Κωτούλα, είσαι όνομα και πράμα! (ένας Ελληνας David Irving που… σβήνει τα ίχνη του)

Ο Iωάννης Κωτούλας αποδείχτηκε… όνομα και πράμα: Φέρθηκε σαν… κοτούλα, διότι… 🙂

Βιβλίο και συγγραφέας
Βιβλίο και συγγραφέας

Αμέσως μετά το εξώδικο-νταηλίκι του κατά της εφημερίδας «Αυγή» (ότι δήθεν «τον συκοφάντησε») ο Κωτούλας έσπευσε να εξαφανίσει το προσωπικό του ιστολόγιο, προφανέστατα για να μη χρησιμοποιηθεί εναντίον του, διότι… σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες (και το google cache) το blog του ήταν διάσπαρτο με στοιχεία: Κείμενα και σχόλια, που σε οποιοδήποτε αμερόληπτο δικαστήριο θα κατάρριπταν τους νομικούς τσαμπουκάδες του. Πάντως, ένα σημαντικό μέρος του σβησμένου blog υπάρχει (για πάντα) ΕΔΩ, αν και ο Κωτούλας έσβησε το blog του ΚΑΙ στο google cache.

Για το περιβόητο βιβλίο του Γιάννη Κωτούλα «Η Άνοδος του Γ’ Ράιχ», η καλύτερη κριτική που διάβασα είναι η εξαιρετικά εύστοχη, αναλυτική ανάρτηση του Νίκου Σαραντάκου:  «Τα πρωτόκολλα και ο κ. Κωτούλας«, που ανασκευάζει σχολαστικά τα πιο σημαντικά ατοπήματα του βιβλίου, ενώ δεν παραλείπει και μια κριτική σε ορισμένα λάθη της «Αυγής» (αν και ασήμαντα για την ουσία των καταγγελιών της). 

Επίσης πολύ σημαντικό (και σαν σύνοψη) είναι το άρθρο του Δημήτρη Ψαρρά «Υμνητής του ναζισμού στέλεχος της Ν.Δ.« στην Εφημερίδα των Συντακτών, καθώς και το «άρθρο-καταπέλτης της Μ. Κατριβάνου» στο tvxs.

Ενα πολύ σημαντικό ατόπημα του βιβλίου του Κωτούλα, είναι αυτό που περιλαμβάνει ο τίτλος της ανάρτησης του Ν. Σαραντάκου: –Τα πρωτόκολλα (των σοφών της Σιών), που ο Κωτούλας (αν και «επιστήμων ιστορικός») χαρακτήρισε «αμφιλεγόμενα«, αντί για αποδεδειγμένη πλαστογραφία, όπως καταδεικνύεται π.χ. ΕΔΩ. Ο Νίκος Σαραντάκος καταλήγει (τονισμοί δικοί μου):

…Έγραψα πολλά και σας κούρασα, καιρός να απαντήσω στο ερώτημα του φίλου μου, αν είναι σωστός ο χαρακτηρισμός «υμνητής του ναζισμού» για τον συγγραφέα του βιβλίου. Ύμνους πράγματι δεν διάβασα στο βιβλίο, οπότε ίσως είναι υπερβολική η λέξη· εγκώμια πάντως είδα αρκετά, και η απόσταση των δυο λέξεων δεν είναι μεγάλη. Στη δική μου αξιολόγηση, δίνω ξέχωρη βαρύτητα στο σοβαρό μεθοδολογικό (και ίσως όχι μόνο) λάθος με τη διάκριση αντιεβραϊσμού και αντισημιτισμού και, ακόμα περισσότερο, στην παρουσίαση των Πρωτοκόλλων της Σιών ως «αμφιλεγόμενου κειμένου», ειδικά στη σημερινή συγκυρία που βρίσκεται στη Βουλή ένα φιλοναζιστικό κόμμα που θεωρεί γνήσια την αντισημιτική αυτή πλαστογραφία. Κατά τα άλλα, ίσως ακριβέστερο είναι να πούμε ότι το βιβλίο αποτελεί μια σύνοψη των ελαφρυντικών και των δικαιολογητικών που θα μπορούσε να συγκεντρώσει ένας ικανός συνήγορος υπεράσπισης σε μια δίκη του εθνικοσοσιαλισμού.

David Irving
David Irving

Αν, δηλαδή… πέσει η τρικομματική και χάσει τα προνόμιά του ο (υπουργικός σύμβουλος) Γιάννης Κωτούλας, καθώς και το δικαίωμα να διδάσκει (σαν εκπαιδευτικός), δεν πρέπει να φοβηθεί την… ανεργία: Θα βρει κάποια θέση συνεργάτη (ή, έστω, βοηθού) στο… διεθνές κίνημα Ιστορικών Αναθεωρητών”, με τη δυνατότητα να αρθρογραφεί στο περιβόητο Journal of Historical Review, μαζί με προσωπικότητες όπως ο David Irving,  που έκανε μήνυση στους κατηγόρους του (όπως και ο Κωτούλας με το εξώδικο) αλλά… έχασε, στη συνέχεια.

O Κωτούλας μπορεί νάναι, σε σύγκριση με τον David Irving… μια μικρή κοτούλα, αλλά η ζημιά που μπορεί να προκαλέσει στη μικρή Ελλαδίτσα μας είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη του Irving. Διότι, αν επικρατήσουν στη Δημόσια Ζωή (των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης) τα ασύστολα ψεύδη των υποστηρικτών του (και αν π.χ. καταδικασθεί άδικα η «Αυγή») το δηλητήριο στη δημόσια ζωή θα είναι πολύ πιο μεγάλο, ελλείψει άλλων «αντισωμάτων» κατά της ναζιστικής προπαγάνδας στη χώρα μας σήμερα.

