Off-topic


Topic Maps
Image via Wikipedia

Κάτω από αυτή τη σελίδα μεταφέρονται σχόλια «εκτός θέματος» (off topic).

Off-topic comments are copied here, under this web-page.

________________

Πιο γενικά όμως, η ίδια η (προαιρετική) λειτουργία βαθμολόγησης σχολίων, που παρέχει η WordPress, προορίστηκε για… καλοπροαίρετους αναγνώστες και όχι για κακοπροαίρετους, ή για… πόλεμο εντυπώσεων ή για πλαστογράφηση κοινής γνώμης. Και επειδή… ο καθένας μπορεί (δυστυχώς) να βάζει πολλούς πόντους κάθε μέρα στο ίδιο σχόλιο, αν… περιμένει ένα μικρό χρονικό διάστημα (πριν ξανα-ανοίξει το δικό του browser) η λειτουργία αυτή έχει ήδη πρακτικά αχρηστευτεί. Επομένως την αφαιρούμε σαν λειτουργία και μέσα στις ρυθμίσεις αυτου του blog. (κι αν άλλο μέλος του blog διαφωνεί, ας στείλει τις απόψεις του/της, ή και βέτο. Εξαιρείται -βέβαια- από το δικαίωμα βέτο το άτομο που… κάνει την ίδια την παραχάραξη! 😉 )

Ορίστε δείγματα (partial screen-shots) των αποτελεσμάτων του «βομβαρδισμού» αρνητικών πόντων για παραχάραξη κοινής γνώμης, που εξήγησα πιο πριν:

__________________

Enhanced by Zemanta

27 comments

 1. Απάντηση στην κ. Δήμητρα Θεοδώρου, που έστειλε «σχόλιο» σε αυτή τη σελίδα, με θέμα διαφημιστική ανακοίνωση για κάποιο γραφείο εύρεσης εργασίας «creme de la creme», κλπ.

  Sorry, το ιστολόγιό μας ΔΕΝ προσφέρεται για… δωρεάν διαφήμιση ΚΑΝΕΝΟΣ, (ούτε φυσικά και γραφείων ευρέσεως εργασίας). Μπορεί -μεν- να σεβαστήκατε το ιστολόγιο (και ευχαριστώ που στείλατε το διαφημιστικό σας σημείωμα σε ΑΥΤΗ τη σελίδα, ειδικά) αλλά προσέξτε, διότι… ΚΑΙ εσείς κινδυνεύετε ΠΟΛΥ σοβαρά να μπλοκαριστεί από παντού το (επόμενο) μήνυμά σας, σαν spam, ΚΑΙ εμείς ΔΕΝ προτιθέμεθα να γίνουμε δίαυλος διαφημίσεων.

  Έτσι το «σχόλιο» της κ. Θεοδώρου ΔΕΝ ελευθερώθηκε, διότι αν ελευθερωνόταν θα είχε (μετά) ελεύθερη πρόσβαση για πάντα και θάταν ΜΠΕΛΑΣ να μπει εκ των υστέρων σε «ουρά αναμονής».

  Προσωπικά τάσσομαι ΚΑΤΑ της διαφήμισης, όπως την ξέρουμε μέχρι τώρα στην κοινωνία μας. Η διαφήμιση πρέπει να ΜΕΤΑΛΛΑΧΤΕΙ σε διάφανη και ΙΣΟΤΙΜΗ πληροφόρηση, σε μια user-based συλλογική διαδικασία αλληλο-πληροφόρησης των ΙΔΙΩΝ των πολιτών, που ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ προϊόντα και υπηρεσίες με ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ κριτήρια.

  Αλλωστε… η «μαγκιά» του μαζικού μέηλ ΔΕΝ περνάει εδώ στα μπλογκ! Προκαλεί και… πέταγμα αυτού του υλικού για ΠΑΝΤΑ στα «σκουπίδια» του σπαμ, ανεξαρτήτως περιεχομένου και… ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ! (beware!… 😈 ).

 2. Σχετικά με την (ανούσια) διένεξη «Δύστροπης Πραγματικότητας» και Αιρετικού, που ξεκίνησε ΕΔΩ:
  https://omadeon.wordpress.com/2010/08/10/bordelo-reformists/#comment-42114
  1) Η co-editor και φίλη μας KnowDame έχει (_δικαίως_) ΑΗΔΙΑΣΕΙ με αυτές τις συγκρούσεις, με τη σπατάλη χρόνου και ενέργειας σε ΤΟΣΟ άχρηστα ή ασήμαντα θέματα (σε σύγκριση με την Κρίση και τόσα άλλα θέματα που ΕΠΕΙΓΟΥΝ)…

  Τοπικά λινκ σε ΑΥΤΟ το σχόλιο:
  https://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/#misunderstanding1
  https://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/#misunderstanding2
  https://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/#280910.1
  https://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/#280910.2
  https://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/#280910.3
  https://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/#oxetos
  https://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/#280910.ps1
  https://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/#280910.ps2
  https://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/#280910.findings
  https://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/#280910.moral
  ______________________________________

  UPDATE: Ας σημειωθεί ότι ο Δ.Π. παραμένει μέλος του blog, μέχρι στιγμής, με ΠΛΗΡΗ δικαιώματα να γράφει ΔΙΚΑ ΤΟΥ ποστ και να τα διορθώνει. ΒΑΡΙΕΜΑΙ να αλλάξω το ρόλο του, ιδίως βαριέμαι τις ενστάσεις ή την ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ με το θέμα αυτό. ΑΝ γράψει κάτι, θα το εκδόσει ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ και θα κριθεί από εμάς και από τους αναγνώστες. Με την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ κατάχρηση όμως του δικαιώματος θα υποστεί ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ, αλλά ΟΧΙ την έξωση (την οποία ζήτησε ο ίδιος). Παραμένει… ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ του μπλογκ! χαχαχα 😈

  2) Κάποια κειμενάκια που έγραψα για το ίδιο θέμα (και όχι μόνο) υπάρχουν στη νέα μόνιμη σελίδα «council» (update: που ΔΕΝ έχει τώρα κωδικό πρόσβασης, έγινε ΔΗΜΟΣΙΑ !): https://omadeon.wordpress.com/council/

  3) Όσον αφορά το «δια ταύτα» (τη «συζήτηση» / σύγκρουση) υπάρχουν δυστυχώς, ακόμη και τώρα, ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ ή ΠΑΡΑΝΟΗΣΗΣ (του δύστροπου) . Σταχυολογώ μερικά που με ενοχλούν πιο πολύ, για να διευκρινιστούν ΤΩΡΑ:
  ____________________________________________________

  *

  Η ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ χοντρή ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ του Δ.Π.
  _______________________________________
  Μία δική μου παράγραφος παρεξηγήθηκε ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΑ από τον Δ.Π. ενώ ήταν 100% άδολος (και δυνάμει-συμβιβαστικός) αστεϊσμός (τμήμα σχολίου το οποίο -μάλιστα- έκανε ΚΡΙΤΙΚΗ στον Αιρετικό). Ορίστε η παράγραφος (σε bold) μαζί με το σχόλιο:
  https://omadeon.wordpress.com/2010/08/10/bordelo-reformists/#comment-42148

  [….]
  Αιρετικέ…
  Κατ΄αρχήν εδώ ΔΕΝ μετράμε τον καθένα με βάση τον αριθμό ή το μέγεθος των ποστ του (λες κι είναι το… μέγεθος πεών ή βυζιών).
  Επίσης ο δύστροπος (σου εξήγησα ήδη) ότι έχει κάνει λίγα -μεν- αλλά ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ (συνήθως) σχόλια…
  …μεταξύ των οποίων ήταν και εκτενείς παραθέσεις από τον Michael Hudson, τον οποίο (αν θυμάμαι καλά)… πρωτο-γνώρισα χάρις σε σχόλιο του Δ.Π.
  http://delicious.com/omadeon/michael_hudson

  Δεύτερο λάθος σου (κατ’ εμέ) είναι ότι του αποδίδεις και ΠΡΟΘΕΣΗ κακή, ενώ… λόγω καλυβισμού (που βλάπτει σοβαρά την ίδια την ικανότητα προσοχής -χαχαχα)… ο άνθρωπος ΔΕΝ ήξερε ΤΙ κάνει και… έφαγε τα μπινελίκια σου σαν να τού’ρθανε… πύραυλοι από το Διάστημα στο κεφάλι, οπότε… έσπευσε (μάλιστα) να… κρυφτεί κιόλας -χεχε- σβήνοντας το σχόλιό του!…
  [……..]

  Λοιπόν…
  η παράγραφος-σε-bold, που διαβάσατε, προκάλεσε ΠΑΡΑΝΟΗΣΗ και μια τεράστια, ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ στον Δ.Π., ο οποίος έγραψε ΟΧΕΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ. Ομως το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ της παραγράφου ήταν ΑΣΤΕΙΟ, μάλιστα ένα αστείο… περισσότερο περιπαιχτικό απέναντι στον Αιρετικό, _παρά_ στον Δ.Π.
  Διότι…

  ***
  1) το να «εκτοξεύει (κάποιος) πυραύλους από το Διάστημα στα κεφάλια άλλων», ήταν σαρκαστικό ΠΕΙΡΑΓΜΑ προς τον Αιρετικό, του οποίου το ακραίο στυλ έγινε θέμα δριμύτατης ΚΡΙΤΙΚΗΣ σε αυτό το blog, από μένα τον ίδιο. Είχα δώσει και λινκ σε τέτοιες κριτικές, που… ο Δ.Π. έγραψε στ’αρχίδια του.

  ***
  2) το να τρέξει κανείς να «κρυφτεί» (από… ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ που πέφτουν στο κεφάλι του) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ θέμα… ανδρισμού ή ανδρείας, ή θάρρους, είναι μάλλον θέμα ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ που ΔΕΝ υποτιμούσε τον Δ.Π.! Ισα-ίσα, «εξηγούσε» κωμικά τη στάση του, ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΣ αυτό που έκανε, αλλά μόνο σαν αστείο, αφού -άλλωστε- ΔΕΝ ΚΡΥΦΤΗΚΕ καθόλου, έγραψε πάρα ΠΟΛΛΑ. Ηταν μια ΑΚΡΩΣ κωμική σκηνή, που διακωμωδούσε το ακραίο στυλ του Αιρετικού και αθώωνε τον Δ.Π. ότι ΔΕΝ ΕΙΧΕ δόλο («δεν ήξερε ΤΙ κάνει«, κλπ.)

  ***
  3) το ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ είχε σβήσει το σχόλιό του (το οποίο έγινε αιτία… μυστηρίου για μένα αλλά και μεγάλης σύγκρουσης με τον ΘΙΓΜΕΝΟ Δ.Π.)… ήταν ΓΕΓΟΝΟΣ. Μόνο που το αστείο περί πυραύλων στο κεφάλι του ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ σχέση με τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ εξηγήσεις, που αποπειράθηκα να δώσω (υποθέτοντας π.χ. ότι έσβησε το σχόλιό του λόγω ενστικτώδους / υποσυνείδητης… «καλυβίστικης» ΥΠΕΡΟΨΙΑΣ απέναντι στον Αιρετικό, δηλαδή μιας –αρχικής- «ΑΡΝΗΣΗΣ να ασχοληθεί μαζί του», πράμα που -ακόμη- μου φαίνεται ΠΟΛΥ λογικό και πιθανό).

  Δηλαδή… ΠΩΣ ήταν δυνατόν να «υπονοώ», με «βρώμικο τρόπο»δειλία στον Δ.Π. αλλά ταυτόχρονα KAI «υπεροψία» (ή τσαμπουκά) σαν κίνητρο για την ΙΔΙΑ πράξη του (το σβήσιμο του σχολίου του)? ΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ, αποτελεί ΑΝΤΙΦΑΣΗ !!!

  Οσο για το ότι «ο καλυβισμός βλάπτει σοβαρά την ικανότητα προσοχής» (και/ή κατανόησης κειμένων) αυτό το ΠΙΣΤΕΥΩ και επίσης το ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ για ΠΟΛΛΟΣΤΗ φορά, μέσα στην ΙΔΙΑ την ΠΑΡΑΝΟΙΑ του Δ.Π. (που έσπευσε να με βρίσει και να με λασπώσει ΠΟΛΥ βρώμικα και ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ από ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΝ μέχρι τώρα ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΑΠΟΛΥΤΩΣΕΙΔΙΚΑ για εκείνη την παράγραφο):
  https://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/#comment-42181
  *

  ΟΡΙΣΤΕ λοιπόν ο οχετός του Δ.Π., ένα δείγμα… «Καλυβίστικης κοσμιότητας»: :mrgreen:

  Με όλο το σεβασμό αλλά έγραψες ένα από τα πιο ύπουλα και βρωμερά σου σχόλια Ομαδέωνα.
  Αναρρωτιέμαι πως θα είχες αντιδράσει εαν ποτέ έγραφα κάτι αντίστοιχο, και εξίσου πρόστυχο, προς υποστήριξή σου πάντα, μην ξεχνιόμαστε, όταν πλακωνόσουνα στις διαδικτυακές μάπες με τον Καργούδη…
  Προσπαθείς να με παρουσιάσεις σαν πεπλανημένο (ή και σαν ηλίθιο) […λόγω καλυβισμού (που βλάπτει σοβαρά την ίδια την ικανότητα προσοχής -χαχαχα)… «ο άνθρωπος ΔΕΝ ήξερε ΤΙ κάνει…»] για να βγάλεις λάδι το τσογλανάκι το φιλαράκο σου και να τον εμφανίσεις ως αθώο, την στιγμή κατά την οποία όμως αυτό το τσογλάνι είναι ο θύτης και με έχει με ένα σωρό συκοφαντίες και προσβολές.
  […]
  Δηλαδή ρε μάγκα εαν δεν ήμουν πεπλανημένος, λόγω “καλυβισμού” (άλλη μαλακία και αυτή ) η επίθεση που μου έκανε αυτό το σαλταρισμένο τσογλάνι, που πασχίζεις να το βγάλεις λάδι, θα δικαιολογούνταν????

  …δικαιολογείς δε ΠΛΗΡΩΣ τον άλλο τον ιδεοληπτικό
  Τολμάς ρε ΑΡΧΙΨΕΥΤΑΡΕ και ΑΘΛΙΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ να λές ότι πήγα και έσβησα το σχόλιό μου “τάχατες” για να κρυφτώ από την “δίκαιη οργή” του Αιρετικού? Δε ντρέπεσαι καθόλου ρε ξεφτιλισμένε? Είπαμε να μεροληπτούμε αλλά εσυ το ξέχεσες, κράτα και κανα πρόσχημα τουλάχιστον ρε ξεφτίλα….
  Πόσες εξηγήσεις πρέπει να δώσω παραπάνω για να καταλάβεις ρε στοκάδι πως ο φίλος σου τα έκανε κώλο?
  … και προσπαθώντας να τα φορτώσεις όλα σε κάποιον που είναι αθώος ρε ΑΘΛΙΕ? Τοσο ΞΕΦΤΙΛΑΣ είσαι ρε? Και κατά τα άλλα βγαίνεις ρε ΚΟΠΑΝΕ και ΑΘΛΙΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ και κατηγορείς τον Πάνο για μεροληψία ενάντια στον φιλαράκο σου τον Αιρετικό? Ενω εσυ ρε ΑΘΛΙΕ ΥΠΟΚΡΙΤΗ τι κάνεις εδω πέρα? Φέρεσαι αντικειμενικά?

  Οι παρατεθής οχετος χρήζει ΑΚΟΜΗ ΒΑΘΥΤΕΡΗΣ ανάλυσης, διότι αποτελούν ΔΕΙΓΜΑ (και ΑΠΟΔΕΙΞΗ) της βαθύτατης ΨΥΧΟ-ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ που υποβόσκει σε άτομα προσβεβλημένα από τον ύπουλο ιντερνετικό ιδεολογικό «ιό» (meme) του «Καλυβισμού» (όπως τον ονόμασα…)

  Σημειώστε και τα εξής:
  -ΠΟΙΑ «δίκαιη οργή» (του Αιρετικού) και… μαλακίες? Εγώ… το ΠΡΩΤΟ πράμα που έκανα (δια τηλεφώνου) είναι να ΕΠΙΠΛΗΞΩ τον Αιρετικό που… (νόμισα ότι) ΑΛΛΗ μια φορά μας έκανε το μπλογκ… καλοκαιρινό (κι ΑΚΟΜΗ με ΑΝΕΧΕΤΑΙ να του ρίχνω τέτοιες κριτικές ΚΑΙ γραπτώς…) Ο Δ.Π. απλά… έβαλε στο στόμα μου λόγια ή νοήματα που ΔΕΝ ΕΙΠΑ. Το ΑΝΤΙΘΕΤΟ είπα (και έγραψα): -ότι ΑΔΙΚΩΣ οργίστηκε ο Αιρετικός, κλπ.

  ΟΛΟΙ οι οχετοί που διαβάσατε (χειρότεροι από ΟΛΟΥΣ όσους έφαγα ποτέ, τα τελευταία… 2 χρόνια περίπου)… έγιναν σαν επίθεση σε σχόλιο το οποίο ΑΣΚΟΥΣΕ ΚΡΙΤΙΚΗ στον ΑΝΤΙΠΑΛΟ του… υβριστή, δηλαδή «έβαζαν στη θέση του» τον (ακραίο) Αιρετικό, ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΝΤΑΣ στον Αιρετικό ότι -πολύ απλά- ΙΣΩΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕ τα ΚΙΝΗΤΡΑ του Δ.Π. και ότι -πολύ απλά- (σε άλλη παράγραφο) τον έκρινε ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ (με βάση τα ποστ που έγραψε, σαν.. μήκος πέους) κλπ. κλπ.

  Δηλαδή ο Δύστροπος ΑΠΑΙΤΗΣΕ από μένα (τίποτε λιγότερο από) ΑΚΡΑΙΑ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ του Αιρετικού, σαν εκείνες τις… ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ που κάνει ο Πάνος Ζέρβας όταν διώχνει κόσμο από την Καλύβα του.

  ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ (από μένα προς τον Αιρετικό) ο Δ.Π. τη θεώρησε απόδειξη… υποκρισίας και μεροληψίας (από μένα).

  *

  ______________________
  UPDATE 1:
  ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ 2 (του Δ.Π. σε βάρος του Αιρετικού)

  Ενα άλλο ΠΟΛΥ εκπληκτικό δεδομένο, που αποδείχτηκε αργότερα (δείτε την ΑΝΑΛΥΣΗ στο τοπικό λινκ ΕΔΩ και στα επόμενα)… είναι ότι στην πραγματικότητα ο Αιρετικός ΔΕΝ απέδωσε στον Δ.Π. εκείνο το οποίο _νόμιζε_ ο Δ.Π., δηλαδή το να ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ τους Ταγματασφαλίτες κλπ. …αλλά (αντί γι’ αυτό, που ΘΑ ΗΤΑΝ συκοφαντία) ο Αιρετικός απλώς έριξε στον Δ.Π. το βάρος της ΕΜΜΕΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, της ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ με την προώθηση του βιβλίου του Μπουγά (και την αθώωση των ταγματασφαλιτών με ΑΥΤΟ τον τρόπο). Επομένως -ΟΣΟ κι αν φαίνεται εκπληκτικό- ΔΕN ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΘΗΚΕ ο Δ.Π. (απλώς τσουβαλιάστηκε, αλλά ΟΧΙ αδικαιολόγητα, μαζί με όλους τους άλλους που ΣΙΩΠΗΣΑΝ για τις διώξεις «αριστερών μπετοβλακών» στην Καλύβα, κ.ο.κ.)
  Ξαναδίνω τοπικά link στην ΑΝΑΛΥΣΗ και στις αποδείξεις:
  https://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/#reply2.1
  https://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/#reply2.2 (κλπ.)
  _______________________

  ***

  Υ.Γ. Μόνο που… υπάρχει και κάτι άαααλλο, που ΙΣΩΣ είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΡΥΦΗ ΑΙΤΙΑ της στάσης του Δ.Π. (και του ότι αντέδρασε δυσανάλογα ή σαν να… τον τσίμπησε μύγα τσε-τσε):
  -Ερευνώντας ξανά και ξανά ΟΛΟ το διάλογο, διαπίστωσα έκπληκτος ότι το ΑΡΧΙΚΟ σχόλιο του Δ.Π. (το οποίο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΩΣ ΕΣΒΗΣΕ στη συνέχεια, ΜΗ αρκούμενος στο να το επαναλάβει αλλού)…
  …είχε μπει (κατά λάθος, ίσως και λάθος της… WordPress) κάτω από ένα ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ «καυτό» σημείο της (προηγηθείσας) συζήτησης με τον Καπετάνιο. Συγκεκριμμένα, ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ από εκείνο το σχόλιο, υπήρχε ΚΑΥΤΟ λινκ και παραπομπή σε λεχθέντα του Παπούλη, ΟΧΙ ιδιαίτερα τιμητικά για τον Πάνο. Οπότε… ο Αιρετικός (επιβεβαιώνοντας την ανακάλυψή μου χθες) δήλωσε ότι «πονηρεύτηκε» για τα κίνητρα του Δ.Π. …ΑΚΡΙΒΩΣ για την αιτία που εξήγησα, δηλαδή το ότι ακριβώς πιο πάνω, ήταν πράματα που ΔΕΝ τιμούσαν πολύ τον Πάνο (τον οποίο ήρθε ο Δ.Π. στο μπλογκ μας για να υπερασπιστεί). Και είναι πολύ πιθανό (λέω εγώ, τώρα) αυτό να τον επηρέασε ΕΝΣΤΙΚΤΩΔΩΣ (δηλαδή και πάλι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ απαραίτητο να το έκανε με δόλο, ή συνειδητά). θα μου πείτε… ΠΟΛΥ ψιλά γράμματα, τώρα (και δεν διαφωνώ). Απλά, κάνω ΟΣΟ μπορώ πιο σωστή ΕΡΕΥΝΑ στα ήδη-λεχθέντα για λόγους ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ αξιολόγησής τους (και του… ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥ οχετού που έπεσε στο δικό μου κεφάλι).

