Ο Βούτσης ζητάει κουκούλωμα σκανδάλων! Μήπως γι’αυτό λυσσάνε κατά της Ζωής Κωσταντοπούλου;

Ο Νίκος Βούτσης (υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης) στις 7 Μαΐου 2015 δήλωσε τα εξής, που αναπαράχθηκαν… θριαμβευτικά από τη Χρυσή Αυγή και χρυσαυγίτικα -κυρίως- blogs:

«Σε ομιλίες μου ήμουν σαφής και προειδοποίησα: Δεν θα κερδίσει κανείς εάν αυτοί οι φάκελοι βγουν στη δημοσιότητα. Η μόνη που θα βγει κερδισμένη θα είναι η Χρυσή Αυγή, που θα τρίβει τα χέρια της ενόψει της δίκης. Δεν θα το κάνουμε, αλλά δυστυχώς σε αυτόν τον φάκελο υπάρχουν αποτυπώματα. Δεν θα ξανανοίξει αυτός ο κύκλος»…

Μερικές απορίες:

 • Σε ποιές ομιλίες του έκανε αυτή την «προειδοποίηση» και ΤΙ ακριβώς εννοούσε;
 • Τον άκουσε κανείς; Υπάρχουν κάπου σχετικά κείμενα ή video;
 • ΠΩΣ και δεν τον έκραξε κανείς; (και αντί αυτού, κράζουν τη Ζωή Κωσταντοπούλου);

_voutsis_elmer_fudd

Τώρα… είναι πολύ εύκολο να βρείτε μικρά video-clip (όλα φτιαγμένα από χρυσαυγίτες και ακροδεξιούς, π.χ. αυτό εδώ) με την… ανεκδιήγητη αυτή δήλωση κατά του ανοίγματος «των φακέλων» (τώρα… ποιών ακριβώς φακέλλων ΔEN κατάλαβα, αλλά θα μου πείτε… αφού είναι μυστικοί και πρέπει να μείνουν μυστικοί οι φάκελοι, ΠΩΣ να ξέρουμε ποιοί είναι;)

Ας δούμε όμως και το σχετικό άρθρο της Εφ.Συν. «Κλείνει ο κύκλος του συστήματος διαπλοκής» (του Στέργιου Ζιαμπάκα, 08.05.2015). Κουράστηκα να το βρω, διότι το google δίνει (σχεδόν αποκλειστικά) χρυσαυγίτικα site, αν ψάξουμε με βάση τις φράσεις του Βούτση. Σε σχεδόν όλα τα άλλα site επικράτησε εκκωφαντική σιωπή:

…κηρύσσοντας [ο Βούτσης] την έναρξη των εργασιών του ετήσιου συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Μιλώντας ενώπιον των αιρετών της χώρας, ξεκαθάρισε ότι η σχέση τους με το κεντρικό κράτος θα είναι ειλικρινής και απολύτως θεσμική και ισότιμη.

«Κλείνει ο κύκλος ενός συστήματος διαπλοκής που υπήρξε, με πελατειακές σχέσεις, επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις, εντάξεις και απεντάξεις έργων, πολιτικές παρεμβάσεις στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, ακόμη και επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις για δήθεν θεομηνίες», είπε ο υπουργός περιγράφοντας το παρελθόν. Ακόμη μία αναφορά στην τοποθέτησή του που προκάλεσε αίσθηση ήταν η εξής:

«Σε ομιλίες μου ήμουν σαφής και προειδοποίησα: Δεν θα κερδίσει κανείς εάν αυτοί οι φάκελοι βγουν στη δημοσιότητα. Η μόνη που θα βγει κερδισμένη θα είναι η Χρυσή Αυγή, που θα τρίβει τα χέρια της ενόψει της δίκης. Δεν θα το κάνουμε, αλλά δυστυχώς σε αυτόν τον φάκελο υπάρχουν αποτυπώματα. Δεν θα ξανανοίξει αυτός ο κύκλος», συμπλήρωσε. Ως προς την αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης, με το ζήτημα της διασφάλισής της να επανέρχεται στο επίκεντρο συζητήσεων με αφορμή την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ο κ. Βούτσης εξήγησε ότι είναι κυρίως πολιτική και θεσμική, καθώς «είμαστε ένα κράτος. Δεν είναι ανταγωνιστικές οι σχέσεις μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και κεντρικού κράτους».

Μάλιστα…

Με λίγη αναζήτηση, βρήκα στο YouTube την πλήρη ομιλία του Νίκου Βούτση στο ετήσιο συνέδριο  του ΚΕΔΕ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ) στις 7 Μαΐου 2015. Αν έχετε όρεξη να την… υποστείτε (50 ολόκληρα λεπτά της ώρας) κάντε κλικ ΕΔΩ. UPDATE: Επειδή κάποιος ισχυρίστηκε ότι «δεν κατάλαβα τις δηλώσεις», ορίστε τώρα το ίδιο βίντεο, ρυθμισμένο να ξεκινάει στο σημείο 45:09, λίγο πριν τις δηλώσεις:

Την επόμενη μέρα, κιόλας (8-5-2015) μετά το συνέδριο, η Χρυσή Αυγή έκανε γιορτή για το θέμα στα δικά της blog. Π.χ. (ασφαλές αντίγραφο άρθρου):

