Επωνυμολαγνεία, Εθελοτυφλία και Γκεμπελισμός από οπαδούς της ‘Θεωρίας της 2 Ακρων’ στο facebook

Η σελίδα «Πολιτικά και κοινωνικά για αθέους» στο 320px-no_facebook-svgfacebooκ (αρχικά δημόσιο γκρουπ, που κάποια στιγμή τον περασμένο Απρίλιο έγινε ιδιωτικόμαστίζεται τώρα από μια πλειοψηφία μελών με αντι-αριστερές, φιλο-μνημονιακές και (νεο)φιλελεύθερες πολιτικές απόψεις. Μέσα σε αυτή την καθόλου αντιπροσωπευτική (για το σύνολο των Ελλήνων αθέων) ανώμαλη κατάσταση, προστίθεται και το πρόβλημα ότι η σελίδα είναι ιδιωτική, δηλαδή ορατή μόνο σε μέλη της, αλλά μη-ορατή στο υπόλοιπο facebook (ή γενικά στο διαδίκτυο) καθώς και μη-προσβάσιμη από μηχανές αναζήτησης.  [Update: Δεν είμαι σίγουρος αν έδωσα με ακρίβεια τη σωστή περιγραφή εδώ, ως προς την ορατότητα της σελίδας, διότι κάποιο μέλος της χθες απάντησε ότι «είναι κλειστή, αλλά όχι μυστική σε χρήστες του Facebook«. Τέλος πάντων…]

Αρκετές (όχι όλες) τέτοιες κλειστές ομάδες (από την εποχή των κλειστών forumεκφυλίζονται σε παγίδες «ψηφιακών γκέτο», διαφόρων κλικών. Εκφυλίζονται ακόμη χειρότερα από σοβαρά λάθη διαχειριστών, π.χ. κραυγαλές μεροληψίες κατά μειοψηφούντων μελών. Σε ΑΥΤΗ την «Oμάδα Aθέων» στο facebook, ακριβώς αυτό έχει συμβεί. Εκείνοι που έχουν εξουσία (να αποδέχονται ή να διώχνουν μέλη, να σβήνουν σχόλια άλλων μελών, κλπ.) είναι στην πραγματικότητα μια μικρή νεοφιλελεύθερη κλίκα ή μικροσκοπική Ψηφιακή Χούντα, όπως αποδείχτηκε στη συζήτηση, που παραθέτω ΟΛΗ πιο κάτω (μαζί με τα λογοκριμμένα μέρη της).

 • UPDATE (22-10-2012): Μία άλλη άποψη (που σέβομαι χωρίς να συμφωνώ σε όλα) από τον e-φίλο Andreas Batsis προστέθηκε (χάριν ισορροπίας)  ΕΔΩ (click to local link)
 • UPDATE (20-11-2012): Μετά από αρκετές μέρες, επιτεύχθηκε μια αλληλο-κατανόηση, με κάποια μέλη της ομάδας που είχαν εκφραστεί με ιδιαίτερα ακραίο τρόπο, αρχικά. Αποτέλεσμα αυτής της συνεννόησης ήταν και η νέα επίγνωση του γεγονότος ότι χρειάζονται περισσότερα ξεκαθαρίσματα παρεξηγήσεων, σε προσωπικό αλλά και σε ιδεολογικό επίπεδο, μέχρι να φτάσουμε στην αντίληψη κάποιου κοινού εδάφους με ορισμένους «θερμόαιμους» που εκ πρώτης όψεως φαίνονται «νεο-φιλελεύθεροι» αλλά στην πραγματικότητα είναι περισσότερο φιλελεύθεροι παρά «νεο-«. Δυστυχώς δεν βρήκα ακόμη το χρόνο για το αναγκαίο update, που εντάσσεται και στη λογική της «επίλυσης συγκρούσεων», οπότε… σας ζητώ ΑΝ διαβάσετε όσα ακολουθούν να έχετε υπ’ όψη σας αυτή εδώ τη σημείωση, σαν αρχή…

 • UPDATE (23-10-2012):  Ο τίτλος του ποστ άλλαξε, διότι θέλω να είμαι ακριβοδίκαιος: Δεν υπήρξε «δόλος» (στο «δόλια λογοκρισία», που είχα γράφει αρχικά), αλλά… υπήρξε εθελοτυφλία, μεροληψία και εμπάθεια, που προκάλεσαν και… εκπληκτική ανικανότητα κατανόησης (των πιο απλών) λεχθέντων. Ισχύει βέβαια, ότι κάποια σημαντικά σχόλια (στην αρχή) κόπηκαν, αλλά αυτό ήταν δευτερεύον θέμα, συγκρινόμενο με την κραυγαλέα εθελοτυφλία και ανικανότητα κατανόησης λεχθέντων. Ομως ο διάλογος συνεχίστηκε μετά, χωρίς να κοπεί ΚΑΝΕΝΑ άλλο σχόλιο, ίσως γιατί η διαχειρίστρια θίχτηκε και φρόντισε να μην κάνει άλλες άστοχες παρεμβάσεις. Πιθανότατα, η ίδια νόμιζε από την αρχή πως έκανε το καλύτερο, άσχετα με τη μεροληψία της.

UPDATE (24-10-2012):  Εκ των υστέρων διαπίστωσα ότι κόπηκαν κι άλλα σχόλια, κάποιου «κυρίου» που με είχε απειλήσει με καταγγελία στην Ασφάλεια (Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος)! Στη συνέχεια καυχήθηκε μάλιστα πως ΗΔΗ το είχε κάνει. Ο προφανής σκοπός που σβήστηκαν τα ίχνη αυτών των «σχολίων» ήταν για να μην εκτεθεί το γκρουπ, δηλαδή να «βγει λάδι» σε περίπτωση που υποστώ παρενόχληση χωρίς λόγο από τις αρχές, εξ αιτίας κάποιου μέλους του. Well done.  Η «συζήτηση», που… συνεχίστηκε με μπαράζ ομαδικών επιθέσεων λάσπης, προσβολών και συνεχούς προσπάθειας γελοιοποίησης, έφτασε τα 488 σχόλια, αλλά… δεν νομίζω ότι κατάφερε το σκοπό της, η κυριαρχούσα(?) ομάδα 4-5 ατόμων . Αν γραφτείτε στο γκρουπ, μπορείτε να τη δείτε εδώ (με πετσοκομμένα όμως 5-6 σχόλια):

 • https://www.facebook.com/groups/172669316184406/285239111594092/υσικά, έχω σώσει όλη τη συζήτηση, με την εξαίρεση των φασιστοειδών απειλών για κατάδοση στην Ασφάλεια (και συνεπαγόμενο κλείσιμο αυτού εδώ του blog) που κάποιος «ανοιχτόμυαλος άθεος» δεν δίστασε να εκτοξεύσει χωρίς αιδώ, ξεπερνώντας ακόμη και το ζήλο της… Χρυσής Αυγής για τον Πάτερ Παστίτσιο! Φυσικά όχι όλοι, αλλά ΕΝΑ άτομο (με στήριξη ορισμένων της παρέας του), κάποιος Ιωάννης ##### (που δεν βρίσκω πια το προφίλ του και άλλωστε υπάρχουν πολλοί συνονόματοί του). Ο «κύριος» αυτός θεώρησε ότι η ΑΠΛΗ αναφορά του ονόματός του αποτελεί…  «αδίκημα» ικανό να μου κλείσει το blog και να με στείλει σε κελλί.
 • Στο μεταξύ, έμαθα ότι οι νέοι κανόνες του facebook απαιτούν ΟΛΑ τα προφίλ να είναι δημόσια, έτσι κι αλλοιώς!

