Μήτσος Κουσελάς και ΓΑΠ

Νέο Σκάνδαλο Απόκρυψης 3800 μεγαλο-οφειλετών Δημοσίου (4 ΔΙΣ) αποκαλύπτει ο πρώην υφυπουργός Οικονομίας Δημήτρης Κουσελάς

Νέο σκάνδαλο αποκαλύπτει σε…  ξέσπασμά του, ο πρώην υφυπουργός οικονομίας (και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ) Δημήτρης Κουσελάς. Στα παραδοσιακά ΜΜΕ έγιναν απόπειρες να κρυφτεί ή να υποβαθμιστεί η είδηση. Το πρώτο blog (διόρθωση) Ενα από τα πρώτα blog που αντιλήφθηκαν πλήρως και πρόβαλλαν τις εκρηκτικές διαστάσεις αυτού του νέου σκανδάλου, είναι το «Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα», με την ανάρτηση τoυ «ORMITHIELLA» (που αναδημοσιεύω πιο κάτω). Μία μέρα πριν τους «Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα» και ο blogger Ροίδης είχε κάνει μια σύντομη καυστική ανάρτηση για το ίδιο θέμα, όπου καταλήγει:

  • κ. Κουσελά αυτά που λέτε είναι αμήχανες μπούρδες μιας απειροελάχιστης, άρα και ανύπαρκτης, συνείδησης.
  • Αν η ελάχιστη συνείδησή σας έπαιρνε για λίγο την ανιούσα -καταγγέλλοντας εγκαίρως όσα ισχυρίζεστε- όπως τα επιτόκια που πληρώνει με το αίμα του ο ελληνικός λαός, ίσως τότε, να σας χειροκροτούσαμε.

Προς το παρών, μπορείτε να θεωρήσετε και επισήμως τον εαυτό σας, Ανθρωπάκι.  Γειά χαρά και ιδιώτης το συντομότερο!

Σημείωση: Δείτε και τα σχόλια του Παπούλη στην ανάρτηση του Ροίδη, που εξηγούν μερικά πολύ σημαντικά δεδομένα, π.χ.

…Η μόνη πηγή φορολογικών εσόδων που θα μπορούσε να αποφέρει αποτέλεσμα είναι ο έλεγχος κίνησης χρηματικών κεφαλαίων ( το ζεστό χρήμα ) τη τελευταία 3ετία. Το περίφημο DVD πχ υπάρχει στα χέρια της κυβέρνησης εδώ και ενάμιση χρόνο. Στοιχεία κινήσεων μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρει η ΤτΕ ( του κυρίου Τ + 10 ) από τις εμπορικές τράπεζες. Αλλά φευ..! Αυτά τα στοιχεία δεν θα τα δούμε ποτέ ;) :)

Kάνοντας επίσης μια μικρή έρευνα για το θέμα (και τον πρωταγωνιστή του) βρήκα ότι ο (πρώην υφυπουργός Οικονομίας και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ) Δημήτρης Κουσελάς έχει και site, το http://www.kouselas.gr (κάντε copy-paste τη διεύθυνση σε browser, δεν του βάζω ενεργό λινκ για να μη του αυξήσω τη… διαχρονική θεαματικότητα). Στο youtube έχει επίσης κανάλι, εδώ και μερικά χρόνια, το www.youtube.com/kouselas, όπου έχει ανεβάσει πάρα πολλά video… «ασυνήθιστης» θεαματικότητας! Είπα «ασυνήθιστης» διότι… πρόκειται για πάτο, ή μάλλον… απόπατο του διαδικτύου, που κανείς δεν επισκέπτεται, πλην ελάχιστων δεκάδων. Γιατί ρε Μητσάρα? Δηλαδή… Γιατί εσείς τα  ΠΑΣΟΚια είστε απόπατοι στο διαδίκτυο?  :mrgreen:

Ορίστε μια χαρακτηριστική φωτογραφία του:

Μήτσος Κουσελάς και ΓΑΠ
Μήτσος Κουσελάς και ΓΑΠ

Α ρε Μήτσο, ΠΑΣΟΚτζή… μουστακαλή, καραμπουζουκλή: Σε τσάντισε ο Μπενίτο (αυτό το γουρούνι) και τα ξέρασες όλα… σαν εύθικτος μάγκας (που σίγουρα είσαι) αντί να συνεχίσεις να κάνεις τα στραβά μάτια (όπως  ΗΔΗ έκανες τα στραβά μάτια για κάποιους μήνες – ΜΗ λέμε μαλακίες τώρα) . Τώρα όμως που… άρχισες να τα ξερνάς, δεν γλυτώνεις από το να τα ξεράσεις ΟΛΑ: Δηλαδή, από τη στιγμή που είπες ότι διαθέτεις «λίστα με 2800 ονόματα οφειλετών του δημοσίου με οφειλές άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ» (ο καθένας), είσαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να δώσεις τη λίστα στη δημοσιότητα. Αλλιώς, αν δεν το κάνεις, θα σε… ψήσουμε στο «φούρνο του διαδικτύου» με πατάτες και κρεμμυδάκια (ενώ τη λίστα θα τη βρούμε, έτσι κι αλλιώς). Διότι εδώ στο διαδίκτυο (όπου είσαι ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΟΣ) ΔΕΝ αστειευόμαστε. «Καίμε» ανθρώπους για ΠΑΝΤΑ. Γκέγκε, Δημητράκη μου? 😈

Ακολουθεί η ανάρτηση του «Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα»:

________________________

Μια εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία του πρώην υφυπουργού Οικονομικών – ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ BLOGGERS

Η παρακάτω καταγγελία έγινε στην σύσκεψη (6/10/11) των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ανήκουν στο ΚΤΕ Οικονομικών και αποσιωπήθηκε ή υποβαθμίσθηκε ή έγινε προσπάθεια να κακοποιηθεί (MEGA) από τα ΜΜΕ.

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, λοιπόν, Δημήτρης Κουσελάς, υποστήριξε ότι έφυγε από την κυβέρνηση επειδή ήθελε να χτυπήσει τους μεγάλους οφειλέτες του Δημοσίου. Την αφορμή έδωσε η κριτική παρατήρηση του (απλού βουλευτή, μετά τον ανασχηματισμό του Ιουνίου) κ. Κουσελά ότι το οικονομικό επιτελείο δεν καταφέρνει να αντιμετωπίσει την φοροδιαφυγή. «Κι εσύ τι έκανες όταν ήσουν σ΄αυτό το υπουργείο;» τον ρώτησε σε έντονο ύφος ο κ.Βενιζέλος –για να ακολουθήσει η παραπάνω απάντηση του πρώην υφυπουργού.
Λίγο αργότερα μάλιστα ο κ. Κουσελάς έλεγε στους δημοσιογράφους  ότι μπορεί να αποδείξει τα λεγόμενά του καθώς διαθέτει λίστα 3.800 προσώπων που οφείλουν στο Δημόσιο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ έκαστος, ενώ –πρόσθεσε– τα ποσά είναι εισπράξιμα. Διευκρίνισε δε, ότι δεν πρόκειται για τη λίστα των μεγαλο-οφειλετών που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών και που περιλαμβάνει «μη εισπράξιμα» ποσά.
Μιλώντας στο Capital.gr ο κυβερνητικός βουλευτής και υφυπουργός Οικονομικών μέχρι τον ανασχηματισμό του Ιουνίου Δημήτρης Κουσελάς, αναφέρει πως όσα κατήγγειλε σήμερα στο ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ, παρουσία του Ευ. Βενιζέλου, τα είχε πει και στην τελευταία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας υπό τον πρωθυπουργό. «Κάθε φορά που το έλεγα μου απαντούσαν “θα το δούμε», προσθέτει.  
Ο κ. Κουσελάς επικαλείται μάλιστα τον νόμο 3943 που ψηφίσθηκε πρόσφατα, σύμφωνα με τον οποίον τα ονόματα όσων οφείλουν στο Δημόσιο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ πρέπει να δημοσιοποιούνται όταν συμπληρωθεί χρόνος από την  άρνηση πληρωμής. «Η προθεσμία για τους περισσότερους έληξε τον Ιούλιο, οπότε θα έπρεπε να είχε κινηθεί η διαδικασία και να είχε δοθεί η άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων», τονίζει. Διευκρινίζει δε, ότι το πρόβλημα δεν βρίσκεται μόνο στη μη δημοσιοποίηση των ονομάτων, αλλά στο ότι δεν έγιναν οι αναγκαίες ενέργειες για την είσπραξη των ποσών –για παράδειγμα, «να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των οφειλετών και να εξοφληθούν μέσω αυτών τα χρέη».«Δεν γίνεται από τη μια να κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και από την άλλη να μη μπορούμε  να εμφανίσουμε μια μικρή, έστω, πρόοδο στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής», σημειώνει.

