Η Ευρώπη των αποικιών (Οι Εργαζόμενοι, απεργιακό φύλλο 25/2) και Πολιτική Παράνοια (υπέρ-ή-κατά-ΚΚΕ)

  • Το σύνδρομο της αυξανόμενης Πολιτικής Παράνοιας, που μαστίζει το ελληνικό διαδίκτυο, άρχισε να έχει ΠΟΛΥ άσχημες συνέπειες σε ΟΛΟΥΣ. Από τη στιγμή που έσκασαν στο διαδίκτυο Βόμβες Λάσπης και Παραπληροφόρησης με ισχύ… μεγατόννων, ΟΛΑ τα κακά έπονται. –ΔΕΝ το καταλαβαίνετε?- Εξαπλώνετε παράνοια και λάσπη? Ε, τότε… ΗΔΗ δουλεύετε για την «Ευρεία Παρανοϊκή Αριστερά» – ™  Εν πάση περιπτώσει, διαβάστε όσα ακολουθούν (και το παράρτημα 2… ΟΣΟ είναι καιρός).

Ακολουθεί (πρώτα) μια αναδημοσίευση από το blog του Λεωνίδα Βατικιώτη:

Ακόμη κι αν η εγχώρια πολιτική ελίτ έχει πάψει να θίγεται όταν η Ελλάδα εμφανίζεται ως «η πρώτη αποικία της ευρωζώνης» (σύμφωνα με τον εξόχως κυνικό αρθρογράφο των Financial Times, Βόλφγκανγκ Μινχάου), το ερώτημα πλέον τίθεται για την ίδια την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση: Τι έχει απομείνει απ’ όσα συμπυκνώνονταν στον όρο «Ευρώπη, σπίτι των λαών», την εποχή που η ΕΟΚ αρχικά, η ΕΕ στη συνέχεια και τέλος η ευρωζώνη εμφανίζονταν ως εγγυητής της δημοκρατίας και μαγικός ανελκυστήρας που αυτομάτως, χωρίς καν να απαιτηθεί το πάτημα του σχετικού κουμπιού (αρκούσε μόνο να μπεις) εγγυούνταν την άνοδο του βιοτικού επιπέδου;

Τίποτε! Το εντελώς αντίθετο. Η υπαρκτή κρίση των δύο τελευταίων ετών έφερε στο προσκήνιο κοινωνικές δυνάμεις, που είτε χάρη ταξικών συσχετισμών ή πραγματικών δυνατοτήτων αναδιανομής κατά το παρελθόν, ποτέ δεν είχαν αποκτήσει το προβάδισμα στην χάραξη της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της ΕΕ. Παρότι ήταν πάντα εκεί, παρότι δικής τους έμπνευσης ήταν η Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα, η Συνθήκη της Ρώμης, η Κοινή Αγορά και η δημιουργία του ευρώ, η διαχείριση της τρέχουσας κρίσης συνιστά τομή. Είναι και ταυτόχρονα προάγγελος των μαύρων ημερών που έρχονται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα δρακόντεια προγράμματα λιτότητας που επιβλήθηκαν αρχικά σε όσες χώρες εντάχθηκαν στους κατ’ ευφημισμό αποκαλούμενους μηχανισμούς στήριξης (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία) και στη συνέχεια σε όλη την ΕΕ μέσω των αποφάσεων των Συνόδων Κορυφής του 2011 θα προκαλέσουν ένα αυτοτροφοδοτούμενο φαύλο κύκλο ύφεσης και λιτότητας, χαμηλών ενίοτε και αρνητικών ρυθμών μεγέθυνσης και φτώχειας. Παρότι μάλιστα φαίνεται με την πρώτη ματιά το προφανές, όπως το διατύπωσε ο Πολ Κρούγκμαν την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου: «Οι χώρες που δεν ανέβηκαν στο τρένο της λιτότητας – κυρίως η Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες – συνεχίζουν να έχουν πολύ χαμηλά κόστη δανεισμού, διαψεύδοντας τις ζοφερές προοπτικές που επικαλούνταν τα γεράκια των ελλειμμάτων». Η Γερμανία παρόλα αυτά δε πρόκειται να επανεξετάσει την σκοπιμότητα εφαρμογής αυτής της πολιτικής λόγω του ότι εξασφαλίζει μια άνευ προηγουμένου αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου σε πανευρωπαϊκή κλίμακα. Η συντριβή των κοινωνικών δικαιωμάτων, η διάλυση του ισχνού και υποτυπώδους για τα καθ’ ημάς, αξιοζήλευτου και ακμαίου για άλλους κράτους πρόνοιας, αποτελούν το αναγκαίο κόστος που πρέπει να καταβληθεί για την δημιουργία της νέας Ευρώπης, που δεν θα βρίθει μόνο κοινωνικών αλλά και διακρατικών αντιθέσεων.

