Αλέκος ΦλαμπουράρηςΟ κ. Φλαμπουράρης ήταν προσωπικός φίλος του πατέρα του κ. Τσίπρα, Παύλου. Ηταν εκείνος που διείδε το χάρισμα του 16χρονου τότε Αλέξη στην επικοινωνία και στην πολιτική, κυρίως δε το γκελ που έκανε στον κόσμο. Είναι τόσο κοντά στην οικογένεια Τσίπρα που τη φιλοξενεί στο σπίτι του στην Αίγινα και επιδίδεται σε babysitting ώστε ο πρωθυπουργός με τη σύζυγό του, Περιστέρα, να κλέβουν λίγο προσωπικό χρόνο.

Ο πλέον κομβικός ρόλος ανήκει στον Αλέκο Φλαμπουράρη, καθώς ο νέος υπουργός Επικρατείας αναλαμβάνει τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου. Υπήρξε μέντορας του Α. Τσίπρα, πάντα στο πλευρό του ως σύμβουλος και ήταν ο “στρατηγός” της μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα.


Αλέκος Φλαμπουράρης: Με πολλές διασυνδέσεις σε όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά και γνωριμίες με ισχυρούς οικονομικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες. 

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής (και στη) Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία αποτελούν κατά κύριο λόγο στελέχη, που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Είναι το πρόσωπο που όταν ο ΣΥΡΙΖΑ με αρχηγό τον Νίκο Κωνσταντόπουλο ήταν εναντίον της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004, προβάλλοντας συνθήματα του τύπου «όταν δίπλα σου χορεύουνε τα δισ. είναι βλακεία να είσαι εθελοντής»,κράτησε ανοιχτές τις πόρτες της Κουμουνδούρου στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που είχε ξεκινήσει την προετοιμασία της Ολυμπιάδας, και συγκεκριμένα στον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτη, και μετέπειτα στην πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Ο ίδιος ο Α. Φλαμπουράρης, δε, είχε τότε αναλάβει υπεύθυνος του κόμματος για την «παρακολούθηση των Ολυμπιακών Εργων», γεγονός που τον είχε φέρει σε αντιπαράθεση με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και προσκείμενες στο κόμμα «κινήσεις πολιτών», οι οποίες του χρέωναν σκοπιμότητες για τη θέση που είχε πάρει υπέρ της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων, συνδέοντας τη στάση του με την επαγγελματική του δραστηριότητα ως πολιτικού μηχανικού. 

 


 

 

 

6 comments

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s