 Διευκρινίζει ακόμη ότι τα εν λόγω ποσά στα οποία αναφέρεται είναι εισπράξιμα και δεν αφορούν… τα «φαληρημένα» που δημοσιοποιήθηκαν προσφάτως από το υπουργείο Οικονομικών. Οσο για τις υπόνοιες που άφησε πως έμεινε εκτός κυβέρνησης εξαιτίας αυτής της επιμονής του, περιορίζεται στην επισήμανση ότι «συγκρούστηκε με συμφέροντα» όταν έθεσε επιτακτικά το θέμα.

Καλούμε τους bloggers να διαδώσουν το θέμα στο διαδίκτυο και να αναλάβουμε κοινή πρωτοβουλία πολλά blogs μαζί ούτως ώστε να επιδιώξουμε λύση σύμφωνα με τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας.

Enhanced by Zemanta

45 comments

  1. Ακούσαμε ότι άρχισε να ασχολείται εισαγγελέας. Αυτή ήταν και μια βασική μας ιδέα: Να προσφύγουμε πολλοί μπλόγγες μαζί στη δικαιοσύνη. Προτείνουμε να το παρακολουθούμε το θέμα και να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι επιπλέον. Μιλάμε για τεράστιο συνολικό ποσό: κοντά στα 4 δισ. !!

    Πολύ καλή η εισαγωγή σου ομαντεόν!!!

    • Νάσαι καλά Παύλε!
      (και από τώρα και στο εξής τα δικά σου σχόλια θα εμφανίζονται χωρίς καθυστέρηση).

      Κοίτα… πράγματι είναι πολύ μεγάλο σκάνδαλο, ιδίως αν το συνδυάσουμε με την είδηση εδώ:

      http://www.topontiki.gr/article/23155

      …για την οποία αναζητώ τρόπους να την προβάλλω με ιδιαίτερη έμφαση (π.χ. μέσω βίντεο) διότι είναι ενοχοποιητικό στοιχείο… απίστευτης διαπλοκής μεταξύ κυβέρνησης και Μπόμπολα. Αντιγράφω όλο το μικρό άρθρο εδώ:¨

      Το δημόσιο «θυσιάζεται» για τον Μπόμπολα…

      Με μια πρωτοφανή απόφαση που γεννά πολλά και σοβαρά ερωτήματα, οι ελληνικές αρχές αρνούνται να εισπράξουν από την ιδιωτική εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα προσφεύγουν γι αυτό το λόγο κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής!

      Άκουσον – άκουσον, η ελληνική κυβέρνηση παρεμβαίνει υπέρ ιδιωτικής εταιρείας και κατά των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου και ζητά να ακυρωθεί απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» καλείται να επιστρέψει 15,4 εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσιο!

      Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με τίτλο «Ελλάδα κατά Επιτροπής»

      «Η Ελλάδα ζητά από το Γενικό Δικαστήριο της ακύρωση της αποφάσεως C(2011)1006 τελικό της Επιτροπής, με την οποία κηρύχθηκε ως παράνομη κρατική ενίσχυση η επιδότηση ύψους 15,34 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκε από τις ελληνικές αρχές στη μεταλλευτική επιχείρηση Ελληνικός Χρυσός, η οποία συνίστατο σε παραχώρηση της μεταλλευτικής εκμεταλλεύσεως της Κασσάνδρας έναντι τιμής χαμηλότερης της πραγματικής αγοραίας αξίας και στην απαλλαγή από τους φόρους για την πράξη αυτή και με την οποία διατάχθηκε η ανάκτηση του ποσού της επιδοτήσεως, πλέον τόκων».

      Επισημαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την απόφασή της στις 23 Φεβρουαρίου 2011, ορίζει ότι :

      -Η Ελλάδα ανακτά από τον αποδέκτη την ενίσχυση ( ύψους 15,34 εκατ. ευρώ)

      – Τα ανακτώμενα ποσά βαρύνονται με τόκο από την ημερομηνία κατά την οποία τέθηκαν στη διάθεση των δικαιούχων μέχρι την ημερομηνία της πραγματικής τους ανάκτησης.

      Και όλα αυτά γιατί μεταξύ άλλων οι ελληνικές αρχές:

      -παραχώρησαν την μεταλλευτική εκμετάλλευση της Κασσάνδρας έναντι τιμής χαμηλότερης της πραγματικής αγοραίας αξίας

      -απάλλαξαν την εταιρεία από τους φόρους

      • Ναι, ο Μπόμπολας σε πείραξε πουστραδεώνα. Ας ήσουν κι εσύ ικανός να γίνεις μεγάλος και τρανός σαν κι αυτόν. Αλλά εσείς οι πληβείοι έτσι είστε, μικροπρεπείς: να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα…

        • Ρε φιλελεύθερε… δονητή, δεν πα να χαζέψεις κάνα μίκυ-μάους με το Γιωργάκη σου, που σε γαμεί?
          (με το παρδόν δηλαδή…)

          Μου χάλασες και την παγίδα[*] που είχα στήσει σε εκείνο το νούμερο 11888, μπούκαρες μέσα εκεί, εσύ και το «ΠΑΣΟΚ ή τέφρα» σου, και έτσι επικράτησε ΣΟΚ πανικού και αμόκ… σβησίματος σχολίων, που ήτανε πολύτιμα !

          Αν δεν έκανες εκεί το «παιγνίδι σου», θα είχα φρέσκια μπριζόλα.
          Τώρα πρέπει να φάμε βαρετές φακές.
          πφφφφ… 8)

          [*] Ποια παγίδα? Μα… είναι απλό. Τον έφτασα σε σημείο να τα ξεράσει όλα (ενώ είχε αρχίσει να βρίζει και ΠΟΛΥ χυδαία) αλλά ο κόσμος υπέστη απόσπαση προσοχής διαβάζοντας τις ΔΙΚΕΣ σου τρολιές. Και ο συντονιστής έσβησε πολλά, αρχίζοντας φυσικά από σένα.

          • Άσε μας ρε που παριστάνεις και τη διάνοια. Αν ήσουν ρε ικανός θα σε είχε πρώτη μούρη στελεχάρα κάνας Πέτρος Κωστόπουλος ή θα ήσουν εσύ Πέτρος Κωστόπουλος ή Μπόμπολας ή Ψυχάρης. Αλλά είσαι ανίκανος, μέτριος και βλάκας και γι’αυτό είσαι στον πάτο (ή μάλλον στον απόπατο) της τροφικής αλυσίδας. Κάτι κατώτερες μορφές ζωής σαν εσένα και τους ηλίθιους που έχεις στη συντακτική σου ομάδα (ποια ομάδα δηλαδή, μόνο εσύ κι ο άλλος ο ψυχανώμαλος ο «Αιρετικός» είστε) αποτελούν την καλύτερη απόδειξη για την ορθότητα του κοινωνικού Δαρβινισμού και των απόψεων του Μάλθους.

          • AYTO θέλω κι εγώ φίλε ελεύθερε δονητή. Να ΝΟΜΙΖΟΥΝ αυτά που λες, αλλά τα νομίσματα να είναι κίβδηλα.

