ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ στο Σύνταγμα 31/12/2011 10μμ – Κίνηση ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Από πληροφορίες που έλαβα «η πραγματική κίνηση Δεν Πληρώνω» έχει το εξής blog:
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com

Δεν είμαι μέλος τους και προσπαθώ να βρω άκρη.

Απευθυνθείτε σε αυτό το site,  για περισσότερα στοιχεία.

Συγνώμη για τυχόν ανακρίβειες.

Καλή Χρονιά


H ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ – ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ

Πρωτοχρονιά στο δρόμο; Ναι! Δύο χρόνια μνημόνιο, μεσοπρόθεσμο, Ε.Ε. και ΔΝΤ με την καθοδήγηση του τραπεζικού και πολυεθνικού κεφαλαίου και εκτελεστή την  χουντικής έμπνευσης κυβέρνηση Παπαδήμου άφησαν στο δρόμο περισσότερο από 1,5 εκ. ανέργους. Χιλιάδες απολύσεις, εφεδρεία, πτωχεύσεις αυτοαπασχολούμενων, άστεγοι, άνθρωποι που αυτοκτονούν από απόγνωση, παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία.  Η δημόσια υγεία εκχωρείται στο ιδιωτικό κεφάλαιο, στις περιώνυμες αγορές. Ακολουθεί η παιδεία. Μαζί καθημερινά προστίθενται νέοι φόροι και κάθε λογής  χαράτσια. Η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται. Η κοινωνία οδηγείται στη μεγαλύτερη μεταπολεμική οικονομική κρίση προκειμένου το καπιταλιστικό σύστημα να ξεπεράσει τη δική του και να συνεχίσει την κερδοφορία του σε βάρος των εργαζόμενων, των απόμαχων και των νέων αυτού του τόπου.  Μια νέα κατοχή έχει ξεκινήσει. Περιμένει κανείς να γιορτάσει Πρωτοχρονιά;;;

Η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης δυναμώνει τις αντιστάσεις και την οργάνωση του αγώνα μας για την ανατροπή τους. Η συμβολική μέρα της πρωτοχρονιάς είναι μια καλή ευκαιρία και για τους δύο στόχους. Να γιορτάσουμε όλοι μαζί, ταξικά ενωμένοι και μαζί να τους στείλουμε το μήνυμα: Δεν θα πληρώσουμε την κρίση σας – θα σας ανατρέψουμε!

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους  νέους, τους άνεργους και τους άστεγους να κάνουμε τη δική μας αλληλέγγυα και ανατρεπτική πρωτοχρονιά στο δρόμο. Στο Σύνταγμα που δώσαμε όλες τις μεγάλες μάχες τα τελευταία χρόνια. Στο Σύνταγμα που θα γιορτάσουμε την ανατροπή τους  και την κοινωνική μας απελευθέρωση.

Καλούμε όλες τις πολιτικές συλλογικότητες, τα σωματεία, τις ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις να συναντηθούμε το βράδυ της πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ. Η Πρωτοχρονιά της Αντίστασης. Παίρνουμε το μέλλον  στα χέρια μας, συντονιζόμαστε στον αγώνα της ανατροπής.

Ενάντια  σε όλους και σε όλα που ρημάζουν τις ζωές και την αξιοπρέπεια μας.

Όλοι στην ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ. ΣΥΝΤΑΓΜΑ 31/12 – 10μ.μ.

 • Λοιπά υλικά για ένα πρωτοχρονιάτικο λαϊκό γλέντι (και όχι μόνο): Φέρτε όσοι έχετε τα ποτά σας. Μαζί προσθέστε τα υλικά που έχετε προετοιμάσει για το σπίτι. Φέρτε ότι μπορείτε, κανείς δεν θα αρνηθεί να δοκιμάσει. Εμείς φροντίζουμε για μια καλή μουσική έκπληξη που θα ανακοινώσουμε σύντομα.

