Αλγόριθμοι Δημοσιονομικής Προσαρμογής 101: Άσκηση 1

Γράψτε σε Fortran 77 έναν αλγόριθμο μεθόδευσης και πραγματοποίησης της ιδιωτικοποίησης μιας ΔΕΚΟ. Ο αλγόριθμος πρέπει να επιτελεί τις εξής λειτουργίες:

  1. Να προετοιμάζει το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση μιας ΔΕΚΟ μέσω της απαξίωσής της στα μάτια της κοινής γνώμης. Εδώ μπορείτε να καλέσετε τις υπορουτίνες topothetisi_egkatheton_kommatoskylon_v4.62.524, auxisi_grafeiokratias_v10.2, apanotes_auxiseis_timologion_v3.20.340, dimosiokafros_v6.04.242. Στόχος αυτού του κομματιού του αλγορίθμου είναι να πειστεί η κοινή γνώμη ότι η ΔΕΚΟ πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί για να βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών της και για να γίνει κερδοφόρα. Συμβουλή 1: λάβετε υπόψιν ότι οι μάζες πρέπει να πεισθούν ότι η ΔΕΚΟ είναι ζημιογόνος, ακόμη κι αν παρουσιάζει σημαντικά κέρδη. Συμβουλή 2: λάβετε υπόψιν ότι, όπως δίδαξε ο Γιόζεφ Γκαίμπελς (και το εφήρμοσαν αργότερα κυβερνήσεις και ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο, από την ΕΣΣΔ ώς τις ΗΠΑ), δε χρειάζεται κάτι να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αντίθετα, η διαρκής επανάληψη ενός ψευδούς ισχυρισμού περνά στο συλλογικό υποσυνείδητο ως αλήθεια. Συμβουλή 3: έχετε δικαίωμα να χρησιμοποιήσετε ανίκανο προσωπικό για να υποβαθμίσετε την ποιότητα των υπηρεσιών της ΔΕΚΟ.
  2. Να υλοποιεί διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση και την εξυγίανση της ΔΕΚΟ, ο οποίος θα ελαχιστοποιεί το τίμημα που θα καλείται να καταβάλει ο ανάδοχος και θα μεγιστοποιεί την προμήθεια που θα λάβουν οι υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς των συναρμοδίων υπουργείων. Υπόδειξη: Χρησιμοποιήστε πολυκριτήριο γραμμικό προγραμματισμό. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιήστε τη μέθοδο Simplex με δυο αντικειμενικές συναρτήσεις. Εισάγετε όσους περιορισμούς  επιθυμείτε στο πρόβλημα πολυκριτήριου γραμμικού προγραμματισμού που θα διατυπώσετε. Ανάλυση ευστάθειας δεν κρίνεται απαραίτητη.

Η βαθμολόγηση των απαντήσεων θα είναι ως εξής:

  1. Θεωρητική διατύπωση και τεκμηρίωση του αλγορίθμου: 30 μονάδες
  2. Ορθότητα πηγαίου κώδικα: 20 μονάδες
  3. Αρτιότητα πρώτου σκέλους της άσκησης: 20 μονάδες
  4. Αρτιότητα δευτέρου σκέλους της άσκησης: 30 μονάδες

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s