Για τη λάσπη κατά του Δημήτρη Καζάκη… ποιος ψεύτης γιορτάζει σήμερα?

Ο Δημήτρης Καζάκης έχει γίνει στόχος πολλής λάσπης, ιδίως τον τελευταίο καιρό που το Ε.ΠΑ.Μ (η πολιτική κίνηση που ίδρυσε) μπήκε σε διαδικασία μετατροπής σε κόμμα (έστω τυπικά) ενοχλώντας πολύ κόσμο. «Πρώτοι στον αγώνα» της λάσπης κατά του Καζάκη, έγιναν δυστυχώς… κάποιοι αρθρογράφοι στο «Ριζοσπάστη». Οι λαθροχειρίες σε τέτοιους λιβέλλους υπήρξαν πολλές. Μία από τις πρώτες  που ανακάλυψα (και έλεγξα) ήταν ένα άρθρο του «Ρ» που έθαβε (λόγω ομιλίας του σε συγκέντρωση παπάδων) τον δεδηλωμένο… άθεο(!) Καζάκη. Ο ανώνυμος αρθρογράφος του «Ρ» φόρτωσε λοιπόν στην… καμπούρα του (δεδηλωμένου άθεου) Καζάκη, σχεδόν όλα τα λάθη του… Ιερού Ευαγγελίου (χεχε), δημιουργώντας εσκεμμένα την ψευδή εντύπωση στους αναγνώστες ότι όσα έλεγαν οι παπάδες τα είχε πει ο ίδιος ο Καζάκης, κάτι αποδεδειγμένα ψευδέστατο, αν παρακολουθήσετε ΟΛΗ εκείνη την ομιλία (μισής ώρας) στο εξής video:

 Ο Ριζοσπάστης  έγραψε τότε έναν σύντομο λίβελλο κατά του  Καζάκη, αποδίδοντάς του ότι είπε…

…τη δική του άποψη για την «υπέρβαση της κρίσης», όπως ήταν το θέμα του στην ημερίδα. Που κατέληξε και σε «πορίσματα – συμπεράσματα» τύπου: «(…) στην αντιμετώπιση της κρίσεως και στις προτάσεις για υπέρβασή της θεωρούνται σημαντικά (…) η αφύπνιση, η καταπάτηση του φόβου και η ανάκτηση γενναίου ρωμαίικου φρονήματος (…) η μετά δακρύων μετάνοια ενώπιον του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Αυτό σημαίνει ιερά εξομολόγηση (…) και αδιάλειπτη προσευχή – επίκληση του ονόματος του Χριστού με το κομβοσχοίνι για να ελκύσουμε το θείο έλεος. Από κανένα στόμα κι από καμιά καρδιά να μη λείψει το “Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με”»

Πhγή: http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6643852&publDate=17/1/2012 

 • Η λαθροχειρία εδώ του «Ριζοσπάστη» είναι ολοφάνερη, αλλά… δεν φανερώνεται αν δεν δείτε ΟΛΟ το βίντεο της ομιλίας του Καζάκη. Τότε θα διαπιστώσετε ότι πουθενά στην ομιλία του δεν μίλησε ο Καζάκης για «μετάνοια ενώπιον του Χριστού» ή ‘ιερά εξομολόγηση» με… κομποσχοίνια (κ.ο.κ.)! 
 • Ε, ναι. Το άρθρο του Ριζοσπάστη μπέρδεψε εσκεμμένα όσα είχε πει ο Καζάκης στη δική του ομιλία, με όσα έλεγαν σε δικές τους ομιλίες διάφοροι εκκλησιαστικοί, που έλεγαν απλώς… τα δικά τους (και δεν είναι καθόλου παράξενο ότι τα έλεγαν).

Καθόλου δεν εκτιμήθηκε ο Καζάκης, για το θάρρος και την ειλικρίνειά του, που… αν και δεδηλωμένος άθεος(!) τόλμησε να μιλήσει ακόμη και σε αφοσιωμένους πιστούς  εκκλησιαστικούς, για τα επείγοντα θέματα της κρίσης

Αυτή τη συγκεκριμμένη λαθροχειρία του Ριζοσπάστη, την ανακαλύψαμε πριν μερικές βδομάδες, σαν σχολιαστές μιας ανάρτησης τoυ φίλου blogger «Αναρμόδιου Θράκα»: Ο Ριζοσπάστης ειρωνεύεται τον Δ. Καζάκη: “Το πρόβλημα δε βρίσκεται στον καπιταλισμό, στα τεράστια κέρδη, αλλά στην εθνική απελευθέρωση, ώστε όλοι οι Ελληνες, καπιταλιστές και εργάτες μαζί να ανοικοδομήσουν την Ελλάδα”

Εκ των υστέρων, ξανα-διαβάζοντας με προσοχή εκείνο το σύντομο λίβελλο, διαπιστώνω πως γράφτηκε με… σατανική γκεμπελική μαεστρία:  Διότι περιείχε ένα… (ψευδο-)διφορούμενο σε ένα τμήμα του, όπου η αναφορά «που»  μπορεί (με κάποιο ζόρι) εκ των υστέρων να διαβαστεί σαν να αναφέρεται στην ημερίδα και όχι στον ίδιο τον Καζάκη (όπως είναι η πιο άμεση, πολύ πιο οφθαλμοφανής ερμηνεία):

..τη δική του άποψη για την «υπέρβαση της κρίσης», όπως ήταν το θέμα του στην ημερίδα. Που κατέληξε και σε…»

Βέβαια… αν δεν είδατε όλο το video της ομιλίας του Καζάκη, αυτό το (ψευτο-)διφορούμενο δεν το μάθατε, ούτε καν θα το σκεφτήκατε.  Μόνο όποιος δει όλο το video θα απορήσει μετά: «ΠΟΥ είπε ο Καζάκης τέτοια πράματα»… οπότε θα πάρει (ίσως) και την απάντηση: «Δεν τα είπε ό ίδιος, αλλά κάποιοι άλλοι…»

 • Αρα, νομίζω ότι τη σημερινή Πρωταπριλιά, τη… γιορτάζει επαξίως ο αρθρογράφος του «Ρ»! :-)

____________________

Το στίγμα του Δημήτρη Καζάκη σε ένα… ευρύτερο, διεθνές πλαίσιο:

Φυσικά, ο Δημήτρης Καζάκης δεν είναι ο μοναδικός οικονομολόγος στον κόσμο που στοχάζεται ριζοσπαστικές μορφές αντίστασης κατά της επέλασης του Χρηματοπιστωτικού Καζινο-καπιταλισμού.

O Steve Keenείναι ένας πολύ σημαντικός ρηξικέλευθος Αυστραλός οικονομολόγος, καθηγητής πανεπιστημίου και συγγραφέας πολλών βιβλίων:

Steve Keen
Steve Keen

Στο τελευταίο του άρθρο, ο Steve Keen ξεφτιλίζει τον Paul Krugman:

Παρόλο που ο Steve Keen δεν αυτο-προσδιορίζεται σαν αριστερός, η βασική ιδέα του είναι σωστή. Προτείνει αυξήσεις μισθών(!!!) σε μαζική κλίμακα, ταυτόχρονα με χρηματοδότηση των οφειλετών (ιδιωτών), ΟΧΙ των τραπεζών (πολλές εκ των οποίων πρέπει να κλείσουν άμεσα). Βασικός στόχος του είναι να περάσει το χρέος στους τραπεζίτες. Τάσσεται υπέρ της Εργασίας και ΟΧΙ υπέρ του Κεφαλαίου. Ειδικά για το κερδοσκοπικό χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο είναι αφοσιωμένος πολέμιός του. Ενας άλλος ρηξικέλευθος οικονομολόγος είναι ο αμερικανός ανεξάρτητος μαρξιστής Michael D. Hudson:

Οι θεωρίες του Hudson είναι 100% συνεπείς με το μαρξισμό. Ειδικά η πιο πρόσφατη έρευνά του (μαζί με άλλους) στο MMT (Modern Money Theory) και στο Functional Finance, αποτελεί αναβάθμιση (και του μαρξισμού, και του κευνσιανισμού) με βάση το εξής:

«…the value of wealth (and most wealth is held by the wealthiest 1% of the population) wealth has gone way up relative to wages. The result is a new kind of class war… It’s not the typical kind of class war between employers and employees. It’s a war of finance against the economy«.

Ο Καζάκης παραμένει… κομμουνιστής στις αρχές του, παρά ο,τιδήποτε άλλο – και παρά την απόφασή του να συστρατεύσει ανθρώπους ανεξάρτητα από ιδεολογικές κατατάξεις, όπως  αριστερά-δεξιά. Αλλά τη σύγχρονη κατάσταση της κοινωνίας δεν μπορεί να την προσεγγίσει κανείς με τους παλιούς παραδοσιακούς τρόπους, όπου εργάτες κι εργοδότες «παίζουν τους κλέφτες κι αστυνόμους», σαν «καλοί και κακοί». Διότι πολλοί σημερινοί εργοδότες είναι… μελλοντικοί χρεοκοπημένοι πρώην-αστοί και δυνάμει-ΣΥΜΜΑΧΟΙ μιας… ψαγμένης εργατικής τάξης, που θα αρχίσει να συναιτερίζεται για να μοιραστεί την οικονομική εξουσία με τα κοινωνικοποιημένα κράτη του μέλλοντός μας. Για το συναιτερίζεσθαι της εργατικής τάξης, κορυφαία είναι η δουλειά του «μαρξιανού» Richard D. Wolff: 

 • http://delicious.com/omadeon/wolff (σύνδεσμοι για Richard D. Wolff)
 • σημείωση: μόνο με αυτοδιαχειριζόμενους συναιτερισμούς σε MAZIKH κλίμακα μπορεί να ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΩΣΤΑ ένας βαθμός «κεντρικού σχεδιασμού».