Η νέα Ευρώπη θα οικοδομηθεί στα ερείπια του κράτους πρόνοιας

Το ρήγμα που δημιουργήθηκε στην ΕΕ των 27 στην τελευταία σύνοδο κορυφής της 31ης Ιανουαρίου, χωρίς ωστόσο να αμφισβητηθεί από τους διαφωνούντες το μείζον, δηλαδή η συνταγματική απαγόρευση των ελλειμμάτων και η ποινικοποίηση του Κεϋνσιανισμού ακόμη και η αυτεπάγγελτη δίωξη του, φέρνει στην επιφάνεια μια ακόμη πτυχή: Ο «κεραυνοβόλος πόλεμος» της Μέρκελ δεν αμφισβητεί μόνο το δικαίωμα στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τον βασικό μισθό ή την αρμοδιότητα των λαών να εκλέγουν τις δικές τους κυβερνήσεις (ακόμη κι αυτές είναι του Μπερλουσκόνι ή του Παπανδρέου) αλλά και την τυπική ισότητα μεταξύ των κρατών όπως ήταν θεσμικά κατοχυρωμένη, μέχρι πρόσφατα.

Σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον το κίνημα αλληλεγγύης υπέρ της Ελλάδας, εκτός, και οι αγώνες ενάντια στην εφαρμογή της καταστρεπτικής συμφωνίας αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους, εντός, ας ελπίσουμε να είναι τα σημάδια μιας καινούργιας Άνοιξης. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις…

__________ [ Τέλος αναδημοσίευσης ] __________

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 (από Omadeon)

Περισσότερα για/με τον Λεωνίδα Βατικιώτη:

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 (από Omadeon)

  • Καταγγέλω την προδοσία των απεργών εργαζόμενων της «Ελευθεροτυπίας», μέσω της κατα-συκοφάντησης του απεργιακού φύλλου τους «Εργαζόμενοι» από τον παλιό εξωτερικό συνεργάτη της «Ε» Τάκη Φωτόπουλο, την οποία αναπαρήγαγε και προσυπέγραψε ο  «λενινιστής» νεο-σταλινικός Αντώνης Μπαλασόπουλος (πρώτος σύνδεσμος μέσα στο  σχόλιό μου ΕΔΩ ) 
  • Το παρόν άρθρο του Λεωνίδα Βατικιώτη είναι έμπρακτη διάψευση της παπαρολογίας του Τάκη Φωτόπουλου. Το δε εκτακτο φύλλο «Εργαζόμενοι» το έχω ανά χείρας, το διαβάζω και… ΑΝ δω κάτι όπου διαφωνώ, θα σας το πω! 

Την άψογη δουλειά που κάνει ο έντιμος αριστερός οικονομολόγος Λεωνίδας Βατικιώτης, την παρακολουθώ από την αρχή, τη στήριξα και τη διέδωσα με κάθε τρόπο. Θλίβομαι που υπέστη αήθεις επιθέσεις λάσπης, με μοναδική αιτία τη διαδικτυακή φιλία μεταξύ του και εμού.  Ο  Λεωνίδας Βατικιώτης… δεν έκατσε να ασχοληθεί με τη λάσπη του Τ.Φ. διότι ειναι πραγματικά γελοία και οφθαλμοφανώς ψευδής. Αν ο ίδιος δεν έχει απαντήσει (μέχρι τώρα) αυτό οφείλεται στο ότι δεν θέλει να υποστεί την ταλαιπωρία και απώλεια χρόνου που υπέστην εγώ, ΟΧΙ διότι «δια της σιωπής παραδέχεται» (sic) (όπως ισχυρίστηκε ο Τάκης Φωτόπουλος.)… τις γελοίες και ανυπόστατες συνωμοσιολογικές κατηγορίες εναντίον του.  Τη διευκρίνιση αυτή την προσθέτω διότι είμαι σε κάποιο βαθμό έμμεσα υπαίτιος για τη συκοφάντηση του Λεωνίδα Βατικιώτη επειδή ανάφερα τη στήριξή του σε σχόλιό μουΠαρόλ’ αυτά… διαφωνώ με την πάγια (σχεδόν) τακτική της σιωπής των συκοφαντημένων από τον Τάκη Φωτόπουλο που «δεν ασχολούνται μαζί του» (εδώ και χρόνια). Κι αυτό γιατί η λάσπη του αυξάνει και αποθρασσύνεται με αυτό τον τρόπο. Τώρα έφτασε στο σημείο να συκοφαντεί τους απεργούς της «Ελευθεροτυπίας», παρουσιάζοντας το έκτακτο φύλλο τους «Εργαζόμενοι» σαν… όργανο του συστήματος. 

