Η Χρυσή Αυγή τιμά τον ‘έντιμο αριστερό’ Τάκη Φωτόπουλο (Sieg Heil, Herr Takis)!

Takis FotopoulosUPDATE: Αν ήρθατε εδώ από σύνδεσμο «άρθρου» (=σελίδας μίσους) του Τάκη Φωτόπουλου, δείτε αυτό εδώ:

Ε, ναι. Η Χρυσή Αυγή όχι μόνο παίνεψε τον «έντιμο αριστερό» Τάκη Φωτόπουλο, αλλά και αναδημοσίευσε (στη συνέχεια) μεγάλο μέρος ενός πρόσφατου άρθρου του (παραλείποντας βέβαια, όσα -ελάχιστα- δεν συμφέρουν τη Χ.Α.):

www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/omologia-aristerou-dhmosiografou-chtupoun-thn-chrush-augh-giati-den-einai-s

 • (για να διαβάσετε το κείμενο χωρίς να πάτε στη ναζιστική σελίδα... πηγαίνετε στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1, πιο κάτω, όπου αναπαράγεται εξ ολοκλήρου, έτσι ώστε να μη μπορέσουν να το σβήσουν ή να το αλλοιώσουν, αν… μετανοιώσουν).

UPDATE: Δεύτερη φορά επαίνεσε τον Τάκη Φωτόπουλο η Χρυσή Αυγή σε διαδικτυακή βιντεο-εκπομπή της. Ιδού το σχετικό στιγμιότυπο:


Ορίστε και ο γραπτός έπαινος της Χρυσής Αυγής προς τον Τάκη Φωτόπουλο (σε screen-shots, χάριν τεκμηρίωσης):

Ναζιστικό Εγκώμιο για τον Τάκη Φωτόπουλου (πλήρες άρθρο πιο κάτω)
Ναζιστικό Εγκώμιο υπέρ Τ.Φ. (κλικ για μεγέθυνση) [1]
Ναζιστικό εγκώμιο υπέρ Τ.Φ. [2]
Ναζιστικό εγκώμιο υπέρ Τ.Φ. [2]
Ναζιστικό Εγκώμιο υπέρ Τ.Φ. [3]
Ναζιστικό Εγκώμιο υπέρ Τ.Φ. [3]
 

Ιδού λοιπόν, ΤΙ έγραψε (μεταξύ άλλων) ο Τάκης Φωτόπουλος της «Περιεκτικής Δημοκρατίας», πολιτικός αναλυτής, γνωστός στο διαδίκτυο και για τα βουνά λάσπης που εξαπέλυσε εναντίον πλήθους αθώων, στο παρελθόν [Link προσωρινά ανενεργό]:

http://inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2013/2013_09_22.html

«Είναι άλλωστε γνωστό ότι εδώ και καιρό έχει ξεσηκωθεί κατά της Χ.Α. όχι μόνο το ντόπιο κατεστημένο, συμπεριλαμβανομένης της εκφυλισμένης «Αριστεράς» που υποστηρίζει τους μετανάστες, μαζί με τους Σύρους και Λίβυους «επαναστάτες» που έπαιξαν κρίσιμο ρόλο στη σφαγή του συριακού και του λιβυκού λαού!
Το ίδιο συμβαίνει με τα όργανα της Υπερεθνικής και της Σιωνιστικής Ελίτ (πολιτικά, οικονομικά, ΜΜΕ, ΜΚΟ κ.λπ.) που ομόφωνα απαιτούν την απαγόρευση της Οργάνωσης -ανεξάρτητα βέβαια από το τι λέει το 15%-20% του ελληνικού λαού και ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το Σύνταγμά μας (που προφανώς το γράφουν στα παλιότερα των παπουτσιών τους) δεν επιτρέπει παρόμοιο μέτρο. Και δεν είναι συστημική οργάνωση όχι μόνο εξαιτίας της άγριας δίωξης που υφίσταται από τις ντόπιες και διεθνείς ελίτ, αλλά και με βάση τους προγραμματικούς στόχους της που είναι παρόμοιοι με τους στόχους κάθε ιστορικού εθνικοσοσιαλιστικού ή «φασιστικού» κόμματος: αντίθεση τόσο στο κεφάλαιο όσο και στην αυτόνομα οργανωμένη εργασία, οικονομική αυτάρκεια, εθνικοποίηση ενεργειακών πηγών, «Ευρώπη των εθνών» αντί για τη σημερινή «Ευρώπη του κεφαλαίου» κ.λπ. Όμως όλα αυτά είναι ανάθεμα για την Υ/Ε που διαχειρίζεται την παγκοσμιοποίηση και, σε συνεργασία με την ντόπια ελίτ, έχει επιβάλει την οικονομική κατοχή στο λαό μας, που οδηγεί στην πλήρη οικονομική καταστροφή των λαϊκών στρωμάτων.[…]
Με άλλα λόγια, η φυσική βία δεν είναι το κύριο χαρακτηριστικό ενός «φασιστικού» κόμματος, όπως συνήθως υποστηρίζεται.»

E ναι, 6 εκατομμύρια νεκροί [των ναζιστικών στρατοπέδων] είναι, επομένως… ψιλοπράματα [ως «φυσική βία»] για τον Τ.Φ. μπροστά στην αναγκαιότητα «αντίστασης στην Υπερεθνική Ελίτ» (ε… σόρυ, στη ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ υπερεθνική ελίτ, ήθελα να πω).

 • Ο Τάκης Φωτόπουλος, σε αυτό το άρθρο του (δείτε το π.χ. στο δικό του σάητ, ΕΔΩ)… ουσιαστικά χαϊδεύει και δικαιολογεί τη Χρυσή Αυγή, υιοθετώντας [σχεδόν εξ ολοκλήρου] τη δική της προπαγάνδα, ότι (δήθεν) «δεν είναι συστημική», ή ότι την πολεμάνε όλοι οι άλλοι επειδή «είναι σιωνιστές», κ.ο.κ.

Βέβαια, «συστημικοί διανοούμενοι» κατά τον Τάκη Φωτόπουλο, δεν είναι μόνο… σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η ΕΛΕ (Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου), μαζί με τα συγκεκριμμένα μέλη της [ως «πράκτορες της ελίτ» προσκείμενους στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ] Σπύρο Μαρκέτο και Λεωνίδα Βατικιώτη, των οποίων «έμμισθο όργανο» (στο διαδίκτυο) διατελώ… (κατά τον ίδιο) εγώ ο ίδιος, ως «ο αρχι-χαφιές του ιντερνετικού υποκόσμου ομαδεόν« (χα χα χα).  Στο παρελθόν, ο Τ.Φ. περιέλουσε με τόνους λάσπης πάρα πολύ κόσμο, π.χ. τα blog «YouPayYourCrisis« και «Βαθύ Κόκκινο«, τον Δημήτρη Καζάκη, τον επώνυμο blogger Χάρη Μόχλα, τον [μεταφραστή του Καστοριάδη] David Ames Curtis, κ.ά. (ενώ από τη λάσπη δεν γλύτωσε… μετά θάνατον, ούτε ο παλιός του «πολιτικός δάσκαλος» Κορνήλιος Καστοριάδης). (links προσωρινά ανενεργά)

Πιο πρόσφατα όμως, ο Τάκης Φωτόπουλος ξεπέρασε κάθε όριο. Τόσο πολύ, ώστε ακόμη και ο πρώην υποστηρικτής του Αντώνης Μπαλασόπουλος [του blog «Lenin Reloaded»] είπε ότι τον έκανε πέρα, ήδη από το Φεβρουάριο του 2013. Π.χ. δείτε σχόλιο Trash και απάντηση Αντωνάκη, εδώ:

Trash: […] «Μη-συστημική» που «διώκεται άγρια» (κιόλας!) από το σύστημα η Χ.Α.  Η σαπίλα είναι πολύ βαθύτερη από ότι φαίνεται εν πρώτοις…[…]

Το πιο μεγάλο ρεζιλίκι όμως, δεν είναι του Τ.Φ. (που η δική του περίπτωση μας είναι ήδη γνωστή). Είναι κάτι… αφελών, σαν κάποιον συνεργάτη του Λαφαζάνη [=ΙΣΚΡΑ], που αναπαρήγαγε τις συγκεκριμμένες (βολικές για τη Χ.Α.) πρόσφατες βλακείες του, π.χ. εδώ: http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=13460%3A2013-09-22-07-36-32&catid=72%3Adr-ekdilosis&Itemid=279

 • UPDATE 2: Λίγες ώρες αργότερα, η «Ισκρα» κατέβασε το άρθρο του Τ.Φ. …αλλά εγώ το έσωσα (screen-shots πιο κάτω).

…και ακόμη πιο μεγάλο ρεζιλίκι είναι της πατσαβουρο-φυλλάδας «Ελευθεροτυπία» [δηλαδή του άοσμου και άχρωμου απομειναριού της παλιάς «Ε», μετά την αποχώρηση των πιο ικανών αρθρογράφων της και την προσχώρησή τους στη -μακράν καλύτερη- «Εφημερίδα των Συντακτών», http://efsyn.gr]. Στην «Ελευθεροτυπία» το άρθρο του Τ.Φ. φυσικά παραμένε άθικτο: http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=387531

Δεν θα επεκταθώ περισσότερο, αφού πιο παλιά τα είχα ήδη πει εκτενώς (ή και υπέρ το δέον). Θα κάνω όμως… μια γενική έκκληση (προς ΙΣΚΡΑ, «Ε» και κάθε ενδιαφερόμενο):

 • ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ πια, να διαδίδετε τέτοια μπουρδο-άρθρα του Τάκη Φωτόπουλου, ακόμη και όταν (σας) ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ βαθυστόχαστα, διότι είναι ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ από συνωμοσιολογικές (και τώρα… φιλο-ναζιστικές – έστω και ακούσια ή έμμεσα, ΠΡΟΣΕΞΤΕ το αυτό…) ιδεοληψίες. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ τα καλά, ΠΡΙΝ τα ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ…

______________________

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Κάποιες τεράστιες ομοιότητες, μεταξύ κάποιων φανατικών οπαδών του Τάκη Φωτόπουλου και ναζιστών, είχα επισημάνει πιο παλιά στο άρθρο «Κοίτα ΠΟΙΟΣ μιλάει ‘κατά της Πρακτορολογίας της Αριστεράς’ – ο περιεκτικός super-πρακτορολόγος του blog antiplirophorisi (pirateincl)».
 • Το πιο μεγάλο πρόβλημα τώρα, δεν είναι τόσο  ο Τ.Φ. όσο η… αναδημοσίευσή του ταυτόχρονα από τη Χρυσή Αυγή και την ΙΣΚΡΑ. Αντε μετά να πείσεις τον κοσμάκη ότι… η θεωρία των 2 άκρων είναι λάθος! Είναι θέμα χρόνου (ωρών, όχι ημερών) να βγει τεράστιο προπαγανδιστικό κέρδος από αυτή την ιστορία για τους Λαζαρίδηδες και τους Μουρούτηδες. Η «θεομηνία» ήδη ξεκίνησε, ακόμη και ΧΩΡΙΣ αυτό το «όπλο» για το κατεστημένο, π.χ. εδώ http://anemosantistasis.blogspot.gr/2013/09/antinews.html…
 • UPDATE 2: Λίγες ώρες αργότερα, η «Ισκρα» κατέβασε το άρθρο του Τ.Φ. …αλλά εγώ το έσωσα, διότι δεν το θεωρώ σωστό να σβήνονται κείμενα χωρίς ξεκάθαρες εξηγήσεις. Screen-shots (κλικ για μεγέθυνση) εδώ:

Η (σβησμένη) αναδημοσίευση στην Ισκρα [1]
Η (σβησμένη) αναδημοσίευση στην Ισκρα [1]
Η (σβησμένη) αναδημοσίευση στην Ισκρα [2]
Η (σβησμένη) αναδημοσίευση στην Ισκρα [2]
Η (σβησμένη) αναδημοσίευση στην Ισκρα [2]
Η (σβησμένη) αναδημοσίευση στην Ισκρα [3]

 • Η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, η «Ισκρα» (και η Αριστερή Τάση του ΣΥΡΙΖΑ) πρέπει να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους για το κατάπτυστο άρθρο του Τάκη Φωτόπουλου που αναδημοσιεύτηκε, έστω και αν αργότερα (πολύ ορθώς) σβήστηκε. Ας μην έχουν καμμία αυταπάτη: για τον-Τ.Φ. όλοι αυτοί είναι «συστημικοί», τώρα πια (χαχαχα). Κατά τον Φωτόπουλο, «μη-συστημική» είναι τώρα… μόνο η Χρυσή Αυγή (και φυσικά ο… ίδιος ο Τ.Φ.). Μετά την πρόσφατη ρήξη του με το ΚΚΕ, πραγματικά (νομίζει ότι) είναι ο μόνος… «αντι-συστημικός»! 🙂

________________________________________________________________________________________

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ – Ολόκληρο το άρθρο-ύμνος-για-τον-Φωτόπουλο της Χρυσής Αυγής:

________________________________________________________________

Κατάθεση έντιμου αριστερού: “Η σιωνιστική ελίτ απαιτεί την απαγόρευση της Χρυσής Αυγής”

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013 – 18:28

Μέσα στον ωκεανό της αλήτικης δημοσιογραφίας, με τις ανάλογες αήθεις «αναλύσεις» των διαφόρων φερέφωνων του καθεστώτος, υπήρξε και μια εξαίρεση. Πρόκειται για τον δημοσιογράφο Τάκη Φωτόπουλο, ο οποίος στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» κάτω από τον τίτλο «ο περισπασμός της Χρυσής Αυγής», έχει ένα αρκετά ενδιαφέρον άρθρο. Αν και ο Φωτόπουλος είναι αριστερός και παρότι σε κάποια σημεία δεν ξεφεύγει από την συστημική προπαγάνδα, σ’ ότι αφορά την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, εν τούτοις δείχνει έντιμος και με αναλύσεις, οι οποίες διαθέτουν ένα υπόβαθρο σκέψης και μελέτης που δεν αποτελούν προϊόν υποβολής.

Θεωρώντας αρχικά ότι ο θάνατος του Παύλου Φύσσα «κατά πάσα πιθανότητα δεν ήταν προσχεδιασμένη δολοφονία, εφόσον άλλωστε δεν είχε κίνητρο η Χ.Α. να αναγκάσει ακόμη και κάποιους προστάτες της μέσα στην κοινοβουλευτική χούντα να συναινέσουν σε άγριες διώξεις εναντίον μελών της, που πιθανότατα θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στα εκλογικά ποσοστά της» ο Φωτόπουλος διαφοροποιείται από την «καρμπόν» προσέγγιση των συστημικών υβριστών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ακόμη και αν πέφτει στην παγίδα της δήθεν κρατικής προστασίας, έστω και σε μερικό βαθμό.

Λίγο πιο κάτω, όμως, υπάρχει το πιο ενδιαφέρον του άρθρου του Φωτόπουλου, το οποίο συνεχίζει μέχρι το τέλος και σας το παραθέτουμε αυτούσιο: «Ουσιαστικά, δηλαδή, η κοινοβουλευτική χούντα περίμενε να υπάρξει νεκρός για να κηρύξει ολόκληρη την οργάνωση εγκληματική, γεγονός που ιδιαίτερα βολεύει τα κόμματα που μετέχουν σε αυτή, τα οποία θα καρπωθούν και τους ψηφοφόρους που θα μετακομίσουν από τη Χ.Α., ενισχύοντας τα καταρρέοντα εκλογικά ποσοστά τους. Το γεγονός όμως ότι η Χ.Α. είχε κάποιους προστάτες στο «σύστημα» κάθε άλλο παρά την κάνει, από μόνο του, «συστημική» οργάνωση, όπως κάποιοι αφελώς, και πολλοί άλλοι εκ του πονηρού, υποστηρίζουν. Είναι άλλωστε γνωστό ότι εδώ και καιρό έχει ξεσηκωθεί κατά της Χ.Α. όχι μόνο το ντόπιο κατεστημένο, συμπεριλαμβανομένης της εκφυλισμένης «Αριστεράς» που υποστηρίζει τους μετανάστες, μαζί με τους Σύρους και Λίβυους «επαναστάτες» που έπαιξαν κρίσιμο ρόλο στη σφαγή του συριακού και του λιβυκού λαού!

Το ίδιο συμβαίνει με τα όργανα της Υπερεθνικής και της Σιωνιστικής Ελίτ (πολιτικά, οικονομικά, ΜΜΕ, ΜΚΟ κ.λπ.) που ομόφωνα απαιτούν την απαγόρευση της Οργάνωσης -ανεξάρτητα βέβαια από το τι λέει το 15%-20% του ελληνικού λαού και ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το Σύνταγμά μας (που προφανώς το γράφουν στα παλιότερα των παπουτσιών τους) δεν επιτρέπει παρόμοιο μέτρο. Και δεν είναι συστημική οργάνωση όχι μόνο εξαιτίας της άγριας δίωξης που υφίσταται από τις ντόπιες και διεθνείς ελίτ, αλλά και με βάση τους προγραμματικούς στόχους της που είναι παρόμοιοι με τους στόχους κάθε ιστορικού εθνικοσοσιαλιστικού ή «φασιστικού» κόμματος: αντίθεση τόσο στο κεφάλαιο όσο και στην αυτόνομα οργανωμένη εργασία, οικονομική αυτάρκεια, εθνικοποίηση ενεργειακών πηγών, «Ευρώπη των εθνών» αντί για τη σημερινή «Ευρώπη του κεφαλαίου» κ.λπ. Όμως όλα αυτά είναι ανάθεμα για την Υ/Ε που διαχειρίζεται την παγκοσμιοποίηση και, σε συνεργασία με την ντόπια ελίτ, έχει επιβάλει την οικονομική κατοχή στο λαό μας, που οδηγεί στην πλήρη οικονομική καταστροφή των λαϊκών στρωμάτων.

Με άλλα λόγια, η φυσική βία δεν είναι το κύριο χαρακτηριστικό ενός «φασιστικού» κόμματος, όπως συνήθως υποστηρίζεται. Άλλωστε, παρόμοια βία χρησιμοποιεί και η κοινοβουλευτική χούντα για να επιβάλει με τα ΜΑΤ τις επιστρατεύσεις κ.λπ., μέτρα που ποτέ δεν ενέκρινε ο λαός. Η χούντα μάλιστα αυτή συνοδεύει την πολιτική βία με οικονομική βία, που έχει ήδη οδηγήσει σε χιλιάδες αυτοκτονίες στη χώρα μας, ραγδαία αύξηση της υπογεννητικότητας που μόλις αποκαλύφθηκε, δεκάδες χιλιάδες θανάτους από έλλειψη επαρκούς υγειονομικής και φαρμακευτικής περίθαλψης και σε εκατομμύρια κατεστραμμένες ζωές. Με αυτή την έννοια, η κοινοβουλευτική χούντα είναι το ίδιο, αν όχι περισσότερο, «φασιστική» με τη Χ.Α.

Όμως, όπως ανέφερα, ο φασιστικός χαρακτήρας μιας πολιτικής οντότητας δεν καθορίζεται μόνο από τη στάση της σε σχέση με τη βία αλλά, κυρίως, από τους προγραμματικούς στόχους της. Άλλο, βέβαια, ότι η Χ.Α. (όπως και άλλες παρόμοιες οργανώσεις) ζει σήμερα στη δεκαετία του 1930 των κρατών-εθνών, εφ’ όσον βέβαια κανένας από τους προγραμματικούς στόχους της δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσα στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία της αγοράς και, ακόμη χειρότερα, χωρίς άμεση έξοδο από την Ε.Ε., που η Χ.Α. δεν τολμά να ζητήσει! Αλλά, αν η Χ.Α. με βάση το πρόγραμμά της δεν είναι συστημική οργάνωση (πράγμα που δεν σημαίνει βέβαια ότι είναι αντισυστημική), τότε γιατί άραγε να έχει κάποιους προστάτες μέσα στο σύστημα; Εδώ ερχόμαστε στο πιο επικίνδυνο κατά τη γνώμη μου χαρακτηριστικό της Χ.Α.

Είναι γνωστό ότι η Υ/Ε σήμερα χρησιμοποιεί τις παντός τύπου διαιρέσεις (πολιτικές, θρησκευτικές, πολιτιστικές κ.λπ.) σε κάθε χώρα για να αλώσει και ενσωματώσει τους λαούς στη Νέα Διεθνή Τάξη της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και της κοινοβουλευτικής χούντας (π.χ. Μέση Ανατολή). Με δεδομένο ότι σύντομα θα καταλάβει και ο τελευταίος αφελής τι πραγματικά σημαίνουν τα πρωτογενή πλεονάσματα κ.λπ. (είτε σήμερα τα επιβάλλει η κοινοβουλευτική χούντα είτε αύριο μια κυβέρνηση της «Αριστεράς»), η κοινωνική έκρηξη είναι θέμα χρόνου να εκδηλωθεί.

