Κείμενο ΔΗΜΟΣΙΑΣ (τώρα πια) Κριτικής στην ανακοίνωση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ (τώρα ΧΩΡΙΣ password)

UPDATE (9/8/2015): Μετά τις ολέθριες εξελίξεις (υπογραφή κατάπτυστης συμφωνίας στις 13 Ιουλίου για μνημόνιο 3, κλπ.) δεν υπάρχει πια κανένας λόγος για password πρόσβασης σ’ αυτή την κριτική, που τώρα πρέπει να διαδοθεί δημόσια….


ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Αν φτάσατε μέχρι εδώ, ξέρετε το password για πρόσβαση στο παρόν κείμενο. ΜΗ διαδίδετε το password! Βοηθείστε έτσι, να ΜΗ διαβαστεί αυτό το κείμενο από άξεστους, βιαστικούς φανατικούς (υπέρ ή κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ). Αν… ξεχάσατε το άλλο κείμενο (με το password που μπήκε στο δικό σας browser-cache) θα το ξανα-βρείτε με κλικ ΕΔΩ: Για την ανακοίνωση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ (μια κριτική ανάλυση)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Αν και ήδη υπάρχουν αρκετοί σύνδεσμοι (για τεκμηρίωση), αργότερα  θα προστεθούν κι άλλοι σε τούτο το κείμενο. Γι ‘αυτό, κάντε refresh κατά καιρούς.


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

Από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε η κυβέρνηση, κατέστη σαφές- τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας- ότι η εντολή του ελληνικού λαού είναι δεσμευτική και αποτελεί την πυξίδα στις διαπραγματεύσεις.

Ε ναι, αλλά αυτό συνέβαινε μόνο στην αρχή. Μετά την άκρως ετεροβαρή συμφωνία της 20ής Φεβουαρίου 2015, εκείνο που φάνηκε είναι σχεδόν το αντίθετο, δηλαδή… ότι δεν θεωρήσατε (ως κυβέρνηση) απολύτως δεσμευτική την εντολή του λαού, όπως δεν θεωρήσατε 100% δεσμευτικές ακόμη και τις πιο σημαντικές προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τον πυρήνα του προγράμματός του…

Είμασταν πάρα πολλοί (και εντός ΣΥΡΙΖΑ και εκτός) που είχαμε επισημάνει, τότε (αμέσως μετά τη συμφωνία της 20-2-2015)… όχι μόνο τις τεράστιες υποχωρήσεις της, αλλά και την αδυνατότητα εκείνης της προβληματικής συμφωνίας να οδηγήσει σε οποιαδήποτε άλλη «τελική συμφωνία» που δεν θα ήταν πολύ χειρότερή της.

Πάμε παρακάτω…

Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι και κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού, εκφράζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των αγροτών και της νεολαίας.

Ε, προφανώς και πρέπει να ισχύει αυτό, από την άποψη ημών (=όλων αυτών που επικαλείστε).Γιατί το (ξανα-)λέτε, όμως; -Μήπως το λέτε στους… εαυτούς σας, έτσι ώστε να μη το… ξεχάσετε; -Μήπως… αυθυποβάλλεστε να το πιστέψετε, ενώ στην πραγματικότητα αμφιβάλλετε; -ή, μήπως το λέτε για να το ακούσουν οι δανειστές, με την ελπίδα να σας/μας… λυπηθούν(!); (μπας και σεβαστούν επιτέλους –έστω την ύστατη ώρα- τις «κόκκινες γραμμές» που οι ίδιοι παραβιάζουν)?

Πολύ πιθανώς… αυτο-υπνωτίζεστε! Δεν εξηγείται αλλιώς, αφού η κατάπτυστη συμφωνία που τώρα σύρεστε να υπογράψετε μέσω εκβιασμών, μάλλον δεν θα είναι υπέρ μας (και ήδη το ξέρετε αυτό, κατά βάθος! Αλλιώς, δεν θα είχατε κάνει τόσο κόπο να διαλαλείτε το αντίθετο…) Μερικοί, το λέτε και ευθέως, ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές! (Π.χ. ο Χρυσόγονος ή ο Κούλογλου). Όλοι οι υπόλοιποι αυθυποβάλλεστε, έτσι ώστε να πεισθείτε για κάτι που ήδη ξέρετε (κατά βάθος) ότι δεν ισχύει. Ως συνήθως, τελείτε σε ‘κατάσταση άρνησης‘, ψυχολογικά μιλώντας.

