ΕΛ.ΑΣ: ‘καλέστε τoυς νεοναζί’ (Greek police advice: ‘Call the neonazis’) +Εγκώμια Εγκλημάτων

Αυτή ανάρτηση περιλαμβάνει πολλά αυτοτελή μέρη, για τα οποία κατασκευάστηκαν «τοπικοί σύνδεσμοι«, βολικοί για παράθεση χωριστά, π.χ. σε διαδικτυακές συζητήσεις:

English version«The Leisurely Rise of the Neonazis«, by (the author of the French article): Hououji Fuu

Διακόπτουμε όμως τώρα, για… επίκαιρες διαφημίσεις:

Περιφορά της Εικόνας της Αγίας Μερκέλας
Περιφορά της Εικόνας της Αγίας Μερκέλας

ΑΚΟΥΣΑΤΕ , ΑΚΟΥΣΑΤΕ , ΑΔΕΛΦΟΙ …ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ,

…ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΕΡΚΕΛΑΣ ΤΗΣ ΣΦΙΧΤΟΧΕΡΑΣ ….

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ DEMOΚΡΑΤΙΑΣ

ΓΙΑ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ …..

πηγή εικόνας: blog «Ανατολικά της Εδέμ». Κείμενο: facebook (ανώνυμου)

(τέλος διαφημίσεων) :mrgreen:

  

ΕΛ.ΑΣ: ‘καλέστε τoυς νεοναζί’ (μετάφραση του γαλλικού άρθρου: «En Grèce, la police vous conseille plutôt d’appeler les néonazis«).

_______________________

(Καλαμάτα, Ελλάδα) Η Καλαμάτα, στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, είναι μια μικρή ήσυχη πόλη, που κοιμάται κάτω από τις ακτίνες του καλοκαιρινού ήλιου, παρά την επιβλητική σκιά της οροσειράς του Ταΰγετου. Ένας τόπος χωρίς ιστορία, όπου ο χρόνος μοιάζει να κινείται με βραδύτερους ρυθμούς, χωρίς καμία σχέση με τις μεγαλουπόλεις όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, απ’ όπου κατά καιρούς μας έρχονται κάποιες ανησυχητικές εικόνες φτώχειας και αύξησης της βίας.Και όμως, η Καλαμάτα έχει επίσης τα προβλήματά της, λόγω της κρίσης που χτυπάει την Ελλάδα: ομάδες ζητιάνων σε κάθε γωνιά, συχνά παράνομοι μετανάστες από την Ασία και την Αφρική, αφημένοι στην παρανομία, αφού πέρασαν την πύλη εισόδου της Ευρώπης.

Τελικά η Καλαμάτα είχε κι αυτή, ας πούμε, αυτό το είδος του προβλήματος.Ένα παράξενο “θαύμα” κατά τη διάρκεια του χειμώναΚατά τη διάρκεια του χειμώνα, ένα «θαύμα» παράξενο συνέβη: δεν υπήρχαν πια ζητιάνοι στις διασταυρώσεις, δεν υπήρχαν πια παράνομοι μετανάστες να πουλάνε πειρατικά CD στα κρυφά.Αρχικά, αφελώς σκεπτόμενοι, είπαμε ότι το ελληνικό κράτος αποφάσισε τελικά να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και να ασχοληθεί με όλους αυτούς τους φτωχούς ανθρώπους που βρίσκονται στο έλεος της μαφίας, έτοιμης να δώσει χείρα βοηθείας, για χαμηλή τιμή. Και τότε, στην στροφή ενός άρθρου μίας από τις τοπικές εφημερίδες, η αλήθεια αποκαλύπτεται. Μαύρη σαν την νύχτα στα τέλη της δεκαετίας του ’30.Όχι, δεν είναι η αστυνομία που παρενέβη, όχι, δεν είναι το κράτος που έχει αποφασίσει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του.Πογκρόμ στα προάστια της Αθήνας

Είναι η Χρυσή Αυγή που καθάρισε τα σταυροδρόμια της Καλαμάτας, που οργάνωσε τους αναγκαίους ξυλοδαρμούς, τις ιδιαίτερα βίαιες επιθέσεις και «σάπισε στο ξύλο» φτωχούς ανθρώπους χωρίς πόρους και άμυνα, για να τους διώξει από την πόλη ─ για να καθαρίσει τους δρόμους, όπως θα κάναμε για τα παράσιτα.

Αυτές είναι οι πολιτοφυλακές της Χρυσής Αυγής, που έχουν υποκαταστήσει την αστυνομία και το ελληνικό κράτος, σε καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας, και που υποστηρίζουν ανοιχτά τα κατορθώματά τους στις εφημερίδες.

Δυστυχώς, η ιστορία δεν σταματά εκεί. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι προσεκτικοί αναγνώστες διάβασαν αφηγήσεις πογκρόμ που διοργάνωσε η Χρυσή Αυγή σε υποβαθμισμένα προάστια της Αθήνας. Το να διαβάζεις ένα άρθρο είναι ένα πράγμα. Το να ακούς την ιστορία των εγκλημάτων που ενθαρρύνονται – υποκινούνται – από την ελληνική αστυνομία δίπλα σου, είναι εντελώς άλλο πράγμα.

Η αστυνομία δεν θα έρθει: δεν έχει τα μέσα

Ένα βράδυ στην Καλαμάτα, μια Ελληνίδα βλέπει έναν έγχρωμο άνδρα στον κήπο της. Ανήσυχη, τηλεφωνεί στην αστυνομία. Η απάντηση της αστυνομίας είναι γρήγορη και πολύ σαφής: όχι, η αστυνομία δεν θα στείλει κανέναν από τους αξιωματικούς της επί τόπου, ωστόσο, η κυρία μπορεί να καλέσει τη Χρυσή Αυγή, η οποία θα κάνει ό,τι χρειάζεται.
Εξυπηρετικός, ο αστυνομικός στην άλλη άκρη της γραμμής δίνει στην κυρία τον αριθμό τηλεφώνου για να επιτύχει βοήθεια από τους πολιτοφύλακες του νεοναζιστικού κόμματος. Σοκαρισμένη, η γυναίκα κλείνει και αρνείται να συμμορφωθεί.

Περιμένει.

Πάντα ανήσυχη, καταλήγει να ξανατηλεφωνήσει στην αστυνομία. Η ίδια αντίδραση: να καλέσει επιτέλους τη Χρυσή Αυγή και το πρόβλημά της θα λυθεί. Όχι, η αστυνομία δεν θα παρέμβει, δεν έχει τα μέσα. Και πάλι, η γυναίκα κλείνει.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση γι ‘αυτήν να ζητήσει από τους νεοναζί να έρθουν. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, εμφανίζεται τρεχάτη (στην κυριολεξία: κατρακυλά) η πολιτοφυλακή της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι πια κανείς στον κήπο της γυναίκας. Αλλά μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από κει, είναι ένα σπίτι που κατοικεί ένας Πακιστανός. Μέσα σε λίγα λεπτά, οι γορίλες με τις παραστρατιωτικές στολές το περικυκλώνουν.

Στη συνέχεια του βάζουν φωτιά.

Τέλος της ιστορίας.

Δεν είμαστε στο 1938.

Δεν είμαστε στην Γερμανία.

Είμαστε στο 2012, στην Ελλάδα, μια χώρα που είναι γνωστή για τον ήπιο τρόπο ζωής της και την φιλοξενία των κατοίκων της. Μια χώρα που καταστράφηκε από μια διεφθαρμένη διαχείριση, και κυρίως από τα παράλογα καπρίτσια των ξένων κυβερνήσεων και των κεντρικών τραπεζιτών οι οποίοι δεν έχουν καμία ιδέα, καμία συναίσθηση του τέρατος που ξυπνούν και ταΐζουν ξανά και ξανά, με κάθε μέτρο λιτότητας, άδικο και αναποτελεσματικό, που επιβάλλουν με τη βία σε μια αφαιμαγμένη χώρα.

Αυτός ο μηχανισμός είναι παρ’ όλα αυτά πολύ γνωστός

Κατά τις εκλογές του Μαΐου (2012), οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής πήραν 7% των ψήφων. Τον Ιούνιο, το σκορ τους ήταν λίγο κάτω από 7%, αρκετό πάντως για να στείλουν 18 βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, έναν δημοκρατικό θεσμό, στον οποίο επιτίθενται καθημερινά, εξηγώντας υπερήφανα και χωρίς την παραμικρή ασάφεια, ότι θα δώσουν την μάχη στους δρόμους με τα τάγματα εφόδου, μόλις θα είναι έτοιμοι.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τοποθετούν τη Χρυσή Αυγή πάνω από το 10%, μπροστά από το ΠΑΣΟΚ. Κάθε χτύπημα στην Ελλάδα, κάθε μέτρο που έχει επιβληθεί απ’ έξω, στο όνομά μας, εμάς που είμαστε Ευρωπαίοι και βασίσαμε την Ευρώπη μας στο «ποτέ ξανά αυτό», κάθε απαίτηση τυφλής λιτότητας που σημαδεύει πάντα τα ίδια στρώματα του πληθυσμού και αρπάζει από τους απλούς ανθρώπους και το λίγο που τους απομένει, τους ωθεί ακόμη περισσότερο στη μαύρη αγκαλιά της Χρυσής Αυγής.

