ΠΩΣ ξεφτίλισα υπάλληλο Εισπρακτικής Εταιρείας που παρανομεί (video) -Σπάστε τους τα νεύρα!

UPDATE (14-12-2013): To YouTube λογόκρινε το video του διαλόγου με την υπάλληλο της Τράπεζας, αλλά… ξανα-ανεβάσαμε το διάλογο στο διαδίκτυο. Περισσότερες εξελίξεις ΕΔΩ.

Σημείωση από Omadeon: Αυτή την ανάρτηση υπογράφει ένας πολύ καλός μου φίλος, με τον οποίο γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Ο ίδιος έφτιαξε και το video (με το ηχητικό ντοκουμέντο) που ακολουθεί. Λίγες μέρες αργότερα, ένας μεγάλος αριθμός ιστολογίων και ειδησεογραφικών site άρχισε να αναπαράγει το video, που έγινε viral.  Το άρθρο που ακολουθεί είναι δικό του, το ίδιο που ανάρτησε και στο «about» του video. Δείτε και τις χρήσιμες πληροφορίες ΕΔΩ.


Mellon και Πειραιώς – Απολαύστε την ξεφτίλα τους και το ψάρεμα που μας ρίχνουν

του Λάμπρου Χρονόπουλου 1085714_100006451924774_1390976996_q

http://www.facebook.com/lchronop

Απολαύστε την ξεφτίλα των εισπρακτικών εταιρειών και των τραπεζών!!

Παρακαλώ ακούστε το τηλεφώνημα με προσοχή και βοηθήστε με.

Θέλω να κάνω καταγγελία, να καταγράψω το γεγονός στην αστυνομία και πιθανά να προχωρήσω σε μήνυση ή ακόμα και σε αγωγή κατά της «τηλεφωνήτριας» που με τόσο θράσος με κατηγόρησε ότι παρανομώ, αλλά και κατά της εταιρείας αν όντως εταιρεία είναι πίσω από αυτό το αίσχος και δεν πρόκειτε για φάρσα ή για απατεώνες..

Έχουν το θράσος να με καλούν και να μου λένε εμένα, ότι «παρανομώ», όταν τους ενημερώνω ΠΡΙΝ προχωρήσουμε ότι καταγράφω την κλήση.

Προσοχή! Τους ενημερώνω απλά! Όμορφα και ωραία, στην αρχή της κλήσης, ούτε κρυφά ούτε τίποτα παράνομο απλά τους λέω ότι αν δεν το επιθυμούν μπορούν να κλείσουν το τηλέφωνο. Διαφορετικά, αν συναινούν προχωράμε, και επιφυλάσσομαι για κάθε χρήση της ηχογράφησης.

Και τότε με απειλεί ψευδόμενη και κατηγορώντας με ότι παρανομώ, προφανώς για να με πιέσουν να δώσω τα προσωπικά μου στοιχεία (ΑΦΜ, ταυτότητα κλπ) από το τηλέφωνο!??

Βέβαια στην επίμονη ερώτησή μου «βάσει ποιού νόμου είναι παράνομο?»… καμμία απάντηση!! Αφού δεν ξέρουν ποιός νόμος είναι και αν υπάρχει, πως είναι τόσο σίγουροι ότι είμαι παράνομος???

Όποιος γνωρίζει κάτι για την «τηλεφωνήτρια» ή για την εταιρεία, τον παρακαλώ να μου πει ό,τι γνωρίζει, για να μπορέσω να κινηθώ και να προστατευθώ από αυθαιρεσίες και πιθανούς απατεώνες.

Η «τηλεφωνήτρια» μου συστήθηκε σαν «Σπύρου» και υποτίθεται καλούσε από μία εταιρεία «Μέλλον». Μετά από επίμονες ερωτήσεις μου μου είπε και το μικρό της: «Κερασία»

«Σπύρου Κερασία από εταιρεία Μέλλον». Και ένας άγνωστος τηλεφωνικός αριθμός. Αυτά είναι όλα, δηλαδή… αν είναι σωστά τα στοιχεία που μου έδωσε και αν δεν πρόκειται για φάρσα ή για απόπειρα υφαρπαγής των προσωπικών μου στοιχείων!

