Εθνικός Υμνος του Τρίτου Ράϊχ ήταν το «Ορθό το Λάβαρο’ της Χρυσής Αυγής (National Anthem of Nazi Germany copied by Golden Dawn -video proof with Virtual Kasidiaris)

O Εθνικός Υμνος της Ναζιστικής Γερμανίας αντιγράφτηκε από τη Χρυσή Αυγή, ντύθηκε με ελληνικό στίχο και έγινε ο ύμνος της «Ορθό το Λάβαρο», που προβάλλει και η επίσημη σελίδα της στο Dailymotion. Αυτό το εκπληκτικό γεγονός (που είχε κρατηθεί αφανές προς τα έξω) ανακαλύφθηκε από κάποια blog, αλλά διαδόθηκε χωρίς την πρέπουσα ειδησεογραφική βαρύτητα και με ένα σημαντικό λάθος: –Δεν πρόκειται (μόνο) για «έναν ναζιστικό ύμνο» (όπως έγραψαν κάποιοι) αλλά για τον Εθνικό Υμνο της Χιτλερικής Γερμανίας! Το «Die Fahne Hoch» είχε γίνει ύμνος των S.A. και του ναζιστικού κόμματος NSDAP το 1930, αλλά αργότερα έγινε και Εθνικός Υμνος της Γερμανίας, αντικαθιστώντας το μεγαλύτερο μέρος του παραδοσιακού εθνικού ύμνου «Deutschlandlied», από τον οποίο διατηρήθηκε μόνο η πρώτη στροφή («Deutschland uber alles…»). Ολες οι επόμενες στροφές αντικαταστάθηκαν από το εμβατήριο «Die Fahne Hoch», που έγινε επίσημος Εθνικός Υμνος του Τρίτου Ράϊχ, μετά το 1933.  Σύντομη τεκμηρίωση αυτού του γεγονότος (που αγνόησαν όλοι, π.χ. το άρθρο στο left.gr) υπάρχει εδώ, από όπου παραθέτω:

During the Nazi era, only the first stanza [of Deutshlandlied] was used, followed by the SA song «Horst-Wessel-Lied«.[6] The anthem was played at occasions of great national significance, such as the opening of the 1936 Summer Olympics in Berlin, when Hitler and his entourage, along with the Olympic officials, walked into the stadium amid a chorus of three thousand Germans singing the Deutschlandlied. In this way, the first verse of the anthem became closely identified with the Nazi regime.[7]

Απο μουσική άποψη, ο ελληνοποιημένος ναζιστικός ύμνος «Ορθό το Λάβαρο» έχει κατεβεί 8 ημιτόνια, ίσως για να ακούγεται πιο… ανδροπρεπής από τον αρχικό (χεχε). Ορισμένα blog που τον ανακάλυψαν, παράθεσαν και video του αρχικού ύμνου. Ομως οι διαφορές σε μουσική κλίμακα και τέμπο μπερδεύουν αδαείς ή εθελοτυφλούντες. Ετσι αποφάσισα να συγχρονίσω τους δύο ύμνους, να τους συντονίσω με pitch-shifter και να τους ενοποιήσω, με πρόσθετο καρύκευμα  έναν… γουστόζικο Εικονικό Ηλία Κασιδιάρη:

Αναμφίβολα πρόκειται για λογοκλοπή, αφού ποτέ δεν δήλωσαν την αρχική πηγή του ύμνου, ο οποίος (μέχρι πολύ πρόσφατα) ήταν ο κύριοςεπίσημος) ύμνος της Χρυσής Αυγής. Σχετικά πρόσφατα, έβγαλαν δημόσια έναν άλλο ύμνο (που κι αυτός… κάαατι θυμίζει, ίσως κάποιο εμβατήριο ταγματαλητών που ερευνάται). Παρόλ’ αυτά, το «Ορθό το Λάβαρο» προϋπήρχε του σημερινού ύμνου τους και (ελλείψει άλλου σημαντικού ύμνου) πρέπει να ήταν και ο επίσημος (ή κύριος) ύμνος της οργάνωσης (τουλάχιστον μέχρι το 2009 περίπου, ή πιο πρόσφατα). Ε, αυτό είναι δεύτερο εκπληκτικό γεγονός, αν ισχύει (και φαίνεται σίγουρο σε στοιχεία μέχρι τώρα). Βέβαια δεν ήταν τόσο εκπληκτικό, το να υιοθετήσει σαν επίσημο ύμνο τον Εθνικό Ύμνο του 3ου Ράϊχ, μια περιθωριακή νεο-ναζιστική οργάνωση που είχε ήδη θεσπίσει σαν έμβλημά της (πριν τον Μαίανδρο) το στρατιωτικό έμβλημα μιας… μεραρχίας Ες-Ες, όπως αποκάλυψε η προηγούμενη ανάρτηση «Ναζιστικές Σβάστικες που κρύβονται πίσω από Χρυσαυγίτικες απατεωνιές μαιάνδρων».

