Η συμφωνία της 20ής Φλεβάρη χρήζει… ΠΟΙΝΙΚΗΣ δίωξης !

Πριν λίγες μέρες ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε (επιτέλους)… ότι η συμφωνία της 20ής Φλεβάρη ήταν αποτέλεσμα στυγνού εκβιασμού, αντί για «επιτυχία», όπως την είχε παρουσιάσει… μπαρουφο-λογώντας τότε, μαζί με το σύνολο της κυβέρνησης:

22-6-2015 9-40-41 πμ005Στο μεταξύ, ο Αλέξης Μητρόπουλος (όπως πολλοί άλλοι) ομολόγησε ότι ήταν «κακή η συμφωνία της 20ής Φλεβάρη» και -πιο πρόσφατα- η Επιτροπή για την Αλήθεια του Χρέους αποφάνθηκε ότι «Το χρέος είναι παράνομο, απεχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο« (όπως γράφτηκε επίσημα και στην «Αυγή», στις 19 Ιουνίου 2015):

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Επομένως, αυτή η υπόθεση… χρήζει εισαγγελέα !

  • Ποιοί αποφάσισαν την υπογραφή της κατάπτυστης συμφωνίας της 20ής Φλεβάρη 2015;

Είναι γνωστό ότι δεν την αποφάσισε μόνος του ο Γιάνης Βαρουφάκης. Λέγεται ότι ο κύριος υπαίτιος ήταν ο Δραγασάκης. Όποιοι κι αν ήταν οι υπαίτιοι, πρέπει να το δηλώσουν τώρα, για να υποστούν οι ίδιοι… όλες τις συνέπειες. Διότι -αργά ή γρήγορα- θα υπάρξουν συνέπειες και δεν θάπρεπε να τις υποστούν άσχετοι ή αθώοι (π.χ. πολλά μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ που… παρασύρθηκαν από τις… μπαρουφολογίες).

Ποιές συνέπειες; Μα… πολιτικές συνέπειες (άμεση παραίτηση ή καθαίρεση από όλα τα αξιώματα, εφ’όρου ζωής απαγόρευση για θέση εξουσίας ή ηγετικό ρόλο εντός ΣΥΡΙΖΑ, κλπ.) αλλά… ακόμη και ποινικές συνέπειες στο μέλλον. Διότι αν το ελληνικό χρέος είναι όντως παράνομο, απεχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο, τότε… με ποιό δικαίωμα ορισμένοι… άχρηστοι το αναγνώρισαν, φορτώνοντάς το στο λαό (ερήμην του) και υπογράφοντας ότι «θα πληρωθεί εξ ολοκλήρου και εγκαίρως»;

Υπάρχουν δύο περιπτώσεις:

  • [1] Αν η ελεεινή συμφωνία της 20-2-2015 υπογράφτηκε λόγω εκβιασμών, τότε δεν  ισχύει (ακριβώς όπως δεν είναι έγκυρη και η υπογραφή θύματος… απαγωγέων, αν εξαναγκάστηκε από απαγωγείς να υπογράψει).
  • [2] Αν, όμως, η συμφωνία υπογράφτηκε χωρίς εκβιασμούς, ή αν (παρόλο που ήταν αποτέλεσμα εκβιασμού) κάποιοι την προωθούν και τη στηρίζουν παρανόμως, ακόμη και σήμερα (π.χ. οι ιδρυτές της ψευδεπίγραφης «Ενωτικής Κίνησης») τότε… όλοι αυτοί πρέπει κάποια στιγμή να διωχθούν ποινικά και να εκπέσουν από κάθε αξίωμα (στην κυβέρνηση, στην κοινωνία και στο κόμμα). Διότι, κανένα δικαίωμα δεν έχουν (ούτε και είχαν, ποτέ) να αναγνωρίσουν παράνομο και επονείδιστο χρέος, ενώ (ακόμη περισσότερο) κανένα δικαίωμα δεν έχουν να το πληρώνουν, αυτό το χρέος… αρπάζοντας χρήματα από ένα λαό που δεν το χρωστάει (στο μεγαλύτερο μέρος του).

