Ο Μπαλασόπουλος διαστρέφει δηλώσεις του Τσίπρα στο Reuters

UPDATE  (30/12/2015) Αυτό το παλιό άρθρο δεν το σβήνω για λόγους συνέπειας (με το παρελθόν στο blog) αλλά… είχε πέσει έξω, όπως αποδείχτηκε αργότερα, με την προδοσία που διέπραξε ο πολιτικός απατεώνας Αλέξης Τσίπρας. Αυτό δεν δικαιώνει σε όλα τον Μπαλασόπουλο, βέβαια. Αλλά εκ των υστέρων αποδείχτηκε ότι ο Τσίπρας είναι πολύ χειρότερος… ακόμη κι από όσα του είχε καταλογίσει ο Μπαλασόπουλος.

-Omadeon

stalin_tsipras2


Λίγο μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, το πρακτορείο Reuters δημοσίευσε ένα άρθρο βασισμένο σε συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, η οποία όμως… δεν δημοσιεύτηκε αυτούσια και εξ ολοκλήρου, με αποτέλεσμα μία ομοβροντία ιντερνετικών (και μη-) καυγάδων, για το ακριβές περιεχόμενο των δηλώσεων Τσίπρα, ιδίως όπως τις απέδωσε (και παραποίησε) στα ελληνικά η εφημερίδα παλιο-φυλλάδα «Τα Νέα».

Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας

Αυτό το συμβάν, το έμαθα από δημοσίευμα διαμαρτυρίας στο left.gr (εδώ). και από δύο… λυσσασμένους λιβέλλους (κατά του left.gr και κατά του Τσίπρα) που έγραψε ο λενινιστής νεο-σταλινικός Αντώνης Μπαλασόπουλος, καθηγητής συγκρητικής αγγλικής λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και μανιώδης full-time blogger, ιδρυτής των ιστολογίων Radical Desire και Lenin Reloaded, κλπ.

Τώρα, επειδή (σε γενικές γραμμές) θεωρώ πως ο ΣΥΡΙΖΑ τόχει κάπως… παρακάνει τελευταία, σε αχρείαστες αβρότητες και υπερβολική μετριοπάθεια απέναντι σε αντιπάλους (όπως η ΝΔ) στην αρχή αποκόμισα την εντύπωση ότι ο Τσίπρας είχε πράγματι δηλώσει αυτό που του απέδωσαν «Τα Νέα» και ότι ο Μπαλασόπουλος είχε (κάποιο) δίκιο, όταν κατήγγειλε στο (δεύτερο) δικό του άρθρο (εδώ) μια (δήθεν) λαθροχειρία της υπεράσπισης του Τσίπρα από το left.gr. Αναμφίβολα. έχει ικανότητα να πείθει, ο (επαγγελματίας του γραπτού λόγου) Μπαλασόπουλος.

Ομως, επειδή τυχαίνει να ξέρω την αγγλική περίπου σαν δεύτερη μητρική  μου γλώσσα, έψαξα καλύτερα ΤΙ έγινε. Το αρχικό άρθρο του Reuters βρίσκεται εδώ. Το αυτοτελές απόσπασμα του άρθρου που διαστρεβλώθηκε από «Τα Νέα» (και αργότερα από τον Μπαλασόπουλο στο blog Lenin Reloaded) είναι το εξής:

Asked about strategy after Sunday’s election, Tsipras signaled that Syriza would not call its supporters onto the streets to protest against the austerity measures. The bloc of 12 leftist groupings would instead focus its energy on creating «a shield of protection for those on the margins».

«Solidarity and resistance are both important, but right now solidarity is the most important,» he said. «Our role is to be inside and outside parliament, applauding anything positive and condemning all that is negative and proposing alternatives.»

Το άρθρο το διάβασα πολλές φορές και παρακαλώ να ελέγξετε το γεγονός ότι το προαναφερθέν απόσπασμα είναι αυτοτελές, με πλήρες και σαφές νόημα, που δεν σηκώνει παρερμηνείες. Το αγγλικό κείμενο πουθενά δεν ισχυρίζεται ότι ο Τσίπρας δήλωσε (κυριολεκτικά και γενικά) ότι «δεν θα κατεβάσει κόσμο στους δρόμους». Αντί αυτού, το άρθρο εξάγει μόνο έμμεσα το νόημα (σαν δικό του συμπέρασμα) ότι δεν θα γίνουν κινητοποιήσεις (τουλάχιστον άμεσα) από δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα που παραθέτει στη συνέχεια αυτούσιες. Το Ρώϋτερς θεωρεί ότι «‘εβγαλε είδηση», διότι  η δική του ερμηνεία των δηλώσεων Τσίπρα είναι πως  «σηματοδοτούν», ή «δίνουν το νόημα» (αγγλιστί «signaled») ότι η προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ (προς το παρόν) είναι η αλληλεγγύη και (επομένως) όχι η άμεση αντίσταση (με κινητοποιήσεις στους δρόμους, κλπ).

Βέβαια, θα ήταν υπερβολικό εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει τον κόσμο να βγεί στους δρόμους αμέσως μετά τις εκλογές, χωρίς καμμία (άλλη) αιτία από το ίδιο το αποτέλεσμα των εκλογών, όπου έχασε. Αυτό ακριβώς καταλόγισαν στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι άλλοι βέβαια (από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ) και ο Αλέξης Τσίπρας (ορθώς) αναφέρθηκε σε διαφορετικές προτεραιότητες, για το άμεσο μέλλον (από τέτοιες λανθασμένες άμεσες κινητοποιήσεις χωρίς ουσιαστικό λόγο). Παρόλ’ αυτά, θα ήταν ακόμη πιο παράλογο, να υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα «κάτσει στ’ αυγά του» επί μακρόν, ή να δεσμευτεί ότι θα… αυτο-αναπηρωθεί σε δυνατότητες για λαϊκούς αγώνες και διαδηλώσεις.

Επομένως, αποτελεί διαστρέβλωση, το να θεωρηθούν (κυριολεκτικά) σαν λεχθέντα του Τσίπρα (γενικά, απόλυτα και αόριστα) όσα συμπέρανε ή εξήγαγε έμμεσα το Ρώϋτερς. Αλλά, αντίθετα με όσα έγραψε το left.gr, ο «ένοχος της διαστρέβλωσης» δεν είναι το Reuters, που δεν έκρυψε καθόλου ότι εβγαλε δικό του συμπέρασμα (από δηλώσεις που παράθεσε στη συνέχεια χωρίς πουθενά να γράφει ότι ο Τσίπρας δήλωσε ο ίδιος όσα συμπέρανε το αρθρο). Ο ένοχος της διαστρέβλωσης είναι η παλιοφυλλάδα «Τα Νέα», που «δεν πρόσεξε» (ή εσκεμμένα συγκάλυψε) τη διαφορά μεταξύ «signaled» και «stated» ή «said».

Βέβαια, για να μπορέσει κανείς να το κατανοήσει αυτό πλήρως, πρέπει [1] να ξέρει καλά αγγλικά και [2] να διαβάσει το άρθρο προσεκτικά και χωρίς εμπάθεια (ή πολιτική προκατάληψη) που τυφλώνει…

 • Ε, τώρα που κατάλαβα πλήρως ΤΙ έγινε, εκπλήσσομαι από τις παρερμηνείες των λεχθέντων του Τσίπρα που επικράτησαν. Και θα ήταν συγχωρητέες (ή έστω κατανοητές) τέτοιες παρερμηνείες, αν οφείλονταν σε βιαστική, λανθασμένη ανάγνωση του πρωτογενούς υλικού (στα αγγλικά) μαζί με το γνωστό μένος (κύκλων του ΚΚΕ) κατά του ΣΥΡΙΖΑ που… τυφλώνει. Ομως, όσο και φανατισμένος να είναι κάποιος, δεν είναι δυνατόν να διαπράττει τέτοια κραυγαλέα λάθη κατανόησης (αγγλικών) κειμένων, αν… διδάσκει συγκρητική λογοτεχνία της αγγλικής γλώσσας σε πανεπιστήμιο.