Δεν ξέρω, αλλά όλα τα υποπτεύομαι, ειδικά γιατί με δυσκολία μου είπε το μικρό της και δεν μου έδωσε άλλα στοιχεία, κάποια διεύθυνση κλπ, για να ταυτοποιήσω ποιός με καλεί, παρόλο που επέμεινα πάρα πολύ, όπως θα ακούσετε.

Ποιο ανησυχητικό είναι ότι δεν μου έδωσε τον προιστάμενό της να του μιλήσω, ή έστω κάποια στοιχεία του, πράγμα που δεν το καταλαβαίνω, αφού -όπως ισχυρίζεται- καλεί «από εταιρεία».

Τι άλλο θα δούμε από τις τράπεζες?? Μήπως να στείλουν και τίποτα μπράβους να μας «ενημερώσουν»????

Μη γελάτε! δεν αργεί και αυτή η μέρα 😦

Λάμπρος Χρονόπουλος

http://www.facebook.com/lchronop


UPDATE από Λάμπρο Χρονόπουλο στο facebook:
Αναζητώ την «Σπύρου Κερασία»

Την κοπέλλα από την εταιρεία «μέλλον» που μου είπε ότι παρανομώ!!

Λοιπόν, δεν κάνω πλάκα.. προσπαθώ να την βρω, θέλω να μιλήσουμε, όμορφα και πολιτισμένα αυτή τη φορά, σαν δύο πολίτες.. βασανισμένοι.. έτσι απλά.

Αν υπάρχει δηλαδή και είναι πραγματικό πρόσωπο γιατί δεν είμαι σίγουρος για τίποτα..

Αν κάποιος την γνωρίζει πείτε της αν θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου.
Ας μου κάνει friend request message μήνμα στο κινητο κλπ. Όπως θέλει. Δεν δαγκώνω … χωρίς λόγο! 😉

Βλέποντας την ανταπόκριση του κόσμου, νομίζω, ότι ΑΥΤΗ θα μπορούσε να βοηθήσει πάρα πολύ, αν το θελήσει, τον αγώνα τον συνανθρώπων της.
Το σωστό μήνυμα από τα χείλη της μπορεί να κρύβει πολλή δύναμη για το λαό.

Μπορεί η ίδια να δείξει το δρόμο και να γίνει ο θετικός ήρωας της ιστορίας.

Στο χέρι της είναι.

Βλέποντας τόσα σχόλια από χιλιάδες συμπολίτες μας, είμαι σίγουρος ότι, τώρα πια, θα έχει καταλάβει…

Λάμπρος Χρονόπουλος

     


Σημείωση από Omadeon: Στο μεταξύ, εξαπλώνονται στο διαδίκτυο αμέτρητες αναδημοσιεύσεις ενός άλλου άρθρου για το ιδιο video, που παραθέτω στη συνέχεια. Η πιο πιθανή αρχική πηγή ήταν το ειδησεογραφικό site perifereia news (ΕΔΩ). Το άρθρο αυτό είναι πολύτιμο και για την κατανόηση της σχετικής νομοθεσίας:

Οφειλέτης έκανε «Ρόμπα» υπάλληλο Εισπρακτικής !

AM-20869-1386745594Όσοι είστε πελάτες τραπεζών και έχετε ληξιπρόθεσμες οφειλές θα γνωρίζετε σίγουρα την εταιρεία Mellon. Πρόκειται για μία εταιρεία που έχει ρόλο διαμεσολαβητή και ενημερώνει τους πελάτες πιστωτικών ιδρυμάτων για ληξιπρόθεσμες και απαιτητές οφειλές.

