Μην αγοράζετε Γερμανικά προϊόντα (barcode 401-440) Boycott German Products!

boycott_german_products
κλικ για μεγέθυνση (και δική σας χρήση)

Παρακολουθείστε τις εξελίξεις στην Κυπριακή κρίση μέσα από αυτό τον ‘συναθροιστή μηνυμάτων twitter’:

http://pipes.yahoo.com/omadeon/cyprustweets

…ή (εναλλακτικά) μέσα από το «RSS feed«, που παράγει ο συναθροιστής:

http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.run?_id=9c6833b28b97b649ec2c6c4197b73493&_render=rss

(source: ZeroHedge)
(source: ZeroHedge – click to see more…)

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

[1]

Ολόκληρη η δήλωση* του Ζαν-Λυκ Μελανσόν έχει ως εξής:

«Η απόφαση του κεντρικού τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι να διακόψει την παροχή ρευστότητας σε ευρώ της Κύπρου μέχρι να συνθηκολογήσει η Κύπρος λήφθηκε μετά από κυρίαρχη απόφαση μέσω ψηφοφορίας του εθνικού της κοινοβούλιου.
Πρόκειται για απαράδεκτη επιθετική πράξη. Δείχνει ότι το ευρώ δεν είναι μόνο μια δαπανηρή Μερκελική πολυτέλεια αλλά επίσης ένα επικίνδυνο μέσο δράσης ενάντια στην κυριαρχία ενός λαού. Πρόκειται ασφαλώς για κατάχρηση εξουσίας αλλά και για σήμα κινδύνου το οποίο πρέπει να εισακουσθεί.
Η Γαλλία δεν μπορεί να συνεργήσει σε αυτή τη βία παρά μόνο αν αποδεχθεί ότι μπορεί να ασκηθεί και εναντίον της αναλόγως των περιστάσεων. Εάν πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα στην λαϊκή κυριαρχία και σ’ αυτήν του ευρώ, πρέπει να επιλέξουμε το λαό.
Η απόφαση του κεντρικού τραπεζίτη αποτελεί στροφή στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιβάλλεται να επιλέξουμε: είτε αλλάζουμε το καθεστώς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έτσι ώστε να διασφαλιστεί η κυριαρχία των λαών, είτε εγκαταλείπουμε το ευρώ-Μέρκελ

Παρίσι, 20 Μαρτίου 2013

[…]

______________

The looting of Cyprus by Brussels-am-Berlin is the start of global grand larceny against the citizen.

«…at point 1, you an see that the entire Cyprus tax revenue per annum is €5.8 billion. That number ring a bell? Correct – it’s the amount the EC insists must come from Nicosia in return for a €10 billion bailout. To the left of that column you will see that, spookily, it happens to correlate 100% with the 8.5% overall deposits levy demand that the EU FinMins made to Cyprus negotiators a week ago today.
Put simply, this is stealing the money of depositors at the level of an entire year’s tax income…»

_______________

_______________

Submitted by Tyler Durden on 03/22/2013 – 09:34

Europe’s paymaster – that would be Germany for those who have not paid attention to events over the past four years – is not used to being snubbed. It certainly is not used to being snubbed by what every empty chatterbox and their kitchen sink will tell you is a «small and irrelevant» country (all the more so in the aftermath of last summer’s embarrassing defeat in its head on confrontation with the ECB, in which the Bundesbank showed that sometimes the best offense is a gracious retreat). It most certainly is not used to not being invited to discussions involving the future of its precious mercantilist European union, especially when said union may no longer exist as we know it in 48 short hours. And Germany is angry.

[…]

In other words, how dare the pesky Cypriots think a «union» is comprised of equal «units», instead of being a despotic tyrrany in which the adjusted version of the golden rule (perhaps explaining why the Buba is pulling all its French and a lot of its NY Fed gold) applies. Germany will have none of that nonsense.