Υπάρχει, τελικά, κάτι κωμικό στην αγανάκτηση του left.gr, αλλά αυτό δεν είναι καθόλου η (δήθεν) λαθροχειρία που του απέδωσε ο καθηγητής (ότι δήθεν μίλησε εσκεμμένα για απόσπασμα κειμένου εντελώς άσχετο με το πραγματικό). Υπαίτια είναι μάλλον κάποια αδυναμία στην αγγλική γλώσσα, μαζί με οργή και βιασύνη, λόγω των οποίων (ο συντάκτης του left.gr) δεν κατάλαβε με ακρίβεια ποιός παραπληροφόρησε ποιό κοινό.

Το πρακτορείο Ρώϋτερς (με όλες τις δικές του πολιτικές μεροληψίες ή κρυμμένες εμπάθειες) δεν έκανε κανένα φάουλ. Ερμήνευσε φανερά με δικό του τρόπο, κάποιες δηλώσεις που παράθεσε στη συνέχεια (αυτές ορθώς ανάφερε και το left.gr). Το φάουλ το έκαναν «Τα Νέα», που… δέσανε κόμπο ότι ο Τσίπρας (δήθεν) είπε κάτι, το οποίο δεν είπε πουθενά.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια, ότι συμφωνώ με όλη την υπερβολική μετριοπάθεια του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Σημαίνει απλώς ότι δεν δέχομαι να συκοφαντείται ο Τσίπρας για κάτι που (σαφέστατα) δεν είπε, και ότι δεν είναι σωστό να λασπώνεται το left.gr για μια λαθροχειρία που δεν έκανε (δηλαδή ότι δήθεν μίλησε εσκεμμένα για εντελώς άσχετο απόσπασμα κειμένου από το πραγματικό, όπως του καταλόγισε ο Μπαλασόπουλος). Το πραγματικό λάθος του left.gr είναι απλό,  κατανοητό, σχεδόν κωμικό, αλλά πολύ ανθρώπινο και… όχι τόσο καταδικαστέο, όσο το λάθος του καθηγητή που αποδείχτηκε άχρηστος στον ίδιο τον τομέα του (κατανόησης αγγλικών κειμένων). Αυτός, αντί να κατανοήσει το δικό του λάθος, όπως του το επεσήμαναν και κάποιοι σχολιαστές στο blog του (όσο πιο φιλικά μπορούσαν) σκλήρυνε την ισχυρογνωμοσύνη του, ρίχνοντας λάσπη στους ίδιους τους φιλικούς σχολιαστές του!

Το ότι ο φανατισμός του Μπαλασόπουλου τον έχει οδηγήσει σε λάθη… ασύλληπτου μεγέθους, δεν είναι κάτι καινούργιο για μένα. Κάποτε επιχείρησε να καταστρέψει την ίδια την… κοινή λογική του διαδικτύου, όπως έδειξα εδώ: Η εξίσωση του googlίζειν με… χαφιεδίζειν! (Neostalinist daemonisations of googling)

Είμαι (ίσως) ο ίδιος, το… πιο μεγάλο θύμα των δικών του λαθροχειριών και μειωμένων ικανοτήτων… κατανόησης κειμένων, όπως αποδείχτηκε και εδώ: Αντώνης Μπαλασόπουλος [UPDATED]: Ενας καθηγητής Συγκριτικής Λογοτεχνίας (ψευδόμενος) καταδεικνύει το Τέλος του Προ-διαδικτυκού Κριτικού (δια)λόγου

Γενικά, συνήθως αποφεύγω να ασχολούμαι με τα καμώματα του Μπαλασόπουλου, ο οποίος έχει διώξει με βάναυσο τρόπο σχεδόν όλους τους (ακόμη και φιλικά) διαφωνούντες σχολιαστές από το blog του (Lenin Reloaded). Αυτή  τη φορά όμως το παράκανε. Η διαστρέβλωση αυτή, σημαντικών δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα (σε διεθνή μέσα ενημέρωσης) είναι το «κερασάκι στην τούρτα» μιας λυσσαλέας επίθεσης που έχει εξαπολύσει εναντίον του Τσίπρα, αυτός ο φανατικός νεο-σταλινικός καθηγητής.

Ακούστε κάτι, παλιο-σταλίνες. Δεν είναι υποχρεωμένος ο καθένας στην αριστερά να υιοθετεί τις δικές σας σκατο-φανατίλες. Ο καθένας κρίνεται από όσα κάνει για το λαό, όχι για το κατά πόσον ικανοποιεί τις ιδεολογικές (και ιδεοληπτικές) φαντασιώσεις σας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλές ανεπάρκειες, διότι είναι συνονθύλευμα πολλών τάσεων και πολλών απόψεων (όχι όλων σωστών) (και για άλλους λόγους) αλλά σίγουρα δεν είναι ταξικός  εχθρός, ή εχθρός του λαού. 

Το μεγαλύτερο μέρος εκείνης της πολύ σημαντικής συνέντευξης του Τσίπρα στο Ρώϋτερς, δυστυχώς πέρασε απαρατήρητο, χάρις στην ακατάσχετη λάσπη σας. Σας ενόχλησε η λογική συνεπαγωγή (από τα λεχθέντα του Τσίπρα) ότι είστε… «ακραίοι»? Αφού… ΕΙΣΤΕ ακραίοι. Π.χ. έχετε ΗΔΗ βρωμίσει το διαδίκτυο με τόνους δυσώδους λάσπης κατά των (πραγματικών ή φανταστικών) «εχθρών» σας. Αη σιχτίρ και ΟΥΣΤ !

Δυστυχώς, το λυσσαλέο (και συχνά συκοφαντικό) σφυροκόπημα κατά του ΣΥΡΙΖΑ από φανατικούς του ΚΚΕ (και όχι μόνον) εντείνει το πρόβλημα της συμβιβαστικότητας του ΣΥΡΙΖΑ, περίπου σαν «αυτο-εκπληρούμενη προφητεία». Σ’ αυτό το θέμα, ελπίζω να επανέλθω αναλυτικότερα, αλλά όχι για να απαλλάξω τον ΣΥΡΙΖΑ από όλα τα λάθη του. Φτάνει πια, το «είμαστε καλά παιδιά«…

____________________

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ / UPDATE

Ενα πραγματικά αξιόλογο άρθρο εποικοδομητικής κριτικής στον ΣΥΡΙΖΑ (και στον Τσίπρα) έγραψε ο Λασκαράτος, συνεργάτης του φίλου blogger Ροϊδη: «O ΣΥΡΙΖΑ στο νέο του ρόλο». Παραθέτω το τέλος αυτού του άρθρου, για να δείτε ΤΙ εννοώ με «εποικοδομητική κριτική» (αντί συκοφαντικής και δαιμονοποιητικής)

[…]

