Περί ΚΚΕ

Σημαντική επισήμανση: Διαπίστωσα πριν λίγο με οργή ότι σε αυτό το άρθρο έβαλε «like» ένας νεοναζί αληταράς με το ψευδώνυμο «timikaiaima» και με το σήμα της νεοναζιστικής τρομοκρατικής, προδοτικής και παρακρατικής συμμορίας «Χρυσή Αυγή» στο gravatar του. Ξεκαθαρίζω ότι με τους νεοναζί μας χωρίζει αγεφύρωτη άβυσσος ιδεολογικά και ηθικά. Είμαστε εχθροί του ναζισμού και του φασισμού. Οι ναζί, σε αγαστή συνεργασία με τους προδότες ταγματασφαλίτες (οι οποίοι είναι οι ιδεολογικοί και φυσικοί μπαμπάδες των χρυσαυγιτών) και δοσίλογους, εξολόθρευσαν κοντά στο μισό εκατομμύριο συμπατριώτες μας στην Κατοχή. Σιχαινόμαστε τους ρατσιστές και απαγορεύουμε στα δίποδα περιττώματα αυτής της σιχαμερής τραμπουκικής και προδοτικής κλίκας να έρχονται εδώ.-

.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας: θέμα-ταμπού για όλους μας (καθώς, έτσι και τολμήσει κανείς να του ασκήσει κριτική, αυτομάτως χαρακτηρίζεται «αντικομμουνιστής», όπως οι εθνικιστές του Ισραήλ και τα πανταχού παρόντα τσουτσέκια τους χαρακτηρίζουν αντισημίτη όποιον ασκήσει κριτική στο ισραηλινό απαρτχάιντ). Σύμφωνα με την επίσημη φυλλάδα της ΔΝΤικής Κομαντατούρ «Die Tägliche» και τα νεοφιδελεύθερα ελεεινάκια της μπλογκόσφαιρας, είναι ο ένας από τους δυο βασικούς πυλώνες της «παλαβής Αριστεράς», αλλά όχι ο κύριος: αυτόν το ρόλο τον έχουν δώσει στο ΣΥΡΙΖΑ εν γένει και στον Αλέξη Τσίπρα ειδικά, στον οποίο προσωπικά έχουν χρεώσει ελαφρά τη καρδία την «υποκίνηση» όλων όσων έγιναν το Δεκέμβρη του 2008 και παραλίγο να τον βγάλουν «πράκτορα» που λειτουργούσε για ξένα συμφέροντα που ήθελαν να αποσταθεροποιήσουν την τότε κυβέρνηση – για μια πολύ σοβαρή τοποθέτηση επ’αυτού δείτε το άρθρο του Άρη Δαβαράκη στο Protagon με τίτλο «Ο Τσίπρας και η βία«, ένα άρθρο-όαση μέσα στη συγκεκριμένη έρημο. Αν θυμάστε, η Γ.Γ. του ΚΚΕ τότε είχε κατηγορήσει τον Τσίπρα ότι χάιδευε τ’αυτιά των νέων, κι έτσι το ΚΚΕ έκανε μια ακόμα υπέροχη αβάντα (από τις πολλές) στο δικομματισμό.

.

Το τμήμα μάρκετινγκ του Περισσού παρουσιάζει το ΚΚΕ ως το μοναδικό γνήσιο εκφραστή των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων: των εργατών, των χαμηλοσυνταξιούχων, των φοιτητών. Την ίδια στιγμή βέβαια φροντίζει να «στολίσει» κάθε άλλη δύναμη της Αριστεράς (με βασικό στόχο πάντα το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «φταίει για όλα») με διάφορα ακαταλαβίστικα κοσμητικά επίθετα αποτελούμενα από τουλάχιστον δέκα συλλαβές το καθένα, που μόνον όποιος έχει εντρυφήσει στη σταλινική ορολογία ίσως  ψιλοκαταλάβει.

.

Θα τολμήσω μια πολύ σκληρή και δυσμενή τοποθέτηση για το «ιερό τέρας» της Αριστεράς, το «τιμημένο» ΚΚΕ. Στην επερχόμενη παρωδία εκλογών, κάθε ψήφος προς το ΚΚΕ θα είναι ουσιαστικά ψήφος προς το Κόμμα του Μνημονίου (ΠΑΣΟΚ/ΔημΑρ, ΝΔ/ΛάΟΣ/ΔηΣυ/ΦΙΣ, Χρυσή Αυγή). Γιατί; Ας κάτσουμε κάτω να το αναλύσουμε.

.

Κατ’αρχάς, ξεκαθαρίζω ότι στο ΚΚΕ έχω πολλά μαζεμένα από το 1998. Τα έλεγα και τότε στους συμφοιτητές μου, τα λέω και τώρα, 14 χρόνια μετά. Το ΚΚΕ δεν είναι αλληλέγγυο προς τα κινήματα των εργατών, των φοιτητών κ.ο.κ. Έχετε αντιρρήσεις; Κατ’αρχάς, σας φέρνω ως εξαιρετικά πρόσφατο παράδειγμα τη συκοφάντηση του κινήματος «Δεν Πληρώνω» από τους ινστρούχτορες του Περισσού, για την οποία το ιστολόγιό μας είχε απευθύνει ανοιχτή επιστολή στο Νίκο Μπογιόπουλο. Θα μου πείτε τώρα «τι είχε γίνει το 1998;». Σίγουρα, οι περισσότεροι δε γνωρίζετε, λόγω της Ομερτά που είχε επιβληθεί για να μη θιγεί ο τότε υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης και οι παρατρεχάμενοί του (πολιτικοί και «ακαδημαϊκοί»). Με λίγα λόγια, για να μη σας κουράσω: Τότε, οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης ξεκινήσαμε κατάληψη που κράτησε επί ένα εξάμηνο (αλλά κανείς δεν την πήρε είδηση – η Ομερτά που λέγαμε…) κατά των Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ένα έκτρωμα φτιαγμένο για να διασπαθιστούν ευρωπαϊκά κονδύλια, να γίνουν μερικά ακόμα πάρκινγκ ανέργων, να γίνουν μερικά ακόμα ρουσφέτια νουδούληδων και πασόκων κομματαρχών και για να καταργηθούν διά της πλαγίας οδού τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των ΑΕΙ) που ιδρύθηκαν εκεί με πρακτικό Συγκλήτου που δεν είχε καμία σχέση με το πραγματικό (να δεις πώς το λένε αυτό; Α ναι! Πλαστογραφία!) και στα οποία έγινε ένα απίστευτο φαγοπότι από νουδούληδες και πασόκους. Οι τότε «πρυτάνεις» (Δημήτρης Σωτηρόπουλος, Χρήστος Σκιαδάς, Μανόλης Χριστοδούλου) εξαπέλυσαν ένα κύμα βίας κατά των φοιτητών και των «μη συμμορφουμένων προς τας υποδείξεις» καθηγητών και υπαλλήλων του ιδρύματος, προσλαμβάνοντας 15 μπράβους, των οποίων αρχηγός ήταν ένας «κύριος» που είχε γίνει και μήλον της έριδος για δυο κόμματα. Δώσαμε τον αγώνα μας ολομόναχοι. Θα το πω πολύ χοντρά, για να το καταλάβετε: Κάθε μέρα δεν ξέραμε αν θα γυρνάγαμε ζωντανοί στα σπίτια μας, γιατί οι μπράβοι (των οποίων πληροφοριοδότες ήταν όλοι οι μεγαλοΔΑΠίτες και μεγαλοΠΑΣΠίτες του Πολυτεχνείου Κρήτης) στήνανε καρτέρι και ξεμοναχιάζανε όποιο φοιτητή τους υπεδείκνυαν οι «εκλεκτοί» ΔΑΠίτες και ΠΑΣΠίτες. Και ξύλο με τη μηχανή, έτσι; Συμπαράσταση από το ΚΚΕ δεν είδαμε. Γιατί το κίνημά μας δε βρισκόταν κάτω από την ομπρέλα του Περισσού. Ειρήσθω εν παρόδω, με υπουργικές και δικαστικές αποφάσεις που «κανόνισε» η ΝΔ το 2006 (και τις οποίες έχω στο αρχείο μου κι επιφυλάσσομαι να δημοσιοποιήσω εν ευθέτω χρόνω), οι «πρυτάνεις» της βίας και της αρπαχτής βγήκαν λάδι, καθώς ακυρώθηκαν οι φορολογικοί έλεγχοι (και αυτό το έκανε γαργάρα ο Περισσός)…

.

Αυτά, για να μην ξεχνιόμαστε. Έχω λοιπόν προσωπική εμπειρία από την υποκρισία του Περισσού που θεωρεί ότι έχει την αποκλειστικότητα στους κοινωνικούς αγώνες. Αν το ΚΚΕ έλεγε «παιδιά, φέρνω το Σωματείο των οικοδόμων και την ΚΝΕ», σας το λέω ανοιχτά πως οι μπράβοι θα είχανε λουφάξει (κι έχουν απόλυτο δίκιο όσοι λένε πως, αν ήθελε το ΚΚΕ, οι χρυσαυγίτες δε θα τολμούσαν ούτε καν να αναπνέουν, πολλώ δε μάλλον να τσαμπουκαλεύονται). Δεν έγινε όμως κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον το ΚΚΕ είχε τότε τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια να μη μας συκοφαντήσει – αξιοπρέπεια την οποία απώλεσε το 2008 με τη στροφή του προς το σταλινισμό και την παράνοια και την κατασκευή ενόχων που τον συνοδεύει (μια στροφή που οδήγησε στην αποχώρηση του Γιώργου Ρούσση, του Αλέκου Χαλβατζή κ.α. σοβαρών ανθρώπων). Τώρα όμως;

.

Τώρα, το ΚΚΕ απλά κάνει ό,τι μπορεί για να μην υπάρξει ποτέ ενιαίο μέτωπο της Αριστεράς. Συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ κ.α. αριστερούς σχηματισμούς; Ούτε κατά διάνοια! Για πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά της Ελλάδας (από τον καιρό που έχουμε δημοσκοπήσεις) καταφέρνει η Αριστερά να συγκεντρώνει ποσοστά της τάξης του 40% κι έρχεται το ΚΚΕ να πει «όχι, δε δεχόμαστε συνεργασίες με κανέναν».

.

Τι σημαίνει αυτό; Με απλά λόγια: Συνολικά η Αριστερά βγάζει μεταξύ 40-45%, βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων. Είναι όμως κατακερματισμένη. Κανένα κόμμα της Αριστεράς από μόνο του δε βγάζει πάνω από 12-13%. Το ΚΚΕ, με την ύποπτη εμμονή του να μη δέχεται καμία συνεργασία με τις υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς, δίνει ένα καταπληκτικό δωράκι στο Κόμμα του Μνημονίου, καθώς το πρώτο κόμμα (που, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η ΝΔ) θα πριμοδοτηθεί αγρίως βάσει του καλπονοθευτικού εκτρώματος που λέγεται «εκλογικός νόμος», κλέβοντας επίσης και τις ψήφους των κομμάτων που δε θα μπουν στη βουλή (ναι, πριμοδοτείται και από εκεί) και τα ποσοστά της αποχής (την οποία διάφοροι πλασάρουν ως «πολιτική επιλογή» – με τέτοιες βλακείες μπήκαν οι Ναζί δολοφόνοι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας) και η Αριστερά θα μείνει πάλι με το πουλί στο χέρι.

.

Ας δεχθούμε τώρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από ατομάκια που τρέμουν μη χάσουν τη βουλευτική τους καρεκλίτσα. Ωραία; Ωραία! Θεωρώ – και το δηλώνω ανοιχτά – έγκλημα εκ μέρους της Αριστεράς το ότι, την ώρα που ο ξενόφερτος πρωθυπουργεύων Λουκάς Παπαδήμος άρχισε το ξεθεμέλιωμα κάθε έννοιας οικονομικής αξιοπρέπειας των Ελλήνων πολιτών για χάρη των τραπεζικών μαφιόζων που εκπροσωπεί, δεν τράβηξαν τα κόμματά της μια παραίτηση από τη Βουλή για να οδηγηθεί η χώρα άμεσα σε εκλογές (ΔΙΟΡΘΩΣΗ: ακόμη και 150 βουλευτές να παραιτούνταν, χρειάζεται απώλεια της δεδηλωμένης για να πέσει η κυβέρνηση – και πάλι όμως, συμμετοχή σε αυτή την παρωδία Βουλής απλά νομιμοποιεί τη χούντα). Άντε, να πω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο είναι «συστημικός», ότι είναι συμβιβασμένος κλπ. Το ΚΚΕ; Το ασυμβίβαστο ΚΚΕ που είναι πρωτοπόρο στον αγώνα απ’την αρχή του αιώνα; Αν κακίζω μια φορά το ΣΥΡΙΖΑ για το ότι νομιμοποιεί με την παρουσία του στη Βουλή αυτήν την Κομαντατούρ, κακίζω δέκα φορές το ΚΚΕ, γιατί όχι απλά τη νομιμοποιεί, αλλά με την υποκρισία πεντακοσίων Φαρισαίων έχει το θράσος και κουνά το δάχτυλο σε όλους. Ρε δε μας παρατάτε; Και μη μας πρήζετε με τις βολτίτσες που κάνει το ΠΑΜΕ. Το ξέρετε πολύ καλά ότι είναι ένα θέατρο αντίστοιχο της «αναγνώρισης» που κάνει ο σκοπός στον εφοδεύοντα. Δε μασάμε πια.

.

Κι εν τω μεταξύ, το ΚΚΕ συνεχίζει να σπέρνει τη διχόνοια στο χώρο της Αριστεράς εκμεταλλευόμενο την τεχνογνωσία συγκεκριμένων ατόμων στην καλλιέργεια παράνοιας και στην καταστροφή κάθε δυνατότητας διαλόγου μεταξύ των δυνάμεων της Αριστεράς. Αφού λοιπόν το ΚΚΕ έχει την απαίτηση να μην υπάρχουν κινήματα «από τα κάτω» (και δε μ’ενδιαφέρει τι βλαμμένο όρο θα ξεθάψουν από το λεξικό του Πατερούλη τα συντρόφια για να συκοφαντήσουν πάλι τα κινήματα των απλών πολιτών), αφού την «επανάσταση» την έχει αναβάλει πιο πολύ κι απ’ό,τι αναβάλλουν τη Δευτέρα Παρουσία οι χιλιαστές, αφού δεν έχει την αξιοπρέπεια να συνεργαστεί με την υπόλοιπη Αριστερά (αλλά αντίθετα την κρατά διασπασμένη, εξυπηρετώντας έτσι τις μνημονιακές δυνάμεις), δε συνιστώ σε κανέναν να ρίξει έστω και μία ψήφο στο ΚΚΕ.

.

Ψήφος στο ΚΚΕ = ψήφος στη ΝΔ = ψήφος στο ΠΑΣΟΚ = ψήφος στη ΔημΑρ = ψήφος στο ΛάΟΣ = ψήφος στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

.

Ενίσχυση του ΚΚΕ = ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ.

.

Σας έτσουξε «σύντροφοι»; Ξυδάκι. Τα θέλατε και τα πάθατε. Και άει σιχτίρ πια με την εμετική σας πρακτορολογία και προβοκατορολογία και τα σιχαμένα σας «στιγμιαία λάθη» – ο Πασχάλης Αρβανιτίδης ένα έκανε κι έγινε ρεζίλι, εσείς μόνο τέτοια κάνετε. Και σας αφήνω με ένα ωραιότατο τραγουδάκι του Μαυροπρόβατου:

.

.

Αν βρήκατε το άρθρο προσβόλα, αφήστε υβριστικό/συκοφαντικό/πρακτορολογικό σχόλιο για να γελάω με τα χάλια σας.

.

Shortlink: http://wp.me/p3Ayp-44A

37 comments

 1. ωραίο άρθρο. θα περίμενα επόμενο με προτάσεις για τις εκλογές (γιατί το κράξιμο είναι εύκολο, στην αντιπρόταση κολλάν οι περισσότεροι..)

  τι λέτε για τους πειρατές ; την ανταρσύα ; κάτι άλλο ;

  • Θα μιλήσω ψυχρά και πραγματιστικά. Ο εκλογικός νόμος είναι τέτοιος που πριμοδοτεί με 50 έδρες το πρώτο κόμμα (ή συνασπισμό κομμάτων), κλέβοντας τις ψήφους των κομμάτων που δε μπαίνουν στη βουλή. Πρόκειται για ένα ανοσιούργημα, το οποίο είναι ο ορισμός της καλπονοθείας. Και σκέφτομαι μάλιστα να ετοιμάσω κι ένα άρθρο στο οποίο θα εκθέσω τις μηχανορραφίες των μνημονιακών δυνάμεων, οι οποίες σχεδιάζουν την οριστική περιθωριοποίηση της Αριστεράς ώστε να αλωνίζουν ελεύθερα. Επί του πρακτέου τώρα:

   Εκ πρώτης όψεως, τα μικρά κόμματα (αυτά δηλαδή που συγκεντρώνουν-δε συγκεντρώνουν το πολυπόθητο 3% για να εκπροσωπηθούν κυνοβουλευτικά) είναι πεταμένη ψήφος, καθώς ο εκλογικός νόμος θα πριμοδοτήσει με τα ποσοστά τους το πρώτο κόμμα. Ας δούμε τώρα τα δεδομένα…

   Συνεργασία ΚΚΕ με οποιοδήποτε κόμμα της Αριστεράς δεν πρόκειται να υπάρξει μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα. Άλλοι αυτό το αποδίδουν σε μυωπική πολιτική του ΚΚΕ, εγώ το αποδίδω σε άλλες επιδιώξεις της ηγεσίας του. Συνεπώς, από τα «mainstream» αριστερά κόμματα το μόνο που μας μένει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργαστεί με το Κόμμα Πειρατών και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τότε ΝΑΙ, προτείνω ψήφο και σ’αυτά τα κόμματα. Ανάλογα προτείνω ψήφο και στο ΕΠΑΜ, εάν αποφασίσει να κατεβεί στις εκλογές. Το κίνημα του Νότη Μαριά μένει να δούμε πόσο ισχυρό θα είναι και αν θα συνεργαστεί με άλλα αριστερά κόμματα. Προσωπικά, καλοβλέπω ένα ενιαίο μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΠΑΜ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Κόμματος Πειρατών-κινήματος του Νότη Μαριά και, γιατί όχι, της ΕΛΑΔΑ των Θεοδωράκη-Γλέζου. Μακάρι ένας τέτοιος συνασπισμός να βγει πρώτος σε ψήφους και να κόψει τα κωλαράκια του Κόμματος του Μνημονίου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΣΥ-ΔημΑρ-ΛάΟΣ-Χρυσή Αυγή). Προφανώς δεν προτείνω σε καμία περίπτωση ψήφο στο ΚΚΕ. Αρκετά ανεχτήκαμε τους Γόντικες, τους Μαΐληδες κι όλο αυτό τον εσμό που δρα διασπαστικά και λόγω σταλινογενούς παράνοιας και λόγω άλλων σχεδιασμών που υποπτεύομαι. Άσε που δεν τους χωνεύω καθόλου, επειδή έχουν βαλθεί να κατασυκοφαντήσουν κινήματα που δεν ελέγχουν οι ίδιοι.

   Αυτά σε ό,τι αφορά την Αριστερά. Από Δεξιά τώρα… Εκεί τι να ψηφίσει κανείς; ΝΔ; Με την καμία! Με Βορίδη, Μπουμπούκο και Δίκτυο 21 μέσα; Να λείπει το βύσσινο. ΛάΟΣ; Με καμία κυβέρνηση. Κάτι απόστρατους, στρατόκαυλους και δε συμμαζεύεται; Ούτε. Χρυσή Αυγή; Ε ΟΧΙ! Σε χώρα που έχασε μισό εκατομμύριο ψυχές λόγω Χίτλερ οι Ναζί δεν έχουν καμία απολύτως θέση. Μαγαρίζουν αυτά τα χώματα και μόνο που υπάρχουν. Άρα, ποιος μένει; Καμμένος. Με όλα του τα ελαττώματα (κι έχει πολλά), τουλάχιστον δεν είναι κάθαρμα και μπορεί να κάτσει σ’ένα τραπέζι να συζητήσει με άλλες πολιτικές δυνάμεις για να γίνει κάτι που να μην είναι καταστροφικό για τους πολίτες.

