Σημειώσεις τελειωτικής ρήξης με τον μνημονιακό ψευδεπίγραφο ‘ΣΥΡΙΖΑ’

[1]  Ο Τσίπρας είχε ήδη εκχωρήσει στη Γερμανία την υλική παραγραφή του κατοχικού χρέους, το Μάρτιο του 2015, όπως θα δείτε στο video που ακολουθεί. Είχα γράψει τότε, στην περιγραφή του video «Επικίνδυνη διπλωματική ακροβασία», όταν το ανέβασα (23/3/2015). Σήμερα, όμως (29/9/2015) θάλεγα ότι αυτές οι δηλώσεις του ήταν -στην πραγματικότητα- ισχυρές ενδείξεις και προοίμιο Εσχάτης Προδοσίας (όπως λέει και η Ζωή Κωσταντοπούλου για το μνημόνιο κ.ά. θέματα). Δείτε το video (διάρκειας 2 1/2 λεπτών):

Περίληψη του video (κολάζ με «annotations» που προστέθηκαν σήμερα):

_tsipras-resumeΑξίζει τον κόπο, τώρα… να φτιαχτεί ένα νέο video, που να τεκμηριώνει ακόμη πιο ξεκάθαρα αυτό και άλλα παρόμοια δείγματα… Τσιπρικού Λόγου, όπου μπερδεύονται και ενώνονται εσκεμμένα δύο διαφορετικές δηλώσεις, μία δήλωση ότι «δεν αφορά υλική διεκδίκηση» (το γερμανικό κατοχικό χρέος), και μία άλλη δήλωση (ότι «είναι διμερές και διαφορετικό θέμα» από το ελληνικό χρέος), έτσι ώστε να περάσει αθόρυβα η πρώτη δήλωση χωρίς διαμαρτυρία, αφού «κρύφτηκε πίσω» από τη δεύτερη, εκχωρώντας στη Γερμανία την απόλυτη παραγραφή του υλικού (δηλαδή χρηματικού) κατοχικού χρέους της! (Αυτή την τεχνική χρησιμοποιεί συχνά ο «διπλωμάτης» Τσίπρας στις ομιλίες του, αλλά… δεν ξέρω αν είναι δική του, ή… κάποιου λογογράφου του. Πολύ πιθανώς, δίνει ο ίδιος γενικές εντολές του ΤΙ θέλει να πετύχει και τις λεπτομέρειες τις προσθέτουν λογογράφοι).


[2] Από σήμερα, όλα τα δικά μου παλιά video που στήριζαν τον Τσίπρα (ή άλλους σημερινούς Τσιπρικούς) μετατρέπονται σε ιδιωτικά, έτσι ώστε να μη χρησιμεύσουν σε κανέναν «συριζαίο», σαν προπαγάνδα, στο μέλλον. Αν μερικά παλιά video ασκούσαν γενικότερη πολιτική κριτική, θα γίνουν «unlisted videos» (δηλαδή θα εξαιρούνται από τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης). [Καθώς προχωρούσα σ’ αυτή την ενέργεια, ανακάλυψα κι εκείνο το παλιό video με τον Τσίπρα, που είδατε πιο πάνω].


[3] Πάγια θέση μου είναι ότι με όσους/όσες στηρίζουν ακόμη τον ψευδεπίγραφο μνημονιακό «ΣΥΡΙΖΑ», δεν έχουμε πια τίποτα να πούμε και πρέπει τώρα να κόψουμε όλες τις (τυχόν) φιλίες μαζί τους. Διότι [1] είτε είναι εγκληματικά ηλίθιοι [2] είτε είναι επικίνδυνοι συμφεροντολόγοι χωρίς αρχές. Είναι θέμα αρχής.

Ε, θα μου πείτε τώρα… «Να τους κόψουμε και την καλημέρα;» -Βεβαίως, ακόμη κι αυτό! Είναι πιο επικίνδυνοι από δεξιούς, τώρα. Οι «φιλίες» μαζί τους κόβουν τα χέρια της κριτικής και απαλύνουν χωρίς λόγο τη ριζική σύγκρουση που καθίσταται αναγκαία, από τώρα και στο εξής. Στο μεταξύ…

Έμαθα από φίλους μηχανικούς ότι… εκκρεμεί δημόσιο αίτημα διαγραφής της Θεανώς Φωτίου από τον συνδικαλιστικό φορέα («ΜΕΤΑ») όπου ανήκει, στον οποίο -δυστυχώς- Τσιπρικοί και ΛΑΕ-τζήδες «συνυπάρχουν», με «εντολή άνωθεν» (και από την ηγεσία της ΛΑΕ, όπως έμαθα, αν και… δεν το διασταύρωσα). Στο αίτημα αυτό ουδείς απάντησε, μέχρι στιγμής. (Για τα χάλια της Θεανώς Φωτίου δείτε την προηγούμενη ανάρτηση μου).