Ο μηχανισμός είναι τρομακτικής απλότητας, και ήδη γνωστός σε οποιονδήποτε έχει έστω και στοιχειώδη γνώση της ιστορίας: το να καταστρέφεις μια χώρα απ’ έξω χρησιμοποιώντας μεθόδους οικονομικής αποικιοποίησης που δύσκολα συγκαλύπτονται, να καταστρέφεις τις δημόσιες υπηρεσίες της – υγεία, εκπαίδευση και άλλες- την ίδια στιγμή που διατηρείς διεφθαρμένες διοικήσεις και κυβερνήσεις, που είναι η βάση του προβλήματος, οδηγεί στη διάλυση του συνόλου του κράτους δικαίου. Τα πάντα καταρρέουν και η δημοκρατία ρηγματώνεται, στη συνέχεια πέφτει, κομμάτι το κομμάτι, σαν σάπια ταπετσαρία.

Η αστυνομία και ο στρατός, πλούσιοι σε νοσταλγούς της απαίσιας δικτατορίας της ακροδεξιάς των συνταγματαρχών και όπου οι νεοναζί έχουν τα υψηλότερα εκλογικά ποσοστά, εκμεταλλεύονται τις περιστάσεις για να αφήσουν τα πράγματα να πάνε ακόμη πιο κάτω, και να σπρώξουν έναν αποπροσανατολισμένο πληθυσμό, χωρίς προοπτική κάποιου μέλλοντος, στην απεγνωσμένη αναζήτηση ασφάλειας στην αγκαλιά της Χρυσής Αυγής.

Σήμερα, οι νεοναζί είναι το τρίτο ελληνικό κόμμα μπροστά από το ιστορικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

Όχι, δεν είμαστε στο 1938.

Αλλά πάμε προς τα εκεί.

Τρέχουμε προς τα εκεί.

  

Greek police advice: ‘Call the neonazis, instead’! («The Leisurely Rise of the Neonazis«, by Hououji Fuu)

_________________________

(Kalamata, Greece). Some mysteries are better left alone. However, it happens that, in the quiet timelessness of Sunday mornings, puzzles are resolved even though you wish they wouldn’t be. A small provincial city, Kalamata is the biggest settlement of the Messinia Province, in the South-West of the Peloponnese. It’s a quiet town, which slumbers under the crushing rays of the summer sun despite the towering shadow of the Taygetos mountain range, its majestic neighbour.Kalamata is a place where nothing much ever happens, where Time seems to flow more slowly, the opposite of megalopolises like Athens or Thessaloniki, whence a few worrying images of surging poverty an violence reach us once in a while – you know, these brief reports deprived of the smallest ounce of contextualization, which the TV channels use to shower their news whenever the whim comes upon them, and the news is lacking in what they deem worthy of interest.
And yet, Kalamata isn’t without its own problems, all thanks to the crisis which has been hitting Greece for more than two years now: groups of beggars haunt each crossroads, more often than not they’re illegal immigrants from Asia or Africa, left adrift once they’ve managed to cross Europe’s entry gate. Or rather, I should say that Kalamata used to also have this kind of problem.

During the course of the last winter, a strange miracle took place: nowadays, you can no longer find any beggar haunting the town’s crossroads, you can no longer find illegal immigrants selling bootleg CDs or junk stuff only found in the worst suburb’s bazaars.

At first, you naively believe that the Greek state has at last decided to take care of the illegal immigration issue, and to care for all those poor people left at the tender mercies of the various mafias which are more than willing to give them a helping hand – for a modest fee, of course. And then, while browsing through one of the local newspapers, the truth comes out. It’s dark, this truth, as black as a night of the end of the 1930 years. No, the police didn’t intervene to gather the immigrants and allow the competent services to start deportation procedures. No, the Greek state hasn’t at last decided to shoulder its responsibilities.

It’s the result of Golden Dawn’s handiwork. Chrissi Avgi in the Greek language, is more militia than political party. Its ideology is clearly advertised, without the smallest qualm or attempt at hiding its nature: overtly racist, xenophobic, Golden Dawn proudly claims its ties with the Nazi ideology, flaunting around pictures of Adolf Hitler, whose death it qualifies as a terribly sad event, as well as a swastika-like emblem.

Yes, It’s Golden Dawn which cleaned up Kalamata’s crossroads, which organised the beatings and all the violence necessary to chase defenceless people away from the town – to erase them from the streets the way one would erase vermin from a garden. Golden Dawn’s militias took up what should be the duties of the police and the Greek state with impunity, and now they boast about their exploits in the local newspapers.

This isn’t the end of the story, unfortunately. During the course of the summer, watchful readers have read the reports of pogroms set up by Golden Dawn in the poorer suburbs of Athens. Reading a report is one thing. Hearing directly the tale of crimes encouraged – spawned by the Greek police – close to you is quite another.

“Once upon an evening in Kalamata”, in this small backwater town of the Peloponnese, a Greek woman spots a dark man entering her home’s garden. Frightened, she calls the police. The police’s response is swift, and crystal clear: no, no police officer will be sent to the woman’s home. However, she can call Golden Dawn, and its militia will come and take care of the matter.

Ever so helpful, the policeman at the other end of the phone line gives the woman the phone number she can use to request the help of Golden Dawn’s local militia. Shocked, she hangs up, but refuses to follow that particular piece of advice.

She waits for a while.

Still worried, she ends up calling the police once more. Its reaction remains the same: she merely has to call Golden Dawn and her problem will be solved. No, the police won’t intervene: it claims it doesn’t have the means to do so. Again, the woman hangs up. Asking the neo-Nazis to come is out of the question for her.

Yet, just a few minutes later, Golden Dawn’ militia irrupt in the street. There isn’t anyone in the woman’s garden anymore. However, a few dozen steps away from her home stands a house inhabited by a Pakistani man. It takes a few more minutes for the uniform-wearing thugs to surround it.

And once they have, they set the house ablaze.

End of the story.

The year isn’t 1938.

This isn’t Germany.

The year is 2012, in Greece, a country renowned for its douceur de vivre and its inhabitants’ hospitality. Greece, a country ruined by corrupt management, and most of all because of the absurd demands of foreign governments and central bankers who have absolutely no idea, who do not realize what kind of monster they’re busy awakening and feeding ever more with each and every unjust and inefficient austerity measure they force upon a country they already have almost starved to death.

On the eve of the May 2012 elections, Golden Dawn’s neo-Nazis claimed 7% of the votes. In June, their electoral score had gone down a tiny notch below 7%, which still enabled them to send 18 representatives to the Greek parliament, the core of democratic institutions, which they target in speeches everyday, proud to announce without the slightest ambiguity in their words that they’ll take the struggle to the streets with their stormtroopers as soon as they’re ready to do so.

The last surveys give Golden Dawn more than 10% of the vote, ahead of PASOK itself. Each and every strike dealt at Greece, each and every unjust measure forced upon Greece from the outside in our name, we who are Europeans and had based our Europe on the oath of “Never Again”, each and every demand for more austerity which unwaveringly targets the same categories among the Greek population and tears from formerly middle-class citizens what little they have left sends them further into the black embrace of Golden Dawn.

The mechanism is terribly simple, and already more than well known of anybody with just a bit of historical knowledge: destroy a country from the outside using means belonging to barely veiled economical colonialism, destroy its public services, health care, education and the rest, while leaving in place the corrupt administration and governments which are the root of the problem, and you lead it to a point where the democratic state starts unravelling. Everything starts crumbling down, democracy itself cracks, like rotten plaster.

The police and army, ripe with people nostalgic of the sinister far-right dictatorship of the Colonels, where the neo-Nazis reach their highest electoral results, take advantage of the circumstances to simply let go a bit further, and to push a beleaguered population without the smallest prospect of a better future, in desperate search of security, in the arms of Golden Dawn.

Today, the Neo-nazis are the third political party in Greece, before the historical social-democrat party.

No, the year isn’t 1938.

But we’re going back there.

We’re rushing back there.


________________

ΕΙΔΗΣΗ: Ο (δήθεν) «Πρόεδρος των Μικροπωλητών» Δημήτρης Ψύκος, είναι απλός μεσάζων, διοργανωτής πανηγυριών!