Δεν πληρώνουμε την κρίση τους.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»

http://www.denplirono.info

(αναδημοσίευση από ανάρτηση στο ιστολόγιο της Κίνησης «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»)

Enhanced by Zemanta

14 comments

  • @Γιώργο Σιδηρούντιε

   Δεν είμαι μέλος της κίνησης.
   Από ό,τι ξέρω, είναι ευρύ μέτωπο που ξεκίνησε από ανθρώπους διαφορετικών πολιτικών προελεύσεων αλλά με μεγάλη συμμετοχή ανένταχτων, ιδίως αριστερών.
   Προσωπικά δεν με πολυ-ενδιαφέρει τόσο, το «ποιοι το ξεκίνησαν», διότι έχω διαβάσει πολλά κείμενά τους και παρακολουθήσει τις κινητοποιήσεις τους, οπότε… αν υπήρχε κάτι που δεν εγκρίνω θα το είχα προσέξει. Αν μάλιστα περιλάμβαναν π.χ. νεοναζί ΔΕΝ θα τους στήριζα ποτέ. Αλλά η κίνησή τους κρίνεται από το αποτέλεσμα, όχι από το ποιοί την ίδρυσαν (νομίζω).

   Οι ίδιοι λένε τα εξής
   http://denplirono.wordpress.com/about/

   ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ – ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

   Τριάντα χρόνια πληρώσαμε την «ανάπτυξη». Την είσοδο στην ΕΕ, το Μάαστριχ, το ΕΥΡΩ, τους Ολυμπιακούς αγώνες, τους εξοπλισμούς, το χρηματιστήριο, τα δομημένα ομόλογα, τη λιτότητα για όλους τους «Εθνικούς στόχους». Τριάντα χρόνια η κερδοφορία του κεφαλαίου αυξάνεται κατακόρυφα. Οι τράπεζες αποκομίζουν τεράστια κέρδη και πολλαπλασιάζονται σαν τα μανιτάρια. Τριάντα χρόνια οι «εθνικοί εργολάβοι» μετατρέπουν την Ελάδα σε ένα απέραντο εργοτάξιο με δικά μας λεφτά (και για την «ανάπτυξη»). Μετά τριάντα χρόνια οι εργαζόμενοι βρίσκονται φτωχότεροι, άνεργοι, με κουτσουρεμένους μισθούς και συντάξεις. Πληρώνουμε πανάκριβα για τις μετακινήσεις μας στα ΜΜΜ, στο δημόσιο οδικό δίκτυο, στην ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες. Τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι από την ανάπτυξη και τις θυσίες που μας υπέβαλλαν; Το δρόμο για την κόλαση της κρίσης.

   Η αποθέωση της λογικής του κέρδους και της εκμετάλλευσης που μας περικυκλώνει, έχει οδηγήσει κράτος και εταιρίες να εμπορευματοποιούν το σύνολο της ζωής των ανθρώπων. Η όξυνση της κρίσης έχει δώσει νέα ώθηση σε αυτή την παράλογη διαδικασία με αποτέλεσμα να αναζητούν κέρδος σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα. Η εργασία, η μετακίνηση, η υγεία, η παιδεία, η διασκέδαση, οι ελεύθεροι χώροι, το περιβάλλον, η φύση γίνονται πεδία αποκομιδής κέρδους. Το κράτος αναλαμβάνοντας τον ρόλο του γενικού συντονιστή αυτή της προσπάθειας ιδιωτικοποιεί και παραδίδει προς εκμετάλλευση στους «ιδιώτες» όλη την δημόσια και κοινωνική περιουσία.

   ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ

   Απέναντι σε αυτή την λογική που μας έχει φτάσει στην σημερινή κατάσταση όλοι εμείς, η εργαζόμενη πλειοψηφία, αντιτάσσουμε μια άλλη λογική αυτή της μάχης για το σύνολο των αναγκών και των δικαιωμάτων μας. Οι ανάγκες και τα δικαιώματα μας, δεν αγοράζονται, δεν παζαρεύονται.

   Aρνούμαστε την κοινωνία των «ανθρώπων – εμπορευμάτων» που φτιάχνουν για μας και διεκδικούμε δωρεάν όλα τα κοινωνικά αγαθά, για κάθε εργαζόμενο ή άνεργο, νέο ή συνταξιούχο. Αυτοοργανωνόμαστε και παλεύουμε για μια κοινωνία που ο καθένας θα συμβάλει ανάλογα με τις δυνατότητές του και θα απολαμβάνει ανάλογα με τις ανάγκες του.