Η κυβέρνηση που θα προκύψει τώρα, καλώς ή κακώς δεν θα πάει μακριά, πιθανόν να μη βγάλει ούτε το φθινόπωρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να είναι έτοιμος τότε να κυβερνήσει. Αν το ευρωπαϊκό τοπίο έχει μέχρι τότε βελτιωθεί, τόσο το καλύτερο για την Ευρώπη και για την Ελλάδα, αν όχι η δεύτερη θα πρέπει να έχει βρει το δρόμο για τις λύσεις στα τεράστια προβλήματά της, ευρωπαϊκές ασφαλώς και μόνο σε έσχατη ανάγκη έξω από μια Ευρώπη που κλυδωνίζεται από την ανικανότητα των ηγετών της να δώσουν λύσεις σε προβλήματα για τα οποία σιγά σιγά αποδεικνύεται, πως δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι η διαφθορά και ο ανορθολογισμός του Νότου. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβιστεί στις γνωστές του μεθόδους, δηλαδή σε διγλωσσία, λαϊκισμούς, αριστερισμούς, τυχοδιωκτισμούς, πατριωτικές κορώνες, ηθικούς συμβιβασμούς, χάϊδεμα αυτιών, κρύψιμο προβλημάτων κάτω από το χαλί, συγκάλυψη του παραλογισμού και της διαφθοράς, απλά θα βοηθήσει στο να γίνει η χώρα μας Σομαλία. Το να οργανώνεις διαδηλώσεις δεν είναι δύσκολο, το να βγάζεις κραυγές είναι πανεύκολο, το να εκπονείς δίκαιες και βιώσιμες λύσεις είναι όμως το αναγκαίο. Η χώρα χρειάζεται σοβαρή, υπεύθυνη, ώριμη, σοφή, έντιμη, γενναία  πολιτική ηγεσία και όχι αυτάρεσκους κινηματογραφικούς αστέρες, επαναστατημένους παλίμπαιδες ή αιώνιους έφηβους και το ανώριμο «αγανακτισμένο» κοινό τους. Δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, που αν και γόνος μεσοαστικής οικογένειας δεν κατάφερε να μάθει ούτε μια ξένη γλώσσα της προκοπής (να στρωθεί και να μάθει τώρα). Έχει υποπέσει σε πάρα πολλά καραγκιοζιλίκια (ελληνομετρήσεις, αγάλματα στον Μεγαλέξανδρο, εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, κοινοί προβληματισμοί για τη διαπλοκή με τον κ.Τράγκα, «διακριτοί ρόλοι» Εκκλησίας, ανοίγματα στο κόμμα Καμμένου κλπ κλπ) και σε γελοίες αμετροέπειες (Καρατζαφέρης της Αριστεράς, Ολανδρέου, θαυμασμός στο Μάο κλπ). Δεν είναι τυχαίο που έχει αφήσει έδαφος να τον υμνεί ακατάπαυστα το μαύρο φίδι που λέγεται «Αυριανή». Κάποιος να του κάνει μαθήματα, ο ίδιος να ξεπεράσει το ναρκισσισμό του και την ελαφρομυαλιά του, σε αυτόν έλαχε (ελέω Αλαβάνου) ο κλήρος, με αυτόν αναγκαστικά θα πορευτούμε. Είναι κρίμα να τα θαλασσώσει και να σύρει στο γκρεμό την Ελλάδα και την Αριστερά.


ΥΓ
Διαβάζω στην έκτακτη έκδοση της «Αυγής» της Δευτέρας: «…υπό το φόβο του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα…» (Δ.Χ. στις «Ρήσεις…».).

Θέλω να παρακαλέσω θερμά. Όχι κολακείες στο μεγάλο αρχηγό. Τα έχει πληρώσει αυτά η Αριστερά εδώ και διεθνώς.

______________________

(αυτά προς το παρόν…)

21 comments

 1. Εκεί στον Περισσό τραβήξανε ζόρι με τη δραματική μείωση των ποσοστών τους και συνεχίζουν τη μοναδική μέθοδο που ξέρουν καλά και που τη μάθανε από τη Μεγάλη της Μητέρας Ρωσίας και Σοβιετίας Σχολή: τη λάσπη και την κατασκευή ενόχων. Δεν έχουν πάρει ακόμα το μήνυμα που τους έστειλαν οι πάλαι ποτέ ψηφοφόροι τους… Θα το πάρουν όμως στις επόμενες εκλογές, που τα ποσοστά τους θα είναι ακόμα χαμηλότερα και θα βρεθούν εκτός βουλής. Και τότε να δω με τι λεφτά θα ταΐζουν τους βολεμένους τους.

  • Ετσι είναι Αιρετικέ, δυστυχώς…

   Αλλά και κάτι χειρότερο. Σε μία δύσκολη στιγμή, όπου απαιτείται ιδιαίτερη προσπάθεια να γίνουν εποικοδομητικές κριτικές που θα βελτιώσουν τις κατευθύνσεις του (ερασιτεχνικού μέχρι τώρα) ΣΥΡΙΖΑ, όπως η κριτική του Λασκαράτου, το ΚΚΕ έχει επιλέξει να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο την ασυνεννοησία, τη διαστρέβλωση και την οικοδόμηση ενός τείχους πέρα από το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα δαιμονοποιείται ολοένα και περισσότερο, έτσι ώστε να παραλύσει ή να πέσει θύμα ακόμη περισσότερο κάποιων λαθών που κάνουν στελέχη του.

   Θέλουν το χάσμα με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταστεί αγεφύρωτο, ενώ το ακριβώς αντίθετο χρειάζεται, στην περίσταση. Και κανείς δεν ξέρει πόσοι αναποφάσιστοι, καχύποπτοι ψηφοφόροι, έλαβαν υπ’ όψη τη λάσπη κατά του ΣΥΡΙΖΑ, σε τέτοιο βαθμό ώστε… απείχαν από τις εκλογές, με αποτέλεσμα την ήττα του. Το σενάριο αυτό θα επαναληφθεί στο μέλλον, καθώς η λύσσα του ΚΚΕ μεγαλώνει και η «αυτο-εκπληρούμενη προφητεία» του «δικαιώνεται».

   Αλλά… ένα κόμμα που είναι στο στόχαστρο όλων ανεξαιρέτως, είναι μοιραίο να κάνει περισσότερα λάθη, καθώς αμύνεται. Στην πραγματικότητα, το ΚΚΕ προσπαθεί να δικαιωθεί μέσω της αποτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ, πάση θυσία. Κι αυτό είναι σατανικό, γιατί η εποχή είναι ζόρικη και οι (άλλες) πιέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη τεράστιες. Με πολύν κόπο, προσπάθησε ο ΣΥΡΙΖΑ να καταρρίψει τη δεξιά προπαγάνδα εναντίον του, αλλά… τότε βρήκε μπροστά του (χειρότερη) την «κριτική» από το ΚΚΕ.

   Χλωμό το βλέπω, όμως, να χάσει το ΚΚΕ όλη τη δύναμή του. Πολλοί ψηφοφόροι του έκαναν τόλμημα στροφής στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσουν. Ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

   • Οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ που πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβαν τι ρόλο βαράει το ΚΚΕ (αριστερός ψάλτης της Δεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού και αιώνιος συκοφάντης και διασπαστής της Αριστεράς – για να μη μασάμε τα λόγια μας) και επίσης ότι χωρίς προοπτική αριστερής διακυβέρνησης δε γίνεται τίποτα. Α, και ότι αυτές οι ονειροφαντασίες του ΚΚΕ (δηλαδή «καθήστε εδώ σ’εμάς να σας πηδάνε οι καπιτάλες μέχρι να ξυπνήσουν όλοι οι λαοί της γης και να γίνει η κομμουνιστική επανάσταση) έχουν λιγότερες πιθανότητες να γίνουν πραγματικότητα από το να κουβαληθεί εδώ ο Xenu. Είπαμε, υπάρχουν βλάκες στην Αριστερά, αλλά όχι αρκετοί για να συνεχίζει να κονομάει η νομενκλατούρα του Περισσού κρατώντας στο μαντρί τα πρόβατα χωρίς καμία πραγματική ελπίδα για να γίνουν κάπως καλύτερα τα πράγματα.

    Κι επίσης, να ξέρεις ότι το γεγονός ότι τα σταλίνια του Περισσού έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους όχι στο Μνημόνιο, όχι στο νεοφιλελευθερισμό, όχι στον καπιταλισμό-καζίνο, όχι στο Σύνδρομο Στοκχόλμης που έχουν φορτώσει οι ακροδεξιότατοι νεοφιδελεύθεροι στους λαούς, αλλά στο ΣΥΡΙΖΑ (που «φταίει για όλα») θα λειτουργήσει εις βάρος τους τελικά.

