Σταυρό σε Κατρούγκαλο, Τόλιο, Ρομπόλη, Σακοράφα. Φόλα στο (ψευτο-)ΚΚΕ !

Για το θέμα της (χαμένης) ψήφου στο ΚΚΕ συνιστώ θερμά το πρόσφατο άρθρο «Το ΚΚΕ μας πουλάει και μείς οι μαλάκες το αγοράζουμε!«, του blog «Για την Κοινωνική Αριστερά», καθώς και το εξαιρετικό, παλαιότερο άρθρο του ίδιου blog (2012) «Ας τελειώνουμε με τις «ονειροφαντασίες». Η Αριστερά δεν μπορεί να «βάλει στο χέρι το ΚΚΕ» γιατί, εδώ και δεκαετίες, έχουν προλάβει και το έχουν ήδη βάλει στο χέρι οι δυνάμεις του Αστικού Καθεστώτος«. Εύχομαι να κατανοήσει περισσότερος κόσμος τα χάλια του (ψευτο-)ΚΚΕ και να μη το ψηφίσει, διότι το μόνο που θα πετύχει μια εκλογική ανάκαμψη του ΚΚΕ, είναι ανάκαμψη της… κυβέρνησης Σαμαρά!

Ε, ναι. Εμπεδώστε το σύντροφοι:

Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ αντί στον ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύει την κυβέρνηση Σαμαρά και τίποτε άλλο! Τα περί δήθεν «ενίσχυσης του λαϊκού κινήματος» (μέσω ψήφου στο ΚΚΕ) είναι μπούρδες ολκής.

 • ΤΙ σημασία έχει, για τη συνεχιζόμενη καταστροφή του λαού μας, αν βάλει το ΚΚΕ 1, 2 ή 3 παραπάνω βουλευτές στην Ευρωβουλή (ή και στη ντόπια Βουλή);
 • Καμμία σημασία, απολύτως!
 • Σημασία έχει, να πέσει η κυβέρνηση. Και στη θέση της να μπούν κάποιοι που… παρά τα (όποια) ελαττώματα ή συμβιβασμούς τους, έχουν θέληση να σταματήσουν, έστω και στοιχειωδώς τις λαοκτόνες πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης (και κάποια πιθανότητα να πετύχουν, έστω και ελάχιστα, έστω και αποκαθιστώντας στοιχειώδη δημοκρατικά, συνταγματικά και εργασιακά δικαιώματα).

koutsoumpas_kyrioulis1

 • Θέλετε να ψηφίσετε ΚΚΕ? OK, ψηφίστε το, αλλά… μόνο αν δεν επρόκειτο ποτέ, έτσι κι αλλοιώς, να ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ οποιοδήποτε άλλο αριστερό κόμμα).Μόνο τότε, δεν θα έχει ολέθριες πολιτικές συνέπειες αυτή η επιλογή! Με άλλα λόγια, ψηφίστε ΚΚΕ μόνο σε περίπτωση που κανονικά θα ψηφίζατε… ΝΔ ή… (χοχοχο) Χρυσή Αυγή!
Τέλος πάντων… πάμε παρακάτω:

the logo of syriza
the logo of syriza (Photo credit: Wikipedia)

Οι καλύτεροι υποψήφιοι ευρωβουλευτές τουΣΥΡΙΖΑ (κατά τη γνώμη μου) είναι οι εξής 7, από τους οποίους επέλεξα με κόκκινο – bold τους τέσσερεις στους οποίους θα βάλω σταυρό την επόμενη Κυριακή:

 (με αλφαβητική σειρά)

 1. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
 2. ΚΟΥΝΕΒΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
 3. ΡΟΜΠΟΛΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
 4. ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΟΦΙΑ
 5. ΤΟΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
 6. ΧΟΥΝΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
 7. ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Οι υποψήφιοι που επέλεξα να σταυρώσω
Οι 4 υποψήφιοι που επέλεξα να σταυρώσω στις Ευρω-εκλογές