Και ποιό ήταν το συμπέρασμα του ναζιστή αρθρογράφου; Δυστυχώς, το εδάφιο που ακολουθεί είναι στο «δια ταύτα» (με κόκκινα γράμματα) σωστό, αλλά η αριστερή μπλογκόσφαιρα σιώπησε απόλυτα:

Με απλά λόγια, αυτό το οποίο θέλει να πει ο Βούτσης, είναι ότι οι φάκελοι με τα οικονομικά σκάνδαλα δεν πρέπει να βγουν στην δημοσιότητα, αλλά να μείνουν στην αφάνεια, γιατί αλλιώς η μόνη κερδισμένη από την όλη ιστορία θα είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ως το μόνο κόμμα το οποίο δεν συμμετείχε στο σύστημα διαπλοκής και στην κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος. «Ομερτά», επομένως, μεταξύ των συνεταίρων της μεταπολίτευσης, έτσι ώστε να μην βγουν οι ρεμούλες στην επιφάνεια και το εκμεταλλευθεί αυτό η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Η συγκεκριμένη δήλωση του Βούτση αποτελεί έναν Τίτλο Τιμής για το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα… (bla bla bla… κλπ. – οι συνήθεις ναζιστικές μπούρδες)

Ορέα…

-Και δεν μας λες, ρε μπάρμπα, ανεκδιήγητε Νίκο Βούτση…

voutsis

 • ΠΩΣ, δηλαδή… θα προχωρήσει η έρευνα της Βουλής (και της Ζωής) για το Χρέος αν δεν βγούν στη φόρα και οι φάκελοι που εσύ θες να κρύψεις;

ΨΟΦΟΣ ! . . .

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: ΜΗΝ επιτίθεστε, τόσοι πολλοί, τόσο πολύ (και τόσο πολύ άδικα)… στη Ζωή Κωσταντοπούλου, διότι εκτίθεστε άσχημα. Ακόμη και όταν (νομίζετε ότι) δεν φαίνεστε… αποκαλύπτεσθε έμμεσα, μέσω της Λογικής (που δεν κατέχετε).


18 comments

  • -Για το πρώτο…. διαπίστωσα ότι είχα λάθος (και διορθώθηκε σαν «φάκελοι», αν και ΔΕΝ μου φεύγει η εντύπωση ότι πολύ παλιά γραφόταν με 2 λάμδα).

   -Το «Ορέα» ειναι… είδος αστείου (για γνωρίζοντες ορθογραφία)

   (και… αιλλεινυκά χρυσαβγίτικα).

     • Για να λέμε και… του στραβού το δίκιο

      http://anemosantistasis.blogspot.gr/2015/05/blog-post_165.html
      Άλλα είπε ο Βούτσης στην Στάη και άλλα έγραψε η Στάη στο ιστολόγιο της (βίντεο)

      UPDATE: Οχι, λάθος έκανε η «Αυγή» και ο «Ανεμος Αντίστασης». Η Στάη (αν και αντιπαθής) δεν είπε ψέματα, γράφοντας την αλήθεια περιληπτικά.
      Οι εξηγήσεις του Βούτση για το ΤΙ σημαίνει «επώδυνο» είναι σοφιστείες του κώλου, διότι αργότερα λέει επί λέξει «συμφωνία έντιμη ΚΑΙ ΕΠΩΔΥΝΗ».
      Αλλά έτσι κι αλλιώς… ο ΕΝΦΙΑ ειναι σίγουρα επώδυνο μέτρο.

      (δείτε επόμενο σχόλιο)

     • Τελικά…
      Ο Βούτσης είπε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ φορές ότι η συμφωνία θα είναι «έντιμη ΚΑΙ ΕΠΩΔΥΝΗ» στο αρχικό βίντεο της δίωρης εκπομπής (οχι στο απόσπασμα λίγων λεπτών της «Αυγής»).
      Την εκπομπή τη βρηκα όλη εδώ, «κονσέρβα»
      http://www.alphatv.gr/shows/informative/indriga/webtv/intrigka-270515

      ΘΛΙΒΕΡΗ έως απαράδεκτη βρίσκω τη συμμετοχή του Βούτση, αν και δεν άκουσα ακόμη όλη την εκπομπή, έφτασα στο 1.34.56 (από 1.58.35).

 1. Xαίρομαι που ανακαλύψατε την Αμερική.
  Οι ασημαντότητές μας προηγήθηκαν με δυο δημοσιεύματα:

  https://roides.wordpress.com/2015/05/16/16may15/

  Η Δική μας Αριστερά, δεν είναι εθνικολαϊκίστικη, ούτε θα κυβερνά με ακροδεξιούς!

  Posted on 16/05/2015 by Po

  [Ενδιαφέρουσα «συνομιλία» μεταξύ κ. Βαξεβάνη και Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε και τα υστερόγραφά μας]
  ………………….

