Προβοκάτορες, Πρόβατα, Προβιές -Nazi Provocateur in Athens Protest 26-9-2012 (new video)

Στη διαδήλωση της 26ης Σεπτεμβρίου 2012 στην Αθήνα (ημέρα Γενικής Απεργίας) καμμιά δεκαριά νεαροί με μαύρα και κουκούλες πέταξαν δύο μπουκάλες νερού στο… πλήθος (που είμασταν) και πολλοί διαδηλωτές τους γιουχάρανε. Η πρώτη μπουκάλα ίσως και να είχε στόχο κάποιον διαδηλωτή που (πιθανώς) ήδη έκραζε τους νεαρούς, επειδή φορούσαν κουκούλες. Οι  νεαροί  στεκόντουσαν στο αριστερό πεζοδρόμιο, επιδεικτικά… πολεμοχαρείς δίπλα από τη διαδήλωση, όπου είχε φτάσει το μπλοκ της ΟΛΜΕ εκείνη τη στιγμή (και για λίγα λεπτά ακινητοποιήθηκε). Τη δεύτερη μπουκάλα όμως, την είδα έκπληκτος να πετάγεται αστραπιαία προς την κατεύθυνση μιας ταμπέλας που έγραφε «έξω οι νεοναζί» (μόλις εμφανίστηκε) και αστόχησε. Το γιουχάϊσμα από το πλήθος εντάθηκε. Στο video που τράβηξα (και ακολουθεί) ακούγεται μια κυρία να σχολιάζει λέγοντας ότι δεν μπορεί να πέταξε τη μπουκάλα γνήσιος αναρχικός, μόλις εμφανίστηκε εκείνη η συγκεκριμμένη αντι-ναζιστική ταμπέλα, άρα…  εκείνος που πέταξε την μπουκάλα πρέπει να ήταν νεοναζί ο ίδιος (όπως συμφώνησαν και άλλοι παρόντες).

Σιδηρούς Σταυρός σε γερμανικό πηλίκιο 19ου αιώνα
Σιδηρούς Σταυρός σε γερμανικό πηλίκιο 19ου αιώνα
Σιδηρούς Σταυρός
Σιδηρούς Σταυρός

Τελος πάντων… μετά από περισσότερα γιουχαϊσματα, ορισμένοι νεαροί δέχτηκαν να βγάλουν τις κουκούλες, απαιτώντας όμως να μη τους τραβάμε φωτό και βίντεο. Αναγκάστηκα να δεχτώ, όπως και άλλοι. Εκπληκτος όμως, τότε… είδα να περνάει καμαρωτός-καμαρωτός, κι ένας νεαρός που είχε έναν… Σιδηρού Σταυρό (γερμανικό στρατιωτικό παράσημο και έμβλημα) στο μαύρο μπλουζάκι του, ακριβώς κάτω από το λαιμό! Κανένας γνήσιος αναρχικός δεν θα είχε τέτοιο σύμβολο στο μπλουζάκι του. Ε, ίσως και του είχε «ξεφύγει» αυτό το έμβλημα, γιατί… η υπόλοιπη (μετ)αμφίεσή του ήταν «αναρχική». Εκείνη τη στιγμή μετάνοιωσα, που δέχτηκα να μη τραβάω βίντεο (αφού άλλωστε θα κάλυπτα τα πρόσωπα έτσι κι αλλοιώς) αλλά ήταν αργά. Από όλο το σκηνικό, ανέβασα το video πιο κάτω, όπου δυστυχώς δεν κατάφερα να τραβήξω το μπλουζάκι, αλλά πολλοί άλλοι το είδαν (και αν είστε… εσείς που διαβάζετε, ψάξτε και τα δικά σας video ή φωτογραφίες, μήπως καταγράφτηκε εκεί το ίδιο άτομο). To video που ακολουθεί έχει και αγγλική αφήγηση από εικονικούς ηθοποιούς, ώστε να είναι κατανοητό και από ξένους φίλους μας. Δεν μεταφράστηκαν όμως  τα λόγια άλλων διαδηλωτών (που μερικά μόλις και ακούγονται μέσα στο θόρυβο αλλά αξίζουν προσοχή):

 • ΠΡΟΣΟΧΗ:  Νέες Κατασταλτικές Μέθοδοι Ολοκληρωτικού Κράτους από την ΕΛ.ΑΣ: Πρώτη φορά, μετά από την υπόθεση του «Αττικόν» το Φλεβάρη, γίνεται απο την ΕΛ.ΑΣ. Δημοσιοποίηση Προσωπικών Στοιχείων και Φωτογραφιών συλληφθέντων νεαρών διαδηλωτών (ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ)  Εις το όνομα των Αγιατολλάχ Δενδιανί και Τρελλαντονί Σαμαρί…  (ΝΑ και γιατί δεν τράβηξα σε video το πρόσωπο κανενός «κουκουλοφόρου»).

  ΔΕΝ δίνω το σύνδεσμο σε αυτή την κατάπτυστη δημοσιοποίηση, διότι… με αυτό τον τρόπο θα την εξάπλωνα (!). Δεν είμαι σίγουρος και ΑΝ  ΔΕΝ είναι νόμιμες τέτοιες μέθοδοι, που δεν σέβονται το «τεκμήριο αθωότητας» κατηγορουμένων που δεν δικάστηκαν. Επίσης δηλώνω ότι… σε κανένα από τα πρόσωπα που δημοσιοποιήθηκαν δεν αναγνώρισα άτομο από εκείνα που αφορά η παρούσα ανάρτηση. Δίνω όμως σύνδεσμο σε άρθρο διαμαρτυρίας κατά της κατάπτυστης δημοσιοποίησης (ΚΑΙ τηλεοπτικής διαπόμπευσης) που αναφέρει και το εξής:

  «…Ανάμεσα στις φωτογραφίες που έβγαλαν (και που τα φασιστοκάναλα σαν το μέγκα δημοσιοποίησαν πρόθυμα) ήταν και αυτές των ανήλικων που συνελήφθησαν προληπτικά στην περιοχή του Ζωγράφου.»