Αυτή η λίστα είναι προσωπική μου επιλογή. Λέγοντας «καλύτεροι», εννοώ καλύτεροι ειδικά για την ευρωβουλή. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλοι καλοί και αξιόλογοι, ή κάποιοι που ενδεχομένως υποτίμησα, αλλά… δεν γίνεται να μπει σταυρός σε όλους. Αποφάσισα να μη βάλω σταυρό σε κάποιους που είναι «φαβορί», δηλαδή… αποκλείεται να μη μπουν στην Ευρωβουλή, όπως ο Νίκος Χουντής (εξαιρετικός και άκρως απαραίτητος αλλά… «σίγουρο χαρτί»). Θεωρώ ότι ορισμένοι πολύ καλοί υποψήφιοι χρειάζονται ένα μικρό… σπρωξιματάκι (με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον οικονομολόγο Γιάννη Τόλιο, όχι πολύ γνωστό στο ευρύτερο κοινό). Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μακράν ο καλύτερος υποψήφιος όλων (κατά τη γνώμη μου) είναι πολύ πιθανώς «φαβορί», αλλά… αποφάσισα να τον ενισχύσω ακόμη περισσότερο, έτσι κι αλλοιώς, δεδομένου ότι η παρουσία του στην Ευρωβουλή είναι άκρως απαραίτητη. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για την εξαιρετική Σοφία Σακοράφα. Κι ένας άλλος, άκρως απαραίτητος στα ευρω-ντεμπέητ είναι ο μαχητικός, βαθύς γνώστης οικονομικών και εργασιακών θεμάτων Σάββας Ρομπόλης

Είχα αναρτήσει και κάποιες ομιλίες του Σάββα Ρομπόλη και του Γιώργου Κατρούγκαλου (σε video που τράβηξα ο ίδιος). Νομίζω ότι θάπρεπε να τις (ξανα)δείτε, πριν (τους) ψηφίσετε:

Δυσκολεύτηκα πάντως, στο θέμα του ποιους (από τους 7) να συμπεριλάβω. Π.χ. με δισταγμό αποφάσισα να δώσω σταυρό στη Σοφία Σακοράφα αντί στην Κωσταντίνα Κούνεβα, ξέροντας ότι η Κούνεβα είναι πολύ καλή και θετική επιλογή, αλλά… η δραστηριότητα της Σακοράφα σε θέματα όπως η ΕΛΕ με έκανε να την προτιμήσω.


Ποιούς υποψήφιους θάπρεπε να… μαυρίσουμε;

Ανεπιφύλακτα, θεωρώ ότι ο Στέλιος Κούλογλου αξίζει να… πάρει τον μπούλο(!) μετά από όσα έσουρε άδικα στον έντιμο και μαχητικό δήμαρχο Ελληνικού Χρήστο Κορτζίδη.

Τον μπούλο πρέπει να πάρει κι ο ΠΑΣΟΚος Κρίτων Αρσένης, ο οποίος άργησε πολύ να εγκαταλείψει το βυθιζόμενο πλοίο ναυάγιο του ΠΑΣΟΚ και δεν πείθει. Δείτε πόσο… όμορφα υπερασπιζόταν τις μνημονιακές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ, εδώ. Ο Κρίττων προωθείται παντού, από τότε που… γεννήθηκε, λόγω διασυνδέσεων (κυρίως της διάσημης μάνας του, αλλά και του ΓΑΠ). Είπε πολλά απαράδεκταναι στα μνημόνια, πριν εγκαταλείψει όψιμα το πράσινο ναυάγιο, φορώντας το κόκκινο σωσίβιο που του πρόσφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μη τον λυπηθείτε καθόλου, διότι… (εξάλλου) αν πιάσει δουλειά σαν διαφημιστής οικολογικής οδοντόκρεμας, θα… κονομήσει χοντρά! :mrgreen:

Εξίσου για τον μπούλο είναι (κατ’ εμέ) και ο Δημήτρης Χριστόπουλος, μετά τους απαίσιους χειρισμούς του στο θέμα της Σαμπιχά (αν ψηφιστεί, αυτός κουβαλάει και… τσιγγάνικη κατάρα που θα πέσει πάνω μας -χεχε).