  Δείτε την πρόσφατη ομολογία Βούτση για συγκάλυψη της διαφθοράς, όπου προσπαθεί να δικαιολογήσει με το επικίνδυνα φαιδρό «Αν οι φάκελοι του συστήματος διαπλοκής βγουν στην δημοσιότητα, μόνο η Χρυσή Αυγή θα βγει κερδισμένη»! (8 Μαΐου 2015 – 15:21).
  ………………………

  https://roides.wordpress.com/2015/05/17/17may15/
  Υποβοήθηση της Χ.Α και συγκάλυψη σκανδάλων, αυτή είναι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ;

  Posted on 17/05/2015
  [Θα καλέσει ο Εισαγγελέας τον κ.Βούτση;]
  ……………….
  Ίσα ίσα όμως, η εφαρμογή των Νόμων, η τιμωρία των Ναζιστών, η αποκάλυψη και εκδίκαση των σκανδάλων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, από την αντιπολίτευση και μετά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι αφ’ενός υποχρεωτικός μονόδρομος ως στοιχειώδες συνταγματικό, πατριωτικό και δημοκρατικό καθήκον, αλλά και η μόνη οδός για να αποφευχθεί η ηθική καταβαράθρωση του πολιτικού κόσμου (από τη ΝΔ ως το ΚΚΕ), ώστε να μην μπορεί μια παρακρατική δύναμη των πιο σκοτεινών υπονόμων να εμφανίζεται ως δήθεν η μόνη αντισυστημική και ως τάχα καθαρτήρια. Προς το παρόν όμως, πρέπει να αρκεστούμε στην όποια αυτοκάθαρση έκαναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τέτοιες «αστικές» ευαισθησίες, ως κόμμα «επαναστατικό», θεωρεί πως ο ιερός σκοπός (η ατομική ευημερία των στελεχών του και των συγγενών και φίλων τους), αγιάζει τα μέσα. Πόσα εκατομμύρια θα κοστίσει στο Δημόσιο η προς ληστές και απατεώνες διαφημιζόμενη γαλαντομία των Βούτση-Τσίπρα; Είναι δίκαιο αυτή τη γενναιοδωρία των δυο εντιμότατων υπηρετών του δημοσίου συμφέροντος, να δεχθούν να την πληρώσουν εκτός από τους πιο εξαθλιωμένους από τους Έλληνες και , ας πούμε, οι Λιθουανοί φορολογούμενοι;
  ………………
  Θαυμάστε τώρα τον προκλητικό κυνισμό της Πρωτηφορααριστερά και πείτε μου αν από το 1974 και μετά υπάρχει τόσο αποκαλυπτική ομολογία διαφθοράς, που ξεπερνάει αντίστοιχες δηλώσεις που αποδόθηκαν (δεν ακούστηκαν δημόσια) στους Καραμανλή Α΄ και Παπανδρέου Β΄, που μπορώ να ανακαλέσω στη μνήμη μου («τους πρωθυπουργούς δεν τους δικάζεις τους στέλνεις στο σπίτι τους», «Είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του, αλλά όχι και 500 εκατομμύρια!»).

  Εισαγγελέως και κάθε πολιτικού κόμματος κωφεύοντος, θριαμβολογεί ο επίσημος ιστότοπος της Χ.Α., βασιζόμενος στο πονηρό κλείσιμο του ματιού του κ.Βούτση σε κάθε πολιτικό ή δημοτικό παράγοντα, κλέφτη του δημόσιου χρήματος, την ώρα που προανάγγελλε στο συνέδριο των Δημάρχων το σεβασμό των συμψηφισμών,της ομερτά και της μεταξύ κατεργαραίων κατανόησης, με το γελοίο και περιφρονητικό για κάθε έντιμο πολίτη «αριστερό» πρόσχημα του αντιναζισμού:
  …………………..
  ______________________

  Προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι από που συνάγεται ότι η κα Κωνσταντοπούλου είναι ο φρουρός της νομιμότητας, όταν, θεωρεί τη Βουλή φέουδό της ή όταν ανησυχεί για τα «δικαιώματα» (!) της Χ.Α. αλλά παραδέχομαι πως μπορεί να είμαι βλαξ. Πάντως, αν και λαλίστατη δεν την άκουσα να εξανίσταται για την ιταμότατη δήλωση Βούτση, ίσως γιατί ήταν η καλύτερη διαφήμηση της Χ.Α. για την οποία η κυρία Πρόεδρος φαίνεται, όπως έχει δείξει κάμποσες φορές, να τρέφει κάποια κατανόηση.
  http://www.tanea.gr/news/politics/article/5049299/toys-enwse-h-xrysh-aygh/
  http://www.thetoc.gr/politiki/article/i-arsi-asulias-tis-xrusis-augis-kaiei-ton-suriza
  http://www.star.gr/Pages/Politiki.aspx?art=276039&artTitle=katangelia_kke_kata_z_konstantopoulou_kalyptei_kai_exoraizei_tin_chrysi_avgi_
  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231388069

  • Γνωρίζω πολύ καλά ότι… ανακαλύψατε την Αμερική (ειδικά) κ. Λασκαράτε μου…

   Εν προκειμένω, θεώρησα ευρέως γνωστό το ατόπημα του Βούτση, τόσο πολύ μάλιστα, ώστε… κακίζω τον εαυτό μου που δεν το πήρα χαμπάρι ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ, ενώ εσείς (πράγματι) το είχατε αναφέρει σε μια ανάρτησή σας, που… έκπληκτος διάβασα πριν μερικές μέρες.
   Δεν το ανάφερα εδώ (το ότι το είδα ΠΡΩΤΑ σε εσάς και ΜΕΤΑ σε ναζιστικά μπλογκ) διοτι θεώρησα ότι πολύς κόσμος ΗΔΗ το ήξερε, κι εσείς απλώς το αναφέρατε διεξοδικά (όχι σαν κύριο θέμα ΕΚΕΙΝΟΥ του άρθρου σας).

