Λασπώδες άρθρο του Τάκη Φωτόπουλου σβήστηκε στο iskra.gr (‘Φασισμός και ψευτο-Μέτωπα’)

Takis FotopoulosΤο άρθρο του Τάκη Φωτόπουλου «Φασισμός και ψευτο-Μέτωπα», που με στοχοποιούσε προσωπικά σαν… «θρασύδειλο κουκουλοφόρο Ομαντεόν» (κλπ.) διαδόθηκε παντού, κυρίως λόγω αναδημοσίευσης στο http://iskra.gr (που αναπαράγεται από πλήθος ιστολογίων).

Την επόμενη μέρα όμως, το iskra.gr έσβησε το άρθρο (μαζί με τα σχόλια). [Σημείωση: Είχε σβηστεί και προηγούμενο άρθρο του Τ.Φ. στην Ισκρα, λίγες μέρες πιο πριν].

Το ίδιο (δεύτερο) άρθρο, αλλά χωρίς τη συγκεκριμμένη λάσπη, δημοσιεύτηκε και στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», 29/9/2013. Ο Τάκης Φωτόπουλος δήλωσε ότι… απαξιεί να ασχοληθεί με «κουκουλοφόρους» του διαδικτύου (κλπ.) μέσα σε έντυπα άρθρα. Στη διαδικτυακή μορφή του άρθρου, όμως, πρόσθεσε τρεις «σημειώσεις», από τις οποίες η πρώτη είναι οχετός που με κατονομάζει (και παρατίθεται πιο κάτω, σε αυτή εδώ την ανάρτηση).

Δεν ξέρω τώρα,.. αν, στο μεταξύ, η διοίκηση της «Ελευθεροτυπίας» απαγόρευσε στον Τάκη Φωτόπουλο να ξανακάνει μέσω της εφημερίδας και της κτηνώδους δύναμης των πολλών χιλιάδων φύλλων της… άναδρους και αθέμιτους πανελλήνιους διασυρμούς μικρών ιστολογίων χαμηλής αναγνωσιμότητας (όπως το δικό μου). Πάντως αυτή η αποκρουστικά αντιδεοντολογική πρακτική υπήρξε… διεθνής πρωτοτυπία (!) του κ. Τάκη Φωτόπουλου, στο πρόσφατο παρελθόν.

Τα δικά μου σχόλια στο σβησμένο άρθρο της «iskra» τα αντέγραψα εδώ (όπως κάνω πάντα, για μη χαθούν). Γράφει λοιπόν, ο Τάκης Φωτόπουλος:

Το περασμένο άρθρο μου (22.9) με τίτλο «Ο περισπασμός της Χρυσής Αυγής», πέρα από κάποια άκρως εγκωμιαστικά σχόλια, προκάλεσε και μια θύελλα αντιδράσεων συνήθως ανωνύμων, με τις οποίες δεν ασχολούμαι.[1] Όλες προέρχονται, από το άτυπο (προς το παρόν) αντιφασιστικό Μέτωπο που περιλαμβάνει όλο το πολιτικό φάσμα: από την δεξιά «διανόηση» και τους οπαδούς των κομμάτων της κοινοβουλευτικής Χούντας, μέχρι την «ροζ» και «Ελευθεριακή» Αριστερά, καθώς και, δυστυχώς, την κομμουνιστογενή.

Στο τέλος (της διαδικτυακής εκδοχής) του άρθρου, ο Τάκης Φωτόπουλος εξηγεί πιο καλά ποιους εννοούσε:

[1]Οι θρασύδειλοι αυτοί, (συμπεριλαμβανομένου κάποιου πασίγνωστου για παρόμοιες επιθέσεις στο διαδίκτυο με το ψευδώνυμο «Ομαντεόν» που επί μήνες με λασπολογούσε κάτω από την κουκούλα του πριν δύο χρόνια), τώρα επανήλθαν με χαρακτηρισμούς, συκοφαντίες και κατάφωρα ψεύδη και διαστρεβλώσεις που ποτέ δεν θα τολμούσαν να τις κάνουν επώνυμα στον έντυπο γραπτό λόγο. Και, φυσικά, το ίδιο ισχύει και για άθλια blogs που σε παράβαση κάθε δεοντολογίας αναδημοσιεύουν (και κάποτε επαυξάνουν) παρόμοιες αθλιότητες (π.χ. Βαθύ Κόκκινο).”

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

  • «Πασίγνωστου» σε ποιον? Και γιατί? Σε ποιον άλλο «επώνυμο αγωνιστή» έγινα, άραγε, «πασίγνωστος» για «παρόμοιες επιθέσεις» (γενικά «στο διαδίκτυο»)?

ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σε κανέναν.

Αυτό εδώ το blog υπάρχει από τις αρχές του 2007 και έχει πάνω από 660 αναρτήσεις, εκ των οποίων μόνο 2 (και τώρα 4) αφορούν τον Τάκη Φωτόπουλο. Επομένως, δεν ευσταθεί η ψευδής εικόνα που διαδίδουν οι οπαδοί του, ότι (δήθεν) έχει κύριο σκοπό τις… επιθέσεις εναντίον του (ή το «τρολάρισμα» κατά άλλων «επώνυμων αγωνιστών»).