 • Κατά τα άλλα, κάποιος πρέπει να του πει, ότι… ο ναζισμός δεν είναι καλαμπόκι, μόνο και μόνο επειδή εξωραϊστηκε από… Κωτούλα. (Δυστυχώς, βέβαια, το αντινιουζ σερβίρει άφθονο καλαμπόκι…) 🙂

Στο μεταξύ, εκτός από την απόκρυψη του blog του, ο Κωτούλας έσπευσε επίσης να σβήσει αναρίθμητα σχόλιά του σε άλλα blog που τον εξέθεταν, π.χ. αυτό εδώ (που επικρίθηκε σαν σεξιστικό, προσβλητικό και υποτιμητικό για ομοφυλόφιλους):

kotoulas_comment1

Δυστυχώς όμως, για τον Κωτούλα (που μας πέρασε για… καλαμπόκι, ή χθεσινούς) ένα σωρό άτομα που πήραν χαμπάρι την… πουστιά (της απόκρυψης στοιχείων, όχι της… ομοφυλοφιλίας -χεχε) άρχισαν αμέσως να τα μαζεύουν από το google cache (αν δεν του… «τα μάζευαν» από παλιά). Είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορέσει να κρύψει όλα αυτά τα ίχνη από το δικαστήριο, όπου θα σύρει την «Αυγή», πλήττοντας και την Ελευθερία του Τύπου, αφού τα στοιχεία εναντίον του είναι πολλά και είχε κάθε δικαίωμα να του ασκήσει κριτική οποιοσδήποτε, είτε κριτική στα στοιχεία που έκρυψε, είτε κριτική  στο Ιστορικά Αναθεωρητικό βιβλίο του.

 • Για πολλοστή φορά, όμως, αποδεικνύεται η τεράστια σημασία που έχει η «Διαφύλαξη της Ακεραιότητας του Ψηφιακού Λόγου» (όπως την ονόμασα κάποτε): Ο Δημόσιος Λόγος δεν πρέπει ποτέ να αλλοιώνεται μέσα στο διαδίκτυο. Οι διορθώσεις λαθών και απόψεων είναι βέβαια θεμιτές, αρκεί να μην κρύβουν όσα διορθώνουν.

 • Ο Δημόσιος Λόγος στο Διαδίκτυο πρέπει ΚΑΙ μπορεί να διαφυλαχτεί ακέραιος σαν σύνολο, όπως ακριβώς γινόταν και στα έντυπα, ανέκαθεν: Δεν καταστρέφεται εύκολα ένα τυπωμένο βιβλίο ή κείμενο! Δυστυχώς, βέβαια, το ίδιο κείμενο σβήνεται πολύ εύκολα στο διαδίκτυο (είτε από το συγγραφέα του, είτε από λογοκριτές). Και αν δεν υπάρχει αντίγραφό του σε τυπωμένη μορφή, ούτε καν αντίγραφο on-line, τότε το σβησμένο κείμενο εξαφανίζεται εντελώς: Δεν μένει ούτε καν η … στάχτη του (όπως οι στάχτες των βιβλίων που έκαιγαν κάποτε οι ναζί). Σε αντίθετη περίπτωση, αν δεν δράσουμε αποτελεσματικά για τη διαφύλαξη του Δημόσιου Ψηφιακού Λόγου, ενθαρρύνουμε τις νέες… Ναζιστικές Πυρές Καψίματος Βιβλίων και κειμένων (αυτή τη φορά πανεύκολα, μέσα από το πάτημα κουμπιών).

 • Από τεχνική άποψη, η «Διαφύλαξη της Ακεραιότητας του Ψηφιακού Λόγου» είναι απολύτως εφικτή, αν και όχι αυτονόητη, ούτε πάντα εύκολη. Μερικές φορές είναι δύσκολη, αλλά ποτέ δεν είναι ανέφικτη, αρκεί να ξέρουμε την ανάγκη διαφύλαξης στοιχείων από την αρχή, κρατώντας αντίγραφα ιστοσελίδων (κειμένων ή διαλόγων) που κρίνουμε ότι θα χρειαστούμε αργότερα. Μια τέτοια λειτουργία πρέπει και μπορεί να μπει αυτομάτως μέσα σε κάθε browser. Από τεχνική άποψη, αυτό είναι απολύτως εφικτό (και ίσως υπάρχει ήδη, διότι δεν έχω ψάξει ακόμη… όλα τα browsers και όλα τα plugins, για να δω αν έχει ήδη υλοποιηθεί, πριν το… φτιάξω ο ίδιος, π.χ. σαν plugin για firefox ή chrome).

Ο γνωστός…. μνημονιακός παπαγαλάκος Μπογδάνος επιχείρησε να «ξεπλύνει» τελείως τον (κυβερνητικό σύμβουλο) Γιάννη Κωτούλα, σε μία εκπομπή που ο Νίκος Σαραντάκος χαρακτήρισε σε σχόλιό του (14 Μαρτίου, 2013 στις 18:05πολύ σωστά) «απαράδεκτη δημοσιογραφικά», διότι ο Μπογδάνος απέκρυψε το διάβημα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου εναντίον του Κωτούλα:

Την «άμεση απομάκρυνση» του συμβούλου για ζητήματα ιθαγένειας Ιωάννη Κωτούλα από το υπουργείου Εσωτερικών ζητά, με ανακοίνωσή του, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (ΚΙΣ).
 «Τα όσα ο υπουργικός σύμβουλος έχει υποστηρίξει στα ‘αναθεωρητικά’ βιβλία του για τον Χίτλερ και την αναίσχυντη δικαιολόγηση που επιχειρεί για τα χιτλερικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, για τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς ελληνικών πόλεων από τη Λουφτβάφε και για τη ναζιστική πολιτική, αποτελούν ύβρι στη μνήμη των θυμάτων της Γερμανικής Κατοχής και του Ολοκαυτώματος» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΚΙΣ.