   Καλά, ΠΑΣΟΚ, ΔημΑρ, ΔΗΣΥ, Δράση, ΦΙΣ, ΟΑΚΚΕ κι άλλα τέτοια περιττώματα… Μακριά. Το ΔηΆρι είναι η κολυμπήθρα του Σιλωάμ που θα ξεπλύνει όλους τους άθλιους μνημονιακούς πασόκους και τίποτε άλλο. Μαύρο. Τι λέω; ΚΑΙΑΔΑΣ. Όσο για τα fanbois της Ayn Rand (ΔΗΣΥ, ΦΙΣ, Δράση), μόνο ένας αντικοινωνικός ψυχοπαθής θα μπορούσε να θεωρεί ότι τον εκφράζουν ιδεολογικά – ή ένας εντελώς ηλίθιος. Και για την ΟΑΚΚΕ, τι να πούμε; Εκεί το βλακόμετρο τερματίζει και σπάει.

   • Αιρετικέ, ο Καμμένος δεν είναι κάθαρμα που έλεγε «τα παλικάρια μας οι ΟΥΚΑΔΕΣ» όταν αυτοί ήταν στα δικαστήρια για τα εμετικά συνθήματα τους? Ο άνθρωπος είναι καραφασισταριό, απλά πουλάει αυτό που πουλιέται σχεδόν τζάμπα σε τέτοιους καιρούς.

    • Oblivion, δεν έχω καμία συμπάθεια προς τη Δεξιά και το ξέρεις. Ξέρεις όμως αυτό που λένε «το μη χείρον βέλτιστον». Δύσκολα θα πείσεις έναν παραδοσιακό δεξιό να ψηφίσει αριστερό κόμμα. Πολύ δύσκολα. Είναι τα κολλήματα που έχει. Από το να ψηφίσει λοιπόν πατριδεμπόρους του ΛάΟΣ που μυρίστηκαν mainstream κόμμα και μπήκαν στη ΝΔ του Σαμαρά, καλύτερα να ψηφίσει Καμμένο, γιατί αυτός τουλάχιστον ακόμα και τις χαζομάρες που πλασάρει τις πιστεύει. Το μη χείρον βέλτιστον. Νομίζω ότι και ο Omadeon θα σου τα εξηγήσει ακόμα καλύτερα.

     Αλλά βέβαια, αυτό που συμφέρει τη χώρα είναι να αναδειχθεί μια Αριστερά που θα είναι δυνατή και ικανή να αντισταθεί – όχι όπως μου τη θέλει το ΚΚΕ (και μαζί του οι εξουσιαστές) διασπασμένη, με μικρομάγαζα διαφόρων ινστρουχτορίσκων της κλανιάς και απαξιωμένη.

     Αλλά είπαμε: Αν ο άλλος δε θέλει να ψηφίσει Αριστερά κι επιμένει στη Δεξιά, τουλάχιστον ας ψηφίσει το μικρότερο κακό.

     • Σιγά μην κάτσω να εξηγήσω ρε Αιρετικέ το… καμμένο θέμα του Καμμένου. ΤΙ ήθελες και τον ανάφερες?
      Τέτοια αποκόμματα… καμμένα τοστ να πάει να κάνει με την Κατσέλη που ειναι και φίρμα-όνομα στο ψωμί. (Χαχαχα)
      ΔΕΝ ασχολούμαι με ηλίθιους και… καμμένους από χέρι. Εν πάση περιπτώσει, τα περί Καμμένου, τα εξήγησες ήδη.

      Ε, αν κανείς είναι τόσο δεξιούλης ώστε να μη βρίσκει ούτε τον Καζάκη υποφερτό, ας πάει να… καεί ψηφίζοντας Καμμένο.

      Αλλά το θέμα του ποστ κρύβει πολλά, που θα βγουν στο φως με τη συζήτηση, εν καιρώ.

      Αυτή τη στιγμή το ΚΚΕ αρνείται να συνεργαστεί με ένα μίνιμουμ πρόγραμμα αντι-μνημονιακών μέτρων που πρότεινε ΗΔΗ ο Καζάκης, αλλά έφαγε λάσπη αντί απάντησης. Οι ψήφοι στο ΚΚΕ, είναι σχεδόν χαμένες. λόγω της μη-συνεργασιμότητάς του με οποιονδήποτε άλλον, Οι μνημονιακοί θα εκμεταλλευτούν αυτή την αδιαλλαξία, γιατί αυτοί δεν έχουν πρόβλημα να συνεργαστούν με οποιονδήποτε, έτσι ώστε να ενωθούν όλοι σε μια κυβέρνηση τύπου Παπαδήμιος-2.

      Κανείς δεν είπε στο ΚΚΕ να προδώσει τις αρχές του. Μία λίστα επειγόντων μέτρων χρειάζεται να προσυπογράψει και να σχηματίσει κυβέρνηση (μαζί με άλλους) για να τα εφαρμόσει. Δεν αναμένεται έτσι να έρθει σοσιαλισμός, αλλά θα αποφευχθούν τα πολύ χειρότερα.
      Αν δεν το καταλαβαίνει, το απλό αυτό πράμα το ΚΚΕ, ας πάει να γαμηθεί.

      Ορίστε και το αλαζονικό ελιτίστικο θράσος, ενός φανατικού υποστηρικτή του ΚΚΕ που όλοι ξέρουμε.
      Εχω φρίξει:
      http://leninreloaded.blogspot.com/2012/03/1941-48.html

     • Omadeon, όντως αυτό ακριβώς είναι το ζήτημα με τον Καμμένο. Δεν είμαστε δεξιοί, αλλά άμα κάποιος έχει τέτοιο κόλλημα στο μυαλό ώστε τα μοναδικά αριστερά πράγματα που δέχεται στη ζωή του είναι η αριστερή μεριά του σώματός του και το τιμόνι του αμαξιού του που είναι στα αριστερά, ας ψηφίσει το μη χείρον βέλτιστον. Για τη Λούκα τώρα… Τι μου τη θύμισες; Έχω ράμματα για τη γούνα της. Πάμε τώρα στο ΚΚΕ… Αυτή του η μανία να συκοφαντεί τους πάντες και να μονοπωλεί (δηλαδή: καπελώνει) την εργατιά, τους αγώνες κλπ και να απεχθάνεται έννοιες όπως «αυτοδιαχείριση» κλπ δείχνει ότι μόνο κομμουνιστικό δεν είναι. Για σταλινικό πάντως, μια χαρά τα πάει. Όπως κι ο ναζί Νικόλαος Μιχαλολιάκος μόνο Άριος δεν πείθει ότι είναι, αλλά για Πακιστανός μια χαρά τα πάει. Επίσης, δεν πιστεύω ότι τα μεγάλα κεφάλια του ΚΚΕ δεν καταλαβαίνουν αυτό που λες. Μια χαρά το καταλαβαίνουν, αλλά δε θέλουν ισχυρή Αριστερά. Θέλουν ένα μαγαζάκι που να το ελέγχουν αυτοί. Αυτοί που δεν το καταλαβαίνουν είναι τα μπεεεεεεε που αποτελούν τη βάση του κόμματος. Κι όσο για τον άλλον που πήγες κι έδωσες λινκ, καλά τώρα… Τώρα θα μάθουμε τι κουβαλάει στο μυαλό και στην ψυχή του;

     • Πάλι συμφωνώ μαζί σου σήμερα…περιέργως…. 🙂 Αλλά αυτό στο οποίο συμφωνούμε είναι και το βασικότερο της συγκυρίας!

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • «Προσωπικά, καλοβλέπω ένα ενιαίο μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΠΑΜ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Κόμματος Πειρατών-κινήματος του Νότη Μαριά και, γιατί όχι, της ΕΛΑΔΑ των Θεοδωράκη-Γλέζου. Μακάρι ένας τέτοιος συνασπισμός να βγει πρώτος σε ψήφους και να κόψει τα κωλαράκια του Κόμματος του Μνημονίου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΣΥ-ΔημΑρ-ΛάΟΣ-Χρυσή Αυγή). »

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 2. Από κολλητό μου φίλο που έγινε μέλος του ΕΠ.Α.Μ. έμαθα σήμερα ότι το εσωτερικό δημοψήφισμα του Επ.Α.Μ. έβγαλε αποτέλεσμα 60% υπέρ του να γίνει κόμμα.

  Σαν αποτέλεσμα το Ε.Πα.Μ. κατεβαίνει στις εκλογές. Ειναι σχεδόν σίγουρο ότι θα γίνω κι εγώ μέλος του, για ΟΣΟ διάστημα χρειαστεί, σαν εξαίρεση στη βασική αρχή μου να είμαι ανένταχτος. Παραμένω αναρχο-κομμούνι βέβαια, θεωρώντας εαυτόν στο αριστερότερο άκρο (αν υπάρχει) του Ε.Πα.Μ.

  • Omadeon, αφού θα γίνεις μέλος – εγώ θα παραμείνω φίλος, δεν το αποφασίζω ακόμη να στερηθώ αυτή την εναπομείνουσα ελευθερία του να μην ανήκω πουθενά – πες τους οτι αν δεν κατέβουν με κάποιους άλλους, θα είναι χαμένη ψήφος, αφού δεν μπορεί να μαζέψουν 3%. Και είναι επιτακτική η ανάγκη κάτι να γίνει με αυτό, γιατί κι εγώ θέλω να τον ψηφίσω, αλλά δεν έχω όρεξη η ψήφος μου να πάει εκτός βουλής και εντός να κάνουν παιχνίδια οι άλλοι.

   Τα γράφω και στο blog αλλά δε νομίζω να με διαβάζει ο Καζάκης 🙂

   • Αγαπητή κ.κ.
    κι εγώ δεν είμαι 100% σίγουρος ακόμη αν θα γίνω μέλος, διότι… αν δεν υπάρξει μέτωπο όπως λες θα είναι χαμένη ψήφος, κάτω του ορίου των 3%.

    Εμαθα σήμερα και για ένα τεράστιο πρόβλημα που δημιούργησε κάποιος Ιφικράτης Αμυράς στο Ε.Πα.Μ. (ο οποίος έκανε και βίντεο υπέρ της ένοπλης λαΪκής βίας, κλπ.)

 3. βέβαια αν ο Καμμένος ηταν αριστερός αρχηγός, ή το «εθνικό» δράμα μας θα είχε λήξει προ πολλού ή θαχε φάει καμμιά σφαίρα, κανέναν καρκίνο φυτευτό κλπ, κλπ. Αλλά προτιμάει να είναι αυτος που ειναι πρώτα ; ελεύθερος και ανεξάρτητος απο παλαιολιθικούς -ισμούς. Μάλλον δεν κάνει για πολιτικός σ αυτή την καταραμένη χώρα μιας και μιλάει όπως μιλάει. Οσο για την φαραώ του ΚΚΕ, καιρός να αποσυρθεί στην πυραμίδα της και ν ανοίξει τον δρόμο στην Λιάνα λ.χ. Ο Τσίπρας καλός είναι, αλλά το μαγαζί έχει περάσει απο τα χίλια κύματα και χέρια με πολλά χιλιόμετρα στο ρολόι….
  Η Αριστερά ενω έχει άνετα το 50% (σχεδόν), αφήνει την χώρα στο έλεος των τοκογλύφων και ασχολείται με τις ατελείωτες εσωτερικές της διαφορές χορεύοντας στην αίθουσα χορού καθώς ο κοσμάκης πηδάει απ τα μπαλκόνια, τρώει σκουπίδια και στέλνει τα παιδιά του να σωθούν εργάτες στην ξενητιά. Η χώρα μεταβάλλεται σε ενα τεράστιο γηροκομείο φρενοβλαβών και νεκροταφείο ψυχών. Μετά τις ζομπι τράπεζες και το ζόμπι κράτος, καλοσωρίστε εντος ολίγου και τους ζόμπι ψηφοφόρους-πολίτες….

  • Περί Καμμένου… ίσως τα παρα-είπα λιγάκι, θέλοντας να εκφράσω βαρεμάρα για το νέο κόμμα του. Είχα γράψει εκτενέστερα για τον ίδιο στους «Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα», κάτω από ανάρτηση που εγκωμίαζε τον Καμμένο. Αντιγράφω εδώ τα πιο σημαντικά, όπου περιλαμβάνω και 2 σχόλια του Λασκαράτου, με στοιχεία για τα αρνητικά του Καμμένου.

   http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2012/01/05/%ce%b1%ce%bd-%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b4%ce%b5%ce%be%ce%b9%cf%8c%cf%82-%cf%84%cf%8c%cf%84%ce%b5-%ce%b7-%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%ac-%cf%84/comment-page-1/#comment-83158

   omadeon
   Ιανουαρίου 6, 2012 στις 00:28
   [….]
   Το σουρεαλιστικό ερώτημα είναι βέβαια… “άραγε θα ιδρύσει δική του συνιστώσα του ΣυΡιΖα ή θα μπει σε υπάρχουσα?” (γνωστό αστείο του τουήτερ).
   Ομως ρε Παύλο βλέπεις πουθενά να μαστιγώνει ο ίδιος ο Καμμένος την αριστερά? Εγώ δεν είδα…

   Πιο πολύ μαστιγώνεις εσύ την καημένη την… καμμένη την αριστερά, παρά ο Καμμένος, ο οποίος έχοντας δει αληθινά απαράδεκτα πράματα τα καταγγέλλει χωρίς να κολώνει στο να χρησιμοποιήσει π.χ. ακόμη και δηλώσεις του Τσίπρα.

   Ο άνθρωπος αυτός είναι μοναδικός από πολλές απόψεις, και… στο κάτω-κάτω της γραφής, ΠΟΙΟΣ βλάκας είπε ότι δεν μπορούν και οι δεξιοί να λένε καυτές αλήθειες, όταν οι ίδιοι είναι φιλαλήθεις?

   Ο Καμμένος είναι απλούστατα φιλαλήθης. Προσπαθεί να πει την αλήθεια σε μία Βουλή υποκριτών (στην πλειοψηφία τους) ή… μίζερων αριστερών που φοβούνται μην καούν από τις αλήθειες που λέει ο Καμμένος.

   Γαμώ τη φαλάκρα του Λένιν και το μούσι του Μαρξ. Χωρίς αλήθεια όλα είναι ΤΡΙΧΕΣ. Και η αριστερά οφείλει να σεβαστεί την αλήθεια πρώτα, και τον εαυτό της ή τα ιδανικά της μετά. Ετσι πάει το πράμα, όχι ανάποδα.

   Γιατί τώρα… ειδικά ο Καμμένος? Γιατί όχι και άλλοι (της παράταξής του)? Εδώ σε θέλω κάβουρα…
   Διότι (ίσως) ο Καμμένος έχει ανατραφεί σαν φιλαλήθες πλουσιόπαιδο που δεν λογαριάζει κανέναν. Μπορεί κάλλιστα να πιστεύει ΚΑΙ ψέματα στον ιδεολογικό τομέα. Ομως τα πιστεύει, δεν το κάνει υποκριτικά. Και τα πλουσιόπαιδα σαν κι αυτόν (όχι όλα) δεν διανοούνται, ΑΝ έχουν αρχές τιμιότητας, να τις προδίδουν. Είναι οι τελευταίοι ενάρετοι αστοί, σπάνιο είδος σήμερα. Μ’ αυτούς μπορούσες να διαπραγματευτείς, κι αν ήσουν υπάλληλός τους να κλείσεις και μια συμφωνία που να μη σε ρίχνει, να μη σε κοροΪδεύει. Οι περισσότεροι αστοί δεν είναι έτσι, είναι κακοήθεις καταφερτζήδες σαλτιμπάγκοι (και είτε νεόπλουτοι είτε κακομαθημένοι γόνοι οικογενειών που πλούτισαν με απάτες και προνόμια).

   Το φαινόμενο Καμμένος αξίζει μελέτη.

   —————–

   omadeon
   Ιανουαρίου 6, 2012 στις 00:43
   Υ.Γ. Παύλο ξέχασα να αναφέρω το “κλειδί” που βρήκα για να κατανοήσω τον Καμμένο.

   Θαρρώ πως είναι το εξής. Εχει τόσα λεφτά που δεν λογαριάζει κανέναν. Τα είχε πάντα, κι έμαθε να έχει περηφάνεια στο να μην εξαγοράζεται, να μην προδίδει αρχές για συμφέρον. Σχεδόν όλοι οι άλλοι, οι καραγκιόζηδες της ΝΔ έχουν μάθει νάναι απατεώνες κυρίως, πάνω από όλα… Αυτά.

