Νοθεία 2.0: Η νέα «Τρύπα Ασφαλείας» στις Εκλογές

Δείτε: UPDATE A, UPDATE B, UPDATE C, UPDATE D, UPDATE E, UPDATE F (28/6/2023). Επίσης: Σημείωση 1, Σημείωση 2.

Η νοθεία στις ελληνικές εκλογές ποτέ δεν σταμάτησε. Ανέκαθεν, τα μεγάλα κόμματα και ορισμένοι…. φραγκάτοι υποψήφιοι μοίραζαν λεφτά σε φτωχούς ανθρώπους (κυρίως Ρομά) για να τους ψηφίσουν, πουλώντας το εκλογικό τους δικαίωμα επί χρήμασι. Αυτή ήταν η κυρίαρχη μορφή νομιμοφανούς «κλασσικής νοθείας», μαζί με το (σπανιότερο) να «ψηφίζουν»… πεθαμένοι ή κάποιοι διπλο-εγγεγραμμένοι (εξού και το κλασσικό ρητό «ψήφισαν και τα δέντρα» που ειπώθηκε πρώτη φορά για την εκτεταμένη «Βία και Νοθεία» στις εκλογές του 1961). Σήμερα όμως οι θάνατοι γνωστοποιούνται γρήγορα από ληξιαρχεία σε πολλές άλλες υπηρεσίες[1]. Γενικά, οι παλιές μορφές νοθείας έχουν… παρακμάσει[2], εκτός από λαθροχειρίες στην καταμέτρηση ψήφων.

UPDATE E(2): Στις 27/6/2023 (πάνω από 1 μήνα μετά τις πρώτες εκλογές της 21/5) παραμένει η φράση «Τα στοιχεία δεν έχουν διασταυρωθεί με τα επίσημα στοιχεία των Πρωτοδικείων» στο site της SingularLogic (Υπ.Ες). Ως γνωστόν, η SingularLogic «μετά τις εκλογές αναλαμβάνει να συγκεντρώσει τα αποτελέσματα των πρωτοδικείων». Direct Link: https://archive.ph/atFPd#selection-1317.8-1317.85. (κατά το «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει», δηλαδή… ελεγχόμενος και ελέγχων είναι ο ίδιος (=σύγκρουση συμφερόντων).

UPDATE A: Καταγγελία νοθείας, στραμμένη κατά της SingularLogic είχε κάνει και η Ζωή Κωσταντοπούλου, όταν ανάφερε με στοιχεία σε εκπομπή του OPEN, ότι οι ψηφίσαντες είχαν εμφανιστεί φουσκωμένοι στις εκλογές του 2019, με τις παραπάνω ψήφους μοιρασμένες σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Δείτε το βίντεο στη σημείωση [3]. Η συγκεκριμμένη καταγγελία «δένει» και με όσα ανάλυσα σε προηγούμενο ποστ, αλλά και με όσα ακολουθούν:

Όμως η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία, σε συνδυασμό με το μονοπώλιο της αποκλειστικής διαχείρισης των ελληνικών εκλογών από την εταιρεία SingularLogic, επέτρεψε την ανάδυση μιας… ελληνικής καινοτομίας στη νοθεία εκλογών (πολύ πιθανώς και… μοναδική διεθνώς), την οποία ονόμασα «Νοθεία 2.0»:

Εν συντομία, η «Νοθεία 2.0» δεν αφορά τόσο τα αποτελέσματα (παρόλο που και σ’ αυτά, οι δυνατότητες νοθείας είναι αυξημένες) αλλά τις λίστες εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Από τη στιγμή που αυτές οι λίστες υπάρχουν σε βάση δεδομένων που έφτιαξε και διαχειρίζεται η SingularLogic… όλα τα κακά έπονται.

Βέβαια… υποτίθεται ότι ο ρόλος της SingularLogic περιορίζεται σε παροχή υπηρεσιών, όπου (υποτίθεται ότι) τα δεδομένα εισάγονται ή ενημερώνονται από τους δήμους και το Υπ.Ες, κάτι που… στην πραγματικότητα δεν ισχύει ακριβώς έτσι, αλλά… ας το υποθέσουμε προς το παρόν, για να μη θεωρηθεί η ανάλυσή μας… υπερβολική ή «συνωμοσιολογική».