Εν κατακλείδι: Ζούμε ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ. Ειδικά στην οικονομία, σχεδόν τίποτε δεν θα μείνει ίδιο!

Η μετάβαση από τον τρέχοντα κλεπτοκρατικό μονοπωλιακό χρηματο-πιστωτικό «καπιταλισμό-καζίνου» στο σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό (αλλά ένα νέο είδος κομμουνισμού) αποτελεί νομοτέλεια, αλλά… μόνο αν αρπάξει η ανθρωπότητα την ευκαιρία, όπου απαιτείται ριζική αναβάθμιση των παραδοσιακών τρόπων σκέψης μας (ΙΔΙΩΣ στην αριστερά). Ο Δημήτρης Καζάκης, όπως και μερικοί άλλοι στη χώρα μας, είναι ΦΟΡΕΑΣ ακριβώς μιας τέτοιας αναβάθμισης! Δεν είναι μόνος του, αν και ο ίδιος ίσως δεν το συνειδητοποιεί αρκετά. Εχει όμως κερδίσει και τη συμπάθεια άλλων συναδέλφων του (αριστερών οικονομολόγων) που εκτιμούν το έργο του, αλλά φοβούνται να το πουν δημόσια μην τυχόν και… λασπωθούν με τον ίδιο ακραίο τρόπο, όπως ο ίδιος ο Καζάκης.

..

Μία πιο πρόσφατη επίθεση του Ριζοσπάστη στον Καζάκη, αφορά «το μέτωπο που οραματίζεται»:

Ο «αντιμνημονιακός» μπαχτσές του Καζάκη (Ριζοσπάστης)

Ολα τα έχει ο μπαχτσές του επονομαζόμενου «Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου» (ΕΠΑΜ) του οικονομολόγου Καζάκη, ο οποίος, την περασμένη Κυριακή, εξέδωσε «αντιμνημονιακή» – όπως ο ίδιος λέει – εφημερίδα. Κάθε αράδα επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας την ορθότητα της κριτικής που ασκεί το ΚΚΕ στη συστηματική προσπάθεια πολιτικών και άλλων κύκλων να αθροίσουν ετερόκλητες μεταξύ τους δυνάμεις κάτω από τον τίτλο «αντιμνημονιακοί». Στόχος τους είναι να διαμορφώσουν πλαστά κριτήρια στο λαό για τη στρατηγική που υπηρετεί η κάθε δύναμη, να συγκαλύψουν τον ταξικό χαρακτήρα της αστικής πολιτικής και διαχείρισης και να καλλιεργήσουν αυταπάτες ότι με επιδερμικές αλλαγές στην πολιτική διαχείριση, χωρίς ριζικές ανατροπές στο επίπεδο της εξουσίας και της (καπιταλιστικής) οικονομίας, ο λαός μπορεί να βγει κερδισμένος από την κρίση και να ευημερήσει. Ολοι τους, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές και επιδιώξεις, συγκλίνουν σε αναλύσεις περί «κατοχής» της Ελλάδας από τη Γερμανία και «υποτελών πολιτικών», διαγράφοντας με μια μονοκοντυλιά την αλληλεξάρτηση των καπιταλιστικών οικονομιών σε συνθήκες έντασης της διεθνοποίησης, σε συνδυασμό με την ανισομετρία στην καπιταλιστική ανάπτυξη, που προϋπήρχε και οξύνεται με την κρίση, αλλά και το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις της Ελλάδας συναποφασίζουν στο πλαίσιο της ΕΕ τις πολιτικές που εφαρμόζονται.
***
Η εφημερίδα του Καζάκη είναι αποκαλυπτική για τα παραπάνω. Σταχυολογούμε ορισμένα από τα όσα γράφονται: Σε δημοσκόπηση για τις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος, οι πολιτικές δυνάμεις ομαδοποιούνται σε «μνημονιακές» και «αντιμνημονιακές». Στις δεύτερες, δίπλα στο ΚΚΕ, ο Καζάκης βάζει μεταξύ άλλων το ΛΑ.Ο.Σ. και τη Χρυσή Αυγή (!) δείχνοντας πως το μέτωπο που οραματίζονται χωράει όλα τα «λουλούδια», ακόμα και αυτά που έχουν δώσει εξετάσεις στο τσάκισμα, στην κοροϊδία, στη δηλητηρίαση και τη χειραγώγηση του λαού. Βάζει ακόμα το κόμμα του Καμμένου, ο οποίος μέχρι πριν από λίγους μήνες υπηρετούσε με συνέπεια την πολιτική της ΝΔ, έχοντας μάλιστα διατελέσει και υπουργός της, σε κυβερνήσεις που πέρασαν τα μύρια όσα σε βάρος των εργαζομένων και του λαού (Ασφαλιστικό, εργασιακές ανατροπές, φόροι κ.ά.). Ανάγοντας σε μοναδικό κριτήριο την εφήμερη στάση του καθενός στην ψήφιση των μνημονίων, ο Καζάκης και οι άλλοι «αντιμνημονιακοί» δίνουν συγχωροχάρτι στις αστικές πολιτικές δυνάμεις και τους εκπροσώπους τους για τα εγκλήματα που διέπραξαν ή στήριξαν διαχρονικά σε βάρος της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
***

[…]

Κατ’ αρχάς, όσον αφορά τη «Χρυσή Αυγή», πρόσφατα ξεκαθαρίσαμε τη θέση μας (ο Αιρετικός κι εγώ):

 • ΑΝ ο Καζάκης κάνει την παραμικρή συνεργασία με Χρυσή Αυγή δεν θα τον στηρίξουμε

Είναι λάθος, οποιαδήποτε συμπόρευση με νεοναζί, και αυτό το αναλύσαμε πολλές φορές, καταλήγοντας στη θεμελιώδη… «εξίσωση της συμπόρευσης με το φασισμό»:

 • Φ + Χ = Φ (όπου Φ=φασισμός, Χ=οποιοσδήποτε, «+»=συμπόρευση).

(διότι… αν ρίξεις σκατά σε ένα πιάτο φαί, δεν θα έχεις ένα πιάτο φαί, αλλά ένα πιάτο σκατά -χεχε).

Προσέξτε όμως μια λαθροχειρία του Ριζοσπάστη, στο εξής που έγραψε:

Η εφημερίδα του Καζάκη είναι αποκαλυπτική για τα παραπάνω. Σταχυολογούμε ορισμένα από τα όσα γράφονται: Σε δημοσκόπηση για τις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος, οι πολιτικές δυνάμεις ομαδοποιούνται σε «μνημονιακές» και «αντιμνημονιακές». Στις δεύτερες, δίπλα στο ΚΚΕ, ο Καζάκης βάζει μεταξύ άλλων το ΛΑ.Ο.Σ. και τη Χρυσή Αυγή (!)… 

Aναφέρεται σε κατάταξη με κριτήριο υπέρ-/κατά- μνημονίου. Στη συνέχεια όμως, ο αρθρογράφος κάνει λογικό άλμα που ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, με το ασαφές ρήμα «δείχνοντας»:

δείχνοντας πως το μέτωπο που οραματίζονται χωράει όλα τα «λουλούδια»

Ας σταματήσουμε ΕΔΩ.

ΙΣΧΥΕΙ η συνεπαγωγή?

Δείχνει» το συμπέρασμα, ότι ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΜΕΤΩΠΟ που ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ (ο Καζάκης) ΠΕΡΙΕΧΕΙ τα «λουλούδια», που περιγράφονται στη συνέχεια?

 • Ε, ΟΧΙ, ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Τουλάχιστον όσον αφορά τη Χρυσή Αυγή.

Μια στατιστική κάποιας δημοσκόπησης, με βάση το κριτήριο «υπερ-» ή «κατά-» μνημονίου ΔΕΝ είναι απαραίτητο ότι ταυτίζεται ή συμπορεύεται με ΟΛΟΥΣ στη 2η κατηγορία. Αντίθετα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σωστό να μην αναφερθούν όλοι οι «υπέρ-«/»κατά-» μνημονίου στο γράφημα. Θα ήταν λογικό και στατιστικό λάθος.

 • Αρα οποιοδήποτε συμπέρασμα ΚΑΙ συμπόρευσης (με τη Χ.Α.) είναι αυθαίρετο.

ΟΚ, ίσως τώρα μερικοί… νομίζετε ότι προσπαθώ να απαλλάξω τον Καζάκη από λάθη, αλλά αυτό ΔΕΝ ισχύει.

 • Αν ίσχυε, δεν θα λέγαμε ΤΟΣΟ ξεκάθαρα ότι θα τον εγκαταλείψουμε αν συμπορευτεί με τη Χρυσή Αυγή.

Υπάρχει όμως κι άλλος τρόπος να αποδειχτεί ότι τα περί «οραματισμού μετώπου» ειδικά με τη Χρυσή Αυγή, δεν στέκουν καθόλου:

 Το ακόλουθο link σας πάει αμέσως στο ΣΩΣΤΟ σημείο (41:28) της συνέντευξης Καζάκη 29-3-2012:

Λίγο πριν το σημείο αυτό, ο Καζάκης είχε ασκήσει κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ, λέγοντας ότι όποιος δεν βοηθάει το λαό με ξεκάθαρες θέσεις ΤΩΡΑ οδηγεί σε «ένα βάλτο, μια μεσοβέζικη λύση…» (και σε λαϊκή εξαθλίωση).

