Ψεκασμένοι ΑρχιδιαΧειριστές Ομάδων στο Facebook

Υποτίθεται ότι το facebook λογοκρίνει αναρτήσεις που βλάπτουν τη δημόσια υγεία με συνωμοσιολογίες και αντι-επιστημονικές μπούρδες για τον κορονοϊό. Παρόλ’ αυτά, κάποιοι «ψεκασμένοι»όχι μόνο γλυτώνουν τη λογοκρισία αλλά και διαχειρίζονται δημόσιες «ομάδες» δεκάδων χιλιάδων μελών. Σ’ αυτές τις ομάδες, που (υποτίθεται ότι) υλοποιούν «δημόσιο διάλογο», οι… ψεκασμένοι αρχιδιαχειριστές επιβάλλουν τις δικές τους αποψάρες σε δεκάδες χιλιάδες μέλη, λογοκρίνοντας κάθε αντίλογο και κρύβοντας όλα τα περιεχόμενά των ομάδων τους από τα αποβληθέντα μέλη που «μπλοκαρίστηκαν»...

Η προβληματική δομή του Facebook, με τον ιδιόρρυθμο (μοναδικό σε όλο το διαδίκτυο) τρόπο υλοποίησης του μπλοκαρίσματος ως αμοιβαία τύφλωση, ισχύει και στις «δημόσιες» ομάδες...

 • Προσέξτε: η «ψέκα» συμφέρει το Σύστημα!

Όσο περισσότεροι άνθρωποι γίνονται συνωμοσιολόγοι, τόσο περισσότεροι θα μάχονται με λάθος στόχους, προσφέροντας στο Σύστημα και τη δικαιολογία ότι πολεμάει ψεκασμένους, ή ότι αυτοί φταίνε για λάθη και κερδοσκοπίες στη διαχείριση της πανδημίας. Προσωπικά, αν ήμουν... συνωμοσιολόγος 😎 θα θεωρούσα «βαλτό» πράκτορα (π.χ.) τον ιδρυτή δημόσιων ομάδων στο facebook κ. Ανδρέα Μπαρδάκη, ο οποίος πρόσφατα αναβάθμισε το προσωπικό του έμβλημα (avatar) στο f/b με νέα ψεκασμένη λεζάντα, τελείως ανενόχλητος:

Δηλαδή, μαζί με τμήμα κειμένου (του ιδίου) και δικές μου «βελτιώσεις» : 🙂

Παρά τον Νόμο του Χάνλον Ποτέ μην αποδίδεις δόλο σε κάτι που εξηγείται επαρκώς λόγω… βλακείας») ο ίδιος αριβίστας αυτο-διαφημίζεται ως δημιουργός της δημόσιας ομάδας «Συνήγορος των ΑμεΑ» με πάνω από 65800 μέλη καιπροφανές όφελος προσωπικής αναρρίχησης ή αριβισμού:

Επιπλέον, οι δραστηριότητες του κ. Μπαρδάκη δεν περιορίζονται στο να… βόσκει 66 χιλιάδες «προβατάκια» (μέλη αυτής της ομάδας, δηλαδή… όσα γλύτωσαν το μπλοκάρισμα). Επεκτείνονται και σε άλλους χώρους του f/b, π.χ. στην «Ομάδα κατά του Παθητικού Καπνίσματος» που προπαγανδίζει την απαγόρευση του καπνίσματος και σε όλους τους δημόσιους χώρους (αφού έχει ήδη απαγορευτεί σε κλειστούς χώρους, ακυρώνοντας το λόγο ύπαρξης τόσο ακραίων αντι-καπνιστικών πρωτοβουλιών).

Γενικά, ο σεβασμός που κ. Μπαρδάκη για τα δικαιώματα των άλλων είναι περίπου μηδενικός, παρά τις… παπάτζες υπέρ αναπήρων στην ομάδα που διαχειρίζεται αυταρχικά, λογοκρίνοντας κάθε αντίλογο και προωθώντας ψεκασμένες απόψεις, π.χ. με προπαγάνδα γενικά κατά της μάσκας (προστασίας από κορονοϊό), άρα… με μηδενική φροντίδα ή ενσυναίσθηση για ενδεχόμενη μόλυνση άλλων ανθρώπων.

