Πέντε Ισραηλινά επιχειρήματα για τη Γάζα καταρρίπτονται

//ΠαραλληλοΓράφος//

Της Noura Erakat, δημοσιευμένο στο ΤheΝation.

MετάφρασηBack Door Man

gaza-articleLarge-v2

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι απλώς ασκεί το δικαίωμα του στην αυτοάμυνα και ότι η Γάζα δεν είναι πλέον κατεχόμενη. Τι πρέπει να ξέρετε για αυτά τα ζητήματα και ακόμα περισσότερα.

Το Ισραήλ έχει σκοτώσει σχεδόν 800 Παλαιστίνιους στην Λωρίδα της Γάζας, μόνο κατά τις τελευταίες 21 μέρες˙ η επίθεση συνεχίζεται. Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι πάνω από 74% από αυτούς που σκοτώθηκαν είναι άμαχοι. Αυτό είναι αναμενόμενο σε ένα πληθυσμό 1,8 εκατομμυρίων, όπου ο αριθμός των μελών της Χαμάς είναι περίπου 15.000. Το Ισραήλ δεν αρνείται ότι τους σκότωσε χρησιμοποιώντας σύγχρονη εναέρια τεχνολογία και όπλα ακριβείας, με την ευγενική προσφορά της μοναδικής υπερδύναμης του κόσμου. Στην πραγματικότητα, δεν αρνείται καν ότι ήταν άμαχοι.

Η προπαγανδιστική μηχανή του Ισραήλ, ωστόσο, επιμένει ότι οι Παλαιστίνιοι ήθελαν να πεθάνουν («κουλτούρα του μάρτυρα«), σκηνοθέτησαν το θάνατό τους («φωτογενείς νεκροί«) ή ήταν…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 2.310 επιπλέον λέξεις

12 comments

 1. «…Benjamin Netanyahu, stated at the time that he had cast-iron evidence that Hamas was behind the abductions and the movement would pay a “heavy price”. He never produced that evidence. But now Israel’s police force itself concedes that Hamas was not involved.»
  http://www.jonathan-cook.net/blog/2014-07-26/wheres-bbc-scoop-on-netanyahus-big-lie/

  _________________

  «…As Israeli analyst Noam Sheizaf points out, Netanyahu is opposed to a peace deal of any kind. For him, “Mahmoud Abbas and Hamas are pretty much the same. Any gain by either one of them is a loss to Israel.”
  But of far greater concern should be the Obama administration’s decision to back Israel to the hilt and the US media’s silence on the matter. There can be no hope of a peaceful solution ever gaining traction – or these bouts of blood-letting in Gaza coming to end – unless Washington is finally unmasked as Israel’s abettor-in-chief.»
  http://www.jonathan-cook.net/2014-07-23/us-plays-decisive-role-in-israels-attack-on-gaza/

  _________________

  Protest against Israeli attack on Gaza, Tel Aviv. 26.7.2014:

 2. Μore proof of genocide.
  United Nations says that by 2020 Gaza strip will be unlivable…

  (από σύνδεσμο μέσα στο άρθρο) Επίσημη αναφορά αποδεικνύει τη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η Λωρίδα της Γάζας θα είναι μη κατοικήσιμη μέχρι το 2020.
  http://www.unrwa.org/newsroom/press-releases/gaza-2020-liveable-place

  ______________________

 3. PATRICK COCKBURN, Sunday 27 July 2014
  Gaza conflict: The secret report that helps Israelis to hide facts
  World View: The slickness of Israel’s spokesmen is rooted in directions set down by pollster Frank Luntz
  http://www.independent.co.uk/voices/comment/israelgaza-conflict-the-secret-report-that-helps-israelis-to-hide-facts-9630765.html

  «…The study admits that the Israeli government does not really want a two-state solution, but says this should be masked because 78 per cent of Americans do. Hopes for the economic betterment of Palestinians should be emphasised.