   —————–

   laskaratos
   Ιανουαρίου 6, 2012 στις 10:54
   Λίγη σοβαρότητα και λίγη μελέτη, δεν έκαναν ποτέ κακό σε κανέναν. Σήμερα υπάρχει και το Google, άλλοι στην ηλικία σας έχασαν πολλά ενδιαφέροντα ραντεβού για να τρέχουν στις βιβλιοθήκες και στα Αρχεία.
   1.
   http://www.iospress.gr/ios2009/ios20090125.htm
   “ΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΜΑΣ 1995
   1, 2, 3, πολλά δεκαεξάχρονα
   Ο Νοέμβρης του 1995 είχε κάτι από Δεκέμβρη του 2008. Και βίαιη επίθεση αστυνομικών σε 16χρονο, και δυσφήμηση του παιδιού, και ολίγη από Κούγια. Μια τηλεοπτική δίκη μάς θυμίζει την ιστορία η οποία επαναλαμβάνεται ως τραγωδία.
   ………….
   Αμέσως μετά, ο βουλευτής Πάνος Καμμένος ανέλαβε να υπερασπίσει τον αστυνομικό. Με αξιοσημείωτο ζήλο, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι τότε βρισκόταν στην αντιπολίτευση:
   «Ο εν λόγω νεαρός συνελήφθη και εδέχθη ότι δεν είναι ένας απλός πολίτης, αλλά ότι υπηρετεί κάποιες αναρχικές ομάδες, και δεύτερον αντιστάθηκε….”
   2.
   http://www.iospress.gr/mikro2002/mikro20020119.htm
   “Επάγγελμα: κυνηγός κεφαλών τρομοκρατών
   “Πότε και πού συνάντησε ο Μιχάλης Ράπτης τους τρομοκράτες”
   …………………….
   Ο κορυφαίος σύγχρονος “λιστογράφος” είναι όμως ένας άλλος θιασώτης των συνωμοτικών θεωριών και ΠΑΚοκυνηγός, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Καμμένος. Βεβαίως, όποιος έχει διαβάσει το πόνημα του κ. Καμμένου για την τρομοκρατία (“Τρομοκρατία. Θεωρία και πράξη”, “Ελληνική Ευρωεκδοτική”, Αθήνα 1992), δεν περιμένει αξιόπιστα στοιχεία από το συγγραφέα.
   Αποκαλύψεις…
   Εχουμε ασχοληθεί παλιότερα με τις αντιφάσεις, τις ψεύτικες “πληροφορίες”, τα οφθαλμοφανή λάθη του βιβλίου (20/3/99 και 1/4/01). Ομως ο κ. Καμμένος δεν αρκείται στις παλιές εκείνες αντιτρομοκρατικές του δάφνες. Ξεσπαθώνει τώρα και δηλώνει ότι γνωρίζει τα ονόματα 4 τρομοκρατών. Η συνταρακτική του δήλωση φιλοξενείται πρωτοσέλιδη και με μεγάλους τίτλους στην Espresso ……………..”.
   3.
   http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010401a.htm
   Ελευθεροτυπία, 1/4/2001
   ΣΥΝΩΜΟΤΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
   Τα πρωτόκολλα των σοφών της Ελλάδας
   1. 2.
   Τιμούμε τους σημαντικότερους εκπροσώπους των συνωμοτικών θεωριών στη χώρα μας. Η μέρα που διαλέξαμε ίσως δεν είναι η πλέον κατάλληλη. Διότι το χαρακτηριστικό των συνωμοτικών θεωριών δεν είναι τόσο το ίδιο το “ψέμα” όσο η κατασκευή μιας αληθοφανούς τερατολογίας………….
   ….ο βουλευτής της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος έχει αναδειχθεί στον κατεξοχήν «μετρ» του είδους…..”
   4.
   http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010401a.htm
   “Η ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ
   Η δημοσιογραφία της κουκούλας
   1. / 2.
   Εξίσου περιζήτητος είναι και ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος εξακολουθεί να θεωρεί τον εαυτό του επιστήμονα του είδους. Τον παρακολουθούσαμε όλοι να μας «ενημερώνει» τηλεφωνικά από το κότερό του στη Φολέγανδρο για τις εξελίξεις των ερευνών και να υποδεικνύει πρόσωπα και πράγματα. Την εγκυρότητά του ο κ. Καμμένος αντλεί από τη «μελέτη» του «Τρομοκρατία, θεωρία και πράξη» (Ελληνική Ευρωεκδοτική, 1992). Πρόκειται για το βιβλίο που πλασάρισε ο Γρυλλάκης και προκάλεσε σκάνδαλο, εφόσον διαπνέεται από τη γνωστή προσπάθεια να αποδοθεί στο ΠΑΚ-ΠΑΣΟΚ η ευθύνη της τρομοκρατίας. Αλλά το σοβαρότερο είναι ότι βρίθει ανακριβειών, ψεμάτων και λαθών (βλ. σχετικές αναφορές του «Ιού» στις 20/3/99, 1/4/01 και 19/1/02) και κυρίως καθορίζεται από μια ταύτιση με τις «υπηρεσίες ασφαλείας» της χούντας και μια απέχθεια για την αντίσταση. Κάτι παραπάνω ξέρει ο κ. Εβερτ που φρόντισε να διαχωρίσει τη θέση του, όταν συναντήθηκε με το νεότερο συνάδελφό του στα φιλόξενα παράθυρα του Mega (5.9)….”.
   5.
   http://www.iospress.gr/ios1998/ios19980419c.htm
   “ΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΣΤΟΝ ΟΤΕ
   Οι οπτικές ίνες της χούντας
   1. 2. 3.
   ……Γεώργιος Γεωργαλάς “Η ιδεολογία της Επαναστάσεως. Οχι δόγματα αλλά ιδεώδη” (Αθήνα, χχ). Χονδροειδής απόπειρα άρθρωσης “ριζοσπαστικού” πολιτικού λόγου από ένα άλλο αστέρα της χουντικής προπαγάνδας, μικρότερου σαφώς βεληνεκούς από το διανοούμενο Παπακωνσταντίνου. Ο συγγραφέας επανήλθε πρόσφατα στο προσκήνιο, προσφέροντας τα φώτα του σε ανερχόμενους εθνικόφρονες όπως ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος………..”.
   Και για να μην μακρυγορώ, με απλό γκουγκλάρισμα στην ιστοσελίδα του Ιου:
   6, 7. 8:
   SAS εναντίον Ναξάκη – α
   http://www.iospress.gr/…/ios20010414a.htm
   14 Απρ. 2001 – Ακόμη πιο προχωρημένες υπήρξαν, ωστόσο, οι εμπνεύσεις του δημιουργού του SAS από την επαφή του με τον Πάνο Καμμένο. Ενα από τα …
   Για το βιβλίο «Φάκελος 17Ν»
   http://www.iospress.gr/extra/papatel.htm
   9 Φεβ. 2003 – Το βιβλίο «Φάκελος 17 Ν» θα μείνει στη σχετική βιβλιογραφία δίπλα σε αντίστοιχα πονήματα του Δήμου Μπότσαρη ή του Πάνου Καμμένου. Οσο …
   Το μυστικό της Ηγουμενίτσας – β
   http://www.iospress.gr/…/ios20010923b.htm – Προσωρινά αποθηκευμένη
   23 Σεπτ. 2001 – *Ο Πάνος Σόμπολος αναπαράγει τις «πληροφορίες» αξιωματούχου της … ενώ ο βουλευτής Π. Καμμένος όπου να ‘ναι θα εξαρθρώσει τη διεθνή …
   Τέλος λίγο πολιτικό κουτσομπολιό:
   9.
   http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=26.09.2006,id=55912164
   “Αγωγή Παπαθανασίου κατά Κουλούρη, που κατονομάζει Καμμένο
   Στις 8 Φεβρουαρίου 2007 θα εκδικαστεί η αγωγή του υφυπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Παπαθανασίου εις βάρος του Κίμωνα Κουλούρη, καθώς ο τελευταίος δεν επανόρθωσε τα όσα είπε για σχέσεις Φιλίππου, ΦΑΓΕ με Παπαθανασίου. Και μάλιστα δεν αρκέστηκε σ’ αυτό, αλλά το βράδυ είπε (στο MEGA) ότι αυτός που του έδωσε την πληροφορία για την εκδήλωση υπέρ Παπαθανασίου στο σπίτι του κ. Φιλίππου ήταν ο βουλευτής της Ν.Δ. (και πρώην γαμπρός του ιδιοκτήτη της ΦΑΓΕ) Πάνος Καμμένος……..Ο Π. Καμμένος, πάντως, μιλώντας νωρίτερα στην «Ε» από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται, διέψευσε οποιαδήποτε δική του εμπλοκή στο θέμα, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε για το θέμα, το χαρακτήρισε «δευτερευούσης σημασίας…..”.
   Απάντηση

   ——————–

   omadeon
   Ιανουαρίου 6, 2012 στις 11:18
   Καλώς ήλθατε κ. Λασκαράτε… Χαίρομαι ιδιαίτερα που τα φέρατε, όλα αυτά.
   Ετοιμαζόμουν να τα ψάξω αλλά… βαριόμουν πολύ !!! ΧΑΧΑΧΑ
   Απλούστατα τον Καμμένο τον έχει… κάψει κανονικά ο “Ιός”, ο οποίος παρά τα σποραδικά λάθη ερμηνείας του είναι πολύ αξιόπιστος στα στοιχεία του. Μόνο για το τελευταίο λινκ που φέρατε έχω επιφυλάξεις. Ο λόγος που δεν έκανε τη μήνυση είναι γιατί το θέμα είναι σχεδόν αστείο και θα έχανε τη δίκη. ΤΟΣΟ απλά…
   Εγώ δεν τον θεωρώ ανέντιμο άνθρωπο. Απλώς… μπουνταλά και ημι-ακροδεξιό στο παρελθόν. Σίγουρα ΔΕΝ θα μας σώσει αυτός τώρα, αλλά όταν λέει κάποιες αλήθειες είναι ανέντιμο να κωφεύουμε.

   ——————–

   omadeon
   Ιανουαρίου 6, 2012 στις 14:12
   ΕΚΤΑΚΤΟ υστερόγραφο (εκτός “πλαφόν” -χεχε- λόγω διορθώσεων που επείγουν)
   Κ. Λασκαράτε, σόρυ αλλά…
   καθώς κάνατε (προφανώς) copy κείμενό σας από αλλού, δεν αντιγράφτηκαν σωστα μερικά λινκ.

   1) λάθος ήταν το λινκ σε “SAS εναντίον Ναξάκη -α”. Το σωστό είναι αυτό

   http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010414a.htm

   Το ξαναδιάβασα, αλλά δεν βρήκα κανένα ΣΟΒΑΡΟ στοιχείο κατά του Καμμένου.
   Κάτι… ψιλοπράματα μόνο, που τον εμπλέκουν έμμεσα σε μπούρδες άλλων.

   2) Επισης λάθος λινκ στο “μυστικό της Ηγουμενίτσας -β”. Το σωστό είναι αυτό
   http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010923b.htm

   Εκεί έψαξα για τη λέξη “Καμμένο” αλλά βρήκα ΜΟΝΟ μία φράση ειρωνείας κατά του Καμμένου, στο τέλος

   “ενώ ο βουλευτής Π. Καμμένος όπου να ‘ναι θα εξαρθρώσει τη διεθνή τρομοκρατία και το ΠΑΣΟΚ”.
   (Καλά κρασιά) – πάντως όντως υπήρξε μπουνταλάς κι έκανε λάθη κωμικά, έως εξοργιστικά…

   3) Ο “ιός” δεν είναι πάντα αξιόπιστος. Διαπιστώνω τώρα ότι ένα ποστ που προβάλλει υπέρ το δέον περιέχει μια οφθαλμοφανή ανακρίβεια. Αυτό εδώ

   http://www.iospress.gr/texts_2011/20110130.htm
   (με τον πομπώδη τίτλο “Σπίθα, Τιμή, Χρυσή Αυγή;”). Το κείμενο στο λίνκ είναι μικρό, το εξής

   Η κίνηση Θεοδωράκη προτείνει στα μέλη της να μελετήσουν συνωμοσιολογικά βίντεο ενός Χρυσαυγίτη
   Σπίθα, Τιμή, Χρυσή Αυγή;
   του ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΑΡΡΑ
   […]
   Το ένα από τα «ντοκουμέντα» (που βέβαια κυκλοφορούν εδώ και καιρό στο You Tube) είναι συνέντευξη ενός από τους πιο ανυπόληπτους Αμερικανούς συνωμοσιολόγους, του ακροδεξιού Alex Jones, πολιτευτή των Ρεπουμπλικάνων, ο οποίος «αποκαλύπτει» ότι η Ενωμένη Ευρώπη είναι δημιούργημα σιωνιστικής και ναζιστικής συνωμοσίας μέσω της λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Και το χειρότερο: το τελευταίο βίντεο που προτείνει ο Μίκης είναι ένα αντισημιτικό και ανοιχτά φασιστικό παραλήρημα, το οποίο έχει συντάξει ένας Χρυσαυγίτης με το ψευδώνυμο Tsiboukas, στο οποίο εμφανίζονται ακόμα και οι Βορειοηπειρώτες ως όργανα των Εβραίων.
   Κάποιος να ενημερώσει τον κ. Θεοδωράκη ότι έμπλεξε με κακές παρέες.

   Το ΜΙΣΟ όλων αυτών, ΕΙΝΑΙ σωστό. Δηλαδή τα περί Χρυσαυγίτικου Βίντεο.
   Το πρώτο μισό όμως είναι ΛΑΘΟΣι, διότι ΔΕΝ ήταν βίντεο του Alex Jones αλλά η “θεωρία του ΣΟΚ” της Naomi Klein. Ετερον Εκάτερον κ. Ψαρρά…

   [………..]

   ———————

   omadeon
   Ιανουαρίου 6, 2012 στις 11:01
   Καλημέρα…
   Απλούστατα, τον Καμμένο τον έπιασε αμόκ (και ορθώς τον έπιασε, είναι υγιής αντίδραση) όταν ξύπνησε από τα… χαβιάρια και τους αστακούς (κλπ. κλπ.) και κατάλαβε ότι γενικά όλη η χώρα κινδυνεύει, όχι μόνο ο απλός λαός αλλά και ΚΑΘΕ ντόπιος αστός.

   Είχε πει κάτι ακροδεξιές μπούρδες στο μακρινό παρελθόν, τότε που δεν είχε ΤΙ άλλο να ασχοληθεί και είχε πωρωθεί εθνικιστικά. Και τώρα εθνικιστικά πωρώθηκε, αλλά… αυτή τη φορά σχεδόν σωστά. Γιατί τώρα πραγματικά κινδυνεύει η χώρα, δηλαδή ο λαός της (πλην ελάχιστων διαπλεκόμενων κροίσων). Εικάζω ότι… αν και πολύ πλούσιος, δεν είναι διαπλεκόμενος, οπότε όσους κάνανε λαμογιές τους μισεί (πολύ δικαίως).

   Πολλοί αριστεροί και ανάρχες όμως, είναι τόσο μαλάκες, ώστε… μόνο που σχολιάζω το ποστ αύριο θα με πουν “πατριδοκάπηλο” (κάποιος ήδη το είχε κάνει, και αν το ξανακάνει θα το μετανοιώσει αυτή τη φορά).
   Αλλά… σόρυ, ΔΕΝ με συγκινεί καθόλου το ελληνικό έθνος, ή η σημαία, ή η “ένδοξη ιστορία”, κλπ. κλπ.

   ΔΕΝ χρειαζόμαστε τον Καμμένο για να πει το αυτονόητο, ή και… να το χαλάσει κιόλας, γιατί συμμαχία με “εξωκοινοβουλευτική δεξιά” ΔΕΝ μπορεί ποτέ να γίνει ανεκτή. Για μένα όποιος ανέχεται σύμμαχο το φασισμό μπορεί να πάει να γαμηθεί. Υπάρχει μια εξίσωση που ισχύει για το θέμα αυτό:

   Φασισμός + X = Φασισμός
   (όπου το σύμβολο “+” σημαίνει συμπαράταξη).

   Ο πραγματικός φασισμός μαγαρίζει ότι αγγίζει, σαν τα σκατά. Αν αναμείξεις σκατά με φαγητό ΔΕΝ θα έχεις κάτι που τρώγεται. Θα έχεις ΜΟΝΟ σκατά (για κάθε πρακτικό σκοπό). Αλλιώς… φάτα (μόνος σου μεγάλε).

   Εχω πολλά άλλα να πω αλλά βαριέμαι. ΕΚΤΙΜΩ τις δηλώσεις του Καμμένου (τις πιο πολλές) αλλά δεν τον θεωρώ απαραίτητο. Απλά… καλό είναι να γαβγίζει σε μια βουλή υποταγμένων ευνούχων πεκινουά. Αλλά ΔΕΝ περιμένω αποτέλεσμα, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Ο λαός δεν ξυπνάει αν δεν πεινάσει πάααρα πολύ.
   Οο κι αν φωνάζει ο (κάθε) Καμμένος, από την πλειοψηφία των ηλιθίων είναι “γραμμένος”.

   ——————-

   laskaratos
   Ιανουαρίου 6, 2012 στις 12:03
   Επιτρέψτε μου να πω δυο λόγια ακόμη:
   Διαγράφω το παρελθόν Καμμένου.
   Είναι ένας τίμιος πατριώτης που θέλει να σώσει τον λαό μας.
   Μπράβο του.
   Πριν όμως ξεκινήσετε μαζί του για να καταλάβετε τα χειμερινά ανάκτορα Παπαδήμου, ρωτείστε τον:
   1. Ποιά είναι η θέση του για την φορολόγηση του Κεφαλαίου, των εφοπλιστών κλπ
   2.Ποιά είναι η θεση του για την φορολόγηση της Εκκλησίας και για τον χωρισμό της από το Κράτος;
   3. Ποιά είναι η θέση του για τους Υπερεξοπλισμούς, που γονάτισαν οικονομικά τη χώρα, θέριεψαν το μίσος με τους γείτονες, έχτισαν βίλες υπουργικές και χρηματοδότησαν τη δυτικη βιομηχαία όπλων;
   4. Ποιές είναι οι θέσεις του για τα δικαιωματα των μεταναστών;
   5. Ποιές είναι οι θέσεις του για τα εργατικά δικαιώματα;
   6. Ποιές είναι οι θέσεις του για τα ατομικά δικαιώματα;
   7. Τι ψήφιζε αυτός όταν η ΝΔ εφερνε τους Νόμους περί ευθύνης υπουργών;
   8.Ποιές είναι οι θέσεις του για τα σκάνδαλα Καραμανλή, Ζαχόπουλου, Παυλίδη, Βουλγαράκη, της ΝΔ γενικά κλπ;
   9. Ποιά είναι η θέση του για το Βατοπαίδι;
   10. Ποιές είναι οι θέσεις του για τους αστυνομικούς που βασανίζουν μετανάστες, φυλακισμένους κλπ
   11. Τι πιστεύει για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια;
   Θα μπορούσα να απαριθμήσω δεκάδες ακόμη ερωτήματα, αλλά ας σταματήσω εδώ.
   Απάντηση

   ————————–

   omadeon
   Ιανουαρίου 6, 2012 στις 12:12
   Κύριε Λασκαράτε.
   Κάνατε ματ σε 11 κινήσεις (ομιλώ ως παρατηρητής, διότι… δεν έπαιξα καν, ως αντίπαλος).

   Οπότε… ας σκεφτούν ΣΟΒΑΡΑ τις 11 ερωτήσεις σας άλλοι ενδιαφερόμενοι, μην τυχόν και καούμε όλοι.
   Εγώ θα εφαρμόσω αυτο-πειθαρχία πολυλογίας… 11 σχολίων από άλλους (μέχρι να επανα-πολυλογήσω).

   Λαός ποτέ νικημένος, και προ πάντων ποτέ καμμένος! XAXAXA

   —————————

   (μετά από πολλά σχόλια άλλων)

   —————————

   omadeon
   Ιανουαρίου 6, 2012 στις 14:57
   Αδυνατώ να τηρήσω το… πλαφόν [πολυλογίας] μου, αλλά… φεύγω εκτός νετ σε λίγο (και θα… αναπληρώσω μέσω σιωπής).

   Κάτι σημαντικό. Αυτή εδώ η συζήτηση, έτσι όπως εξελίχτηκε, νομίζω ότι ξεπερνάει τα στενά όρια των συνηθισμένων αντιπαραθέσεων (που απλώς επιβεβαιώνουν τις απόψεις του κάθε σχολιαστή στο μυαλό του). Είναι νομίζω μια κατ’ εξοχήν “διαλεκτική συζήτηση”, που έχει θέσεις και αντιθέσεις, αλλά ΚΑΙ συνθέσεις. Προσωπικά συμφωνώ με σημαντικά πράματα που είπαν όλοι, ενώ κι εγώ ακόμη έφερα διαφορετικές πτυχές στο φως, από τη φύση τους αντιφατικές.

   Ενα πράμα μόνο, λέω στο φίλο fantomas και φεύγω.
   Η άποψή του, θέτει σαν προϋπόθεση οποιουδήποτε αγώνα την απόρριψη σχεδόν όλων των θεσμών και πραγματικών καταστάσεων που υπάρχουν σήμερα. Αυτό είναι άτοπο. ΜΕΣΑ από όσα υπάρχουν σήμερα, ΤΩΡΑ, παλεύει κανείς για το αύριο. Οχι ρεφορμιστικά, αλλά ούτε και… με “δογματική επαναστατικότητα”.
   Το λάθος εδώ είναι μια μονομέρεια, νομίζω, που οδηγεί σε αδιέξοδο ή και κατάργηση κάθε πάλης.
   Δηλαδή όπως λέει, στο τέλος…

   δηλαδη να επιβιωσουμε την κριση και να γυρισουμε στον παλιο καλο καιρο.
   προσωπικα δεν θα παρω.
   δηλωνω οπαδος της κρισης και ευχομαι να καει το γαμωσπιτακι μας μπας και χτισουμε τιποτα καινουριο.

