Σαμπιχά Σουλεϊμάν: Δάκτυλος του Δικτύου 21 ή Ακτιβίστρια Πασιονάρια; (αναδημοσίευση) + video με Σταύρο Λυγερό

Ετοιμάζω αναλυτικό άρθρο για το ίδιο θέμα, που… αργεί να τελειώσει. Στο μεταξύ, αναδημοσιεύω από το blog medousa ένα εξαιρετικό άρθρο (21-4-2014) προσωπικής μαρτυρίας. Δώστε βάση σε όσα υπογράμμισα με έντονα και/ή κόκκινα γράμματα, ιδίως στην εξής παράγραφο, που επαναλαμβάνω κι εδώ, αντί εισαγωγής:

…Όμως το γεγονός ότι η Σαμπιχά δεν είναι κελεπούρι ή δεν είναι φωστήρας, δεν την κατατάσσει στην ακροδεξιά ή τους φίλους του Δικτύου 21- κατηγορία η οποία γνωρίζω παρεμπιπτόντως πώς ακριβώς προέκυψε και εντάσσεται στη φαιδρότητα. Η Σαμπιχά είναι Ρομά. Μιλάει και εκπροσωπεί Ρομά. Όσο ζούσα στην Αλεξανδρούπολη, χάρη στα σχολεία που ιδρύθηκαν από τις δικές της πιέσεις και το σχεδιασμό του Υπ. Εξ. αποφοίτησαν για πρώτη φορά παιδιά Ρομά από το Λύκειο. Μειώθηκε δραστικά η σχολική εγκατάλειψη, οι γυναίκες του καταυλισμού οργανώθηκαν και απέκτησαν έσοδα για πρώτη φορά από το πλέξιμο καλαθιών.

UPDATE: Ας θυμηθούμε κι αυτό εδώ, ένα χρόνο πριν (Μάιος 2013):


ΣουλεΪμάν Σαμπιχά

Σαμπιχά Σουλεϊμάν: Δάκτυλος του Δικτύου 21 ή Ακτιβίστρια Πασιονάρια;

Μεγάλη φασαρία έχει δημιουργηθεί από όταν ανακοινώθηκε το όνομα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Η Σαμπιχά είναι Ρομά της Ξάνθης, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως Ελληνίδα και η οποία έχει γίνει γνωστή για τη συμβολή της στην κατασκευή σχολείων στον καταυλισμό του Δροσερού για την εκμάθηση ελληνικών από τα παιδιά Ρομά της περιοχής, την ίδρυση Συλλόγου Γυναικών και άλλες παρεμφερείς δράσεις.

Η επιλογή της για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε ατελείωτη γκρίνια από διάφορες πλευρές και στη συγγραφή διαφόρων περισπούδαστων άρθρων από ανθρώπους που είτε δεν έχουν πατήσει το πόδι τους ποτέ στη βόρειο Ελλάδα, είτε δεν έχουν την παραμικρή κατανόηση διεθνών σχέσεων και πολιτικών επιστημών.