  _________
  ***

  Υ.Γ.2 Οσον αφορά τώρα… την (επαναλαμβανόμενη παντού) κραυγή του Δ.Π. ότι ο Αιρετικός «τον πρόσβαλλε, τον έβρισε και τον συκοφάντησε»….

  Για το ΠΡΩΤΟ σχόλιο του Αιρετικού (που απαντούσε στο… εγκώμιο του Πάνου που έγραψε ο Δ.Π.) διαπιστώνω τα εξής:

  α) Καμία βρισιά δεν περιείχε το σχόλιο του Αιρετικού. Επομένως ο Δ.Π. έλεγε ΨΕΜΑΤΑ όταν απέδιδε ξανά και ξανά στον Αιρετικό ΑΥΤΟ ειδικά το παράπτωμα. (Δείτε ΕΔΩ το σχόλιο του Αιρετικού και ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΤΕ. Το αντιγράφω ΟΛΟ πιο κάτω).

  β) Να ξεκαθαρίσω όμως, ότι το σχόλιο του Αιρετικού ήταν ΟΝΤΩΣ ΑΚΡΑΙΟ, υπεροπτικό, σχεδόν προβοκατόρικο, προσβλητικό σε κάθε περίπτωση. Γιατί? Διότι -πολύ απλά- απέδιδε στον Δ.Π. ένα 100% ΠΟΝΗΡΟ ΚΙΝΗΤΡΟ σε ΟΛΑ. Δατ’ς ολ. Ορίστε ΟΛΟ το σχόλιο πάλι:
  https://omadeon.wordpress.com/2010/08/10/bordelo-reformists/#comment-42115

  Λες βλακείες. Όταν σταματήσεις την επιλεκτική αυτή αντίληψη και ανάγνωση των γεγονότων και των σχολίων (γιατί σε χαρακτηρίζει επί του θέματος μια “voluntary selective ignorance”) και να παριστάνεις ότι δεν ξέρεις τι παίζεται, τότε έλα να ξαναμιλήσεις.

  Κι εφ’όσον συνεχίζεις αυτήν τη συναίνεση μιας απαράδεκτης στάσης (δηλαδή μιλώ για την ηρωοποίηση των ταγματασφαλιτών και τη δαιμονοποίηση και κατασυκοφάντηση και χυδαία εξύβριση κατά οποιουδήποτε “αριστερού μπετόβλακα” ή… ακόμα και “σταλινικού μπετόβλακα” που αρνείται να δεχθεί αυτήν τη στάση), εγώ πλέον απορώ τι κάνεις εδώ. Γιατί, αν διαφωνούσες με τις ύβρεις κατά των “αριστερών μπετοβλακών”, θα όρθωνες κάτι που να μοιάζει με παράστημα. Δεν το έκανες, αλλά συνεχίζεις να δικαιολογείς μια άθλια συμπεριφορά.

  Και κάτι ακόμα: η συνεισφορά σου εδώ πέρα είναι τόσο μικρή που δε σου δίνει τη δυνατότητα να μας κάνεις συστάσεις για το πώς θα αντιμετωπίζουμε αποδεδειγμένους συκοφάντες – ξέρεις για ποιον μιλώ.

  Στο σχόλιο αυτό άσκησα κριτική επανειλλημένα. Π.χ. είπα στον Αιρετικό ότι παρεξήγησε τον Δ.Π. και τα κίνητρά του, ότι ΔΕΝ μετράμε την αξία κάποιου με βάση τα (έστω και ανύπαρκτα) ποστ του, κλπ. (δείτε πιο πάνω).

  Επίσης έγραψα (ΕΔΩ) ότι «οποιοσδήποτε νορμάλ άνθρωπος δεχόταν μια τόσο ακραία επίθεση θα αντιδρούσε το ίδιο ή χειρότερα με τον Δ.Π.». Φυσικά ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΣΑ και ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΟΥΝ έναν ΤΟΣΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΟΧΕΤΟ (λίγο αργότερα) προς… εμένα (εκ μέρους του Δ.Π.) και ΔΕΝ θεωρώ την ΑΚΡΩΣ δυσανάλογη αντίδρασή του δικαιολογημένη, τώρα (εκ των υστέρων).

  γ) ΚΑΜΙΑ ευαισθησία ή κατανόηση, όμως δεν επέδειξε ο Δ.Π. για το ενδεχόμενο ο Αιρετικός να ΘΥΜΩΣΕ επειδή είχε ΑΠΟΒΛΗΘΕΙ ΒΑΝΑΥΣΑ από την Καλύβα , μια έξωση που είχε ΕΠΙΣΗΣ καταδικάσει ο Δ.Π. σε δικό του σχόλιο πολλές μέρες ΠΡΙΝ τον καυγά, εδώ:

  Δεν θα διαφωνήσω, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε ο Αιρετικός δεν ήταν καθόλου μα καθόλου καλός. Προσωπική μου άποψη παραμένει πως η διένεξη Πάνου και Αιρετικού θα μπορούσε να είχε διευθετηθεί χωρίς να χρειαστεί να εκτοξεύσει η κάθε πλευρά βαριές κουβέντες εναντίον της άλλης…. (bla,bla,bla…)

  Ω, ναι… θα έπρεπε να ΣΚΕΦΤΕΙ όμως ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ο Δ.Π. μπας και ΠΛΑΝΑΤΑΙ οικτρά, ΑΝ νομίζει ότι ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να κάνει «υποδείξεις» ενάντια σε… «βαριές κουβέντες». Ας ΚΟΙΤΑΞΕΙ τα ΔΙΚΑ ΤΟΥ χάλια. Οι «βαριές κουβέντες» ΔΕΝ ΗΤΑΝ -άλλωστε- η ΑΙΤΙΑ της έξωσης τη συγκεκριμένη ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ είχε γίνει. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αιτία ήταν η παράθεση από τον Αιρετικό στην Καλύβα… άρθρων του Στρατιωτικού ποινικού κώδικα περί προδοσίας, όσον αφορά τους ταγματασφαλίτες (που έβαζαν τον Πάνο ΚΑΙ τον Μπουγά σε ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ) – κάτι ΤΟΣΟ ΑΔΙΚΟ, ώστε… εξόργισε αργότερα ΚΑΙ τους «bloopers» στο blog «Λες Μαλακίες», κι έγραψαν ΚΑΙ εκείνοι ποστ που καταδικάζει τον Πάνο, ΧΩΡΙΣ να είναι φίλοι ή γνωστοί μας. Ο δε Αιρετικός έγραψε χωριστό ποστ ΕΔΩ.

  ***
  _______________ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ _____________

  1) Ο «δύστροπος πραγματιστής» δυστρόπησε πραγματικά… δικαιολογημένα, επειδή (μεταμορφωθείς σε… βρυκόλακα) ήθελε να… ΠΙΕΙ το ΑΙΜΑ του Αιρετικού κι η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ κριτική (μου) ΔΕΝ (του) αρκεί…

  2) Εγώ «με όλο του το σεβασμό» (my ass) δεν είμαι τίποτ’ άλλο από….
  (Σημείωση: όλα τα εντός-εισαγωγικών είναι λόγια του ίδιου του Δ.Π.)

  …ένα » στοκάδι» και «κόπανος», «ξεφτίλας» και «ξεφτιλισμένος» «ΑΡΧΙΨΕΥΤΑΡΟΣ», «ΑΘΛΙΟΣ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ» (αλλά και) «ΑΘΛΙΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ»… (διότι) έγραψα «ένα από τα πιο ύπουλα και βρωμερά μου σχόλια» (άραγε… υπήρχανε και άαααλλα? 😈 ) (της μίας και μοναδικής εκείνης παραγράφου) που… (ΜΗ αποδίδοντας δόλο στον Δ.Π. αλλά αποδίδοντας… εκτοξεύσεις πυραύλων από τον Αιρετικό στα κεφάλια άααλλων)… «μεροληπτώ», «φορτώνοντάς τα όλα σε κάποιον που είναι»…. «αθώος ρεεεε» (μι φα σι ντο σι λα σολ….) 🙂
  ενώ… (την ίδια στιγμή) αδίκως «κατηγορώ τον Πάνο» (τον… Αγιο εκείνο… Πατριάρχη) «για μεροληψία ενάντια στον φιλαράκο μου τον Αιρετικό», ο οποίος (βεβαίως-βεβαίως) «Δεν θα διαφωνήσει» (ο Δ.Π.) ότι «ο τρόπος του» (Πάνου) «με τον οποίο αντιμετωπίστηκε ο Αιρετικός δεν ήταν καθόλου μα καθόλου καλός«… (με άλλα λόγια… να ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ….)

  Eεεε, ΤΙ να κάνουμε?
  -Είμαι ένας «ΑΘΛΙΟΣ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ» που «δεν Φέρεται αντικειμενικά»… 😈 :mrgreen:

  ***

  Αλλά… έχουμε και ΗΘΙΚΟΝ (πολιτικόν) ΔΙΔΑΓΜΑ:
  (φιλελεύθερης ανεκτικότητας -βεβαίως, στο ΤΕΛΟΣ του «σχολίου» του Δ.Π.):

  Η ιδέα και μόνο πως «ΒΡΩΜΕΡΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ και ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΙ» όπως εγώ (ο Omadeon) ή «το άλλο το τσογλάνι» (ο Αιρετικός), ενδέχεται να αποκτήσουμε εξουσία σε μία μελλοντική κοινωνία, και ως εκ τούτου να αποκτήσουμε εξουσία πάνω σε όλους αυτούς τους υπόλοιπους (μπητ-μαλάκες), προκαλεί ανατριχίλα
  :mrgreen:
  Να χαρώ κάτι άτομα …σαν κι εμάς που πασχίζουμε να σας “απελευθερώσουμε” από τα δεσμά σας… μπλιάχ, σκέτος εφιάλτης…
  (ΔΕ ΓΑΜΙΕΣΤΕ να… ασπρίσετε, ΠΡΟΒΑΤΑ, Ε πρόβατα βλαμμένα, ζώα που ψοφάτε για «ηγέτες», άη ΣΙΧΤΙΡ και εσείς και οι ΤσοΠάνοι που ζητάτε…)
  😈
  _________________
  UPDATE 2: Φαίνεται πως ο Δ.Π. μας… επισκέπτεται συχνά 😈 (και… ΔΕΝ μιλάει, ενώ ΔΕΝ έχει λογοκριθεί ΟΥΤΕ ΚΑΝ προληπτικά). Επομένως…
  ***************************************************************
  -ΑΓΝΟΕΙΣΤΕ τις… ΤΕΧΝΗΤΑ υπερβολικές αρνητικές ψήφους σε αυτό το σχόλιο (για τις οποίες παράθεσα ΑΠΟΔΕΙΞΗ -εδώ- ότι ο μόνος που τις κάνει είναι ο ίδιος ο Δ.Π.)
  ***************************************************************

 3. ΜΗ νομίζετε όμως ότι… εξάντλησα 100% το «θέμα» Δ.Π./Αιρετικού..

  1) Ορισμένα πράματα που είπα στον Δ.Π. (και τα θεώρησε ψευδή ή παράλογα) μπορώ να τα ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΩ ΕΚΤΕΝΩΣ, ίσως και… ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ για τον ίδιο τον Δ.Π. (ΑΝ έχει την παραμικρή διανοητική εντιμότητα και λογική… σώα). Κάποια άλλη[*] στιγμή (ΟΧΙ ΤΩΡΑ) σκοπεύω να το κάνω. (update: Τελικά σε μεγάλο βαθμό ΗΔΗ έγινε, βέβαια, όπως θα δείτε ΠΙΟ ΚΑΤΩ…)

  [*]Ελπίζω όμως να χρησιμοποιήσω -τότε- ένα ΕΙΔΙΚΟ είδος νέου λογισμικού για ανάλυση διαλόγων (έχω ΗΔΗ κατεβάσει κάτι παρόμοιο από πανεπιστήμιο, αλλά δουλεύει μόνο στα Αγγλικά και θα χρειαστεί τροποποιήσεις και/ή Ελληνικά λεξιλόγια).

  2) Επίσης ορισμένα πράματα που είπε για/στον Αιρετικό, χρήζουν ΕΙΔΙΚΗΣ ανάλυσης, διότι αποδεικνύουν ότι για τον Αιρετικό ο Δ.Π. πίστευε ΕΝΤΕΛΩΣ άλλα πράματα από αυτά που (ΕΚ-)ΔΗΛΩΝΕ (όπως και για μένα, αλλά σε λιγότερο βαθμό)

  3) Με τα άλλα (λιγοστά) σχόλια του Αιρετικού ΔΕΝ ασχολήθηκα (να τα αναλύσω). Είχαν προηγηθεί -άλλωστε- ΑΚΟΜΗ πιο ακραίες απαντήσεις του Δ.Π. στο ΠΡΩΤΟ σχόλιο του Αιρετικού (το οποίο ανάλυσα εκτενώς) κι έτσι… ΔΕΝ έχουν και τόση σημασία, πια.

  Τέλος…
  Η απόλυτη ιδεολογική κυριαρχία της «Φιλελεύθερης Ανεκτικότητας» στον τρόπο που σκέφτεται ο Δ.Π. (με όλο τον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ που αυτή συνεπάγεται) αξίζει επίσης ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ, γιατί ίσως μερικοί νομίζουν ότι αδικήθηκε ή ότι τον προκάλεσε ο Αιρετικός ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ. Ο Αιρετικός είχε ΒΑΣΙΜΟΥΣ λόγους να του «την πέσει», απλώς το έκανε με ακραίο τρόπο. Αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι συμφωνώ με ΟΛΑ όσα είπε ο Αιρετικός, ή ότι όσα έσουρε ο ένας ή ο άλλος (στον άλλον) με βρίσκουν σύμφωνο. ΚΑΘΕ άλλο….

  Με λυπούν τα συμβάντα, με λυπεί και η ενέργεια της KnowDame να στείλει μέηλ στον Δ.Π. (κάπως βεβιασμένα), και -βέβαια- το όλο θέμα αποτελεί ΣΠΑΤΑΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ και ΧΡΟΝΟΥ….

  Το μοναδικό «κέρδος» από αυτή την ιστορία είναι «deep insights» στον τρόπο που οι ιδέες, οι ιδεολογίες και οι ιδεοληψίες (ΟΧΙ οι… δικές μου, εν προκειμένω) …αλλά ΚΑΙ οι Ψηφιακές Κοινότητες (Καλύβα–>Καλυβισμός) κ.ο.κ. διαμορφώνουν νοοτροπίες ΚΑΙ τρόπους όρασης ή αντιμετώπισης των άλλων ανθρώπων, μέσα στο διαδικτυακό διάλογο (και όχι μόνο…)

  _________________
  UPDATE: Φαίνεται πως ο Δ.Π. μας… επισκέπτεται συχνά 😈 (και… ΔΕΝ μιλάει, ενώ ΔΕΝ έχει λογοκριθεί ΟΥΤΕ ΚΑΝ προληπτικά). Επομένως…
  ***************************************************************
  -ΑΓΝΟΕΙΣΤΕ τις… ΤΕΧΝΗΤΑ υπερβολικές αρνητικές ψήφους σε αυτό το σχόλιο (για τις οποίες παράθεσα ΑΠΟΔΕΙΞΗ -εδώ- ότι ο μόνος που τις κάνει είναι ο ίδιος ο Δ.Π.)
  ***************************************************************

 4. Υπήρξε βεβαίως… μια παλαιότερη διένεξή μου με τον Πάνο, η οποία (όπως ξέρουν πολλοί) λύθηκε στο τέλος ομαλά και ανθρώπινα, με αμοιβαίες παραδοχές φταιξίματος και υποχωρήσεις (ιδίως εκ μέρους μου, διότι… ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το είχα παρακάνει στα… βρισίδια, τότε…)

  Από την εποχή εκείνη όμως (2007) ΠΑΡΑ πολλά πράματα άλλαξαν, κι εγώ ο ίδιος άλλαξα (νομίζω) ΤΟΣΟ πολύ, ώστε… με δυσκολία (ώρες-ώρες) αναγνωρίζω τον «παλιό διαδικτυακό εαυτό μου».
  Ε, αυτό ηχεί παράξενα, λες και οι άνθρωποι «ποτέ δεν αλλάζουν», και ΟΤΑΝ λένε ότι άλλαξαν (φαίνεται σαν να) υπερβάλλουν…

  Ομως το διαδίκτυο (και οι διάλογοί του) αποτελεί ίσως τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ άμεση, δραστική και… ανέξοδη Μεγάλη Ευκαιρία μας, για να δούμε πιο βαθιά τον τρόπο που λειτουργούμε, τόσο στο διάλογο, όσο και μέσα μας….
  …και ΑΝ κανείς θέλει να αξιοποιήσει αυτό το φαινόμενο (που δρα περίπου σαν… ομαδική ψυχοθεραπεία) για να ΑΛΛΑΞΕΙ τον εαυτό του (μέσα από περισσότερη συνειδητοποίηση -πάντα)… τότε (σας διαβεβαιώ ότι…) ΠΟΛΥ περισσότερο μπορεί κανείς να αλλάξει προς το καλύτερο μέσα από τη ΣΩΣΤΗ χρήση και αντιμετώπιση του Ψηφιακού Διαλόγου (ΜΑΖΙ με τα… λάθη του!), ΠΑΡΑ από «συμβατικές μεθόδους» (αυτο-ανάλυσης, ψυχανάλυσης, κλπ.)
  Η KnowDame τα ξέρει βέβαια, όλα αυτά, ενώ -επίσης- ξέρει ΠΟΛΥ καλά τον τρόπο που… άλλαξα, τα τελευταία 2-3 χρόνια. Ομως έχει και εκείνη… πολύ δικαιολογημένα ΜΠΟΥΧΤΙΣΕΙ από τις συγκρούσεις (και τις άλλες επιπλοκές του διαλόγου) όπως πολύς κόσμος που απωθείται επίσης, από τις συγκρούσεις (ΟΣΟ θετική κι αν είναι η τελική χρήση τους σαν μέσο αυτεπίγνωσης)….

  Με τον Πάνο λοιπόν -επαναλαμβάνω- ΔΕΝ ΕΧΩ απωθημένα, ή κάτι να χωρίσω. Με απασχολούν βέβαια κάποια πράματα που -τελευταία- έχω αρχίσει να βλέπω με ανησυχία, είτε στον ίδιο είτε στους σχολιαστές του, ή γενικά στην ψηφιακή κοινότητα που ίδρυσε (εκ των πραγμάτων) μετατρέποντας ένα blog σε forum, κλπ.
  Βέβαια, δεν συμμερίζομαι ορισμένες ακραίες (ή λασπώδεις) επιθέσεις στον Πάνο, ενώ και με τον Αιρετικό διαφώνησα (και διαφωνώ ακόμη) στο θέμα αυτό.
  Ομως… τείνω να βλέπω το δίκιο κάθε πλευράς ΧΩΡΙΣ την τακτική των «ίσων αποστάσεων», η οποία (θεωρώ ότι) αποτελεί εθελοτυφλία και μορφή βλακείας… -Είναι ΠΟΛΥ απίθανο σε μια διένεξη -άλλωστε- να έχουν «δίκιο ΕΞΙΣΟΥ», οι δύο πλευρές. ΤΟΣΟ απίθανο όσο το να κληρωθεί ο… ίδιος αριθμός στο… Λαίκό Λαχείο, σε δύο συνεχόμενες κληρώσεις. Εξ ορισμού το ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ πιθανότερο ειναι (τόσο στο λαχείο, όσο ΚΑΙ στις διενέξεις) η μία πλευρά να ΜΗΝ είναι ίση (σε δίκιο ή σε τιμή, κλπ.) με την άλλη, οπότε… το ΠΟΣΟ διαφορετική είναι η μία από την άλλη είναι ένα σημαντικό ερώτημα, που οφείλουμε να σεβαστούμε. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δυνατόν δηλαδή να ΜΗΝ παραδεχτούμε ότι το ένα ανάμεσα σε 2 άτομα (π.χ. που τσακώνονται) έχει «περισσότερο δίκιο». Αποτελεί χρέος μας, ΑΝ ασχοληθούμε, τότε να ΕΡΕΥΝΗΣΟΥΜΕ αντικειμενικά το θέμα αυτό.

  (Η πρόσφατη διένεξη Αιρετικού και Δ.Π. είναι νομίζω ένα ΑΚΡΑΙΟ και σπάνιο παράδειγμα, όπου… ενώ αρχικά το περισσότερο άδικο το είχε ο Αιρετικός -με την εξαίρεση μιας ΜΟΙΡΑΙΑΣ τεχνικής και δεοντολογικής ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑΣ- …η έκβαση του διαλόγου -μαζί με όσα αποκάλυψε- οδήγησε στο ακριβώς αντίθετο: Το ΠΟΛΥ περισσότερο ΑΔΙΚΟ το έχει -τώρα- ο Δ.Π. – και γι’ αυτό ευθύνεται ΜΟΝΟ ο ίδιος!)
  ______________________________________________________

  Πάμε παρακάτω…

  Ορισμένες κριτικές, που μπορεί να κάνει ένας blogger, σε έναν άλλο blogger, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ σε άνθρωπο λίγο-πολύ γνωστό στην κοινωνία και εκφραζόμενο δημοσίως τακτικά, σε ευρύ κύκλο ανθρώπων (εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι – εν προκειμένω, αν μιλάμε για γνωστό και/ή δημοφιλή μπλόγκερ)… …δεν είναι δυνατόν «να κρυφτούν κάτω από το χαλί», χάριν της (όποιας) «Ειρήνης» ή και (συντεχνιακής πλέον) «ομοψυχίας των μπλόγκερ».

