Γιατί μετά τα χθεσινά η Εθνική Τράπεζα δεν μπαίνει σε καθεστώς εκκαθάρισης;

Αναδημοσίευση του ομότιτλου άρθρου που δημοσίευσε σήμερα (5/1/2012) ο Sykofantis_Bastouni στο προσωπικό του ιστολόγιο (το πρωτότυπο άρθρο βρίσκεται  ΕΔΩ).

Δεν υπήρχε περίπτωση να γίνω ποτέ κατ’ επάγγελμα πολιτικός, γιατί δεν θα μπορούσα να στερηθώ τη στοιχειώδη ελευθερία να μουρμουρίσω έστω το αυτονόητο.

Το αυτονόητο που λέει ότι μετά τα όσα ειπώθηκαν ανάμεσα στον πρώην Πρωθυπουργό και τον εκδότη Στ. Ψυχάρη θα έπρεπε και οι δύο να κάνουν από ένα καράβι και να σπεύσουν να εξαφανιστούν.

Ο πρώην Πρωθυπουργός δήλωσε με τον πιο επίσημο τρόπο ότι ότι δέχθηκε πόλεμο από τα μέσα ενημέρωσης, ιδίως από τον ΔΟΛ, όταν η Εθνική Τράπεζα απέρριψε αίτημα δανειοδότησης του Οργανισμού.

Κάθε λογικός άνθρωπος που δεν ζει στην Ζιμπάμπουε στο Ιράν ή στο Νίγηρα θα σκεφτόταν «μα τι διάολο δουλειά έχει ο πρωθυπουργός με την δανειοδότηση μιας ανώνυμης ιδιωτικής εταιρίας;»

Κι όμως στην Ελλάδα του 21ου αιώνα φαίνεται πως έχει. Ο πρώην Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δήλωσε από το πιο επίσημο βήμα ότι τον επισκέφθηκε ο διευθύνοντας σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας και του ζήτησε να του πει τι να κάνει σχετικά με μια αίτηση δανείου που είχε καταθέσει ο Δ.Ο.Λ.

Κι αντί την ίδια στιγμή να σταματήσει κάθε άλλη κουβέντα και να ξεκινήσουν δυο αστυνομικοί με εισαγγελική εντολή να συλλάβουν τον διευθύνοντα σύμβουλο ο οποίος θα έπρεπε να δώσει όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις, εμείς συνεχίζουμε την κουβέντα.

Γιατί, για εμένα προσωπικά, σημασία δεν έχει τι απαντά ο Ψυχάρης αλλά η βουβαμάρα της Εθνικής Τράπεζας.

Η Εθνική Τράπεζα δεν είναι μια κρατική τράπεζα ώστε, τέλος πάντων, η κυβέρνηση να είχε το ηθικό δικαίωμα να της δίνει κατευθύνσεις αλλά μια ιδιωτική τράπεζα με υποχρεώσεις απέναντι στους καταθέτες και τους μετόχους της.

Κι είτε αληθεύουν είτε όχι οι δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού στην ουσία είναι η πιο εκτεθειμένη.

Με ποια ακριβώς κριτήρια μια ιδιωτική κι ενταγμένη στο χρηματιστήριο τράπεζα δίνει δάνεια;
Είναι ή όχι αδίκημα και μόνο η επίσκεψη και ερώτηση στον πρώην πρωθυπουργό για την δανειοδότηση του ΔΟΛ από τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας;
Γιατί δεν τους έχουν μπουζουριάσει όλους στο Δ.Σ. της τράπεζας σε ένα εισαγγελικό γραφείο μέχρι να ξεράσουν και την τελευταία λεπτομέρεια αυτής της δύσοσμης ιστορίας;
Γιατί δεν μπαίνει σε καθεστώς εκκαθάρισης η τράπεζα ώστε να δούμε, αν και πόσα δάνεια, δόθηκαν μετά από εισηγήσεις πολιτικών προσώπων σε εταιρείες που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις;

Αυτά είναι τα αυτονόητα ερωτήματα σε σχέση με το τραπεζικό μας σύστημα που κληθήκαμε πολλές φορές να σώσουμε τα τελευταία δύο χρόνια.

Υπάρχουν κι άλλα αυτονόητα ερωτήματα που μπορεί να μουρμουρίσει κάποιος με κοινή λογική.
Σε αυτό το σύστημα σαπίλας συναποτελούμενο από το Πρωθυπουργικό γραφείο την Εθνική Τράπεζα την Proton Bank τα γραφεία των εκδοτών συμφωνήθηκε να βγουν την ίδια ημέρα στην επικαιρότητα το θέμα Παπανδρέου – ΕΤΕ – ΔΟΛ και το θέμα της μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα;

Σχόλιο Αιρετικού: Αυτή η εξαιρετικά δυσώδης υπόθεση θα σχολιαστεί δεόντως, μαζί με σωρεία άλλων σκανδάλων των «εντιμότατων» «τεχνοκρατών» που λυμαίνονται το οικονομικό και τραπεζικό σύστημα και παρασιτούν εις βάρος των φορολογουμένων. Μείνετε συντονισμένοι.

