημοψηφίσματος για την σύμφωνη γνώμη του λαού μας στην συμφωνία χρηματοδότησης , στην παραμονή μας στην ευρωζώνη ή για οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα που οι banksters θέλουν να περάσει .

  «Απλά αυτό θα πρέπει να περάσει. »

  Ο Παπαδήμος είναι σήμερα επισκέπτης καθηγητής της δημόσιας πολιτικής στη σχολή Kennedy School of Government στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Προηγουμένως ήταν αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και επίσης υπηρέτησε ως ανώτερος οικονομολόγος στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Βοστόνης.

  Είναι επίσης μέλος της Τριμερούς Επιτροπής.

  «Παγκόσμια διακυβέρνηση » = « Παγκόσμια οικονομική χούντα »

  Όπως μπορείτε να δείτε είναι ένα νόθο παιχνίδι κατά των λαών όλου του πλανήτη !

  Ο Πρωθυπουργός του Καναδά κ. Χάρπερ είναι μέλος της Bilderberg , η ΕΕ αφαιρεί την εξουσία από τον ΓΑΠα ενώ ο Μπερλουσκόνι θα είναι ο επόμενος
  που θα κληθεί να εγκαταλείψει το πλοίο του.
  HEIL GAP ( or mind the GAP )

  Φωτογραφία στο διαδίκτυο :

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s