            ΝΑ ψαρώνουν οι μαλάκες με κείμενα σαν το δικό σου, να θριαμβολογούν νομίζοντας πως έπιασαν το νόημα της ζωής, ώστε να νικήσουμε εμείς.

    • Το είχα διαβάσει σαν 2.800, ίσως επειδή ήταν… πολύ πρωί. Θα το διορθώσω αμέσως (πνίγομαι από… Βουνά Πληροφορίας)

  2. Μπήκαν σήμερα updates στην αρχή της ανάρτησης. Κυρίως η αναφορά στην ανάρτηση του Ροϊδη
    http://roides.wordpress.com/2011/10/06/6oct11c/
    Και σε τμήμα σχολίου του Παπούλη (εκεί) που λέει

    …Η μόνη πηγή φορολογικών εσόδων που θα μπορούσε να αποφέρει αποτέλεσμα είναι ο έλεγχος κίνησης χρηματικών κεφαλαίων ( το ζεστό χρήμα ) τη τελευταία 3ετία. Το περίφημο DVD πχ υπάρχει στα χέρια της κυβέρνησης εδώ και ενάμιση χρόνο. Στοιχεία κινήσεων μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρει η ΤτΕ ( του κυρίου Τ + 10 ) από τις εμπορικές τράπεζες. Αλλά φευ..! Αυτά τα στοιχεία δεν θα τα δούμε ποτέ…
    http://roides.wordpress.com/2011/10/06/6oct11c/#comment-41417

    ___________
    Επίσης… (update 2) διέψευσε την ύπαρξη της λίστας Κουσελά ο… αποδεδειγμένος ψεύτης Παπακωνσταντίνου
    http://papaioannou.wordpress.com/2011/10/07/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CF%83-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%83/

    • Ποτέ δεν υπήρξε η «λίστα Κουσελά». Απλά ο Κουσελάς για λόγους προσωπικής μικροκαριερίστικης βεντέτας πέταξε αυτό το πυροτέχνημα κι όλοι εσείς οι ηλίθιοι αριστεροαναρχομαλάκες του κώλου τσιμπήσατε. Πόσο προβλέψιμοι και πόσο μικρόνοες είστε!

  3. Ομαδεόν, μπήκα να σου ζητήσω συγγνώμη που επιπόλαια – από διαδικτυακή απειρία – έγραψα σε σχόλιο εκείνο που σκέφτηκα, οτι σε ταύτισα δηλαδή με άλλο σχολιαστή, με αποτέλεσμα να συμβάλλω άθελα μου στο να δημιουργούνται διάφορες παρεξηγήσεις, καθώς διάφοροι … περίεργοι… εκμεταλλεύονται το κάθε τι… Βέβαια αυτό προήλθε από την αντίδραση που είχες εσύ όταν εμφανίστηκε αυτός ο τύπος, ταυτόχρονα με τις βρισιές που σου έριχνε. Κάπως έτσι έκανα το συνειρμό. Τέλος πάντων, βλέπω τώρα ότι γράφει κι εδώ. Πάντως στεναχωρήθηκα με όλο αυτό, και τα συμπαραμαρτούντα… και ελπίζω να τελειώσει κάπως.

    • Μα… μάη ντήαρ κ.κ. σου είχα εξηγήσει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, δηλαδή δεν είναι τόσο τραγικά τα πράματα.
      Ευχαριστώ θερμά αλλά… τέτοια συγνώμη δεν οφείλεις.

      Και στην τελική, ακόμη κι αν δεν είχες πει όσα είπες αρχικά, εκείνο το… γουρουνάκι θα «γρύλλιζε» ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.Πάντα με λάσπη. Ανίκανος να διαβάσει σωστά ή να εκτιμήσει σωστά… πάααρα πολλά πράματα. Πιάνει μόνο τα πιο κοινότοπα. Με ακροδεξιές συνήθειες Λόγου.

