«Εμπάργκο» ολόκληρου του πολιτικού συστήματος στην εκδήλωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας που διοργάνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή

Αντί προλόγου στην παρούσα ανάρτηση, παραθέτω video (Full HD) με τη σημαντική ομιλία της Ζωής Κωσταντοπούλου στη Βουλή, ξημερώματα 23ης Ιουλίου 2015:

Ακολουθεί αναδημοσίευση από το blog «Κοινωνική Αριστερά»


Η συντονισμένη επιχείρηση απομόνωσης και εξανδραποδισμού της Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι ένα ακόμη σύμπτωμα της εκτροπής που έχει συντελεστεί στη χώρα.

Η συστηματική διαπόμπευσή της από τα Συστημικά Μέσα, στα οποία προστέθηκαν μετά τις 13 του Ιούλη και όλα τα κομματικά μέσα του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει πλέον διαστάσεις επικίνδυνες ακόμη και γι αυτή την ανεμική δημοκρατία που θέλει να λέει πως υπερασπίζεται η κυβέρνηση.

Είναι πλέον φανερό πως μπροστά στην προοπτική επιβολής του 3ου μνημονίου, κεντρικός στόχος του –οικουμενικού πλέον- πολιτικού συστήματος διακυβέρνησης αποτελεί ο μόνος θεσμικός παράγοντας που αντιστέκεται στην εκτροπή και υπερασπίζεται από τη θέση του τη δημοκρατία και την ανεξαρτησία της χώρας, η πρόεδρος της βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Είναι φανερό πως το πραξικόπημα κατά της χώρας θα δυσκολευτεί να επιβληθεί απρόσκοπτα με κοινοβουλευτικό μανδύα όσο στο προεδρείο της βουλής δεν βρίσκεται κάποιο ενεργούμενο του καθεστώτος επιβολής του μνημονίου και συνεπώς η Κωνσταντοπούλου πρέπει να φθαρεί να απομονωθεί και να εξαναγκαστεί με τον ένα ή άλλο τρόπο σε παραίτηση ώστε να αντικατασταθεί στην προεδρία της βουλής από κάποιον εκ των πολλών «προθύμων» υπηρετών του ΤΙΝΑ (δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση).

Ήδη η Φώφη Γεννηματά, σαν ισόβιος στυλοβάτης των δημοκρατικών θεσμών που είναι η ίδια και το ΠΑΣΟΚ, απέστειλε επιστολή προς τον εθνάρχη Τσίπρα ζητώντας του να αποπέμψει την Κωνσταντοπούλου για να πάρει επιτέλους μπρός η μηχανή της νομοθετικής καταστροφής που περιμένουν με αδημονία οι θεσμοί και οι εξωθεσμοί σε ολόκληρο τον αστικό κόσμο της Ελλάδας και της ΕΕ.

Επιπλέον. Τα σημερινά γεγονότα με αφορμή την επέτειο αποκατάστασης της δημοκρατίας, αποτελούν ανοιχτή προσβολή στη δημοκρατία και σηματοδοτούν την επίθεση που το πολιτικό καθεστώς Κυβέρνησης – Αντιπολίτευσης προετοιμάζει για τις αμέσως επόμενες μέρες.

Από τη μιά έχουμε το «γεύμα» των πολιτικών αρχηγών στο προεδρικό μέγαρο, στο όνομα της επετείου αποκατάστασης της δημοκρατίας στο οποίο δεν ήταν προσκεκλημένος ο τρίτος κατά σειρά πολιτειακός παράγοντας της χώρας, η πρόεδρος της βουλής.

Από την άλλη έχουμε την από κοινού αποφασισμένη από όλο το πολιτικό μνημονιακό φάσμα απουσία των πολιτικών αρχηγών και του προέδρου της δημοκρατίας από την εκδήλωση για την αποκατάσταση της δημοκρατίας που διοργάνωσε η πρόεδρος της βουλής στο προαύλιο του κοινοβουλίου και στην οποία ήταν όλοι προσκεκλημένοι αλλά σκόπιμα απόντες ωστε να επισημοποιήσουν την απονομιμοποίηση της προέδρου της βουλής.

Χαρακτηριστικό είναι το «εμπάργκο» απόλυτης σιγής ενημέρωσης που επέβαλαν όλα σχεδόν (όσα δεν την συκοφάντησαν) τα συστημικά και κομματικά Μέσα Ενημέρωσης στην εκδήλωση για την αποκατάσταση της δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε στη βουλή, στην οποία ήταν προσκεκλημένοι να μιλήσουν ο Μανώλης Γλέζος, ο Κώστας Μανταίος, η Πέπη Ρηγοπούλου και ο Σπύρος χαλβατζής, με συντονιστή της συζήτησης τον Κώστα Δουζίνα.

Για να καταλάβετε της έκταση της εκτροπής και του αληθινού κινδύνου για τη δημοκρατία που αντιμετωπίζουμε πλέον, μόνο από εδώ καταφέραμε να βρούμε μια κάπως πιό αναλυτική ενημέρωση για την εκδήλωση στη βουλή.

vol4Μεταφέρουμε κάποια σημεία της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου όπως παρουσιάστηκαν στο παραπάνω site.