Οι αντιρρήσεις είναι δύο τύπων και πηγών. Από τη μία είναι αυτές οι αντιρρήσεις που κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να μας απασχολούν περισσότερο και προέρχονται από το Τουρκικό Προξενείο στην Ξάνθη (και τα φερέφωνα του που διατρέχουν όλους τους χώρους). Εδώ λοιπόν συναντάμε σθεναρή αντίσταση από τους Τούρκους εθνικιστές και εθνικόφρονες που επιθυμούν να λύνουν και να δένουν μεταξύ των μειονοτήτων της βορείου Ελλάδας. Στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εντοπίζονται τουλάχιστον τρεις κύριες μειονότητες, μία εκ των οποίων είναι η πλέον ελέγξιμη από το Τουρκικό Προξενείο. Πρόκειται για τη μουσουλμανική μειονότητα που οι Τούρκοι θέλουν να ονομαστεί τουρκική μειονότητα, ενώ είναι σαφές ότι πρόκειται για πληθυσμό τουλάχιστον 3ης γενιάς και συνεπώς Έλληνες πολίτες με ελληνικές ταυτότητες όπως όλοι μας. Η Τουρκία παίζει πολιτικά παιχνίδια χρηματοδοτώντας τους αρχηγούς τους, που από την εμπειρία μου στην Αλεξανδρούπολη έχουν εξουσίες απόλυτου άρχοντα, και χρησιμοποιώντας τους ως μοχλό πίεσης. Ένας από τους στόχους της Τουρκίας είναι η ενσωμάτωση σε αυτούς των Ρομά, που είναι ένα κράμα θρησκειών ανάλογα την περιοχή κ την οικογενεία κ με αντίστοιχα μπερδεμένες τελετές (αρχικά έγραφα οτι ειναι κυρίως Χριστιανοί- παγανιστές αλλά ας είμαι ορθότερη και σαφέστερη) και οι οποίοι μιλούν την δική τους γλώσσα ή ελληνικά και όχι τούρκικα. Το ελληνικό κράτος αδρανώντας για μεγάλο χρονικό διάστημα άφηνε το Τουρκικό Προξενείο να πράττει κατά το δοκούν μέχρι που κάποτε το Υπ. Εξωτερικών ξύπνησε χάρη σε έναν (αριστερό εκτιμώ) διπλωμάτη επί κυβέρνησης Καραμανλή. Τότε λοιπόν επιλέχθηκε η Σαμπιχά Σουλεϊμαν η οποία ήδη παρουσίαζε κάποια δράση εντός του καταυλισμού για να σηκώσει το δύσκολο ομολογουμένως θέμα και να χτιστούν επιτέλους παιδικοί σταθμοί και σχολεία για τους Ρομά στην Ξάνθη. Ανάλογες ενέργειες έγιναν και στην Αλεξανδρούπολη, στις οποίες και συμμετείχα, στα νηπιαγωγεία εντός του καταυλισμού για πάνω από ένα χρόνο, με γνώμονα την αναβάθμιση της ζωής των Ρομά, κάτι που όντως συνέβη.

Η δεύτερη πηγή γκρίνιας προέρχεται από ανθρώπους που εγώ νιώθω ότι είναι βασιλικότεροι του βασιλέως. Ναι, η Σαμπιχά Σουλεϊμάν δεν είναι κελεπούρι, όπως κανένας μειονοτικός δεν είναι κελεπούρι διότι έχουν συμφέροντα και λειτουργούν περίπου σαν τοπικοί αρχηγοί φυλής. Από την εμπειρία μου στην Αλεξανδρούπολη, η φτώχεια, η ανέχεια, η έλλειψη παιδείας είναι τέτοια που δεν υπάρχει αδιάφθορος τοπικός παράγοντας. Οι Έλληνες δήμαρχοι της Αλεξανδρούπολης μοίραζαν στους Ρομά μπριζόλες για να εξασφαλίσουν την ψήφο τους στις δημοτικές εκλογές. Είναι πολύ εύκολο ο μεγάλος πληθυσμός των μουσουλμάνων ή των Ρομά να χειραγωγηθεί. Και ναι, η Σαμπιχά Σουλεϊμάν δεν είναι φωστήρας γιατί πάρα πολλές από τις δράσεις και τις κινήσεις της έχουν σχεδιαστεί και χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών με γνώμονα το συμφέρον της Ελλάδας που εν προκειμένω συνέπιπτε με το συμφέρον του πληθυσμού των Ρομά οι οποίοι όχι, ΔΕΝ ταυτίζονται με τους Τουρκογενείς ή Τουρκόφωνους ή όσους αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι και προσπαθούν διακαώς να καπελώσουν τους Ρομά.

Όμως το γεγονός ότι η Σαμπιχά δεν είναι κελεπούρι ή δεν είναι φωστήρας, δεν την κατατάσσει στην ακροδεξιά ή τους φίλους του Δικτύου 21- κατηγορία η οποία γνωρίζω παρεμπιπτόντως πώς ακριβώς προέκυψε και εντάσσεται στη φαιδρότητα. Η Σαμπιχά είναι Ρομά. Μιλάει και εκπροσωπεί Ρομά. Όσο ζούσα στην Αλεξανδρούπολη, χάρη στα σχολεία που ιδρύθηκαν από τις δικές της πιέσεις και το σχεδιασμό του Υπ. Εξ. αποφοίτησαν για πρώτη φορά παιδιά Ρομά από το Λύκειο. Μειώθηκε δραστικά η σχολική εγκατάλειψη, οι γυναίκες του καταυλισμού οργανώθηκαν και απέκτησαν έσοδα για πρώτη φορά από το πλέξιμο καλαθιών.