      ΑΛΛΟΥ είναι η ευθύνη (ΑΝ υποθέσουμε ότι υπάρχει). Οτι το γουρουνάκι είναι εξίσου για φτύσιμο όπως ο 11888, αλλά… επειδή είναι «πατριώτης» τυγχάνει καλύτερης μεταχείρισης, σε ένα μπλογκ όπου η διαμορφούμενη ομαδική συνείδηση, ΕΙΝΑΙ τελικά «πατριωτο-αριστερή». Αλλά τον 11888 τον χρειάζονται σαν… μασκώτ. Και εξωθείται σε ξεσπάσματα επειδή δεν ξέρει άλλο τρόπο αντίδρασης. Αν του την έπεφτε ο Παύλος θα ήταν σαν να… κάνει κατάχρηση του πλεονεκτήματος που έχει σαν πιο κοντά στην διαμορφούμενη πλειοψηφία. Αλλά είναι «κύριος»…

      (τα λέω έξω από τα δόντια, εδώ, χωρίς να προσβάλω κανέναν).

      Ομως… λείπει ο ορθολογισμός. Π.χ. αν πάρεις και αναλύσεις ένα-ένα όσα λέει ο άλλος τρολάρας, ο alexandro trolliendes, ΚΑΜΙΑ ουσία δεν είχε το σχόλιό του εδώ (παρά τις θερμές… ευχαριστίες του Θράκα):
      http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2011/10/10/1-161/comment-page-1/#comment-78296
      Ενα σχόλιο γεμάτο στρεβλές γενικεύσεις και λογοτεχνίζουσες ΜΠΟΥΡΔΕΣ.
      Και το ΤΙ είναι πραγματικά ο τρολάρας, σαν χαρακτήρας, αποκαλύφθηκε σε κάποιες συγκρούσεις. Αλλά οι άνθρωποι κλείνουν τα μάτια.

      Οπότε… τραβάω τα μαλλιά μου με όσα βλέπω, αλλά… οι περισσότεροι άνθρωποι στους ΣΧΣ πράγματι δεν είναι κακοί. Δέχονται και κριτική και μιλάνε ανθρώπινα, οι πιο πολλοί. Ο πιο φιλότιμος, εργατικός και απόλυτα αγαθός είναι ο Πειρατής, ίσως.

      Ο ΓΥΠας είναι πολεμικό περιστέρι αλλά κάθε φορά που κοιτάζεται στον καθρέφτη βλέπει έναν… ειρηνιστή γύπα. 🙂

      • Επειδή είπα κάποια πράματα που διαπίστωσα αργότερα ότι δεν είναι… εντελώς ακριβείς περιγραφές της κατάστασης, προσθέτω ένα λινκ στις (βασικά σωστές) αντιρρήσεις του Παύλου (με δική μου απάντηση αμέσως μετά)

        http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2011/10/10/1-161/comment-page-1/#comment-78371

        Γενικά η συκοφαντία είναι η μοναδική πραγματική πληγή στο διαδίκτυο.
        Οι κόντρες και οι ύβρεις ξεπερνιώνται, η σοβαρή συκοφαντία όμως ποτέ, εκτός αν…
        [1] είτε ξεριζωθεί από την αρχή (όπως κάνουμε εμείς),
        [2] είτε καταπολεμηθεί με μια συστηματικότητα που… κουράζει τους ΑΛΛΟΥΣ.

      • Φταίει ότι δεν κοιμάμαι αρκετά τις τελευταίες μέρες.

        @κ.κ. καληνυχτίζω.
        αν δεις κανέναν να… σαρκάζει ότι δεν μιλάω, πες του ότι δεν είμαι… υπνοβάτης ! 🙂

  4. Πολύ κουραστική βρήκα τη συζήτηση χθες στους ΣΧΣ. Αν οι άνθρωποι δεν μάθουν σωστότερους τρόπους διαχείρισης συζητήσεων, δεν θα τα βγάλουν πέρα με την Υπερφόρτωση Πληροφορίας και τις εξελιγμένες μεθόδους προπαγάνδας του άμεσου μέλλοντος. Κι αν δεν πολεμήσουν έξυπνα την παραπληροφόρηση και τη βρωμιά που σπέρνουν ορισμένοι αληταράδες, θα κατεβάσουν το συλλογικό επίπεδό τους μέχρι να θριαμβεύσει (για πολλοστή φορά) η Δικτατορία της Ασημαντότητας (όπως θάλεγε κι ο Καστοριάδης, ίσως, αν ζούσε σήμερα).

