Μαϊντανοί και mini-Euromaidan (EU Commission openly supports anti-gov Athens demonstration)

ΤΙ δουλειά έχει, η επίσημη αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, να στηρίζει και να διαφημίζειδιαδηλώσεις στη χώρα μας;

commissionDirect Link σε «σσφαλές αντίγραφο» του συγκεκριμένου tweet:

(κλικ για μεγέθυνση)
(κλικ για μεγέθυνση)

Υπάρχουν, μάλιστα, σοβαρές υπόνοιες ότι η επίσημη αντιπροσωπεία της Ε.Ε. όχι μόνο στήριξε τη διαδήλωση «μένουμε Ευρώπη» (της  18/6/2015), αλλά και ότι έλαβε ενεργό μέρος στη διοργάνωσή της, ακόμη και στην τεχνική της κάλυψη, π.χ. με προ-τυπωμένα μίνι-πανώ, όπως αυτό εδώ

CHzf-PCWEAA3BBnΤο ίδιο τυπωμένο πανώ κρατούσαν διάφοροι τύποι με… απίστευτα ηλίθιο ύφος. Π.χ.

11401199_1143197939040380_5470900309027825114_nΜε πρωταγωνιστές τον Άδωνι, τον Κικίλια, το Χωμενίδη. κ.ά. γνωστούς μνημονιακούς μαϊντανούς και ευρω-τσολιάδες, το ελληναράδικο αυτό μίνι-Μαϊντάν (ήρεμη μίνι-εκδοχή του Ουκρανικού EuroMaidan) περιείχε και την εξής… γελοία «υπεύθυνη δήλωση» (και μέρος μανιφέστου) με επίκληση του νόμου 105:

Υπογράφουμε ατομικά την υπεύθυνη δήλωση ότι αποδεχόμαστε οποιαδήποτε έκτακτη ή μόνιμη εισφορά, μείωση μισθού ή συντάξεως και εγγυόμαστε με την προσωπική μας περιουσία ώστε να καλύψουμε κάθε απαίτηση των Θεσμών για την επίτευξη μίας ιστορικής ευρωπαϊκής συμφωνίας.

Direct Link στο εδάφιο: https://archive.is/XMxea#selection-207.0-219.263

Διαβάστε την κριτική που άσκησε σ’ αυτούς τους ευρω-μαϊντανούς το αριστερό blog «InRed»:

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Ι. ΡΑΛΛΗ

Μένουμε Ευρώπη ... Διάγγελμα του κατοχικού πρωθυπουργού Ι. Ράλλη - 194372 χρόνια από το διάγγελμα του πρωθυπουργού που είχε παραδώσει τη χώρα στους κατακτητές αποκαλώντας τους σωτήρες, τα φαντάσματα της υποταγής και της υποτέλειας, προσέφεραν γη και ύδωρ απόψε στο Σύνταγμα. Ένα κρεσέντο δοσιλογισμού και άκρατου μαυραγοριτισμού. […]


Προηγήθηκε, βέβαια, μια άλλη διαδήλωση (όχι τόσο ηλίθια, αλλά… αρκετά) στις 17/6/2015. Ε, όσοι/όσες πήγαν εκεί να διαδηλώσουν, με πανώ «ούτε βήμα πίσω» (κλπ.) ας μάθουν ότι…

 • [1] 90% των απαιτήσεων των δανειστών έχουν γίνει ήδη δεκτές από την «ελληνική πρόταση 47 σελίδων», όπως παραδέχτηκε και ο Μάρδας, προ ημερών… και ότι
 • [2] η διαδήλωση ερμηνεύτηκε από τα κανάλια (κ.ά.) σαν στήριξη της κυβέρνησης και καθόλου σαν προτροπή για ρήξη (αντίθετα με τα… ευχολόγια μερικών πανώ στη φωτό):

17_6_15_synt

ΠΡΟΣΕΞΤΕ κάτι, σύντροφοι:

Δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθήκατε ΚΑΙ εσείς, ως… αριστεροί μαϊντανοί, για να ενισχύσετε ένα φτηνό επικοινωνιακό κόλπο, όσοι πήγατε εκεί από «κομματικό καθήκον» μετά από ιδιωτικές μαζικές ειδοποιήσεις (κι ας μην ανακοινώθηκε τίποτε φανερά). Αυτό το φτηνό κόλπο ενδέχεται να συνίσταται στο εξής:

 • Μόλις υποχωρήσει -έστω και ελάχιστα- η αδιαλλαξία των δανειστών, με κάποιες απειρο-ελάχιστες μικρές παραχωρήσεις της τελευταίας στιγμής (οι οποίες θα προβληθούν ως «νίκη» από το περιβάλλον Τσίπρα)… η μνημονιακή ελληνική πρόταση των 47 σελίδων (συν κάποιες σελίδες των δανειστών) ενδέχεται να περάσει (ή να πλασαριστεί) επικοινωνιακά σαν «νίκη», ή έστω- σαν «έντιμος αλλά επώδυνος συμβιβασμός»

(Είπα «ενδέχεται», διότι ακόμη δεν ξέρουμε σίγουρα αν θα επικρατήσει αυτό το σενάριο…)

Πάντως, ο Γιάνης Βαρουφάκης προχώρησε και στην ανακοίνωση μιας νέας «καινοτομικής πρότασης» (ουάου) που έκανε το… μπαρουφόμετρο να χτυπήσει κόκκινο. Συγκεκριμμένα, όπως γράφει ο Κώστας Εφήμερος στο «Press-Project:»

Εδώ και λίγες ώρες η επικαιρότητα περιστρέφεται γύρω από την αίτηση της ΤτΕ για έκτακτη χρηματοδότηση τριών δισεκατομμυρίων ευρώ από τον ELA. Ωστόσο, το τρομακτικό σενάριο φαίνεται να είναι άλλο…

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη «προτείναμε η παρακολούθηση του προϋπολογισμού να γίνεται σε εβδομαδιαία βάση, ανεξάρτητα από την κυβέρνηση, με αυτοματοποιημένο σύστημα που θα προβλέπει οριζόντια μείωση των δαπανών όταν εκτροχιάζεται ο προϋπολογισμός και παρουσιάζει πρωτογενές έλλειμμα».