   Βέβαια, δεν συμφωνώ καθόλου με ορισμένες άλλες απόψεις σας.

   Τώρα τελευταία έχετε εκφράσει και άλλες κριτικές, μερικές εκ των οποίων είναι άδικες, κατ’ εμε.
   π.χ.
   ΠΩΣ συμβάλλετε στην καταπολέμηση της λασπο-θύελλας κατά της Ζωής Κωσταντοπούλου? Με το να την ενοχοποιείτε αδίκως για στήριξη της… Χρυσής Αυγής?

  • κ. Λασκαράτε

   1. Προτείνω να πείτε ΕΥΘΕΩΣ την άποψή σας για το «παρεάκι της Αίγινας» που σήμερα κυβερνάει τη χώρα (ερήμην του ίδιου του κόμματος όπου ανήκει). Δηλαδή για Παππά, Φλαμπουράρη κ.ά. καθώς και Γιάννη Πανούση, Παναρίτη, Ταγματάρχη, Σπύρο Σαγιά. Αν ΗΔΗ (τους) την είπατε ζητώ συγνώμη. Δεν σας προλαβαίνω, είστε πολυγραφότατοι στο μπλογκ σας.

   2. ΜΗ διαδίδετε… ΠαΠΠαριές (με δύο Π διότι ο νέος νο.1 παΠΠαρολόγος είναι ο κ. Νίκος Παππάς). Π.χ. το εξής «άρθρο» που φέρατε
   http://www.tanea.gr/news/politics/article/5049299/toys-enwse-h-xrysh-aygh/
   -μια σύντομη εκτόξευση λάσπης
   [ μέσω της λογικής πλάνης «Guilt by association», http://en.wikipedia.org/wiki/Association_fallacy ]
   …που παραγνωρίζει τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ λόγους, για τους οποίους ψήφισε «περίεργα» η Ζωή Κωσταντοπούλου. Εν προκειμένω, μπορεί να κατηγορηθεί μόνο για υπερβολική και σχολαστική τήρηση αρχών.

   3. ΜΗ διαδίδετε και το… αντι-συριζέικο μίσος του ΚΚΕ, στην [απολύτως αναμενόμενη] εκείνη επίθεσή του στην Κωσταντοπούλου. Πέφτετε σε επίπεδο, αν το χρησιμοποιείτε τώρα ΚΑΙ αυτό, κατά της Ζωής.

  • Υ.Γ. μόλις διάβασα το άρθρο σας εδώ (της 17ης Μαίου).
   https://roides.wordpress.com/2015/05/17/17may15/
   Το οποίο πράγματι, μου διέφυγε απολύτως …

   ΑΛΛΟΥ ειχατε αναφέρει διεξοδικά το θέμα Βούτση (και το εψαξα)…

   Το άρθρο σας αυτό μου άρεσε κατά το 90% περίπου. Το 10% περίπου σηκώνει πολλές αντιρρήσεις, που δεν είναι του παρόντος.

   Το ΦΛΕΓΟΝ θέμα όμως, με το οποίο καλείστε να ασχοληθείτε, είναι η μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ.
   ΑΝΤΙ αυτού, επιλέξατε να ρίξετε τόνους λάσπης σε όσους υποστηρίζουν εναλλακτικό νομισμα, με χυδαία επίθεσή σας στον Λαφαζάνη (και για λαθους λόγους).

   Ανήκετε πλέον στους υποστηρικτές της φιλο-Ευρώ φανατίλας που διέλυσε τη χώρα.
   Αυτό με ΘΛΙΒΕΙ, και με έκανε δυστυχώς να διαβάζω πιο αραιά τα ποστ σας. Ισως… κακώς (διότι έχετε πολλά άλλα να πείτε).

 2. Πρώτα απ’όλα να σας διευκρινίσω πως με το πράγματι ειρωνικό μου ύφος περί ανακάλυψης της Αμερικής, δεν εννοούσα πως το είχατε δει σε εμάς και δεν το αναγνωρίσατε, προς Θεού, δεν έχω την παραμικρή απαίτηση να μας διαβάζετε, προσωπικά υπάρχουν αρκετά μπλογκς που εκτιμώ και δεν προλαβαίνω να τα δω. Η ειρωνεία, φιλική και καλοπροαίρετη να το πιστέψετε παρακαλώ, είχε να κάνει με το γεγονός πως η είδηση αυτή, που κατά τη δική μου άποψη δείχνει πάρα πολλά, θάφτηκε γενικά παντού, για διάφορους λόγους, και πάντως ελάχιστα έως καθόλου σχολιάστηκε. Δεν ξεχνώ πως μας έχετε υπερασπιστεί και ξέρω πως γράφετε κατά συνείδηση.

