Αίμα, Τιμή, Φτηνοί Μισθοί από τη Χρυσή Αυγή (Griechisches Blut und Ehre, pakistanische Preis)

Αντί να ελληνοποιηθούν οι Πακιστανοί (αποκτώντας ίσα δικαιώματα εργασίας), ας… πακιστανοποιηθούν οι Έλληνες!

Ιδιοφυής Επικερδής η νέα Εθνικοσοσιαλιστική Ιδέα της Χρυσής Αυγής. Σπάει τα ταμεία και στην επικείμενη… Ευρωπαϊκή Παν-Γερμανική Αγορά Εργασίας:

…Ήδη η Χρυσή Αυγή έχει θέσει σε λειτουργία μια ιδιότυπη (ρατσιστική) Επιθεώρηση (Ελληνικής) Εργασίας ή μάλλον Οργανισμό Απασχολήσεως Ελληνικού Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΕΔ), καθώς έρχεται σε επαφή με επιχειρηματίες και τους πιέζει, τους εκβιάζει ή μάλλον τους παρέχει πρόσχημα και τους διευκολύνει να απολύσουν όσους αλλοδαπούς απασχολούν και στη θέση τους να προσλάβουν Έλληνες, ακόμα και με μεροκάματο 18 ευρώ, ακόμα και χωρίς ένσημα, όπως κατήγγειλε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης με επίκαιρη ερώτησή του. Χλωμή, μασημένη και γραφειοκρατική ήταν η απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος.

Το σκεπτικό είναι απλό: 

 • Αφού δεν μπορούμε, εμείς οι Χρυσαυγίτες (προς το παρόν) να διώξουμε όλους τους «λάθρο», ας πάρουν τώρα τις δουλειές τους κάποιοι πεινασμένοι Ελληνες στην ίδια χαμηλή τιμή (ή, έστω,στην καλύτερη των περιπτώσεων, με τον πολύ χαμηλό νέο κατώτερο μισθό που επέβαλε η τρόικα). Και στις δύο περιπτώσεις, βοηθάμε να κατέβούν οι μισθοί των Ελλήνων εργαζόμενων, ενισχύοντας τη λιτότητα και την πολιτική της τρόικας, αν και… η πρώτη περίπτωση (το να αμοίβονται και οι Ελληνες  με μισθούς πείνας  χωρίς ένσημα, όπως οι ξένοι) έχει προφανή… «ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα».
 • Επιβάλλοντας λοιπόν σε εργοδότες (συνήθως μέσω απειλών βίας) την αντικατάσταση των (συνήθως παράνομων) ξένων εργατών τους από Ελληνες (συνήθως με ίδιες συνθήκες δουλειάς και μισθού) η Χρυσή Αυγή προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην τρόικα,  υλοποιώντας (με το ζόρι) την επιβολή χαμηλότερων μισθών σε Ελληνες πακιστανοποιημένους και κινεζοποιημένους, ή γενικά πολύ χαμηλά αμοιβόμενους.
 • Αρκετοί επιχειρηματίες, εδώ και καιρό απειλούνται (να τους κάψουν το μαγαζί κλπ.) Αλλοι, βέβαια, πολύ θάθελαν να βρουν Ελληνες εργάτες εξίσου φτηνούς με τους ξένους, αλλά μέχρι τώρα δεν το κατάφεραν, οπότε… δεν χρειάζονται  «απειλές» παρά μόνο σαν πρόσχημα (όπως επεσήμανε και ο κ. Παφίλης).

(Παναγιώτης Μαυροειδής): «…Το σύνθημα ‘’Ίσα μεροκάματα και δικαιώματα  σε έλληνες και μετανάστες’’ που προβάλλει η αριστερά και το εργατικό κίνημα, δεν αποτελεί μόνο ηθική  υποχρέωση απέναντι στις αρχές του διεθνισμού και της αλληλεγγύης. Αποτελεί και απαραίτητο όπλο, ενάντια στους εργοδότες, που επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν τους μετανάστες για μείωση των εργατικών αποδοχών. Αν το μεροκάματο είναι ίδιο η αντιπαράθεση ανάμεσα στους εργαζόμενους, δεν περνά. Αντίθετα, η ΧΑ οδηγεί, όχι στο ‘’διώξιμο των ξένων’’, αλλά στην τρομοκράτηση τους, με αποτέλεσμα το ακόμη χαμηλότερο μεροκάματο  για αυτούς, αλλά, συνακόλουθα,  και για τους έλληνες.

Ας το δούμε διαφορετικά. Η ΧΑ κυνηγάει τους ‘’λαθρομετανάστες’’ και ρίχνει τα μεροκάματα. Η αριστερά αντίθετα στοχεύει τους λαθροεργοδότες, αυτούς που δεν ασφαλίζουν, που κλέβουν ένσημα, που δεν πληρώνουν τα μεροκάματα ή τις υπερωρίες. Εντελώς αντίθετα πράγματα και με αντίθετα αποτελέσματα. Και φυσικά στοχεύει και στην εξουσία των εργοδοτών, δηλαδή το πολιτικό και οικονομικό τους σύστημα, τους θεσμούς του, τις κυβερνήσεις του, τα αστικά κόμματα

Ανοχή στη δράση της ΧΑ, σημαίνει δύο πράγματα: Πακιστανοποίηση του μισθού και μεροκάματου και  Κινεζοποίηση των συνθηκών εργασίας….»

Τώρα όμως προσέξτε κάτι άλλο, που συνεπάγεται, αλλά δεν το ομολόγησε ακόμη κανείς:

Blut und Ehre (Αίμα και Τιμή των Ζόμπυ)
Blut und Ehre (Αίμα και Τιμή των Ζόμπυ)

Aν αύριο μεταναστεύσουν, όλοι αυτοί οι «πακιστανοποιημένοι Ελληνες» στη Γερμανία (αφού άλλωστε έχουν ήδη νόμιμα διαβατήρια Ε.Ε.) τότε…  θα σώσουν το Γερμανικό Κεφάλαιο: (!)

 • Με σπασμένο τον τσαμπουκά τους (ήδη εδώ), όλοι αυτοί οι Ελληνες με Πακιστανικούς μισθούς, κάποια στιγμή θα δεχτούν εύκολα και τους (ελάχιστα καλύτερους) μισθούς πείνας στη Γερμανία (=πολύ πιθανός προορισμός μετανάστευσης,  από μια -τελείως χρεοκοπημένη πλέον- Ελλάδα).
 • Επομένως εκεί, στη Γερμανία, όλοι αυτοί οι Πακιστανοποιημένοι Ελληνες θα συμβάλλουν και στη στήριξη του… νέου Γερμανικού Εθνικοθοθιαλιδμού, διότι θα κατεβάσουν και Γερμανικούς Μισθούς!. Με αυτό τον τρόπο, η Γερμανία θα παραμείνει «ανταγωνιστική», γλυτώνοντας (μερικές από) τις ολέθριες συνέπειες της εγκληματικής οικονομικής της πολιτικής, π.χ. όσες έφερε στο φως ο αναλυτής κ. Βασίλης Βιλιάρδος, στο άρθρο του ΕΔΩ και στο εξής σχόλιό του στο facebook:
Όπως έχουμε ήδη αναλύσει (http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2671.aspx#.UCdoBaDcTRQ), η Γερμανία θα αντιμετωπίσει σύντομα μεγάλα προβλήματα με το δημόσιο χρέος και με τον προϋπολογισμό της. Στα πλαίσια αυτά, η κυβέρνηση της συζητά μυστικά την επιβολή ειδικού φόρου, σε όσους εγκαταλείπουν τη χώρα, πουλώντας την ιδιοκτησία τους και παύοντας να πληρώνουν φόρους – γεγονός που σημαίνει ουσιαστικά την επιβολή προστίμων στην ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων, κατά τα πρότυπα άλλης μορφής καθεστώτων. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Γερμανίας, κάθε τέταρτος Γερμανός Πολίτης σκέφτεται να μεταναστεύσει – κυρίως δε οι απόφοιτοι πανεπιστημίων. Ειδικότερα, το 2011 175.000 Γερμανοί έφυγαν από τη χώρα τους, ως επί το πλείστον νέοι με ακαδημαϊκή μόρφωση, επειδή δεν βλέπουν πια καμία προοπτική για το μέλλον τους.

Οπότε, το νεο-ιδρυθέν «Γραφείο Εύρεσης Εργασίας (μόνο) για Ελληνες» της Χρυσής Αυγής, αυτός ο νεο-ναζιστικός ΟΑΕΕΔ (=Οργανισμός  Απασχόλησης Ελληνικού Εργατικού Δυναμικού) θα γίνει χρήσιμος και για τη Γερμανία, όταν κάποτε, μετά την (αναμενόμενη) τελική χρεοκοπία της κατα-ρημαγμένης Ελλάδας, όλοι (όσοι μπορούν) θα θέλουν να μεταναστεύσουν. Με προϋπηρεσία… πακιστανικού μισθού π.χ. σε πρατήρια της SHELL, της BP και σε άλλες ελληνικές εταιρείες (που πάρα πολλές δεν θα υπάρχουν τότε) οι Ελληνες δούλοι-εργάτες θα αναζητήσουν δουλεία στο Γερμανικό 4ο Ράϊχ, αυξάνοντας την «ανταγωνιστικότητα» και παρατείνοντας την επιβίωση της Γερμανίας (που όμως θα έχει αρχίσει ήδη να καταρρέει, αν γίνουν αυτά που προβλέπει ο Βασίλης Βιλιάρδος κ.ά. αναλυτές).

Κοντολογίς: Με ένα σμπάρο, δυό τρυγόνια, αφού… 400+ χιλιάδες ελληνο-πουλάκια κάθονταν (και ψήφιζαν τους ΝεοΝαζί…)

 1. Και φτηνή δουλεία στην Ελλάδα

 2. Και φτηνή ντουλιά γκια τη Γκερμανία (Blut und Ehre[*] ==> Griechisches Blut mit deutsches Ehre und pakistanische Preis).

[*] Μεταφρ. «Blut und Ehre» = «Αίμα και Τιμή» (ορίτζιναλ γερμανικό ναζιστικό σύνθημα, που… ξεπατήκωσε η Χρυσή Αυγή). «deutsches Ehre» = Γερμανική Τιμή (όπου τιμή=ενικός του «τιμές», ουσ.»τιμώ»). «pakistanische Preis» = Πακιστανική τιμή (όπου τιμή=κόστος). Στα ελληνικά η λέξη «τιμή» έχει δύο έννοιες, που στα γερμανικά και άλλες γλώσσες εκφράζονται με διαφορετικές λέξεις.  Το σύνθημα «Αίμα και Τιμή» (Blut und Ehre) ήταν επίσημα χαραγμένο στα στιλέτα της«Χιτλερικής Νεολαίας» (Hitler-Jugend-Fahrtenmesser) το 1937:

Μαχαίρι της Χιτλερικής Νεολαίας (1937) με την επιγραφή "Αίμα και Τιμή"
Μαχαίρι της Χιτλερικής Νεολαίας (1937) με την επιγραφή «Αίμα και Τιμή» (Blut und Ehre)

Οπότε, η «κυρία» Μέρκελ θα τρίβει τα χέρια της από χαρά, γεμάτη συγκίνηση και… νοσταλγία:  Μάλλον θα θυμηθεί και τα νιάτα της, όταν… καλόπιανε Γερμανούς νεο-ναζί (της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, από όπου η ίδια κατάγεται) για να τους πείσει να γίνουν «καλά παιδιά»!