  UPDATE 1: Στο σχόλιο εδώ παρατίθεται ανακοίνωση του blog «Κατάληψη της ΕΣΗΕΑ», που αναφέρει ότι 7 από τους 9 νεαρούς είχαν συλληφθεί μετά από απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε προ-συγκέντρωση. Επίσης 2 είχαν εμφανή σημάδια βασανισμού και για τους περισσότερους το μοναδικό τους αδίκημα είναι ότι… κουβαλούσαν αντι-ασφυξιογόνες μάσκες (τις οποίες όμως… δεν φορούσαν κατά τη στιγμή της σύλληψης). Πρόκειται για νομικό και πολιτικό σκάνδαλο…

Στιγμιότυπα από αυτή τη διαδήλωση υπάρχουν και εδώ:

Η διαδήλωση της 26ης Σεπτέμβρη στην Αθήνα ήταν, κοντολογίς, «μέτρια και αξιοπρεπής», αλλά… με πολύ αμφίβολα (ή καθόλου) πρακτικά αποτελέσματα. Μόνη αμυδρή ελπίδα στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι ίσως η Πορτογαλία, όπως φαίνεται και εδώ:

 Την ίδια ώρα που εδώ ασχολούμαστε με το ερώτημα 
«υπάρχει παστίτσιο μετά τον θάνατο;»… 
Στην Πορτογαλία με μαζικότατες διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις, ανάγκασαν την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα.
 Μαζικά, ειρηνικά, αποφασιστικά, χωρίς να φάνε κανένα ναζιστικό παραμύθι.

«Την απόσυρση των μέτρων λιτότητας για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών αποφάσισε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας έπειτα από τις ογκώδεις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες…

Επίσης…


Δύο από τους μεγαλύτερους συνδικαλιστικούς φορείς της Ιταλίας θα κατέβουν σήμερα σε απεργία, όπου θα συμμετάσχουν εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, εις ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στις περικοπές των δαπανών που ανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι.

Ας δούμε τώρα λιγάκι και… ΤΙ συνέβαινε σχεδόν ταυτόχρονα στην Ισπανία:

Για να.. φτιάξει λίγο η διάθεση, υπάρχει κι ένα (σπάνιο) νέο χιουμοριστικό άρθρο:

Δείτε, επίσης (Σαββατοκύριακο έρχεται, απολαύστε το πριν… κοπεί και το ρεύμα τη  Δευτέρα από τη ΔΕΗ):  🙂 

Και για… προσγείωση στην ωμή πραγματικότητα (μιας μέτριας, «απλώς αξιοπρεπούς» διαδήλωσης, με αποτελέσματα σχεδόν μηδαμινά) δείτε κι αυτό το άρθρο, που το θεωρώ… μακράν ωριμότερο, ρεαλιστικότερο και πρακτικότερο όλων των άλλων (που διάβασα):

Κατάλαβες τι εννούσα?

Αντε και μαζευτήκαμε. Εκατό, διακόσιες, πεντακόσιες χιλιάδες.  Αντε κι ένα εκατομμύριο αφού σ΄αρέσει τόσο να μετράς κουκιά.  Αυτό ήταν το πρόβλημά σου? Να καταλάβει η κυβέρνηση και η Τρόικα πως είμαστε πάρα πολλοί που δεν γουστάρουμε τα μνημόνιο? Δηλαδή πιστεύεις πως έστω και για ένα λεπτό κυβερνώντες και Τροικανοί έχουν αναρωτηθεί μήπως και μας αρέσει η εκτέλεσή μας?  Υπάρχει κανένας τρελλός που γουστάρει να του κόβουν το μισθό? Να μένει άνεργος? Να μην έχει φάρμακα? Σύνταξη? Ασφάλεια? Να μην μπορεί να ταϊσει τα παιδιά του? Να γουστάρει να ζει στη φτώχεια και την εξαθλίωση? Υπάρχει κανένας που να του αρέσει να του πατάνε τη μπότα στο λαιμό, να τον εκβιάζουν, να τον απειλούν? Κανένας δεν είναι τοοοοοοοοοοοοοσο μαλάκας.
  
Ολοι όσοι έχουμε πληγεί από τα μέτρα ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως στενάζουμε. Πρέπει να οργανώσουμε μια απεργία και να κατέβουμε κάτω, χωρίς άλλο σκοπό παρά μόνο να πούμε ξέρετε δεν μου αρέσουν τα μέτρα και θα θυμώσω?  ? Και μ΄αυτό τι θα πετύχουμε? Εξήγηστε ρε παιδιά, τι πετυχαίνει κάποιος όταν έχει απέναντί του κυβερνώντες που έχουν ξεφύγει εντελώς  και αρπακτικά διεθνούς φήμης που δεν τους καίγεται καρφι ποιος ζει και ποιος πεθαίνει,  με το να οργανώνεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρόμενων, φιλήσυχων, που έχουν κατέβει απλά και μόνο για να πουν το αυτονόητο και να επιστρέψουν σπίτι τους στη μιζέρια τους.

Μπορείς ακόμα ν΄ακούς ηλίθιες  ανακοινώσεις μετά από το τέλος κάθε γενικής απεργίαςόπως «ήταν μια μεγαλειώδη συγκέντρωση» δηλαδή κάτι παρόμοιο με το «αχ ήταν καλός ο μακαρίτης….» Και στο τέλος σαν τσόντα , « η μεγάλη και ειρηνική συγκέντρωση των απεργών κλπ κλπ…» Δηλαδή σου λένε κατάμουτρα «μπράβο καλό και ήσυχο παιδί που έκανες σωστά τη παρέλασή σου και δεν μας ενόχλησες σε τίποτα απολύτως. Πάντα τέτοια…» 

Η συγκέντρωση ήταν μεγαλειώδης. Πλήθος κόσμου. Οι πορείες  είχαν τεράστια επιτυχία. Πενήντα ίσως και εκατό χιλιάδες κόσμου (κι αυτό θεωρείται μεγάλη επιτυχία) ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΕΙΡΗΝΙΚΑ (κοινώς δεν προξένησαν κανένα πρόβλημα σε κανέναν) και αποσύρθηκαν σπίτι τους να δουν τι λένε τα κανάλια για τη συγκέντρωση και για το επόμενο πετσόκομα της ζωή τους.

