- Το αβάσταχτο θράσος του κυβερνητισμού (Πέτρος Τσάγκαρης, R-project 3/8/2015)
(περί Δραγασάκη) «…Να λοιπόν ποιά αξία έχουν οι αποδιοπομπαίοι τράγοι στην ζωή. Έπρεπε να σηκωθεί όλος αυτός ο κονιορτός γύρω από τον Γιάνη με το ένα (ν) για να κρυφτεί ο Γιάννης με τα δυο (ν), ο αρχιτέκτονας της καταστροφής, ο διαμορφωτής της πολιτικής της «πάση θυσία στο ευρώ», ο πολιτικός προϊστάμενος της διαπραγματευτικής ομάδας, ο κόουτς. Δείτε με τι ευγνωμοσύνη απόλυτης σιωπής τον φέρονται όλα τα συστημικά μέσα.»
Ερώτημα 1o:
Ποιος προεκλογικά μας διαβεβαίωνε ότι δεν χρειάζεται Plan Β;Ερώτημα 2ο:
Ποιος είχε ευθύνη προεκλογικά, του κεντρικού οικονομικού σχεδιασμού του σχεδιασμού για τα καυτά χρηματοπιστωτικά ζητήματα και της στρατηγικής. Μετεκλογικά είχε την υψηλή εποπτεία των διαπραγματεύσεων και των τραπεζών;
Ποιος είχε την διακριτική ευχέρεια να προκρίνει ή να διακόψει προτεινόμενους σχεδιασμούς εθνικής οικονομίας;
Ερώτημα 3ο:
Μετά τις 4/2 για ποιους λόγους δεν ζητήθηκαν και συζητήθηκαν ιδέες και απόψεις για εναλλακτικά σχέδια«αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια «iou»αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό.»
Διαρροή από το πρωθυπουργικό γραφείο.Θέτω επιπλέον ερωτήματα: Μπορεί ο πρωθυπουργός να μας δώσει τις εναλλακτικές προτάσεις που τέθηκαν υπ’ όψη του, προς κρίση και διαβούλευση;
Αν είναι να βγούμε από την ευρωζώνη σε τι θα μας ωφελήσει η καθυστέρηση; The sooner the better και κυρίως με τους δικούς μας όρους όχι όποτε αποφασίσει ο Ντράγκι, ο Σόιμπλε ή όποιος άλλος.Ακούγεται συνεχώς το όνομα Βαρουφάκης, παραδόξως δεν ακούγεται από πουθενά το όνομα Δραγασάκης.
Όμως,
α) την βασική χάραξη της οικονομικής στρατηγικής την είχε κι έχει ο Δραγασάκης
β) την Υψηλή εποπτεία και τελικό λόγο για τα ζητήματα διαπραγμάτευσης και τραπεζών την είχε και έχει ο Δραγασάκης.
Γιατί κανείς δεν αναφέρεται σ’ αυτό το ζήτημα;
Ταραντέλα καριέρα τσι Κέρκυρας
Ιστορικές αναμνήσεις
1. Λίγο πριν αναλάβει η κυβέρνηση Τζανετάκη (Ιούνιος του ’89) ο ΟΤΕ –πρόεδρος ήτανε ο Τόμπρας– προχωρά στην προμήθεια 470.000 ψηφιακών συσκευών, με απευθείας ανάθεση από τη Siemens, έναντι του ποσού των 32,5 δις δραχμών (κρατήστε το ποσό). Επί κυβέρνησης Τζανετάκη (ΝΔ και ενιαίος ΣΥΝ) ακυρώνεται μετά από εισαγγελική παρέμβαση η προμήθεια και παραιτείται ο Τόμπρας.
Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας ο Δραγασάκης!
Υπογράφεται νέα σύμβαση με τη Siemens για αγορά ψηφιακών δικτύων (4,5 δις δρχ) και αργότερα και νέα σύμβαση για τις ψηφιακές συσκευές (27 δις δρχ).
Σημειώστε σύνολο 4,5+27=31,5 δις δρχ!
Οι συμβάσεις αυτές μπαίνουν στο στόχαστρο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1992, γίνεται και εισαγγελική έρευνα, ασκούνται ποινικές διώξεις κατά των διοικητών του ΟΤΕ από το 1985 και του Σ. Κόκκαλη και τελικά το 1993 εκδίδεται απαλλακτικό βούλευμα από το συμβούλιο Εφετών.
2. Ο Γ. Δραγασάκης, πάλι στην κυβέρνηση Ζολώτα, ήταν ένας εκ των πρωτεργατών της εκχώρησης, άρον άρον και άνευ προϋποθέσεων, άδειας στους ιδιώτες να δημιουργήσουν ραδιοσταθμούς και κανάλια. Τα οποία μαστίζουν, ακόμα άνευ αδείας και προϋποθέσεων, την ελληνική κοινωνία, στο δρόμο που χάραξε ο Γιάννης.
Αυτός ο αρχιερέας-αντιπρόεδρος, που έχασε από την Αλέκα την ηγεσία του ΚΚΕ, δεν ήθελε το δημοψήφισμα, ποτέ ως σήμερα δεν έκρυψε τη νεοφιλελεύθερη πορεία που είχε υιοθετήσει το κυβερνείο, πριν και μετά τις εκλογές, και σήμερα ακόμα ζήτησε να μην ταραχτούν οι δανειστές από τυχόν αλλαγές εκ μέρους μας στα μέτρα που ζητάνε.
Αυτά για να μην έχουμε αυταπάτες για το πώς φτάσαμε ως εδώ….
Για συνδέσεις μεταξύ Δραγασάκη (και κυβέρνησης Ζολώτα) με… μίζες της Ζήμενς, δείτε αυτό https://archive.is/g78lx
και (π.χ.) εδώ https://archive.is/g78lx#selection-2379.0-2379.138