  Prime Minister Benjamin Netanyahu is quoted with approval for saying that it is «time for someone to ask Hamas: what exactly are YOU doing to bring prosperity to your people». The hypocrisy of this beggars belief: it is the seven-year-old Israeli economic siege that has reduced the Gaza to poverty and misery…»

 4. Κριπλ Χορς: (f/b copy)
  H «τελική λύση» της Ισραηλινής κυβερνητικής ακροδεξιάς:

  Ο αντιπρόεδρος του Ισραηλινού κοινοβουλίου, Moshe Feiglin, αναφέρει σε άρθρο του τα βήματα με τα οποία το Ισραήλ θα πρέπει να τελειώνει με τη Γάζα: Περιγράφει μια ολοκληρωτική εθνοκάθαρση. Όπως έγραψε στην Arutz Sheva, οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να καταλάβουν ολόκληρη τη Γάζα χωρίς να ενδιαφερθούν καθόλου για ανθρώπινες απώλειες που θα προκαλέσουν, μέχρι να εξολοθρεύσουν όλους τους εχθρούς τους και όσοι Παλαιστίνιοι κριθούν «αθώοι», να τους επιτραπεί να αποχωρήσουν και να μεταναστεύσουν στην Αίγυπτο. Η Γάζα, λέει, θα κατοικηθεί από Εβραίους. Είναι δική τους και θα παραμείνει έτσι για πάντα.

  Έλα, ελάτε να μου γράψετε τι άδικοι που είναι οι παραλληλισμοί αυτών που κυβερνούν το Ισραήλ με Ναζί. Ελάτε να μου εξηγήσετε ότι δεν είναι φασιστική η κυβέρνησή του. Πείτε μου ότι δεν είναι χειρότερο από το Απαρτχάιντ αυτό που έχουν δημιουργήσει. Εξηγείστε μου τις ίσες αποστάσεις που μπορούμε να τηρήσουμε από Ισραηλινούς φασίστες και τον Παλαιστινιακό λαό. Ελάτε.

  —————————————————————–
  Μεταφράζω ολόκληρο το άρθρο για την ευχαρίστησή σας:

  «Τελεσίγραφο – Μία προειδοποίηση από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ προς τον εχθρικό πληθυσμό, κατά την οποία θα ανακοινώσει ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο να επιτεθεί σε στρατιωτικούς στόχους στην περιοχή τους, πιέζοντας τους μη εμπλεκόμενους και όσους δε θέλουν να πάθουν κακό, να αποχωρήσουν αμέσως. Η Χερσόνησος του Σινά (σημείωση: στην Αίγυπτο) δεν είναι μακριά από τη Γάζα και μπορούν να πάνε εκεί. Αυτό θα είναι και το όριο των ανθρωπιστικών προσπαθειών του Ισραήλ. Η Χαμάς μπορεί να παραδοθεί άνευ όρων και να αποτρέψει την επίθεση.

  Επίθεση – Επίθεση σε ολόκληρη την περιοχή-στόχο στη Γάζα με τη μέγιστη δυνατή ισχύ των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ (και όχι με ένα μικρό ποσοστό της), με όλα τα συμβατικά μέσα που έχει στη διάθεσή της. Όλοι οι στρατιωτικοί στόχοι και οι υποδομές θα δεχτούν επίθεση χωρίς καμία μέριμνα για ‘ανθρώπινες ασπίδες’ ή ‘παράπλευρες ζημιές’. Θα είναι αρκετό αν χτυπούμε με ακρίβεια και ύστερα από την προειδοποίηση.

  Πολιορκία – Παράλληλα με τα παραπάνω, ολοκληρωτική πολιορκία της Γάζας. Τίποτα δε θα μπαίνει στην περιοχή. Το Ισραήλ, παρόλ’αυτά, θα επιτρέπει την έξοδο από τη Γάζα. (Οι πολίτες μπορούν να φύγουν στη Χερσόνησο του Σινά, οι πολεμιστές να παραδοθούν στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ).

  Άμυνα – Οποιοδήποτε σημείο από το οποίο το Ισραήλ ή οι δυνάμεις του δεχτούν επίθεση, θα δεχτεί επίθεση με όλες μας τις δυνάμεις και χωρίς καμία μέριμνα για ‘ανθρώπινες ασπίδες’ ή ‘παράπλευρες ζημιές’.

