Σκάνδαλα, σκάνδαλα, σκάνδαλα παντού…

Αυτός ο Απρίλης φαίνεται πως είναι ο μήνας των (πιο πολλών) σκανδάλων.  Μοιάζει σαν να βιάζονται, όλα τα λογιών-λογιών λαμόγια (κυβερνητικά, ευρωπαϊκά, κ.ά.) ν’ αρπάξουν ό,τι μπορούν, κάνοντας ό,τι πιο βρώμικο, ολοένα και περισσότερο. Π.χ.  Να άλλο ένα σκάνδαλο, που δημοσιοποιήθηκε πριν λίγες ώρες: Κύπρος: Σάλος με το σκάνδαλο χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων.  Στην αρχή, άρχισα να μαζεύω τα σκάνδαλα του μήνα σε ιδιωτική ιστοσελίδα. Μετά… πονηρεύτηκα κι άρχισα να ψάχνω [το feed-reader μου και το Google] με λέξεις-κλειδιά όπως «σκάνδαλο», «διαφθορά», κλπ. Ιδού λοιπόν μερικά αποτελέσματα, μέχρι στιγμής:

Ενώ σήμερα το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel επανέρχεται με νέα στοιχεία, σχετικά με μίζες εκατομμυρίων της γερμανικής εταιρίας Rheinmetall Defence Electronics (RDE), σε έλληνες αξιωματούχους, για οπλικά συστήματα, την περίοδο 2008 – 2011, ο γερμανός Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος Πρόεδρος της Κομισιόν με τους Σοσιαλδημοκράτες, κ. Σουλτς, απέρριψε σαναπαράδεκτη (!) σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή που είχε κατατεθεί από τον Φεβρουάριο. Όλα δείχνουν ότι η διεθνής διαπλοκή, χέρι – χέρι με την εγχώρια, συνεχίζουν να καλύπτουν απροκάλυπτα σκάνδαλαμεγατόνων.

Συγκεκριμένα, στην ερώτησή του, ο Νίκος Χουντής εξέθετε την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται και ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών. Στο πλαίσιο αυτό, ζητούσε από την Επιτροπή τους λόγους για τους οποίους η Γερμανία εξακολουθεί να είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν έχει επικυρώσει «ούτε τη σύμβαση ποινικού δικαίου του Συμβουλίου της Ευρώπης περί διαφθοράς ούτε τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών κατά της διαφθοράς», καθώς και εάν «οι αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής παρακολουθούν την εν λόγω υπόθεση».

hountis

Σουλτς: Δεν είμαστε αρμόδιοι να κρίνουμε!

Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι, αντί απάντησης εκ μέρους της Κομισιόν, απάντησαν οι υπηρεσίες του κ. Σουλτς πως η ερώτηση δεν κατατέθηκε με απόφαση του ίδιου του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διότι έκρινε ότι το θέμα «υπερβαίνει την αρμοδιότητα και την ευθύνη της Επιτροπής».

Σημειώνεται ότι η αιτιολογία της απόρριψης είναι έωλη, εφ’ όσον και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υιοθετήσει τη Σύμβαση του ΟΗΕ κατά της διαφθοράς, την οποία η Γερμανία αρνείται να επικυρώσει. Οφείλει επίσης η Επιτροπή, να παρακολουθεί υποθέσεις ενδεχόμενων δωροδοκιών, ακόμη και αν για αυτές έχουν επιληφθεί τα εθνικά δικαστήρια.


Ατιμώρητοι οι »πρωταγωνιστές» οικονομικών σκανδάλων;- Καταργούν το νόμο περί καταχραστών!  [6-4-2014 από directNEWS.gr]

Σάλο στο νομικό και δικαστικό κόσμο έχουν ξεσηκώσει οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι με διάταξη που έχει περιληφθεί σε προσχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα, καταργείται… ο νόμος περί καταχραστών του Δημοσίου (1608/50).

Η κατάργηση του επίμαχου νόμου, που προέβλεπε  ποινές ακόμα και ισόβιας κάθειρξης για τους δράστες οικονομικών εγκλημάτων οι οποίοι με τις πράξεις τους προκαλούσαν ζημιά στο Ελληνικό δημόσιο, φαίνεται πως βρίσκει αντίθετη μεγάλη μερίδα του δικαστικού κόσμου, καθώς θεωρεί ότι θα έχει άμεσες συνέπειες στις εκκρεμείς ενώπιον της Δικαιοσύνης σχετικές υποθέσεις.