Μπορούμε να σταυρώσουμε τη Σαμπιχά γιατί συνεργάστηκε με την ελληνική δεξιά, αν θέλουμε να βγάλουμε τα αριστερόμετρα αλλά αυτή είναι μια αστεία και επικίνδυνη προσέγγιση. Δεν είναι σοβαροί όσοι ισχυρίζονται ότι μια γυναίκα Ρομά που εν τέλει η ανάμειξη της είναι στην κατασκευή σχολείων και τον εμβολιασμό του πληθυσμού, όσο διαπλεκόμενη και αν υποθέσουμε ότι είναι, θεωρείται ακροδεξιά γιατί επιθυμεί η μειονότητα των Ρομά να μην ταυτίζεται με την μουσουλμανική μειονότητα ή τους τουρκογενείς ή τουρκόφωνους ή όσους προσδιορίζονται ως Τούρκοι. Από τις ενέργειες της, ο πληθυσμός των ρομά μόνο ωφελήθηκε. Από τις ενέργειες της επίσης ωφελήθηκε η Ελλάδα. Όμως είναι υποχρέωση του ελληνικού κράτους να παρέχει εκπαίδευση σε αυτά τα παιδιά που υφίστανται ρατσισμό όταν προσπαθούν να εγγραφούν, επειδή το επιθυμούν, σε ελληνικά σχολεία. Ενδεικτικά αναφέρω ότι στα σχολεία της Αλεξανδρούπολης οι διευθυντές τηρούσαν μια άτυπη ποσόστωση και δεχόντουσαν έως 2-3 παιδιά ρομά ανά τάξη για να μην αλλοιώνεται η ομοιογένεια (sic), σπρώχνοντας τα υπόλοιπα στο μειονοτικό σχολείο που υποχρεωτικά έκαναν τα μαθήματα στα τούρκικα τα οποία ΔΕΝ μιλούσαν. Υπήρξα πολλάκις αυτήκοος μάρτυρας.

Σαμπιχά Σουλεϊμάν: δάκτυλος του Δικτύου 21 ή Ακτιβίστρια Πασιονάρια; 
Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Η Ελλάδα έπραξε το αυτονόητο εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις της απέναντι στο διεθνές δίκαιο και το ηθικά σωστό στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα της Σαμπιχά. Η μόνη δυσαρεστημένη είναι η Τουρκία. Ακριβώς επειδή η πραγματικότητα των μειονοτήτων είναι πολύ σύνθετη, συνιστώ ψυχραιμία, με όσες περιορισμένες σίγουρα γνώσεις και εμπειρία διαθέτω.

[τέλος άρθρου]


Τώρα… αν και δεν είμαι της «πατριωτικής» σχολής, ούτε υιοθετώ τον αδόκιμο όρο «εθνομηδενισμός», παραθέτω ένα βίντεο [που έγραψα] με όσα είπε για το ίδιο θέμα ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός στο κανάλι action24. Στο ίδιο βίντεο, θα δείτε και μία προσπάθεια του [υποψήφιου] ευρω-βουλευτή Νίκου Χουντή να του απαντήσει. Δυστυχώς, ο (πολύ συμπαθής κατά τα άλλα) ευρω-βουλευτής δυσκολεύτηκε πολύ και (λυπάμαι αλλά…) δεν τα κατάφερε:


Δείτε επίσης:

(απόσπασμα άρθρου που ετοιμάζω)

«…Αυτή εδώ η παράγραφος ενός ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΥ άρθρου της Αυγής σηκώνει μήνυση για βαρύτατη συκοφαντική δυσφήμηση [σε βάρος της Σαμπιχά] και αγωγή για αποζημίωση 500.000 ευρώ. Λέει:

«Το ερώτημα είναι: ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να συμπεριφερθεί με την αραχνιασμένη νοοτροπία της ΕΥΠ και να υποβάλει στον ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν λάθρα, την υποψηφιότητα μιας μουσουλμάνας – Ρομά, που έχει υιοθετηθεί εδώ και χρόνια από την ελληνική Ακροδεξιά; Είναι προφανές ότι η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, καλή τη πίστει, παρασύρθηκε και τώρα αποκαθιστά, με κάποιο πολιτικό κόστος όμως. Ωστόσο η προγραμματική ωρίμανση του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνεται στα κρυφά και, δυστυχώς, χωρίς πολιτικό κόστος, το οποίο θα αποδειχθεί ασύγκριτα μικρότερο από την επιμονή σε μια επιλογή που προσέβαλλε τις αξίες της Αριστεράς και την αντίληψη περί της δημοκρατικής κοινωνίας και χώρας.«.