Μετά, στο σημείο 41:28 που πρότεινα, ο Καζάκης λέει τα εξής (επί λέξει):

«Αυτός ο βάλτος, αυτή τη στιγμή, αποτελεί έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο για το λαό, διότι εδώ δεν μιλάμε για ομαλές συνθήκες. Αν οδηγήσουμε τον κόσμο να παίρνει 150 ή 180 ευρώ, με την εφαρμογή αυτών των πολιτικών…»
(«που είναι ο στόχος τους και το ανακοινώνουν επίσημα» -συμπληρώνει ο Κακλαμάνος)
«…(τότε) Τι συνείδηση ακριβώς παράγουμε; Συνείδηση λούμπεν! Συνείδηση υποταγμένων, περιθωρίου. Και η συνείδηση αυτή γεννάει μόνο το Αυγό του Φιδιού. Δεν γεννάει επαναστάτες, ούτε κοινωνικές εξεγέρσεις! Το αυγό του φιδιού γεννάει. Και φυσικά, απελπισία, μιζέρια και αθλιότητα…»

(παύση)

«…Πάρε υπ΄όψη σου ότι ακολουθούν και Χρυσαυγίτικη επίσημη τακτική, πλέον. Ο Χρυσαυγιτισμός είναι η επίσημη ιδεολογία του πολιτικού συστήματος! Δες τα «κέντρα συγκέντρωσης λαθρο-μεταναστών»: Στρατόπεδα συγκέντρωσης!

 • Δηλαδή εδώ ο Καζάκης, όχι μόνο καταδίκασε απερίφραστα τη Χρυσή Αυγή, αλλά τη συνέδεσε και με καθαρά ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ πολιτικές «στρατοπέδων συγκέντρωσης», για τις οποίες καταγγέλλει το πολιτικό κατεστημένο!

Οπως βλέπετε, η συκοφάντηση του Καζάκη αποδεικνύεται περίτρανα σε όσα παράθεσα (και όχι μόνο). Είναι πολύ πιο σημαντική από τα ενδεχόμενα λάθη της πολιτικής κριτικής του, ή και μιας προσωπικής του οξύτητας, ειδικά κατά όσων τον συκοφαντούν, αλλά… που δεν πλήττει ΟΛΟΥΣ:  Διότι π.χ. είπε μόνο καλά λόγια για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Λαφαζάνη, στο ίδιο video, πιο πριν, χαρακτηρίζοντάς τον «από τους πλέον έντιμους πολιτικούς» (κλπ.)

Ειδικά για το θέμα που δημιούργησε ΤΩΡΑ ο Ριζοσπάστης σκέφτομαι να φτιάξω video που να λύνει την (εσκεμμένη) «παρεξήγηση»: Τα στατιστικά «υπέρ-«/»κατά-» μνημονίου στο «Χωνί» ΔΕΝ αποδεικνύουν ότι ο Καζάκης θα συμπορευτεί σε μέτωπο… μαζί με τους ναζί της Χρυσή Αυγής. -Αυτό θα ήταν ψευδέστατο, όπως αποδείχτηκε. ΕΞάλλου και ΛΟΓΙΚΑ δεν στέκει, τέτοιο «συμπέρασμα», όπως απέδειξε η εννοιολογική ανάλυση προηγουμένως.

 • Το ότι «χωράει» κάποιος κάπου, δεν σημαίνει ότι… μπήκε κιόλας. ΟΛΟΙ χωράμε σίγουρα και στην πόρτα της… Κόλασης 🙂

Βέβαια, η «συνεργασία» με τον Καμμένο παραμένει κάπως μεμπτή, αλλά εξαρτάται… πόσο στενή θα είναι, με ΤΙ όρους και (ιδίως) ΠΩΣ θα εμφανιστεί εκλογικά. Εφόσον ο Καμμένος σε αρκετά… καυτά [sic] θέματα εκφράζει θέσεις μάλλον παρόμοιες με του Καζάκη και του… ΚΚE (!!!) (όπου φυσικά δεν εννοώ μακροπρόθεσμους πολιτικούς στόχους) δεν μπορώ να απορρίψω μία «εκ του μακρόθεν συμπόρευση», αρκεί να μην καίγεται η αξιοπιστία του Καζάκη εξ αιτίας της.

 • ΠΩΣ μπορούν KAI δεξιοί ψηφορόροι να αξιοποιηθούν προς όφελος θέσεων που θα ανακουφίσουν το λαό, αν απορρίψει ο Καζάκης τελείως τον Καμμένο?
 • Ετσι κι αλλοιώς ο Καμμένος αφαιρεί ψήφους από ΝΔ/ΛΑΟΣ, επομένως… μας συμφέρει! 🙂

 Στην πραγματικότητα, τα ΑΜΕΣΑ μέτρα που προτείνει ο Καζάκης ελάχιστα διαφέρουν από εκείνα που προτείνει το  ΚΚΕ (και ακόμη πιο λίγο διαφέρουν από όσα προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Εκεί που υπάρχουν διαφορές είναι στα μακροπρόθεσμα σχέδια και στα ιδεολογικά οράματα. Ε, αυτά ας περιμένουν λίγο. ΔΕΝ θα αργήσει η ώρα που θα εμφανιστούν κι αυτά, σαν αναγκαιότητες, αλλά μετά τη λαϊκή νίκη, που δυστυχώς το ΚΚΕ και άλλα κόμματα της αριστεράς αποκλείουν, μέσω του πείσματός τους να μη συνεργαστούν.

Ο Καζάκης όμως,  εκτός από συνεπής κομμουνιστής (ΚΑΙ άθεος, το οποίο δεν κρύβει) είναι και αμείλικτος ορθολογιστής: Διότι είπε στο δεύτερο video (που έφερα λίγο πιο πριν) ότι «μετά την εκλογική νίκη» ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΗ, ότι το μεγαλύτερο όπλο του λαού θα είναι οι ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ και οι κινητοποιήσεις. Επομένως… ΠΟΥ είναι το πρόβλημα ρε σύντροφοι? ΟΛΑ όσα λέει το ΚΚΕ γίνονται κι αυτά πολύ ευκολότερα, αν ηττηθούν ΠΡΩΤΑ οι μνημονιακές δυνάμεις στις εκλογές. Επομένως:

 • Η λαϊκή πάλη δεν σταματάει στις εκλογές. Πρώτος ο Καζάκης το αναγνωρίζει.

H ηγεσία του ΚΚΕ διαπράττει τραγικό λάθος. ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ θυμίζει αρχαία τραγωδία,το μύθο του Οιδίποδα που προσπάθησε να αποφύγει τη μοίρα του, αλλά… με ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ. Ετσι και το ΚΚΕ τώρα (δεκαετίες μετά) θέλει να αποφύγει συμβιβασμούς όπως η Βάρκιζα. Αλλά με το να αρνηθεί τη μοίρα του συμβιβασμού (όπως την αντιλαμβάνεται)… θα συμβιβαστεί χειρότερα. ΝΟΜΙΖΕΙ ότι με το να υψώνει τείχη,αποκλείοντας συγκυβέρνηση με άλλους (της αριστεράς) ότι έτσι θα αποφύγει το συμβιβασμό με τον καπιταλισμό. Και η τραγική και αμείλικτη μοίρα του ΚΚΕ, είναι ότι ΑΥΤΗ ακριβώς η απόφασή του, είναι εκείνη που θα το συμβιβάσει ΑΠΟΛΥΤΑ (και εκ των πραγμάτων) με τον καπιταλισμό.

 • Αν μη τι άλλο, αφήστε ήσυχο τον Καζάκη να αξιοποιεί ΚΑΙ δεξιούς, που κανονικά θα πήγαιναν στο βρόντο οι δικές τους ψήφοι!  🙂 χαχαχα

 ___________________________

[συνεχίζεται… με άλλες αναρτήσεις γύρω από τη  λάσπη κατά του Δημήτρη Καζάκη]

 ______________________

Enhanced by Zemanta

26 comments

 1. Αυτα ολα που λες ειναι δικες σου εκτιμησεις απο λογια του Καζακη οχι ΓΡΑΠΤΑ κειμενα του ΕΠΑΜ

  Δηλαδη για εσενα ΚΑΖΑΚΗΣ = ΕΠΑΜ αρα ενος ανδρος αρχη. Το ΕΠΑΜ θα κριθει ως κομμα απο τα γραπτα του και απο τις θεσεις που θα παρει σε ΟΛΑ τα θεματα τις ελληνικης κοινωνιας. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

  Και θα κριθει απο αυτα για να παρει τα κουκια που επιθυμει εαν και εφ’όσον καταφερει να κατεβει στις εκλογες.

  Για να δεις ποσο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ εισαι. ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙΣ.

  Μονο ΟΤΙ ΠΕΙ Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΣΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.

  ΧΑΛΑΡΩΣΕΕΕΕΕΕ!!!!

  • Αυτα ολα που λες ειναι δικες σου εκτιμησεις απο λογια του Καζακη οχι ΓΡΑΠΤΑ κειμενα του ΕΠΑΜ

   ΟΧΙ ΟΛΑ. Υπάρχουν και δικές μου εκτιμήσεις βέβαια (ιδίως γενικότερα).

   Το κύριο θέμα της ανάρτησης είναι όμως πολύ συγκεκριμμένες λαθροχειρίες λάσπης,
   οι οποίες καταδείχτηκαν πέραν πάσης αμφιβολίας (σε βάρος του Καζάκη).

   Δηλαδη για εσενα ΚΑΖΑΚΗΣ = ΕΠΑΜ αρα ενος ανδρος αρχη.

