Αρθρα ανένταχτων (Τέκι-Τσαν κ.α.) εποικοδομητικής, άδολης, αλλά ΚΑΙ σκληρής κριτικής στον ΣΥΡΙΖΑ

the logo of syriza
the logo of syriza (Photo credit: Wikipedia)

Εν όψει του συνεδρίου σας, αγαπητοί φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, επιβάλλεται να τα διαβάσετε, αυτά τα άρθρα, αλλά και να τα αξιοποιήσετε παν-επειγόντως.

Αυτά τα άρθρα δεν έχουν τον παραμικρό δόλο ή σκοπιμότητα (κομματική ή άλλη). Είναι φιλική κριτική, άκρως εποικοδομητική, αλλά και σκληρή (εκεί, όπου χρειάζεται) σε ορισμένα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ!

Αυτά τα άρθρα [στα οποία θα δώσω συνδέσμους εντός ολίγου] αναρτήθηκαν πρόσφατα από πραγματικά ανένταχτους αριστερούς μπλόγκερ. Σαν… εμένα, δηλαδή, αλλά με… μακράν καλύτερα άρθρα από τα… δικά μου! Οπότε, τα διαφημίζω δωρεάν, άμα λάχει. [Ε, ναι. Σιγά μη κάτσω να σκάσω, επειδή δεν έγραψα τόσο καλά άρθρα ο ίδιος… χα χα χα] 🙂

Η εποχή που χλευάζαμε (δικαίως, αλλά… κάπως μονομερώς) το «Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ», κοντεύει να τελειώσει. Λέω «κοντεύει», διότι η ατέλειωση λάσπη από μνημονιακούς, φασίστες και κολλημένους αντι-ΣυΡιΖαίους, φυσικά  δεν έχει σταματήσει και (μάλλον) ποτέ δεν θα σταματήσει. Ισα-ίσα, θα αυξηθεί στο μέλλον! [ακόμη περισσότερο,  έτσι και γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση]. Είπα όμως «κοντεύει να τελειώσει«, διότι κατάντησε άμυνα, αυτός ο χλευασμός, εξαρτημένο ανακλαστικό αμυντικότητας, απέναντι σε χρήσιμες και εποικοδομητικές κριτικές. Οπως περίπου και το ΚΚΕ, που… μια ζωή παρεξηγεί κάθε κριτική σαν «αντι-κομμουνιστική», ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει τώρα να αρχίσει να κινδυνολογεί, να παρανοεί ότι κάθε κριτική σε λάθη του είναι κακόβουλη, σαν το σλόγκαν «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ«.

Φυσικά, ΔΕΝ φταίει για ΟΛΑ ο ΣΥΡΙΖΑ. Φταίει σε ορισμένα πράματα, απολύτως συγκεκριμμένα. Στο χέρι του είναι (δηλαδή στο χέρι σας, αν είστε μέλη του) να διορθωθούν. Ξανα-τονίzω λοιπόν, επαυξημένα:

Είμαι πεπεισμένος ότι όλα αυτά τα άρθρα, όχι απλώς είναι καλά, χρήσιμα, πολύτιμα, αλλά είναι και άκρως α-πα-ραί-τη-τα αναγνώσματα, για οποιοδήποτε έντιμο μέλος ή στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Εν κατακλείδι, διευκρινίζω… «απειλητικά» (χεχε):

 • Ας ΜΗ τολμήσει κανείς να ξανα-μιλήσει. υπερασπιζόμενος λάθη του ΣΥΡΙΖΑ, αν ΔΕΝ έχει διαβάσει προσεκτικά ΟΛΑ αυτά τα άρθρα. Διότι… 
 • όποιος τα αγνοήσει, στο εγγύς μέλλον θα θεωρηθεί γενικά αδιάβαστος, θα κοπεί στις πολιτικές (λαϊκές) «εξετάσεις«,  θα καταντήσει… μεταξεταστέος στην ίδια τάξη  (απείρως χειρότερη κι από τη… δήθεν «Νέα Τάξη» -χεχε). 🙂