Δικαστές επισημαίνουν ότι η κατάργηση του επίμαχου νόμου έστω και για μια ημέρα θα οδηγήσει στο αρχείο τις εκκρεμείς υποθέσεις οικονομικών εγκλημάτων οδηγώντας μοιραία στην ατιμωρησία των δραστών σοβαρότατων αδικημάτων που καταχράστηκαν οικονομικό χρήμα, γεγονός που θα ξεσηκώσει την Ελληνική κοινή γνώμη, που πλήττεται από την οικονομική κρίση και τη μνημονιακή πολιτική της λιτότητας…


Δίνουν «ασυλία» για τα αγνοούμενα 126 εκ. € των ελεύθερων επαγγελματιών – Η εισφορά μένει!

dikaiosini-e1369177512921

Οσμή «πολιτικού οχετού» αναδύεται από το περιεχόμενο της νέας (ν)τροπολογίας – «παράκαμψης» της Δικαιοσύνης, την οποία κατέθεσε η κυβέρνηση δίνοντας «άφεση αμαρτιών» -και- σε όσες διοικήσεις του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) αποδειχθεί, πιθανώς, στις δικαστικές αίθουσες ότι «έπαιξαν» κατά, το μνημονιακό κυβερνητικό, δοκούν με 126 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό παρακράτήθηκε τα αμέσως προηγούμενα χρόνια για την ενίσχυση, δήθεν, των άνεργων ελεύθερων επαγγελματιών χωρίς, όμως, ποτέ να φτάσει σε αυτούς….

[…]


Υπάρχει ένα τεράστιο παλιό σκάνδαλο (που κουκουλώθηκε) κρυμμένο στο εξής ποστ (κάπου στη μέση, εκεί που αναφέρει και τον εξής σύνδεσμο):


Ιστορική απόφαση της δικαιοσύνης για το σκάνδαλο των CDS! (Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014, το αναδημοσίευσε και ο Χάρυ Κλυν από το «Ολυμπία»):

Ο Καμμένος στέλνει για κακούργημα βαρύγδουπα ονόματα της δημοσιογραφίας και της διαπλοκής!…
[…] Η προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού του Πάνου Καμμένου από τον Αντρίκο Παπανδρέου και τους «φίλους» του, Ξαφά και Μάκκα, προκειμένου να σταματήσει να αποκαλύπτει την αλήθεια στον ελληνικό λαό για τα σκάνδαλα τα οποία έχουν διαπραχθεί σε βάρος του, έπεσε για μια ακόμη φορά στο κενό.
Πλέον η Μιράντα Ξαφά και ο Χάρης Μάκκας θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Ποινική και την Αστική Δικαιοσύνη για απόπειρα απάτης επί δικαστηρίω σε βαθμό κακουργήματος και για προσβολή της προσωπικότητάς του, ως πολιτικού αρχηγού και μέλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Επίσης στην Αστική Δικαιοσύνη θα λογοδοτήσει και ο Αντρίκος Παπανδρέου για προσβολή της προσωπικότητας του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Η ποινική διερεύνηση για το πρόσωπο του Αντρίκου Παπανδρέου, έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και εκκρεμεί ενώπιον των αρμόδιων Οικονομικών Εισαγγελέων.
Αντιμέτωποι με την Ποινική Δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία μάρτυρα θα βρεθούν και οι «φίλοι» της Μιράντας Ξαφά και του Χάρη Μάκκα, δημοσιογράφοι, αφενός ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ και αφετέρου ο δημοσιογράφος των «ΝΕΩΝ» του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, Ηλίας Κανέλλης, οι μόνοι που έσπευσαν να υπερασπιστούν, ανεπιτυχώς και ψευδορκώντας όπως κρίθηκε από το Δικαστήριο, τις απόψεις των «εντολέων» τους, στο δικαστήριο…

Τώρα, δεν ξέρω αν μάθατε ότι…

Η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ από την Γερμανία καταγγέλλει για λογοκρισία την διεύθυνση του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Α. Σκυλάκο, η δημοσιογράφος κοινοποιεί στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ-ΠΟΕΣΥ ότι δέχθηκε πιέσεις ώστε να γίνει διαφορετική μετάφραση στις δηλώσεις της καγκελαρίου Μέρκελ και να σβηστεί η λέξη «λιτότητα» από το κείμενο. Ακολουθεί ολόκληρη η κατεγγελλία της δημοσιογράφου:

Η συντάκτρια επιβεβαιώνει τη λογοκρισία του ΑΠΕ

Η δημοσιογράφος Φαίη Καραβίτη με επιστολή της στον πρόεδρο του Αθηναϊκού Πρακτορείου, την οποία κοινοποίησε και στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ – ΠΟΕΣΥ, καταγγέλλει πως δέχτηκε πιέσεις ώστε να γίνει διαφορετική μετάφραση στην ανακοίνωση της καγκελαρίας της Γερμανίας για την επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα και να σβηστεί η λέξη «λιτότητα» από το κείμενο, ώστε να αντικαταστάθηκε από τη λέξη «εξυγίανση».

Στην επιστολή της η Φαίη Καραβίτη επισημαίνει πως ο αρχισυντάκτης του Αθηναϊκού Πρακτορείου Γιάννης Νάνος της μετέφερε τη «δυσαρέσκεια κύκλων της κυβέρνησης» για τον τρόπο με τον οποίο αποδόθηκε η ανακοίνωση της Καγκελαρίας. Πρόκειται για «ξεκάθαρα πολιτική επιλογή και όχι… προσήλωση στη γλωσσική ορθότητα». Μόλις πριν από δύο ημέρες το Αθηναϊκό Πρακτορείο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υποστήριζε πως στο αρχικό κείμενο είχε γίνει «μεταφραστικό λάθος» και αναφερόμενο στις κατηγορίες για λογοκρισία έκανε λόγο για «μυθοπλασία».

Διαβάστε αναλυτικά:

Μάλιστα το Αθηναϊκό Πρακτορείο ενέπλεξε και τη Γερμανική Πρεσβεία στην υπόθεση, καθώς απευθύνθηκε σε αυτήν για την «ακριβή μετάφραση». Σε σχετική ανακοίνωση του Αθηναϊκού Πρακτορείου αναφέρεται πως η Γερμανική Πρεσβεία ανέφερε ότι η «ακριβής μετάφραση» του αρχικού κειμένου έχει ως εξής: «Επιπλέον, η επίσκεψή της αποτελεί μήνυμα ότι η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα επιτυχημένα μέτρα της Ελλάδας στον τομέα της δημοσιονομικής εξυγίανσης».

«H σπουδή της γερμανικής πρεσβείας να εκδώσει διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με το μείζον θέμα της απαράδεκτης κυβερνητικής παρέμβασης στη μετάφραση των δηλώσεων της κ. Μέρκελ, δεν απαντά στις καταγγελίες της ανταποκρίτριας του ΑΠΕ και του Συλλόγου Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών, αλλά, αντίθετα, έστω και εμμέσως, τις επιβεβαιώνει», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:

 «Η παρέμβαση στη μετάφραση των δηλώσεων αρχηγού ξένου κράτους που επισκέπτεται τη χώρα μας αρμόζει μόνο σε καθεστώτα τύπου Μπανανίας. Το ότι η γερμανική πρεσβεία αισθάνεται την ανάγκη να υπερασπιστεί αυτή την τακτική του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η οποία έγινε έπειτα από κυβερνητικές πιέσεις, δείχνει σε τι σημείο έχουν φτάσει από κοινού οι δανειστές και η κυβέρνηση Σαμαρά για να δικαιολογήσουν τα μέτρα λιτότητας και φτωχοποίησης του ελληνικού λαού».

 Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

Προς τον Πρόεδρο Δ.Σ. και Γεν. Διευθυντή ΑΠΕ-ΜΠΕ
κ. Αντώνη Σκυλλάκο
Βερολίνο, 14.4.2014
[…]

[διαβάστε την στην πηγή].


Γιάννης Μιχελάκης: Ένα 500άρικο οι 35 λέξεις: (Jungle Report)

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού HOT DOC ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης λαδώθηκε από τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη για να υποβάλλει ερώτηση στη βουλή κατά του αντίπαλου επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη.

Αυτό αποκαλύφθηκε μέσα από το υλικό του Αναστάσιου Πάλλη που κατασχέθηκε από τις αρχές στην έρευνα που διεξήγαγαν στο σπίτι του, αλλά και από την κατάθεση του ανθρώπου που μετέφερε τα λεφτά στον Μιχελάκη. Για το εν λόγω περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία όμως αντί να πάει στη βουλή για να ψηφιστεί η άρση της βουλευτικής ασυλίας του Μιχελάκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου την κρατούσε επί μήνες κρυμμένη στα συρτάρια του. Και πριν μερικές μέρες, παρανόμως, έστειλε τη δικογραφία πάλι πίσω στη δεξιά και θρήσκα Δικαιοσύνη.