   Οι ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” είναι ανοιχτές αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις όπου συζητάμε, αναδεικνύουμε τα ζητήματα και οργανώνουμε δράσεις για να υποστηρίξουμε και να διεκδικήσουμε τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας.

   Επικοινωνείστε μαζί μας.

   Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: denplirono@hotmail.gr

 1. Ποιός του έβαλε να παίξουν ξύλο με το ΠΑΜΕ, στις ίδιες γραμμές με τους κουκουλοφόρους, λίγο πριν πέσει νεκρός ο Κοτσαρίδης; Το στήσιμο της επίθεσης των κουκουλοφόρων ήταν υπολογισμένη αλλαγή φρουράς. Κάποιοι έβαλαν το δεν πληρώνω μπροστά, και έγινε η αλλγή φρουράς. Μήπως κάνω λάθος; Έτσι τα είδα από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν. Επειδή κάποτε ήμουν και εγώ στα πεζοδρόμια, γνωρίζω ότι τέτοια στησίματα ποτέ δεν είναι τυχαία.

  • Κάνετε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μεγάλο λάθος κ. Σιδηρούντιε

   ΚΑΜΜΙΑ απολύτως σχέση δεν έχει το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» με τις ασχήμιες που έγιναν.

   Υπήρξε και εκτενές ανοιχτό γράμμα στον Νίκο Μπογιόπουλο.
   https://omadeon.wordpress.com/2011/10/23/sto-niko-bogiopoulo/

   Το θέμα αυτό είναι ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ.

   Επιπλέον, το blog μας ακολουθεί ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ στη λάσπη.

   • Είδα με τα μάτια μου βίντεο με Μέλη του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ να χτυπάνε με ρόπαλα το ΠΑΜΕ, αυτοί έκαναν την επίθεση πρώτοι με ρόπαλα. Δεν θεωρώ ενόχους το σύνολο του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, αλλά είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν μέσα στο κίνημα προβοκάτορες κρυπτασφαλήτες, φασιστικά στοιχεία, απομεινάρια της χούντας, τα οποία έχουν παρακρατική συνεργασία με τους κουκουλοφόρους, με τους οποίους ενήργησαν συνεργασιακά. Δόξα και τιμή στον έντιμο Κοτζαρίδη.

    • κ. Σιδηρούντιε
     Σέβομαι τη μαρτυρία σας αλλά οφείλω να επισημάνω ότι ο ΚΑΘΕΝΑΣ μπορούσε να μπει σε οποιοδήποτε μπλοκ των διαδηλώσεων και να κάνει ακριβώς το ίδιο.
     Αυτός είναι κι ένας λόγος που το ΚΚΕ (και μερικοί άλλοι) ελέγχουν εξονυχιστικά ποιός μπαίνει στο δικό τους μπλοκ.

     Εν πάσει περιπτώσει, η διάβρωση όλων από παρακρατικούς είναι δεδομένη. ΑΚΟΜΗ και στο ΚΚΕ (παρόλο που εκεί κάθονται στ’ αυγά τους γιατί θα εντοπισθούν πατ-κιουτ). Το ίδιο το ΚΚΕ έβγαλε κάποτε στη φόρα τέτοιες περιπτώσεις με στοιχεία. ΠΩΣ και δεν παρουσίασε όμως ΚΑΝΕΝΑ στοιχείο που να τεκμηριώνει όσα καταλόγισε στο «Δεν Πληρώνω» με άρθρα στο Ριζοσπάστη κλπ.

     Πρέπει όλοι να έχουμε εγρήγορση αλλά να σκεφτόμαστε πιο προσεκτικά πριν γενικεύσουμε.
     Κι εμένα έχουν πει προδότη, πρόσφατα και γκεμπελίσκο. Κι από μια επιπόλαιη ματιά εδώ κακοχαρακτήρισαν τα πάντα.
     ΤΙ θάπρεπε να κάνω δηλαδή? 🙂

     Τέλος… αυτή η ανάρτηση ΔΕΝ έπρεπε να γίνει διότι αφορά ένα άσχετο, πολύ μικρό group,
     αρχικά παρακλάδι του «Δεν Πληρώνω», που προσπαθεί να οικειοποιηθεί τα σύμβολά του, από ό,τι κατάλαβα.
     Τα σχόλια θα κλείσουν σύντομα και η ανάρτηση θα μπει στο περιθώριο.
     Απλώς την κράτησα λίγο στην πρώτη σελίδα λόγω συνέπειας προς εσάς και το κοινό.