mellon_contact_servicesΗ διαδικασία

Υπάλληλοι της εταιρείας αυτής καλούν στο κινητό σας τηλέφωνο και σας υπενθυμίζουν το χρέος σας. Μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες οφειλετών το κράτος «έσφιξε τα λουριά» και η εταιρεία αναγκάστηκε να επιβεβαιώνει τα στοιχεία του ατόμου με το οποίο επικοινωνεί. Εάν λοιπόν σας καλέσει υπάλληλος της εταιρείας Mellon αρχικά θα σας πει το ονοματεπώνυμό του και στη συνέχεια θα σας ενημερώσει ότι η συνομιλία καταγράφεται. Για να προχωρήσει την ενημέρωση οφειλών θα πρέπει να κάνει ταυτοποίηση του οφειλέτη. Θα σας ζητήσει να αναφέρεται έστω δύο ψηφία από τον αριθμό της αστυνομικής σας ταυτότητας ή από το ΑΦΜ σας. Εάν δεν απαντήσετε γιατί π.χ. θεωρείται τα στοιχεία αυτά προσωπικά δεδομένα τότε η συνομιλία δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Τι λέει ο νόμος;

Η παράγραφος 2 του άρθρου 177 του Κώδικα Ποι­νικής Δικονομίας προβλέπει: Αποδεικτικά μέσα, που έχουν αποκτηθεί με αξιόποινες πράξεις ή μέσω αυτών, δεν λαμβάνονται υπόψη στην ποινική διαδικασία. Άρα αν απαντήσετε ότι δεν συναινείτε στην καταγραφή της συνομιλίας τότε καμία τράπεζα και καμία εταιρεία δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είστε ενήμερος για τις οφειλές σας.

Ο οφειλέτης του βίντεο που ακολουθεί αιφνιδίασε την υπάλληλο της εταιρείας Mellon λέγοντας της ότι καταγράφει και αυτός τη συνομιλία. Η υπάλληλος έκανε το λάθος να του πει ότι αυτό είναι παράνομο. Ο οφειλέτης αλλά και ο καθένας μας έχει κάθε δικαίωμα να ηχογραφήσει οποιαδήποτε συνομιλία αφού πρώτα ενημερώσει τον συνομιλούντα και εκείνος συνεχίσει να ομιλεί (τεκμαίρεται ότι συναινεί). Ακούστε στο βίντεο τη συνέχεια…


1464707_536061819824256_1896577277_n

Διαβάστε επίσης:

Τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνει ένα βίντεο στο οποίο καταγράφεται η συνομιλία υπαλλήλου εισπρακτικής εταιρείας με οφειλέτη ο οποίος αιφνιδιάζει με την απάντησή του.

Στο βίντεο όλα ξεκινούν όταν η υπάλληλος ζητά να επιβεβαιώσει τα στοιχεία του ατόμου με το οποίο επικοινωνεί και απαιτεί από τον οφειλέτη να της πει δύο ψηφία από τον αριθμό της αστυνομικής τουταυτότητας ή από το ΑΦΜ. Όμως αντί για τα στοιχεία ο οφειλέτης την ενημερώνει πως και εκείνος με τη σειρά του καταγράφει τη συνομιλία και πως αν δεν το επιθυμεί μπορεί να κλείσει το τηλέφωνο. Μόλις η υπάλληλος του λέει ότι είναι παράνομο αρχίζει ο απίθανος διάλογος που την αναγκάζει να κλείσει το ακουστικό.

UPDATE / Παράρτημα (από Omadeon): Η viral διάδοση του video στο διαδίκτυο συνεχίζεται… ακάθεκτη! Παραθέτουμε μερικά δείγματα άρθρων (ανάμεσα σε δεκάδες) που το αναπαράγουν. Αξίζει να δείτε… ιδίως τα σχόλια κάτω από τα άρθρα (όπως και κάτω από το video):
 1. http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2013/12/blog-post_245.html
 2. http://arouraios.gr/2013/12/ofeiletis-kseftulise-kai-psarose-ipallilo-eispraktikis-etaireias/
 3. http://newspressagrinio.blogspot.gr/2013/12/blog-post_5692.html
 4. http://zouzouniblog.blogspot.com/2013/12/blog-post_9423.html 
 5. http://www.makeleio.gr/?p=37238 (εδώ υπήρξαν και… αρνητικά σχόλια, ιδιαίτερα κωμικά)
 6. http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2013/12/blog-post_2019.html (χωρίς σχόλια μέχρι στιγμής)
 7. Γλώσσεψε τη μπέρδα της (Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα)
 8. http://nemeapress.blogspot.gr/2013/12/binteo.html
 9. […κλπ…]