 • Βεβαίως, το ότι μάσκες σε ανοιχτούς χώρους χωρίς συνωστισμό είναι περιττές όλοι το ξέρουμε, παρά την ηλίθια κατασταλτική πολιτική και την άθλια διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, η οποία… κατέγραψε παγκόσμιο ρεκόρ αντι-επιστημονικής ηλιθιότητας στις αρχές της πανδημίας, το Μάρτιο του 2020, όταν είχε επιβάλλει (με ποινή προστίμου) μια γελοία απαγόρευση… χειμερινής κολύμβησης! (εθελοτυφλώντας σε διαμαρτυρίες χειμερινών κολυμβητών, μεταξύ των οποίων κι εγώ)
 • ΑΝ αμφιβάλλετε για τα λάθη και τις σκοπιμότητες της κυβέρνησης, ή αν… (ακόμη χειρότερα) νομίζετε ότι θέλουμε να τα συγκαλύψουμε… δείτε το UPDATE 1 κοντά στο τέλος του παρόντος άρθρου…

Όμως όλα αυτά είναι τελείως διαφορετικά θέματα από τη στάση του κ. Μπαρδάκη, ο οποίος τάσσεται γενικά «κατά της μάσκας». Ο μόνος λόγος που ο ίδιος φοράει μάσκα είναι (όπως είδατε) διότι τον «εξαναγκάζει» το κράτος, χωρίς δική του «συναίνεση». ΟΚ, το εμπεδώσαμε! 😎 Ας δούμε τώρα κάποιες λογικές συνέπειες:

 • Φανταστείτε έναν κόσμο όπου όλοι είναι επίδοξοι φονιάδες και βιαστές, αλλά… δεν εγκληματούν μόνο και μόνο επειδή τους «εξαναγκάζει» το κράτος χωρίς δική τους… συναίνεση. 😎
 • Ε, δεν απέχει πολύ η «λογική» αυτού του φανταστικού κόσμου από την… καρα-κοσμάρα του κ. Μπαρδάκη! (η διαφορά είναι μόνο στο βαθμό της επιδιωκόμενης βλάβης σε άλλα μέλη της κοινωνίας).

Βεβαίως, τα πρόστιμα για όσους δεν φοράνε μάσκα στη χώρα μας είναι υπέρογκα, αλλά αυτό δεν είναι ο κύριος λόγος για να φοράμε μάσκα. Με ελάχιστη αναζήτηση στο διαδίκτυο, βρίσκει κανείς πλήθος μελετών που τεκμηριώνουν σημαντικό βαθμό προστασίας από τον ιό που προσφέρουν οι μάσκες.

Δυστυχώς, η «ψέκα» που κουβαλάει στο κεφάλι του ο Μπαρδάκης, διαδίδοντάς την σε δεκάδες χιλιάδες άτυχους (ή αφελείς) συνανθρώπους του, δεν σταματάει στην άρνηση της μάσκας και στον φεησμπουκικό αυταρχισμό. Περιλαμβάνει και τη συνεργασία του με γνωστό δικηγόρο, ο οποίος απόκτησε το παρατσούκλι «χασοδίκης» επειδή (κατά κανόνα) χάνει όλες τις δίκες, τις οποίες προκαλεί… ραντίζοντας (ή ψεκάζοντας) 😛 το Δημόσιο Λόγο με απανωτές μηνύσεις και εξώδικα… της πλάκας που αναδημοσιεύει και στο διαδίκτυο. Π.χ.