   Στην πραγματικότητα, ΑΝ περιμένουμε εξέγερση τόσο ακραία ώστε να καταργήσει ΚΑΙ τη Βουλή κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον, κι ευχόμαστε κιόλας να χειροτερέψει η κρίση, προκειμένου να γίνει αυτό, μάλλον έχουμε “ξεφύγει” σε τελείως λάθος δρόμο (βοηθώντας κάτι πολύ επικίνδυνο μέσω απραξίας).
   Οπως εξήγησε και ο αναρχικός ανθρωπολόγος David Graeber (googlable) ΟΛΑ τα συστήματα οικονομίας και πολιτικής οργάνωσης ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΔΗ ταυτόχρονα, εν παραλλήλω. Ακόμη και ο πιο άγριος καπιταλισμός (λέει) “χρειάζεται κάποια κομμουνιστικά συστατικά”, γιατί χωρίς αυτά θα είχε ήδη καταρρεύσει.
   Π.χ. κι εμείς χρειαζόμαστε τούτη εδώ την περιορισμένη “άμεση δημοκρατία διαλόγου” για να προχωρήσουμε πιο πέρα, αλλά ΚΑΙ το σύστημα χρειάζεται να ΜΗΝ την απαγορεύει (γιατί αν μας φιμώσει τότε θα γίνει πιο φασιστικό, άρα και πιο ευάλωτο σε ανατροπή, κ.ο.κ.)
   Με άλλα λόγια δεν νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη επιλογής “μαύρου ή άσπρου”, ή μεταξύ π.χ. κοινοβουλευτισμού και αμεσο-δημοκρατίας, ή μεταξύ ρεφορμισμού και επανάστασης.
   Αντίθετα υπάρχει ανάγκη ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ επεξεργασίας (ξέεερει ο αναρμόδιος ΤΙ εννοώ) ΚΑΙ στο ένα ΚΑΙ στο άλλο ΚΑΙ σε πολλά άλλα. Πρέπει να συνηθίσει και ο εγκέφαλός μας την “παράλληλη επεξεργασία”. Οταν π.χ. υπάρχουν δύο πιθανά ενδεχόμενα, Α και Β, με ποσοστά πιθανότητας 10% και 90% αντίστοιχα, ΔΕΝ καταργούμε το Α επειδή έχει μόνο 10%, αλλά το κρατάμε στο νου μαζί με όλες τις συνέπειές του. Ακόμη περισσότερο λαμβάνουμε υπ΄όψη ΚΑΙ τα δύο, τα Α και Β, όταν ΗΔΗ συμβαίνουν ταυτόχρονα.
   [……..]

   —————————-

   (παραλείπω διάφορα άλλα που είπα – και είπαν…)
   …αλλά τελειώνω με ένα τουητ του ίδιου του Καμμένου, που δείχνει πόσο… αμετανόητος παραμένει (σε άλλο θέμα)

   • Ήταν τεράστιο fail του Καμμένου που πήρε το μέρος των αμφιβίων λιμανόμπατσων κι έχω πάμπολλους λόγους για να το πω αυτό – και μάλιστα λόγους όχι μόνον αρεστούς στην Αριστερά, αλλά και λόγους που θα μπορούσαν και τους αυτοπροσδιοριζόμενους ως πατριώτες (λες κι οι υπόλοιποι που δεν κάνουμε σημαία και trademark τη φιλοπατρία και δεν κορδακιζόμαστε για το πού υπηρετήσαμε φαντάροι και πόσο γαμάτοι ήμασταν με το G3 είμαστε εκ γενετής προδότες) να τους πείσουν. Θα τα πούμε όμως αργότερα αυτά.

 4. Σημερινό μου σχόλιο στο You Pay Your Crisis
  http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2012/03/blog-post_3376.html?showComment=1332408012359#c4868765786948515076

  Δεν νομίζω Μάρκο ότι σου απέδωσε κανείς πράματα που δεν είπες. Κάποιες λογικές συνέπειες (ή «παρενέργειες») ορισμένων που ειπες, επισήμανε η διαχειρίστρια του blog. Κι είναι προφανείς και σε μένα, αν και… μπορεί να μην είναι προφανείς σε σένα. Γενικά, έχουμε πρόβλημα, με αυτές τις «λογικές παρενέργειες».

  Π.χ. αυτή τη στιγμή το ΚΚΕ προτιμάει συνειδητά να ΜΗ δεχτεί καμμία ευρύτερη συμμαχία με άλλους, πολύ πιθανώς καταδικάζοντας έτσι το λαό (λόγω μη-συνεργασίας της αριστεράς) σε χειροτέρεψη της εξαθλίωσής του, αν επικρατήσει μετά τις εκλογές κάποια μνημονιακή συνεργασία τύπου «Παπαδήμιος 2».
  ΑΥΤΟ το σενάριο παίζει _τώρα_, αλλά το ΚΚΕ (όπως και άλλοι) δεν το βλέπει. Νομίζοντας ότι «η εξαθλίωση θα φέρει επανάσταση», διαπράττει κραυγαλέο λάθος, γιατί στο τέλος ο λαός θα φτύσει _και_ το ΚΚΕ.
  Περισσότερα για το θέμα, εδώ:
  https://omadeon.wordpress.com/2012/03/21/peri-kke/

  ________________

  Αν βαριέστε να κάνετε κλικ, η προηγούμενη στιχομυθία στην οποία απάντησα ήταν

  marκos είπε…

  Τελικά χρειάζεται πολύ μυαλό.
  -παρ΄το απόφαση. Ο βασικός νόμος του καπιταλισμο’υ είναι η εξαθλίωση των πάντων.
  Χωρίς εξαθλίωση δεν γίνεται επανάσταση. γκε-κε?-

  21 Μαρτίου 2012 6:46 μ.μ.
  —————
  You Pay Your Crisis είπε…

  Δηλαδη Μαρκο,
  κακως διαμαρτυρομαστε για τη λιτοτητα. Κανονικα θα επρεπε να ζηταγαμε ακομα πιο πολλή, ακομα πιο σκληρή.
  Μη τους το πουμε ομως, γιατι θα μας την κοψουνε…

  21 Μαρτίου 2012 8:14 μ.μ.
  ————-
  marκos είπε…

  YOU PAY , μη μου αποδίδεις πράγματα που δεν είπα, την ώρα που ετοιμάζουμε το πανώ και την οργάνωση για την παρέλαση.
  Οι Μαρξιστές προειδοποιούν οτι ο καπιταλισμός οδηγεί τους πάντες στην εξαθλίωση.
  Οσο πιο γρήγορα πάμε στο σοσιαλισμό τόσο καλλίτερα, και γι΄αυτό αγωνιζόμαστε.
  Ομως αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα των εργαζομένων και πέρα από την μυωπική στενή εθνική αντίληψη των ανεγκέφαλων σαν τον προηγούμενο σχολιαστή και συμφωνούμε με τον αρθρογράφο που φιλοξενείς.

  22 Μαρτίου 2012 9:18 π.μ.

  ____________________

  Επίσης… πολύ καλό βρίσκω το άρθρο, που «υπάρχει και σε άλλες γλώσσες»:
  http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2012/03/blog-post_3376.html
  Για ένα μαζικό ευρωπαϊκό κίνημα αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό και ενεργής αντίστασης στις πολιτικές λιτότητας*

 5. Μια πρόχειρη κριτική τώρα, στο άρθρο του Μπαλασόπουλου:
  (το παρόν σχόλιο ίσως γίνει νέο ποστ)

  «Σύντομες παρατηρήσεις για τη διαμάχη σχετικά με τη στρατηγική του ΚΚΕ στην περίοδο 1941-48»
  http://leninreloaded.blogspot.com/2012/03/1941-48.html

  Ουσιαστικά, εδώ ο Μπαλασόπουλος στηρίζει το ΚΚΕ, για τη σημερινή μη-συνεργασία του με άλλους (της αριστεράς) με βάση τα εξής

  …η επίκληση, από φορείς και χώρους εκτός του ΚΚΕ, της στρατηγικής του ΕΑΜ ως μοντέλου προς μίμηση γίνεται επίσης με βάση ρητή αναφορά στις αναγκαιότητες της πολιτικής στρατηγικής του παρόντος.

  * Η επίκληση αυτή είναι απόλυτα διαφανής ως προς τις πολιτικές της προθέσεις, και έτσι καθιστά εξίσου διαφανή και την κριτική σ’ αυτή εκ μέρους του ΚΚΕ: πρόκειται για ένα εργαλειακά ιστορικιστικό επιχείρημα υπέρ μιας πολιτικής συμμαχιών που θα προτάξει τον «εθνικό» χαρακτήρα ενός «αντιμνημονιακού μετώπου» πάνω από το ταξικό πρόταγμα της εργατικής αντικαπιταλιστικής πάλης έτσι ώστε να μην «αποξενωθούν» τα ημι-αστικά και μικροαστικά στρώματα από τον νέο σοσιαλδημοκρατικό «αγώνα». Και αυτό είναι όλο το νόημα της σημερινής διαμάχης γύρω από το θέμα: η πίεση στο ΚΚΕ να δεχτεί να εκπορνεύσει την ιστορία του –που σπατουλάρεται δεόντως ως «ηρωϊκή», κατ’ αντιπαράθεση, βέβαια, με τον σημερινό θλιβερό «σεχταρισμό»– για το καλό μιας πολιτικής συμμαχίας που θα βρίσκεται αναπόφευκτα υπό αστική και μικροαστική ηγεμονία. Αυτό προβάλλεται ως πολιτική και ηθική αναγκαιότητα και η αντίσταση σ’ αυτό, θέλουν να μας πείσουν, είναι μικρόνοη, οπισθοδρομική και αντιδραστική πολιτική επιλογή.

  Κατ αρχάς είναι βλακώδες να λέμε ότι μια τέτοια πολιτική συμμαχία «θα βρίσκεται αναπόφευκτα υπό αστική και μικροαστική ηγεμονία», με δεδομένο ότι η ισχυρότερη δύναμη (εκλογικά) σε αυτή τη συμμαχία θα είναι (εξ ορισμού, λόγω αριθμού ψήφων) το _ίδιο_ το ΚΚΕ.

  Δεύτερον, εδώ… ο Μπαλασό (όπως και η πολιτική του ΚΚΕ) ζει τελείως στην κοσμάρα του, αποδεδειγμένα. Διότι ΔΕΝ υπάρχει καμμία ανάγκη να «εγκρίνει» (το ΚΚΕ) τον λεγόμενο «εθνικό» χαρακτήρα ενός «αντιμνημονιακού μετώπου», πάνω από το «ταξικό πρόταγμα». Τα πράματα είναι πολύ πιο πεζά και εξαιρετικά απλά.

  -Είτε λαμβάνονται ορισμένα απλά σημαντικά μέτρα κατά του μνημονίου (που έχει προτείνει μεγάλος αριθμός αντι-μνημονιακών, μεταξύ των οποίων και το ίδιο το ΚΚΕ) ώστε να γλυτώσει ο λαός τα ΠΟΛΥ χειρότερα (που επίκεινται)
  -Είτε δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο και η εξαθλίωση του λαού θα ενταθεί.

  Εξάλλου, ας δεχτεί ΤΩΡΑ τη συνεργασία για να μπει στη Βουλή (ενισχυμένο) και ας κάνει _μετά_ όσα θεωρεί σωστά.
  ΠΟΥ είναι το πρόβλημα?
  ΠΟΙΟΝ κοροϊδεύει δηλαδή, το ΚΚΕ??? Μήπως… τον ίδιο του τον εαυτό? 😛

  Ε, προφανώς το ΚΚΕ νομίζει ότι θα κερδίσει και πολιτική δύναμη, έτσι. Αυταπατάται όμως, διότι (στη χειρότερη των περιπτώσεων) μετά από μερικά ακόμη χρόνια εξαθλίωσης, ο λαός θα φτύσει _και_ το ΚΚΕ, αν αυτό τον προδώσει ΤΩΡΑ, στα πολύ απλά πράματα όπου το ΚΚΕ αρνείται τη συνεργασία με άλλους.

  * Όπως συμβαίνει συνήθως, σ’ αυτού του είδους τις αντιπαραθέσεις υπάρχει ένας διαμεσολαβητής ο οποίος παραμένει αόρατος και ακατανόμαστος. Ας τον κατονομάσουμε λοιπόν. Το όνομά του είναι Ανδρέας Γεωργίου Παπανδρέου, και αυτό που έκανε τον Αύγουστο του 1982 ήταν να περάσει από την Βουλή των Ελλήνων το νομοσχέδιο για την αναγνώριση της «εθνικής αντίστασης» ως εθνικής, δηλαδή ρητά και κατηγορηματικά όχι ως τμήματος ενός ταξικού χαρακτήρα ένοπλου αγώνα. Η εκ των υστέρων «εθνικοποίηση» του αγώνα του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ προωθήθηκε με περισσή επιτυχία ως απάντηση στον μεταπολεμικό στιγματισμό των κομμουνιστών ως «εθνικών προδοτών/μειοδοτών», με το κόστος φυσικά του να τους «δικαιώσει» καπελώνοντάς τους ως λίγο-πολύ φουστανελάδες του εικοστού αιώνα. Ο ταξικός χαρακτήρας της ένοπλης εξέγερσης θάφτηκε με όλες τις τιμές της εθνικής νομιμότητας, και η ΠΑΣΟΚάρα εκμεταλλεύτηκε τον λυσσαλέο αντικομμουνισμό του δεξιού παρακράτους για να κάνει την κουτοπόνηρη δουλειά της με το αίμα, τα δάκρυα και τους διωγμούς των δικών μας προγόνων.

  Απαντήσεις:
  1) ΚΑΚΩΣ μπερδεύεται εδώ μια παλιά ενέργεια του Ανδρέα Παπανδρέου, πολλά χρόνια πριν, σε διαφορετικό θέμα… με το σημερινό θέμα της κρίσης και των έκτακτων συνθηκών (και απαιτήσεων για δράση) που τη συνοδεύουν. Το να νομιμοποιήσει κανείς (μέσα σε συνθήκες ομαλότητας) μια παρελθούσα περίοδο αντίστασης σε κατοχή, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το ίδιο πράμα, με το να δρα στο ΠΑΡΟΝ (σε συνθήκες ακραίας κρίσης), έτσι ώστε να διευκολύνει την αναγκαία ΤΩΡΙΝΗ αντίσταση του λαού.

  2) Εδώ, η… κομμουνιστάρα (ο Αντωνάκης, όπως και το ίδιο το ΚΚΕ) εκμεταλλεύεται έναν ασήμαντο σήμερα «αντικομμουνισμό», σαν δικαιολογία για να λασπώσει τους πάντες (στην αριστερά) σαν είτε αντι-κομμουνιστές, είτε (κρυφο-)ΠΑΣΟΚους, είτε κάτω από «αστική και αντιδραστική ηγεμονία», πράμα άτοπο γιατί αναφέρεται κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα αριστερά κόμματα, που ΔΕΝ είναι έτσι, παρά τα ελαττώματα τους…

  * Αυτό λοιπόν που μου ζητούν οι ΠΑΣΟΚοι νέας κοπής, έτσι τους αντιλαμβάνομαι εγώ, είναι να ανεχτώ το δεύτερο ξεπούλημα της ιστορίας, μεταξύ άλλων, δικών μου συγγενών, για να κάνει τη δουλίτσα της εκ νέου, και αφού τα σκάτωσε παντοιοτρόπως, η άμωμος και ευκλεής ελληνική αστική τάξη. Να την κάνει, λέει, μετατρέποντας τον ενδοαστικό συμβιβασμό που ονομάστηκε «αναγνώριση της εθνικής αντίστασης» σε «πρόταγμα» του δικού μου πολιτικού αγώνα ως κομμουνιστή, που θα ξανακαπελωθεί, δική μου συναινέσει, από τον θολοπασόκικο «εθνοαπελευθερωτισμό» του κάθε ανανήψαντος «αντιμνημονιακού». Σ’ αυτό θα ήθελα να απαντήσω μονολεκτικά και με υπερήφανα εθνική αγένεια: Πάρ’ τε τ’ αρχίδια μου!

  Ααα, καλάαα!…

  Εδώ, η κατα-συκοφάντηση των πάντων (πλην-ΚΚΕ) σαν «ΠΑΣΟΚων νέας κοπής» συνδυάζεται με κραυγαλέα αλαζονεία και εξοργιστική βλακεία. Τον «θολοπασόκικο εθνοαπελευθερωτισμό» (που έπλασε κυρίως η φαντασία του) ο Αντωνάκης να τον… βάλει εκεί που ξέρει (χωρίς βαζελίνη). :mrgreen:

  Η _ουσία_ είναι η εξής. Οτι η χώρα και ο λαός της αντιμετωπίζουν ΤΩΡΑ μια ακραία κατάσταση, που ισοδυναμεί με έγκλημα οικονομικής γενοκτονίας. Οπότε, απαιτείται μια σειρά από άμεσα, πολύ απλά μέτρα αντίστασης, τα οποία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ εφικτά χωρίς τη συνεργασία _και_ του ΚΚΕ, σε επίπεδο _πολύ_ στοιχειώδες, μιας λίστας μέτρων που θάπρεπε να προσυπογράψουν όλοι, έτσι ώστε να εμποδιστεί η επικράτηση του Μαύρου Μετώπου, σαν κυβέρνηση «Παπαδήμιος 2».

  Αλλά… οποιαδήποτε απαίτηση, εκ μέρους του ΚΚΕ, να έχει αυτό την «ηγεμονία», είναι βλακώδης, αφού εκ των πραγμάτων (λόγω αριθμού ψήφων) θα ΗΓΕΙΤΑΙ έτσι κι αλλοιώς το ΚΚΕ, σε μία τέτοια αριστερή κυβέρνηση συνεργασίας. Στην πραγματικότητα όμως, δεν νοιάζεται τόσο για την «αστική και μικροαστική ηγεμονία», όσο για το να… βγάζει σπυράκια κατά της απλής συμπαράταξης με συμμάχους (κυρίως από το χώρο της αριστεράς) τους οποίους το ΚΚΕ δεν εγκρίνει και κατα-συκοφαντεί.

  • Φυσικά, η… αρθράρα του αλαζόνα λενινιστή προσέλκυσε και αρκετά δυσμενή σχόλια, στα οποία απάντησε ο ίδιος με τόνους… λάσπης κατά σχολιαστών, αλλά και με «επιχειρήματα» του ΚΩΛΟΥ.

   Υπάρχει κι ένας τακτικός (πια) σχολιαστής του, που υπογράφει σαν «Δημήτρης», κι έφαγε μπόλικη λάσπη αλλά παραμένει απτόητος. Στο τέλος έκανε όμως ένα ασήμαντο λάθος, που το εκμεταλλεύτηκαν: Εκανε κόπυ-πέηστ εκεί, κάποιο άλλο σχόλιο από άλλο χώρο (πολύ πιθανώς δικό του αλλά υπογεγραμμένο ανώνυμα) με αποτέλεσμα να φάει την… τελειωτική λάσπη, ότι είναι και… τρολ (!):

   Molotov
   Mar 21, 2012 02:59 AM
   Θα εκδώσεις και πιστοποιητικά υγιών (αντισταλινικών) φρονημάτων σε λίγο?

   Αντώνη ο τύπος είναι προκλητικός. Πήρε από την πιο εμετική ΠΑΣΟΚοφυλλάδα την Lifo αυτούσιο απόσπασμα από σχόλια στον παρακάτω αντιΚΚΕ λίβελο και τα ποσταρε εδώ ως έχουν:

   http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/29396

   Συγκεκριμένα αντέγραψε το σχόλιο «ανώνυμου» στις 16.3.2012 | 15:08

   Αντωνης
   Mar 21, 2012 03:36 AM
   ΟΚ, κλασική περίπτωση τρολ, τελικά.

   Ε, όοοχι, ΚΑΘΟΛΟΥ «κλασική περίπτωση». ΚΑΜΜΙΑ σχέση δεν έχει με τρολ, ο πάντα-στο-θέμα και με υψηλού επιπέδου επιχειρήματα και γνώσεις, σχολιαστής Δημήτρης! Αν το πάμε έτσι… αλίμονο δηλαδή και σε μένα, που (όπως πολύς κόσμος) κατά καιρούς σε διάφορα μπλογκ έκανα κόπη-πέηστ τμήματα σχολίων μου, από κάπου αλλού.

   Αλλά αυτοί οι επικίνδυνοι φανατικοί, μπετόβλακες Κνίτες λασπολόγοι, που αποτελούν την (κύρια) κλάκα του Αντώνη ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ το διαδίκτυο και τις συνήθειές του!

   Ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή που μπουκάρανε λουδίτικα χτήνη στο διαδίκτυο και ΔΙΕΣΤΡΕΨΑΝ τις έννοιές του. Ενυουαίη…

   Αντιγράφω εδώ τα περισσότερα σχόλια του Δημήτρη, μαζί με άλλα ενδιαφέροντα από εκεί (όπου υπάρχει και κίνδυνος να σβηστούν).