-ΤΙ λες, ρε φίλε???

(ΠΟΙΟΣ τόγραψε, αυτό το έκτρωμα?)

Λοιπόν… Εγώ θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις εκλογές. Και θα ΑΠΑΙΤΗΣΩ να γίνω και μέλος του κόμματος…

…Για να μπορώ να σας ΤΗ ΛΕΩ όταν κάνετε ΤΟΣΟ χοντρές μαλακίες, σύντροφοι!  😦

«…μιας μουσουλμάνας – Ρομά, που έχει υιοθετηθεί εδώ και χρόνια από την ελληνική Ακροδεξιά» !!!!!!!

 • ΕΤΣΙ, ΤΟΣΟ εύκολα πιστέψατε τις ΦΗΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ? Αφού υπάρχουν πια ΕΠΩΝΥΜΕΣ και ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ μαρτυρίες ότι είναι ψευδείς
Enhanced by Zemanta

6 comments

 1. Σχόλιό μου στο ποστ του Ακη Γαβριηλίδη
  http://nomadicuniversality.wordpress.com/2014/04/22/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CF%80/#comment-904

  (παραλείποντας εισαγωγικές αβρότητες,κλπ.)
  […]

  1) Διαφωνώ επί της ουσίας. Η Σαμπιχά ΔΕΝ δίνει τέτοιες εντυπώσεις σε αλλεπάλληλα βίντεο όπου εμφανίστηκε δημόσια, τα οποία παρακολούθησα πρόσφατα. Αντίθετα, το βλέμμα της και ο τόνος της φωνής της κλπ. δείχνουν προσωπικότητα αγέρωχη, θαραλέα και «ψημένη» στην αμεσότητα του διαλόγου με τον Αλλο, κλπ. κλπ.

  2) Διαφωνώ και με το χαρακτηρισμό επισκέπτριας σαν «έμμισθο όργανο» (προφανώς του κράτους κλπ.) Αυτά θάπρεπε νάχουν ξεπεραστεί. Είναι το ίδιο λανθασμένα με τον (αντίστροφο) χαρακτηρισμό «υπάλληλοι του Σόρος» (που εκτοξεύουν ακροδεξιοί, κάνοντας λανθασμένες συνεπαγωγές)., Επίσης δεν είδα ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ότι και η Σαμπιχά «τα παίρνει» ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ από το κράτος ή την ΕΥΠ (εκτός αν εννοείτε τίμια αμοιβή της για δράσεις υπέρ των Ρο+μά).

  3) Κατανοώ ότι κάτι δεν πάει καλά με την επιθετικότητα της Σαμπιχά απέναντι στο μεγαλύτερο μέρος της μειονότητας (όπως κατανοώ πολλά άλλα μετά από εκτενείς έρευνες)… κατανοώ και τον τρόπο που τη ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ το ελληνικό Υπ.Εξ. κλπ.

  …αλλά θα κλείσω με μία παραπομπή σε απόσπασμα άρθρου του κ. Τσιτσελίκη (προέδρου της ΕΕΔΑ) που οι αναφορές του στη Σαμπιχά είναι πολύ πιο κόσμιες και πιο αντικειμενικές από άλλες, αναγνωρίζοντας και την αξία της, κάτι που δεν έγινε καθόλου εδώ, όπως φάνηκε.

  Δίνει καθαρότερη εικόνα κι είναι μακράν καλύτερο της προσέγγισης Χριστόπουλου, ή τις λάσπες από κάποια μέλη της Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ είδα μικρή (έστω) αναγνώριση της προσφοράς της Σαμπιχά από κάποιον… ριζικά διαφωνούντα (προφανώς) με την υποψηφιότητά της, και χωρίς λάσπη για «ακροδεξιά διασύνδεσή της». Λέει, συγκεκριμμένα,

  http://www.efsyn.gr/?p=192184

  «…Στο Δροσερό της Ξάνθης η παρέμβαση του υπ. Εξωτερικών ασκήθηκε έντονα κατά τη δεκαετία του 2000. Χρηματοδότησε και πέτυχε τη συμμετοχή των γυναικών σε ένα φάσμα δραστηριοτήτων, πολλά παιδιά έμαθαν γράμματα, άνθρωποι έφαγαν ένα πιάτο φαγητό. Σε αυτό κεντρικό ρόλο έπαιξε ο σύλλογος Ελπίδα και η Σαμπιχά Σουλεϊμάν, ικανή και δραστήρια γυναίκα, που ξεπέρασε τους ασφυκτικούς περιορισμούς του οικισμού της και πρόσφερε πολλά. Θα έλεγε κανείς, λοιπόν, υπάρχει κάτι μεμπτό σε αυτό; Η απάντηση δεν είναι απλή. Ο σκοπός ασφαλώς είναι θεμιτός. Οι ανάγκες υπαρκτές και επείγουσες.