Σε αυτό το πλαίσιο είναι κάλλιστα πιθανό ότι η Χ.Α. θα μπορούσε να αποτελέσει έναν τέλειο περισπασμό από τον πραγματικό φασιστικό κίνδυνο που αντιμετωπίζουμε: την ολοκλήρωση της οικονομικής καταστροφής των λαϊκών στρωμάτων στα χέρια της Υ/Ε και της ντόπιας ελίτ. Έναν περισπασμό που, στην ανάγκη, θα μπορούσαν να τον εξωθήσουν ακόμη και στα όρια του εμφυλίου πολέμου, όπου τα εξαθλιωμένα από την παγκοσμιοποίηση λαϊκά στρώματα (ανένταχτα ή της Αριστεράς) θα πολεμούσαν τα αντίστοιχα εξαθλιωμένα στρώματα κάτω από τη σημαία της Χ.Α. και παρόμοιων οργανώσεων…».

Ο Φωτόπουλος, αν μη τι άλλο, έχει μια δική του έντιμη άποψη, η οποία προσεγγίζει πολύ κοντά την πραγματικότητα, αν εξαιρέσει κανείς κάποια στερεότυπα περί «προστασίας», όπως είπαμε πιο πριν. Η ουσία, πάντως, στο πολύ ενδιαφέρον αυτό κείμενο, είναι ότι, όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο Φωτόπουλος,το κατεστημένο (ντόπιο και ξένο) έχει ξεσηκωθεί εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ μαζί με όλο το υπηρετικό του προσωπικό. Ότι δεν είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ συστημική οργάνωση και ότι η κοινοβουλευτική χούντα είναι κατά πολύ περισσότερο «φασιστική» από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Όσο για τα περί εμφυλίου πολέμου που υποστηρίζει, με τα οποία και κλείνει αυτό το πολύ ενδιαφέρον άρθρο του, αυτό ουσιαστικά υποστηρίζει και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Ότι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, οι σύμβουλοί τους και τα «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ θέλουν να οδηγήσουν την χώρα σ’ ένα νέο εμφύλιο, χρησιμοποιώντας ένα τραγικό περιστατικό προκειμένου να διασφαλίσουν τα στενά συντηρητικά τους συμφέροντα, όπως φυσικά και την συνέχιση της μνημονιακής κατοχής. Δημιουργώντας ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα και χρησιμοποιώντας τους γνωστούς παρακρατικούς κύκλους της άκρας αριστεράς θέλουν να διαιρέσουν τον Ελληνικό Λαό. Αδιαφορούν ότι η Χώρα μπορεί να οδηγηθεί σ’ έναν νέο καταστροφικό εθνικό διχασμό, καθώς το μόνον που τους νοιάζει είναι το πώς θα ικανοποιηθούν οι διεθνείς τοκογλύφοι. Γι’ αυτό και είναι εθνικά επικίνδυνοι!

Γιώργος Μάστορας


UPDATE 3: Επειδή έχουμε πάρα πολλές επισκέψεις και αρκετοί νέοι αναγνώστες ίσως… έχασαν επεισόδια, παραθέτω συνδέσμους σε προηγούμενα άρθρα:

Αρθρα για το ναζισμό:


UPDATE 4: Screen-shots από σχόλια… εμετικού «περιεκτικού» στο YouTube (και τις ηχηρές απαντήσεις μου). Προσέξτε ιδιαίτερα τη λάσπη, όχι τις βρισιές:

24-9-2013 5-25-26 μμ
σχόλιο 1 (κλικ για μεγέθυνση)
σχόλιο 2 (κλικ για μεγέθυνση)
σχόλιο 2 (κλικ για μεγέθυνση)

UPDATE 5: Οπαδός του Τάκη Φωτόπουλου εκτοξεύει λάσπη τώρα και κατά του Γιώργου Δελαστίκ. Παραθέτω screen-shot από σχόλια στο YouTube:

Τώρα και λάσπη κατά του Δελαστίκ...
Τώρα και λάσπη κατά του Δελαστίκ…

Στόχος αυτού του «περιεκτικού δημοκράτη» ήταν η κατα-συκοφάντηση του Δελαστίκ σαν “συστημικού” διανοούμενου, αλλά και εμού σαν “πληρωμένου” υποστηρικτή του. Ισχυρίστηκε ψευδώς ότι έγινε πρόσφατη “δημοσίευση άρθρου του Δελαστίκ” στη ναζιστική ιστοσελίδα, αλλά… με λίγο ψάξιμο βρήκα ότι τέτοια “δημοσίευση” δεν έγινε. Απλώς έγινε αποσπασματικός σχολιασμός ενός άρθρου του Δελαστίκ. Αλλαξε η τακτική της συμμορίας, κι αντί να βρίζει όλους μαζί τους αντιφασίστες, αποπειράται τώρα να τους χρησιμοποιήσει, με κοπτοραπτικά κόλπα… ιντερνετικού νηπιαγωγείου, για να αμυνθεί.

Ο Γιώργος Δελαστίκ έχει κάνει, βέβαια, αρκετά λάθη, αλλά έχει γράψει και πολλά σωστά. Το συγκεκριμμένο άρθρο του, από το οποίο παραθέτει μικρά αποσπάσματα ο ναζιστής Γιώργος Μάστορας (χωρίς λινκ στην πηγή), δεν είχε στόχο να αθωώσει τη συμμορία, αλλά να υποδείξει ότι ο δολοφόνος της (πιθανότατα) έδρασε (και) με εντολή άνωθεν, κύκλων του κατεστημένου πιο υψηλά ιστάμενων (από το Μιχαλολιάκο). Βέβαια, δεν μπορεί κανείς να ξέρει 100%, χωρίς στοιχεία, ΠΟΙΟΣ έδωσε την εντολή να σκοτωθεί ο Παύλος Φύσσας, ή ΑΝ δόθηκε καν τέτοια εντολή, κλπ. Ο Δελαστίκ αναρρωτιέται απλώς ΑΝ υπήρξε εντολή άνωθεν από άλλους, διαφορετικούς από την ηγεσία της συμμορίας, με βάση το (πολύ πιθανώς σωστό) σκεπτικό ότι “δεν ωφελείται η ίδια η Χ.Α. από το φόνο”. Και με μοναδική βάση αυτό το μοναδικό ψήγμα “βοήθειας”, ο Μάστορας κατασκευάζει έναν μύθο (παραποιώντας και τον Δελαστίκ) ότι (δήθεν) ο Δελαστίκ υποστηρίζει την αθωότητα της συμμορίας! Ε, τώρα… ο “περιεκτικός” (πιο πάνω) «σχολιαστής» πιάνεται από όλα αυτά, υιοθετώντας (πάλι) το ΙΔΙΟ το “σκεπτικό” των ναζιστών, για να ρίξει λάσπη στον Δελαστίκ… αθωώνοντας ταυτόχρονα και τη Χ.Α.! Παραθέτω το ναζιστικό άρθρο σαν κείμενο/text στο σχόλιο ΕΔΩ , αλλά και σαν screen-shot:

Το άρθρο της Χρυσής Αυγής για τον Δελαστίκ (κλικ για μεγέθυνση)
Το άρθρο της Χρυσής Αυγής για τον Δελαστίκ (κλικ για μεγέθυνση)

UPDATE 6: Προ ημερών είχα επίσης ανεβάσει στο YouTube όλη την αρχική συνέντευξη του Γιώργου Δελαστίκ στον Κώστα Αρβανίτη του «Ράδιο Στο Κόκκινο 105.5», (που αργότερα μετατράπηκε σε άρθρο από τον ίδιο τον Δελαστίκ)… διανθισμένη με video-clips και εικόνες :


49 comments

 1. συγννώμη το σχόλιο είναι τελειως ακυρο, αλλα γινεται ο admin να φτιαξει λιγο το προτυπο και την μορφή των αναρτήσεων; δλδ σε καθε ποστ εχει 100 μεγεθη γραμματοσεριας, 100 χρωματα, υπογραμμισεις κλπ και ειναι εκνευριστικό και κουραστικο να διαβαστει.. νταξ καταλαβαινω οτι θελει να τονισει πραγματα αλλα υπαρχει ενα απλο μπολντ..

 2. Ναι, έχεις κάποιο δίκηο αγαπητέ επισκέπτη. Δεν σου κρύβω ότι παρόμοια κριτική έχω ακούσει από φίλους, ακόμη κι από τον συν-ιστολόγο μου «Αιρετικό».

  Εκείνο που έκανα (ήδη) προς το παρόν είναι ένας συμβιβασμός. ΜΟΝΟ δύο μεγέθη γραμματοσειράς, ΜΟΝΟ ένα παραπάνω χρώμα, κόκκινο για τα πιο σημαντικά, τα λιγότερο σημαντικά σε bold, τα ακόμη λιγότερο σημαντικά plain text.

  Y.Γ. Οι σύνδεσμοι γίνονται δυστυχώς αυτομάτως… γκρι χωρίς υπογράμμιση. Κι αυτό μπερδεύει. Οπότε αν μπορώ κι αν τους προσέξω τους αλλάζω σε υπογραμμισμένο μπλε.

 3. Εχει την τιμητική του ο ΤΦ στην special εκπομπή της ναζιστικής συμμορίας με καλεσμένο τον Φύρερ, εδώ γύρω στο 16.30 και μετά. Οι ναζήδες τρέχουν τα σάλια τους για το πόσο μεγάλος είναι ο νΤάκος:

  h**p://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-archhgos-ths-chrushs-aughs-zwntana-sthn-politikh-ekpomph-tou-xagr.net#.UkDJq1OuwoN

  • Thanks! Την εκπομπή τώρα τη βλέπω, και τη γράφω με video-grabber… :mrgreen:

   Κάποιες αντιρρήσεις για τη δική μου προσέγγιση είχε στο φ/β ένας φίλος αριστερός… και ίσως μεταφέρω το διάλογο εδώ, λίγο αργότερα (Χωρίς προσωπικά στοιχεία φυσικά).
   ______________________________

   (επόμενο σχόλιό μου, συγκολλημένο εδώ)

   Published on Sep 21, 2013

   Αυτοί, αυτοί και άλλοι πολλοί πολιτικοί, πληρωμένοι κονδυλοφόροι, ψευτοκαλλιτέχνες θρέψανε τον Φασισμό. Όλοι κομμάτι του οικονομικού και πολιτικού συστήματος, άνθρωποι σκοτεινοί, άνθρωποι της νύχτας, αμόρφωτοι αλλά καλοπληρωμένοι, ζωντανοί-νεκροί φερέφωνα των ξένων και ντόπιων συμφερόντων. Τους θρέψατε εσείς! Μαζί με αυτούς θα φύγετε και εσείς! Ο Λαός έχει μνήμη και η λαϊκή δικαιοσύνη αμίληκτη σαν έρθει η ώρα. Πόσο χαζοί είστε για να πιστεύετε ότι εφ’ όρου ζωής θα σωθείτε με αυτά που κάνετε; Θάλασσα ο λαός – κανείς δεν θα ξεφύγει από την ορμή του!

 4. Αγκαλιά ΝΔ και Χ.Α. για τα συμφέροντα των εφοπλιστών! (εκπληκτικό βίντεο, αποκαλυπτικό και για τη βλακώδη άποψη του κυρ-Τάκη ότι η Χρυσή Αυγή «δεν είναι συστημικό κόμμα», ενώ… όλοι οι άλλοι αριστεροί, πλην του ιδίου του Τάκη ΚΑΙ της Χρυσής Αυγής, είναι «συστημικοί»):

  Δυστυχώς όμως… όλοι εκείνοι που καταγγέλλουν την ταύτιση Χ.Α. και συστήματος είναι ψεύτες… συστημικοί, κατά τον Τάκη Φωτόπουλο.
  ________________________

  http://www.lifo.gr/now/greece/33943 (όχι ότι έχω σε υπόληψη το (Γ)ΛΙΦΟ, αλλά το βρήκα πρόχειρο από ένα φίλο. Η Είδηση κυκλοφορεί κι αλλού)

  Κλειστόν λόγω φόνου
  Λουκέτο έβαλαν στα γραφεία τους στην Ιεράπετρα οι χρυσαυγίτες, κατεβάζοντας ακόμη και τις ταμπέλες και μεταφέροντας όλο τον εξοπλισμό στα γραφεία του διατηρεί η οργάνωση στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με το cretalive.gr, το γραφείο στην Ιεράπετρα είχε γίνει πολλές φορές στόχος στη διάρκεια αντιφασιστικών διαδηλώσεων αλλά αυτό που φαίνεται να έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο λουκέτο, ήταν η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Υπενθυμίζεται ότι το Φεβρουάριο του 2013, 10 άτομα είχαν μεταβεί σε σπίτι στην Ιεράπετρα, όπου έμεναν τρείς μετανάστες από το Πακιστάν και τους ξυλοκόπησαν άγρια, στέλνοντας τους στο νοσοκομείο. Στη διάρκεια των ερευνών, η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τέσσερα μέλη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Ένας από αυτούς που είχαν ταυτοποιηθεί ως μέλη του τάγματος εφόδου ήταν εκπαιδευτικός, λυκειάρχης μάλιστα, με βεβαρυμμένο παρελθόν, καθώς 25χρονη είχε καταγγείλει σε ραδιοφωνικό σταθμό του Λασιθίου, ότι είχε ασελγήσει σε βάρος της όταν εκείνη ήταν 14 χρονών. Η σύζυγός του ήταν υποψήφια βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή.

  __________________

  http://realdiafaneia.blogspot.gr/2013/09/blog-post_4601.html
  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Χρυσαυγίτης,γνωστός του Ρουπακιά,πέταγε πέτρες δίπλα στα ΜΑΤ,στους διαδηλωτές στο Κερατσίνι!
  (κατά τα άλλα, βέβαια…. ήταν «μη-συστημικός» ο εν λόγω Χρυσαυγίτης, κατά τον Τάκη Φωτόπουλο…)

  Ο «κύριος» που είναι κυκλωμένος στη φωτογραφία που δημοσιεύει το Έθνος δίπλα ακριβώς στον δολοφόνο Γιώργο Ρουπακιά είναι ξεκάθαρο ότι αποτελεί ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής. Η φωτογραφία άλλωστε είναι από την κατασκήνωση των μελών στον ποταμό Νέδα και ο χρυσαυγίτης φορά την ασπρόμαυρη παραλλαγή, χαρακτηριστική στολή των μελών της Χ.Α. στη Νίκαια….

  Πιο συστηματικά «μη-συστημικός»… συστηματικά πεθαίνεις! 🙂

 5. Πώς και πως περιμένω να βγει κανείς και να πει «έπεσα από τα σύννεφα»… τόσο καιρό λέγαμε ότι οι τύποι της ΠΔ είναι ένα τσιγάρο δρόμος από την ΧΑ.

  • Ε, ναι…
   Και μάλιστα στο φθοροποιό τους ρόλο, στην εξάπλωση λάσπης και πρόκληση διασπάσεων, είναι ΑΚΟΜΗ χειρότεροι μερικές φορές.

   Ενας τέτοιος ταλιμπάν μου την έπεσε στο ΓιουΤιουμπ σήμερα (δες το τελευταίο UPDATE 5) σκορπώντας παραπληροφόρηση, με I.Q. ραδικιού ΚΑΙ διαστρέβλωση στοιχείων.
   Στόχος του ήταν [εν μέρει] κι η συκοφάντηση του Δελαστίκ σαν «συστημικού» διανοούμενου (και εμού σαν «πληρωμένου» υποστηρικτή του).
   Ισχυρίστηκε ψευδώς ότι έγινε «δημοσίευση και άρθρου του Δελαστίκ» στη ναζιστική ιστοσελίδα, αλλά… με λίγο ψάξιμο βρήκα ότι τέτοια «δημοσίευση» δεν έγινε. Απλώς έγινε αποσπασματικός σχολιασμός ενός άρθρου του Δελαστίκ. Αλλαξε η τακτική της συμμορίας, κι αντί να βρίζει όλους μαζί τους αντιφασίστες αποπειράται τώρα να τους χρησιμοποιήσει, με κοπτοραπτικά κόλπα… ιντερνετικού νηπιαγωγείου, για να αμυνθεί.

   Ο Γιώργος Δελαστίκ έχει κάνει βέβαια αρκετά λάθη, αλλά έχει γράψει και πολλά σωστά.

   Το συγκεκριμμένο άρθρο του Δελαστίκ, από το οποίο παραθέτει μικρά αποσπάσματα ο ναζιστής Μάστορας (χωρίς λινκ στην πηγή), δεν είχε στόχο να αθωώσει τη συμμορία, αλλά μάλλον να υποδείξει ότι ο δολοφόνος της έδρασε (και) με εντολή άνωθεν, πολύ πιθανώς της ΝΔ, ή γενικά πιο… υψηλά ιστάμενων (από το Μιχαλολιάκο).
   Βέβαια, δεν μπορεί κανείς να ξέρει 100%, χωρίς στοιχεία, ΠΟΙΟΣ έδωσε την εντολή να σκοτωθεί ο Παύλος Φύσσας, ή ΑΝ δόθηκε καν τέτοια εντολή, κλπ. Ο Δελαστίκ αναρρωτιέται απλώς ΑΝ υπήρξε εντολή άνωθεν, διαφορετική από την ηγεσία της συμμορίας, με βάση το (πολύ πιθανώς σωστό) σκεπτικό ότι «δεν ωφελείται η ίδια η Χ.Α. από το φόνο». Και με βάση αυτό το μοναδικό ψήγμα «βοήθειας», ο Μάστορας κατασκευάζει έναν μύθο (παραποιώντας _και_ τον Δελαστίκ) ότι δήθεν ο Δελαστίκ υποστηρίζει την αθωότητα της συμμορίας!

   Ε, τώρα… ο «περιεκτικός» παλαβιάρης πιάνεται από όλα αυτά, υιοθετώντας (πάλι) το ΙΔΙΟ το «σκεπτικό» των ναζιστών για να ρίξει τη λάσπη του στον Δελαστίκ… αθωώνοντας ταυτόχρονα και τη Χ.Α. (σαν παράπλευρη απώλεια -χεχε).
   Παραθέτω ΟΛΟ το άρθρο της Χ.Α. σαν κείμενο τώρα, για ανάλυση και συζήτηση:

   Τις ωφελείται από το έγκλημα στο Κερατσίνι; Άρθρο του Γ. Δελαστίκ
   Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 – 11:39

   Όσο θα περνούν οι ημέρες τόσο θα περνάει η αρχική σύγχυση και θα ξεκαθαρίζει όπως πρέπει η κατάσταση γύρω από το τραγικό περιστατικό της Αμφιάλης. Πληθαίνουν, ήδη, οι φωνές εκείνες που αυτονομούνται από τα «παπαγαλάκια» των καθεστωτικών ΜΜΕ και – έστω και εμμέσως – ομολογούν ότι η Αλήθεια είναι πολύ διαφορετική από τα απίστευτα ψέμματα που σερβίρουν οι άβουλοι υπηρέτες της μνημονιακής συγκυβέρνησης. Ο Γιώργος Δελαστίκ είναι γνωστός «αντιφασίστας», επομένως δεν τίθεται κανένα ζήτημα συμπάθειας για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Με κείμενό του στο διαδίκτυο υπό τον τίτλο «ΕΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ απειλούν τη Δημοκρατία», ο Δελαστίκ αναφερόμενος στην υπόθεση Φύσσα γράφει ότι «από πολιτική σκοπιά πολύ δύσκολα μπορεί κανείς να υποθέσει ότι την εντολή δολοφονίας την έδωσαν ηγετικά στελέχη πρώτης γραμμής του κόμματος στο οποίο ανήκει ο δράστης».

   Ο Δελαστίκ λέει το αυτονόητο. Αυτό ακριβώς, το οποίο μέσα στην απύθμενη λάσπη που εκτοξεύουν τα τσοντοκάναλα και οι βρωμοφυλλάδες της διαπλοκής κάνουν ότι δεν βλέπουν οι «ανεξάρτητοι» δημοσιογράφοι. Τι θα μπορούσε να κερδίσει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ από μια τέτοια ιστορία; Τίποτα απολύτως. Γι’ αυτό και προσπαθούν καθημερινά με απίστευτες ιστορίες γι’ αγρίους, ανύπαρκτες συνεντεύξεις δήθεν πρώην και νυν (!) μελών και σενάρια επιστημονικής φαντασίας να συντηρήσουν το ανήθικο και άνοστο αυτό παραμύθι περί εμπλοκής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην εγκληματική αυτή ενέργεια.