  • Πιο γενικά, άκρως διχαστική για τους λαϊκούς αγώνες θεωρώ τη ΛΟΓΙΚΗ της ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ ορισμένων φανατικών υποστηρικτών του ΚΚΕ, που τσουβάλιασαν συκοφαντικά (και συλλήβδην) σαν «αντικομμουνιστές»  ή  και  «κρυπτο-μνημονιακούς» όλη την εκτός-ΚΚΕ-αριστερά (πλην ελαχίστων γκρουπούσκουλων) αποδίδοντας δόλιο «αντι-κομμουνισμό» σε κάθε επίκριση (λαθών) του ΚΚΕ.  
  • Βέβαια, από την άλλη πλευρά, η ανερχόμενη δημοτικότητα του ΚΚΕ σαν επιλογή ψηφοφόρων ενοχλεί το σύστημα και τους παρα-τρεχάμενούς του, στα ΜΜΕ (ΔΟΛ, κ.ά.), οπότε είναι απολύτως φυσικό να επιτίθενται στο ΚΚΕ πολλοί μνημονιακοί και κρυπτο-μνημονιακοί. Η πολιτική παράνοια, όμως, ότι όλοι όσοι επικρίνουν λάθη του ΚΚΕ συντάσσονται με τους τελευταίους, είναι λάδι στη φωτιά που αποσκοπεί στην ύπουλη εξουδετέρωση αριστερών πολιτικών αντιπάλων του ΚΚΕ. Αυτή η βρώμικη νεο-σταλινική τακτική, αν και (ίσως)  ωφελεί πρόσκαιρα (και απατηλά) το ΚΚΕ, στην πραγματικότητα διχάζει και αποδυναμώνει την αντίσταση του λαού σαν σύνολο. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, της πολιτικής παράνοιας σαν εργαλείο προπαγάνδας, εντάσσω και τις αήθεις επιθέσεις  κατά των κ.κ. Λεωνίδα Βατικιώτη, Σπύρου Μαρκέτου, Κώστα Λαπαβίτσα, Δημήτρη Καζάκη, κ.ά. αριστερών οκονομολόγων, που δεν ανήκουν στο ΚΚΕ. 
  • Δεν αμφιβάλλω βέβαια, ότι και η άλλη πλευρά (ορισμένων αριστερών αντιπάλων του ΚΚΕ) χρησιμοποιεί τα ίδια βρώμικα πολιτικά παιγνίδια. Δυστυχώς και για κείνους όμως, τέτοια… παλιο-μοδίτικη λάσπη έχει πάντα ΠΟΛΥ άσχημη κατάληξη εδώ στο διαδίκτυο, (π.χ. λόγω του Streisand Effect) οπότε…  καλό είναι να περιοριστεί συνειδητά από ΟΛΟΥΣ, τόσο εντός, όσο και εκτός ΚΚΕ. This is a warning ! (κι όποιος δεν το κατανοεί, δουλεύει για την… «Ευρεία Παρανοϊκή Αριστερά«).

    Δείτε επειγόντως:

  • Τέλος, μόνο μία ανάρτηση έγινε στο blog μας για τις επθέσεις του Τάκη Φωτόπουλου, που δεν καλύπτει τη λάσπη κατά των Λεωνίδα Βατικιώτη,  Σπύρου Μαρκέτου, Δημήτρη Καζάκη, blog You Pay Your Crisis blog, «Βαθύ Κόκκινου» blog, David Ames Curtis, κ.ά. …αλλά αν σας συναρπάζει το θέμα αυτό, που άρχισε να μοιάζει με… θρίλερ(!) δείτε το Meta-Omadeon blog.

[…]

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s