Η ΣΧΕΤΙΚΗ πλειοψηφία της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ είτε ψεύδεται, είτε δεν ξέρει Λογική

(. . .είτε και τα δύο). (Η ΣΧΕΤΙΚΗ πλειοψηφία του 47.5%).  Ορίστε γιατί:

ΕΙΔΗΣΗ: Η πλειοψηφία της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ μόλις καταψήφισε την τροπολογία της Αριστερής Πλατφόρμας (και λοιπών διαφωνούντων) με 95 ψήφους στις 200 (σχετική πλειοψηφία 47,5%) (Για την ουσία της τροπολογίας, προς το παρόν δείτε εδώ http://anemosantistasis.blogspot.com/2015/05/to.html).

UPDATE 2: Δείτε το νέο (εν μέρει χιουμοριστικό) άρθρο Η Δομή της Αριστερής Τροπολογίας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ,καθώς και τα σχόλια σε αυτό εδώ το άρθρο (με σημαντικά στοιχεία).

UPDATE 1: Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ-ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ‘’ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ’’ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΚΕ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

«…Η κυβέρνηση, εφόσον οι «θεσμοί» συνεχίσουν τις επόμενες μέρες την ίδια εκβιαστική τακτική, οφείλει να δηλώσει από τώρα και ευθέως ότι δεν θα «πνίξει» τον ελληνικό λαό, αποστραγγίζοντας τις οικονομίες του, δεν θα πληρώσει την επόμενη δανειακή δόση του ΔΝΤ και ότι σχεδιάζει εναλλακτικές απαντήσεις για την πορεία της χώρας, οι οποίες θα διασφαλίζουν την εφαρμογή του προγράμματός της». https://archive.is/LyrBC#selection-997.0-1005.162


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ (προς απόδειξη -πιο κάτω)

Επομένως, η πλειοψηφία (μαζί τον Αλέξη Τσίπρα) αυτο-ακυρώθηκε, αποδεικνύοντας ότι είναι ψεύδος η δήλωση Τσίπρα περί «μη πληρωμής του ΔΝΤ (κλπ.)» -διότι η Α.Π. ζήτησε (ακριβώς) να μην πληρωθεί το ΔΝΤ αν συνεχιστεί η αδιαλλαξία των δανειστών. («δεν θα πληρώσει την επόμενη δανειακή δόση του ΔΝΤ… εφόσον οι «θεσμοί» συνεχίσουν τις επόμενες μέρες την ίδια εκβιαστική τακτική» – επί λέξει).

ΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ

[1] έστω ότι καταψηφίζεται η πρόταση «[να μην πληρωθεί το ΔΝΤ] αν [συνεχιστεί η αδιαλλαξία των δανειστών].»

[2] Αυτό ισοδυναμεί με άρνηση της πρότασης (είτε ως προς το πρώτο συστατικό της, είτε ως προς το δεύτερο)

[3] Επομένως, λογικά (για να ισχύει αυτή η άρνηση),

 • είτε [3.α] (άρνηση πρώτου συστατικού) το ΔΝΤ θα πληρωθεί (έτσι κι αλλιώς),
  => Η «απειλή Τσίπρα» ότι «δεν θα πληρωθεί» (κλπ.) ακυρώνεται ως ψευδής.
 • είτε [3.β] (άρνηση δεύτερου συστατικού) δεν θα συνεχιστεί η αδιαλλαξία των δανειστών.
  Όμως αυτό, το [3.β], δεν εξαρτάται από εμάς, ενώ είναι (έτσι κι αλλιώς) απίθανο. Επιπλέον, αποφάσεις ή ψηφίσματα υπέρ- ή κατά- συμβάντων πέρα από τη θέλησή μας... δεν έχουν κανένα νόημα! => Η «απειλή Τσίπρα» ακυρώνεται ως άτοπη.

Άρα, τα μέλη της πλειοψηφίας της ΚΕ (και ο ίδιος ο Τσίπρας)…

 • [1] είτε ψεύδονται,
 • [2] είτε είναι σκράπες στη… Μαθηματική Λογική,
 • …είτε και τα δύο ! [Όπερ Έδει Δείξαι]

Διαβάστε σχετικά:

Η Ζωή απάντησε στον Τσίπρα: Δεν μπορεί να υποστηριχτεί η επιλογή Ταγματάρχη Επίσης είπε ότι η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου της Βουλής μπορεί να ζητήσει αναστολή πληρωμής χρέους μέχρι να τελειώσει το έργο της).


Διαβάστε επίσης:

9 comments

 1. Για να είμασε 100% ακριβείς, τώρα που δημοσιεύτηκε ΟΛΟ το κείμενο της τρoπολογίας, περιέχει και άλλα σημεία, με τα οποία κάλλιστα μπορεί η πλειοψηφία να διαφωνεί, ενώ να συμφωνεί με ορισμένα άλλα (=ένα εγγενές σοβαρό ελάττωμα αυτού του είδους ψηφοφορίας, δηλαδή είτε ναι σε όλα, είτε όχι σε όλα).