   Όπως πολύ σωστά αναφέρει πιο κάτω ο Δελαστίκ «Η μόνη που ωφελείται πολιτικά από τη δολοφονία είναι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου», κάνοντας έναν παραλληλισμό με την υπόθεση της Marfin. Πράγματι, τα αδίστακτα όσο και άβουλα αυτά πιόνια των διεθνών τοκογλύφων, άρπαξαν την ευκαιρία από ένα ατυχές απολίτικο τραγικό συμβάν και με την βοήθεια των «νταβατζήδων» των καθεστωτικών ΜΜΕ το φούσκωσαν μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Προσπαθούν να εκμεταλλευθούν πολιτικά το γεγονός, επιχειρώντας όχι μόνο να μειώσουν (ανεπιτυχώς) την εκλογική επιρροή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ αλλά να την εξοντώσουν τελείως (επίσης ανεπιτυχώς) με νομικά εκτρώματα, τα οποία δεν αντέχουν σε καμία νομική και κυρίως ηθική λογική. Θέλουν να τρομοκρατήσουν τον Λαό, καλλιεργώντας ένα συλλογικό αίσθημα ευθύνης σ’ όσους Έλληνες ψηφίζουν και υποστηρίζουν ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ενώ ταυτόχρονα θέλουν να παρουσιάζονται ως η εγγυήτρια δύναμη για την κοινωνική συνοχή και την αποτροπή ενός ενδεχόμενου εμφυλίου πολέμου.

   Λίγο πιο κάτω ο Δελαστίκ συνεχίζοντας, λέει τα εξής: «Αυτός ο τρόπος δράσης και τα σίγουρα ισόβια μειώνουν επίσης δραστικά την περίπτωση να είχε πάρει ο δολοφόνος εντολή από επιχειρηματικούς και όχι πολιτικούς κύκλους». Ουσιαστικά, δηλαδή, ο δημοσιογράφος δεν πιστεύει ότι το έγκλημα είχε πολιτικό κίνητρο, επομένως καταρρέει το τεράστιο ψέμμα για εμπλοκή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Θεωρώντας ξεκάθαρα ότι με την λογική των δύο άκρων η κυβέρνηση είναι αυτή που ωφελείται από το περιστατικό αυτό ο Δελαστίκ καταλήγει ως εξής:

   «Δεν είναι απλώς εξοργιστικές οι θέσεις Σαμαρά – Βενιζέλου. Το σοβαρότερο είναι ότι πυκνώνουν τις αναπόδεικτες – μέχρι στιγμής, τουλάχιστον – αμφιβολίες για το κατά πόσο ο δολοφόνος έδρασε όντως πρωτοβουλιακά ή αν σκότωσε εκτελώντας εντολές κάποιων άγνωστων σε εμάς κέντρων, διαφορετικών πάντως από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Ίδωμεν.»

   Χρειάζεται να προσθέσουμε Εμείς κάτι άλλο; Οι ουτιδανοί της δημοσιογραφικής καφρίλας, οι οποίοι έσπευσαν να υιοθετήσουν κάθε πτυχή της συστημικής προπαγάνδας είναι σίγουρο ότι θα εξευτελιστούν πλήρως με την εξέλιξη των γεγονότων τις επόμενες ημέρες. Όσοι επένδυσαν στη λάσπη και τον βόθρο είναι σίγουρο ότι πολύ σύντομα θα τα λουστούν!

   Γιώργος Μάστορας

   Διαβάστε περισσότερα:
   xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/tis-wfeleitai-apo-to-egklhma-sto-keratsini-arthro-tou-g.-delastik?COLLCC=3678640894&#.UkGvFLN5c8E#ixzz2fpLe4oXG

 6. Ομαδεών πολύ σωστός ο διαχωρισμός των δύο. Προσπαθώ καλόπιστα να βρω πού παρανόησα το άρθρο του Φωτόπουλου (τον οποίον σημειωτέον εκτιμώ για τις γεωστρατηγικές του αναλύσεις) αλλά δεν τα καταφέρνω ομολογώ. Αν εννοεί όντως αυτό που καταλαβαίνω κι εγώ και συ, είναι μια πολύ σοβαρή και δυσάρεστη ρήξη με τον αντιφασισμό της αριστεράς και δικαίως επιχαίρουν οι ναζί.
  (Καλό φθινόπωρο!)

  • Καλό φθινόπωρο φίλτατε Herr K.

   Ας μη ξεχνάμε κάτι άλλο… (εκτός των κοινών μας διαπιστώσεων)…
   ότι ο Φωτόπουλος αυτή τη στιγμή ενδέχεται να μην έχει επίγνωση της ίδιας της «λογικής» που ακολουθεί (ή που τον διακατέχει).

   Η λυσσαλέα νέα του επίθεση στο μπλογκ «Βαθύ Κόκκινο», μου φαίνεται ενδεικτική μιας χειροτέρευσης στούς συλλογισμούς του.
   http://www.inclusivedemocracy.org/pd/crit/allilografia_vathikokkino.htm

   Αναφέρεται στο πρόσφατο ποστ του «Βαθύ Κόκκινο», εδώ
   http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/09/blog-post_3326.html

   Πρόσφατα σχόλιά μου αρχίζουν εδώ
   http://tsak-giorgis.blogspot.com/2013/09/blog-post_3326.html?showComment=1380052313685#c4834615110626231789

   2 εγκρίθηκαν, κι ένα που μόλις έγραψα, σε αναμονή:

   Συνεχίστε εσείς απτόητοι να διοργανώνετε εκδηλώσεις και φεστιβαλ αντιφα για να σώσετε τον λαό και αφήστε τον Φωτόπουλο, τρομάρα σας…..
   24 Σεπτεμβρίου 2013 – 11:45 μ.μ.

   Γιατί δεν λες ευθέως ότι μισείς το ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όλη την αριστερά?
   Και ότι για σένα ο Φύρερ σου Χερ Τάκις φον Φοτόπουλος είναι το Νόημα της Ζωής?
   Εεε…. Δεν μας χέζεις ρε σαχλαμάρα?

   ΚΑΝΕΝΑΝ δεν τιμησε ο Φωτόπουλος με την ανιδιοτελή φιλία και την αγωνιστική αλληλεγγύη που ΟΦΕΙΛΕΙ να έχει κάθε αριστερός σε συντρόφους,

   Αντίθετα, τους πρόδωσε και τους λάσπωσε ΟΛΟΥΣ στο τέλος.

   Ω ναι, ακόμη και το ΚΚΕ που τον στήριξε κάποτε.

   Γι’ αυτό κι έκοψε κάθε σχέση με τον κυρ-Τάκη ΑΚΟΜΗ και ο πιο συνεπής υποστηρικτής του, ο Αντώνης του Lenin Reloaded.

   Τάκη… σοβαρέψου. Είσαι πιο αχάριστος κι από τον… Μιχαλολιάκο απέναντι στους φονιάδες που εκτρέφει (και μετά τους πετάει σα στιμένες λεμονόκουπες).

   Εκτός αν θες να ακολουθήσεις το δρόμο του περιβόητου «αντισιωνιστή» Ροζέ Γκαροντύ

   Οπότε..
   Ζηγκ ΧάΪλ και… Αλλάχ ου Ακμπάρ. 🙂

 7. Πριν από 10 περίπου χρόνια είχα στείλει στο περιοδικό της Περιεκτικής Δημοκρατίας ένα άρθρο να δημοσιεύσουν αν ήθελαν, μια έρευνα για την Επιρροή του Εθνικισμού στην Πολιτική Ολοκλήρωση της Ευρώπης και πως μεθοδεύεται η δημιουργία ευρωπαϊκής ταυτότητας (http://www.nellypsarrou.com/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=20&Itemid=74), με αρκετά επίσημα στοιχεία. Η απάντηση τότε από τον Φωτόπουλο ήταν του στυλ «Το άρθρο μου είναι ρεφορμιστικό, παίρνει ως βάση την αστική νομιμότητα» και άλλες τέτοιες παπαριές που ήταν πολύ αστείες και ακραία ψευτοεπαναστατικές. Εκπλήσσομαι αρχικά για το πόσο τα έχει χάσει μέσα στα 10 αυτά χρόνια ο άνθρωπος, αλλά προφανώς ήταν αναμενόμενο.
  Νέλλη

  ΥΓ: σχετικά με τις γραμματοσειρές και τα χρώματα, ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ κάντε κάτι (Omadeon, η απάντησή σου στον george δεν είναι ικανοποιητική, λίγη προσπάεια ακόμη, εν ανάγκη να ασκούμε καθημερινές πιέσεις μπας και γίνει κάτι…).

  • Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο κ. Ψαρρού.
   Συγνώμη που δεν το είχα αντιληφθεί πιο πριν. Από τώρα και στο εξής δεν θα χρειάζεται προ-έγκριση κανένα σχόλιό σας.

   Θα αλλάξω σύντομα στυλ, αφού είναι και δικό σας αίτημα (ΚΑΙ φίλων μου).
   Ισως χρειαστεί να αλλάξει και το wordpress theme.

   Το θέμα με τον Φωτόπουλο δεν είναι ο ίδιος, σαν άνθρωπος ή σαν διανοητής, αλλά ο ΤΡΟΠΟΣ σκέψης του, κατ’ εμέ άκρως παρανοϊκός, συνωμοσιολογικός και (ιδίως) ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΟΣ.
   Διότι… επί σειρά ετών ένας παρόμοιος τρόπος σκέψης μάστιζε μεγάλο μέρος της διανοητικής και πολιτικής επικοινωνίας μεταξύ αριστερών, με αποτέλεσμα αχρείαστες διαμάχες.
   Στην εποχή του διαδικτύου αυτό ΚΑΙ ενισχύεται, ΚΑΙ μπορεί να ξεπεραστεί (παραδόξως, ΚΑΙ τα δύο).
   Οφείλουμε να το ξεπεράσουμε, απομονώνοντας και όσους συνεχίζουν τις ίδιες κακές συνήθειες, που αγγίζουν τα όρια της ψυχοπαθολογίας (στην περίπτωση ΤΦ ιδιαίτερα έντονα).

   Πρέπει να χτίσουμε ΓΕΦΥΡΕΣ, αλλοιώς δεν θα υπάρξουν ποτέ μέτωπα και συσπειρώσεις που να αντέξουν την πίεση των καιρών.

   • Οποία τιμή!!! Πάντως, αυτός ο πληθυντικός με κάνει και νιώθω παράξενα, σαν απόμακρα «.ξεχωριστή» από σας, οπότε στα σίγουρα προτιμώ το Νέλλη – πόσω μάλλον που έχουμε και μια (έστω και αραιή λόγω του ότι διαβάζω αλλά σπανιώς σχολιάζω) διαδικτυακή επικοινωνία.

    Αν προσωρήσετε σε αλλαγές, που αισθητικά και πρακτικά θα σας κάνουν καλύτερους, να έχετε υπόψην ότι καλό είναι η βασική παράγραφος να είναι πιο έξω, και οι επεξηγήσεις λίγο πιο μέσα (σαν bullets), ένα χρώμα μόνο, εκτός ίσως από τα λινκ, και ευδιάκριτες παραγράφους.
    Σταματώ εδώ γιατί είμαι εκτός θέματος του ποστ.
    Καλή σας μέρα.

 8. «ενδέχεται να μην έχει επίγνωση της ίδιας της “λογικής” που ακολουθεί» Ναι, πολύ πιθανόν, Και μενα το κείμενό του μου έδωσε την εντυπωση ανθρώπου με σωστή κρίση μεν που έχει αρχίσει σαφέστατα να μπάζει δε. Ελπίζω απλώς μπόρντερλάιν κι όχι Ελληνας Γκαρωντύ!

  • Αγαπητέ Herr K.

   Δυστυχώς (αν και συμφωνώ) δεν έχουμε την πολυτέλεια να… «ελπίζουμε» σε ανθρώπους όπως ο Τάκης Φωτόπουλος, τώρα πια…

   Είναι σαν να αναρρωτιέται κανείς αν ο… Γιωργάκης Παπανδρέου ήταν απλώς ηλίθιος ή βαλτός ή και τα δύο…

   Δυστυχώς, τώρα όλα πρέπει να τα ζυγίζουμε βάσει αποτελέσματος.

   Το αποτέλεσμα μετράει, κι αυτή τη στιγμή το αποτέλεσμα της στάσης Φωτόπουλου ειναι να ανοίγει σαμπάνιες η Χ.Α. στην υγειά του. (ακριβώς όπως γιόρτασε… άλλου-είδους-παπαριές του Πέτρου Τατσόπουλου. Θάθελα να γράψω πολλά για δαύτον, που είναι πιο επικίνδυνος).

   Αλλωστε, ακόμη κι αν ο Τάκης δεν τόχει χάσει εντελώς, με δυσκολία φτάνει το επίπεδο ξένων αναλυτών (ακόμη και στα όποια σωστά του). Ειδική γνώση για την Ελλάδα έχει ελάχιστη, τώρα πια.

   ___________
   Στο πιο κάτω σχόλιο βλέπεις άλλη παρόμοια περίπτωση, τον γνωστό λενινιστή να εξαπλώνει προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής σε βάρος του Δελαστίκ. Διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει καμήλους για κάτι… δευτερεύοντα εκφραστικά λάθη του Δελαστίκ, ή κάποιες παραλείψεις του, αλλά ουσιαστικά έχει ΜΟΝΑΔΙΚΟ σκοπό την καταλάσπωσή του, σκορπώντας διχόνοια.

   Μάλιστα θάλεγα ότι οι ναζί (για δικούς τους λόγους) σέβονται πολύ περισσότερο την προσωπικότητα του Δελαστίκ, παρά ο Μπαλασόπουλος!!!

 9. Δυστυχώς διαπιστώνω ότι τη λασπομανία του τη συνεχίζει απτόητος, ο Αντωνάκης του Lenin Reloaded, αυτή τη φορά κατά του Δελαστίκ…
  http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/09/rock-bottom.html

  Μικρή αποκατάσταση αλήθειας για το άρθρο Δελαστίκ και τις παπαριές της Χ.Α. επιχείρησε μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανεπιτυχώς.
  Είπε
  http://leninreloaded.blogspot.com/2013/09/rock-bottom.html?showComment=1380046405708#c486094152934721043

  Ανώνυμος
  24 Σεπτεμβρίου 2013 – 9:13 μ.μ.

  Σημείο 1: Η αναρτηση στο site της ΧΑ δεν είναι αναδημοσίευση του κειμένου του Δελαστικ αλλά αυτοτελές κείμενο του Γιώργου Μάστορα ο οποίος τσιτάρει επιλεκτικά 4 μικρά αποσπάσματα για να προβάλει σε όλο το υπόλοιπο κείμενο τα δικά του.

  Σημείο 2: Το κείμενο του Δελαστικ είναι από το ΠΡΙΝ

  Σημείο 3: Εδώ ολόκληρο το κείμενο http://prin.gr/?p=1904. Για να μην πολυλογώ το κείμενο δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τη χρυσαυγίτικη προπαγάνδα, αλλά προσπαθεί να αναδείξει με το δικό του τρόπο ότι η συγκεκριμένη επίθεση εξυπηρετεί βαθυτερες επιδιώξεις του συστήματος. Ο τίτλος του ΠΡΙΝ ήταν «ΕΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ έδωσαν μαζί το μαχαίρι στο ναζί» και από κάτω «η μνημονιακή κυβέρνηση «αφοπλίζει» τη ΧΑ και σημαδεύει αριστερά». Η κόντρα δεν είναι στην πραγματικότητα κόντρα της ΝΔ με τη ΧΑ αλλά κόντρα του συστήματος με το εργατικό κίνημα και την κομμουνιστική αριστερά.

  Σημείο 4: Το κείμενο αυτό του Γ. Μάστορα λοιπόν που δημοσιεύει το site της ΧΑ αποτελεί συνειδητή προβοκάτσια που θέλει να πλήξει συγκεκριμένα την αντικαπιταλιστική αριστερά (στο πρόσωπο του Δελαστίκ). Είναι αυτοσκοπός του να αναπαραχθεί δεξιά και αριστερά στο διαδίκτυο όπως γίνεται και εδώ στο μπλογκ Leninreloaded) και να προκαλέσει ερωτηματικά στον κόσμο του Κινήματος.

  Ελπίζω ειλικρινά να μην πέσει στην παγίδα επίσημα το ΚΚΕ και να αναπαράγει τη χρυσαυγίτικη μπόχα. Η πολιτική αντιπαράθεση του με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ας γίνει με όλα τα μέσα όχι όμως και με τέτοιου είδους.

  Ενα μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ η απάντηση και η γενική στάση του Αντωνάκη, μετά από αυτό.

  Είχε πάρει στο κυνήγι τον Δελαστίκ και σε προηγούμενο ποστ:
  http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/09/blog-post_7063.html
  (τα περισσότερα που γράφτηκαν εκεί είναι μπούρδες. Ωστόσο έχει κάνει και ο Δελαστίκ τα λαθάκια του)

  _____________
  Α (και για να μην ξεχνιόμαστε)…
  ΔΕΝ ξέρω από ποιό μπλογκ ηταν το λινκ που απαγόρευσε ο Μπαλασόπουλος στο εξής (σβησμένο) σχόλιο
  http://leninreloaded.blogspot.com/2013/09/rock-bottom.html?showComment=1380045022639#c7265284269612122576

  Dreaming Neon Red 24 Σεπτεμβρίου 2013 – 8:50 μ.μ.
  Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  …αλλά η απάντηση με προβλημάτισε:
  http://leninreloaded.blogspot.com/2013/09/rock-bottom.html?showComment=1380045395499#c3758523665775746138

  Αντωνης
  24 Σεπτεμβρίου 2013 – 8:56 μ.μ.

  Sorry, το συγκεκριμένο ιστολόγιο στο οποίο παρέπεμψες έπρεπε να το έχω μηνύσει εδώ και καιρό για συκοφαντική δυσφήμιση επί δόλω και κατά συρροή με σκοπό την επαγγελματική μου βλάβη.

  Δεν επιτρέπονται εδώ μέσα παραπομπές σ’ αυτόν τον άνθρωπο.

  E, ελπίζω να ΜΗΝ εννοούσε… εμένα, :mrgreen:
  διότι τότε (εκτός από λασπολόγος) θα είναι και ΠΟΛΥ μεγάλος ψεύτης.
  ΑΝ εννοούσε εμένα πάντως, όποιος θέλει ας διαβάσει _πρώτα_ αυτό:
  http://stalinreloaded.wordpress.com/2012/02/12/neostalinism-against-googling/

 10. (Σχόλιό μου στο… His Master’s Voice in Athens)
  http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%AF-%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE%CF%82#comment-104587
  (δεν είδα ακόμη να εγκρίνεται…)
  _______________

  Κύριε [Δημήτρη] Φύσσα,
  Το άρθρο σας ξεκινάει με παράθεση (εντός εισαγωγικών) μιας… αποκρουστικής (θάλεγα) παραγράφου. …μόνο που ΔΕΝ ειναι παράθεση τμήματος άρθρου των 2 προσώπων που κριτικάρετε, ούτε καν παράθεση τμήματος άρθρου της Χρυσής Αυγής. Είναι ΔΙΚΟ ΣΑΣ δημιούργημα! Μια συρραφή των πιο ακραίων και ηλίθιων «απόψεων» που τσουβαλιάζουν αδίκως εξίσου 2 αρθρογράφους με ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικές προσεγγίσεις και περισσότερες διαφορές μεταξύ τους, παρά ομοιότητες.

  Για τον κ. Τάκη Φωτόπουλο δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι είναι… ακόμη χειρότερος από όσα του καταλογίζετε! Είχα ασχοληθεί εκτενώς μαζί του και στο παρελθόν, όταν υπέστην… μπαράζ συκοφαντικών επιθέσεων από κατάπτυστα άρθρα του που αναπαράχθηκαν από εκαντοντάδες μπλογκ, λόγω της τυφλής εκτιμησης μιας χούφτας ιστολόγων (και μιας εφημερίδας) προς το πρόσωπό του, με βάση προηγούμενη «καλή φήμη» του (ως αρθρογράφου της Ελευθεροτυπίας, κλπ.) Κατ’ εμέ, είναι «αριστερός» ΟΣΟ ακριβώς εσείς είστε… οπαδός των Ερυθρών Χμέρ κ. Φύσσα! Εχει καταλασπώσει σχεδόν το σύνολο της αριστεράς, θεωρώντας τους πάντες «συστημικούς πράκτορες», κλπ. ενώ έχει _πολύ_ λίγους φανατικούς οπαδούς, ως Ηγέτης γκρουπούσκουλου ονόματι «Περιεκτική Δημοκρατία», περιβόητο για διασυρμούς και συκοφαντικές επιθέσεις κατά πολλών μπλόγκερ, ακόμη και επώνυμων προσώπων της αριστεράς (κυρίως). π.χ. κατά των… αντιμνημονιακών πανεπιστημιακών Λεωνίδα Βατικιώτη και Σπύρο Μαρκέτο, κ.ά.