  Ομως: το υπ. Εξωτερικών έστησε ευκαιριακές και παράλληλες δομές εκπαίδευσης, κοινωνικής πρόνοιας και απασχόλησης. Χωρίς οι δομές αυτές να προέρχονται και να χρηματοδοτούνται από τα αρμόδια υπουργεία και αρχές. Παρακάμπτοντας τις διαδικασίες έγκρισης και ελέγχου των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ο τρόπος ήταν απλός. Μέσα από τη χρήση των μυστικών κονδυλίων, τα οποία παρέχονται εκτός κοινοβουλευτικού ελέγχου και χωρίς την απόδοση λογαριασμού. Και το χειρότερο: χωρίς τη διασφάλιση της συνέχισης των ευεργετικών μέτρων για τον πληθυσμό, ούτε τη διασφάλιση της κοινωνικής συναίνεσης και σύμπραξης σε πρακτικές που αφορούν τους αποδέκτες τους.

  Το μοντέλο τέτοιας παρέμβασης –που εφαρμόζεται σε πολλές άλλες περιπτώσεις στην μειονοτική Θράκη, από το τουρκικό προξενείο (ο μεγαλύτερος εργοδότης της περιοχής, όπως λέγεται), από το ελληνικό υπ. Εξωτερικών, και ενίοτε από ιδιώτες (!)- είναι διπλά βλαπτικό » […]

  (έβαλα έντονα γράμματα στα σημαντικότερα κατ’ εμέ).

  Οπως βλέπετε το μόνο μεμπτό που βρίσκει ο κ. Τσιτσελίκης στην ίδια τη Σαμπιχά, ΔΕΝ είναι η…προσωπική της έκφραση κριτικής κατά των εθνοτικά Τούρκων μειονοτικών (κάτι που _συζητιέται_, διότι… ζούμε στην εποχή του ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ και ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ γιατί θάπρεπε να ενοχλεί ΤΟΟΟΣΟ πολύ…) αλλά… οι [άσχετες με την Σαμπιχά] «αμαρτίες» του Υπ.Εξ., (πίο συγκεκριμμένα το ότι το Υπ.Εξ. χρησιμοποίησε μυστικά κονδύλια).

  Και μάλιστα… τις ΙΔΙΕΣ ακριβώς «αμαρτίες» του Υπ.Εξ, ο κ. Τσιτσελίκης παραδέχεται ότι διαπράττει το Τουρκικό Προξενείο, καθώς και ιδιώτες.

  Κατόπιν τούτου, αποχωρώ συνιστώντας ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ και… ΟΧΙ άλλη λάσπη! 🙂
  _____

  Υ.Γ. Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες (που συκοφαντούν ή χαντακώνουν ή προφυλλάσσουν _πρόσωπα_).
  Περισσότερες λεπτομέρειες έγραψα και γράφω στο δικό μου μπλογκ (κλικ στο ψευδώνυμο αρκεί)

  Υ.Γ.2 Χάρη συμφωνώ μαζί σου.

  Υ.Γ.3 Υπάρχει καταγραφή σε βίντεο εμφανίσεων της Σαμπιχά στις περιβόητες εκείνες διεθνείς συνεδριάσεις όπως αυτή που εξιστορεί το ποστ? Θα ήμουν ευγνώμων για κάποια βοήθεια σ’ αυτό.

  Χαιρετώ.

  _____________________________________________

 2. Κάποιος… #%^#%^&#% έγραψε μπλογκ-ποστ που με κατονομάζει.
  http://enosy.blogspot.gr/2014/04/blog-post_26.html

  Του άφησα σχόλιο:

  ΠΟΙΟΣ υπογράφει το παρόν άρθρο?

  Ακου κάτι ρε φίλε.
  Το έθνος τόχω απολύτως και εντελώς χεσμένο.
  Και κάτι γεννημένους ψεύτες και συκοφάντες επίσης.

