Καμμία ψήφο εμπιστοσύνης στον ασύστολο ψεύτη και αδίστακτο πολιτικό απατεώνα Αλέξη Τσίπρα!

Σ’ αυτή τη χώρα, κάθε μέρα που περνά, χωρίς να ιδρύεται το πολυπόθητο νέο κόμμα του «ΟΧΙ μέχρι τέλους»… είναι μια ήττα για το λαό και για την αριστερά… και μ’ αυτό δεν εννοώ μόνο τα χάλια της κυβέρνησης  Τσίπρα (που τώρα πια δεν είναι καν αριστερά)…

11903709_138024853203664_6965161540773669171_n…αλλά εννοώ και τον αναίτιοανούσιο προβληματισμό κάποιων Συριζαίων βουλευτών που διαφωνούν με το Τρίτο Μνημόνιο και προβληματίζονται χωρίς λόγο μέσα σε ένα φαντασιωσικό κενό για το αν (ή όχι) θα δώσουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στον κατάπτυστο Τσίπρα (ε, ναι, όχι μόνο «κατάπτυστο» αλλά και τελείως ξεφτιλισμένο!…) -και λέω «χωρίς λόγο» διότι:

[1]

Κατ’ αρχάς, αποτελεί οξύμωρο σχήμα (ή… σουρεαλιστικό παράδοξο) το να δώσεις σε σεσημασμένο και αμετανόητο… ασύστολο ψεύτη «ψήφο εμπιστοσύνης»: Είναι σαν να αναθέτεις σε σεσημασμένο κλεφτοκοτά να φυλάξει κοτέτσι, ή σαν να αναθέτεις σε… μαστρωπό να διοικήσει παρθεναγωγείο (κ.ο.κ.) TSIPRAS-PINOKIOsinging_lies_of_tsipras_1024x1024Δείτε, σχετικά (σε αυτό το blog):

 

[2]

Δεύτερον… όπως εξήγησε πολύ καλά σε άρθρο του και ο Ρούντι Ρινάλντι,

«…Με απλά λόγια: Ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ/Μαξίμου δεν τυγχάνει καμιάς εμπιστοσύνης μας, για τον απλούστατο λόγο ότι πολιτεύτηκε καταστρατηγώντας όλες τις θέσεις και τις αρχές που είχαμε θέσει ξεκινώντας το εγχείρημα αυτό. Το μόνο που κάνει και αυτό είναι η πολιτική του: διεκπεραιώνει τα μνημονιακά συμβόλαιαδιατηρεί με κάθε τρόπο την εξουσία, γαντζώνεται σε αυτήν – εξοντώνει τους αντιπάλους του όπως μπορεί χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα του πολιτικαντισμού


[3]

Τρίτον, όταν η Αριστερή Πλατφόρμα λέει «Δεν θέλουμε να ρίξουμε την κυβέρνηση», ας αναλογιστεί και τα εξής (δείγματα σχολίων στο facebook):

  • Ρε…. Ας βρεθεί κάποιος να τους πει πως… πάει, το ψήφισε το μνημόνιο η κυβέρνηση. Δηλαδή, τι πρέπει να κάνει για να θελήσουν να τη ρίξουν, να ψηφίσει άλλα 5-6;
  • Βρε Πλατφορμιτζήδες, πώς θα ανακόψετε τη μνημονιακή στροφή της ΑΘΛΙΑΣ αυτής κυβερνησης που ήδη έχει πάρει τον κατήφορο της δεξιάς πολιτικης, αν δεν την ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΤΕ ΕΥΘΕΩΣ ??? Μη διανοηθείτε να υπερψηφίσετε την κλίκα του Μαξίμου, γιατί θα σας πάρει κι εσάς ο κόσμος με τα λεμόνια.  [Νάσος Θεοδωρίδης]

Η Αριστερή Πλατφόρμα (ή ένα μέρος της) δείχνει ότι θέλει την… παράλογη αποφυγή μιας αναπόφευκτης σύγκρουσης (και διάσπασης). Αν, όμως, πραγματικά θέλει «την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ» (και όχι κάποιο… πονηρό μερίδιο μνημονιακής εξουσίας), τότε… θα τη βρεί (έστω και ατελώς) μόνο με έναν, ριζικά διαφορετικό τρόπο:

  • Καταγγέλοντας τον Αλέξη Τσίπρα (και όλο το περιβάλλον του) σαν δοσίλογους και προδότες αρχών, ανεπιθύμητους στο αυθεντικό κόμμα (το οποίο εκείνοι διέλυσαν).
  • Αυτή η καταγγελία, όμως, πρέπει να γίνει χωρίς αναστολές «καλών τρόπων», με τον πιο ακραίο, καυστικό και όσο το δυνατόν πιο υβριστικό τρόπο.
  • Η ηθική εξόντωση του (ηθικά ήδη τελειωμένου) νεαρού αριβίστα Αλέξη, πρέπει να γίνει ολοκληρωτικά με τον πιο πανηγυρικό τρόπο. Σαν τελετουργία… συμβολικής ανθρωποθυσίας, για κάθαρση της φυλής (των συριζαίων), έστω κι αν αυτό συνεπάγεται την έξωση της νεο-μνημονιακής πλειοψηφίας (στη Βουλή), κλπ.
  • Και κάτι ακόμη: Μη νομίσει κανείς (της Α.Π.) ότι θα γλυτώσει τα βάσανα (της διάσπασης) ιδρύοντας «κίνημα» αντί για «κόμμα»! Τέτοιες… πονηριές δεν περνάνε, πια. Βεβαίως, ο ΣΥΡΙΖΑ (ω ναι…) συμμετείχε σε αμέτρητα «κινήματα», ξεζουμίζοντάς τα, όλα, με ανελέητο τρόπο και ρίχνοντάς τα σε μια τεράστια… μαύρη τρύπα (που μεταλλάχθηκε στη σημερινή σούπερ-μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ).
  • Αφήστε κάτω, λοιπόν, τα κινήματα, σύντροφοι! Αφήστε τα… π.χ. σ’ εμάς (τους ανένταχτους ακτιβιστές) που ξέρουμε να τα ιδρύουμε (αλλά και που δυσπιστούμε στα κομματόσκυλα). Ιδρύστε εσείς ένα κόμμα, με την έννοια της αστικής δημοκρατίας, όχι «των κινημάτων», ένα νέο κόμμα (και ταυτόχρονα μέτωπο) του «ΟΧΙ μέχρι τέλους», ικανό να μπει στη Βουλή κάποια μέρα (και εξίσου ικανό να «διεκδικήσει τον ΣΥΡΙΖΑ»). Κάντε το αυτό, εσείς, και…. τα υπόλοιπα θα τα βρούμε, όλοι και όλες μαζί.

[4]

Τέταρτον, ο Τσίπρας δεν απειλείται «να πέσει», έτσι κι αλλιώς. Τον στηρίζει (στην εφαρμογή του 3ου μνημονίου) σχεδόν όλη η «αντιπολίτευση». Τον στηρίζει επίσης, 100% το κατεστημένο της Ευρωζώνης (ακόμη και ο Σόιμπλε), τώρα πια. Μπορεί να «έχασε τη δεδηλωμένη», αλλά κανείς δεν θα το επικαλεστεί για να τον ρίξει… (κ.ο.κ.)

Απλά, ο Τσίπρας θέλει συνενόχους στην προδοσία που διαπράττει. Θέλει και να ΜΗ φαίνεται πως ήδη (ντε φάκτο) έγινε Παπαδήμος και δοσίλογος παντός καιρού. Θέλει επίσης να ξεχαστούν τα πιο μεγάλα ψεύδη του, π.χ. ότι -δήθεν- «δεν είχε εναλλακτική λύση» κάτι που καταρρίφθηκε ακόμη και από την αφήγηση Βαρουφάκη.

UPDATE: Ακόμη πιο τεκμηριωμένα, οι ψευτιές του Τσίπρα αποκαλύπτονται στο άρθρο Βαρουφάκης: «Ο Τσίπρας πιέστηκε μέσα από τη Κυβέρνηση, να μετατρέψει το ΟΧΙ σε ΝΑΙ»:

«…Και στη συνέχεια [Ο Τσίπρας] μου είπε την αλήθεια, ότι υπήρχαν δηλαδή μέλη της Κυβέρνησης που πίεζαν προς τη κατεύθυνση της παράδοσης. Ήταν πραγματικά στεναχωρημένος…»


Μέσα σε ένα σύντομο, αλλά συγκλονιστικό άρθρο, το ανένταχτο αριστερό μπλoγκ «Για την Αλήθεια και το Δίκιο» έγραψε τα εξής πολύ σημαντικά:
Λαφαζάνη και λοιποί αντιπολιτευόμενοι εντός ΣΥΡΙΖΑ, μην διανοηθείτε να διασώσετε αυτό το πολιτικό βαμπίρ που έχει βαλθεί να μας πιει και την τελευταία ρανίδα του αίματος που μας απέμεινε. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι νεκρός και έχει βρικολακιάσει. Όποιος πάει να τον διασώσει απλώς θα θαφτεί και αυτός μαζί του. Μην διανοηθείτε να ψηφίσετε παρών ή άλλα τέτοια φαιδρά στην περίπτωση που ο Τσίπρας ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Στην κόλαση ή είσαι με τον διάβολο ή με τον άγγελο. Η κοινωνική συνθήκη όλο και πολώνεται, η ψαλίδα ανάμεσα στις πλούσιες και φτωχές τάξεις όλο και ανοίγει. Σε αυτό το τοπίο μισόλογα, «παρών» και «αποχή» όχι μόνο δεν έχουν θέση αλλά συνιστούν έγκλημα. Προσέξτε πολύ καλά τι θα πάτε να κάνετε και λάβετε υπόψη σας οτι σας κοιτάζουμε και οτι ο πολιτικός χρόνος έχει συμπυκνωθεί τόσο που δεν παίρνει άλλο. Ή θα συνταχθείτε με το χειμαζόμενο λαό ή με την κυβέρνηση, αλλά και τα δύο δεν γίνεται, μην τρέφετε τέτοιες ελπίδες! Και εφόσον δεν στηρίζετε την μνημονιακή κυβέρνηση, οφείλετε να συστήσετε άμεσα, τώρα, νέο πολιτικό φορέα, αλλιώς αφήνετε τον Τσίπρα να αλωνίζει μόνος του στην πολιτική σκηνή και δεν πείθετε κανέναν για τις αγαθές, αντιμνημονιακές προθέσεις σας.