Ταυτόχρονα όμως, προφανώς επιδιώκετε να πείσετε και εμάς. -Ε, αυτό δεν είναι μόνο εξοργιστικό, είναι και βαθύτατα υποτιμητικό! (απέναντί μας, δηλαδή απέναντι στον ίδιο το λαό που επικαλείστε).

Εκφράζουν την ανάγκη της χώρας να μπει σε ένα νέο δρόμο ανάπτυξης, με
πυρήνα της την κοινωνική δικαιοσύνη και την αναδιανομή του πλούτου.

Α, μάλιστα…

Οι «κόκκινες γραμμές», είναι λοιπόν, εκείνες που «εκφράζουν ένα νέο δρόμο ανάπτυξης» (και το υπόλοιπο αυτό… ξύλινα διατυπωμένο, χιλιο-ειπωμένο και φθαρμένο ευχολόγιο). ΤΙ να πω; -Μακάρι… 🙂

θα προσπαθήσω λοιπόν, να μη σκέφτομαι τον άδικο και αντι-λαϊκό ΕΝΦΙΑ, τις αυξήσεις ΦΠΑ, το κώμα (κοντά στο θάνατο) του προγράμματος της ΔΕΘ, τις πολλές ολέθριες ιδιωτικοποιήσεις (όπως εξηγεί και ο Στάθης Κουβελάκης) κι ένα σωρό άλλες «λεπτομέρειες».

Πάμε παρακάτω…

Η επιμονή των δανειστών να εφαρμόσουν το μνημονιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαρά, δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό πολιτικών πιέσεων και χρηματοδοτικής ασφυξίας στη χώρα, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την έννοια της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας στην Ευρώπη.

Μπα; TI λέτε; Για ΠΟΙΑ «Ευρώπη» μιλάτε; Ποιός δανειστής πραγματικά νοιάζεται για τη «δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία στην Ευρώπη«; Χεστήκανε! Τι λέμε, τώρα; (σε παιδάκια μιλάτε;…)

Για πολλοστή φορά, είναι πολύ γνωστό, προφανές και σχεδόν αυτονόητο, αυτό που γράφετε, αλλά είναι επίσης… περίεργο το ότι το γράφετε, μέσα σε μία επίσημη ανακοίνωση που… [υποτίθεται ότι] έχει κάτι καινούργιο να μας πει (αλλιώς… γιατί να δημοσιευτεί;)

Στην πραγματικότητα, εφόσον κάνατε τόσον κόπο να πείσετε (και πάλι) για κάτι προφανές, η μοναδική λογική εξήγηση είναι ότι κάποιοι άλλοι αρνούνται την αυτονόητη αλήθεια (και η ανακοίνωσή σας μιλάει σ’ αυτούς). Και… όχι μόνο την αρνούνται (οι δανειστές) αλλά και εσείς προφανώς δεν τολμάτε να τους «την πείτε» 100% ευθέως, ή όσο ξεκάθαρα και όσο έντονα θάπρεπε

Παρεμπιπτόντως… -Ως πότε ρε σεις, θα μας τα… πρήζετε κανονικά, ξανά και ξανά, με τις… φαντασιώσεις σας και τα θεωρητικά οράματα (του Βαρουφάκη κ.ά.) για το «πως θάπρεπε να ήταν η Ευρωζώνη«; -την οποία ταυτίζετε ιδεοληπτικά με την Ευρώπη γενικά ή με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και με τη Βορειοατλαντική επιθετικότητα μαζί με τους ναζί στην Ουκρανία, αλλά… ας τα αφήσουμε αυτά, προς το παρόν.