[4] Διαβάστε τώρα, κατεπειγόντως, αυτή εδώ την εξαιρετική κριτική (και αυτο-κριτική) ανάλυση του Δημήτρη Μπελαντή:

Προσυπογράφω με χέρια, πόδια και… ψαροντούφεκο! 🙂 Ιδίως αυτό (ν’ αγιάσει η πένα σου, σύντροφε Μπελαντή):

«Επίσης, η ΑΠ μπορούσε να έχει φύγει λίγο νωρίτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι τον Φλεβάρη, όπως λένε κάποιοι, γιατί ήταν όντως πολύ νωρίς για να νομιμοποιηθεί αυτή η στάση στην κοινωνία. Ναι στις 10 Ιουλίου ή στις 13 Ιουλίου, γιατί είχε πια φανεί καθαρά ότι πάμε σε πολύ σκληρό Μνημόνιο ως έργο και απόφαση του Τσίπρα. Αν είχαμε φύγει τότε, και η συγκρότηση θα ήταν χρονικά ανετότερη και η αποσταθεροποίηση του ηγετικού κέντρου πολύ σημαντικότερη. Επίσης, εκείνη την στιγμή ο Τσίπρας δεν μπορούσε να κάνει εκλογές, γιατί δεν είχε ακόμη ολοκληρώσει τον κύκλο εισαγωγής και επικύρωσης του Μνημονίου και των πρώτων εφαρμοστικών ρυθμίσεων. Αντί να τον αιφνιδιάσουμε, μας αιφνιδίασε. Στο σημείο αυτό ο κομματικός πατριωτισμός και η αναποφασιστικότητα ήταν ισχυρότεροι παράγοντες από την αναγκαία άμεση πολιτική στρατηγική…»


[5] Για το μποϊκοτάζ κατά των γερμανικών προϊόντων:

Αν δεν δράσουν άμεσα γι’ αυτό οι αντι-μνημονιακές δημοκρατικές δυνάμεις (Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ), θα το… εκχωρήσουν στους Χρυσαυγίτες! Π.χ. ορίστε μια εικόνα αφίσσας που προωθούν στο διαδίκτυο νεο-ναζί κλακαδόροι (που δήθεν «πολεμούν τη Γερμανία», ενώ στην πραγματικότητα είναι γερμανό-φιλοι χιτλερικοί):

xrysavgitis0-29-9-2015 10-52-32 πμΌσον αφορά το ίδιο το μποϊκοτάζ, τώρα… Παρά το γεγονός ότι ορισμένα Γερμανικά προϊόντα είναι πολύ δύσκολο, έως και πρακτικά αδύνατο να τα αποφύγουμε (κάτι που πρέπει να παραδεχτούμε με ειλικρίνεια), μερικά από τα πιο σημαντικά γερμανικά προϊόντα επιδέχονται μποϊκοτάζ. Π.χ. (πρώτα-πρώτα) τα γερμανικά αυτοκίνητα και οι ηλεκτρικές συσκευές κάθε είδους. Είναι άλλωστε γνωστό στην πιάτσα ότι τα γερμανικά αμάξια είναι προβληματικά, συγκρινόμενα π.χ. με τα γιαπωνέζικα, ενώ και το πρόφατο σούπερ-σκάνδαλο των παράνομων ρύπων της Volkswagen ενισχύει την πρακτική αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου μποϊκοτάζ.

Διαβάστε επίσης:

no_to_german_products


 

27 comments

 1. Υπάρχει ένα εύλογο ερώτημα που με απασχόλησε σήμερα, όταν ξανα-βρήκα εκείνο το παλιό βίντεο, που ίσως τεθεί κι από αναγνώστες.

  Το ερώτημα είναι (την εποχή που ανέβασα το βίντεο)… -ΠΩΣ και δεν πρόσεξα το τέχνασμά του, που αφορούσε την «υλική» υπόσταση του κατοχικού χρέους?

  -Η απάντηση είναι απλή κι εκπληκτική: Εκείνη την εποχή είχα την ΕΛΠΙΔΑ (αν όχι βεβαιότητα) ότι ο Τσίπρας ήθελε να ξεγελάσει τους Γερμανούς, δίνοντας «τυράκι» την ψευδαίσθηση μιας παραίτησης από ΥΛΙΚΗ διεκδίκηση του κατοχικού χρέους, αλλά με διφορούμενο «δημιουργικά ασαφή» τρόπο, έτσι ώστε να κρατήσει στο μέλλον το δικαίωμα να (τους) πει ότι «δεν εννοούσα αυτό που καταλάβατε».

  -Ε, την πάτησα τότε, μαζί με πολύ κόσμο. Διότι ο Τσίπρας (όπως αποδείχτηκε) ΔΕΝ είχε κύριο στόχο να «ξεγελάσει τους Γερμανούς» (για να τους «κατευνάσει», κλπ.) αλλά… πρώτιστο στόχο είχε να ξεγελάσει ΕΜΑΣ(!) τους οπαδούς και ψηφοφόρους του, και όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

  Οι κατοπινές εξελίξεις αποδεικνύουν ότι ΑΥΤΟΣ ήταν ο απώτερος στόχος, ή τουλάχιστον ο κυριότερος. Αν και -φυσικά- ο άμεσος «διπλωματικός» (διάβαζε… θεατρικός και υποκριτικός) στόχος ήταν να «επιτευχθεί μια συμφωνία αμοιβαία επωφελής» (μπλα-μπλα-μπλα).

  • ναι, θενκς Ανφάν, το διόρθωσα σχετικά γρήγορα (πριν το πεις) αλλά… έμεινε στη φωτό που συνοδεύει το βίντεο [εκεί διορθώθηκε γρήγορα μέσω…. διαγραφής] (και στις υπόλοιπες). Θα τις διορθωσω σε λίγα λεπτά.

 2. @Enfant το ορθογραφικό λάθος διορθώθηκε σε ΟΛΕΣ τις εικόνες.