  Θεωρώ λοιπόν θεμιτή ΚΑΙ σωστή την ακόλουθη κριτική που άσκησα, πριν καιρό, στο… συμβολισμό μιας φωτογραφίας που αναρτήθηκε στο blog του Πάνου:

  http://panosz.wordpress.com/2010/08/01/hut-19

  Tεχνικές Μπερλουσκόνι:

  Δεν ξέρω ΠΟΙΟΣ έκανε το μοντάζ (αν δεν το έκανε ο ίδιος ο Πάνος) αλλά η φωτό της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου του… Πούτιν, με την εικόνα του Πάνου (=logo της Καλύβας) σαν εικόνισμα στον τοίχο (εκεί όπου κανονικά βάζουν το Χριστό ή το Λένιν) φανερώνει (από τη μία μεριά) τη φαντασίωση που έχει ο ίδιος -μάλλον- για τον εαυτό του (σταθερός, λατρευτός, υπεράνω αμφισβήτησης, πάνω από όλους, αλάθητος, ηγεμονικός, κλπ.) κι απ’την άλλη… επικοινωνιακό τρικ που θυμίζει την ανάλυση του Zizek για τον Berlusconi.

  Τώρα… ΔΕΝ λέω ότι ο Πάνος «είναι (σαν τον) Μπερλουσκόνι», ΟΥΤΕ ότι είναι διεφθαρμένος. Το ΤΙ είναι ο Σϊλβιο και ΤΙ είναι ο Πάνος δεν έχουν (απαραίτητα) καμμία σχέση! Συζητάω μόνο την επικοινωνιακή ΔΟΜΗ, ή το ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ, μέσα στο συγκεκριμμένο μήνυμα. Δεν έχει σημασία αν ο ένας εκ των δύο είναι πρωθυπουργός χώρας και ο άλλος είναι… μπλογκάρχης ιδιότυπου συλλογικού μπλογκ. Η ΔΟΜΗ του μηνύματος είναι εκείνο που (θεωρώ πως) μοιάζει.

  Ετσι ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι το μήνυμα (της φωτό του Πάνου) είναι «χαχα, γελάστε μαζί μου: δεν είμαι ΤΟΣΟ ηγεμονικός, πατριαρχικός, ή και τόσο νάρκισσσος και υπεράνω όλων» -σε πρώτο επίπεδο.

  Σε ΔΕΥΤΕΡΟ επίπεδο, όμως?… χμ…

  Ε, και ο Μπερλουσκόνι (λέει ο Ζίζεκ κάπου) ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως αυτο-σαρκάζεται, δείχνοντας τον «κακό εαυτό του» στο κοινό με «αστείο» τρόπο, υποβάλλοντάς του την εντύπωση πως «όχι, δεν μπορεί να είναι ο αρχηγός τόσο κακός, τόσο διεφθαρμένος» (κλπ). Παρόλ’ αυτά (λέει ο Ζίζεκ) το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ λανθάνον μήνυμα αυτού του επικοινωνικού τρικ, ΔΕΝ ειναι το «δεν είμαι τόσο κακός(κλπ)», όσο το… ακριβώς αντίθετο:

  «Ψηφίστε με, διότι ΞΕΡΕΤΕ ότι -κατά βάθος- ΕΙΜΑΙ αυτό που (αστειεύομαι ότι) είμαι, δηλαδή διεφθαρμένος (κακός, κλπ.) αλλά… σας κάνω και γελάτε μ’ αυτό (κ.ο.κ.) διότι είναι ΟΚ, δεν υπάρχει πρόβλημα, ίσα-ίσα, γελάω κι εγώ…, κ.ο.κ.»

  Ε, πιθανώς ο Πάνος, αν διαβάσει αυτές τις γραμμές θα τις απορρίψει σαν ανυπόστατες, «κακοήθεις» ή συκοφαντικές. Ομως δεν μου προκαλεί ούτε κρύο, ούτε ζέστη η Ζιζεκική (ψυχ)ανάλυσή του. ΔΕΝ είναι «εχθρός μου», αν και… είχαμε κάποτε προσωπική διένεξη ιδιαίτερα έντονη, που ξεπεράστηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (από την πλευρά μου, πολλές)…

  Εν πάσει περιπτώσει, εκείνο που μετράει (στη φωτό) είναι το ΜΗΝΥΜΑ:

  Π.χ. ΓΙΑΤΙ επέλεξε θέμα μοντάζ το υπουργικό συμβούλιο του Πούτιν; Μια τέτοια επιλογή ΚΑΤΙ εκφράζει. Ο εγκέφαλος ΤΙΠΟΤΕ δεν επιλέγει «τυχαία». Ο Πούτιν είναι σιδερένιος αυταρχικός ηγέτης, σχεδόν δικτάτορας. Η φωτό του Πάνου στον τοίχο, εκεί όπου μπαίνουν (υποτίθεται) «ανώτερες αρχές» κράτους ή κυβέρνησης, δείχνει επιθυμία να σταθεί ψηλότερα κι από τον υψηλότερο, αυταρχικότερο ηγέτη (Πούτιν). Η κουλτούρα (υποτίθεται πως) είναι υπεράνω όλων αυτών, αφού «το πνεύμα νικά το ξίφος».

  Ομως ο ΔΗΘΕΝ αυτοσαρκασμός φανερώνει αυταρχισμό, ναρκισσισμό, τάση για ηγεμονία και… περιφρόνηση προς τη δημοκρατικότητα. (Ε, αν η Καλύβα δεν είχε ορισμένα -χμ- ….αρνητικά συστατικά, τόσο δομικά όσο και κοινωνικά, που εντείνουν παρεμφερείς… «συνδηλώσεις», τότε ίσως και να ήταν η φωτογραφία ΣΚΕΤΟ αστείο, με το οποίο να γελάμε -μόνο- όλοι…)

  Και -εν κατακλείδι- το ΤΕΡΑΣΤΙΟ, υπερμεγέθες πορτραίτο του Πάνου, πίσω και πάνω από τον Ανώτατο Ηγέτη της Ρωσίας, ανάμεσα στις σημαίες, στη θέση όπου (κανονικά) μπαίνει ο θυρεός του κράτους (ή ο ίδιος ο Χριστός), δείχνει -αναπόφευκτα- την κυρίαρχη, λανθάνουσα (και μη-) ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ:

  «Η Καλύβα (και ο Πάνος) είναι… ΚΑΘΕΣΤΩΣ» ! :mrgreen:
  **********************************************

  _________________
  Υ.Γ. Εύχομαι στον Πάνο… καλά γενέθλια για τα 5 χρόνια του blog του, αλλά και… περισσότερη συνειδητοποίηση στο μέλλον των (ψυχολογικών και κοινωνικών)… συμβολισμών του. :mrgreen:

 5. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Αν και το θέμα (Δ.Π./Αιρετικού) έχει… κουράσει, μεταφέρω εδώ κάποιες παρεμβάσεις μου, που είχαν μπει στο τέλος κάποιων σχολίων, αφού έχουν κλείσει τα σχόλια σε εκείνη την -τεχνικά ελαττωματική- συζήτηση (και για το τεχνικό πρόβλημα θα γράψω στη WordPress). Οι παρεμβάσεις γίνονται μ’ αυτό τον τρόπο προσβάσιμες σε ελεύθερο σχολιασμό, μεταφερόμενες εδώ:
  (δίνω τις παρεμβάσεις σε ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ χρονική σειρά, first=latest)

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εκτενής χρήση «τοπικών links» έγινε εδώ, για ΑΚΟΜΗ ευκολότερη πρόσβαση.
  Δηλαδή, αν κάνετε «κλικ» στα εξής λινκ, θα πάτε στις (4) παρεμβάσεις ΑΜΕΣΩΣ, χωριστά (και σε άλλα μέρη του μακροσκελούς σχολίου):

  https://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/#reply1
  https://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/#reply2
  https://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/#reply3
  https://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/#reply4
  https://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/#news
  https://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/#ideolipsia

  Ειδικά η δεύτερη παρέμβαση, έχει βάθος τα εξής τοπικά λινκ:
  https://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/#reply2.1
  https://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/#reply2.2
  https://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/#reply2.3
  https://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/#reply2.4
  https://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/#reply2.5
  https://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/#reply2.6
  https://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/#reply2.7

  ****************** ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ******************

  https://omadeon.wordpress.com/2010/08/10/bordelo-reformists/#reply4
  * reply 4*
  Σημείωση Admin/Omadeon (29/9/2010):
  Επειδή αυτό το «σχόλιο» ξεπέρασε ΚΑΘΕ όριο… ιντερνετικής συκοφαντικής δυσφήμησης, η αλήθεια ορισμένων λεχθέντων, για την καταστολή των οποίων ο «ανεκτικός» Δ.Π. συνιστά… ψυχιατρείο(!) τεκμηριώθηκε στην «παρέμβαση 3»: https://omadeon.wordpress.com/2010/08/10/bordelo-reformists/#reply3
  (τοπικός σύνδεσμος: https://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/#reply3 )
  …και ο σύνδεσμος σε «raw data» είναι: http://panosz.wordpress.com/2010/09/18/afrodite/#comment-101467

  ________________________________________________________

  https://omadeon.wordpress.com/2010/08/10/bordelo-reformists/#reply3
  * reply 3*
  Admin/Omadeon: παρέμβαση εκ των υστέρων (29-9-2010)

  1) Για να ακριβολογούμε απολύτως, ΔΕΝ αληθεύει ότι «ο Πάνος αποκάλεσε τον Omadeon σταλινικό μπετόβλακα» (όπως νόμιζε ο Αιρετικός). Αληθεύει όμως, ότι κάποιος άλλος (ο «catalinas»), μόλις εμφανίστηκα στην Καλύβα (δίνοντας 2 λινκ) σχετικά πρόσφατα (18/9)
  http://panosz.wordpress.com/2010/09/18/afrodite/#comment-101467
  …είπε:

  «εγω νομιζα οτι την κυνηγουσαν την τυπισα, χιτλερικοι-μπετοβλακες και εδω βλεπω σταλινικους-μπετοβλακες

  …και ο Πάνος ΚΑΘΟΛΟΥ δεν διάψευσε τη δήλωση (ότι ο άλλος «βλέπει σταλινικούς μπετόβλακες» – εννοείται, στο πρόσωπό μου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, αφού… κανείς άλλος δεν είχε σχολιάσει _αρνητικά_ την Αλ Σαλέχ).
  Ο τρόπος που χειρίστηκε το θέμα ο Πάνος ήταν ΠΟΛΥ ξεφτιλισμένος (νομίζω), ΑΠΟΛΥΤΗ συμφωνία έδειξε με τον χαρακτηρισμό. Επομένως, από κάθε πρακτική άποψη ήταν ΣΑΝ ΝΑ έλεγε ότι είμαι «σταλινικός μπετόβλακας». Η πλάκα είναι… ότι ο συγγραφέας του άρθρου (υπέρ της Σάλεχ) Γιώργος Πήττας, είχε την καλωσύνη να… με υπερασπιστεί αργότερα, λέγοντας ότι «το blog Omadeon είναι καλό», κλπ. (χωρίς… να δυστροπεί -χεχε- με την… πραγματικά ακραία κριτική που είχα -προηγουμένως-εκφράσει για άρθρο του, ότι «ρίχνει στάχτη στα μάτια»)

  2) υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα σημεία, π.χ.

  Ότι να ‘ναι!

  Μεστή νοημάτων, η απάντηση. Μόνο που… πούλαγε τρέλλα, γιατί ΟΛΑ εκείνα στα οποία απαντάει, ΕΙΝΑΙ αληθή.

  ΕΣΥ είσαι ο μόνος που αντί να κάνεις διάλογο με όποιον ένιωθες ότι είχες έντονες διαφωνίες, επέλεγες προσωπικές επιθέσεις γεμάτες προσβολές, βρωμερά υπονοούμενα, και χοντρό βρισίδι.

  (για πολλοστή φορά ο «φιλελεύθερα ανεκτικός» Δ.Π. δεν παύει να υπενθυμίζει στον Αιρετικό την… ταμπέλα του και την «καλυβιακή φυλή του», το ότι ο Αιρετικός συγκαταλέγεται στους… μαύρους. Τελικά όμως αποφάσισε -στο τέλος- ότι… «αράπης» είμαι ΚΑΙ εγώ -χεχε).

  _____________________________________________________

  https://omadeon.wordpress.com/2010/08/10/bordelo-reformists/#reply2
  ** reply 2 **

  Admin/Omadeon: Επειδή δεν θέλω να λερώσουμε τα σχόλια του blog με συνέχιση αυτής της διαμάχης, βάζω εκ των υστέρων εδώ μια απάντηση. Το σχόλιο ΔΕΝ το άλλαξα, αλλά πρόσθεσα «blockquotes», όπου χρειάζεται. Μπορείτε επίσης να ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ, αλλά κάντε το ΕΔΩ.

  reply 2.1

  [2.1]
  Ο Αιρετικός μίλησε _μόνο_ για «συναίνεση» (εκ μέρους του Δ.Π.) με «μια απαράδεκτη στάση», κλπ. ΔΕΝ είπε ότι ο Δ.Π. είναι κιόλας… φιλο-ταγματασφαλίτης. Είτε δίκαια είτε άδικα, θεωρεί πως η σιωπή και η συμμετοχή (στην προώθηση του βιβλίου του Μπουγά μέσα στην Καλύβα) αποτελεί μια απαράδεκτη «συναίνεση». Ε, αυτό είναι άποψή του και ΔΕΝ συνιστά «συκοφαντία», ΟΥΤΕ «ύβρη», αν και -φυσικά- μπορεί να _φανεί_ πολύ προσβλητικό.

  reply 2.2

  [2.2]
  Κατά τα άλλα, αυτό το σχόλιο έχει δυσανάλογα περισσότερες επιθέσεις, από αυτό… στο οποίο απαντάει. Δείχνει και μια τεράστια (χρόνια) περιφρόνηση, την οποία διανθίζει με… κοσμιότητες όπως «ψεύτη», «συκοφάντη», «λες βλακείες», (έχεις) «άθλιο ύφος το οποίο χρησιμοποιείς προς οποιονδήποτε δεν συμφωνεί με τις ιδεοληψίες σου» (=είσαι «ιδεοληπτικός»), «αρχι-λασπολόγος», κλπ.
  Προσέξτε: O Αιρετικός απέδωσε στον Δ.Π. » αποδοχή της χυδαίας αθώωσης και ηρωοποίησης των προδοτών», αλλά δεν είπε ότι ο Δ.Π. «αθωώνει και ηρωοποιεί τους προδότες». Sorry, αλλά το «αποδοχή» (=συναίνεση) είναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικό από αυτό που αποδίδει ο Δ.Π. στα λεχθέντα του Αιρετικού (βρίζοντάς και λασπώνοντάς τον, τον σαν ψεύτη και συκοφάντη).

  reply 2.3

  [2.3]
  Το ότι ο Αιρετικός είχε «άθλιο ύφος» είναι -ίσως- το ΜΟΝΟ σωστό λεχθέν (του Δ.Π.) εδώ πέρα. Το «ψεύτης και συκοφάντης», όμως (σαν ταμπέλα για τον Αιρετικό) ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. ΑΝ τολμάει ο Δ.Π. ας πάει να πει «ψεύτες και συκοφάντες» και τους bloopers στο blog «Λες Μαλακίες» που κατηγόρησαν τον Πάνο ότι είναι «διαφημιστής ταγματασφαλιστών» (όχι υποστηρικτής, αλλά διαφημιστής). Η «συναίνεση» (με αυτή τη διαφήμιση) είναι εκείνο που απέδωσε ο Αιρετικός στον Δ.Π. (αλλά τίποτε άλλο ουσιαστικό).

  reply 2.4

  [2.4]
  Οι επιθέσεις του Αιρετικού στον Δ.Π. ότι έκανε «επιλεκτική ανάγνωση», μπορεί να ήταν ακραίες και προσβλητικές αλλά ΔΕΝ ΗΤΑΝ τίποτε παραπάνω από «απόδοση κακού κινήτρου» σε μια επιλεκτικότητα που -όμως- τεκμηριωμένα ΗΤΑΝ υπαρκτή (έστω και λόγω απροσεξίας του Δ.Π.)

  reply 2.5

  [2.5]
  Οσον αφορά το ακόλουθο αυτοτελές τμήμα σχολίου:

  «Έτσι κι αλλιώς, δεν έχεις συνεισφέρει τίποτα εδώ μέσα, ούτε θέματα ούτε links. Τράβα λοιπόν στην Καλύβα, μαζί με το Μπουγά και τους κλώνους του.»

  Λινκάκια μάγκα μου έχω συνεισφέρει εδω πέρα, και αρκετά. Καλά, δεν περιμένω βέβαια ένας αρχι-ιδεοληπτικός όπως εσυ να αναγνωρίσει κάτι τέτοιο…

  Ο Αιρετικός εδώ ήταν ΠΟΛΥ άδικος (όσον αφορά τα λινκς) και ΜΑΛΛΟΝ θυμόταν επιλεκτικά (κάνοντας στον Δ.Π. αυτό για το οποίο τον κατηγόρησε, αλλά για παρελθόντα συμβάντα). Αυτή η αδικία του Αιρετικού (προς τον Δ.Π.) απαντήθηκε ΗΔΗ, στην κριτική που άσκησα στον Αιρετικό και είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ. (Μάλιστα το ΙΔΙΟ το σχόλιό μου, που ΑΣΚΟΥΣΕ ΚΡΙΤΙΚΗ στον Αιρετικό για ΑΥΤΟ ακριβώς το ζήτημα, οδήγησε στην Νο.1 παρανόηση του Δ.Π.)

  Παρόλ’ αυτά όμως… τo «ιδεοληπτικός» και «αρχι-ιδεοληπτικός» που επαναλαμβάνονται από τον Δ.Π. σαν ΑΜΥΝΑ, αποτελούν ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ του όρου «ιδεοληψία» ΧΩΡΙΣ ΒΑΣΗ (ακόμη και η επιλεκτική μνήμη ΔΕΝ συνιστά «ιδεοληψία», sorry). Ο μοναδικός σκοπός της ετικέτας «ιδεοληψία» είναι η απόλυτη δαιμονοποίηση του άλλου, μέσα στα πλαίσια της «Φιλελεύθερης Ανεκτικότητας» (του Δ.Π.) με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΑ πρότυπα δαιμονοποίησης για τους «κακούς ταλιμπάν» της.

  Πιστεύω επίσης, ότι ο Αιρετικός (αν και ενίοτε… φανατικός σε στυλ, ή σε συναισθήματα) ερευνά τα ΠΑΝΤΑ, κάπως… υπερβολικά για «ιδεοληπτικό». :mrgreen: Το ΑΝΤΙΘΕΤΟ ισχύει. μάλλον, δηλαδή… ο Αιρετικός τείνει να είναι ΦΑΝΑΤΙΚΑ αντι-ιδεοληπτικός – και σε αυτό το σημείο… Δ.Π. και Αιρετικός έχουν… κάτι ΠΟΛΥ κοινό! 😈 🙂

  reply 2.6

  [2.6]

  Συνέχισε πάντως να πολιτικοποιείς την αυστηρά προσωπική σου κόντρα με τον Πάνο,

  Ισχύει αυτό σε ΚΑΠΟΙΟ μικρό βαθμό, αλλά (σκέτο) συνιστά ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ, διότι -αντίθετα-, πολύ περισσότερο ισχύει το ότι ο Πάνος (και ο Μπουγάς) προσωποποίησαν μια ΑΚΡΩΣ πολιτική κόντρα και τη μετέτρεψαν σε (προσωπική) Σταυροφορία κατά «υβριστών» (και «αριστερών μπετοβλακών» κλπ.)

  συνέχισε να αποποείσαι κάθε ευθύνη για την κατάληξη αυτής της κόντρας,

  Λυπάμαι, αλλά (κατ’ εμέ) ο Πάνος έχει την ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ευθύνη (όπως αποδείχτηκε και σε αποχωρήσεις ή εξώσεις άλλων). Απλά ο Αιρετικός ΔΕΝ ανέχεται αδικίες και ενέτεινε (δικαιολογημένα και κατανοητά) τον «πόλεμο». ΔΕΝ δέχεται «να γίνει κότα». That’s all. Δυσάρεστο μεν, κατανοητό και συγχωρητέο δε. Εξάλλου, από τη στιγμή που τόσοι άλλοι πετάχτηκαν έξω από την Καλύβα για παρόμοιο λόγο και -επίσης- ΔΕΝ θέλει να γυρίσει, η στάση του αποτελεί δικαίωμά του. Ειλικρινά ΔΕΝ προτιμώ το… νερόβραστο στυλ με το οποίο αποχώρησαν άλλοι, διατηρώντας ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ «φιλία» με»καλούς τρόπους», αν και διαφωνώ με ορισμένες ακρότητες του Αιρετικού. Το δικό μου στυλ (μερικής) αποχώρησης δεν ήταν ΟΥΤΕ «φιλικό» ΟΥΤΕ «ακραίο». Ηταν -ελπίζω- δίκαιο όμως.

  reply 2.7

  [2.7]

  συνέχισε να κάνεις επιθέσεις ενάντια σε όποιον διαφωνεί με την αφεντιά σου, συνέχισε να ζητάς την αποβολή από εδω πέρα (και την στέρηση της δυνατότητάς να εκφέρει αντίλογο) οποιουδήποτε δεν συντάσσεται με οσα πρεσβεύεις, συνέχισε να προσβάλλεις και να συκοφαντείς όποιον δεν πάει με τα νερά σου. Είσαι σε δρόμο καλό, συνέχισε έτσι…

  Ουφφφ… βαρέθηκα πια, να ακούω… ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ φορές τον Δ.Π. να ρίχνει στον Αιρετικό την ΙΔΙΑ πάντα ταμπέλα (=καραμέλα) που ενσαρκώνει τη Μισητή Ταυτότητα των ΣΤΟΧΩΝ της «φιλελεύθερης ανεκτικότητάς του«, δηλαδή (τους φονταμενταλιστές σαν) «εκείνους που προσβάλλουν και συκοφαντούν όλους όσους δεν συμφωνούν μαζί τους«. Αυτή η ταμπέλα ΔΕΝ ισχύει, είναι ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ και αντικειμενικά ψευδής, διότι ο Αιρετικός ΔΕΝ κάνει αυτό το πράμα. Κάνει κάτι ΠΟΛΥ διαφορετικό, όμως, κατά τη γνώμη μου:
  Ο Αιρετικός κυνηγάει με ΑΚΡΑΙΟ τρόπο όλους όσους θεωρεί…
  είτε [1] ανέντιμους ψεύτες, συκοφαντικούς και άδικους
  είτε [2] δογματικούς και… ιδεοληπτικούς! -χαχαα- :mrgreen:
  είτε [3] ναζιστές, φασίστες και εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας

  Ε, στο [2] ο Αιρετικός μοιάζει (κάααπως) με τον… Δ.Π. ! (και χρειάζεται ΠΡΟΣΟΧΗ)
  Στο [1] όμως… πολύ καλά κάνει ! 🙂 XAXAXA
  (και ΠΙΟ πολλή προσοχή χρειάζεται στο [3] -βέβαια)

  ______ ΤΕΛΟΣ παρέμβασης Omadeon ______
  ___________________________________________________

  https://omadeon.wordpress.com/2010/08/10/bordelo-reformists/#reply1
  ** reply 1 **
  Admin/Omadeon (UPDATE και απάντηση, 28/9/2010)

  @Δύστροπε,
  επειδή αυτό το ΠΟΛΥ σοβαρό (πλέον) ΟΜΑΔΙΚΟ blog ΔΕΝ αντέχει τέτοιους καυγάδες… και σήμερα υπάρχει ΝΕΟ σοβαρό ποστ, του οποίου τα σχόλια ΔΕΝ ΘΕΛΩ να διαταρράξω (στη δεξιά στήλη μας)…. σου απαντώ -εκ των υστέρων- ΕΔΩ, στο ΚΑΤΩ μέρος του σχολίου σου, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΩ ΚΑΘΟΛΟΥ όσα έγραψες (με την εξαίρεση της προσθήκης «blockquotes» για να γίνουν ΠΙΟ ευανάγνωστα). Εχουμε και λέμε, λοιπόν…

  ΟΡΙΣΤΕ αυτοτελές τμήμα αυτού του σχολίου σου, όπου… ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ κι αποδεικνύεσαι ΚΑΙ ψεύτης:

  «και… έσπευσε να εκφράσει (ΧΩΡΙΣ καν να διαβάσει τα υπόλοιπα _πρώτα_) την… απολαυστική (για τον ίδιο) απόλυτη συμφωνία του, με την εν λόγω παράγραφο.»