  Ομως εκεί που διαφωνώ απόλυτα είναι με το άδικο τσουβάλιασμα του (όχι αλάνθαστου αλλά… αθώου και ειλικρινούς) Γιώργου Δελαστίκ με τον απαράδεκτο Τάκη Φωτόπουλο. Κάνετε μεγάλο λάθος, όταν τους εξισώνετε.

  Ο Γιώργος Δελαστίκ έχει κάνει κάποια λάθη στο δικό του άρθρο, αλλά ουδέποτε το αναπαρήγαγε η Χρυσή Αυγή, όπως έκανε για τον «αντισιωνιστή» Τάκη Φωτόπουλο. Οι ναζί απλώς διαστρέβλωσαν κατά το δοκούν τις απόψεις του Δελαστίκ ώστε να τον παρουσιάσουν ως… συνήγορο της δικής τους «αθωότητας», με έναν εξωφρενικό τρόπο, κατά την γνήσια… Γκεμπελική τους παράδοση (με άρθρα του Γκέμπελς επίσημα αναδημοσιευμένα στο ιδεολογικό τους ιστολόγια πριν 2-3 χρονια, κλπ.)

  Ο Δελαστίκ δεν πιστεύει, ούτε προωθεί, όπως ο T. Φωτόπουλος… συνωμοσιολογικά φληναφήματα. Είναι απόλυτα λογικό άλλωστε, η ΝΔ να θέλει τις ψήφους που έχασε από τους ναζιστές, όπως είναι λογικό και να αξιοποιείται ο φόνος του… άααλλου Φύσσα (του Παύλου) [αλήθεια, έχετε κάποια συγγένεια?] ποικιλλοτρόπως. Πληρωμένες δολοφονίες έχουν επίσης γίνει [ιστορικά] πολλές με σκοτεινές σκοπιμότητες. Ο Δελαστίκ απλώς μπαίνει σε ρόλο… επιθεωρητή Κλουζώ. Ατυχώς, με ελλιπή
  στοιχεία. Ομως η σκοτεινή αυτή υπόθεση ενδέχεται να είναι… ακόμη χειρότερης δυσωδίας από την «υπόθεση εργασίας» του.

  Ομως..
  Εσείς κ. Φύσσα, τώρα… ΤΙ ρόλο παίζετε? που εξαπλώνετε την προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής υιοθετώντας τις ΔΙΚΕΣ της διαστρεβλώσεις του Δελαστίκ? και εξισώνοντάς τες με τα Φωτοπουλικά φληναφήματα? ε, ε, ε? χα χα χα

  Εννοια σας κ. Φύσσα, αν δεν δημοσιεύσετε αυτό ΕΔΩ το σχόλιο, θα… φυσήξει νοτιάς και [ως γνωστόν] τότε γεμίζει η θάλασσα του Σαρωνικού σκουπίδια (σαν τα… άρθρα του κυρίου Τάκη, ένα πράμα).

  Με τιμή
  Ομαδεών
  -ο μπλόγκερ του… πρώτου λινκ σε σχόλιο αυτής της σελίδας, που έφερε άλλος:
  https://omadeon.wordpress.com/2013/09/24/takis-sieg-heil/

  Υ.Γ. Ποιος σας είπε ότι δεν υπάρχουν παλαβοί, ή ακόμη και αντισημίτες στην αριστερά?
  ΠΑΡΤΕ τους. Σας τους χαρίζουμε. ΔΕΝ τους θέλουμε!

 11. Το επικοινωνιακό χαρακτηριστικό του φασισμού είναι το ψέμα και η διαστρέβλωση των αντίθετων απόψεων. Η ΧΑ φυσικά δεν χάνει ευκαιρία – μια και απευθύνεται σε ανεγκέφαλους – να διαστρεβλώσει βλακωδώς τα γραφόμενα του Τάκη Φωτόπουλου για να τα παρουσιάσει – τάχα – ότι συμφωνούν με τις θέσεις της.
  Ο Τ.Φ. δεν κριτικάρει την ΧΑ, δεν είναι αυτός ο στόχος του άρθρου του. Μόνο ένας φανατικά τυφλωμένος δεν μπορεί να το δει αυτό. Στόχος του είναι ο πραγματικός σήμερα φασισμός του συστήματος ξεκινώντας από την Υπερεθνική Ελίτ και καταλήγοντας στην κοινοβουλευτική χούντα. Για τη ΧΑ αναφέρει απλά κάποια δεδομένα της πρακτικής και των προγραμματικών της αρχών, χωρίς φυσικά να εκφράζει ΙΧΝΟΣ επιδοκιμασίας προς αυτά. Όμως, ξεκινώντας απ’ αυτή τη βάση, δίνει την πραγματική εικόνα της υποκρισίας της εξουσίας, που έχει διπρόσωπη τακτική απέναντι στη ΧΑ. Απ’ τη μια μεριά, της είναι ενοχλητική και την κυνηγάει γιατί – έστω στις προγραμματικές της δηλώσεις και στα λόγια – εμφανίζεται αντισυστημική και απ’ την άλλη προσπαθεί να την χρησιμοποιήσει σαν παρακρατική δύναμη κρούσης ενάντια στο κίνημα. Στην πράξη, βέβαια, όπως αναφέρει και ο Τ.Φ., κάθε άλλο παρά αντισυστημική είναι αφού δεν βάζει θέμα εξόδου από την Ε.Ε.
  Όμως, εκτός από την εξουσία, κριτικάρει και την προσκυνημένη Αριστερά, που τα βάζει – και σωστά – με τους χρυσαυγήτες που κυνηγάνε τους μετανάστες, αλλά απέναντι στον πραγματικό φασισμό της εποχής μας συμπαραστέκονται στους ‘αντικαθεστωτικούς’ της ‘αραβικής άνοιξης’, που έχει μετατραπεί σε ‘χειμώνα’ για τους αραβικούς λαούς, με βάση τα ‘ανθρώπινα δικαιώματα’ που έρχονται ‘κουτί’ στις επιδιώξεις της Υ/Ε.
  Το ερώτημα λοιπόν είναι, γιατί ενοχλούνται ορισμένοι από το άρθρο του Τ.Φ.; Τους πειράζει που αναδεικνύει την κοινοβουλευτική χούντα πιο φασιστική απ’ τη ΧΑ; Αν αυτό δεν είναι υπεράσπιση της καταστρεπτικής πολιτικής που επιβάλλει η τρόικα – θεσμοθετημένο όργανο της Υ/Ε – στον ελληνικό λαό, τότε τι είναι;
  Η ΧΑ, απευθυνόμενη, όπως προανέφερα, σε ανεγκέφαλους, αντιστρέφει το νόημα του άρθρου του Τ.Φ., όπου, ενώ αυτός κατηγορεί την Υ/Ε και τα ντόπια όργανά της για τον σύγχρονο και επικίνδυνο φασισμό, αυτή προσπαθεί – στηριζόμενη σ’ αυτή την κατηγορία – να παρουσιαστεί αθώα περιστερά. Δεν θα έπρεπε ο οποιοσδήποτε αριστερός να ασχολείται με όσα ισχυρίζεται η ΧΑ, όμως όταν κάποιοι, που θέλουν να λέγονται αριστεροί, σπιλώνουν έναν πραγματικά φωτεινό πνευματικό άνθρωπο, είμαι υποχρεωμένος να δείξω ότι τα επιχειρήματά τους και η λογική τους είναι ίδια με της ΧΑ.

  υγ. Για να γίνουν περισσότερο κατανοητά τα παραπάνω παραθέτω πιο κάτω ένα σχόλιο που έστειλα στην Iskra, αλλά δεν πρόλαβε να δημοσιευτεί γιατί έπεσε στη ‘λακκούβα’ του κατεβάσματος του άρθρου του Τ.Φ.

  Το άρθρο του Τ.Φ. βάζει το θέμα της ΧΑ στο σωστό του πλαίσιο. Ασφαλώς – μάλλον λόγω περιορισμένου χώρου για τη δημοσίευσή του στην »Ε» – δεν δίνει βαθύτερη τεκμηρίωση στις απόψεις του και έτσι ορισμένοι σχολιαστές ‘εξανίστανται’ συνηθισμένοι σε αναλύσεις τύπου: άσπρο – μαύρο.
  Ξεκινάω από τον αρνητικό χαρακτηρισμό της ΧΑ σαν ‘ούτε συστημικής, ούτε αντισυστημικής οργάνωσης. Αυτό αναγκαία σημαίνει ότι είναι και συστημική και αντισυστημική. Πώς μπορεί να συμβαίνουν αυτά τα ‘τρελά’ πράγματα, θα πούνε οι λάτρεις της λογικής του ‘άσπρου – μαύρου’.
  Η απάντηση – κατά τη γνώμη μου – βρίσκεται στην ιστορική εμβάθυνση του ναζιστικού φαινομένου. Την εποχή του μεσοπόλεμου στη Γερμανία (την κατεξοχήν αντιπροσωπευτική χώρα του ιμπεριαλισμού, που μπορεί να υπάρξει μόνο στα πλαίσια του έθνους-κράτους), τόσο οι εσωτερικές όσο και οι εξωτερικές πολιτικές και οικονομικές συνθήκες υποχρέωναν την αστική τάξη της χώρας να αφήσει στην άκρη την ‘πολυτέλεια’ της αστικής δημοκρατίας γεμίζοντας το κενό με τον εθνικισμό. Από τότε τα λαϊκά στοιχεία του έθνους, που συνδέουν τους λαούς, βρομίστηκαν από την απανθρωπιά του εθνικισμού, που σπέρνει τη διχόνοια. Έτσι η έννοια του έθνους που περιλαμβάνει τα ήθη και έθιμά μας, τη γλώσσα, τους χορούς και τα τραγούδια μας και ό,τι ωραίο γεννάει η κοινή ζωή ενός λαού, καλύφθηκε από το imperium, που βέβαια καμία σχέση δεν έχει με ταξικούς ή απελευθερωτικούς αγώνες, που ανήκουν στην υγιή έννοια του έθνους. Αυτή την πλαστή δισυπόστατη έννοια του έθνους εκμεταλλεύονται οι ναζί και νεοναζί υπάνθρωποι για να ξεγελάνε τον κόσμο και να παρουσιάζουν τις θέσεις, τα προγράμματα, τα συνθήματα και τις πρακτικές τους όπως τους βολεύει, άλλοτε – τάχα – για το καλό του λαού και άλλοτε του ‘έθνους’ με το οποίο εννοούν το συμφέρον της αστικής τάξης. Ασφαλώς δεν είναι οι μόνοι γιατί τέτοιες τακτικές ακολουθούν και άλλοι πολιτικοί φορείς του συστήματος, ακόμα και η Εκκλησία. Βέβαια μη ψάχνουμε να βρούμε κανένα σοβαρό ιδεολογικό υπόβαθρο σ’ αυτά τα μορφώματα. Πρώτη αρχή τους είναι το ψέμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η έννοια του ‘εθνικοσοσιαλισμού’ που υπονοεί – για τους ευκολόπιστους – ότι δρουν και στην κατεύθυνση του σοσιαλιστικού κινήματος, ενώ είναι αποδεδειγμένο ότι σοσιαλισμός χωρίς δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει και όπου υπήρξε απέτυχε.
  Αν όμως ο ναζισμός του μεσοπόλεμου ήταν μια ανάγκη για το σύστημα, παρ’ όλο που άνοιγε τις πύλες της κολάσεως και έσκαβε το λάκκο του ίδιου του συστήματος, ο νεοναζισμός είναι άραγε σήμερα μια ανάγκη για το σύστημα ή είναι απλά μια πολιτική και κοινωνική έκφραση της σαπίλας του; Η απάντηση εξαρτάται από τη φύση του καπιταλισμού σήμερα. Αν είμαστε ακόμα στην εποχή του ιμπεριαλισμού, ασφαλώς το imperium θα ήταν το κυρίαρχο δόγμα της αστικής πολιτικής διεθνώς. Όμως δεν είμαστε. Κυρίαρχο – σχεδόν απόλυτο, αλλά όχι μοναδικό – δόγμα σήμερα είναι η ‘ελευθερία των αγορών’. Ο ιμπεριαλισμός τείνει στην εξαφάνισή του, όπως έχω αναλύσει στα σχόλια #1, #2, #3 στο :
  (http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=13366:takis-fokopoulos&catid=72:dr-ekdilosis&Itemid=279
  Η ‘ελευθερία των αγορών’ λοιπόν, που είναι η πεμπτουσία της Παγκοσμιοποίησης, εκφράζει σήμερα τα συμφέροντα όχι της αστικής τάξης κάθε χώρας σε αντίθεση με τις άλλες, αλλά της Υπερεθνικής Ελίτ και όσων τάσσονται με το μέρος της, σε αγαστή σύμπνοια και συνεργασία, χωρίς γκρίνιες και διαμάχες μεταξύ τους, που τις λύνουν πλέον ‘λογιστικά’ με τα συν και τα πλην από τα σκαμπανεβάσματα των χρηματιστηρίων. Σκεφτείτε ότι το μεγαλύτερο σκάνδαλο κατασκοπείας στην ιστορία, που αποκάλυψε αυτό το παλληκάρι ο Σνόουντερ και το αντιμετώπισαν μεταξύ τους σαν μια απλή παρεξήγηση. Μια παρόμοια περίπτωση πριν από πενήντα χρόνια θα είχε καταλήξει τουλάχιστον στον ΟΗΕ. Κάτι τέτοια στοιχεία από την πολιτική και οικονομική καθημερινότητα, νομίζω πρέπει να προβληματίσουν όσους ακόμα επιμένουν ‘ιμπεριαλιστικά’.
  Σ’ αυτό το κοινωνικό περιβάλλον μία εθνικιστική οργάνωση είναι σαν τσιμπούρι στ’ αχαμνά του σκύλου. Είναι ενόχληση για το σύστημα, γιατί, απ’ τη μια μεριά εκφράζει την ιδεολογία του έθνους-κράτους κι απ’ την άλλη καταφέρεται ενάντια στην Παγκοσμιοποίηση, όπως βέβαια την καταλαβαίνουν.
  Η ιδεολογία του έθνους-κράτους, δηλαδή το imperium, δεν μπορεί βέβαια να βρει πολιτική έκφραση σε καμία χώρα του κόσμου σήμερα, γι’ αυτό οι νεοναζί την κάνουν σύμβολο και την εκφράζουν με τη βία που ασκούν. Η βία τους, όπως πολύ σωστά γράφει ο Τ.Φ. δεν είναι το κύριο χαρακτηριστικό τους. Είναι αποτέλεσμα της θλιβερής πολιτιστικής τους υπόστασης, αποτέλεσμα κι αυτή της υποκουλτούρας και της απαξίωσης της Παιδείας, που επιβάλλει η Παγκοσμιοποίηση. Δεν τους ‘φτιάχνουν’ λοιπόν οι καπιταλιστές με σκοπό να τους στρέψουν ενάντια στο εργατικό κίνημα, αλλά τους γεννάει το σύστημα τόσο με τις ιστορικές θεωρητικές καταβολές του ιμπεριαλισμού, όσο και με την υποκουλτούρα της Παγκοσμιοποίησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμπαραστέκονται στους εργατικούς αγώνες. Είναι τέτοιο το πολιτιστικό και πολλές φορές και το πνευματικό τους επίπεδο, που για λίγα χρήματα και με σχετική πλύση εγκεφάλου γίνονται άβουλα όργανα στην υπηρεσία του κάθε εκμεταλλευτή. Ακόμα χειρότερα, όπως υπογραμμίζει και ο Τ.Φ., όταν το σύστημα θα αντιληφθεί ότι κινδυνεύει, θα υποβοηθήσει την κατεύθυνση της ζωώδικης οργανωτικής ενέργειας των νεοναζί ενάντια στους εξεγερμένους για κοινωνική αλλαγή. Τότε θα φανεί το συστημικό τους πρόσωπο. Δεν είναι λοιπόν όλα ‘άσπρο – μαύρο’, αλλά είναι θέμα προσδιορισμού ενός φαινομένου μέσα στις κοινωνικές συνθήκες που εμφανίζεται και εξελίσσεται.
  Ο Τ.Φ. θεωρεί – και σωστά από θεωρητική άποψη – ότι το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι οι εθνοκεντρικές προγραμματικές τους θέσεις, που καταφέρονται καμιά φορά και ενάντια στην παγκοσμιοποίηση γενικά – λες και πρόκειται για μια παγκόσμια μόδα – χωρίς όμως έξοδο από την Ε.Ε. Όμως πρακτικά τα κύρια χαρακτηριστικά τους είναι δύο: το ψέμα σε όσα λένε και η μέχρι βλακείας υποκουλτούρα σε όσα κάνουνε.

  • @Τιμολέων Δήμου

   Ελευθέρωσα τελικά το σχόλιό σας, τηρώντας την υπόσχεσή μου ότι «θα δημοσιευτεί ΚΑΠΟΥ», παρά την ενόχληση που μου προκάλεσε.

   ΔΕΝ με ενοχλούν οι απόψεις σας όμως. Με ενοχλεί η λάσπη και η παράνοια, που θεωρώ σαν κύρια προβλήματα της σκέψης του Φωτόπουλου.

   Εφόσον το σχόλιό σας τηρεί κάποιο μίνιμουμ στάνταρντ κοσμιότητας, δεν βρίζει και συκοφαντεί, κ.ο.κ. το ελευθερώνω χάριν ελευθερίας του λόγου.

   Εχω πολλά να πω, σε απάντηση, αλλά… βαριέμαι προς το παρόν (και σίγουρα θα επανέλθω).

   Αυτά που εσείς θεωρείτε ουσία και «πραγματικό περιεχόμενο» στο άρθρο του Φωτόπουλου για μένα είναι είτε κοινοτοπίες, είτε απλό περιτύλιγμα γύρω από τον παρανοϊκό και αδελφοκτόνο (ουσιαστικά) πυρήνα της ΤΩΡΙΝΗΣ σκέψης του.

   Μη βιαστείτε να απαντήσετε όμως, διότι αδυνατώ να κάνω συζήτηση αυτή τη στιγμή. Οποιος θέλει μπορεί να κρίνει όσα λέτε και να αγνοήσει αυτές τις ενστάσεις μου. Στο κοντινό μέλλον ίσως επανέλθω πολύ αναλυτικά.

   Προς το παρόν θα σταθώ σε πολύ λίγα σημεία όσων γράφετε.

   1)

   «Το επικοινωνιακό χαρακτηριστικό του φασισμού είναι το ψέμα και η διαστρέβλωση των αντίθετων απόψεων.»

   Με αυτό το κριτήριο, και με με βάση ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ψεύδη και συκοφαντίες που έσπειρε σε μένα και σε ΠΟΛΥ κόσμο ο Τ.Φ. θάλεγα πως ο φασισμός (με το δικό σας ορισμό επακριβώς) είναι ΚΥΡΙΟ επικοινωνιακό χαρακτηριστικό του Τάκη Φωτόπουλου ΣΗΜΕΡΑ.

   Εγώ το μόνο που είπα ουσιαστικά (και λέω πιο έντονα τώρα) είναι πως ουσιαστικά είναι παρανοΪκή η σκέψη του.
   Αν δεν είναι έτσι, είναι σίγουρα άκρως εμπρηστική σε συκοφαντία αμέτρητων ανθρώπων.
   ΟΥΔΕΙΣ εξ αυτών που βρίζει και συκοφαντεί είναι πράκτορας του συστήματος ή «αλητοχαφιές», κ.ο.κ.

   Ακόμη και τον Δελαστίκ πήραν τα σκάγια των φανατικών οπαδών του…

   Πάμε παρακάτω…

   2)

   Ξεκινάω από τον αρνητικό χαρακτηρισμό της ΧΑ σαν ‘ούτε συστημικής, ούτε αντισυστημικής οργάνωσης. Αυτό αναγκαία σημαίνει ότι είναι και συστημική και αντισυστημική. Πώς μπορεί να συμβαίνουν αυτά τα ‘τρελά’ πράγματα, θα πούνε οι λάτρεις της λογικής του ‘άσπρου – μαύρου’.