  Για την παρέα της Αίγινας είχα πληροφορίες πολύ προτού αποκαλυφθεί, από γείτονες και ασφαλώς τη θεωρώ δείγμα πολιτικής παρακμής.

  Κάνετε ένα λάθος σχετικά με εμάς.
  Ναι είμαστε με μεγάλη εμμονή οπαδοί της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε. και στο ευρώ. Για λόγους που όποιος μας παρακολουθεί αντιλαμβάνεται: Ατομικά δικαιώματα, Διαφωτισμός, ένταξη σε ένα πολιτισμένο σύνολο, συμμαχίες, δεδομένοι πολύ στενοί δεσμοί δεκαετιών, διάχυση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων εκεί, αλλά και μακρόχρονης ιστορίας κλπ. χωρίς να παραβλέπουμε κοινωνικές ανισότητες, αποικιοκρατικές συμπεριφορές, εξουσία των Αγορών, πράγματα όμως που μόνο στην Ευρώπη μπορούν να πολεμηθούν, κατ’εξοχήν. Αυτό δεν σημαίνει πως ταυτιζόμαστε, συγχωρούμε ή παραβλέπουμε τα καμώματα των ευρωπαϊστών τύπου Καραμανλή, Σημίτη, Σαμαρά Γαπ, Βενιζέλου, Τσίπρα, Παππά, Κουβέλη, Στ.Θεοδωράκη και δεν ξέρω ποιού άλλου, άλλωστε τους έχουμε όλους επικρίνει πάρα πολύ σκληρά.

  Θα σας παρακαλέσω να αποφεύγετε τους χαρακτηρισμούς τύπου «χυδαία» κριτική κλπ, μας αδικείτε και νομίζω πως αδικείτε και τον εαυτό σας. Αναγνωρίστε μας τουλάχιστον αυτό που σας αναγνωρίζω ειλικρινά και ευχαρίστως. Την κατά συνείδηση κρίση, πείτε την αφελή, έστω εμμονική, αλλά έντιμη.Για τον Λαφαζάνη έχω πολύ κακή άποψη, πιστέψτε με, θα μου αρκούσαν και μόνο οι απόψεις του για τον κυνήγι για να τον κατατάξω πολύ χαμηλά, πόσο μάλλον που υπάρχει η Σρεμπρένιτσα, η ανοχή στο ρωσικό αυταρχισμό, ναζισμό, καπιταλισμό κλπ, η δραχμή κοκ

  Για την Κωνσταντοπούλου η γνώμη μου δεν μπορεί να γραφτεί.
  Σχετικά με την σχολαστική τήρηση αρχών που της αποδίδετε (!!!), έτσι ενδεικτικά σας λέω πως κανείς νόμος δεν της δίνει το δικαίωμα να ελέγχει την κυκλοφορία στη Β.Σοφίας προσβάλλοντας εργαζόμενους που κάνουν έντιμα και φιλόνομα το καθήκον τους, πως η Βουλή δεν είναι νομίμως τσιφλίκι της, πως οι θέσεις της για τη Χ.Α. είναι νομικό νηπιαγωγείο και σας παραπέμπω και στον τρόπο που υπερασπίστηκε ως δικηγόρος κάποιον κατηγορούμενο για βιασμούς:

  http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/35970

  http://lexilogia.gr/forum/showthread.php?13551-%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BC%CE%AE-%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%B2%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D&p=191730&viewfull=1#post191730

  http://www.petraskandalou.com/3153/%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%B4%CE%B9/

  http://www.avgi.gr/article/184776/h-bia-kata-ton-gunaikon-den-mporei-na-sumpsifizetai

  • κ. Λασκαράτε
   Καθυστέρησα πολύ να σας απαντήσω διότι θέσατε πάρα πολλά θέματα που απαίτησαν ψάξιμο, αλλά επίσης… διότι το θεώρησα βαρετό ΚΑΙ μάταιο να κάτσω να σας εξηγήσω το ΜΕΓΕΘΟΣ της… χυδαιότητας με την οποία εξαπλώσατε τη λάσπη κατά του Κώστα Λαπαβίτσα και τις στερεότυπα ευρω-φανατικές απόψεις του Βαρουφάκη, σε ένα (τουλάχιστον) άρθρο σας, που έχω κρατήσει κάπου…

   ΠΟΛΥ περιληπτικά, κοιτάξτε τώρα…
   1) Συστηματικά συγχέετε και μπερδεύετε την ευρωπαϊκή ιδέα ή αντίληψη υπέρ ανθρώπινων δικαιωμάτων κλπ. με ένα νόμισμα, το ευρώ. Υπάρχει και ευρώπη και ανθρωπισμός ΧΩΡΙΣ το ευρώ και θάπρεπε να το ξέρετε καλά αυτό.
   2) ΧΩΡΙΣ να είστε ειδικοί στα οικονομικά, αναπαράγετε τρομολαγνικές φανατικές απόψεις κατά της εξόδου από το ευρώ. Επίσης αναπαράγετε την αποδεδειγμένα ΨΕΥΔΗ κατηγορία κατά του Κώστα Λαπαβίτσα (ότι δήθεν «έκανε καριέρα του τη δραχμή»), από έναν άνθρωπο, το Βαρουφάκη, που (παρόλα τα θετικά του)… ο ΙΔΙΟΣ πάσχει από ακριβώς αυτό, το ότι έχτισε ΚΑΡΙΕΡΑ πάνω στην φανατική στήριξη της Ευρωζώνης.
   2) Θα πρότεινα να διαβάσετε το εξής άρθρο ΠΟΛΥ προσεκτικά, αν μη τι άλλο για να αντιληφθείτε ότι η ΑΛΛΗ άποψη, την οποία μονομερώς δαιμονοποιείτε, ΕΧΕΙ σοβαρά επιχειρήματα υπέρ της
   https://www.efsyn.gr/arthro/i-ellada-den-ehei-na-hasei-tipota-pei-ohi

