ΣΤΟΠ στον αριβίστα καιροσκόπο Αλέξη Τσίπρα! ‪#‎ThisIsACoup‬ #‎TsiprasLeaveEUSummit‬ ‪#‎ExplainNoToTsipras‬

UPDATE: Ο αριβίστας και καιροσκόπος Αλέξης Τσίπρας «κατάφερε συμφωνία», αλλά… χωρίς λεφτά! Ξεπούλησε τη χώρα χειρότερα από όλους τους προηγούμενους, χωρίς ούτε καν άμεση χρηματοδότηση…

Shortlink: http://wp.me/p3Ayp-65P

Αλέξης Τσίπρας, ο αριβίστας
Αλέξης Τσίπρας, ο αριβίστας

UPDATE 2: Η αριστερή παρένθεση διακυβέρνησης στην Ελλάδα έκλεισε τα ξημερώματα της Δευτέρας 13.7.2015 στις Βρυξέλλες.

Ενας φίλος έγραψε:

Αδέλφια,
δώστε μου λίγο χρόνο να σας εξηγήσω κάτι
που ίσως μέσα στην πληθώρα της πληροφόρησης χάθηκε…….

Αυτά που μας ζητούν
να υπογράψουμε και να νομοθετήσουμε
μέχρι την Τετάρτη
δεν είναι
για να μας δώσουνε τα χρήματα.

ΟΧΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ!

Απλά, αφού τα αποδεχτούμε και τα νομοθετήσουμε
τότε θα ξεκινήσει η συζήτηση για χρηματοδότηση.

ΟΧΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΩ ΕΓΩ.
ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ!!!

(Και συμπληρώνω: Θέλουν να μας πεταξουν εξω απο το ευρω «οχι για το καλο μας» αλλα για να συνετισουν Γαλλους και Ιταλους. Και φυσικα «στηνεται το θεατρο» ώστε αυτος που θα δεχθει «εξοδο απο το ευρω, με τους χειροτερους ορους» -δηλαδη ΧΩΡΙΣ σβησιμο του επαχθους χρεους– να θεωρηθει ηρωας, αντι για προδοτης…Δ.Χ.)

Αυτή τη στιγμή, ο κόσμος σείεται από τα twitter-hashtags

CJvko0bUkAAFEVF1Tsipras Leave EU Summit

Dear Greek Government,The Greek people are watching aghast what is happening now in Brussels. This clearly is not a negotiation. It is a humiliating action against Greece and the Greek people.This shameless situation has to stop NOW!You have to leave this negotiation–parody NOW!Do not humiliate Greeks further. Greeks have the power to stand on their feet against blackmailers and financial killers.Sign the petition here

Η αηδιαστική στάση της Γερμανίας (και άλλων Ευρω-πέων) σ’αυτή τη Σύνοδο Κατακόρυφης Υποταγής είναι η αιτία γι’ αυτά τα hash-tags, που μπορείτε να τα ψάξετε για να ενημερωθείτε. Όμως, παρόλο που εκφράζουν ένα είδος πραξικοπήματος…

Η «ελληνική πρόταση» του Τσίπρα προς την Ευρωζώνη ήταν ήδη μια ολοκληρωτική παράδοση στην απόλυτη καταστροφή της χώρας μας, πετώντας την στον σκουπιδοφάγο του ESM. Δείτε αυτό το σύντομο video, για να καταλάβετε ΤΙ εστί ESM (ΕΜΣ):

Επίσης, η «ελληνική πρόταση» (πριν χειροτερέψει από τις απαιτήσεις των δανειστών) ήδη ήταν και παράνομη, διότι παραβιάζει το Σύνταγμα: -Ο ελληνικός λαός ήδη απέρριψε την ίδια πρόταση (σε ηπιώτερη μάλιστα μορφή) με το ΟΧΙ του, στο εθνικής σπουδαιότητας δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2014, με ποσοστό 61,3%. Αν αμφιβάλλετε ότι ήταν ουσιαστικά η ίδια πρόταση (αλλά χειρότερη),  δείτε την ακόλουθη εικόνα:

11737810_10153408687312310_3581644676022616441_nΥπάρχει επίσης μια πολύ πιο αναλυτική σύγκριση των δύο προτάσεων από τον Παναγιώτη Μαυροειδή, στο άρθρο:

Αν το δημοψήφισμα ήταν «συμβουλευτικό», τότε η Βουλή θα μπορούσε κάλλιστα να το ακυρώσει, ή να μη το λάβει καν υπ΄όψη. Όμως αυτό το δημοψήφισμα χαρακτηρίστηκε επίσημα «εθνικής σημασίας». Σ’ αυτή την ειδική περίπτωση, το Σύνταγμα είναι σαφές: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ στη Βουλή να ακυρώσει τη λαϊκή ετυμηγορία, σε τέτοιου είδους δημοψήφισμα!

Ο λαός αποφάσισε τελεσίδικα ΟΧΙ, στα συγκεκριμμένα μέτρα (κατάλυσης της κυριαρχίας του) και κανένα ψήφισμα της Βουλής δεν μπορεί να ακυρώσει αυτή την απόφαση του λαού.

Αν δεν ίσχυε αυτός ο θεμελιώδης κανόνας, τότε… η Βουλή θα μπορούσε π.χ. να ξαναφέρει και τον… Βασιλιά, ακυρώνοντας το δημοψήφισμα του 1974, που κατάργησε τη βασιλεία! Ε, πολύ απλά δεν μπορεί, όπως δεν μπορεί να ακυρώσει τώρα και το «ΟΧΙ» της 5ης Ιουλίου 2015.

16996_10153072505793348_7362495736679175836_n(και ο μοναδικός τρόπος να ακυρωθεί το αποτέλεσμα αυτού του δημοψηφίσματος είναι νέο δημοψήφισμα).

Γι’ αυτό, είναι απόλυτα ακριβής η διαπίστωση που έκανε η «Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ» (άσχετα αν διαφωνείτε μαζί της, ή αν τη θεωρείτε… μικρή και ανίσχυρη):

Πάμε παρακάτω…


Υπαίτιος γι’ αυτή την πολιτική ανωμαλία είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτή τη φορά, τα λάθη του δεν μπορούν να κρυφτούν.

Δεν είναι όμως, απλά «λάθη», είναι πολιτικοί ελιγμοί (σε μεγάλο βαθμό παρορμητικοί και πρόχειροι, αλλά ενίοτε και προσχεδιασμένοι) που ωφελούν μόνο τον ίδιο και αποσκοπούν αποκλειστικά στην προσωπική του αναρρίχηση, με κάθε κόστος για το λαό.

Ο αριβισμός του Τσίπρα είναι γνωστός σε πολύ κόσμο, μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλέξης Τσίπρας, ο αριβίστας
Αλέξης Τσίπρας, ο αριβίστας

Λέγεται ότι ο Τσίπρας κέρδισε τη συμπάθεια όλων, με την τακτική του να συμφωνεί με τον καθένα χωριστά (λέγοντάς στον καθένα ακριβώς εκείνα που ήθελε να ακούσει ο καθένας). Πολύ γνωστές είναι και οι… κακιές παρέες του, τις οποίες ανήγαγε σε ανώτατο κυβερνητικό επιτελείο.

Μέχρι τώρα, ο Τσίπρας απολάμβανε τη στήριξη σχεδόν όλων των στελεχών του κόμματος, λόγω της ικανότητάς του να λύνει διενέξεις και να κρατάει ενωμένο το κόμμα, ικανοποιώντας ταυτόχρονα τις απαιτήσεις όλων των τάσεων (ή συνιστωσών, πιο παλιά). Αυτή τη φορά, όμως, ο αριβισμός του έφτασε σε νέα ύψη, «αγκαλιάζοντας» ακόμη και τη μνημονιακή αντιπολίτευση, αφού πρώτα άκουσε -προφανώς- τις συμβουλές της παρέας και των συμβούλων μεντόρων του (Φλαμπουράρη, Δραγασάκη, Σταθάκη, Νίκου Παππά, Σπύρου Σαγιά, κ.ά.).


Για τον μύθο ότι «Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση» στο ευρώ, διαβάστε π.χ. το άρθρο του νομπελίστα Πολ Κρούγκμαν (Ελληνική μετάφραση ΕΔΩ). Ο Κρούγκμαν είχε πει για έξοδο από το ευρώ ΤΩΡΑ, «…the biggest costs of euro exit have been paid. Why, then, not go for the benefits?»