    Γιατί ο κόσμος έξω (οι εργαζόμενοι, όχι οι αργόσχολοι που έχουν παπαγαλίσει καμιά χιλιάδα τσιτάτα από Μαρξ, Ένγκελς, Λένιν, Μάο, Στάλιν και πατάνε το «play» όποτε βρεθούν σε συζήτηση κι όλοι οι παρευρισκόμενοι λένε απελπισμένοι «ρε πούστη μου, πότε θα το βουλώσει ο μαλάκας;») έχει ένα ερώτημα στο μυαλό και στα χείλη:

    «Τι μπορούμε να κάνουμε για να γλιτώσουμε;»

    Και τι μας απαντά το ΚΚΕ;

    Τάζει έναν μεσσιανισμό, μια εσχατολογία της κακιάς ώρας που θυμίζει τις χειρότερες παπαριές του χριστιανισμού:

    «Άραξε στη φτώχια σου φτωχέ, δέξου ακόμα χειρότερη, άραξε στη μιζέρια και στην καταπίεση, για να ξυπνήσουν κάποτε και οι άλλοι λαοί μαζί σου και τότε να ρίξουμε τον καπιταλισμό».

    Δηλαδή να περιμένουμε τη Δευτέρα Παρουσία (του κομμουνισμού αυτήν τη φορά)!

    Λυπάμαι, αλλά μέχρι τότε ο κόσμος πεινάει και θα πεινάει. Και θα πεινάσει χειρότερα. Και το ΚΚΕ τι λέει; Τίποτα! Θεωρεί ότι όλα αυτά είναι καλά και άγια, γιατί εξυπηρετούν το… θείο σχέδιο (ρε πούστη μου, τόσες γαμημένες ομοιότητες με τη χριστιανική εσχατολογία με βάζουν σε υποψίες ότι στην πραγματικότητα τα σταλίνια είναι κρυφοθεούσες!). Δε θέλει αριστερή κυβέρνηση, γιατί «δε θα είναι πούρα κομμουνιστική» (όπως επισήμανε πολύ σωστά σ’εκείνο το υπέροχο άρθρο ο Κ. Μαραγκός, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά εν γένει, αναγνωρίζοντας το πλαίσιο του εφικτού στην παγκόσμια πραγματικότητα, προτείνει ένα νεοκεϊνσιανό μοντέλο), αν και θα προσπαθήσει να άρει όσο περισσότερες αδικίες γίνεται.

    Γιατί – κι εδώ ακολουθεί το χειρότερο πουριτανισμό του χριστιανισμού η σκέψη του ΚΚΕ – το να αρθούν οι αδικίες εις βάρος του λαού θα τον αποπροσανατολίσει από το στόχο του που είναι η… κομμουνιστική Σωτηρία του.

    Σκέψη βγαλμένη κατευθείαν από το μεσαιωνικό χριστιανισμό να πούμε, όχι αστεία!

 2. Στα πέντε (και κάτι παραπάνω) χρόνια που μπλογκάρω, έχω εντυπωσιαστεί από τη θετική εξέλιξη ορισμένων ιστολόγων, που αρχικά εμπιστεύτηκα περισσότερο από διαίσθηση για την ειλικρίνειά τους, περισσότερο από όσο συμφώνησα με τις (τότε) απόψεις τους. Και πράγματι, ορισμένοι ιστολόγοι ξεπέρασαν τα παλιά τους «κολλήματα» και άνοιξαν το μυαλό τους διάπλατα, αλλάζοντας και τις απόψεις τους. Σπάνιο θετικό φαινόμενο, αλλά υπαρκτό…

  Ενας ιστολόγος που ξεκίνησε με κάποιες ιδέες όπου μερικές φορές δεν συμφωνούσα και στενοχωριόμουν με κάποιες υπερβολές του (γιατί τον θεωρούσα πολύ ειλικρινη άνθρωπο) είναι και ο «Σατυρικός», διαδικτυακός φίλος και του Χρήστου (Κουρελάριου). Και τώρα, πέντε περίπου χρόνια μετά την πρώτη μας διαδικτυακή συνάντηση διαπιστώνω ότι τόσο ο σατυρικός όσο και ο Χρήστος έχουν αλλάξει προς το πολύ καλύτερο, δικαιώνοντας την ελπίδα και την πίστη μου στην ειλικρίνειά τους.

  Ο Σατυρικός μας έκανε λοιπόν και την τιμή δύο διαδοχικών αναδημοσιεύσεων, εκ των οποίων η πιο πρόσφατη είναι αυτο εδώ το ποστ:
  http://underinformation.wordpress.com/2012/06/22/%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%86%CE%B5%CE%B9-%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/

  Δυστυχώς, βέβαια, υπάρχουν άλλοι, με ολοένα και πιο κλειστά, φανατικά και άκαμπτα δογματικά μυαλά, όπως ο ίδιος ο Μπαλασόπουλος, που επιμένει με γαϊδουρινή ισχυρογνωμοσύνη στο (ανύπαρκτο) δίκιο του, π.χ. στο σημερινό σχόλιό του εδώ

  http://leninreloaded.blogspot.com/2012/06/reuters-leftgr.html?showComment=1340452226449#c7033847764547777524
  Αντωνης

  23 Ιουνίου 2012 2:50 μ.μ.

  ΠΡΟΣ ΘΛΙΒΕΡΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΝ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΩΣ «ΚΡΙΤΙΚΗ» ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ LEFT.GR ΠΟΥ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΕ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΩΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ:

  Μπααα? ΤΙ μας λέτε κ. καθηγητά? Δεν κατανοήσατε ακόμη τη δική σας μέγκα-γκάφα?

  Μάθετε ανάγνωση και διαβάστε την πολιτική σχολιασμού: Δεν επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Αν ντρέπεστε τόσο πολύ για τις ηλιθιότητες που σκαρφίζεστε για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα δεν φταίει κανείς.

  ΣΙΓΑ μην υπάρχει και ανάγκη να δικαιολογηθεί κανείς…

  Και επειδή το έχετε προφανώς κάνει χόμπι σε συντροφικά ιστολόγια, όρσε η απάντηση του Traverso Rossa, ως και δική μου απάντηση. Κάτω οι κρετίνοι!

  Καλά… κόκκινα κρασιά. Ο Traverso Rossa ανήκει στο τσούρμο των σαλταρισμένων νεο-σταλινικών που περιστρέφονται γύρω από τον μπροστάρη της λάσπης Μπαλασόπουλο, υμνώντας το ΚΚΕ…

  «Ανακοίνωση προς τις δημοκρατικές δυνάμεις
  Όσων ανώνυμων αριστερούληδων θίγεται η αριστεροσύνη τους απο τις θέσεις, τα σχόλια και τις αναρτήσεις αυτού του ιστολογίου, μπορούν απλά να επιλέξουν τόσα άλλα που βρίθουν ομοϊδεατών τους και θα μπορούν εύκολα να συμφωνήσουν στην αριστερά που χρειάζεται ο λαός και ο τόπος.

  Το τελευταίο που ενδιαφέρει το συγκεκριμένο ιστολόγιο είναι η επισκεψιμότητα που τροφοδοτείται απο αριστερούς σοσιαλδημοκράτες ή σκέτους σοσιαλδημοκράτες που αποτελούν δυσώδη απόνερα του κανιβαλικού καπιταλισμού.

  Ωστόσο αν επιμένουν να σχολιάζουν, με την προϋπόθεση ότι θα αποκτήσουν την δυνατότητα να συγκροτήσουν μια υποτυπώδη επιχειρηματολογία, θα πρότεινα να χρησιμοποιούν και κάποιο ψευδώνυμο. Σε περίπτωση δυστοκίας να βρούν κάποιο, προτείνονται τα ακόλουθα : Κάουτσκυ, Πλεχάνωφ, Κόκκινος Ντάνι, και απο την εγχώρια παλέτα κάποιον απο τους πολυπληθείς εκπροσώπους του ανανεωτικού ευρωκομμουνιστικού ρεύματος.»