  Επίσης είχε διορθωθεί σε ένα σχετικό βίντεο (που όμως δεν ανέβασα ακόμη και νόμιζα ότι είχε… ανεβεί).

 3. Ομιλούσα κεφαλή άλλων, θα έχει άσχημο πολιτικό τέλος να το θυμάστε, όμως μούφα ο Λαφαζάνης και οι συν αυτώ παλαιοκομμουνιστές

 4. Μεταφέρω εδώ ένα σχόλιό μου, πριν το στείλω στο «Βαθύ Κόκκινο». Αφορά το νέο θέμα του… Βαρεμένου.

  http://tsak-giorgis.blogspot.be/2015/09/blog-post_663.html

  Σχόλιο:

  Είναι απαράδεκτος από ΠΟΛΛΕΣ απόψεις ο Βαρεμένος, αλλά… για να είμαστε ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΟΙ πρέπει να επισημάνουμε ότι η επίμαχη φράση που του αποδόθηκε (μέσα σε εισαγωγικά κιόλας) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η ακριβής δήλωσή του (τουλάχιστον από όσα έφερε το φως εκτενής έρευνα στο διαδίκτυο, και… όχι μόνο από μένα).

  Για το θέμα αυτό προέκυψε μια αρκετά σκληρή κριτική (με την οποία διαφώνησα σε πολλά), εδώ
  https://nomadicuniversality.wordpress.com/2015/09/28/%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%82/
  (scroll down για τα δικά μου σχόλια)

  Ωστόσο…. (όπως εξήγησα και στο προηγούμενο λινκ, στα σχόλια από κάτω)

  -Στην πραγματικότητα, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΠΗΓΗ, η επίμαχη φράση «Δεν υπάρχουν άνεργοι αλλά μη οικονομικά ενεργοί» που αποδόθηκε αυτούσια στον Βαρεμένο… αποτελεί «ρεζουμέ» της ΟΥΣΙΑΣ της πολιτικής του στάσης, όταν απάντησε σε μία ευγενέστατη κυρία σε γνωστή εκπομπή (που παραθέτει και ο επικριτής του) στο εξής video: https://www.youtube.com/watch?v=Cxi9GZczYig

  Δηλαδή, ο Βαρεμένος έδειξε φοβερή _αδιαφορία_ για την _πραγματική_ αιτία του προβλήματος κι έριξε όλο το βάρος (της βάρβαρης περικοπής χαμηλότατων συντάξεων) στον «οικονομικά ανενεργό πληθυσμό», λες κι αυτό είναι ΤΟ πρόβλημα, ή λες κι αυτό είναι η «απάντηση», όταν εκείνη η κυρία τον ρώτησε

  «και… ερωτώ, αυτό εδώ… [η μείωση σύνταξης από 472 σε 460 ευρώ] είναι δείγμα… κυβέρνησης ‘του λαού’?»

  Ε, αυτό απλά ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ, διότι -προφανέστατα- αυτή η κυβέρνηση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «του λαού» !
  (τουμπεκιστάν ο Βαρεμένος γι αυτό, ειδικά…)

  Κοντολογίς, η φράση (που αποδόθηκε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ στον Βαρεμένο, αλλά… λανθασμένα)

  «Δεν υπάρχουν άνεργοι αλλά μη οικονομικά ενεργοί»!

  …αποτελεί ένα είδος ρεζουμέ, ή _ουσία_ των προτεραιοτήτων στην αφήγηση που σέρβιρε ο Βαρεμένος, ο οποίος ΔΕΝ είπε την αλήθεια (ότι είναι φονικό μέτρο αυτές οι περικοπές καθ’υπαγόρευση μνημονίου, ΧΩΡΙΣ δυνατότητα να λύσουν προβλήματα, ούτε φυσικά να μειώσουν την ανεργία, κλπ.)

  Παρόλ’ αυτά, οφείλουμε να εντοπίσουμε το λάθος των εισαγωγικών στην επίμαχη φράση.
  [Αν μη τι άλλο, διότι τρέφει «επιχειρήματα» μνημονιακών, αλλά ΚΑΙ για λόγους δεοντολογίας]

  Τέλος…
  Οι επικριτές αυτής της ανάρτησης ας σκεφτούν και ότι ο Βαρεμένος είναι ΕΞΟΥΣΙΑ ενώ ο Αλεξάτος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Κι εδώ υπάρχει μια… μικρούτσικη.διαφορά! 🙂
  Βέβαια, το θέμα πήρε απροσδόκητα τεράστιες ιντερνετικές διαστάσεις, λόγω προηγούμενων… «άθλων» του Βαρεμένου, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι η αδιαφορία κρατούντων απέναντι σε δεινοπαθούντες (είτε άνεργους, είτε χαμηλο-συνταξιούχους που υφίστανται βάρβαρες περικοπές)… ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ, πχια.

  Υ.Γ. Οι άνεργοι περιλαμβάνονται στον οικονομικά ενεργό πληθυσμό. Ο «οικονομικά ανενεργός πληθυσμός» ΔΕΝ περιλαμβάνει άνεργους και εργαζόμενους. Ο επίσημος ορισμός του είναι εδώ
  https://stats.oecd.org/glossary/detail.asp?ID=6252
  Definition:
  The economically inactive population comprises all persons who were neither «employed» nor «unemployed» during the short reference period used to measure «current activity».