Θυμάστε βέβαια, την «ανακοίνωση του προέδρου των Μικροπωλητών», που υπερασπιζόταν, εξ ονόματος «των μικροπωλητών» (όλης) της Ελλάδας, το βίαιο σπάσιμο των πάγκων ξένων μικροπωλητών σε πανηγύρια (άλλος ένας εγκωμιασμός εγκλήματος, δηλαδή). Οι επιθέσεις καταδικάστηκαν από πολύ κόσμο (και στη Βουλή, κλπ.) αλλά… εκείνη η (δήθεν) «ανακοίνωση των μικροπωλητών» παράμεινε δημόσια αναρτημένη σε πολλά blog και site, ενώ στην πραγματικότητα αυτός που την έκανε δεν έχει καμμία σχέση, ούτε με λαϊκές αγορές, ούτε καν με τις (νόμιμες) «Ομοσπονδίες Λαϊκών Αγορών» (σοβαρά συνδικαλιστικά όργανα με εκλεγμένες ηγεσίες). Μετά από έρευνα, ανακάλυψα ότι πρόκειται για απλό μεσάζοντα, που αγοράζει από Δήμους δημόσιο χώρο σε πανηγύρια και τον μεταπουλά στη συνέχεια. Καμμία σχέση με συνδικαλισμό ή δημοκρατικές διαδικασίες! Καθυστέρησα πολύ, να φέρω αυτή την είδηση σε ανάρτηση, λόγω… τελειομανίας κυρίως, επιδιώκοντας να πάρω πρώτα και video-συνέντευξη, από τον πρόεδρο της «Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών» της περιοχής μου, αλλά δεν έτυχε να τον βρω για προσωπική συνάντηση, μέχρι τώρα. Προς το παρόν, ξαναδίνω κάποια στοιχεία αναβαθισμένα:

To «Ενιαίο Συνδικάτο Μικροπωλητών Ελλάδος» (που εξέδωσε την ανακοίνωση στήριξης των ναζιστικών τραμπουκισμών) είναι… ένα άτομο στο διαδίκτυο, κάποιος κ. Δημήτρης Ψύκος που δηλώνει δημόσια τα στοιχεία του (μαζί με τη φωτογραφία του):

Site Συνδικάτου: http://www.sindikatomikropoliton.com

Δημήτρης Ψύκος
Δημήτρης Ψύκος

Στο Facebook, το δημόσιο προφίλ του προέδρου (και του «συνδικάτου») είναι αυτό: http://www.facebook.com/sindikatomikropoliton. Εχει οργάνωση και περιεχόμενο κοινής προσωπικής σελίδας και σχεδόν ανύπαρκτη συμμετοχή στα κοινά (ή στην πολιτική) του διαδικτύου. Υποτίθεται ότι είναι «σελίδα συνδικάτου» αλλά είναι 100% η προσωπική σελίδα του… προέδρου του. Αντί να φτιάξει προφίλ για το σύλλογο, έδωσε στο προσωπικό του προφίλ το όνομα του «συνδικάτου» και τόκανε δημόσιο(!), λες και θα είναι… ισόβιος πρόεδρος! Και έχει μόνο μερικές δεκάδες φίλους, αυτή τη στιγμή, μεταξύ των οποίων βρήκα και άτομο με φανερά νεο-ναζιστική πολιτική δικτύωση και με προσωπικό έμβλημα (αβατάρ)… γερμανικό ναζιστικό κράνος, το οποιο φοράει… χελώνα (ΤΙ θέλει να πει? ότι ο ναζισμός είναι… άκακη χελωνίτσα?), παρόλο που το συνδικάτο (και ο πρόεδρός του) έχουν σήμα… κομμουνιστική γροθιά με κίτρινο περίγραμμα σε κόκκινο φόντο:

Χελώνα με ναζιστικό κράνος
Χελώνα με ναζιστικό κράνος
Το απατηλά αριστερό έμβλημα του συνδικάτου
Το απατηλά αριστερό έμβλημα του «Ενιαίου Συνδικάτου» (Δημήτρη Ψύκου)

Στο twitter, το συνδικάτο-πρόεδρος είναι http://twitter.com/mikropolites με ελάχιστoυς οπαδούς. Η επιρροή του είναι επίσης ελάχιστη, όπως βλέπουμε π.χ. εδώ: http://trending.gr/user.php?user=mikropolitesΟΛΑ αυτά στο ίδιο πάντα στυλ, Οι Μικροπωλητές Είμαι Εγώ (όπως ο… Βασιλεύς-Ηλιος της Γαλλίας, που έλεγε Το Κράτος Είμαι Εγώ”). Ε, λοιπόν, αυτός ο κύριος δεν έχει καμμία σχέση με τις νόμιμες και εκλεγμένες από τη βάση «Ομοσπονδίες Λαϊκών Αγορών»

 • Ο ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΣ “πρόεδρος των μικροπωλητών” κ. Δημήτρης Ψύκος είναι απλός μεσάζων μεταξύ Δήμων και μικροπωλητών πανηγυριών. Οπως είπα, απλώς αγοράζει (δηλ. νοικιάζει «στη χονδρική») χώρο από Δήμους για πανηγύρια και τον ξανα-νοικιάζει με κέρδος σε πάγκους, αλλά αυτό το κάνει μόνο για πανηγύρια, όχι για λαϊκές αγορές, για τις οποίες υπάρχουν πραγματικά γνήσια συνδικαλιστικά όργανα με εκλογές και Δ.Σ., ενώ ο κ. Ψύκος πολύ πιθανώς έχει μέλη του “συνδικάτου” του μόνο δικούς του συνεργάτες (στην καλύτερη των περιπτώσεων μαζί με πολύ ελάχιστα άλλα μέλη).
 • ΟΛΟΙ οι μικροπωλητές λαϊκής με τους οποίους μίλησα (10-15 άτομα) αποδοκιμάζουν τους τραμπουκισμούς της Χ.Α. και θλίβονται διότι έμμεσα συκοφαντήθηκαν, συλλήβδην, ότι (δήθεν) επικροτούν τους τραμπουκισμούς!

Τα πανηγύρια δεν έχουν άμεση σχέση με λαϊκές αγορές και δεν διέπονται από τους ίδιους κανόνες αντιπροσώπευσης, στις (νόμιμες και δημοκρατικές) “Ομοσπονδίες Λαϊκών Αγορών”, που βρίσκει κανείς εύκολα στο διαδίκτυο, γκουγκλίζοντας τη φράση Ομοσπονδία Λαϊκών Αγορών”. Τότε θα βρείτε site όπως το http://www.laikes.gr (για τη Βόρειο Ελλάδα) κλπ.

 • Τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας της δικής μου περιοχής τον ξέρω προσωπικά και θα του μιλήσω κάποια στιγμή, αλλά από όσα ήδη ξέρω αποκλείεται να στηρίζει νεο-ναζιστικούς τραμπουκισμούς! Είναι βαθιά δημοκρατικός, σε ιδέες και συμπεριφορά, αυτός ο (ανένταχτος) εκλεγμένος πρόεδρος. Είχε ανησυχήσει (όπως και πολλοί μικροπωλητές) στο πρόσφατο παρελθόν για τους… νταβατζήδες «ψεύτικων λαϊκών αγορών» που ξεχύθηκαν να καταστρέψουν τις λαϊκές, κατασκευάζοντας δικές τους… κάλπικες λαϊκές αγορές, δίπλα στις κανονικές, όπου κουβαλήθηκαν ελάχιστοι μεγαλ-έμποροι και αλυσίδες σούπερ-μάρκετ. ΑΥΤΟ είναι το πρόβλημά τους και όχι οι ξένοι μικρο-πωλητές (οι οποίοι είναι και ελάχιστοι στις λαϊκές, ειδικά).
 • Για τα πανηγύρια, τώρα… δεν νομίζω ότι είναι τυχαία η λαϊκή έκφραση “είσαι για τα πανηγύρια» (=”για τα μπάζα”)… (ή σε μοντέρνα ελληνο-αφρικανικά, Γιατομπού Tσοκαβάλα) 🙂 

  UPDATE: Εξαιρετικά κατατοπιστικό για την χαώδη, σχεδόν μαφιόζικη κατάσταση στο χώρο των μικροπωλητών πανηγυριών (και των «νονών» τους) είναι ένα άρθρο του blogger risinggalaxy, που αναπαράγει (προσθέτοντας bold σε σημαντικά σημεία) ένα άλλο αντι-φασιστικό άρθρο (που στάθηκε αδύνατο να βρεθεί). Βέβαια, τα περισσότερα που αναφέρει εκεί δεν ισχύουν στις λαϊκές αγορές και για τους δικούς τους (μόνιμους και νόμιμους) πωλητές, που είναι περισσότεροι (από μικροπωλητές πανηγυριών), πιο οργανωμένοι και με (σχετικά) δημοκρατικό συνδικαλισμό.

  Επίσης ενδιαφέρον, περί μικροπωλητών, είναι το άρθρο «Ένας ξεχασμένος μικροπωλητής» του blogger «Τσαντίλα». Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το άρθρο στο indymedia «Για τους μικροπωλητές στο κέντρο« (και η συζήτηση από κάτω).