  Μία σύσταση τώρα… προς τους δικούς μας αναγνώστες (αν μερικοί έκαναν το λάθος να γράψουν σχόλια που λογόκρινε ο Μπαλασόπουλος).
  ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ τον… σαλταρισμένο Μπαλασόπουλο.
  Αφήστε τον ήσυχο και ΜΗ γράφετε σχόλια στο τσαρδί του (που τα λογοκρίνει έτσι κι αλλοιώς). Αντί να τα γράφετε εκεί, γράψτε τα εδώ, όπου πιάνουν τόπο.
  Εννοείται ότι εμείς δεν τον ενοχλήσαμε, ούτε και πρόκειται να τον ενοχλήσουμε. Ο σκοπός αυτής της ανάρτησης; δεν ηταν η επίθεση στον Μπαλασόπουλο αλλά η αποκατάσταση της αλήθειας για τα λεχθέντα του Τσίπρα.

 3. Όλοι αυτοί στο δίκτυο που υπερασπίζονται αυτο το καφρο ΚΚΕ, θα καταφέρουν πολύ σύντομα να το φθάσουν στο 0,5% και μόνο τότε θα ησυχάσουν. Είπαμε, το σύμπαν και η βλακεία, αλλά για το πρώτο δεν είμαστε και σίγουροι…

  Η αποθέωση ήταν όταν, την ώρα της πιο κρίσιμης εκλογικής μάχης των τελευταίων δεκαετιών, η Παπαρήγα αφιέρωσε τις δηλώσεις της … στο twitter, και σε μια φράση που ανάθεμα και αν θα την ήξερε κανείς αν δεν το είχε πει εκείνη!!! Μιλάμε για πολιτικά τέρατα … βλακείας!!!

  Για το ΣΥΡΙΖΑ πολλά μπορούμε να πούμε, δεν είναι παρά το μόνο που έχουμε αυτή τη στιγμή, όχι κάτι ιδανικό, οπότε η κριτική – και όχι φυσικά ο πόλεμος – καλή είναι.

  Κατά τη γνώμη μου, η μόνη του σωτηρία είναι να δώσει λόγο στη βάση, και δεν εννοώ την κομματική βάση, αλλά το λαό. Με άλλα λόγια να αρχίσει να χτίζει αυτό που λέμε άμεση δημοκρατία. Λειτουργώντας κλασικά … κομματικά, δεν μπορεί να εξελιχθεί, γιατί δεν έχει και τόσα πολλά καλά στελέχη, ένα κόμμα του 4.5% είναι στην πραγματικότητα. Αν δεν ξεκολλήσει και από την τσίχλα της …. αριστεράς, αποκλείοντας ανθρώπους όπως ο Καζάκης, δεν θα περπατήσει. Δυστυχώς όμως τον αγνοεί. Έχουν και αυτοί τα κολλήματά τους, άσε που το θέμα καρέκλα, παίζει παντού, μην γελιόμαστε, αλλού λιγότερο, αλλού περισσότερο. Ισορροπίες πολλές που πρέπει να κρατηθούν….

  Προς το παρόν όμως έχουμε ένα πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα: την κυβέρνηση Σαμαρά! Που πρέπει να πάρει πόδι!!!

  • Θ’αργήσει το σταλινικό έκτρωμα να πέσει σε ποσοστά τέτοια που να το στείλουν εκτός βουλής (και κρατικής επιχορήγησης), γιατί αυτό το 4,5% περίπου είναι τα οργανωμένα στελέχη του, που είναι εντελώς φανατισμένα (θυμίζουν κάτι ανάμεσα σε σκληρό πρασινοφρουρό των ’80s και σε ποδοσφαιρικό χουλιγκάνο) κι έχουν κάνει τα παιδιά τους σαν τα μούτρα τους (δηλαδή ΚΝΑΤ). Οπότε, θα συνεχίσει να κουτσοκαταφέρνει να μπαίνει στη βουλή και να τσιμπά την κρατική επιχορήγηση για τους ινστρούχτορές του που (σαν τους «παράγοντες» του ΝΔΣΟΚ) ανάθεμα κι αν έχουν δουλέψει μια μέρα στη ζωή τους.

  • Συμφωνώ σε όλα, αγαπητή κ.κ.

   Οσον αφορά τώρα, τις… εξοργιστικά ΗΛΙΘΙΕΣ δηλώσεις της (πανάσχετης με το διαδίκτυο και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ τώρα πια) Αλέκας Παπαρήγα ορίστε το βίντεο με όσα ανάφερες

   Μια σειρά από κραυγαλέα λάθη ακούγονται στο βίντεο. Με πρώτο λάθος την ιδέα ότι ο «πλαστός λογαριασμός του ΚΚΕ» στο twitter ανοίχτηκε στην… Google (!!!) και με ιδιαίτερα επικίνδυνο λάθος (αργότερα) το διάβημα του ΚΚΕ στην… υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος να βρει «ποιος άνοιξε το λογαριασμό» αυτό.

   Ακούγονται και άλλες ανακρίβειες και ηλιθιότητες βέβαια, αλλά η ιδέα του να στείλει στο τουητερ την… ασφάλεια είναι και ιδιαίτερα επικίνδυνη, φυσικά. Από κάτι τέτοιες αιτίες κι αφορμές θα αρχίσει ίσως η πιο σκληρή καταστολή του άμεσου μέλλοντος, η πλήρης αστυνόμευση του διαδικτύου.

   Ε, όχι σύντροφοι. Αν νοιώθετε απειλημένοι από την ανωνυμία του διαδικτύου να… πιείτε ξύδι, ή να αρχίσετε να την αξιοποιείτε κι εσείς πιο καλά.

   Είναι ΤΟΣΟ επικίνδυνα άσχετη η Αλέκα, ώστε στο βίντεο καθώς μιλάει, το θεωρεί αυτονόητο ότι… όλοι όσοι ανοίγουν λογαριασμούς στο τουήτερ (και αλλού) είναι ντε-και-καλά υποχρεωμένοι να δηλώνουν τα στοιχεία τους !!!
   ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΧΡΗΣΤΗ και ΒΛΑΒΕΡΟΤΑΤΗ στάση, δηλαδή.

   Εκνευρίστηκα πάρα πολύ με αυτό το κατάπτυστο βίντεο. ΤΟΣΟ μεγάλες παπαριές έχω καιρό να ακούσω στο διαδίκτυο για διαδικτυακά θέματα τα οποία η Αλέκα δεν κατανοεί ούτε ελάχιστα, ενώ… αυτή η στάση της την κάνει σύμμαχο των χειρότερων μορφών καταστολής και χαφιεδισμού.

   Μετά από αυτό το βίντεο, θεωρώ όλους τους προπαγανδιστές του ΚΚΕ στο διαδίκτυο εντελώς ανεπιθύμητους. Να ξεκουμπιστούνε όλοι, γιατί δεν φέρνουν τίποτε καλό εδώ…

   (και για όσα επεσήμανες όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ συμφωνώ απόλυτα)

   • Η απαίτηση δήλωσης πραγματικών στοιχείων σε Twitter, κοινωνικά δίκτυα κλπ την οποία προέβαλε η νεόκοπη drama queen του σταλινισμού Αλέκα Παπαρήγα είναι βγαλμένη κατευθείαν από τα καθεστώτα που λατρεύει το ΚΚΕ: Κίνα (νεοφιλελευθερισμός με σταλινομαοϊκή ταμπέλα) και Βόρεια Κορέα. Άντε μου και να πάνε στο διάολο τα σταλίνια, αρκετά ανεχτήκαμε τη σιχαμένη πάρτη τους. Τόσα χρόνια αφήσανε (όχι από «βλακεία», αλλά εσκεμμένα – σαν καλά σκυλιά που φυλάνε τα δικομματικά αφεντικά τους) τους νεοναζί να αλωνίζουν και να (ξανα)κερδίζουν προσβάσεις στον κρατικό μηχανισμό και στην παραγωγή ιδεολογίας για τις μάζες και τώρα μένουν έκπληκτοι που χάνουν τη μισή εκλογική τους ισχύ. Το μπούλο ρε κι άει σιχτίρι.