Ενας άλλος, που κανονικά θάπρεπε να είχε πάρει τον μπούλο προ πολλού είναι και ο συνδικαλιστής της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης (συνυπαίτιος, ή συνένοχος, για την προδοσία της απεργίας των καθηγητών, τον Μάϊο του 2013). Ως γνωστόν ο Κοτσυφάκης ψήφισε ότι «δεν υπήρχαν οι όροι και οι προϋποθέσεις» για εκείνη την απεργία, παρόλο που… υπέρ της απεργίας είχε ήδη ψηφίσει η συντριπτική πλειοψηφία των καθηγητών. Ε, θεωρώ ότι τώρα δεν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για να γίνει ευρω-βουλευτής (όλα εδώ πληρώνονται)

Επίσης, ΔΕΝ έχω προσωπικά τίποτα εναντίον του Γιάννη Μηλιού, αλλά… ισχύουν δύο τινα. [1] Πρώτον, αν είναι να ακολουθήσει κανείς τη δική του πολιτική (απόλυτα υπέρ του Ευρώ, κλπ.)… καλύτερο είναι να ακολουθήσει τον Γιάννη Βαρουφάκη, που είναι λογικά πολύ πιο συνεπής ΚΑΙ αποτελεσματικός, καθώς και μερικούς άλλους (και σίγουρα όχι τον Σταθάκη, αλλά… αυτός είναι εκτός θέματος). [2] Δεύτερον, αργόστροφος στις συνεντεύξεις και (επομένως) άχρηστος για debate στην Ευρω-βουλή, ακόμη κι αν συμφωνείτε μαζί του, ο Μηλιός μιλάει με ένα εκνευριστικά αργό, μακρόσυρτο στιλάκι, σα νάναι… μονίμως σουρωμένος[*] ή… ρομπότ ξεκούρδιστο!

 • [*] Mεταφορικά μιλάω, δεν εννοώ κουσούρι κυριολεκτικό. Αλλά… ΜΗΝ πάτε με το Μηλιό στο καπηλιό! (χεχε) 

Α, ξέχασα… ΜΗΝ ταλαιπωρήσετε άδικα τον εξαιρετικό Μανώλη Γλέζο (92 ετών) στέλνοντάς τον στην Ευρωβουλή και… συντομεύοντας με αυτό τον τρόπο την πολύτιμη ζωή του. Διότι… θα ταλαιπωρηθεί αφάνταστα (και θα κινδυνεύσει η υγεία του) ενώ έχει σημαντικά πράματα να κάνει εκτός Ευρωβουλής, εξίσου αποτελεσματικά (Γερμανικό κατοχικό δάνειο, κλπ.)

Αυτά προς το παρόν…


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1: Λίγα λόγια για τον Γιάννη Τόλιο:

Σχετικά λίγοι ψηφοφόροι (εκτός μελών του ΣΥΡΙΖΑ) ξέρουν τον εξαιρετικό Γιάννη Τόλιο. Ε, ΠΩΣ να τον μάθουν? Εδώ… ακόμη και το Συριζαϊκό ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο 105.5» τον σαμποτάρισε (εκ παραδρομής? επίτηδες? ή… κατά λάθος?) ΜΗ ανα-δημοσιεύοντας διαδικτυακά μια σημαντική ραδιο-συνέντευξή του.