   Τέλος, τα περί Ζωής Κωσταντοπούλου δεν μπορώ να τα σχολιάσω τώρα, διότι δεν είναι καθόλου απλή ισιορία. Πάντως… ΔΕΝ την κυνηγούν για τα ατοπήματα που απαριθμήσατε εσείς. Για ΑΛΛΟΥΣ λόγους στράφηκαν ΤΩΡΑ πολλοί εναντίον της.

  • Υ.Γ.2
   Ο Λαπαβίτσας βέβαια ΗΔΗ είχε απαντήσει, σε παρόμοιες λάσπες και διαστρεβλώσεις, εδώ
   http://anemosantistasis.blogspot.gr/2015/06/audio.html

   Εδώ, αρμόζει μια κριτική περίπου όπως αυτή εδώ

   Ευρωτσολιάδες όλων των κομμάτων ενωθείτε

   Ζούμε τις καλύτερες εποχές προπαγάνδας και «δουλέματος». Οι τίτλοι των συστημικών εφημερίδων τα έχουν δώσει όλα. «Μη επίτευξη συμφωνίας σημαίνει Grexit», «Η Ελλάδα ένα βήμα πριν τον γκρεμό», «Αντιστέκεται η κυβέρνηση», «Όλοι εναντίον της Ελλάδας». Ανάμεσα σε αυτά τα τρομακτικά έρχεται και δένει το γλυκό με δύο διαδηλώσεις που προγραμματίζουν οι Συριζαίοι για το διήμερο. Με την πρώτη » Η διαπραγμάτευση είναι στα χέρια μας» και με την δεύτερη «Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη», θα γίνει ο χαμός!
   Η Αυτοκρατορία της Παπαροφιλολογίας, της Ξεκωλοεπανάστασης και της πολιτικοκοινωνικής γραμμής της πλειοψηφίας των πολιτών και των κομμάτων: Σφάξε με, Ευρώπη μου, ν’ αγιάσω!
   Ποτέ άλλοτε η πλειοψηφία της κοινωνίας δεν είχε τόσο αντιπροσωπευτικούς εξουσιαστές όσο αυτή την εποχή. Φίλιωσαν όλοι κι αγαπήθηκαν, αγκαλιάζονται δεξιοί, αριστεροί, μερκελιστές και φιλοαμερικανάκια για τον αγώνα του ΕΥΡΩ.
   Ξέραμε αγώνες απελευθερωτικούς, αντιστασιακούς, ιδεολογικούς αλλά αγώνες για ένα κέρμα δεν ξανάγιναν στην ιστορία. Έφτασαν οι Γερμανοί βουλευτές να φωνάζουν μέσα στη βουλή των Ναζί «οι Έλληνες συνταξιούχοι θέλουν την σύνταξη σε ευρώ, όχι σε δραχμές». Α, ρε περήφανα γηρατειά χωρέσατε δεκαετίες δουλειάς, αγώνων και υπομονής σε μια χούφτα ευρώ. Αυτή κι αν είναι αξιοπρέπεια.
   Αμ το άλλο! Τσίπρας, Θεοδωράκης, Μπακογιάννη, Γεννηματά στον αγώνα δημιουργίας Εθνικού Μετώπου. Πώς ήταν τα παλιά τα χρόνια το Απελευθερωτικό, ε τώρα θα έχουμε το Ευρωπαϊκό. Θα είναι Εθνικό Ευρωπαϊκό Μέτωπο. Τζάμπα διαλαλεί σε όποια κάμερα βρεθεί ο Βαρουφάκης πως η Ευρώπη είναι η πατρίδα μας και την λύση θα μας την δώσει η ηγέτιδα Μέρκελ;! Όσο κι αν κάθεται ο φον Βαρουφάκεν οκλαδόν για να ακούσει συγκινημένος τον ηγετικό Τσίπρα, το μέσα του ουρλιάζει: «Χάιλ, Μέρκελ».
   Τι κάναμε εμείς εδώ σε αυτό τον τόπο μέχρι το 1979 όπου ο Καραμανλέας μάς έχωσε στην ΕΟΚ; Τίποτε δεν κάναμε, αντιθέτως με το που γίναμε Ευρώπη θαυματουργήσαμε. Μέσα σε μια δεκαετία από το ’80 μέχρι το ’90 σταματήσαμε βιομηχανίες, βιοτεχνίες, γεωργία, κτηνοτροφία, πολιτισμό, υψηλού επιπέδου τουρισμό και γίναμε εξελιγμένοι. Από το 2002 και μετά που ο Σημιτέκωλος μάς έφερε το ευρώ, γίναμε άλλη χώρα. Εμείς δεν είχαμε πια ταυτότητα στην τσέπη μας να αποδεικνύει ότι είμαστε Έλληνες, είχαμε Ευρώ που αποδείκνυε ότι είμαστε Ευρωπαϊκά επιδοτούμενα λαμόγια. Ανάβαμε