   Με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο ο Καζάκης και η λάσπη εναντίον του, στο συγκεκριμμένο ποστ,
   από το ΕΠΑΜ σαν κίνημα. Είδες πουθενά να συζητώ το ΕΠΑΜ? (πέραν από σύντομη αναφορά στην αρχή)?

   Το ΕΠΑΜ θα κριθει ως κομμα απο τα γραπτα του και απο τις θεσεις που θα παρει σε ΟΛΑ τα θεματα τις ελληνικης κοινωνιας. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

   Προφανώς. Ε, και?

   Και θα κριθει απο αυτα για να παρει τα κουκια που επιθυμει εαν και εφ’όσον καταφερει να κατεβει στις εκλογες.

   Προφανώς. Εγώ όμως δεν κρίνω την αλήθεια από τα «κουκιά που παίρνει».
   Αν θεωρήσω σωστό κάτι δεν θα το κρίνω από το πόσο δημοφιλές είναι. Σόρυ δηλαδή…

   Για να δεις ποσο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ εισαι.
   ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙΣ.

   ΟΧΙ. Υποστηρίζω με πάθος οποιονδήποτε ποδοπατιέται από παραποιήσεις και λάσπη,
   ενώ λέει σωστά πράματα. Η ανάρτηση δεν αφορά τόσο πολύ το ΕΠΑΜ (όσο μάλλον νομίζεις).
   Αφορά όμως τη συκοφάντηση του Καζάκη, σε πολύ συγκεκριμμένες δηλώσεις του….

   Μονο ΟΤΙ ΠΕΙ Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΣΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.

   Δεν ξέρω αν κάποιοι «πληρώνουν να κάνει» τις ομιλίες του ο Καζάκης.
   Αν συνέβαινε, βέβαια, δεν θα το θεωρούσα απαραίτητα και μεμπτό
   (π.χ. εξόδων μετάβασης, που σίγουρα δεν μπορεί να πληρώνει ο ίδιος πάντα).

   ΧΑΛΑΡΩΣΕΕΕΕΕΕ!!!!

   Εδώ μιλάς σε… καθρέφτη. Ο μόνος μη-χαλαρωμένος είσαι ΕΣΥ.
   Εμφανέστατα λυσσασμένος και λαχανιασμένος φαίνεσαι,
   έτσι όπως γράφεις. Και δεν βλέπω ΤΙΠΟΤΕ καλό ή εποικοδομητικό σε όσα γράφεις.

   Αν δεν αλλάξεις τακτική ΔΕΝ θα ξαναγράψεις γιατί μας τάπρηξες.

  • Γιατί είσαι… ΗΛΙΘΙΟΣ, ΑΠΡΟΣΕΚΤΟΣ, ΕΡΙΣΤΙΚΟΣ και ΦΟΥΡΙΟΖΟΣ.
   ΕΣΥ να χαλαρώσεις και να σκεφτείς ΤΙ είπα πιο πριν
   (ότι θα έλειπα και δεν θα μπορούσα να εγκρίνω σχόλια).

   Αν δεν ήσουν απρόσεκτος θα ήξερες ΗΔΗ (με μια ματιά στο ίδιο browser από όπου έκανες το πρώτο σχόλιο)…
   …ότι το πρώτο σχόλιό σου ΔΕΝ ΣΒΗΣΤΗΚΕ αλλά ήταν ακόμη σε «ουρά αναμονής για έγκριση».

   Για την ακρίβεια έλειπα και μπήκα μόνο σπάνια στο ιντερνέτ με λαπτοπ από WiFi.

  • Υ.Γ.
   Ο σχολιαστής «observer» και ο σχολιαστής «enas» είναι ο ίδιος.
   (με βάση I.p. addresses).

   Να ΜΗΝ ξαναγράψεις ΟΥΤΕ ΕΝΑ σχόλιο με νέο ψευδώνυμο. Διάλεξε ένα από τα δύο,
   η (έστω) δήλωσε «ειμαι ο Τάδε με νέο ψευδώνυμο».

   Τυχόν επόμενη… πλαστοπροσωπεία ψευδωνύμου θα γίνει αιτία να ΜΗΝ ξαναγράψεις εδώ,
   διότι συνιστά είδος trolling (with multiple sock puppets).

 2. Κι όσον αφορά το χρυσαυγίτη αληταρά με το ψευδώνυμο «timikaiaima» που έβαλε «like» σε άρθρα μας, καλά θα κάνει να ξεκουμπιστεί από εδώ πέρα. Η ύπαρξη των νεοναζί είναι μόλυνση για την Ελλάδα που τόσα υπέφερε από το γερμανοναζιστικό καθεστώς και τόσα υποφέρει ξανά από τη Γερμανία (της οποίας η γεωπολιτική ιδεολογία δεν έπαψε ποτέ να εμπνέεται από τις ιδέες του Χίτλερ περί «Lebensraum»). Και να πάει να ρωτήσει το «Άριο» (εδώ γελάνε) παρακρατικό μαυροτσούκαλο που έχει για αρχηγό και τους πασάρει μπλουζάκια και αναπτήρες Made In China γιατί έλεγε παλιότερα ότι στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο θα στήριζε τη Γερμανία…

  Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

  http://jungle-report.blogspot.com/2012/03/blog-post.html

  Σας έτσουξε ναζιστικά σκατά της «Χρυσής Αυγής» που τολμάτε και υπάρχετε στη χώρα που οι ναζί κατέστρεψαν και ξανακαταστρέφουν; Ξυδάκι. Το μόνο ωφέλιμο πράγμα που μπορείτε να κάνετε σιχαμένοι ΠΡΟΔΟΤΕΣ είναι να ψοφήσετε. Αν και ούτε καλό λίπασμα δε θα μπορεί να γίνει το σαρκίο σας.

  • Αυτή η… ¨»επίθεση φιλίας» άρχισε να μου θυμίζει την επίσκεψη της Χρυσής Αυγής στους χαλυβουργούς! χαχαχα

   Δυστυχώς αυτός ο χρυσαύγουλος δεν σταμάτησε, πήγε κι έβαλε «like» και στο κύριο ποστ για τον Μπαλασό.
   http://metaomadeon.wordpress.com/2012/01/23/antonis-balasopoulos1/

   Ενδιαφέρουσα τακτική ακολουθούν.
   ΤΙ περιμένει άλλωστε ο ίδιος ο Μπαλασό για να… το εκμεταλλευτεί σαν «απόδειξη ότι είμαστε χαφιέδες»?
   (σε ηλίθιους απευθύνεται συνήθως, που χάβουν κάτι τέτοια… έτσι κι αλλιώς)

   • Προσωπικά δεν αποκλείω τίποτα για το ποιος και τι μπορεί να κρύβεται πίσω από το προφίλ «timikaiaima». Πάντως τη θέση μου την έχω ξεκαθαρίσει. Scripta manent κι ας λένε ό,τι μαλακία θέλουν οι μπετόβλακες.

 3. Αιρετικέ καλημέρα…

  Είναι να μη μπλέξει κανείς με εκ πεποιθήσεως ή καθ’ έξιν λασπολόγους.

  Εμπλεξε κι ο Καζάκης με το Ριζοσπάστη, έμπλεξε και με τον νο.1 υποστηρικτή του ΚΚΕ στη μπλογκόσφαιρα (που δεν είναι καν κομματικός)…
  http://leninreloaded.blogspot.com/2012/03/blog-post_5100.html
  http://leninreloaded.blogspot.com/2012/03/blog-post_9845.html

  Εκείνο που με ενοχλεί είναι ότι ο παντελώς άσχετος με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ αρχές Μπαλασόπουλος (που προσυπογράφει λιβέλλους εν γνώσει του ψευδείς για λόγους προσωπικής ματαιοδοξίας και πολιτικής σκοπιμότητας) κατηγορεί τώρα τον Καζάκη για «έλλειψη αρχών».

  Μεταφέρω εδώ ένα απόσπασμα διαλόγων, διότι είναι πολύ διαφωτιστικό και από άλλες απόψεις.

  AlexK
  Apr 1, 2012 03:52 PM
  Κατά την προσωπική μου άποψη ο Καζάκης – δηλωμένος κομμουνιστής – έχει και την αντίληψη και την εμπειρία να κάνει κομμουνιστική κριτική στο ΚΚΕ, σωστή ή όχι δεν ξέρω, αλλά σίγουρα άξια συζήτησης. Αντ’ αυτού κάθεται και βρίζει γιατί έχει προσωπικα από τη θητεία του στο Κόμμα, πράγμα ανόητο αφού μειώνει τον εαυτό του και απομακρύνει και τον κόσμο του ΚΚΕ που υποτίθεται ότι θέλει να «απαγκιστρώσει» από την ηγεσία. Είναι κρίμα, καταντά ένας λίβελλος άνευ ουσίας.

  Σχετικά με τους ένστολους, συγνώμη αλλά νομίζω ότι είναι χαζομάρες. Ο Καζάκης δεν ειναι «εθνικοσοσιαλιστής», πολύ απλά χαϊδεύει τις ευαίσθητες χορδές του κοινού του που ανήκει στις ΕΔ, δηλαδή στις εθνικές αφηγήσεις. Εξ ου και ο ζωτικός χώρος, ως βασικό στοιχείο ανάπτυξης ενός κράτος εντός του καπιταλιστικού συστήματος και όχι μόνο.

  Για μένα μια βασική κριτική στον Καζάκη θα έπρεπε να επικεντρωθεί στο εξής: Για ποιό λόγο έχει σταματήσει εντελώς σχεδόν να μιλάει για την αναγκαιότητα της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής της χώρας και για τον εργατικό έλεγχό τους; Διότι μέχρι πριν δύο μήνες αν τον άκουγες θα έλεγες, δικός μας είναι.