  Λες στην αρχή

  Παρουσιάζουμε ενδεικτικά δυο περιπτώσεις σχετικές με αυτό το θέμα, που προκαλούν γέλιο από την εναγώνια προσπάθεια των εκφραστών τους να υπερασπιστούν τα “ιερά και όσια” του ελληνικού έθνους

  Λοιπόν…
  To αρθράκι σου εδώ, το διάβασα ΠΟΛΥ βιαστικά κι αυτό γιατί τις… ληγμένες μαλακίες του Μπογιόπουλου ΗΔΗ τις διάβασα.

  Πες μου μόνο φίλε αν γράφεις _σοβαρά_ ότι ΕΓΩ ειδικά κάνω «εναγώνια προσπάθεια» να «υπερασπιστώ τα “ιερά και όσια” του ελληνικού έθνους».

  Διότι… ΑΝ έγραψες ΤΟΣΟ μεγάλη μπούρδα για μένα, τότε… Θέλω να την κάνω βίντεο, να την αποθανατίσω για να… γελάω τα επόμενα 10 χρόνια με τους φίλους μου.

  Φιλάκια.

  Υ.Γ. Γαμώ το έθνος ΚΑΙ τον κάλο στο κεφάλι σου.
  Για περαιτέρω θα επανέλθω.

 3. Κι άλλο σχόλιό μου στην…μπουρδολογία του ΕΟΣ (αναμένει έγκριση)
  http://enosy.blogspot.gr/2014/04/blog-post_26.html

  Αυτό εδώ, ΤΙ το ήθελες?

  Ο ισχυρισμός ότι “οι γυναίκες του καταυλισμού οργανώθηκαν και απέκτησαν έσοδα για πρώτη φορά από το πλέξιμο καλαθιών”, μόνον γέλια μπορεί να προκαλέσει! Τα καλάθια που έφτιαχναν πριν, τι τα έκαναν; τα χάριζαν και δεν τα πουλούσαν; Η μήπως τώρα, με την αμέριστη “εκπαιδευτική” βοήθεια του Υπ. Εξ. διδάχτηκαν την παραδοσιακή τέχνη του πλεξίματος καλαθιών;

  Αυτό τον «ισχυρισμό» (που παραθέτεις) τον έκανε η Σοφία (=αυτόπτης μάρτυς) στο μπλογκ της κι εσύ την πήρες από το δικό μου άρθρο (που την παραθέτει), ή κι από το δικό της (το ίδιο κάνει).

  ΟΚ?

  χμ…

  Πες μας λοιπόν…
  -ΠΟΙΟΣ από εμάς [η Σοφία ή εγώ], διακατέχεται από… «εναγώνια προσπάθεια» να σώσει «τα όσια και τα ιερά του έθνους» (ΧΑΧΑΧΑ)?

  [με αποδεικτικό στοιχείο αυτή τη φράση -ισχυρισμό»? -χεχε]

  Εεεεε… Καλά ρε φίλε.

  ΠΑΣ καλά?

  Εδώ ο Τσιτσελίκης, πρόεδρος του ΕΕΔΑ (όπου αντιπρόεδρος είναι ο Χριστόπουλος) αναγνωρίζει στα θετικά της Σαμπιχά ότι πρόσφερε ΠΟΛΥ περισσότερα.

  https://omadeon.wordpress.com/2014/04/25/sabiha-suleiman-2/#comment-123235

  OK?

  Αντε πήγαινε πες τώρα ΚΑΙ στον Τσιτσελίκη ότι… «εναγωνίως υπερασπίζεται τα όσια και τα ιερά του έθνους»
  :-)))
  ΧΑΑ ΧΑΑΑ ΧΑΑΑΑ…

  Υ.Γ. Λέω να σου φέρω εδώ τη μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια Αννα Γούλα, να… τραγουδήσει τα ιερά και όσια του έθνους.
  Γουστάρεις?

  • (κι άλλα σχόλιά μου στην ΕΟΣ)

   1)

   Πάμε ξανά…

   λες

   Ο ισχυρισμός ότι “οι γυναίκες του καταυλισμού οργανώθηκαν και απέκτησαν έσοδα για πρώτη φορά από το πλέξιμο καλαθιών”, μόνον γέλια μπορεί να προκαλέσει! Τα καλάθια που έφτιαχναν πριν, τι τα έκαναν; τα χάριζαν και δεν τα πουλούσαν;

   -Και…ΠΟΥ το ξέρεις, εσύ, ΤΙ έκαναν ΠΡΙΝ?