   


________________

ADDENDUM 1: Ατιμώρητες ομολογίες ρατσιστικών εγκλημάτων στο διαδίκτυο (ακόμη και επώνυμες)

Πολύ ντόρος έγινε τελευταία με την άδικη σύλληψη του άκακου χιουμορίστα «Πάτερ Παστίτσιου». Ομως οι εισαγγελείς παραμένουν απροκάλυπτα μεροληπτικοί υπέρ των νεοναζιστών. Δεν κάνουν τίποτε απολύτως για τις σοβαρές δολοφονικές απειλές και τις δημόσιες ομολογίες ναζιστών, όπως αυτός εδώ ο εγκωμιασμός δολοφονικών επιθέσεων στο facebook (σε screen-shot):

Greek neonazi boasting about his anti-foreigner knife in f.b.
Greek neonazi boasting in public about his dedicated… immigrant-killing knife (facebook screen-shot)

(υπάρχουν κι άλλες δημόσιες φωτό του ίδιου ΕΠΩΝΥΜΟΥ προσώπου, ζωσμένου με… πιστόλια και μαχαίρια, στη σελίδα του…)

…ή όπως αυτή η δημόσια ομολογία ενοχής που καυχιέται για το σπάσιμο μαγαζιού αφρικανών:

ΟΜΟΛΟΓΙΑ [Ενας αράπης που του σπάσαμε το μαγαζί]
ΟΜΟΛΟΓΙΑ [Ενας αράπης που του σπάσαμε το μαγαζί]
Περισσότερα γι’ αυτή την υπόθεση εδώ: Νεοναζί, ενεργό μέλος της Χ.Α. ο δήθεν “κάτοικος”

________________

ADDENDUM 2: Η Χρυσή Αυγή χτυπάει και Ελληνες

Προχθες (5/10/2012) ομάδα Χρυσαυγιτών στο Λαύριο κακοποίησε άσχημα δύο Πακιστανούς που εργάζονται σε πλυντήριο αυτοκινήτων, όπως αναφέρει ανακοίνωση του «Εργατικού Κέντρου Λαυρίου»:

…Συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι γύρο στις 3:30 ένα αυτοκίνητο κλειστού τύπου ΒΑΝ με καλυμμένες τις πινακίδες σταμάτησε μπροστά από ένα πλυντήριο αυτοκινήτων στην συνοικία Νεάπολη όπου εργάζονται 2 συνάδελφοι από το Πακιστάν. Βγήκαν από το αυτοκίνητο γύρω στα 10 άτομα με μπλούζες της Χρυσής Αυγής, με ρόπαλα και λοστούς και χτύπησαν τους συνάδελφους, με αποτέλεσμα τον έναν να τον στείλουν στο νοσοκομείο με ανοιγμένο το κεφάλι σπάζοντας ότι βρήκαν μπροστά τους. Αμέσως μετά την εγκληματική αυτή ενέργεια τράπηκαν σε φυγή.

Αυτοί είναι οι χρυσαυγίτες, εγκληματίες άνθρωποι της εργοδοσίας, δειλοί, που χτυπάνε ανυπεράσπιστους μετανάστες. Αυτοί είναι που επώαζονταν χρόνια τώρα, στον χώρο του υποκόσμου και εμφανίζονται σήμερα ως δολοφόνοι με την ανοχή του αστικού κράτους.

Σήμερα χτυπάνε τους μετανάστες, αύριο θα χτυπάνε τους Έλληνες, γιατί αυτή είναι η φύση των φασιστών η βία πάνω στους εργάτες για την συνέχιση της κερδοφορίας των μονοπωλίων, στο όνομα της καθαρότητας της φυλής.

Ευθύνες, βαραίνουν και την αστυνομία που ενώ έγινε μια δολοφονική επίθεση από μια συμμορία, με αυτοκίνητο με καλυμμένες πινακίδες, δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να συγκεντρώσει τα στοιχεία από το σημείο του συμβάντος, όταν για να φύγει ένα αυτοκίνητο από το Λαύριο υπάρχουν μόνο δύο δρόμοι και θα μπορούσε κάλλιστα να τους μπλοκάρει και να κάνει τουλάχιστον την προσπάθεια να βρει τους υπεύθυνους της δολοφονικής επίθεσης…

Η ανακοίνωση επισημαίνει (σωστά) ότι «αύριο θα χτυπάνε τους Έλληνες». Όμως οι νεοναζί ΗΔΗ χτυπάνε και Έλληνες

Βίαιες επιθέσεις της Χ.Α. κατά Ελλήνων, γίνονταν όμως και αρκετά χρόνια πριν, π.χ. στην «υπόθεση Περίανδρος».

Εκτενές ρεπορτάζ της υπόθεσης Περίανδρος έγινε από τον «Ιό» ΕΔΩ και μία σύντομη σταχυολογία καυτών παραθέσεων του ίδιου ρεπορτάζ υπάρχει ΕΔΩ. Επανειλλημένα ξεσκεπάστηκαν και οι στενές σχέσεις της οργάνωσης με την Αστυνομία, όπως (εναλλακτικά) αποκαλύπτεται και στο άρθρο του «Πολιτικού Καφενείου» ΕΔΩ (αν έχετε πρόβλημα… προκατάληψης κατά του «Ιού», όπως δυστυχώς έχουν οι περισσότεροι «πατριώτες αριστεροί» ). Ορίστε αποσπάσματα του τελευταίου:

[…]

H Αστυνομία τούς προμήθευε ασυρμάτους και κλομπς

Απόσπασμα από το «άκρως απόρρητο» έγγραφο (από 10-12-1999) της ειδικής ομάδας της ΕΛ.ΑΣ. με «πληροφορίες» για τη δράση της «Χρυσής Αυγής» και «ενέργειες για τη σύλληψη του Ανδρουτσόπουλου Αντωνίου» 

Οι μυστικοί αστυνομικοί κατάφεραν να συγκεντρώσουν τις εξής ενδιαφέρουσες πληροφορίες στις επαφές που είχαν με τα τρία πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής που είχαν εγκαταλείψει την οργάνωση γιατί τη θεωρούσαν επικίνδυνη:

1. Η οργάνωση διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις και επαφές με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. – εν ενεργεία και αποστράτους -, αλλά και με απλούς αστυνομικούς.

2. Ο «Περίανδρος» ήταν ένα από τα πιο δραστήρια μέλη της και είχε αναλάβει τις διεθνείς επαφές και δημόσιες σχέσεις.

3. H Αστυνομία τούς προμήθευε με ασυρμάτους και κλομπς στο παρελθόν, στις μαζικές διαδηλώσεις, στις επετείους κυρίως της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αλλά και σε εκδηλώσεις του «αριστερίστικου και αναρχικού χώρου» για να εμφανίζονται ως «αγανακτισμένοι» πολίτες και να προκαλούν επεισόδια.

4. Οι διασυνδέσεις της οργάνωσης με την Αστυνομία, αλλά και του ίδιου του «Περιάνδρου», καθιστούσαν αδύνατη τη σύλληψή του!

5. Ο αδερφός του Νίκος, οργανωμένος και αυτός στη Χρυσή Αυγή, ήταν συνοδός ασφαλείας βουλευτή της N.Δ., τον οποίο συνόδευσε μάλιστα και στην κηδεία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιάννου Κρανιδιώτη.

6. Τα περισσότερα μέλη της Χρυσής Αυγής οπλοφορούσαν παράνομα…

O Δημήτρης Κουσουρής, χτυπημένος από τα χτήνη της Χρυσής Αυγής, στην Εντατική στις 16 Ιούνη του 1998


________________

ADDENDUM 3: Ο εγκωμιασμός του σύγχρονου ρατσιστή εγκληματία David Lane

David Lane (1938-2007)
David Lane

O αδιάκοπος εγκωμιασμός εγκλημάτων, οι ατιμώρητες δημόσιες απειλές και καυχησιολογίες (δηλαδή ομολογίες) συμμετοχής σε εγκλήματα, δεν περιορίζονται σε συγκεκριμμένα άτομα και σε μεμονωμένες πράξεις. H Χρυσή Αυγή, αποδεδειγμένα θεωρεί το ρατσιστικό έγκλημα σαν θεμιτό μέσο ή στόχο και μέσα στην ιδεολογική της ατζέντα (κάτι που βέβαια αρνείται δημόσια, μηνύοντας οποιονδήποτε τη χαρακτηρίσει «εγκληματική«). Αλλά αυτό δεν το έδειξε μόνο μέσω της αδιάκοπης προβολής της παλιών Γερμανών ναζί του Τρίτου Ράϊχ. Το έκανε και για σύγχρονους ρατσιστές εγκληματίες. Π.χ. το επίσημο «ιδεολογικό ιστολόγιό της» δημοσίευσε (το 2010, σε ελληνική μετάφραση) το μανιφέστο του Αμερικάνου νεοναζί εγκληματία και «Λευκού Εθνικιστή» David Lane, που καταδικάστηκε σε 190 χρόνια φυλακή, για ρατσιστικούς φόνους και πέθανε στη φυλακή το 2007. Η προώθηση των ιδεών του Lane από τη Χ.Α. είναι έμμεσος αλλά σαφής εγκωμιασμός εγκλημάτων, ακριβώς σαν τα δικά της σήμερα (δύο χρόνια μετά το άρθρο).