Όμως, ακόμη και αν οι υπάλληλοι των δήμων ή του Υπ.Ες. «διαχειρίζονται» τη βάση δεδομένων που δημιούργησε η SingularLogic, δεν υπάρχει πρακτικά κανένας τρόπος να εμποδίσουν την (έστω και προσωρινή) πρόσβαση της εταιρείας στα δεδομένα της βάσης με στόχο αλλοίωση σε κάποια δεδομένα, κυρίως στα στοιχεία εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Το να προστεθεί… ανύπαρκτος «ψηφοφόρος» στους «εγγεγραμμένους» των εκλογών, πιο παλιά δεν ήταν καθόλου εύκολη αλλοίωση, διότι έπρεπε να συνδυαστεί με άλλα δεδομένα (ονόματα πατέρα και μητέρας, τόπο γέννησης, αριθμό δελτίου ταυτότητας, κλπ.) -όλα εκ φύσεως πολύ δύσκολο να δημιουργηθούν με συνέπεια, αν δεν προ-υπήρχαν για κάποιο υπαρκτό πρόσωπο (π.χ. έστω και… πεθαμένο ή διπλο-εγγεγραμμένο).

Όμως η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία, ιδίως μετά την άνθηση της Τεχνητής Νοημοσύνης (μετά το 2017 περίπου) έχει ήδη λύσει το πρόβλημα της «συνέπειας» (νέων) δεδομένων σε τέτοιες βάσεις: -Αρκεί μία προσωρινή πρόσβαση σε μια τέτοια βάση δεδομένων, που να τροφοδοτήσει ένα «έξυπνο» πρόγραμμα συσχέτισης δεδομένων, έτσι ώστε… κάθε νέο όνομα εικονικού «εγγεγραμμένου» να είναι απόλυτα συνεπές με τα υπόλοιπα στοιχεία της βάσης!

Π.χ. ένα τέτοιο «έξυπνο» πρόγραμμα (που δεν χρειάζεται καν να είναι επιπέδου ChatGPT)… μπορεί εύκολα να βρει λογικά συνεπή «εικονικά στοιχεία» (όπως πατέρα, μητέρα, τόπο και χρονολογία γέννησης, κλπ.) που να παρουσιάσουν ένα πλήθος νέων «ψηφοφόρων» σαν απόλυτα αληθοφανές και λογικά συνεπές με την υπόλοιπη βάση δεδομένων! Το μόνο δύσκολο είναι να δοθεί σε κάθε «εικονικό ψηφοφόρο» ένας υπαρκτός κωδικός δελτίου ταυτότητας, που να αντιστοιχεί σε υπαρκτό (έστω και πλαστό) δελτίο ταυτότητας, το οποίο κάθε πρόσωπο που μπαίνει σε εκλογικό κέντρο οφείλει να επιδείξει, πριν ψηφίσει

…αλλά σ’ αυτό το θέμα (της ύπαρξης ή δημιουργίας πλαστών δελτίων ταυτότητας) η ίδια η τεκμηριωμένη πραγματικότητα δίνει απάντηση:

Πηγή: https://archive.ph/6PPNU#selection-1077.0-1077.136

  • Προσέξτε: Βρέθηκαν 197 πλαστά δελτία ταυτότητας, όχι πραγματικά !

Η εικόνα τους (που κυκλοφόρησε στο twitter και αλλού) δείχνει αυτά τα πλαστά δελτία ταυτότητας τακτοποιημένα σε στίβες, αλλά… το ότι ήταν πλαστά αποσιωπήθηκε στα περισσότερα ΜΜΕ:

Επικεφαλής αυτής της απόπειρας νοθείας ήταν ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαιόπουλος. Αυτό δεν αποκλείει να ακολούθησαν παρόμοιες μεθόδους και άλλοι υποψήφιοι (της ΝΔ, κλπ.) αλλά να μην εντοπίσθηκαν, ή ακόμη και να κουκουλώθηκαν…

Τώρα… αν ο Βαιόπουλος «πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη» χρησιμοποιώντας (ενδεχομένως) κάποιο… ιδιωτικό εργαστήριο πλαστογραφίας ταυτοτήτων, αυτό δεν αποκλείει να υπάρχει κάποιο άλλο «εργαστήριο πλαστογράφων» που να δουλεύει για το βαθύ κράτος ή για το κυβερνόν κόμμα, με τη συνενοχή ή τη στήριξη κύκλων της Αστυνομίας.