Αναρρωτιέμαι, τώρα…

  • Πόσα χρόνια φυλακή τρώει «πληρεξούσιος δικηγόρος» που υπογράφει ερήμην του πελάτη του… απατεωνιές αμύθητων ποσών, σε βάρος του; Ε, τόσα θάπρεπε να φάνε και όσοι δεν μετανιώνουν (ακόμη και σήμερα) το ότι…. υπέγραψαν στις 20-2-2015 αναγνώριση επονείδιστου, παράνομου και απεχθούς χρέους, εκ μέρους (και ερήμην) ενός λαού (επιμένοντας μάλιστα να πληρωθεί παρανόμως από τον ίδιο το λαό).

Τα όρια της αστικής δημοκρατίας

Ένας φίλος παρατήρησε:

«Δυστυχώς η αντιπροσωπευτικη δημοκρατία σημαίνει πληρεξούσιο, τουτέστιν κάνουν ό,τι γουστάρουν οι «εντολοδόχοι» του λαού. Στον αστικό κοινοβουλευτισμό η κυβέρνηση αντιπροσωπεύει το λαό και εκπροσωπεί (εξουσιοδότηση) την άρχουσα τάξη.«

Απάντησα ως εξής:

Ναι, αλλά υπάρχουν σαφή όρια. Αποτελεί κατάφορη κατάχρηση εξουσίας (και είδος απάτης) το να υπογράψει «εντολοδόχος λαού» κάποιο έγγραφο που επικυρώνει μεγάλες απάτες σε βάρος του εντολέα. Παρομοίως, κατάχρηση εξουσίας ήταν και η υπογραφή από τον… Αδόλφο Χίτλερ διαταγμάτων που παραβίαζαν ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα του, παρόλο που είχε «λαϊκή εντολή» (σε εκλογές) της τάξεως του 43% (αν θυμάμαι καλά) δηλαδή πολύ περισσότερο κι από τον… ΣΥΡΙΖΑ σήμερα!


Τι πρέπει να κάνουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ;

Ακούστε τώρα κάτι, όλοι εσείς, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ:Αν δεν αρχίσετε να απαιτείτε απομακρύνσεις προσώπων, δεν πρόκειται κανείς να δώσει την παραμικρή σημασία στα ψηφίσματα των «Οργανώσεων Μελών» σας! Απαιτείστε (τουλάχιστον) την αποβολή (από κάθε κυβερνητική ή κομματική καρέκλα) για τους: –ΦλαμπουράρηΣπύρο Σαγιά, Νίκο Παππά, Πανούση, Σταθάκη, Δραγασάκη… (μεταξύ άλλων) και γενικά απαιτείστε έξωση κλωτσηδόν για όλο το γνωστό… σκυλολόϊ της «παρέας της Αίγινας». Επίσης, απαιτείστε εκλογή νέου προέδρου σε επόμενο συνέδριο, το οποίο πρέπει επίσης να απαιτήσετε. –Ακατόρθωτο; -Ε, τότε… μην περιμένετε να γίνει απολύτως τίποτα! Τα ψηφίσματά σας, ούτε καν σανκωλόχαρτο δεν (θα) λογαριάζονται, από την ηγεσία του κόμματος, ή την κυβέρνηση…

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε επόμενο άρθρο, θα ασχοληθώ με τη λασπο-θύελλα κατά της Ζωής Κωσταντοπούλου, π.χ. με τις απαιτήσεις Αλέξη Μητρόπουλου και Γιάννη Πανούση (μεταξύ άλλων) να… αγνοηθεί το πόρισμα της Επιτροπής για το Χρέος, προκειμένου να προχωρήσει ακάθεκτη η «διαπραγμάτευση». Πάρα πολλοί (π.χ. δείτε εδώ) επιτίθενται στη Ζωή Κωσταντοπούλου, απαιτώντας την απαξίωση του πορίσματος, διότι (δήθεν) «βλάπτει τις διαπραγματεύσεις», ή είναι αποτέλεσμα προσωπικού (της) «τυχοδιωκτισμού»…


 