tolios1
Γιάννης Τόλιος

Ο Γιάννης Τόλιος γεννήθηκε στη Δίβρη-Ηλείας του Δήμου Ολυμπίας. Διδάκτωρ οικονομικών επιστημών, απόφοιτος Πανεπιστημίου Πειραιά, μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια Λονδίνου και «Λομονόσοφ» Μόσχας. Διδακτορική διατριβή (Ph.D.) στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθήνας. Εργάστηκε στη Δ/ση Μελετών της Αγροτικής Τράπεζας, μετακλητός υπάλληλος στην Ελληνική Βουλή, στο Τ.Π.&Δανείωνν και στον ιδιωτικό τομέα. Από νυχτερινός μαθητής συμμετείχε στο Αριστερό κίνημα από τις γραμμές της Νεολαίας Λαμπράκη. Στην περίοδο της χούντας πήρε ενεργό μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα, συνελήφθη, βασανίστηκε και φυλακίστηκε. Μετά τη μεταπολίτευση συμμετείχε δραστήρια στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες της Αριστεράς. Είναι ενεργό μέλος του δικτύου «Euro-Memo» των ευρωπαίων οικονομολόγων για μια «Εναλλακτική Οικονομική Πολιτική στην Ευρώπη» και της «Πρωτοβουλίας» δημιουργίας «Επιτροπής Λογιστικούς Ελέγχου» (ΕΛΕ) του δημόσιου χρέους. Συντονιστής του «Μαρξιστικού Χώρου Μελέτης και Έρευνας» (ΜΑΧΩΜΕ) και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Συγγραφέας πολλών άρθρων και βιβλίων. Μιλάει αγγλικά και ρωσικά. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

“Οι ευρωεκλογές του Μαΐου είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τους λαούς της Ευρώπης και κυρίως τον ελληνικό λαό, εξ’ αιτίας των επαχθών μέτρων του Μνημονίου που εφαρμόζουν, ελληνική ελίτ και τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ). Αποδείχτηκε ότι ευρωζώνη και ευρώ, δεν διασφαλίζουν την οικονομική σύγκλιση, αλληλεγγύη, ανάπτυξη, δημοκρατία, διασφάλιση θεμελιωδών δικαιωμάτων, αλλά προωθούν πολιτικές λιτότητας, συρρίκνωση λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας και οικοδόμηση μιας «Ενωμένης Ευρώπης» με επικυριαρχία της Γερμανίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αγωνίζεται για την ανατροπή του σαθρού οικοδομήματος της ΟΝΕ και επαναθεμελίωση του με όρους λαών και εργαζόμενων. Απορρίπτει το δόγμα των κυρίαρχων δυνάμεων του συστήματος που θέτουν ως προτεραιότητα τη σωτηρία της ευρωζώνης, θυσιάζοντας τον ελληνικό λαό και καταστρέφοντας τη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ως απόλυτη προτεραιότητα, την αποτροπή της ανθρωπιστικής καταστροφής και την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, έχοντας ως σταθερό όραμα το σοσιαλισμό.
Βασική θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κατάργηση του Μνημονίου, διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση τραπεζών, παραγωγική ανασυγκρότηση, δραστική μείωση ανεργίας, στήριξη λαϊκού εισοδήματος, κά. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι θα αντιμετωπίσει τις ενδεχόμενες απειλές και εκβιασμούς των δανειστών, με όλα τα δυνατά όπλα, βέβαιος ότι σε κάθε περίπτωση ο ελληνικός λαός θα τον στηρίξει.”
http://ytoliosblog.wordpress.com/
ytolios@gmail.com


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2:

Ακολουθεί η πλήρης λίστα όλων των υποψηφίων, χρήσιμη και για να γκουγκλίσετε τα ονόματα:


syriza
Ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ 
Τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών:
1.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΙΑ
2.ΑΡΣΕΝΗΣ ΚΡΙΤΩΝ
3.ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
4.ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
5.ΓΛΕΖΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
6.ΓΟΛΕΜΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΧΑΡΗΣ)
7.ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ
8.ΚΑΛΥΒΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
9.ΚΑΝΑΚΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
10.ΚΑΡΑΜΕΣΙΝΗ ΜΑΡΙΑ
11.ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
12.ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ ΘΕΜΗΣ
13.ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
14.ΚΟΥΝΕΒΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
15.ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
16.ΛΑΣΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
17.ΜΑΝΩΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
18.ΜΑΡΤΑΛΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
19.ΜΕΣΤΑΝ ΟΣΜΑΝ ΟΥΜΙΤ
20.ΜΗΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
21.ΜΠΕΝΟΣ ΑΛΕΞΗΣ
22.ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
23.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
24.ΞΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
25.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
26.ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΣΟΦΗ
27.ΠΕΡΚΑ ΠΕΤΗ
28.ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΠΗ
29.ΡΟΜΠΟΛΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
30.ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΟΦΙΑ
31.ΣΒΙΓΚΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ (ΡΑΝΙΑ)
32.ΣΠΑΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
33.ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΔΑ
34.ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
35.ΤΟΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
36.ΤΣΟΥΛΑΚΟΥ ΑΛΚΗΣΤΙΣ
37.ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
38.ΧΟΥΝΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
39.ΧΡΙΣΤΑΚΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
40.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΑΣΙΑ
41.ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
42.ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

18 comments

  • Εξίσου καλή επιλογή! χεχε

   (και μάλιστα… καλή ιδέα να επισημάνω ότι δεν πρέπει ΟΛΟΙ να δώσουν σταυρό σ’ αυτούς που πρότεινα, υπάρχουν κι εξίσου καλές επιλογές όπως αυτή).

  • Υ.Γ. μοναδική μου ένσταση η… απειλή για την υγεία του Γλέζου (εκτός αν εγκατασταθεί μονίμως κοντά στην Ευρωβουλή),

   • Σύμβολο είναι ο Γλέζος, δεν θα τον στείλουμε να κάνει τη λάτζα. αλλά η υποψηφιότητά του σημαίνει διεκδίκηση των αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου.

    Omadeon, μέσα στο κείμενο κάπου τη Σακοράφα την έκανες Μαρία από Σοφία. Διόρθωσέ το!

    • Ναι, για τον Γλέζο καμμία αντίρρηση… αν και εφόσον βρεθεί τρόπος να μην ταξιδεύει πολύ συχνά πέρα-δώθε.

     Για το λάθος που λες ευχαριστώ θερμά, ήταν σε 2 σημεία (από 10 αναφορές, οι 8 ήταν ευτυχώς σωστές) και διορθώθηκε…

     Επίσης σιγά-σιγά, άρχισα αναβαθμίσεις σε κάποιες μόνιμες σελίδες του μπλογκ, με την ευκαιρία της αλλαγής στυλ / «theme».

  • Χαίρομαι που συμφωνείς Δράκε…
   αλλά… η περισσότερη κριτική έγινε ήδη από άλλους (τα άρθρα που αναφέρω).
   Εγώ απλώς συναρμολόγησα τα στοιχεία και επεσήμανα (λογικά) κάποιες συνέπειες.

   Προφανώς, όλοι όσοι ψηφίσουν ΚΚΕ αντί για ΣΥΡΙΖΑ βοηθούν την κυβέρνηση (ΤΙ πιο απλό)?

   Εδώ που τα λέμε… το ίδιο περίπου ισχύει και για όσους ψηφίσουν ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ή κάποιο άλλο αριστερό κόμμα χωρίς ελπίδα να πετύχει, δηλαδή… μια τρύπα στο νερό! Μόνο που… αυτά τα κόμματα είναι συνήθως πολύ πιο έντιμα από το ΚΚΕ, παρά το λάθος της χωριστής καθόδου τους στις εκλογές, ενώ σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν και να συνεργαστούν μαζί του, κριτικάροντάς τον εποικοδομητικά.