   Ζείτε κι εσείς στην ΚΟΣΜΑΡΑ σας, υποτιμώντας τους άλλους. Αυτό που λέτε δεν θα ενοχλούσε, κανονικά, υπό την έννοια ότι κι ένας εγκληματίας, ούτε συστημικός ούτε αντι-συστημικός είναι, ΣΑΝ εγκληματίας. Ουσιαστικά όμως, εδώ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

   «Λογικές Ασπρου-μαύρου» ΔΕΝ χρησιμοποιούνται από μένα, ή εδώ γενικά. Τις χρησιμοποιεί ο Φωτόπουλος όταν κατατάσσει τους πάντες σε είτε συστημικούς είτε αντι/μη-συστημικούς. Οι δεύτεροι είναι πάντα φασίστες ή χαφιέδες, κατά τον ίδιο.

   3)

   Δεν θα έπρεπε ο οποιοσδήποτε αριστερός να ασχολείται με όσα ισχυρίζεται η ΧΑ, όμως όταν κάποιοι, που θέλουν να λέγονται αριστεροί, σπιλώνουν έναν πραγματικά φωτεινό πνευματικό άνθρωπο, είμαι υποχρεωμένος να δείξω ότι τα επιχειρήματά τους και η λογική τους είναι ίδια με της ΧΑ.

   ΑΜΑΝ πια το παραμύθι ότι όποιος τον κατακρίνει είναι ίδιος με ναζιστή ή είναι πράκτορας κ.ο.κ.

   ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ και υγιαίνετε…

   ΒΑΡΙΕΜΑΙ να σας πω κι άλλα.

   Προσέξτε όμως, αν απαντήσετε με λάσπη, θα αποκλειστείτε από το διάλογο.
   (εκτός αν την τεκμηριώσετε και αποδείξετε ότι δεν είναι λάσπη αλλά κατηγορίες που ευσταθούν).

   Δυστυχώς για σας, είτε το θέλετε, είτε όχι, εγώ προσωπικά είμαι αθώος από ΟΛΑ όσα μου καταλογίζει ο Φωτόπουλος.
   Το ίδιο αθώοι είναι και μερικοί άλλοι που κατηγορεί (Λεωνίδας Βατικιώτης. Σπύρος Μαρκέτος, κ.ά.)
   Κουράστηκα να τα τεκμηριώνω και δεν θα τα επαναλάβω,

   τουλάχιστον τώρα (αφού φεύγω σε λίγο και καθυστέρησα πολύ)…

   ___________
   Υ.Γ. Η παρελθούσα διένεξη (όχι μόνο εμού) με τον Φωτόπουλο παρουσιάζεται εδώ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ:

   https://omadeon.wordpress.com/2011/12/31/to-takis-fotopoulos/

   (και στους συνδέσμους που δίνονται εκεί)

   • Ευχαριστώ για την μεγαλοθυμία σου να δημοσιεύσεις το σχόλιό μου. Απ’ αυτό κι απ’ την σύντομη απάντησή σου μπορεί, όποιος ψάχνει για την ουσία, να βγάλει τα συμπεράσματά του. Τώρα, εκείνες οι απειλές περι αποκλεισμού μου λόγω λάσπης δεν βοηθάνε στη συζήτηση. Θα σε παρακαλούσα λοιπόν στη συζήτηση μαζί μου να περιορίζεσαι στην ουσία του θέματος. Και η ουσία είναι να βάλουμε – αν μπορούμε με τη συζήτηση – ένα λιθαράκι στο ιδεολογικό ξεκαθάρισμα, που τόσο έχει ανάγκη η Αριστερά. Γι’ αυτό περιμένω την αναλυτική σου απάντηση.

    • Κι εγώ ευχαριστώ για το κόσμιο και… φιλικό σου σχόλιο, που δείχνει… παράξενη σύνεση για υποστηρικτή των απόψεων του Τάκη Φωτόπουλου.

     Πράγματι, είναι καλύτερο να γράψω πρώτα μια αναλυτική απάντηση, δηλαδή μια αναλυτική κριτική του άθρου του Φωτόπουλου,
     μαζί με μια απάντηση σε όσα επεσήμανες. Κι αυτό διότι προφανώς ορισμένα πράματα που για μας είναι αυτονόητα, για σένα δεν είναι.
     Ακόμη λιγότερο αυτονόητα θα είναι και για τον Φωτόπουλο.

     Ομως… στην τελική τίποτε δεν είναι αυτονόητο και όλα πρέπει να εξετάζονται υπό το φως του ορθολογισμού.

     Εκείνο όμως που με απασχολεί πολύ περισσότερο σήμερα είναι η αδικία που υπέστη ο Δελαστίκ.
     Στο θέμα Φωτόπουλου θα επανέλθω αργότερα…

     • Εντάξει, μόνο, μια που αναγνωρίζεις το δικό μου κόσμιο ύφος, μήπως θα ήταν σωστό να παραδεχτείς το άκοσμο στο ύφος του e-mail που μου έστειλες και δημοσίευσες; Έτσι για να έλθουμε στα ίσα. Ή να δημοσιεύσεις και το δικό μου απαντητικό e-mail. Πάλι στα ίσα θα έλθουμε.

     • Αμα θεωρείς «άκοσμο» το ύφος του μέηλ μου, δικαίωμά σου. Εδώ όμως έχουμε υποστεί τα πάνδεινα, όχι από θέματα «κοσμιότητας», αλλά από άποψη ακραίας λάσπης (στην οποία και αναφερόμουν), καθώς και ασύστολου ψεύδους. Μακάρι νάταν απλώς και μόνο θέμα «κοσμιότητας»…

      Οταν αμέτρητα σχόλια και άρθρα της «Περιεκτικής Δημοκρατίας» αναφέρονται σε μένα προσωπικά π.χ. σαν «υπόκοσμο του διαδικτύου», ή σαν «γνωστό τρολ του διαδικτύου που πάει και μπαχαλεύει όλα τα αριστερά site και τα τρολάρει με ποταμούς συκοφαντίας σε εκστρατεία χρόνων» [κάτι αποδεδειγμένα αναληθές, εκτός από βαρύτατα συκοφαντικό], ή «αλητοχαφιέ με κουκούλα», κ.ο.κ. …τότε ΠΩΣ περιμένεις να μη… φυσάει κανείς το γιαούρτι όταν έχει καεί στο χυλό»? 🙂

      Αν διατηρήσεις ένα κόσμιο στυλ στα σχόλιά σου, τότε θα ανακαλύψεις ότι ανταποκρίνομαι με παρόμοιο στυλ ΚΑΙ εγώ, όπως κάνω ανέκαθεν άλλωστε (και αρχικά προσπάθησα να κάνω ΚΑΙ με τον ίδιο τον Φωτόπουλο).

      Αυτό εδώ το μπλογκ υπάρχει ΗΔΗ από τις αρχές του 2007, έχει πάνω από 650 αναρτήσεις δικές μου, και ΜΟΝΟ 2 (ή 3? δεν θυμάμαι τώρα) με θέμα τη διένεξη με τον Φωτόπουλο. Επομένως είναι σοβαρή λάσπη και ακραία παραπληροφόρηση, το να παρουσιάζεται το μπλογκ (ή εγώ προσωπικά) σαν να είχε κύριο θέμα τον Φωτόπουλο. Και η λάσπη είναι χίλιες φορές χειρότερη από την «μη-κοσμιότητα»…

      Ενυουαίη, ΑΝ έχεις πράγματι έστω ψήγματα αντικειμενικότητας, δεν πας να ελέγξεις καλύτερα, ποιές και πόσες συκοφαντίες του ΤΦ ή της ΠΔ ευσταθούν, πριν απαιτήσεις «κόσμιο στυλ» από μένα? ΓΙΑΤΙ θάπρεπε νάχω κόσμιο στυλ? Και όμως, το έχω… εαν και εφόσον ο άλλος δείξει παρόμοια στάση.

      Εφόσον ΕΣΥ πρότεινες να δημοσιεύσω την απάντησή σου στο μέηλ μου (το οποίο βέβαια ήδη κοινοποίησα), ορίστε την

      Λυπάμαι αν σε στενοχώρησα φίλε Γιώργο, αλλά εγώ σε κάτι τέτοια σεντόνια κάνω τα καλύτερα γαμήσια. Όχι δεν κατάλαβες καλά, εννοώ ότι έτσι γονιμοποιείται με τη συζήτηση η σκέψη για να μην είναι ένα απλό εξάρτημα του κομπιούτερ.

      Τώρα, αν θα το δημοσιεύσεις εσύ είσαι αφεντικό και ιδιοκτήτης του site σου, εσύ αποφασίζεις.
      -Τιμολέων Δήμου

      Ε, δεν έχω κάνα ιδιαίτερο πρόβλημα με αυτό το μέηλ. Ούτε διεκδικώ δικαιώματα αφεντικού και ιδιοκτήτη του δημόσιου διαλόγου. Οποιος λογοκρίνει απόψεις είναι για μένα καταδικαστέος. Μόνο η λάσπη πρέπει να εμποδίζεται (άντε και ορισμένες ακραίες ύβρεις).

      Αυτά φίλε, προς το παρόν…

     • Εντάξει φίλε, περιμένω την αναλυτική σου απάντηση. Τό μόνο που σε παρακαλώ, η συζήτηση να γίνεται σε καθαρά πολιτικοιδεολογικό πλαίσιο χωρίς καμία απολύτως προσωπική αιχμή, όχι μόνο μεταξύ μας, αλλά για κανέναν απολύτως.
      Εμένα δεν με ενδιαφέρει η ποιότητα του καθενός, αλλά το τι λέει πολιτικά ή θεωρητικά, που θεωρώ ότι έχω όλη την δυνατότητα να το κριτικάρω αν το θεωρώ χρήσιμο.
      Ελπίζω να συμφωνείς.

 12. Σχόλιό μου στην ΕΟΣ (δεν εγκρίθηκε ακόμη).

  Απαντώ στο εξής
  http://enosy.blogspot.com/2013/09/blog-post_24.html?showComment=1380110075384#c4318694576498602297

  ΕΟΣ (Ενωση Οπαδων της ΣΥΡΙΖΑ)
  25 Σεπτεμβρίου 2013 – 2:54 μ.μ.

  Είδες πως τελειώνει το άρθρο του Δελαστικ;

  – Το σοβαρότερο είναι ότι πυκνώνουν τις αναπόδεικτες –μέχρι στιγμής, τουλάχιστον– αμφιβολίες για το κατά πόσο ο δολοφόνος έδρασε όντως πρωτοβουλιακά ή αν σκότωσε εκτελώντας εντολές κάποιων άγνωστων σε εμάς κέντρων, διαφορετικών πάντως από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Ίδωμεν…

  Τέτοια γραμμή υπεράσπισης ούτε ο Γκέμπελς δεν θα μπορούσε να κατασκευάσει!

  Το να βλέπεις μόνον το πρόβλημα με τον Τάκη Φωτόπουλο και όχι με τον Δελαστίκ, σημαίνει ότι περισσότερο μετράνε οι προσωπικές αντιθέσεις με τον Τ.Φ. παρά η πολιτική σκέψη…

  @ΕΟΣ

  Οχι, δεν νομίζω…

  Το κύριο πραγματικό λάθος του Δελαστίκ, στο απόσπασμα που παραθέτεις, είναι ότι ξέχασε να τονίσει ότι η ΙΔΙΑ η Χρυσή Αυγή, εξ ολοκλήρου, θα μπορούσε κάλλιστα να εξυπηρετεί συμφέροντα και «να εκτελεί εντολές άγνωστων σε εμάς κέντρων, διαφορετικών από την ηγεσία της».
  Για την ακρίβεια, αυτό ακριβώς κάνει, π.χ. όταν εξυπηρετεί συμφέροντα εφοπλιστών στο Πέραμα ή όταν δρα σαν μαντρόσκυλο του συστήματος, ή όταν μετατρέπεται σε εφεδρεία των ΜΑΤ για να εντείνει την καταστολή, ή όταν ψηφίζει υπέρ της πώλησης βραχονησίδων.

  Αναμφίβολα, η προσέγγιση του Δελαστίκ είναι ελλιπής, άστοχα διατυπωμένη και από τη φύση της προβληματική, σε κάτι τέτοιες λεπτομέρειες…

  Ομως δεν απόρησε o Δελαστίκ (όπως ο Φωτόπουλος) για τους λόγους που… «κυνηγάει λυσσαλέα τη Χ.Α. η υπερεθνική σιωνιστική ελίτ» (=ρε την καημένη τη Χ.Α. που είναι θύμα κι αυτή της ίδιας πάντα παγκόσμιας συνωμοσίας επειδή είναι γνήσια «μη-συστημικό κόμμα» κ.ο.κ.)

  Θα μπορούσα να επεκταθώ ΠΟΛΥ περισσότερο.

  Και ίσως το κάνω σε ποστ συγκριτικής μελέτης των δύο άρθρων.

  ΔΕΝ απαλλάσσω τον Δελαστίκ από τα λάθη του, αλλά ούτε τα εξισώνω με τα απείρως τραγικότερα λάθη του Φωτόπουλου.

  Οσο για προσωπική εμπάθεια, φυσικά και έχω (ή είχα). Πιστεύω όμως ότι όποιος συκοφαντεί με το χειρότερο τρόπο (όπως ο Τ.Φ.) αμέτρητους αθώους συντρόφους και δυνάμει συμμάχους στον ίδιο αγώνα, είτε είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος ακούσιος προβοκάτορας με διαταραγμένο ψυχισμό και λανθασμένη σκέψη, είτε είναι βαλτός να μας τρελλάνει όλους σπέρνοντας διχόνοια και σύγχιση. Μια τέτοια αδελφοκτόνα στάση καθόλου δεν χαρακτηρίζει τον Δελαστίκ, ενώ αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό της παρανοϊκής ιδεολογίας του Φωτόπουλου, στρεφόμενης _κυρίως_ κατά της λεγόμενης «εκφυλισμένης αριστεράς» (μόνο που εκεί συναντάει υποχθόνιες συνδέσεις με ναζιστικές και ακροδεξιές ιδέες, κ.ο.κ.-ακόμη και με έναν ιδιότυπο _λανθάνοντα_ αντισημιτισμό).

  Είναι λάθος να μη βλέπει κανείς τις πολιτικές επιπτώσεις μιας τέτοιας μανίας καταδίωξης, που έφτασε στο σημείο π.χ. [ο Τ.Φ.] να θεωρεί το Σπύρο Μαρκέτο και το Λεωνίδα Βατικιώτη… πουλημένους πράκτορες του συστήματος. ΑΥΤΗ όμως, η μανία καταδίωξης, είναι είδος φασισμού [στην κυριολεξία] και ΑΥΤΗ τη μανία εξυπηρετεί το άρθρο του Τ.Φ.

  Αν δεν είχαμε τα πολύ μεγαλύτερα προβλήματα της κρίσης, μετά χαράς θάγραφα… βιβλίο συγκριτικής μελέτης ανάμεσα στους δύο αυτούς αρθρογράφους (και όσα εκπροσωπούν γενικότερα).

  Οσον αφορά τώρα… τις ομοιότητες ανάμεσά τους, ΟΚ, υπάρχουν. Οπως π.χ. τόσο οι γάτες, όσο και οι τίγρεις είναι αιλουροειδή, αλλά _μόνο_ οι τίγρεις είναι επικίνδυνες να… φάνε και ανθρώπους. 🙂 🙂

 13. Προς Τιμολέοντα Δήμου
  (μεταφέρω μέηλ που μόλις έστειλα)

  προς timoleon

  Είναι προβληματικό το σχόλιό σας…

  Και γι’ αυτό σας έγραψα πρώτα, ώστε να βεβαιωθώ ότι έχετε πραγματικό μέηλ. Αν το μέηλ δεν είναι καν πραγματικό, τότε τόσο το χειρότερο…

  Το ιστολόγιό μας δεν δίνει βήμα σε λάσπη, και ιδίως διχαστική λάσπη που καταστρέφει πραγματικούς και δίκαιους αγώνες

  Δεν βλέπω το λόγο να δώσω βήμα σε τέτοια μακροσκελή σεντόνια… αφοσίωσης προς το Φωτόπουλο (με λασπώδεις υπαινιγμούς και προς εμένα).

  Το χειρότερο όμως πρόβλημα είναι ότι αν εγκρίνω ΕΝΑ σχόλιό σας τότε θα πρέπει να υποστούμε το μαρτύριο να εγκρίνονται αυτομάτως ΟΛΑ τα επόμενα σχόλιά σας. Και η πείρα απέδειξε ότι τότε θα μας… σπάσετε τα αρχίδια με ακατάσχετη λάσπη και μπουρδολογία… :mrgreen:

  Ενυουαίη, θα σκεφτώ ΤΙ θα κάνω αύριο.

  Για ΕΝΑ πράμα νάστε σίγουρος. Θα δημοσιευτεί το σεντόνι σας ΚΑΠΟΥ.

  Τα λέμε

  _________
  UPDATE: Ελευθερώθηκε το σχόλιο, και απαντήθηκε εδώ
  https://omadeon.wordpress.com/2013/09/24/takis-sieg-heil/#comment-115903

 14. Καλημέρα και πάλι.
  Αυτή η υπόθεση με τον Δελαστίκ είναι, για όσους έχουν καταλάβει ότι διαβάζοντας/ακούγοντας τα ΜΜΕ δεν ακούς την είδηση αλλά προσπαθείς να καταλάβεις τι θα κάνει η κυβέρνηση στο προσεχές μέλλον, εμφανέστατη. Λόγω πίεσης χρόνου δεν θα αναλύσω σημείο-σημείο το τι έχει συμβεί, αλλά θα παραθέσω επιγραμματικά το σκεπτικό μου.
  Ο Δελαστίκ στο συγκεκριμένο του άρθρο, το οποίο αναπαράγει ο Χατζηστεφάνου στο infowar εδώ
  (http://info-war.gr/2013/09/iparakratos-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CF%81%CF%8D%CE%B2%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7/)
  λέει το αυτονόητο, κατ΄εμένα: ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι η ωφελημένη από αυτή την υπόθεση αλλά η κυβέρνηση. Δεδομένου (όπως γνωρίζουμε εδώ και καιρό) ότι η ΧΑ δρα με τη συγκάλυψη της κυβέρνησης εγκληματεί και δρα εδώ και καιρό σε συνεργασία μαζί της, ο Δελαστίκ λέει το αυτονόητο: η χρήση των ηλιθίων (των μελών της ΧΑ) δεν είναι πια βολική για την κυβέρνηση και αλλάζει γραμμή άρδην. Τέλος πάντων, δεν θέλω να αναλύσω τι είπε ο Δελαστίκ, νομίζω πως το άρθρο του δεν έχει τίποτα το μεμπτό και είναι και πολύ προσεκτικό. Τώρα, αν δεν διευκρίνισε τα πάντα για να ικανοποιηθεί η κανιβαλική τάση να αναζητείς το λάθος, τι να κάνουμε τώρα, τα άρθρα έχουν και όριο στις λέξεις πρέπει να ξέρετε.
  Επίσης, το αν η ΧΑ αναπαρήγαγε το άρθρο του στο σάιτ της μου είναι αδιάφορο: η ΧΑ έχει επικαλεστεί και τον Καστοριάδη, μήπως να φτύσουμε στον τάφο του;;;
  Να σημειωθεί ότι η πρώτη αναφορά σε αυτό ήταν από την iefimerida (γνωστή μας ρουφιανοφυλλάδα), που όπως αναφέρει και ο Χατζηστεφάνου, εκδίδεται από πρώην συνεργάτη του Θέμου Αναστασιάδη.
  (http://www.iefimerida.gr/news/123208/t%CE%BF-%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%BA-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%B5%CF%88%CE%B5-%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE#content-bottom)
  Να δείτε που σε λίγο όλοι αυτοί που εξέθρεψαν τους ναζιστές θα αρχίσουν να κατηφορούν όλους εμάς που τόσο καιρό φωνάζουμε ότι υποστηρίζουμε τη ΧΑ επειδή θα λέμε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είναι από πίσω – όπως και είναι δηλαδή.