  Κατά βάθος Τροτσκιστής είναι, αλλά δεν έχει ιδέα πώς να κάνει ραδιόφωνο και μικροπολιτική.

  Αντωνης
  Apr 1, 2012 04:00 PM
  Θα σταθώ μόνο στην πρώτη πρόταση. «Δηλωμένος κομμουνιστής» που τσιτάρει Ξενοφώντα Ζολώτα ως δάσκαλο και γκουρού, και μιλά περί σημαίας και νομίσματος ως δυσιπόστατον του έθνους για να αποδείξει ότι δεν είναι μαρξιστής όπως κατηγορείται δεν υπάρχει.

  Πρώην κομμουνιστές, πολλοί.

  AlexK
  Apr 1, 2012 04:39 PM
  Βρε Αντώνη, δεν έγινε πορτοκαλί ο Καζάκης επειδή είπε κάπου σε κάποιον ένα όνομα σε μια ομιλία με κοινό στρατοκα@λους. Πιστεύεις ότι όντως θεωρεί γκουρού το Ζολώτα; Απλά δεν τον ενδιαφέρει πια ο σοσιαλισμός τόσο πολύ, γι’ αυτό και μιλάει για έθνος κράτος. Κι όταν μιλάς για το συγχρονο έθνος κράτος χρειάζεσαι και τα απαραίτητα αξεσουάρ.

  Θέλω να πω, δε με απασχολούν τα κλάσματα τακτικής του Κ. για να συσπειρωσει κόσμο στο ΕΠΑΜ. Με απασχολεί αν μεινει συνεπής στην όποια πολιτική του πρόταση, σωστή ή λάθος, ή αν απλά θέλει μαγαζί εξαργυρώνοντας τον κομμουνισμό της νιότης του.

  Αντωνης
  Apr 1, 2012 11:48 PM
  Ο σοσιαλισμός δεν τον ενδιαφέρει τόσο πολύ, οπότε δεν ενδιαφέρει κι εμένα τόσο πολύ τι τον ενδιαφέρει. Για να μιλήσεις για τακτική πρέπει να υπάρχει στρατηγική. Για να υπάρχει στρατηγική πρέπει να υπάρχουν και πολιτικές αρχές. Του Καζάκη δεν ξέρω ποιες είναι. Ίσως να θεωρεί πως με αυτούς που ψώνιζαν για το σπίτι τους απ’ το ΚΨΜ των φαντάρων θα κάνει λαϊκή επανάσταση. Χιζ πρόμπλεμ.

  Η απάντηση σε όλα αυτά είναι ότι ο καλοπροαίρετος σχολιαστής έχει εκφραστεί σωστά κι έχει _κάποιο_ δίκιο
  (αν και αδικεί κάπου τον Καζάκη, λέγοντας και μπουρδίτσες, π.χ. τα περί «τροτσκισμού» του Καζάκη).

  Ομως ο… καθηγητής συκοφαντικής λογοπλασίας Αντώνης Μπαλασόπουλος
  ξέρει ΠΩΣ να εκτροχιάσει και να διαστρέψει ακόμη και το σωστό μέρος μιας κριτικής.

  -Τα περί Ζολώτα (σαν κριτήριο) είναι ΓΕΛΟΙΑ λάσπη κατά του Καζάκη (που σωστά θυμήθηκε εκείνο το ρητό του Ζολώτα).

  -Πολιτικές αρχές ΦΥΣΙΚΑ και έχει, ο Καζάκης.
  Μάλιστα τις θεωρεί υπεράνω άλλων αρχών (που επίσης έχει) όπως π.χ. το σοσιαλισμό.

  Ο Καζάκης ξέρει ότι πρέπει να συσπειρώσει _ακόμη και_ δεξιούς,
  στον αγώνα κατά του μνημονίου και του χρηματοπιστωτικού ναζισμού.
  Επομένως, καλά κάνει και δεν επικεντρώνεται στο σοσιαλισμό, ΙΔΙΩΣ όταν μιλάει σε δεξιούς.

  Εφόσον στηρίζει όμως την κρατικοποίηση των τραπεζών και άλλα σωστά πράματα,
  διόλου αντι-σοσιαλιστικά, τηρεί τις αρχές του ΟΣΟ το δυνατόν.

  Εϊναι ΠΟΛΥ δύσκολος ο ρόλος του Καζάκη και των ισορροπιών που απαιτείται να τηρήσει.
  ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ είναι η πολιτική, για τον ίδιο.
  Λίγοι θα άντεχαν ένα τέτοιο ρόλο, χωρις να κάνουν σοβαρά λάθη….

  Το σωστό μέρος της κριτικής (από το σχολιαστή) είναι ότι…
  πράγματι, δεν ωφελεί να δείχνει κανείς εμπαθεια, ακόμη κι όταν έχει δίκιο.
  Βέβαια, ο Καζάκης δεν «βριζει» το ΚΚΕ. Κατηγορεί κυρίως την ηγεσία του.
  Αλλά ενίοτε υπερβάλλει, δείχνει εμπάθεια (όπως κι εγώ -κάποιες φορές, ιδίως πιο παλιά).

  Οπότε, πραγματικά πρέπει να προσέχει να μην απωθεί και τη βάση,
  τους απλούς ψηφοφόρους, τους αναποφάσιστους κομμουνιστές/αριστερούς, κλπ.

  • Από «ακαδημαϊκούς» με κομματικές κι εξουσιαστικές βλέψεις έχουμε χορτάσει, όπως επίσης κι από «ακαδημαϊκούς» που προχώρησαν όχι με επιστημονική δουλειά, αλλά με κομματικά κοννέ και με μάρκετινγκ «επανάστασης». Άντε τώρα, για να μην πάρω ανάποδες μεσημεριάτικα κι έχω και πολύ πιο σοβαρές δουλειές να κάνω από το να ασχολούμαι με σαχλεπίσαχλους που, αντί να κοιτάξουν πώς θα γίνουν καλύτεροι επιστήμονες, το παίζουν ινστρούχτορες του πληκτρολογίου κι αμολάνε το ένα ιστολογικό άρθρο πάνω στο άλλο (γιατί η επιστήμη τους δεν τους ενδιαφέρει και τόοοοοοσο πολύ τελικά) λες κι είναι πιτσιρικάδες που μαλακίζονται όλη μέρα στα φόρουμ.

   Κι εδώ είναι που θα θυμίσω κάτι που είχε πει κάποιος – και πολύ σωστά – σε αυτοκινητιστικό φόρουμ στο οποίο συμμετείχα παλιότερα:

   «Οι πραγματικοί οδηγοί είναι στο δρόμο, όχι στο πληκτρολόγιο».

 4. Ρε ομαδεον και εγω καζακοσκυλο ειμαι (με την καλη εννοια) αλλα οχι και να εχεις ενδοιασμους οτι ο Καζακης θα συμπορευτει με τους νεοναζι της ΧΑ!

  αλλο ενα προσφατο δειγμα αναφορας Καζακη για ΧΑ στο 00:49:50 περιπου τρεξτο

  • Ρε φίλε, πλάκα μας κάνεις, ή είσαι τρολ?

   Στο σημείο που υπέδειξες μέσα στο video, ο Καζάκης καταγγέλλει τον Χρυσοχοϊδη
   σαν…. Χρυσαυγίτη (που «το μόνο που του λείπει είναι το ναζιστικό περιβραχιόνιο»).

   Επίσης καταγγέλλει τα «στρατόπεδα συγκέντρωσης» (μεταναστών) του Χρυσοχοϊδη,
   ότι πιθανώς θα αξιοποιηθούν και οικονομικά, για εργασία σκλάβων.
   περιγράφοντας αμέσως μετά, την αθλιότητα των συνθηκών εργασίας
   για τους σκλάβους ξένους εργάτες στο Ντουμπάϊ.

   Με το ζόρι ρε φίλε, να πούμε τη μέρα νύχτα?

   Ετσι κι αλλοιώς ούτε μέλος του ΕΠΑΜ δεν είμαι.

   Και ξεκαθαρίσαμε ότι αν ο Καζάκης κάνει την παραμικρή συνεργασία με Χ.Α. τότε… Καζάκης ΤΕΛΟΣ.

   Εν πάσει περιπτώσει, θα ακούσω και το υπόλοιπο βίντεο μπας κι υπάρχει κάτι άλλο (που ΠΟΛΥ χλωμό το βλέπω).

   • καλα ρε τι πινεις; και εγω αυτο λεω. οτι δεν υπαρχει περιπτωση να συνεργαστουν λεω… διαβαζε καλυτερα αυτο που γραφω . τους αποκαλεσα νεοναζι… οτι νανε..

    • Εγώ «τι πίνω»?

     Εσύ ΠΩΣ εκφράστηκες? χαχαχα

     Στη ΣΩΣΤΗ ελληνική γλώσσα η φράση σου «αλλα οχι και να εχεις ενδοιασμους οτι ο Καζακης θα συμπορευτει με τους νεοναζι της ΧΑ» μεταφράζεται ότι «θα συμπορευτεί». ΙΔΙΩΣ σε συνδυασμό με την εισαγωγή «είμαι κι εγώ καζακόσκυλο, αλλά…»

     ΔΥΟ φίλοι μου ΚΑΙ ο αιρετικός θεώρησαν αυτή την ερμηνεία αυτονόητη (όπως κι εγώ) !