Ανακεφαλαιώνοντας, προτείνονται για ανάγνωση:

49 comments

 1. Εξαιρετικά τεκμηριωμένο άρθρο και γι αυτό πολύ χρήσιμο για όσους δεν καταλαβαίνουν τη σημασία της νέας αυτής κίνησης της Χ.Α. αλλά και τι ρόλο παίζει τελικά αυτό το μόρφωμα! Εφιαλτικό αλλά αληθινό το σενάριο που θα υλοποιηθεί καθώς φαίνεται πάρα πολύ σύντομα!

  • E, ναι, αιρετικέ… παρόλο που αν ορισμένοι από αυτούς είναι «πατριώτες», εγώ είμαι εξωγήινος.

   Χθες το βράδι έτριβα τα μάτια μου έκπληκτος, αντιμετωπίζοντας τη μεταλλαγμένη διαδικτυακή «νέου τύπου παραπληροφόρηση» που ξέρεις καλά. Λέω «έκπληκτος», διότι εμφανίστηκε απροσδόκητα έντονη, μέσα από κάποιον που δεν είχε την _παραμικρή_ ιδέα ότι είναι φορέας της (κάποιος τακτικός σχολιαστής της φίλης μας κ.κ.)

   Το κακό είναι ότι μπορεί κάποιος να έχει ψυλλιαστεί επαρκώς την «κλασσική» χειραγώγηση (μέσω τηλεόρασης) αλλά να την πατήσει αγρίως στο διαδίκτυο. Και δυστυχώς σχετικά σπάνια βλέπει κανείς αναλύσεις διαδικτυακων παραποιήσεων (όπως εκείνες που έκανε κάποτε το θρυλικό μπλογκ «Λες Μαλακίες» ή και ο Σαραντάκος σήμερα).

   Δεν πρόλαβε (όπως δήλωσε) η κ.κ. να διαβάσει τα σχετικά λινκ, αλλά αναμένω να… τρίβει και εκείνη τα μάτια της, ή ακόμη και να θυμώσει (όπως εγώ) όταν δει την αναδυόμενη _ασχήμια_.

   Δυστυχώς το θέμα χρειάζεται ειδικό ποστ, και όχι μόνο ένα.

   Τι είχε γίνει λοιπόν ?

   -Κάποιος Χρήστος φλυαρούσε ήρεμα, όπως συνήθως, θεωρώντας πως έλεγε σωστά πράματα (και εν μέρει έλεγε όντως αρκετά σωστά) μέχρι που έγραψε το εξής σχόλιο και τα πήρα στο κρανίο (ίσως υπερβολικά στην αρχή, αργότερα ολοένα πιο ψύχραιμα και… με μεθοδική έρευνα).
   http://kerasiakrinoi.blogspot.com/2012/09/blog-post_8694.html?showComment=1349041471730#c5859234294806026800

   Στο συγκεκριμένο σχόλιο μετέφερε πολλή συμπυκνωμένη πληροφορία, _εν μέρει_ σωστή, όπως απέδειξε και η knowdame στο ποστ της εδώ
   http://knowdame.wordpress.com/2012/09/16/special-economic-zones-and-greek-gulag/
   (αν και διαφορετικά σε σημαντικές κρίσιμες λεπτομέρειες)

   Ομως μέσα σε εκείνο το σχόλιο, υπήρχε αυτοτελής αναφορά σε ένα ποστ του γνωστού φασίζοντος μπλογκ «Εγκληματικότητα» (Εκείνο ακριβώς που διάβαζε και η «αλλενάκι», κι έγινε ολοένα και πιο φανατική), η εξής παράθεση (σε στυλ «by the way…»):

   Χρήστος:
   …Με το βίντεο που βάζω εδώ μπορούμε να δούμε ποιά είναι ολόκληρη η αλήθεια στο θέμα του ρατσισμού:
   http://www.eglimatikotita.gr/2012/09/blog-post_1472.html?m=1

   Προσέξτε ΠΟΥ έβαλα bold. [1] στο «βάζω εδώ» (το βίντεο), και [2] στο «ολόκληρη η αλήθεια» (για το ρατσισμό).

   —(αυτό ΕΔΩ το σχόλιό μου ίσως γίνει ποστ, αφού εμπλουτιστεί κατάλληλα)—

   Κοντολογίς, γι’ αυτό τον άνθρωπο, που είναι ΚΑΙ ειλικρινής αντι-ναζί (σε άλλα σχόλιά του) και ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ αρκετά προοδευτικός, αντι-μνημονιακός, κλπ. (αν και… Χριστιανός που διαβάζει «Ρεσάλτο», και μάλιστα πρώτος επικαλέστηκε το «κύρος» του κυρ-Θύμιου)… :mrgreen:
   το βίντεο εκείνου του ποστ (από το «Εγκληματικότητα») είναι «ολόκληρη η αλήθεια στο θέμα του ρατσισμού».. (έμφαση στο «ολόκληρη».)

   ΟΚ, πάω να δω ΤΙ ήταν, και… έτριβα τα μάτια μου:

   Το βίντεο ήταν αγρίως προπαγανδιστικό, μια από τις συνήθεις ρατσιστικές «νέου τύπου» προβοκάτσιες,
   με παραποιήσεις διαλόγου (=μεταφράστηκε επίτηδες λάθος για να σπείρει μίσος κατά των μαύρων:

   Δεν είναι καθημερινότητα τέτοια περιστατικά, αλλά έτσι κι αλλοιώς το βίντεο παραπλανά. Ενα χαστούκι και μια μικρή κλωτσιά έδειξε από ένα μαύρο σε μια γαλλίδα, ΚΑΙ με λάθος μετάφραση. Παρόλο που δεν ξέρω αρκετά γαλλικά, ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝ ο μαύρος αυτό που γράφει ο τίτλος του post («Όλες οι λευκές μας ανήκουν») στο blog «Εγκληματικότητα».

   Ηταν βέβαια κτηνώδης η συμπεριφορά του μαύρου, χωρίς αμφιβολία, αλλά και άκρως παραπλανητική, ιδίως σαν (δήθεν) «ολόκληρη η αλήθεια» για το ρατσισμό. ΚΑΘΕ άλλο παρά ολόκληρη ήταν. Το βίντεο είναι ελάχιστων δευτερολέπτων, με διαλόγους αγρίως και εσκεμμένα παραποιημένους στη μετάφραση. Ακόμη και ακροδεξιοί ομολογούν το γεγονός στα σχόλια από κάτω, από τα οποία μερικά μετέφερα ΕΔΩ

   http://kerasiakrinoi.blogspot.com/2012/09/blog-post_8694.html?showComment=1349053463339#c876609010920789731

   Η πλάκα είναι… ότι μέχρι αργά το βράδυ χθες, δεν είχα συνειδητοποιήσει ΟΥΤΕ κι εγώ «ΠΟΥ το πήγαινε» αυτός ο Χρήστος. Ηταν τόσο άσχετο με τα υπόλοιπα που έλεγε (ή λέει συνήθως) αυτός ο άνθρωπος, εκείνο το βίντεο-προβοκάτσια, ώστε ούτε καν έβαλα στο μυαλό αρχικά, ότι μπορεί να το ΣΤΗΡΙΖΕ κιόλας, και (μάλιστα) να το είχε… αναρτήσει ο ΙΔΙΟΣ στο μπλογκ «εγκληματικότητα», ή ακόμη και στο YouTube. (με πιθανότερο το πρώτο). Διότι… δεν είχα δώσει την πρέπουσα σημασία στη δήλωσή του «Με το βίντεο που βάζω εδώ».

   Θάθελα λοιπόν να μας πεί αυτός ο… Χριστιανός (=κυριολεκτώ) αν ήταν ο ΙΔΙΟΣ άνθρωπος, που ανάρτησε το βίντεο στο μπλογκ «Εγκληματικότητα». Διότι αν πάρουμε στα σοβαρά τα ίδια του τα λόγια, είχε πει «Με το βίντεο που βάζω εδώ».

   Ε, αν το είχε κάνει ο ίδιος, πολύ κακώς δεν τον στριμώχνει κανείς περισσότερo, μέσω ορθολογικού διαλόγου, για να δούμε ΤΙ (στο διάολο) ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πιστεύει. Ετσι κι αλλοιώς χρειάζεται «στρίμωγμα», αλλά πιο πολύ «με το γάντι», για να δουν την αλήθεια και οι ΑΛΛΟΙ που τον διαβάζουν.

   Αποκαλυπτικό ήταν ένα σχόλιο κάποιου… χαιρέκακου ρατσιστή, που σχολίασε το βίντεο λέγοντας:

   http://www.eglimatikotita.gr/2012/09/blog-post_1472.html?showComment=1349010746640&m=1#c3542158906776974067

   Ανώνυμος9/30/2012 4:12 μ.μ.

   ΓΟΥΑΟΥΟΥ!!!…ΑΧΑΧΑΧΑ!
   ΓΑΜΑΤΟΣ Ο ΑΡΑΠΟΦΑΣΙΣΤΑΣ! ΤΡΟΜΕΡΟ ΤΟ ΜΠΑΤΣΟΝΙ…ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΟΡΥΦΩΘΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΓΚΡΟΜ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!

   ______________________________________________

   (και είπα στον άλλον: «Κατάλαβες τώρα Χρήστο μου ΤΙ προπαγάνδα εξαπλώνεται, έτσι? -ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΑ προβοκατόρικη, για πρόκληση ΠΟΓΚΡΟΜ !«)

   Σταματώ εδώ γιατί θα μπορούσα να γράφω για το ίδιο θέμα… μέχρι αύριο (χεχε).

   • Αυτό που λέει στα γαλλικά είναι:

    ca vraiment c’ est du lourd

    που φυσικά δεν σημαίνει αυτά που γράφονται από κάτω, αλλά σημαίνει κάτι σαν «αυτό είναι του «lourd»» που σημαίνει «βαρύς» που πιθανόν εδώ χρησιμοποιείται ως όνομα ή παρατσούκλι ή επίθετο. Και σε καμιά περίπτωση ηχητικά δεν μπορεί να μπερδέψει κάποιος αυτή τη φράση με κάτι σαν αυτό που «μεταφράζεται» . Που σημαίνει οτι το βίντεο παραποιεί συνειδητά τα γεγονότα και επομένως έχει περίεργα κίνητρα…

    Για τα άλλα έχω απαντήσει και σε μένα σε δυο σχόλια.

    • Ευχαριστώ κ.κ. για τη βοήθεια στην εξιχνίαση της παραποίησης.

     Τα κίνητρα νομίζω τα εκφράζει πολύ καλά εκείνος ο σχολιαστής που παράθεσα στο τέλος, που είπε «ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΟΡΥΦΩΘΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΓΚΡΟΜ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!»

     Εχω βρει κι άλλες περιπτώσεις, κι έχουν βρεθεί από άλλους ακόμη περιπτώσεις.

     Υπάρχει συντονισμένη πληροφορική πλημμυρίδα προπαγάνδας με προβοκάτσιες τέτοιου είδους, τον τελευταίο καιρό, που συμπίπτει με κύμα επιθέσεων σε μετανάστες από νεοναζί.