ΟΚ… Κάντε ένα διάλλειμα τώρα, βλέποντας το δίλεπτο video που ακολουθεί (για τις εν λόγω φαντασιώσεις) και αμέσως μετά,  πάμε παρακάτω…

[Η επιμονή των δανειστών] Εκφράζει την εμμονική προσήλωση στη λιτότητα που αποδομεί το κοινωνικό κράτος,

(ουάου…)

Ω ναι! Και… εσείς με εμμονική προσήλωση λέτε το προφανές, ξανά και ξανά, μπας και το πιστέψουν κάποιοι άλλοι, ή λες και δεν το ξέρουν… και προφανώς θέλετε να πιστέψουμε κι εμείς, ότι «δεν θα υποκύψετε»!

Ω ναι, «ούτε βήμα πίσω», αφού τώρα, μετά από τόσα πολλά βήματα πίσω, φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού (όχι στον μπαμπούλα του grexit, αλλά στην απόλυτη υποταγή).

[Η επιμονή των δανειστών… …εκφράζει] την ολιγαρχική διεύθυνση των ευρωπαϊκών υποθέσεων σε κλειστές αίθουσες ανεπηρέαστες από την κοινωνική βούληση,

Πάρα πολύ σωστά!

Ω ναι, κι εσείς δεν έχετε καμμία σχέση μ’ αυτά, έτσι; Δηλαδή… δεν συσκεφτήκατε κι εσείς μαζί με τους δανειστές αλλεπάλληλες φορές, «σε κλειστές αίθουσες ανεπηρέαστες από την κοινωνική βούληση«, εεε;

Εσείς που δεν είστε ολιγάρχες, ω ναι… ρωτήσατε δηλαδή και το κόμμα σας και τη λαϊκή του βάση, για το… παπάρι που υπογράψατε άρον-άρον, στις 20 Φλεβάρη

Εσείς, κ. Νίκο Παππά, που δεν ρωτήσατε κανέναν όταν διορίσατε τον Ταγματάρχη… αλλά ΚΑΙ εσείς, σύντροφε Τσίπρα που… όχι μόνο επιβάλλατε τον Πανούση αλλά τον καλύψατε κιόλας, μετά τις αθρόες δίκαιες κριτικές (βαριέμαι να φέρω λινκ)…

(Μπερδεουαίη… ΤΙ κάνει ο θείος Αλέκος; -καλά;… Ο άλλος κολλητός, πως τα περνάει;)

Ε ναι, όλοι εσείς, οι λίγοι και οι ολίγιστοι, που εκλεγήκατε με ένα προεκλογικό πρόγραμμα πολύ διαφορετικό από το άγρια κουτσουρεμένο, κακέκτυπο υποσύνολό του, που [λέτε ότι] θα υλοποιήσετε…

…οι οποίες στρώνουν το έδαφος στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Οι «οποίες»; -Ποιές; (you lost me, there)

Α, ναι… (τώρα θυμάμαι)… [είχατε πει] οι κλειστές αίθουσες ανεπηρέαστες από την κοινωνική βούληση

Δηλαδή… εσείς πιστεύετε ότι για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπω φταίνε οι κλειστές αίθουσες (… μπλα-μπλα-μπλα)!

Ε, ντάξει ρε παιδιά, ανοίξτε και κάνα… παράθυρο, να ΄ούμε! Καλοκαίρι έρχεται, και με τις κλειστές σας συσκέψεις θα σκάσετε… (ανεπηρέαστοι από την κοινωνική βούληση).

Οι απαιτήσεις αυτές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Μα… για να το λέτε αυτό, πάει να πει ότι (ίσα-ίσα) μπορούν και παρα-μπορούν να «γίνουν αποδεκτές»! (και μάλιστα… κυρίως από εσάς!). –Βάλτε, λοιπόν, στην άκρη αυτά τα ξύλινα ευχολόγια με άρωμα… ντετερμινισμού, γιατί δεν περνάνε.

Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τον ελληνικό λαό που αγωνίστηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια για να μπει τέλος στις εγκληματικές πολιτικές των μνημονίων.