 4. εδω και πολλα χρονια το ΚΚΕ ειχε παγιωσει ενα ποσοστο εκει κοντα στο 9% και αναρωτιομουν, πώς ειναι δυνατον να εχει αυτο το ακλονητο ποσοστο και να μην εχει σκαμπανεβασματα? Ομως στους δυσκολους καιρους κρινονται ολοι και τωρα που ο κοσμος λεει το ψωμι ψωμακι αρχισαν να αντιλαμβανονται οτι πισω απο καθε και καλα θεωρια πρεπει να υπαρχει και η πραξη .Και το ΚΚΕ απετυχε στην πραξη , τωρα σε μια τοσο δυσκολη εποχη, συνεχιζει την ιδεολογια της «παπαρας» και ο κοσμος που πειναει ομως , δεν τρεφεται με αερα κοπανιστο .
  Οσο περναει ο καιρος , τοσο περισσοτερο πιστευω οτι τελικα λειτουργουσε και λειτουργει ως …Εταιρεια Παροχης Υπηρεσιων υπηρετωντας τα αφεντικα του , τον δικομματισμο.
  Αν συνεχισει να ειναι στο τιμονι του ΚΚΕ η Αλεκα , μαλλον θα φθηνει , ακουγονται ομως φωνες για αλλαγη ηγεσιας …

  • Αγαπητή Μαρία-Μαρία,
   Συμφωνώ και επαυξάνω…

   Οσον αφορά το ότι το ΚΚΕ «απέτυχε στην πράξη», είναι ολοφάνερο. Ακόμη κι αν είχε δίκιο σε όλα, στη λυσσαλέα κριτική του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, έπρεπε να σκεφτεί αν τελικα΄είναι καλύτερος για το λαό ο Σαμαράς. Θα μπορούσε να ασκήσει μια εντελώς διαφορετική, πιο προσεκτική κριτική, από την αρχή, τότε που είχε στις δημοσκοπήσεις τα δικά του ποσοστά πολύ υψηλότερα. Ολοι περιμέναμε πως το ΚΚΕ θάβγαινε τρίτο κόμμα (μετά την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ) (ή ακόμη και δεύτερο) εκείνη την περίοδο, ελάχιστες βδομάδες πριν από σήμερα. Και θέλαμε όλοι να συμμαχήσει το ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα μέτωπο όπου κυρίαρχη δύναμη, ικανή να επιβάλλει και όρους, θα ήταν το ΚΚΕ…

   Αρνούμενο όμως κάθε συνεργασία, το ΚΚΕ άρχισε να πέφτει σε δημοτικότητα. Σήμερα όλοι σχεδόν ξεχάσαμε εκείνη την περίοδο, αλλά θα βρω παλιά βίντεο με εκείνες τις πρώιμες δημοσκοπήσεις για να αναλύσω το φαινόμενο.

   Υποτίθεται πως ο κομμουνιστής είναι ο πιο συνειδητός και διαβασμένος της αριστεράς, εκείνος που μπορεί να εξηγήσει καλύτερα στους αφελείς τα λάθη τους, ή που μπορεί να επισημάνει τα αδιέξοδα του ρεφορμισμού. Π.χ. στη Βενεζουέλα το τοπικό Κ.Κ. ασκεί κριτική στον Τσάβεζ, πολλές φορές, αλλά ταυτόχρονα τον στηρίζει πολύ, σε πολλά…

 5. Μια διευκρίνιση τώρα… για μια άλλη παρανόηση του Μπαλασόπουλου, κ.ά.

  Γι’ αυτούς, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως ο Τσίπρας «παραδέχεται την ενοχή του» με το να μη… διαμαρτυρηθεί στο Ρώϋτερς για την «παραποίηση λεχθέντων» που διέπραξε (το Ρώϋτερς). Μα… δεν υπάρχει κανένας λόγος για κάτι τέτοιο. Θα μπορούσε φυσικά να κάνει μια διευκρίνιση, αλλά και πάλι είναι σχεδόν περττή.

  Διότι

  [1] όσα είπε στο Ρώϋτερς είχαν προφανή κύριο λειτουργικό σκοπό να διαλύσουν την εκ δεξιών λάσπη (εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ), όχι να… λογοδοτήσουν στην «Κόκκινη Ιερά Εξέταση» του ΚΚΕ. Π.χ. αμέσως μετά τις εκλογές τέθηκε θέμα «αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κάνει έντιμη αντιπολίτευση ή αν θέλει να κατεβάσει κόσμο στο δρόμο» (για «να κάψει την Αθήνα») κλπ. (προπαγάνδα που ακούστηκε π.χ. στο ΣΚΑΙ)

  Είναι ΓΕΛΟΙΟ τώρα, για το ΚΚΕ, που είναι ΛΕΡΩΜΕΝΟ με τη χειρότερη λάσπη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι κόμμα «κουκουλοφόρων» (από την εποχή του Δεκέμβρη 2008)… να εγκαλέσει τον Τσίπρα επειδή… δεν θα κατεβάσει κόσμο στο δρόμο να… ξανα-«κάψει την Αθήνα» (μόνο και μόνο επειδή έχασε στις εκλογές).

  [2] Οσα εξήγησα στην ανάρτηση φωτίζουν το θέμα πλήρως και δείχνουν το λόγο για τον οποίο το Ρώύτερς υπέθεσε όσα απέδωσε στον Τσίπρα. Το να μην κατεβάσει κόσμο στο δρόμο αμέσως, χωρίς λόγο, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μεμπτό για τον Τσίπρα, ούτε από δεξιά άποψη αλλά ούτε κι από αριστερή. Αλλά και το να ερμηνευτεί αυτή η επιλογή σαν δέσμευση γενικά-και-αόριστα να μην κατεβάσει ποτέ κόσμο στο δρόμο, αποτελεί εσφαλμένη ερμηνεία των δηλώσεών του, άρα εκτός θέματος.

  [3] Επομένως, ΤΙ ήταν η διαστρέβλωση? Οπως εξήγησα, η μοναδική διαστρέβλωση έγινε από τα «Νέα», ή από όσους εξέλαβαν την βραχυπρόθεσμη προτεραιότητα που έθεσε ΕΜΜΕΣΑ ο Τσίπρας (για «αλληλεγγύη») σαν μακροπρόθεσμη γενική επιλογή (μη-διαδηλώσεων).

  Το ΚΚΕ «ξεχνάει» ότι ο Τσίπρας πρέπει να πείσει ένα σωρό μετριοπαθείς ψηφοφόρους (και άλλους επικριτές του) ότι διαθέτει τη σοβαρότητα και τη σύνεση που απαιτείται από μια μελλοντική κυβέρνηση. Το να μην κατεβάσει άμεσα κόσμο στο δρόμο είναι ΠΟΛΥ ΦΥΣΙΚΟ, εφόσον έχασε τις εκλογές. Τα υπόλοιπα είναι αυθαίρετα συμπεράσματα και εκ του πονηρού.

  • Υ.Γ. το προηγούμενο σχόλιό μου θεωρώ ότι λύνει τις απορίες των… νεο-σταλινικών παρανοίκών, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην παρούσα ανάρτηση (και σε μένα προσωπικά ως «ψυχάκια») με τον εξής… εξαίσιο φιλεύσπλαχνο τρόπο

   http://leninreloaded.blogspot.com/2012/06/reuters-leftgr.html?showComment=1340467915333#c8696934999373507854

   Ανώνυμος
   23 Ιουνίου 2012 7:11 μ.μ.