Μπορείτε να διαβάσετε το «μανιφέστο» του φονιά David Lane, με 100% ανώνυμο σερφάρισμα (δηλαδή χωρίς καταγραφή των στοιχείων σας, i.p. address, κλπ.) στον εξής σύνδεσμο:

Αυτό το μανιφέστο, την πρώτη φορά που το διάβασα μου φάνηκε ηλίθιο και κάπως κωμικό. Με λίγα λόγια, ο βασικός λόγος που ο David Lane ήθελε να σφάζει μαύρους ήταν… μην τυχόν και ζευγαρώσουν μαζί τους τόσες πολλές λευκές, ώστε κάποτε να… εξαφανιστεί «η ομορφιά της λευκής γυναίκας» από τη Γη(!) (ή, μπορεί και να είχε ο ίδιος… πολύ μικρό πέος, δεν ξέρω -χαχαχα). Ομως με απόλυτη συνέπεια, αυτές οι ηλίθιες ιδέες οδήγησαν τον Ντέηβιντ Λαίην και σε ρατσιστικά εγκλήματα, που περιγράφονται συνοπτικά εδώ, μαζί με τις καταδίκες του:

________________

ADDENDUM 4: Προπαγάνδα της Χ.Α. υπέρ της Εξόντωσης των Ψυχικά Πασχόντων και των Αναπήρων

Αυτή η καταγγελία είχε γίνει από παλιά, αλλά… λίγος κόσμος έδινε σημασία, αρχικά. Ισως γιατί μόνο με προσεκτική ανάγνωση, ενός… περίεργου άρθρου (στο «Οικολογικό blog» της Χ.Α.) γινόταν αντιληπτό το ανατριχιαστικό του περιεχόμενο: Προπαγάνδα υπέρ της εξόντωσης των ψυχικά ασθενών και των αναπήρων! Ακριβώς όπως και στο Τρίτο Ράϊχ, όπου οι μέθοδοι εκτέλεσης δοκιμάστηκαν σε χιλιάδες ψυχικά ασθενείς και αναπήρους, πριν εφαρμοστούν σε Εβραίους, Τσιγγάνους, κ.ά. Η ναζιστική Τεχνολογία θανάτου τελειοποιήθηκε έτσι, από την «πρωτόγονη» χρήση αερίων εξάτμισης μέσα σε «υγειονομικά φορτηγά», μέχρι την τελική «βιομηχανική εξόντωση«,σε θαλάμους με αέριο Zyklon Bτην ύπαρξη των οποίων… αρνήθηκε ο Μιχαλολιάκος (σε τηλεοπτική συνέντευξη) όπως αρνήθηκε και την ύπαρξη φούρνων στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης!
Πιο πρόσφατα, η καταγγελία αυτής της ύπουλης προπαγάνδας (που προετοιμάζει το έδαφος για την αποδοχή της εξόντωσης των ψυχικά ασθενών και των αναπήρων) αναπαράχθηκε από περισσότερα blog και σοβαρά site, όπως της «Επιτροπής Ενάντια στο Χρέος» (CADTM) στο άρθρο «ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΨΥΧΙΚΑ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚHΝΙΟ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ«, που παραθέτει και ενδιαφέροντα Ιστορικά στοιχεία. Π.χ.
…Διαβάζουμε στη χαρακτηριστική αφίσα του 1938 : «60.000 μάρκα (Reichsmarks) είναι το ποσό που κοστίζει στην λαϊκή κοινότητα, στη διάρκεια της ζωής του, αυτό το άτομο που πάσχει από κληρονομική μειονεξία. Αγαπητέ συμπολίτη αυτά είναι και δικά σου χρήματα. Διάβασε το «A New People» το μηνιαίο περιοδικό του «Γραφείου για την φυλετική πολιτική» του NSDAP
Το αρχικό «περίεργο άρθρο», που είχε αναδημοσιεύσει η Χρυσή Αυγή, ήταν του σεσημασμένου Γαλλο-καναδού ρατσιστή Jacques Baugé-Prévost, που καταγγέλθηκε για νεο-ναζιστικές θέσεις το 1997. Μία εκτενής έρευνα για το ποιόν του αναφέρει:
«Le 14 mai 1997, le journaliste André Noël du quotidien La Presse met à jour les liens étroits du président de l’Ordre des naturothérapeuthes du Québec, Jacques Baugé-Prévost, avec les thèses néo-nazies…»
(Στις 14 Μαΐου 1997, ο δημοσιογράφος André Noël La Presse ενημερώνει για τους δεσμούς του Προέδρου του «Τάγματος Φυσικο-θεραπείας του Κεμπέκ» Jacques Baugé-Prévost, με νεο-ναζιστικές θέσεις).
Το άρθρο του ρατσιστή Jacques Baugé-Prévost στο «Οικολογικό blog» της Χρυσής Αυγής μπορείτε να το διαβάσετε (αν… αντέχετε) και με ανώνυμο surfing στον εξής σύνδεσμο:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κανονικά, θα έπρεπε να είχαν γίνειι ξεχωριστές αναρτήσεις για κάθε ένα από αυτά τα θέματα, χωριστά (ADDENDUM 1, 2, 3, κλπ.) αλλά αποφάσισα να μείνουν όλα μαζί εδώ, σαν πακέτο, έτσι ώστε να αυξηθεί και η συνολική ισχύς τους σαν επιχειρήματα (π.χ. αν έχετε ανάγκη στοιχείων σε συζήτηση με… ανίδεους, κλπ). Ταυτόχρονα όμως, έφτιαξα και «τοπικούς συνδέσμους», που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει για κάθε θέμα αυτής της ανάρτησης, χωριστά,

 • Σε πολλούς συνδέσμους που ακολουθούν, καταγράφονται εγκληματικές πράξεις της Χρυσής Αυγής, διασταυρωμένες και με άλλες πηγές, που ελάχιστα ή καθόλου αναφέρθηκαν στα ΜΜΕ.
 • Αυτά τα συμβάντα διαδόθηκαν, βέβαια, στο διαδίκτυο, αλλά σε σχετικά περιορισμένη κλίμακα, αν τα συγκρίνουμε με την τεράστια έκταση διάδοσης φημών π.χ. για (συνήθως ανύπαρκτα) «μουσουλμανικά εγκλήματα» στην Ελλάδα. Αυτό το φαινόμενο, οφείλεται και στο ότι μεγάλης κυκλοφορίας blog και site σήμερα ελέγχονται ή επηρεάζονται σοβαρά από νεοναζιστές.
 • Π.χ. το blog «Εγκληματικότητα» (www.eglimatikotita.gr), που (σε προηγούμενο σχόλιο αυτού του blog, ΕΔΩ) αποδείχτηκε ότι ανήκε αρχικά στον νεοναζιστή Απόστολο Σουκαρά(ναι, εκείνον που περιέθαλψαν κάποτε με στοργή τα… ΜΑΤ). (Αργότερα βέβαια, προστέθηκαν κι άλλοι διαχειριστές στο blog «Εγκληματικότητα», χωρίς όμως ποτέ να φύγει ο Σουκαράς).

___

Σύνδεσμοι σε παρεμφερή άρθρα:


Enhanced by Zemanta

20 comments

 1. Omadeon, στο τελευταίο κομμάτι της μετάφρασης έβαλες κατά λάθος τη δική μου ενώ πρέπει να βάλεις του/της Ανφάν που είναι η σωστή. Ευχαριστώ για την αναφορά.

  • Ευχαριστώ κ.κ.

   Πιστεύω ότι τώρα διορθώθηκε, αν και… ζαλίστηκα στη συναρμολόγηση όλων των τμημάτων (χεχε) και θα σε παρακαλούσα να το ελέγξεις πάλι.

   Η αγγλική εκδοχή του άρθρου (που βρήκα χθες) φαίνεται πάντως πως είναι πλουσιότερη σε κείμενο και με σποραδικά διαφορετική διατύπωση. Είναι όμως του ίδιου του συγγραφέα κι έτσι την άφησα όπως είναι.

 2. Mια διόρθωση: η ΧΑ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 έλαβε ποσοστό 7% και εξέλεξε 18 βουλευτές – 21 έδρες πήρε στις προηγούμενες εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 (όχι πως μαγαρίζει λιγότερο την χώρα). Και μια ένσταση για το ΝΕΟ-ναζί: τι διαφορά έχει;

  Το link και η περιγραφή που δίνεις πάνω-πάνω αναρτήθηκαν σε σχόλιο στου Ροΐδη.
  Κομπλιμέντα δεν χρειάζεσαι 🙂

  • μια ένσταση για το ΝΕΟ-ναζί: τι διαφορά έχει;

   χμ… αν σε κατάλαβα καλά,
   εννοείς TI διαφορά έχει ο νεο-ναζί από τον νεοναζί [μια λέξη] και από τον ναζί [σκέτο, χωρίς… ζάχαρη] 🙂

   Η απάντηση είναι… [1] καμμία διαφορά μεταξύ νεοναζί και νεο-ναζί (φυσικά) αλλά…
   σημαντική διαφορά από τους (παλιούς) ναζί, του Β’ Παγκόσμιου πολέμου, κλπ.
   που είχαν σαφέστατα πολύ διαφορετική νοοτροπία (αλλά και περιβάλλον και ιστορικές συνθήκες).