Σοβαρολογείτε  πως πρέπει,  ένας έστω και ελάχιστα νοήμων άνθρωπος που επιθυμεί άμεσα να σταματήσει όλη αυτή η αθλιότητα,  να συμπορευτεί μ΄αυτή την άποψη? Και γιατί να μην κάτσω σπίτι μου να διαμαρτυρηθώ στο τοίχο μου και να εκτονωθώ και καλύτερα?  Στ΄αλήθεια έχετε την εντύπωση πως άμα βλέπουμε ο ένας τον άλλον να διαμαρτύρεται και να κατεβαίνει στη πορεία,  ξαφνικα θα αποκτήσουμε έμπνευση ελευθερίας, αντίστασης και θάρρους? Αφού μόλις παρεκλίνεις από τη «γραμμή» θα είσαι μόνος σου… Το νοιώθεις έτσι δεν είναι?  Αφού μόλις τολμήσεις να περάσεις τις ομάδες περιφρούρησης και φωνάξεις άλλο σύνθημα από αυτό που ήταν καταχωρημένο στο τυφλοσούρτη της διαμαρτυρίας, θα είσαι μόνος σου… Το ξέρεις.

Την επόμενη φορά να οργανωθούμε να κάνουμε μια πορεία της προκοπής. Γιατί προς το παρόν είμαστε αστείοι όπωςακριβώς λέει κι η γνωστή διαφήμιση. Στη τάδε πλατεία όσοι είσαστε μ΄αυτόν, στην άλλη πλατεία όσοι είσαστε μ΄εκείνον, τη τάδε ώρα εσείς θα διαλυθείτε κι εσείς θα αρχίσετε τα επεισόδια…. Τόσο δούλεμα θα το ονομάσουμε αντίσταση? 

Το πρόβλημα στην χώρα μας αυτή τη στιγμή δεν είναι το μνημόνιο. Είναι η απίστευτη αποχαύνωση του λαού. Χαίρεστε μωρέ με τα κουκιά που μετράτε και έχετε το θράσος να αισθανεστε ικανοποίηση, όταν από τη μια έχουμε συνδικάτα και τις λεγόμενες αντιπολιτευόμενες δυνάμεις που κρατάνε με κάθε τρόπο το κόσμο που έχει φτάσει στα όρια, να μη γίνει χαμός κι από την άλλη – το χειρότερο από όλα – ένα τεράστιο κομμάτι της κοινωνίας να μην ασχολείτε καν με το θέμα ή να μην τολμά ούτε βήμα να κάνει? 

Ποια επιτυχία της απεργίας? Οι στριμωγμένοι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς χτες που μιλάγανε όλοι στα κινητά και λέγανε «τώρα σε λίγο φθάνω, μη φοβάσαι αφεντικό δεν απεργώ» ? Βρήκατε πουθενα χτες κάποια δυσκολία να εξυπηρετηθείτε εκτός από το δημόσιο? Δεν πήρατε το καφέ σας εσείς οι ικανοποιημένοι από τη συγκέντρωση, από τα παιδιά που δουλεύανε και σας τον φτιάξανε? Δεν αγοράσατε τα ψώνια σας από τα ανοιχτά σουπερ μάρκετ? Δεν βρήκατε μαγαζιά ανοιχτά? Δε βάλατε βενζίνη στο αυτοκίνητό σας? Δε είδατε τη μηδέν συμμετοχή των περίφημων σκλαβοπάζαρων των πολυεθνικών? Δεν αγοράσατε ψωμί από το φούρνο? Δε πήγατε ρούχα στο καθαριστήριο? Δεν είδατε τις γυναίκες που καθαρίζουν τα σπίτια και τα γραφεία, και φυλάνε τα παιδιά, ξεσκατίζουν τους γερόντους,  να τρέχουν πανικόβλητες μην αργήσουν? Δεν παραγγείλατε από το ντελίβερυ για να σχολιάσετε τις σημαντικές εξελίξεις της επανάστασης του κώλου?

Δουλευόμαστε? Γιατί ήταν ΜΟΝΟ τόσοι κάτω. Γιατί τόσοι πολλοί δεν απεργήσανε. Γιατί τόσοι άλλοι δεν ενδιαφέρονται για τίποτα. Γιατί άλλοι ακόμα είναι τόσο φοβισμένοι που θα υποκύψουν ακόμα κι αν το μνημόνιο επιβάλλει να τους μαστιγώνουν. Γιατί τόσες χιλιάδες κόσμος δεν εμπιστεύεται ούτε κυβέρνηση ούτε αντιπολίτευση, και νοιώθει ανήμπορος να κάνει το οτιδήποτε? Αυτά δεν είναι τα πραγματικά ερωτήματα που πρέπει να σκεφτούμε αντί να γελάτε σαν ηλίθιοι που ο κοσμάκης κατέβηκε χωρίς να κάνει κιχ και χωρίς να σπάσει ούτε εκατοστό τις γραμμές σας?

Χαιρετούρες και χαμόγελα ικανοποίησης και δηλώσεις του κώλου, για μια ακόμα συγκέντρωση χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Και ξέρετε κάτι? Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρουν οι αδιάφοροι, οι φοβιτσιάρηδες που δεν τολμάνε να αρθρώσουν ούτε λέξη, οι βολεψάκηδες, ή όποια άλλη κατηγορία είναι άξια της τύχης. Αυτό που με καίει είναι οι άνθρωποι που είναι έτοιμοι και διατεθειμένοι να κάνουν τη διαφορά, να δώσουν τη μάχη τους ενάντια σ΄αυτή τη συνολική ξεφτίλα, οι άνθρωποι που διψάνε να γίνει η διαφορά, και τους έχετε στο περίμενε και στις μπούρδες με το ένα πόδι σε στάση αναμονής κι έχετε βάλει τα δυνατά σας παλιοκερατάδες να τους πείσετε να μη κουνηθεί φύλλο για να διατηρήσετε το βόλεμά σας και τη καρέκλα σας. Κι επί πλέον έχετε κάνει τόσο καλά τη δουλειά σας που νοιώθουν αηδία για κάποιον σαν και μένα και πολλούς άλλους που προσπαθούμε να τους δείξουμε το αυτονόητο, αντί να ξεκινήσουν τις σφαλιάρες από σας για να ξεβρωμίσει ο τόπος.

