Δεν θα γίνει απεργία των καθηγητών – Οι εφιάλτες πρέπει να τιμωρηθούν !

Δεν θα γίνει απεργία των καθηγητών – Οι εφιάλτες πρέπει να τιμωρηθούν

από αριστερη αντεπιθεση

Αναλυτικά για το σκηνικό που στήθηκε από τους καθεστωτικούς συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, Συνεργασίας (ΣΥΡΙΖΑ)Τις πρώτες πρωινές ώρες οι Πρόεδροι των ΕΛΜΕ αποφάσισαν τελικά ότι δεν θα γίνουν απεργίες μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.Μετά από τη μαραθώνια χθεσινή συνεδρίαση, τα μέλη παρατάξεων του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ που έχουν την πλειοψηφία (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, Συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ) αποφάσισαν να ζητήσουν να μην γίνει η απεργία. Διαφώνησαν οι Παρεμβάσεις -Συσπειρώσεις.

Στην ψηφοφορία για την εισήγηση της ΟΛΜΕ ψήφισαν: 

Υπέρ: 78 (91,8%)

Κατά: 4

Λευκά: 3

Στη συνέχεια γίνεται πρόταση από την πλειοψηφία του Δ.Σ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, Συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ) ουσιαστικά για αναστολή της απεργίας «γιατί δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις πραγματοποίησης της απεργίας»

Γίνεται ψηφοφορία με 2 προτάσεις:

1. Πρόταση υπάρχουν οι προϋποθέσεις (Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις – Κινήσεις)

2. Πρόταση δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις

Η πρώτη πρόταση πήρε 18 ψήφους (21% των ψήφων), κατά 9 και 57 λευκά (?).

Με ευθύνη του Προεδρείου της ΟΛΜΕ έγινε συνυπολογισμός των αρνητικών ψήφων (κατά) και των Λευκών και έτσι έγινε αναστολή της απεργίας, κόντρα στην εκφρασμένη θέληση των μαζικότατων και περισσότερο από κάθε άλλη φορά αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ.
Η γραφειοκρατία θριάμβευσε! Οι Πρόεδροι των ΕΛΜΕ που πήραν μέρος στη διαδικασία και είχαν έρθει με αποφάσεις των Γ.Σ. των ΕΛΜΕ τους για απεργία έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τη βάση των καθηγητών και ψήφισαν Λευκό.
Οι εφιάλτες πρέπει να τιμωρηθούν, η γραφειοκρατία πρέπει να ηττηθεί από τη δύναμη των Γενικών Συνελεύσεων:

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις: 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις Β΄βάθμιας εκπαίδευσης καταγγέλλουν τις παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ(ΣΥΡΙΖΑ) και ΠΑΣΚΕ για το πραξικόπημα το οποίο στήθηκε στη ΓΣ προέδρων των ΕΛΜΕ στις 15/05/2013.

Ενώ ο κλάδος των καθηγητών ψήφισε με εκπληκτικά ποσοστά την απεργία για την Παρασκευή 17 Μάη, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ που προέρχονται από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΔΑΚΕ, ενώ δεν είχαν κανένα δικαίωμα σύμφωνα με το καταστατικό της ΟΛΜΕ να αναιρέσουν την απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων, φρόντισαν να θάψουν την απεργία και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας, την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά και τον οριστικό ενταφιασμό της συνδικαλιστικής προδοσίας.

Οι εφιάλτες πρέπει να τιμωρηθούν !

Advertisements

2 comments

 1. http://marxismos.com/greece-menu/greece-movements-menu/greece-labour-movement-menu/1835-prodosia-hgesias-olme.html

  Ανακοίνωση της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ:

  Η γραφειοκρατία της ΟΛΜΕ προδίδει τους καθηγητές – Βαριές οι ευθύνες των συνδικαλιστών ηγετών και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ

  Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

  ΟΛΜΕ-καθηγητές Με ένα πρωτοφανές συνδικαλιστικό πραξικόπημα η διοίκηση της ΟΛΜΕ αγνόησε τη συντριπτική θέληση των καθηγητών για αγώνα και πρότεινε την αναστολή μιας απεργίας, που πριν ακόμα ξεκινήσει, είχε μετατραπεί σε πηγή έμπνευσης και σημείο αναφοράς για εκατομμύρια εργαζόμενους και νέους σε ολόκληρη τη χώρα. Η δειλία και η προδοτική στάση των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που αρνήθηκαν την αλληλεγγύη στους καθηγητές, βρήκε αντάξιους μιμητές στην διοίκηση της ΟΛΜΕ.

  Η εξέλιξη αυτή υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη για αποκαθήλωση της γραφειοκρατίας από τα συνδικάτα. Οι ηγετικοί συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ που συναίνεσαν στην προκλητική πρόταση για αναστολή της απεργίας είναι υπόλογοι στη βάση του κόμματος και στην εργατική τάξη, όπως και η ηγεσία του κόμματος που από την αρχή αποστασιοποιήθηκε από το δίκαιο αγώνα των καθηγητών.

  Η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ καλεί κάθε σύντροφο και συντρόφισσα σε συσπείρωση και αγώνα για να ηττηθούν οι υπονομευτικές για τον ταξικό αγώνα των εργαζόμενων ιδέες και πρακτικές της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και της σοσιαλδημοκρατίας, μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και συνολικότερα στην Αριστερά και το εργατικό κίνημα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s