   Μπορεί π.χ. να παρασκεύαζαν…μαγικά φίλτρα, άνευ εμπορικής αξίας.

   Ισως και ληγμένα…

   Εσύ…ΤΙ πίνεις και δεν μας δίνεις?
   🙂 🙂

   _____________

   2)

   Οσο για τον Μπογιόπουλο…
   το άρθρο του είναι ληγμένο (εδώ και δεκαετίες) όπως κι ο σταλινισμός του.

   Πες του να μελετήσει την Ελλη Παππά (γυναίκα του Μπελογιάννη και μεγάλη θεωρητικό)

   Δικτατορία του προλεταριάτου ή του κόμματος: Έλλη Παππά

   και να πάψει να ανήκει στο Ενδοξο Εθνος του… Τουμπεκιστάν.

   γαβ-γαβ
   Φιλάκια στο…μπόγια.

 4. ΟΛΑ τα σχόλιά μου στην ΕΟΣ δημοσιεύτηκαν:

  http://enosy.blogspot.com/2014/04/blog-post_26.html?showComment=1398599203927#c2882960810897799405

  ________________

  Στο μεταξύ, άρθρο-βόμβα του Στέλιου Ελληνιάδη

  Μια τσιγγάνα στον Σύριζα παραλίγο!

  http://vathikokkino.com/2014/04/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%B3%CE%AC%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B3%CE%BF/

  […]

  …Εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει πόσο ωφέλησε τους τσιγγάνους η δημαγωγία και το ρουσφέτι της ρατσιστικής Δεξιάς. Αλλά εάν είναι δύσκολη η ζωή για τους τσιγγάνους της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης που τους κόβουν ακόμα και το ρεύμα, είναι ακόμα πιο δύσκολη η ζωή για τους τσιγγάνους της επαρχίας. που έχασαν τις περισσότερες από τις δουλειές που έκαναν στα χωράφια με την πλημμύρα των μεταναστών και την τεχνητή κρίση των Μνημονίων.

  Και ιδιαζόντως δύσκολη για τους τσιγγάνους της Θράκης που έχουν το στίγμα του «τουρκόγυφτου» επειδή είναι μουσουλμάνοι σε αντίθεση με τους εκχριστιανισμένους τσιγγάνους που είναι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων. Αυτοί υπέστησαν όλους τους πρόσθετους περιορισμούς που η πολιτεία εφάρμοσε για τη μειονότητα της Θράκης, με τις απαγορεύσεις μετακινήσεων, οικοδόμησης, οδήγησης κ.λπ. Και τώρα γίνεται πια εντελώς φανερό, δεδηλωμένο, ότι μερίδα του «προοδευτικού κόσμου», που παίζει με τους όρους των διακρατικών συμφωνιών και ισορροπιών, συναινεί σ” αυτό τον αποκλεισμό, που είναι πλέον update και δεν πρέπει να διαταραχτεί! Δηλαδή, μια «ισονομία-ισοπολιτεία», που καταδικάζει επ” άπειρον τους τσιγγάνους της Θράκης να παραμείνουν «τουρκόγυφτοι»!

  Περίπτωση Σαμπιχά

  Εάν η Σαμπιχά Σουλεϊμάν είναι πράκτορας της CIA, στο πυρ το εξώτερον. Αλλά αυτό πρέπει, πριν το υπονοήσει κανείς, να αποδειχτεί με ατράνταχτα ντοκουμέντα, αλλιώς είναι εφάμιλλο των κατηγορών που έστελναν τους κομμουνιστές στα εκτελεστικά αποσπάσματα σαν Εαμοβούλγαρους. Εάν η Σαμπιχά, η κάθε Σαμπιχά, δεν τραβηχτεί με τους προέδρους, τους υπουργούς και κάθε παράγοντα από τον οποίο μπορεί να αποσπάσει μια βοήθεια, μια στήριξη, έστω μια υπόσχεση για την βελτίωση των όρων ζωής μιας από τις πιο παραπεταμένες κοινότητες των Βαλκανίων με ποιους θα συνδιαλλαχτεί; Μόνο με τους πανεπιστημιακούς που ζούνε τα προβλήματα των «κατώτερων» μέσα από μια εικονική πραγματικότητα και εκδίδουν πιστοποιητικά ορθοφροσύνης ή με τις κομματικές οργανώσεις της Αριστεράς που αλλού τυρβάζουν;