Ε, να πάει στο διάολο αυτός ο «κύριος» Ιωάννης ####, όπως και όλοι αυτοί που τον σιγοντάρησαν (σπεύδοντας μετά και να κρύψουν τις «ακαθαρσίες του»). Κρίμα που αυτή η κατάπτυστη συμπεριφορά θεωρήθηκε OK από τους παρόντες. Η διαχειρίστρια Taty Nifli άρχισε να… στριγγλίζει κάτι, φορτώνοντάς μου… ναζιστική αντίληψη «συλλογικής ευθύνης» (είναι βιρτουόζα σε κάτι τέτοια) όταν την/τους εγκάλεσα, ενώ ταυτόχρονα (και μουλωχτά) έσπευδε να σβήσει τα  ένοχα ίχνη

Ορίστε μερικά (σπάνια) σχόλια ουσίας… μαζί με μπούρδες. Η Stela Red, στη φράση της «…μια χαρά θα συνεργαστεί ο «κύριος» με την καταγγελία…« (του Πάτερ Παστίτσιου) εννοεί εκείνον που  (καυχήθηκε πως) κάλεσε την Ασφάλεια:

Η τοποθέτηση της Stela Red, μετά από εκατοντάδες σχόλια
Η τοποθέτηση της Stela Red, μετά από εκατοντάδες σχόλια
Απάντησή μου στη Stela Red (και... μπουρδο-παρεμβάσεις άλλων)
Απάντησή μου στη Stela Red (και… μπουρδο-παρεμβάσεις άλλων)

UPDATE (24-10-2012). Η ομάδα έμαθα αργότερα ότι έχει θεσπίσει κανόνες σαβουάρ βιβρ, όπου απαγορεύεται ακόμη και η ήπια λέξη «ηλίθιε»(!). Πολύ «υψηλού επιπέδου» σαβουάρ βιβρ! Σε κλειστό (τώρα πια) χώρο διαλόγου, ελεγχόμενο από μια ομάδα 5-6 ανθρώπων με συγκεκριμμένη ιδεολογία, αλλά και με μια πλειοψηφία ομοϊδεατών που τους στηρίζει. Αυτή η «ιδιωτικοποίηση της Ελευθερίας του Λόγου» οδήγησε όμως (όπως ήταν και αναμενόμενο) και σε… εικονικά λυντσαρίσματα κάποιων άλλων διαφωνούντων στο παρελθόν, όπως… ομολογούν με… καμάρι, οι 5-6 νεοφιδελεύθεροι μπαγλαμάδες, των οποίων το «υψηλού επιπέδου σαβουάρ βιβρ» δεν φαίνεται να απαγορεύει πολύ σοβαρότερη λάσπη από το «ηλίθιε«, όπως θα δείτε στο εξής απόσπασμα:

Το "ηλίθιε" είναι βρισιά, το "τρελός" όμως είναι θεμιτό ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΠΛΟ

Ας σημειωθεί ότι… αρχικά δεν είχα κανένα λόγο ή πρόθεση να ασκήσω κριτική σε αυτή την «ομάδα αθέων» σαν σύνολο, αφού είχα (αυτο-)εξαπατηθεί να νομίζω ότι… αρκούσε η Ελευθερία του Λόγου και η ορθολογική συζήτηση για να λάμψει η αλήθεια, διακατεχόμενος από μία… αφελή ψευδαίσθηση ισοτιμίας και αλληλο-σεβασμού, έστω και μέσα σε έναν αμφιλεγόμενο κλειστό χώρο διαλόγου με περισσότερες απόψεις αντίθετες από τις δικές μου. Πολύ γρήγορα όμως (ενώ είχα ήδη αρχίσει να γράφω αυτήν εδώ την ανάρτηση) οι ψευδαισθήσεις μου διαψεύστηκαν: Διότι… επενέβη απρόσκλητο το ιδρυτικό μέλος της κλειστής ομάδας (και admin) Taty Nifli, με κραυγαλέα μεροληψία υπέρ ενός άλλου ασχημονούντος… Φασίστα-της-Επωνυμίας (ή «επωνυμολάγνου»), όχι εκείνου που «κάλεσε την Ασφάλεια». H Taty Nifli έσβησε ορισμένα «γαλλικά» σχόλιά του (που τον εξέθεταν) καθώς και μερικά δικά μου σχόλια, έτσι ώστε να επικρατήσει η ψευδής εικόνα (που ξεκίνησε ο ίδιος) ότι (δήθεν) «τον απείλησα», ενώ (για την ακρίβεια) η μοναδική «απειλή» που του είχα απευθύνει ήταν ότι θα υποστεί σκληρή κριτική σε κάποιο νέο ποστ (=αυτό ΕΔΩ το ποστ -χεχε).

 • Στο διαδίκτυο… δεν είμαστε χθεσινοί. Χρόνια τώρα, βλέπουμε τις ίδιες ασχήμιες, τα ίδια και ίδια… σε διαφορετικούς χώρους, με διαφορετικές ιδεολογίες κάθε φορά. Οπουδήποτε υπάρχει δολιότητα, μεροληψία διαχειριστών, χυδαιότητα και λάσπη, που οι διαχειριστές κρύβουν κάτω από το χαλί του moderation, έτσι ώστε να επικρατήσουν τα ψεύδη των ομοϊδεατών ή κολλητών τους, υπάρχει το ίδιο πάντα γενικό πρόβλημα, που δεν θα λυθεί αν δεν το αντιμετωπίσουμε κάποια στιγμή και με καλύτερα τεχνικά μέσα: Ποδοπάτηση της Ακεραιότητας του Ψηφιακού Διαλόγου.

To απίστευτα υβριστικό λασπο-παραλήρημα του εν λόγω ατόμου (που θυμίζει… Χρυσαυγίτη) δεν είναι προς τιμήν του βέβαια, οπότε… πιθανότατα νοιώθει πως εκτίθεται δημόσια (για αυτό ή για άλλα λάθη του). Αρχικά λοιπόν, την πρώτη φορά που του είχα πει (=ή «τον απείλησα») ότι θα υποστεί σκληρή κριτική, διευκρινίζοντας ότι θα είχε τα ίδια «κακά ξεμπερδέματα» που είχε και ο σκηνοθέτης Νίκος Ζερβός (στην ανάρτηση κριτικής ΕΔΩ) είχα σκεφτεί να… προστατεύσω το επώνυμό του από δημόσια θέα (!) (είτε το πιστεύει τώρα, είτε όχι) διότι… αν ήμουν στη θέση του θα είχα ντραπεί αργότερα. Ομως… πρόλαβε να με πει και «fake σκατόμαγκα» (εκτός από «τσογλάνι», «μουνί», κλπ.) μόνο και μόνο επειδή εκείνος είναι επώνυμος και εγώ «ανώνυμος» (όπως… νόμιζε -χεχε). Ε, αυτή η φασιστοειδής Επωνυμολαγνεία (που είχε καυτηριάσει γενικά και ο συνιστολόγος Αιρετικός) με έπεισε ότι δεν οφείλω καμμία «προστασία επωνύμου» σε αυτό τον «κύριο». Εφόσον ασχημονεί συστηματικά και επανειλλημένα, συκοφαντώντας το σύνολο των μαχόμενων αντι-φασιστών (χώρια εμένα προσωπικά) μέσα στο δημόσιο χώρο (τώρα πια) του Facebook, εφόσον προωθεί τη νεοφιλελεύθερη «θεωρία της εξίσωσης των δύο άκρων» (που οδηγεί σε χειρότερο φασισμό), αλλά και ιδίως εφόσον η «κλειστή ομάδα» μεροληπτεί (στην πλειοψηφία της) υπέρ των απόψεών του, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ την παραμικρή μέριμνα προστασίας των «επώνυμων» (my ass)… χοντρο-μαλακιών του! Εξάλλου, ο ίδιος επιμένει ότι (δήθεν) «τον απείλησα», οπότε… ας πιεί εκείνος τώρα το «ξυδάκι» που ο ίδιος μου «πρόσφερε» στην αρχή.