Σημειώστε επίσης, ότι οι κατάλογοι ψηφοφόρων διανέμονται από το Υπ.Ες. (δηλαδή… τη SingularLogic) σε όλα τα εκλογικά κέντρα. Οποιαδήποτε παρεμβολή τρίτων είναι ρητά απαγορευμένη. Η ίδια εταιρεία, μαζεύει ακόμη και τα αποτελέσματα από τις λίστες που ετοίμασαν τα πρωτοδικεία, τα οποία σταμάτησαν εδώ και καιρό να κάνουν διασταύρωση στοιχείων (συγκρίνοντάς τα με τις ιστοσελίδες του Υπ.Ες. -δηλαδή… της SingularLogic).

UPDATE B: Ξαναλέω: Η SingularLogic είχε δηλώσει ότι «μετά τις εκλογές αναλαμβάνει να συγκεντρώσει τα αποτελέσματα των πρωτοδικείων». Direct Link: https://archive.ph/atFPd#selection-1317.8-1317.85. Όμως… ακόμη και σήμερα (27/6/2023), δεν έγινε η διαισταύρωση με τα πρωτοδικεία παρόλο που πέρασε πάνω από μήνας μετά τις εκλογές του Μαΐου 2023, ούτε φαίνεται πιθανό να γίνει διασταύρωση. Ξεχάστε την !

Εντάξει;

  • Αν σκεφτείτε προσεκτικά όλα όσα διαβάσατε προηγουμένως, πολύ πιθανώς θα έχετε ήδη αντιληφθεί τον πρακτικό τρόπο μιας τεχνικής υλοποίησης της «Νοθείας 2.0».

Σε γενικές γραμμές, αυτό το είδος νοθείας προϋποθέτει συνεργασία και συνενοχή πολλών «παικτών»: -Ανώτατων κύκλων του Υπ.Ες. και της Αστυνομίας και τεχνική υποστήριξη της SingularLogic (ή και άλλων ιδιωτικών εταιρειών… ειδικευμένων στην τεχνητή αλλοίωση εκλογών, όπως η «Ομάδα Χόρχε» που πρόσφατα «δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα» σύμφωνα με έγκυρα ρεπορτάζ, αλλά και δικές της δηλώσεις). Στις 15 Φεβρουαρίου 2023

Η Ευρωβουλευτής του Renew και εισηγήτρια της Επιτροπής PEGA για τις υποκλοπές, Σόφι ιν’τ Βελντ, με δήλωσή της στη Ναυτεμπορική, επεσήμανε την ανάγκη να ερευνήσει «άμεσα η κυβέρνηση τις αποκαλύψεις» για τη δράση ισραηλινής ομάδας που ισχυρίζεται ότι έχει χειραγωγήσει εκλογές σε 30 χώρες, ενώ φαίνεται να έχει αναπτύξει δραστηριότητα και στην Ελλάδα.

Σκεφτείτε επίσης, ότι… για μια εταιρεία όπως η SingularLogic, αλλά και (ιδίως) για μια ομάδα χάκερς όπως η «Ομάδα Χόρχε», το να κατασκευαστεί… πλήθος ψευδών ψηφοφόρων σε μια βάση δεδομένων, δεν είναι κάτι ουσιαστικά διαφορετικό (ή σημαντικά πιο δύσκολο) από να κατασκευαστούν ψεύτικοι λογαριασμοί σε σόσιαλ μήντια με απόλυτη αληθοφάνεια (όπως ήδη κάνει η «Ομάδα Χόρχε» για να επηρεάσει τα Social Media ή για να στείλει προσωποποιημένα πολιτικά μηνύματα, όπως κι η Cambridge Analytica). Η μόνη πρόσθετη ενέργεια που απαιτείται για «Νοθεία 2.0», είναι η κατασκευή αντίστοιχου αριθμού πλαστών δελτίων ταυτότητας, ένα «άθλημα» όπου… διαπρέπουν μυστικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο. -Γιατί όχι και στην Ελλάδα, ενδεχομένως σε συνεργασία με κύκλους της Ελ.Ας.;