 • Τέλος, σχεδόν όλα τα άλλα ευρωπαϊκά φασιστικά κόμματα αντέγραψαν κι αυτά τη μουσική του ίδιου ύμνου, αλλά… (αντίθετα με τους ελληναράδες νεοναζί) δεν έκρυψαν ποτέ την πηγή τους, την οποία πρόβαλλαν πάντα φανερά και με καμάρι. Περισσότερα στοιχεία (και στίχους σε άλλες γλώσσες, καθώς και… παρωδίες του «Die Fahne Hoch»), θα βρείτε εδώ: Fascist use outside of Germany

Παρεμφερή άρθρα:

 • […ίσως προστεθούν κι άλλοι σύνδεσμοι, αργότερα…]
Advertisement

8 comments

 1. απόσπασμα από κείμενο του Γκέμπελς, που δημοσιέυθηκε στην εφημερίδα στις 30 Απριλίου 1928…
  Der Angriff,
  «Είμαστε κόμμα αντικοινοβουλευτικό.
  Μπαίνουμε στη Βουλή για να μας εφοδιάσει το οπλοστάσιο της δημοκρατίας με τα δικά του όπλα.
  Αν η δημοκρατία είναι τόσο ηλίθια που γι’ αυτή τη δουλειά να μας δώσει κάρτες δωρεάν μετακίνη­σης και μισθούς, δικό της πρόβλη­μα.
  Αν πετύχουμε να εκλεγούν στα διάφορα κοινοβούλια εξήντα ως εβδομήντα υποκινητές και οργα­νωτές από το κόμμα μας, θα πλη­ρώνει για την αγωνιστική μας ορ­γάνωση η ίδια η πολιτεία.

  Κι ο Μουσολίνι μπήκε στη βου­λή. Λίγο αργότερα, όμως, παρήλαυνε στη Ρώμη με τους Μελανοχίτωνές του.
  Αν δεν πετύχουμε να έχουν ασυλία οι πιο επικίν­δυνοι άνδρες μας, αργά ή γρήγο­ρα θα βρεθούν όλοι πίσω απ’ τα σίδερα.
  Θα συμβεί αυτό αν έχουν ασυλία;
  Βεβαίως, αλλά μέχρι τότε θα έχει περάσει αρκετό διάστημα, και εν τω μεταξύ οι προστατευμένοι από την ασυλία πρόμαχοι της πίστης μας θα έχουν βρει το χρόνο και την ευκαιρία να διευρύνουν το αγωνιστικό μας μέτωπο, έτσι που ο περιορισμός τους και το φίμωμα του δημόσιου κηρύγματος τους να μην μπορεί να γίνει όπως θα ευχό­ταν η δημοκρατία.

  Δεν ερχόμαστε ούτε ως φίλοι ούτε και ως ουδέτεροι.
  Ερχόμαστε ως εχθροί!
  Όπως επιτίθεται ο λύ­κος στα πρόβατα, έτσι ερχόμαστε».

  • Τουλάχιστον εδώ ο Γκέμπελς μιλάει λίγο-πολύ έξω από τα δόντια.

   Είχε γράψει όμως και… επικινδυνότερα, δηλαδή πολύ πιο απατηλά.
   Π.χ το ακόλουθο απόσπασμα (που βρήκά κάπου αλλά έχασα προσωρινά το λινκ):

   «Είμαστε σοσιαλιστές γιατί βλέπουμε το κοινωνικό ζήτημα σαν θέμα ανάγκης και δικαιοσύνης για την ίδια την ύπαρξη μιας πολιτείας για τον Λαό μας, και όχι σαν φθηνό οίκτο και προσβλητικό συναισθηματισμό. Ο εργαζόμενος έχει δικαίωμα σε ένα βιοτικό επίπεδο που αντιστοιχεί με αυτό που παράγει. Δεν έχουμε καμιά πρόθεση να ικετεύσει για αυτό του το δικαίωμα. Η ενσωμάτωσή του στον κρατικό μηχανισμό δεν είναι μόνο σημαντικό ζήτημα για αυτόν, αλλά και για όλο το έθνος. Το ζήτημα είναι πολύ μεγαλύτερο από την οκτάωρη εργασία. Είναι θέμα σχηματισμού μιας νέας κρατικής συνείδησης που περιλαμβάνει κάθε παραγωγικό πολίτη. Δεδομένου ότι οι πολιτικές δυνάμεις των ημερών μας δεν έχουν ούτε την θέληση ούτε την ικανότητα να δημιουργήσουν μια τέτοια κατάσταση, ο σοσιαλισμός πρέπει να αγωνιστεί γι’ αυτή.» – Γιόζεφ Γκέμπελς

   (είχα την ιδέα να το παρουσιάσω αυτό σαν κουιζ, με την ερώτηση «ποιος το έγραψε»
   και με πιθανές απαντήσεις… διάφορους αριστερούς ηγέτες ΚΑΙ τον Γκέμπελς).

  • Μερσί Ανφάν για όλα τα στοιχεια που έφερες,
   σε μια περίοδο που έχω λιγότερο χρόνο για το διαδίκτυο…
   κι έτσι ΟΛΑ αυτά είναι ακόμη πιο πολύτιμα !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s