   • Το video το κατέβασαν οι… μαλάκες οι διαχειριστές του YouTube.
    Λόγω «απαράδεκτου περιεχομένου» κλπ. (ξαναδείτε το, για να δείτε το μήνυμα).

    Και έτσι… μας στέρησαν μια ακόμη απτή απόδειξη (των παραποιήσεων) της ρατσιστικής προπαγάνδας των ημερών!

    Για κακή τους τύχη όμως (των προπαγανδιστών) ΕΣΩΣΑ ήδη το video σε σκληρό δίσκο, :mrgreen:
    (κι ΙΣΩΣ βρω χρόνο να το ξανα-ανεβάσω, μαζί με σχόλια κλπ. κάπου αλλού, αν δεν το δεχτεί το Youtube). 😈 🙂

  • Αιρετικέ σχετικά με το φασίζον μπλογκ «Εγκληματικότητα» ορίστε άλλο δείγμα του:

   1)
   Ιδού πρώτα, μια είδηση που βρήκα χθες (και ανάφερα και στο μπλογκ της κ.κ.)
   http://realdiafaneia.blogspot.gr/2012/09/blog-post_9749.html

   2)
   ΟΚ. ορίστε τώρα και όσα διέσπειρε το (δήθεν «αμερόληπτο») μπλογκ «Εγκληματικότητα», για το ΙΔΙΟ ακριβώς περιστατικό:
   http://www.eglimatikotita.gr/2012/09/2_30.html

   _______________________

   Χθες ο Χρήστος προσπάθησε να αρνηθεί ότι έφερε ψευδή είδηση. Αλλά του εξήγησα ΓΙΑΤΙ ήταν ψευδής, καταλήγοντας

   […]
   Μια τεχνική συμβουλή (και μην παρεξηγείς πληζ).
   -Οταν διαδίδεις ένα βίντεο, σκέψου (εκτός από όσα εξήγησα) και την πιο βασική μέθοδο ΕΛΕΓΧΟΥ αν το βίντεο παραπληροφορεί ή όχι: Απλώς, κάνουμε κλικ στο ΚΑΝΑΛΙ του YouTube που ανέβασε το βίντεο. Ε, κάνε ένα κλικ τώρα στο… βοθρο-κάναλο και ΙΣΩΣ να με… θυμηθεις
   http://www.youtube.com/user/BigNick157
   Αυτός ο… αρχαιοπρεπής (ίσως και Χρυσαυγίτης μεταμφιεσμένος σε εθνικιστή) έχει ανεβάσει (ή κάνει like σε)… ΣΩΡΕΙΑ ΨΕΥΔΩΝ, με πρώτο από όλα το ελεεινό ψεύδος περί δήθεν «καταστροφής της ελληνικής γλώσσας λόγω… κατάργησης των φωνηέντων». Με ΑΥΤΟ το ψέμα ειδικά φάγαμε πολλές ώρες και ο συνιστολόγος μου Αιρετικός το ξεμπρόστιασε εδώ:

   https://omadeon.wordpress.com/2012/07/20/fonientologies-patridokapilos-mpetoblakismos/
   (Φωνηεντολογίες και πατριδοκάπηλος μπετοβλακισμός )

   Επίσης… δεν είναι η μόνη μπούρδα στο ίδιο κανάλι. Ο… αρχαιοπρεπής ΕΛλην είναι και φαν των καρα-φασιστών Αδωνι Γεωργιάδη και Μάκη («τσεκουράτου») Βορίδη. Θες κι άλλα? χαχαχα

   http://kerasiakrinoi.blogspot.com/2012/09/blog-post_8694.html?showComment=1349044865292#c8145454811595757540

   ______________________

 2. Εχει και συνέχεια το (γενικό) θέμα που άνοιξα.

  Το «Ρεσάλτο» (blog) γράφει ΕΝΑ σωρό ΥΣΤΕΡΙΚΑ και παρανοϊκά άρθρα με υπερβολές και ανακρίβειες που εντείνουν την ξενοφοβία και δίνουν άλλοθι στους νεοναζί.
  Ενα τέτοιο… ρεσαλταρισμένο ποστ έφερε και χθες σε λινκ εκείνος ο Χρήστος (δεν λέω ποτέ το επίθετό του, και ΚΑΚΩΣ γράφει δημόσια με το πλήρες όνομά του)
  http://resaltomag.blogspot.gr/2012/09/blog-post_27.html?m=1

  ΟΚ, λέει ΚΑΙ αλήθειες αυτό το ποστ, αλλά μαζί με τόσες πολλές υπερβολές (αριθμών ΚΑΙ συμπερασμάτων) ώστε απλώς φανατίζει περισσότερο τους ξενόφοβους.
  Βέβαια…
  Προσωπικά, δεν μου αρέσει καθόλου η ιδέα να γινουν περισσότεροι οι φασίστες ψηφοφόροι οποιουδήποτε είδους, κι ούτε με ενδιαφέρει αν ειναι δυτικοί φασίστες ή ισλαμο-φασίστες (ή άλλου είδους φασίστες).

  Τώρα, μια θεμελιώδης στατιστική αλήθεια που κρύβουν ΟΛΟΙ οι φανατικά ξενόφοβοι κι ακροδεξιοί είναι ότι με την άνοδο του βιοτικού επιπέδου, ο ρυθμός των γεννήσεων πέφτει, ολοένα και περισσότερο, οπότε… μάλλον θα αργήσει πάααρα πολύ να «ισλαμοποιηθεί η Ευρώπη» (ή και δεν θα γίνει αυτό ποτέ) γιατί οι στατιστικές προεκτάσεις στο μάλλον είναι ΛΑΘΟΣ, όταν τις κάνουν με βάση τα ΣΗΜΕΡΙΝΑ ποσοστά γεννήσεων σε κάθε πληθυσμό.

  Παρόλ’ αυτά, ΔΕΝ αρκούμαι στο «να αποδείξω κάποιους αριθμούς λάθος», διότι αναμένονται πολλαπλάσιοι πρόσφυγες στο μέλλον και το πρόβλημα αυτό ειναι κυρίως ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ. Τίποτε δηλαδή δεν κερδίζουμε ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ, αν επαναπαυτούμε στο ΓΕΓΟΝΟΣ ότι σήμερα οι ξενόφοβοι «φουσκώνουν τα νούμερα» για τη μετανάστευση, διότι σε λίγα χρόνια αναμένονται πρωτοφανή νέα στοιχεία. Π.χ. αρκεί ένας μεγάλος λιμός ή νέος πόλεμος για να φέρει στη Δύση πολλά εκατομμύρια. ΤΙ θα κάνουμε τότε?

  Ε, θα πρέπει πρώτα να αναγνωρίσουμε ότι πρόκειται για πρόσφυγες, να τους φερθούμε (μεν) καλά κι ανθρωπιστικά αλλά ΟΧΙ και να θέλουμε με το ζόρι να εγκατασταθούν εδώ, ή κάπου αλλού όπου υπάρχει έλλειψη πόρων. Επίσης είναι ΠΟΛΥ θεμιτό για έναν Γάλλο ή Αγγλο ή Ελληνα, ΧΩΡΙΣ ρατσισμό, να μη γουστάρει τη Σαρία(!) σαν… νέο νομικό σύστημα σε περιοχές της χώρας του. (Ημαρτον δηλαδή…)

  Ετσι, χρειάζεται επειγόντως και μια σκληρή κριτική κατά των λαθών της αριστεράς στο χειρισμό του μεταναστευτικού. Ο Παναγιώτης Μαυροειδής (που τιμώ και παραθέτω σε τούτο το ποστ) έκανε μια ΑΡΧΗ, γιατί μέχρι τώρα σχεδόν κανείς (αριστερός) δεν προσέγγισε με _τέτοιο_ τρόπο το θέμα, π.χ. μιλώντας ανοιχτά για καπιταλιστικό σχέδιο μείωσης μισθών, με τους μετανάστες σαν ΜΕΣΟ (ιδίως τους παράνομους).

  Πρέπει να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες προσεγγίσεις.
  Εχω κάνει πολλά σχετικά σχόλια, αλλού, που πρέπει να τα μαζέψω σε ποστ.
  Εξάλλου δεν μου αρέσει η μονομέρεια, και είναι μονομερές να τα ρίχνουμε όλα στους ναζί.

 3. En Grèce, la police vous conseille plutôt d’appeler les néonazis(17/09/2012)

  (De Kalamata, Grèce) Kalamata, au sud-ouest du Péloponnèse, est une petite ville calme, endormie sous les rayons écrasants du soleil de l’été malgré l’ombre imposante de la chaîne montagneuse du Taygète. Un endroit sans histoire, où le temps semble s’écouler à un rythme plus lent, sans aucun lien avec les mégalopoles comme Athènes ou Thessalonique, d’où nous parviennent de temps en temps quelques images inquiétantes de pauvreté ou de montée de la violence.
  Et pourtant, Kalamata a elle aussi ses problèmes dus à la crise qui frappe la Grèce : des groupes de mendiants à chaque carrefour, le plus souvent des immigrés illégaux venus d’Asie et d’Afrique et laissés à la dérive après avoir franchi la porte d’entrée de l’Europe. Enfin, disons plutôt que Kalamata avait elle aussi ce genre de problème.
  Un étrange « miracle » durant l’hiver
  Durant l’hiver, un « miracle » étrange s’est produit : il n’y a plus de mendiants aux carrefours, plus d’immigrés clandestins vendant à la sauvette des CD piratés. D’abord, naïvement, on se dit que l’Etat grec a enfin décidé de gérer le problème de l’immigration clandestine, et de s’occuper de tous ces pauvres gens laissés à la merci des mafias prêtes à leur tendre une main secourable, le tout pour un prix modique. Et puis, au détour d’un article de l’un des journaux régionaux, la vérité se révèle. Noire comme une nuit de la fin des années 30.
  Non, ce n’est pas la police qui est intervenue, non, ce n’est pas l’Etat qui a décidé d’enfin assumer ses responsabilités.
  C’est Aube dorée, « Chrissi Avgi » en grec. Ce groupement est plus une milice paramilitaire qu’un parti politique. Son idéologie est clairement affichée, sans le moindre complexe ou la moindre dissimulation : ouvertement raciste, xénophobe, Aube dorée revendique son attachement à l’idéologie nazie, arborant des photos d’Adolf Hitler – dont elle qualifie le jour de la mort de terriblement triste – et un symbole voisin de la svastika comme emblème.

  Όποιος μπορεί και θέλει ας μεταφράσει.. έλλειψη χρόνου γαρ …
  Διαβάστε το υπόλοιπο εδώ:
  http://www.rue89.com/2012/09/17/en-grece-la-police-vous-conseille-plutot-dappeler-les-neonazis-235409

  • Θα προσπαθήσω να το μεταφράσω και με τη βοήθεια του μετ. google και τα κάποια γαλλικά που ξέρω. Αναφέρεται ο nouvel observateur σε αυτή την τακτική της αστυνομίας να παραπάμπει τους πολίτες που της παραπονιούνται για προβλήματα με μετανάστες, στη Χ.Α. Το άρθρο τελειώνει λέγοντας: δεν είμαστε στα 1938, αλλά κατά κει πηγαίνουμε!

   Με λίγα λόγια γίναμε ρεζίλι διεθνώς!