Shortlink: http://wp.me/p3Ayp-3Uf

9 comments

 1. Καλή χρονία και με περισσότερη επαναστατικότητα για να μην ξεπουληθούμε εντελώς στις δάνειες δυνάμεις.
  Είναι γεγονός ότι εδώ και 3 έτη δεν ζούμε σε καθεστώς δημοκρατίας αλλά μιας νεοφιλελεύθερης δικτατορίας που έχει αντικαταστήσει το κοινοβούλιο απο μια ελίτ λεφτάδων και κηφίνων…
  Δυστυχώς δεν υπάρχει καιρός για διαφωνίες αφού τα ΜΜΕ και πολλοί καλοπληρωμένοι απο τους Σόρος κλπ θα θελήσουν την διάσπαση του Ελληνικού λαού…
  Καιρός να αντιδράσουμε απο κοινού το 2012 θα βασιστεί πάνω στην βούληση και στην θέληση του Ελληνικού λαού η θα είμαστε ενωμένοι η θα πτωχεύσουμε και θα ξεπουληθούμε μια και καλή…
  Διαβάστε την πολιτική μου πρόταση στο ιστολόγιο μου
  http://enallaktikiprotasi.wordpress.com/2012/01/05/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CE%BA%CE%AD%CF%88%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-2012/

  • Γειά σου Ιωάννη…
   Μου άρεσε εκεί που λες

   Για αυτό καιρός ειναι εντός του 2012 να δημιουργηθεί ένας μεγάλος κοινωνικός-πολιτικός φορέας που θα περιέχει άτομα απο όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους(απο τους φιλελεύθερους, τους κεντρώους, τους αριστερούς και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου) που θα προβάλλουν το βασικό και κύριο άιτημα να μην περάσει η νέα δανειακή σύμβαση και να γίνει ΣΤΑΣΗ πληρωμών προς τους δανειστές κυρρήσοντας απεχθές και παράνομο το πρώτο μνημόνιο.

   Αυτό γινετάι με την βοηθεία ειδικών νομικών-συνταγματολόγων όπως ο κύριος Κασσιμάτης, σοβαρών οικονομολόγων όπως ο κύριος Νότης Μαριάς και ο κύριος Βαρουφάκης και με μια πολιτική δύναμη που θα περιέχει άτομα με διαφορετικές απόψεις(αλλά θα ειναι ενάντια στην δανειακή σύμβαση και στο μνημόνιο κατ’ ουσίας και όχι στα λόγια).

   Προσωπικά τάσσομαι υπέρ όλων αυτών ΚΑΙ υπέρ του Δημήτρη Καζάκη ΚΑΙ υπέρ πολλών άλλων… ΠΛΗΝ φασιστών και όσων ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ διασπάσεις.

   ΔΕΝ ξέρω ΑΝ το εμπέδωσες, αλλά αυτό εδώ το μπλογκ παρά λίγο να συκοφαντηθεί άσχημα σε ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ επίπεδο
   από κάποιον που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ σχέση με «Σόρος».
   Ισα-ίσα είναι κάποιος που ΝΟΜΙΖΕΙ ότι οι διασπάσεις προέρχονται από τον Σόρος (ή «την Πρεσβεία», κλπ.)

   It’s a little bit MORE complicated than THAT.

  • @johdoctor
   Ξέχασα να πω… Χρόνια Πολλά.

   Εκείνο που βλέπω στο άρθρο σου είναι (για πολλοστή φορά) το γεγονός ότι ο λαός έχει κουραστεί από τις διαμάχες κομμάτων και άλλων…
   αλλά το αναδυόμενο (λανθάνον?) κοινωνικό όραμα (της συλλογικής συνείδησης)
   είναι ΠΑΝΤΟΥ για «ευρύ μέτωπο», σχεδόν όλοι γι’ αυτό μιλούν (και πολύ σωστά).

   Η διαφορά είναι για μένα η εξής.
   Οτι το ευρύ μέτωπο ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, στον οποιοδήποτε χώρο δουλειάς, διαλόγου ή επικοινωνίας.
   ΔΕΝ προκύπτει από έτοιμες συνταγές, ή από «άνωθεν κινήσεις».

   Χτίζουμε ΜΕΤΩΠΟ στην καθημερινότητά μας (στη γειτονιά και στο δρόμο, όχι μόνο εδώ στο μπλογκι)
   και ΜΙΛΑΜΕ με ανθρώπους, δεν τους απορρίπτουμε σαν να ήταν «εχθρικοί πράκτορες», κλπ.

   Εμείς «τα βρίσκουμε μεταξύ μας» ΠΡΩΤΑ, όπως π.χ. εγώ με τον «Μανιτάρι του Βουνού» ή με «πατριώτες» ενώ δηλώνω αντιεθνικιστής, ή με τον Καζάκη και ΕΠΙΣΗΣ με άλλους που δεν τον πάνε… και ούτω καθ εξής.

   ΔΕΝ περιμένουμε να συμφωνήσουν ηγέτες και πατερούληδες.
   Αυτοί να πά να γαμηθούνε, αν δεν μπορούν να συνεργαστούνε. 🙂

   Αλλά όποιος συνειδητά διασπάει τους πάντες και/ή τους συκοφαντεί,
   ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ σε όσους είναι συνεργάσιμοι για ευρύ μέτωπο, δυστυχώς.

 2. Ρε καραφλέ μαλάκα ηλίθιε,

  Μπαίνω στη wordpress του Matt έπειτα από 2.5 συναπτά έτη και πέφτω επάνω στους πομφόλυγες σου.

  ΗΛΙΘΙΕ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΦΕΤΖΟΥΣ!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s