Στο μεταξύ…

Ο Κρούγκμαν… επισημαίνει πως: «Η Κύπρος μπορεί να είναι σε καλύτερη θέση από την Ισλανδία, αν ακολουθήσει τον Ισλανδικό δρόμο, διότι μια υποτίμηση του κυπριακού νομίσματος, αν αυτό επανερχόταν, θα προσέλκυε τουρισμό. Οως οι Κύπριοι, οι οποίοι δεν έχουν καν συμφιλιωθεί με το τέλος της ριψοκίνδυνης επιχείρησής τους, θα είναι πρόθυμοι να πάνε εκεί;».

original article:  http://krugman.blogs.nytimes.com/2013/03/21/cyprus-the-sum-of-all-fubar/

Paul Krugman: «Cyprus: The Sum of All FUBAR»

[where «FUBAR» = «Fucked-up Beyond All Recognition»}

«At this point the Cyprus situation is pretty clear — and clarity does not bring reassurance. In fact, it looks as if Cyprus has managed to combine in one place everything that has gone wrong elsewhere.  […]  So then what? As a number of people have pointed out, Cyprus is arguably better positioned than Iceland to do an Iceland, because devaluing a reintroduced Cypriot currency could bring in a lot of tourism. But will the Cypriots — who haven’t even reconciled themselves to the end of their round-tripping business — be willing to go there?…»

Κάποιες διορθώσεις στα δεδομένα του Krugman (που όμως δεν αναιρούν την κεντρική του ιδέα) θα βρείτε εδώ:

________________

lowalone

The lunatics’ intentions are clear: if ever a nation deserved our support, then Cyprus is that nation.

Signs of global looting build up as the MoUs become ever more overt


[2]

Διαβάστε επίσης:

«…Το Eurogroup με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, ακόμη και στην επίσημη ανακοίνωσή του, υποχρεώνει την κυπριακή κυβέρνηση να συζητήσει στη βάση της απόφασης του προηγούμενου Eurogroup. Ζητά δηλαδή από την κυπριακή κυβέρνηση να επιστρέψει στην πρόταση που απέρριψε το κυπριακό κοινοβούλιο. Η πρώτη αντίδραση της Κομισιόν…»


10 comments

 1. http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231240731

  Ψήφισε η κυπριακή Βουλή τα νομοσχέδια για την αντιμετώπιση της κρίσης

  […]
  Το νομοσχέδιο για την εξυγίανση των τραπεζών, που προπεβλέπει τη διάσπαση της Λαϊκής Τράπεζας σε «καλή» και «κακή» τράπεζα, εγκρίθηκε με 26 ψήφους υπέρ, 2 εναντίον και 25 αποχές.

  Με την ψήφιση των νομοσχεδίων από τη Βουλή, κυπριακή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρόεδρο Αναστασιάδη και αρχηγούς κομμάτων, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα κριθεί η «καυτή πατάτα» του κουρέματος των καταθέσεων, ενώ την Κυριακή αναμένεται έκτακτο Eurogroup για το θέμα της Κύπρου.

  Με τη λήξη της συνεδρίασης, δεν ορίστηκε νέα για το Σάββατο αλλά οι βουλευτές ειπώθηκε ότι θα ενημερωθούν στη συνέχεια για την ημέρα και ώρα νέας συνεδρίασης της Ολομέλειας.

  Πληροφορίες αναφέρουν ότι τελική λύση για το κούρεμα αφορά ψαλίδισμα έως και 25% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ της Τράπεζας Κύπρου. Το σχετικό νομοσχέδιο ίσως κατατεθεί το Σάββατο στη Βουλή, υπό την προϋπόθεση ότι θα συμφωνήσει η τρόικα, η οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αντιμετωπίζει την πρόταση «με ενδιαφέρον».

  Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης διαβεβαίωσε ότι το ποσό που απαιτεί η τρόικα από την Κύπρο παραμένει στα 5,8 δισ. ευρώ, διαψεύδοντας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες «επίσημοι της τρόικας έχουν ανεβάσει τη συνεισφορά που απαιτούν από την Κύπρο για το πακέτο διάσωσης στα 6,7 δισ. ευρώ από τα 5,8 δισ.».
  […]

 2. http://www.techiechan.com/?p=1943
  «Κύπρος σε ταληράκια (round 2)»

  ΠΟΛΥ σημαντικό (όπως ΚΑΙ το πρώτο μέρος, http://www.techiechan.com/?p=1940 )

  …Αυτή λοιπόν ήταν και η ουσία της μη ανακοίνωσης. Η εκτ απειλεί την κύπρο πως αν δεν βρει “λύση” (εννοώντας τη λύση τους), η εκτ τη δευτέρα θα συνεδριάσει και με πλειοψηφία 2/3 θα κόψει τον ELA από την κύπρο. Αλλά δεν φτάνει αυτό. Ξέρεις η εκτ μπορεί να σου πει ότι θα σου κόψει τον ELA εσύ να πεις σόρυ δεν τον κόβω και η εκτ δεν μπορεί να σου πει κάτι γιαυτό. Στην ουσία ο ELA είναι ένα ταχυδακτυλουργικό και το να ερίζεις γιαυτόν είναι σαν να ερίζεις για το φύλο των αγγέλων…

