ACTA: BIG BROTHER ON LINE (repost από Stranger) +ADDENDUM το μουλωχτό κλουβί μας

Αναδημοσίευση από Stranger (blog deleted, copy archived) (με έμφαση σε κόκκινο δική μου -Omadeon)

public_enemy_number_one_by_zanonymouse-d4o3ng1Ένα ακόμη μέτρο προσπάθειας ελέγχου του διαδικτύου, είναι το νομοσχέδιο ACTA (Anti-Counterfeiting Trademark Agreement) που ψήφισε πριν λίγες ημέρες και η ελληνική κυβέρνηση. Οι όλες διαδικασίες έγιναν με απόλυτη μυστικότητα και βέβαια με καμία προβολή από τα καθεστωτικά media. Το πρόσχημα βέβαια για να δικαιολογηθεί η ψήφισή του, είναι η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Φυσικά αποτελεί συμφωνία πολλών χωρών, των οποίων οι κυβερνήσεις αντιλαμβάνονται την επιρροή του διαδικτύου στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης, την οποία ως τώρα μονοπωλούσαν ως προς την χειραγώγησή της.

Ουσιαστικά, το νομοσχέδιο υποχρεώνει τους παρόχους να χρησιμοποιούν συστήματα παρακολούθησης των χρηστών, στέλνοντας μάλιστα αναφορές για όσους παραβαίνουν τα συμφωνηθέντα! Αν κάποιος δεν συμμορφώνεται, τότε θα μένει χωρίς ίντερνετ! Όμορφα, απλά και δημοκρατικά.Η ισχύ της ACTA θα είναι δεσμευτική για τις χώρες που θα την υιοθετήσουν. Ολόκληρη (σχεδόν) η Ε.Ε., οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, το Μαρόκο, η Ν. Κορέα κ.α την έχουν υπογράψει ήδη.

Τα τερατώδη συμφέροντα που προωθούν ένα σύστημα Μεγάλου Αδελφού στο ίντερνετ, ουσιαστικά πρόκειται να ποινικοποιήσουν ό,τι δεν τους αρέσει. Το πιο ελεύθερο μέσο, το ίντερνετ, αμαυρώνεται από νόμους που λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες, από ελίτ, που δεν τα πάνε καλά με τις δημοκρατικές ευαισθησίες. Ο καθένας μας, ως χρήστης του διαδικτύου, δεν γνωρίζουμε τι περιλαμβάνουν οι συμφωνίες για την ACTA. Σίγουρα, δεν πρόκειται να περιοριστεί σε αναδημοσιεύσεις και δωρεάν διακίνηση ψηφιακού υλικού, αλλά προφανώς και στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς, τον χαρακτηρισμό του επίμαχου εγγράφου ως έγγραφο εθνικής ασφάλειας από την κυβέρνηση Ομπάμα; Προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο λογοκρισίας και ελέγχου, που τον ρόλο των ρουφιάνων, θα τον παίζουν οι πάροχοι, αυθαίρετα, μετακινώντας τα όρια κατά το δοκούν. Στόχος είναι οι ανεξάρτητες φωνές (ανεξαρτήτως ιδεολογίας) μέσα από μια ασαφή επιχειρηματολογία. Ιδιωτικά συμφέροντα θα ελέγχουν την ACTA, παρακάμπτοντας τα υπάρχοντα νομοθετικά πλαίσια.

Η λογοκρισία και η αυτολογοκρισία, η καταπίεση της ελευθερίας της έκφρασης και μάλιστα από αρχές που δεν ελέγχονται δικαστικά, παρά προσκυνούν ιδιωτικά συμφέροντα, είναι απόρροιες του υπάρχοντος οικονομικού μοντέλου, αφού πρέπει να διαιωνιστεί, αφανίζοντας τις αντίθετες φωνές. Ας μας πουν και οι Έλληνες ευρωβουλευτές, γιατί έχουν ψηφίσει τις διατάξεις της ACTA. Αν δεν καταψηφιστεί, τότε η δημοκρατία τίθεται εν αμφιβόλω, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ε.Ε. και βέβαια και σε όσες χώρες την αποδεχτούν.