Και δεν θα μπω καν στο κόπο να εξηγήσω ποιους εννοώ και γιατί. Γιατί ξέρετε και κάτι? Αρκετά. Είναι ανώφελο, μάταιο να προσπαθεί κανείς να χτυπήσει ένα ντουβάρι με τα χέρια. Οταν μάλιστα αυτό το ντουβάρι έχει χτιστεί με τόση μαεστρία και τόσο γερά υλικά, χρόνια τώρα….. Κι όσο για τη γνωστή πλέον ερώτηση, ωραία κι εσύ τι προτεινεις? Θα απαντήσω με κάτι πολύ απλό. Την ερώτηση αυτή να την απευθύνετε στα ινδάλματά σας και στους πατερούληδές σας. Εγώ είμαι μια ηλίθια που λέει μ@λακίες. Οι μη μ@λάκες που σας λένε συνέχεια φούμαρα τι κάνουν? Σ΄αυτούς να απευθυνθείτε και στον εαυτό σας.

Τώρα όμως, επειδή γίνεται πολλή συζήτηση περί προβοκατόρων, από… «αφελή προβοκατορολογία» μέχρι και σοβαρή έρευνα, συνιστώ επίσης δύο άρθρα (και τα δύο αριστερά) που στο θέμα αυτό διαφωνούν μεταξύ τους, αλλά…. συμφωνώ με τις περισσότερες διαπιστώσεις και των δύο:

1. «Για την απεργία της 26ης Σεπτέμβρη»  (του Κώστα Μαραγκού, «Κόκκινη Ορχήστρα»): Χρήσιμο άρθρο με καλή ανάλυση, αλλά και κάλυψη άλλων πτυχών της (καταστολής της) διαδήλωσης, όπως οι «συλλήψεις σε προ-διαδηλώσεις» πριν τη διαδήλωση, και τα δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, κλπ. αλλά ο συμπαθής Μαραγκός έχει… μικρή πλάνη (χεχε) σε μια σημαντική λεπτομέρεια (που επιβεβαιώνω ότι είδα κι εγώ): –Προβοκάτορες υπάρχουν, αλλά η δράση τους έχει συγκεκριμμένο προσωρινό στόχο, να «ανάψει τα αίματα» χτυπώντας τα ΜΑΤ, κάποια βολική στιγμή, που θα γίνει αφορμή για ξύλο και δακρυγόνα σε όλο το πλήθος των διαδηλωτών λίγο αργότερα (όπως συνήθως). Αργότερα, σε δεύτερη βάση βέβαια, υπάρχουν και… ειλικρινείς ηρωϊκοί νέοι που αντιστέκονται, απαντώντας με γνωστούς τρόπους στην κτηνώδη βία των ΜΑΤ, αλλά η δράση τους είναι περισσότερο σαν κλεφτοπόλεμος και συνήθως με πενιχρά, ή και καθόλου αποτελέσματα. Τέλος πάντων, αυτή η συζήτηση δεν τελειώνει ποτέ… οπότε δείτε και το εξής άρθρο:

2. «ΤΑ ΜΑΤ ΕΞΑΠΕΛΥΣΑΝ ΧΗΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!»  (Ισκρα) όπου… διαφωνώ κάθετα με το «μεγαλειώδης» πορεία. Σιγά τ’ αυγά, ούτε… για ομελέττα δεν κάνουν (αμάν πια, αυτή η  ξύλινη μεγαλοστομία της αριστεράς…)

20 ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ-100 ΟΙ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ! Λίγο πριν ολοκληρωθεί, μετά τις 2:00 μ.μ., η μεγαλειώδης πορεία στο Σύνταγμα, τα ΜΑΤ, κατόπιν κυβερνητικής εντολής και βάση προδιαγεγραμμένου σχεδίου, εξαπέλυσαν ένα πραγματικό χημικό πόλεμο σε όλο το εύρος της Πλατείας Συντάγματος και τους γύρω δρόμους.

Φυσικά, κυβέρνηση και ΜΑΤ αξιοποίησαν γι’ αυτήν την επιχείρηση αυταρχισμού και χημικής βίας την ελεγχόμενη προβοκατόρικη δράση παρακρατικών μηχανισμών που είχαν διασκορπιστεί με άνδρες τους στο Σύνταγμα αλλά και «γνωστώναγνώστων» «κουκουλοφόρων», που μετά από πολύ καιρό «ευαισθητοποιήθηκαν» και είχαν οργανωμένη μαζική παρουσία, με την «μαύρη» κουκούλα να καλύπτει πάσης φύσεως επιδιώξεις, κίνητρα και προελεύσεις.

Η αυταρχική και χημική επιχείρηση κυβέρνησης και ΜΑΤ είχε στόχο το φόβο και τον αποπροσανατολισμό και προφανή κατεύθυνση να τροφοδοτήσει με εικόνες «τρόμου» και «καταστροφής» τα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης, προκειμένου τα τελευταία να παίξουν πολύ χειρότερα στα δελτία των 20:00 το βρώμικο ρόλο τους και να πνίξουν ακόμα περισσότερο τις μεγαλειώδης απεργιακές κινητοποιήσεις!…

[…]

______________________________

Τελευταία νέα για απεργίες και κινητοποιήσεις:

_______________________________

Ακολουθούν κι άλλα video για την 26η Σεπτ. 2012:

(άλλα βίντεο για τη συνέχεια της διαδήλωσης, πιο κάτω)

________________________

.