καντήλι στον Όσιο πακετοΝτελόρ και στην Αγία ΕΣΠΑ. Κατεβάσαμε τον εσταυρωμένο και ανεβάσαμε εστΕΥΡΩμένο. Πάνε και τα Ελληνοχριστιανικά πατριδοκάπηλα ιδεώδη της νοικοκυροσύνης: Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια, αντικαταστάθηκαν από το Ευρώπη- Επιδότηση- Διορισμό. Οι νοικοκυραίοι δεν κάνουν τον σταυρό τους πια, κάνουν τον Ευρώ τους. Τα νέα ιδεώδη έβαλαν κάτω από την σκέπη τους ακόμη και αριστερούς ανθρώπους που σκίζουν την κιλότα τους για το Ευρώ. Μια είναι η θρησκεία, η Ευρωλαγνεία.
   Δεν είμαστε στον γκρεμό, είμαστε στο σημείο του μεγάλου γέλιου. Του σπαρταριστού γέλιου.
   Οι φωτογραφίες του διημέρου Επανάστασης των Συριζαίων θα μείνουν στην Ιστορία σαν εκείνες των Δεκεμβριανών, ή τις άλλες μετά την δολοφονία του Πέτρουλα, του Λαμπράκη, του Παναγούλη.
   Τέτοιες χαζομάρες έκαναν αυτοί οι Έλληνες προ του 1979 και μάς κρατούσαν μακρυά από το ιδανικό του ευρώ. Ευρωμαζοχισμός μετά ευρωσαδισμού. Ευρωπαίοι μη μας λιθοβολείτε! Ευρωβολείστε μας.
   Μακάρι να υπήρχε μία κάμερα ή ένα κρυφό μικρόφωνο στα κέντρα αποφάσεων και στο τηλέφωνο του πρωθυπουργεύοντος να ακούγαμε και να βλέπαμε τα γέλια που ρίχνουν μεταξύ τους με τους Ελληνοευρωπαίους που χέζονται και μόνο στην ιδέα ότι αύριο δεν θα έχουμε ευρώ. Να μαθαίναμε τι κονομάνε από την στημένη υπόθεση των διαπραγματεύσεων Ευρωπαίοι ηγέτες, εντόπιοι διορισμένοι έπαρχοι, τραπεζίτες και διεθνή κοράκια στα ανεπίσημα χρηματιστήρια που παίζουν την ευρωαγωνία σου.
   Τελικά, μετά τις τελευταίες συζητήσεις που γίνονται μεταξύ Ευρωελλήνων στο δρόμο μέχρι και στα υψηλά κλιμάκια των Ευρωκομμάτων το θέμα δεν είναι το χρέος, είναι η παραμονή μας στην Ε.Ε. Χρεώστε μας όσο γουστάρετε, αρκεί να μην μας πουν Βαλκάνιους και Ασιάτες. Δεν περνά από το μυαλό του ελληνίσκου ευρωλάγνου η πιθανότητα να λέγεται Έλληνας. Ο κομπλεξισμός του δεν τον αφήνει να δει την αλήθεια.
   Ούτε θα πεινάσει, ούτε θα διψάσει, ούτε θα πεθάνει, ούτε τίποτε δεν θα πάθει κανείς, αν μάς έκαναν την χάρη να μάς αφήσουν εκεί που μάς βρήκαν. Στο 1979. Μόνο που πρέπει ο Έλληνας να δουλέψει μια φορά μετά από δεκαετίες, όχι για τα βίτσια του αλλά για την χώρα του.
   Μα τι λέω τώρα; Ποιος την χέζει την χώρα μπροστά στην Ευρωχώρα; Ό,τι φάτε, ό,τι πιείτε κι ό,τι αρπάξει ο Ευρωκώλος σας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να αρπάξει πολλά μασούρια με κέρματα του Ευρώ. Ευρωκουμπαράς, αυτό κατάντησες και έχεις πραγματικά μεγάλη πλάκα.-

   http://www.stontoixo.com/2015/06/blog-post_17.html

 3. Σχόλιό μου στου Ροϊδη (περιμένει έγκριση).
  https://roides.wordpress.com/2015/06/17/17june15b/#comment-78899

  κ.κ. Ροίδη και Λασκαράτε

  Διαδικτυακά γνωριζόμαστε χρόνια.

  Επί σειρά ετών ποτέ δεν τσακωθήκαμε, ούτε βριστήκαμε, παρόλο που κατα καιρούς διαφωνήσαμε.

  Εχετε κάνει τεράστια θετική δουλειά σε πολύ συγκεκριμμένους τομείς, που τους γνωρίζετε πολύ καλά.