   _____________________________________________

   Δημήτρης
   Mar 20, 2012 09:24 AM
   Τι σεχταριστική τοποθέτηση ενόψει της εθνικής επετείου των ημερών που εορτάζουμε την απελευθέρωση και την παλιγγενεσία του έθνους, ένα έθνος που καλούμαστε εν έτει 2012 να το ξαναϋπερασπιτούμε από την αναγεννημένη γερμανική επιθετικότητα που σε συνεργασία με τους σύγχρονους δωσίλογους επιχειρεί να μας ξαναϋποδουλώσει…

   Η 25η Μαρτίου είναι γιορτή όλων των Ελλήνων, και των δεξιών και των ακροδεξιών.

   Πέρα από την πλάκα πάντως η εμφάνιση της αντικατοχικής πάλης και του ΕΑΜ πρωτίστως ως εθνικού αγώνα και όχι ως ταξικού, ήταν η στρατηγική του ΚΚΕ από το 41. Στρατηγική που δεν αναιρέθηκε ούτε μετά τον εμφύλιο, όπου το ΚΚΕ προσπαθούσε να πείσει πως η δράσης του δεν είναι «εθνοπροδοτική». Αυτός είναι και ένας βασικός λόγος που στα τέλη της δεκαετίας του 50 προσπάθησε να πρωταγωνιστήσει στις διαδηλώσεις για την Κύπρο, παρά το γεγονός πως αυτές είχαν εθνικιστικό χαρακτήρα (ένωση με την Ελλάδα) και όχι βέβαια αντιαποικιακό. Οπότε είναι λίγο αργά να καταγγέλει κάποιος τις προσπάθειες ενσωμάτωσης της εαμικής αντίστασης στον αστικό εθνικό κορμό, όταν πρώτο το ΚΚΕ επεδίωξε να κάνει κάτι τέτοιο.
   —————-

   Αντωνης
   Mar 20, 2012 09:31 AM
   Α, δεν επιτρέπεται η κομματική αυτοκριτική για τους χειρισμούς της περιόδου. Εντάξει, να βγάλω τον πράσινο ήλιο στο μπαλκόνι τότε.

   —————————–

   Δημήτρης
   Mar 20, 2012 09:36 AM
   Δεν είδα καμία αυτοκρίτική, μόνο μισόλογα (από το ΚΚΕ).

   ——————————–

   Αντωνης
   Mar 20, 2012 09:40 AM
   Καλό διάβασμα!

   ————————-
   Δημήτρης
   Mar 20, 2012 09:46 AM
   Το έχω διαβάσει το δοκίμιο, πέρα από την απολογητική για τη χειρότερη στλινική περίοδο η «αυτοκριτική» για τη δράση του την επίμαχη περίοδο περιορίζεται στην απαρίθμηση κάποιων «λαθών» σε μία κατά τα άλλα σωστή στρατηγική. Έστω και έτσι πάντως αυτό συνιστά ένα βήμα προς της σωστή κατεύθυνση.

   ————————-

   Αντωνης
   Mar 20, 2012 09:49 AM
   Μαϊλης: Στα χρόνια της Κατοχής στρατηγική του ΚΚΕ ήταν η λαϊκή δημοκρατία η λαοκρατία, επί της ουσίας ένα στάδιο πριν την επαναστατική εργατική εξουσία, που είχε τα χαρακτηριστικά ενός εκδημοκρατισμένου αστικού καθεστώτος.

   Σε αυτή τη βάση πραγματοποιήθηκαν οι λαθεμένες πολιτικές επιλογές των Συμφωνιών του Λιβάνου και της Καζέρτας από την ηγεσία του ΚΚΕ, προηγουμένως η προσχώρηση του ΕΛΑΣ στο εγγλέζικο Στρατηγείο Μέσης Ανατολής (ΣΜΑ), που είχαν επιπλέον το στοιχείο του συμβιβασμού με τις αστικές δυνάμεις, στο όνομα της «εθνικής ενότητας» που επέβαλε αντίστοιχη πολιτική συμμαχιών.

   Πουρναράς, «Γιατί χάσαμε την επανάσταση;» (1978, εκδ. Σύγχρονη Εποχή–για να μη θεωρηθεί ότι είναι καμιά νέα μόδα κιόλας η κριτική στη στρατηγική του Κόμματος την περίοδο):

   http://leninreloaded.blogspot.com/2012/03/blog-post_3484.html

   ————————

   Δημήτρης
   Mar 20, 2012 10:03 AM
   Ναι μόνο που αυτή δεν είναι η επίσημη γραμμή του κόμματος. Μπορεί να καταγράφεται σε άρθρα διαφόρων στελεχών, προκαλώντας την μήνιν άλλων που καταγέλουν υπόγεια διαδικασία αναθεώρησης της ιστορίας και του προγραμματος του ΚΚΕ, δεν έχει όμως υιοθετηθεί δημόσια από το κόμμα. Εάν γινόταν κάτι τέτοιο θα έπρεπε το ΚΚΕ να αρνηθεί όλη του τη δράση από το 33- 34 όπου με την έλευση Ζαχαριάδη από το Κουτβ και τον έλεγχο του κομματικού μηχανισμού από αυτόν επιβλήθηκε η σταλινική στρατηγική των σταδίων και του αστικοδημοκρατικού χαρακτήρα της επερχόμενης ελληνικής επανάστασης, που οδήγησε μεταξύ άλλων και στο σύμφωνο Σοφούλη – Σκλάβαινα το 36. Αν έκανε τέτοιου βάθους αναθεώρηση και αυτοκριτική το ΚΚΕ δεν θα έπρεπε να αποκαταστήσει το Ζαχαριάδη αλλά τον πρώτο του γρμαματέα, τον Πουλιόπουλο και τον Μάξιμο, που από πολύ νωρίς είχαν αναλύσει με μαρξικούς όρους την απομάκρυνση του ΚΚΕ από τη στρατηγική της προλεταριακής επανάστασης και τους κινδύνους που αυτή εγκυμονούσε για την τάξη. Είδες εσύ λοιπόν πουθενά να κάνει μία τέτοιου τύπου ανθεώρηση και αυτοκριτική το ΚΚΕ;

   Αντωνης
   Mar 20, 2012 10:16 AM
   Δεν είναι λοιπόν επίσημη γραμμή ο Μαϊλης και το Δοκίμιο που παρουσιάζεται παντού (Ρίζος, εκδηλώσεις, στελέχη του ΠΑΜΕ, κλπ) ως η βασική θεωρητικο-ιστορική θέση του κόμματος σήμερα. Ποιος είναι; Εγώ;

   Όσο για αποκατάσταση Ζαχαριάδη, πάρε τη σφοδρή κριτική Μαϊλη στους χειρισμούς του λίγο μετά και κάνε τις αναγωγές σου.

   ————————

   Δημήτρης
   Mar 20, 2012 10:20 AM
   Έγραψα πως η αποκήρυξη της στρατηγικής των σταδίων δεν αναφέρεται ρητά στο δοκίμιο που παρέθεσες και σίγουρα δεν υπάρχει σαφής αποστασιοποίηση από τις επιλογές της ηγεσίας τη δεκαετία του 30. Άλλωστε θα ήταν κάπως αντιφατικό το ίδιο δοκίμιο να υμνεί τη σταλινική περίοδο της δεκαετίας του 30 και να καταγγέλει τη γραμμή των σταδίων που ο ίδιος ο Στάλιν επέβαλε στην Κομιντέρν και το ΚΚΕ την ίδια περίοδο. Ο Μαϊλης μπορεί να είναι πιο ξεκάθαρος στην τοποθέτηση σε αυτό το θέμα αλλά από ό,τι φαίνεται η ηγεσία κρίνει πως δεν θα γινόταν αποδεχτή μία τέτοιας κλίμακας αναθεώρηση από τη βάση (ακόμη) και γι αυτό δεν δεν την ενσωματώνει στα επίσημα κομματικά ντοκουμέντα, γι αυτο και το δοκίμιο είναι πολύ πιο προσεκτικό και σιβυλλικό στις διατυπώσεις του. Σε κάθε περίπτωση το ΚΚΕ με τις πρόσφατες ανθεωρήσεις του έχει πρόβλημα να συμβιβάσει την κριτική στη γραμμή των σταδίων της περιόδου εκείνης, με την επιδοκιμασία της εγκαθίδρυσης του σταλινισμού, της γραφειοκρατικοποίησης του κόμματος (με το ενελέητο κυνήγι κάθε εσωκομματικής αντιπολίτευσης) και του αυστηρού ελέγχου του από τη Μόσχα. Δεν μπορείς να είσαι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ…

   ————————

   Αντωνης
   Mar 20, 2012 10:25 AM
   «Έγραψα πως η αποκήρυξη της στρατηγικής των σταδίων δεν αναφέρεται ρητά στο δοκίμιο που παρέθεσες»

   «Γ. Ανάμεσα στον καπιταλισμό και στο σοσιαλισμό δε μεσολαβεί κάποιο ενδιάμεσο κοινωνικοοικονομικό σύστημα, επομένως δεν μπορεί να υπάρχει και κάποιος ενδιάμεσος τύπος εξουσίας. Ο χαρακτήρας της εξουσίας θα είναι ή αστικός ή εργατικός (προλεταριακός).»
   Β’ Τόμος

   «Σε αυτό το ζήτημα ο Ν. Ζαχαριάδης δεν μπόρεσε να δώσει την απάντηση που χρειαζόταν. Παρέμεινε εγκλωβισμένος στην στρατηγική των σταδίων, γεγονός που αποτυπώθηκε και στις αποφάσεις του 7ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, στρατηγική με την οποία πορεύτηκε το ΚΚΕ στον ένοπλο αγώνα 1946-1949.»
   Μαϊλης

   Δυο ερωτήσεις:

   1. Πόσο περισσότερο ρητά το θέλεις;
   2. Από ποια θέση πολιτικά το θέλεις περισσότερο ρητά; Ρωτάω γιατί κι εγώ θέλω ένα κάρο πράματα, αλλά το θεωρώ στοιχειώδες για σκοπούς διαφάνειας πριν τα απαιτήσω να ξεκαθαρίσω την δική μου πολιτική θέση. Πράγμα που σε κανένα σημείο ως τώρα δεν έχεις κάνει. Κάνε ένα κόπο λοιπόν να ξεκαθαρίσεις τους βασικούς άξονες του από ποια θέση μιλάς.

   ————————-

   Δημήτρης
   Mar 20, 2012 10:53 AM
   Βλέπω καμία απάντηση για την επιδοκιμασία του σταλινισμού την ίδια στιγμή που ασκείται κριτική στις στρατηγικές επιλογές της σταλινικής ηγεσίας του ΚΚΕ. Κανένας σχολιασμός για την επιδοκιμασία του γραφειοκρατικού καθεστώτος που επέβαλε η σταλινική ηγεσία (Ζαχαριάδης) με ταυτόχρονη κριτική στις επιλογές αυτής της ηγεσίας και καμία αποκατάσταση των κομμουνιστών εκείνων που έγκαιρα είχαν προειδοποιήσει για τους κινδύνους αυτών των επιλογών (Πουλιόπουλος, Μάξιμος).

   Όσο για τη δική μου θέση, πολύ σύντομα είναι η εξής:
   Ο σταλινισμός είναι αντεπαναστατικό ρεύμα το οποίο δεν εξαντλείται μόνο σε κάποιες πολιτικές επιλογές (στρατηγική των σταδίων πχ). Περιλαμβάνει (μεταξύ άλλων) ένα συγκεκριμένο οργανωτικό μοντέλο (γραφειοκρατικός συγκεντρωτισμός), μία συγκεκριμένη αντίληψη για τη σχέση κόμματος τάξης: το κόμμα είναι ο μόνος φορέας του κομμουνισμού και η εργ. τάξη αποτελει τους στρατιώτες που θα φέρουν το κόμμα στην εξουσία για να πραγματοποιήσει τον κομμουνισμό. Ο οποίος θα επέλθει μέσα από τη συγχώνευση του κόμματος με το κράτος και τη γιγάντωση του δεύτερου ώστε να ελέγχει κάθε σφαίρα της κοινωνικής ζωής (όπως συνέβει στην ΕΣΣΔ αντί για τον περιβόητο μαρασμό του κράτους για τον οποίο έγραφε και ο Λένιν).

   Για να μη μακρυγορώ λοιπόν, θεωρώ θετική την αποστασιοποιήση του ΚΚΕ από τη στρατηγική των σταδίων, αν όμως αυτή δεν συνοδευτεί από μία έμπρακτη ρήξη με το σταλινικό γραφειοκρατικό μοντέλο λειτουργίας (επαναφορά στο πρότυπο λειτουργίας των Μπολσεβίκων μέχρι το 1921, σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες). Και από μία ξεκάθαρη ρήξη με τη σταλινική λογική της υποκατάστασης της τάξης από το κόμμα (ναι ξέρω θα μου φέρεις ως παράδειγμα το κέιμενο του Μαϊλη «Θέλει το ΚΚΕ να κυβερνήσει;», υπάρχει όμως και το κείμενο του Γόντικα αλλά και η πρακτική του ΚΚΕ στο κίνημα και τους χώρους που αντανακλά επακριβώς τη λογική του Γόντικα).

   Μέχρι λοιπόν να κινηθεί το ΚΚΕ σε αυτή την κατεύθυνση (έστω και εμπερικά) δεν πρόκειται να πεισθώ πως έχει σπάσει από το σταλινισμό και έχει μετατραπεί σε επαναστατικό κόμμα και οι όποιες αναθεωρήσεις και η αυτοκριτική που κάνει, αν συνοδεύονται από εξύμνηση της χειρότερης σταλινικής περιόδου και σφίξιμο της γραφειοκρατικής λειτουργίας στο κόμμα και στο κίνημα, δεν αποτελούν παρά «ένα βήμα μπρος και δύο πίσω»…

   Αν πάλι η ερώτηση σου αφορά ποιόν πολιτικό χώρο υποστηρίζω, η απάντηση είναι κανέναν ως πακέτο. Επικροτώ συγκεκριμένες πολιτικές από τους σχηματισμούς της αριστεράς και της αναρχίας που θεωρώ πως προάγουν τα ταξικά συμφέροντα του προλεταριάτου.

   ————————-

   Αντωνης
   Mar 20, 2012 11:17 AM
   Δημήτρη,

   Τρολάρεις. Λυπηρό.

   ————————-

   Αντωνης
   Mar 20, 2012 11:23 AM
   1. «Δεν είδα αυτοκριτική.»
   2. «Εντάξει, είδα, αλλά δεν είναι επίσημη.»
   3. «Ανεξάρτητα απ’ το αν είναι επίσημη, δεν αποκηρύττει τη θεωρία των σταδίων. Και συν τοις άλλοις, γιατί αποκατέστησε το ΚΚΕ τον Ζαχαριάδη;»
   4. «Ναι, αλλά γιατί δεν απαντάς για τον Σταλινισμό»;

   Με όλη την καλή μου διάθεση, μού τα κανες αερόστατα. Δοκίμασε την τύχη σου κάπου αλλού εφεξής.

   —————————–

   Ανώνυμος
   Mar 20, 2012 10:31 AM
   μαλλον ο αντιπαρατιθέμενός σου είναι τροτσκιστής και ντρέπεται να το πει, γι’ αυτό και η χολή για τον Ζαχαριάδη και η αγάπη για Μάξιμο-Πουλιόπουλο

   εγκλωβισμένος στο κοινωνικο εργοστάσιο

   Δημήτρης
   Mar 20, 2012 11:00 AM
   @Ανώνυμος

   Όχι δεν είμαι τροτσκιστής, δεν έχω ιδιάιτερα θετική άποψη για τον τροτσκισμό. Ο Πουλιόπουλος και ο Μάξιμος δεν ήταν οι εκφραστές του τροτσκισμού στην Ελλάδα. Ο Τρότσκι είχε σώσει το χρίσμα στον Γιωτόπουλο και τους Αρχειομαρξιστές, μέχρι το 1934 τουλάχιστον.
   Τώρα για τη χολή προς το Ζαχαριάδη, με συγχωρείς αλλά το πρόβλημα το έχει το ΚΚΕ και όχι εγώ. Το ΚΚΕ αποδοκιμάζει τις πολιτικές επιλογές του Ζαχαριάδη και φαίνεται να αναγνωρίζει δειλά δειλά τις καταστροφικές συνέπειες αυτών των επιλογών, ενώ ταυτόχρονα τον αποκαθιστά πλήρως.

   ————————–

   Ανώνυμος
   Mar 20, 2012 12:06 PM
   Τον αποκαθιστά από τη βρωμιά που προσπάθησαν να ρίξουν πάνω του οι αποστάτες και οι ρεβιζιονιστικές παρασυναγωγές. Αυτό δεν σημαίνει ότι του κάνει αγιοποίηση. Ο Ζαχαριάδης, όπως ο Δημητρώφ, όπως ο Γκράμσι, όπως ο Τέλμαν, όπως τα εκατομμύρια των κομμουνιστών, επαναστατών και αντιφασιστών, που έδωσαν την ζωή τους για να θριαμβεύσει η ζωή, κρίνονται ιστορικά και πολιτικά μέσα στη δοσμένη συγκυρία. Το ηθικοπολιτικό τους παράδειγμα εμπερικλείει μέσα του όλο το μεγαλείο, όπως και τις αντιφάσεις του μεγαλύτερου μέχρι σήμερα ηθικοπολιτικού επιτεύγματος ολόκληρης της κοσμοϊστορικής παράδοσης των καταπιεσμένων, αυτό της άφταστης Γ΄ Διεθνούς.

   ΥΓ Δεν ξέρω και δεν με νοιάζει σε ποιον εδωσε το χρίσμα ο Τρότσκυ. Πάντως όταν ο Πουλιόπουλος έγραφε αυτό «Τρότσκι και Αρχειομαρξισμός», 1932 και αυτό «Ο πόλεμος που έρχεται και τα καθήκοντα των κομμουνιστών στην Ελλάδα», 1939 και όταν μετέφραζε το «Προδομένη Επανάσταση», τότε τί τον λες;

   εγκλωβισμένος στο κοινωνικό εργοστάσιο

   ————————

   Δημήτρης
   Mar 20, 2012 12:34 PM
   Είναι τραγικό να βάζεις στην ίδια μοίρα το Ζαχαριάδη και τον Τέλμαν που με τις πολιτικές τους οδήγησαν τα κόμματα τους στην ήττα και στο θάνατο και την εξορία εκατοντάδες χιλιάδες κομμουνιστές, με τον Γκράμσι και τον Πουλιόπουλο που υπερασπίστηκαν τον μαρξισμό, παρέμειναν πιστοί στον αγώνα του προλεταριάτου για την κοινωνική απελευθέρωση και το πλήρωσαν με τη ζωή τους.
   Για το ποίος ήταν ο Πουλιόπουλος ρίξε μία ματιά εδω:
   http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CF%82_%CE%A0%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B9%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82 και πες μου ποιανού οι αναλύσεις επιβεβαιώθηκαν, αυτού η του Ζαχαριάδη; και σε ποιόν βρίσκονται πιο κοντά οι αναθεωρήσεις του Δοκιμίου της Ιατορίας του ΚΚΕ; Ο Πουλιόπουλος έγινε δεκτός από το τροτσικιστικό κίνημα μόλις το 1938.

   όσο για τον Τέλμαν δες τι έγραφε ο Ντιέγκο Ριβέρα (ορθόδοξος κομμουνιστής ακόμη) το 1928 για τα κολλητηλίκια του ΚΚΓ επί ηγεσίας του με τους Ναζί για να πάρεις μία εικόνα πως παρέδωσε άοπλο το μεγαλύτερο κομμουνιστικό κόμμα στην τρομοκρατία του Χίτλερ:
   Βερολίνο 1928: Χίτλερ, ένας «κλόουν» που τον αποθεώνουν τα πλήθη
   http://roides.wordpress.com/2012/03/20/20mar12b/

   Αντωνης
   Mar 20, 2012 12:39 PM
   Εγώ ένα θα πω: Έχω σκυλοβαρεθεί το «ας παίξουμε την πινιάτα με το ΚΚΕ πετώντας 45 ασύνδετες μεταξύ τους κατηγορίες, μη απαντώντας στις αποδείξεις ότι σπεκουλάρουμε αγρίως, και ό,τι πιάσει, δε βαριέσαι.»