  Τέλος, και σημαντικότερο, επειδή όπως είπα και στην αρχή, στα ΜΜΕ βρίσκει κανείς τις προθέσεις της κυβέρνησης, είναι φανερό ότι η γραμμή είναι «Ανακαλύπτουμε την εγκληματική ΧΑ, εμείς τώρα προασπιζόμαστε την ομαλότητα». Η γραμμή αυτή ήταν ολοφάνερη στον ΣΚΑΙ: επειδή στην αρχή υπήρχε το μούδιασμα από την είδηση (πιθανόν να τους ξέφυγε η υπόθεση, ή η μπατσίνα να τους χάλασε τη μαγιά), ο ΣΚΑΙ συνέχισε τη γνωστή του τακτική του «βγάζουμε λάδι τη ΧΑ» με τις αναφορές σε ποδοσγαιρικές διαφορές, με ανθρώπους που έλεγαν ότι ο Ρουπακιάς ήταν παλιά αριστερός, κλπ. Μ¨εσα σε λίγες ώρες, όταν άρχισε η κυβέρνηση να στέλνει φακέλους της ΧΑ στον εισαγγελέα, ΤΟΤΕ και μόνο τότε ο ΣΚΑΙ έγινε αυτό το σουρεαλιστικό σκηνικό που καταδικάζει τη ΧΑ. Ενδεικτοκότερο όλων, για να καταλάβει κανείς ότι ακόμη μια φορά ακολουθείται η γραμμή της κυβέρνησης, είναι το δημοσίευμα του Έθνους που αναπαράγει άλλο ρουφιανοσάιτ, το Κουρδιστό Πορτοκάλι
  (http://www.kourdistoportocali.com/articles/24032.htm)
  Γνωρίζοντας κανείς ότι αυτά που γράφονται σε αυτό το άρθρο προέρχονται από το Έθνος, καταλαβαίνει ακριβώς τι παίζει αυτή τη στιγμή.

  Εκτίμηση: ο συμψηφισμός. Άφησαν από την ένταση τη θεωρία των δύο άκρων προς το παρόν, για να ηρεμήσουν οι αριστεροί όσο αποκαλύπτονται τα στοιχεία για τη ΧΑ, και μετά θα ποινικοποιηθεί και η αριστερά. Αυτός είναι ο στόχος εξ αρχής. Η ΧΑ σε αυτό κυρίως εξυπηρετούσε. Και εξυπηρετεί.

  • Αγαπητή Νέλλη
   συμφωνώ σε ΟΛΑ, με μία μόνο επιφύλαξη, ότι κατ’ εμέ έχει κάνει κάποια μικρά εκφραστικά (κ.ά.) λάθη ο Δελαστίκ.

   Κανονικά, αυτά τα μικρά λάθη θα ήταν αμελητέα, τόσο αμελητέα που… αρχικά τα παράκαμψα εντελώς, προωθώντας στο Youtube ΟΛΗ την αρχική του ραδιο-συνέντευξη στον Κώστα Αρβανιτη, όπως είδες πιο πριν (υιοθετω τον ενικό αντί του πληθυντικού διότι ο πληθυντικός σε έκανε να νοιώθεις άβολα -χεχε).

   Κάποια στιγμή θα εξηγήσω ακριβώς ΤΙ εννοώ, όταν λέω «μικρά και αμελητέα λάθη» (κυρίως εκφραστικά). Εν μέρει, τα λάθη αυτά ήταν σχεδόν αναπόφευκτα τη χρονική στιγμή που έγινε εκείνη η συνέντευξη, όταν δεν υπήρχαν ακόμη τόσα πολλά νέα στοιχεία για βαθύτερη εμπλοκή της Χ.Α. (του Πατέλη, κλπ. κλπ.)

   Ομως ζούμε σε μια εποχή έξαρσης της πολιτικής παράνοιας, αλλά και ακόμη μεγαλύτερης έξαρσης των δαιμονοποιήσεων από αριστερό-σε-αριστερό, με μπροστάρη στην τέχνη της λάσπης όχι μόνο τον Τακη Φωτόπουλο, αλλά και το ΚΚΕ (με διαδικτυακό πρωταθλητή του τον Αντώνη Μπαλασόπουλο). Αρα, πρέπει να γίνουμε ιδιαίτερα προσεκτικοί στη διατύπωση θέσεων και αναλύσεων, όπου… λόγω μικρών λαθών (ή ελλείψεων) καθίστανται εύάλωτες στις λασπο-θύελλες άλλων αριστερών, πολιτικών «αντιπάλων», που δεν ενδιαφέρονται για ενότητα στον αντι-μνημονιακό / αντι-ναζιστικό αγώνα, αλλά νοιάζονται πολύ περισσότερο να πλήξουν το κύρος των στόχων τους (εν προκειμένω, το κύρος του Δελαστίκ).

   Ο Δελαστίκ είναι σοβαρός και προσεκτικός άνθρωπος, αλλά θα πρέπει κατ’ εμέ να κάνει ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια… «φυλάγοντας τα ρούχα του για τάχει όλα» (όπως έλεγε ένας φίλος). ΔΕΝ επιτρέπεται να ταϊζουμε το θηρίο της ακατάσχετης λάσπης. Ας προσέχουμε π.χ. να χρησιμοποιούμε συχνά disclaimers.

   Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα (και ευχαριστώ για τους συνδέσμους). Δεν θα άλλαζα ούτε ένα κόμμα σε όσα είπες…

   ___________

   Είμαι σπιτι μόνο για λίγο, φεύγοντας σε λιγα λεπτά εκτός διαδικτύου.
   Θέλω να προσθέσω κάτι.
   Η λάσπη και η πολιτική παράνοια είναι κατ΄ εμέ τα πιο μεγάλα προβλήματα του αγώνα μας.
   Αν δεν υπήρχαν, καμμία μνημονιακή κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να σταθεί εδώ και 2 χρόνια τουλάχιστον.
   Διότι π.χ. το ΚΚΕ θα είχε συνεργαστεί με την υπόλοιπη αριστερά και (χωρίς να εγκαταλείψει τις αρχές του) θα είχε αναλάβει ρόλο «μαντρόσκυλου» εξαναγκάζοντας τους υπόλοιπους (πχ. με βέτο αν ήταν συγκυβέρνηση) να κάνουν κάποια πράματα…
   Ακόμη κι αν το ΚΚΕ είχε δίκιο σε όλες τις κριτικές του, θα μπορούσε να παίξει κρίσιμο και καθοριστικό ρόλο υπέρ των λαΪκών στρωμάτων. Με το να φωνάζει κατά του ΣΥΡΙΖΑ συρρικνωμένο δεν κερδίζει τίποτε (ούτε το ΚΚΕ, ούτε και ο λαός).

   Πολλοί φίλοι (κ.ά.) άρχισαν να θεωρούν το ΚΚΕ προβοκάτορα και κρυμμένο στήριγμα του συστήματος.
   ΔΕΝ θα ασχοληθώ με τέτοιες φήμες, αλλά με την _ουσία_ του προβλήματος, που είναι κατ΄εμέ η λάσπη και η πολιτική παράνοια.
   Ο Τάκης Φωτόπουλος είναι «κλινική περίπτωση» αυτών των προβλημάτων και προσφέρεται για μελέτη, ώστε να ξεπεραστούν το συντομότερο.

   Αυτά προς το παρόν.

 15. Εχω μια απορία. Από τότε που ο κ. Τάκης Φωτόπουλος ανακάλυψε το διαδίκτυο και τα φόρουμ συζητήσεων, ας πούμε πριν 12-13 χρόνια, υπάρχει ένα αξιοσημείωτο φαινόμενο. Όπου εμφανίζεται ένα άρθρο του (μα ΌΠΟΥ) και τυχαίνει από κάτω κάποιος να κάνει σχόλιο επ’ αυτού (μα ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ σχόλιο), εμφανίζεται πάντα (μα ΠΑΝΤΑ) ένας υποστηρικτής του που πάντα (μα ΠΑΝΤΑ) ξεκινάει ως εξής:

  «Το άρθρο του κ. ΤΦ […] κλπ κλπ […] Αυτό που θέλει να πει ο ΤΦ […] κλπ κλπ […]»

  και μετά πάντα (μα ΠΑΝΤΑ) ακολουθεί πανηγύρι που καταλήγει σε δημοσιοποίηση email, καταγγελία στην «Ελευθεροτυπία», πανηγυρικούς περί «ανώνυμων κουκουλοφόρων» και όλα τα ωραία που αποτελούν την συνεισφορά του κ. ΤΦ στον διαδικτυακό διάλογο. Μιλάμε για 12-13 χρόναι, μάρτυς μου ο Θεός, το έχω δει να επαναλαμβάνεται όλο αυτό πάνω από 40.000 φορές (μα ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40.000 ΦΟΡΕΣ).

  Η απορία μου είναι η εξής:

  – Ενας άνθρωπος που στη διάρκεια της μέρας, γράφει π.χ. 20 σχόλια σε πρώτο πρόσωπο και άλλα 20 σχόλια σε τρίτο πρόσωπο, πόσες πιθανότητες υπάρχουν να μπερδευτεί και να μπερδέψει τα πρόσωπα;

  • @Τέλος χαρτοσήμου
   ΕΥΤΥΧΩΣ πρόλαβα να δω το δικό σου σχόλιο πριν φύγω και το ελευθέρωσα εγκαίρως (Χεχε).
   Τα επόμενά σου φυσικά δεν θα χρειάζονται έγκριση, οπότε μπορώ να… φύγω για δουλειές και για θαλασσινό μπάνιο.

   ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ με τις διαπιστώσεις σου.

   Μία πιθανή (μερική) απάντηση στην απορία σου, είναι ότι… στην πραγματικότητα ο Φωτόπουλος μπαίνει συχνά σε διαλόγους, με διαφορετικά ψευδώνυμα ο ΙΔΙΟΣ.

   ΕΙΔΙΚΑ στην wordpress βέβαια, είναι δυσκολότερο να το κάνει, αν και μπορεί να κρυφτεί με κάποιο εργαλείο «ανονιμάιζερ».
   ΑΝ εντοπίσω σχόλιο που να είναι κακόβουλο ή συκοφαντικό και από ανόνιμάϊζερ, ΔΕΝ θα δημοσιευτεί.

   Ελευθέρωσα πάντως σήμερα ένα αμφιλεγόμενο σχόλιο όπως είδες, αφού έλεγξα ότι το μέηλ που έδωσε είναι πραγματικό (στο οποίο και μου απάντησε ιδιωτικά).

   Feel free to discuss further. Τα λέμε…

 16. Κάτι ακόμη (πριν φύγω)

  ΜΙΚΡΟ δείγμα της βρωμερής λάσπης που εξαπλώνει ο Τάκης και οι οπαδοί του είναι το σχόλιο εδώ (στο Athens Voice)
  http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%AF-%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE%CF%82#comment-104621

  Μη μασάτε από τρολ.

  Ο παραπάνω «Ομαδεών» είναι γνωστό τρολ του διαδικτύου που πάει και μπαχαλεύει όλα τα αριστερά site και τα τρολάρει με ποταμούς συκοφαντίας σε μια εκστρατεία…χρόνων, επειδή ο Φωτόπουλος και η Περιεκτική Δημοκρατία του είχαν χαλάσει την πιάτσα των τρολαρισμάτων, αφού του έκαναν δικαιολογημένα πολεμική μετά από λοιδορίες εναντίον τους…

  http://www.periektikidimokratia.org/%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%85%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%B7-%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%83-%CE%B4%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%BD-%E2%80%9C%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85%E2%80%9D-%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B7

  Για να καταλάβετε για τι υπόκοσμο του διαδικτύου μιλάμε μπορείτε να επισκεφτείτε το site του metaomadeon και omadeon όπου σε ένα τσίρκο δημοσιεύσεων βγάζει στη φόρα προσωπικά δεδομένα εναντίον κομουνιστών, προσωπικά emails κτλ. Ο ίδιος διακίνησε…επικήδειο κατά του Φωτόπουλου κλπ.

  Σε αυτές όμως τις επιθέσεις δυστυχώς για την κατάντια της αριστεράς, συμμετείχαν έμμεσα ή άμεσα και οι «αντιμνημονιακοί» Αριστεροί που αναφέρει (κ.κ.κ Μαρκέτο, Βατικιώτη κλπ.) http://www.periektikidimokratia.org/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CF%83-%CF%84%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83-%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%B5%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B7

  Μερικά που λέει είναι ΤΕΚΜHΡΙΩΜΕΝΑ ψεύδη
  Π.χ. τα περί «αποκάλυψης προσωπικών δεδομένων» κρύβουν την αλήθεια, που αποκαλύπτεται ΕΔΩ
  http://stalinreloaded.wordpress.com/2012/02/12/neostalinism-against-googling/

  Τα υπόλοιπα είναι λάσπη 100%.

  Ας μας πει τη γνώμη του γι’ αυτά ο ένθερμος αλλά «κόσμιος» Φωτοπουλικός κ. Τιμολέων Δήμου…

  ΒΑΡΙΕΜΑΙ να μπω στο Αθενς Βόης να αντικρούσω αυτό τον οχετό.

  AN θέλει, ας πάει κάποιος άλλος να δώσει λινκ απαντήσεών μου, εδώ
  https://omadeon.wordpress.com/2011/12/31/to-takis-fotopoulos/
  και εδώ
  http://metaomadeon.wordpress.com

  ______
  Ενα άλλο αποδεδειγμένο ψεύδος είναι το «Ο ίδιος διακίνησε…επικήδειο κατά του Φωτόπουλου».
  Η απόδειξη ότι πρόκειται για συνειδητό ψεύδος υπάρχει στα σχόλια εδώ
  https://omadeon.wordpress.com/2011/12/31/to-takis-fotopoulos/#comment-73191
  (την είδηση του επικήδειου -που ήταν αστείο- την έφερε ΑΛΛΟΣ. Οι αντιδράσεις μου ήταν γνήσια έκπληξη μαζί με γέλιο)
  (και εξάλλου καμμία σχέση δεν έχω ή είχα με τους υπογράφοντες τον «επικήδειο», τους Indymedia trolls.
  ΑΝ ΕΙΧΑ τότε… δεν θα είχαν αποκλειστεί στα «κρυμμένα» του Ιντυ αλλεπάλληλα δικά μου σχόλια εκεί)

 17. Δημήτρης Ψαρράς – Δύο απροσδόκητοι συνήγοροι της Χρυσής Αυγής – Τα άρθρα του Τάκη Φωτόπουλου και του Γιώργου Δελαστίκ που αθωώνουν το ναζιστικό μόρφωμα (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2013-09-27)

  http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/09/27/dimitris-psarras-fotopoulos-delastik/

  Δύο απροσδόκητοι συνήγοροι της Χρυσής Αυγής

  Την ώρα που το σύνολο σχεδόν των μέσων ενημέρωσης αποκαλύπτει την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, διατυπώνεται μια ισχυρή ένσταση και μάλιστα από τα «αριστερά». Δύο γνωστοί αρθρογράφοι, στρατευμένοι στη δική του ο καθένας εκδοχή της Αριστεράς, προσφέρουν την ανάλυσή τους ως σωσίβιο στη ναζιστική οργάνωση, εν ονόματι της βαθιάς, υποτίθεται, αντίθεσής τους στο «σύστημα».

  «Μέσα στον ωκεανό της αλήτικης δημοσιογραφίας, με τις ανάλογες αήθεις “αναλύσεις” των διαφόρων φερέφωνων του καθεστώτος, υπήρξε και μια εξαίρεση», γράφει ο ιστότοπος της Χρυσής Αυγής. Και εξηγεί:

  «Πρόκειται για τον δημοσιογράφο Τάκη Φωτόπουλο της “Ελευθεροτυπίας”» (23.9). Και την επομένη, ο Γιώργος Μάστορας (μισθωτός συνεργάτης του Αρχηγού, κατά κόσμον Γεώργιος Μισιάκας, κλικ εδώ) ανακαλύπτει ένα άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ στην εφημερίδα «Πριν», το οποίο κατά τους ναζιστές «λέει τα αυτονόητα», δηλαδή ο δημοσιογράφος «δεν πιστεύει ότι το έγκλημα είχε πολιτικό κίνητρο, επομένως καταρρέει το τεράστιο ψέμα για εμπλοκή της Χρυσής Αυγής».

  Ο ενθουσιασμός της οργάνωσης είναι αναμενόμενος. Γιατί πράγματι, στη φούρια τους να αποδώσουν τα πάντα στην «υπερεθνική και τη σιωνιστική ελίτ» καθώς και στην «κοινοβουλευτική χούντα» (Φωτόπουλος) αλλά και στην «Ε.Ε., τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ» (Δελαστίκ) καταλήγουν στην αθώωση της ηγεσίας της ναζιστικής οργάνωσης από το αποτρόπαιο έγκλημα.

  Ο πρώτος μιλά για «βίαιες συγκρούσεις μεταξύ πολιτικών ομάδων της Ακροδεξιάς και της (αναρχικής συνήθως) Αριστεράς», εξισώνοντας τον Γιώργο Ρουπακιά με τον Παύλο Φύσσα. Και συμπληρώνει το επιχείρημά του προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται για «συστημική» οργάνωση, «όπως κάποιοι αφελώς και κάποιοι άλλοι εκ του πονηρού υποστηρίζουν», ενώ διαπιστώνει πως «είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό έχει ξεσηκωθεί κατά της Χρυσής Αυγής το ντόπιο κατεστημένο, συμπεριλαμβανομένης της εκφυλισμένης “Αριστεράς” που υποστηρίζει τους μετανάστες» (κλικ εδώ).

  Κατά τον Φωτόπουλο, «δεν είναι συστημική οργάνωση όχι μόνο εξαιτίας της άγριας δίωξης που υφίσταται από τις ντόπιες και διεθνείς ελίτ, αλλά και με βάση τους προγραμματικούς στόχους της που είναι παρόμοιοι με τους στόχους κάθε ιστορικού εθνικοσοσιαλιστικού ή “φασιστικού” κόμματος: αντίθεση τόσο στο κεφάλαιο όσο και στην αυτόνομα οργανωμένη εργασία, οικονομική αυτάρκεια, εθνικοποίηση ενεργειακών πηγών, “Ευρώπη των εθνών” […]».

  Και το αποκορύφωμα: «Με άλλα λόγια, η φυσική βία δεν είναι το κύριο χαρακτηριστικό ενός “φασιστικού” κόμματος, όπως συνήθως υποστηρίζεται. Αλλωστε, παρόμοια βία χρησιμοποιεί και η κοινοβουλευτική χούντα για να επιβάλει με τα ΜΑΤ τις επιστρατεύσεις κ.λπ., μέτρα που ποτέ δεν ενέκρινε ο λαός».

  Δεν είναι δηλαδή μόνο για τη συγκεκριμένη δολοφονία αθώα η Χρυσή Αυγή, αλλά και για όλα όσα έχουν προηγηθεί, εφόσον «η φυσική βία δεν είναι χαρακτηριστικό» αυτών των κομμάτων. Η εντελώς ανιστόρητη αυτή θέση δικαιώνει δηλαδή ακόμα και τον ιστορικό φασισμό, με τρόπο που ούτε ο πιο ακραίος οπαδός του ιστορικού αναθεωρητισμού δεν έχει ακόμα διανοηθεί. Κάποιος πρέπει να μιλήσει στον κ. Φωτόπουλο για το Ολοκαύτωμα. Και βέβαια, για μία ακόμα φορά, θα επαναλάβουμε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι φασιστική, αλλά ναζιστική και η βία εναντίον των «υπανθρώπων» αντιπάλων της είναι συστατικό και μόνιμο στοιχείο της δράσης της.

  • Βασιλική θενκς (ιδίως για λογαριασμό των αναγνωστών του μπλογκ, διότι εγώ το διάβασα το άρθρο του Ψαρρά στην έντυπη Εφ.Συν. ώρες πριν…)

   Συμφωνώ απόλυτα με τον Ψαρρά όσον αφορά τον Τ.Φ. (και γενικά στην επιχειρηματολογία του) αλλά έχω σοβαρές ενστάσεις για το τσουβάλιασμα του Δελαστίκ μαζί με τον Φωτόπουλο. Και δεν εννοώ (μόνο) διαφορές χαρακτήρα ή διαφορές πολιτικής, αλλά διαφορές και στα επιχειρήματα αυτών των 2.

   Θα αναλύσω το θέμα περισσότερο, αν και είπα ήδη αρκετά πράματα…

 18. Βασιλική συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο για τον απαράδεκτο Τάκη Φωτόπουλο, αλλά πιστεύω ότι αδικεί πάρα πολύ τον Δελαστίκ.