13 comments

 1. @Λάμπρο
  Εχεις και μερικά αρνητικά σχόλια… ενδιαφέροντα (ή αστεία). Π.χ. κάτω από το βίντεο,
  ———————

  Ανώνυμη Ανωνυμιάδη 50 minutes ago
  

  Δηλαδή για να καταλάβω γιατί δεν είμαι τόσο έξυπνη σαν και την πάρτυ σας Χρονόπουλε…Δημοσιεύσατε όλο αυτό για να καταγγείλετε την κοπέλα που σας είπε πως είναι παράνομο να την ηχογραφείτε;; Πας καλά ρε λαμόγιο;;;;Αυτό είναι το θέμα μας;;; Ποιός ηχογραφεί ποιόν;;; Αφού η κοπέλα σε ηχογραφεί θα πει πως το κάνει για την δική σου προστασία ρε ζώον;;;;;;Ωστε αν η εταιρεία πει πως εσύ δεν συνεργάζεσαι ας πούμε εσύ να πας να πάρεις την ηχογράφηση και να τους το πετάξεις στα μουτρα! Εκεί ναι! Αφορμή για μήνυση! Αυτό όλο το πανηγύρι τί σκοπό έχει;;Δηλαδή κάνεις επανάσταση ρε κάφρε επειδή θα τα βάλεις με την κοπέλα;;; ΣΟΒΑΡΑ;;;;; και εσείς όλοι που την βρίζετε επειδή κάνει την δουλειά της τί μέρος του λόγου είστε μωρέ;;; τί ακριβώς υποστηρίζετε έχετε καταλάβει;;;;Α ρε ξεφτίλα….πόσο ντρέπομαι που ζω εδώ μέσα γαμώτο! Που σπάτε γραφεία με μέσα μεροκαματιάρηδες και το παίζετε άνδρες με δολοφονίες όπως τότε στην Μαρφίν! Κωλοεπαναστάτες του κερατά! και εσύ ρε Χρονόπουλε..άντε αγόρι μου στην τρύπα σου…και μην πληρώνεις μωρέ! ¨Ετσι δεν μάθαμε άλλωστε μια ζωή;; ———————

  Ανώνυμη Ανωνυμιάδη 41 minutes ago
  

  Και επειδή γενικά τα έχω πάρει με τα λαμόγια! Να απαντάτε με επιχειρήματα ρε! όπως οι προλαλήσαντες! Που μου βρίσκεστε αφορμή από έναν κωλομαλάκα που χρωστάει προφανώς τα κέρατα του να βρίσετε ανθρώπους! 

  MrThanos1985 1 day ago
  

  «Κυριε» Χρονόπουλε Λάμπρε νομίζεις ότι φάνηκες έξυπνος τώρα εσύ; σε ποιον φάνηκες έξυπνος και τι κατάφερες; τους έκλασες τ’αρχίδια! Η κοπέλα καταρχήν συνέχισε την δουλειά της κανονικά χωρίς να ασχοληθεί παραπάνω, εσύ χρωστάς στην τράπεζα και αυτό ΔΕΝ αλλάζει, έχεις στοχοποιηθεί σίγουρα στην εταιρία και στην τράπεζα για την συμπεριφορά σου και για να σου φύγει η απορία είναι παράνομο να καταγράφεις ιδιώτη/φυσικό πρόσωπο χωρίς την άδεια του (δεν υπάρχει νόμος που να αναφέρει ότι έχεις το δικαίωμα) και πόσο μάλλον να δημοσιοποιήσεις τα στοιχεία του και την συνομιλία! Η κοπέλα τώρα ξέρεις ότι έχει το κάθε δικαίωμα να σε γαμήσει ανάποδα, όπως και η εταιρία καθώς έκανες δημόσια κοινοποίηση συνομιλίας εσού και της εταιρίας;; α ρε Έλληνα ποτέ δεν θ’αλλάξεις ρε πούστη μου πάντα θα βρίσκεις και θα κάνεις τις λαμογιές σου!!