     • Βάζω εδώ ότι μεταφράζω, πάρτε το και «χτενίστε» το σύμφωνα με το πρωτότυπο.

      «(Από την Καλαμάτα, Ελλάδα) Η Καλαμάτα, στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, είναι μια μικρή ήσυχη πόλη, που κοιμάται κάτω από τις ακτίνες του ήλιου ακατανίκητη το καλοκαίρι, παρά την επιβλητική σκιά του βουνού Ταΰγετος. Ένας τόπος χωρίς ιστορία, όπου ο χρόνος μοιάζει να κινείται με βραδύτερους ρυθμούς, χωρίς καμία σύνδεση με τις πόλεις όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, απ ‘όπου έρχονται από καιρό σε καιρό κάποιες ενοχλητικές εικόνες φτώχειας και αύξησης της βίας.

      Και όμως, η Καλαμάτα έχει επίσης προβλήματα λόγω της κρίσης στην Ελλάδα: ομάδες επαιτών σε κάθε γωνιά, συχνά παράνομοι μετανάστες από την Ασία και την Αφρική αφημένοι στην παρανομία αφού απέτυχαν να περάσουν τις πύλες της Ευρώπης. Τελικά η Καλαμάτα είχε, επίσης, αυτό το είδος του προβλήματος.

      Ένα παράξενο «θαύμα» κατά τη διάρκεια του χειμώνα

      Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ένα «θαύμα» παράξενο συνέβη: δεν υπάρχουν πια ζητιάνοι στις διασταυρώσεις, δεν υπάρχουν πια παράνομοι μετανάστες που πουλάνε πειρατικά CD στα κρυφά. Αρχικά, αφελώς σκεπτόμενοι, είπαμε ότι η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης όλων αυτών των φτωχών ανθρώπων που βρίσκονται στο έλεος της μαφίας έτοιμης να δώσει μια χείρα βοηθείας, για μια χαμηλή τιμή. Και τότε, στην αποστροφή ενός άρθρου από μία από τις τοπικές εφημερίδες, η αλήθεια αποκαλύπτεται. Μαύρη σαν την νύχτα στα τέλη της δεκαετίας του ’30.

      Όχι, δεν είναι η αστυνομία που παρενέβη, όχι, δεν είναι το κράτος που έχει αποφασίσει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του.

      -συνεχίζεται-

     • Δεν βλέπω μείζονα προβλήματα!!
      το χτενισμένο είναι αυτό:
      «(Από την Καλαμάτα, Ελλάδα) Η Καλαμάτα, στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, είναι μια μικρή ήσυχη πόλη, που κοιμάται κάτω από τις ακτίνες του καλοκαιρινού ήλιου, παρά την επιβλητική σκιά της οροσειράς του Ταΰγετου. Ένας τόπος χωρίς ιστορία, όπου ο χρόνος μοιάζει να κινείται με βραδύτερους ρυθμούς, χωρίς καμία σχέση με τις μεγαλουπόλεις όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, απ’ όπου κατά καιρούς μας έρχονται κάποιες ανησυχητικές εικόνες φτώχειας και αύξησης της βίας.
      Και όμως, η Καλαμάτα έχει επίσης τα προβλήματά της, λόγω της κρίσης που χτυπάει την Ελλάδα: ομάδες ζητιάνων σε κάθε γωνιά, συχνά παράνομοι μετανάστες από την Ασία και την Αφρική, αφημένοι στην παρανομία, αφού πέρασαν την πύλη εισόδου της Ευρώπης. Τελικά η Καλαμάτα είχε κι αυτή, ας πούμε, αυτό το είδος του προβλήματος.

      Ένα παράξενο «θαύμα» κατά τη διάρκεια του χειμώνα
      Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ένα «θαύμα» παράξενο συνέβη: δεν υπήρχαν πια ζητιάνοι στις διασταυρώσεις, δεν υπήρχαν πια παράνομοι μετανάστες να πουλάνε πειρατικά CD στα κρυφά.
      Αρχικά, αφελώς σκεπτόμενοι, είπαμε ότι το ελληνικό κράτος αποφάσισε τελικά να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και να ασχοληθεί με όλους αυτούς τους φτωχούς ανθρώπους που βρίσκονται στο έλεος της μαφίας, έτοιμης να δώσει χείρα βοηθείας, για χαμηλή τιμή.
      Και τότε, στην στροφή ενός άρθρου μίας από τις τοπικές εφημερίδες, η αλήθεια αποκαλύπτεται.
      Μαύρη σαν την νύχτα στα τέλη της δεκαετίας του ’30.
      Όχι, δεν είναι η αστυνομία που παρενέβη, όχι, δεν είναι το κράτος που έχει αποφασίσει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του.

     • -συνέχεια-

      Νικόλαος Μιχαλολιάκος, ηγέτης της Χρυσής Αυγής, σε συνέντευξη Τύπου 6 Μαΐου του 2012 στην Αθήνα (Λουίζα Γουλιαμάκη / AFP)

      Χρυσή Αυγή, «Χρυσή Αυγή» στα ελληνικά. Αυτή η ομάδα είναι περισσότερο μια παραστρατιωτική πολιτοφυλακή παρά ένα πολιτικό κόμμα. Η ιδεολογία της είναι καθαρά διατυπωμένη, χωρίς σύμπλεγμα μειονεξίας ή μειονεκτική προσποίηση: ανοιχτά ρατσιστική, ξενοφοβική. Η Χρυσή Αυγή υποστήριξε τη δέσμευσή της στη ναζιστική ιδεολογία, με φωτογραφίες του Αδόλφου Χίτλερ – χαρακτηρίζοντας την ημέρα του θανάτου του ως ιδιαιτέρως θλιβερή – και υιοθετώντας ένα σύμβολο συγγενές της σβάστικας ως έμβλημα.

      Πογκρόμ στα προάστια της Αθήνας

      Είναι η Χρυσή Αυγή που καθάρισε τα σταυροδρόμια της Καλαμάτας, που οργάνωσε ξυλοδαρμούς, ratonnades et passages à tabac για να διώξει έξω από την πόλη φτωχούς ανθρώπους χωρίς πόρους και άμυνα – για να καθαρίσει τους δρόμους, όπως θα κάναμε για τα παράσιτα.

      Αυτές είναι οι πολιτοφυλακές της Χρυσής Αυγής, που έχουν αντικαταστήσει την αστυνομία και το ελληνικό κράτος, σε καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας, και υποστηρίζουν ανοιχτά τα κατορθώματά τους στις εφημερίδες.

      Δυστυχώς, η ιστορία δεν σταματά εκεί. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, προσεκτικός αναγνώστης μπορούσε να διαβάσει τις ιστορίες των πογκρόμ που διοργάνωσε η Χρυσή Αυγή σε υποβαθμισμένα προάστια της Αθήνας. Είναι το κάτι άλλο να τα διαβάζει κανείς. Το να ακούς την ιστορία των εγκλημάτων που ενθαρρύνονται άμεσα – υποκινούμενα – από την ελληνική αστυνομία γύρω σου, είναι το κάτι άλλο.

      -συνεχίζεται_

     • Είναι η «Χρυσή Αυγή». Αυτή η ομάδα είναι περισσότερο μια παραστρατιωτική πολιτοφυλακή, παρά ένα πολιτικό κόμμα. Η ιδεολογία της είναι καθαρά διατυπωμένη, χωρίς το παραμικρό σύμπλεγμα ή την παραμικρή προσπάθεια να κρυφτεί: ανοιχτά ρατσιστική, ξενοφοβική, η Χρυσή Αυγή διεκδικεί τους δεσμούς της με την ναζιστική ιδεολογία, με φωτογραφίες του Αδόλφου Χίτλερ – χαρακτηρίζοντας την ημέρα του θανάτου του ως ιδιαιτέρως θλιβερή – και ένα σύμβολο συγγενές της σβάστικας ως έμβλημα.

      Πογκρόμ στα προάστια της Αθήνας
      Είναι η Χρυσή Αυγή που καθάρισε τα σταυροδρόμια της Καλαμάτας, που οργάνωσε τους αναγκαίους ξυλοδαρμούς, τις ιδιαίτερα βίαιες επιθέσεις και «σάπισε στο ξύλο» φτωχούς ανθρώπους χωρίς πόρους και άμυνα, για να τους διώξει από την πόλη ─ για να καθαρίσει τους δρόμους, όπως θα κάναμε για τα παράσιτα.
      Αυτές είναι οι πολιτοφυλακές της Χρυσής Αυγής, που έχουν υποκαταστήσει την αστυνομία και το ελληνικό κράτος, σε καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας, και που υποστηρίζουν ανοιχτά τα κατορθώματά τους στις εφημερίδες.
      Δυστυχώς, η ιστορία δεν σταματά εκεί. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι προσεκτικοί αναγνώστες διάβασαν αφηγήσεις πογκρόμ που διοργάνωσε η Χρυσή Αυγή σε υποβαθμισμένα προάστια της Αθήνας. Το να διαβάζεις ένα άρθρο είναι ένα πράγμα. Το να ακούς την ιστορία των εγκλημάτων που ενθαρρύνονται – υποκινούνται – από την ελληνική αστυνομία δίπλα σου, είναι εντελώς άλλο πράγμα.

     • ο.κ. χαχα, κάνω και δωρεάν μάθημα! 🙂

      -συνέχεια-

      Η αστυνομία δεν θα έρθει: δεν έχει τα μέσα

      Ένα βράδυ στην Καλαμάτα, μια ελληνίδα βλέπει ένα μαύρο άνδρα στον κήπο της. Ανησύχησε και κάλεσε την αστυνομία. Η απάντηση της χωροφυλακής είναι γρήγορη και πολύ σαφής: όχι, η αστυνομία δεν θα στείλει κανέναν από τους υπαλλήλους της επί τόπου, ωστόσο, η κυρία μπορεί να καλέσει τη Χρυσή Αυγή, η οποία θα κάνει τα αναγκαία.

      Εξυπηρετικός ο αστυνομικός στην άλλη άκρη της γραμμής δίνει στην κυρία τον αριθμό τηλεφώνου για να καλέσει για βοήθεια από τους πολιτοφύλακες του νεοναζιστικού κόμματος. Σοκαρισμένη, η γυναίκα κλείνει και αρνείται να συμμορφωθεί.

      Περιμένει.

      Καθώς ακόμα ανησυχεί, καλεί πάλι την αστυνομία. Η ίδια αντίδραση: να καλέσει τη Χρυσή Αυγή και το πρόβλημά της θα λυθεί. Όχι, η αστυνομία δεν θα παρέμβει, δεν έχει τα μέσα. Και πάλι, η γυναίκα κλείνει. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση γι ‘αυτήν να ζητήσει από τους νεοναζί να έρθουν.

      Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, εμφανίζεται η πολιτοφυλακή της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι πια κανείς στον κήπο της γυναίκας. Αλλά μερικές δεκάδες μέτρα μακριά είναι ένα σπίτι που κατοικεί ένας πακιστανικός. Μέσα σε λίγα λεπτά, οι γορίλες ντυμένοι με παραστρατιωτικές στολές το περικυκλώνουν. Στη συνέχεια έβαλαν τη φωτιά.