   Η «κριτική» που κάνει το ΚΚΕ, αντίθετα, αποτελείται από… βοθρολύμματα λάσπης και παραλογισμού. Μακάρι να το συνειδητοποιήσουν αυτό και όλοι οι άλλοι αριστεροί. Ματαίως φωνάζουν και παρακαλάνε το ΚΚΕ για «αριστερή ενότητα»…

 1. Πολύ καλή (και μάλλον άγνωστη εκτός Θεσσαλονίκης) και σεμνή περίπτωση είναι και ο Αλέξης Μπένος με τη μουστάκα του, με χρόνια αθόρυβου ανιδιοτελούς έργου και αγώνων σε όλα τα επίπεδα.

  Οπως λένε και οι Ψαρράδες, εδώ:

  Ο δικός μας Αλέξης (Μπένος)
  http://www.efsyn.gr/?p=200056

  Μια πολύ σημαντική παρουσία στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε, λόγω και της σεμνότητας του ανθρώπου, σχεδόν στο «αθηναϊκό» περιθώριο. Κι όμως, ο Αλέξης Μπένος ήταν ο πρώτος που με μια ομάδα γιατρών και νοσηλευτών έκανε πράξη στην Τριανδρία της Θεσσαλονίκης το Κοινωνικό Ιατρείο και τη Βοήθεια στο Σπίτι πολλά χρόνια πριν από την οικονομική κρίση με μεγάλη επιτυχία και με την αναγνώριση των κατοίκων. Γιατρός ο ίδιος, καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο ΑΠΘ, πρόεδρος της Διεθνούς Ενωσης Πολιτικής Υγείας (IAHP) μέχρι το 2004 και μέλος της διοίκησης του Παγκόσμιου Κινήματος των Λαών για την Υγεία (PHM), ο Αλέξης Μπένος δείχνει χρόνια τώρα αξιοζήλευτη συνέπεια στην αριστερή δράση του σε κάθε τομέα που δραστηριοποιείται και ειδικά στο επεξεργασμένο όραμα της πρωτοβάθμιας υγείας για όλους, δίνοντας πάντα μικρή έμφαση στο «κόμμα» και πολύ μεγαλύτερη στις αρχές και στις αξίες. Οι παλιοί του σύντροφοι, εντός κι εκτός, είναι βέβαιο ότι θα του ευχηθούν με τον τρόπο τους καλή επιτυχία!

  Α.Ψ. – Δ.Ψ.

  • Πολύ ενδιαφέρον, Βασιλική, θενκς!

   Μετά χαράς να μάθουμε από σχόλια σαν το δικό σου και θετικά στοιχεία για _περισσότερους_ καλούς υποψήφιους !

   ….αν κι έτσι ίσως στο τέλος να χρειαστούμε και… σβουράκι για να αποφασίσουμε ! 🙂

 2. Από τους «κομματικούς», εξαιρετική επιλογή είναι ο Λάσκος, ο οποίος έχει γράψει δυο εκπληκτικά χρήσιμα βιβλία με τον Τσακαλώτο, υπερασπιζόμενος την «ευρωπαϊκή» γραμμή από ριζοσπαστική σκοπιά. Επιπλέον, είναι το ακριβώς αντίθετο από τον Μηλιό στο «live» του: εύστροφος και μαχητικός, πάντοτε πρόθυμος να εμπλακεί, σε ντιμπέιτ και πολεμικές (το έκανε άλλωστε πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια, με Λαπαβίτσα, Λαφαζάνη κλπ)

  • Αν έχετε την καλοσύνη επειδή βλέπω γνωρίζεται πρόσωπα και καταστάσεις στον Σύριζα θα ήθελα να μου υποδεικνύατε τον Κουτσόγιωργα του κόμματος και τον Τσοβόλα. Τους πέντε άλλους υπουργούς τους έχω και τα χαλάμε στο Πολιτισμού που δεν θα είναι η Κούνεβα ούτε η Σακοράφα φυσικά στη θέση της Μελίνας.