   Για το ποσοσό της ΧΑ και τους βουλευτές της (21 αντί του σωστού 18) έχεις δίκιο, μου ξέφυγε κι εμένα, αλλά…
   φυσικά ήταν λάθος του αρχικού αρθρογράφου (σε 2 γλώσσες).
   (και διορθώθηκε)

   Στον Ροϊδη έβαλα σύνδεσμο σε σημαντικό παλαιότερο ποστ του, που είχα αμελήσει να συζητήσω ή να κάνω χρήση των στοιχείων του.
   Αν εννοείς ότι υπήρχε ήδη άλλος σύνδεσμος, σόρυ για τον πλεονασμό.

   Κομπλιμέντα δεν χρειάζομαι αλλά… εποικοδομητική κριτική και positive feedback ναι ! 🙂

  • Εγιναν κι άλλες μικρο-διορθώσεις, π.χ. το Baugé σαν επίθετο είχε γραφτεί κάπου λανθασμένα πρώτο, κλπ.

 3. «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΡΟΔΟΥ» ΠΥΡΗΝΑΣ (Περιφερειακή οργάνωση Δωδεκανήσου)
  http://goo.gl/NjqqM

  ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ
  Tι είναι ο Εθνικοσοσιαλισμός

  Η απάντηση στο ερώτημα τί είναι Εθνικοσοσιαλισμός, φαντάζει τόσο δύσκολη να γραφεί όσο εύκολη να κατανοηθεί! Σίγουρα πάντως δεν είναι απλό να περιγράψεις με διαδυκτιακό λόγο, μια Κοσμοθεωρία και Βιοθεωρία όπως είναι ο Εθνικοσοσιαλισμός. Εν τούτοις, θα προσπαθήσω μια ψηλάφηση της Ιδέας αυτής, πέρα από παραφιλολογίες που αναπτύχθηκαν μετά την ήττα του Άξονος. Άλλωστε, ο Εθνικοσοσιαλισμός, ως σύστημα διακυβερνήσεως όπως εφαρμόστηκε στο Γ’ Ράιχ, δεν είναι μόνο τα χρόνια του Πολέμου – η υπόθεση του οποίου είναι μια άλλη δραματική ιστορία για την οποία ευθύνονται πολλοί – αλλά και τα χρόνια προ του πολέμου… για τα οποία λίγα λέγονται από τους πληρωμένους διαμορφωτές της «κοινής γνώμης».

  60 χρόνια έχουν περάσει από την ήττα της Εθνικοσοσιαλιστικής Γερμανίας, από την ατυχή έκβαση του δραματικού αγώνος εναντίον της τρισάθλιας εκείνης μπολσεβικικο-καπιταλιστικής συμμαχίας. Το ότι υπάρχει ενδιαφέρον και πάλι παγκοσμίως για τον Εθνικοσοσιαλισμό, αποδεικνύει ότι δεν πέτυχε η υστερία και η δαιμονοποίηση που επιχειρήθηκε από τους εχθρούς του. Τελικώς, ο Εθνικοσοσιαλισμός επέζησε της φωτιάς του πολέμου και της θύελλας του διασυρμού. Και αυτό, διότι – όσο κι αν προσπάθησαν οι φορείς της παρακμής – επιζεί ακόμη εντός της Λευκής Φυλής το ένστικτο για Υγεία, Δύναμη, Ομορφιά, Πνευματικότητα! Και εφ΄ όσον αυτό το ένστικτο παραμένει ζωντανό στη Γη των Πατέρων μας, η δύναμη του Εθνικοσοσιαλισμού θα παραμένει ακατάλυτη – έστω και ασυνειδήτως…

  … … …
  Έγινε όμως λόγος για τη Λαϊκή Κοινότητα. Το πώς την αντιλαμβάνεται ο Εθνικοσοσιαλισμός, διατυπώνεται ξεκάθαρα στο Mein Kampf του Α.Χίτλερ: ως το μόνο αληθινό περιβάλλον του ανθρώπου και την προέκταση της προσωπικότητός του. Η έννοια του Λαού είναι πρώτιστα έννοια μιας φυλετικής κοινότητος. Είναι η ηθική, αλλά και βιολογική, διεύρυνση της οικογένειας. Το άτομο δεν είναι μόνο του – ως περιφερόμενη μονάδα, όπως θέλει να τον βλέπει ο αστικός δημοκρατικός φιλελευθερισμός (ή καπιταλισμός) και ο προλεταριακός μαρξισμός ή ο αναρχισμός. Ανήκει στο λαό του. Η ζωή του αναμειγνύεται με τη ζωή του Συνόλου, όχι μόνο του παρόντος, αλλά και του παρελθόντος και του μέλλοντος. Είναι μέρος ενός αιμάτινου ποταμού που ρέει στο ιστορικό γίγνεσθαι. Κατά συνέπεια, στον προσδιορισμό της Λαϊκής Κοινότητος, το άτομο παρατείνεται και επεκτείνεται μέσω της πολλαπλότητος των προγόνων και των απογόνων του, επιτυγχάνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την αθανασία (την δική του και της Κοινότητος)…

  … … …
  Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΝΤΟΣ ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ …ΑΝΤΕΞΕΙ
  (μόνο μην τους πεις ναζήδες γιατί … πληγώνονται οι κακομοίρηδες)

  • «φαντάζει τόσο δύσκολη να γραφεί»

   Ε, όπως και να το κάνουμε είναι πολύ δύσκολο σ’ έναν αγράμματο βλάκα να περι-γράψει την «κοσμοθεωρία» και «βιοθεωρία» του.

   • Ε, ναι.
    Αλλά… γι’ αυτό έχει ανάγκη τον Φύρερ του (όπως… το κινητό έχει ανάγκη το Γερμανό του)
    χαχαχα 🙂

 4. Χμμμ, οι Χρυσαυγίτες προτείνουν την εξόντωση των ψυχικά πασχόντων και των αναπήρων; Καλά, δεν φοβούνται ότι πρώτους αυτούς θα πάρει η μπάλα; Και ψυχασθενείς και νοητικά καθυστερημένοι.

  • Good point, Vrennus ! 🙂
   Μόνο που… δεν είναι η μοναδική περίπτωση τέτοιας… αυτο-αναιρούμενης αντιφατικότητας.

   Πάρε παράδειγμα την ομοφυλοφιλία, του Ερνέστου Ρεμ [*] (αρχηγού των S.A.) + μεγάλου αριθμού ηγετικών στελεχών τους.
   (τύφλα νάχει η… δική μας Ιερά Σύνοδος).
   Και μπορεί (μεν) να τους εκτέλεσε στο τέλος ο Χίτλερ (για άλλους λόγους) αλλά…
   ο Αιρετικός έχει βρει και (σχεδόν) αδιάσειστα στοιχεία, ότι…
   ο ΙΔΙΟΣ ο Χίτλερ ήταν ομοφυλόφιλος ! (ή τουλάχιστον bisexual, για μια περίοδο).

   Τα στοιχεία που βρήκε ο Αιρετικός τα είχα ελέγξει κι εγώ, κι είμαι 99% σίγουρος.

   Αποδεδειγμένη επίσης ήταν και η ομοφυλοφιλία του Αυστριακού νεο-ναζιστή ηγέτη Χάϊντερ.
   http://www.nytimes.com/2008/10/23/world/europe/23iht-austria.4.17205778.html

   Ε, τώρα…
   Xρειάζεται να αναφέρω τους χιλιάδες κρατουμένους gays στα στρατόπεδα θανάτου (με το ανάποδο ροζ τρίγωνο)? :mrgreen:

   ____________
   [*] http://en.wikipedia.org/wiki/Ernst_Rohm#Death

   John Toland noted that Hitler had long been privately aware that Röhm and his SA associates were homosexuals; although he disapproved of their behaviour, he stated that ‘the SA are a band of warriors and not a moral institution’.