 5. Χμ…

  Ο Ακης Γαβριηλίδης ίσως περιμένει από μένα να αποκαταστήσω την ΑΛΗΘΕΙΑ για το θέμα Βαρεμένου (προηγούμενο σχόλιο), όπως έκανα και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις… ιντερνετικών προβλημάτων (ψευδών φημών, «σπασμένου τηλεφώνου», μη-αναφοράς πηγών, viral εξάπλωσης μύθων, κλπ.)

  Πολύ απλά, το προηγούμενο σχόλιό μου (στο «Βαθύ Κόκκινο»)… ΑΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ, νομίζω ότι αποκαθιστά την αλήθεια σχεδόν απόλυτα (μαζί με τις προσωπικές μου προσθήκες ή απόψεις)… αρκεί -φυσικά- ΝΑ εγκριθεί.
  ΑΝ ο Ακης έχει δίκιο για τις κακές προθέσεις του αρθρογράφου (Αλεξάτου) στο «Βαθύ Κόκκινο» αυτό θα φανεί σύντομα, διότι π.χ. μπορεί να μην εγκρίνει καθόλου το σχόλιό μου, ή να απαντήσει με τρόπο μεμπτό…
  Αν όμως εγκρίνει το σχόλιο (και δεν αντιδράσει με τρόπο κατακριτέο), τότε… κακώς σκούζει τόσο πολύ ο Ακης στο δικό του ποστ.

  Το πρόβλημα είναι βέβαια βαθύτερο ΚΑΙ βαθιά πολιτικό. Κατά πόσον π.χ. ο Ακης δικαιολογεί ΕΜΜΕΣΑ την κυρίαρχη μνημονιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ (που ασκεί ΚΑΙ ο Βαρεμένος) αντί τον ίδιο τον Βαρεμένο.

  • Το σχόλιο εγκρίθηκε, τελικά. Είναι το τρίτο σχόλιο εδώ
   http://tsak-giorgis.blogspot.be/2015/09/blog-post_663.html

   Νομίζω ότι όποιος απέδωσε πρώτος την επίμαχη φράση στον Βαρεμένο, το έκανε και λόγω μιας παρεξήγησης, που οφείλεται σε άγνοια του (τεχνικού) όρου «οικονομικά ανενεργός πληθυσμός».

   Αν κάποιος ΔΕΝ ξέρει αυτό τον όρο, και ΤΙ ακριβώς σημαίνει, είναι πολύ λογικό να «μεταφράσει» την απάντηση Βαρεμένου (στην ερώτηση εκείνης της κυρίας) σαν ένα είδος «newspeak» και υπεκφυγή μέσω «ωραιοποίησης της ανεργίας».

   Σ΄ αυτή την κατάσταση, προκύπτει… ακόμη περισσότερο (όπως εξήγησα ήδη) το ΛΟΓΙΚΟ συμπέρασμά μου ότι η επίμαχη φράση ήταν το ρεζουμέ (ή ΟΥΣΙΑ ) της απάντησης του Βαρεμένου.

   Αυτή η φράση, δηλαδή («δεν υπάρχουν άνεργοι αλλά… μπλα-μπλα-μπλα») ήταν το ΑΜΕΙΛΙΚΤΟ «λογικό» συμπέρασμα ενός θεατή που [1] ξέρει την τεράστια ανεργία (που προκάλεσαν τα μνημόνια) αλλά [2] ΔΕΝ ξέρει τον όρο «οικονομικά ανενεργός πληθυσμός». Ξαφνικά, όμως… βλέπει ότι ο Βαρεμένος… με εκνευριστική νηφαλιότητα… ψυχρής αδιαφορίας, απαντά στην «΄καυτή ερώτηση» της κυρίας («αυτό εδώ είναι δείγμα κυβέρνησης του λαού;») επικαλούμενος έναν τεχνικό όρο ο οποίος φάνηκε σαν να υποκαθιστά και να «ωραιοποιεί» (σαν newspeak) την ανεργία, κι όλα αυτά μέσα σε ένα συνολικό εκφραστικό στιλάκι «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε»,

   Τώρα… η αδιαφορία για την οδύνη του Αλλου ΔΕΝ κρύβεται, όσο κι αν (συγ)καλύπτεται πίσω από ψευτο-ευγένειες και [δήθεν] «λογικά» επιχειρήματα. Ετσι η ΟΥΣΙΑ της στάσης του Βαρεμένου, όπως ήδη τόνισα, είναι να υποβαθμίζει τα σοβαρά προβλήματα (ανεργίας, περικοπών κλπ.) που ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ τα μνημόνια και να επικεντρώνεται στην (δήθεν) «πραγματική αιτία» (των περικοπών χαμηλότατων συντάξεων) που είναι το τεράστιο ποσοστό «οικονομικά ανενεργού πληθυσμού» (ο οποίος ΔΕΝ περιλαμβάνει όμως, τους άνεργους). Σ’ αυτό το σημείο της ανάλυσής μας, όμως… προκύπτει και το εξής:

   -Είναι, επομένως, ΠΑΡΑ πολύ πιθανό ότι ο ίδιος ο Βαρεμένος ΔΕΝ ξέρει τον πραγματικό επιστημονικό ορισμό του όρου που χρησιμοποίησε, έτσι ώστε να ΝΟΜΙΖΕΙ ότι περιλαμβάνονται ΚΑΙ οι άνεργοι στον «οικονομικά ανενεργό πληθυσμό». Σε τέτοια περίπτωση, μάλιστα… η επίμαχη φράση αποτελεί ΤΕΛΕΙΑ ερμηνεία των λεχθέντων του, ακριβέστατο ρεζουμέ και ουσία τους.