  Κατάκτηση – Μετά την ολοκλήρωση της ‘εξασθένησης’ των στόχων, οι ένοπλες δυνάμεις μας θα κατακτήσουν ολόκληρη τη Γάζα χρησιμοπιώντας όλα τα μέσα που απαιτούνται για να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες στρατιωτών μας, χωρίς καμία άλλη μέριμνα.

  Εξολόθρευση – Η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας και οι Ισραηλινές Ένοπλες δυνάμεις θα εξολοθρεύσουν σχολαστικά όλους τους οπλισμένους εχθρούς στη Γάζα. Ο εχθρικός πληθυσμός που θα είναι αθώος και θα έχει διαχωρίσει τον εαυτό του από τους οπλισμένους τρομοκράτες θα αντιμετωπιστεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και θα του επιτραπεί να φύγει. Το Ισραήλ θα παρέχει γενναιόδωρη βοήθεια σε όσους θέλουν να φύγουν.

  Κυριαρχία – Η Γάζα είναι μέρος της γης μας και θα μείνουμε εκεί για πάντα. Η απελευθέρωση κομματιών της γης μας για πάντα, είναι το μόνο πράγμα που δικαιολογεί να θέσουμε τους στρατιώτες μας στον κίνδυνο μιας κατακτητικής μάχης. Έπειτα από την εξολόθρευση της απειλής στη Γάζα, θα αποτελέσει μέρος του κυρίαρχου Ισραήλ και θα κατοικηθεί από Εβραίους. Αυτό θα βοηθήσει επίσης στην επίλυση της στεγαστικής κρίσης του Ισραήλ. Το τραίνο των ακτών θα επεκταθεί, όσο γίνεται συντομότερα, ώστε να φτάνει σε ολόκληρη τη Γάζα.

  Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η πλειοψηφεία των Αράβων στη Γάζα, θα ήθελαν να φύγουν. Σε όσους δεν εμπλέκονται σε αντι-Ισραηλινές δραστηριότητες, θα προσφερθεί ένα γενναιόδωρο διεθνές μεταναστευτικό πακέτο. Όσοι επιλέξουν να παραμείνουν, θα λάβουν μόνιμη ιθαγένεια. Μετά από κάποια χρόνια διαβίωσης στο Ισραήλ και αφού αφομοιωθούν σε αυτό, και σύμφωνα με την κατάλληλη νομοθεσία της Κνεσσέτ και με την εξουσιοδότηση του Υπουργού Εξωτερικών, όσοι από αυτούς αποδεχτούν την υποχρέωσή τους να αναγνωρίσουν την επικυριαρχία του Ισραήλ, τη σύσταση και τον τρόπο ζωής του Εβραϊκού Κράτους που υπάρχει σ’αυτή τη Γη, θα τους αποδοθεί στάτους Ισραηλινού πολίτη.»

  Πηγή: http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/15326#.U8_bvfmSwV8

 5. Σχόλιο που ετοιμάζω για την «Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό».
  _________________
  http://www.kar.org.gr/2014/07/18/50555/

  Τα γεγονότα που περιγράφονται σε αυτή την ανάρτησή σας έχουν τώρα πια διαλευκανθεί πλήρως. Σχετική ανάλυση με ΣΤΟΙΧΕΙΑ πρόσφερε το Mondoweiss blog (με σημαντικά updates) εδώ:
  Violence outside Paris synagogue falsely attributed to anti-Semitism (Updated)
  http://mondoweiss.net/2014/07/synagogue-attributed-semitism.html

  Το συγκεκριμμένο επεισόδιο προκλήθηκε από βίαια επίθεση της ακροδεξιάς σιωνιστικής οργάνωσης Jewish Defense League
  http://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_Defense_League
  (που όπως βλέπετε είναι εξαιρετικά βίαιη, απαγορευμένη στις Η.Π.Α. ως τρομοκρατική, απαγορευμένη επί μακρόν ΚΑΙ στο Ισραήλ, ασχέτως αν η τωρινή ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου της επέτρεψε να σπάει κεφάλια αριστερών Εβραίων και Παλαιστίνιων, πρόσφατα…)