[5]

Πέμπτον, ο Τσίπρας δεν είναι μόνοκωλόπαιδο ολκής, αλλά είναι και ύπουλο κωλόπαιδο! Π.χ. αντί ο ίδιος να χτυπάει φανερά τους εσω-κομματικούς του αντιπάλους… βάζει άλλους να κάνουν τη «βρώμικη δουλειά»:

1Ένα πολύ καλό άρθρο για όλο αυτό το… καινοφανές Τσιπρο-λατρικό νεο-αυριανιστικό παρακράτος δημοσιο-καφρίλας, έγραψε ο συγγραφέας / μπλόγκερ Πέτρος Αργυρίου:


 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Εν κατακλείδι, απευθύνομαι  σ’ εσάς, τους λίγους που είστε έντιμοι αλλά… άδικα βασανισμένοι και αναίτια προβληματισμένοι… από τις ταχυδακτυλουργικές απάτες και τις ύπουλες πολιτικές παγίδες που στήνει σε βάρος σας, αυτός ο αδίστακτος νεαρός αριβίστας και ταλαντούχος πολιτικός απατεώνας αρχι-ψεύταρος, που παίζει το ρόλο «πρωθυπουργού», καθώς εξυπηρετεί τις προσωπικές φιλοδοξίες του περιβάλλοντός του. Πάρτε το χαμπάρι σύντροφοι, ότι σας δουλεύει, το κωλόπαιδο

…κι όχι μόνο σας δουλεύει, αλλά καταστρέφει και τη χώρα και το λαό της, πολύ πιο αποτελεσματικά και αμετάκλητα, από κάθε άλλη μνημονιακή κυβέρνηση. Κοντολογίς, τώρα πια είναι πολύ πιο επικίνδυνος και θανατερός ο Τσίπρας από μια δεξιά μνημονιακή κυβέρνηση, από τώρα και στο εξής. Κι αυτό είναι… άλλος ένας λόγος που πρέπει να πέσει, το συντομότερο!

Αν δεν αμφισβητηθεί και αν δεν πεταχτεί έξω εγκαίρως ο Τσίπρας (μαζί με όλο το βρωμερό του παρεάκι) θα κάνει την πιο μεγάλη ζημιά, εξαντλώντας την τετραετία (που υφάρπαξε από το λαό ψευδόμενος), ενώ μια δεξιά μνημονιακή κυβέρνηση θα ήταν πολύ πιο ευάλωτη και πολιτικά ασταθής, ιδιαίτερα αν είχε απέναντί της ένα ισχυρό μαχητικό κίνημα του «όχι μέχρι τέλους».

-Omadeon


ΣΗΜΕΙΩΣH: Οι ιστορικές ομοιότητες αυτής της κατάστασης με τον ξεπεσμό του Κομμουνιστικού Κόμματος… Κίνας, είναι οπωσδήποτε… ενδιαφέρουσες. Με τη διαφορά ότι… εδώ δεν συζητιέται καν η (ανέφικτη και βλαβερή) επάνοδος σε μια μαοϊκή αυταρχικότητα, αλλά απαιτείται η κάθαρση με στόχο μια γνήσια-δημοκρατική και αυθεντικά αριστερή ομαλότητα.


Διαβάστε επίσης:

[σχόλιο του Antonis Sigalas] Κυρίες και κύριοι επιστρέφουμε στην καθημερινότητά μας μετά από το μικρό διάλειμμα. Όπως γνωρίζουμε όλοι υπάρχουν κάποιοι που ισχυρίζονται ότι δε θα μειωθούν οι συντάξεις και διαρρηγνύουν και τα ιμάτιά τους γι αυτό. Με την εγκύκλιο του υπουργού κυρίου Χαϊκάλη ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο αποδεικνύεται του λόγου το αληθές. Η κυβέρνηση ενεργοποιεί το νόμο 3863 που ψηφίστηκε το 2010 και μέχρι τώρα δεν είχε εφαρμοστεί σε αυτό το σκέλος.
Υ.Γ. 1. Μη μου πείτε ότι η κυβέρνηση εκβιάστηκε γιατί χέστηκα!
Υ.Γ. 2. Εμπνευσμένο το σχέδιο να χρεωθεί στον Χαϊκάλη η καυτή πατάτα του ασφαλιστικού και οι μειώσεις στις συντάξεις, μόνο που όλοι ξέρουμε ποιος τον έβαλε εκεί, χωρίς μάλιστα να υπάρχει καμία μνημονιακή δέσμευση. Περαστικά.

 


 

2 comments

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s