   Όπερ έδει δείξαι (όπως λένε στα μαθηματικά… -χεχε).


   Τώρα…. όσον αφορά την «απειλή θανάτου με πνιγμό» που ο Ακης Γαβριηλίδης επανειλλημένα φορτώνει στην… καμπούρα του αρθρογράφου (Αλεξάτου) ΧΩΡΙΣ να ξεκαθαρίζει επαρκώς (αρχικά) ότι ήταν ένα απλό ανώνυμο σχόλιο κάτω από το άρθρο και ΟΧΙ απειλή του ΙΔΙΟΥ του Αλεξάτου…

   Melito Huuto
   28 Σεπτεμβρίου 2015 – 7:40 π.μ.

   Τραβα κατα το Βραχωρι (Αγρινιο) μερια να τα πεις αυτα και το πνιξιμο σε καποια απ τις πολλες λιμνες που εχει εκει δεν το γλιτωνεις. Στα λιβαρια δεν θα σε πανε γιατι ειναι πολυς ο πλουτος που παραγουν αυτα και συ δεν αξιζεις ουτε παλια τρυπια πενταρα

   Bλέπουμε ότι δεν είναι ευθεία «απειλή θανάτου» (π.χ. σαν το «θα σε σκοτώσω», ή «θα σου φυτέψω σφαίρα στο κεφάλι» – όπως είπαν σε μένα κάποτε ακροδεξιοί) αλλά εμφανώς ρητορική «απειλή» προκειμένου να ΜΗΝ επισκεφτεί ο Βαρεμένος το Βραχώρι (=προφανώς το χωριό του σχολιαστή).

   Και μάλιστα… η «απειλή» δεν είναι καν σε πρώτο πρόσωπο (=’θα σε πνίξω’) αλλά σε τρίτο πρόσωπο, σαν ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ, ότι κάποιοι άλλοι (κάτοικοι της περιοχής) θα αποπειραθούν [ενδεχομένως] να… πνίξουν τον κ. Βαρεμένο.

   Θεωρώ, λοιπόν, ότι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στην έκφραση αυτής της δήθεν «απειλής» είναι… ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΝΟΜΙΜΗ αλλά και ΑΝΑΓΚΑΙΑ σαν προειδοποίηση (ΚΑΙ αποφυγή) ενδεχόμενης ομαδικής βίας από τον ΙΔΙΟ το λαό μιας περιοχής (λόγω απολύτως δικαιολογημένης λαϊκής δυσαρέσκειας).

   Η δε απαίτηση του Ακη να «κόβονται τέτοια σχόλια» είναι, επομένως, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ μέχρι αηδίας. Ντροπή του…

   (κι ας μην κοροϊδευόμαστε, η δήθεν «απειλή» συνοψίζεται στο μήνυμα «Βαρεμένε δεν είσαι δημοφιλής, αλλά μισητός στην περιοχή μου»).

 6. Δηλαδή είναι τελειωτικό, τελειώσαμε, πάει; Κατσε βρε αδελφέ, μήπως πρέπει να το ξανασκεφτούμε λίγο; (Του Μαρκέτου το ωραιο – και τεκμηριωμενο – στο ινφογουορ το διάβασες;)

  • @Herrk
   Καλώς ήλθες.
   Αν εννοείς τους τωρινούς «Συριζαίους» (Τσιπρο-γλύφτες), ασφαλώς και τελειώσαμε, ναι, ΕΙΝΑΙ τελειωτικό.
   ΤΙ να τους κάνουμε, δηλαδή;
   Ούτε για… σούπα δεν κάνουνε (αφού δεν είμαστε κανίβαλλοι). 🙂

   (Βέβαια η κριτική δεν τελειώνει ποτέ. Και μ’ ΑΥΤΗ την έννοια, όχι, δεν τελειώσαμε καθόλου…)

   Τώρα…
   Για το άρθρο του Μαρκέτου, που λες, ΠΟΙΟ εννοείς;

   -Αυτό εδώ, μήπως?
   «Βουτυρομπεμπές ή βασανιστής; Μακντόναλντ ή Μουσσολινι;» [ο Τσίπρας]
   Τσίπρας
   (ναι, το διάβασα – και σκέφτομαι να το αναδημοσιεύσω)

   Αλλά… δεν νομίζω ότι αυτό το άρθρο αναιρεί το ΤΕΛΟΣ (σχέσεων) με Συριζαίους!
   Κι ο Μαρκέτος, ως ΑΝΤΑΡΣΥος, ασφαλώς είχε αποστάσεις από δαύτους, από πολύ παλαιότερα.

   • Αυτο. Το εμαθα εδω στην αλλοδαπη όπου εχει μεταφραστει στα γαλλικά! Φυσικά όσοι γνωρίζουν από μακριά τα ελληνικά πράγματα το θεωρούν υβριστικό

 7. Γράφτηκαν νέα σχόλια στο άρθρο του Ακη Γαβριηλίδη για το θέμα Βαρεμένου.

  Direct Link στο πρώτο νέο δικό μου σχόλιο (απαντώντας σε νέο δικό του, από πάνω)
  https://nomadicuniversality.wordpress.com/2015/09/28/%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%82/#comment-1476

  (του έγραψα κι άλλα δύο σχόλια. Μάλλον θα ακολουθήσει ειδικό νέο ποστ)

  ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ιστοσελίδα του (άρθρο + σχόλια) σώθηκε για λόγους ασφάλειας ΚΑΙ εδώ (Peeep link)

  (προσπάθησα να τη σώσω και μέσω http://archive.is αλλά είχε πρόβλημα ο σέρβερ).