  Πολλά στοιχεία επίσης θα βρείτε εδώ
  http://quartierslibres.wordpress.com/2014/07/18/making-things-worse-the-jewish-defense-leagues-strategy/

  Επίσης με ένα απλό γκούγκλισμα μπορείτε να βρείτε πλήθος άλλα στοιχεία, για διασταύρωση των προηγουμένων. Η εγκληματική φασιστική δράση της JDL έχει προβληματίσει ακόμη και τις Γαλλικές αρχές και υπάρχουν προτάσεις να απαγορευτεί στη Γαλλία, όπως ΗΔΗ έχει απαγορευτεί στις Η.Π.Α.

  Σαν συνέπεια, θεωρώ άκρως συκοφαντική την επίθεση εναντίον ΣΑΣ που εξαπέλυσαν «αριστερά» (φιλο-)σιωνιστικά blogs, π.χ. αυτή εδώ:
  http://benjaminconti.wordpress.com/2014/07/19/antisemitism2/

  (ψάχτε το θέμα, υπάρχουν πολλές άλλες παρόμοιες λάσπες…)

  Δεν αρνείται κανείς, βέβαια, ότι αντισημίτες εκμεταλλεύονται τις διαμαρτυρίες κατά του Ισραήλ για δικούς τους σκοπούς. Όμως η εξίσωση αντισιωνισμού και αντισημιτισμού έχει προφανείς προπαγανδιστικούς στόχους (υπέρ της πολιτικής του Ισραήλ) και το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του ακτιβισμού κατά των σφαγών στη Γάζα (κλπ) δεν μπορεί να αποδωθεί σε «αντισημιτισμό».

  Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ η αναδυόμενη στοχοποίηση του «Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών» και της «Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό» σαν (δήθεν) «αντισημιτικής». Πλήθος blogs που ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με την «καταπολέμηση του αντισημιτισμού» (και πολύ λίγο με άλλα θέματα) σας έχουν στοχοποιήσει επανειλλημένα. Π.χ. ο ΑΚΡΩΣ συκοφαντικός χαρακτηρισμός τού ¨Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών» ως (δήθεν) «Αρνητές του Ολοκαυτώματος» από το ιστολόγο Abravanel, στην _τελευταία_ παράγραφο του εξής (καλού κατά τα άλλα) ποστ:

  http://abravanel.wordpress.com/2014/07/01/the-new-friends-of-palestine/

  Η άκρως συκοφαντική (κι όχι μόνο εναντίον σας) τελευταία του παράγραφος λέει

  Γιατί αρνητής του Ολοκαυτώματος δεν είναι μόνο ο Πλεύρης. Είναι και το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών που ανεβάζει την Ημέρα Μνήμης συνεχείς αναρτήσεις για την Παλαιστίνη. Είναι το ΝΑΡ που μιλάει για Εβραϊκά Σκυλιά. Είναι το ΚΚΕ που κάνει διαδηλώσεις ενάντια στους Εβραίους. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που αρνείται να παρευρεθεί σε Ημέρες Μνήμης. Είναι οι ΑΚ που εκφοβίζουν τους Εβραίους του Βόλου γράφοντας στις συναγωγές τους. Είναι το Indymedia. Και δεν είναι ρητορική υπερβολή ο χαρακτηρισμός ως αντισημίτες – είναι η σκληρή πραγματικότητα που εμείς ζούμε και εσείς προσπαθείτε να εκλογικεύσετε.

  Πολύ θα ήθελα να μάθω ΤΙ ακριβώς δημοσίευσε το «Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών» στην Ημέρα Μνήμης και ΠΟΥ. Το μόνο που βρήκα είναι αναρτήσεις της «Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό» που σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως «αντισημιτικές» ή ως «άρνηση ολοκαυτώματος».