In English: Certain black-clothed youngsters (wearing masks) quarreled with anti-austerity demonstrators, in central Athens, on the 26th of September 2012 (in my presence). The crowd booed and demanded that the youngsters remove their masks, and a lot of them did. In return, the youngsters demanded that all video-cameras should stop, and we agreed [I pointed the camera to the sky, just in case an innocent anarchist’s face was exposed, by mistake]. However… One of these youngsters wore a black T-shirt with a German Iron Cross painted on it. No _real_ anarchist would ever do this! Only a neo-nazi would ever wear a T-shirt with a German Iron Cross, in Greece. The Iron Cross was of course just a detail, perhaps unintended, within a very convincing «anarchist» disguise. These youngsters were part of a small group of militants who attacked the Greek riot police. Undeniably, there are also real anarchists who fight against the riot police, but it takes only a few provocateurs, to start a real battle with the police. Well, the riot police love this: It gives the police a pretext to attack the crowd, beating-up innocent people, throwing C S gas, and eventually breaking up every demonstration violently, again and again. Now, I am not denying the need for some physical resistance against the sadistic riot-police in Greece, but something goes wrong, every time. Our biggest problem is those provocateurs, always starting battles first, without a shred of care for innocent demonstrators, who are subsequently always targeted by the police…

__________________

A little later, petrol bombs were thrown by some militant protesters, but had no real effect other than… the usual general assault of the police against the entire demonstration:

The final result, is evident in the video inside the following blog-post:


Shortlink: http://wp.me/p3Ayp-4jR

18 comments

 1. Για τους νεαρούς που συνελήφθησαν, βασανίστηκαν και διαπομπεύθηκαν, tag στο twitter: #free26sgrpeople
  π.χ.

   • Το ελπίζω, αγαπητέ σύντροφε της ΕΟΣ ! Εξάλλου… είναι και θέμα υγιείας, τα αντίδοτα στα δακρυγόνα και οι στοιχειώδεις μάσκες προστασίας.
    Οπως είπε και κάποιος ξένος στο τουήτερ, «δηλαδή… η κυβέρνησή σας το θεωρεί παράνομο να ΜΗΝ εισπνέετε δακρυγόνα?»

    Είναι μεγάλη υπόθεση και για το λαό, αυτό που δείξατε ότι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ να νομιμοποιηθεί ηθικά σαν αυτονόητο.

    Γεγονός πάντως είναι ότι (επίσης) αρκετός κόσμος πραγματικά φοβάται και κάθεται σπίτι του.

    (τα επόμενα τυχόν σχόλιά σου θα δημοσιεύονται χωρίς καθυστέρηση έγκρισης).

 2. από το Blog Κατάληψης ΕΣΗΕΑ:
  http://katalipsiesiea.blogspot.gr/2012/09/blog-post_28.html
  Όργιο άνωθεν αυθαιρεσιών για τους συλληφθέντες διαδηλωτές (Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012)

  Η αστυνομία σήμερα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες 9 νέων διαδηλωτών που είχαν συλληφθεί προχθές στην απεργιακή πορεία. Για την ακρίβεια, οι δύο είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια της βίαιης επέμβασης των ΜΑΤ για τη διάλυση της πορείας και οι υπόλοιποι 7 στην προσυγκέντρωση στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου, που επίσης διαλύθηκε πριν καν μετατραπεί σε διαδήλωση. Πρόκειται λοιπόν για διαδηλωτές που δέχτηκαν βίαιες επιθέσεις από τους πραιτωριανούς του καθεστώτος, μάλιστα δύο εξ αυτών εμφανίζονται στις φωτογραφίες που τους τράβηξαν με εμφανή τραύματα στο πρόσωπο κι επιδέσμους και γάζες στα χέρια, προφανώς επειδή θα γλίστρησαν σε καμιά ζαρντινιέρα κατά τη μεταφορά τους στη ΓΑΔΑ.

  Οι ίδιοι αυτοί διαδηλωτές -που ακόμη και θεσμικοί φορείς, όπως το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου, καταγγέλλουν ως μάρτυρες ότι δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από την αστυνομία- διασύρονται στο διαδίκτυο ως επικίνδυνοι κακοποιοί και κινδυνεύουν να προφυλακιστούν με κακουργήματα βάσει του κουκουλονόμου -επειδή κουβάλαγαν προστατευτικές μάσκες για τα δακρυγόνα- και για «κατοχή εκρηκτικών υλών», ενώ αποτελούν και το επικοινωνιακό λάφυρο της κυβέρνησης Σαμαρά, ότι συλλαμβάνει «κουκουλοφόρους». «Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να πω στο Σώμα ότι μου έστειλαν ένα σημείωμα, όπου από τα χθεσινά επεισόδια δεκαπέντε από τους συλληφθέντες παραπέμπονται σε βαθμό κακουργήματος», δήλωνε χτες στη Βουλή ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Ν. Δένδιας, ενώ ακόμα οι συλληφθέντες περνούσαν από τον εισαγγελέα. «Αυτό το λέω για την απλή υφέρπουσα ότι ‘δεν πιάνετε ούτε έναν κουκουλοφόρο!’. Πιάστηκαν αρκετοί κουκουλοφόροι, δόξα τω Θεώ, και αρκετοί θα βρουν και το δρόμο τους κατά εκεί που πρέπει». Με άλλα λόγια, για να δείξει ο πρωθυπουργός στην ακροδεξιά του εκλογική πελατεία ότι «βγάζει τις κουκούλες», ο υπουργός έχει το δικαίωμα να προκαθορίζει κατηγορίες και αποφάσεις των δικαστικών αρχών.