 8. Πριν λίγο αποκαταστάθηκε ο σέρβερ του https://archive.is
  και έτσι έσωσα εκ νέου την ιστοσελίδα του Ακη (άρθρο + σχόλια) για το θέμα Βαρεμένου (ποστ «Οι Αριστερές Μονταζιέρες»).

  http://archive.is/Vqcez

  Ως γνωστόν, το archive.is παρέχει τη δυνατότητα άμεσου συνδέσμου σε συγκεκριμμένα εδάφια ιστοσελίδας.

  Οπότε…

  1) Direct Link στο πρώτο σχόλιό μου (Σεπτεμβρίου 29, 2015 9:04 μμ)
  archive.is/Vqcez#selection-2259.0-2265.50

  2) Direct Link στην πρώτη σημαντική απάντηση του Α.Γ. σε μένα
  archive.is/Vqcez#selection-2499.0-2498.3
  3) Direct Link στο ΠΩΣ περιέγραψε (εκεί) το «ατόπημα» Αλεξάτου (περί «απειλής θανάτου» κλπ.)
  archive.is/Vqcez#selection-2505.204-2505.394

  …Ενας βασικός τέτοιος κανόνας [δεοντολογίας κλπ.] είναι ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να αποδώσουμε σε κάποιον άνθρωπο, μέσα σε εισαγωγικά, μία φράση την οποία ΔΕΝ είπε, και μετά να αρχίσουμε να γράφουμε ότι πρέπει να πεθάνει επειδή την είπε. Αυτό είναι αλητεία

  Ω Ναι, μόνο που…. [1] δεν την έγραψε ο ΙΔΙΟΣ ο Αλεξάτος (την «απειλή») και [2] δεν ήταν ακριβώς «απειλή», όπως εξήγησα εκτενώς στο νέο μου σχόλιο, εδώ: https://archive.is/Vqcez#selection-3103.0-3103.131

  Θα γίνει νέο ποστ, ίσως με τίτλο «οι ανύπαρκτες αριστερές μονταζιέρες ή ΠΟΙΟΣ βαράει το Γιώργο Βαρεμένο»

 9. Δεν ήμουν ποτέ αριστερός αλλά αυτό το κείμενο του Λαπαβίτσα (του μόνου ίσως συγκροτημένου αριστερού στην Ελλάδα) είναι ό,τι καλύτερο έχω διαβάσει για το πού πάει η σημερινή κατάσταση:

  http://www.thepressproject.gr/article/82257/Lapabitsas-Kathares-koubentes

  Mε Λαφατζάνηδες, Κωνσταντοπούλες, ΑΝΤΑΡΣΥΕΣ, σταλινικούς και άλλους γραφικούς, θα δικαιώνεται μονίμως η Σώτη που λέει ότι «αυτή είναι η αριστερά, δεν υπάρχει άλλη»…

  • Θενκς Υπνοβάτη για το σχόλιο και το λινκ.
   Ετσι όπως κατάντησε η (κομματική) αριστερά, πολύς κόσμος που σκέφτεται αριστερά δηλώνει «μη-αριστερός»…

   Ο Λαπαβίτσας έιναι πράγματι συγκροτημένος στις απόψεις του, που άλλωστε βασίζονται και στην επαγγελματική του γνώση. Ομως… ούτε αυτός, ούτε κανένας άλλος… μπορεί να θεωρηθεί αλάνθαστος.
   Το εν λόγω άρθρο το είχα διαβάσει αρχικά στο μπλογκ του, το εκτίμησα και το διέδωσα (αλλού) αλλά δεν ήξερα ότι βγήκε και στο Pressproject.

 10. όπως το έστειλα σε nomadis

  Έτυχε να διαβάσω το θέμα και βρέθηκα σε αυτήν την σελίδα αναφοράς. Μπράβο για την προσπάθεια και για την ανάπτυξη της θεματολογίας του χώρου.
  Στο συγκεκριμένο: Η πρόταση «η χώρα αυτή τη στιγμή έχει έναν μη οικονομικά ενεργό πληθυσμό ο οποίος είναι περισσότερος από τον οικονομικά ενεργό πληθυσμό» περιέχει παραπάνω από μία εξισώσεις.

  Εξηγούμαι: Η πρόταση είναι αληθής αν θεωρήσουμε πως οι ορισμοί περί ενεργού κτλ είναι της τηλεόρασης και όχι της ΕΛΣΤΑΤ ή του OECD. Δηλαδή το σύνολο του ενεργού οικονομικά πληθυσμού είναι μικρότερο από το μισό του γενικού πληθυσμού. Μάλιστα αποκτά ενδιαφέρον το συμπέρασμα που βγαίνει πως πάντα συνέβαινε αυτό και άραγε γιατί το χρησιμοποίησε ως επιχείρημα ο κ.Βαρεμένος;
  Η πρόταση είναι ψευδής αν θεωρήσουμε πως χρησιμοποιούνται ορισμοί όπως καταγράφονται σε ΕΛΣΤΑΤ και OECD κτλ γιατί δεν μπορούν να βρεθούν στοιχεία που να το δείχνουν. Σε απλά μαθηματικά: 4,5 εκ ενεργοί μαζί με τους ανέργους συν 2 εκ ανήλικους που δεν είναι οικονομικά τίποτα, ίσον 6,5 εκ. Για ανενεργούς οικονομικά μας μένουν 4 εκ και πολλούς λέμε. Οι ορισμοί όπως εμφαίνονται σε https://stats.oecd.org/glossary/detail.asp?ID=6252 ή στο παράρτημα κάθε δελτίου που εκδίδει η ΕΛΣΤΑΤ δεν έχουν τους ανηλίκους σε καμία οικονομική ομάδα.