Ακολουθεί η αρχή της συζήτησης, αυτούσια με copy-paste, αλλά χωρίς τα λογοκριμμένα (κράτησα και screen shots), όπου έχω μαρκάρει με κόκκινο bold κάποια σημαντικά σχόλια και με bold italics τα δικά μου σχόλια, όπως τη (ΔΗΘΕΝ) «απειλή».  O… κατά-φαντασίαν απειλούμενος τσαμπουκαλής σχολιαστήςήταν κάποιος Andy (όχι ο «συνήγορός του» που… κάλεσε την Ασφάλεια):


Επειδη τρελαθηκα να βλεπω εδω μεσα την απαραδεκτη θεωρια των δυο ακρων εχω να απαντησω με το παρακατω αρθρο.
Επισης εχω να παρατηρησω οτι εντυπωση μου κανει η αποψη που λεει τον Συριζα (δεν ανηκω εκει παντως…) ακρο!!!! Να πεις ακρο την εξωκοινοβουλευτικη αριστερα και τον αντιεξουσιαστικο χωρο (στον οποιο εχω την τιμη να ανηκω) αντε να το πεις…. Αλλα ενα μετριοπαθες αριστερο κομμα ακρο???????? ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • Το είδαν 35
 • Σας αρέσει
 • Andy Ε, δεν το λες και άρθρο…
 • Manolis M Deep in my foxhole, feeling safe. Incoming bombs in 3,2,1….
 • Flavian K Όταν λες αντιεξουσιαστικό χώρο τι έννοεις?
 • Manolis M Μάλλον αυτό εννοεί.
 • Stella Red Ευχαριστω για το ωραιο βιντεο Manolis Mavrofidis
 • Flavian K Δηλαδή ένα μάτσο από βλάκες που σπάνε οτι βρούν και γράφουν κάτι Α σε έναν τοίχο.

  Cool
 • Manolis M *ό,τι=οτιδήποτε, sieg heil.
 • Stella Red Οι αντιδρασεις εδω μεσα, σε γενικοτερο επιπεδο, οχι μονο στην αναρτηση μου, και οι περισσοτερες πολιτικες τοποθετησεις, δεν διαφερουν σε τιποτα απο τις αντιδρασεις των χριστιανων και των υπολοιπων θεοσεβουμενων απεναντι στην αθεϊα! Θεωρουσα οτι οι κυκλ…Δείτε περισσότερα
 • Panagiotis M Δηλαδή, τέρμα οι κουβέντες… τώρα τα σπάμε. Χμμμ
 • Stella Red Τι πλουτος επιχειρηματων και γνωσης…!!! Πραγματικα συγκλονιστηκα!!!! Το μονο που ξερετε ειναι οι αφορισμοι και οτι οι αναρχικοι τα σπανε. Το οτι το αναρχικο κινημα εχει μια ιστορια απο τον δεκατοενατο αιωνα και την επικρατηση του το 1936 στην Ισπανιαμπααααα…μαλλον αγνωστο…
  Ολοι κοπτονται εδω και χρονια για τις σπασμενες βιτρινες, «τα πληρωνουμε σε φορους» φωναζαν, τωρα που τους εκοψαν τους μισθους και πληρωνουν τις τραπεζες που υποστηριζαν την εχουν κανει γαργαρα! Ολοι καταδικαζαν τα επεισοδια στις πορειες και την βια και τωρα μεγαλο μερος του πληθυσμου υποστηριζει τους μαχαιροβγαλτες των ναζιστων. Οι αντιεξουσιαστες δεν βγαινουν να μαχαιρωνουν κοσμο. Οσο για τα σπασμενα, οταν γινεται μια συγρουση με την αστυνομια και πεφτουν οι πετρες βροχη, καποια απολεια θα υπαρξει. Φυσικο ειναι, σ καθε πολεμο γινονται και καταστροφες.
  Σχετικα με τον αναρχισμο, αν καποιος θελει να μαθει κατι για την ιστορια πριν κρινει στο παρακατω βιντεο.
 • Stella Red Επισης οι αντιεξουσιαστες, που ειρωνευωνται μερικοι, ειναι αυτοι που εσχουν τολμησει να τα βαλουν με τους μαχαιροβγαλτες ναζιστες την ωρα που ολοι εχουν λουφαξει και σφυριζουν αδιαφορα!

  http://www.youtube.com/watch?v=aGrW_ZTHPNY&feature=share&fb_source=message

  www.youtube.com

  antifasistiki peripolia 3 kuriaki 30/9/2012
 • Andy Και επιστρέφουμε στη βία των άκρων. Θα μπορούσε να είναι βίντεο της Χ.Α. λίγες οι διαφορές.
 • George Omadeon Α, έτσι Andy. Οταν οι «κάτοικοι» (που αποδείχτηκαν Χρυσαυγίτες) σπάνε μαγαζιά ξένων στην περιοχή (με ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΗ συνεργασία και της Αστυνομίας), οι αναρχικοί που τα βάζουν με τους εγκληματίες έχουν λίγες διαφορές με αυτούς. Πολύ καλά τα πας. Η κατα-γαμημένη θεωρία των δύο άκρων σου ταιριάζει, διότι περπατάς με τα ΤΕΣΣΕΡΑ.
 • George Omadeon Εχω μια καλύτερη ιδέα, σήμερα γιατί νευρίασα. ΟΛΟΙ οι υποστηρικτές της ΒΡΩΜΕΡΗΣ θεωρίας που εξισώνει νεοναζί με όσους αντιστέκονται σ’ αυτούς, από τώρα και στο εξής θα ΕΞΙΣΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ. Ετσι, για να τελειώνουμε, ΕΣΕΙΣ είστε το ΕΝΑ άκρο, το άκρο της κτηνώδους βίας, κι εμείς το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, της αντίστασης σ’ αυτό.
 • George Omadeon Οι αναρχικοί (στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνω τον εαυτό μου) που αντιστέκονται στη βία των νεοναζί είναι οι ΜΟΝΟΙ που αντιστέκονται, αυτή τη στιγμή (σε μία χώρα γεμάτη ανθρωπόμορφες… κότες), και θάπρεπε να μιλάμε πιο καλά γι’ αυτούς.
 • George Omadeon Πολύ απλά δηλαδή, ΟΛΟΙ οι ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ της θεωρίας ότι οι ναζί είναι ίδιοι με τους αντι-ναζί, από σήμερα θα λογαριάζονται σαν ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ του ΝΑΖΙΣΜΟΥ. Κι όλοι οι άλλοι, θα είναι το άλλο άκρο (η ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ανθρωπότητα).
 • George Omadeon Ο,τιδήποτε βοηθάει εγκληματίες, είναι εξ ορισμού εγκληματικό. Επομένως «κύριοι» λογαριάζεστε σαν συνένοχοί τους, εφόσον δεν βλέπετε ΚΑΜΜΙΑ διαφορά ανάμεσα σε ναζί που κάνουν πογκρόμ και σε άτομα που αντιστέκονται στα πογκρόμ (και βασανίζονται μετά κιόλας από τη φιλο-ναζιστική Αστυνομία ΣΑΣ), «κύριοι».
 • Markos S Ποιοι ήρθαν στον άγιο παντελεήμονα όπου οι νεοναζί κυνηγούσαν γυναικόπαιδα με την (άνευ προηγουμένου) ανοχή της αστυνομίας? Υπήρξαν άτομα που θεώρησαν πως το κυνήγι ανθρώπων με βάση το χρώμα (πχ στην Αθηνάς), με μαχαίρια – μπροστά στις κάμερες και την αστυνομία είναι κάτι που απαιτεί την κινητοποίησή τους? 

  Η απάντηση είναι *ελάχιστοι*. 3 και ο κούκος. Φιλελεύθεροι, δημοκράτες, αλλά και κομμουνιστές (με ελάχιστες εξαιρέσεις) ήταν απόντες. Το θεωρώ ακραίο να εθελοτυφλούμε μπροστά σε αυτό που συμβαίνει – είναι πραγματικά ακραίο να βάζουμε σε παρένθεση τις καθημερινές «επιχειρήσεις» των νεοναζί … 
  http://robopsychologist.blogspot.gr/2012/04/blog-post.html
 • Andy Ξυδάκι, George. Μόλις άρχισες τις δίκες προθέσεων, οπότε σε ευχαριστώ για την πλήρη επιβεβαίωση.
 • Markos S Νομίζω πως πρέπει να σεβόμαστε όσους και όσες μάζεψαν το κουράγιο να κάνουν κάτι για αυτό. Είτε αυτόν που τολμά να σηκωθεί στο λεωφορείο και να μιλήσει όταν μπαίνουν τα «λεβεντόπαιδα με τις μαύρες μπλούζες» για να κατεβάσουν τους ξένους, είτε απλά ενημερώνοντας. 