Διαβάστε επίσης

Την αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση βρέθηκε ουσιαστικά με την πλάτη στον τοίχο κατά τις πρώτες εβδομάδες της διαπραγμάτευσης και αναγκάστηκε να προχωρήσει στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου στο Eurogroup υπό την απειλή ότι θα έκλειναν οι τράπεζες έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στο περιθώριο της συνεδρίασης μιλώντας με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Νωρίτερα, ο κ. Βαρουφάκης είχε δεχτεί σκληρή κριτική από βουλευτές για εκείνη την επιλογή της κυβέρνησης και έδωσε (σ’) αυτές αυτήν την απάντηση αποδεχόμενος ουσιαστικά στην πραγματικότητα τη δύσκολη θέση στην οποία είχε περιέλθει εκείνο το διάστημα.
  • […ίσως προστεθούν κι άλλοι σύνδεσμοι εδώ…]

5 comments

  1. Αν ζούσε σήμερα ο Μπετόβεν, ίσως να έγραφε την «Επώδυνη Συμφωνία»
    (πληροφορίες για τους… καλλιτέχνες λίγο πιο κάτω)

    όμως δεν έχουμε να κάνουμε με… απλή συμφωνία,
    αλλά με ολόκληρη… συμφωνική ορχήστρα !

    π.χ. ο Βαρύτονος…

    https://archive.is/b8g9y#selection-783.0-791.63

    – Αν πάμε σε ρήξη ως χώρα τι θα σημάνει αυτό για τον ΣΥΡΙΖΑ;
    Νικόλαος Μιχαλολιάκος: Θα πρόκειται για μια εγκληματική ενέργεια εις βάρος του έθνους
    […]

    https://archive.is/b8g9y#selection-887.0-905.98

    Ευρώ ή δραχμή κύριε Μιχαλολιάκο;
    Νικόλαος Μιχαλολιάκος: Το ευρώ το έχουμε πληρώσει πανάκριβα, το έχουμε χρυσοπληρώσει. Δεν τους χρωστάμε, αλλά μας χρωστάνε. Αν φύγουμε από το ευρώ τώρα θα τους κάνουμε δώρο στους ευρωπαίους δανειστές μας. Η δραχμή είναι εθνικός τελικός στόχος, αλλά όχι τώρα. Για να υπάρξει εθνικό νόμισμα θα πρέπει να υπάρχει αυτάρκης εθνική παραγωγή. Η Ελλάδα έχει κατεστραμμένη εθνική παραγωγή άρα δεν μπορεί να έχει εθνικό νόμισμα.
    Η Ελλάδα δεν έχει επιλογή αυτή την στιγμή. Για την Ελλάδα υπάρχει μόνο ευρώ και με σκληρούς όρους.


    Ο… σαξοφωνίστας,

    http://sioualtec.blogspot.gr/2015/06/blog-post_783.html
    Κουτσούμπας κατά ρήξης με την Ε.Ε


    Για τον σοπράνο Σταύρο Θεοδωράκη και τα υπόλοιπα… όργανα, ξέρετε ΗΔΗ ! 🙂

  2. Επειδή κάποιος… κομματοφρουρός στο facebook με χαρακτήρισε… προβοκάτορα της ασφάλειας(!!!) που επιδιώκει «διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ» (και χαρακτήρισε το άρθρο «ακροδεξιό») πρόσθεσα τις εξής εξηγήσεις [απαντώντας τέτοιο σχόλιο]

    ....επειδή είπες (σε άλλη κοινοποίηση) ότι το άρθρο είναι "ακροδεξιό" (επειδή αναφέρεται σε ποινικές διώξεις) αξίζει να αναρρωτηθεί κανείς σοβαρά κάτω από ΠΟΙΕΣ προϋποθέσεις ένα άρθρο που προτείνει ποινικές ευθύνες [1] δικαιούται να το κάνει και [2] μπορεί να κατηγορηθεί γι αυτό.
    
    Ας ξεκαθαρίσω πρώτα ότι ΔΕΝ προτείνω ποινικές διώξεις για ΟΛΟΥΣ, αλλά μόνο για όσους παραμένουν αμετανόητοι σε στήριξη συμφωνιών που είναι άκρως επιζήμιες για το λαό και πάρθηκαν ερήμην του. Ο λόγος που το προτείνω είναι, βέβαια, κυρίως συμβολικός. Δεν αναμένω σοβαρά να γίνουν τέτοιες ποινικές διώξεις, εκτός αν κάποιος... ωφελήθηκε προσωπικά βγάζοντας κέρδη από την ασύμφορη συμφωνία.
    