Την ερώτηση-παραγγελιά που έκανε στη βουλή ο Γιάννης Μιχελάκης για λογαριασμό του Αναστάσιου Πάλλη μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ. Για την ερώτηση αυτή εισέπραξε από τον επιχειρηματία 7.000 ευρώ


Τελικά ο Άδωνις φώναζε το ναζιστικό σύνθημα για τη Βόρεια Ήπειρο  (Jungle Report)

Τελικά ο Άδωνις Γεωργιάδης πήρε πίσω τα περί πλαστότητας του βίντεο που τον εμφάνιζε να φωνάζει το ναζιστικό σύνθημα «θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη» και ανέβασε στο youtube ένα βίντεο από την ίδια εκδήλωση, αλλά από άλλη κάμερα λήψης, στο οποίο δεν φαίνεται μεν αλλά ακούγεται καθαρά από το μικρόφωνο να φωνάζει μαζί με τους οπαδούς του «Θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη – Βόρειος Ήπειρος γη ελληνική».

[…] Στην ίδια εκδήλωση, μάλιστα, άλλος ένας που απολάμβανε και ευχαριστιόταν αυτό το σύνθημα ήταν και ο Μπάμπης Καραθάνος. Ο οποίος μάλιστα είπε ότι το σύνθημα αυτό ήταν της «Εθνικής Νεολαίας Β. Ηπείρου». Ναι, όντως, το «Βόρειος Ήπειρος γη ελληνική» ήταν της ΕΝΒΗ, αλλά το «θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη» δεν μας λέει τίνος σύνθημα ήταν.
[…]

 Ο Μπάμπης Καραθάνος είχε αποχωρήσει τότε από το ΛΑ.Ο.Σ. και σήμερα είναι διορισμένος σύμβουλος του Άδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας. Κυβέρνηση Σαμαρά γαρ. Το πιο αστείο απ’ όλα, όμως, είναι ότι ο Ά.Γεωργιάδης ανέβασε το βίντεο για να αποδείξει την αθωότητά του. Ήταν, λέει, «για τη Βόρεια Ήπειρο και όχι των ναζί», λες και το ένα αποκλείει το άλλο. Αλλά αφού είναι έτσι, τότε να του προτείνουμε κι εμείς μερικά συνθήματα για τη Βόρεια Ήπειρο, που θα μπορεί να φωνάζει άφοβα μαζί με το Μπάμπη Καραθάνο στις πατριωτικές εκδηλώσεις του υπουργείου Υγείας:
  • «Χάιλ Βόρεια Ήπειρο – Χάιλ, ζιγκ χάιλ»

  • «Ο παππούς μου ήταν στα SS – Εκεί στη Βόρεια Ήπειρο με πλουμιστές στολές»

  • «Αίμα τιμή, Βόρεια Ήπειρος γη ελληνική»

Όσο για τη μουσική υπόκρουση, προτείνουμε το παραδοσιακό βορειοηπειρώτικο «Erika». […]


Μερικά άλλα σκάνδαλα:

Και μερικά πρόσφατα διεθνή σκάνδαλα:


ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Ξεκίνησα αυτό το ποστ με την ελπίδα να συμπεριλάβω εδώ ΟΛΑ τα σημαντικά σκάνδαλα  του μήνα, μέχρι σήμερα (18 Απριλίου), αλλά… δεν τα κατάφερα. Συνεχώς ανακαλύπτω καινούργια. Δυστυχώς, περάσαμε στην εποχή που η απλή απαρίθμηση σκανδάλων έγινε σκληρή δουλειά, που… όχι μόνο δεν τελειώνει αλλά και προστίθενται νέα σκάνδαλα στην (on-line-) ειδησεογραφία πριν τελειώσει η καταγραφή όσων έχουν ήδη βγει στο φώς. Γι’ αυτό, ελπίζω να επανέλθω.

Αλλά εσείς… πριν φύγετε, δείτε οπωσδήποτε το εξής σύντομο βίντεο, με τις προειδοποιήσεις του Γιώργου Δελαστίκ (στιγμιότυπο της πλήρους συνέντευξής του ΕΔΩ).

Γ. Δελαστίκ: Ετοιμάζουν σχέδιο εγκλωβισμού κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Enhanced by Zemanta
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s