      -συνεχίζεται-

     • Η αστυνομία δεν θα έρθει: δεν έχει τα μέσα

      Ένα βράδυ στην Καλαμάτα, μια Ελληνίδα βλέπει έναν έγχρωμο άνδρα στον κήπο της. Ανήσυχη, τηλεφωνεί στην αστυνομία. Η απάντηση της αστυνομίας είναι γρήγορη και πολύ σαφής: όχι, η αστυνομία δεν θα στείλει κανέναν από τους αξιωματικούς της επί τόπου, ωστόσο, η κυρία μπορεί να καλέσει τη Χρυσή Αυγή, η οποία θα κάνει ό,τι χρειάζεται.
      Εξυπηρετικός, ο αστυνομικός στην άλλη άκρη της γραμμής δίνει στην κυρία τον αριθμό τηλεφώνου για να επιτύχει βοήθεια από τους πολιτοφύλακες του νεοναζιστικού κόμματος. Σοκαρισμένη, η γυναίκα κλείνει και αρνείται να συμμορφωθεί.
      Περιμένει.
      Πάντα ανήσυχη, καταλήγει να ξανατηλεφωνήσει στην αστυνομία. Η ίδια αντίδραση: να καλέσει επιτέλους τη Χρυσή Αυγή και το πρόβλημά της θα λυθεί. Όχι, η αστυνομία δεν θα παρέμβει, δεν έχει τα μέσα. Και πάλι, η γυναίκα κλείνει.
      Δεν υπάρχει καμία περίπτωση γι ‘αυτήν να ζητήσει από τους νεοναζί να έρθουν. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, εμφανίζεται τρεχάτη (στην κυριολεξία: κατρακυλά) η πολιτοφυλακή της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι πια κανείς στον κήπο της γυναίκας. Αλλά μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από κει, είναι ένα σπίτι που κατοικεί ένας Πακιστανός. Μέσα σε λίγα λεπτά, οι γορίλες με τις παραστρατιωτικές στολές το περικυκλώνουν. Στη συνέχεια του βάζουν φωτιά.
      (εγώ ευχαριστώ για το «πρώτο χέρι», που είναι πάρα πολύ καλό)

  • Ευχαριστώ ΚΑΙ εσένα Ανφαν, είναι εξαιρετικά σημαντικό και κάποιος από εμάς πρέπει να το κάνει ποστ.

   Νομίζω η φίλη κ.κ. που συνεισέφερε σημαντικά, θάπρεπε…

 4. -συνέχεια και τέλος-

  Τέλος της ιστορίας.

  Δεν είμαστε στο 1938. Δεν είμαστε στην Γερμανία. Είμαστε στο 2012, στην Ελλάδα, μια χώρα που είναι γνωστή για το χαλαρό τρόπο ζωής της και την φιλοξενία των κατοίκων της. Μια χώρα που καταστράφηκε από διεφθαρμένη διαχείριση, και κυρίως από τις παράλογες προθέσεις ξένων κυβερνήσεων των κεντρικών τραπεζιτών οι οποίοι δεν έχουν καμία ιδέα, καμία συναίσθηση του τέρατος που προσπαθούν να ξυπνήσουν και να τροφοδοτήσουν ξανά και ξανά, με κάθε μέτρο λιτότητας, άδικο και αναποτελεσματικό, που επιβάλλουν με τη βία σε μια κατεστραμμένη χώρα.

  Αυτός ο μηχανισμός είναι παρ’ όλα αυτά γνωστός

  Κατά τις εκλογές του Μαΐου, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής πήραν 8% των ψήφων. Τον Ιούνιο, το σκορ τους ήταν 7%, αρκετό για να στείλουν 21 βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, έναν δημοκρατικό θεσμό στον οποίο επιτίθενται καθημερινά, εξηγώντας υπερήφανα και χωρίς ίχνος αμφιβολίας ότι θα οδηγήσουν τη σύγκρουση στους δρόμους με τα τάγματα εφόδου, μόλις θα είναι έτοιμοι.

  Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τοποθετούν τη Χρυσή Αυγή πάνω από 10%, μπροστά από το ΠΑΣΟΚ. Κάθε χτύπημα στην Ελλάδα, κάθε μέτρο που έχει επιβληθεί απ’ έξω, στο όνομά μας, εμάς που είμαστε Ευρωπαίοι και στηρίξαμε την Ευρώπη μας στο «ποτέ ξανά» κάθε απαίτηση τυφλής λιτότητας που σημαδεύει πάντα τα ίδια στρώματα του πληθυσμού και αποσπά από τους ανθρώπους το λίγο που τους απέμεινε, τους ωθεί ακόμη περισσότερο στη μαύρη αγκαλιά της Χρυσής Αυγής.

  Ο μηχανισμός είναι τρομακτικής απλότητας, και ήδη γνωστός σε οποιονδήποτε έχει κάποια γνώση της ιστορίας: να καταστρέψεις μια χώρα απ’ έξω χρησιμοποιώντας μεθόδους συγκαλυμμένης οικονομικής αποικιοποίησης, καταστρέφοντας τις δημόσιες παροχές της- υγεία, εκπαίδευση κ.α. – διατηρώντας σε ισχύ κυβερνήσεις και διεφθαρμένους κυβερνήτες που είναι η βάση του προβλήματος, οδηγεί στη διάλυση του συνόλου του κράτους δικαίου. Τα πάντα καταρρέουν και δημιουργούνται ρωγμές στη δημοκρατία, στη συνέχεια πέφτει, κομμάτι κομμάτι, σαν σάπια ταπετσαρία.

  Η αστυνομία και ο στρατός, πλούσιοι σε νοσταλγική διάθεση για την απαίσια δικτατορία της ακροδεξιάς των συνταγματαρχών και όπου οι νεοναζί έχουν τα υψηλότερα εκλογικά ποσοστά, εκμεταλλεύονται τις περιστάσεις για να αφήσουν απλώς να πάει το πράγμα προς τα εκεί, σπρώχνοντας έναν αποπροσανατολισμένο πληθυσμό, χωρίς προοπτική κάποιου μέλλοντος, στην απεγνωσμένη αναζήτηση ασφάλειας στην αγκαλιά της Χρυσής Αυγής.

  Σήμερα, οι νεοναζί είναι το τρίτο ελληνικό κόμμα μπροστά από το ιστορικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.

  Όχι, δεν είμαστε το 1938.

  Αλλά πάμε προς τα εκεί

  Κινδυνεύουμε να βρεθούμε εκεί

  • Πολύ καλή δουλειά κάνατε εσείς οι δύο (κ.κ. + Ανφάν) και δεν έχω κάτι να προσθέσω…
   Παρά μόνο ότι πρέπει να γίνει ποστ ! 🙂

   • Τέλος της ιστορίας.

    Δεν είμαστε στο 1938. Δεν είμαστε στην Γερμανία. Είμαστε στο 2012, στην Ελλάδα, μια χώρα που είναι γνωστή για τον ήπιο τρόπο ζωής της και την φιλοξενία των κατοίκων της. Μια χώρα που καταστράφηκε από μια διεφθαρμένη διαχείριση, και κυρίως από τα παράλογα καπρίτσια των ξένων κυβερνήσεων και των κεντρικών τραπεζιτών οι οποίοι δεν έχουν καμία ιδέα, καμία συναίσθηση του τέρατος που ξυπνούν και ταΐζουν ξανά και ξανά, με κάθε μέτρο λιτότητας, άδικο και αναποτελεσματικό, που επιβάλλουν με τη βία σε μια αφαιμαγμένη χώρα.

    • Αυτός ο μηχανισμός είναι παρ’ όλα αυτά πολύ γνωστός

     Κατά τις εκλογές του Μαΐου (2012), οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής πήραν 8% των ψήφων. Τον Ιούνιο, το σκορ τους ήταν 7%, αρκετό πάντως για να στείλουν 21 βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, έναν δημοκρατικό θεσμό, στον οποίο επιτίθενται καθημερινά, εξηγώντας υπερήφανα και χωρίς την παραμικρή ασάφεια, ότι θα δώσουν την μάχη στους δρόμους με τα τάγματα εφόδου, μόλις θα είναι έτοιμοι.
     Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τοποθετούν τη Χρυσή Αυγή πάνω από το 10%, μπροστά από το ΠΑΣΟΚ. Κάθε χτύπημα στην Ελλάδα, κάθε μέτρο που έχει επιβληθεί απ’ έξω, στο όνομά μας, εμάς που είμαστε Ευρωπαίοι και βασίσαμε την Ευρώπη μας στο «ποτέ ξανά αυτό», κάθε απαίτηση τυφλής λιτότητας που σημαδεύει πάντα τα ίδια στρώματα του πληθυσμού και αρπάζει από τους απλούς ανθρώπους και το λίγο που τους απομένει, τους ωθεί ακόμη περισσότερο στη μαύρη αγκαλιά της Χρυσής Αυγής.

    • Ο μηχανισμός είναι τρομακτικής απλότητας, και ήδη γνωστός σε οποιονδήποτε έχει έστω και στοιχειώδη γνώση της ιστορίας: το να καταστρέφεις μια χώρα απ’ έξω χρησιμοποιώντας μεθόδους οικονομικής αποικιοποίησης που δύσκολα συγκαλύπτονται, να καταστρέφεις τις δημόσιες υπηρεσίες της – υγεία, εκπαίδευση και άλλες- την ίδια στιγμή που διατηρείς διεφθαρμένες διοικήσεις και κυβερνήσεις, που είναι η βάση του προβλήματος, οδηγεί στη διάλυση του συνόλου του κράτους δικαίου. Τα πάντα καταρρέουν και η δημοκρατία ρηγματώνεται, στη συνέχεια πέφτει, κομμάτι το κομμάτι, σαν σάπια ταπετσαρία.

     Η αστυνομία και ο στρατός, πλούσιοι σε νοσταλγούς της απαίσιας δικτατορίας της ακροδεξιάς των συνταγματαρχών και όπου οι νεοναζί έχουν τα υψηλότερα εκλογικά ποσοστά, εκμεταλλεύονται τις περιστάσεις για να αφήσουν τα πράγματα να πάνε ακόμη πιο κάτω, και να σπρώξουν έναν αποπροσανατολισμένο πληθυσμό, χωρίς προοπτική κάποιου μέλλοντος, στην απεγνωσμένη αναζήτηση ασφάλειας στην αγκαλιά της Χρυσής Αυγής.

     Σήμερα, οι νεοναζί είναι το τρίτο ελληνικό κόμμα μπροστά από το ιστορικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

     Όχι, δεν είμαστε στο 1938.

     Αλλά πάμε προς τα εκεί.

     Τρέχουμε προς τα εκεί

  • Κοίτα το σύμβολο Omadeon (και κανένα screenshot δεν βλάπτει, δια παν ενδεχόμενον)
   http://bit.ly/kGUvvm

   Ααα… καλάαα… (χαχαχα)

   Μιλάμε για ναζιστή εις το τετράγωνον δηλαδή.
   Ο γνωστός και μη εξαιρετέος καρα-ναζιστής του «Απολλωνίου Φωτός»
   ο λεωφορατζής που έκανε το ντόρο στα κανάλια, ο Σουκαράς
   (===> ο ιδιοκτήτης του μπλογκ «Εγκληματικότητα»)
   :mrgreen:
   με σύμβολο (αυτό που έδωσες) το έμβλημα της 3ης Μεραρχίας Ες-Ες «Totenkopf»
   http://en.wikipedia.org/wiki/3rd_SS_Division_Totenkopf
   (το ίδιο που φοράει κι ο ΜιχαλοΒλιάκος στο μαύρο μπλουζάκι του ! 😈

   Ρεεε το πουλάκι μου. Επεσα ΜΕΣΑ τελικά 101%

   Θενκς !