____________

 • Στη Ρωσία, η κυβέρνηση ήδη χρησιμοποιεί τη νομοθεσία «προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων» για να φιμώνει… διαφωνούντες (π.χ. οργανώσεις και δημοσιογράφους που ξεσκεπάζουν τις βρωμιές της ντόπιας ελίτ). Ο τρόπος που το κάνουν εκεί οι αρχές είναι απλός και… «ελληνικός»: -Εισβάλλουν επιλεκτικά στα γραφεία των (όποιων) «δυσάρεστων», κατάσχουν υπολογιστές και μετά… φυτεύουν στους κατασχεμένους σκληρούς δίσκους… πειρατικό λογισμικό π.χ. Windows (με στόχο συνεχή παρενόχληση, ποινικές διώξεις, πρόστιμα, κλπ. ξανά και ξανά… μέχρι και την πλήρη φίμωση).
 • Όχι μόνο πέρασε στα μουλωχτά η ACTA και ψηφίστηκε από την παράνομη (ως αντισυνταγματική) ελληνική «βουλή», αλλά και όλα τα πρόσφατα περιστατικά διαφόρων… τραμπουκισμών κατά της Ελευθερίας του Λόγου, που έγιναν το τελευταίο δίμηνο περίπου, με πρόσχημα την «προστασία αντι-συστημικών αγωνιστών από ανώνυμους κουκουλοφόρους» (=διαφωνούντες) πέρασαν «στο ντούκου», επειδή φάνηκαν (ή παρουσιάστηκαν) σαν βαρετές κι απωθητικές «προσωπικές κόντρες», μεταξύ ενός… γνωστού συγγραφέα και διαφόρων blog, φορέων και προσώπων (συμπεριλαμβανομένου εμού του ιδίου, ως δήθεν «αρχι-γκάγκστερ» και «αρχι-γκεμπελίσκου»). Η πλάκα είναι ότι… αυτές οι επιθέσεις,  μέχρι σήμερα αντιμετωπίζονταν σαν «βρώμικος πόλεμος κατά» του ιδίου προσώπου που… βαρεθήκατε να ακούτε ακόμη και το όνομά του, οπότε ο νοών νοείτω κι ο μη-εννοών παρανοείτω! 🙂  Η συνέχεια στο επόμενο επεισόδιο, προσεχώς και στο σινεμά κοντά σας, εεε… στην ιντερνετική γειτονιά σας (χαχαχα).
 • Το δεύτερο σκέλος αυτής της κτηνώδους επίθεσης είναι η προωθούμενη ποικιλοτρόπως (ακόμη και μέσω ανίερων συμμαχιών, ή…»χρήσιμων ηλιθίων«) Κατάργηση της Ανωνυμίας, με βάση και τις… «θεωρητικές αρχές» που έχει αποκρυσταλλώσει κάποιος… κύριος, στηριζόμενος στο «κύρος του» (σαν συγγραφέας / αρθρογράφος εδώ και δεκαετίες) -παρόλο που είναι σχεδόν ανύπαρκτος ή άγνωστος σε νέους κάτω των 35 ετών (περίπου). Αυτή τη φορά, δεν θα προφέρω καν το «απαγορευμένο» (έως και βαρετό)… ονοματεπώνυμό του! (χαχαχα) Αναμένω όμως πάλι να «τιμωρηθώ» γι’ αυτό το «παράπτωμα» σε… νέους λιβέλλους του! 🙂 Πάντως, ακόμη κι αν βαρεθήκατε (=«not again» / «όχι άλλο γάλα», κλπ.) μια σοβαρή πλήρης κριτική των άκρως επικίνδυνων ιδεών του (καθώς και των απαράδεκτων τακτικών του) δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί από μένα, ενώ γενικότερα ούτε καν έχει αρχίσει! Όμως πρέπει να γίνει και να ολοκληρωθεί, διότι το απειλούμενο Δικαίωμα της Ανωνυμίας αφορά όλους μας.
 • Το υποτιθέμενο «συστημικό» εγχείρημα «διασυρμού αντι-συστημικών αγωνιστών από κουκουλοφόρους» είναι εντελώς για γέλια βέβαια  (αν το αναλύσουμε βαθειά). Παρόλ’ αυτά, η ύπαρξη πραγματικών «συστημικών πρακτόρων», ενίοτε και με… λογισμικό τελευταίας γενιάς για πολλαπλές Ιντερνετικές Περσόνες σε πραγματικό «Πληροφοριακό Πόλεμο» / infowar είναι αναμφισβήτητο γεγονός, που επισκιάζεται από βρυχηθμούς… παλαιολιθικών αριστερών δεινοσαύρων και φωνασκίες παλαιο-αναρχικών… αρχανθρώπων. Αναμείνατε στο ακουστικό σας, λοιπόν! Θα… «την ακούσετε» κανονικά (την αλήθεια) don’t worry (πολύ σύντομα, ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ)… :mrgreen:
Related articles

8 comments

  • Merci Enfant !