   οι θλιβεροι ειναι αυτοι που κολλησαν συνδεσμο σε αυτην την αναρτηση το αιρετικο τους κειμενο που διαφωνει με εσενα αλλα συμφωνει με το signaled… τρικυμια και τρατζικ…

   λινουκ συντροφος

   Αντωνης
   23 Ιουνίου 2012 7:50 μ.μ.

   Για το άρθρο του ψυχάκια λες; Αυτός έχει το ακαταλόγιστο. Μικρός έπεσε στο καζάνι με την ψύχωση.

   Αντωνης
   23 Ιουνίου 2012 7:53 μ.μ.

   Ψυχάκια με το λινκ από κάτω, διέψευσε ο Τσίπρας ρόμπα, τσατσόνι του νεοΠασόκ;:

   Χμ…
   -Θεωρώ πως σου απάντησα, θρασύτατε σαλταρισμένε παρανοϊκέ σταλίνα.

   Τιμή μου νάμαι ψυχάκιας κι αισθηματίας, με λογική την οποία ΣΤΕΡΕΙΣΑΙ, πανηλίθιε σκατο-φανατίλα REAL psycho χωρίς ψυχή.

   Υ.Γ. Α, και ρόμπα έγινες ο ΙΔΙΟΣ. Οσο για «νεοΠασόκ», αυτό είναι… το… χμ… της ΔΙΚΗΣ σου μάνας, μικροαστέ ψευτο-κομμουνιστή (και χαραμοφάη ΑΧΡΗΣΤΕ καθηγητή).

  • Οι κουκουέδες δεν δικαιούνται δια να ομιλούν αφού, χάρη στην λυσσαλέα και τελικά …. ύποπτη άρνηση τους για συνεργασία της αριστεράς, σήμερα έχουμε κυβέρνηση μνημονίων, τρόϊκας! Το τι σημαίνει αυτό, θα το μάθουμε με ακρίβεια σε λίγες ημέρες, όταν έρθουν τα εκκαθαριστικά… και όχι μόνο.

   Παρ’ όλα αυτά, όπως έγραψα, εν θερμώ βέβαια την επομένη των εκλογών, η στάση του ΣΥΡΙΖΑ προσωπικά δεν με αντιπροσωπεύει, παρότι τον ψηφίζω έτσι κι αλλιώς – τι άλλο να ψηφίσεις εξάλλου!

   Και εξηγώ αντιγράφοντας από την ανάρτηση http://kerasiakrinoi.blogspot.gr/2012/06/blog-post_18.html

   «Την Κυριακή ψήφισα για μια κυβέρνηση που θα βάλει τέλος στις πολιτικές που δεν μου επιτρέπουν να ζω με αξιοπρέπεια, και όχι για αξιωματική αντιπολίτευση ΣΥΡΖΑ, σίγουρα όχι για να θρονιαστούν με την ψήφο μου 71 κομματόσκυλα στα βουλευτικά έδρανα και να εισπράττουν την παχυλή βουλευτική αποζημίωση την ώρα που εγώ παίρνω 700 ευρώ και πρέπει να πληρώνω ένα κάρο φόρους.

   Δεν λέω πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπερασπιστούν στη Βουλή το δίκιο. Αλλά δεν καταλαβαίνω τους πανηγυρισμούς του Τσίπρα με τα σημαιάκια της ΚΟΕ και της ΔΕΑ από κάτω, λες και οι ψήφοι που πήρανε είναι όλες δικές τους ή λες και ζούμε σε εποχές που το ζητούμενο ήταν μια ισχυρή αριστερά να κάνει αντιπολίτευση.

   Να καταλάβουν στον ΣΥΡΙΖΑ οτι ο κόσμος τους ψήφισε για να μην βγει η δεξιά και μας εξολοθρεύσει με τα μνημόνια και επομένως η βούληση αυτού του γνήσια λαϊκού και συνειδητοποιημένου κομματιού της κοινωνίας, δεν ευοδώθηκε. Επομένως, θα έπρεπε να θρηνούν με αυτούς που τους στήριξαν, και που δεν είναι το 4,5% των συνιστωσών τους, γιατί τόσο είναι δικό τους ποσοστό».

   Τι θέλω να πω: οτι το πραγματικό αδιέξοδο που βιώνουμε, δεν το εκφράζει o κουλ Τσίπρας. Όχι πως το θέμα λύνεται σε επίπεδο εμπρηστικών δηλώσεων. Αλλά από πού και ως πού το αποτέλεσμα των εκλογών νομιμοποιεί την ελαχιστότατη στο κάτω κάτω πλειοψηφία να μας πεθάνει; Αυτό το πέρα για πέρα δίκιο και αληθινό, η μέχρι τώρα στάση ΣΥΡΙΖΑ δεν το δηλώνει με κάποιο δυναμικό τρόπο, γενικώς υπάρχει μια στάση ύπνου που δεν μου αρέσει και δεν ξέρω μέχρι πού θα τραβήξει. Το θέμα είναι εμείς τι θα κάνουμε; Αισθάνομαι δηλαδή αυτή η νομιμόρφονη στάση να καλλιεργεί μια κατάσταση ηττοπάθειας σε μας, αλλά να μας οδηγεί και σε αδιέξοδο πρακτικά.

   • Αγαπητή κ.κ. με τις κριτικές που εκφράζεις κατά των ηλίθιων… πανηγυρισμών του ΣΥΡΙΖΑ (κλπ.) συμφωνώ απολύτως.

    Υπάρχει νέο ποστ, που θα δημοσιευτεί αύριο, άρθρο του Κ. Μαραγκού που προσγειώνει και όσους… πανηγυρίζουν με ηλίθιο τρόπο.

   • Αγαπητή κ.κ., το γιατί δε βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση αναζήτησέ το στις καυστικές και αιχμηρές αναλύσεις του φίλου Zaphod εδώ:

    http://aeisixtir.blogspot.gr/2012/06/blog-post_19.html

    http://aeisixtir.blogspot.gr/2012/06/reloaded.html

    TL;DR

    Αν βαριέσαι να διαβάσεις τα δυο αυτά άρθρα, σου δίνω περίληψη: Ας είναι καλά οι αγράμματοι, οι βολεμένοι, οι χωριάταροι και οι κωλόγεροι που ψήφισαν ΝΔΣΟΚ.

 6. Κάνοντας ρηφρές στο… βρισίδι του Μπαλασόπουλου, εδώ
  http://leninreloaded.blogspot.com/2012/06/reuters-leftgr.html?showComment=1340470417822#c7075412484711620853
  …διαπίστωσα ότι ΤΩΡΑ έσπευσε να σβήσει το σύνδεσμο από κάτω, προς τούτη εδώ την ανάρτηση.

  Γειά σου Μπαλασόπουλε, κότα λυράτη…

  Τώρα ο (επόμενος) κόσμος δεν θα ξέρει καν ΠΟΙΟΝ έβριζες.
  Ετσι μπράβο. Τρέχα και κρύψου, κοτόψυχε «διανοητή». Που μέχρι πριν λίγο ήσουν τόσο σίγουρος για το «δίκιο» σου, ώστε έβριζες τον «ψυχάκια» του λινκ «από κάτω».