   _____
   Υ.Γ. Αμέλησα να δω ποιός είναι ο ιδιοκτήτης του μπλογκ «Εγκληματικότητα».
   άλλη φορά δεν το ξανακάνω !
   (δάσκαλε που δίδασκες και νόμον δεν εκράτης -χα χα χα)

  • Υ.Γ.2 Κράτησα screen-shot. Θα ανεβούν όλα τα στοιχεία σε ειδικό αντι-ναζιστικό μπλογκ.

   Τα ιστολόγια που παρακολουθεί περιλαμβάνουν το «Αρμα», που… δεν είναι το «Αρμα Πολιτών»,
   αλλά μία νεο-ναζιστική οργάνωση που ανταγωνίζεται τη Χ.Α. (κι είναι χειρότερη από δαύτην).

   http://www.armahellas.com/

   Και… ωωω θεοί (χαχαχα)… ΤΙ βλέπουμε, ΠΡΩΤΟ-ΠΡΩΤΟ σε αυτό το σάητ?
   -Το ίδιο βίντεο που ανέβασε ο Χρήστος μας στο μπλογκ της κ.κ. (μέσω του ποστ στο «Εγκληματικότητα») !
   δηλαδή αυτό
   http://www.armahellas.com/?p=7801
   (λινκ στο ίδιο το ποστ, που δεν θα επικαλυφθεί από καινούργια στο μέλλον, όπως η πρόσοψη του σάητ)

   • Δεν το δίνει το profile του ο ίδιος στα βρωμο-sites του.
    Τα είχα αποθηκεύσει παλαιότερα -δεν θυμάμαι πώς έπεσα πάνω του-
    και αφού είδα την ιστορία που δημοσίευσες, είπα να …βοηθήσω 🙂

    Για να αποθηκεύσεις την παραπάνω σελίδα του blogger,
    (όπως και άλλες παρόμοιου ενδιαφέροντος)
    μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το
    http://www.web2pdfconvert.com/
    (στο frame που εμφανίζεται κάνε copy-paste το link του blogger)

    Ψάξε και στο youtube να δεις τι εκλεκτά άσματα σερβίρονται εδώ
    Eίχαν παρεισφρήσει στην ιστοσελίδα ενός φίλου (παρέκαμψαν το moderation!)
    φορώντας «ουδέτερο» προσωπείο και ασχολήθηκα μαζί τους
    http://bit.ly/SxYled

    Και για να μην ξεχνιόμαστε (και να μαθαίνουν οι νεότεροι) εν συντομία, εδώ:
    http://www.iospress.gr/texts_2011/20110701.htm

  • ΠΟΛΥ καλά έκανες κ.κ. και συμφωνώ με το σχόλιό σου.

   Σε ένα μόνο σημείο (αν και συμφωνώ…) διαφοροποιούμαι κάπως.
   Δηλαδή, δεν εμπιστεύομαι πια την «αναζήτηση για κάποιον αριστερό πατριωτισμό».
   Σχεδόν ποτέ δεν οδήγησε στην… εύρεση του σκοπού της.

   Ειναι σαν… κάποιον που να αναζητά την «πραγματική του μάνα»,
   λες και δεν έχει (ή είχε) ΗΔΗ κάποια (ή λες και είναι… ορφανός).

   Το είπα κι άλλη φορά, «αγαπάμε τη μάνα μας» δεν σημαίνει… διαδηλώνουμε με την εικόνα της.
   Ακόμη λιγότερο σημαίνει… την ψάχνουμε, μπας και δεν υπήρξε (χαχαχα). 🙂
   (Ούτε καν είναι απαραίτητο να αγαπάει κανείς τη μάνα του.
   Αυτό δεν σημαίνει τίποτα ιδιαίτερο).

   ΤΟ θέμα είναι να ΜΗΝ είναι κανείς… καθίκι.
   Αλλά και μερικά καθίκια μπορεί να αγαπάνε τις μάνες τους.
   Π.χ. κι ο Κασιδιάρης μπορεί να αγαπάει τη μάνα του, κι ο κάθε φονιάς ακόμη.

   Αρα… ΤΡΙΧΕΣ (και άνθρακες ο θησαυρός του «αριστερού πατριωτισμού»)!

   • Νομίζω ποτέ δεν θα συμφωνήσουμε σε αυτό 🙂

    Όχι, κανένα καθίκι δεν αγαπά τη μάνα του, αφού για να είσαι καθίκι, σημαίνει ακριβώς οτι έχεις απωλέσει – ή δεν κατείχες ποτέ – τον κώδικα, το λεξιλόγιο της αγάπης.

    Αλίμονο αν θεωρούμε οτι υπάρχουν ναζί που έχουν αισθήματα, για τη μάνα, την πατρίδα ή οτιδήποτε άλλο. Ότι κι αν έχουν που το νομίζουν ως αγάπη, είναι άρρωστο και γι αυτό εκδηλώνεται με μίσος και θάνατο.

    Ως εκ τούτου, συμφωνούμε πως, «το θέμα είναι να μην είναι κανείς καθίκι».

    Αλλά δεν συμφωνούμε ως προς το τι νιώθει και αν νιώθει ένα καθίκι 🙂

    • Χμ… σε μεγάλο βαθμό έπεσες έξω, αποδεδειγμένα.

     Οχι ότι δεν ισχύει γενικά, το φαινόμενο της έλλειψης «ενσυναίσθησης» σε πολλούς «παθοκράτες»
     (όπως τους λέει κι η φίλη Πιγκουίνα). Αυτό σίγουρα υπάρχει σε πολλές περιπτώσεις.

     Αλλά εκεί που έπεσες έξω, αποδεδειγμένα, είναι στο ότι (ταυτόχρονα)…
     π.χ. κάποιες έρευνες για τους Ες-Ες που υπηρετούσαν στα στρατόπεδα θανάτου,
     ακόμη και εγκληματίες γνωστούς για την κτηνωδία που έδειχναν σε κρατουμένους,
     αποδείχτηκε ότι μόλις γύριζαν σπίτι στην οικογένειά τους,
     ζούσαν και συμπεριφέρονταν σαν φυσιολογικοί οικογενειάρχες,
     τρυφεροί στα παιδιά τους και στις γυναίκες τους, ακόμη και στο σκύλο τους,
     ΧΩΡΙΣ την παραμικρή διαφορά με άλλους φυσιολογικούς ανθρώπους.

     Νομίζω ότι έγραψε κάτι γι’ αυτό και η Hannah Arendt, και άλλοι συγγραφείς.
     Το ΦΡΙΚΩΔΕΣ παράδοξο του φασισμού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η κτηνωδία του,
     αλλά το ότι η χειρότερη κτηνωδία συνυπήρχε με το αντίθετό της, στους ΙΔΙΟΥΣ ανθρώπους,
     ανθρώπους πέραν πάσης υποψίας, που κανένας ψυχίατρος δεν θα θεωρούσε επικίνδυνους.

     Φασίστας δεν γίνεται ΜΟΝΟ ο ψυχοπαθής που δεν αγαπάει ούτε τη μάνα του.
     Δυστυχώς γίνεται εύκολα κι ο φυσιολογικός άνθρωπος που πιστεύει ότι κάνει «το καθήκον του»
     (π.χ. εξολοθρεύοντας τους υπανθρώπους, τα μιάσματα, τους «εχθρούς της φυλής»)
     κι αυτό είναι το φρικιαστικό (αλλά αληθέστατο) κεντρικό παράδοξο κάθε φασισμού.

     Είναι λάθος να νομίζουμε ότι ο φασίστας δεν έχει ανθρώπινα αισθήματα (πάντα).
     (αν και αρκετοί, ναι, δεν έχουν, χωρίς να είναι όμως απαραίτητα και οι χειρότεροι).

     Ισα-ίσα, τα χειρότερα εγκλήματα πολέμου τα έκαναν «φυσιολογικοί άνθρωποι»,
     καλοί οικογενειάρχες, ή και καλές σύζυγοι (π.χ. γυναίκες Ες-Ες, βοηθοί βασανιστών της Γκεστάπο κλπ)
     διότι η εξόντωση των Εβραίων (και άλλων) ήταν ένα καθήκον υγιεινής… απολύμανσης.

     • Δεν είναι και τόσο νορμάλ να αγαπάς τη γυναίκα και το παιδί σου, και όταν βγαίνεις από την πόρτα του σπιτιού σου να θές να λιώσεις τους πάντες, συχνά και στο όνομα της οικογενειακής σου ευημερίας – μη σου πω πάντα στο όνομα αυτής. Όπως οι ναζί που ζούσαν δίπλα στα στρατόπεδα, και τους χώριζε ένας τοίχος από τους φούρνους και δίπλα είχαν την πισίνα και τον κήπο για τα παιδάκια τους. Αυτά είναι παλαβά, δηλαδή δεν έχει κανείς συναίσθηση του κόσμου, μόνο του εαυτου του και της προέκτασης αυτού. Αυτό βέβαια συμβαίνει και στους αστούς, που ζουν πλουσιοπάροχα εις βάρος των κατώτερων τάξεων, των λαών του τρίτου κόσμου κλπ. Αλλά όλα αυτά δεν πολεμάμε;

     • Και για να το συνδέσω με το θέμα μας, όχι, δεν είναι συναίσθημα αυτό, συναίσθημα σημαίνει να νιώθω τον άλλον, τον όποιον άλλον, δηλαδή ακριβώς έχει να κάνει με την ικανότητα να αισθάνεσαι ώς μέρος ενός συνόλου, του κόσμου, της κοινωνίας. Το να «αγαπω» το παιδί μου αλλά να ψήνω στους φούρνους τα άλλα παιδιά, δεν σημαίνει οτι νιώθω κάτι για το παιδί μου, απλώς επειδή αυτό το αντιλαμβάνομαι ως προέκταση του εαυτού μου, μόνο ως τέτοιο το φροντίζω.

      Γι αυτό και στην ταινία Λευκή κορδέλα, ο πατέρας του παιδιού που πρωταγωνιστεί, το δέρνει επειδή αυτό δεν του μοιάζει, το δέρνει για να γίνει το παιδί ίδιο με αυτόν, όπως και γίνεται στο τέλος.

     • Ναι, ναι, αλλά και πάλι, κάτι πολύ σημαντικό δεν κατανοούμε στο φασισμό.

      Φασίστες και μάλιστα εγκληματικοί γίνανε αμέτρητοι «φυσιολογικοί άνθρωποι».
      «Δεν είναι τόσο νορμάλ», όπως λες, αλλά… αυτό περιλαμβάνει τους (δήθεν) νορμάλ ανθρώπους.
      (Που το θεωρούν αδιανόητο, ΠΩΣ ένας στρατός έκανε τις αγριότερες σφαγές.
      Και όμως, νορμάλ άνθρωποι τις κάνανε, σχεδόν πάντα).