Πιο αναλυτικά, οι «επιθέσεις» δεν ήταν από εμένα προς τον κ. Φωτόπουλο. Ηταν σε ακριβώς αντίστροφη κατεύθυνση. Δηλαδή, αρκετοί λίβελλοι από τον Τάκη Φωτόπουλο προς εμένα, τόσο σε έντυπη μορφή, όσο και σε αμέτρητες διαδικτυακές αναδημοσιεύσεις, καθώς και άπειρα αισχρά «σχόλια» λάσπης από ανώνυμους οπαδούς του Τ.Φ. προς εμένα, σε πολλά blog μαζί (κάτω από τους λιβέλλους), όπου… με δυσκολία κατάφερα να απαντήσω σε μικρό μέρος τους. Ανήμπορος, τότε (εκ των πραγμάτων) να χειριστώ αποτελεσματικά αυτό το τσουνάμι επιθέσεων, που πήρε διαστάσεις μαζικού διαδικτυακού λυντσαρίσματος, χωρίς βοήθεια από πουθενά (πλην ελάχιστων φιλικών σχολίων από πολύ ελάχιστους ανθρώπους, οι οποίοι επίσης στοχοποιήθηκαν) αποφάσισα κάποια στιγμή να γράψω κριτικές αναλύσεις των επιθέσεων. Επικεντρώθηκα, μετά από ένα σημείο, όχι τόσο πολύ στους οχετούς που έτρωγα ο ίδιος, όσο στις επιθέσεις του Τ.Φ. (και της «Περιεκτικής Δημοκρατίας», της πολιτικής σέκτας του) κατά πολλών άλλων αθώων (προσώπων και ιστολογίων).

Με «μοχλό» εμένα, ο Τάκης Φωτόπουλος ουσιαστικά επιχείρησε να επιβληθεί στη μπλογκόσφαιρα, με έναν ιδιότυπο διαδικτυακό τσαμπουκά. Μετά από τον αρχικό καυγά που ξεκίνησε στους «Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα», εντάθηκαν οι επιθέσεις του (και των οπαδών του) σε μένα και σε άλλα πρόσωπα ή μπλογκ (Βαθύ Κόκκινο, Λεωνίδας Βατικιώτης, Σπύρος Μαρκέτος, Δημήτρης Καζάκης, Χάρης Μόχλας, κ.ά.) Σε όλες αυτές τις επιθέσεις, ο Τάκης Φωτόπουλος πρότασσε παντού (και ίσως εξάντλησε) τα αποθέματα κύρους που είχε αποκτήσει τα προηγούμενα χρόνια, από τα βιβλία και τα άρθρα του.

Δεν θα επεκταθώ περισσότερο, προς το παρόν. Θα επανέλθω για να αναλύσω κριτικά τα δύο τελευταία άρθρα του, το πρώτο (που δοξάστηκε από τους νεοναζί) και το δεύτερο, που επιχείρησε ανασκευή της κριτικής (εναντίον του πρώτου), αλλά… ξώκειλε, σαν τρύπια βάρκα που παγιδεύτηκε σε λάσπη (όλη… δική του). 🙂

Last, but not least…

  • Παραδόξως, πιστεύω ότι… τις πιο ενδιαφέρουσες (αν και πολύ ελλιπείς) κριτικές στο πρώτο άρθρο του Τ.Φ. τις έγραψε ο αφοσιωμένος πρώην υποστηρικτής του, Αντώνης Μπαλασόπουλος (του blog Lenin Reloaded), με πολύ εύστοχες (αλλά ελλιπείς) κριτικές παρατηρήσεις για το πολιτικό περιεχόμενο εκείνου του άρθρου (που δοξάστηκε από τη Χρυσή Αυγή). [Θα επανέλθω με λινκ και δικές μου αναλύσεις, που μερικές ήδη γράφτηκαν αλλά δεν έγιναν ακόμη ποστ]. Δυστυχώς, από εκείνες τις «λενινιστικές» κριτικές λείπει εντελώς μία ανάλυση της ακατάσχετης συνωμοσιολογίας και της παράνοιας, που διακατέχει το άρθρο του Φωτόπουλου (και τις ιδέες του γενικότερα), επομένως λείπουν και τα συνεπαγόμενα: Πολιτική παράνοια, ακατάσχετη λάσπη, μία λανθάνουσα και απροσδόκητη (αλλά ακούσια) ιδεολογική συγγένεια με τον…φασισμό, κ.ο.κ.
  • Με τον ελληνικό νεο-ναζισμό (όπως θα είδατε και σήμερα)… δεν τελειώσαμε. Αντίθετα, μέσα στην περίπλοκη πολιτική εξέλιξη των ημερών (βουλευτές της Χ.Α. που αφέθηκαν ελεύθεροι, κ.ο.κ.) πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ (φαινομενικά) «αριστερές» ιδέες που τρέφουν ή «δικαιώνουν» το νεο-ναζισμό (έμμεσα ή άμεσα, ακούσια ή εκούσια).  Γι’ αυτό, επείγει μια πλήρης διαύγαση των λαθών και των «κρυμμένων συνεπαγωγών», μέσα στο πρώτο άρθρο του Τάκη Φωτόπουλου.

Διαβάστε επίσης (αν… χάσατε επεισόδια):

2 comments

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s