O Μπογδάνος απέκρυψε και όλα τα άλλα στοιχεία, σε βάρος του Κωτούλα, αφήνοντάς τον να επικεντρωθεί μόνο σε ένα σχετικά ασήμαντο λάθος της «Αυγής», που δεν ακυρώνει καθόλου τα υπόλοιπα. Επίσης, τα “εγκώμια στον Στάλιν” (μέσα σε άλλο βιβλίο του Κωτούλα, που επικαλέστηκε ο Μπογδάνος) αφορούσαν προσωπικές ικανότητες του Στάλιν σαν ηγέτη, τις στρατιωτικές επιτυχίες του, ή τον εκβιομηχανισμό της ΕΣΣΔ, κ.ά. πολιτικά ουδέτερα επιτεύγματα (ανεξάρτητα από το πολιτικό σύστημα που τα κατάφερε), ενώ συνοδεύονταν και από δριμύτατες κατηγορίες εναντίον του Στάλιν. Αντίθετα, ο θαυμασμός του Κωτούλα για τα «επιτεύγματα του εθνικοσοσιαλισμού» είναι πάντα μονομερής (με κανένα κακο-χαρακτηρισμό του) και αφορά δομικά, κοινωνικά και πολιτικά χαρακτηριστικά του, ή μέχρι και… «ηθικά» χαρακτηριστικά. Σαφέστατα επίσης, στο βιβλίο του ο Κωτούλας υποστηρίζει επανειλλημένα ότι ο σταλινισμός ήταν πάντα πολύ χειρότερος από το ναζισμό.

Τώρα… επειδή  (αντίθετα με τον Κωτούλα) ξέρω ότι ο ναζισμός δεν είναι… καλαμπόκι (χεχε), θα τελειώσω αυτή την ανάρτηση με screen-shots (μαζί με σημειώσεις) από το επίμαχο βιβλίο του, καταδεικνύοντας άλλες πτυχές του Ιστορικού Αναθεωρητισμού του:

(κλικ για μεγέθυνση)
(κλικ για μεγέθυνση)

Κατά τον Κωτούλα, πρέπει να ξεπεραστεί η «πλήρης δαιμονοποίησή του εθνικοσοσιαλισμού» από τις «δυτικές αποικιακές δημοκρατίες» (και την ΕΣΣΔ) οι οποίες (το 1939) χτύπησαν την αναδυόμενη «Κεντρο-ευρωπαϊκή Οικονομική Ζώνη» (Mitteleuropa), προάγγελο και μιας «ευρύτερης πολιτικής ένωσης», υπό την ηγεσία του΄Γ’ Ράιχ. Η «υπέρβαση του εθνικοσοσιαλιστικού παρελθόντος» ήταν λάθος της (ηττημένης πια) Γερμανίας, ήταν μια έννοια πλαστή και «κατασκευασμένη». Ο Εθνικοσοσιαλισμός πρέπει, επομένως, να απο-ενοχοποιηθεί, έτσι ώστε να…. προοδεύσει η Ευρώπη (της Μέρκελ και του… υποτελούς Σαμαρά) ! [Sieg Heil] :mrgreen:

 • Προσέξτε κάτι: Αυτός ο επίλογος, δεν έχει καμμία αντίφαση με την άποψη ότι… δεν ξεκίνησε τον πόλεμο ο Χίτλερ, αλλά τον ξεκίνησαν οι «αποικιακές δημοκρατίες» που είχαν «οικονομικά συμφέροντα» , κατά του Γ΄ Ράϊχ. ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ καθαρά βεβαια, αλλά με προσεκτική ανάγνωση ΑΥΤΟ βγαίνει, σαν συμπέρασμα. Π.χ. δεν λέει ότι ξεκίνησαν το εγχείρημα κατά της «Κεντρο-ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης» (κλπ.) το 1945, αλλά το 1939. Λογικά, δηλαδή, ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος οφειλόταν, από την αρχή, στο «συμφέρον των αποικιακών δημοκρατιών» και της ΕΣΣΔ να εξαφανίσουν την ευημερούσα «Mitteleuropa» του Χίτλερ.

(κλικ για μεγέθυνση)
(κλικ για μεγέθυνση)