      Είναι λάθος η μανιχαϊστική θεώρηση ότι εμείς (ή η πλειοψηφία) «είναι νορμάλ»
      και ότι οι ναζί «δεν είναι νορμάλ» αλλά (πάντα) ψυχοπαθείς εγκληματίες.
      Κι αυτό έχει αποδειχτεί, πολλές φορές.

      (και ο R.D. Laing είχε γράψει για τη «δολοφονικότητα του νορμάλ ανθρώπου»
      -«the murderousness of normal man»).

      ΑΝ ο φασισμός επηρέαζε μόνο τους ψυχοπαθείς θα ήταν σχετικά ακίνδυνος (και βολικός).
      Ο εκφασισμός ενός λαού μετατρέπει την πλειοψηφία σε εγκληματίες
      (αλλά χωρίς να πάψουν νάναι ΚΑΙ «φυσιολογικοί»)!
      Κάτι τέτοιο συνέβη και στη Γερμανία του Χίτλερ.

      Και τώρα υπάρχει ορατός κίνδυνος για… δεύτερο ιστορικό παράδειγμα (αν δεν προσέξουμε). 😉

      (θα φέρω λινκ για τεκμηρίωση αλλά κάνω κι άλλες δουλειές και δεν θυμάμαι πότε και ΠΟΥ είχα ξαναδώσει λινκ, για το ίδιο θέμα, πριν χρόνια).

     • Ναι, σωστό είναι αυτό.

      Ομαδεόν, κάντε αν είναι ή εσείς ή ο/η Ανφαν ανάρτηση εκείνο το κείμενο που μεταφράσαμε, γιατί είναι πολύ σημαντικό και θέλω να παραπέμψω και δεν μπορώ.

  • Νομίζω (αντίθετα με τον Καραμπελιά κ.ά.)
   ότι η εμφάνιση του νεοναζισμου είναι κάλεσμα για ΞΕΠΕΡΑΣΜΑ της προσκόλλησης στην ‘πατρίδα’.
   Διότι τα χειρότερα και πιο κτηνώδη καθίκια μπορεί να είναι ειλικρινείς σε ΑΥΤΗ την προσκόλληση,
   κι όμως παραμένουν τα χειρότερα καθίκια…

   Ο ναζισμός είτε κατεβάζει τον άνθρωπο στο κτήνος,
   είτε (μέσω αντίστασης σ’ αυτόν) ο άνθρωπος ανεβαίνει στην Οικουμενική Δικαιοσύνη (ΠΕΡΑ από πατρίδες).
   Τουλάχιστον αυτό είναι για ΜΕΝΑ, το δίδαγμα. Για άλλους, ίσως όχι…

  • Είδα και τα άλλα σχόλιά σου…

   Εγραψα τελικά κι εγώ ένα (αναμένει έγκριση)

   omadeon Οκτωβρίου 3, 2012 12:46 πμ

   Κοντολογίς κ. Καραμπελιά, για την άνοδο των νεοναζί φταίει (όπως πάντα) ο εθνομηδενισμός (και η “Νέα Τάξη”) της Αριστεράς (πάντα)…

   Κι αν σας πω ότι η λέξη “εθνομηδενισμός” τίθεται υπό αμφισβήτηση ως ακαδημαΪκά αδόκιμη? Υποθέτω πως μέσα στους (κακούς) εθνομηδενιστές αμέσως θα συμπεριληφθώ κι εγώ, έτσι δεν είναι?

   Και όμως…
   Εκείνο που βιώσαμε, εδώ στο διαδίκτυο (που ειναι εντελώς διαφορετικός χώρος επικοινωνίας από τον Τύπο και όσα ξέρατε τα προηγούμενα χρόνια), δεν είναι ο “εθνομηδενισμός”, αλλά μάλλον το αντίθετο: Εθνικισμοί όλων των ειδών (ακόμη και αντι-εθνικισμός με φανατισμό… εθνικισμού).

   Και αν κάτσω να σας γνωστοποιήσω πόσα, αμέτρητα ακροδεξιά και νεο-ναζιστικά μπλογκ, εδώ και πολλά χρόνια, είχαν προσθέσει στους δικούς τους “αγαπημένους συνδέσμους” το… Αρδην (όπως και το Ρεσάλτο βέβαια) ίσως και να με θεωρήσετε και κακόβουλο. Ομως _δεν_ είμαι. Ακριβολογώ. (Ω ναι, ακόμη και ο περιβόητος “Μαύρος Κρίνος”).
   -Ξέρετε γιατί το έκαναν? Διοτι οι δικές σας απόψεις (το κυνήγι κατά των εθνομηδενιστών κλπ.) τους ΒΟΛΕΥΑΝ. Και τους βόλευαν μέσα στα πλαίσια μιας ολότελα στρεβλής πολιτικής θεώρησης (που μάλλον θα διαφωνούσατε κι εσείς ο ίδιος) σύμφωνα με την οποία ο αντι-ρατσισμός και ο αντι-φασισμός ήταν απλώς “κόλπα της Νέας Τάξης” και τεχνάσματα “του εθνομηδενισμού” μέσα στα πλαίσια της συκοφάντησης “των Ελλήνων” (έτσι, γενικά και τσουβαλάτα) σαν “ρατσιστές”, κ.ο.κ.

   Στην πραγματικότητα όμως η κατα-συκοφάντηση ΚΑΘΕ αριστερής ή αντι-φασιστικής ή αντι-ρατσιστικής έκφρασης σαν “εθνομηδενιστικής” ή “νεοταξίτικης” ήταν το ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΟΠΛΟ στα χέρια του νεοναζισμού και του φασισμού και με τη βοήθεια αυτού του όπλου ο φασισμός εξουδετέρωσε πρακτικά σχεδόν κάθε πνευματική αντίσταση, από τους αδαείς.

   Τα έχουμε ζήσει αυτά, κ. Καραμπελιά, έχουμε υποστεί τόνους λάσπης από “αντι-εθνομηδενιστές” χωρίς ΚΑΝΕΝΑ λόγο. Ακόμη και άνθρωποι όπως εγώ που θεωρούν το έθνος σαν ανοιχτό θέμα για έρευνα…

   ΚΑΝΕΝΑΝ αριστερό δεν άφησε ανενόχλητο (πλην ελαχίστων πατριωτών) η λαίλαπα του “κυνηγητού εθνομηδενιστών” που εξαπολύσατε (μαζί με άλλους που σας πρόδωσαν βέβαια ή σας χρησιμοποίησαν κατά το δοκούν). Και τώρα γυρίζει πίσω στην πηγή.

   Γιατί κι εσείς ο ίδιος συκοφαντηθήκατε από πλήθη ύποπτων τύπων. που πριν πολύ καιρό σας επευφημούσαν. Αποτελεί απόδειξη, βέβαια, ότι ήσασταν έντιμος. Ομως ελάχιστα μετράει αυτό (“το αποτέλεσμα μετράει”).

   Επομένως, μην τα ρίχνετε και ΟΟΟΛΑ στην “εθνομηδενιστική αριστερά”.

   Διατελώ… Εθνο-αγνωστικιστικά δικός σας, εν Οδυσσεο-Ελυτισμώ αδελφός! 🙂

 5. Οι νεοναζί στήνουν σύστημα σύγχρονου δουλεμπόριου
  -Kontra, http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=17641&pos=4&cat_id=48

  Οταν στη διάσκεψη των προέδρων, που καθορίζει το πρόγραμμα εργασιών της Βουλής, τέθηκε ζήτημα να μη συνεδριάσει η Βουλή τη μέρα της γενικής απεργίας, οι νεοναζί ψήφισαν κατά της πρότασης, μαζί με τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Πέρα από τον Περισσό και τον ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ της αναβολής της συνεδρίασης τάχθηκε ακόμα και το κόμμα του Καμμένου. Οταν το θέμα επανήλθε στην Ολομέλεια της Βουλής, το ίδιο εκείνο πρωί της απεργίας και αφού είχαν τοποθετηθεί και είχαν καθορίσει τη θέση τους όλα τα κόμματα και η σχετική διαδικαστική συζήτηση είχε ολοκληρωθεί, ζήτησε ασθμαίνων το λόγο και ο βουλευτής της ΧΑ Χ. Παππάς, για να πει ότι «εμείς δεν θα συμμετάσχουμε στο θέατρο λέγοντας ότι αποχωρούμε για να πάμε στην απεργία κ.λπ. Δεν θέλουμε να καπελώσουμε καμιά απεργία. Οι έλληνες εθνικιστές δεν καπελώνουν την απεργία του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός πρέπει να βγει εκατομμύρια στους δρόμους σήμερα με ελληνικές σημαίες και μόνο και όχι κομματικές και να διεκδικήσει τα δίκαιά του».

  Ηταν μια εξήγηση του ποδαριού, με την οποία προσπάθησαν να καλύψουν την επί της ουσίας ταύτισή τους με τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Διότι οι νεοναζί τρέφουν μίσος για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Οχι για τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, αλλά για την ίδια την ιδέα του εργατικού συνδικαλισμού. Οταν βουλευτής τους καμαρώνει στο βιογραφικό του ότι ο πατέρας του ήταν στενός συνεργάτης του Παπαδόπουλου της χούντας, όταν αυτοί που κορδώνονται στα βουλευτικά έδρανα είναι διαπρύσιοι θαυμαστές του Χίτλερ και των άλλων ηγετών του εθνικοσοσιαλισμού, δε θα μπορούσαν να μη τρέφουν μίσος για τον εργατικό συνδικαλισμό. Κι όποτε τους δίνεται η ευκαιρία αυτό το μίσος το εκδηλώνουν με διάφορους τρόπους. Και μόνο όταν φοβούνται ότι θα εκτεθούν, τρέχουν να κρύψουν τις απόψεις τους, όπως η γάτα τα σκατά της. Αυτό έκαναν στη συγκεκριμένη περίπτωση στη Βουλή, αυτό έκαναν και με την απεργία στην Ελληνική Χαλυβουργία, την οποία αρχικά είχαν καταγγείλει, ενεργώντας σαν ανεπίσημα τσιράκια του Μάνεση και καλώντας τους εργάτες σε απεργοσπαστισμό. Οταν είδαν ότι η απεργία αγκαλιάστηκε απ’ όλη την εργατική τάξη της χώρας, έκρυψαν τις βρομιές τους, πήραν μερικές κούτες με γάλατα και μακαρόνια και με τη βοήθεια των ανεκδιήγητων συνδικαλιστών του Περισσού πήγαν να εκφράσουν τη «συμπαράστασή» τους.

  Εμείς δε θα μιλήσουμε μόνο γενικά, με αναφορά στη φύση και την ιστορία του εθνικοσιαλισμού, που υπήρξε θανατηφόρα εχθρικός για την εργατική τάξη. Θα μιλήσουμε συγκεκριμένα.