  Η «εξίσωση των άκρων» μου είναι απεχθέστατη – και καταλαβαίνω την τσαντίλα του George Omadeon . Όμως δεν βοηθούν τα νεύρα – μάλλον το αντίθετο. *Οφείλουμε* να εξηγούμε – αν μπορούμε να το κάνουμε αυτό με υπομονή. Αλλιώς δεν… Είμαστε 3 και ο κούκος (αυτοί που θεωρούσαν πρόβλημα την δράση των νεοναζί σε συνεργασία με τμήματα της ΕΛ.ΑΣ εδώ και δεκαετίες) και πρέπει να το καταλάβουμε καλά αυτό. Ο περισσότερος κόσμος δεν ξέρει ή/και δεν θέλει να ξέρει…
 • Andy Απόλυτος σεβασμός σε αυτούς που περιγράφειςMarkos Selidas. Κανένας σεβασμός σε όποιον αποφασίζει ότι θα πάει κόντρα στο φασισμό, ακολουθώντας τη μεθοδολογία του. Και θέλει να τον θεωρώ και ήρωα. Δεν θα πάρω, ευχαριστώ.
 • George Omadeon Μαύρα μεσάνυχτα έχεις Andy, τότε, για τη «μεθοδολογία του φασισμού». Λέξεις ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ προφέρεις. Σε ΕΙΚΟΝΙΚΟ κόσμο ζεις. ΜΕΛΕΤΗΣΕ πρώτα την πραγματική μεθοδολογία του φασισμού και ΜΕΤΑ άρχισε να ρίχνεις λάσπη σε όσους αντιστέκονται σ’ αυτή.
 • George Omadeon Οταν κάποιος σπάει ή καίει ένα μαγαζί και η αστυνομία στέκει δίπλα αδιάφορη, ΔΕΝ μπορείς να εξισώνεις τον πολίτη που αντιστέκεται στον εγκληματία, με εκείνον που υφίσταται την εγκληματική επίθεση.
 • Andy Προφανώς και έχω «μαύρα μεσάνυχτα» για τη μεθοδολογία του φασισμού. Είναι προφανές ότι ξέρεις πολύ περισσότερα από μένα.

  «Οταν κάποιος σπάει ή καίει ένα μαγαζί και η αστυνομία στέκει δίπλα αδιάφορη, ΔΕΝ μπορείς να εξισώνεις τον πολίτη που αντιστέκεται στον εγκληματία, με εκείνον που υφίσταται την εγκληματική επίθεση.» Όταν κάποιος νεοναζί σπάει (και η αστυνομία… κτλ), υπάρχουν πολίτες που αντιστέκονται. Όταν κάποιος αντιεξουσιαστής σπάει (και η αστυνομία… κτλ), είναι για την ελευθερία μας. New Speak. Thank you.
 • George Omadeon Οποιος ρίχνει ΠΡΩΤΟΣ τόνους λάσπη σε όσους αντιστέκονται στο φασισμό ΔΕΝ μπορεί να μιλάει για «δίκες προθέσεων».
 • Andy Όποιος λέει ποιος μπορεί να μιλάει και ποιος όχι, είναι η ΕΠΙΤΟΜΗ του φασισμού.
 • George Omadeon Το να πω ότι κάποιος λέει μαλακίες, είναι φασισμός δηλαδή? ΑΣΕ μας ρε Αντυ… ΣΤΡΕΨΟΔΙΚΗ. Βρες μου ΕΝΑ πογκρόμ που διέπραξαν αναρχικοί σε βάρος αθώων πολιτών και όπου η αστυνομία συνέλαβε τους πολίτες βοηθώντας τους αναρχικούς… και ΤΟΤΕ θα σε παραδεχτώ (χαχαχα)
 • George Omadeon >> Όποιος λέει ποιος μπορεί να μιλάει και ποιος όχι, είναι η ΕΠΙΤΟΜΗ του φασισμού. << σου είπα εγώ κάτι τέτοιο? ΜΗ διαστρεβλώνεις όσα λέω, γιατί θα έχεις ΠΟΛΥ ΚΑΚΑ ξεμπερδέματα Αντυ.
 • George Omadeon Και για να γίνω σαφής χωρίς ενδεχόμενες διαστρεβλώσεις, «κακά ξεμπερδέματα» είχε μαζί μου κι ο σκηνοθέτης Νίκος Ζερβός, που ΕΠΙΣΗΣ έλεγε μαλακίες (ακόμη χειρότερες) και ξεμπροστιάστηκε εδώ: http://0madeon.wordpress.com/2012/04/11/nikos-zervos-fail/
 • Markos S Η μεθοδολογία του φασισμού είναι το «μαχαίρι»: Το φωνάζουν συχνά άλλωστε και στα δικαστήρια «εσείς με τις μηνύσεις κι εμείς με τα μαχαίρια». Λόγου χάρη μετά την δολοφονία του 44χρονου στο κέντρο από Αφγανό, έγινε συγκέντρωση χαγιτών και το βράδυ μαχαίρωσαν έναν 19χρονο αντίποινα. Τον σκότωσαν – κανείς δε βγήκε στους δρόμο για αυτόν βέβαια. Ήταν πολύ σκούρος για κάτι τέτοιο και δεν ξέρω αν είχε χαρτιά. Ο Καζάκος πριν σχεδόν μια δεκαετία άφησε ανάπηρους κάμποσους και σκότωσε πυροβολώντας στην τύχη ανθρώπους λόγω του χρώματός τους – στη δίκη αναφέρθηκε πως συμμετείχε εκδηλώσεις της ΧΑ. 

  Έχουν μαχαιρώσει και ένα μέλος του ΚΚΕ στον παντελεήμονα πριν λίγα χρόνια, ένα ζευγάρι που γυρνούσε από συναυλία και αυτοί νόμισαν πως βγήκαν από κατάληψη, έναν ξένο μέσα στον ΗΣΑΠ….ψάξτε και μόνοι σας, ειδικά τελευταία έχουν πολλαπλασιαστεί οι επιθέσεις.

  Λοιπόν με κάθε ειλικρίνεια κανείς δεν αντιγράφει τις μεθόδους τους. Είναι άδικο να το λέμε αυτό… Κάποιος Άγγλος δημοσιαγράφος είχε ρωτήσει στα πλαίσια ενός ντοκυμαντές (from Russia with Hate) έναν νεοναζί πως μπορεί να δικαιολογήσει το γεγονός πως πολλά άτομα χτυπούν ή μαχαιρώνουν έναν – με την έννοια πως αυτό είναι άνανδρο και πως αυτοί (οι ναζί) υποτίθεται πως μιλούν για «ανδρεία και τιμή». Η απάντησή του ήταν πως αυτά ισχύουν για μάχες μεταξύ ίσων – όχι στο κυνήγι
 • Andy Αν μου ήταν σημαντικό να με παραδεχτείς, μπορεί και να αφιέρωνα 30″ να το κάνω. Το να πεις ότι κάποιος λέει μαλακίες είναι η γνώμη σου και είναι σεβαστή. Το να λες μαλακίες, είναι επίσης δικαίωμά σου.
  Τώρα, για τα κακά ξεμπερδέματα, δεν το πολυκατάλαβα. ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΙΣ ΡΕ ΤΣΟΓΛΑΝΙ;
 • George Omadeon Εμένα είπες «τσογλάνι» ρε ηλίθιε? ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ να πάθεις? Ναι σε ΑΠΕΙΛΩ ρε αρχίδι, σε απειλώ με ΚΡΙΤΙΚΗ, και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ να σου κάνω τη φήμη ΣΦΟΥΓΓΑΡΟΠΑΝΟ.
 • George Omadeon Εδώ είναι διαδίκτυο, όχι παίξε-γέλασε. ΑΠΕΙΛΟΥΜΕ όσους λένε μαλακίες ότι θα το ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΟΥΝ γιατί ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΟΝΤΑΙ
 • Andy Εσένα είπα τσογλάνι ρε μουνί της λάσπης και περιμένω να μου πεις τι θα πάθω, εκτός από το να μου κλάσεις μια μάντρα αρχίδια. Κι αμα έχεις κι εσύ αρχίδια, βγάλε τη μούρη σου στο διαδίκτυο και το πραγματικό σου όνομα. Fake σκατόμαγκα.
 • George Omadeon Α έτσι, εεε? Andy ΤΣΙΜΠΑ ένα αρχίδι για το φασισμό σου εδώ https://omadeon.wordpress.com/2012/08/27/peri-eponymolagneias/
 • George Omadeon Λαμβάνω την τιμή «κύριε» Andy, να σας ανακοινώσω ότι _αποδείξατε_ προ ολίγου, πως είστε ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΟ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ

Σε αυτό το σημείo, παρενέβη (μετά από μακρά σιωπή) η διαχειρίστρια Tatty Nifli, η οποία προσπάθησε (δήθεν) να «επιβάλλει την τάξη», κρύβοντας τα πιο βρωμερά σχόλια του Andy αλλά ταυτόχρονα μεροληπτώντας και διαιωνίζοντας επίσημα τη δική του λάσπη ότι (δήθεν) «απειλήθηκε». Ορίστε η υπόλοιπη συζήτηση, από αυτό το σημείο και μετά (χωρίς τα πιο τελευταία σχόλια, που είτε είναι άσχετα με το θέμα, είτε.. βαριέμαι και δεν πολυ-παρακολουθώ)

 • Taty Nifli George Omadeon, δεν ανεχόμεθα απειλές προς τα μέλη μας εδώ μέσα. Αν θέλετε να απειλήσετε με οποιονδήποτε τρόπο ή να λύσετε τις προσωπικές σας διαφορές, κάντε το κατ’ιδίαν. Τα σχόλια που συμπεριλαμβάνουν την ανθρώπινη ανατομία διεγράφησαν-παντελώς αυθαίρετα και καταχρηστικά. Παρακαλώ, συνετισθείτε.
 • George Omadeon Taty Nifti ΦΑΟΥΛ. Σημειώθηκε ΠΟΛΥ σοβαρή συκοφάντηση ΚΑΙ εξύβρισή μου εδώ μέσα, και (ναι) «απείλησα» με ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ. Οποιος δεν αντέχει την κριτική και διαστρεβλώνει όσα είπα, θα το μετανοιώσει διότι ΟΛΗ η συζήτηση σώθηκε ΚΑΙ θα δημοσιοποιηθεί. Σόρυ.
 • Taty Nifli Επειδή διάβασα τα σχόλια, δεν είδα τίποτα τέτοιο. Στο τι θα κάνεις τη συζήτηση δεν μπορώ να επέμβω. Αλλά στο συγκεκριμένο γκρουπ, η επόμενη απειλή με «ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ» θα είναι κι η τελευταία.
 • George Omadeon ΔΕΝ κατάλαβες Taty. Εσβησες σχόλια τα οποία ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ακριβώς όσα είπα και ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Ε, αυτά τα σχόλια θα τα ΥΠΟΣΤΕΙΣ (δημόσια σε μπλογκ-ποστ).
 • George Omadeon And by the way, YOU are threatening now. NOT me. It’s my perfectly reasonable, self-evident right to «threaten» ANYONE with CRITICAL EXPOSURE of his lies or faulty views. THIS is the basis of RATIONAL ARGUMENT and if anyone disputes this fundamental right, or distorts it in any way, will ALSO be exposed CRITICALLY.
 • George Omadeon Κι όποιος νομίζει ότι θα την γλυτώσει με ψεύδη, λάσπη και ανορθολογικά «επιχειρήματα», ας το ΕΜΠΕΔΩΣΕΙ ότι (ναι) ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ να εκτεθούν οι μπούρδες του. Τελεία και παύλα.

Αργότερα πήρε το μάτι μου την Taty να επιμένει, ρωτώντας με ΤΙ εννοώ ότι τα σχόλια (που έσβησε) «θα τα υποστεί» (λες και δεν ξέρει). Ε, σύμφωνα με τον άλλο νεοφιλελεύθερο αλαζόνα της κλειστής ομάδας της, δεν θα υποστεί κανείς τίποτα από «τους λούζερς» που διαβάζουν αυτό εδώ το blog (το Omadeon). ΣΙΓΑ μην υποστεί κάτι κακό, ο κάθε βολεμένος «ουίνερ» (σε μια σάπια κοινωνία όπου οι «ουίνερς» είναι τα λαμόγια και οι «λούζερς» είναι όλοι οι μη-προνομιούχοι και μη-διαπλεκόμενοι). Με κλειστές ομάδες αδιαπέραστες από το ευρύ κοινό και με μια αφανή κλίκα να έχει κατσικωθεί στη θέση του διαχειριστή, ΕΜΕΙΣ υφιστάμεθα τις ασχήμιες ορισμένων αυτής της ομάδας στο Facebook. Ισως θάταν καλύτερο και πιο τίμιο, να μετονομαστεί σε «Ομάδα Μνημονιακών Αντι-αριστερών Νεοφιλελεύθερων Αθέων» και να… πάει στο διάολο, δηλαδή να πάψουμε να την υφιστάμεθα εμείς, όσοι δεν συμμεριζόμαστε το αντι-αριστερό μίσος της πλειοψηφίας της, με το να ΜΗ συμμετέχουμε. Τέλος πάντων…

Κανείς δεν αποκρίθηκε, πλην… του Andy, ο οποίος με αποκάλεσε έμμεσα «κουκουλοφόρο φασίστα», εν αντιθέσει προς τον ίδιο, που δηλώνει «ελεύθερος πολίτης». Επίσης είπε: «δημοσίως, τα ιδια θα έλεγα» . Ε, προφανώς αυτός ο «κύριος» νομίζει ότι δικαιούται να συκοφαντεί άλλους λόγω της επωνυμίας του (και μόνο), οπότε… αποφάσισα (αρχικά) να αφήσω το ονοματάκι του ΟΠΩΣ είναι:

 • Andy Επίσης «Εφόσον ασχημονεί συστηματικά και επανειλλημένα, συκοφαντώντας το σύνολο των μαχόμενων αντι-φασιστών (χώρια εμένα προσωπικά) μέσα στο δημόσιο χώρο (τώρα πια) του Facebook»
  Κλειστό γκρουπ είναι, ανόητε. Δεν είναι δημόσιος χώρος. Elementary. Αν και δημοσίως, τα ιδια θα έλεγα, με το όνομά μου και με τις συνέπειες που αυτό έχει. Αυτή είναι η διαφορά μας. Κουκούλα φοράνε οι φασίστες. Όνομα έχουν οι ελεύθεροι πολίτες wink

Του απάντησα, τότε:

George Omadeon 

Πολύ καλά κ. Andy ######, εφόσον ξεκαθαρίσατε ότι για σας είμαι ένας κουκουλοφόρος φασίστας ενώ εσείς είστε ένας ελεύθερος πολίτης που δεν φοβάται να… ρίχνει λάσπη παντού ΜΕ ΤΟ όνομά του, υποθέτω ότι το δικό σας όνομα παραμένει.