Κατά τον Κωτούλα, το ναζιστικό σύστημα Κοινωνικών Παροχών ήταν «πολύ υπέρτερο» εκείνου «της Δημοκρατίας»! (όπου εννοεί «Δημοκρατία της Βαϊμάρης», αλλά τον ενδιαφέρει η σύγκριση με τη Δημοκρατία γενικά). Αν αναλύσουμε σχολαστικά αυτή τη λεζάντα (σελ. 116 του βιβλίου), ή έννοια «υπέρτερος» είναι απόλυτη και διαχρονική. Γιατί να πει «πολύ υπέρτερο σύστημα» παροχών (γενικά) και όχι π.χ. «έγιναν παροχές που δεν έκανε η Δημοκρατία της Βαϊμάρης»? Με αυτό τον τρόπο, υποδεικνύει έμμεσα την ανωτερότητα του ναζιστικού συστήματος από εκείνου της δημοκρατίας (γενικά). Εξάλλου, οι «παροχές» του ναζιστικού καθεστώτος ήταν εν μέρει ψεύτικες, έγιναν μόνο όσες δεν ενοχλούσαν μεγαλο-βιομηχάνους, με κύριο σκοπό την προπαγανδιστική αύξηση της αφοσίωσης των (πεινασμένων τότε) Γερμανών στο ναζισμό γενικά και στους ναζιστές εργοδότες, ειδικότερα. Η στενή συνεργασία και συμμαχία των μεγαλο-βιομηχάνων της Γερμανίας με τον Χίτλερ είναι γνωστή και τεκμηριωμένη, καταρρίπτοντας και άλλα… ανιστόρητα εγκώμια για το «λαϊκό» χαρακτήρα του ναζισμού, μέσα στο βιβλίο του Κωτούλα. Για μια καλή περίληψη, δείτε π.χ. αυτό εδώ το video. Πρέπει, τέλος, να επισημάνουμε ΠΟΣΟ ΒΟΛΙΚΗ είναι αυτή η λεζάντα για… Κασιδιάρηδες που μοιράζουν τρόφιμα «μόνο σε Ελληνες».


(κλικ για μεγέθυνση)
(κλικ για μεγέθυνση)

Κάτι σαν το… σχέδιο «Αθηνά», δηλαδή! 🙂

Η “παιδευτική ενοποίηση” ΚΑΙ του ελληνικού (εθνικόφρονος) λαού, με επάνοδο στην αγκαλιά της μεγάλης (ακρο)δεξιάς παράταξης των “άτακτων παιδιών” της Χρυσής Αυγής… ήταν σίγουρα ένας από τους υψιπετείς στόχους του εν λόγω πονήματος, αρεστού και στην παλιο-παρέα της “Patria”, με την οποία συνδέεται (ή τουλάχιστον συνεργάστηκε) ο ξυγγραφεύς, πολιτικά. Το βιβλίο είναι άριστο «τυράκι» για να φέρει ναζιστές πίσω στη ΝΔ.  Εχοντας διαβάσει ΤΙ γράφει η Χ.Α. για το ναζισμό, δεν βρίσκω παρά ελάχιστη αντίφαση με το βιβλίο του Κωτούλα, πλην όσων ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ οι ναζί σε όσα ήδη γράφει. Τα γράφει πολύ προσεκτικά, με τέτοιον τρόπο, ώστε να υπάρχει λογική συνέπεια, χωρίς καμμία αντίφαση με όσα υποστηρίζει η Χ.Α.

Παραθέτω τώρα το πλήρες βιβλίο του Κωτούλα, αφού… το διέθεσε δημόσια ο ίδιος, μέσω του antinews.gr, που τον στήριξε, κατακεραυνώνοντας τον «γκεμπελισμό της αριστεράς»:

Τέλος… επειδή ήμουν (πιθανότατα) ο πρώτος που είπε τον Κωτούλα «Ελληνα Irving»’, διευκρινίζω ότι δεν τους θεωρώ ίσους. Κάθε άλλο! Ο Irving είχε ένα επίπεδο σαφώς ανώτερο, στη γραφή του. Επίσης, πολύ αργότερα έκανε και αυτοκριτική, αναγνωρίζοντας πως (πράγματι) εξοντώθηκαν εκατομμύρια Εβραίοι σε θαλάμους αερίων (το οποίο αρχικά αρνιόταν). Αντιθέτως, αυτός εδώ ο “Ελλην Ιρβιγκ” αμφιβάλλω αν θα τολμούσε καν να αρνηθεί την ύπαρξη θαλάμων αερίων (ευθέως τουλάχιστον) ακόμη κι αν το πίστευε (που δεν το νομίζω). Το βιβλίο του βέβαια εξωραϊζει τους ναζί με άλλους τρόπους. Πιθανότατα, θέλει (εδώ και χρόνια) να φέρει τα “άτακτα παιδιά” τους Ελληνες νεοναζί πίσω στη μεγάλη (ακρο)δεξιά παράταξη. Φυσικά (σαν ιστορικός) ξέρει ότι τα Πρωτόκολλα ήταν πλαστογραφία, αλλά… οι περισσότεροι Ελληνες ακροδεξιοί και ναζί τα θεωρούν αληθινά, οπότε (απλούστατα) πήγε με τα νερά τους. Ο αναθεωρητισμός του είναι λοιπόν πιο “λάϊτ” αλλά και πιο εκτεταμένος, αφορώντας το σύνολο του ναζισμού.


Διαβάστε επίσης:

Enhanced by Zemanta

14 comments

 1. Omadeon, εκείνο το άρθρο στην ΕτΣ ήταν του Ψαρρά, όχι του Τρίμη.
  Ας μην τους μπερδεύουμε κι εμείς, ειδικά τώρα, που έχουν τόσα πολλά στο κεφάλι τους, ο καθένας σε διαφορετικό μετερίζι, κι έχουν να αντιμετωπίσουν τόσα και τόσα.

  Κατά τ’ άλλα, κάνατε καλή δουλειά.
  Κρίμα που δεν με ρωτήσατε προηγουμένως,
  θα σας έδινα και το 2ο πόνημα του εν λόγω,
  «Ιωάννης Κωτούλας – Η προπαγάνδα κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο Τα ιδεολογικά όπλα των αντιπάλων [Περισκόπιο 200x].pdf», πολλά ΜΒ,
  αν το ξεψαχνίζατε κι αυτό, πιθανόν να βρίσκατε κι άλλα σημεία,
  μιας που εγώ είμαι της γνώμης «αν είναι να κάνω μια δουλειά, ας την κάνω όσο πιο σωστά κι ολοκληρωμένα γίνεται», ΟΚ, όχι «δουλειά», «ασχολία» έπρεπε να πω,
  αλλά, από την άλλη, ποτέ δεν είναι νωρίς.
  Πάντα μπορείτε να πάτε και σε δεύτερο γύρο.