  Νομίζω ότι ο Δημήτρης Ψαρράς παρερμήνευσε σοβαρά τον Δελαστίκ, αλλά σ’ αυτό φταίει ΚΑΙ ο ίδιος ο Δελαστίκ που δεν ξεκαθάρισε κάτι σημαντικό στο αρχικό άρθρο του.
  ..κάτι που όμως ξεκαθάρισε πλήρως, σε δεύτερο άρθρο του, χθες. Θα εξηγήσω τώρα, όσο μπορώ καλύτερα, ΤΙ εννοώ…

  Γράφει ο Δημήτρης Ψαρράς

  Οσο για τον Γ. Δελαστίκ…[…] αυτός εφαρμόζει, λέει, ως θεμελιώδες αφετηριακό σημείο της ανάλυσής του το ερώτημα: «Ποιος ωφελείται πολιτικά από το έγκλημα;;;». Και παρατηρεί με διδακτικό ύφος: «Από πολιτική σκοπιά (από πολιτική, όχι από αστυνομική σκοπιά, γιατί μπορεί να αποδειχθούν γεγονότα που ανατρέπουν τις πολιτικές εικασίες) πολύ δύσκολα μπορεί κανείς να υποθέσει ότι την εντολή δολοφονίας την έδωσαν ηγετικά στελέχη πρώτης γραμμής του κόμματος στο οποίο ανήκει ο δράστης, εκτός πια αν με κάτι τα εκβίαζαν άλλοι κύκλοι».

  Αυτό είναι το συμπέρασμά του επειδή «η Χρυσή Αυγή υφίσταται σοβαρή πολιτική ζημιά με τη δολοφονία που διέπραξε ο δράστης». Και ο αρθρογράφος καταλήγει διατυπώνοντας «αμφιβολίες για το κατά πόσο ο δολοφόνος έδρασε όντως πρωτοβουλιακά ή αν σκότωσε εκτελώντας εντολές κάποιων άγνωστων σε εμάς κέντρων, διαφορετικών πάντως από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής».

  Η συλλογιστική αυτή δεν παίρνει καθόλου υπόψη της την αυστηρά ιεραρχική και στρατιωτική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και υιοθετεί το δικό της επιχείρημα ότι έδρασε μόνο του το απλό μέλος ή ακόμα χειρότερα, ακολουθώντας εντολές άλλων.

  Πράγματι, όσα επισήμανε αυτό το απόσπασμα φαίνονται εκ πρώτης όψεως σωστά.

  Αναμφίβολα υπάρχουν λάθη εδώ (του Δελαστίκ). Ομως πρόκειται μάλλον για εκφραστικά λάθη, όχι για λάθη ουσίας.

  Ας δούμε τώρα ΤΙ έγραψε ο Δελαστίκ σε επόμενο άρθρο του, για το ίδιο θέμα, μία μέρα πριν γράψει ο Δημήτρης Ψαρράς την κριτική του (οπότε αποκλείεται να επηρεάστηκε από αυτή). Βάζω bold στα πιο σημαντικά:

  :http://www.alfavita.gr/arthron/%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%BA-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%87%CE%BB%CE%B5%CE%AF
  (Πέμπτη 26/9/2013, μία μέρα πριν το άρθρο του Δημήτρη Ψαρρά)

  …Αναφορικά με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής αυτονόητο είναι για τους αναγνώστες του Πριν ότι όχι μόνο αυτή διαμορφώνει τα μέλη της σε παρακρατικό στρατό επίδοξων δολοφόνων αλλά και δεν έχει τον παραμικρό δισταγμό να κάνει όλη την βρόμικη δουλειά για το σύστημα το βαθύ κράτος και διάφορα κέντρα εξουσίας που υποκρίνεται ότι πολεμά. Υπάρχει αριστερός που να αμφιβάλλει αν η ηγεσία μιας νεοναζιστικής οργάνωσης μπορεί αδίστακτα να διατάξει μέλη της ακόμη και να δολοφονήσουν κάποιον είτε με δική της πρωτοβουλία είτε εκτελώντας εντολές άλλων κέντρων, πολιτικών ή επιχειρηματικών;

  Δεν ενόχλησε όμως το άρθρο του Πριν την κυβέρνηση επειδή δεν στάθηκε στα εντελώς αυτονόητα και κοιονότοπα για τους αναγνώστες του χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής. Την ενόχλησε επειδή προχώρησε πέρα από το προφανές των πολιτικών και ποινικών ευθυνών της Χρυσής Αυγής και έθεσε επί τάπητος το θέμα ότι η Χρυσή Αυγή δρα εγκληματικά και με δική της πρωτοβουλία αλλά και κατόπιν εντολών από άλλα κέντρα εξουσίας. Ενοχλεί εντονότατα την κυβέρνηση η επισήμανση ότι πρέπει να δούμε αν ο χρυσαυγίτης δολοφόνος έδρασε κατ’ εντολήν της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής ή αν εκτελούσε διαταγή άλλων κέντρων η οποία διαταγή φυσικά πέρασε μέσα από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Όταν τώρα αποδεικνύεται ότι πληθώρα αστυνομικών συγκάλυπταν την δράση της Χρυσής Αυγής και γι’ αυτό καθαιρούνται από την κυβέρνηση (ανεξαρτήτως των πολιτικών σκοπιμοτήτων του Σαμαρά που τώρα αποκαλύπτει κάποιους από τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ που έκαναν στραβά μάτια στη δράση της Χρυσής Αυγής) καθόλου παράδοξη δεν είναι η επισήμανση αυτή και καμιά συγκάλυψη δεν προσφέρει στην Χρυσή Αυγή.

  Το άρθρο του Πριν δεν ενοχλεί την κυβέρνηση Σαμαρά γενικά κι αφηρημένα. Την ενοχλεί επειδή η κυβέρνηση έχει ήδη οργανώσει κι επιχειρεί τώρα να επιβάλει ένα νέο πλαίσιο πολιτικής δράσης, σαφώς πιο αυταρχικό, προκειμένου να αντιμετωπίσει την διαρκώς ογκούμενη λαϊκή οργή εναντίον της…

  Τα σημεία όπου έβαλα έντονα γράμματα είναι «όλα τα λεφτά».

  Δεν χρειάζεται και πολλή ανάλυση για να διαπιστώσει κανείς ότι έτσι αναιρούνται τα περισσότερα, από όσα καταλόγισε ο Δημήτρης Ψαρράς στο αρχικό άρθρο του Δελαστίκ.

  Το ότι ο Δελαστίκ ενόχλησε σοβαρά την κυβέρνηση θάπρεπε να μας προβληματίσει,
  όπως και το ότι (μάλλον) έχασε(?) τη στήλη του στο «Εθνος».
  http://www.spirospero.gr/index.php/media-spirospero/75689-o-g-delastik-paraplevri-apoleia-tou-polemou-me-ti-xrysi-avgi

  Ο Φωτόπουλος όμως… παραμένει στη θέση του, από ό,τι ξέρω.

 19. Φίλε, Γιώργο, σε χαιρετώ. Η δουλειά σου πολύτιμη και χρήσιμη. Επίτρεψέ μου, ωστόσο, να σου παραθέσω μία ελαφρώς διαφορετική άποψη- που, σημειωτέον, δεν έχει να κάνει με το ποιόν των προσώπων…

  Βλ. Ανοησίες, με αφορμή τις επιθέσεις σε Φωτόπουλο και Δελαστίκ, του Μαν. Βαρδή, 27/09/2013// http://democracycrisis.com/2010-03-30-10-54-15/2268-2013-09-27-17-49-17

  Ευχαριστώ!

  • Φίλε Μανώλη… χρόνια και ζαμάνια (χεχε)…

   Εκτιμώ ιδιαίτερα τις απόψεις σου, ιδίως μετά από το εκτενές ξεκαθάρισμα που κάναμε πριν περίπου 2 χρόνια (αν δεν απατώμαι), πρόσωπο-με-πρόσωπο…

   Διάβασα το άρθρο σου, πριν σου απαντήσω.

   Οσα γράφεις είναι συζητήσιμα, με τη διαφορά ότι κάνεις (κατ’ εμέ) ένα σοβαρότατο λάθος, όταν λες

   «Κατ’ αρχήν, θεωρεί ως προϋπόθεση ότι η ΧΑ είναι ναζιστική ή φασιστική, γεγονός που αμφισβητώ εδώ και καιρό (βλέπε και άλλες αναρτήσεις μου).»

   Μάλλον εδώ… μπερδεύεις την ταυτότητα που προβάλλει προς τα έξω η Χ.Α. με την ταυτότητα που έχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και ΕΞΑΚΡΙΒΩΜΕΝΑ.

   Για το ναζιστικό ποιόν της Χ.Α. δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ απολύτως δυνατότητα αμφισβήτησης.
   Αυτό το ζήτημα είναι θεμελιώδες. Οποιος πιστέψει ότι δεν είναι ναζιστική η Χ.Α. έχει πολύ μεγάλη πλάνη και κάθε συζήτηση περιττεύει.

   Παρόλ’ αυτά, επειδή σε εκτιμώ, μετά χαράς να δω και τις «υπόλοιπες αναρτήσεις σου»…

  • Αγαπητέ Μανώλη,

   Ξέρω ότι η δική σου οπτική γωνία είναι πολύ διαφορετική από άλλες, κι έχεις να πεις πράματα πολύ ουσιώδη, ενώ είσαι εξαιρετικά διαβασμένος και τεκμηριώνεις όσα λες με πλούσια βιβλιογραφία.

   Αυτά τα λέω όμως… όχι για να σε κολακέψω, αλλά για να τα διαβάσουν άλλοι που ίσως παρερμηνεύσουν την εικόνα που έδωσα για σένα με το προηγούμενο σχόλιό μου. Εσύ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΑ πράματα εννοείς από όσα εννοούν όσοι… υπερασπίζονται τη Χ.Α. σαν «μη-ναζιστική».

   Για να μην υπάρξει παρερμηνεία, παραθέτω ΟΛΟ το άρθρο σου, με το οποίο συμφωνώ στα περισσότερα:
   http://democracycrisis.com/2010-03-30-10-54-15/2268-2013-09-27-17-49-17

   Αφορμή η ανάρτηση στο left.gr, άρθρου του Δημήτρη Ψαρρά με τίτλο «Τα άρθρα του Τάκη Φωτόπουλου και του Γιώργου Δελαστίκ που αθωώνουν το ναζιστικό μόρφωμα».

   Από την αρχή εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι ότι θεωρώ τις «νεο- ναζιστικές» οργανώσεις κατεξοχήν ύποπτες για διασυνδέσεις με το παρακράτος και μυστικές υπηρεσίες. Πρόκειται για οργανώσεις- λαβυρίνθους, μεταμοντέρνες και αποθεωτικές της βίας και μόνο, ως τρόπου συνοχής των μελών τους. Από εκεί και πέρα.

   Α. Η απορία/ έκπληξη για την υποδοχή των άρθρων των δύο αριστερών από τα δίκτυα της ΧΑ είναι επιεικώς τραβηγμένη, αφού είναι φυσικό αντίπαλες συνομαδώσεις να εκμεταλλεύονται στοιχεία και απόψεις των αντιπάλων τους- ιδιαίτερα σε μία διαδικτυακή εποχή, όπως η σημερινή (αυτό δε το γεγονός καθαυτό δεν δύναται να ενοχοποιήσει τους Φωτόπουλο και Δελαστίκ),

   Β. Η συζήτηση περί «συστημικότητας» ή όχι της ΧΑ ή όποιουδήποτε άλλου είναι παραπλανητική και άλογη. Έχει κάποιος τη μεζούρα και τα κριτήρια της αντι- συστημικότητας, και τα εφαρμόζει; Δεν νομίζω! Είναι η ΧΑ συστημική και ο ΣΥΡΙΖΑ (π.χ.) αντισυστημικός;

   Γ. Το επιχείρημα του Φωτόπουλου «Με άλλα λόγια, η φυσική βία δεν είναι το κύριο χαρακτηριστικό ενός «φασιστικού» κόμματος, όπως συνήθως υποστηρίζεται. Αλλωστε, παρόμοια βία χρησιμοποιεί και η κοινοβουλευτική χούντα για να επιβάλει με τα ΜΑΤ τις επιστρατεύσεις κ.λπ., μέτρα που ποτέ δεν ενέκρινε ο λαός», είναι ένα άκομψο και επιστημονικά αναληθές επιχείρημα, το οποίο όμως πηγάζει, πιστεύω, από τη διάθεσή του να στηλιτεύσει και να δώσει προσοχή στα αληθινά εγκλήματα του Μνημονίου και της κοινοβουλευτικής Χούντας. Εκτός εάν κανείς πιστεύει ότι τα εγκλήματα της ΧΑ είναι μεγαλύτερα από την καταδίκη στην κόλαση μίας ολόκληρης χώρας.

   Δ. Για το αν η βία, και μάλιστα η ολοκληρωτική βία, είναι συστατικό στοιχείο των φασιστικών και των ναζιστικών κομμάτων, η συζήτηση είναι μεγάλη. Κατ’ αρχήν, θεωρεί ως προϋπόθεση ότι η ΧΑ είναι ναζιστική ή φασιστική, γεγονός που αμφισβητώ εδώ και καιρό (βλέπε και άλλες αναρτήσεις μου). Σίγουρα, δανείζεται ιδέες και εικόνες από τα δύο αυτά μαζικά ρεύματα του Μεσοπολέμου, όμως δεν ανήκει στην κοσμοθεωρία του Μεσοπολέμου. Ανασύρεται, λοιπόν, το επιχείρημα του Ολοκληρωτισμού τύπου Άουσβιτς. Ακόμη και αν υποτεθεί, αν, ότι η ΧΑ είναι τελικά ναζιστική, έχει κανείς σοβαρά αναλογισθεί το πόσο σύμφυτη ήταν στον Ναζισμό (γιατί στον Ιταλικό Φασισμό μόνο περιθωριακή υπήρξε) η ιδέα της ολοκληρωτικής εξολόθρευσης λαών και φυλών; Η περίφημη, δηλαδή, Ευγονική δεν είχε πέραση στην τότε σοσιαλ- φιλελεύθερη Σουηδία; Αντι- εβραϊκά πογκρόμ δεν γίνονταν στην αυτοκρατορική (και ορθόδοξη) Ρωσία; Το Σιωνιστικό Συμβούλιο του Μεσοπολέμου δεν είχε συμφωνήσει με τις χιτλερικές αρχές για τον εκτοπισμό/ έξοδο των Εβραίων της Γερμανίας; Και- το κυριότερο- αν εμείς, οι αντίπαλοι του Ναζισμού, του χρεώνουμε (και μόνο σ’ αυτόν) την απεχθή βία, τότε δεν διαπράττουμε ένα ιστορικό και φιλοσοφικό λάθος; Η κοινοτοπία του Κακού της Άρεντ είχε εφαρμογή μόνο στους Ναζιστές, δεν ήταν επισήμανση μίας δομικότητας εν γένει της αυταρχικής κοινωνίας; Οι διανοητές που ανάγουν τον Ναζισμό σε ακραία έκφραση ενός παρεκκλίνοντος Διαφωτισμού ή μίας παρεφθαρμένης ρουσσωϊκής αμεσο- δημοκρατίας έχουν όλοι τους λάθος; Και τελικά, η μεταπολεμική Γερμανία δεν βασίστηκε στους ποτέ αρκούντως τιμωρημένους Ναζιστές μικροαστούς και διοικητικούς; Τί έχει γι’ αυτό να μας πει ο «αγώνας» της RAF (κόκκινος στρατός); Αυτά δεν τα έχουν διαβάσει οι «αριστεροί» μας;

   E. Τέλος, το φοβερό επιχείρημα του άρθρου «ποιος ωφελείται» είναι το αποκορύφωμα της μανιχαϊστικής πολιτικής ανάλυσης και δυστυχώς ένας από τους πρώτους που το υιοθέτησε ήταν ο ίδιος ο Χίτλερ στο Mein Kampf. Αν εφαρμόζαμε το ίδιο ερώτημα για τα δύο άρθρα, ποιος άραγε ωφελείται απ’ αυτά;», είναι μία βαθύτατη άγνοια της φύσης της Πολιτικής, ήδη από την εποχή του Μακιαβέλλι. Ευτυχώς, ο Λένιν και ο Μάο που ίδρυσαν αυτοκρατορίες, δεν είχαν τέτοια προβλήματα κατανόησης!!!

   Οπως είπα, με τα περισσότερα συμφωνώ. Οπως φαίνεται εσύ θεωρείς τη Χ.Α. σαν κάτι… πολύ χειρότερο από ναζιστική! 🙂

   Εχω ωστόσο κάποιες ενστάσεις. Π.χ.

   Στο [A] μην ξεχνάς ότι το μεν άρθρο Φωτόπουλου αναπαράχθηκε σχεδόν όλο, αυτούσιο, από τη Χ.Α. ενώ το άρθρο Δελαστίκ μόνο συζητήθηκ,ε με πολύ ελάχιστα αποσπάσματα που παρατέθηκαν. Αυτό λέει πολλά νομίζω (και θα μπορούσα να επεκταθώ πολύ, εδώ).

   Στο [Β] έχεις _κάποιο_ δίκιο αλλά όπως το θέτεις υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι να ξεφύγουμε από το θέμα. Επιπλέον, τα περί «συστημικότητας» (και μη-) αποτελούν προσφιλές… σπορ του Φωτόπουλου (που ακόμη κι εμένα θεωρεί «συστημικό πράκτορα» και «αρχιχαφιέ» της υπερεθνικής ελίτ). 🙂

   Στο [Γ] δεν έχεις άδικο, αλλά… ας μείνουμε στο «άκομψο και επιστημονικά αναληθές επιχείρημα»

   Στο [Δ]… πιάστο το (χρυσό) αυγό και κούρευτο (χεχε). Είναι να μην αρχίσει κανείς να συζητάει, όλα αυτά που λες. (θα χαθεί)!

   Στο [Ε] ναι μεν έχεις κάποιο δίκιο, αλλά… το «ποιός ωφελείται» μοιάζει και με το αγγλικό «follow the money». Για σκέψου… ΠΟΣΑ λεφτά χρειάζεται μια τέτοια οργάνωση, όχι μόνο για να κάνει φόνο που συμφέρει το σύστημα αλλά και για να… αυτο-διαλυθεί (ακόμη κι αυτό… ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ του -χεχε).

   Χρειαζόμαστε επικέντρωση νομίζω…

 20. ΝΤΡΟΠΗ στο http://www.iskra.gr !

  Λέει ο Τ.Φ.:

  «Οι θρασύδειλοι αυτοί, (συμπεριλαμβανομένου κάποιου πασίγνωστου για παρόμοιες επιθέσεις στο διαδίκτυο με το ψευδώνυμο «Ομαντεόν» που επί μήνες με λασπολογούσε κάτω από την κουκούλα του πριν δύο χρόνια), τώρα επανήλθαν με χαρακτηρισμούς, συκοφαντίες και κατάφωρα ψεύδη και διαστρεβλώσεις που ποτέ δεν θα τολμούσαν να τις κάνουν επώνυμα στον έντυπο γραπτό λόγο. Και, φυσικά, το ίδιο ισχύει και για άθλια blogs που σε παράβαση κάθε δεοντολογίας αναδημοσιεύουν (και κάποτε επαυξάνουν) παρόμοιες αθλιότητες (π.χ. Βαθύ Κόκκινο)

  http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=13549:2013-09-29-07-50-01&catid=72:dr-ekdilosis&Itemid=279

  Η «Ελευθεροτυπία» έσβησε αυτή τη λάσπη από την έντυπη έκδοση του άρθρου του (παραλείποντας τις «σημειώσεις» 1,2,3).
  Η «Ισκρα» όμως ΔΕΝ την έσβησε.

  Αυτό που με αηδιάζει ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πια ο Φωτόπουλος, είναι ορισμένοι ΚΑΦΡΟΙ αριστεροί που εξακολουθούν να τον αναδημοσιεύουν προκαλώντας ένα μαζικό ΛΥΝΤΣΑΡΙΣΜΑ του δικού μου μικρού και ανένταχτου μπλογκ, το οποίο ο κυρ-Τάκης διάλεξε σαν στόχο ίσως _και_ διότι είναι μικρό και ανένταχτο (χωρίς «πλάτες», άρα ανώδυνο να «καεί» χωρίς να επέμβει κανείς).

  Εγραψα αρκετά σχόλια διαμαρτυρίας και καταγγελίας στην Ισκρα και ΕΛΠΙΖΩ (για… δικό τους καλό) να τα δημοσιεύσουν. Πάντως ακόμη κι έτσι η τεράστια ζημιά που έκαναν ΔΕΝ αναιρείται. Τώρα αυτή η λάσπη (και σε μένα προσωπικά) αναδημοσιεύεται από εκατοντάδες blog.