   Προ ολίγου βρέθηκαν κι άλλα πολύ πρόσφατα άρθρα, μερικά των τελευταίων ωρών,
   μέσω του εργαλείου (free plug-in) Ζεμάντα: http://zemanta.com
   και προστέθηκαν σε update, στο τέλος των «related posts».

   Το δικό σου ποστ έγινε τουητ, θα γινουν κι άλλα σε λίγο…

 1. Για τέτοια θέματα γινονται και σημαντικές συναντήσεις (όπου δυστυχώς δεν μπορώ να παρευρεθώ)
  http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.com/2012/02/blog-post_09.html

  […]
  Ο Σχεδιαζόμενος Νόμος για τα Μπλόγκς και οι Κίνδυνοι για το Ελληνικό Διαδίκτυο
  Η ανώνυμη και ψευδώνυμη έκφραση είναι θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα και βαθιά ριζωμένη πρακτική ταυτόσημη με την ελευθερία στο διαδίκτυο. Πίσω από την απόπειρα φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης στο διαδίκτυο κρύβεται η πολιτική συρρίκνωσης μέχρι τελικής κατάργησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων που απομένουν στη χώρα μας. Καλούμε σε συντονισμένη, πολύπλευρη δράση για την αποτροπή οποιασδήποτε νομοθετικής πρωτοβουλίας επηρεάζει την ελευθερία της έκφρασης στο διαδίκτυο.
  […]

  Τελευταία νέα:

  http://netzpolitik.org/2012/deustchland-wird-acta-vorerst-nicht-unterzeichnen/
  =(μέσω μεταφραστή Google)
  http://translate.google.com/translate?hl=el&sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fnetzpolitik.org%2F2012%2Fdeustchland-wird-acta-vorerst-nicht-unterzeichnen%2F

  Germany will not initially sign ACTA
  By Mark Beckedahl | Posted on:10/02/2012 at 13:21| 3 Comments
  Germany will not sign the first ACTA. The Foreign Office has withdrawn the transfer, such as dpa tweeted . While this is positive, but not a great reason to rejoice. Such a suspension is a popular strategy to wait until the protest is smaller again. it is now , the pressure on the European Parliament a raise ven on the road , because there can be prevented ACTA!

  ——-
  http://translate.google.com/translate?hl=el&u=http%3A%2F%2Fnetzpolitik.org%2F2012%2Fdeustchland-wird-acta-vorerst-nicht-unterzeichnen%2F&sl=auto&tl=el
  Η Γερμανία δεν θα υπογράψει αρχικά (την) ACTA

  …Μαρκ Beckedahl Καταχωρήθηκε στις |: 10/02/2012 στις 13:21 | 3 Σχόλια
  Η Γερμανία δεν θα υπογράψει το πρώτο της ACTA. Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει αποσύρει τη μεταφορά, όπως DPA tweeted . Αν και αυτό είναι θετικό, αλλά όχι έναν καλό λόγο να χαίρονται. Μια τέτοια αναστολή είναι μια δημοφιλής στρατηγική να περιμένει έως ότου η διαμαρτυρία είναι και πάλι μικρότερο. είναι τώρα , η πίεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αυξήσει Ven στο δρόμο , γιατί εκεί μπορεί να προληφθεί ACTA!

 2. Το κείμενο της ACTA:

  Click to access acta-crc_apr15-2011_gr.pdf

  (ο κύριος υπεύθυνος της ΕΕ για τις διαπραγματεύσεις της ACTA πριν παραιτηθεί, τη θεωρεί άχρηστη, κλπ.)