1) Τέκι-Τσαν

 • Η συνδικαλιστική φάκα (μέρος 1ο Το αυτόματο)
 • Η συνδικαλιστική φάκα (μέρος 2ο Και τα λαμπραντόρ εκπαιδεύονται, γιατί όχι και τα παιδιά?)
 • Γενικά ΟΛΑ τα άρθρα του Τέκι, που έχουν την παραμικρή αναφορά στη λέξη «ΣΥΡΙΖΑ», ή «Σύριζας» ή «Συριζας» (συνηθίζει κι αυτές τις παραλλαγές).
 • Θα τον πρότεινα για… Υπουργό Προπαγάνδας (ή, αν προτιμάτε, Αρχι-επικοινωνιολόγο) αλλά… θα χαραμιζόταν έτσι, αφού ακόμη καλύτερο θα ήταν (Για τον ΣΥΡΙΖΑ) να γίνει ο Τέκι…Υπουργός Οικονομικών, Οικονομίας και… Συνεταιρισμών!!! (χα χα χα).
 • Φυσικά (μη… βαυκαλίζεστε) αποκλείεται να δεχόταν τέτοιες θέσεις, ο Τέκι, ή (αν δεχοταν -χεχε) δεν θα είχε κανένα νόημα να τις  δεχτεί, αν δεν γινόταν πρώτα αποδεκτή η κριτική του, μαζί με τις [100% εφαρμόσιμες και καινοτομικές] πρακτικές προτάσεις του. Επιπλέον, ζει στη Γερμανία, μάλλον αδιαφορεί για θέσεις (γενικώς) και έχει άλλα πράματα να κάνει (όπως κι ένα από τα καλύτερα ελληνικά blog για την κρίση και την οικονομία, κ.ο.κ.)

2) Κάτω Κόσμος


3) [update

 • Η Αεροπορία βομβαρδίζει, το Πεζικό καταλαμβάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τη δεξίωση (του Γαλαξιάρχη): -Αυτό το άρθρο, αν και το θεωρώ πολύ καλό και αναγκαίο, αρχικά δίστασα να το παραθέσω, γιατί είναι μια πάρα πολύ σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο σκληρή ώστε ενδεχομένως να απωθήσει, με πιθανότερο τελικό αποτέλεσμα αρνητικό, αντί εποικοδομητικό. Τελικά όμως, άλλαξα γνώμη και ρισκάρω: Tο συνιστώ οπωσδήποτε για διάβασμα σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή μόνο ένας τρόπος υπάρχει, για να ξεπεραστούν τα λάθη και τα προβλήματα: Η δεκτικότητα (ακόμη και) στην πιο δριμεία, (αλλά) ειλικρινή κριτική!
 • […]

(θα προστεθούν κι άλλα, εδώ.. –refresh)

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Η ιδέα ενός ποστ που θα περιέχει χρήσιμες και εποικοδομητικές κριτικές στον ΣΥΡΙΖΑ μου ήρθε πριν λίγη ώρα. ΔΕΝ συμπεριέλαβα, εδώ, δικά μου άρθρα(!) για… ευνόητους λόγους (ξυρίζομαι τακτικά και… δεν έχω γένια να ευλογώ). 🙂 Αν χρειαστεί, γράφω κι άλλα, δεν χρειάζομαι ποστ που να προωθούν όσα… ήδη γράφω, έτσι κι αλλοιώς. Ενδεικτικά, (αν επιμένετε) δείτε π.χ. ΑΥΤΟ ΕΔΩ.
 • Επίσης, δεν συμπεριέλαβα ΚΑΝΕΝΑ ποστ κριτικής στον ΣΥΡΙΖΑ που να τον απορρίπτει ολοκληρωτικά ή που (ιδίως) τάσσεται υπέρ κάποιου άλλου κόμματος. Το θεώρησα bασικό αυτό, αν και… δυστυχώς αποκλείονται έτσι κάποιες ιδιαίτερα αξιόλογες κριτικές όπως των διαδικτυακών μου φίλων galaxyarchis, kerasiakrinoi, και άλλων (ακόμη και πολύ αξιόλογων αριστερών οικονομολόγων όπως ο Λεωνίδας Βατικιώτηςσόρυ γι’ αυτό, αλλά ας μη ξεφύγουμε από το θέμα.
 • [εκ των υστέρων, έγινε update με αναφορά σε αυτό ΕΔΩ, του Γαλαξιάρχη].
 • Ξέρω αρκετούς ανένταχτους, βαθιά πολιτικοποιημένους αλλά μη-κομματικούς ανθρώπους, που έχουν απογοητευτεί τόσο βαθιά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε μερικοί να δηλώνουν και πως δεν θα τον ξανα-ψηφίσουν. Τέτοιοι άνθρωποι χαίρουν της εκτίμησής μου για την φιλαλήθεια και την ειλικρίνειά τους. Τους ζητώ συγνώμη που δεν συμπεριέλαβα εδώ κάποια άλλα ποστ, που θα πρότειναν  (ενδεχομένως) αλλά… τα σχόλια είναι ανοιχτά και τέτοιες προσθήκες είναι πάντα ευπρόσδεκτες.

_____________

Σημαντικά ποστ… εκτός θέματος (εδώ)

Αν και (όπως είπα) δεν παρουσιάζω άρθρα κριτικής στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν πληρούν κάποιες… δεδηλωμένες προϋποθέσεις, φυσικά υπάρχουν υπερ-επείγοντα νέα άρθρα γύρω από την κρίση, τη λιτότητα, κλπ. που είν αι άσχετα με τούτο το ποστ. Π.χ.


 

3 comments

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s