   • Ας λάβει υπ’ όψιν του και αυτό το βιβλίο:

    http://jungle-report.blogspot.gr/2012/03/blog-post_29.html#comment-484736577
    «The Pink Swastika: Homosexuality in the Nazi Party»
    By Scott Lively and Kevin Abrams
    (Keizer, Oregon: Founders Publishing Company, 1995)
    .
    THE HOMOSEXUAL ROOTS OF THE NAZI PARTY
    […] As many as 6,000 of the approximately 10,000 “pink triangles” died in the work camps, but few, if any, were gassed in the death camps. Some of those who died met their deaths at the hands of homosexual Kapos (“trustees”) and guards of the SS. At first glance it is difficult to understand why the homosexual leaders of the Nazis would persecute other homosexuals on the basis of their sexual behavior. We alluded, in the matter of the Sex Research Institute, to the fact that the homosexual movement in Germany was divided into two diametrically opposed camps which some have called the “Fems” and the “Butches.” These terms are common among homosexuals today, as is the disdain “Butches” feel for “Fems.”
    A researcher of the homosexual movement Gordon Westwood writes that masculine homosexuals “deplore [effeminate] behavior,” many considering effeminate homosexuals “repulsive” (Westwood:87). Another researcher, H. Kimball Jones, reports that reaction to “Fems” is often violent in the general homosexual community. “[They label them] ‘flaming faggot’ or ‘degenerate fag,’” with one homosexual exclaiming, “You know, I loathe these screaming fairies” (H.K.Jones:29). Jay and Young’s 1979 examination of the American homosexual movement, The Gay Report, contains numerous personal statements by masculine homosexuals critical of effeminacy. “Fem behavior can be vicious and destructive, demeaning to women and gay men,” says one. Another asserts, “To me someone who is ‘femme’ is a self-indulgent…petty, scheming, gossipy gay being whose self-image has been warped and shaped by unfortunate family situations” (Jay:294ff).
    The most hostile to “Femmes” are precisely those homosexuals who deem themselves the most “masculine.” In The Homosexual Matrix, C.A. Tripp writes that “[f]ar to the other extreme, there are a number of utterly masculine, sometimes supermasculine homosexuals….They are obses- sed with everything male and eschew anything weak or effeminate….Unquestionably they represent the epitome of what can happen when an eroticized maleness gains the full backing of a value system that supports it” (Tripp:92). Cory and LeRoy, in their detailed discussion of homosexual culture, describe the scene in a typical American “leather bar” [..]

    Ολο το βιβλίο εδώ (HTML ή PDF)
    http://www.defendthefamily.com/pfrc/books/pinkswastika/

    To άρθρο της wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/The_Pink_Swastika

    Σημ.: Στο link που δίνω το βιβλίο το βιβλίο διατίθεται για δωρεάν κατέβασμα
    (μιας που τελευταία τα free downloads είναι προβληματικά).
    Παρακαλείσθε όπως αγνοήσετε τα υπόλοιπα 🙂

    • Πάρα πολύ ενδιαφέρον, το είχα ξανασυναντήσει παλιά και το κατέβασα κιόλας,
     αλλά… το βιβλίο το βαρέθηκα (τότε) γιατί είναι μάλλον υπερβολικό
     (και πολύ χριστιανόπληκτο, καθώς και «ομόφοβο»).

     (τώρα που το ξανα-είδα μου φάνηκε πολύ πιο ενδιαφέρον…)

     Πάντως, η ψυχολογία του φασισμού και του ναζισμού ,
     ασφαλώς έχει μπόλικο ομο-ερωτισμό, είτε φανερό, είτε (συνήθως) βαθιά κρυμμένο.
     π.χ.
     Σε όποιο βίντεο κι αν δεις, με μουσική εκδήλωση χορού νεοναζί,
     απουσιάζουν σχεδόν εντελώς οι γυναίκες (αναλογία κάτω από 1% γυναίκες).

     Το θέμα της ομοφυλοφιλίας-στο-ναζισμό ενέπνευσε και το γνωστό σατιρικό blog
     http://xrysipsoli.wordpress.com 🙂

     (πού’ ναι εκείνα τα λινκ που είχε βρει ο Αιρετικός για τον Χίτλερ? χμ…)

     • Το διάβασα όλο, θενκς…

      Χρήσιμο άρθρο, που αποκαθιστά κάποιες ισορροπίες κρίσης,
      π.χ. δεν είναι μόνο ανδροκρατούμενα τα νεοναζιστικά και ακροδεξιά κινήματα.
      Πολλά σωστά επισημαίνει το άρθρο για το ρόλο των γυναικών μέσα σ’ αυτά.

      ΔΕΝ μου άρεσε ο υποτίτλος που περιγράφει το νεοναζισμό και την ακροδεξιά σαν «αμφιλεγόμενη ιδεολογία».
      Καθιστά την αξία του ίδιου του άρθρου κάπως… αμφιλεγόμενη.

      (π.χ. αναρρωτιέμαι πόσο καταφέρνει να νομιμοποιήσει ηθικά όσα φαινομενικά επικρίνει.
      Και… σιγά τις επικρίσεις! Πολύ… λάϊτ τις βρήκα, σε κάποια σημεία)

      Πολύ πλάκα έχει το εξής εδάφιο, κοντά στην αρχή του άρθρου

      ο πιο γνωστός, αλλά καθόλου αναγνωρίσιμος, ισπανός δημοσιογράφος, ο Αντόνιο Σάλας. Ο Αντόνιο κυκλοφορεί με μαύρη κουκούλα και λαμβάνει υψηλά μέτρα προστασίας. Εχει εντρυφήσει αρκετά στις γυναίκες της Aκρας Δεξιάς και ειδικά της πιο εξτρεμιστικής εκδοχής της – έζησε μαζί τους επί έναν χρόνο. Φανατικός οπαδός της συμμετοχικής δημοσιογραφίας, διείσδυσε σε μια ομάδα σκίνχεντ γύρω από τη Ρεάλ Μαδρίτης, κατέγραψε τη ζωή τους και στη συνέχεια εξέδωσε ένα βιβλίο, στη βάση του οποίου στοιχειοθετήθηκε ένα πολύ βαρύ κατηγορητήριο για αυτούς.
      […]
      Σε μια άλλη έρευνά του για το τράφικινγκ, ο ίδιος εκτιμά ότι στα συμπεράσματα που έβγαλε καταγράφεται η επιτομή της υποκρισίας της Ακρας Δεξιάς: «Ανακάλυψα ότι οι ηγέτες πολιτικών κομμάτων της Ακρας Δεξιάς, όπως το España 2000, το Fuerza Nueva κτλ., τα οποία οργανώνουν την πολιτική τους ενάντια στη μετανάστευση, ήταν την ίδια στιγμή οι διευθύνοντες και υπεύθυνοι οργανώσεων όπως η ANELA (η ισπανική ομοσπονδία των οίκων ανοχής), στους οποίους σε ποσοστό 96% εργάζονται γυναίκες που εκδίδονται στην Ευρώπη και προέρχονται από τη Ν. Αμερική, την Αφρική, την Ασία κ.α. Για τις γυναίκες σκιν ήταν ιδιαίτερα σκληρό να ανακαλύψουν ότι οι πολιτικοί ηγέτες τους βασίζουν την ιδεολογία τους στον αγώνα ενάντια στους μετανάστες, την ίδια στιγμή που πλουτίζουν από τις μετανάστριες τις οποίες διακινούν στην Ευρώπη για τα μπουρδέλα τους».

      Ωστόσο, οι ψυχολογικού τύπου αναλύσεις καταντάνε μονοδιάστατες,
      «ψυχολογίστικες», όπως και οι μονομερείς αναλύσεις βάσει φύλου, κλπ.

      Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τη σχέση του φασισμού με το μεγάλο κεφάλαιο,
      ιστορικά πολύ σημαντική στην προπολεμική Γερμανία.

      Για πρώτη φορά εδώ και καιρό, πάνω στο θέμα,
      βρήκα καλό και χρήσιμο ένα άρθρο του… Ριζοσπάστη:
      http://www1.rizospastis.gr/storyPlain.do?id=5221801

      Σχεδόν κανένας Γερμανός κροίσος και υποστηρικτής των ναζί δεν πειράχτηκε, μετά τον πόλεμο.
      Τον ίδιο τον Χίτλερ τον στήριξαν όλοι οι μεγάλοι βιομήχανοι, έριξαν τεράστια ποσά στο ταμείο του κόμματός του.
      Σαφέστατα τους συνέφερε, αφού τους πρόσφερε ένα πειθαρχημένο εργατικό δυναμικό
      (κι αργότερα φτηνή εργασία κρατουμένων).

      Πολύ ελάχιστη απο-ναζιστοποίηση έγινε στη Γερμανία μετά τον πόλεμο…
      (Τα ήξερα αυτά κι από άλλες πηγές αλλά το άρθρο του Γκίκα βοηθάει μια πιο ολοκληρωμένη σύνοψη).
      π.χ.
      Ο Γκέλεν (εγκληματίας πολέμου που καταζητούσαν οι Σοβιετικοί για εγκλήματα στο Ανατολικό Μέτωπο)
      πήρε άφεση αμαρτιών από τις ΗΠΑ και τοποθετήθηκε επικεφαλής της νέας Υπηρεσίας Πληροφοριών της Δ. Γερμανίας.
      Η Αννα Ράϊτς, ναζίστρια πιλότος και «σταρ» του ναζισμού πήρε κι αυτή άφεση. Eπισκέφτηκε το 1961 τον Κέννεντυ.

      Και (αν τα συνδέσουμε με το πρώτο άρθρο)
      δεν απορώ καθόλου που οι σημερινές ναζίστριες αναπολούν σαν πρότυπα τους παππούδες τους.
      Οι μεν Γερμανίδες τους χιτλερικούς, οι δε Ελληνίδες τους ταγματαλήτες παππούδες τους.