  Όλη αυτή η «κουκουλοφορολαγνεία» για άλλη μια φορά έχει ως στόχο να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα ώστε να προσπεραστούν στοιχειώδη δικαιώματα των κατηγορουμένων και προφανείς αντιφάσεις των κατήγορων, που δύσκολα στοιχειοθετούν κακούργημα, πόσο μάλλον και προφυλάκιση. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ανακριτική διαδικασία που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή (28/9) στην Ευελπίδων, οι μπάτσοι που συνέλαβαν τους 7 διαδηλωτές από την προσυγκέντρωση στου Ζωγραφου:

  Δεν αναγνωρίζουν στις καταθέσεις τους κανέναν από τους συλληφθέντες (αφού οι συλλήψεις έγιναν στο σωρό μετά από γενικευμένο ξύλο).
  Δεν προκύπτει κανένας εκ των διαδηλωτών να είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του κατά τη στιγμή της σύλληψης.
  – Ως δια μαγείας, δύο εκ των αστυνομικών εμφανίζονται με σπασμένο τον παράμεσο (!) της παλάμης τους, για να εμφανιστούν ως αμυνόμενοι.
  Παραδέχονται ότι προσέγγισαν την προσυγκέντρωση για να «ελέγξουν», χωρίς να αντιλήφθηκαν προηγουμένως τους διαδηλωτές να φέρουν πέτρες και καδρόνια (η πραγματικότητα είναι ότι περικύκλωσαν μια δημόσια καλεσμένη διαδήλωση, ζήτησαν να ελέγξουν τις τσάντες όλων των διαδηλωτών και αφού αυτοί αρνήθηκαν άρχισαν να κοπανάνε).

  Είναι εμφανές ότι η νομική πραγματικότητα υπολείπεται ακόμα των διαθέσεων της κυβέρνησης. Μέχρι να προσαρμοστεί με κάποιο ιδιώνυμο νόμο που θα στέλνει τους μπάτσους να μας συλλαμβάνουν και να μας ξυλοκοπούν στη σκέψη και μόνο ότι θα διαδηλώσουμε, οι συλληφθέντες της 26/9 δικαιούνται ακόμα να αποδείξουν ότι δεν είναι κουκουλοφόροι ελέφαντες.

 3. Πολύ καλή ανάρτηση, πολύ ωραίο το βίντεο από την πορεία, και θα έλεγα σπάνια υπάρχει τέτοιου είδους τεκμηρίωση από τις διαδηλώσεις όπου συνεχώς συμβαίνουν παρόμοια σκηνικά.

  Δυστυχώς και στις ιστοσελίδες μεγάλων ξένων πρακτορείων και εφημερίδων (RT, BBC κλπ) τα βίντεο από την 26η στην Αθήνα είναι τραβηγμένα από Μεγάλη Βρετάνια ή Κινγκ Τζόρτζ και δίνουν έμφαση στα επεισόδια και καθόλου τις διαδηλώσεις, έστω αυτές που ήταν.

  υ.γ. Ευχαριστώ για το λινκ, δεν χρειαζόταν!

  • Αγαπητή κ.κ. ευχαριστώ, αλλά…δεν είναι και τόσο καλή τεκμηρίωση,
   χωρίς να βρεθεί φωτό ή βίντεο από εκείνο το μπλουζάκι.

   Τα 2 (?) λινκ στα δικά σου ποστ δεν τα έβαλα πάντως επειδή…. είμαστε διαδικτυακοί φίλοι
   (ή τουλάχιστον… μόνο γι’ αυτό -χαχαχα) αλλά και για δύο λόγους, κυρίως

   1) διότι πραγματικά δεν βρήκα κάτι καλύτερο,
   ΕΚΕΙΝΗ τη στιγμή (μεταξύ ΠΟΛΛΩΝ άλλων λινκ που επίσης έβαλα)
   και
   2) διότι οι συζητήσεις στο μπλογκ σου είναι ελεύθερες και με ποιότητα,
   οπότε άφοβα θα παράπεμπα οποιονδήποτε σοβαρό άνθρωπο να πάει εκεί, αντί αλλού! 🙂

   Τα λέμε…

 4. http://www.kozan.gr/?p=38177#comment-13963
  Ο/Η ανταποκριτης αυτοπτης λέει: 29 Σεπτεμβρίου 2012 στις 00:16
  ναι ημουν μπροστα και ο ελληνας εθνικιστης αφου φωναξε χαιλ χιτλερ (η πρωτη αφορμη για να γυρισουμε το κεφαλι μας) μετα εκανε τον …κινεζο!
  ο ελληνας πατριωτης που φωναζει χαιλ χιτλερ…
  τι να πω. μικρος ειναι, ισως καταλαβει
  κομμουνιστης δεν ειμαι. αλλα για να σιχαινεσαι τα ναζιστικα σκουληκια αρκει να εισαι Ανθρωπος.

  • Σε ευχαριστώ για το σχόλιο, αλλά… φυσικά αφορά εντελώς άλλο περιστατικό.

   _________
   Αν ήξερα (να σου πω με 2 λόγια) ΤΙ ακριβώς είναι (σήμερα) «κομμουνισμός» θα μπορούσα να βοηθήσω… στον ορισμό.
   Δυστυχώς άλλα εννοούμε εμείς και άλλα… μερικοί-μερικοί (χεχε). 🙂

   Αν πάντως εννοείς «Δεν είμαι σταλινικός ή απολογητής των γκουλάγκ»,
   να θεωρείς ότι είμαστε μαζί (και κατά των ναζί). :mrgreen:

   • Δεν είναι δικό μου το σχόλιο, το αντέγραψα όπως ήταν. Γιατί αποκαλύπτει τον λόγο που τις άρπαξε ο ναζιστοκέφαλος – δεν θα το βρεις πουθενά αλλού. Οσο για μένα, ούτε έτσι, ούτε έτσι – και μαζί δεν είμαστε για άλλους λόγους (αν το σχόλιο είναι άσχετο με την ανάρτηση, μπορείς να το σβήσεις ή να το μεταφέρεις).

    • Εδώ θα βρεις ΤΟ σχετικό ΚΑΙ με το περιστατικό της ανάρτησης ΚΑΙ με το περιστατικό της Κοζάνης (Ραφήνας, Αρτας κλπ κλπ). Ελπίζω μόνο να μην είναι αργά για ΕΣΑΣ
     http://www.antinazi.gr/katagelia240912.htm

     • Αγαπητέ Τσο και λο,
      ΤΩΡΑ σε καταλαβαίνω απόλυτα, νομίζω.

