Φοράει βραχιόλι με σβάστικα ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού Valerii Zaluzhnyi !

Τη φωτό ανέβασε ο ίδιος ο αρχηγός Valerii Zaluzhnyi στο twitter, προφανώς… αμελώντας να κρύψει τη σβάστικα ! 🙂

Τώρα είναι… αργά για να τη σβήσει. Αποθηκεύτηκε σε «ασφαλές αντίγραφο» το tweet, όπως και η φωτό που περιείχε, σε πλήρες μέγεθος:

click για μεγέθυνση στο αρχικό μέγεθος (2048*1440 pixels)

Αν το βλέπετε από κινητό, ιδού η επίμαχη λεπτομέρεια σε μεγέθυνση:

Πρώτος το βρήκε ο εξόριστος ουκρανός blogger Ανατόλι Σαρίι.

(Το υπόλοιπο βραχιόλι δεν αποκλείεται να περιέχει κι άλλες σβάστικες, αλλά… χλωμό το βλέπω να ξανακάνει τη γκάφα ο αρχηγάρας).

UPDATE 1: Για να δικαιολογήσει τη σβάστικα, ουκρανός στρατιωτικός ανέβασε φωτό με περισσότερα σύμβολα στο (ίδιο?) βραχιόλι. Τελικά (αν είναι το ίδιο) έχει κι άλλη σβάστικα, πιο συγκαλλυμένη!😆 Καθώς και άλλα περίεργα σύμβολα… «εσωτερισμού»:

UPDATE 2: Κάποιοι ουκρανοί (κι ο ίδιος ο αρχηγός Valerii Zaluzhnyi) είπανε αργότερα ότι η σβάστικα ήταν «αρχαίο σύμβολο» που «θόλωσε» λόγω χαμηλής ανάλυσης στη φωτό. Προσωπικά δεν πείθομαι, π.χ. διότι αυτό που πρότειναν μάλλον δεν είναι ακριβώς ίδιο με το αρχηγικό. Όμως… εδώ έχει πλάκα:

Τέτοια σύμβολα κυκλοφορούν στην αγορά σαν… χαϊμαλιά για ειδικό κοινό. Π.χ. εδώ.

Υπάρχουν κι άλλα «παγανιστικά» στο βραχιόλι. Π.χ. το «Το τιμόνι του δέους» ή «τιμόνι του τρόμου» (Helm of Awe) είναι αντικείμενο στη σκανδιναβική μυθολογία και αργότερα έγινε όνομα ισλανδικού μαγικού ραβδιού.

  • Χμ… Σκανδιναβική μυθολογία είπαμε? -ΤΙ σχέση έχει με ουκρανούς?

Απλούστατα, στην ουκρο-ναζιστική ιδεολογία (του Stepan Bandera κ.ά.) οι γνήσιοι Ουκρανοί είναι Αρείας Φυλής(!) απόγονοι γερμανο-σκανδιναβικών φύλων, αντίθετα με τους… Ρώσους υπανθρώπους «Ρούσκι» της Ν.Α. Ουκρανίας., που τους αξίζει έξωση ή εξόντωση...

__________________________________

UPDATE 3: Ακόμη και αν ισχύει ότι «λόγω χαμηλής ανάλυσης» το εξής σύμβολο «φάνηκε ΣΑΝ σβάστικα», το ίδιο το σύμβολο ΕΙΝΑΙ αρχαία σβάστικα. Υπάρχουν κι άλλες όμως, στο βραχιόλι… 😎😁

Ο τρόπος που υλοποιήθηκε αυτή η «αρχαία σβάστικα» στο βραχιόλι, είναι ιδιότυπος. Παραπέμπει ευθέως σε «εγγεγραμμένη» ναζιστική σβάστικα (δεξιόστροφη σε 45 μοίρες γωνία):

Υπάρχουν, όμως… τρεις «αρχαίες σβάστικες» στο ίδιο βραχιόλι. Οι εξής:

Τώρα, για τη… φαινομενικά αθώα σβάστικα νο.2, έγκυρο γερμανικό site και διευθυντής μουσείου δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι τη χρησιμοποιούν νεοναζί. Είναι παραλλαγή του συμβόλου Kolovrat, που εμφανίζεται σε τελετές αναπαράστασης τον Vikings, όπως στην αριστερή ασπίδα εδώ:

-Ατυχής επιλογή για ασπίδα Βίκινγκ; Ο Karl Banghard, επικεφαλής του Αρχαιολογικού Υπαίθριου Μουσείου στο Oerlinghausen , έκανε μια σκληρή κρίση. Ο Banghard είναι ειδικός στην προϊστορία και την πρώιμη ιστορία, αλλά ασχολείται επίσης με τη διείσδυση στη λεγόμενη σκηνή αναπαράστασης από νεοναζί εδώ και αρκετά χρόνια.

Το σύμβολο Kolovrat, λέει ο Banghard, εμφανίζεται μόνο οριακά στην προϊστορία. «Χρησιμοποιείται κυρίως στον ναζιστικό συμβολισμό», λέει. Στο Wewelsburg, τα σερβίτσια (κουζινικά σκεύη) των SS ήταν διακοσμημένα με το Kolovrat. «Όποιος κατασκευάζει μια ασπίδα των Βίκινγκ όπως αυτή, έχει πολλά να σκεφτεί», λέει ο Banghard. «Το αποτέλεσμα μεγάλης απόστασης στο ερυθρόλευκο φόντο είναι ξεκάθαρα αυτό της σβάστικας».

Προσέξτε την τελευταία φράση του διευθυντή Μουσείου: «Το αποτέλεσμα μεγάλης απόστασης στο ερυθρόλευκο φόντο είναι ξεκάθαρα αυτό της σβάστικας». Με άλλα λόγια, το σύμβολο αυτό σε χαμηλή ανάλυση μετατρέπεται σε (ή φαίνεται σαν) σβάστικα. Παρομοίως με τη… δικαιολογία κάποιων ουκρανών, για την υπεράσπιση του αρχηγού του στρατού!

  • Εν κατακλείδι, υπάρχει ένας… βολικός τρόπος να φοράς «αρχαίες» σβάστικες, αλλά όποιος τις δει από απόσταση να τις βλέπει… σαν ναζιστικές! 😎😁

___________________________________

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s