     Για ρώτα και κάναν άλλον πρώτα… ΠΩΣ θα το διάβαζε. 🙂

     Anyway, welcome aboard to… Cat-Kazakhstan! :mrgreen:

     _______
     Υ.Γ. Ενας άλλος φίλος μάλιστα με συμβούλευσε να… σβήσω το σχόλιό σου. ΤΟΣΟ καλά…
     (ευτυχώς που δεν ακολουθώ τυφλά συμβουλές και πάντα κάνω ξεκαθαρίσματα)

     • ωραιους φιλους εχεις… :Ρ

      κατα τα λοιπα….εδω κρινεται το μελλον αυτης της χωρας, δηλαδη το ενδεχομενο 7 Απριλη να εχουμε συγκυβερνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και σχεδον ολοι στην κοσμαρα τους

      το ΚΚΕ κατεβαινει στις εκλογες με στοχο να αποδυναμωθει ο δικομματιασμος και δεν θελει να κυβερνησει
      ο ΣΥΡΙΖΑ θελει να συνεργαστει με ολους εκτος Καμμενου αλλα στηριζει τις ελπιδες του σε μια λαθος σχεδιασμενη ευρωζωνη
      η ΔΗΜΑΡ θα σεβαστει τις δεσμευσεις των μνημονιων και ειναι το αλτερ εγω του ΠΑΣΟΚ αλλα μην του το πειτε…
      η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αυτη θελει να συνεργαστε με ολους αλλα το πιο συγγενικο της κομμα το ΚΚΕ ειναι στον κοσμο του
      Ο Καζακης απο την αλλη προσπαθει να δημιουργησει ενα μετωπο, αλλα στους αριστερους φαινεται για δεξιος και στους δεξιους φαινεται πολυ αριστερος….

      Συμπερασμα: ο καθενας κανει μουτρακια και εμας μας περιμενει μια επισημη «δημοκρατικοτατη» νεα χουντοτετραετια
      ζητειται ελπις!

     • Κατ΄αρχάς, πολύ σωστά περιγράφεις το πρόβλημα, που είναι όντως ιδιαίτερα ανησυχητικό…

      Εξού και η κριτική μας για τη στάση του ΚΚΕ.
      Ουσιαστικά είναι το κόμμα που θάπρεπε να επιδιώξει περισσότερο από όλους τη σύσταση μετώπου,
      εφόσον άλλωστε θα έχει και αρκετές ψήφους ώστε να αναλάβει ηγεμονικό αντι-μνημονιακό ρόλο…
      Αλλά όπως ξέρεις κάνει ακριβώς τα αντίθετα και οι ευθύνες του θα είναι μεγάλες.

      Και δυστυχώς ο κόσμος δεν το έχει εμπεδώσει, το πόσο κινδυνεύει.
      Αλλοι κοιμούνται πιστεύοντας ότι αποκλείεται η πλειοψηφία να ψηφίσει μνημονιακά,
      άλλοι κοιμούνται ακόμη πιο βαθιά νομίζοντας ότι θα ωφελήσει να απέχουν, ή να ψηφίσουν μικρά κόμματα
      (τα οποία με τον τρέχοντα εκλογικό νόμο είναι ανώφελο να ψηφιστούν, γιατί οι ψήφοι σ’ αυτά βοηθάνε εκλογικά τα μεγάλα κόμματα).

      Υποθέτω διάβασες το σχετικό ποστ για εκλογικό νόμο, ΚΚΕ, κλπ.
      https://omadeon.wordpress.com/2012/03/25/eklogikos-nomos-mnimonio-kke/

      Τώρα… όσον αφορά το «ζητείται ελπίς», το μόνο που ελπίζω (λογικά) είναι πράγματι να μη μαζέψουν αρκετές ψήφους οι μνημονιακοί,
      οπότε θα επέλθει ακυβερνησία. Τότε, ίσως μέσα από τις προκύπτουσες ζυμώσεις να συμβεί το ανέλπιστο
      μιας μετεκλογικής αντιμνημονιακής συνεργασίας. Δυστυχώς όμως ο Σαμαράς ήδη δήλωσε πως θα υπάρξουν επαναληπτικές εκλογές,
      όπου…. καταλαβαίνει κανείς εύκολα, ότι αν έχουν αποκλειστεί σημαντικά αντιμνημονιακά κόμματα, θα ευνοηθούν τα μνημονιακά.

      _____
      Υ.Γ. Το «ωραίους φίλους έχεις» δεν έχει βάση σαν ειρωνεία.
      Πολύ απλά, αυτό που είπες αρχικά, ΕΤΣΙ όπως το έγραψες, ο καθένας το ερμηνεύει αντίθετα,
      οπότε αν ίσχυε αυτό θα ήσουν πράγματι παρενοχλητικό τρολ και θάπρεπε να σουταριστείς με τον άλφα ή βήτα τρόπο.
      Αλλά φυσικά δεν έχει σημασία τώρα…

     • «Δυστυχώς όμως ο Σαμαράς ήδη δήλωσε πως θα υπάρξουν επαναληπτικές εκλογές,»

      Ο Σαμαρας ειπε πολλα μην δινεις πολυ βαση. Φανταζεσαι να μπορει να σχηματισει κυβερνηση με ΠΑΣΟΚ και να θελει να ξαναγινουν εκλογες; Η Μερκελ θα πεσει με αλεξιπτωτο στο σπιτι του και θα τον βαλει να παρει τηλεφωνο τον Μπενι να συμφωνησουν…. Ολο το Ευρωπαικο Λαικο Κομμα θα κατσει στον λαιμο του…

      Αν αθροιστικα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εχουν πανω απο 151 βουλευτες, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
      ΥΓ1 το «ωραιους φιλους εχεις» το ειπα για πλακα (for the lulz)
      ΥΓ2 «Υποθέτω διάβασες το σχετικό ποστ για εκλογικό νόμο, ΚΚΕ, κλπ.» ναι το διαβασα και συμφωνω 100%

     • Γι’αυτό ακριβώς είναι που πρέπει να γίνει πάρα πολύ σκληρή δουλειά και μάλιστα κάτω από εξαιρετικά ασφυκτικά χρονικά περιθώρια.

      Να συνοψίσουμε λίγο τι έχουμε να κάνουμε όλοι μαζί κι ο καθένας ξεχωριστά;

      1. Αντίκρουση της τρομοκρατικής προπαγάνδας των καθεστωτικών. Πηγές υπάρχουν, ακόμα και μη αριστερές για όσους ακόμα νομίζουν ότι Αριστερά ίσον ΠΑΜΕ και μπάχαλοι (Zero Hedge, Paul Krugman, Max Keiser, Nouriel Roubini, Matt Taibbi, UNICEF κ.ο.κ.).

      2. Αφού οι καθεστωτικοί επικαλούνται την «κοινή λογική», εκεί ακριβώς θα πατήσουμε κι εμείς για να καταδείξουμε το παράλογο των θέσεών τους.
      2.α. Ας πιάσουμε το «φταίμε γιατί τους ψηφίσαμε». Ωραία; Κατ’αρχάς, τους ψηφίζαμε είτε γιατί δεν αφήνανε (μεθοδευμένα) άλλη επιλογή είτε γιατί πιστεύαμε στις προγραμματικές τους δηλώσεις. Τους ψηφίζαμε για συγκεκριμένη δουλειά. Δεν την έκαναν; Άρα είναι ή ανίκανοι ή απατεώνες. Σε οποιαδήποτε από αυτές τις δυο περιπτώσεις, δεν δικαιούνται να ξαναζητήσουν την εμπιστοσύνη μας.
      2.β. Αυτός που δημιούργησε ένα πρόβλημα δε μπορεί να έρθει και να μας πει ότι θα το λύσει. Αν προσλάβω στη δουλειά μου κάποιον και με κατακλέψει, δε θα πιστέψω ότι αυτός θα επανορθώσει. Θα είμαι ηλίθιος αν το πιστέψω. Θα τον απολύσω και θα τον σύρω στα δικαστήρια για να τον χώσω μέσα.
      2.γ. Η ψήφος δεν είναι λευκή επιταγή. Είναι συμβόλαιο. Αθέτηση συμβολαίου και μάλιστα με τέτοιες οικονομικές, κοινωνικές και ανθρωπιστικές διαστάσεις συνιστά κακούργημα.

      3. Προβολή του προδοτικού και ναζιστικού χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής και των ΜΑΤ με αναπαραγωγή των ντοκουμέντων ΠΑΝΤΟΥ και με κάθε μέσο. Όταν λέμε παντού, εννοούμε παντού: με επιστολές σε τοπικές εφημερίδες, με αφίσες που να θυμίζουν τα εγκλήματα των Ναζί επί Κατοχής, με αναπαραγωγή σε ιστολόγια και φόρουμ, με μεταφορά της πληροφορίας σε «συμμαχίες» online παιχνιδιών στρατηγικής (π.χ. Ikariam) και καταγγελίες εις βάρος παικτών που έχουν ονόματα ναζιστικής έμπνευσης (π.χ. Leibstandarte). Στόχος είναι να στιγματίσουμε για πάντα τους ναζί, ώστε να ανακόψουμε την άνοδό τους.

      4. Προβολή του απατεωνίστικου χαρακτήρα του ΛάΟΣ. Εδώ κι αν μας έχουν δώσει αφορμές…

      5. Προβολή των σχέσεων συνεργασίας στελεχών της κατοχικής «κυβέρνησης» Παπαδήμιου με τη Goldman Sachs (κι εδώ είναι που μπορούμε να τους τσακίσουμε εκμεταλλευόμενοι το ότι η εν λόγω εταιρεία διατηρούσε εν γνώσει της μετοχικό μερίδιο σε εταιρεία που κάνει trafficking ανηλίκων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση), το ΔΝΤ και την Τριμερή Επιτροπή.