      Μπορεί να σου φανεί περίεργο, αλλά συμφωνώ απόλυτα με την ανακοίνωση που διάβασα, της «αντι-ναζιστικής πρωτοβουλίας», αν και… ίσως να είχα εκφράσει λίγο διαφορετικά όσα λέει, διότι δεν είναι καλό να επιχειρηματολογεί κανείς με τρόπο που εντείνει τις… εσω-αντιφασιστικές διαμάχες. Ο σκοπός μιας τέτοιας ανακοίνωσης πρέπει να είναι κυρίως να _πείθει_, δηλαδή να πείθει ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ τον «αντίπαλο», που (εν προκειμένω) δεν είναι κι εχθρός, στο κάτω-κάτω.

      Πράγματι όμως, κάνανε μεγάλες μαλακίες τα αριστερά κόμματα και κάνουν ακόμη.
      ΛΟΓΙΚΑ είναι αυτά που διάβασα.
      Παρακολουθώ τις ανακοινώσεις και τη δράση της «αντι-ναζιστικής πρωτοβουλίας» από πολύ παλιά, ακόμη και πριν ανεβάσουμε κάποια ποστ για τη δίκη Πλεύρη. (Δεν διάβασα ΟΛΕΣ τις ανακοινώσεις της, αλλά πάρα πολλές).

      ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δικαιώνεται η ΑΡΧΙΚΗ στάση της Πρωτοβουλίας. Το «πακέτο με λάθη» που καταγγέλλει (για το χειρισμό των νεοναζί) είναι ένα ακόμη επικοινωνιακό (κυρίως) φιάσκο των κομματόσκυλων της αριστεράς, που δείχνει ότι ορθώς επέλεξα να μην μπω σε κάποιο κόμμα.

      Ομως έμαθα να ασκώ κριτική με διαφορετικό τρόπο, από το δικό σας («σας» αν είσαι μέλος ή φαν της πρωτοβουλίας). Θα μπορούσα να είχα τσακωθεί με ανθρώπους που εκτιμώ επειδή διαπίστωσα κάποια λάθη τους, αλλά έμαθα τρόπους να αποφευχθεί η σύγκρουση χωρίς λόγο, και ταυτόχρονα να πιάνει τόπο και η κριτική.

      Παραδόξως, όμως, είμαι πολύ λιγότερο ανεκτικός σε ατοπήματα μέσα σε διάλογο, παρά σε ατοπήματα άρθρων ή ανακοινώσεων. Διότι στα δεύτερα μπορείς να γράψεις και κείμενα κριτικής που τα καταρρίπτουν, ενώ μέσα στις συνθήκες… υπερφορτωμένων διαλόγων, τα ψέματα και η λάσπη περνάνε «στο ντούκου».
      π.χ.
      Τσακώθηκα χθες με ένα μαλάκα, που μας τα πρήζει εδώ και χρόνια, όποτε γράψει σχόλιο, τον «pagal» (εγώ τον λέω «γουρουνάκι») των «Σχολιαστών Χωρίς Σύνορα». Διότι παραπληροφορεί και αποπροσανατολίζει κόσμο (χώρια που μονίμως αλλοιθωρίζει προς τα ακροδεξιά). Σήμερα αναγκάστηκα να «την πω» και στον Παύλο (που είναι διαδικτυακός φίλος και είχε αναπαράγει μέρος του παρόντος ποστ), διότι οι… γουρουνίσιες προβοκατόρικες τακτικές έχουν χαλάσει πια μονίμως το κλίμα των διαλόγων, πολύ γενικότερα σε εκείνο το μπλογκ (που εξακολουθώ να συμπαθώ και θεωρώ φίλους τους πιο πολλούς εκεί).
      http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2012/09/28/%cf%83%cf%8e%cf%80%ce%b1-%ce%b2%cf%81%ce%b5-%ce%bf%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%8c%ce%bd-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%85%cf%80%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b2%ce%bf%ce%ba/comment-page-1/#comment-93479
      (λινκ σε χαρακτηριστικό σχόλιό μου χθες).

      Με τις μαλακίες που κάνει κάποιο κόμμα της αριστεράς θα έβρισκα άκρη με διαφορετικό τρόπο. Τα λάθη τους αυτά (που ορθώς καταγγέλλετε) είναι λάθη ηγεσιών, σχεδόν πάντα. Τα απλά μέλη δεν είναι σε θέση να κάνουν τέτοιες μαλακίες, απλώς αφήνονται στο έλεος των ηγεσιών.
      Γι’ αυτό και έβαλα μέσα στον τίτλο αυτού του ποστ τη λέξη «πρόβατα»! :mrgreen:

      Ωστόσο, ορισμένες πολύ μεγάλες μαλακίες που έχει κάνει το ΚΚΕ δεν γιατρεύονται με τίποτα (π.χ. παλινόρθωση του Στάλιν, που δίνει λαβή σε ναζιστικά επιχειρήματα υπέρ της αποκατάστασης του… Χιτλερ). Κι ειναι αδύνατον να πείσεις και τα… πρόβατα (Χαχαχα)

    • Ευχαριστώ και ΕΚΤΙΜΩ το σχόλιο, έχοντας ήδη καταλάβει όσα εξήγησες.
     Για να μη χαλάσει το «Δέντρο του διαλογου» δεν το μεταφέρω αλλού αλλά ίσως μπει αλλού λινκ προς τα εδώ.

     Ισως ξέρεις, ίσως όχι, και ότι με το θέμα Πλεύρη είχαμε ασχοληθεί, πιο παλιά.
     https://omadeon.wordpress.com/2009/04/12/nazi-lie-causes-greek-travesty-of-justice/
     https://omadeon.wordpress.com/2009/04/02/greek-nazi-justice/
     Εκείνη την εποχή το μόνο χρήσιμο που έβρισκε κανείς ήταν τα κείμενα και η δράση της «Αντι-Ναζιστικής Πρωτοβουλίας».
     Πραγματικά είναι μεγάλη αδικία να μην αναγνωρίζει κανείς αυτό το γεγονός ΣΗΜΕΡΑ,
     αλλά και να επιχειρούν αριστερά κόμματα να… καπελλώσουν τη δράση της ιδρύοντας άλλη οργάνωση με ίδιο όνομα.

