Όσο πληρώνεις το χρέος …μεγαλώνει! (ανακοίνωση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου)

Ημ/νια: 25/04/2014 – Απέναντι σε αυτή την ωμή πραγματικότητα, που ακυρώνει τους κυβερνητικούς διθυράμβους για το πρωτογενές πλεόνασμα, αποτελεί αδήριτη αναγκαιότητα η δημιουργία διεθνούς επιτροπής λογιστικού ελέγχου για την τεκμηρίωση της αναγκαιότητας διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του δημόσιου χρέους, και πριν απ’ όλα των δανείων του Μηχανισμού Στήριξης που αποτελούν άνω του 66% του χρέους, κι επίσης τη νομική και πολιτική θωράκιση κατά μονομερών ενεργειών.

ele-27-9-2015 1-35-15 μμ

logo

Όσο πληρώνεις το χρέος …μεγαλώνει!

    Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία (23.4.2014) για την πορεία του δημόσιου χρέους και του δημοσιονομικού ελλείμματος ξεγυμνώνουν την πολιτική της κυβέρνησης και της Τρόικας. Η άνοδος το 2013 του δημόσιου χρέους στο 175,1% του ΑΕΠ (318,7 δισ. ευρώ) από 148,3% (329,5 δισ. ευρώ) το 2010 και του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 12,7% του ΑΕΠ (23,1 δισ. ευρώ) από 10,9% του ΑΕΠ (24,1 δισ. ευρώ) αποδεικνύουν την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής της αιματηρής λιτότητας να τιθασεύσει το δημόσιο χρέος και να επιφέρει την δημοσιονομική ισορροπία.

Αντίθετα, οι πολιτικές της Τρόικας και των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά πέτυχαν να συνθλίψουν μισθούς και μεροκάματα οδηγώντας τα στα 480 ευρώ, να εκτινάξουν την ανεργία στο πανευρωπαϊκό ρεκόρ του 28%, να επιβάλλουν την μεγαλύτερη ύφεση που έχει καταγραφεί σε καιρό ειρήνης (21%), να στείλουν χιλιάδες νέους στην μετανάστευση, να οδηγήσουν στην αυτοκτονία πάνω από 6.000 συμπολίτες μας και να μετατρέψουν την Ελλάδα σε αποικία χρέους.

Απέναντι σε αυτή την ωμή πραγματικότητα, που ακυρώνει τους κυβερνητικούς διθυράμβους για το πρωτογενές πλεόνασμα, αποτελεί αδήριτη αναγκαιότητα η δημιουργία διεθνούς επιτροπής λογιστικού ελέγχου για την τεκμηρίωση της αναγκαιότητας διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του δημόσιου χρέους, και πριν απ’ όλα των δανείων του Μηχανισμού Στήριξης που αποτελούν άνω του 66% του χρέους, κι επίσης τη νομική και πολιτική θωράκιση κατά μονομερών ενεργειών.

Η Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου ανοίγει την συζήτηση, εν όψει των διεργασιών που ξεκινούν στην ευρωζώνη, με δημόσια εκδήλωση την Τετάρτη 7 Μαΐου, στις 7.00 το απόγευμα, όπου θα συζητηθούν οι πολιτικές, οικονομικές, νομικές, ιστορικές και διεθνείς διαστάσεις μιας αναγκαίας επιλογής.

 

Ομιλητές: 

Σ. Σακοράφα, Λ. Βατικιώτης, Γ. Κατρούγκαλος, Σ. Μαρκέτος και Ε. Τουσέν.

Συντονίζει ο Ά. Χατζηστεφάνου.

[τέλος ανακοίνωσης]


Ενα παλαιότερο video:

Enhanced by Zemanta

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s