  ___________

  RT @_cypherpunks_: Amnesty today urged EU govs not to join #ACTA, it’s a “Pandora’s box” of potential human rights violations.
  http://t.co/oB80wLM3

  ____________

 3. ΣΗΜΕΡΑ: STOP της Ευρωβουλής στην ACTA, κοινώς έφαγε πόρτα..

  Το Ευρωκοινοβούλιο καταψήφισε σήμερα την Διεθνή Συμφωνία ACTA. Η μεγάλη πλειοψηφία των ευρωβουλευτών θεωρεί ότι η συμφωνία συνιστά απειλή για τα προσωπικά δεδομένα

  http://www.dw.de/dw/article/0,,16071902,00.html?maca=gri-rss-gre-top-3265-rdf

   • Μerci, Enfant.

    Και ένα από τα πρώτα άρθρα στα ελληνικά σε μπλογκ:

    http://parallhlografos.wordpress.com/2012/07/04/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-acta-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CE%B2/

    αρχική πηγή:
    http://mao.gr/2012/07/04/actashallnotpass/

    Ο κίνδυνος παραμένει προ των πυλών

    Για πρώτη φορά που το Ευρωκοινοβούλιο χρησιμοποιεί τη δυνατότητα που του παρέχει η Συνθήκη της Λισσαβόνας να απορρίψει διεθνή εμπορική συμφωνία. Η ευρωβουλή είπε ένα συντριπτικό «όχι» στην ACTA, δηλαδή την συμφωνία για την καταπολέμηση της διαδικτυακής πειρατείας που δίνει στις αρχές τη δυνατότητα να ψάξουν τις αποσκευές, το laptop ή το ipod οποιουδήποτε επιβάτη θέλει να ταξιδέψει στο εξωτερικό, αναζητώντας πειρατικά προϊόντα!

    Αν πέρναγε το Acta οι αρχές είναι δυνατό να ασκήσουν ποινική δίωξη σε όποιον έχει “ύποπτο” ipod αν διαπιστώσουν ότι έχει κατεβάσει από το Διαδίκτυο βιβλία, λογισμικό, τραγούδια ή ταινίες, χωρίς να πληρώσει για το copyright. Επιπλέον, η ACTA απειλεί με κυρώσεις τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών του Διαδικτύου, ζητώντας τους να απαγορεύσουν την πρόσβαση σε «πειρατικές» ιστοσελίδες.

    478 βουλευτές την καταψήφισαν, 39 ψήφισαν υπέρ και 165 απείχαν. Σύμφωνα με τη γενική παραδοχή η ACTA δεν πρόκειται απλώς για συμφωνία κατά της πειρατείας, αλλά για ένα πολύ ευρύτερο πλαίσιο», το οποίο ανατρέπει την πολύ ευαίσθητη ισορροπία ανάμεσα στα συμφέροντα των κατόχων copyright και τις ατομικές ελευθερίες. Η συνθήκη προβλέπει ένα νέο, διεθνές όργανο πλάι στο ΔΝΤ και τον ΠΟΕ, τη Διοικούσα Επιτροπή της ACTA εν είδει διεθνούς σερίφη κατά της κυβερνοπειρατείας. Το αποτέλεσμα δεν θα ήταν το ίδιο αν δεν είχε προηγηθεί μια διεθνής καμπάνια και ενεργοποίηση των πολιτών εναντίον της επαίσχυντης συμφωνίας. Πάντως ακόμα και οι περισσότεροι ηγέτες χωρών της ΕΕ είχαν ταχθεί εναντίον της Acta.

    Η ψηφοφορία της Τετάρτης σημαίνει ότι ούτε η ΕΕ ούτε τα επιμέρους κράτη μέλη της θα συμμετάσχουν στη συμφωνία.

    Το επικίνδυνο είναι ότι ευρωβουλευτές και εμπορικά καρτέλ έκαναν ξεκάθαρο ότι θα επιχειρήσουν να περάσουν ανάλογους αλλά κάπως πιο ήπιους τρομονόμους από την πίσω πόρτα, καθώς αρκετοί τόνισαν την ανάγκη να εξευρεθούν «εναλλακτικοί τρόποι για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στην ΕΕ, δεδομένου ότι πρόκειται για την πρώτη ύλη της ευρωπαϊκής οικονομίας»….
    [….(συνέχεια στα λινκ προηγουμένως)…]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s