  ____________
  omadeon 1 second ago
  

  @MrThanos1985 αν έκανε ‘μια χαρά τη δουλειά της’ η κοπέλλα, δεν θα έλεγε ψέματα, ούτε θα μασούσε τα λόγια της. Οσο για τη δημοσιοποίηση της αρχής του διαλόγου… υπάρχει μια λεπτομέρεια που ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ. Αστο καλύτερα… (γιατί ακόμη και χωρίς αυτή τη…. νομικά σημαντική λεπτομέρεια, το παράπτωμα της κοπέλλας και της εταιρείας είναι πολύ μεγαλύτερο).

  ααα… ξέχασα να σου αναφέρω ότι το άρθρο έφτασε στο νούμερο 6 πανελλαδικά, στη wordpress.
  http://botd.wordpress.com/top-posts/?lang=el
  Εσωσα τη σχετική οθόνη εδώ (πριν ξαναπέσει, όπως είναι φυσικό):

  Σε στήριξή σου με ΣΤΟΙΧΕΙΑ προχώρησε ο εξής σχολιαστής

  madwalker1 16 hours ago
  

  Δε θα έλεγα ότι έκανε καλά την δουλειά της όταν τον κατηγορεί ότι ο ίδιος παρανομεί χωρίς να γνωρίζει η ίδια το νόμο! Επίσης δε μπήκε στη διαδικασία να του πει το ονομά της, το μητρώο της εταιρείας κλπ, που είναι υποχρεωμένη με βάση Ν.3758/2009. Επίσης μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι οι υπάλληλοι αυτοί είναι των 400-500 ευρώ και το ξέρω από πρώτο χέρι, όπως ότι είναι τουλάχιστον σε ένα μεγάλο ποσοστό με μέσον κομματικό φυσικά! Το μόνο πταίσμα ίσως ήταν από τον Χρονόπουλο μόνο για τον τσαμπουκά του που και πάλι καλώς έπραξε γτ μετά σου παίρνουν τον αέρα, σκέψου τι θα του έλεγε αν ήταν «δεκτικός».Για διαβάστε λίγο N.3758/2009 και πόσες εισπρακτικές τα τηρούν;

  _______________

 2. Μαγκεια σου Χρονοπουλε, και γραψτους στ αρχιδια σου οτι και να λεει ο καθε παπαρας και το καθε τσολι! ! Καλα ξηγηθηκες,καλα της τα ειπες! Μονο και μονο που το κανεις επωνυμα, μαγκεια σου.και ασε τις κοτες να κακαριζουνε.

 3. Γεια σου φίλε. γιατί δεν ανεβάζεις το mp3 σε κάποιο άλλο εκτός youtube, όπως dailymotion ή άλλα (δεκάδες) που υπάρχουν τα οποία δεν θα σου κατεβάσουν το βίντεο. Ωστε να μπορεί ο κόσμος εύκολα να το δει και να διαδοθεί γρηγορότερα.