______________

Η ομάδα αυτή ήταν δημόσια επί μήνες,  ενώ κανείς δεν έκρυβε (σε εκείνο το διάστημα) το προφίλ του ή το ονοματάκι του (αν δεν ήταν ψευδώνυμο). Αργότερα, τον περασμένο Απρίλιο του 2012, η ομάδα μετατράπηκε σε κλειστή (αόρατη προς τα έξω, κλπ.) – μια κατάσταση που αυτομάτως δημιουργεί διάφορα προβλήματα, π.χ. «προστασίας δεδομένων» (όταν υπάρχουν σε ΚΛΕΙΣΤΗ ομάδα πλήρη ονοματεπώνυμα, κλπ.) Ενα μέλος του γκρουπ, στο οποίο αναφέρθηκα πιο πριν διεξοδικά σαν «νεοφιλελεύθερο αλαζόνα», και (για ελάχιστα λεπτά της ώρας) είχα αναφέρει πιο πριν και το ονοματεπώνυμό του, έκανε αργότερα επίδειξη… «φασισμού επωνυμίας», απειλώντας ότι θα κατέδιδε αυτό εδώ το μπλογκ (κι εμένα) στην… Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  της Ασφάλειας για…»δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων» (ενώ γνώριζε πολύ καλά ότι ούτε συκοφαντήθηκε, ούτε καν…. έκρυβε το όνομά του σε προηγούμενες συζητήσεις). Οπωσδήποτε, δεν είναι και «συκοφαντική» η επικριτική φράση «νεοφιλελεύθερος αλαζών» (ήμαρτον δηλαδή… ) (μάλιστα ισχυρίστηκε ότι ΗΔΗ είχε καταδώσει το μπλογκ μας… -και κανείς δεν αντέδρασε). Αυτή η συμπεριφορά είναι κατάπτυστη. Οχι μόνο κατέφυγε αμέσως με επιδεικτικά μοχθηρό τρόπο στη βοήθεια της Αστυνομίας (ενώ θα μπορούσε να είχε πρώτα διαμαρτυρηθεί κόσμια, κλπ.) αλλά και δεν λογάριασε το ενδεχόμενο να δημιουργήσει πραγματικό πρόβλημα χωρίς λόγο, δρώντας σαν «καρφί» σχολείου και ταυτόχρονα σαν κοινός καταδότης, για ψύλλου πήδημα. (Για την ακρίβεια, είμαι σίγουρος ότι απόλαυσε κιόλας  την ψευδή καταγγελία του, ελπίζοντας να μας κλείσει το μπλογκ). Παρόλ’ αυτά, εφόσον το γκρουπ είχε γίνει ιδιωτικό (κλπ.) και τυπικά είχε κάποιο δίκιο ο «καταδότης», έσβησα τελείως την διεξοδική αναφορά στο ονοματεπώνυμό του στα επόμενα ελάχιστα λεπτά της ώρας, ζητώντας και από τους υπόλοιπους να διευκρινίσουν ΑΝ επιθυμούν σβήσιμο των (ενδεχομένως) πραγματικών επιθέτων τους. Λίγες μέρες αργότερα, όμως, όταν έμαθα ότι (από νομικής πλευράς) δεν δικαιούται καμμία προστασία η απλή αναφορά στο ονοματεπώνυμό του, ενώ διαπίστωσα επιπλέον ότι είχαν σβηστεί εσκεμμένα τα ίχνη του «αστυνομικού διαβήματός του», έκανα τα updates που είδατε πιο πριν…

____________


Μία άλλη άποψη: O Andreas Batsis είναι διαδικτυακός μου φίλος εδώ και χρόνια, δεν τσακωθήκαμε ποτέ και χαίρει της εκτίμησής μου (όπως και εγώ της δικής του). Δεν είχε ιδέα ΤΙ γινόταν σ’ αυτή τη «συζήτηση», μέχρι σήμερα, που διάβασε… ένα μικρό αριθμό σχολίων (μόνο) και στη συνέχεια εξέφρασε μια άποψη, την οποία μεταφέρω εδώ ΧΩΡΙΣ κανένα σχόλιο, αλλά και… χωρίς να συμφωνώ σε όλα (αφού άλλωστε μερικά έχουν ήδη απαντηθεί και ορισμένες άλλες απαντήσεις μου θα τς βρείτε στο τέλος της αρχικής συζήτησης…, ΑΝ γίνετε δεκτοί/δεκτές από την «ομάδα διαχείρισης»):

Andreas Batsis Λοιπόν, εγώ που γνωρίζω διαδικτυακά τονGeorge Omadeon από πολύ παλιά, μπορώ να σας βεβαιώσω ότι πρόκειται γενικά για ένα άτομο το οποίο είναι άκρως συζητήσιμο, με καλή αίσθηση του χιούμορ και με ανοικτό μυαλό όσον αφορά το να ακούει την επιχειρηματολογία του απέναντι.

Και λέω «γενικά» γιατί θεωρώ φίλε Ομαδέονα πλήρως άστοχο και άδικο το post σου σχετικά με αυτήν την ομάδα. Το ότι η ομάδα πλαισιώνεται περισσότερο από φιλελεύθερους, δεν σημαίνει ότι αποτελεί μαγαζάκι τους. Είναι απλή απόρροια του γεγονότος ότι η αθεΐα και ο φιλελευθερισμός πηγάζουν από την ίδια κουλτούρα. Αυτενέργεια, ορθολογισμός και no need for a Πατερούλης. Συνεπώς αυτά περί κλίκας και εκφυλισμού είναι ΑΚΥΡΑ!

Μεροληψία; Χμμμ, δεν αποκλείεται κιόλας αφού πολλές φορές και οι διαχειριστές δεν έχουν πάντοτε σωστή κρίση. Αλλά μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι και σε αυτήν την ομάδα αλλά και στους Άθεους και Αγνωστικιστές, αν δεν βρίζεις και δεν είσαι εκτός θέματος, κανένας δεν πρόκειται να σου σβήσει τίποτα!

Αλλά για εμένα το χειρότερο είναι το ότι αποκάλυψες ονόματα του Facebook το οποίο είναι μέσο αμοιβαίας αποδοχής (και συνεπώς κλειστό) στο blog σου το οποίο είναι ανοικτό μέσο! Αυτό είναι unfair. Και ιδίως εσύ με την περιπέτεια που είχες περάσει μαζί με τον Αιρετικό, θα έπρεπε να είσαι πιο ευαίσθητος σε αυτά τα ζητήματα.
Επίσης ο Αντρέας, απαντώντας σε μια φιλική μου ένσταση (που παραλείπω χάριν συντομίας) πρόσθεσε τα εξής:
Andreas Batsis Τα πάντα είναι συζητήσιμα, αλλά από τη φύση τους τα Social Media χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Τα ανοικτά και τα κλειστά. Το Facebook είναι κλειστό. Συμμετέχει δε όποιος θέλει να απολαμβάνει τα προνόμια μιας κλειστής κοινότητας με επιλεγμένα μέλη. Το ίδιο το Facebook είναι κέρβερος όσον αφορά το να μη φεύγουν προς τα έξω προσωπικά δεδομένα ΑΛΛΑ φυσικά δεν ανέχεται σε καμία περίπτωση τους επικίνδυνους τραμπούκους, τους νεοναζί, τους παραπέμποντες σε βία κ.ο.κ.

Συνεπώς, αν δεν θεωρείς ότι κάποιος από τους συμμετέχοντες ανήκει σε αυτές τις κατηγοιρίες, IMHO πάντα, κακώς δημοσίευσες το όνομά του. Όχι νομικά, αλλά σίγουρα ηθικά και έχω την αίσθηση ότι απεχθάνεσαι τον Βουλγαράκη ακριβώς το ίδιο μ’ εμένα.

Στα των λεκτικών τσαμπουκάδων τώρα, έχω την αίσθηση ότι μπορούν να αντιμετωπίζονται με τον αντίστοιχο χαρακτηρισμό (π.χ. αυτόν του μαλάκα). Αν κάποιος σε βρίζει αναίτια, προφανώς αποκαλύπτει πολλά για την ποιότητα του ως άνθρωπος. Αλλά ακριβώς επειδή έχουμε να κάνουμε με άυλες προσβολές από τις οποίες ποτέ κανένας δεν τραυματίστηκε, καλό θα είναι να μην είμαστε και τόσο εύθικτοι και φυσικά να απαιτούμε από τους διαχειριστές να επεμβαίνουν άμεσα.