  Ο Σαραντάκος έφερε μία πηγή που προκύπτει δημοσίευμα και δεν έφερε πρωτογενή πηγή την ΕΛΣΤΑΤ. Λέει μπούρδες ακόμα και αν αναφέρεται σε ΑΠΟΓΡΑΦΗ του 2011(Απογραφή 2011 πληθ.10,815εκ, δημοσίευμα 4,6+6,2=10,816, χίλιοι διαφορά). Αν ανατρέξετε σε όποια αναφορά της ΕΛΣΤΑΤ θα δείτε σχετικά σταθερή την ομάδα του «μη ενεργού οικονομικά πληθυσμού» και μάλιστα με πολύ μικρές αυξομοιώσεις. για παράδειγμα ο πίνακας 2 της σελίδας 2 σε: http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ver-1/ESYE/BUCKET/A0101/PressReleases/A0101_SJO02_DT_MM_04_2013_01_F_GR.pdf

  Τέλος, για ένα θέμα(Ασφαλιστικό) που ισχύει πως όποια ερώτηση και να κάνεις η απάντηση είναι πάντα μία (την Ανεργία να κοιτάξεις) για να παραφράσουμε και κάνα γνωστό τσιτάτο η χρήση δημοσιευμάτων «μη ορθών στοιχείων» όταν γίνεται από δημοσιογράφους εγνωσμένης αξίας όπως ο κ Βαρεμένος μόνον θλίψη δημιουργεί και μία προσμονή στα μάτια να τον καμαρώσουμε Αντιπρόεδρο της Βουλής με τις καλύτερες των ευχών μας.

  ΥΓ. Με τις ευχαριστίες για την φιλοξενία του διαχειριστή θα ήθελα να χαιρετίσω και τον omadeon που όσο κόβει τον αντικομμουνισμό του τόσο συμπαθής γίνεται.

  ΥΓ2. Υπάρχει μία στο εκατομμύριο περίπτωση ο κ.Βαρεμένος να ήθελε να πει κάτι σωστό διαχρονικά. Η γήρανση του πληθυσμού της Ελλάδας είναι μεγάλη, μετρήσιμη, αλλά δεν ξέρω αν είναι διαχειρήσιμη. Για παράδειγμα αν δεν βγαίνουν στην σύνταξη οι γέροι και παραμένουν άνεργοι θα λυθεί το Ασφαλιστικό πρόβλημα. Καλό μου ακούγεται!

  • Ευχαριστώ για το εκτενές σχόλιο, αλλά…
   διαπράξατε τεράστιο ΦΑΟΥΛ στο διαδίκτυο, δηλώνοντας ψευδώνυμο «Omadeon».
   Το ψευδώνυμο αυτό είναι ΜΟΝΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ και δεν το χρησιμοποιεί κανείς άλλος.

   Οποιοσδήποτε άλλος χρησιμοποιήσει αυτό το ψευδώνυμο διαπράτει ΠΛΑΣΤΟΠΡΟΣΩΠΕΙΑ.
   Μπερδεύεται και το αναγνωστικό κοινό έτσι… Γιατί νομίζει ότι έγραψα εγώ ο ίδιος το σχόλιό σας (συμπεραίνοντας λανθασμένα ότι… κάνω διάλογο με τον… εαυτό μου -χαχαχα).

   Από την άλλη πλευρά, τα συγχαρητήριά μου για το εκτενές και χρήσιμο σχόλιο.

   Παρακαλώ μην ξαναγράψετε όμως με το ψευδώνυμό μου (και συγνώμη αν σας στενοχώρησα, αλλά… είναι προφανές ότι κάνατε λάθος λόγω άγνοιας των κανόνων του διαδικτύου). Χμ… λάθη είμαστε, κάνουμε κι ανθρώπους! 🙂 🙂

  • Υ.Γ. μεταφέρω σημερινό μου σχόλιο στο nomadic universality blog.

   Omadeon said: Οκτωβρίου 17, 20152:15 μμ

   Ακη, Κάποιος αναγνώστης (δήλωσε ότι) έγραψε εδώ σχόλιο με ψευδώνυμο «omadeon».

   Το έπραξε μάλλον λόγω άγνοιας των κανόνων του διαδικτύου, ΜΗ κατανοώντας ότι έτσι διαπράττει πλαστοπροσωπεία.
   Εικάζω ότι το σχόλιο είναι σε αναμονή. Αν ισχύει αυτό κι αν ελευθερωθεί, εγώ το επεσήμανα ήδη (σε αντίγραφο του σχολίου του που έστειλε στο δικό μου μπλογκ).

   Δεν έχω κάτι να προσθέσω. Δικολάβος δεν είμαι Ακη και αντί να απαντήσω στην κριτική σου αφήνω το κοινό να κρίνει.