    Επίσης πουθενά το άρθρο δεν μιλάει για- (ή ενθαρρύνει) "διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ". Φυσικά αν ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Ποταμιού και άλλων μνημονιακών δυνάμεων για συμπόρευση μαζί τους, αυτό ενδέχεται να προκαλέσει από μόνο του μια διάσπαση.
    
    Οποιος είναι τόσο ανόητος, πάντως, ώστε να βάζει την "ενότητα του κόμματος" πάνω από όλα τα άλλα, δεν μπορεί παρά να γίνει "κυνηγός μαγισσών" (ως δήθεν "σέκτες") στο ίδιο στυλ που το κάνει και το ΚΚΕ, εδώ και καιρό. Και τότε θα γίνουν εκδιώξεις μελών (και διάσπαση εκ των πραγμάτων)...
    
    Αν στις επόμενες μέρες υπογραφτεί μνημονιακή συμφωνία, αυτό θα προκαλέσει σωρεία αρνητικών αντιδράσεων, αφού άλλωστε περίπου τα μισά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ (αυτή τη στιγμή) τάσσονται κατά μιας τέτοιας συμφωνίας. Ο λόγος που παραμένουν σιωπηλοί σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στη νέα τρομοκρατία ότι όποιος διαφωνεί ριζικά απειλεί την "ενότητα του κόμματος". Εξού και η (ψευδεπίγραφη) "Ενωτική Κίνηση" την οποία έχει κριτικάρει με ήπιο τρόπο και ο Χρήστος Λάσκος. 
    

    http://www.alterthess.gr/content/o-hronos-einai-krima-toy-hristoy-laskoy

    Πάντως είναι δύσκολο να κατηγορηθεί τόσος πολύς κόσμος που ΗΔΗ κριτικάρει την τρέχουσα πολιτική (εντός ΣΥΡΙΖΑ) ως "προβοκάτορας". Π.χ. ο Γιάννης Μηλιός, πρόσωπο υπεράνω υποψίας. Δεν ειναι μόνο οι ελάχιστοι δήθεν "αριστεριστές", ούτε καν μόνο η Αριστερή Πλατφόρμα, που διαφωνούν...
    
    Μια κακή συμφωνία (όπως αναμένεται) είναι μοιραίο ότι θα διαψεύσει προσδοκίες, όχι μόνο για ελάφρυνση των λαϊκών στρωμάτων αλλά ακόμη και για γενική οικονομική ανάκαμψη. Νομοτελειακά, θα αποτύχει, και τότε... εξαρτάται από το ΠΩΣ θα χειριστεί η κυβέρνηση και το κόμμα αυτή την αποτυχία, ΑΝ πραγματικά έχει καλές προθέσεις. Δυστυχώς υπάρχουν όμως συγκεκριμμένα άτομα μέσα στο κόμμα και στην κυβέρνηση που νοιάζονται μόνο (ή πρωτίστως) για προσωπικά τους συμφέροντα, κι αυτό περιπλέκει την (ήδη πολύ δύσκολη) κατάσταση.
    Γι αυτό και το άρθρο μου πουθενά δεν λέει "βγάλτε την τάδε τάση έξω", αλλά αναφέρεται σε συγκεκριμμένα πρόσωπα. Στην πραγματικότητα, είναι ένας ελάχιστος αριθμός τέτοιων προσώπων που (από τις νέες θέσεις που κατέλαβαν) προξενούν όλη τη ζημιά κατ΄εμέ (κι όχι μόνο κατ' εμέ).
    
    Ας σημειωθεί, τέλος, ότι η Ζωή Κωσταντοπούλου (την οποία υπερασπίστηκα επανειλλημένα) είναι πολύ προσεκτική στις εκφράσεις της και ποτέ δεν στρέφεται κατά της ίδιας της κυβέρνησης. Αυτό είναι πολύ λογικό εκ μέρους της, κι όποιος έχει τέτοια υψηλή θέση οφείλει να είναι πολύ προσεκτικός. Παρόλ' αυτά, η στάση της δεν είναι η ιδανική στάση για ΟΛΟΥΣ και όσοι δεν έχουν τέτοιες ευθύνες μπορούν να εκφραστούν πολύ λιγότερο "διπλωματικά"...
    