     Εκπρόσωπος του πραγματικού «Δεν Πληρώνω» μου έγραψε εκτενώς και επίσης συμφωνεί απόλυτα με το ποστ του γράμματος προς τον Μπογιόπουλο.
     Το κύριο site του «Δεν Πληρώνω» είναι τελικά αυτό http://www.oxidiodia.gr
     ή αυτό: http://www.epitropesdiodiastop.blogspot.com/

    • Υ.Γ. @κ. Σιδηρούντιε, είπατε

     Είδα με τα μάτια μου βίντεο με Μέλη του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ να χτυπάνε με ρόπαλα το ΠΑΜΕ,

     Σόρυ, από γρήγορη ανάγνωση και λόγω κούρασης,
     δεν είχα προσέξει ότι είπατε «είδα με τα μάτια μου βίντεο«.
     Νόμιζα ότι είπατε «είδα με τα μάτια μου» (ΣΚΕΤΟ).

     Είναι σχεδόν σίγουρο (99%) ότι έχετε λάθος.
     Εχω δει ΟΛΑ τα βίντεο που παρουσίασε το ΚΚΕ σαν «στοιχεία» (και πολλά άλλα) και είναι ΨΕΥΔΕΣ αυτό.

     Επομένως… αν ΔΕΝ φέρετε το βίντεο εδώ, με σύνδεσμο,
     θα θεωρήσω τη «μαρτυρία σας» ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ
     και θα σας ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟ ΛΟΓΟ.

     Εχουμε ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ στη λάσπη κύριέ μου, από ΟΠΟΥ και αν προέρχεται.

     Στο ιντερνέτ ειδικά, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ τέτοιο πράμα όπως «είδα με τα μάτια μου βίντεο αλλά δεν το φέρνω«.

     ΑΝ τελικά το φέρετε και ΑΝ έχετε δίκιο, φυσικά θα το παραδεχτώ και θα πάρω τα λόγια μου πίσω.

     Καλή σας χρονιά και… ελπίζω να μη με παρεξηγείτε, κ. Σιδηρούντιε.

 2. Δεν σας παρεξηγώ. Το βίντεο πρέπει να ψάξω να το βρω. Και στο ΚΚΕ υπάρχουν άνθρωποι που εγκλωβίζουν το κόμμα σκόπιμα στο Σταλινισμό και του φτιάχνουν ιδεολογικές και άλλες αγκυλώσεις, ώστε να μην μεγαλώνει. Βασιλικότερος του βασιλέως και κομμουνιστικότερος των κομμουνιστών όταν είναι κάποιος, κάτι δεν πάει καλά.
  Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να βγάλετε όποια ανάρτηση η να κλείσετε σχόλια. Το δεν πληρώνω δεν νομίζω ότι είναι άσχημη κίνηση. Ούτε το ΠΑΜΕ είναι άσχημη κίνηση. Λάθοι όλοι κάνουν, όμως τουλάχιστον δεν στηρίζουν αυτές οι κινήσεις το Μαύρο Μέτωπο.

  • ΣΥΜΦΩΝΩ μαζί σας απόλυτα.

   Βρείτε το βίντεο και το συζητάμε, δεν υπάρχει πρόβλημα εφόσον το παραδέχεστε.

   Αν κοιτάξω κάτω από το χαλί θα βρω και πολλά μικρόβια. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνω… υποχόνδριος! χεχε

   Καλή σας χρονιά.

   • Βρήκα φωτογραφίες. Τα πρώτα κεφάλια τα άνοιξαν άνθρωποι του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, επιτηθέμενοι στο ΠΑΜΕ, δείτε εδώ : http://www.otyposnews.gr/archives/26841
    Το βίντεο ή έχει διαγραφεί ή δεν μπορώ να το βρω. Το θυμάμαι πεντακάθαρα, τα ρόπαλα έπεσαν πρώτα από το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, και οι συνενοημένοι και προγραμματισμένοι κουκουλοφόροι ανέλαβαν αμέσως δράση και ήρθαν από το ίδιο σημείο από όπου ήρθαν οι ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Στημένη η εργασία. Μέσα από το ψάξιμο στο διαδύκτιο είναι πασιφανές ότι οι νηστικές τζοπάνικες υπηρεσίες ηλιθίων – προπαγάνδας λύσσαξαν να παράξουν υλικό που θα σκεπάσει την υπόθεση και θα ρίξει ευθύνες στους αμυνόμενους του ΠΑΜΕ.