  _______________________

  http://tvxs.gr/node/123477
  etron Analysis: Άνοδος της αποδοκιμασίας σε Ε.Ε και ευρώ

  _______________________

 3. Αναγκαστικό μποϋκοτάζ και στα γερμανικά, και σε όλα, θα κάνουμε γιατί δεν έχουμε μία (τι να το κάνεις το μποϋκοτάζ όταν δεν έχεις μία). Και ΣΥΡΙΖΕΛ θα ψηφίσουμε για να αποκτήσουμε (μία) 😀

  • Ε, ναι. Κάθε φανατίλας, στο τέλος αρχίζει να μοιάζει στον εχθρό του…
   (κατά το γνωστό «Είσαι αυτό που τρως»). 🙂
   Ελπίζω όμως ότι θα… το αποφύγουμε (χεχε). 😛 🙂

   ____________
   ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ για… φιλικό μου πρόσωπο, που διαβάζει:
   Σήμερα κι αύριο κάνω «διάλειμμα εργασίας» ,για επείγοντα tasks εκτός διαδικτύου, αλλά…
   θέλησα να δω τα σχόλια τώρα το πρωί, πριν φύγω.

   ____________

   Τώρα, όπως ξέρεις, ειδικά με τους Anti-Germans είχα ασχοληθεί πιο παλιά. Π.χ. όταν συζητιόταν ο Breivic.
   https://omadeon.wordpress.com/2011/07/28/anders-behring-breivik/

   Μια που τόφερες στην κουβέντα, πιστεύω ότι η φανατίλα των Anti-Germans δεν απασχόλησε ποτέ τον Moishe Postone. Η μελέτη τους όμως, θα τον ωφελούσε, διότι θάβλεπε άααλλες πτυχές της παρανοϊκής συνωμοσιολογίας, που ΔΕΝ εξηγούνται με την αφελή δαιμονοποίηση (σχεδόν) των πάντων σαν… «αντισημιτών συνωμοσιολόγων», όπου καταλήγει ο ίδιος, είτε άθελά του, είτε όχι…

   Στην τελική, ο ναζισμός δεν χρειάζεται καν τους _συγκεκριμμένους_ «εχθρούς» του (τους Εβραίους).
   Αν χρειαστεί (εχθρούς), τους _επινοεί_. Θα μπορούσαν νάναι άλλοι οχτροί.
   Πάντα χρειάζεται εχθρούς, αλλά… _ήδη_ επιλέχτηκαν _άλλοι_, δηλαδή οι… μουσουλμάνοι,
   στην περίπτωση του Breivic (φιλο-ισραηλινού, _μεταλλαγμένου_ νεο-ναζί φονιά).

   Στο μεταξύ…
   Τα στοιχεία για την αναζωπύρωση του γερμανικού σωβινισμού
   (και καπιταλιστικού κρυπτο-ναζισμού) είναι συντριπτικά.
   Μερικά, τα μαζεύω σε wiki-blog που έφτιαξα πολύ πρόσφατα (όχι μόνο γι’ αυτό το θέμα): http://omadeon.tiddlyspace.com

   http://omadeon.tiddlyspace.com/?#%5B%5BQuandt%20family%5D%5D

   http://omadeon.tiddlyspace.com/?#Rohstoffallianz

   http://info-war.gr/2013/03/%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF-%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%B5%CF%81-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%BB/

   http://omadeon.tiddlyspace.com/?#%5B%5BThe%20Silence%20of%20the%20Quandts%5D%5D

   Δεν θέλω να τους στείλω στο φούρνο με πατάτες, αλλά…
   μια δήμευση των βρώμικων περιουσιών τους, ΔΕΝ θα με χάλαγε. :mrgreen:

   Ορίστε που βρέθηκαν λοιπόν οι Γερμανοί top-πλουτοκράτες.
   Νάτοι και ΟΛΟΙ, εδώ:
   http://cedricgeney.over-blog.com/article-17163228.html

   Αλλά… Ωχ, ΤΙ ξενέρωμα ήταν αυτό,
   για… αφελείς «αντι-νεοταξικούς» αντισημίτες ! 😈
   Είναι απόγονοι Αρίων Γερμανών ναζί. ΟΧΙ Οβριοί. 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s