  Σάμπως πρόλαβα να διαβάσω τα υπόλοιπα? Ήρθε κάποιος που το θεώρησε καλή κίνηση να αρχίσει τις προσβολές και τις συκοφαντίες, μην το ξεχνάς. 😉

  Εεε…. Καλά κρασιά… :mrgreen:
  -ΕΙΝΑΙ δυνατόν ποτέ, να ήρθε ο Αιρετικός και να «αρχίσει τις προσβολές και τις συκοφαντίες» ΜΕΤΑ το γράψιμο του σχολίου σου και να… ΠΡΟΚΑΛΕΣΕI (με… «αντιστροφή χρόνου»??) τις ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ κάτω από τις οποίες (είπα ότι) ΤΟ ΕΓΡΑΨΕΣ (αρχικά)?
  Γιαααα…. σκέψου το _Καλά_! 😈

  Εγώ ΔΕΝ μίλησα ΚΑΝ, για το ΤΙ έκανες _μετά_,
  Εγώ μίλησα για το ΠΩΣ εξηγείται αυτό (το φάουλ) που ΗΔΗ έκανες (που ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ να καταλάβω…)
  Διότι… (δεν ξέρω ΑΝ το συνειδητοποιείς), ήρθες στο μπλογκ του ΕΞΟΡΙΣΤΟΥ… κρεμασμένου (Αιρετικού) κι άρχισες να μιλάς για… σχοινί (χεχε) – ή μάλλον για τον ΙΔΙΟ τον… «δήμιο» (του Αιρετικού), τον κ. Πάνο Ζέρβα, εγκωμιάζοντάς τον, αλλά ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ για το «ποστ μίσους» του Πάνου (κατά του Αιρετικού), που… ΚΑΘΟΛΟΥ δεν γράφτηκε «όταν ήσουν στις διακοπές». Γράφτηκε 10 Σεπτέμβρη. Επομένως… ΜΗ μιλάς!

  Πάααμε παρακάτω…
  (αφήνοντας κατά μέρος ότι ΔΕΝ ΗΤΑΝ «το πιο τελευταίο», το σχόλιο του Καπετάνιου που είπες, ντάξει… τα λάθη ανθρώπινα είναι. 😈 )

  Tωρα σε σχέση με τα εξαρτημένα ανακλαστικά που λές μάλλον και κάποιοι άλλοι έχουν αναπτύξει τέτοια… 😉

  Ααα έτσι, εεε? Και… ΓΙΑΤΙ να μην αναπτύξει κι ο Αιρετικός ένα μικρό «εξαρτημένο ανακλαστικό» να σε ΣΥΧΑΙΝΕΤΑΙ (απλά ΑΥΤΟ) λόγω της ΣΙΩΠΗΣ σου το Σεπτέμβρη (που ΔΕΝ έλειπες…) κλπ. κλπ.
  (ειναι κακό παιδί, κι αυτός, ΟΠΩΣ… εσύ -χεχε- αλλά εσύ ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙ -κοντολογίς- οπότε… ΓΙΑΤΙ να υπερασπιστείς σκουπίδια? Ετσι δεν είναι, εεε?)

  Πρώτα από όλα χαίρομαι που θυμήθηκες Ομαδέωνα ότι όντως σας είχα υποστηρίξει λίγο παλιότερα. Ο άλλος μέσα στο ντελίριο τα ξέχασε όλα (ή ίσως τα διέγραψε όλα) …

  Εγώ ποτέ δεν ξέχασα την (πλέρια) ΕΥΚΟΛΗ υπεράσπιση,
  δεν είδα όμως καμμία ΔΥΣΚΟΛΗ… :mrgreen:
  (δύστροπη, μπορεί… -χεχε)

  Α, και το «ντελίριο» που είπες (για τον Αιρετικό) αποτελεί ΚΑΙ λάσπη ΚΑΙ ύβρη, οπότε ΜΗΝ παραπονιέσαι… όταν μιλάς ΕΤΣΙ σε ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ σου (συν-αρθρογράφους στο ίδιο blog) κι αυτοί μετά σε θεωρησουν «persona non grata». Εγώ πάντως ΔΕΝ σε θεωρούσα έτσι…
  ΕΣΥ διέγραψες (επίσης) την (αναγνωρισμένη κι από τον Πάνο κάποτε) προσφορά του Αιρετικού σε υλικά «δημοσιογραφικά» στην Καλύβα κι άρχισες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να τον θεωρείς μπετόβλακα (ή κάποια πράματα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ χειρότερα, όπως αποδείχτηκε). Οπότε… ΓΙΑΤΙ να σε ευγνωμονεί ο Αιρετικός και για ΤΙ πράμα να σε ευγνωμονεί?

  Αρχίζει και έχει πλάκα εδω μέσα όντως… 🙂

  Γειά σου… σκερτσόζικο παιντί μου εσύ. Σε κάναμε ΙΣΟΤΙΜΟ μέλος μας, κι ήρθες ΜΟΝΟ για πλάκα, τελικά…
  (ή μάλλον για «στήριξη του Πάνου» αρχικά, και μετά για ΦΟΝΙΚΗ λεκτική επίθεση… ΑΚΟΜΗ και σε μένα τον ίδιο, όχι ΜΟΝΟ τον Αιρετικό – ΟΠΩΣ σε μάθανε τα ήθη της Καλύβας… )

  Η Ανατολίτική σιωπή μήπως έχει να κάνει κάτι με το γεγονός πως όταν ο Αιρετικός διαγράφτηκε εγω ηδη βρισκόμουν σε διακοπές? Γιατί, δεν μπορεί, το βιονικό σας μάτι θα το παρατήρησε, όλο σχεδόν τον Αύγουστο ήμουν απών από τα σχόλια της Καλύβας… 😉

  Το Σεπτέμβρη δηλαδή… ΠΟΥ ήσουν?
  Μάζευες χόρτα? Εβραζες κόλλυβα? ΑΣΤΟ καλύτερα…. (τα είπα και πριν)

  E, ΙΔΡΩΣΕ το βιονικό «μας» μάτι (εκείνο το «σας» ΓΙΑΤΙ το ΕΧΩΣΕΣ? Εγώ νόμιζα ότι «βιονικό» θεωρούσες ΜΟΝΟ τον Αιρετικό… 😈 )

  update: ΠΟΙΟΣ είναι εκείνος που «Δεν ανέχεται τους διαφωνούντες», κείνος που «βρίζει και συκοφαντεί όποιον δεν συμφωνεί μαζί του»?
  -ΕΓΩ? ή… ΕΣΥ (που δεν ανέχτηκες ΟΥΤΕ ΚΑΝ την επιλογή μου, να ΜΗ φερθώ γαϊδουρινά και «καλυβίστικα» στον Αιρετικό, αλλά να τον κριτικάρω ΧΩΡΙΣ δαιμονοποίηση?)

  ________ (τέλος ΟΛΩΝ των -μέχρι στιγμής- παρεμβάσεων) _______

  NEWS

  Τελευταία ευρήματα / νέα:

  * Από όσα ξέρω και όσα ερεύνησα (αλλά και όσα μου είπε ο Αιρετικός) ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ποτέ, προηγούμενη προσωπική κόντρα του με τον Δ.Π. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί δείχνει ότι ο Αιρετικός ΔΕΝ μετέφερε εδώ προηγούμενη διαμάχη του, αλλά και ότι ο Δ.Π. (του) είπε αυτά που πίστευε πραγματικά, και ΟΧΙ απόψεις νοθευμένες από μεροληψία λόγω προηγούμενης κόντρας μεταξύ τους.

  * Αυτό το ποστ έχει σχετικά ελάχιστες επισκέψεις (κάτω από το 5% του συνόλου σήμερα). Παρόλ’ αυτά, συγκεντρώνει ένα ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕΓΑΛΟ αριθμό… αρνητικών ψήφων στα σχόλια (αν και περίπου ίδιο αριθμό θετικών ψήφων). Φαίνεται πως ο Δ.Π. μας επισκέπτεται συχνά 😈 (και… ΔΕΝ μιλάει, ενώ ΔΕΝ έχει λογοκριθεί ΟΥΤΕ ΚΑΝ προληπτικά). Επομένως…
  ***************************************************************
  -ΑΓΝΟΕΙΣΤΕ τις… ΤΕΧΝΗΤΑ υπερβολικές αρνητικές ψήφους σε αυτό το σχόλιο, ή άλλα παρόμοια (για τις οποίες παράθεσα ΑΠΟΔΕΙΞΗ -εδώ- ότι ο μόνος δράστης είναι ο ίδιος ο Δ.Π.)
  ***************************************************************

 6. Ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακά λεπτομερής η ανάλυση της διένεξης.

  Ας μου επιτραπεί όμως μια μικρή απορία. Θέλω να είμαι δίκαιος στον Δ.Π. και ρωτάω.

  Γιατί έφαγε τέτοιο κράξιμο η απλή συμφωνία του με κάτι που είπε ένας άλλος, ο οποίος δεν έφαγε κανένα κράξιμο (ο καπετάνιος);

  • @πρώην καλυβιώτη καλώς ήλθες, εύλογη και η απορία σου! 🙂

   Μου δίνεις και την ευκαιρία να εξηγήσω πιο καλά κάποια πράματα…

   1) Αρχικά από μένα δεν έφαγε κανένα κράξιμο ο Δ.Π.
   Τον έκραξε ο Αιρετικός, κι εγώ αρχικά είχα μπινελικώσει τον Αιρετικό (δια τηλεφώνου) ευρισκόμενος στην παραλία, όταν… μου τηλεφώνησε ξαφνικά… έξαλλος, ο Αιρετικός, για να μου πει τη διένεξη (που ΜΟΛΙΣ άρχιζε)…
   Κι επειδή τις ακρότητες του Αιρετικού τις ξέρω, με ΤΙΠΟΤΑ δεν συμφώνησα μαζί του, ανησύχησα πολύ και πήγα στο πλησιέστερο wireless internet spot με το λαπτοπ μου να δω ΤΙ στο διάολο συνέβη….

   2) Κουράστηκα πολύ να συνδεθώ, το κατάφερα με ΠΟΛΥ αργή ταχύτητα πρόσβασης. Εψαξα να βρω το ΠΡΩΤΟ σχόλιο (που είχε προκαλέσει τον καυγά) και ΔΕΝ το έβρισκα, έβρισκα ένα… ΚΕΝΟ στη θέση του. Οπότε… εκνευρίστηκα. Μετά από ΠΟΛΛΑ τηλεφωνήματα στον Αιρετικό και αρκετές προσπάθειες για καλύτερη σύνδεση, είδα το σχόλιο του Δ.Π. στη νέα του θέση (εκεί όπου το είχε αντιγράψει). Τα υπόλοιπα έπονται….

   3) Αν δεις ΟΛΗ τη διένεξη, αρχικά δεν είχα ΚΑΜΙΑ απολύτως πρόθεση να κράξω ή να κυνηγήσω τον Δ.Π. κι είχα κατά νου να στριμώξω πολύ περισσότερο τον Αιρετικό. Αυτό κατέστη όμως γρήγορα ανέφικτο λόγω της ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ επιθετικής στάσης του Δ.Π. στις απαντήσεις του, που ολοένα και περισσότερο έδειχναν κάποια άλλα πράματα… (είχε τη μύγα και μυγιαζόταν μάλλον -όπως λένε)

   4) Οι «εξηγήσεις» του Δ.Π. και η άμυνά του (σε μένα) ΔΕΝ μου άρεσαν, κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά (ιδίως όταν άρχισε να επιτίθεται ΚΑΙ σε μένα, τσουβαλιάζοντάς με ΜΑΖΙ με τον Αιρετικό)….

   5) Ο καυγάς λειτούργησε -τελικά- σαν «τεστ» για τον Δ.Π. (και δυστυχώς απέτυχε, σε σχεδόν όλα, αν και ΜΕΡΙΚΑ που είπε ήταν σωστά)…

   Πάμε τώρα στο «δια ταύτα» της δικής σου ερώτησης.
   ΑΣΦΑΛΩΣ και δεν κράξαμε τον καπετάνιο, αλλά… ΟΥΤΕ και υπήρχε λόγος, διότι…
   1) Ο καπετάνιος είχε ΗΔΗ υψώσει ανάστημα στην Καλύβα, διαφώνησε και έφυγε (κόσμια) και γύρισε στο δικό του μπλογκ, ΠΑΡΟΛΟ που ήταν φίλος του Πάνου…
   2) Ο καπετάνιος είχε πει και άλλα πράματα, ενώ -αργότερα- ΕΔΩ, σε αυτό το blog, εξέφρασε και μια φιλική, κόσμια αλλά… ΟΧΙ αμελητέα κριτική, προς τον Πάνο (και το ζήτημα των «μπετοβλακών»). ΑΥΤΟ εννοούσε άλλωστε κι ο Αιρετικός, όταν έκραξε τον Δ.Π. ότι «ασχολήθηκε επιλεκτικά» (με τα σχόλια του Καπετάνιου), κλπ. κλπ.
   3) Ο Καπετάνιος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μέλος του μπλογκ μας και ΔΕΝ γράφει ποστ, άρα ΔΕΝ υποχρεούται (ούτε καν αναμένεται) να έχει καμία (ιδιαίτερη) αλληλεγγύη μαζί μας (παρόλο που ΕΧΕΙ, σε πολλά θέματα και -εν μέρει και στο περί «αριστερών μπετοβλακών»). Αντίθετα, ο Δ.Π. είναι μέλος, έλαβε προνόμια «editor» και μια ευνοϊκή μεταχείριση, κλπ. και αντί να δείξει ομοψυχία το ΜΟΝΟ που έκανε πρόσφατα ήταν να ζητάει την επιστροφή ενός νεοφιλελεύθερου τρολ (Σωτηράκη) – πιθανώς για εγωϊστικούς λόγους, για τη δική του απόλαυση μιας αντιπαράθεσης μαζί του….

   (κι υπάρχουν πολλά άλλα… π.χ. θέματα Ιδεολογίας, κλπ.)

   _________________
   UPDATE: Φαίνεται πως ο Δ.Π. μας… επισκέπτεται συχνά 😈 (και… ΔΕΝ μιλάει, ενώ ΔΕΝ έχει λογοκριθεί ΟΥΤΕ ΚΑΝ προληπτικά). Επομένως…
   ***************************************************************
   -ΑΓΝΟΕΙΣΤΕ τις… ΤΕΧΝΗΤΑ υπερβολικές αρνητικές ψήφους σε αυτό το σχόλιο (για τις οποίες παράθεσα ΑΠΟΔΕΙΞΗ -εδώ- ότι ο μόνος που τις κάνει είναι ο ίδιος ο Δ.Π.)
   ***************************************************************

   • Ευχαριστώ για τις εξηγήσεις.
    Εκ πρώτης όψεως το σκηνικό φάνηκε σαν απρόκλητη επίθεση στον Δ.Π.
    Ευτυχώς που διάβασα και την ανάλυση (αν και όχι όλη).
    Τα φαινόμενα απατούν.

    Πολύ σωστές ήταν και οι κριτικές του «καλυβισμού» – στην άλλη σελίδα σας.
    Εγώ πολύ σπάνια σχολίαζα γιατί με ενοχλούσε μια δόση προσωπολατρείας εκεί μέσα, αν και συμφωνώ στα πιο πολλά με τον Πάνο.

    • Ευχαριστώ κι εγώ για την εκτίμησή σου.

     Πάντως… κανείς δεν είναι τέλειος. Αναρρωτιέμαι π.χ. ΠΩΣ θα αντιδρούσε ο Δ.Π. αν του φερόμουν πολύ πιο γλυκά, κι αν άφηνα τα παράπονα που είχα ΚΑΙ εγώ μαζί του ΕΝΤΕΛΩΣ απ’ έξω, από το θέμα.

     ΔΕΝ θεωρώ τον εαυτό μου ιδιαίτερα καλό διαχειριστή διενέξεων, κι αυτή είναι η πρώτη ΣΟΒΑΡΗ διένεξη (άλλων μελών του blog) που διαχειρίστηκα. Εκανα και λάθη (π.χ. η αναφορά μου σε «καλυβόκοτες») , που μερικά ήταν ίσως πολύ κρίσιμα.

     Λυπάμαι ειλικρινά, ώρες-ώρες, που… σαν από μηχανής θεός ΟΛΑ εξελίχτηκαν με τρόπο ΚΑΘΟΛΟΥ θετικό για τον Δ.Π.
     Μόνο που… -πρωτίστως- το ΠΙΟ σημαντικό αρνητικό στοιχείο κατέστη η ΔΙΚΗ ΤΟΥ συμπεριφορά. Αποκάλυψε κάποια πράματα που… ΔΕΝ νομίζω ότι ο ίδιος ξέρει (για τον εαυτό του), καλά-καλά….

     Ο Ζίζεκ για την ιδεολογία έχει πει «το κάνουν αλλά δεν ξέρουν ότι το κάνουν». ΑΥΤΟΣ είναι και ο ορισμός της (που τον πήρε από κάπου αλλού, δεν θυμάμαι ΠΟΥ).

     Τα λέμε ελπίζω.

     _______________________
     UPDATE: Δυστυχώς το σχόλιο στο οποίο απαντώ εδώ πετάχτηκε κατά λάθος στο σπαμ, μέρες αργότερα, καθώς καθάριζα το μπλογκ από σπαμ.
     Αντιγράφω το σχόλιο από ειδικό backup του blog (που ευτυχώς προηγήθηκε της εξαφάνισης σχολίου).
     ____________________________
     Πρώη καλυβιώτης είχε πει:

     Σκληρή κριτική, αλλά γενικά σωστή.

     Το πρόβλημα είναι ότι ο «δογματισμός κατά των δογματισμών» μπορεί κι αυτός να καταδικαστεί δογματικά κ.ο.κ. χωρίς τέλος.

     Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε φανατικοί, αν και είναι ελκυστική παγίδα να γίνουμε φανατικοί κατά των φανατικών.

     Κατ’ αρχήν κι εγώ θα συμφωνήσω με αυτό που είπες, ότι είναι «γενικά σωστό». Και ειδικά ακόμη πιο σωστό το τελευταίο που είπες, το γεγονός ότι ο φανατισμός αποτελεί _πάντα_ μια παγίδα, που σίγουρα περιλαμβάνει _και_ την παγίδα του «φανατισμού κατά των φανατικών».

     Το πρόβλημα του φανατισμού, με άλλα λόγια, ΔΕΝ λύνεται… με το να τσουβαλιάσουμε κάποιους άλλους (ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ δικαίως) σαν «φανατικούς», και στη συνέχεια να γίνουμε… φανατικοί (π.χ. σταυροφόροι) εναντίον τους! 🙂 χαχαχα

     Το «ακόμη και δικαίως«, που είπα θέλει επίσης προσοχή (την οποία… συνιστώ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ να ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΠΟΛΥ και ο φίλος Αιρετικός :mrgreen: – χεχε)…
     …διότι ΑΠΟ τη στιγμή που δίνουμε στο δικό μας φανατισμό την άδεια να αποκλείσει κάποιους άλλους από την ανθρωπότητα (ότι «δεν είναι άνθρωποι», κλπ.)… από ΕΚΕΙΝΗ τη στιγμή ελοχεύει (τουλάχιστον) ο κίνδυνος να χτυπήσουν «τα σκάγια μας» ΚΑΙ αθώους (όπως συνέβη στην περίπτωση της επίθεσης του Δ. Π. σε… εμένα, προ ημερών -χεχε).

     …και γι’ αυτό το λόγο ΔΕΝ «διώκω» τον Δ.Π. (ακόμη λιγότερο διώκω τον… Πάνο). Η κριτική μου ΔΕΝ ΕΧΕΙ τέτοιο σκοπό. Είναι ΚΑΙ αυτο-κριτική στο βαθμό που ΟΛΟΙ κάνουμε ή κάναμε το λάθος αυτό… του «φανατισμού κατά των φανατικών«.