  Λόγω ΤΥΦΛΗΣ αναπαραγωγής ΟΛΩΝ των άρθρων του «Ισκρα» από αμέτρητα μπλογκ,
  το αποτέλεσμα είναι μαζικός ψηφιακός διασυρμός, για μένα και για το μπλογκ.

  Η μάχη είναι άνιση.
  Κάποιοι ισχυρότεροι «εχθροί του Φωτόπουλου» (όπως ο «Ιός» ή το «Βαθύ Κόκκινο») μπορούν και να τον γράψουν στα παπάρια τους.
  (Διότι δεν «καίγονται» εύκολα, άρα η μάχη εκεί δεν είναι άνιση)

  Ο Αντωνάκης φυσικά χαίρεται, χλευάζει και θριαμβολογεί (παρόλο που σούταρε ο ίδιος τον κυρ-Τάκη εδώ και μήνες):
  http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/09/business-as-usual.html?showComment=1380491770831#c145529598857270987

  Αντωνης 30 Σεπτεμβρίου 2013 – 12:56 π.μ.

  Πάλι έκαψε λάδια ο Γιώργος μου και στέλνει αβέρτα και με διάφορες περσόνες μηνύματα.

  Μάλλον θα είναι επειδή διασύρεται πάλι στο συντροφικό του Ίσκρα:

  «Οι θρασύδειλοι αυτοί, (συμπεριλαμβανομένου κάποιου πασίγνωστου για παρόμοιες επιθέσεις στο διαδίκτυο με το ψευδώνυμο «Ομαντεόν» που επί μήνες με λασπολογούσε κάτω από την κουκούλα του πριν δύο χρόνια), τώρα επανήλθαν με χαρακτηρισμούς, συκοφαντίες και κατάφωρα ψεύδη και διαστρεβλώσεις που ποτέ δεν θα τολμούσαν να τις κάνουν επώνυμα στον έντυπο γραπτό λόγο.»
  http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=13549:2013-09-29-07-50-01&catid=72:dr-ekdilosis&Itemid=279

  Του ζάβλακα καίγεται ο κώλος του πάλι κι αυτός τρέχει αλλού για αλλού χωρίς να έχω καν ασχοληθεί να γράψω οτιδήποτε. Σκέψου για τι ψυχάκια μιλάμε…

  …αλλά και ψεύδεται ή παρανοεί, όταν ισχυρίζεται ότι μπήκα «με περσόνες» στο μπλογκ του. Ποτέ δεν γράφω με άλλο ψευδώνυμο.
  Τις πιο πρόσφατες επιθέσεις τις ξεκίνησε ο ΙΔΙΟΣ, όχι εγώ. Τεκμηρίωση εδώ:
  http://stalinreloaded.wordpress.com/2012/02/12/neostalinism-against-googling/#comment-240

  Τέλος, είναι ψεύδος ότι το Ισκρα είναι «συντροφικό» απέναντί μου.
  ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ αν ξέρει καν την ύπαρξή μου (ο Λαφαζάνης ή οι συνεργάτες του).
  ΔΕΝ είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ (ή του «Αριστερού Ρεύματος», όπου πρόσκειται το Ισκρα).
  ΑΝ ΗΜΟΥΝ δικός τους, άλλωστε, ΔΕΝ θα αναδημοσίευσαν λάσπη εναντίον «δικού τους» ανθρώπου.

  Αηδιαστική είναι αυτή η κατάσταση ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ αλληλεγγύης.
  Ακόμη και το indymedia κάποτε, σε προηγούμενη φάση με τον Φωτόπουλο,
  είχε πετάξει σχετική διαμαρτυρία μου στα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ (τα «κρυμμένα»), εδώ
  https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1371001

 21. http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=13549:2013-09-29-07-50-01&catid=72:dr-ekdilosis&Itemid=279#comment-19217
  (δύο σχόλια δημοσιεύτηκαν, δύο ΚΟΠΗΚΑΝ…)

  #25 OMADEON 01-10-2013 02:18
  Θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ έντονα στην «Ισκρα» και προσωπικά στον κ. Λαφαζάνη για το μπαράζ λάσπης που ρίχνει ο Τάκης Φωτόπουλος σε μένα προσωπικά και στο ιστολόγιό μου (omadeon), εδώ και χρόνια. Προ ημερών σβήσατε ένα άρθρο του το οποίο πρόσφερε ανέλπιστο στήριγμα στο ναζισμό (έστω και αν είχε κάποιες καλές προθέσεις). Αυτή τη φορά αναδημοσιεύσατε ένα άρθρο του που έχει την εξής άκρως συκοφαντική παράγραφο

  «Οι θρασύδειλοι αυτοί, (συμπεριλαμβανομένου κάποιου πασίγνωστου για παρόμοιες επιθέσεις στο διαδίκτυο με το ψευδώνυμο «Ομαντεόν» που επί μήνες με λασπολογούσε κάτω από την κουκούλα του πριν δύο χρόνια)»,

  Η πραγματικότητα είναι τεκμηριωμένη πλήρως και είναι εντελώς διαφορετική. Ο κ. Τάκης Φωτόπουλος μαζί με μία αγέλη φανατικών οπαδών του μπήκε πριν 2 χρόνια στη μπλογκόσφαιρα με άγριες διαθέσεις και ξεκίνησε καυγάδες με αντιπάλους του στον αναρχικό και «συστημικά αριστερό» χώρο, παρανοώντας ότι… βαλτός «πράκτορας» εναντίον του υπήρξα κι εγώ (παρόλο που προσπάθησα να κατευνάσω τα πνεύματα του αρχικού καυγά τότε, το 2011). Αντίθετα με άλλους που λασπώθηκαν (όπως κι εγώ) άσχημα από τους οπαδούς του, θέλησα να επιμείνω στο ξεκαθάρισμα της διένεξης, προσπαθώντας να είμαι δίκαιος, αλλά δεν κατόρθωσα να κρατήσω την ψυχραιμία μου όταν με αποκαλούσαν χαφιέ και πράκτορα, κλπ.

  Σαν αποτέλεσμα, ο κ. Τάκης Φωτόπουλος άρχισε να γράφει άρθρα όπως αυτό, που αναπαράχτηκαν από δεκάδες ιστολόγια διασύροντας και συκοφαντώντας (κυρίως) εμένα σαν επιλεγμένο στόχο του, ίσως επειδή παραμένω ανένταχτος και δεν έχω κομματικές πλάτες που να διαμαρτυρηθούν για αυτούς τους απίστευτα βρώμικους διασυρμούς.

  Περισσότερα εδώ https://omadeon.wordpress.com/2011/12/31/to-takis-fotopoulos/

  __________

  #24 OMADEON 01-10-2013 02:15
  Ορίστε και ο λίβελλος του Τάκη Φωτόπουλου κατά του Νόαμ Τσόμσκυ

  melamp.blogspot.gr/2012/10/blog-post_2469.html
  [Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012]
  Ο Τσόμσκι – προσκύνημα της εκφυλισμένης «Αριστεράς» ξαναχτυπάει, πιο θρασύς από ποτέ: «Η Μεγαλόψυχη ΕΕ που κάνει «κακές πολιτικές»» !

  Πρέπει ο κόσμος να _μάθει_ ΤΙ εννοεί ο κυρ-Τάκης με “εκφυλισμένη αριστερά”. Εννοεί τους ΠΑΝΤΕΣ πλην… του ιδίου (και εν μέρει πλην ακραίους σταλινικούς).

  Εγώ τον Τσόμσκυ τον σέβομαι, τον εκτιμώ και ΔΕΝ τον θεωρώ “εκφυλισμένο”. Κι ας μη συμφωνώ σε όλα μαζί του πάντα….

  Αλλά υπάρχουν πολλά απωθημένα του κυρ-Τάκη εναντίον του Τσόμσκυ σε διεθνές επίπεδο.

  Ο Τάκης Φωτόπουλος ειναι περιβόητος ΔΙΕΘΝΩΣ για την παράνοια, την ψευδολογία και την ακατάσχετη λάσπη του.
  Π.χ. δείτε εδώ
  http://metaomadeon.wordpress.com/2012/02/11/curtis-chomsky-and-fotopoulos/

  David Ames Curtis disproves false claims by Takis Fotopoulos about Noam Chomsky, the Faurisson case and himself (EXCLUSIVE)

  Από ό,τι ξέρω, είμαι ο μόνος Ελληνας μπλόγκερ που επικοινώνησε με τον ΙΔΙΟ τον (συκοφαντημένο από τον Τ.Φ.) David Ames Curtis, μεταφραστή του Καστοριάδη. Εχω και την άδειά του για δημοσιοποίηση της αλληλογραφίας μας. Μιλήσαμε και μέσω Skype.

 22. 2 σχόλιά μου που ΕΚΟΨΕ η «Ισκρα»:

  [1]

  Ρωτήστε τον κ. Φωτόπουλο ΠΟΙΟΥΣ θεωρεί «εκφυλισμένη αριστερά». Εκφυλισμένο θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ (εξ ολοκλήρου, δηλαδή… δεν τη γλυτώνετε ούτε κι εσείς του «Ισκρα», ή το Αριστερό Ρεύμα). 🙂

  Μιλάμε για ακατάσχετες λασπολογικές επιθέσεις σε ΕΝΑ σωρό ανθρώπους και έντιμα ιστολόγια, π.χ. ενάντια στο μπλογκ «Βαθύ Κόκκινο», στους ακαδημαΪκούς Σπύρο Μαρκέτο και Λεωνίδα Βατικιώτη, στο ομαδικό μπλογκ «Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα», στη διαχειρίστρια του αξιόλογου μπλογκ «You Pay Your Crisis», στο Δημήτρη Καζάκη, στο μεταφραστή του Καστοριάδη David Ames Curtis (κατά του οποίου ο κ. Τάκης έχει μακρά προϊστορία λάσπης ΚΑΙ διεθνώς). κ.ο.κ.

  ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ άνθρωποι (που ΠΟΛΥ μικρό δείγμα τους ανάφερα) κουράστηκαν να ασχολούνται με τις επιθέσεις του, δηλαδή κουράστηκαν να τους λέει π.χ. «γκεμπελίσκους» ή «συστημικούς πράκτορες» και αποφάσισαν να τον αφήσουν ήσυχο στο βίτσιο του, όπως κι εγώ, που κουράστηκα μετά από ένα σημείο. Ομως πρόλαβα να τεκμηριώσω τα πάντα, κάτι που ο κ. Τάκης ΔΕΝ συγχωρεί…

  Δεδομένου ότι θεωρεί ΚΑΙ εσάς, μαζί με σχεδόν το ΣΥΝΟΛΟ της αριστεράς (πλην ΚΚΕ?) πουλημένους ή ακούσιους «συστημικούς πράκτορες», ο κ. Τάκης έχει πολύ μειωμένη αξιοπιστία για ορισμένες θεωρίες του που «δικαιώνουν» (άθελά του) την ακροδεξιά.

  Αυτή τη στιγμή, η ΕΠΩΝΥΜΗ λάσπη που εξαπέλυσε σε αυτό το άρθρο ο Τάκης Φωτόπουλος διαδίδεται (μέσω αναπαραγωγών από το «Ισκρα») σε ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ άλλα μπλογκ και σάητ, αποκτώντας τις διαστάσεις ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΥ ΔΙΑΣΥΡΜΟΥ, σε βάρος ενός μπλογκ που δεν έφταιξε σε τίποτα.
  Να το ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ αυτό…

  Είναι διεθνής πρωτοτυπία, το να χρησιμοποιεί _επώνυμος_ συγγραφέας το κύρος του σαν όπλο για να διασύρει έντιμα ιστολόγια μέσω γραπτού τύπου (όπως έκανε αρχικά) αν και η τωρινή «Ελευθεροτυπία» προφανώς δεν του επέτρεψε να συμπεριλάβει τις συκοφαντικές σημειώσεις του, στην ΕΝΤΥΠΗ μορφή του παρόντους άρθρου…

  [2]

  Υ.Γ. ΟΛΑ τα προσωπικά μου στοιχεία είναι στη διάθεση της ΙΣΚΡΑ. Αν θέλει μπορεί να μου υποβάλλει μήνυση (όπως ΗΔΗ απείλησε) ο Τ.Φ.
  Ο κ. Φωτόπουλος ΗΔΗ τα γνωρίζει αλλά υποκρίνεται πως είμαι «ανώνυμος», έτσι ώστε να μπορεί να με αποκαλεί «αλητοχαφιέ με κουκούλα», «γκεμπελίσκο», «πληρωμένο πράκτορα της Νέας Τάξης», «αρχιχαφιέ του ιντερνετικού υποκόσμου», κλπ. κλπ.

  Στην πραγματικότητα, από τα 667 710 άρθρα στο ιστολόγιό «Omadeon», μόνο 2 αφορούν τον κ. Φωτόπουλο.

  Πέραν της προσπάθειάς μου να ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΩ όσα έγιναν, ουδέποτε «τρολάρισα» ή «παρενόχλησα» τον ίδιο ή τους οπαδούς του. Το ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ είχε συμβεί.
  Απλώς διαμαρτυρήθηκα σε ένα πολύ μικρό ποσοστό των αναρίθμητων μπλογκ που αναπαρήγαγαν τους λιβέλλους του και υπέστην μπαράζ οχετών από τους οπαδούς του, που… ΔΕΝ διαβάζονται. [Αναμένονται τώρα ΚΑΙ εδώ…]

  Καλό ξεμπέρδεμα…

 23. Νέο άρθρο-λίβελλος του Τάκη Φωτόπουλου, στην ΕΝΤΥΠΗ «Ελευθεροτυπία» μου επιτίθεται _προσωπικά_.
  http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=390336

  Στην τελευταία παράγραφο, λέει

  Ετσι, ακόμη και η ΙΣΚΡΑ, η ιστοσελίδα του «Αριστερού Ρεύματος» του ΣΥΡΙΖΑ που συζητά (θεωρητικά, βέβαια, αφού παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ!) την έξοδο από το ευρώ -αλλά όχι και από την Ε.Ε.- η οποία ανελλιπώς αναδημοσίευε τελευταία τη στήλη αυτή, ξαφνικά κατέβασε το άρθρο τής 22/9. Στη συνέχεια, ανέβασε μεν το περασμένο άρθρο μου, αλλά, σε κατάφωρη παραβίαση της ίδιας της δεοντολογίας της, δημοσίευσε μαζί και λασπολογικά σχόλια εναντίον μου κάποιου γνωστού διαδικτυακού λασπολόγου με το ψευδώνυμο «Omadeon», που (όπως παρόμοιοί του σε άλλες ιστοσελίδες) επανήλθαν για πολλοστή φορά με συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς και δυσώδη σχόλια κάτω από την ύποπτη κουκούλα τους, που ποτέ δεν θα δημοσιεύονταν επώνυμα στον μη κίτρινο Τύπο. Συνακόλουθα, αναγκάστηκα να ζητήσω ο ίδιος από την ιστοσελίδα αυτή να κατεβάσει το άρθρο και να μην αναδημοσιεύει πια άρθρα μου…

  O καθένας μπορεί να διαπιστώσει ότι εκείνος που έριξε ύβρεις και λάσπη δεν ήμουν εγώ αλλά ο κυρ-Τάκης,
  που σε άρθρο του με αποκάλεσε «θρασύδειλο κουκουλοφόρο», κατά παραβίαση κάθε δεοντολογίας,
  σπιλώνοντας εμένα και το μπλογκ σε ΤΡΙΤΟΥΣ, που δεν μπορούν να ξέρουν ΤΙ συνέβη.

  Οσο για τα ΔΗΘΕΝ «συκοφαντικά» και «δυσώδη» σχόλιά μου στην «Ισκρα»,
  τα είχα ΗΔΗ σώσει, ο ίδιος, σε ασφαλή αντίγραφα, ξεκινώντας από εδώ
  https://omadeon.wordpress.com/2013/09/24/takis-sieg-heil/#comment-116231

  Α, κάτι άλλο. ΔΕΝ πιστεύω ότι ο Τάκης λέει αληθεια, σε όσα ισχυρίζεται για την ΙΣΚΡΑ.
  Είμαι σίγουρος ότι κάτι άλλο συνέβη.
  Ισως ο ΙΔΙΟΣ απαίτησε να σβηστούν τα σχόλιά μου,
  και ΑΝ η Ισκρα δεν δέχτηκε, τότε τους… έσπασε τα νεύρα με επιθέσεις,
  οπότε τον έσβησαν για να γλυτώσουν τους πονοκεφάλους.

  Πάντως το θεωρώ σίγουρο ότι τους έγραψε ιδιωτικά,
  αλλοιώς δεν εξηγείται ΓΙΑΤΙ έσβησαν ΔΥΟ από τα 4 σχόλιά μου.
  Τα υπόλοιπα 2 σχόλια ήταν ακόμη πιο άψογα,
  οπότε πολύ πιθανώς η «Ισκρα» δεν δέχτηκε να σβήσει ΚΑΙ εκείνα,
  ΜΗ ικανοποιώντας τις παράλογες απαιτήσεις του Τ.Φ. να έχει το ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ της Ελευθερίας του Λόγου…

 24. Ακόμα περιμένω την αναλυτική και βέβαια κόσμια απάντησή σου.

  • Μετά τη δημοσίευση στην «Ελευθεροτυπία» του νέου λιβέλλου του Τάκη Φωτόπουλου, μπήκαμε σε μία νέα φάση…
   όπου σχόλια σαν κι αυτό ΤΕΤΟΙΕΣ ώρες μπορούν να εκληφθούν _μόνο_ σαν ειρωνικά…
   Ε, ΟΚ.
   Ας είναι κι έτσι.

   Παρόλ’ αυτά, αναλυτική απάντηση θα δοθεί, έτσι κι αλλοιώς,
   -ΑΦΟΥ όμως απαντηθεί η νέα επίθεση, που ξεφεύγει πολύ από τα όρια των «προσωπικών διενέξεων» στο διαδίκτυο.

   Οπως επεσήμανε ένα άλλο μπλογκ, με το οποίο με συνδέει αμοιβαία εκτίμηση…

   Κάτω τα χέρια από τους ανώνυμους bloggers
   Τις τελευταίες ημέρες συμβαίνει το εξής πρωτοφανές: Ένας επώνυμος διανοητής, με πρόσβαση σε κομματικούς μηχανισμούς, κομματικές ιστοσελίδες και μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες, εξυβρίζει σε σειρά κειμένων του και επίμονα, ανώνυμο blogger, έναν από εμάς.

   Τα περισσότερα ανώνυμα blogs δεν αποκομίζουν κανένα απολύτως κέρδος από τη λειτουργία τους, ούτε οικονομικό, ούτε θέσης πολιτικής, κομματικής, ακαδημαϊκής. Τα ανώνυμα blogs υπάρχουν μόνο από προσωπικό μεράκι και συμβάλλουν καθοριστικά στην υπεράσπιση της αλήθειας.

   Τα κακοηθέστατα αυτά κείμενα αναπαράχθηκαν ίσως και βιαστικά και χωρίς να διαβαστούν προσεκτικά από διάφορα άλλα ιστολόγια τα οποία καλώ να τα κατεβάσουν.

   Οι ανώνυμοι bloggers δεν έχουν τις προσβάσεις σε μεγάλης εμβέλειας μέσα μαζικής ενημέρωσης για να αμυνθούν παρά μόνο μπορούν να διαχειριστούν τέτοιες επιθέσεις εντός τους, δηλαδή σε αντίστοιχα άλλα blogs. Συνιστά λοιπόν πρωτοφανές γεγονός να διασύρεται ένας από εμάς από επώνυμο και διάσημο, διότι πρόκειται για μια απολύτως άνιση μάχη και επομένως για άνανδρη επίθεση.

   Καλώ όσους αναπαρήγαγαν αυτή την κακοήθεια να την κατεβάσουν. Προσωπικά θα βγάλω από τη λίστα μου όσα blogs ή ιστολόγια τα κρατήσουν δημοσιευμένα διότι δεν προτίθεμαι να συμμετέχω σε μια ανήκουστη ανθρωποφαγία αθώου blogger, αξιολογότατου και διαδικτυακού φίλου πολλών από εμάς.

 25. […] [1] Τα (δήθεν) “λασπολογικά” σχόλιά μου στην “Ισκρα” ήταν διαμαρτυρίες για… προηγούμενους λιβέλλους του κ. Φωτόπουλου (όχι μόνο εναντίον μου αλλά και εναντίον πολλών άλλων προσώπων, ιστολογίων, συλλογικοτήτων, κλπ.). Παρόλο που τα έσβησε η “Ισκρα” (μαζί με το εκλιπόν άρθρο του Τ.Φ.) παράθεσα αντίγραφά τους σε σχόλια στο blog “Omadeon”. […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s