      6. Ανάδειξη σκανδάλων στα οποία είναι ανακατεμένες γερμανικές «τίμιες» επιχειρήσεις (π.χ. Daimler-Benz, Siemens κλπ) και ξεβράκωμα των Γερμανών για την υποκρισία τους και την πλήρη ανυπαρξία ηθικής στην κοινωνία τους (που μας το παίζουν κι ανωτερίλα από πάνω).

      7. Προβολή του διχαστικού ρόλου του ΚΚΕ στην Αριστερά.

      8. Ενίσχυση αντιμνημονιακών κομμάτων της Αριστεράς (όχι βέβαια το ΔηΆρι που είναι κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τους απατεώνες του ΠΑΣΟΚ…). Ακόμα κι ο ΣΥΡΙΖΑ, καλός είναι. Προτείνω βέβαια ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (η οποία ΠΡΕΠΕΙ να μπει στη βουλή), του ΕΠΑΜ (εάν κατεβεί) και του σχηματισμού του Νότη Μαριά. Αν κάποιος παραμένει δεξιός κι έχει κόλλημα στον εγκέφαλο και δε θέλει να πάει αριστερά, ε, μπορούμε να ανεχθούμε ψήφο στον Καμμένο. Αλλά καμία ανοχή σε ψήφο σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛάΟΣ-ΔηΆρι-Δράση-ΔΗΣΥ-ΦΙΣ-Χρυσή Αυγή.

      Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί. Πέραν του ότι το να σώσουμε ό,τι μπορούμε από τον κοινωνικό ιστό είναι serious fucking business, μπορούμε να το κάνουμε και for the lulz, γιατί θα είναι πολύ γαμάτο να καταφέρουμε να μη μπορέσουν οι μνημονιακές δυνάμεις, παρά τις μεθοδεύσεις τους, να κυβερνήσουν. Έχουμε σκληρό αγώνα μπροστά μας, έχουμε πενιχρά μέσα στη διάθεσή μας, ο εχθρός έχει πακτωλό χρημάτων (που έκλεψε από ΕΜΑΣ) για την προπαγάνδα του, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα παρατήσουμε. Δε μας παίρνει.

 5. Ενα σημαντικό ποστ της Πιγκουίνας, πριν έξη μήνες, για τον Καζάκη και τις δημοκρατικές αρχές του
  http://alienpenguinsangryfeet.wordpress.com/2011/09/20/kazakisft/

  Κι ένα άλλο δικό της για τον Καζάκη, λίγο μετά από το προηγούμενο
  http://alienpenguinsangryfeet.wordpress.com/2011/09/29/%CE%BF-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%82-iii-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC%CE%B4%CE%BF/

  Ας… ξαναδούμε ένα βίντεο, που μας είχε κάνει τρομερή εντύπωση, τότε (από σχόλιο της Πιγκουίνας)

 6. Σχόλιό μου που περιμένει έγκριση στο «Βαθύ Κόκκινο»:
  http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/03/blog-post_3974.html?showComment=1333488777378#c5531616423732646476

  Τα σημερινό άρθρο του Ριζοσπάστη, περιέχει… 5 ΠΟΛΥ σοβαρά λάθη, ΗΔΗ στην πρώτη του παράγραφο (χώρια τα υπόλοιπα). Δείχνει έμμεσα και τα καυτά 5 περίπου σημεία όπου έχει πολύ δίκιο ο Καζάκης.

  Θα σας τα καταδείξω κριτικάροντας σαν αριστερός, όχι σαν… καζακικός. (Ο Καζάκης απλώς επιχειρεί μια ευρεία συσπείρωση, δεν ζητάει να καταργηθεί η αριστερά κι η δεξιά). Πάμε λοιπόν:

  http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6780883&publDate=3/4/2012

  Ριζοσπάστης:

  — Το ιδεολόγημα της «υποτέλειας» και της «κατοχής» αναπαράγεται σκόπιμα κύρια από τις αυτοαποκαλούμενες «αντιμνημονιακές» δυνάμεις και τα αστικά κόμματα, σε μια προσπάθεια να συσκοτίσουν τις αιτίες της κρίσης, αλλά και τη διέξοδο που συμφέρει το λαό. Λένε πως η Γερμανία και ένας μικρός πυρήνας ισχυρών οικονομικά χωρών, είναι αυτοί που κάνουν κουμάντο στην ΕΕ και επιβάλλουν αντιλαϊκά μέτρα στις πιο αδύναμες χώρες, για να ωφεληθούν οι δικές τους οικονομίες. Κατά συνέπεια, λένε, αν φύγει η τρόικα από την Ελλάδα και αναδειχτεί μια κυβέρνηση που θα διαπραγματεύεται με βάση το «εθνικό συμφέρον», τότε τα μέτρα που απαιτούνται για παραμονή στην Ευρωζώνη μπορεί να γίνουν πιο ήπια και η ΕΕ καλύτερη…

  ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ εδώ είναι ΤΡΑΓΙΚΑ λάθη.

  1. η υποτέλεια και η κατοχή (σε οικονομικό επίπεδο βέβαια) είναι ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ, όχι «τέχνασμα», ακόμη λιγότερο «σκόπιμο». Εχει καταδειχτεί ΚΑΙ διεθνώς από πλήθος οικονομολόγων (τόσο αριστερών, όσο και δεξιών).

  2. Μεγάλο μέρος της ελληνικής αστικής τάξης (αν όχι όλη) πλήττεται ΚΑΙ αυτή από την κρίση (εξού και το «κέρασμα πουρμπουάρ» που της πρόσφεραν με τις μειώσεις βασικών μισθών τα νέα της υπερ-εθνικά αφεντικά, για να καλοπιάσουν τους ΠΟΛΥ έντονα φοβισμένους ντόπιους αστούς, που οι περισσότεροι έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές ενώ σεβαστός αριθμός τους χρεοκόπησε, ή… πήρε τα λεφτά του κι έφυγε παριστάνοντας τον ψόφιο κοριό). Ειδικά στην Πάτρα, από όπου μαθαίνω πολλά χάρις σε ένα κολλητό μου φίλο (που τους ξέρει ΟΛΟΥΣ εκεί) ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι Πατρινοί ΜΕΓΑΛΟαστοί είναι στο «ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ», αυτή τη στιγμή.

  3. Επίσης: η Γερμανική ηγεμονία και ο οικονομικός της επεκτατισμός / ιμπεριαλισμός είναι ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ, επιβεβαιωμένο ΠΟΛΥ αναλυτικά από αμέτρητους ειδικούς (ΚΑΙ Γερμανούς ακόμη, ΚΑΙ αριστερούς ΚΑΙ δεξιούς)

  4. Το ότι ΔΕΝ διαπραγματεύεται η τωρινή κυβέρνηση (και η προηγούμενη του ΓΑΠ) με γνώμονα το εθνικό (=δηλαδή το λαϊκό) συμφέρον και ότι είναι 100% υποτελής, είναι ΕΠΙΣΗΣ ΓΕΓΟΝΟΣ, όπως είναι και ότι με ελάχιστη διαπραγμάτευση μια άλλη κυβέρνηση (όπως εκείνη του Κίρχνερ στην Αργεντινή) θα έφερνε ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΕΣ αλλαγές (με διεθνή αντίκτυπο ακόμη μεγαλύτερο).

  5. Τέλος, το θέμα της παραμονής στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη διαστρέφεται πλήρως, μέσα στο άρθρο. Αποτελεί βέβαια πρόβλημα, αλλά όχι το ίδιο πρόβλημα για όλους τους αντι-μνημονιακούς. Οι πλέον ξεκάθαροι στο θέμα είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο Καζάκης νομίζω (και ακολουθεί το ΚΚΕ, που έρχεται τρίτο και… λαχανιασμένο, μετά από κάμποσες αρχικές του αμφι-ταλαντεύσεις).

  Ορίστε ΠΕΝΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ λάθη του ΚΚΕ (θα γίνουν και «ιστορικά» έτσι και νικήσει η τρόικα με μνημονιακή συγκυβέρνηση ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ του ΚΚΕ στο τέλος)

  Θέλετε και άααλλα?

 7. Συνεχίζω την κριτική στο άρθρο του Ριζοσπάστη
  http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6780883&publDate=3/4/2012

  2η παράγραφος:

  Τι δε λένε; Οτι η τρόικα δεν ήρθε απρόσκλητη στην Ελλάδα, αλλά την έφερε η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τους εταίρους της στην ΕΕ. Αλλωστε, τα δυο από τα τρία μέρη της τρόικας, είναι η Κομισιόν και η ΕΚΤ (το άλλο είναι το ΔΝΤ). Οργανισμοί δηλαδή της ΕΕ, στην οποία με τη θέλησή της συμμετέχει η ελληνική αστική τάξη.

  Τρίχες (και κομίζειν γλαύκα εις Αθήνας). ΟΛΟΙ οι αντι-μνημονιακοί τα ξέρουν αυτά (ακόμη και… μπουνταλάδες όπως ο ημι-ακροδεξιούλης Καμμένος). Και λοιπόν ΤΙ? ΠΟΙΟΙ ακριβώς φέρανε εδώ την τρόικα? ΟΛΗ η ελληνική μεγαλο-αστική τάξη, ή μικρές συγκεκριμμένες κλίκες της που περισσότερο «παίζουν» χρηματο-πιστωτικά παιγνίδια παρά παραγωγικά?