Απλά, και με δεδομένο ότι διαθέτεις ένα από τα πλέον παλιά blog και με αρκετή κίνηση, αν κάποιος θερμοκέφαλος αρχίσει και ψάχνει τα ονόματα στο FB με ψεύτικους λογαριασμούς και αρχίσει τις απειλές απέναντι στους «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω» φταίχτες τις εποχής, τους νεοφιλελεύθερους, δημιούργησες ή δεν δημιούργησες ουσιαστικό πρόβλημα σε κάποιον ο οποίος έστω ότι σε προκάλεσε λεκτικά
αλλά πλήρως ανούσια;
Και πάλι, θα αποφύγω να «λερώσω» την άποψή του με ενστάσεις,  αλλά αυτή τη φορά θα προτείνω να τη… σχολιάσετε ΕΣΕΙΣ. Τότε (και μόνον τότε) θα επανέλθω, ίσως…

[…]

Enhanced by Zemanta

11 comments

 1. Omadeon, υλοποιείς το γνωστό ρητό scripta manent !!!

  Σχετικά με τα των ναζί, καταλαβαίνω πώς μπορεί να εξοργίζει σήμερα ιδιαίτερα μια χλιαρή στάση απέναντι στα εγκλήματά τους, πόσο μάλλον η αδιαφορία ή, ακόμα χειρότερα το φρικαλέο και ύπουλο παραμύθι των δύο δήθεν άκρων.

  Παρόλα αυτά δεν ξέρω αν αυτό που κάνουν κάποιοι με επιτόπου αντιπαράθεση είναι η λύση. Δεν ξέρω ποιά είναι η λύση. Από την άλλη δεν ξέρω μήπως μας αποπροσανατολίζουν οι χρυσαυγίτες και στρέφουν τα φώτα επάνω τους, ενώ πρέπει να επικεντρωθούμε στο χτίσιμο ενός αντίπαλου στο φασισμό δέους, και αυτό είναι το καλύτερο όπλο απέναντί τους.

  Ο Καζάκης λέει κάτι σχετικά. Οτι δηλαδή πρέπει εμείς να είμαστε στις γειτονιές και να στήνουμε συλλογικότητες προστασίας από τη φτώχια και την εξαθλίωση, άμυνάς τους και επιβίωσής τους, αυτό πρέπει να γίνει από τους ίδιους τους κατοίκους, από τα κάτω.

  Να σημειώσουμε ακόμα πως οι χρυσαυγίτες δεν τολμούν να εμφανιστούν στις μεγαλειώδεις τελευταίες διαδηλώσεις, δεν είναι πουθενά – εκτός βέβαια από τα ίδια τα ΜΑΤ! Τι μας λέει αυτό; Οτι όπου υπάρχει μαζικότητα και πραγματική από τα κάτω κινητοποίηση, δεν υπάρχουν αυτοί οι θρασύδειλοι. Πρέπει λοιπόν άμεσα και γρήγορα να χτίσουμε ένα πολύ δυνατό κίνημα σε όλα τα επίπεδα, όπως και γίνεται ήδη. Εκεί θα βρουν πραγματική προστασία, τόσο οι μετανάστες, όσο και κάτοικοι των υποβαθμισμένων περιοχών.

  • Αυτά που εξήγησες είναι ΟΛΑ σωστά και για μένα, κ.κ.

   Δυστυχώς… όχι για κάποιους άλλους, βέβαια. Είχα αρχικά μπερδευτεί διότι [1] η ομάδα αυτή του facebook ήταν πιο παλιά δημόσια, ενώ μετά τον Απρίλιο μετατράπηκε σε ιδιωτική, και [2] διότι νόμιζα πως είναι τμήμα ή παράρτημα του «Φόρουμ Αθέων και Αγνωστικιστών» όπου είμαι μέλος εδώ και χρόνια (αλλά σπάνια συμμετέχω γιατί… βαριέμαι).

   Αυτό το «scripta manent» που λες, κάποιοι δυστυχώς θέλουν να το καταστρέψουν.

   Απειλήθηκα ΣΟΒΑΡΑ με καταγγελία στην… Ασφάλεια από ένα βρωμερό μέλος του γκρουπ επειδή είχα συμπεριλάβει το πλήρες όνομά του. Δεν το περίμενα, διότι νόμιζα αρχικά ότι όλοι αυτοί δεν είχαν πρόβλημα να μιλάνε δημόσια (και όσα εξήγησα). Εφόσον όμως έκαναν ΤΩΡΑ το γκρουπ ιδιωτικό, ΤΥΠΙΚΑ έχει δίκιο, αυτό το καθίκι (με κάποιες ενστάσεις που ίσως εξηγήσω αργότερα) και… αναγκάστηκα να σβήσω το ονοματάκι του, λόγω αρχών, όχι τόσο πολύ λόγω απειλών, που άλλωστε… ΗΔΗ υλοποίησε, όπως είπε, παίρνοντας τηλέφωνο την Υπηρεσία… Ηλεκτρονικού Εγκλήματος !!

   Το ΠΟΣΟ σέβεται, αυτό το καθίκι, τον αγώνα κατά του φασισμού (που ΥΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ότι στηρίζει αν δει κανείς τη σελίδα του)… φάνηκε καθαρά από τον τρόπο που κατέδωσε το μπλογκ μας στην Ασφάλεια με την ΠΡΩΤΗ ευκαιρία, χωρίς καν να διαμαρτυρηθεί _πρώτα_, ΖΗΤΩΝΤΑΣ να μη δημοσιοποιηθούν τα «στοιχεία του» (ποια στοιχεία του? Πέραν του επιθέτου, που είναι και πολύ κοινό, ΚΑΝΕΝΑ στοιχείο δεν είδα στην προσωπική του σελίδα).

   Καλό είναι λοιπόν ο κόσμος που βλέπει αυτό το γκρουπ στο φατσοβιβλίο, να ξέρει ΤΙ είδους «πραξικόπημα» έχει σημειωθεί εκεί, όπου οι λιγοστοί αριστεροί και διαφωνούντες διατηρούνται μόνο σαν… μασκώτ.

   Τα ιδιωτικά γκρουπ και ιδιωτικά φόρουμ είναι γνωστό πως πάσχουν από τις ίδιες, πάντα, μαλακίες…
   Αλλά αυτοί εδώ το ΠΑΡΑΚΑΝΑΝ και αποτελούν δημόσιο κίνδυνο να… χάσει κανείς το χρόνο του τζάμπα μαζί τους (αν μη τι άλλο). 🙂

 2. Προστέθηκε μια σοβαρή «άλλη άποψη» για το ποστ, που εξέφρασε ο διαδικτυακός φίλος Andreas Batsis

  Τοπικό λινκ εδώ
  https://omadeon.wordpress.com/2012/10/21/neoliberal-atheist-facebook-shit/#batsis

  Του υποσχέθηκα, αυτοβούλως… ότι ΔΕΝ θα «λερώσω» την άποψή του με ενστάσεις ΕΔΩ, σε αυτό το μπλογκ,
  διότι… έσουρα ήδη αρκετά ΚΑΙ εξήγησα ήδη πολλά,
  ενώ (έτσι κι αλλοιώς) κάποια μέρη της καθ’ όλα σεβαστής άποψής του ΗΔΗ απαντήθηκαν,
  και επίσης συμφωνώ σε αρκετά που επεσήμανε…

  Πάντως το νέο μεγάλο πρόβλημα
  (που προκύπτει έμμεσα, μέσα από τη σοβαρή κριτική που μου άσκησε ο Αντρέας)
  είναι…
  ΤΙ θα κάνουμε με το φασιστοβιβλίο (=facebook)? 😈
  Διότι…
  όχι μόνο το f/b διαπράττει σωρεία αδικιών τελευταία, σε πολύ κόσμο, π.χ. ρίχνει προφίλ, κλπ.
  αλλά και… ενώ ΑΡΧΙΚΑ έδιωχνε τους φασίστες, σήμερα έχει γίνει ΜΟΝΙΜΗ σφηκοφωλιά ελλήνων φασιστών !