Μπα; -Γιατί διαλαλείτε (για πολλοστή φορά) κάτι δεδομένο και (υποτίθεται) αυτονόητο; -Μήπως… έπαψε να είναι αυτονόητο; -Δηλαδή… θέλετε να μας πείσετε (και πάλι) ότι «δεν θα υποκύψετε» [στις απαιτήσεις των δανειστών]; -Από που προκύπτει αυτό;

…ή μήπως (πολύ πιο απλά) υπονοείτε ότι (οι απαιτήσεις των δανειστών) μπορούν και παρα-μπορούν να γίνουν αποδεκτές από εσάς, ερήμην του ελληνικού λαού;

Εσείς δεν είχατε πει (πολλοί από σας, όχι ένας) ότι θα μπορούσατε κάλλιστα, «πολύ εύκολα», να είχατε υπογράψει (εξ αρχής) ένα μνημόνιο 3, ή «ένα μέηλ Χαρδούβελη» και να είχατε ξεμπερδέψει;

Σάμπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης (μέντορας και «πολιτικός πατέρας» του πρωθυπουργού) δεν είπε ότι Άθλος το ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει έστω και ως ένα βαθμό το πρόγραμμά της; (λες και μας κάνει χάρη, ή θάπρεπε να είμαστε και ευγνώμονες). Ας μην επεκταθώ, γιατί τα στοιχεία είναι συντριπτικά (όπως φάνηκε ΚΑΙ εδώ)

Πάμε παρακάτω…

Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους ευρωπαϊκούς λαούς και από τις προοδευτικές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, που αγωνίζονται για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας.

Α, καλά… -Καλά κρασιά (Μπουτάρη)! Από φιλο-ευρωπαϊσμό το ξέρουμε ότι πάτε καλά. Είναι το κύριο σας κόλλημα και το κύριο ιδανικό στο οποίο (προσ)εύχεστε. Όμως, «οι άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί» που επικαλείστε (μετά το γλύψιμο του δικού μας) στην πλειοψηφία τους κοιμούνται ύπνο βαθύ. Χειραγωγούνται και παρα-πληροφορούνται τόσο πολύ, ώστε ψηφίζουν δεξιές κι ακροδεξιές κυβερνήσεις. Σε αρκετούς εξ αυτών, οι απαιτήσεις δανειστών (και/ή δυναστών) έγιναν και παρα-έγιναν αποδεκτές, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, αλλά το παρακάμπτετε με τα συνήθη… ταρα-τα-τζ0ύμ επαναστατικών ευχολογίων, που μπαγιάτεψαν και κινδυνεύουν να σαπίσουν, αν δεν υλοποιηθούν στην πράξη.

Εκείνο που δεν λέτε (σε αυτή την ανακοίνωση, αλλά -ντάξει- τό’χετε εξηγήσει αλλού) είναι ότι… αν υποκύψουμε εμείς (σαν χώρα ή σαν λαός) κανένας άλλος ευρωπαϊκός λαός δεν θα μπορέσει εύκολα να ξυπνήσει και να εναντιωθεί στον ευρω-δίαιτο νεο-φιλελευθερισμό. Ακόμη και οι Ποντέμος θα καταποντιστούν (αφού ήδη άρχισαν να πέφτουν, εν μέρει λόγω των δικών σας υποχωρήσεων).

Οι πολίτες της Ελλάδας και της Ευρώπης δεν είναι οι παθητικοί καταναλωτές των ειδήσεων των 8, αντίθετα πιστεύουμε ότι μπορούν να είναι συμπρωταγωνιστές σε μια διαπραγμάτευση που αφορά την κοινή μοίρα όλων μας στην κλίμακα της Ευρώπης και του κόσμου.

Μπα;

Ερήμην μας, ερήμην του λαού παζαρεύετε τις τύχες μας, όλο αυτό τον καιρό (και μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών, τον τελευταίο καιρό). Αλλά τώρα… (που τα βρήκατε σκούρα) έχετε το εξοργιστικό θράσος να ζητάτε κλακαδόρουςχειροκροτητές και προσβάλλετε τη νοημοσύνη μας, με την πονηριά του καλέσματος για «συμπρωταγωνιστές«!

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει κάθε δυνατή πρωτοβουλία για την ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας αλλά και των ευρωπαϊκών λαών. Σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς, αλλά και σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης οι βουλευτές, ευρωβουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν μαζί με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τις αλληλέγγυες με αυτόν δυνάμεις σε ένα πλατύ κάλεσμα κινητοποίησης για την νίκη της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας.