     Ομως… το πρόβλημα (και πάλι) είναι αλλού. Δυστυχώς ΔΕΝ φτάνει αυτό που είπες (στο οποίο συμφωνούμε), ΔΕΝ φτάνει η απλή «αποφυγή του φανατισμού». Κι αυτό συμβαίνει διότι η (γενική) τάση μας (σαν άνθρωποι πολιτικά σκεπτόμενοι) να δημιουργούμε μια κατηγορία ανθρώπων που είναι απο-ανθρωποποιημένοι μπορεί να εκδηλωθεί ΠΟΛΥ πιο… μουλωχτά από τον (φανερό ή έντονο) φανατισμό. Κι αυτό ακριβώς κάνει η «φιλελεύθερη ανεκτικότητα» (ανάμεσα σε άλλα δεινα που προκαλεί)… διότι παρουσιάζεται σαν ήπια (σχετικά) απόρριψη των «κακών Αλλων» (που τους «ανέχεται» κιόλας, μάλιστα) και… ξεφεύγει σχεδόν πάντα σαν… χέλι, από οποιαδήποτε ΜΕΤΩΠΙΚΗ προσπάθεια να… αλιευτεί. Γι’ αυτό και ΔΕΝ αλιεύεται με… απλό ψαροντούφεκο ή πετονιά (χεχε) αλλά με… ΕΙΔΙΚΕΣ μεθόδους ή και με… ΕΙΔΙΚΗ καλή τύχη (όταν από μια «ρωγμή» της, τείνει να ξεμπροστιαστεί).

     Υ.Γ. η διόρθωση που ζήτησες έγινε.

     Υ.Γ.2 ΤΙ κάνουμε -όμως- με την ΕΙΔΙΚΗ κατηγορία ανθρώπων που είναι οι… μεγκα-καπιταλιστές, μεγαλο-τραπεζίτες, δικτάτορες, κ.ά. (που είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ βλαβεροί στην ανθρωπότητα, κ.ο.κ.)? – Η απάντηση είναι ότι -απλούστατα- ΑΚΟΜΗ και γι’ αυτούς η στάση μας -ιδανικά- ΔΕΝ πρέπει να είναι δαιμονοποιητική, ΟΣΟ κι αν τους πολεμάμε λυσσαλέα, από ΠΟΛΙΤΙΚΗ άποψη. Π.χ. είναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ χρήσιμο, για ορισμένους που… π.χ. μισούν τον Τζωρτζ Σόρος (πολλοί από αυτούς δίκαια, κατά τη γνώμη μου) να διαβάσουν τη βιογραφία του ή ακόμη και κάνα βιβλίο του. Ο σκοπός μιας τέτοιας εξοικείωσης όμως, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η αποδοχή των προσώπων αυτών, ΟΥΤΕ καν (μόνο) «το να τους βλέπουμε κι αυτούς σαν ανθρώπους». Είναι -αντίθετα- η επίγνωση ότι ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ αυτοί θα μπορούσαν νάναι… οποιοσδήποτε (ακόμη κι εμείς οι ίδιοι) κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις (που πρέπει να προσέχουμε). Οταν δηλαδή μάθουμε ότι οι δήμιοι των Ες-Ες ήταν «καλοί οικογενειάρχες», αυτό ΔΕΝ τους απαλλάσσει από το ότι ήταν ΚΑΙ δήμιοι, αλλά θα πρέπει να μας κάνει να ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ (ακόμη και) τους «καλούς οικογενειάρχες». Η «καλή φήμη» και η «έντιμη ζωή» ΔΕΝ είναι αποδείξεις ότι κάποιος δεν είναι δολοφόνος ή δυνάμει δήμιος ή εξουσιαστής. Απλές ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ είναι….

     __________________________________
     UPDATE: O Πρώην καλυβιώτης είχε πει, επίσης, σε δεύτερο σχόλιό του, που δυστυχώς πετάχτηκε στο σπαμ (αλλά σώθηκε χάρις σε backup του blog)
     (το πλήρες σχόλιο):

     Σίγουρα η ξενοφοβία δεν μειώνεται μέσω υποκρισίας.

     Ομως βοηθάει άραγε το να *μη* λέμε (έστω ψεύτικα) το «σε ανέχομαι»;

     Τίποτε δεν μειώνεται μέσω υποκρισίας. ΕΚΕΙ είναι το όλο θέμα – νομίζω…

     Αν έχει σκουπίδια κάτω από το χαλί, πρέπει να να μαζέψουμε. ΔΕΝ αρκεί να τα σπρώχνουμε ακόμη πιο βαθιά εκεί… 🙂

     Για το ειδικό θέμα, τώρα, του κατά πόσον είναι προτιμότερο π.χ. να δείχνει κανείς ΕΣΤΩ επιφανειακή ανοχή παρά να ΕΝΤΕΙΝΕΙ το φόβο ή το μίσος του Αλλου, με το να ΜΗ δείχνει ανοχή, η απάντηση νομίζω ότι είναι προφανής:
     – ΑΝ χρειαστεί, χάριν καλών τρόπων ή καλής γειτονίας (κι εδώ μιλάω ΠΟΛΥ γενικά, δηλαδή… όχι ειδικά σε θέμα σχέσεων μεταξύ εθνοτήτων)… τότε… ας δείξουμε και λίγη ανεκτικότητα βρε αδερφέ, ΕΣΤΩ επιφανειακή (ω, ναι…)
     …μόνο που αυτό σίγουρα ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ. Διότι -μέσα μας- ΞΕΡΟΥΜΕ (ή πρέπει να ΜΑΘΟΥΜΕ) τα «σκουπίδια κάτω από το χαλί» και το γεγονός ότι (κάποτε) πρέπει ΚΑΙ να τα καθαρίσουμε! 🙂

     Ο Ζίζεκ έχει γράψει πάντως… ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ τόμους ολόκληρους αναλύοντας ΕΙΔΙΚΑ την «ανεκτικότητα» (σκέτο). Κι ο λόγος είναι ότι η ανεκτικότητα στο δυτικό πολιτισμό έχει συνδεθεί με το… αντίθετό της, που είναι η οικοδόμηση «αποστάσεων» και κρυμμένης ΜΗ-ανοχής του Αλλου. (θα επανέλθω επ’ αυτού προσεχώς)…

     • Οι καυγάδες στο διαδίκτυο απωθούν κόσμο.
      Μερικοί όμως είναι συναρπαστικοί, αν έχει κανείς τη λόξα να τους ψάχνει. Εγώ την έχω και έμαθα πολλά.

      Οπως συμβαίνει όμως και στην «αληθινή ζωή» ορισμένοι καυγάδες είναι αναγκαίοι γιατί χωρίς αυτούς δεν θα έβγαιναν κάποια δυσάρεστα στην επιφάνεια.

      Π.χ. προσωπικά πιστεύω ότι ο Δ.Π. δεν σας ταιριάζει, δεν θα ήταν καλός σαν μέλος. Δεν ξέρει ούτε τον εαυτό του αρκετά καλά (τα όριά του, κλπ).

     • Κι εγώ σε παρόμοιες απόψεις κατέληξα…
      🙂
      π.χ. (σαν ελάχιστο παράδειγμα):
      Ασφαλώς και ο Δ.Π. μπορεί και να μην έχει την παραμικρή ιδέα, π.χ. για τον τρόπο που σχεδόν όλα τα κακά που αποδίδει σε άλλους, τα κάνει (ενίοτε χειρότερα) ο ίδιος! Παραμένει για μένα ένα μεγάλο ερωτηματικό, πάντως….

      Ποτέ δεν είχαμε την παραμικρή επαφή (με τον Δ.Π.) ΕΞΩ από το διαδίκτυο, κι αυτό σίγουρα έπαιξε ρόλο στο θέμα. Ομως -επιμένω- ότι μια τέτοια άμεση επαφή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ καν αναγκαία, σε ένα μπλογκ με πολιτικές θέσεις, όπου σημασία έχουν άλλα πράματα. Προσωπικές επαφές έχουμε με σχεδόν όλα τα άλλη μέλη μας, πλην ενός (ακόμη) που είναι ΠΟΛΥ αψογο στο διαδίκτυο και το θεωρώ ΤΙΜΗ μας, το ότι συμμετέχει! 🙂 (κι ετοιμάζει ένα πολύ γαμάτο ποστ)

      ________
      Υ.Γ. Επίσης με θλίβει πολύ το ενδεχόμενο ο Δ.Π. να έπαθε πραγματικό ψυχολογικό σοκ.
      Ευτυχώς… Ο Δ.Π. μια χαρά φαίνεται: 🙂
      http://panosz.wordpress.com/2010/09/28/truks/#comment-102312
      Πάλι καλά που έχει και σωστές απόψεις (π.χ. κριτικάρει το Μανδραβέλη)…

      Εριξε εδώ ΤΟΥΣ οχετούς του, πλύθηκε, σκουπίστηκε, ντύθηκε και πήγε να «διαπρέψει» στον καφενέ…

      Μόνο που… ο Μανδραβέλης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ιδεοληπτικός», όπως νομίζει -πάααλι- ο Δ.Π. – που βλέπει ιδεοληπτικούς παντού.
      ΠΟΛΥ πιο απλά…
      ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ είναι ! 😈

     • «Μόνο που… ο Μανδραβέλης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ “ιδεοληπτικός”, όπως νομίζει -πάααλι- ο Δ.Π. – που βλέπει ιδεοληπτικούς παντού.
      ΠΟΛΥ πιο απλά…
      ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ είναι !»

      +1000

      Δεν ειναι οι «ιδεοληπτικοι» υπευθυνοι για ολα τα κακα του κοσμου. Αυτοι η λογικη μπορει να χρισημοποιηθει για να στοχευσει ριζοσπαστες που δεν συμφωνουν με το «ορθο management» της κοινωνιας. Στην τελικη πουθενα δεν προκυπτει οτι οι πεφωτισμενοι ειδικοι ειναι λιγοτερο ιδεοληπτικοι απο τους αριστερους και δεξιους μπετοβλακες. Αντιθετα οι πεφωτισμενοι ειδικοι ειναι υπευθυνοι για εδω που φτασαμε και οχι οι μπετοβλακες, οι οποιοι συνηθως δεν εχουν καμια δυναμη περα απο το να ειναι «χρησιμοι ηλιθιοι» για το πολιτικο κεντρο.

     • Επέλεξα να απέχω από το σχολιασμό του όλου ζητήματος και απλά θα τοποθετηθώ επί του ζητήματος της ιδεοληψίας, αναφέροντας ένα παράδειγμα από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

      Προ αρκετών ετών, ο όμιλος Fiat απέλυσε τον μοναδικό πραγματικά επιτυχημένο CEO που είχε ποτέ, τον Vittorio Ghidella, γιατί ο άνθρωπος πίστευε στις εξής «ιδεοληψίες»:

      1. Ότι μια βιομηχανία πρέπει να εστιάζει την προσοχή της στο αντικείμενο που γνωρίζει καλά.

      2. Ότι, όταν ενός ομίλου ηγείται μια εταιρεία άνευ γοήτρου έχοντας ως θυγατρικές δυο ένδοξες εταιρείες (Lancia & Alfa Romeo), δεν πρέπει στη συνείδηση του καταναλωτικού κοινού οι θυγατρικές να θεωρηθούν ούτε για ένα δευτερόλεπτο παραγωγοί «πολυτελών εκδόσεων» του ταπεινού προϊόντος της μητρικής.

      3. Ότι οι θυγατρικές εταιρείες δε μπορούν να μπουν στο τριπάκι να βλάπτεται η μία για να… τροφοδοτηθεί με πελάτες η άλλη.

      Από την οικογένεια Agnelli, η οποία είχε ασπασθεί το… «τεχνοκρατικό» δόγμα «non solo auto» (δηλαδή να μη φτιάχνουν μόνο αυτοκίνητα, αλλά να επεκταθούν και σε ένα σωρό άλλους τομείς στους οποίους δεν είχαν ίχνος εμπειρίας, αυτός ο άνθρωπος θεωρήθηκε «ιδεοληπτικός» και ανεπιθύμητος. Έτσι, αντικαταστάθηκε διαδοχικά από κάτι σαλτιμπάγκους ονόματι Cesare Romiti, Paolo Cantarella, Luca di Montezemolo κ.ο.κ., οι οποίοι έφερναν τον όμιλο όλο και πιο κοντά στην καταστροφή, συρρικνώνοντας τις γκάμες των αυτοκινητοβιομηχανιών του ομίλου (και υποβαθμίζοντας τις Lancia και Alfa Romeo στο σημείο που να θεωρούνται σήμερα «πολυτελή Fiat» και «ψευτοσπορτίφ Fiat» αντίστοιχα, ενώ με τις κοινές αντιπροσωπείες και για τις τρεις εταιρείες έχει πλέον καταστραφεί κάθε πιθανότητα των «premium» θυγατρικών να πουλήσουν, αφού οι υποψήφιοι πελάτες τους δεν πλησιάζουν σε αντιπροσωπεία της ταπεινής Fiat ούτε στα 100 μέτρα), καθώς και τα μερίδιά τους στην αγορά και πετώντας ένα σωρό λεφτά σε αποτυχημένα πρότζεκτ (παραγωγή ενέργειας, τσιμεντοβιομηχανίες, μεταλλουργία κ.ο.κ.), τα οποία σήμερα ή έχουν βαρέσει κανόνι ή τελούν υπό μηχανική υποστήριξη και είναι λίγο πριν το flatline, ενώ ο όλος όμιλος σήμερα είναι τεχνικά χρεοκοπημένος και παρουσιάζει κάποια μικροκέρδη μόνο και μόνο επειδή εδώ και λίγα χρόνια (με CEO τον Sergio Marchionne) έχει προβεί σε (ουσιαστική) στάση πληρωμών κι έχει βάλει μεγάλο μέρος των εργαζομένων του σε τεχνική ανεργία.

      Για την Ιστορία, ο «ιδεοληπτικός» Ghidella έφερε τον όμιλο Fiat στην πρώτη θέση των πωλήσεων πανευρωπαϊκά και προσέφερε στη Lancia μια σωρεία αγωνιστικών νικών που μεταφράστηκαν σε πωλήσεις πρωτόγνωρες για εκείνη.

      Οι «τεχνοκράτες» και «μη ιδεοληπτικοί» τυχοδιώκτες Romiti, Cantarella, di Montezemolo, Demel κ.ο.κ οδήγησαν τον όμιλο σε έναν αποτυχημένο «γάμο»-φυλακή με τη General Motors, σε μια σωρεία εμπορικών αποτυχιών (μεταξύ αυτών και το Fiat Stilo και οι Alfa Romeo 159 και Brera) και στην ουσιαστική χρεοκοπία. Ο δε Demel έγινε CEO της καναδοαυστριακής Magna που ελέγχεται από τη (νυν και αεί) σοβιετική GAZ του αρχιμαφιόζου Oleg Deripaska.

      Αυτά τα ολίγα περί «ιδεοληπτικών» και «μη ιδεοληπτικών». Πέραν αυτών δεν έχω να πω τίποτε άλλο, εκτός από το κλασικότατο «ο νοών νοείτω».

 7. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Ο Πάνος Ζέρβας… δημοσίευσε -εκτάκτως- συκοφαντικές επιθέσεις του… Νοσφεράτου ενάντια σε μένα, στον Αιρετικό (και στο μπλογκ μας γενικά) παρόλο που επί χρόνια έχει αποκλεισμένο το Νοσφεράτο.

  Επιπλέον… με αποκαλεί «συνομωσιολόγο», διότι επεσήμανα την ΠΕΡΙΕΡΓΗ σύμπτωση (να το κάνει ΤΩΡΑ):
  http://panosz.wordpress.com/2010/09/10/betovlax-2/#comment-102399

  Το περιστατικό ΞΕΚΙΝΗΣΕ με «σχόλιο» του Νοσφεράτου, εδώ:
  http://panosz.wordpress.com/2010/09/10/betovlax-2/#comment-102337

  …και αποκορυφώθηκε με τη… συστράτευση του Πάνου στο «ηθικό δίκιο» του… Νοσφεράτου επειδή τον… βρίζουμε. Ιδού ΤΙ είπε ο Πάνος σαν αιτία που έβαλε εκεί τις λάσπες του Νόσφου:

  …Απλά είχα την ιδέα να σχολιάσω τα απολύτως αήθη “σχόλια” που δέχτηκε ο ν. για τον περίφημο”εθνολαϊκισμό”…

  Και σε αυτό του απάντησα εδώ:
  http://panosz.wordpress.com/2010/09/10/betovlax-2/#comment-102397

  (και όλο εκείνο το «διάλογο» μαζί με τη σελίδα, τον έσωσα με το εργαλείο «Zotero»)

  Υ.Γ. Ας σημειωθεί ότι ο Πάνος ΒΙΑΣΤΗΚΕ να (με) συκοφαντήσει για «θεωρίες συνομωσίας», διότι…

  1) ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στον στατιστικό πίνακα της WordPress (που βλέπει ΚΑΘΕ WordPress blogger) ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ, από ΟΛΕΣ τις άλλες σελίδες που έχουν σύνδεσμο (προς το blog που βλέπει τα στατιστικά).

  2) Η επισκεψιμότητα του δικού μας blog είναι μεγάλη (περίπου 3 φορές λιγότερη από του Πάνου, αλλά π.χ. χθες είχαμε 595 hits).

  3) Αρα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ο Πάνος Ζέρβας ΕΙΔΕ τα hits που έρχονται ΠΡΟΣ το blog του ΑΠΟ εδώ, διότι υπήρξαν ΠΑΡΑ πολλοί σύνδεσμοι προς την Καλύβα, ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες, οπότε το παραμικρό «κλικ» προς την πηγή των hits θα του αποκάλυπτε και ΤΙ γράφουμε ΕΔΩ.

  ==> Επομένως ΔΕΝ υφίσταται καν θέμα «θεωριών συνωμοσίας» (από μένα). :mrgreen:

  Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αν ξεκίνησε ΣΗΜΕΡΑ τα «σχόλιά του» στην Καλύβα ο Νοσφεράτος, τότε… εγιναν «πειρασμός» για τον Πάνο, να τα ελευθερώσει. Εγώ στη θέση του δεν θα το έκανα, αλλά εκείνος το έκανε, μαζί με μία… «ηθική καταδικη» αγρίως πετσοκομμένων αποσπασμάτων, από ένα σχόλιό μου στο μπλογκ του Νοσφεράτου (ΧΩΡΙΣ να ξέρει ΤΙ ακριβώς έγινε).

  Τα συμπεράσματα δικά σας…

  • Από αυτήν τη σύμπραξη Νοσφεράτου (για την Ιστορία, είναι αυτός που κατασυκοφάντησε τον Καζάκη, αλλά και το Radical Desire, καθώς επίσης και ο εφευρέτης του βολικότατου για το ΔΝΤ όρου «εθνολαϊκισμός») και Ζέρβα αποδεικνύονται ΠΟΛΛΑ από ηθικής απόψεως. Ο νοών νοείτω.

   • Δεν νομίζω να ήταν κι ο «εφευρέτης» του όρου “εθνολαϊκισμός”Αιρετικέ.

    Απλώς ήταν «ο πρώτος» (όπως ισχυρίζεται) που ασχολήθηκε με τη θεωρητική ανάλυση του όρου στην Ελλάδα (αν και… κρύβει την ταυτότητά του οπότε δεν το λέει αυτό ως «Νοσφεράτος»).

    Για την ακρίβεια, είναι και ο πρώτος που… ξεχύλωσε τόσο πολύ (σαν λάστιχο) τον όρο αυτό, ώστε να τσουβαλιάζει ΚΑΙ αθώους… :mrgreen:

 8. Υ.Γ. Και τώρα κάτι ΠΟΛΥ σπεσιαλ για να το δει και η αγαπητή μου KnowDame που… λόγω ανθρωπιστικών αισθημάτων ΕΣΠΕΥΣΕ να στείλει… φιλικό μέηλ προς τον «Δύστροπη Πραγματικότητα» μετά τον καυγά (μπας κι έπαθε κάτι κακό το καημένο το παιντί?)…

  Ορίστε ΤΙ έγραψε σήμερα ο (διπρόσωπος) Δύστροπος, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΣ το περιστατικό που περιέγραψα πριν για να… ρίξει ΛΑΣΠΗ _και_ σε μένα, στην Καλύβα:
  http://panosz.wordpress.com/2010/09/10/betovlax-2/#comment-102407
  Σεπτεμβρίου 30, 2010 στο 11:28 πμ
  Δύστροπη Πραγματικότητα (απαντώντας στο… Νοσφεράτο, που είχε δηλώσει τα εξής: “στην τελευται αναρτηση στη Σπηλια του Νοσφερατου εξηγησα τους λόγους δημοσιευοντας και το απιστευτο σχόλιο που μου στειλε ο Ομαντεόν”):

  Δηλαδή επειδή σου έστειλε ο Ομαδέωνας ένα ντελίριο τίγκα στη βρισιά και την προσβολή εσυ έκλεισες το μπλόγκ σου? Παρότι το γνωρίζεις από πρώτο χέρι πως δεν τρέφω και τα καλύτερα συναισθήματα για σένα θεωρώ παρόλα αυτά πως έκανες κουταμάρα με το να κλείσεις το μπλόγκ σου για αυτό τον λόγο.

  Δηλαδή εδώ… μιλάνε για σχόλιο που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ κανείς, ένα σχόλιο που ο Νοσφεράτος ΑΠΕΚΡΥΨΕ (μαζί με το ποστ του) και -ιδίως- απέκρυψε την ΑΙΤΙΑ που έλαβε εκείνο το σχόλιο, αλλά… παριστάνει το θύμα κι από πάνω επειδή… το απέκρυψε (μαζί με όλο το μπλογκ του) «εξ αιτίας» των επιθέσεων που δεχτηκε, κλπ. κλπ.

  Και μιλάει ΠΟΙΟΣ για όλα αυτά? ο Δύστροπος, που έχει ξεπεράσει ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ λάσπης, βρισιάς και προσβολής σε μένα τον ίδιο ΧΩΡΙΣ ΒΑΣΙΜΗ ΑΙΤΙΑ, όπως καταδείχτηκε ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ στην ανάλυση εδώ:
  https://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/#280910.1
  https://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/#280910.3
  (με τις απίστευτες λάσπες και ύβρεις του πιο κάτω, εκεί)

  Και ΤΙ λέει ο Δύστροπος για… κάτι που ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ?
  -Πως «έστειλε ο Ομαδέωνας ένα ντελίριο τίγκα στη βρισιά και την προσβολή«.