  • Βασιλική thanks.
   1) Το επίθετο διορθώθηκε σε «Δημήτρης Ψαρράς».
   Εκ παραδρομής είχα γράψει «Τρίμης», ενώ ήξερα πολύ καλά ότι ήταν ο Ψαρράς
   (απόδειξη είναι ότι… αστειεύτηκα στο f/b ότι «ξέρει καλό… ψάρεμα»). 🙂

   2) Κάθε νέο πόνημα του Κωτούλα όπως αυτό που αναφέρεις, καλοδεχούμενο.
   Κι αν θέλεις να το στείλεις σε μέηλ,
   omadeon παπάκι gmail.com

  • Βασιλική, γειά σου, είμαι εκτός έδρας και… εντελώς τυχαία είπα να ελέγξω το μπλογκ! 🙂

   Οι κανόνες για αυτόματη άρση αναμονής είναι απλοί.
   Αν εγκριθεί ΕΝΑ σχόλιο με
   [1] συγκεκριμμένο ψευδώνυμο/όνομα,
   [2] σάητ,
   [3] mail και
   [4] i.p. address (αλλά αυτό σπάνια ελέγχεται, είναι προαιρετικό)
   …τότε όλα τα ΕΠΟΜΕΝΑ σχόλια εγκρίνονται αυτομάτως χωρίς αναμονή.

   Η πείρα δείχνει ότι σπάνια το σύστημα ελέγχει το [4], αλλά… αν το κάνει, συνήθως υπάρχει πρόβλημα.

 2. Το εκπληκτικό, όσο και τρομακτικό, meta στο κείμενο του Σαραντάκου είναι το απίστευτο bullying από τη Συμμορία του buzz. Μόνο ο SG λείπει. Μπορεί να περίμενα την συμπόρευση νεοφιλελέδων-ναζήδων, αλλά ακόμα κι έτσι με σόκαρε.

   • Βασιλική, καλημέρα!
    1) Λύθηκε το πρόβλημα με την αυτόματη έγκριση των σχολίων σου.
    Η λέξη «basil» εκ παραδρομής υπήρχε στη λίστα «απαγορευμένων ψευδωνύμων», από το παρελθόν,
    επειδή κάποιο τρολ με το ίδιο όνομα είχε μπει κάποτε (πιθανώς) και τώρα την έσβησα από εκεί.

    2) Η Crazy Alien Penguin (ή απλά πιγκουίνα) εννοούσε κάτι τύπους
    στη συζήτηση κάτω από το ποστ του Σαραντάκου…
    π.χ. (δικό μου παράδειγμα) ο Epanechnikov, νεοφιλελέ μπάστακας του ‘buzz reality tape’, κ.ά.

    Σήμερα μπήκα για λίγο, να δω αν υπάρχουν σχόλια για έγκριση,
    αλλά θα λείψω πολλές ώρες. Καλό τριήμερο σε σένα Βάσω και σε όλους/όλες.

   • Thanks KnowDame.
    Τα χάλια του μπλε μήλου είναι γνωστά
    αλλά… τη συμμετοχή του Κωτούλα εκεί προσωπικά δεν την ήξερα.
    Η πιγκουίνα έχει μελετήσει καλύτερα εκείνο το χώρο.

 3. http://www.efsyn.gr/?p=32624

  Ακροδεξιά φίδια στον κόρφο της Ν.Δ.

  Του Δημήτρη Ψαρρά

  Ο πρωθυπουργός τίμησε προχθές τις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα στη Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση όμως δεν φαίνεται διατεθειμένη να αντιδράσει μετά την αποκάλυψη της «Αυγής» για τα ανοιχτά αντισημιτικά πονήματα του Ιωάννη Κωτούλα, ο οποίος έχει τοποθετηθεί σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου για θέματα μετανάστευσης.

  Με την κάλυψη του ίδιου του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γιώργου Μουρούτη, ο κ. Κωτούλας απάντησε με εξώδικο και απειλές για αγωγές και μηνύσεις. Την ίδια ώρα, πάντως, φροντίζει να εξαλείψει από το Διαδίκτυο δικές του αναρτήσεις που τον εκθέτουν. Ακόμα και το προσωπικό του ιστολόγιο έσπευσε να κατεβάσει. Μάταιος κόπος. Εχουν όλα αποθηκευτεί και εξακολουθούν να αναπαράγονται σε σχετικές αναρτήσεις (λ.χ. στο αξιόλογο ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου). Βέβαια αυτά που δεν μπορούν να εξαφανιστούν είναι τα βιβλία του κ. Κωτούλα, στα οποία περιγράφεται το Ολοκαύτωμα με την ακόλουθη φράση: «Μεγάλο τμήμα των Εβραίων, οι οποίοι εκτοπίστηκαν από την Ελλάδα, απεβίωσε στα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης». Ναι, έτσι: «απεβίωσε»…