UPDATE D: Η κατασκευή και χορήγηση πλαστών δελτίων ταυτότητας (η άλλων επίσημων εγγράφων χωρίς καμία δυνατότητα να ανιχνευθεί η πλαστότητά τους) είναι αποκλειστική αρμοδιότητα μυστικών υπηρεσιών. (Ο καθένας μπορεί, βέβαια, να πλαστογραφήσει κρατικά έγγραφα, τα οποία όμως μοιραία θα ξεσκεπαστούν). Η Αστυνομία δεν μπορεί να φτιάξει 100% αδιάβλητα επίσημα έγγραφα χωρίς τη συνεργασία κύκλων της ΕΥΠ (μια υπηρεσία που, ας μην το ξεχνάμε, ανέλαβε να διευθύνει ο ίδιος ο Μητσοτάκης). Ας ξανα-σκεφτούμε τώρα… π.χ. το πρόσφατο σκάνδαλο συνοριοφυλάκων (οι οποίοι μάλιστα ήταν ήδη μέλη της ΕΥΠ) που είχαν στήσει… «βιομηχανία» εισόδου στην Ελλάδα παράτυπων μεταναστών. Δεν θα μπορούσε όμως να πετύχει κάτι τέτοιο, χωρίς τη χορήγηση πλαστών χαρτιών σε κάθε μετανάστη (διότι με τον πρώτο έλεγχο θα είχε συλληφθεί όποιος δεν έχει χαρτιά). Όμως… στην πραγματικότητα, οι πέντε συλληφθέντες συνοριοφύλακες είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου» μίας… «βιομηχανίας» που διευκολύνει πλήθη παράτυπων μεταναστών να πηγαίνουν για κακοπληρωμένη δουλειά σε ελληνικά χωράφια! -ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Αν βάλετε το μυαλό σας να δουλέψει, χωρίς καμμία «συνωμοσιολογία» αλλά με κοινή λογική, όλες οι προϋποθέσεις ήδη υπάρχουν για μαζική χορήγηση πλαστών ταυτοτήτων σε «ψηφοφόρους» (όπως τα πλήθη ξένων «ψηφοφόρων» που έκπληκτοι αντίκρυσαν νόμιμοι ψηφοφόροι σε εκλογικά τμήματα π.χ. της Νίκαιας, αν και… φοβούνται τώρα να μιλήσουν δημόσια για όσα είδαν με τα μάτια τους).

UPDATE F (27/6/2023): Ακόμη δεν τελείωσε η «ενσωμάτωση» και βλέπουμε ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ αύξηση εγγεγραμμένων (από τις 21/5) κατά 55+ χιλιάδες! Δεν δικαιολογείται π.χ. λόγω δεκαεφτάρηδων, διότι αυτοί απόκτησαν ψήφο ΗΔΗ από 1/1/2013 (βάσει νόμου) ακόμη κι αν δεν έκλεισαν τα 17. Κανονικά θα υπήρχε και ΜΕΙΩΣΗ λόγω θανάτων. Αυτό το πλεόνασμα ψηφοφόρων είναι ισχυρή ένδειξη «Νοθείας 2.0»:

Επίσης:


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:

Οπότε, ας ξανα-σκεφτούμε τα περίεργα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μάη 2023, όπου η ΝΔ… όχι μόνο πήρε διπλάσιες ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κατέγραψε πρωτοφανές αποτέλεσμα 156.242 ψήφων περισσότερων από τις 2.251.618, που πήρε το 2019. Κανένα κυβερνόν κόμμα δεν κατάφερε ποτέ τόσο μεγάλη άνοδο σε επανεκλογή του, εκτός… πολύ σπάνιων περιπτώσεων, όπως η 2η νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1985 (όπου υπήρχαν πολλές αιτίες για εκείνη τη δεύτερη νίκη, καμία εκ των οποίων δεν ιοχύει για τη ΝΔ του 2023). Η τεράστια νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 21/5/2023 γίνεται ακόμη πιο ανεξήγητη, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις αμέτρητες αποτυχίες και λαθροχειρίες της ΝΔ κατά τη διάρκεια της τετραετίας της…

Σε προηγούμενο άρθρο μου, ασχολήθηκα με τη νοθεία στις εκλογές της 21/5/2023, ξεκινώντας από υπολογισμούς νόμιμων ψηφοφόρων βασισμένους στο ΑΦΜ τους. Όμως υπάρχουν και άλλες προσεγγίσεις, αφού υπάρχει ένα τεράστιο πλεόνασμα εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, σε σχέση με ψηφίσαντες αλλά και με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Ακολούθησε η αναδημοσίευση της ανεξάρτητης έρευνας ενός φίλου για τις διαφορές μεταξύ του πραγματικού πληθυσμού (όπως τον βεβαίωσε πρόσφατα η ΕΛΣΤΑΤ) και τους αριθμούς εγγεγραμμένων ψηφοφόρων κατά το Υπ.Ες. Ειδικά σε μεγάλα εκλογικά κέντρα, αυτές οι διαφορές είναι τεράστιες και οι δυνατότητες «Νοθείας 2.0» πολύ μεγαλύτερες.

Το παρόν άρθρο πολύ πιθανώς θα εμπλουτιστεί με προσθήκες (UPDATES), καθώς το θέμα αναπτύσσεται διαλεκτικά σε διαλόγους των σόσιαλ μήντια και νέες αναζητήσεις στοιχείων. Οπότε… Refresh often !


UPDATES και ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

UPDATE C: Παρόλο που το παρόν άρθρο επικεντρώθηκε στο νέο είδος «νοθείας 2.0», ας μην υποτιμάμε και την ύπαρξη πιο «κλασσικής» νοθείας (στα αποτελέσματα, όχι στις λίστες ψηφοφόρων). Για να πάρετε μια γεύση, υπάρχουν περίπου 22000 εκλογικά τμήματα. ΑΝ, τώρα… κατά μέσο όρο, υπάρξουν 10 παράνομες ψήφοι σε κάθε τμήμα (με οποιαδήποτε μέθοδο), η συνολική νοθεία θα είναι 220.000 νοθευμένες ψήφοι, δηλαδή… πολύ παραπάνω από τις 156.000 περισσότερες (από τις εκλογές του 2019) που πήρε η ΝΔ στις 21/5/2023. Φυσικά, ένας τέτοιος μέσος όρος δεν αποκλείει το να μην υπάρχει καμία νοθεία σε πολλά (κυρίως μικρά) εκλογικά τμήματα, αλλά πολλαπλάσια (του μέσου όρου) νοθεία σε κάποια άλλα (κυρίως μεγάλα) τμήματα. Υπάρχουν εκλογικά κέντρα με μόνο 10 εκλογείς και άλλα με πάνω από 800, π.χ. το μεγαλύτερο είναι του Αγγελοκάστρου στο Αγρίνιο με 831 εκλογείς, σύμφωνα με επίσημο excel του Υπ.Ες εδώ: https://www.ypes.gr/wp-content/uploads/2023/05/EklogikaTMHMATAmeKATASTHMApsifofor-20230520-1939.xls.

Με βάση την ανάλυση πληθυσμικών πλεονασμάτων σε εγγεγραμμένους, που έκανε σχολαστικά ο Γιώργος Λιανός σε προηγούμενο ποστ, μπορεί να φτιαχτεί και ένα… απλό προγραμματάκι Η/Υ, που να δίνει το… βέλτιστο ποσοστό νοθείας σε κάθε εκλογικό τμήμα, σε όλη την επικράτεια, έτσι ώστε η νοθεία να περάσει όσο το δυνατόν απαρατήρητη.