  Ποτέ δεν ξεχνώ τη θετική προσφορά κανενός. Επομένως, όσο κι αν θεωρώ τις τωρινές απόψεις σας απαράδεκτες, ζητώ συγνώμη για τους χαρακτηρισμούς με τους οποίους σας «στόλισα» (στο μπλογκ μου). Οι χειρότεροι εξ αυτών ΗΔΗ σβήστηκαν.

  Παραμένει ωστόσο η φράση «βρώμικη επίθεση», που αφορά τον Λαπαβίτσα. Οφείλω να παραδεχτώ ότι δεν ήταν αρχικά δική σας.

  Οπως είπα και πριν, ο ίδιος απάντησε εδώ
  http://anemosantistasis.blogspot.gr/2015/06/audio.html

  Η αρχική συνέντευξη (που γέννησε τη λάσπη) είναι εδώ.
  https://www.jacobinmag.com/2015/03/lapavitsas-varoufakis-grexit-syriza/

  Σ’ αυτήν φαίνεται καθαρά το CONTEXT, μέσα στο οποίο αναφέρθηκε και σε «rationing». Σαν συστηματικότερη βοήθεια σε απόρους που ΗΔΗ βασίζονται σε δωρεάν σίτιση, κοινωνικές αγορές, κλπ.

  Απλά, ο Λαπαβίτσας είναι επικοινωνιακά απρόσεκτος. Δεν φυλάει τα ρούχα του για νάχει τα μισά (από μελλοντικές παρερμηνείες).

  Εγώ ΕΙΧΑ διαβάσει τη συνεντευξη όταν είχε δοθεί και κατάλαβα αμέσως ΤΙ εννοούσε (προβλέποντας ΚΑΙ τον κίνδυνο παρερμηνείας). Διότι ΑΛΛΟ πράμα είναι να μιλάς για δελτία στους απόλυτα φτωχούς κι ΑΛΛΟ πράμα τα κατοχικά δελτία τροφίμων (σε σχεδόν όλους).

  Ισως γίνει το θέμα νέο ποστ.

  _____________

  Οσον αφορά τώρα τα πρόσφατα σχόλιά σας (σε μένα).

  1) εδώ
  https://roides.wordpress.com/2015/06/17/17june15b/#comment-78872

  2) και (ιδίως) εδώ
  https://roides.wordpress.com/2015/06/17/17june15b/#comment-78873

  ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

  Στο πρώτο,
  -απλά δεν είναι ορθό επιχείρημα υπέρ του Ευρώ, ειδικά.
  -και επιπλέον, είναι strawman argument https://en.wikipedia.org/wiki/Straw_man
  (ποιος είπε ότι «φταίνε _μόνο_ οι ξένοι»?)

  Στο δεύτερο,
  -τα ίδια περίπου με τον Μίνχάου είχε γράψει και ο Βαρουφάκης εκείνη την εποχή..
  Αυτό σημαίνει ότι θα θεωρηθεί ΚΑΙ αυτός «Μινχάουζεν»?
  ΚΑΙ οι δύο άλλαξαν τις απόψεις τους διότι άλλαξε και η πραγματικότητα. Ε, και?

  Και τέλος, ΠΟΣΗ τρομολαγνεία χρειάζεται για να πιστέψει κανείς ότι θα πέσει η κυβέρνηση ένα μήνα μετά την αλλαγή νομίσματος? ΙΔΙΩΣ αν έχει προηγηθεί δημοψήφισμα που να έχει δώσει εντολή γι αυτό?

  Νομίζω ότι ο πολιτισμένος διάλογος έχει κανόνες. Εύχομαι να μην τους (ξανα-)παραβιάσουμε.

  ________________

  Η απάντηση του Λασκαράτου:

  Ο/Η laskaratos λέει:
  18/06/2015 στο 11:53 μμ

  Αγαπητέ Omadeon,
  σε τιμάει ιδιαίτερα αυτό σου το σχόλιο.
  Μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς να βριζόμαστε και δεν ξεχνώ πως με είχες υπερασπιστεί σε άδικη επίθεση, πράγμα όχι συνηθισμένο στη νεοελληνική πραγματικότητα.
  Σου αναγνωρίζουμε την αγνότητα των προθέσεων, την ανιδιοτέλεια των θέσεων, την ειλικρίνεια των απόψεων. Αυτό θέλουμε κι εμείς να μας αναγνωρίζουν οι καλοπροαίρετοι άνθρωποι, οι πολιτικές διαφωνίες (μέσα στο δημοκρατικό τόξο) και οι διαφορετικές εκτιμήσεις δεν μας ενοχλούν καθόλου, ίσα ίσα χρειάζονται.
  Μακάρι να έχεις δίκιο εσύ στα οικονομικά και χίλιες φορές μακάρι να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ξέρεις, μπορώ να δεχτώ πως στα οικονομικά έχω κάνει τρομερό λάθος και πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χίλια δίκια.
  Κανείς όμως δεν μπορεί να με ξεγελάσει για το ηθικό ποιόν, για το μορφωτικό υπόβαθρο για την αγνότητα των προθέσεων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα της ηγετικής του ομάδας.
  Εκεί τα πράγματα βοούν, έχω χίλια μέτρα και σταθμά να κρίνω ……

  ___________________

  I rest my case (on THIS issue)…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s