  Είναι πολύ κρίμα, όλα αυτά, γιατί (όπως είπα) το ποστ του Abravanel είναι «καλό κατά τα _άλλα_». Το ότι στο τέλος παρασύρεται σε συκοφαντικό (σχεδόν παραληρηματικό) τσουβάλιασμα σχεδόν όλης της αριστεράς σαν «αντισημιτικής», είναι όμως ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ατόπημα, που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ.

  Εκτός του μπαράζ συκοφαντιών εναντίον σας (και άλλων) βέβαια, επιδίδεται και σε γενοκτονία της… ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ. Διότι ΑΝ αληθεύει π.χ. ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «αρνείται να παρευρεθεί σε Ημέρα Μνήμης» (ισχυρισμός άνευ απόδειξης)… αυτό, από μόνο του, σύμφωνα με την ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ, δεν είναι δυνατόν να εκληφθεί ως «Αρνηση Ολοκαυτώματος». Θα μπορούσε όμως να ερμηνευτεί (ΑΝ ισχύει) ως άρνηση να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις όπου παρίστανται ακροδεξιοί σιωνιστές και φανατικοί υποστηρικτές της πολιτικής του Ισραήλ.

  (το παρόν σχόλιό μου ίσως γίνει ποστ).

  Υ.Γ.
  Υπάρχουν κι άλλα. Π.χ. Πότε έκανε το ΚΚΕ διαδήλωση «κατά των Εβραίων»? Πρώτος εγώ θα το καταδίκαζα αν έκανε διαδήλωση _ειδικά_ «κατά των Εβραίων», σαν ΣΥΝΟΛΟ. Επίσης, ΠΟΥ και πότε μίλησε ΠΟΙΟ μέλος του ΝΑΡ για «εβραϊκά σκυλιά»? Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο ΔΕΝ συνέβη, αλλά αν κάποιο συγκεκριμμένο μέλος του ΝΑΡ είπε κάτι τέτοιο, γιατί δεν διαμαρτύρεστε κ. Abrabanel εναντίον ΑΥΤΟΥ του μέλους ζητώντας την αποβολή του από το ΝΑΡ? Προφανώς αφήνοντας το θέμα έτσι «φλου», ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, επιχειρείτε μια πρόστυχη -θάλεγα- δαιμονοποίηση του ΝΑΡ σαν _σύνολο_, κ.ο.κ.

 6. Lenny Lapon who had been a dual U.S./Israeli citizen renounces his Israeli citizenship publicly outside the Springfield, MA Jewish Center where hundreds a few days earlier cheered Israeli war crimes in Gaza

  __________________

  Gazafying Dissent
  http://mondoweiss.net/2014/07/gazafiying-dissent.html

  As the death toll rises in Gaza, and anger mounts around the world, Israel and its allies have adopted a new tactic.

  They have largely abandoned attempts to recover Israel’s democratic legitimacy. They have resorted instead to the outright criminalization of all dissent. And even to kill for it.

  _____________

  With nearly half a million displaced in Gaza, UNRWA head calls on Israel to take responsibility
  http://mondoweiss.net/2014/07/million-displaced-responsibility.html

  […]
  “The occupying power will have to assume direct responsibility,” said Pierre Krahenbuhl, speaking by telephone from Gaza City. Krahenbuhl expressed regret that UNRWA no longer has the resources to provide for the additional influx of refugees expected from cities Israeli authorities notified to evacuate last night. Palestinians are fleeing the towns of Khan Younis and Zeitoun, yet there is no organization on the ground that has the resources to provide food or water, let alone shelter for the scale of those in need.

  The United Nations estimates up to 440,000 people are now displaced with 240,000 residing in UNRWA facilities. This means a quarter of the population of Gaza is living in tenuous, temporary shelter. In addition to the devastation to the civilian infrastructure in the northern communities of Shuja’iyeh, Beit Hanoun and Jabaliya, over 103 United Nations facilities and 24 medical facilities have been damaged. Seven UNRWA workers have been killed since the beginning of Israel’s Operation Protective Edge nearly four weeks ago.

