Φασισμός Α.Ε: νέο ντοκιμαντέρ των δημιουργών του Debtocracy και Catastroika + ‘Πώς θα νικήσουμε το φόβο’ (Γ. Κατρούγκαλος)

Φασισμός Α.Ε: Νέο ντοκιμαντέρ των δημιουργών του Debtocracy και Catastroika (πηγή: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, Αθήνα 24/10/2013)

Αρης Χατζηστεφάνου
Αρης Χατζηστεφάνου
Οι δημιουργοί των ντοκιμαντέρ Debtocracy και Catastroika, τα οποία παρακολούθησαν εκατομμύρια θεατές σε ολόκληρο τον πλανήτη, επιστρέφουν με μια νέα παραγωγή:

Το Φασισμός Α.Ε / Fascism, Inc. αναζητά τις βαθύτερες διασυνδέσεις της άκρας δεξιάς και του φασιστικού παρακράτους με τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ, από την Ιταλία και τη Γερμανία του ’30 μέχρι την Ελλάδα της κατοχής, της δικτατορίας και του σήμερα.

Θα διηγηθούμε μικρές, άγνωστες ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του φασισμού. Κυρίως όμως θα αναζητήσουμε τους ανθρώπους που έδωσαν νικηφόρες μάχες απέναντί του. Το Φασισμός Α.Ε φιλοδοξεί να εμπνεύσει και να εμπνευστεί από αντιφασιστικά και δημοκρατικά κινήματα σε όλη την Ευρώπη.
Παράλληλα, το Φασισμός Α.Ε. θα συνεχίσει ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα αυτόνομης χρηματοδότησης, το οποίο ξεκίνησε με το Debtocracy και το Catastroika. Ζητάμε από τους θεατές να γίνουν συμπαραγωγοί, ενισχύοντας οικονομικά τη δημιουργία του μέσω της ιστοσελίδας fascism-inc.com, και αποκλείουμε εξ αρχής κάθε χρηματοδότηση από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα
Το ντοκιμαντέρ θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες και θα είναι διαθέσιμο για ελεύθερη χρήση και αναμετάδοση στο Ίντερνετ και σε δημόσιες εκδηλώσεις. Τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν τα δυο προηγούμενα ντοκιμαντέρ μας μέσω του διαδικτύου και εκατομμύρια άλλοι σε τηλεοπτικούς σταθμούς από την Ιαπωνία μέχρι τη Λατινική Αμερική.
Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Αρης Χατζηστεφάνου, τη δημοσιογραφική έρευνα ο Λεωνίδας Βατικιώτης και ο Αποστόλης Φωτιάδης, ενώ τη συνολική ευθύνη της παραγωγής έχει ο Θάνος Τσάντας. Η μουσική επιμέλεια είναι του Ερμή Γεωργιάδη.
Με μεγάλη μας τιμή ανακοινώνουμε ότι χορηγοί επικοινωνίας του ντοκιμαντέρ θα είναι τρία μέσα ενημέρωσης που λειτουργούν από τους ίδιους τους εργαζόμενους: Η ΕΡΤ, η Εφημερίδα των Συντακτών και το περιοδικό Unfollow. Μαζί μας επίσης θα βρίσκεται η ραδιοφωνική και τηλεοπτική εκπομπή Ελληνοφρένεια.
Περισσότερες πληροφορίες, υλικό για τα μέσα ενημέρωσης, καθώς και το πρώτο διαφημιστικό teaser του ντοκιμαντέρ θα βρείτε στη διεύθυνση fascism-inc.com.
[ τέλος δελτίου τύπου]

Ακολουθεί το video «Πώς θα νικήσουμε το φόβο» (απόσπασμα ομιλίας του Γιώργου Κατρούγκαλου):

UPDATE (22/12/2015) Θαυμάστε τον μεγάλο ψευταράκο Κατρούγκαλο, ΤΙ έλεγε τότε, και συγκρίνετε με όσα κάνει ΤΩΡΑ, σαν νεο-μνημονιακός υπουργός:


 Δείτε επίσης


One comment

  1. Πολύ καλός ο Κατρούγκαλος! «Δεν μπορεί να μην έχουμε τον άμεσο τακτικό στόχο, δηλαδή να ξεφορτωθούμε οπωσδήποτε σήμερα, τώρα, τις μνημονιακές πολιτικές».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s