  Τώρα όμως, που αποστομώθηκες στο σχόλιο εδώ
  https://omadeon.wordpress.com/2012/06/22/balasopoulos-v-tsipras1/#comment-85775
  έσβησες και το λινκ
  (το οποίο δεν έβαλα εγώ, το έβαλε αυτομάτως η google)

  Α ρε χαραμοφάη, καθηγητάκο του κώλου,
  «κομμουνιστή» του γλυκού και ανάλατου νερού…
  βλάκα με περικεφαλαία και… ντοκτορά (!!!)
  που ΔΕΝ αντέχεις τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ διάλογο,
  κοκορόμυαλε, κοτόψυχε χασάπη, ε χασάπη…
  😈

  χαχαχα
  🙂

  Εγώ πάντως… δεν σε λογόκρινα ποτέ, κι ούτε θα το κάνω.
  Απλά, αν εμφανιστείς εδώ,
  ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ έχεις να πάθεις.
  Γι’ αυτό, κρύψου καλά! :mrgreen:

 7. Και ο Σταθάκης φαίνεται δεν κατάλαβε καλά τον αρχηγό του και δήλωσε πρόσφατα στην «La Tribune»:

  «Les Grecs manifesteront peut-être. Mais à Syriza, nous allons mener la bataille par notre travail d’opposition au parlement, sans appeler les gens à aller dans la rue.»

  «Ίσως οι Έλληνες θα διαδηλώσουν. Αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ θα διεξάγουμε τη μάχη με τη δουλειά μας της αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ».

  http://www.latribune.fr/actualites/economie/union-europeenne/20120629trib000706497/-syriza-est-favorable-a-une-union-bancaire-en-europe-.html

  Και εδώ δεν πρόκειται για παράφραση, αλλά για verbatim συνέντευξη.

  • Δεν πολυ-συμπαθώ τον Σταθάκη λόγω της υπερβολικής του μετριοπάθειας, παρακολουθώ την κατάσταση αλλά επιφυλλάσσομαι να εκφέρω κρίσεις και επικρίσεις για τέτοια θέματα αυτή την περίοδο (που δεν πολυ-μπαίνω και στο διαδίκτυο).

   Η σαφήνεια της δήλωσης αυτής του Σταθάκη δείχνει ότι υπάρχει πραγματικό ρεύμα υπέρ αυτής της άποψης που εκφράζεται από τον ίδιο, σε ένα κόμμα με πολλές διαφορετικές τάσεις και συνιστώσες.

   Ανησυχώ πολύ περισσότερο για το φαινόμενο της «αυτο-εκπληρούμενης προφητείας» που μαστίζει τη διχασμένη αριστερά σήμερα. Ολοι έχουν βαλθεί να υλοποιήσουν τις χειρότερες φαντασιώσεις των… άλλων για τους ίδιους.

   Αν κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν βαλθεί να υλοποιήσουν τις χειρότερες… εφιαλτικές προβολές του νου, που κάνει το… ΚΚΕ για τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δεν απαλλάσσει ούτε τους ίδιους από την ευθύνη, ούτε τους… άλλους που τρίβουν τα χέρια τους με χαρά, βρίσκοντας τρόπο να «φταίει για όλα ο ΣΥΡΙΖΑ».

 8. Φτάνει πια η τάση του ΣΥΡΙΖΑ για «υπεύθυνη αντιπολίτευση». Αυτό είναι τρόπος ετερο-καθορισμού και απώλειας αυτονομίας, αν δηλαδή λογαριάζει τόοοσο πολύ τις γνώμες των κατηγόρων του, αυτό το κόμμα, έτσι ώστε να προσαρμόζεται πάντα στην πολιτική του, με κύρια βάση την ανάγκη να διαψεύσει τις κατηγορίες που του απευθύνουν.

  Κατανοώ ότι δεν έχει νόημα να κατεβάσει κόσμο στους δρόμους ένα κόμμα, μόνο και μόνο επειδή έχασε τις εκλογές. Ομως αυτή η φάση έχει παρέλθει. Σε λίγο καιρό θάρθουν λαοκτόνα μέτρα λιτότητας, όπου το να διαδηλώσει ο λαός θα καταστεί αναγκαιο. ΤΙ θα πει τότε ο Σταθάκης?

 9. Σχόλιό μου (που δεν εγκρίθηκε ακόμη) στο ΗΛΙΘΙΟ λουδίτικο άρθρο της Ρένας Δούρου… κατά του twitter (!!!)
  http://www.aixmi.gr/index.php/140xarakthresypokathistounpolitik/#comment-51894
  Ο/Η omadeon λέει:

  Σεπτεμβρίου 13, 2012 στις 9:01 πμ
  Το σχόλιό σας θα ελεγχθεί πρώτα από συντονιστή

  Αυτή η ηλίθια και αναίτια επίθεση στο…twitter δείχνει ότι η κ. Δούρου ακολουθεί την πεπατημένη στο Ελλαδιστάν, όπου (κατά κανόνα) ΟΛΟΙ όσοι φάγανε την κριτική που τους αξίζει μέσω διαδικτύου, τα βάζουν με το διαδίκτυο, θυμίζοντας τον… Ξέρξη που θύμωσε με τη θάλασσα και διέταξε να τη… μαστιγώσουν.

  Η κ. Δούρου «Είδε φως στο twitter και μπήκε» αλλά είναι βαθύτατα ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΗ και σκληροπυρηνική κρυπτο-λουδίτισα newbie. Εχει ΑΠΟΤΥΧΕΙ εντός διαδικτύου, αλλά και εκτός διαδικτύου έχει διαπράξει γκάφες που… αν δεν υπήρχε το διαδίκτυο και το τουήτερ ίσως να είχαν περάσει σχετικά απαρατήρητες.

  Κι αυτά τα λέω χωρίς καμμία έχθρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ίσα-ίσα θεωρώ ότι το κόμμα αυτό παραμένει μια αμυδρή ελπίδα καλυτέρευσης για το λαό. ΔΕΝ θα ήταν μόνο «αμυδρή» αν η κ. Δούρου απάλλασσε επιτέλους το κόμμα από την παρουσία της (μαζί με διάφορα άλλα πρόσωπα που «δικαιώνουν» τη λάσπη κατά του κόμματος).

  Σόρυ.

  ____________
  To σχόλιο αυτό τελικά ΚΟΠΗΚΕ, κάτω από το άρθρο εδώ
  http://www.aixmi.gr/index.php/140xarakthresypokathistounpolitik/
  (προφανώς από την ίδια τη Ράνα Δούρου, αν η ίδια ασκεί το moderation κάτω από το άρθρο της)

  Αναμενόμενο, αλλά… δείχνει ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ήττα της.
  Εκείνο που την ενοχλεί δεν είναι ο «ξεπεσμός του twitter», αλλά η ΚΡΙΤΙΚΗ.

  • Ωραία της τάψαλε η Κίρκη, εδώ:
   http://farmakoglwssa-kirki.blogspot.gr/2012/09/blog-post_12.html

   Τόσες λέξεις άχρηστες για να μας πεί πόσο κακό ειναι το τουίττερ και η ελευθεριότητά του και πως «θα κλειστεί στο καβούκι της».Κοριτσάρα για το ίντερνετ μας ταχουν πει καμπόσοι.
   Τα μμε για την κυρία Δούρου,έχουν «τις γνωστές αδυναμίες»,τόσο απλά
   ενώ τα μπλογκς ειναι νεφελώματα που κάνουν ενημέρωση σε εισαγωγικά.
   Απ την αρχή το άρθρο ζέχνει.
   Ξεκινά με μια εισαγωγή άνευ λογου για να περάσει στο κυρίως θέμα.
   Η ανωνυμία
   οι μικρές οργανωμένες ομάδες

   η δημιουργία εντυπώσεων
   Το καβούκι
   Οι πολλοί που αισθάνονται το ίδιο

   Αει μαρή ,αυτό το άρθρο ειναι ντροπή να το γράφει ένας αριστερός πολίτης
   Θυμίζει άρθρο Πάγκαλου.
   Δε θέλω να γράψω άλλα.Απλά αυτό το άρθρο επιβεβαίωσε τη γνώμη μου για τη Δούρου
   Πλέον δεν έχω καμμιά αμφιβολία.
   Η γυναίκα αυτή δεν έχει καμμία σχέση με την αριστερά
   Αει τώρα στην Ανατροπή
   Το θέμα ειναι οτι ο Τσίπρας όσο πάει Δουροποιείται
   Αυτό είναι το θέμα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s