  Inside of the UNRWA shelters, the overcrowding is compounding the human impact. Disease has started to spread amongst those who are holed up UNRWA facilities where families are cramped 80 to a room. “Infection is beginning with skin rashes, scabies and others,” said Krahenbuhl.

  “I feel we are facing a precedent,” Krahenbuhl continued, warning the Security Council that Gaza “will become unlivable in a mater of years unless urgent steps are taken.” He concluded that the humanitarian crisis has now “exceeded” UNRWA’s reach and “immediate steps” must be taken to address root issues, not limited to Israel’s security and lifting the blockade across the besieged Gaza Strip. He stressed accountability from Israel as the occupying power to provide dire relief, as UNRWA has exhausted all of its means of caring for nearly a quarter million refugees.

 7. Η Χαμάς δεν απήγαγε και δεν σκότωσε τους 3 Ισραηλινούς εφήβους.

  Τμήμα από σχόλιό μου εκεί:

  ΚΑΝΕΝΑ συμφέρον δεν είχε η Χαμάς από τις δολοφονίες των 3 νεαρών, αφού, αντίθετα, ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ συμφέρον θα είχε να τους ανταλλάξει ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ με Παλαιστίνιους φυλακισμένους.

  Την προηγούμενη φορά που απήχθη Ισραηλινός, ο Gilad Salit ανταλλάχτηκε με πάνω από 1000 Παλαιστίνιους που ελευθέρωσε το Ισραήλ από τις φυλακές του.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Gilad_Shalit_prisoner_exchange

  ΓΙΑΤΙ να σκοτώσει λοιπόν τους νεαρούς η Χαμάς?

 8. Updates:

  Είναι πλέον πάααρα πολύ πιθανό, ότι ακόμη και τους απαχθέντες (και μετά δολοφονηθέντες) 3 Ισραηλινούς νεαρούς, τους σκότωσαν δυνάμεις του Ισραήλ, με βάση το «Δόγμα Αννίβα».
  http://www.imra.org.il/story.php3?id=64553
  (Hannibal Doctrine)

  -σύμφωνα με το οποίο αν κινδυνεύει να αιχμαλωτισθεί Ισραηλινός, είναι καλύτερα να σκοτωθεί, εν ανάγκη κι από Ισραηλινά πυρά, παρά να πέσει αιχμάλωτος και να γίνει «όπλο διαπραγμάτευσης εναντίον του Ισραήλ» όπως ο Γκιλάντ Σαλίτ, που ανταλλάχθηκε με πάνω από 1000 Παλαιστίνιους:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Gilad_Shalit_prisoner_exchange

  Αυτό εξηγεί και τους λόγους που δεν βρέθηκε ζωντανός ο πρόσφατα (δήθεν) «αιχμαλωτισμένος» ανθυπολοχαγός. Η Χαμάς δήλωσε ότι έπεσε από Ισραηλινά πυρά, έτσι κι αλλιώς.

  Και ΣΙΓΟΥΡΑ δεν απήγαγε τους νεαρούς η Χαμάς. Αποδείξεις, ΕΔΩ:

  http://mondoweiss.net/2014/07/killed-turning-onslaught.html

  http://electronicintifada.net/content/netanyahu-government-knew-teens-were-dead-it-whipped-racist-frenzy/13533

  ________________

  Τώρα…
  Με βάση το «δόγμα Νταχίγια» το Ισραήλ εσκεμμένα χτυπάει αμάχους:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Dahiya_doctrine

  https://wikileaks.org/plusd/cables/08TELAVIV2329_a.html#efmBOyBhT

  Mattias Lindqvist: Eisenkot labeled any Israeli response to resumed conflict the «Dahiya doctrine» in reference to the leveled Dahiya quarter in Beirut during the Second Lebanon War in 2006. He said Israel will use disproportionate force upon any village that fires upon Israel, «causing great damage and destruction.» Eisenkot made very clear: this is not a recommendation, but an already approved plan — from the Israeli perspective, these are «not civilian villages, they are military bases.» Eisenkot in this statement echoed earlier private statements made by IDF Chief of General Staff Gabi Ashkenazi, who said the next fight in Southern Lebanon would come at a much higher cost for both sides — and that the IDF would not hold back.