   Θέλει κάποιος να πει

   «Εγώ δεν γουστάρω το ΚΚΕ ή το Χ/Ψ κόμμα για αυτό και για αυτό το λόγο»; Μια χαρά, καθένας και οι απόψεις του, δημοκρατία έχουμε.

   Θέλει να παίζει με τα νεύρα μου και να τρώει τον χρόνο μου κάνοντας τον πεντάχρονο με «ναι, αλλά» και «ναι, αλλά» δεκαπέντε φορές;

   Να πάει αλλού. Όχι λόγω πολιτικής διαφωνίας, λόγω αφόρητης για μένα επικοινωνιακής συμπεριφοράς. Πάρτε κάποιον που να τον πληρώνετε αν θέλετε να κάνετε δημόσια ψυχοθεραπεία.

   —————————

   Δημήτρης
   Mar 20, 2012 12:45 PM
   Αν θεωρείς πως ο σταλινισμός, η γραφειοκρατική λειτουργία, η υποκαταστασιακή λογική στο κίνημα και ο ελιτισμός είναι ασύνδετες μεταξύ τους κατηγορίες τότε πάσο, μάλλον έχουμε εντελώς διαφορετική ανάγνωση του σταλινικού φαινομένου…

   —————————

   Αντωνης
   Mar 20, 2012 12:49 PM
   Έχω μείνει τόσο πίσω σε ό,τι αφορά το «σταλινικό φαινόμενο» ώστε να μην κατανοώ πώς η κριτική στον Ζαχαριάδη και στην πολιτική του 1941-48 αποτελεί «σταλινικό φαινόμενο». Σκέψου αφέλεια. Πες τα να διαφωτίσεις τον κόσμο για τον Τροτσκισμό του Ζαχαριάδη και της πολιτικής του ΚΚΕ της περιόδου, που έρχεται τώρα να κριτικάρει το σταλινικό ΚΚΕ…

   …και ζήτω ο υπαρκτός σουρεαλισμός.

   ———–

   Δημήτρης
   Mar 20, 2012 12:56 PM
   Υπάρχουν κριτικές και κριτικές. Καμία κριτική δεν έχει ασκηθεί στο Ζαχαριάδη για την ασφυκτική γραφειοκρατική λειτουργία που επέβαλε στο κόμμα, ελέω Μόσχας και στη βάση της οποίας μπορούσε να επιβάλει πολιτικές ταξικής συνεργασίας όπως αυτές που οδήγησαν στην παράδοση της αντίστασης και του ΕΑΜ στην αντίδραση. Ο λόγος είναι πως το κομματικό καθεστώς επί Ζαχαριάδη δεν έχει καμία ποιοτική διαφορά με το σημερινό, απλά σήμερα δεν μπορεί να δολοφονεί εσωκομματικούς αντιπολιτευόμενους όπως τότε. Μπορεί όμως να τους βγάζει πράκτορες και προβοκάτορες όπως τότε…

   —————————-

   dkoss
   Mar 20, 2012 01:36 PM
   Όλα δένουν όμορφα και τροτσκιστικά:

   http://roides.wordpress.com/2012/03/20/20mar12b/

   Δυστυχώς ο πατερούλης — που δεν μας αρέσει γιατί έτσι να’ουμ δεν γουστάρουμε «γραφειοκρατία» (πόσω μάλλον όταν η εν λόγω «γραφειοκρατία» δεν αποκλείει κανένα λόγω φυλής/εθνότητας, λόγω ταπεινής κοινωνικής προέλευσης κ.ο.κ.) — την ίδια εποχή έγραφε για τον κίνδυνο τού φασισμού και είχε διαγνώσει σωστά τη συνέχεια μεταξύ τής βαρβαρότητας τής αποικιοκρατίας των φιλελευθέρων δυνάμεων και τού χιτλερικού «οράματος» για την μετατροπή τής ανατολικής Ευρώπης σε γερμανική «αποικία» (τα «ωραία» αποσπάσματα Χίτλερ/Γκέμπελς για την εξόντωση των Ουκρανών διανοούμενων, τη μείωση του πληθυσμού που σε βάθος χρόνου έπρεπε να γίνει αναλφάβητος, κ.ο.κ. οι φίλοι μας «τροτσκιστές» δεν τα είδαν ποτέ).

   Στο πρώτο σχόλιο του Δημήτρη:

   «Πέρα από την πλάκα πάντως η εμφάνιση της αντικατοχικής πάλης και του ΕΑΜ πρωτίστως ως εθνικού αγώνα και όχι ως ταξικού, ήταν η στρατηγική του ΚΚΕ από το 41. Στρατηγική που δεν αναιρέθηκε ούτε μετά τον εμφύλιο, όπου το ΚΚΕ προσπαθούσε να πείσει πως η δράσης του δεν είναι «εθνοπροδοτική».»

   όπου «εθνικός»–> πατριωτικός
   όπου «εθνοπροδοσία»–>«εθνομηδενισμός»

   Δυο λεξούλες και το νόημα αποκαθίσταται.

   Κάπου θα καταλήξουμε σιγά σιγά. Και, λόγω μαντικών ικανοτήτων, να σας πω τι θα ανασύρουν στη συνέχεια: κάτι για τον διαμελισμό τής Πολωνίας (προσοχή όχι της Τσεχοσλοβακίας από Πολωνία και χιτλερική Γερμανία — αλλά της Πολωνίας, το υπόδειγμα δημοκρατικής χώρας που τόσο δεινοπάθησε στα χέρια τού πατερούλη). Παραμονές εκλογών, το Κάτιν.

   ———————

   Δημήτρης
   Mar 20, 2012 02:28 PM
   Α να και ο dkoss, ο τιμητής των πάντων και ο υπερασπιστής του στλινισμού και του ΚΚΕ. Τι έγινε, πριν μερικές μέρες ήμουν νεγγκρικός και ντελεζιανός, τώρα έγινα τροστσκιστής; δεν καταλήγεις κάπου;

   Έχει ενδιαφέρων πάντως πως κάποιος που έχει δηλωσει ομοφυλόφιλος υπερασπίζεται το σταλινισμό που έστελνε τους γκέι στα γκούλαγκ και το ΚΚΕ που δηλώνει πως η ομοφυλοφιλία είναι φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας (Παφίλης προεκλογική τηλεοπτική εμφάνιση πριν μερικά χρόνια) και τοποθετείται με τον παρακάτω τρόπο για τα δικαιώματα τους:

   Κ. Αλυσανδράκης, βουλευτής ΚΚΕ (2008 στη βουλή):

   ”Έχει γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια να μιλάμε για τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών και να το προβάλλουμε ως δικαίωμα. Βεβαίως, εδώ επιτρέψτε μου να εντοπίσω σε αυτούς που το προβάλλουν ένα κενό: Γιατί να μιλάμε μόνο για ζευγάρια και όχι για τρίο, κουαρτέτο, κουιντέτο, σεξτέτο, οκτέτο κ.λπ.; “

   Αν. Σκυλλάκος, βουλευτής ΚΚΕ:

   “Εμείς είμαστε ενάντια στο γάμο των ομοφυλόφιλων. Δεν έχουμε καμία προκατάληψη ή ρατσιστική διάθεση….. Άλλο αυτό και άλλο να εφαρμοστούν ίδια μέτρα και ίδιες ρυθμίσεις με το σύμφωνο συμβίωσης. Είμαστε αντίθετοι για τον εξής λόγο: Διότι είτε πρόκειται για γάμο είτε για ελεύθερη συμβίωση, ο θεσμός του γάμου προέκυψε από την ανάγκη της προστασίας των παιδιών και της γυναίκας και της εξασφάλισης της αναπαραγωγής και της διαιώνισης του είδους. Αυτή είναι η βασική λογική.”
   http://elawyer.blogspot.com/2009/09/blog-post_19.html

   Πραγματικά εύχομαι να εκπληρωθεί η επιθυμία σου και να πάρει το ΚΚΕ την εξουσία εγκαθιδρύοντας τον αγαπημένο σου σταλινισμό, αρκεί να είσαι και συ στην Ελλάδα και να μην τον υπερασπίζεσαι από το εξωτερικό και εκ του ασφαλούς όπου αυτή η αστική δημοκρατία σου εξασφαλίζει το δικαίωμα στην ύπαρξη. Να δούμε τότε αν θα σου αρέσουν τα γκούλαγκ που τα έχεις περιγράψει εδώ ως περίπου κέντρα αναψυχής, κάτι σαν spa για τους αντιπάλους του καθεστώτος…

   ——————-

   Αντωνης
   Mar 20, 2012 12:41 PM
   Το σχόλιό σου δημοσιεύεται, απλώς να ξέρεις ότι εγώ δεν θα ξαναφάω σα μαλάκας το χρόνο μου να σου απαντώ για να μου πετάς εξυπνάδες.

   Ξηγημένα πράματα. Όποιος θέλει, ας κάτσει να σου απαντά.

   ————–

   dkoss
   Mar 20, 2012 03:18 PM
   Ο Δημήτρης μου άφησε ραβασάκι γιατί φοβάται λογοκρισία εδώ. Το μεταφράζω: ο Δ. θεωρεί ότι λόγω τού σεξουαλικού προσανατολισμού μου η ταξική μου θέση είναι με τους υπέρμαχους τής αστικής δημοκρατίας. Ο Δ. επίσης πιστεύει ότι ως «οπαδός του σταλινισμού» έχω μετατραπεί σε προδότη τής ράτσας μου (των ομοφυλόφιλων). Ο Δ. ανήκει στην κατηγορία εκείνων των φιλελευθέρων «στοχαστών» που ακόμα θεωρούν τους «Εβραίους» που στελέχωναν τη γραφειοκρατία των μπολσεβίκων ως «αποστάτες» από τον Ιουδαϊσμό. Ο Δ. θεωρεί επίσης ότι η «αστική δημοκρατία» μου εξασφαλίζει το «δικαίωμα στην ύπαρξη». Ο Δ. ζει σε διαφορετική κοσμική διάσταση από εμένα (την αστικο-δημοκρατικο-τροτσκική).

   Αν θες ελευθέρωσε το σχόλιο. Έτσι για είναι καταφανής η λογική «ακολουθία» τού πολιτικού στοχασμού του Δ.

   ——————-

   Δημήτρης
   Mar 20, 2012 03:33 PM
   Όχι dkoss ο Δ. απλά θέλει να δείξει πως ο κομμουνισμός είναι ασυμβίβαστος με το ρατσισμό και την ομοφοβία και είναι υποκριτές όσοι κάνουν γαργάρα αυτό το απλό αλλά θεμελιώδες γεγονός…

   ——————-

   Αντωνης
   Mar 20, 2012 03:58 PM
   @dkoss: Κατά την άποψή μου, κακώς εμπλέκεσαι σε συζήτηση. Το blog έκανε τρεις απανωτές δημοσιεύσεις για τον Στάλιν, έγινε συζήτηση, τα τσούγκρισα προσωπικά και με κάποιους συντρόφους απ΄το ΚΚΕ, σχολίασες κι εσύ, και ο άνθρωπος ήταν άφαντος.

   Τώρα κάνω μια ανάρτηση για τους εκβιασμούς περί «εθνικού μετώπου» και τα σπέκουλα του κάθε καραγκιοζοΠΑΣΟΚου με την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος, κι έχει θυμηθεί τον Ζαχαριάδη, τον Στάλιν, κι εγώ δεν ξέρω ποιον άλλον, του απαντώ και παίζει το σπασμένο τσουκάλι μαζί μου, στο τέλος μου τη βγαίνει «και γιατί δεν μιλάς για σταλινισμό» όταν πριν λίγες μέρες έγινε εδώ της μουρλής για το θέμα, κλπ. Για μένα κατατάσσεται σε ειδική κατηγορία τρολ και δεν θα ξαναενοχληθώ μαζί του.

   ——————-

   Δημήτρης
   Mar 20, 2012 04:15 PM
   Το «σπασμένο τσουκάλι» περιγράφει εξαιρετικά τη σχέση σου με το ΚΚΕ και το Στάλιν. Ενώ φαινομενικά αναγνωρίζεις τα εγκλήματα του σταλινισμού και τον αντεπαναστατικό του χαρακτήρα καθώς και ότι το ΚΚΕ παραμένει σταλινικό μέχρι το μεδούλι, προσπαθείς να δικαιολογήσεις την υποστήριξη σου σε αυτό τη μία δηλώνοντας πως το ΚΚΕ δεν είναι σταλινικό (ενώ αυτό υμνεί το Στάλιν), την άλλη πως «εντάξει και ο Στάλιν δεν έκανε όσα του προσάπτουν οι τροτσκιστές». Την τρίτη «καλά τους έκανε ο Στάλιν αφού ήταν αντεπααστάτες» άσε που κέρδισε μόνος του και το Β Παγκόσμιο. Γιατί δεν παραδέχεσαι ανοικτά ότι είσαι και ΚΚΕ και σταλινικός, θα είναι πραγματικά απελευθερωτικό για εσένα. It’s called coming out (of the closet). Δοκίμασε το δεν θα χάσεις…

   ——————-

   Molotov
   Mar 21, 2012 02:59 AM
   Θα εκδώσεις και πιστοποιητικά υγιών (αντισταλινικών) φρονημάτων σε λίγο?

   Αντώνη ο τύπος είναι προκλητικός. Πήρε από την πιο εμετική ΠΑΣΟΚοφυλλάδα την Lifo αυτούσιο απόσπασμα από σχόλια στον παρακάτω αντιΚΚΕ λίβελο και τα ποσταρε εδώ ως έχουν:

   http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/29396

   Συγκεκριμένα αντέγραψε το σχόλιο «ανώνυμου» στις 16.3.2012 | 15:08

   ——————-

   Αντωνης
   Mar 21, 2012 03:36 AM
   ΟΚ, κλασική περίπτωση τρολ, τελικά.

 6. Αυτή η κλάκα των… Κνιτο-ταλιμπάν του Αντωνάκη επιδίδεται σε ΑΓΡΙΑ συκοφάντηση κόσμιων σχολιαστών σαν «τρολ», π.χ. με το που ανακάλυψαν κάποιο ασήμαντο τμήμα κόπυ-πέηστ από κάπου αλλού, διαστρέφοντας τις ίδιες τις έννοιες όρων στο διαδίκτυο όπως «troll»….
  …αλλά επιδίδονται και σε άλλες ΑΣΦΑΛΙΤΙΚΕΣ χαφιεδο-τακτικές: Ενα άλλο «λαγωνικό» ταυτοποίησε έναν άλλον κόσμιο και φιλικό σχολιαστή, σαν «συντελεστή του Τρομπαχτικού», ΕΠΟΜΕΝΩΣ απορριπτέο σαν κακόβουλο τρολ. Ομως αυτός ο σχολιαστής, ο «kouna moyta», είπε πολλά ενδιαφέροντα με ευγενικό τρόπο. Τη μη-προσβλητικότητά του αναγκάστηκε τότε να… υπερασπιστεί ακόμη κι ο ίδιος ο Αντώνης! Ορίστε τα:

  kouna mouta
  Mar 21, 2012 08:33 AM
  Διαφωνώ με την αναλυσή σου. Αυτή είναι άλλωστε και η βασική μου διαφωνία και με το ΚΚΕ αλλά και με το lenin reloaded. Υποτιμάτε εντελώς το εθνικό σε μια χώρα που η αστική τάξη αποδεικνύει καθημερινά το δωσιλογικό της χαρακτήρα. Για να στηρίξεις τη θέση σου ανακατεύεις τον Παπανδρέου και το πασοκ. Ο Παπανδρέου τη δουλειά του έκανε ως καλός ταχυδακτουλουργός και εξαφάνισε το ταξικό. Η μάχη είχε κριθεί δεκαετίες πριν και ως γνωστόν οι νικητές γράφουν την ιστορία όπως τους βολεύει. Αυτό δεν είναι επιχείρημα που αποδεικνύει ότι η στρατηγική του ΚΚΕ να οργανώσει την αντίσταση και να μιλήσει και για εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ήταν λάθος. Η ήττα οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό και στις διεθνείς εξελίξεις άλλωστε το ΕΑΜ είχε επικρατήσει απόλυτα στην Ελλάδα και χωρίς την εκτεταμένη επέμβαση των Αγγλοαμερικάνων αλλά και τις εξελίξεις στο ανατολικό στρατόπεδο τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Σαφώς και το ΚΚΕ επέδειξε ασυγχώρητη διστακτικότητα στο όνομα της εθνικής ενότητας, αυτήν την κριτική την έχει κάνει εδώ και δεκαετίες πολύ πριν τον Μα’ί’λη ο Ψυρούκης αλλά αυτός δεν πετάει από την σκάφη τις σαπουνάδες μαζί με το παιδί. Αν το ΕΑΜ δεν είχε σηκώσει και την σημαία του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα το ΚΚΕ και το εργατικό κίνημα θα είχαν παραμείνει απλοί κομπάρσοι όπως θα παραμείνει και σήμερα το ΚΚΕ αν συνεχίσει το ίδιο τροπάριο. Το ότι χάθηκε η προλεταριακή ηγεμονία δεν σημαίνει ότι το εθνικό πρέπει να θάβεται. Το παράδειγμα της Κίνας όπου οι κομουνιστές και για εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα μίλησαν και πήραν την εξουσία μας δείχνει ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε και αλλιώς. Έχεις πάντως απόλυτο δίκιο να χτυπάς το ΣΥΡΙΖΑ και τους Λαφαζάνηδες που μιλούν γενικά και αόριστα για ενότητα και αντιμνημονιακά μέτωπα χωρίς να εξασφαλίζεται η ηγεμονία της εργατικής τάξης το αντίθετο μάλιστα. Πάντως αν γίνουν εκλογές και εγώ ΚΚΕ θα ξαναψηφίσω μην έχοντας καμιά άλλη επιλογή.

  ———————

  (ακολουθεί… μπουρδοθύελλα ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ «απαντήσεων» του Αντώναρου. Και μετά:)

  ———————

  kouna mouta
  Mar 21, 2012 01:42 PM
  Σου απάντησα με το δεύτερο email δεν πρόλαβω να δω τα υπόλοιπα σχόλια που είχες κάνει.

  Αντωνης
  Mar 21, 2012 01:54 PM
  Ποιο δεύτερο email? Δεν κατάλαβα. Ένα σχόλιο έχεις κάνει, το πιο πάνω στο οποίο απάντησα.

  ————————-

  kouna mouta
  Mar 21, 2012 01:55 PM
  Δεν μπορεί να γίνει πάντως κανένας διάλογος έτσι.
  Με συγκλονίζει πάντως το αγωνιστικό εκείνο πνεύμα που ναι μεν δεν κουνάει το πόδι του να κάνει μια απεργία αλλά απαιτεί απ’ το ΚΚΕ «εθνοαπελευθερωτικό αγώνα.» Οι Χαλυβουργοί παλεύουν μόνοι τους 143 μέρες αλλά είναι επειδή «ο λαός» ετοιμάζει τα φυσεκλίκια για το βουνό και δεν αδειάζει…α, ξέχασα, όταν λέμε «ΕΑΜ» εννοούμε αντάρτικο στις έδρες του κοινοβουλίου, όχι με όπλα και τέτοια…
  Χωρίς να ξέρεις τι κάνει ο καθένας προσωπικά ειρωνεύεσαι.