  Ο δε Νοσφεράτος του είπε:

  “Απο οσο ξερω Δυστροπε εισαι συνεργατης του Ομαντεον στο Ομαδικο ιστολογιο του. Ειμαι σιγουρος οτι την εχεις δει την αναρτηση .”

  Και ο δύστροπος απάντησε… πανηγυρικά:

  Προς ενημέρωση τόσο δική σου οσο και των υπολοίπων αναγνωστών αναφέρω πως από τις 27 Σεπτεμβρίου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, έχω θέσει οριστικά και αμετάκλητα τον εαυτό μου εκτος της διαχειριστικής ομάδας του μπλόγκ του Ομαδέωνα. Ο Ομαδέωνας, παρότι του έχω ζητήσει να με αφαιρέσει από τα μέλη της διαχ. ομάδας, επιμένει παρόλα αυτά να με κρατάει ως μέλος της διαχ.ομάδας για…να με “τιμωρήσει”. 😆

  Επίσης, από την ίδια μέρα και μετά, έχω δώσει οριστικό τέλος και στην συμμετοχή μου ως απλός σχολιαστής στο μπλόγκ του Ομαδέωνα.

  Ω ναι, ο Δ.Π. παριστάνει τώρα το αδικημένο (από μένα) καλό παιδί, και… καταξιωμένο, άξιο καλυβιστή….

  _________________
  UPDATE: Φαίνεται πως ο Δ.Π. μας… επισκέπτεται συχνά 😈 (και… ΔΕΝ μιλάει, ενώ ΔΕΝ έχει λογοκριθεί ΟΥΤΕ ΚΑΝ προληπτικά). Επομένως…
  ***************************************************************
  -ΑΓΝΟΕΙΣΤΕ τις… ΤΕΧΝΗΤΑ υπερβολικές αρνητικές ψήφους σε αυτό το σχόλιο (για τις οποίες παράθεσα ΑΠΟΔΕΙΞΗ -εδώ- ότι ο μόνος που τις κάνει είναι ο ίδιος ο Δ.Π.)
  ***************************************************************

  • Υ.Γ.2 μόνο που… ο Δύστροπος ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΕΙ καλά, ενώ ο Νοσφεράτος… πουλάει τρέλλα ψευδόμενος.

   Η ανάρτηση στην οποία αναφέρθηκε ο Νοσφεράτος (καταξιωμένη και από πολλά άλλα blog που την αναπαρήγαγαν ή τη λίνκαραν) είναι αυτή
   https://omadeon.wordpress.com/2010/07/14/nosferatos-lasponei-kazaki/
   («Δημήτρης Καζάκης – ΤΙ είναι αυτό που χρειάζεται επειγόντως σήμερα, και ανασκευή της λάσπης που έριξε στο Δημήτρη Καζάκη γνωστός… μπλογκοσφαιρικός βρυκόλακας»)
   …και ΔΕΝ ΗΤΑΝ το «υβριστικό σχόλιο» (που ΑΠΕΚΡΥΨΕ ο Νοσφεράτος, ενώ ταυτόχρονα… το επικαλείται σαν… παράπτωμά μου!!!)

   …και μάλιστα στην ίδια ανάρτηση είχε σχολιάσει και ο ΙΔΙΟΣ ο Δύστροπος, λέγοντας για τον Νοσφεράτο τα εξής:
   https://omadeon.wordpress.com/2010/07/14/nosferatos-lasponei-kazaki/#comment-40187

   Αντί να ασχολούμαστε με τα οσα λέει ο Καζάκης, και να γίνεται μία γόνιμη συζήτηση πάνω σε αυτά, τα περισσότερα σχόλια σε αυτό το ποστ ασχολούνται με το τι είπε, πως το είπε, πως δεν το είπε, τι εννοούσε, τι δεν εννοούσε, ο γνωστός βλαμμένος βρυκόλακας της ελληνικής μπλογκόσφαιρας. Αντί να γίνεται μία ανταλλαγή προβληματισμού πάνω στις ιδέες του Καζάκη ή του οποιουδήποτε άλλου, γίνεται συζήτηση πάνω στο τι είπε και τι δεν είπε αυτό το ασυνάρτητο, γελοίο, και ψυχικά ανισσόρροπο υποκείμενο.

   Και μην βιαστεί να μου πει κανείς ότι δεν ξέρω τον λεγάμενο και άλλα τέτοια γιατί με αυτό το σούργελο είχαμε παίξει ξεγυρισμένο διαδικτυακό κλωτσομπουνίδι, πριν από αρκετό καιρό, οπότε ξέρω από πρώτο χέρι για τι πράγμα μιλάω…

   …Και όχι τίποτα άλλο αλλά η έντονη ενασχόληση με αυτό το βλαμμένο το γλυτώνει και από τον απαραίτητο κόπο που χρειάζεται προκειμένου να γράψει και κανα στοιχειωδώς ορθολογικό ποστ στο μπλογκ του προκειμένου να προσελκύσει αναγνώστες. Γιατί να το κάνει όμως, όταν ξέρει πως με κάθε επικριτικό σχόλιο εδω πέρα αυτόματα θα αυξάνεται η επισκεψιμότητα στο μπλόγκ του?

   Εκανε κι άλλο ΠΟΛΥ καλό σχόλιο ο Δ.Π. λίγο πριν από αυτό…

   Γενικά με θλίβει ο τυφλωμένος… καλυβισμός του, ο οποίος αποδείχτηκε άλλη μια φορά σήμερα. Είναι ΕΥΚΟΛΟ να καταδικάζει το Νοσφεράτο σε αντιπάλους (εδώ ή στην Καλύβα πιο παλιά)…
   …αλλά το δύσκολο είναι να υψώσει ΗΘΙΚΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ (που ΔΕΝ έχει, όπως αποδείχτηκε – ΕΚΤΟΣ αν… βάλει μυαλό).

   Υ.Γ.3 και επειδή ίσως ο Δ.Π. να ΜΗ θέλει να καταλάβει, το ΤΙ εννοώ, ακριβώς, με «ηθικό ανάστημα», ας σκεφτεί σοβαρά μπας και το ΟΛΟ σκηνικό ΣΗΜΕΡΑ στην Καλύβα είχε κάποια στοιχεία ΗΘΙΚΑ καταδικαστέα, όχι μόνο για τον Νοσφεράτο, αλλά ΚΑΙ για τον Πάνο, τον οποίο στηρίζει τυφλά και τον… χαλάει, αντί να του κάνει ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ, όπως… αυτή που κάνω εγώ στον Αιρετικό, ενίοτε ΠΟΛΥ δριμεία, παρόλο που είναι ΚΑΙ φίλος μου.

   Εμείς εδώ ΔΕΝ λειτουργούμε με βάση την ΑΠΟΛΥΤΗ συμφωνία, τη ΜΗ-ανεκτικότητα στην κριτική και την… Κολακεία. Αυτό το blog ξεκίνησε ΜΑΖΙ με ορισμένες αρχές, που εφαρμόστηκαν και σε προσωπικό επίπεδο (μη-ορατό δημόσια).
   Π.χ. η KnowDame μου έχει ασκήσει ΔΡΙΜΥΤΑΤΗ κριτική, που ΠΟΛΛΕΣ φορές με οδήγησε να κατανοήσω σοβαρά λάθη μου (αν και δεν συμφωνώ πάντα ή σε ΟΛΑ μαζί της). Ο Αιρετικός ΕΠΙΣΗΣ, έχει εκφράσει κριτική με ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ οξύτητα σε μένα, κ.ά. (όχι μόνο ιδιωτικά αλλά ΚΑΙ εδώ στο blog). Η εποικοδομητική κριτική ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «μελιστάλακτη» και «μη στάξει και μη βρέξει». Πολλές φορές «σπάει κόκκαλα», αλλά (λόγω των καλών κινήτρων της και της αξίας που έχει) καθίσταται ΑΝΑΓΚΑΙΑ για τη θετική εξέλιξη των ανθρώπων (και ΟΛΩΝ των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ φίλων).

   _________________
   UPDATE: Φαίνεται πως ο Δ.Π. μας… επισκέπτεται συχνά 😈 (και… ΔΕΝ μιλάει, ενώ ΔΕΝ έχει λογοκριθεί ΟΥΤΕ ΚΑΝ προληπτικά). Επομένως…
   ***************************************************************
   -ΑΓΝΟΕΙΣΤΕ τις… ΤΕΧΝΗΤΑ υπερβολικές αρνητικές ψήφους σε αυτό το σχόλιο, ή άλλα παρόμοια (για τις οποίες παράθεσα ΑΠΟΔΕΙΞΗ -εδώ- ότι ο μόνος δράστης είναι ο ίδιος ο Δ.Π.)
   ***************************************************************

 9. Η Καλυβίστικη τακτική του «στρίβειν μέσω του… ΜΗ-δίδειν σημασία«
  ________________________________________________________
  Περιεχόμενα σχολίου (τοπικά links):
  https://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/#betovlax1 =Φαινόμενο
  https://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/#betovlax2 =Ανάλυση
  https://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/#betovlax3 =Συμπέρασμα

  Further reading: «O Στρ…ίβων» – ™ The Evil Witch (papoylis)

  Τα τεκμαινόμενα στο (hate-)post της Καλύβας ΣΗΜΕΡΑ, ένα ποστ με τίτλο που δείχνει και τον επιθετικό σκοπό του (όπως επίσης την… ανοησία του, να ασχολείται -τώρα- ο Πάνος με… μεταφορές σχολίων από το facebook account άλλου προσώπου, με σκοπό να καταδικάσει τους… συνομωτικούς διώκτες του, «αριστερούς μπετόβλακες»)…
  …κατάδειξαν ΑΛΛΗ μια φορά την ιδιότυπη «λογική τακτική», με την οποία αυτο-δικαιώνεται αενάως ο λεγόμενος «Καλυβισμός» (υπνωτίζοντας προσβεβλημένους από αυτόν). Π.χ.
  *

  1) ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

  Ο Πάνος αρνείται την παραμικρή ευθύνη για το παλαιότερο περιστατικό στο οποίο σιγοντάρησε το χαρακτηρισμό μου ως «σταλινικού μπετόβλακα», με μοναδική βάση την ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ «λογική» του, ότι «δεν απαντάει σε όλα τα σχόλια άλλων» και -επομένως- δεν φέρει καμμία ευθύνη γι’ αυτά:

  http://panosz.wordpress.com/2010/09/10/betovlax-2/#comment-102384

  Για το χαρακτηρισμό που εισέπραξες, εγώ δεν είπα τίποτα. Καθένας είναι απολύτως υπεύθυνος για όσα γράφει Ο ΙΔΙΟΣ – το ότι δεν σχολιάζω πολλά από τα σχόλια είναι αυτονόητο: αλλιώς δεν θα έπρεπε να ασχολούμαι με τίποτε άλλο!

  Ω ναι, «δεν είπε τίποτε», μόνο που… -αποδεδειγμένα- σιγοντάρησε ΚΑΙ επέκτεινε το χαρακτηρισμό. Ορίστε το link στο συμβάν για να δούμε ΤΙ συνέβη μετά:
  http://panosz.wordpress.com/2010/09/18/afrodite/#comment-101470

  Σεπτεμβρίου 19, 2010 στο 11:21 πμ
  catalinas
  εγω νομιζα οτι την κυνηγουσαν την τυπισα, χιτλερικοι-μπετοβλακες και εδω βλεπω σταλινικους-μπετοβλακες.

  Σεπτεμβρίου 19, 2010 στο 11:46 πμ
  Πάνος

  Ομαντεόν,
  σέβομαι όσους ανθρώπους δραστηριοποιούνται υπέρ των μεταναστών. Το επιχείρημα “μα αυτοί δεν είναι άνθρωποι, είναι πασόκοι!” με αφήνει παγερά αδιάφορο.

  Σεπτεμβρίου 19, 2010 στο 11:51 πμ
  OMADEON

  http://en.wikipedia.org/wiki/Strawman

  Το επιχείρημα “αυτοί δεν είναι άνθρωποι, είναι σταλινικοί μπετόβλακες” από ό,τι φαίνεται ΔΕΝ σε αφήνει παγερά αδιάφορο.

  [….]

  Σεπτεμβρίου 19, 2010 στο 12:01 μμ
  Πάνος

  Συ είπας.

  (για τον Ομαντεόν είναι αυτό)

  […..]

  Σεπτεμβρίου 19, 2010 στο 12:37 μμ
  Πάνος
  Οι ακροδεξιοί μπετόβλακες, στο ΒΗΜΑ:

  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=355317&dt=19/09/2010

  *

  2) Η ΑΝΑΛΥΣΗ

  Το… βιβλικό «συ είπας» του Πάνου (=Ιησού?) ΔΕΝ τον απαλλάσει καθόλου, από το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι… όχι μόνο δεν εξέφρασε ΚΑΜΜΙΑ αντίρρηση στο «σταλινικός μπετόβλακας», αλλά ΚΑΙ σιγοντάρησε, με το να ρίξει ΥΠΟΥΛΟ υπαινιγμό (ο ίδιος προς εμένα) ότι -δήθεν- εκφράζω (ή λειτουργώ με βάση το «επιχείρημα») πως «όσοι είναι ΠΑΣΟΚοι δεν είναι άνθρωποι» (ένα «επιχείρημα» ΑΧΥΡΕΝΙΟ, εξού και η παράθεση εκ μέρους μου, στη συνέχεια, του συνδέσμου στο λήμμα της βικιπαίδειας για τα «αχυρένια επιχειρήματα«).

  Επίσης το διφορούμενο «συ είπας» (αποδεχόμενος πως ΔΕΝ τον αφήνει ασυγκίνητο το «οι σταλινικοί μπετόβλακες δεν είναι άνθρωποι»)… δείχνει ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ αποφυγή διάψευσης του αρχικού χαρακτηρισμού (που τον συνέφερε αν και ψευδής), αλλά… δεδομένου ότι το ΙΔΙΟ το ποστ του Πάνου ήταν μια επίθεση κατά σταλινικών μπετοβλακών, υποδηλωνει εμμέσως πλην σαφώς τη ΣΥΜΦΩΝΙΑ του με το χαρακτηρισμό μου. Διότι: Aν «ΔΕΝ τον αφήνει ασυγκίνητο», τότε -με βάση το context- σίγουρα τον συγκινεί ΘΕΤΙΚΑ και ΟΧΙ αρνητικά, δηλαδή ΔΕΝ θεωρεί τους σταλινικούς μπετόβλακες… ανθρώπους). Η «ομολογία» εδώ είναι εκπληκτική, γιατί το απόσταγμά της είναι η εξής «Λογική»:

  -Τάσσομαι KATA όσων «δεν θεωρούν τους ΠΑΣΟΚους ανθρώπους» (δηλαδή σταλινικών -και μη- μπετοβλακών) αλλά… εγώ ο ίδιος ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ανθρώπους, όλους αυτούς». (και… έχε το νου σου, ίσως συμπεριλάβω ΚΑΙ εσένα ανάμεσα σ’ αυτούς τους «κακούς»)

  Οπως κατάδειξα προηγουμένως (στην ανάλυση του καυγά μεταξύ Δ.Π. και Αιρετικού) η «φιλελεύθερη ανεκτικότητα» (εκτός του ότι κρύβει μίσος, υπεροψία και διάφορα είδη κρυπτο-ρατσισμού) τείνει να είναι ταυτολογική αυτο-εκπληρούμενη προφητεία στο βαθμό που ορίζει τον «αντίπαλό της» σαν π.χ. «όλους εκείνους που βρίζουν και συκοφαντούν όσους διαφωνούν μαζί τους», αλλά η ΙΔΙΑ τείνει να συκοφαντεί (αθώους) ότι κάνουν αυτό το οποίο… κάνει η ΙΔΙΑ. Εξάλλου ο δογματισμός «κατά του δογματισμού» ΔΕΝ είναι αντι-δογματισμός. Και η μη-ανοχή κατά των «μη-ανεκτικών» ΔΕΝ είναι πραγματική ανοχή. (Αυτά τα έχει αναλύσει καλύτερα ο Ζίζεκ, κ.ά.)

  Ας σημειωθεί επίσης (για να τελειώνουμε με τις δικαιολογίες) ότι… αν και ΙΣΧΥΕΙ το ότι ο Πάνος «δεν απαντάει σε όλα τα σχόλια άλλων«…
  …Σε ΟΛΕΣ τις προηγούμενες περιπτώσεις συκοφαντικών επιθέσεων σε ΑΛΛΟΥΣ που έγιναν στην Καλύβα (μερικές από αυτές ΠΟΛΥ πιο ήπιες)… σε όσες επιθέσεις έγιναν σε πρόσωπα ευνοούμενα (από τον ίδιο) ο Πάνος ΠΑΝΤΑ έδωσε οξύτατες απαντήσεις (π.χ. σε όσες έγιναν στο Γιάννη Μπουγά / Γιάννη-2).

  Τέλος, ο σύνδεσμος που έδωσε, ήταν σε ένα (κατάπτυστα προπαγανδιστικό) βρώμικο άρθρο στο Βήμα, που έγραψε… παπαγαλάκι της κυβέρνησης (υπέρ του ΔΝΤ), τσουβαλιάζοντας τους πάντες (που απορρίπτουν το ΔΝΤ) (και ΙΔΙΩΣ τους αριστερούς π.χ. που μιλούν για «αυτοδιαχείριση») με τρόπο που ήταν συναφής με την «Φιλελεύθερη Ανεκτικότητα» – ™ Zizek (που διακατέχει τον Πάνο), δηλαδή ΟΧΙ τόσο για καταδίκη των (καταδικαστέων και από μένα κλπ.) ακροδεξιών, αλλά -αντίθετα- για ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΜΑ της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ αντίστασης στο ΔΝΤ με την Ακροδεξιά !

  *

  3) ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

  Η «σταυροφορία» του Πάνου, από ιδεολογική άποψη, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τόσο «υπέρ της οικολογίας», όσο ενάντια σε αυτούς τους δαιμονoποιημένους «κακούς μπετόβλακες» που θεωρούν π.χ. (σύμφωνα με τον Πάνο) πως «οι ΠΑΣΟΚοι δεν είναι άνθρωποι». Αυτός ο… «μπετοβλακισμός» (είτε αριστερός είτε δεξιός) είναι η ΑΙΤΙΑ που η κοινωνία (ή η… Καλύβα!) υφίσταται όλα της τα δεινά. Εκτενής ανάλυση αυτής της ιδεολογίας (που διακατέχει ΚΑΙ τον Δ.Π. – όταν βλέπει παντού ιδεοληπτικούς και ταλιμπαν) έγινε στο μακροσκελές σχόλιο εδώ (πρώτη προσέγγιση στον «Καλυβισμό»):
  https://omadeon.wordpress.com/council/#comment-42166

  – ΠΟΙΑ είναι η ιδεολογική και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ τώρα, ανάμεσα στους αγώνες της Καλύβας κατά του ΔΝΤ ή του ΓΑΠ, και στην…. Καλυβίστικη «Λογική» του «στρίβειν μέσω επίκλησης φιλελεύθερων παπαγαλακίων του ΔΝΤ«? (που συμπληρώνει την Καλυβίστικη «Λογική» του «στρίβειν μέσω του μη-δίδειν σημασία«) ?
  – Προφανώς ΚΑΜΙΑ….

  Further reading: «O Στρ…ίβων» – ™ The Evil Witch (papoylis)

 10. Κάτι άλλο τώρα (στο ίδιο θέμα της «Φιλελεύθερης Ανεκτικότητας») που έμαθα από τον Ζίζεκ…
  (ΚΑΜΜΙΑ άμεση ή έμμεση σχέση με Δ.Π. ή Πάνο κλπ. – νομίζω)…

  Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ στη Φιλελεύθερη Ανεκτικότητα (και τη «Λογική του Πολυπολιτισμικού Καπιταλισμού», μέσα στην οποία εντάσσεται ο όρος «φιελελεύθερη ανεκτικότητα» στο έργο του Ζίζεκ)….
  …ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η «μετριοπάθεια», ΟΥΤΕ η… ανθρωπιστική ηθικολογία κατά της… φανατίλας, ΟΥΤΕ ένα σωρό άλλα πράματα που κάνουμε, κατά καιρούς…

  Από όσα (λίγα) έμαθα, η ΑΠΑΝΤΗΣΗ είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, μη-προφανής:

  Πρέπει να ΜΗΝ αποφεύγουμε την ΑΠΛΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ, την αναπόφευκτη σύγκρουση (έστω και ήπια, μη-βίαιη, σχεδόν καθημερινή μορφή σύγκρουσης)…
  Να ΜΗ λέμε στον άλλον π.χ. ψέμματα ότι «τον ανεχόμαστε» (ενώ τον μισούμε)…
  Να ΜΗ λέμε στον αλλοεθνή ότι «δεν μας ενοχλεί» (ενώ τον φοβόμαστε κατά βάθος).
  Να λέμε «ΓΑΜΩ τους μιναρέδες σας» στο μωαμεθανό και ταυτόχρονα ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ. Θέτοντας ΣΑΦΗ και έντιμα όρια, ανάμεσα σε αυτό που ΘΕΛΟΥΜΕ κι αυτό που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ. (κι αυτό προϋποθέτει θάρρος, ειλικρίνεια και ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ μη-ρατσισμό, αυθεντική μη-υπεροψία).

  Αν κανείς πει μια μαλακία να του τη ΛΕΜΕ, να μην κάνουμε το χαζό (και να κρυφογελάμε, σκεπτόμενοι «κοίτα ΤΟ μαλάκα»…) κ.ο.κ.

  Με άλλα λόγια… ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, υπεράνω όλων.
  ΧΩΡΙΣ υπολογισμό κόστους στην υπόληψή μας ή στο ότι ο Αλλος μπορεί και να στενοχωρηθεί με την ΑΛΗΘΕΙΑ (αρκεί η αλήθεια να ΜΗΝ είναι ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ εκφρασμένη… φονικά ή με μίσος).