      Οι οικονομικές αναλύσεις βοηθούν και να καταλάβουμε ΠΩΣ στην Ελλάδα η Χρυσή Αυγή ίσως είναι «ορεκτικό» και για πολύ πλούσιους, ή ορισμένους από αυτούς (δεν ξέρω) που θέλουν να τη χρησιμοποιήσουν όπως οι παλιοί Γερμανοί βιομήχανοι το κόμμα του Χίτλερ. Με αποτέλεσμα (φυσικά) ΚΑΙ την ενίσχυση της Χ.Α. (που ήδη βλέπουμε παντού).
      Ατυχώς γι’ αυτούς, βέβαια, η πλήρης διάλυση της χώρας μας
      εξυπηρετεί περισσότερο το διεθνές μεγάλο κεφάλαιο παρά… τους ίδιους.

      Κι ένα τελευταίο.
      Από το άρθρο του Ριζοσπάστη μαθαίνουμε ότι ο όμιλος Κρουπ έχει 700 θυγατρικές σε όλο τον κόσμο.
      Οι παρανοΪκοί εθνικιστές και ναζιστές βλέπουν παντού, πίσω από κάθετι, ΜΟΝΟ Εβραίους.
      Ε, αναρρωτιέμαι αν θα τους ταρακούναγε, το ότι θάπρεπε να αρχίσουν τώρα να ψάχνουν…
      ΚΑΙ για (φιλο-)ναζιστές υπερ-πλούσιους «Αριους». 🙂

     • Επειδή δεν έχω Ελληνική γραμματοσειρά (γράφω μέσω Google) θα είμαι τηλεγραφικός:
      1) “αμφιλεγόμενη ιδεολογία”. Προφανώς γνωρίζεις την ραγδαία άνοδο του ναζισμού (καλυμμένου και ακάλυπτου, και χωρίς NEO- αυτή είναι μια ταξινόμηση που βοηθά περισσότερο την μελέτη αλλά δεν αφορά την ουσία που είναι απολύτως η ίδια κι απαράλλαχτη, συμπυκνωμένη στο «ιδεολογικό» ξερατό της Ρόδου). Η χρυσή συμμορία πλησιάζει τα τριάντα χρόνια ζωής, δεν είναι χθεσινό φαινόμενο, όπως ακριβώς τα παρόμοιά της σε Ρωσία, ΕΕ, Αμερική και αλλού. Κέρδισαν δηλαδή μια ανησυχητικά μεγάλη λαική μάζα (και ας μην εξετάσουμε εδώ τα γιατί) φτάνοντας σε σημείο να καταξιωθούν το «αμφιλεγόμενο» για πράγματα που πριν σαράντα-εξήντα χρόνια λ.χ ήταν αυτονόητα και αρνητικά κατοχυρωμένα, ο ορισμός του ναζισμού για παράδειγμα (για να βάλω μια τελεία).
      Το άρθρο είναι ό,τι πρέπει για ένα magazino που απευθύνεται σε όλους με εύπεπτο και σύντομο τρόπο. Με τις ατέλειές του βέβαια, τις ελλείψεις και τα λάθη του.
      2) Οσον αφορά το περιληπτικό επίσης άρθρο του «Ρ», συγνώμη, αλλά από το «Τμήμα Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ» δεν θα πάρω τίποτα, τουλάχιστον μέχρι να αποσαφηνιστεί η σιωπή του για την υπόθεση Μέρτεν και τον εμπλεκόμενο σε αυτή «εθνάρχη». Και βλέπουμε.
      3) Eίναι πολλά που θα μπορούσαμε να συζητάμε με τις ώρες, αλλά θα καλύψουμε ελάχιστα μέσω σχολίων σε ένα blog. Μπορούσαμε να αναφέρουμε τον Mengele, την BAYER, τις φαρμακοβιομηχανίες και το ασφαλιστικό, …, όλα έχουν σχέση με το θέμα. Αλλά ας αφήσουμε και τίποτα για αύριο και μεθαύριο …
      4) Ας τελειώσω με το θέμα που άρχισα . Τα χρήματα για τις προεκλογικές εκστρατείες που βρέθηκαν; δεν θα μάθουμε ποτέ φίλε μου για να το αποδείξουμε, υποψιαζόμαστε ωστόσο πόσα αυγά γέννησε το πολυταξιδεμένο σε πολλές χώρες φίδι

     • Στο [4] ξέρουμε καλά ποιοί χρηματοδότησαν επανειλλημένα τη Χ.Α. = η Νέα Δημοκρατία (σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες). Φυσικά δεν μάθαμε ΟΛΗ την αλήθεια κι ούτε πρόκειται, μάλλον…

      Στο [2] δεν κατανοώ ΤΙ εννοείς με «σιωπή για την υπόθεση Μέρτεν» (του ΚΚΕ) -πληζ εξπλαίην (χεχε). Κατά τα άλλα, το «τμήμα ιστορίας του ΚΚΕ» είναι μεν για-τα-μπάζα αν θες να μάθεις κάτι για τον Στάλιν ή τις διώξεις Ποντίων από τον ίδιο, αλλά… σε άλλα θέματα είναι χρήσιμο (όπου δεν έχει συμφέρον να αλλοιώσει κάτι). Ο Γκίκας, εν προκειμένω, είναι μάλλον γνωστός για τις πατάτες του περί Στάλιν αλλά τα… βραστά κολοκυθάκια (κονσέρβας) που σέρβιρε στο άρθρο που λίνκαρα είναι υγιεινά και δεν με πειράζει νάχουν… παπαρήγανη. 🙂 (ΠΟΥ να μαγειρεύω τώρα…)

      Κοντολογίς, από ΟΛΕΣ τις πηγές κάτι μπορούμε να πάρουμε, αν αξίζει τον κόπο. Το αντίθετο θάταν εθελοτυφλία (όπως εκείνη κάποιων «πατριωτών» που μισούν τόσο πολύ τον «Ιό» ώστε απορρίπτουν ΚΑΙ το τεράστιο χρήσιμο έργο του, κι ας μην αφορά τις δικές τους εμμονές ή τις… υπερβολές που κάνει μερικές φορές ο Κωστόπουλος).

      Στα υπόλοιπα συμφωνώ απόλυτα…

      Φαντάζομαι θα είδες και το νέο ποστ. Αφήνω σύνδεσμο για άλλους (που μπήκαν εδώ χωρίς να το προσέξουν)
      https://omadeon.wordpress.com/2012/10/09/angela-merkel-anthem-v2/

     • Το θέμα είναι ο Merten και το …παρά-θεμα ο ΚΚ, η πρακτική και το παρελθόν του.
      (η νομιμοποίηση του ΚΚΕ δεν ταιριάζει πουθενά …).
      Θα σου δώσω ένα «ανώδυνο» link κι εσύ θα βρεις τα υπόλοιπα
      (παρακαλώ να διαβαστεί προσεκτικά)
      http://goo.gl/j2E6l

      Φυσικά η παράγραφος απουσιάζει από την Ελληνική «μετάφραση»
      http://goo.gl/a4npt

     • Νομίζω πως κατάλαβα απόλυτα…

      Φυσικά θα αρχίσουν να φωνάζουν για αντι-κομμουνισμό αν τους πούμε ευθέως ΤΙ σκέφτεται πολύς κόσμος για το θέμα…
      😉
      Παρεμπιπτόντως χθες έμαθα ότι στην Αυστρία τιμωρείται με… πρόστιμο 100 χιλ. ευρώ όποιος τολμήσει να πει τον θανόντα ΧάΪντερ… γκέη (!!!!!!)
      (ενώ στον υπόλοιπο κόσμο το ότι ήταν γκέη είναι αποδεδειγμένο και ληγμένο θέμα).

      Ε, αν πει κανείς ότι το ΚΚΕ σιωπά για τον Καραμανλή και τη βρωμιά του επειδή εκείνος το… νομιμοποίησε
      (βγάζοντας κι από τη φυλακή τους περισσότερους δικούς του αρχικά)
      δεν νομίζω ότι λέει κάτι παράλογο,
      απλώς κάτι «όχι 100% αποδεδειγμένο» (και πολύ προσβλητικό για το κόμμα).

      Ουφφφ, Προσωπικά χέστηκα βέβαια…

      Αν ήμουν ΤΩΡΑ μέλος του ΚΚΕ θα έλεγα να βγουν ΟΛΑ στη φόρα
      (σάμπως δεν διαβάσαμε και τα κατεβατά της Παπαρήγα υπέρ της… περεστρόικας και του Γκόρμπυ? -χεχε)

      ΣΙΓΑ τ’ αυγά (των αποκαλύψεων για άλλες εποχές, ακόμη πιο μακρινές)…

      Υ.Γ. έγιναν πολλά updates στο νέο ποστ με συνδέσμους (και επίσης αγγλόφωνους συνδέσμους)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s