  Και επίσης…
  -ΕΙΝΑΙ δυνατόν να πάρουμε τον (δημιουργό του φ/β) Ζούκενμπεργκ στα σοβαρά,
  όταν διαβεβαιώνει πως το φασιστοβιβλίο του είναι «ιδιωτικό», ενώ το ΥΠΟΛΟΙΠΟ διαδίκτυο «δημόσιο»?
  -ΤΙ μας λέει ο κύριος?
  …μπας και πρόκειται για διαφημιστικό κόλπο, που ξέφτισε με τον καιρό?
  …μπας και πρόκειται για ΠΡΟΦΑΣΗ εκφασισμού ΟΛΟΥ του διαδικτύου,
  …μπας και μέλλει να μας ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ, ΚΑΘΕ ΚΡΙΤΙΚΗ («λόγω προστασίας δεδομένων»)
  της βρωμιάς που βγαίνει μέσα από το φέηςμπουκ?
  :mrgreen:

  (Ε όχι ρε παιδιά. ήμαρτον…)

  _____________
  Υ.Γ. Ο καθένας μπορεί να ανοίξει, εντός ολίγων λεπτών, ένα λογαριασμό στο facebook,
  οπότε… από ΑΥΤΗ τη στιγμή και μετά βλέπει τα ΠΑΝΤΑ εκεί, έτσι κι αλλοιώς,
  ενώ και οι μηχανές αναζήτησης βγάζουν κι αυτές αποτελέσματα ΜΕΣΑ εκεί.

  Ενα ΔΙΑΦΑΝΕΣ ψευτο-παραβάν χωρίζει τον Κόσμο του Φασιστοβιβλίου από το ΥΠΟΛΟΙΠΟ διαδίκτυο…

  • Μου φαίνεται καλά κάνω και δεν μπαίνω εκεί μέσα. Αλλά εσύ βάζεις ένα σοβαρό θέμα. Όλα τα πιτσιρίκια μπαίνουν εκεί για άσχετους με την πολιτική λόγους και αν συμβαίνει αυτό που λες, δηλαδή κινούνται εκεί μέσα δυναμικά και άνετα τα φασιστοειδή και ουσιαστικά προσηλυτίζουν, αυτό είναι σοβαρό.

   Ελπίζω πάντως να έληξε αυτή η ιστορία με τη συγκεκριμένη ομάδα.

   • Οχι μόνο όλα τα πιτσιρίκια, αλλά… οι περισσότεροι Ελληνες (που είναι στο διαδίκτυο) μπαίνουν και στο φεηςμπουκ.

    Ανάμεσά τους… ΟΛΟΙ οι φασίστες.
    Χθες είδα ένα προφίλ κάποιου με όνομα «σκοτώνω λαθρομετανάστες και άπλυτους» (!)

    Η ιστορία με την ομάδα έληξε μετά από… 488 σχόλια. ΄
    Αλλεπάλληλες απόπειρες εξευτελισμού μου κλπ. από 4-5 άτομα… μάλλον έπεσαν στο κενό.
    Ο διάλογος είχε… πλάκα (και σώθηκε όλος) αλλά… ΗΤΑΝ κουραστικός και χρονοβόρος.

    Κυρίως φταίει η υπεροψία και η εθελοτυφλία που διακατέχει αυτά τα άτομα, παρά ιδεολογική στήριξη αντιδραστικών ιδεών.
    Διότι, όταν έχει κανείς υψηλό δείκτη νοημοσύνης αλλά δεν βλέπει το ολοφάνερο λόγω παρωπίδων, είναι χειρότερος από ηλίθιο.

    Η βασική συκοφαντία που εξάπλωναν ήταν ότι υπέστη «απειλή» ο νταής (που περιγράφει το ποστ).
    Με εκπληκτική εθελοτυφλία, αυτά τα άτομα στάθηκαν ανίκανοι για στοιχειώδη κατανόηση κειμένου, αυτού εδώ

    George Omadeon

    Όποιος λέει ποιος μπορεί να μιλάει και ποιος όχι, είναι η ΕΠΙΤΟΜΗ του φασισμού.

    Σου είπα εγώ κάτι τέτοιο? ΜΗ διαστρεβλώνεις όσα λέω, γιατί θα έχεις ΠΟΛΥ ΚΑΚΑ ξεμπερδέματα Αντυ.

    George Omadeon
    Και για να γίνω σαφής χωρίς ενδεχόμενες διαστρεβλώσεις, “κακά ξεμπερδέματα” είχε μαζί μου κι ο σκηνοθέτης Νίκος Ζερβός, που ΕΠΙΣΗΣ έλεγε μαλακίες (ακόμη χειρότερες) και ξεμπροστιάστηκε εδώ: http://0madeon.wordpress.com/2012/04/11/nikos-zervos-fail/

    Το ίδιο έργο τόχουμε ξαναδεί και με τους «Περιεκτικούς» που επινόησαν παρόμοιο παραμύθι (δήθεν απειλής) κάποτε.

    Εκείνο που τους κάνει να νοιώθουν απειλημένοι είναι η κριτική.
    Κοκορεύονται όσοι έχουν αληθινά ονοματεπώνυμα,
    αλλά στην πραγματικότητα ίσως τρέμουν, μην τυχόν και βγουν οι μπούρδες τους προς τα έξω.

   • δηλαδή κινούνται εκεί μέσα δυναμικά και άνετα τα φασιστοειδή και ουσιαστικά προσηλυτίζουν, αυτό είναι σοβαρό.

    ΠΟΛΥ σωστή επισήμανση, αυτό ακριβώς συμβαίνει… (γενικά στο facebook, όχι στην ομάδα).

 3. Από τη στιγμή που απόκτησα πιο πλήρη κατανόηση κάποιων θεμάτων, δηλαδή… πριν πολύ καιρό,
  ΔΕΝ δημοσιοποιώ «ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ στοιχεία του f/b», παρά μόνο ονόματα κατόπιν αδείας,
  ή σύμφωνα με τον ΙΔΙΟ τον κανονισμό του φ/β, που λέει ξεκάθαρα

  […]
  4. Όταν δημοσιεύετε περιεχόμενο ή πληροφορίες χρησιμοποιώντας τη ρύθμιση «Δημόσια», επιτρέπετε σε όλους, συμπεριλαμβανομένων προσώπων που δεν διαθέτουν λογαριασμό στο Facebook, την προσπέλαση και τη χρήση των εν λόγω πληροφοριών και το συσχετισμό τους με το πρόσωπό σας (π.χ. το όνομα και τη φωτογραφία του προφίλ σας).
  http://www.facebook.com/legal/terms

  Κοντολογίς, εδώ και καιρό, το facebook υποχρεώθηκε να συμμορφωθεί με το ΕΛΑΧΙΣΤΟ που ισχύει ΓΕΝΙΚΑ στο διαδίκτυο.

  Κατά τα άλλα…
  τα ελαττώματα και οι σκοτεινές πλευρές του φ/β έχουν βγει στο φως ξανά και ξανά, π.χ.
  από τον Richard Stallman, της συλλογικότητας Ανοιχτού Λογισμικού.
  http://stallman.org/facebook.html
  (με ΠΟΛΥΤΙΜΟ υλικό και αμέτρητους συνδέσμους)

  επίσης π.χ.
  http://www.zdnet.com/blog/facebook/facebook-censors-members-after-unjustly-labeling-them-spammers/12926

  Facebook censors members after unjustly labeling them spammers
  Summary: Facebook temporarily suspended one of its users from commenting on public posts. The «punishment» was supposed to last a week. It has now been two weeks. This can happen to any Facebook user.

  Εχω μαζέψει δεκάδες συνδέσμους σε καυτό υλικό τέτοιου είδους, άρθρα ΚΑΙ βίντεο,
  μέχρι και… στοιχεία για τη στενή σχέση του φ/β με μυστικές υπηρεσίες,
  ακόμη και ατοπήματά του όπως αθέμιτη λογοκρισία ιδεών του «Occupy Wall Street», κλπ.
  …βουνά υλικού που καθιστούν ΚΩΜΙΚΗ την «απορια» του Αντρέα Μπατσή:

  Andreas Batsis
  Ρε συ George Omadeon, από που και ως που το Facebook που έχει φέρει σε δημοκρατικότατη επικοινωνία όλον τον πλανήτη είναι άθλιο; WTF with you today?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s