  Αυτά τα λίγα από μένα, ίσως… καθόλου «off-topic» ! 🙂

 11. Ααα… αμπελο-ζιζεκο-φιλοσοφώντας (επί ώρες)… 😦
  ΔΕΝ είχα προσέξει ότι το «σκηνικό» που έστησε σήμερα ο Πάνος, επιστρατεύοντας τον… χειρότερο εχθρό του το Νοσφεράτο (για να ρίξει βέλη προς τα εδώ) χειροτέρεψε πολύ, ιδιαίτερα λόγω του Δύστροπου Πραγματιστή που… νοσφερατίστηκε τελείως και ΞΕΦΥΓΕ τελείως, ΕΚΤΟΣ (δύστροπης)… πραγματικότητας: 🙂

  Εγώ του είπα (πολλές ώρες πριν – και ΔΕΝ πτοήθηκε)
  “Δύστροπε
  καλύτερα να ΜΗΝ ανακατεύεσαι εσύ, διότι στο μπλογκ μου… ΕΣΠΑΣΕΣ ΟΛΑ τα ρεκόρ λάσπης και ύβρης.”

  Κι εκείνος «σχολίασε»:
  http://panosz.wordpress.com/2010/09/10/betovlax-2/#comment-102418

  Ρε συ Ομαδέωνα έχει πολλή πλάκα ένας ξεφτίλας αρχιλασπολόγος (και ιδεοληπτικός του κερατά) όπως εσυ να κατηγορεί όλους τους άλλους, και ΠΟΤΕ τον εαυτό του, ότι του πετάνε λάσπη…

  Και δεν μου λές, θα με διαγράψεις επιτέλους από το μπλόγκ σου ή θα συνεχίσεις να με “τιμωρείς” με το να μην με διαγράφεις?

  Η απάντησή μου είναι ότι ΟΧΙ, δεν τον διαγράφω.

  …Διότι ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ειλικρινά ότι διάβασε ΟΛΕΣ τις λεπτομερείς αναλύσεις (ΚΑΙ εξηγήσεις μου ΠΡΟΣ τον ίδιο)… όπου τεκμηριώνεται πέραν πάσης αμφιβολίας η ΠΛΗΡΗΣ ΠΑΡΑΝΟΗΣΗ που έκανε, κάποια ΚΡΙΣΙΜΗ στιγμή (του καυγά του με τον Αιρετικό) και τον οδήγησε να ΣΑΛΤΑΡΕΙ κανονικά… (ορίστε και η ΑΝΑΛΥΣΗ της παρανόησής του):
  https://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/#comment-42181
  …γράφοντας έναν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ και ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ οχετό ύβρεων, προσβολών και λάσπης μέσα στο ίδιο το blog που τον ΕΥΕΡΓΕΤΗΣΕ γενναιόδωρα δίνοντάς του ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ να γράφει αναρτήσεις σαν “editor”.

  Ειλικρινά δεν ξέρω αν ο (αξιόλογος) “σχολιαστής” είναι “editor” στην Καλύβα ή απλός “author”, ή “contributor”. Ο “editor” έχει ΣΧΕΔΟΝ ίσα δικαιώματα με τον administrator, πλην ελάχιστων (κυρίως τεχνικών) αρμοδιοτήτων (εμφάνιση του blog, προσθήκη στοιχείων στη λίστα moderation, κλπ).

  Ε, η μόνη “ποινή” που υπέστη ο Δύστροπος (με ΟΜΟΦΩΝΙΑ όλων των άλλων… 5 μελών του blog “Omadeon”) ήταν να μετατραπεί σε “author” (πράμα που του δίνει απεριόριστα δικαιώματα να γράφει ΔΙΚΑ ΤΟΥ ποστ ΚΑΙ να τα διορθώνει, αλλά… ΟΧΙ πια να αλλάζει σχόλια ή να επεμβαίνει σε ποστ άλλων). ΔΕΝ μπήκε ΚΑΝ σε λίστα moderation. Kανείς δεν το ζήτησε αυτό, αλλά και ΑΝ το ζητούσε κάποιος, θα προέβαλλα _βέτο_.

  Κατά τα άλλα… είμαι ένας “αρχιλασπολόγος” που “λασπώνει ΟΛΟΥΣ τους άλλους” (δηλαδή… τον εξής ένα, το Νοσφεράτο, αλλά και -εν μέρει- τον Πάνο, διότι του ασκώ λεπτομερή και ΜΗ-δαιμονοποιητική κριτική, π.χ. για το ΜΕΓΑΛΟ λάθος του να στηρίζει τον Μπουγά, ενώ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ακροδεξιός, ή το άλλο σημερινό λάθος του να… αμολάει το Νοσφεράτο, τον χειρότερο εχθρό του, κατά του blog “Omadeon”).

  ΠΟΙΟΥΣ άλλους λασπώνω ρε παλληκάρι? Είδες να σε βρίζω πουθενά, με τίποτε άλλο πέραν του ότι ΠΑΡΑΝΟΗΣΕΣ κι ότι ακολουθείς μια Ιδεολογία (έστω άθελά σου) με την οποία διαφωνώ? Ελα στο blog και χέσε μας -ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ- αν ΠΡΑΓΜΑΤΙ έχεις κάτι να πεις.

  ΜΗ μου λες ότι ΕΓΩ επιτέθηκα όμως. ΕΣΥ το έκανες (εκ του ασφαλούς μάλιστα) ΜΟΛΥΝΟΝΤΑΣ και τις συζητήσεις της Καλύβας.

  Y.Γ. Επίσης η ΜΟΝΗ κριτική στο Νοσφεράτο που εκφράστηκε ΣΑΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ στο Ομαδικό blog μας αφορούσε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο τη λάσπη που έριξε το Δημήτρη Καζάκη ο Νοσφεράτος (αν κι έφαγε μπινελίκια στα _σχόλια_ επειδή μπούκαρε μετά εκεί…. ζητώντας ρέστα):
  https://omadeon.wordpress.com/2010/07/14/nosferatos-lasponei-kazaki/
  _______
  Υ.Γ.2 το παρόν σχόλιο αναρτήθηκε ΚΑΙ στην Καλύβα (πριν γίνουν κάποιες διορθώσεις):
  http://panosz.wordpress.com/2010/09/10/betovlax-2/#comment-102463
  _______
  Υ.Γ.3
  Βρέθηκε ΚΑΙ η πηγή (το βιβλίο του Siegfried Kracauer Οι μισθωτές μάζες) που ΚΑΤΑΚΛΕΨΕ (ιδεολογικά) ο Νοσφεράτος για να ποζάρει σαν «θεωρητικός κατά του εθνολαϊκισμού»! ΑΘΕΛΑ του, ο ΙΔΙΟΣ την πρόδωσε…
  …διότι -συμπτωματικά- είχε κάνει πρόσφατα και το Ραντικαλ σχετικό ποστ:
  http://radicaldesire.blogspot.com/2009/06/blog-post_23.html
  …το οποίο ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ο Νόσφος
  http://nosfy-myblognosfy.blogspot.com/2010/09/radical-desira.html
  …και επίσης έχωσε σημερα ΚΑΙ στην Καλύβα !!! – εδώ:
  http://panosz.wordpress.com/2010/09/10/betovlax-2/#comment-102443
  (μη παραλείποντας να μας θυμίσει ότι «δεν κατανοούμε» τον εθνολαϊκισμό, λες κι ο όρος δεν έχει εμφανιστεί και αλλού…)
  Πρόκειται για ποστ του ΙΔΙΟΥ του Νόσφου, πολύ παλιό, ίσως το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ποστ «επιπέδου» που έκανε ποτέ, το οποίο είχα διαβάσει κάποτε, αλλά πρόσφατα to έψαχνα και δεν το έβρισκα, για να ξαναβρώ την αναφορά στο ΟΝΟΜΑ του συγγραφέα που ξέχασα. Νάτο: Siegfried Kracauer.

  Ε, είσαστε και ΠΟΛΥ μαλάκες (οι σχολιάζοντες ενεργά σε αυτό το… ΠΑΝΗΓΥΡΙ λάσπης εκεί στην Καλύβα, όχι «όλοι» βέβαια).

 12. ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

  Η συζήτηση στο post για τους Αναμορφωτές θα σωθεί ατόφια σε ειδικό χώρο, ίσως και έξω από το blog και… ΟΛΑ τα άσχετα με το ποστ σχόλια της διένεξης Δ.Π./Αιρετικού θα σωθούν δεύτερη φορά, ΧΩΡΙΣ τα υπόλοιπα, σε ειδικό περιβάλλον όπου θα γίνει ένας δεύτερος γύρος ανάλυσης, σε βάθος. Υπάρχουν πολλά σημεία που δεν φαίνονται σε πρώτη ανάγνωση, ούτε καν σε δεύτερη (το ξέρω γιατί το διαπίστωσα). ΑΦΟΥ γίνουν όλα αυτά, όμως, στη συνέχεια θα ΣΒΗΣΤΟΥΝ τα σχόλια της διένεξης Δ.Π./Αιρετικού από το (άσχετο) ποστ του Ζώη Σταθερού, το οποίο επιβάρυναν.

  ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ από τον αγαπητό συνεργάτη μας Ζώη Σταθερό (και εκ μέρους του Αιρετικού) που η «συζήτησή μας» με τον Δ.Π. μόλυνε τα σχόλια του δικού του (πολύ καλού) ποστ.

  Επιπλέον…
  1) Δεν υπάρχουν μόνο 1-2 θεμελιώδεις παρανοήσεις / παρεξηγήσεις. Υπάρχουν και άλλες, αν και λιγότερο σημαντικές. ΚΑΙ αυτές πρέπει να βγουν στο φως.
  2) Στην καθημερινή ζωή λέμε ότι «η φιλία δοκιμάζεται στα δύσκολα», κι από αυτή ακριβώς την άποψη, αν και… ο Δ.Π. υπέστη αρχικά μια οξύτατη επίθεση από τον Αιρετικό, στη συνέχεια (εκ των πραγμάτων) «δοκιμάστηκε» και… (θεωρώ πως) «απέτυχε στο τεστ», αποκαλύπτοντας και μία κακή όψη του που ΔΕΝ ήξερα (και μάλλον δεν ξέρει καλά ούτε ο ίδιος). Μπορεί να έχω λάθος, ή να μην είναι _εντελώς_ σωστό αυτό το πόρισμα, αλλά ο δεύτερος γύρος ανάλυσης του διαλόγου θα δείξει. Πάντως απέτυχε ΚΑΙ σε συντροφικότητα εντελώς (κατ’ εμέ): Ποτέ δεν ένιωσε πραγματικά έτσι, αν και ήταν ισότιμο μέλος του blog.
  3) Αν και ισχύει μια _μερική_ μεροληψία μου, προς τη μεριά του Αιρετικού, ισχύει επίσης και κάτι άλλο, αντίθετο, ΠΙΟ γενικό, που επηρέασε πολύ κόσμο, νομίζω: Οι επαναλαμβανόμενες κραυγές του Δ.Π. ότι τον βρίζουν, τον προσβάλλουν και τον συκοφαντούν, σχεδόν σε ΚΑΘΕ σχόλιό του, με είχαν επηρεάσει (ακόμη κι εμένα! – πόσο μάλλον άλλους)… ΤΟΣΟ πολύ, ώστε ήμουν αρχικά σίγουρος πως αυτό όντως συνέβαινε, ΟΠΩΣ το φώναζε ο Δ.Π.. ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ διαπίστωσα όμως, μέσα από την επίπονη ανάλυση λεχθέντων, πως αυτό ΔΕΝ ήταν ακριβώς έτσι, π.χ. ότι βρισιές ΔΕΝ υπήρξαν καθόλου, ότι οι «συκοφαντίες» είχαν παρεξηγηθεί σε μεγάλο βαθμό, κλπ.
  4) Κάτι άλλο που νομίζω ότι ΔΕΝ εκτιμήθηκε, είναι το ΣΟΒΑΡΟ ελαφρυντικό του Αιρετικού, να θυμώνει εξ αιτίας της αποβολής του από την Καλύβα. Στη χειρότερη των περιπτώσεων, ΑΚΟΜΗ κι αν δεν είχε πουθενά δίκιο, είχε ΣΟΒΑΡΟ λόγο να είναι ακόμη και άδικος ή παράλογος και θυμωμένος, ακριβώς αυτό, σε συνδυασμό και με την… παρατεταμένη σιωπή του Δ.Π. (ο οποίος ΟΥΤΕ σε μέηλ που έλαβε επανειλλημένα, κατά καιρούς, δεν απάντησε). (Αυτό ειδικά το «ελαφρυντικό» του Αιρετικού το είχα λάβει υπ΄όψη μου ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. Θα απορήσω αν για άλλους δεν είναι και προφανές, παραπλανώντας -ίσως- για το _βαθμό_ που «μεροληπτούσα», ΑΚΟΜΗ περισσότερο!)
  5) Ο καυγάς συνέβη με έναν τρόπο που ενέτεινε τις παρεξηγήσεις, π.χ. η αρχική απουσία μου, η μετέπειτα αργή σύνδεση διαδικτύου (που έκανε το θέμα του «σβησμένου σχολίου» δυσανάλογα σημαντικό) ενώ στο τέλος έγινε σαφές ότι υπήρχε μέχρι και πραγματικό… bug στο λογισμικό της WordPress(!!!) που έστελνε σε λάθος θέσεις σχόλια (και πολλά σχόλια ΕΙΝΑΙ σε λάθος θέση ακόμη και τώρα)!!!
  6) Η μετέπειτα συμπεριφορά του Δ.Π. στην Καλύβα (χθες) δεν ήταν σωστή σε καμία περίπτωση και χειροτέρεψε ακόμη περισσότερο την κατάσταση.
  7) Το ομαδικό αυτό blog θα επεκταθεί και σε νέες συνεργασίες, που «ψήνονται» και θα ανακοινωθούν κάποια στιγμή (όταν γίνουν σίγουρες). Οπωσδήποτε δεν σταματάει εξ αιτίας ενός ηλίθιου καυγά.

  _____________
  Υ.Γ. Αυτός ο… εκπληκτικός καυγάς, που ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ στο διαδίκτυο… ΟΣΟ τον σκαλίζω, ΤΟΣΟ περισσότερα βγαίνουν στο φως!!! Προ ολίγου π.χ. διαπίστωσα ότι… ΟΧΙ ΜΟΝΟ το λογισμικό της WordPress ξαπόστελνε τα σχόλια οπουδήποτε, παρά στη σωστή θέση (!!!) αλλά ΚΑΙ ότι ο Δύστροπος, έχοντας πει τα εξής:

  Να προσθέσω εδω πέρα πως το σχόλιο μου, αυτό το οποίο έσβησα, αρχικά το έβαλα κατά λάθος ως απάντηση σε ένα δικό σου σχόλιο Ομαδέωνα. Το σχόλιο σου είναι αυτό εδω https://omadeon.wordpress.com/2010/08/10/bordelo-reformists/#comment-41750

  ΔΕΝ ηταν ακριβής (γιατί στην πραγματικότητα είχε απαντήσει στο εξής σχόλιο του καπετάνιου) αλλά…
  …εννοούσε ΑΚΡΙΒΩΣ εκείνο το δικό μου σχόλιο που υπέθεσα πιο πριν (στην προηγούμενη ανάλυση) πως ήθελε να… αποφύγει: – Ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ σχόλιο, όπου παράθετα ΣΤΟΙΧΕΙΑ (για τον Παπούλη) που ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΑΝ ΣΟΒΑΡΑ και τον καπετάνιο (που δήλωσε πως ΔΕΝ τα ήξερε και έκανε _φιλική_ κριτική στο Ζέρβα, μετά από αυτό) αλλά -φυσικά- το ΑΤΙΜΟ λογισμικό της wordpress… «τιμώρησε» τον Δ.Π. (χεχε) με το να ΞΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ το σχόλιο του σε άαααλλη θέση, σαν απάντηση σε άαααλλο σχόλιο του καπετάνιου (κ.ο.κ.)

  ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΜΑ πουθενά? Εγώ ΟΧΙ. ΟΥΤΕ έχω ξαναδεί άνθρωπο ΤΟΣΟ ΠΩΡΩΜΕΝΟ (σε καυγά) όπως τον αιρετικό να καταφέρνει να ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΕΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ κάποιον άλλον χωρίς… ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΒΡΙΣΙΑ, ενώ αυτός ο άλλος (ταυτόχρονα) έκρυβε μέσα του ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΣΚΑΤΑ όσα ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ στη ζωή μου (εν διαδικτύω)…

  Και επίσης… (το σημερινό εύρημα επιβεβαιώνει ότι)… ο Δύστροπος (ακριβώς όπως είχα διαπιστώσει και πριν) ήθελε ΜΑΝΙΩΔΩΣ να γράψει σχόλιο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για υπεράσπιση του Πάνου Ζέρβα και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. Είχε ΗΔΗ αποφασίσει να γράψει το δικό μου μακροσκελές σχόλιο στ’ αρχίδια του, να το παρακάμψει προκειμένου να «συμφωνήσει» με την (εγκωμιαστική για τον Πάνο) παράγραφο του Καπετάνιου, ΟΧΙ να απαντήσει στο δικό μου σχόλιο (στο οποίο ΝΟΜΙΖΕ ΠΩΣ «κατά λάθος» έγραψε την απάντηση, αλλά -στην πραγματικότητα- την έγραψε… ΑΠΟ ΚΑΤΩ ακριβώς, ΕΞΟΥ και η ΑΝΑΓΚΗ που ένιωσε, βλέποντας το δικό μου σχόλιο από πάνω του, να ΣΒΗΣΕΙ όσα έγραψε εκεί – αλλιώς ΓΙΑΤΙ να τα σβήσει, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ μετά από τις απαντήσεις του Αιρετικού?).

  UPDATE: Ορίστε και η «φιλική κριτική του Καπετάνιου προς τον Ζέρβα», που έλεγα πριν (που «δεν πρόλαβε να δει» ο Δ.Π.)
  https://omadeon.wordpress.com/2010/08/10/bordelo-reformists/#comment-41753

  kapetanios says:
  13/09/2010 σε 13:27 (Επεξεργασία)

  το σχόλιο του Πάνου για τον παπούλη ομολογώ ότι δεν το είχα υπόψη μου!
  Αλλά ομαδεόνα το σχόλιο απλώς έρχεται να επιβεβαιώσει την απόσταση που χωρίζει τον Πάνο από τον παπούλη και όλους τους υπόλοιπους αποχωρήσαντες.
  Είναι φανερό ότι βρίσκεται σε σύγχυση οπότε ΔΕΝ έχει και καμιά ιδιαίτερη σημασία να ασχοληθεί κανείς **τώρα** με την περίπτωση του α. δεν θα αντιληφθεί τίποτε απολύτως και β δίνουμε έδαφος να εκτεθεί περισσότερο- κι αυτό δεν νομίζω ότι αξίζει στον νεαρό «επαναστάτη» (και αλαζόνα )

  Εν κατακλείδι (και οι κότες το ξέρουν πως…) ΠΟΛΥ πρόσφατα (και ΟΧΙ «στις διακοπές» όταν «έλειπε ο Δ.Π.») συνέβη μια ΠΟΛΥ μεγάλη ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ αλλαγή «σκλήρυνσης στάσης» στην Καλύβα με ΠΟΛΛΟΥΣ αποχωρήσαντες, ακόμη και «φίλους του Πάνου», (χωρίς να ξεχάσουμε και τον διωχθέντα με ΑΣΧΗΜΟ τρόπο Αιρετικό – ΕΝΕΡΓΟ μέλος ΚΑΙ αυτού εδώ του blog). Ο Δ.Π. δεν πήρε όμως καμμία θέση, ποτέ, για ΟΛΑ ΑΥΤΑ, αλλά επίσης… ΔΕΝ αρκέστηκε στη ΣΚΕΤΗ ουδετερότητα: -Ηρθε εδώ, σε αυτό το blog, ελάχιστες μέρες μετά από ένα επεισόδιο όπου διασύρθηκα και συκοφαντήθηκα κι εγώ στην Καλύβα σαν «σταλινικός μπετόβλακας» (όπου πάλι ο Δ.Π. _δεν_ μίλησε) …αλλά ήρθε εδώ για να εκφράσει αλληλεγγύη προς τον Πάνο, μετά από μία παρατεταμένη (γαϊρουδινή) επιμονή του να φέρουμε πίσω το νεοφιλελεύθερο troll SG / Σωτηράκη. Ε, μετά από ΟΛΑ αυτά, το θεωρώ δικαιολογημένο, το να «του την πέσει» -ειδικά- ο Αιρετικός (ως «παθών») αλλά… ο «τρόπος πεσίματος» δεν άρεσε σε κανέναν (ούτε φυσικά και σε μένα).

  Αν ήμουν στη θέση του Αιρετικού, ΔΕΝ θα έκανα καμμία επίθεση, αλλά -όμορφα και φιλικά- θα εξηγούσα στον Δ.Π. τα προαναφερθέντα «προβληματάκια», 😉 ζητώντας του να πάρει θέση αλλά και ρωτώντας ΑΝ -τελικά- θέλει ο ίδιος (ΚΑΙ όλοι οι άλλοι εδώ) να παραμείνει μέλος...

  Πάντως… ΑΝ μετά από όλα αυτά ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ τους ΒΑΣΙΜΟΥΣ λόγους να υποθέσει ο Αιρετικός (αλλά ΚΑΙ ο καθένας -τελικά) πως ο Δ.Π. είχε «εσκεμμένη επιλεκτικότητα» γράφοντας το (φαινομενικά ασήμαντο και αθώο) σχόλιό του, έχετε ΠΟΛΛΑ να μάθετε ακόμη, στη… ΔΥΣΤΡΟΠΗ πραγματικότητα περί ΒΑΘΙΑΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΔΙΑΛΟΓΩΝ ! 😉

  Εγώ καταλαβαίνω πάντως (τώρα 100%) πως ο δύστροπος ήθελε (πάσει θυσία) να ΑΠΟΦΥΓΕΙ τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ που τον ενοχλούσαν, ΚΑΙ να προσθέσει (πάσει θυσία) κάτι ΑΝΤΙΘΕΤΟ με αυτά, «συμφωνώντας» με τον καπετάνιο. Τον Αιρετικό (περιττό να πω πως)… ΗΔΗ τον θεωρούσε ιδεοληπτικό [*]σκουπίδι, ενώ τα ΙΔΙΑ και ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ έκανε μετά και σε μένα, ΧΩΡΙΣ βάσιμη ΑΙΤΙΑ. ΣΙΓΑ μην είμαι και «ιδεοληπτικός» ή «αρχιλασπολόγος». Οποιος έχει μάτια ΒΛΕΠΕΙ και εκτιμά τους κόπους μου.