  __________________

  Πάμε τώρα σε άλλο ψέμα, ότι δήθεν την πρόσφατη εκεχειρία την παραβίασε η Χαμάς.
  Αποδείχτηκε ψευδέστατο π.χ. εδώ

  http://mondoweiss.net/2014/08/ceasefire-against-evidence.html

  «…The ceasefire was first violated at 8:30 AM, according to Shaath, when the Israeli army destroyed 19 buildings in an operation to demolish tunnels. “Destroying tunnels is destroying houses,” Shaath said, noting that the ceasefire allowed hostile Israeli forces to continue to operate inside the Gaza Strip, making violence almost inevitable. “We do not accept a ceasefire that allows the invader to attack and murder,” he declared…»

  _________________

  Το ότι συντελείται γενοκτονία το λέει πολύς κόσμος τώρα, ακόμη και Εβραίοι διανοούμενοι.
  Π.χ.
  http://thenewdaily.com.au/news/2014/07/23/naomi-wolf-walks-synagogue-gaza-genocide/

  Η γενοκτονία υποστηρίζεται σαν τακτική από πολλούς επιφανείς Ισραηλινούς. Π.χ.

  Φόνους αμάχων ασθενών είχε ζητήσει ο αντιπρόεδρος της Κνεσέτ Moishe Feiglin
  (νέο βίντεο)

  σχετικό άρθρο εδώ
  http://electronicintifada.net/blogs/ali-abunimah/cut-power-gaza-dialysis-patients-knesset-deputy-speaker-urges

  Περισσότερες πληροφορίες για τον ίδιο: http://en.wikipedia.org/wiki/Moshe_Feiglin
  και
  http://electronicintifada.net/blogs/ali-abunimah/expel-palestinians-populate-gaza-jews-says-knesset-deputy-speaker

  Κι άλλα μέλη της Κνεσέτ (Βουλής) υποστηρίζουν γενοκτονία των Παλαιστίνιων.

  Π.χ. ο Naftali Bennett: http://en.wikipedia.org/wiki/Naftali_Bennett
  εδώ
  http://mondoweiss.net/2014/08/knesset-genocide-against.html
  («The member of Knesset who called for genocide — against the mothers of the ‘snakes’»)

  ___________________

  Στοιχεία ότι πάνω στους αμάχους το Ισραήλ κάνει δοκιμές νέων όπλων:

  Ο ίδιος Νορβηγός γιατρός Mads Gilbert έδωσε εκπληκτική συνέντευξη εδώ

  http://english.alarabiya.net/en/webtv/reports/2014/08/01/Gaza-doctor-interviewed-by-Al-Arabiya.html

  Βιογραφία του εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Mads_Gilbert

  ________________

  Τέλος, πολλοί Ισραηλινοί πολιτικοί που δεν μίλησαν ανοιχτά για γενοκτονία, στηρίζουν την ιδέα του «Μεγάλου Ισραήλ», δηλαδή την καταπάτηση και προσάρτηση όλων των Παλαιστινιακών εδαφών (κατεχόμενων Δ. Οχθης και Γάζας). Επομένως, τάσσονται ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ υπέρ μιας ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗΣ.

  Π.χ. η υφυπουργός μεταφορών Tzipi Hotovely:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Tzipi_Hotovely

  κι ο αντιπρόεδρος της Κνεσέτ Moshe Feiglin (που αναφέραμε πιο πριν), αλλά και πολλοί άλλοι (σε πολλές συνιστώσες του κυβερνώντος κόμματος Λικούντ).

  Εξάλλου, ο Νετανιάχου και το Λικούντ επιμένουν να κρατήσουν σαν μέρη του Ισραήλ όλους τους παράνομους εποικισμούς της Δ. Οχθης, κάτι που ακυρώνει στην πράξη ένα βιώσιμο Παλαιστινιακό κράτος και διαψεύδει τη ΔΗΘΕΝ θέση τους για «ειρήνη» μεταξύ «δύο ανεξάρτητων κρατών».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s