  ————————

  Αντωνης
  Mar 21, 2012 02:01 PM
  Τι εννοείς χωρίς να ξέρω τι κάνει ο καθένας; Δεν ξέρω ότι την ίδια στιγμή που μιλάει τόσος κόσμος με υπερεπαναστατικό λεξιλόγιο το εργατικό κίνημα δεν έχει καταφέρει σχεδόν το παραμικρό; Εσύ δεν βλέπεις καμία αντίφαση ας πούμε ανάμεσα στην αδυναμία μιας στοιχειώδους εργατικής κινητοποίησης και τις ατελείωτες μπαρούφες περί εθνοαπελευθερωτικού αγώνα; Ούτε βλέπεις κάτι περίεργο στον υπέροχο αυτό τρόπο με τον οποίο ένας ΕΝΟΠΛΟΣ και αιματηρός αγώνας μετατρέπεται σε συνώνυμο του μετώπου… κοινοβουλευτικής «ηγεμονίας»;

  Λυπάμαι πάρα πολύ, εμένα δεν μού πάει το στυλ του αγορεύειν πάνω σε κασόνια. Δεν με συγκινεί, πώς το λένε.

  Αντωνης
  Mar 21, 2012 02:06 PM
  Α, και έγραψα ένα σεντόνι προς απάντηση προηγουμένως, αλλά δεν βλέπω ούτε αυτό να το ακουμπάς.

  kouna mouta
  Mar 21, 2012 02:08 PM
  Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζουμε διάλογο κουφών. Δικό μου λάθος δεν εκτίμησα σωστά την κατάσταση. Ο διάλογος απαιτεί ένα κοινό έδαφος και βλέπω ότι δεν υπάρχει άρα δεν υπάρχει και λόγος να γίνομαι ενοχλητικός.

  ————————-

  To «σεντόνι» του Αντώνη αποτελεί… μπουρδοθύελλα ολκής (και εκτός θέματος για όσα επεσήμανε ο σχολιαστής). Δείτε το εδώ (και ίσως απαντήσω αργότερα):
  http://leninreloaded.blogspot.com/2012/03/1941-48.html?showComment=1332353772100#c8972035040921841615
  (ομοβροντία σχολίων)

  ————————-

  Αντωνης
  Mar 21, 2012 02:11 PM
  Θα μού επιτρέψεις να θεωρήσω τις απαντήσεις σου μεγαλειώδη στρίβειν δια του αρραβώνος. Και να θεωρήσω δικό μου λάθος που έφαγα τόσο χρόνο να απαντήσω.

  ————————–

  Ανώνυμος
  Mar 22, 2012 01:02 AM
  Κούνα μου τα. Συν-συγγραφέας του διάσημου τρόμπα-χτικιού. Ανάποδο κλικ για επιβεβαίωση. Χρηστός και παναγιά θα μου ξέφευγαν αν πίστευα σε θεούς και τριβόλους.
  Αμάν, ρε Αντώνη, με τα σκουπίδια που δέχεσαι στο blog.

  Θα ακολουθήσει τρολάρισμα ότι τσίμπησες και συζήτησες μαζί του;

  ————————-

  Αντωνης
  Mar 22, 2012 01:13 AM
  Γνώριζα ήδη που γράφει ο χρήστης από παρελθοντικά του σχόλια στο RD. Δεν «τσίμπησα» με την έννοια που λες. Απλούστατα, δεν είχε προκαλέσει στο παρελθόν και εφόσον έθεσε με μη προσβλητικό τρόπο διαφωνίες, απάντησα. Δυστυχώς, δεν είχε την διάθεση να απαντήσει ο ίδιος σε κανένα από όσα του έθεσα.

  Το τρολάρισμα είναι μεν πολύ κουραστικό, επί της ουσίας όμως δεν αλλάζει τίποτε.

  Βάλε και ένα νικ.

  • Δεν καταλαβαίνω πού ακριβώς το πάει ο Μπαλασόπουλος. Δηλαδή τώρα μας λέει ότι οι αντιμνημονιακοί είναι… πασόκοι; ΟΚ, whatever.gif.

   Πάμε τώρα στο Δήμο, τον υπερασπιστή του Στάλιν… Πραγματικά πολύ μυστήρια η στάση του, με δεδομένο ότι ο ίδιος ο Δήμος παραβιάζει το άρθρο 121 του Σοβιετικού Ποινικού Κώδικα, το οποίο προσέθεσε το 1933 ο Ιωσήφ Στάλιν και βάσει του οποίου θα έτρωγε πέντε χρονάκια καταναγκαστικά έργα.

   Κι άλλο ένα αφιερωμένο στο Δήμο… Εξαιρετικά:

   http://www.unhcr.org/refworld/docid/3ae6ad788c.html

   Όχι ότι αυτά που καταγράφει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σ’αυτή της την αναφορά από το 1993 έχουν σταματήσει. Αρκετά με την ηλίθια υποκρισία του.

   • Κι επανέρχομαι στο Δήμο, που βγαίνει και υπερασπίζεται το Στάλιν…

    http://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_culture_in_Russia

    Και

    http://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_history_in_Russia

    Φακ γαία λέμε, άρθρο 121 που το έβαλε ο Στάλιν στον Ποινικό Κώδικα το 1933, επαναφέροντας το τσαρικό άρθρο 995.

    Under Stalin, the Soviet Union recriminalized homosexuality in a decree signed in late 1933. The new Article 121, which punished muzhelozhstvo with imprisonment for up to 5 years saw raids and arrests.

    Article 121 was often used commonly used to extend prison sentences and to control dissidents. Among those imprisoned were the film director Sergei Paradjanov and the poet Gennady Trifonov. Under Mikhail Gorbachev’s administration, the first gay organization came into being. The Moscow Gay & Lesbian Alliance was headed by Yevgeniya Debryanskaya, and Roman Kalinin who became the editor of the first officially registered gay newspaper, Tema. The fall of the USSR accelerated the progress of the gay movement in Russia. Gay publications and plays appeared. In 1993, a new Russian Criminal Code was signed, without Article 121. Men who had been imprisoned began to be released.

    Τώρα, το να είναι κανείς – δηλωμένα – ομοφυλόφιλος και ταυτόχρονα να είναι υπέρ του Στάλιν που τους ομοφυλόφιλους τους έστελνε στη Σιβηρία (και φόρτωνε και στους αντιφρονούντες την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας στις δίκες-παρωδία που ακόμα κι αόμματος θα έπαιρνε χαμπάρι, για να παρατείνει τον εκτοπισμό τους) είναι ο ορισμός της ΞΕΦΤΙΛΑΣ.

    Αλλά ξέχασα, η Wikipedia είναι καταραμένη, γιατί δεν ελέγχεται από το ΚΚΕ, άρα είναι «ιμπεριαλιστική»…

 7. Αιρετικέ αυτή τη στιγμή τούτη η ανάρτησή σου έγινε νο.26 πανελλαδικά στη WordPress.
  http://botd.wordpress.com/top-posts/?lang=el
  (κάτι που αλλάζει κάθε στιγμή φυσικά)

  Στο μεταξύ, έγραψα εκτενείς σημειώσεις στο άλλο blog «Stalin Reloaded» με αποσπάσματα από τη Ρόζα Λούξεμπουργκ, για το συγκεντρωτισμό του Λένιν
  http://stalinreloaded.wordpress.com/2012/03/03/democratic_centralism/#comment-55
  (από κείμενο του 1904)

 8. Σημερινό μου σχόλιο στο μπλογκ του φίλου Celin
  http://celinathens.blogspot.com/2012/03/blog-post_23.html?showComment=1332575135443#c577964072948659278
  ___________________

  Εμείς όπως ξέρεις, Celin, στηρίξαμε τη θέση που υποστηρίζεις και πριν τις δημοτικές εκλογές του 2010, στα εξής ποστ (κι ένα video).

  OXI Άλλη Αποχή! (Greek Zombie Nation Trance Remix 2010)
  https://omadeon.wordpress.com/2010/11/14/greek-zombie-nation-remix/ 14/11/2010

  Σκέψεις Για Τις Εκλογές (ΟΧΙ Στον ΓΑΠ, Όχι Όμως Και Αποχή) ! 07/11/2010
  https://omadeon.wordpress.com/2010/11/07/vote-left/

  Τώρα… το θέμα με το ΚΚΕ είναι λυπηρό, γιατί όπως ξέρεις ήταν ψηλά και στις δικές μας προτιμήσεις σαν προτεινόμενο κόμμα. Μέχρι σχετικά πρόσφατα ήμουν διατεθειμένος να το ψηφίσω κι εγώ, αλλά
  ΟΧΙ ΤΩΡΑ. Ισα-ίσα θεωρώ την ψήφο στο ΚΚΕ απολύτως χαμένη τώρα πλέον, δεδομένης της αταλάντευτης άρνησής του να συνεργαστεί με άλλους κατά του μνημονίου. Το θέμα είναι σοβαρό και… μια και βλέπω σοβαρούς κομμουνιστές να σχολιάζουν εδώ, όπως ο νηφάλιος Trash, θα ήθελα να μας εξηγήσουν λιγάκι ΤΙ σκοπεύουν να κάνουν, πέραν του να… ρουφήξει ψήφους το κόμμα τους και να γίνει δυνατότερο (και λοιπόν τι?)

  Εφόσον πάρθηκε σχετική απόφαση (προφανώς) από την Κ.Ε. δεν υπάρχει και τρόπος να αλλάξει, τώρα πλέον. Ούτε καν υπάρχει περίπτωση να πάρει διαφορετική θέση από αυτή κανένα μέλος ή οπαδός του κόμματος.

  Συγχαρητήρια σύντροφοι. Είστε η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΓΓΥΗΣΗ για την επικράτηση συγκυβέρνησης δοσίλογων υπέρ του μνημονίου. Καλή σας πρώτη θέση στην αντιπολίτευση. Είναι γνωστό ότι δεν σας νοιάζει καν η αύξηση της εξαθλίωσης του λαού, αν είναι… για το καλό του, για να ξυπνήσει από το λήθαργο του καπιταλισμού. Μόνο που… πέσατε έξω κατά τη γνώμη μου. Διότι όταν με το καλό θα γίνει αυτό, το κόμμα σας ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ λόγω της δυνατότερης θέσης του στη Βουλή. Ισα-ίσα θα αποδυναμωθεί κι ο κόσμος θα το φτύσει, όπως (για μια ακόμη φορά) θα φτύσει (άθελά του) και τον ίδιο το σοσιαλισμό. Γιατί? Μα… γιατί θα λερωθεί. Θα μετατραπεί ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ σε συνένοχο των μνημονίων (τα οποία θα πολεμάει βέβαια με κάθε καλή πίστη).

  Επίσης, φίλοι και μέλη του ΚΚΕ, δεν μας είπατε ποτέ, όταν… με το καλό, και ΑΝ έρθει κάποτε, ο «σοσιαλισμός του Κεντρικού Σχεδιασμού», ΠΟΙΟΙ θα μανατζάρουν αυτό τον κεντρικό σχεδιασμό. Προφανώς… ΕΣΕΙΣ οι ίδιοι? χαχαχα (Κούνια που σας κούναγε…)
  ΑΝ νομίζετε ότι η κοινωνία θα σας ανεχτεί, σαν Κεντρικούς Σχεδιαστές, με τον ίδιο τρόπο που εσείς πειθαρχείτε σήμερα στην εσωκομματική σας ιεραρχία, είστε ΠΟΛΥ βαθιά νυχτωμένοι.

  Αλλά… σήμερα η κοινωνία βράζει. Και ο ελιγμός του ΚΚΕ να πάρει ψήφους, εκμεταλλευόμενο τη συγκυρία ΧΩΡΙΣ συνεργασία με άλλες δυνάμεις, θα καταστεί παγίδα που θα βλάψει _και_ το λαό _και_ το ΚΚΕ.

  Μην ακούω μαλακίες περί πολιτικού προγράμματος. Η Ισλανδία έδιωξε τα χειρότερα συμφωνώντας σε μία λίστα 10 περίπου στοιχειωδών μέτρων, πέρα από κομματικές και ιδεολογικές αντιθέσεις. Αν σταθείτε ανίκανοι να κάνετε το ίδιο, είστε ΑΝΑΞΙΟΙ και ΒΛΑΒΕΡΟΙ.

  Read more: http://celinathens.blogspot.com/2012/03/blog-post_23.html#ixzz1q1F3xREx

  • Το είδα εκεί το σχόλιο σου νωρίτερα.

   Έγραψα τη γνώμη μου στου celin για το θέμα γενικά.

   Πραγματικά, όπως λες υπάρχει το παράδειγμα της Ισλανδίας. Ακόμα υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη συνεχείς εξελίξεις.

   Στη Γαλλία μεγάλη δυσαρέσκεια για τη Μέρκελ και ενισχύεται ο Ολάντ, που είναι κατά του Δημοσιονομικού Συμφώνου.

   Στην Ισπανία πολύ μεγάλες απεργίες και διαδηλώσεις ενάντια στη λιτότητα.

   Στην Πορτογαλία το ίδιο.

   Όλα είναι ρευστά και οι απόλυτες θέσεις σχετικά με ευρώ, ΕΕ, που λειτουργούν ως το επιχείρημα της μη συμπόρευσης και συνεργασίας, και από ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΚΚΕ, είναι αίολες. Όπως έγραψα και στον celin, ας ρωτήσουν και το λαό τον οποίο όλοι επικαλούνται τελικά.

   Επομένως εκείνο που θα είχε προτεραιότητα τώρα είναι να βρεθούν στην εξουσία άνθρωποι που τον ακούνε και θέλουν να του απευθύνουν το λόγο.

   Εφόσον γινόταν αυτό, με αληθινή ενημέρωση, ανοιχτή συζήτηση και διαδικασίες αμεσοδημοκρατικές, όπως δημοψηφίσματα, θα μπορούσε να αποφασίσει ο κόσμος αν θέλει ευρώ ΕΕ κλπ.

   • Σχετικά με τον Ολάντ όμως, έχω να πω ότι (καθόλου τυχαία…) τα πρόσφατα βίαια γεγονότα στη Γαλλία αλείψανε βούτυρο στο ψωμί του καραφασίστα Σαρκοζί.

 9. Σήμερα το είδαμε.
  Αιρετικέ μπράβο για το άρθρο σου.( Μην αργήσεις πάντως να καταθέσεις τα στοιχεία που έχεις από το πανεπιστήμιο κρήτης! Τώρα παίζονται όλα.)

  Σχετικά με τη στάση του ΚΚΕ διαβάστε και το άρθρο μας. Το φαινόμενο ΚΚΕ είναι πολύ σοβαρό και έχει μελετηθεί πολύ λίγο γιατί οι περισσότεροι που έχουν το κύρος να το κάνουν είναι της ίδιας θρησκευτικής καταγωγής.

  «Ας τελειώνουμε με τις «ονειροφαντασίες». Η Αριστερά δεν μπορεί να «βάλει στο χέρι το ΚΚΕ» γιατί, εδώ και δεκαετίες, έχουν προλάβει και το έχουν ήδη βάλει στο χέρι οι δυνάμεις του Αστικού Καθεστώτος.»

  http://giatinkinonikiaristera.blogspot.com/2012/04/blog-post_30.html

  • @κοινωνική αριστερά
   κι εγώ σήμερα είδα το εκπληκτικό και αποκαλυπτικότατο άρθρο σας (στο λινκ)…

   Ετριβα τα μάτια μου διαπιστώνοντας ότι η συναρμολόγηση του «παζλ» της πολιτικής του ΚΚΕ σχηματίζει τέτοια εικόνα.
   Διάβασα κι ένα άλλο σας άρθρο, όπου έγραψα (σε σένα και στην κ.κ.) το εξής σχόλιο, προ ολίγου

   http://giatinkinonikiaristera.blogspot.com/2012/04/28042012.html?showComment=1336024041667#c5862264868189573684

   @κ.κ. είπες

   Διάβασα κείμενο του Π. Παπακωνσταντίνου στο Πριν από το οποίο καταλαβαίνω οτι αν μπουν στη βουλή δεν πρόκειται να συνεργαστούν σε κυβέρνηση. Αυτό το καταλαβαίνω από το «χώσιμο» που κάνει στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ!

   AN ισχύει αυτό (που δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω τις κρίσεις σου κ.κ.) (θα πάω να δω)… τότε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διαγράφεται από τη δική μου λίστα «πιθανών επιλογών ψήφου»
   https://omadeon.wordpress.com/2012/05/02/catastroika-etc/

   Τον Πέτρο Παπακωσταντίνου τον είχα συμπαθήσει πολύ, από διάφορα δικά του που διάβασα, κι από μία συνέντευξή του σε βίντεο που είχα μεταφράσει απόσπασμά της στα αγγλικά, αυτή εδώ

   …αλλά ΑΝ υιοθέτησε αυτός (και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ) τις παράλογες θέσεις του ΚΚΕ κατά της αριστερής συνεργασίας, χάνω πάσαν ιδέαν!

   @Κοινωνική Αριστερά
   Δυστυχώς πολύ ελάχιστα είχα (μέχρι τώρα) διαβάσει το μπλογκ σας. Το άλλο σας άρθρο για το ΚΚΕ είναι εκπληκτικό και αποκαλυπτικό.

   Τελικά έχει δίκιο κι ο Αιρετικός (ο συνιστολόγος μου) να θεωρεί ότι «κάθε ψηφος στο ΚΚΕ ισοδυναμεί με ψήφο στο μνημόνιο». Μέχρι τώρα συμφωνούσα μαζί του σε όλα, αλλά ειδικά για αυτό είχα την… ελπίδα ότι ήταν μεταφορική «φραστική υπερβολή». Δυστυχώς ισχύει ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ.

   Αρχίζω να πιστεύω (ιδίως μετά από… «συναρπαστικές εμπειρίες» που μας προσέφερε κι ο Αντώνης Μπαλασόπουλος του «Εφιάλτη στο Δρόμο με τον Λένιν… εε… λεύκες» (χαχα) (Lenin Reloaded blog) ότι…. ΜΟΝΟ όσοι αριστεροί ΔΕΝ προέρχονται από το ΚΚΕ (και τις διασπάσεις του) έχουν (σήμερα) το ψυχικό ΚΑΙ ιδεολογικό υπόβαθρο, για να ξεπεράσουν τα απίστευτα ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΑ χάλια του.

   ________________

   Κάτι ακόμη (σαν υστερόγραφο). Αυτοί οι επικίνδυνοι ψυχοπαθείς που μας βρίζουν και μας συκοφαντούν με διάφορους τρόπους, ας μάθουν κάτι σημαντικό για τη δική μου πολιτική προϊστορία.

   Προς… ρεμάλια του Lenin Reloaded:

   Σαν πρώην κάτοικος Αγγλίας, δεν είχα καμμία ανάμειξη σε ελληνική πολιτική, αλλά ούτε και στην Αγγλία μπήκα σε κάποιο κόμμα (αν και μιλούσα συχνά με άλλους ανένταχτους πολιτικοποιημένους, που ήταν ελάχιστοι).
   Ετυχε όμως, γυρίζοντας πίσω στην Ελλάδα να γνωρίσω έναν υπέροχο άνθρωπο μεγαλύτερης ηλικίας, τον τυπογράφο Χρυσόστομο Γκουζέλο, τον άνθρωπο που τύπωνε το «Ριζοσπάστη» την εποχή της παρανομίας, που πολέμησε σαν έφηβος με το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ και πήγε κάποια χρόνια στη Μακρόνησο, βασανίστηκε, ταλαιπωρήθηκε, και… προδόθηκε από τις ίντριγκες κάποιων πρώην συντρόφων του στο ΚΚΕ, τους οποίους (έλεγε συχνά ότι) χαρακτήρισε «Γκεσταπίτες».

   Ε, ΤΩΡΑ καταλαβαίνω ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ τους έλεγε «Γκεσταπίτες»,
   έχοντας βιώσει τη Γκεσταπίτικη νεο-σταλινική ΣΑΣ νοοτροπία, στο διαδίκτυο.