 • Νομικές απειλές βασισμένες στην ψευδή είδηση ότι [δήθεν] το «Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης» απαγόρευσε τα υποχρεωτικά τεστ PCR σε ταξειδιώτες! Ο «χασοδίκης» θριαμβολογούσε αλλά… «μπέρδεψε» το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με ασήμαντο επαρχιακό δικαστήριο
 • Η υπόθεση αφορούσε ψεκασμένο Ολλανδό δικηγόρο που είχε στείλει την οικογένειά του στην Τανζανία (χώρα που αρνείται την ύπαρξη κορονοϊού) και ζητούσε την επιστροφή της στην Ολλανδία χωρίς τεστ για κορονοϊό. Σ’ αυτό δικαιώθηκε, αλλά από τοπικό δικαστήριο χωρίς διεθνές κύρος! Ούτε συνεπάγεται ότι άλλα δικαστήρια θα έβγαζαν την ίδια απόφαση.
 • Πανηγύρισε το «Μακελειό» και όλο το φασισταριό, αναπαράγοντας την ψευδή είδηση παντού, αλλά… ακόμη και σε επίσημα κείμενα (που αντέγραψαν τυφλά) καταρρίπτεται. Π.χ.

Το Rechtbank Den Haag είναι ένα από τα κατά τόπους αρμόδια πρωτοβάθμια δικαστήρια του ολλανδικού (εθνικού δηλαδή) δικαστικού συστήματος, και δεν έχει καμία σχέση με τα, ομοίως εδρεύοντα στη Χάγη, διεθνή δικαστήρια Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) ή Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης (ICJ), γνωστό ως Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, το οποίο ως όργανο των Ηνωμένων Εθνών έχει αρμοδιότητες σε θέματα δημοσίου διεθνούς δικαίου, δηλαδή κυρίως διαφορών μεταξύ κρατών.

Direct Link στο εδάφιο: https://archive.vn/MfMNG#selection-1845.0-1873.1

Γεγονός είναι, ότι ο διαχειριστής φεησμπουκωμένων ομάδων κ. Μπαρδάκης είναι φίλος και συνεργάτης του «χασοδίκη«. Προωθεί μάλιστα εκκλήσεις του για δωρεές (μαζί με όλες τις απόψεις του) στη δημόσια ομάδα «Συνήγορος των ΑμεΑ», ανακοινώνοντας έρανο για νομικά έξοδα (διαβημάτων υπέρ αναπήρων) ζητώντας… 10 ευρώ από κάθε μέλος σε 65+ χιλιάδες μέλη, αλλά το εγχείρημα κάπου κόλλησε, αφού πρώτα εκφράστηκε με… περίεργη διατύπωση:

 • Π.χ. έψαχνε για «έντιμο διαχειριστή» εισπράξεων κάνοντας εκκλήσεις για 10 ευρώ (ή περισσότερα) από κάθε οπαδό!
 • Προφανώς, μέχρι να βρεθεί «έντιμος διαχειριστής», τα 10+ ευρώ θα μαζεύονταν(?) σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό (ας με διορθώσει κάποιος σε σχόλιο, ΑΝ δεν ισχύει αυτό) αλλά δεν αποκλείω να έγινε ΗΔΗ κάποιος μυστικός έρανος μέσω πριβέ «inboxes» στο facebook, από… φραγκάτα μέλη.
 • Προσέξτε: Δεν αμφισβητώ τις διαβεβαιώσεις του «χασοδίκη» ότι δεν επιδιώκει προσωπικό χρηματικό όφελος, διότι διάβασα προσεκτικά τις ανακοινώσεις του, καθώς και δηλώσεις μελών της ομάδας που περιμένουν αλλά δεν πλήρωσαν τίποτα ακόμη. Εξάλλου, με τόσο μεγάλο φανατισμό που τον διακατέχει, το θεωρώ απίθανο να ψεύδεται συνειδητά. 😛 Ανησυχώ όμως για την εντιμότητα κάποιων οπαδών ή επίδοξων διαχειριστών

Σημειώσεις:

 • [1] Σχολιάστε ελεύθερα σ’ αυτό εδώ το blogαποφεύγοντας όσο μπορείτε το facebook. Μόλις εγκριθεί το πρώτο σας σχόλιο, τα επόμενα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται άμεσα αυτομάτως. Δώστε ένα e-mail κι ένα όνομα ή ψευδώνυμο για να εγκριθεί το πρώτο σχόλιο…
 • [2] Η «ψεκασμένη» παραπληροφόρηση σχετικά με τις μάσκες, τη σοβαρότητα της πανδημίας και άλλα θέματα κορονοϊού… θα απασχολήσει αυτό το blog σε επόμενα άρθρα, όπου θα φέρω πολύτιμες αξιόπιστες πηγές που έχω βρει και διασταυρώσει επί σειρά μηνών. Το θέμα είναι τεράστιο, αλλά δεν απαιτεί γνώσεις… πολύ περισσότερες από στοιχειώδη Βιολογία Β’ Λυκείου, όπως διδάσκεται σήμερα…
 • [3] Δεν ανάφερα το πραγματικό όνομα του «χασοδίκη» διότι είναι… δικομανής και φραγκάτος. Ρωτήστε μέλη ομάδων κατά της «ψέκας» στο facebook (π.χ. αυτή εδώ) για περισσότερα…

Eδώ θα προστεθούν updates. Refresh often! 😎

___________________________________________

UPDATE 2: Διαβάστε επίσης:

UPDATE 1: Η βλακεία τους, η ανάγκη μου.

Panagiotis Houpas

Η βλακεία τους, η ανάγκη μου.

Πώς θα σκεφτόμουν εγώ, αν ήμουν «κυβέρνηση»:
Μπορώ να αντιμετωπίσω αποτελεσματικά την πανδημία;
Ασφαλώς όχι. Τα μόνα που διαθέτω είναι περιοριστικά μέτρα και εμβόλια με το σταγονόμετρο.

Τεστ δεν έχω, ΜΕΘ δεν έχω, το ΕΣΥ καταρρέει, ο ΕΟΔΥ για γέλια.

Τι κάνω; Πουλάω φούμαρα.

Πουλάω μέτρα με δημιουργική ασάφεια, ανοιγοκλεισίματα ακορντεόν, λοκντάουν οπερέτες. Οι αρνητές δεν θα τα τηρήσουν, οι φουκαράδες δεν μπορούν να τα τηρήσουν, ακόμη και όσοι τα τηρούν κάποτε θα κουραστούν. Θαυμάσια, τα ρίχνω όλα στην ατομική ευθύνη και βγαίνω κι από πάνω.

Πουλάω μπαλώματα στο ΕΣΥ, ΜΕΘ με μάσκες θαλάσσης, ντιβάνια εκστρατείας, εικονικό προσωπικό. Αν αποκαλυφθεί ότι πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ, τα ρίχνω όλα στους γιατρούς και βγαίνω κι από πάνω.

Πουλάω φανταστικές ιχνηλατήσεις, υπερτιμημένα τεστ, ζωγραφιστές επιδημιολογικές εικόνες. Αν βγουν στη φόρα τα διπλά βιβλία, τα ρίχνω όλα στους δημοσιογράφους και βγαίνω κι από πάνω.

Πουλάω αναιμικά εμβολιαστικά προγράμματα, ΕΟΚικη αλληλεγγύη και φύκια για ελπίδες. Αν γίνει φανερό ότι δεν μπορώ να τους εμβολιάσω όλους, τα ρίχνω στους επιστήμονες και στις εταιρείες και βγαίνω κι από πάνω.

Και φυσικά: αφήνω τους συνωμοσιολόγους ανεξέλεγκτους. Η σύγχυση που σπέρνουν μόνο καλό μου κάνει. Αφού έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να προστατεύσω κανέναν, ας πάρουν όσους μπορούν περισσότερους στο λαιμό τους. Ας χρεωθούν τα θύματα εκείνοι, προκειμένου να μη τα χρεωθώ εγώ. Ας πείθουν τον κοσμάκη ότι δεν υπάρχει ιός. Ας πείθουν τον κοσμάκη να μην τηρεί τα μέτρα. Ας πείθουν τον κοσμάκη ότι τα εμβόλια είναι επικίνδυνα. Ας προπαγανδίζουν τέλος πάντων τη φυσική ανοσία της αγέλης. Αυτός είναι και ο δικός μου στόχος, αφού αδυνατώ για κάτι καλύτερο. Εκείνοι βλακωδώς, εγώ κατ’ ανάγκην, νερό στον ίδιο μύλο.

Η βλακεία τους, η ανάγκη μου.

[Συνεχίζεται]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s