  Στο μπλογκ των νεοναζί της Στερεάς Ελλάδας υπάρχει ανάρτηση με τίτλο «Γραφείο Εργασίας Ελλήνων: Το σκεπτικό μας…». Οι νεοναζί αποφάσισαν να φτιάξουν δικό τους… ΟΑΕΔ. ‘Η μήπως δικό τους δουλεμπορικό γραφείο; Η ανάρτηση στο νεοναζιστικό μπλογκ ξεκινά ως εξής: «Στα πλαίσια του Γραφείου Ευρέσεως Εργασίας Ελλήνων της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας, επισκεπτόμαστε σχεδόν καθημερινά μεγάλες επιχειρήσεις των νομών μας, εξετάζοντας τη διαθεσιμότητα θέσεων, τις συνθήκες εργασίας, αλλά και την πορεία όσων εργαζομένων προσλήφθηκαν ήδη με τις ενέργειές μας». Καλά όλα τ’ άλλα, αλλά η «πορεία όσων εργαζομένων προσλήφθηκαν με τις ενέργειές μας» πώς ακριβώς εξετάζεται; Μήπως από την άποψη του αν είναι καλοί και πειθήνιοι δούλοι;

  «Το μαρξιστικό ιδεολόγημα της «πάλης των τάξεων», που υιοθετήθηκε με ανακούφιση από την εξίσου υλιστική δεξιά, εφηύρε τον «ταξικό εχθρό»», συνεχίζει η εθνικοσοσιαλιστική διακήρυξη. Δεν υπάρχει, λοιπόν, πάλη των τάξεων (που ‘σαι Λάσκαρη να τους καμαρώσεις), ούτε βεβαίως ταξικός εχθρός. Και τι υπάρχει; «Εργαζόμενοι και εργοδότες, αντί να συνεργάζονται ως απαραίτητα μέλη του ίδιου επιχειρηματικού οργανισμού για την ευημερία του και -κατ’ επέκτασιν- την ευημερία των ιδίων και του εθνικού συνόλου, έλαβαν θέσεις αντιπάλων», θρηνεί ο νεοναζί αρθρογράφος.

  Εδώ τα αποκαλυπτήρια είναι πλήρη. Εργάτες κι αφεντικά πρέπει να συνεργάζονται για το καλό της επιχείρησης που είναι και καλό δικό τους. Το αν ο εργάτης παίρνει 600 ευρώ το μήνα και ο καπιταλιστής 600.000 ευρώ δεν έχει καμιά σημασία. Ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει. Υπάρχει και συνέχεια, όμως (διατηρούμε αναλλοίωτη την ορθογραφία και τη σύνταξη του πρωτότυπου):

  «Η αρρωστημένη εκδοχή του συνδικαλισμού που επέβαλλε στο εργατικό τοπίο της χώρας επί τρεις δεκαετίες η αριστερά, με τη συνδρομή της πολιτικής της ενοχικής δεξιάς, πέτυχε τελικά τα εξής: Τη δημιουργία άεργων μισθωτών «εργατοπατέρων», τη μετατροπή υγειών επιχειρήσεων σε προβληματικές και συνεπακόλουθα το ξεπούλημα και κλείσιμό τους, τη μεταφορά ελληνικών επιχειρήσεων σε (πρώην κομμουνιστικές και εξαθλιωμένες) βαλκανικές χώρες, την αντικατάσταση των Ελλήνων εργαζομένων από τριτοκοσμικούς λαθρομετανάστες». Για όλα, λοιπόν, φταίει ο συνδικαλισμός ή αλλιώς οι εργατικές διεκδικήσεις. Ακόμα και για τη μεταφορά επιχειρήσεων στα Βαλκάνια. Αν οι έλληνες εργάτες δέχονταν να έχουν μισθούς και εργασιακές σχέσεις Βουλγαρίας, καμιά επιχείρηση δε θα έφευγε. Το όραμα των νεοναζί είναι η «βαλκανοποίηση» μισθών και εργασιακών σχέσεων. Κατά τα άλλα, είναι… αντιμνημονιακοί (και… αντισυστημικοί!).

  Παρακάτω έχουμε μύδρους κατά των δημοσίων υπαλλήλων που χαρακτηρίζονται «κηφήνες» και ηθικό δίδαγμα μεγάλης σημασίας, σαν αυτά που κοσμούσαν τις πύλες των ναζιστικών στρατοπέδων καταναγκαστικής εργασίας: «Σε μεγάλο βαθμό σήμερα αποφεύγεται η λέξη «καθήκον» και υπερτονίζεται η λέξη «δικαίωμα»». Για να φτάσουμε στον ορισμό του «εθνικισμού»:

  «Που αντικαθιστά την «πάλη των τάξεων» με τη συνεργασία όλων των επαγγελματικών κλάδων για την ευμάρεια του έθνους. Που τιμά την εργασία και απεχθάνεται το «βόλεμα» και τον παρασιτισμό. Που εκτιμά τους εργοδότες για τη δημιουργικότητά τους και τους εργαζόμενους για την εργασία τους (…) Οι έλληνες, εργοδότες και (ξανα)εργαζόμενοι, οι οποίοι έρχονται σε επαφή από το Γραφείο Εργασίας μας, αποδεικνύουν όλο και συχνότερα την ορθότητα των ανωτέρω. Οι μεν με την προσφορά θέσεων εργασίας και οι δε με την εργατικότητά τους».

  Το μόνο που απουσιάζει από τη… στρατιωτική αναφορά των νεοναζί είναι οποιαδήποτε νύξη για συλλογικές συμβάσεις και εργατική νομοθεσία. Οι καπιταλιστές είναι αρκετό να προσφέρουν θέσεις εργασίας στους νεοναζί κι αυτοί αναλαμβάνουν να τους εξασφαλίσουν εργάτες με «καθήκοντα» και χωρίς δικαιώματα, οι οποίοι θα χαρακτηρίζονται μόνο για την «εργατικότητά» τους και τους οποίους θα παρακολουθούν ανελλιπώς κάποιοι τύποι με ξυρισμένα κεφάλια και χτισμένα στα γυμναστήρια μούσκουλα. Γι’ αυτό, όπως, λένε ξαναπερνούν από τις επιχειρήσεις, για να δουν «την πορεία» όσων οι ίδιοι διόρισαν ως μεσάζοντες. Αλλωστε, αν αναλογιστούμε ότι σε άλλη ανάρτηση στο ίδιο μπλογκ αναφέρουν ότι έπεισαν βενζινάδες να διώξουν τους αλλοδαπούς και να πάρουν Ελληνες, καταλαβαίνουμε τι έχει συμβεί.

 6. Πολλοί μπαμπάδες διεκδικούν την πατρότητα του eglimatikotita.gr 🙂
  http://bit.ly/R0k8yN

  Τις προάλλες ο υποφαινόμενος είχε μπει στο EAGAINST
  και πούλαγε εξυπνάδες.
  Δυστυχώς το σχόλιό μου εκεί που περιλάμβανε το πιο πάνω LINK
  δεν δημοσιεύτηκε ποτέ.

   • Επειδή βλέπω το… ατέλειωτο πλήθος, εικάζω τώρα ότι ο (αρχικός) ιδρυτής, ο Σουκαράς (μάλλον)… προκειμένου να ξεπλύνει το «εγκληματικότητα» από το δικό του (βεβαρημένο πλέον) «φάκελλο» και ναζιστικό ποιόν, άρχισε κάποια στιγμή να… μοιράζει δεξιά κι αριστερά ένα σωρό «δικαιώματα συν-διαχείρισης» αυτού του μπλογκ, σε ένα σωρό άτομα, μάλλον… ΑΡΚΕΤΑ ηλίθια ώστε να τον εμπιστευτούν. Αυτό μου φαίνεται το πιο πιθανό, τώρα. Διότι έχοντας δει διαλόγους πολύ παλιούς όπου κάποιοι τον ξεμπροστιάζουν σαν (κύριο) διαχειριστή του «εγκληματικότητα» μαντεύω ότι τους άλλους συν-διαχειριστές τους «διόρισε» (σαν αντίδραση) πολύ αργότερα, ΙΣΩΣ. Ιδωμεν…

  • Θενκς φίλε μου.

   Αυτός ο… περίεργος και ιδιόρρυθμος «εθνιστής» (εγώ έτσι τον είπα, αντί «εθνικιστή») ο Θαλαμοφύλακας, φαίνεται μάλλον ότι έχει δικτυωθεί υπέρ το δέον, έχει χωθεί σχεδόν παντού (π.χ. βρίσκω πάρα πολλά ΟΛΑ αυτά τα ιστολόγια όπου ισχυρίζεται πως είναι ιδρυτής ή ιδρυτικό μέλος). Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να δηλώνει κανείς ότι… είναι μέλος κάπου ΧΩΡΙΣ να είναι (πραγματικά) ή αν… για να το κάνει αυτό πρέπει να του δώσει την άδεια ο εκάστοτε (προ-υπάρχων) διαχειριστής.

   Ο Θαλαμοφύλακας είναι (όπως είπα) ιδιόρρυθμος, αλλά δεν τον θεωρώ ναζιστή (εκτός αν υποκρίνεται σε απίστευτο ΚΑΙ παράλογο βαθμό…)
   Υπάρχουν πολλοί λόγοι, γι αυτό. Ενας λόγος είναι ότι έγραψε κι ένα εξαιρετικά κατατοπιστικό άρθρο με (όλα σχεδόν) τα φασιστικά και ναζιστικά εμβλήματα, όπου (μεταξύ άλλων) κάνει φύλλο και φτερό τη… Χρυσή Αυγή, ξεσκεπάζοντας ορθολογικά και σχολαστικά τον ναζιστικό της χαρακτήρα. Είναι έμπρακτα αντι-ναζί, σε τέτοια (και άλλα) ποστ, αλλά… αρχίζω να μπερδεύομαι ΜΗ γνωρίζοντας ΠΟΙΑ από αυτά είναι δικά του και ΠΟΙΑ είναι αναδημοσιεύσεις. Πάντως έχει αναδημοσιεύσει χωρίς επιφυλάξεις και… «μολυσμένα» άρθρα του «Ρεσάλτο», ενώ και η υπομονή που επιδεικνύει στο θέμα της μετανάστευσης είναι μερικές φορές ανύπαρκτη, με πολλή εχθροτητα στους μετανάστες (ιδίως τους μουσουλμάνους). Το θέμα του το ερευνώ, έχοντας (στο μεταξύ) αρχίσει μαζί του έναν… ιδιότυπο διπλωματικό και φιλικό διάλοηο, που απέδωσε ΚΑΠΟΙΑ μικρά αποτελέσματα (αν και έχω πολλές μέρες να δω ΤΙ απέγινε κάθε σχετική συζήτηση). Θα επανέλθω αργότερα, ίσως, με νεώτερα…

   • Αφού το ξέρω πως δεν ξεχνάς τον Μαύρο Κρίνο … Μια κουβέντα λέω, ένα hint.
    Γενικά μιλώντας, τα φλερτάκια με τον εθνικοσοσιαλισμό δεν έχουν τέλος – ξέρω πως είσαι ενημερωμένος.
    Και καταλαβαίνεις 🙂

    • Α ναι, είδα και την… βαθειά του λύπη (του Θ/φύλακα),
     όταν… διαπίστωσε κάποια στιγμή, ο ίδιος, σε ΚΑΠΟΙΟ βαθμό (πάντα)
     ότι κι ο Μαύρος Κρίνος είναι νεο-ναζί…

     Αυτός ο άνθρωπος σπαταλάει μάλλον… εξίσου πολλή ενέργεια για να… πείθει τον εαυτό του,
     όσο και για να… πείθει άλλους.
     (=αααχ ΤΙ ωραία που θάταν, αν η Χ.Α. δεν ήταν ναζί, τότε θάμασταν όλοι μαζί, κλπ. κλπ.) :mrgreen:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s