  Αλλά ο κ. σύμβουλος δεν είναι μόνος. Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη του «Hot Doc» (7.3.2013) για το χουντικό παρελθόν του Ηλία Φιλιππακόπουλου, ο οποίος διορίστηκε πρόσφατα από τον Αντώνη Σαμαρά στη θέση του διευθυντή του γραφείου τού γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη. Ο κ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος συνοδεύεται από τον κ. Φιλιππακόπουλο σε όλες τις δημόσιες θέσεις που έχει αναλάβει, προκάλεσε τη νοημοσύνη των πολιτών πριν από λίγες μέρες όταν δικαιολόγησε την ψήφο του κατά της άρσης της ασυλίας του Κασιδιάρη για τη χειροδικία εναντίον της Λιάνας Κανέλλη, λέγοντας ότι ήθελε να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία να ζητήσει συγγνώμη…

  Την προηγούμενη βδομάδα αποκαλύφθηκε ότι ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος είχε αποπέμψει με σκαιό τρόπο την Εθνική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, λέγοντας ότι «δεν τον ενδιαφέρουν, ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, το έργο της Επιτροπής και τα δικαιώματα του ανθρώπου, ούτε οι σχετικές διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, και συνειδητά ώς τώρα δεν έκανε τίποτα για να διευκολύνει την απρόσκοπτη λειτουργία της Επιτροπής».

  Και βέβαια υπάρχει πάντα στην επικαιρότητα ο δυναμικός συνοδοιπόρος του κ. Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης, που υποστηρίζει το πολιτικό άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Θα τον συναντήσουμε σε εκδηλώσεις του «ενδιάμεσου» χώρου μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΛΑΟΣ, μαζί με τον κ. Κωτούλα, αλλά και εκπροσώπους του περιοδικού «Patria» ή των εφημερίδων «Ελεύθερος Κόσμος» και «Ελεύθερη Ωρα», όπως τον Νίκο Χιδίρογλου, ο οποίος είχε διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου του κ. Μεϊμαράκη, κατά το πέρασμα του σημερινού προέδρου της Βουλής από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

  Τι γίνεται με τη Νέα Δημοκρατία του κ. Σαμαρά; Από τα κρούσματα που πληθαίνουν μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι οι ιθύνοντες της Συγγρού έχουν επιλέξει το σκληρό ακροδεξιό χαρτί, ειδικά στα ζητήματα της μετανάστευσης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με ένα διπλό στόχο: αφενός μεν να αντιπαρατεθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ ανακαλώντας όλα τα στερεότυπα της μετεμφυλιακής προπαγάνδας, αφετέρου να κλείσουν το μάτι στους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.

  Ετσι εξηγείται και το γεγονός ότι ιδιαίτερο βάρος στην επικοινωνιακή πολιτική του κόμματος έχει αναλάβει ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος όχι μόνο πρόβαλλε μέχρι πρότινος όλα τα βιβλία του ναζιστή και ακραίου αντισημίτη Πλεύρη, του χουντικού Γεωργαλά κ.ά., αλλά είναι και μάρτυρας κατηγορίας στη μήνυση που έχει υποβάλει ο Πλεύρης κατά των εκπροσώπων του ελληνικού εβραϊσμού!

  Από τη δική του πλευρά, ο Μάκης Βορίδης εξακολουθεί να φιλοτεχνεί το ηγετικό προσωπικό του προφίλ χωρίς να αναθεωρεί τίποτα από τις θέσεις του Λεπέν, τις οποίες εκπροσωπούσε μέχρι πρότινος στην Ελλάδα. Γιατί δεν είναι μόνο η φωτογραφία με το τσεκούρι που τον ακολουθεί από τα νιάτα του. Στον ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη ο Βορίδης προσχώρησε το φθινόπωρο του 2005 μαζί με την ηγετική ομάδα του Ελληνικού Μετώπου. Την ομάδα αυτή δεν την αποχωρίστηκε ποτέ ο σημερινός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα κατά την περίοδο που είχε αναλάβει το υπουργείο Υποδομών στην κυβέρνηση Παπαδήμου φρόντισε να διορίσει σε καίριες θέσεις δίπλα του τα ηγετικά στελέχη του Ελληνικού Μετώπου (Χρήστο Χαρίτο, Θεοδόση Αθανασά, Φαίδωνα Δημόπουλο κ.ά.). Κάποιοι από αυτούς αποχώρησαν από τον ΛΑΟΣ και δεν προσχώρησαν στη Νέα Δημοκρατία, αλλά επιχειρούν να αναβιώσουν το λεπενικό κόμμα με νέο όνομα: Εθνικό Μέτωπο. Ο Χαρίτος σε πρόσφατο άρθρο του καλεί τον Μιχαλολιάκο να αναλάβει πρωτοβουλία συνένωσης της Χρυσής Αυγής, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του ΛΑΟΣ, του Εθνικού Μετώπου και του Παπαθεμελή. Το άρθρο φιλοξενείται στον «Ελεύθερο Κόσμο» του Δημήτρη Ζαφειρόπουλου, πρώην υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής και πολιτευτή του ΛΑΟΣ.