Απάντηση:

 • Τρίχες! Σιγά τις «πρωτοβουλίες», που θα πάρετε… (ας μην πω ΤΙ θα πάρετε…)
 • Σιγά, μην «ενημερώσετε» εσείς και τους ευρωπαϊκούς λαούς (!).
 • Να έχετε ευγνωμοσύνη, πάντως, στους πολύ λίγους έντιμους δημοσιογράφους και στους… αφιλοκερδείς, γλωσσομαθείς μπλόγκερς (κ.ά. πολίτες του διαδικτύου) που σας στήριξαν τόσα χρόνια και προώθησαν διεθνώς τις πολιτικές αλήθειες για το λαό μας.

Δεν σας χρειαζόμαστε για «ενημέρωση» (ως λαός). Σιγά μην «ενημερωθεί» ο λαός, από εσάς, δηλαδή… από τις ξύλινες, βαρετές και άχρηστες πολιτικές ανακοινώσεις σας, με τα ταρα-τα-τζούμ των υποκριτικών (τώρα πια) ευχολογίων σας, που έρχονται σε αντίθεση και με τις πράξεις σας, τώρα πια.

Όμως, αν πραγματικά επιδιώκετε πραγματική ενημέρωση, τότε…

[1] κλείστε (ή περιορίστε) τα βοθρο-κάναλα που αλωνίζουν τόσον καιρό ανενόχλητα… (π.χ. με νέους νόμους που να απαγορεύουν σε ένα πρόσωπο ή σε μεγαλο-μετόχους να τα ελέγχουν)

[2] φτιάξτε επιτέλους μια πραγματικά δημοκρατική ΕΡΤ (χωρίς τον Ταγματάρχη και τη σάπια δομή που ξανα-φέρατε επιβάλλοντάς την, ερήμην της βούλησης των εργαζόμενών της)

[3] και… (ιδίως) μπείτε στο διαδίκτυο πιο βαθειά (διότι είστε ακόμη… ατζαμήδες και κρυπτο-λουδίτες). Εξασφαλίστε π.χ. ότι όλες οι «Οργανώσεις Μελών» αναρτούν στο διαδίκτυο (κάθε μία σε δικό της blog) όλες τις δημόσιες αποφάσεις των Ολομελειών. Επίσης, εξασφαλίστε ότι όλα τα μέλη των Ο.Μ. μπορούν να εκφράζονται γραπτώς (διαδικτυακά), διότι η… μιζέρια του περιορισμένου «χρόνου τοποθέτησης» (λίγων λεπτών για κάθε μέλος) στις Ολομέλειες δεν φτάνει με τίποτα, για να καλύψει το… Τσουνάμι Πολιτικής Πληροφορίας, μέσα στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Τώρα είναι η ώρα να μπουν οι ίδιοι οι λαοί στην μάχη.

Θα νικήσουμε.

Ω Ναι, θα σκίσετε και τα μνημόνια. Ξέρουμε.

Αντε γειά . . .


Υ.Γ.1 Μια και το κείμενο αυτό επιχείρησε κριτική, ας παραθέσω εδώ και μερικά πρoβλήματα που αντιμετωπίζει τώρα η κριτική εντός ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε ένας φίλος…

Κυκλοφορούν κάτι πραγματικά πανάθλια κείμενα από νεοφιλελέδικα sites με τίτλο ‘Η ψυχολογία της κριτικής’. που θυμίζουν ακροδεξιές αναλύσεις επιπέδου πρώτης δημοτικού με στόχο την ενοχοποίηση και την ψυχιατρικοποιηση όσων επιμενουν να μην είναι μαζάνθρωποι

.Αυτά τα στέλνουν και ‘όψιμοι’ μέσω mails σε κόσμο που στηρίζει κριτικά..

Επειδή η κατάντια ορισμένων ‘όψιμων ‘ έχει προχωρήσει πολύ, ας έχουν υπόψιν τους πως η αθλιότητά τους από τα στρατόπεδα ‘αναμόρφωσης’ μισό τσιγάρο δρόμος..

Kαι τα στέλνουν ‘οψιμοι αριστερούληδες’….