Οι πολιτικές εξελίξεις έχουν επιταχυνθεί αφάνταστα. Προς το παρόν, θα αρκεστώ στα εξής:

[1]

Ομολογία του πρωθυπουργού κατά τη δευτερομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο ότι ΣΚΟΠΙΜΑ παρερμήνευσε την εντολή ρήξης (όπως γνώριζε ο Ελληνικός λαός ότι σήμαινε το ΟΧΙ) σε εντολή «καλύτερης διαπραγμάτευσης».

Για την ακρίβεια, ο λαός δεν έδωσε άδεια στον πρωθυπουργό να διαπραγματευτεί προτείνοντας… ακριβώς ίδια (ή χειρότερα) δεινά από εκείνα που ο λαός απέρριψε στο δημοψήφισμα της 5-7-2015. Αντίθετα, ο λαός απέρριψε εκείνα τα μέτρα λιτότητας με ένα θάρρος και μια αποφασιστικότητα που αψήφισε κάθε κόστος, αψηφώντας ακόμη και την ταύτιση του «ΟΧΙ» με την έξοδο από το Ευρώ (μια ταύτιση που προωθήθηκε από όλα τα μέσα ενημέρωσης και από σχεδόν όλους τους πολιτικούς αρχηγούς της ευρωζώνης).

Ε,  δεν φαντάστηκε κανείς, ότι η (δήθεν) «διαπραγμάτευση» θα κατέληγε να δεχτεί εκείνα τα απεχθή μέτρα (και τελικά πολύ χειρότερα). Αν ο λαός (λέγεται ότι) εξουσιοδότησε τον πρωθυπουργό να «συνεχίσει τη διαπραγμάτευση» (κάτι συζητήσιμο), του έδωσε επίσης τη ρητή εντολή να μη δεχτεί τα απεχθή μέτρα που καταψήφισε.


[2]

Διαβάστε επίσης


[3]

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΓ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

(αντιγραφή από τη «Σφήκα»)

Η Ελλάδα διέρχεται μέσα από την πιο δύσκολη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της και απειλείται αυτή τη στιγμή η ύπαρξή της. Με μια επικίνδυνη κυβέρνηση δωσίλογων, με ένα ανύπαρκτο κοινοβούλιο που δεν λαμβάνει υπ’ όψη την εκφρασθείσα ετυμηγορία του Ελληνικού λαού, αντιμέτωπη με μια Ευρώπη που ζητά να μπει η Ελλάδα και ο λαός της σε υποθήκη, για να της δώσει περαιτέρω δάνεια και να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που θα αφανίσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, το ΕΠΑΜ ζητεί: . 1.Την άμεση αποχώρηση της Ελληνικής Αντιπροσωπείας από τις διαπραγματεύσεις αφού προηγουμένως καταγγείλει την δανειακή σύμβαση του Μαΐου 2010 επί τη βάσει των άρθρων 48-52 της Σύμβασης της Βιέννης περί Συνθηκών. 2.Την διακοπή διπλωματικών σχέσεων με την Γερμανία και την Φινλανδία. . 3.Την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. 4.Την εφαρμογή από τον Ελληνικό λαό του άρθρου 120π.4 του Συντάγματος . 5.Την εφαρμογή της πολιτικής ανυπακοής εκ μέρους όλων των Ελλήνων, αρνούμενοι να πληρώσουν κάθε μορφής φόρων. Έτσι μόνο θα αποφευχθεί η βία και ο εμφύλιος σπαραγμός που προετοιμάζεται προκειμένου μας δοθεί η χαριστική βολή. .Το ΕΠΑΜ μέσα σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την ανακούφιση των δεινοπαθούντων Ελλήνων. . Αθήνα 11 Ιουλίου 2015 Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Ihre Should = το χρέος τους, η ενοχή τους
Ihre Schuld = το χρέος τους, η ενοχή τους

Διαβάστε, τέλος, σε αυτό εδώ το blog:


Advertisement

7 comments


  1. Τα κανάλια πανηγυρίζουν, ο αριβίστας κατάφερε «συμφωνία»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s