[1] Παρόλο που οι θάνατοι σήμερα ανακοινώνονται ηλεκτρονικά, ο Γενικός Γραμματέας του Υπ.Εσ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης παραδέχτηκε ότι…

…στους καταλόγους «έχουμε 65.000 άτομα άνω των 110 ετών και 10.000 εγγεγραμμένους ηλικίας άνω των 115 ετών. Συνολικά είναι 179.000 οι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους που είναι πάνω από 100 ετών. Δεν είναι τόσοι, αλλά δεν είναι και λίγοι όσοι είναι εν ζωή. Θα κάνουμε πρόταση στην Κυβέρνηση να μειωθεί το όριο των 116 ετών, μετά το οποίο διαγράφεται κάποιος από τους εκλογικούς καταλόγους».

Για τη μη εκκαθάριση των καταλόγων είπε πως «εάν δεν υπάρχει ληξιαρχική πράξη θανάτου, δεν μπορεί κανείς να διαγράψει κάποιον από τον εκλογικό κατάλογο ούτε το Υπ. Εσωτερικών ούτε ο Δήμος. Οι περισσότερες είναι παλιές περιπτώσεις, ενώ πολλές αφορούν πολίτες που απεβίωσαν στο εξωτερικό και δεν έχει γίνει ενημέρωση των Αρχών στην Ελλάδα. Εφόσον υπάρξει ληξιαρχική πράξη θανάτου, αυτόματα διαγράφεται κάποιος από τους καταλόγους. Η λίστα του ληξιαρχείου είναι ο εκλογικός κατάλογος».

[2] Υπάρχει ωστόσο… αντίλογος στο ότι «οι παλιές μορφές νοθείας έχουν παρακμάσει», μια σοβαρή, ορθολογική και σύντομης διάρκειας (2.11 λεπτών) καταγγελία από τον Δημήτρη Καζάκη στο εξής βίντεο, που συνιστώ να δείτε, ό,τι ιδέα ή διαφωνία κι αν έχετε με τον ίδιο:

[3] Καταγγελία νοθείας κατά της SingularLogic για τις εκλογές του 2019 είχε κάνει και η Ζωή Κωσταντοπούλου, όταν ανάφερε με στοιχεία σε εκπομπή του OPEN, ότι οι ψηφίσαντες είχαν εμφανιστεί φουσκωμένοι, με όλες τις παραπάνω ψήφους μοιρασμένες σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Δείτε το βίντεο. Η συγκεκριμμένη καταγγελία «δένει» και με όσα ανάλυσα:

2 comments

  1. […] UPDATE 7: Έχουμε μπροστά μας ένα νέο είδος νοθείας, που… προς το παρόν ίσως να μην εφαρμόστηκε μαζικά (στις 21/5/2023) αλλά αν δεν γίνει αντιληπτό θα επαναληφθεί χειρότερο στο μέλλον. (Δείτε το νέο άρθρο Νοθεία 2.0: Η νέα «Τρύπα Ασφαλείας» στις Εκλογές). […]

  2. Ο Καζάκης λέει κάτι απλό:
    Στήνεις έναν παρατηρητικό άνθρωπο έξω από το τμήμα ξερωγώ 980 του Νέου Κόσμου και μετράει πόσοι ψήφισαν. Και μετά συγκρίνεις τις παρατηρήσεις του με τα φερόμενα ως αποτελέσματα του συγκεκριμένου τμήματος. (Αν είναι και εκλογικός αντιπρόσωπος, ακόμα καλύτερα, θα μάθει και λεπτομέρειες σχετικά νωρίς).
    Όντως παλιότερα υπήρχε τρόπος να δει κάποιος τι ψήφισε το 980 εκλογικό τμήμα ας πούμε.
    500 παρατηρητικοί άνθρωποι θα αρκούσαν να ξορκίσουν τη νοθεία.
    Να το άλλαξε ο Σκουρλέτης αυτό?
    Δε νομίζω. Στο ekloges.ypes.gr αυτή τη δυνατότητα τη βρίσκω μέχρι το 2009.
    Από εκεί και πέρα τα πάντα είναι στο έλεος άλλων.

Σχολιάστε