  Ιδιαίτερο ρόλο στην ίδια κατεύθυνση παίζουν μια σειρά ιστολόγια, τα οποία αναπαράγουν και ενισχύουν τις προπαγανδιστικές επιθέσεις της διαβόητης κυβερνητικής Truth Team με στόχο στελέχη της Αριστεράς, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ακόμα και μη αρεστούς δημοσιογράφους. Θα ήταν παράλειψη αν δεν ξεχωρίζαμε εδώ τον κεντρικό ρόλο που παίζει ο «Στόχος», μια εφημερίδα η οποία έχει παράδοση στη ρητορική του μίσους, ειδικά στον αντισημιτισμό, αλλά και στην υποστήριξη της χούντας και των πραξικοπηματιών. Πολιτικά η εφημερίδα στηρίζει σήμερα τη Χρυσή Αυγή, αλλά πρωταγωνιστεί και στις προπαγανδιστικές εκστρατείες του ευρύτερου χώρου. Αλλωστε ο σημερινός εκδότης του «Στόχου», ο Σάββας Χατζηπαρασκευάς, υπήρξε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Πολιτικής Ανοιξης, την εποχή που ο σημερινός πρωθυπουργός δοκίμαζε την τύχη του έξω από τη Νέα Δημοκρατία. Στις εκλογές του 2000 δεν πήρε μέρος η Πολιτική Ανοιξη και ο Χατζηπαρασκευάς με ομάδα στελεχών του κόμματος συμμετείχε στο σχήμα Πρώτη Γραμμή, το οποίο είχε επικεφαλής τον Κώστα Πλεύρη. Στο ίδιο σχήμα είχε προσχωρήσει και ο Μάκης Βορίδης με το Ελληνικό Μέτωπο. Η σύμπραξη τότε είχε αποφέρει μόλις 12.215 ψήφους (0,18%). Η σημερινή σύμπραξη των ίδιων προσώπων έχει ασφαλώς μεγαλύτερη πολιτική απήχηση.

  19/03/2013

 4. Δείτε αυτό τον… Κοτογράφο:
  http://orthografos.blogspot.gr/2013/03/blog-post_4616.html

  (Εμείς ξέρουμε ότι δεν είμαστε καλαμπόκι, αλλά… αυτός ξέχασε ότι είναι κότα).
  Λέει:

  «…Την ίδια Αυγή, που σύμφωνα με το parapolitika.grο ιστορικός και εκπαιδευτικός Ιωάννης Κωτούλας, αποσπασμένος στο γραφείο του υπουργού αναπληρωτή Εσωτερικών για την ιθαγένεια Χαράλαμπου Αθανασίου είναι υμνητής του ναζισμού και του Χίτλερ! Και αυτό διότι, όπως λέει η καλή εφημερίδα, το βιβλίο του «Η Άνοδος του Γ’ Ράιχ» αποτελεί ύμνο προς τον ναζισμό!
  Και από πού προκύπτει αυτή η καταγγελία;
  Από το ότι το (επιστημονικό αυτό) βιβλίο εμπεριέχει αποσπάσματα από κείμενα (σε εισαγωγικά) του Ζακ Ελλύλ (σελ 143 -144, που όμως αναφέρεται στη παραπομπή Νο 65).

  Αποδεικνύεται λοιπόν, πως εκτός από τα διάφορα αμόρφωτα 20χρονα σούργελα που η εφημερίδα χρησιμοποιεί ως τρολ στο διαδίκτυο, προφανώς διαθέτει και άλλα τόσα εξίσου αγράμματα ντουγάνια που ξεψαχνίζουν την βιβλιογραφία για να ανακαλύψουν δαίμονες, και φαντάσματα.
  Που όμως δεν έχουν ιδέα για το τι σημαίνει ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο ιστορικό βιβλίο, τι σημαίνουν οι αναφορές και οι παραπομπές, κλπ. Αλλιώς θα είχαν καταλάβει ότι τα αποσπάσματα που αναφέρουν δεν είναι του συγγραφέα.
  Βέβαια, πέρα από την Αυγή, πέρα από τον Σύριζα, και πέρα από τα αγράμματα παιδάκια, έχει ευθύνες και η πολιτεία. Όπως πάντα…»

  ΟΡΙΣΤΕ ο κοτόψυχος, κακιωμένος δασκαλάκος, περήφανος που είναι «ορθογράφος», αφού κατάφερε να δικτυωθεί μέσα στο μνημονιακό κοτέτσι και μισεί τους πάντες, έξω από αυτό… κο κο κο, κο κο κο…

  Τσαμπουνάει κι αυτός, όπως όλοι οι άλλοι, το μοναδικό κι ασήμαντο λάθος της «Αυγής» που δείχνει απλώς βιασύνη, ή κάποιο ερασιτεχνισμό. Ενα λάθος, μόνο, αλλά… μόκο για όλα τα άλλα, για τις δεκάδες αποσιωπούμενες… κουτσουλιές του Κωτούλα, όπου (μεταξύ άλλων που έσβησε) απο-ενοχοποιησε πλήρως τον ΙΔΕΑ και ύμνησε τον Ιωάννη Μεταξά.

 5. Το blog «Ελληνικά Hoaxes», που μέχρι τώρα ήταν συνεπής και αξιόπιστη πηγή για διόρθωση μύθων και διαδεδομένων ψεμάτων εντός και εκτός διαδικτύου…
  …έκανε ένα απαράδεκτο ποστ προωθώντας τις απόψεις του Κωτούλα.
  http://ellinikahoaxes.gr/2014/10/28/5-mythi-1940/
  _______________

  Εγραψα κάποια σχόλια εκεί, που περιμένουν έγκριση και παραθέτω:

  http://ellinikahoaxes.gr/2014/10/28/5-mythi-1940/#comment-1658729628

  Αυτό το άρθρο είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και για έναν άλλο λόγο. Διότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ των φλύαρων ισχυρισμών του.

  Αν θέλετε να ΚΑΨΕΤΕ την αξιοπιστία του μπλογκ σας, συνεχίστε έτσι…

  —-

  Το άρθρο, στην ουσία, σε ΟΛΑ τα σημεία όπου έχει δίκιο, παραβιάζει ανοιχτές πόρτες. Σχεδόν κανένας δεν πιστεύει πια όσα ΝΟΜΙΖΕΙ ο φιλο-ναζιστής αρθρογράφος ότι επικρατούν σαν φήμες.