    -βλ. Ο Βούτσης ζητάει κουκούλωμα σκανδάλων! Μήπως γι’αυτό λυσσάνε κατά της Ζωής Κωσταντοπούλου;
    https://omadeon.wordpress.com/2015/05/28/voutsis-yper-koykoylomatos-skandalwn/

  3. Ως γνωστόν, αν σε μπλοκάρει κάποιος στο φέηςμπουκ, δεν μπορείς να διαβάσεις καμμία δική του ανάρτηση, μέσα εκεί, ακόμη και αν είναι ΔΗΜΟΣΙΑ ανάρτηση, την οποία μπορεί να δει ο ΚΑΘΕΝΑΣ, αλλά… όχι οι «μπλοκαρισμένοι».

    Αυτό είναι πραγματικά ανησυχητικό παράδοξο, διότι χρησιμοποιείται (τώρα πια) για μπλοκάρισμα κριτικής, όχι για απαλλαγή από εχθρούς ή από παρενοχλητές και παρείσακτους.

    Ετσι συνέβη και σε μένα, όταν… ΣΗΜΕΡΑ αντιλήφθηκα, ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ ότι με έχει μπλοκάρει μέσα στο φ/β ο γνωστός μεταφραστής κειμένων Νίκος Σαραντάκος.
    Απόρησα ΓΙΑΤΙ το έκανε αυτό, δεδομένου ότι εδώ και χρόνια έχω ΜΟΝΟ φιλικές ανταλλαγές δημοσίων μηνυμάτων μαζί του, μέσω του μπλογκ του (αλλά ΚΑΙ σποραδικά στο φέηςμπουκ). Τελικά, με μπλόκαρε διότι… ένας κοινός μας φίλος στο φ/β τον εκνεύρισε και έμαθα ότι… έκανε μαζικό μπλοκάρισμα (o 40κος) περίπου …600 κοινών φίλων του με αυτό τον άνθρωπο, μεταξύ των οποίων κι εγώ.

    Θα μου πείτε… «αστεία πράματα». Ομως το θέμα σοβάρεψε, όταν αντιλήφθηκα ότι ο Νίκος Σαραντάκος ΣΗΜΕΡΑ γράφει και κάποια κείμενα που χρήζουν επείγουσας σκληρής κριτικής. Π.χ. αυτό εδώ (που μου μετέφεραν):

    Nikos Sarantakos
    22 λεπτά ·

    Ο Ευαγγελάτος προβλέπει από το δελτίο του Μέγκα ότι η συμφωνία που θα υπογραφτεί θα είναι πολύ κακή και θα συναντήσει φοβερές αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ θα ήθελα οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μην πιαστούν κορόιδα του Ευαγγελάτου και να τον διαψεύσουν, να υπάρξει αρραγής ενότητα και να εγκριθεί η συμφωνία με 149 ναι από τον ΣΥΡΙΖΑ

    Nikos Sarantakos:

    Πιο απλά: Βλέπεις τον Πρετεντέρη να λέει «προβλέπω ότι θα υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις» και κάνεις το αντίθετο. Αλλιώς, γίνεσαι μπαίγνιο του Πρετεντέρη

  4. Nai o Varoufakis ftaiei gia ola.
    Filarako ase to gnosto elliniko paixnidi tis kotas.
    Loipon i erotisi einai ksekathari kai epitelous gamoellines oloi mas tha paroume thesi.
    NAI ‘h OXI kai giati?
    Ola ta alla einai ko ko ko ko ko

    • ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΣΩΣΤΑ το άρθρο.
      ΠΟΙΟΣ σου είπε ότι «ο Βαρουφάκης φταίει για όλα»?

      Τέλος πάντων. Η απάντηση είναι ΟΧΙ σε όλα.

      Το γιατί θα το εξηγήσουμε αργότερα…

      (Γιατί έκλασε ένα γατί….) 🙂

Σχολιάστε