  Παρόλ’ αυτά, η _ουσία_ της τροπολογίας (που αφορά και το άμεσο μέλλον) είναι αυτή που αναλύσαμε. Και ΔΕΝ διευκρινίστηκε ποτέ από την πλειοψηφία, αν/ότι συμφωνεί με αυτή την _ουσία_ της τροπολογίας, αλλά όχι σε ορισμένα άλλα μέρη της.

  Η ουσία της τροπολογίας (όπως γράφει τώρα και το update που προστέθηκε στην αρχή του άρθρου) είναι

  «…Η κυβέρνηση, εφόσον οι «θεσμοί» συνεχίσουν τις επόμενες μέρες την ίδια εκβιαστική τακτική, οφείλει να δηλώσει από τώρα και ευθέως ότι δεν θα «πνίξει» τον ελληνικό λαό, αποστραγγίζοντας τις οικονομίες του, δεν θα πληρώσει την επόμενη δανειακή δόση του ΔΝΤ και ότι σχεδιάζει εναλλακτικές απαντήσεις για την πορεία της χώρας, οι οποίες θα διασφαλίζουν την εφαρμογή του προγράμματός της».

  • Υ.Γ. Εννοείται ότι… η έντιμη και λογικά συνεπής στάση αν κανείς διαφωνεί με ορισμένα σημεία, αλλά ΚΑΙ συμφωνεί με άλλα (σημεία ενός κειμένου), είναι να ΜΗΝ ψηφίσει καν, να δηλώσει «παρών» ή «λευκό».

   Ε, τέτοιες ψήφοι υπήρξαν αρκετές…

 2. Κάτι ακόμη…

  Το ότι η τροπολογία καταψηφίστηκε μόνο από ΣΧΕΤΙΚΗ πλειοψηφία, αποδεικνύει και ότι… αν η τροπολογία είχε χωριστεί σε κομμάτια και ψηφιζόντουσαν κάθε ένα από αυτά τα κομμάτια χωριστά, τότε… πάρα πολλά τέτοια τμήματά της θα είχαν υπερψηφιστεί σχεδόν πανηγυρικά !!!

  Το ότι μέσα στην ΙΔΙΑ τροπολογία μπήκαν και πολλά άλλα σημεία, όλα μαζί, σαν πακέτο… μπορεί να είναι ένας καθιερωμένος τρόπος δημοκρατικών διαδικασιών σε τέτοιες συλλογικότητες (όχι μόνο στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ) αλλά αποτελεί εγγενές ελάττωμα και σοβαρό «handicap» για όσους θέλουν υπερψήφιση.

 3. Καληνύχτα Σύριζα (ένα γρήγορο σχόλιο για την ΚΠΕ του Συριζα από το Avantgarde) H KΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε με μια απόφαση παντός… http://t.co/6a9FiILetM
  Ενάντια στη μυστική διπλωματία του Μαξίμου και στη μεθόδευση της συμφωνίας. Δημοψήφισμα τώρα. Κ.Μαραγκός για το Avantgarde “Όποιος παραβιάζει την εμπιστευτικότητα των συνομιλιών είναι ανήθικος” “Κανένας δεν… http://wp.me/pryYN-1VT

 4. Λέει ένας φίλος στο φέησμπουκ

  Κατηγορηματικός ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης, ως προς το ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν έλεγχοι στη διακίνηση κεφαλαίων.

  Ξέρετε όμως κάτι; Αν η διαβεβαίωση του κυβερνητικού εκπροσώπου αληθεύει (και δεν έχω κανένα λόγο να υποθέσω το αντίθετο), μου φαίνεται λιγουλάκι δύσκολο να μην πληρωθεί η επόμενη δόση. Θα μου πείτε: «Ναι, αλλά ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν υπάρχουν λεφτά». Σωστά! Έτσι είπε ο πρωθυπουργός και, φυσικά, ούτε κι αυτόν έχω κάποιο λόγο να τον αμφισβητήσω.

  Πώς γίνεται όμως λεφτά για τη δόση να μην υπάρχουν, αλλά η δόση να πληρωθεί;
  Δύο τινά
  μπορεί να συμβούν:
  1) Είτε να βρεθεί και πάλι κάποιος «ξεχασμένος» λογαριασμός,
  2) είτε να υπάρξει συμφωνία και ν’ αρχίσει η εκταμίευση των επόμενων δόσεων για την εξυπηρέτηση του χρέους.

  Τέλος πάντων. Θα δείξει. Κυριακή κοντή γιορτή…

  -έχοντας δώσει τον εξής σχετικό σύνδεσμο
  http://www.thepressproject.gr/article/77414/Diapseudoun-ta-peri-periorismou-kefalaion

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s