  Οταν λέω όμως «δεν τεκμηριώνει» εννοώ ότι βρισκόμαστε στο διαδίκτυο όπου ΚΑΘΕ ισχυρισμός πρέπει να οδηγεί σε πηγές με ΛΙΝΚ.

  _______________

  http://ellinikahoaxes.gr/2014/10/28/5-mythi-1940/#comment-1658741894

  Α, ανάμεσα στις πολυλογίες σας κ. Κώνστα…
  είπατε και μια ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΜΠΟΥΡΔΑ.

  «Αυτό δεν σημαίνει ότι αγαπούσε τους φασίστες,..»

  (…ο Μεταξάς -χαχαχα)?

  Ειστε ΣΟΒΑΡΟΣ κύριέ μου?

  Αν το ιστολόγιο ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ σοβαρό, να αναρτήσει νέα κατάρριψη μύθου ότι δήθεν «ο Μεταξάς δεν αγαπούσε τους φασίστες»!!!!!
  (και να σβήσει ή να αποκηρύξει τέλος πάντων το παρόν ποστ).

  __________________

  http://ellinikahoaxes.gr/2014/10/28/5-mythi-1940/#comment-1658719097

  Χεστήκαμε για τις ΚΟΙΝΟΤΟΠΕΣ φλυαρίες σχετικά με τον ελληνο-ιταλικό πόλεμο.
  ΔΕΝ είναι αποδεκτό, σε καμμία περίπτωση, να φιλοξενούνται σε «μπλογκ κατάρριψης μύθων», απόψεις _αποδεδειγμένων_ ιστορικών ψευτών και παραποιητών της Ιστορίας, όπως ο Κωτούλας (που μέχρι και τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» επικαλέστηκε).

  Δεν είναι το ίδιο, οι «φιλο-ναζί» με τους «αντι-ναζί».
  Δεν υπάρχει τέτοια «συμμετρία» και «ισότητα».
  Επίσης, ισχύει το «μια φορά ψεύτης, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ψεύτης».

  Ο Iωάννης Κωτούλας αποδείχτηκε… όνομα και πράμα:
  Φέρθηκε σαν… κοτούλα, διότι:

  Αμέσως μετά το εξώδικο-νταηλίκι του κατά της εφημερίδας “Αυγή” (ότι δήθεν “τον συκοφάντησε”) ο Κωτούλας έσπευσε να εξαφανίσει το προσωπικό του ιστολόγιο, προφανέστατα για να μη χρησιμοποιηθεί εναντίον του, διότι… σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες (και το google cache) το blog του ήταν διάσπαρτο με στοιχεία: Κείμενα και σχόλια, που σε οποιοδήποτε αμερόληπτο δικαστήριο θα κατάρριπταν τους νομικούς τσαμπουκάδες του. Πάντως, ένα σημαντικό μέρος του σβησμένου blog υπάρχει (για πάντα) ΕΔΩ,
  http://simonknowz.com/2013/03/19/kotoulas-svismena/
  το νέο ποστ “Ιωάννης Κωτούλας: Σβησμένα και αλλαγμένα σχόλια και αναρτήσεις” γι’ αυτή την… κοτοψυχία, με μια εντυπωσιακά εκτενή διάσωση αρκετών αυτο-λογοκριμμένων σχολίων και κειμένων!

 6. […] George Omadeon Για μένα Σπύρο είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκείνο το screen-shot, που ουσιαστικά αθωώνει τον Αξονα. Αντιγράφω την ερμηνεία που είχα δώσει. “Κατά τον Κωτούλα, πρέπει να ξεπεραστεί η “πλήρης δαιμονοποίησή του εθνικοσοσιαλισμού” από τις “δυτικές αποικιακές δημοκρατίες” (και την ΕΣΣΔ) οι οποίες (το 1939) χτύπησαν την αναδυόμενη “Κεντρο-ευρωπαϊκή Οικονομική Ζώνη” (Mitteleuropa), προάγγελο και μιας “ευρύτερης πολιτικής ένωσης”, υπό την ηγεσία του΄Γ’ Ράιχ. Η “υπέρβαση του εθνικοσοσιαλιστικού παρελθόντος” ήταν λάθος της (ηττημένης πια) Γερμανίας, ήταν μια έννοια πλαστή και “κατασκευασμένη”. Ο Εθνικοσοσιαλισμός πρέπει, επομένως, να απο-ενοχοποιηθεί, έτσι ώστε να…. προοδεύσει η Ευρώπη (της Μέρκελ και του… υποτελούς Σαμαρά) ! [Sieg Heil] Προσέξτε κάτι: Αυτός ο επίλογος, δεν έχει καμμία αντίφαση με την άποψη ότι… δεν ξεκίνησε τον πόλεμο ο Χίτλερ, αλλά τον ξεκίνησαν οι “αποικιακές δημοκρατίες” που είχαν “οικονομικά συμφέροντα” , κατά του Γ΄ Ράϊχ. ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ καθαρά βεβαια, αλλά με προσεκτική ανάγνωση ΑΥΤΟ βγαίνει, σαν συμπέρασμα. Π.χ. δεν λέει ότι ξεκίνησαν το εγχείρημα κατά της “Κεντρο-ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης” (κλπ.) το 1945, αλλά το 1939. Λογικά, δηλαδή, ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος οφειλόταν, από την αρχή, στο “συμφέρον των αποικιακών δημοκρατιών” και της ΕΣΣΔ να εξαφανίσουν την ευημερούσα “Mitteleuropa” του Χίτλερ.” https://omadeon.wordpress.com/2013/03/15/kotoula-e-kotoula/ […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s