    • Λυπάμαι. Αυτές οι φωτογραφίες είναι ανάμεσα στις πρώτες που είχα δει κι εγώ.

     Στο κείμενο ρητώς αναφέρει ότι το «Δεν Πληρώνω» υποχώρησε (μετά από σχετικά ασήμαντο καυγά)
     και μπήκαν στο παιγνίδι… άλλοι

     Οι «Δεν Πληρώνω» ζήτησαν από το ΠΑΜΕ να τους αφήσει να περάσουν, αλλά τα μέλη του ΠΑΜΕ αρνήθηκαν. Υπήρξε μια μικρή ένταση η οποία εκτονώθηκε από τους ψυχραιμότερους και των δύο πλευρών. Εν τω μεταξύ, η νευρικότητα που δημιουργήθηκε, έφερε τους «μαύρους» οι οποίοι αποφάσισαν να σπάσουν τις αλυσίδες του ΠΑΜΕ!

     Για την ακρίβεια, κοντά στο τέλος των φωτογραφιών, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι υπάρχει φωτογραφία μιας σκηνής από το ΙΔΙΟ βίντεο που επικαλέστηκε, μετά, το ΚΚΕ σαν «στοιχείο» εναντίον του «Δεν Πληρώνω», αλλά…
     το βίντεο αποδεικνύει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ όσων ισχυριζόταν το ΚΚΕ. Το είδα πολλές φορές, καρέ-καρέ.

     Για να μη μείνει το θέμα ατεκμηρίωτο, σας παραμπέμπω στο ειδικό ποστ, όπου έχω αναρτήσει και το ίδιο βίντεο.
     https://omadeon.wordpress.com/2011/10/23/sto-niko-bogiopoulo/

     Στα τελευταία στιγμιότυπα του βίντεο, φαίνεται καθαρά ΠΟΙΟΣ έσπαγε πέτρες ετοιμαζόμενος για επίθεση, στη γωνία δεξιά.
     ΔΕΝ είναι αναγνωρίσιμο μέλος του «Δεν Πληρώνω», δεν φέρει κονκάρδες,
     ούτε έχει βρεθεί η φάτσα του σε αυτό το βίντεο, ή σε άλλα.

     Επίσης (αντιγράφω από το ποστ):

     Είναι δυνατόν, κάποιοι (οπαδοί ή μέλη του ΚΚΕ) να παρουσιάζουν σαν “στοιχείο” κατά του “Δεν Πληρώνω” το ΙΔΙΟ βίντεο που το “Δεν Πληρώνω” επικαλείται σαν απόδειξη ότι… ΔΕΝ ΕΧΕΙ καμμία σχέση με τους ξεφτιλισμένους που έσπαγαν πέτρες στη γωνία του ίδιου βίντεο?

     Πρέπει να είχα δει πάνω από 200 βίντεο εκείνες τις μέρες, ΠΡΙΝ γράψω το ποστ.

     Η ενοχή του «Δεν Πληρώνω» (σαν κίνημα) είναι μούφα.
     Το αποδεικνύουν πολλά, καθώς και το συμφέρον του ΚΚΕ, βέβαια…
     (ή μάλλον αυτό που ΝΟΜΙΖΟΥΝ κάποιοι του ΚΚΕ ότι συμφέρει το κόμμα)
     καθώς και η… παράλογη παράγραφος του Ριζοσπάστη που κριτικάρω στη μέση του ποστ.

     Τέλος…
     Τα σχόλια σε αυτή ΕΔΩ την ανάρτηση _κλείνουν_.
     Ελεύθερα τα σχόλια οπουδήποτε αλλού
     -και στο ποστ για τον Μπογιόπουλο
     (που μόλις ξανα-έδωσα)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.