  *

  [*] Περί «ιδεοληψίας», συνιστώ αυτό εδώ:
  http://radicaldesire.blogspot.com/2010/08/blog-post_9854.html

  …Στην Ελλάδα, η παραδοσιακά ουδέτερη σημασία του όρου «ιδεολογία» έχει καταστήσει την «ιδεοληψία» μέσο αποτύπωσης του γενικευμένου φόβου των ιδεών που εγκαθιδρύθηκε σε παγκόσμια κλίμακα στα τέλη της δεκαετίας του 80. Η «ιδεοληψία», η αντίληψη της ιδέας ως παθογένειας, είναι παιδί της παραδόξου εκείνης ιδεολογίας που αρεσκόταν να διατυμπανίζει το τέλος των ιδεολογιών. Αυτό που απομένει από τις ιδεολογίες όταν η πολιτική και πολιτισμική τους νομιμότητα εκλείψει είναι, σύμφωνα πάντα με την ιδεολογία αυτή, ο ουσιαστικά παθολογικός τους πυρήνας. Ο ψυχικά υγιής άνθρωπος, εννοείται, δεν καταλαμβάνεται από ιδέες. Έχει, κάπως όπως ο Χένρι Τζέιμς του Έλιοτ, ένα νου υπερβολικά ευπροσάρμοστο, ευλύγιστο, και λεπτεπίλεπτο για να τον παραβιάσει οποιαδήποτε ιδέα. Με τι ζει αυτός ο νους που έχει μάθει να αντιδρά αλλεργικά στην απειλητική εγγύτητα των ιδεών; Ζει μάλλον χειρότερα από αυτόν του Χένρι Τζέιμς. Ζει με σλόγκαν από βιβλία self-help, διαφημίσεις και προεκλογικές καμπάνιες, με πληροφορίες για τα στατιστικά των προτιμήσεων αυτών που θεωρεί ομοίους του, με κουτσομπολιά για την ζωή των διασημοτήτων, με τα αποτελέσματα των τελευταίων ερευνών για το τι είναι ευτυχία, ή για το πώς να πετύχει κανείς στον έρωτα ή να κάνει εύκολα φίλους, με το ωροσκόπιο της εβδομάδας, ή με ατάκες από το τελευταίο εγχειρίδιο σοφίας ανατολικής προέλευσης. Ο ψυχικά υγιής άνθρωπος–έτσι μας λέει η ιδεολογία περί «ιδεοληψίας»–είναι ένας ευτυχής ηλίθιος, με την κλασική έννοια του όρου: ένας λειτουργικά ιδιωτεύων (idiot) νους χωρίς το παραμικρό ενδιαφέρον για οτιδήποτε ξεφεύγει από την προστατευτική, παρηγορητικά περατή φυσαλίδα όπου οχυρώνει την εποπτεία του…

  __________
  Υ.Γ.2 Ψάχνοντας για προηγούμενες ιστορίες, βρήκα… ΑΓΡΙΕΣ μάχες του Αιρετικού (στο μακρινό παρελθόν) για λυσσαλέα ΣΤΗΡΙΞΗ του… Πάνου Ζέρβα (!!!) Ε… χώρια που αυτό δειχνει αχαριστία (του Πάνου) …ο Δ.Π. ούτε ελάχιστα δεν έδειξε ΤΕΤΟΙΑ μαχητικότητα (υπέρ του Αιρετικού ή εμού) στην Καλύβα. Στον πρόσφατο καυγά διεκδίκησε -όμως- εύσημα αναγνώρισης για την ΠΟΛΥ πιο εύκολη, χλιαρή στήριξή του σε μένα και στον Αιρετικό, ΠΟΛΥ πριν τη δογματική σκλήρυνση της Καλύβας “κατά αριστερών μπετοβλακών”.

 13. UPDATE: Ενώθηκε με αυτό εδώ ΚΑΙ το επόμενο σχόλιο, τοπικο link ΕΔΩ.

  Ψάχνοντας σήμερα για προηγούμενα σχόλια του Δ.Π. επιβεβαιώνω ότι ήταν ΑΔΙΚΟ αυτό που είπε ο Αιρετικός για τη μη-προσφορά του σε _σχόλια_ (και παραθέτω ΟΛΑ τα λινκ σε προηγούμενα σχόλια του Δ.Π. από τότε που έγινε μέλος μας, στη συνέχεια). Γενικά, τέτοιου είδους ακραίες επιθέσεις ΔΕΝ βοηθάνε, Αιρετικέ. Οι συγκεκριμένες ενστάσεις που είχες κατά του Δ.Π. ήταν βάσιμες και συζητήσιμες, αλλά… όχι κι έτσι. Εν πάση περιπτώσει, ορίστε τα σχόλια που έλεγα (τα οποία δείχνουν μάλιστα… ΠΟΛΥ καλύτερη γνώση πηγών και ενημέρωσης που αφορά την Κρίση και την Οικονομία από τη… δική σου, Αιρετικέ – και σόρυ που το λέω, αλλά η αλήθεια ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ -χεχε).

  Επίσης (Αιρετικέ) ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ, σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ ποστ (ορατό όμως στα μέλη του blog) είχες πει το εξής: «άνθρωποι όπως ο kapetanios ή ο suigenerisav ή η Δύστροπη Πραγματικότητα έφεραν στοιχεία που κάνουν σκόνη τους ισχυρισμούς του Μπουγά» (σε αφήνω να… βρεις το ποστ με search)

  Δυστυχώς δεν πρόλαβα ΚΑΝ να σου ασκήσω σωστή κριτική στον καυγά σου με τον Δ.Π. διότι… πρόλαβε εκείνος και ΓΕΜΙΣΕ κι εμένα λάσπη και βρισιές. (με «σωστή» εννοώ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ κυρίως, όχι ότι δεν σου έκανα ΗΔΗ σωστή κριτική, μέσα στον καυγά).

  ΑΝ είχε γίνει κριτική στον Δ.Π. με το ΔΙΚΟ ΜΟΥ τρόπο, τον ορθολογικό και μη-επιθετικό, ΔΕΝ θα υπήρχε ούτε σπατάλη χρόνου, ούτε εντάσεις, ούτε καν βρισίδια. Το μοναδικό «κέρδος» του καυγά είναι ότι «δοκιμάστηκε» ο «βαθύτερος εαυτός» ή χαρακτήρας του Δ.Π. με ακραίο τρόπο και φανέρωσε κάποια ανησυχητικά πράματα για τον ίδιο, που _σίγουρα_ θα βρίσκαμε μπροστά μας, αργά ή γρήγορα, ΟΧΙ όμως όταν… συμφωνούσαμε μαζί του (ή όταν διαφωνούσαμε κόσμια – το οποίο είχε _ήδη_ γίνει και ΦΑΝΗΚΕ ιδιαίτερα συγκρατημένος, π.χ. στο θέμα του Σωτηράκη).

  ΟΚ, λοιπόν…

  27 ΠΟΛΥΤΙΜΑ σχόλια του Δ.Π. (ΟΧΙ «σχόλια» καυγά ή άνευ σημασίας)
  (από τότε που έγινε μέλος του blog και μετά, σε αντίστροφη χρονική σειρά)
  1
  https://omadeon.wordpress.com/2010/06/24/euro-piracy/#comment-40047
  2
  https://omadeon.wordpress.com/2010/07/03/mafia-government/#comment-40040
  3
  https://omadeon.wordpress.com/2010/06/27/euro_orwell_fascism/#comment-40002
  4
  https://omadeon.wordpress.com/2010/06/27/euro_orwell_fascism/#comment-40001
  5
  https://omadeon.wordpress.com/2010/06/27/euro_orwell_fascism/#comment-39992
  6
  https://omadeon.wordpress.com/2010/06/27/mazower-crisis-nonsense/#comment-39991
  7
  https://omadeon.wordpress.com/2010/06/27/euro_orwell_fascism/#comment-39990
  8
  https://omadeon.wordpress.com/2010/06/27/euro_orwell_fascism/#comment-39989
  9
  https://omadeon.wordpress.com/2010/05/31/israeli-fascist-troops-board-shiptogaza/#comment-39526
  10
  https://omadeon.wordpress.com/2010/06/08/greek-corrupt-politicians/#comment-39525
  11
  https://omadeon.wordpress.com/2010/06/08/greek-corrupt-politicians/#comment-39469
  (αναγγελία ότι ετοίμαζε ποστ, μαζί με _λεπτομέρειες_ που δείχνουν ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, αν και δεν το έφερε).
  12
  https://omadeon.wordpress.com/2010/05/31/israeli-fascist-troops-board-shiptogaza/#comment-39319
  13
  https://omadeon.wordpress.com/2010/05/31/israeli-fascist-troops-board-shiptogaza/#comment-39284
  (απόλυτη συμφωνία με τις απόψεις του… Αιρετικού, σε θέματα Ισραήλ)
  14
  https://omadeon.wordpress.com/2010/05/28/rick-wolff-in-athens1/#comment-39253
  (υπόσχεση στον Ντέννις να γράψει σχόλιο κριτικής κειμένου που παράθεσε ο Ντέννις, αλλά… δεν το έκανε)
  15
  https://omadeon.wordpress.com/2010/05/28/rick-wolff-in-athens1/#comment-39246
  (σχόλιο φιλικής διαφωνίας με τον Ντέννις, που -ωστόσο- δείχνει βαθύτερη γνώση οικονομικών θεμάτων)
  16
  https://omadeon.wordpress.com/2010/05/28/rick-wolff-in-athens1/#comment-39245
  (συμφωνία με τον ChrisMrSly)
  17
  https://omadeon.wordpress.com/2010/05/31/israeli-fascist-troops-board-shiptogaza/#comment-39240
  (περίπου-σωστή διόρθωση ΚΑΙ συμφωνία με… εμένα)
  18
  https://omadeon.wordpress.com/2010/05/31/israeli-fascist-troops-board-shiptogaza/#comment-39239
  (συμφωνία με την KnowDame)
  19
  https://omadeon.wordpress.com/2010/05/19/akismet-used-in-cyberwar/#comment-38841
  (ΠΟΛΥ χρήσιμο σχόλιο την εποχή που είχα πρόβλημα πρόσβασης στην Καλύβα σαν «σπάμερ»)
  20
  https://omadeon.wordpress.com/2010/05/19/akismet-used-in-cyberwar/#comment-38840
  (κι άλλο χρήσιμο σχόλιο + 1 λινκ, την εποχή που είχα πρόβλημα πρόσβασης στην Καλύβα σαν «σπάμερ»)
  21
  https://omadeon.wordpress.com/2010/05/19/akismet-used-in-cyberwar/#comment-38834
  (κι άλλο χρήσιμο σχόλιο την εποχή που είχα πρόβλημα πρόσβασης στην Καλύβα σαν «σπάμερ»)
  22
  https://omadeon.wordpress.com/2010/05/19/akismet-used-in-cyberwar/#comment-38827
  (θετικό σχόλιο την εποχή που είχα πρόβλημα πρόσβασης στην Καλύβα σαν «σπάμερ»)
  23
  https://omadeon.wordpress.com/2010/05/17/eksoplismoi-keratiatika/#comment-38778
  (φιλικό, θετικό και χρήσιμο σχόλιο σε μένα, αλλά… ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ τον Αιρετικό, στον οποίο ο Δ.Π. δήλωσε «Και από μία γρήγορη ματιά που έριξα, όντως, το ποστ του Αιρετικού καταπληκτικό. Θα ασχοληθώ πιο σοβαρά σε 1-2 μέρες προσθέτοντας και κάποια γενικότερου ενδιαφέροντος στοιχεία για την πολεμική βιομηχανία.») (δεν το έκανε βέβαια… αλλά δεν πειράζει αυτό. Πάντως -γενικά- δεν τήρησε καμιά υπόσχεση ότι θα κάνει κάτι, είτε άρθρο είτε σχόλιο. Ε, ΠΟΥ να βρει χρόνο, άλλωστε? Καλυβιζόταν αενάως, τότε… – χεχε)
  24
  https://omadeon.wordpress.com/2010/03/16/max-keiser-in-greek1/#comment-38765
  (ΣΩΣΤΟ ανθρωπιστικό σχόλιο στη Ροδιά, KAΝΕΝΑ σχόλιο όμως «για την ταμπακιέρα», την «πολιτική ίσων αποστάσεων» και τα λάθη της).
  25
  https://omadeon.wordpress.com/2010/03/16/max-keiser-in-greek1/#comment-38703
  (θετικό σχόλιο συμπαράστασης για όλους μας, σχετικά με Νοσφεράτο)
  26
  https://omadeon.wordpress.com/2010/05/12/aoz-erdogan/#comment-38644
  (κι άλλο χρήσιμο σχόλιο την εποχή που είχα πρόβλημα πρόσβασης στην Καλύβα σαν «σπάμερ»)
  27
  https://omadeon.wordpress.com/2010/05/12/aoz-erdogan/#comment-38320
  -η αποδοχή από τον Δ.Π. της πρόσκλησής μου να γίνει μέλος του blog. Είχαν προηγηθεί ΑΡΚΕΤΑ απολύτως θετικά σχόλιά του επί σειρά μηνών.
  ΔΕΝ θα τα χαρακτηρίσω ένα-ένα (γιατί είναι κουραστικό και άσκοπο…)
  Απλά θα αναφέρω πόσα ΜΕΤΡΗΣΑ:

  52 σχόλια έκανε ο Δ.Π. πριν τον προσκαλέσω να γίνει μέλος του blog
  (με γύρω στα 5 χρήσιμα λινκ, τότε, ΑΝ τα μέτρησα σωστά. Συμφώνησε απόλυτα 2-3 φορές ΚΑΙ με τον Αιρετικό, αλλά έκανε και… 3-4 σχόλια που έδειχναν ΤΥΦΛΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στον… Πάνο, την οποία διατήρησε -μάλλον- ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, εξού και ένα σοβαρό αίτιο του προσφατου καυγά)…

  Γενικά ο Δ.Π. ήταν σύμμαχος σε ΠΑΡΑ πολλά πολιτικά ζητήματα (πλην ελαχίστων διαφορών που είναι φυσικές). Αποδείχτηκε όμως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ κάτω από τις ακραίες συνθήκες του πρόσφατου καυγά. Απέτυχε τελείως εκ των υστέρων, η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ του ιδεολογία αποδείχτηκε διαφορετική από αυτή που εκφράζει ή συνειδητοποιεί ο ίδιος, ενώ και η ΤΥΦΛΗ προσήλωσή του στον Πάνο ήταν… ΜΑΛΛΟΝ αδύνατο γι’ αυτόν να την ξεπεράσει.

  Την επόμενη φορά που θα δω ΤΟΣΟ ακραία επίθεση σε κάποιον Αιρετικέ, θα σου «την πω» πιο πολύ, παρόλο που… ουδέν κακόν αμιγές καλού, διότι

  ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ κάτι ΣΧΕΔΟΝ ακατανόητο από πολύ κόσμο- ΑΝ ΔΕΝ υπάρξει μια «ρωγμή» στην ίδια την πραγματικότητα (όπως λέει ο Alain Badiou), ή τους «καλούς τρόπους» του διαλόγου (εν προκειμένω) ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ για τα ΠΡΟΣΩΠΑ και τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ όσων συμμετέχουν στο διάλογο.

  ___________

  Κάτι ακόμη….
  (που πρέπει να ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ η… μη-πολεμοχαρής φίλη KnowDame)

  Ο Δ.Π. -σόρυ που το λέω- αλλά… ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, φέρεται… ΠΟΛΥ δόλια, εδώ μέσα (για να μην πω καμιά… άλλη λέξη που αρχίζει από «π» και παρεξηγηθώ ως… σεξιστής -χεχε)…
  Και ορίστε η…
  ΑΠΟΔΕΙΞΗ

  1) Κάποιο άτομο μπαίνει εδώ μέσα συχνά, και βάζει αρνητικούς πόντους σε ΟΛΑ τα σχόλια που επικρίνουν τον Δ.Π. αλλά ΚΑΙ όλα εκείνα που κριτικάρουν τον Πάνο.
  2) Το μοναδικό άλλο άτομο που θα είχε μανία να το κάνει αυτό (ή το είχε κάνει στο παρελθόν) είναι ο… Νοσφεράτος. Μόνο που… αυτός θα ήταν φύσει αδύνατον να «μαυρίζει» όλα τα σχόλια που κριτικάρουν τον Ζέρβα. ΕΠΟΜΕΝΩΣ, δεν ήταν αυτός.
  3) Ενα ακόμη άτομο ΙΣΩΣ θα μπορούσε να το (ξανα-)κάνει αυτό: Ο Σωτηράκης. Μόνο που… το θέμα αυτό του Δ.Π. δεν τον αφορά, ενώ άλλα σχόλια, σε βάρος του, αλλού, ΔΕΝ μαυρίζονται. Επομένως ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ο δράστης ΕΙΝΑΙ ο Δ.Π.

  (να μη μιλήσω άλλο ΚΑΙ για την π… εεε…. δόλια συμπεριφορά του στην Καλύβα ΜΕΤΑ τον καυγά).

 14. Το γεγονός ότι ο «Δύστροπη Πραγματικότητα» (ανενεργό μέλος αυτού του blog, πιστός οπαδός του Πάνου και τακτικός θαμών της «Καλύβας») έχει «λερωμένη τη φωλιά του», αποδεικνύεται από τα εξής ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

  1) Αυτή η σελίδα, ενώ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δημοφιλής, ενώ έχει ελάχιστους αναγνώστες (κλπ.) εν τούτοις προσελκύει έναν δυσανάλογα μεγάλο και ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ αριθμό από αρνητικές ψήφους στη βαθμολόγηση ορισμένων σχολίων.

  2) Τα σχόλια που μαρκάρονται αρνητικά, είναι εκείνα που ασκούν κριτική στον Δ.Π. και στον Πάνο Ζέρβα (στον δεύτερο, σχετικά ήπια και απολύτως κόσμια). ΔΕΝ ήταν δυνατόν να μαρκάρονται έτσι από κάποιον άλλον, πλην του ΙΔΙΟΥ του Δ.Π. διότι κανένας άλλος δεν έχει ΣΥΜΦΕΡΟΝ να εμφανίσει την κοινή γνώμη των αναγνωστών σαν απορριπτική ΕΙΔΙΚΑ για αυτές τις κριτικές. (Νοσφεράτος και Σωτηράκης αποκλείονται γιατί δεν έχουν μαρκάρει με ΤΟΣΟ πολλές αρνητικές ψήφους όλες τις κριτικές εναντίον τους). Σημειώστε επίσης ότι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ σχόλιο για τον Δ.Π. που ΔΕΝ μαρκαρίστηκε αρνητικά ήταν ενός επισκέπτη που εκφράστηκε με ήπιο τρόπο υπέρ του Δ.Π., αρχικά. Τέλος, ο Νοσφεράτος αποκλείεται να μαρκάριζε αρνητικά τα σχόλια που κριτικάρουν αποκλειστικά, ΕΙΔΙΚΑ, τον Πάνο (=άσπονδο εχθρό του).

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η μόνη άλλη περίπτωση να μπήκαν εδώ αρνητικοί πόντοι με τον τρόπο που εξήγησα, είναι να τους έβαζε πρόσωπο ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΦΙΛΙΚΟ στον Δ.Π. για να τον στηρίξει (στενός φίλος ή φίλη του).

  3) Ενώ δεν ασκείται στον Δ.Π. ΚΑΜΜΙΑ λογοκρισία (ούτε προληπτική) ΔΕΝ έχει εμφανιστεί ξανά εδώ, αλλά μόνο ΑΛΛΟΥ (στην Καλύβα, για να ρίξει λάσπη προς τα εδώ). Θέλει δηλαδή να συκοφαντεί, αλλά ΟΧΙ να ασκεί Ελευθερία του Λόγου, προς υπεράσπισή του.
  Ε, ΔΕΝ τον συμφέρει να μιλήσει ΕΔΩ, διότι αν ερχόταν εδώ τότε θα έπρεπε να απολογηθεί… όχι μόνο για τις πολύ αισχρές επιθέσεις του (σε μένα) αλλά ΚΑΙ για τη… βλακεία της ΧΟΝΤΡΗΣ ΠΑΡΑΝΟΗΣΗΣ που διέπραξε (πριν με πει «αρχιλασπολόγο»), και άλλες παρανοήσεις του. Θα έπρεπε βέβαια τότε να δει ΚΑΙ την ύπαρξη δίκαιης κριτικής κατά του Αιρετικού, π.χ. ΕΔΩ.
  ___________________________________
  Υ.Γ. Η ανάλυση της διένεξης Δ.Π. – Αιρετικού (και των παρανοήσεων που περιείχε) συνεχίζεται τώρα σε ΕΙΔΙΚΟ blog:
  http://metaomadeon.wordpress.com/2010/10/12/annotated-discussion-segment-for-conflict-analysis-experiment-1/
  Ο σχολιασμός είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (ΚΑΙ για τον Δ.Π.),
  τόσο εκεί, όσο και στην «πρώτη ανάλυση», που ξεκίνησε ΕΔΩ:
  https://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/#comment-42181

 15. […] σιγά-σιγά, μετά τον γρήγορο αρχικό εντοπισμό της “θεμελιώδους παρανόησης 1 του Δ.Π.” (προς εμένα). Το αρχικό “flame” του Αιρετικού […]

 16. […] αντίθετο, όσον αφορά τη μετέπειτα συμπεριφορά του Δ.Π: Ετσι όπως έβρισε και συκοφάντησε (ιδίως εμένα) ο Δ.Π. στο τέλος της διένεξης, […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s