  Η ενδο-αστική σύγκρουση που ΑΠΟΣΙΩΠΑ ο Ριζοσπάστης είναι τεράστια, κι είναι μεταξύ «finance» και «economy» (όπως τόνισε κι ο ΣΩΦΡΩΝ αμερικανός μαρξιστής Michael Hudson). Μόνο το ΚΚΕ φαίνεται πως δεν το πήρε χαμπάρι…

  (και τα 600 δις ελληνικών καταθέσεων στο εξωτερικό ΔΕΝ προήλθαν όλα από ιδιοκτήτες εργοστασίων. Βάζω στοίχημα ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ… Κυρίως πρέπει νάναι εφοπλιστές και μεγαλο-κομπιναδόροι του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού, finance-guys).

  Εδώ βρίσκεται το κλειδί για να κατανοήσει κανείς τις εσωτερικές σχέσεις και αντιθέσεις που διαμορφώνονται στο εσωτερικό μιας ιμπεριαλιστικής διακρατικής Ενωσης, όπως είναι η ΕΕ. Η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ και το ευρώ, ήταν στρατηγική επιλογή της ντόπιας αστικής τάξης (άρα και των κομμάτων της), για να ισχυροποιήσει τη θέση της στον παγκόσμιο καπιταλιστικό ανταγωνισμό, αλλά και απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα.

  Τρίχες κατσαρές κι εδώ, όχι «κλειδιά». Απλώς το ΚΚΕ ζει στο ΠΑΡΕΛΘΟΝ, στην κοσμάρα του, και το συγχέει με τις ΡΑΓΔΑΙΕΣ εξελίξεις στο ΠΑΡΟΝ. ΟΛΑ αυτά είναι σωστά και τα ξέρουν και οι κότες, αλλά είναι ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΩΡΑ.
  Διότι το θέμα είναι ότι «Δεν τους βγήκε». Ο,τι φάγανε, φάγανε. Νοιώθουν τώρα τρόμο πως θα φαγωθούν κι αυτοί…

  Η ένταξη όμως σε μια διακρατική ένωση καπιταλιστικών κρατών, σημαίνει αυτονόητα δεσμεύσεις και εθελοντική παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων από την αστική τάξη. Για παράδειγμα, ένα κράτος – μέλος δεν μπορεί μόνο του να χαράζει πολιτική στην οικονομία, ποιους κλάδους θα αναπτύξει ή τι προϊόντα θα παράξει, αλλά ακολουθεί τους κανόνες που αποφασίζονται στα υπερεθνικά όργανα. Ταυτόχρονα, η δεδομένη στον καπιταλισμό ανισομετρία (το επίπεδο και οι ρυθμοί της καπιταλιστικής ανάπτυξης διαφοροποιείται από χώρα σε χώρα) κάνει τα λιγότερο ισχυρά κράτη να μοιάζουν εξαρτημένα από τα ισχυρότερα, χωρίς στην πραγματικότητα να είναι. Για παράδειγμα, η Ελλάδα παρουσιάζεται σαν εξαρτημένη από τη Γερμανία. Το ίδιο όμως θα μπορούσε να ισχυριστεί και η Βουλγαρία για την Ελλάδα, αφού η ελληνική αστική τάξη εξάγει κεφάλαια στη γείτονα χώρα και έχει εξαγοράσει επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας.

  Κι άλλα (βασικά) σωστά πράματα εδώ, αλλά… ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Αν θέλετε να τις βρείτε, κάντε το. Εγώ θα περιοριστώ να πω ότι… πουθενά δεν διαφωνεί ο Καζάκης εδώ (από ό,τι ξέρω). Basic facts. Μόνο που (πάλι) όλα αυτά ΔΕΝ συνεπάγονται τίποτε που να καταρρίπτει το ΓΕΓΟΝΟΣ της οικονομικής κατοχής και του ΝΕΟΥ (διεθνούς) εγχειρήματος για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ενός ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ. Εκει ο Ρίζος την πάτησε οικτρά…

  («Προσεχώς Ελληνίδες»…)

  Διαστρεβλώνοντας σκόπιμα τα παραπάνω, δυνάμεις που φωνάζουν για δήθεν «κατοχή» της Ελλάδας από τη Γερμανία ή το ΔΝΤ, συγκαλύπτουν την ταξική φύση του ζητήματος και καλούν το λαό να κυνηγήσει χίμαιρες, κρύβοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ντόπιας αστικής τάξης και των κομμάτων της στο τσάκισμα του λαού.

  ΠΟΙΟΣ τα «διαστρεβλώνει» (και μάλιστα «σκόπιμα») ρε σαχλαμάρες? ΕΣΕΙΣ τα διαστρεβλώνετε με ΗΛΙΘΙΟ τρόπο για να βγάλετε κέρδος από τη συμφορά (κι από τη μύγα ξύγκι), να «αποδείξετε» ότι «Δεν υπάρχει κατοχή». ΟΥΤΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ να είσασταν! Και μετά απορείτε… που σας βρίζει ο Καζάκης, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ σας κάνει και ΛΙΓΑ ΣΑΣ έσουρε. Αααμα πια…

  Ο Ελληνας καπιταλιστής θα ωφεληθεί εξίσου με τον Γερμανό, τον Ολλανδό ή τον Γάλλο από τη μείωση των μισθών και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων που προωθείται με όχημα τις δανειακές συμφωνίες με την τρόικα.

  Ναι, καλάαα…. ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΟΛΚΗΣ όταν γράφετε, ξεφτιλίζετε το ιστορικό σας κόμμα. ΚΑΤΑΝΤΙΑ είναι, να ΜΗ βλέπετε ότι ΟΛΗ η αστική τάξη ΞΕΚΛΗΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑΧΕΩΣ και ότι οι μειώσεις μισθών λειτουργούν περίπου σαν στάχτη στα μάτια (της) για να ΜΗ βλέπει τις χρεοκοπίες που (της) έρχονται…

  Μια χούφτα μόνο, από βρωμιάρηδες υποκοσμιακούς μεγαλο-κομπιναδόρους, διαπλεκόμενους υπογείως και με τα διεθνή χρηματοπιστωτικά συμφέροντα, σκοπεύει να επιζήσει παρασιτικά σε βάρος όλων των άλλων. Αλλά αυτοί δεν είναι «η αστική τάξη» (γενικά και αόριστα). είναι ΠΟΛΥ συγκεκριμμένο, πολύ μικρό τμήμα της. Εξού και η αγανάκτηση του μπουνταλά Καμμένου (εδώ… ακόμη κι ο Βγενόπουλος, έμαθα ότι έχασε πάρα πολλά λεφτά).

  Οσο για τις κατά καιρούς δηλώσεις τεχνοκρατών της ΕΕ, όπως αυτή του Σόιμπλε, ότι ανησυχεί για χάος στην Ελλάδα, επειδή τα αστικά κόμματα δεν μπορούν να κυβερνήσουν, και ο λαός δεν θέλει να κυβερνηθεί, κάθε άλλο παρά παραβίαση της «εθνικής ανεξαρτησίας» είναι, όπως προσπαθούν να την παρουσιάσουν, για να αποπροσανατολίσουν το λαό.

  Από αυτή τη μπούρδα, καταλαβαίνω ότι ο αρθρογράφος που την έγραψε είναι θύμα των καναλιών, που… κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. ΑΣΕ μας ρε φίλε, κι εσύ και το συνωμοσιολογικό σου νηπιαγωγείο. Το ιντερνέτ σε ΞΕΠΕΡΑΣΕ…

  (και το πρόβλημα του Σόϊμπλε έιναι απλό. Είναι ότι εκείνος που τον πυροβόλησε αστόχησε… -χαχαχα)

  Αντίθετα, πρόκειται για ωμή παρέμβαση υπέρ της αστικής τάξης, των αστικών κομμάτων και τρομοκράτησης του λαού να τα στηρίξει, με εκβιασμούς και απειλές για χάος. Κομμάτι του πολιτικού προσωπικού του κεφαλαίου είναι ο Σόιμπλε, όπως και τα αστικά κόμματα στην Ελλάδα και είναι αυτονόητο ότι μπροστά στην κλιμάκωση της λαϊκής δυσαρέσκειας για τη βάρβαρη πολιτική τους, δε θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο για να θωρακίσουν την αστική εξουσία από τον εχθρό λαό.

  Αααντε μπράβο, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ είπατε και ΜΙΑ αλήθεια. Μόνο που δεν την είπατε ΟΛΗ. Το ΔΙΚΟ ΣΑΣ ρόλο στην καταστολή του λαού, μέσα από την ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ αδιαλλαξία και ασυνεννοησία σας, ΑΝΑΘΕΜΑ κι αν τον καταλάβατε…
  (και ειλικρινά δεν παίρνω όρκο ότι… δεν κάνετε και την πάπια _σκόπιμα_, μερικοί από σας)

 8. **** BREAKING NEWS ****

  O Καζακης τις 2 τελευταιες μερες εχει αλλαξει εμφανως ροτα… βλεπει οτι δεν προκειται να συνεργαστει με κανενα και αρχισε το βαρυ ΧΩΣΙΜΟ σε Συριζα,ΚΚΕ.
  Εγω παντως τρομαξα ειναι η αληθεια, αν και μεχρι τωρα τον πηγαινα «με τα χιλια» , απο σημερα τον βλεπω λιγο πιο διστακτικα. Νομιζω υπαρχει ενας κρυφος Καζακης που δεν εχουμε ακομα δει…
  http://www.livestream.com/epamwebtv/video?clipId=flv_a2857221-5ea6-4ab9-9f89-73d8cee8cd4e&utm_source=lslibrary&utm_medium=ui-thumb

  • Το ΚΚΕ είναι έτσι κι αλλιώς για πάρα μα πάρα πολλές κλωτσιές. Όσο για το ΣΥΡΙΖΑ, κι αυτός κάνει νερά. Χρειάζεται το χώσιμό του κι αυτός.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s