«Σαράντα ένα χρόνια μετά την πτώση της χούντας, η χώρα και ο λαός βιώνουν την αμφισβήτηση από χρηματοοικονομικά συμφέροντα και όργανα διεθνών οργανισμών, εκπροσώπους ξένων κυβερνήσεων που παρεμβαίνουν ωμά στις εσωτερικές διαδικασίες (όπως έγινε στο πρώτο δημοψήφισμα μετά τη μεταπολίτευση) στη διαδικασία της νομοθέτησης, παρεμβαίνουν ακόμη και στην απονομή της Δικαιοσύνης που επιδιώκουν να εξανδραποδίσουν» τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την ομιλία της στην εκδήλωση για την 41η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Κάλεσε μάλιστα «να αναλογιστούμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι η Δημοκρατία που κατακτήθηκε με αγώνες δεν είναι δεδομένη και πρέπει να κατακτιέται μέσα από την καθημερινή μας αντίσταση, μέσα από τις πράξεις και τις αντιστάσεις εκείνων που ενσαρκώνουν τους θεσμούς και να συνειδητοποιήσουμε ότι η Δημοκρατία είναι υπόθεση όλων, των πολλών του λαού και των εκπροσώπων όλων των δημοκρατικών λειτουργιών».

«Η Δημοκρατία δεν είναι ορεκτικό στο πιάτο εκείνων που απεργάζονται την καταδυνάστευση των λαών. Καλούμαστε να μην αφήσουμε την Δημοκρατία να γλιστρήσει από τα χέρια μας και ένας πρώτος τρόπος είναι να θυμόμαστε πως κάποτε την χάσαμε για επτά χρόνια και να αντιστεκόμαστε στην επιτηδευμένη λήθη» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία εκτίμησε ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στη διάρκεια των Μνημονίων σταμάτησε να εορτάζεται η επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, με το πρόσχημα της εξοικονόμησης.

και την αθλιότητα:

NEWS IT: Μόνη της η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην δική της εκδήλωση για τη Δημοκρατία – Απών ο Τσίπρας – Εμπάργκο από ΠτΔ και πολιτικούς αρχηγούς

(τέλος αναδημοσίευσης)


Διαβάστε επίσης:

 

8 comments

 1. Δεν πειράζει η ιστορία θα αναδείξει την δημοκρατία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Ας σημειωθεί ότι η Ζωή Κωσταντοπούλου δεν σταμάτησε να αθωώνει (ακόμη και να υμνεί) τον Τσίπρα (ως ανιδιοτελή κλπ.) κι αυτό είναι πρόβλημα. Αν πρόκειται για απλό τακτικισμό εκ μέρους της (που χλωμό το βλέπω) δεν οδηγεί πουθενά. Αν, πάλι, είναι κάποιο είδος προσκόλλησης, τότε ακόμη χειρότερα… διότι η πλήρης αποδόμηση του ίδιου του Τσίπρα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε θετική πολιτική εξέλιξη…

 3. Δείτε αυτό το άρθρο
  http://www.tanea.gr/news/politics/article/5260430/kwnstantopoyloy-na-toys-dwsoyme-kai-mia-sfragida-na-epikyrwnoyn-ta-firmania-toys/
  Μερικά σχόλιά μου, τώρα, για την επιστολή της Ζωής (που περιλαμβάνεται στο άρθρο).

  Η επιστολή βασίζεται στο σκεπτικό ότι η εκτροπή προέρχεται από το εξωτερικό, αλλά δεν αναφέρει καμμία (προϋπάρχουσα) τάση ή θέληση του Τσίπρα και της κυβέρνησης για συνεργία με την εκτροπή. Αν και απορρίπτει τη συμφωνία ως προϊόν εκβιασμού, η Ζωή δεν αναφέρει πουθενά τη δεσμευτικότητα του δημοψηφίσματος, που ακυρώνει κάθε ψήφισμα της Βουλής (και έμμεσα επίσης ακυρώνει το ρόλο της Ζωής ως προέδρου παρανομούσας Βουλής). Ρίχνει όλο το φταίξιμο στην τρόικα, θεωρώντας Τσίπρα και κυβέρνηση θύματα εκβιασμού χωρίς δική τους ενοχή, κι αυτό είναι άκρως προβληματικό…

  • Ευχαριστούμε θερμά. Από τώρα και στο εξής κάθε επόμενο σχόλιό σας θα εγκρίνεται αυτομάτως χωρίς έλεγχο.

 4. Μπράβο Γιώργο. Περί κολακείας Κωνσταντοπούλου σε Τσίπρα, φάνηκε ότι ήταν τακτικισμός, δες σημεία από την ομιλία της στην ΚΕ, όπου ξεβρακώνει το δοσίλογο: http://www.ertopen.com/news/ellada/politikh/item/35583-h-omilia-ths-zwhs-kwnstantopoyloy-sthn-kentrikh-epitroph-toy-syriza-30-ioylioy-2015

  Please please please ανέβασε την ομιλία σε κανονικό χρόνο!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s