     • Σε σχόλιό μου (όπου και αντέγραψα μέρος της ανάρτησής σου με το nick «Message from a bottle»)
      http://roides.wordpress.com/2012/09/27/27sep12/#comment-54803

      απαντά κάποιος «Kαθηγητής (όχι θεολόγος)». Και επειδή γράφεις «…(και αν είστε… εσείς που διαβάζετε, ψάξτε και τα δικά σας video ή φωτογραφίες, μήπως καταγράφτηκε εκεί το ίδιο άτομο)…» ψάξε το.

      (το γιατί γράφω με διάφορα nicknames είναι μεγάλη συζήτηση, να μην το ανακατέψουμε και αυτό εδώ 🙂

     • ΣΕ ευχαριστώ και πάλι, «Τσο και λο»!

      Μόνο που… για δικό σου όφελος, προσπάθησε να έχεις ένα ΣΤΑΘΕΡΟ (έστω και… εικονικό) μέηλ,
      διότι… μπερδεύεις τον ηλίθιο Μηχανικό Μπάτλερ του Μπλογκ (moderation mechanism)
      και δεν αναγνωρίζει ότι είχες γράψει ΕΣΥ προηγούμενο σχόλιο που εγκρίθηκε,
      με αποτέλεσμα να μην εγκρίνει αυτομάτως τα επόμενά σου σχόλια.

      Πρόσεξε κάτι. Εδώ (αντίθετα με το μπλογκ Ροίδη) η ρύθμιση μοντεραίησον είναι
      «να εγκρίνονται πάντα τα σχόλια από κάποιο νέο σχολιαστή του οποίου εγκρίθηκε ΗΔΗ ένα σχόλιο».

      Αν ειχες ΣΤΑΘΕΡΑ στοιχεία (mail/URL/ip) θα έγραφες ό,τι γουστάρεις ΧΩΡΙΣ να απαιτείται ανθρώπινη έγκριση!

     • Ευχαριστώ αν και δεν θα χρειαστεί, μιας που σήμερα είναι η τελευταία μέρα που διαβάζω ή/και σχολιάζω στο Ελληνικό internet (δεν νομίζω ό,τι υπάρχει κάτι να κερδίσω, άλλωστε φεύγω για την χώρα μου). Να συμπληρώσω μόνο δυο πραγματάκια, για να κλείσουμε συμφωνώντας 🙂 (i) Η πνευματική και ηθική παρακμή έφερε όλα τα συμπαρομαρτούντα (σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και η ηθελημένη -τις περισσότερες φορές- και εισαγόμενη προπαγάνδα εναντίον άλλων λαών και κρατών , το σταματώ εδώ, είσαι αρκετά έξυπνος και καταλαβαίνεις – ελπίζω). KAI (ii) The worst is yet to come. Οι επικίνδυνοι καραγκιόζηδες της γνωστής ναζιστικής συμμορίας θα έχουν την τύχη του ΛΑ.Θ.ΟΣ. Και θα αντικατασταθούν σύντομα από δυνατότερους σχηματισμούς, τους οποίους δεν είστε έτοιμοι (κυρίως λόγω γνωστικού επιπέδου αλλά και ιδιοσυγκρασίας) να αντιμετωπίσετε. Μακάρι να βγω ψεύτης … (τώρα το ΕΣΑΣ που έγραψα στο δεύτερό μου σχόλιο, ερμηνεύεται σωστότερα)

     • OK, αλλά… ποτέ μη λες ποτέ, 🙂
      και επιπλέον, το ιντερνέτ είναι ΔΙΕΘΝΕΣ
      (έχουμε κι επισκέψεις και σχόλια ακόμη από πολλές χώρες)

 5. ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΑΡΑΜΑΝΕΝΟΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΑΝΙΔΕΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ…ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΜΩΡΗ ΑΓΕΝΕΣΤΑΤΗ ΒΡΩΜΟΓΡΙΑ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ? ΠΟΥ ΑΝ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΤΟ 2.45 ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΕΡΙ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΘΑ ΣΕ ΕΙΧΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ??? ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΝΕΙΡΑ. ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ? ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΑ.ΠΟΛΕΜΑΜΕ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ.ΑΛΛΑ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΣΠΑΣΩ ΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΕΝΟΣ ΜΠΑΤΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΡΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΒΑΡΑΩ ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ… ΜΑΧΟΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΛΟΣΥΝΤΑΞΗ ΣΟΥ, ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ, ΧΑΝΩ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ, ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ??? ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΒΡΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΛΕΝΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΣΕΒΟΝΤΑΙ… ΝΑΙ ΜΩΡΗ ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΜΑΖΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ… ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ ΛΟΙΠΟΝ. ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΛΑΒΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΓΕΜΙΣΕΙ ΨΥΧΙΚΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ Α ΒΑΘΜΟΥ ΜΙΑ ΜΕΡΑ.. ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΣΕΡΝΕΙ ΜΝΗΜΕΣ ΣΚΟΤΩΜΕΝΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ ΒΟΥΤΙΓΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΙΣΟΣ…. ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΑΡΓΗΣΕΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΕΙ ΟΛΟΥΣ. ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ… ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ!

  • Εχεις κι εσύ ένα δίκιο ρε φιλάρα…

   Μόνο που δεν αναφερόμουν προσωπικά σε σένα. Σιδηρού σταυρό (γερμανικό παράσημο) δεν φοράει ποτέ αναρχικός.

   Ενυγουαίη, ο καθένας πρέπει να δρα σύμφωνα με όσα πιστεύει, λαμβάνοντας όμως σοβαρά υπ’ όψη ΚΑΙ τα αποτελέσματα (των πράξεών του) στην κοινωνία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s