   Ο (αείμνηστος) Χρυσόστομος Γκουζέλος δεν είχε υπερβάλλει καθόλου, σε εκείνο το χαρακτηρισμό.
   Μιλούσαμε καθημερινά, γιατί είμασταν γείτονες, κι έγινε κάτι σαν «δάσκαλός μου» στην ελληνική πολιτική.
   Με δίδαξε όχι μόνο το μαρξισμό αλλά και αμέτρητα άλλα πράματα, μερικά που δεν τα βρίσκει κανείς πουθενά,
   παρά μόνο σε τίμιους και αλύγιστους εποιζώντες του εμφυλίου, όπως ο ίδιος.
   Απογοητευμένος ήταν από το ΚΚΕ κι από την αριστερά. Θεωρούσε και αρκετούς του ΣΥΡΙΖΑ… καραγκιόζηδες
   (όπως τον Κουναλάκη, τον οποίο είχε κατακεραυνώσει και σε επιστολή του στην «Ελευθεροτυπία»).

   Ο Χρυσόστομος δεν συμβιβάστηκε ποτέ και με κανέναν. Παράμεινε αγέρωχος και ανεξάρτητος από κάθε άποψη.
   Τύπωνε μόνο ποιοτικά βιβλία (που γούσταρε ο ίδιος) με πολύ ελάχιστα βιβλία έξω από τα ενδιαφέροντά του.
   Ηταν καλλιτέχνης τυπογράφος. (και… βιβλιοφάγος, ή… κινούμενη βιβλιοθήκη).
   Δυστυχώς, κάποια στιγμή που έχασα επαφή μαζί του (λόγω αλλαγής τόπου κατοικίας)
   έμαθα ότι είχε προσβληθεί από καρκίνο και ότι του έμενε ΠΟΛΥ λίγος χρόνος ζωής. Στενοχωρήθηκα αφάνταστα,
   τον επισκέφτηκα κάποιες φορές αλλά… δεν ήθελε ούτε ο ίδιος να τον βλέπω.
   (διότι δεν ήθελε ποτέ τον οίκτο κανενός, ούτε να προξενεί τη λύπη).

   Πρέπει να πέθανε κάποια στιγμή, πριν λίγα χρόνια.
   Θα επισκεφτώ συγγενείς του να μάθω, γιατί ειλικρινά μου έλειψε η ΠΟΛΙΤΙΚΗ σοφία του.

   Εσείς όμως είστε ΚΑΙ Γκεσταπίτες ΚΑΙ Καραγκιόζηδες.

  • Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Θα σας κάνω μια μικρή διόρθωση: Πολυτεχνείο Κρήτης, όχι Πανεπιστήμιο Κρήτης (ακόμα – ποτέ δεν ξέρεις με τους υπουργούς «παιδείας»). Το άρθρο σας το διάβασα και είναι πραγματικά μια εξαιρετική, λεπτομερέστατη και φοβερά τεκμηριωμένη ανάλυση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το ΚΚΕ – και μάλιστα αναδεικνύετε κομμάτια που πέρασαν απαρατήρητα (προφανώς μέσα στην υπερφόρτωση πληροφορίας της πολυλογίας), τα οποία αποκαλύπτουν πάρα πολλά. Συνεχίστε την εξαιρετική σας δουλειά. Θα ήθελα επίσης να αναδημοσιεύσω αυτό το άρθρο σας, γιατί καταδεικνύει πολλά για τον τρόπο δράσης της ηγεσίας του ΚΚΕ.

   Σε ό,τι αφορά τώρα το Πολυτεχνείο Κρήτης, εκεί μια αριστερή, ανεξάρτητη παράταξη μεταλλάχθηκε προς το χειρότερο μέσω μεθοδεύσεων ατόμων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ (μεταξύ τους ένας θαυμαστής του Πολ Ποτ).

 10. Να σας δω τωρα, μετά από τόσους πολιτικούς ελιγμούς και ευχολογα για τους Στρασσερικούς του ΕΠΑΜ και των ΑΝΕΛ, και μετά από τις πατάτες της ΛΑΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από τόσα χρόνια που πέρασαν από τότε που γράφτηκε αυτό το σάπιο κείμενο, τι έχετε να πείτε για το ΚΚΕ!

  Και μετά ξύνετε το κεφάλι να δείτε γιατί σας λέει το ΚΚΕ οπορτουνιστές και αντικομμουνιστές.

  • Εσείς είστε παρανοϊκοί. ΤΟΣΟ απλά. Και η ηγεσία σας πουλημένη. Κι είστε και κολλημένοι φανατίλες.
   Οσα έχουν γραφτεί για το ΚΚΕ, σ’ αυτό εδώ το μπλογκ, ισχύουν, είναι εξίσου αληθινά όσο αληθινή ήταν και η παλιά μου δημόσια επιστολή στο Νίκο Μπογιόπουλο (μια ΑΚΡΩΣ φιλική επιστολή). Φυσικά δεν απάντησε ποτέ. Αν δεν την ξέρεις, βρες την εσύ (μέσω αναζήτησης) διότι… ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΠΟΛΥ.

   Αντε μπράβο… εξυπνάκια κνίτη με μυαλό τούβλου.

   Υ.Γ. Είναι πολύ εύκολο να βρίζεις ένα κείμενο χωρίς επιχειρήματα. Από που κι ως που «σάπιο»?
   Πέρασαν πολλά χρόνια και το κείμενο αυτό ίσως να τόγραφε σήμερα πολύ διαφορετικά ο συνιστολόγος μου (που το έγραψε, τότε).
   «Πολιτικούς ελιγμούς», πάντως, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ εδώ. Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ διέπραξε προδοσία ολκής κι εσύ μιλάς για… πταίσματα, δηλαδή για «πατάτες». ΤΟΣΑ ξέρεις, ΤΟΣΑ λες.

   Την αλήθεια ψάχνουμε, μόνο, αλλά εσείς, κομματόσκυλα του κερατά όπως εσύ, μας λερώνετε με λάσπη. ΟΥΣΤ από δω χάμω…

   Υ.Γ.2 Είχα πολύ καιρό να (ξανα-)διαβάσω αυτό το κείμενο. Προέτρεπε σε ψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ, τότε, κι αυτό εξηγείται με βάση τα δεδομένα εκείνης της εποχής, που φυσικά ήταν λάθος, αλλά δεν το ξέραμε. ΠΟΛΛΑ δεν ξέραμε… Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι «δικαιώθηκε το ΚΚΕ», πλην ελαχίστων θεμάτων στα οποία -άλλωστε- ποτέ δεν διαφωνήσαμε. Με ΑΛΛΟΥΣ τσακωθήκαμε (και με τον Μπαλασόπουλο που ξεκίνησε προσωπική βεντέτα επειδή του έθιξα τον δικό του πολιτικό ελιγμό της συμμαχίας με τον Τ. Φωτόπουλο).

   Υ.Γ.3 Εκ των υστέρων μετανιώνω για το στιλ μου σ’ αυτό το σχόλιο, αλλά… βαριέμαι να κάνω πολιτισμένη πολιτική συζήτηση με ανθρώπους όπως εσύ, που έρχονται εδώ για να αφοδεύσουν και να βγάλουν κέρδος από τη συμφορά (της ολικής προδοσίας που διέπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ). Δυστυχώς φοβάμαι ότι και η ΛΑΕ θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο ή χειρότερο (μιλώντας για την ηγεσία της πάντα).

   Οσο για το ΚΚΕ, είχα πει τότε και ξαναλέω… ότι το ΚΚΕ (AN ήταν τίμια η ηγεσία του, κάτι που δυστυχώς ΔΕΝ νομίζω ότι ισχύει)… έπρεπε να πιέσει τον ΣΥΡΙΖΑ -εκβιαστικά- να συνυπογράψει κείμενο αρχών και φιλο-λαΪκών μέτρων, οπότε με την παραμικρή κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ θα μπορούσε να απειλήσει με ρίξιμο της «κυβέρνησης μετώπου». Ενα μέτωπο με τον (τότε-)ΣΥΡΙΖΑ στις μακρινές εποχές του 1ου μνημονίου θάφερνε πιθανώς μεγάλες αλλαγές στην κοινωνία και σε εκλογές θάπαιρνε απόλυτη πλειοψηφία, ενώ οποιαδήποτε προδοσία (που θα διέπραττε ο ΣΥΡΙΖΑ) θα είχε εντελώς άλλα (και πολύ λιγότερο ολέθρια) αποτελέσματα, από όσα ζούμε σήμερα… (π.χ. μπορεί να προξενούσε λαϊκό ξεσηκωμό).

   Δυστυχώς, ακόμη κι αυτό που εξήγησα θα αποτύγχανε στο τέλος, λόγω της κατάντιας του ΣΥΡΙΖΑ (δυστυχώς όχι μόνο της ηγεσίας του) αλλά ΚΑΙ λόγω της… εικονικής πραγματικότητας όπου ζείτε εσείς (του ΚΚΕ). ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΛΥΣΗ, εκ των υστέρων, αλλά μπορώ να φανταστώ άλλες εξελίξεις και δυνατότητες που χάθηκαν.
   ΜΕΓΑΛΗ συζήτηση αυτή, αλλά απαιτεί ευφυία και σχολαστική χρήση της λογικής, ΟΧΙ ταμπέλες και ξύλινα επιχειρήματα.

 11. Τώρα δεν ξέρω άμα θα απαντήσω με ηρεμία σε ένα τόσο χυδαίο και επιθετικό κείμενο που βγάζει συμπεράσματα για την κομματική μου καταγωγή, αλλά θα προσπαθήσω να κρατήσω τον επίπεδο που λείπει από τον ίδιο τον άνθρωπο που έκανε την ανάρτηση.

  Πρότων θα απαντήσω με μία αποδοκιμαστικη αποδόμηση του ίδιου του κειμένου που δέχτηκα ως»ενήλικη» κριτική:

  » Εσείς είστε παρανοϊκοί. ΤΟΣΟ απλά. Και η ηγεσία σας πουλημένη. Κι είστε και κολλημένοι φανατίλες.» ( Εμείς συγκεκριμένα? Ο οποιοσδήποτε άνθρωπος που νευρίασε με την μεθοδική σας βιομηχανία ψεύδους που έφερε εδώ τον ΣΎΡΙΖΑ? Μπράβο μας… Όλοι δηλαδή οι αριστεροί που θύμωσαν από το γλυψιμο στον ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπονται τωρε σε μέλη του ΚΚΕ, αλλά ακολουθούν και την περιβόητη ηγεσία του ΚΚΕ, που με κάθε διάσπαση αλλάζει.)

  «Οσα έχουν γραφτεί για το ΚΚΕ, σ’ αυτό εδώ το μπλογκ, ισχύουν, είναι εξίσου αληθινά όσο αληθινή ήταν και η παλιά μου δημόσια επιστολή στο Νίκο Μπογιόπουλο (μια ΑΚΡΩΣ φιλική επιστολή). Φυσικά δεν απάντησε ποτέ. Αν δεν την ξέρεις, βρες την εσύ (μέσω αναζήτησης) διότι… ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΠΟΛΥ. (Δεν με νοιάζει τι είπατε σε έναν Χρουτσιοφικό χασάπη)

  «Αντε μπράβο… εξυπνάκια κνίτη με μυαλό τούβλου.» (Δεν είμαι σε κάποιο κόμμα, αλλά έχω καθαρά τον τίτλο ενός αριστερού παιδιού… Ωραία… Σε τι φαση χρησιμεύει η εξύβριση της νοημοσύνης μου? Επιδεί εχω άλλη άποψη? Είναι πολύ γνωστό το τι απόψεις έχουν μερικοί ψευδολάγνοι Στρασσερικοί για τον κόσμο που απλά δεν γνωρίζει διάφορες μορφές μπουρδολογίας, αλλά τέτοια ρατσιστική λεκτική συμπεριφορά δεν την περίμενα. Συγνώμη εάν οι απλοι εργάτες είναι πολύ χαζοί, θα φροντίσουν να είναι πιο έξυπνη την άλλη φορά.)

  «Υ.Γ. Είναι πολύ εύκολο να βρίζεις ένα κείμενο χωρίς επιχειρήματα. Από που κι ως που «σάπιο»?» (Διότι λόγο έλλειψης σεβασμού προς τους ανθρώπους που μου έλεγαν ψέματα τόσον καιρό για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχω πια καμήα συμπάθεια προς τα τα φιλικά σκουντίγματά τους)

  «Πέρασαν πολλά χρόνια και το κείμενο αυτό ίσως να τόγραφε σήμερα πολύ διαφορετικά ο συνιστολόγος μου (που το έγραψε, τότε).» (Έχετε δίκιο, ή εσκεμμένη παραπληροφόρηση πρέπει πάντα να χρήζει συμπάθειας απο εμάς.)

  ««Πολιτικούς ελιγμούς», πάντως, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ εδώ. Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ διέπραξε προδοσία ολκής κι εσύ μιλάς για… πταίσματα, δηλαδή για «πατάτες». ΤΟΣΑ ξέρεις, ΤΟΣΑ λες.» (Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε καμία προδοσία. Στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων του είταν ήδη κανονισμένα τα βήματα πίσω, για να καταφέρει να εκπληρώσει τους στόχους του. Επίσης εάν εγώ ανήω σε μία νεολαία για παιδάκια των αριστερών, τότε εσείς με τα καλά λόγια προς τους Μουσολινικούς του ΕΠΑΜ και τους Στρασσερικούς του ΑΝΕΛ που ανήκετε?)

  » Την αλήθεια ψάχνουμε, μόνο, αλλά εσείς, κομματόσκυλα του κερατά όπως εσύ, μας λερώνετε με λάσπη. ΟΥΣΤ από δω χάμω…» (Ντροπή σκέτη θα έπρεπε να νιώθετε, ποζάροντας ως οι μόνοι που έχουν την αλήθεια, και μολις κάποιος πει κάτι, αμέσως το κόκκινο χρώμα να αποκαλύψει το μαύρο που κρύβεται από πίσω. Λες και δεν φένεται γιατί οι εργάτες σας λένε ίδιους με τους Ναζί.)

  «Υ.Γ.3 Εκ των υστέρων μετανιώνω για το στιλ μου σ’ αυτό το σχόλιο,» (εντάξει δεν έγινε και τίποτα)

  αλλά… βαριέμαι να κάνω πολιτισμένη πολιτική συζήτηση με ανθρώπους όπως εσύ,» (όπως εγώ? Τι έχω εγώ κύριοι και σας δίνω το δικαίωμα να με βριζετε και να μου μιλάτε με αυτόν τον τρόπο?

  «που έρχονται εδώ για να αφοδεύσουν και να βγάλουν κέρδος από τη συμφορά (της ολικής προδοσίας που διέπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ).» (κέρδος έ? Εμείς είμαστε εργάτες κύριοι. Δεν ήμαστε εργατοπατέρες όπως εσείς και οι κάθε Μίληοι, Πετρόπουλοι, και Σία. Που βγάζουν λεφτά από τις μπούρδες και τα ψέματά τους, με τα οποία μας φλόμωσαν για να μας κάνουνε να πιστέψουμε ότι ο ευροκομμουνισμός είταν κατι καλύτερο. Εμείς δεν βγαζουμε κανένα κέρδος. Σταματήστε να μας κουνάτε την υπεροψία σας και να μας λέτε ψέματα τα οποία θα πληρωνουμε μετά.)

  «Δυστυχώς φοβάμαι ότι και η ΛΑΕ θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο ή χειρότερο»
  (Γιατί άραγε…)

  «(μιλώντας για την ηγεσία της πάντα).»( Ε βέβαια, ο διάσπασης πάντα για τις ηγεσίες μιλάει, μόλις όμως εγώ εκφέρω μία άποψη, να πως γίνομαι κομματικό μέλος, και παιδί υπάκουο κι όλας)

  «Οσο για το ΚΚΕ, είχα πει τότε και ξαναλέω… ότι το ΚΚΕ (AN ήταν τίμια η ηγεσία του, κάτι που δυστυχώς ΔΕΝ νομίζω ότι ισχύει)…» (ναι ή κακιά ηγεσία φτέει τώρα)

  «έπρεπε να πιέσει τον ΣΥΡΙΖΑ -εκβιαστικά- να συνυπογράψει κείμενο αρχών και φιλο-λαΪκών μέτρων, οπότε με την παραμικρή κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ θα μπορούσε να απειλήσει με ρίξιμο της «κυβέρνησης μετώπου». Ενα μέτωπο με τον (τότε-)ΣΥΡΙΖΑ στις μακρινές εποχές του 1ου μνημονίου θάφερνε πιθανώς μεγάλες αλλαγές στην κοινωνία και σε εκλογές θάπαιρνε απόλυτη πλειοψηφία, ενώ οποιαδήποτε προδοσία (που θα διέπραττε ο ΣΥΡΙΖΑ) θα είχε εντελώς άλλα (και πολύ λιγότερο ολέθρια) αποτελέσματα, από όσα ζούμε σήμερα… (π.χ. μπορεί να προξενούσε λαϊκό ξεσηκωμό).» (Αυτά τα έκανε το ΚΚΕ με την κυβέρνηση ΝΔ, ΕΑΡ, ΠΑΣΟΚ. Έγινε κάτι? Όχι. Μόνο ή ΚΝΕ-ΝΑΡ σήκωσε ηρωικά κεφάλι, αλλά όλοι μαζί τής το έκοψαν. Τέτοια ψέματα πίστευε και ο κόσμος)

  Δυστυχώς, ακόμη κι αυτό που εξήγησα θα αποτύγχανε στο τέλος, λόγω της κατάντιας του ΣΥΡΙΖΑ (δυστυχώς όχι μόνο της ηγεσίας του) αλλά ΚΑΙ λόγω της… εικονικής πραγματικότητας όπου ζείτε εσείς (του ΚΚΕ).» (Μάθετε να μιλάτε με με σεβασμό και να μην βγαζετε συμπεράσματα ανάγωγοι! Είμαστε με την ανανεωτική αριστερά, δεν είμαστε στελέχη του ΚΚΕ. Απλά βαρέθηκαμε τα ψευτοαλαμπουρνέζικα)

  «ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΛΥΣΗ, εκ των υστέρων, αλλά μπορώ να φανταστώ άλλες εξελίξεις και δυνατότητες που χάθηκαν. ής πραγματικότητας όπου ζείτε εσείς (του ΚΚΕ). ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΛΥΣΗ, εκ των υστέρων, αλλά μπορώ να φανταστώ άλλες εξελίξεις και δυνατότητες που χάθηκαν.» (Μία κυβέρνηση αλά Αλιέντε, με την χούντα να ξαναγυρίσει επιδεί είμασταν μεταρρυθμιστές κι οχι επαναστάτες)

  «ΜΕΓΑΛΗ συζήτηση αυτή, αλλά απαιτεί ευφυία και σχολαστική χρήση της λογικής, ΟΧΙ ταμπέλες και ξύλινα επιχειρήματα.»( Σαφώς. Γι αυτό πάψτε με τις λεκτικές επιθέσεις).

  Αυτά για τώρα, διαβάστε το, αναρτήστε το, και καταστρέψετε με λεκτικά μετα, όπως ξέρουν να κάνουν καλά στους εργάτες οι ακραίοι.

 12. Πολύ σύντομα θα σου απαντήσω και γενικά…

  Μπορεί εσύ ειδικά να απαιτείς ευγένειες και καλούς τρόπους και να στηλιτεύεις στυλ, αλλά γενικά έχουμε φάει με το κουτάλι μεγατόνους ύβρεων, λάσπης και παράνοιας από οπαδούς και «φίλους» του ΚΚΕ στο διαδίκτυο, εδώ και χρόνια. ΔΕΝ είμαστε χθεσινοί.

  (Μπορεί αυτό βέβαια να μας κάνει μερικές φορές να φυσάμε το γιαούρτι έχοντας καεί στο χυλό…)

  Χυδαίοι είναι όμως όσοι έχουν τη λάσπη σαν πρόχειρη μέθοδο «επιχειρηματολογίας», ΟΧΙ εμείς.

  Χυδαίοι και απολύτως καταδικαστέοι είναι όσοι έρχονται εδώ να μας πούνε ότι είμαστε και ενάντια «στους εργάτες».

  Αν θες σοβαρό σχολιασμό των πράξεων και των λαθών του ΚΚΕ μάλλον ήρθες με λάθος στυλ σε λάθος ποστ.

  Το ΚΚΕ σήμερα είναι αμελητέο θέμα, άλλωστε…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s