  Φωτογραφίες με τον Παπούλια τον οποίο συνόδευσα στα χωριά της Αζοφικής Θάλασσας προσπαθώντας να αποσπάσω κάποια υποστήριξη του στα ζωτικής φύσης ζητήματα του Ελληνισμού, έχω κι εγώ. Στο γραφείο του Εμφιετζόγλου έχω επίσης πάει μαζί με την πρόεδρο των Ελλήνων της Ουκρανίας για να τον πιέσουμε να τελειώσει την ανέγερση του Πολιτιστικού Κέντρου που είχε παραχωρήσει στην κοινότητα των Ελλήνων της Μαριούπολης και να καταβάλει τις αμοιβές μερικών εντόπιων δασκάλων της ελληνικής γλώσσας. Με τον Φαήλο Κρανιδιώτη έχω βγει στην τηλεόραση δύο φορές και, επιπλέον, μιλάω τούρκικα. Και λοιπόν;

  Οι τσιγγάνοι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, και ειδικά αυτοί των απομονωμένων περιοχών της Θράκης, οι «τουρκόγυφτοι», τρώνε τώρα και την αριστερή μούντζα, γιατί άθελά τους μπλέχτηκαν στους μηχανισμούς που χρησιμοποιούν τους ανθρώπους για να κάνουν τη δουλειά τους. Κι όταν θέλουν να τους ξεφορτωθούν, εμφανίζονται πρόθυμοι κουτσομπόληδες για να ρίξουν την απαραίτητη λάσπη στα θύματα, για να δικαιολογήσουν και να εξωραΐσουν την απρέπεια. Κάθονται στα λάπτοπ με ένα ποτήρι κρασί ή ένα φλιτζάνι καπουτσίνο και εξαπολύουν μύδρους, φήμες και στομφώδεις δηλώσεις εναντίον μιας φωνής των «νταλίτ», της κατώτερης κάστας της ελληνικής κοινωνίας, των «ανέγγιχτων» που όταν τους βλέπουν οι ευυπόληπτοι πολίτες αλλάζουν πεζοδρόμιο.

  Άμα δεν βάζεις τους πονεμένους, αδικημένους, διωκόμενους και απόκληρους πάνω από τον εαυτό σου και πάνω από το σινάφι σου, τι σόι αριστερός είσαι; Αναρωτήθηκε κανείς πώς θα συνεχίσει η Σαμπιχά την προσπάθειά της, στο πουθενά της Θράκης, για να είναι αυτή και οι φίλες και οι γειτόνισσές της μόνο «γύφτισσες» και όχι «τουρκογύφτισσες»; Την παρασύραμε, τη στιγματίσαμε, την απαξιώσαμε και την πετάξαμε στα αζήτητα σαν σκουπίδι. Επειδή δέχτηκε να είναι υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ! Δηλαδή, εδώ γελάμε και κλαίμε, πιο ακροδεξιά δεν θα μπορούσε να είναι «αυτή η κυρία»! Η ανθρωπιστική τραγωδία και το πολιτικό φιάσκο θα κοστίσει πολύ στον ΣΥΡΙΖΑ. Εάν η Σαμπιχά προτάθηκε και ψηφίστηκε για να χρησιμοποιηθεί σαν σφήνα στην «τουρκοκρατία» στη Θράκη, είναι σοβαρό ατόπημα. Αλλά σοβαρότατο λάθος είναι και η αποβολή της χωρίς κανένα άξιο λόγου επιβαρυντικό στοιχείο εναντίον της μέχρι σήμερα, 25 Απριλίου, δύο βδομάδες μετά την ανακήρυξή της ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ. Για να μην πω τίποτα, επί του παρόντος, και για τις «δημοκρατικές διαδικασίες» που ακολουθήθηκαν!

  Μετά συγχωρήσεως, σύντροφοι, αλλά δεν βρίσκω τίποτα αριστερό σ” αυτή την πρακτική, η οποία, μαζί με όλη τη σαβούρα που τη συνοδεύει για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα βγάζοντας στην επιφάνεια κι άλλες πλευρές του κακού μας εαυτού, τραυματίζει την Αριστερά στο πιο ευαίσθητο της σημείο, το ήθος, άνευ του οποίου δεν είμαστε καλύτεροι από τους αντιπάλους μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s