   Ευχαριστώ εκ των προτέρων

   • Η Πανδώρα συνήθως γράφεται με ωμέγα εκτός και αν αφορά του Βαξεβάνη το Κουτί;
    (αριστερά στα μπλόγκια που εμφανίζεις)
    https://omadeon.wordpress.com/2014/05/23/stavroi/
    είναι το ΛΙΝΚ στον Άρη τον Χ΄΄στεφάνου
    Ουραίο το theme κατα τα άλλα

    • Για το «Πανδόρα» (αντί του σωστού «Πανδώρα») έχετε δίκιο, αλλά…
     …προφανώς δεν ξέρετε ότι ο τίτλος επιλέχτηκε από τον ίδιο τον Βαξεβάνη (ή το επιτελείο του),
     και στη δική μας λίστα μεταφέρεται αυτούσιος ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να τον διορθώσουμε εμείς.

     Κάθε τίτλος ιστολογίου μεταφέρεται αυτομάτως, όπως γράφτηκε, σε όλα τα μπλογκ που αναπαράγουν το σύνδεσμο.
     (Ειδικά σε αυτή την κατηγορία αυτοματοποιημένων «ζωντανών» συνδέσμων σε «ροές RSS»).

     Για το theme… ευχαριστούμε (που… δεν μας βρίσατε -χεχε- για το προηγούμενο, που ήταν χάλια)

   • Υποθέτω ρωτάτε τον ιστολόγο Weltschmerz K.
    blog: http://weltschmerzk.blogspot.com/

    Προσωπικά…. δεν γνωρίζω πρόσωπα και καταστάσεις (πλην ελαχίστων) στον ΣΥΡΙΖΑ
    και αδυνατώ να απαντήσω στο ενδιαφέρον ερώτημά σας.

    Υποθέτω πάντως ότι ο τρόπος που θα λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν κάποτε γίνει κυβέρνηση,
    θα είναι πάρα πολύ διαφορετικός και οι υπουργοί του δεν είναι απαραίτητο να αντιστοιχούν σε άλλους.

    • Έχετε δίκιο! «…ο τρόπος που θα λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν κάποτε γίνει κυβέρνηση, θα είναι πάρα πολύ διαφορετικός…»
     Έχω την εντύπωση πως η υπόθεσή σας είναι σιγουριά στο μυαλό σας για αυτό θα ψηφίσετε Σύριζα.

     Εγώ από την άλλη ψήφισα Σαμαρά όταν ήταν κυβέρνηση ο Γιωργάκης γιατί δεν είχε κυβερνήσει ποτέ άλλοτε και έλεγε πως «…δέχεται τα συντονισμένα «πυρά» όλων των οπαδών του Μνημονίου.»
     Προηγουμένως, το ομολογώ, πως την εποχή του Κωστάκη είχα ψηφίσει Γιωργάκη γιατί πίστευα πως είναι «χορτασμένος» από παιδί και επειδή δεν είχε κυβερνήσει ποτέ πριν δεν θα έκλεβε το δημόσιο ταμείο.
     Μην συνεχίσω άλλο, καταλαβαίνεται πως έχω μία σταθερότητα στην ψήφο μου και για αυτό ζητάω τις αντιστοιχίες προσώπων ώστε να μην παρεκκλίνω από τον ελληνικό τρόπο(Greek Way αν με εννοείται).

     Δαγκωτό λοιπόν στον Σύριζα γιατί δεν έχει κυβερνήσει ποτέ πριν και ο Σταθάκης ή ο Τσακαλώτος (εδώ είναι η αδυναμία μου!) είναι «χορτασμένοι» και δεν θα κλέψουν το δημόσιο ταμείο.

  • ΟΚ, Εφόσον ο Μηλιός είναι ήδη στη λίστα υποψηφίων, όπως και ο Λάσκος,
   όσοι στηρίζουν αυτό το πολιτικό ρεύμα ας επιλέξουν το Λάσκο, λοιπόν!

   Πάντα ευπρόσδεκτες τέτοιες χρήσιμες πληροφορίες, θενκς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s