 11. Εκει καρδια μου έβαλα τ’ όνομα μου.
  Εδώ είπα να βάλω το omadeon για το flaming της υπόθεσης ώστε να μην το δημοσιευσεις και απλά να ενημερωθείς.
  Δεν «μπυράζει» που λένε.
  Ελπίζω να εμφανίσει ο Άκης το σχόλιο και να μείνει καταγεγραμμένο πως όταν ακούτε «Η ΕΛΣΤΑΤ λέει» δεν μπυράζει αν ψάχνεται τα πρωτότυπα στοιχεία για να δείτε αν αληθεύει η «είδηση»…

  ΥΓ. Ελπίζω μονάχα να μην χρειαστεί να βάλω Αθέμιτα όπλα για να εμφανιστεί το σχόλιο.

  • Αγαπητέ Γιώργο
   Ολα καλά, αλλά… μην παίρνεις σαν δεδομένα τόσα πράματα που… δεν είναι δεδομένα για άλλους, ή γενικότερα.
   Δέχομαι ότι ήταν έξυπνη τακτική εκ μέρους σου όσα εξήγησες, αλλά… με ξεπερνάει διότι ΔΕΝ είναι δεδομένο ότι δεν θα δημοσίευα το σχόλιό σου (ή τα υπόλοιπα που εξηγείς).

   Πιο πριν, έκανες μια άλλη παραδοχή που δεν ισχύει. Είπες κάτι για «μείωση του αντι-κομμουνισμού μου». Ε, δεν υπήρξα ποτέ μου αντι-κομμουνιστής (αντι-ΚΚΕ ίσως, αλλά για συγκεκριμμένους λόγους που δεν αφορούν καν τον κομμουνισμό). Αν θες το πιστεύεις. Αν δεν θες, πίστεψε τους… συκοφάντες μου που το διέδωσαν. Δεν με χαλάει, εφόσον… άλλωστε, είδες και… βελτίωση στη στάση μου (χεχε).

   Νάσαι καλά. Βάζεις ανθρώπους να σκεφτούν. Μη σκέφτεσαι όμως πράματα που… δεν είναι απαραίτητο ότι ήδη σκέφτονται.
   🙂

   • Ο Άκης θεωρεί πως δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβει κάποιος τον ελλειμματικό λόγο του Βαρεμένου ώστε να δει πως δεν μιλάει για «οικονομικά μη ενεργούς» που ΔΕΝ είναι οι άνεργοι;
    Για να έχουμε καλό ρώτημα θα συνεχίσουμε την μεταγραφή του προφορικού λόγου του κ.Βαρεμένου από εκεί που την άφησε ο Άκης:

    (υπάρχει το μεγαλύτερο – ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που είναι το ασφαλιστικό μπλα μπλα ) «…η χώρα αυτή τη στιγμή έχει έναν μη οικονομικά ενεργό πληθυσμό ο οποίος είναι περισσότερος από τον οικονομικά ενεργό πληθυσμό(παύση) Έχει μία ανεργία ενάμιση εκατομμύριο…(μπλα μπλα)

    Η παύση δεν λειτουργεί ως σύνδεσμος για να πει πχ έχει επίσης μία ανεργία…, υπάρχει ακόμη μία ανεργία…,
    Η παύση λειτουργεί επεξηγηματικά για να πει τον «μη οικονομικά ενεργό πληθυσμό» με άλλο όνομα ή έστω να αναλύσει τις συνιστώσες του αν είχε νούμερα κατά νου.
    Άλλωστε η λάθος έκφραση που χρησιμοποιεί δείχνει και την λάθος κατανόηση που έχει: «μη οικονομικά» ενεργός σημαίνει να μην φέρνει οικονομικό αποτέλεσμα όπως ένας άνεργος, ενώ οικονομικά (δηλαδή όχι πολιτικά, ούτε δημοσιογραφικά, αλλά στην οικονομική επιστήμη) «μη ενεργός» σημαίνει πως δεν είναι έτοιμος να παράγει οικονομικό αποτέλεσμα όπως ο φοιτητής γιατί παρακολουθεί τα μαθήματα.
    Οι ανήλικοι στην οικονομία είναι στην κατηγορία αυτών που δεν είναι σε θέση να παράξουν οικονομικό έργο δηλ. οικονομικά «εκτός».

    Η πλάστιγγα γέρνει επικίνδυνα στην πλευρά της κατανόησης της εξίσωσης «μη οικονομικά ενεργοί είναι οι Άνεργοι» και ο λόγος του κ.Βαρεμένου είναι σωστός με τον δικό του ορισμό και ταυτόχρονα δίνει δίκιο σε αυτούς που θεωρούν πως με ευφημισμούς εκνευρίζεις παρά καλοπιάνεις.

    Ο Άκης έχει εκνευριστεί με την συνειδητοποίηση της λανθασμένης του εκτίμησης όπως φαίνεται στην http://pho.to/9nPUh.

 12. Θερμά συγχαρητήρια για την εκπληκτική΄αυτή ανάλυση Γιώργο !!!

  Συμφωνώ απόλυτα, φυσικά. Κατάφερες και να εκφράσεις όσα σκεφτόμουν για τον Βαρεμένο αλλά δεν τα είπα τόσο κομψά.

  Είσαι πάντα ευπρόσδεκτος! Καλή σου μέρα.

  Υ.Γ. Για το θέμα αυτό σκέφτομαι να κάνω ποστ, ΜΑΖΙ με τα δικά σου σχόλια φυσικά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s