 4. Λοιπον η κοπελα ηταν τουβλο ξεγανωτο κατ αρχας,φυσικα δεν ειναι παρανομο να ηχογραφει ο Χρονοπουλος,απλα δεν επρεπε να συνενει η agent και να τερματισει αυτη την κληση.Και τουβλο που ειπε οτι ο χρονοπουλος παρανομει….ΟΣΟ για τον χρονοπουλο….1)ρε μπαγλαμα αν σου κλεψουν το κινητο(για παραδειγμα) και διαρευσει η συνομιλια με τα προσωπικα σου τραπεζικα και αλλα στοιχεια θα σου αρεσει?Γ αυτο και νομιμα σε ηχογραφει η εταιρια και δε συνενει για τη δικη σου καταγραφη….2)την αφησες να μιλησει να πει το ποιημα της η να δικαιολογηθει?κατουρα και λιγο απο την πολυ μαγκια σου δεν αφηνεις τον αλλο να μιλησει,…3)οπως καταλαβες χαμενος εσυ βγηκες γιατι θα χες τουλαχιστον 50% μειωση στα χρωστουμενα σου και τωρα δε θα σε ξαναπαρει κανεις για κανενα λογο και ευχομαι να χρωστας λιγα……4) ενταξει το πηρες το δανειακι σου τοτε και τωρα εισαι στ αρχιδια σου?δε γαμιεται ε? ΕΙΣΑΙ αλλο ενα βαρος για ολη την κοινωνια και εσυ και ολοι οσοι χρωστατε και δε σας νοιαζει καν,τα καρπωθηκατε τα χρηματα αυτα δε σας τα δωσε ο θεος,ελληναρες..κριμα στα παιδια σας ……….

  • Βαριέμαι να σου απαντήσω, αλλά… στα περισσότερα είσαι εκτός θέματος.
   Ας σου απαντήσει ο ίδιος ο Χρονόπουλος, λεπτομερώς.

   Απαντώ ΠΟΛΥ περιληπτικά για να επισημάνω παρεξηγήσεις.
   1) Εκτός θέματος. Δεν ξέρεις καλά το νόμο περί προσωπικών δεδομένων, ίσως (και βαριέμαι…)
   2) ΟΚ, να μιλήσει η κοπέλλα…. και να πει ΤΙ ακριβώς? Ας απαντήσει ο Λάμπρος.
   3) ΔΕΝ ισχύει, αυτό το περί 50% κουρέματος. Ισως να ισχύει τώρα, βέβαια. Το άρθρο είναι παλιό.
   4) ΔΕΝ πήρε «το δανειάκι του». Είσαι ΕΚΤΟΣ θέματος πάλι. Στην πραγματικότητα η τράπεζα στέρησε από την εταιρεία του Λάμπρου το πλαφόν επισφάλειας που παρείχε (αν δεν ξέρεις ΤΙ ειναι αυτό πήγαινε ρώτα) με αποτέλεσμα να φαληρίσει η εταιρεία και γι ΑΥΤΟ να μην μπορεί μετά να πληρώσει (αλλά ο Λάμπρος θα στα εξηγούσε καλύτερα).
   5) ΔΕΝ είναι κανένα βάρος για την κοινωνία. Πήγαινε βρες κάναν άλλον να βγάλέις τέτοια απωθημένα. Είναι ιδρυτής μιας άκρως παραγωγικής εταιρείας που ζημιώθηκε από την Κρίση και τις τράπεζες, την οποία εταιρεία μάλιστα… μετέτρεψε σε συναιτερισμό αργότερα, για να μπορεί να επιβιώσει.

   Ξέχασα να σου πω ότι ο Λάμπρος είναι αριστερός και ότι το καταστατικό της συναιτεριστικής του εταιρείας το εχει διαβάσει και εγκρίνει και ο Σπύρος Μαρκέτος, μαρξιστής οικονομολόγος.

   Θενκς για το σχόλιο πάντως.

 5. […] ηχητικό με την καταγραφή από τη συνομιλία με την Μέλλον/Πειραιώς/Κερα… κατέβηκε από το youtube γιατί «παραπονέθηκαν […]

 6. να καταγραφουμε όλους και όλες που μας παίρνουν τηλεφωνο απο τις εισπρακτικές εταιρίες και να ακουγονται ονοματα τους…να ξέρουν όλοι που δουλευουν …η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή και ο κόσμος πεινάει…και αυτοι που δουλευουν εκει δεν ειναι απλα εργαζόμενοι …αλλα είναι οπως κουκουλοφόροι στην εποχή της κατοχής …
  και οι άλλοι στα διόδια …..για 500 ευρω ΠΡΟΔΟΤΕΣ της πατρίδας…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s