-Αναφερόταν στο κατάπυστο κείμενο «Η Ψυχολογία της Κριτικής». («Αρθράρα ακροδεξιάς ψυχο-μπουρδολογίας ,που το στέλνουν σε ‘αντιφρονουντες’, σε Οργανώσεις Μελών» -γνώμη αυτού του φίλου, που είναι παλιό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ψυχίατρος).

Ενας άλλος φίλος είπε, για το ίδιο κείμενο:

Αν αυτό είναι επιστημοσύνη εγώ είμαι Κούρδος οπλαρχηγός! – Επί της (φιλοσοφικής) ουσίας, είναι το ad hominem ( :
προς έτερον) επιχείρημα: «παιδί μου, έχεις πρόβλημα, άρα το επιχείρημά σου είναι προβληματικό» . – Είναι σόφισμα. – Η απάντηση είναι: «Έχω όσα προβλήματα θέλεις αδελφέ, το επιχείρημα όμως είναι ατράνταχτο».

Και μία ακόμη επισήμανση, σοβαρής σχολιάστριας, για το κείμενο  «Ψυχολογία της Κριτικής»:

Εν τω μεταξύ, τα 1-13 που απαριθμεί (πλην του 9, φυσικά) θα μπορούσαν να εντοπιστούν και σε αυτή την ίδια τη non critica φάρα. Όπως και σε κάθε φανατισμένο. Τι γράφει ο αυτο-βοηθηθείτε-τύπος; (Προσφάτως το άκουσα κι εγώ: «Όποιος δεν καταλαβαίνει και διαμαρτύρεται χωρίς λόγο, να πάει σε έναν ψυχολόγο, ψυχίατρο ή όπου άλλου θέλει, να πάρει τα φαρμακάκια του, να πληρώσει, να γίνει καλά«. Και ο τύπος στο παρελθόν καθύβριζε τους ανανεωτικούς. Η ψυχολογικοποίηση του κρίνοντος είναι καθολικό φαινόμενο τελικά. Είναι όπλο κάθε υποκριτή φανατικού. Ασταδιάλα πια με τα ad hominem και τα ιπτάμενα θεολογικά τσίρκα.


Υ.Γ.2 Ακούστε κάτι, τώρα. Τέτοιες… ξύλινες ανακοινώσεις (που ρίχνουν και στάχτη στα μάτια, όταν π.χ. δεν αναφέρονται καν σε μερικά πολύ σημαντικά ζητήματα) δεν χρειάζεται να κουράζεστε εσείς (του ΠΓ, κ.ά.) τώρα πια, να τις γράφετε. Μπορεί να τις γράφει για σας, αντί για σας… λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης(!), κάτι… λίγο πιο εξελιγμένο από το περιβόητο ΚKE-Generator 1.0, που… είχε τρελλάνει κάποτε το ΚΚΕ, κάνοντάς το να παρανοήσει ότι το ΚΚΕ-Generator φτιάχτηκε από προβοκάτορες, στα πλαίσια μιας οργανωμένης… αντι-κομμουνιστικής δυσφημιστικής εκστρατείας. Τρίχες! Ανένταχτος αριστερός πλακατζής το έφτιαξε:

17-5-2015 10-20-36 πμ


5 comments

 1. Πολυ καλα τα λετε ο συριζα εχει περασει το Ρουβικωνα του μνημονιου ειναι γςρμανοτσολιαδες και θα τους φαει το πηγαδι

  • ενώ ο στρασερικός Καλέτζης είναι η λύση;
   Ίσα ρε καράμπα και μα τον μανίτου αλλά αυτό το γερμανοτσολιάς να το αποδίδει κάποιος σε αριστερούς είναι λίγο… κάτι …
   Ξέρεις σαν να πρέπει να ομολογήσεις ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ, ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ, ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ, και να έρχεται η ανάγκη για να πεις απλά «πηγάδι»…

  • Σόρυ, δεν είπαμε αυτό.

   Ο σκοπός της ανακοίνωσης ανάρτησης ΣΙΓΟΥΡΑ δεν ήταν τέτοιου είδους ερμηνείες… τσουβαλάτες.

   Κατά τα άλλα, δεν το σχολιάζω. Γερμανοτσολιάδες υπήρχαν και υπάρχουν παντού.

   Καλά σου την είπε η Ρόζα η αλανιάρα (χεχε).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s