[…]

Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να προτείνει από μόνη της την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας με τη δημιουργία ενός εξωτερικού οργάνου που θα έχει δικαίωμα «δήμιου» επί των ελληνικών πολιτικών, προφανώς θεωρώντας ότι η πρόταση της έχει τόση ισχύ που μπορεί να παίξει και στοίχημα για την επιτυχή της υλοποίηση… […]


Στο μεταξύ, ένας φίλος στο facebook επεσήμανε την ανησυχητική επέλαση μιας… περίεργης «νέας τάσης» του ΣΥΡΙΖΑ, που αυτο-προσδιορίζεται απατηλά σαν «Ενωτική Κίνηση»:

η νέα φράξια του πασοκο-ποταμίσιου νεο-κυρκισμού και της πλήρους υποταγής στον νεοφιλελευθερισμό παριστάνει πως είναι όλο το κόμμα και καλεί άπαντα τα μέλη σε ‘μάζωξη’??

Πρώτη φορά βλέπουμε ‘τάση’ καπέλλο, που παριστάνει τον εκφραστή του κόμματος, εκ των προτέρων…

Να μαζευτείτε και να πάτε..

Όπου έχουν ως τώρα την πλειοψηφία, επικρατεί η λογική Τσαουσέσκου, ο νεο-αυριανισμός και η κατασυκοφάντηση κάθε αριστερής φωνής:


10 comments

  • Ναι, τα «ασφαλή αντίγραφα» δημιουργούνται βάζοντας τη διαδικτυακή διεύθυνση στο πρώτο κουτάκι του site http://archive.is, και από εκείνη τη στιγμή και μετά μένουν για ΠΑΝΤΑ εκεί, ακόμη κι αν η αρχική ιστοσελίδα σβηστεί.

   Επιπλέον, αν μαυρίσει κανείς με το ποντίκι (επιλέξει) ένα μέρος του κειμένου στο «ασφαλές αντίγραφο», αυτό θα αλλάξει αυτομάτως και τη διεύθυνση που δείχνει εκείνη τη στιγμή ο browser, ώστε τυχόν επίκληση της (νέας) αυτής διεύθυνσης οδηγεί ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ εδάφιο του «ασφαλούς αντιγράφου».

  • Ναι, ναι…

   Είδα κάτι παρόμοια σχόλια αλλά δεν βρήκα κάτι συγκεκριμμένο μέχρι στιγμής.

   Αυτό που έφερες δείχνει ότι έγινε πράγματι φοτοσοπιά.
   Δηλαδή δουλίτσα Μουρούτηδων (ή παρόμοιων).
   Για να φαίνεται το πλήθος πιο μεγάλο…

 1. Τέλος χρόνου. Στους δρόμους και Κυριακή και Δευτέρα

  …Οι δρόμοι της Αθήνας και η περιοχή γύρω από το Σύνταγμα δεν πρέπει να αφεθούν στον αστικό απόπατο και στις διαδηλώσεις κατσαρόλας που προετοιμάζουν παλατιανές λύσεις. Τα βελούδινα σχέδια πρέπει να συντριβούν εν τη γενέσει τους. Το κάθε Μαϊντάν ξέρουμε πού οδηγεί, και εδώ δεν θα γίνει Κίεβο. Η αριστερά, το κίνημα, η εργατική τάξη, η προλεταριακή νεολαία, οι άνεργοι, πρέπει εδώ και τώρα να αναλάβουν δράση. Τα συνθήματα πάρτε τα μνημόνια και φύγετε από δω πρέπει να ηχήσουν και πάλι με όλη τη δύναμη. Η κυβέρνηση ούτε να τολμήσει να σκεφτεί ότι μπορεί να υπογράψει μια συμφωνία ακόμα και των 47+8 σελίδων. Να το ξέρουν ότι ούτε αυτό θα περάσει, ως δήθεν καλύτερη λύση από το χειρότερο σχέδιο Γιούνκερ. Όσο για τα φερέφωνα λουμπενοειδή κόμματα και κομματίδια της αστικής τάξης που ετοιμάζουν την αστική αντιεξέγερση, όχι τόσο ενάντια στον Τσίπρα, όσο ενάντια στο κίνημα του 2010-12, ας καταλάβουν ότι οι δρόμοι δεν τους ανήκουν…. https://avantgarde2009.wordpress.com/2015/06/19/telos-xronoy-oloi-stoyw-dromous-kyriaki-kai-deytera/

  • χαχαχα… όπερ έδει δείξαι.
   🙂
   Εκανα μια μικρή επεμβασούλα στο σχόλιό σου ώστε να φαίνεται η εικόνα του συνδέσμου ΑΜΕΣΑ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s