Σχετικά με τους διορισμούς νέων διοικητών νοσοκομείων (γράφει ο Καλλίνικος Νικολακόπουλος)

Για το διορισμό των 9 πρώτων διοικητών νοσοκομείων…

«…Εννέα νέοι διοικητές -εκ των οποίων τρεις είναι συνταξιούχοι- τοποθετήθηκαν σε νοσοκομεία που επιλέχθηκαν με κριτήριο τις αυξημένες ανάγκες λόγω των προσφυγικών ροών.»

[πηγή: protothema.gr]

…γράφει ο οικονομολόγος (μεταξύ άλλων) Καλλίνικος Νικολακόπουλος τα εξής (και τα αναδημοσιεύω με δικούς μου τονισμούς, όπως συνήθως -Omadeon):


kallinikos_nikolakopoulosΔεν γνωρίζω προσωπικά όσους προσλήφθηκαν, αλλά πιθανολογώ ότι το κριτήριο πρόσληψής τους θα ήταν αυτό του πιστού οικόσιτου και γλείφτη. Ήμουν σίγουρος για την εξέλιξη αυτή εκ των προτέρων, αλλά ήθελα από περιέργεια να δω τι θα γίνει στην πράξη και επιβεβαιώθηκα: Οι άνθρωποι είναι σε όλα μεταλλαγμένοι, έτοιμοι να ξεπουλήσουν τα πάντα και στο χώρο της δημόσιας υγείας, χειρότερα κι από τους προηγούμενους. Και δεν είναι ζήτημα ρεφορμισμού, τελικά, αλλά ζήτημα ξεκάθαρης ταξικής προδοσίας και πλήρους υποταγής στις επιταγές του νεοφιλελευθερισμούευρωπαϊκά αλλά και παγκόσμια: Έγιναν οι πιο πιστοί και πιο υπάκουοι μαθητές του, με προτάσεις που ξεπερνούν κι αυτές των δανειστών (π.χ. 24% φπα), παρουσιάζοντας δήθεν- σαν “κακούς” κατά το δοκούν, πότε το ΔΝΤ και πότε την Ευρωζώνη, για δικούς τους προφανέστατους λόγους, για τα μάτια και την ‘τιμή των όπλων’. Αίσχος !!!

Όσο για μένα, είχα υποβάλει αίτηση για κάλυψη θέσεων διοικητών ή υποδιοικητών δημόσιων νοσοκομείων (Σερρών, περιφερειακό Ιωαννίνων Χατζηκώστα και Άρτας), σύμφωνα με την προκήρυξη. Είμαι πτυχιούχος οικονομικών επιστημών με 3 διετή μεταπτυχιακά και συγκεκριμένα μεταπτυχιακό διοίκησης επιχειρήσεων στην τραπεζική και χρηματοοικονομική, μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στα πληροφοριακά συστήματα και μεταπτυχιακό δίπλωμα διοίκησης μονάδων υγείας. Εκτός των άλλων, έχω 3ετή προϋπηρεσία στη μεγαλύτερη σήμερα πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα (glaxo) σε διοικητική θέση ανάλυσης και σχεδιασμού μάρκετινγκ παλαιότερα και πληθώρα άρθρων και στα οικονομικά της υγείας και σχετικές επιστημονικές δημοσιεύσεις. και όμως… δεν με κάλεσαν ούτε καν για προφορική συνέντευξη.

Υ.Γ. Από άποψη πολιτικής, ήμουν ήδη ενταγμένος εξαρχής στη ΛΑΕ και ενώ προηγούμενα ήμουν εξαρχής (2004) ενταγμένος στον ΣΥΡΙΖΑ, όντας υποψήφιος με τις παρατάξεις που υποστήριζε και στο οικονομικό επιμελητήριο αλλά και στο υπουργείο οικονομικών παλαιότερα.

Καλλίνικος Νικολακόπουλος

(blog kallinikosnikolakopoulos.blogspot.gr)


Advertisements

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s