    Σκέφτομαι μέχρι και να κλείσω το blog, τον τελευταίο καιρό. Αν δεν υπήρχε η παρατεταμένη ανάγκη για πολιτικό αγώνα, θα το είχα κάνει ΗΔΗ, προ πολλού (έστω κρατώντας κάποιο άλλο προσωπικό ή «καλλιτεχνικό» blog). Κουράστηκα να επισημαίνω πράματα, ξανά και ξανά, με τόσο λίγο αποτέλεσμα. Αν και έκανα ομαδικό το blog, κράτησα (όπως είπα από την αρχή) αυτό το δικαίωμα. Είναι ουσιαστικά το μόνο παραπανίσιο δικαίωμα (μαζί με τα… ντεκόρ και τεχνικά θέματα) που με καθιστά διαχειριστή ή «μπλογκάρχη» (ένα ρόλο που απεχθάνομαι βαθύτατα, όπως και όλους τους «μπλογκοπατέρες»). Η φίλη μας Πιγκουίνα έκλεισε προηγούμενα blog της και άνοιξε άλλα, όπως και πολλοί άλλοι.

    Το γεγονός ότι ορισμένα… μουνόπανα όπως ο no11888 (ή ένας εθνικισταράς που έκανε ακριβώς το ίδιο κάποτε, στο φόρουμ «Ιδεογραφήματα») αρπάζουν από εδώ υλικά και τα ρίχνουν αλλού στοχεύοντας κανιβαλικές οχλοκρατικές καταστάσεις, δείχνει ότι οι κατσαρίδες του διαδικτύου μεταλλάχτηκαν κι έβγαλαν φτερά, αλλά κανείς δεν τους ψεκάζει με κατσαριδοκτόνο. Σχεδόν κανείς δεν αντιδρά, συνήθως. ΟΤΑΝ καταλάβει ο κόσμος ότι γέμισε κατσαρίδες θα είναι αργά. Θα έχουν μπουκάρει στο νετ αμέτρητοι disinformation agents και θάναι δύσκολος ο χειρισμός τους.

    Για όλους αυτούς τους λόγους, χρειάζεται ένα νέο είδος meta-blogging, ώστε ο πολύπλοκος και δαιδαλώδης διαδικτυακός διάλογος να μπορέσει να γίνει θέμα αποτελεσματικής ανάλυσης και κριτικής, όπως ακριβώς έγιναν τα άλλα μέσα (γραπτός λόγος, τηλεόραση, φιλμ). Διότι είναι η πρώτη φορά, σαν Είδος, που δημιουργήσαμε ένα Είδος Εκφρασης πιο πολύπλοκο από τις δυνατότητες ολικής κριτικής αφομοίωσής του.

    Μπορεί να γίνει κανείς εύκολα (αν έχει τις γνώσεις) βιβλιοκριτικός, κριτικός κινηματογράφου, literary critic, αναλυτής τηλεόρασης (ή όπως αλλιώς λέγεται), κ.ο.κ. αλλά… ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δύσκολα μπορεί να γίνει αποτελεσματικός κριτικός / αναλυτής… διαδικτυακού διαλόγου. Διότι πρέπει να παραδεχτεί (πρώτα-πρώτα) μεγάλη δυσκολία κατανόησης του διαλόγου, στο ίδιο το κοινό του. Απόδειξη ότι ισχύει αυτό είναι το γεγονός ότι… ακόμη και οι δήθεν «ειδήμονες του διαδικτύου» (ή όσοι το παίζουν έτσι) δεν έβγαλαν τίποτε ουσιαστικό στη φόρα πέρα από γενικεύσεις και διάφορες… νουθεσίες (σε στυλ νετικέτας ή σαβουάρ βίβρ) αλλά ποτέ δεν «λερώθηκαν» με τη δύσκολη δουλειά της ανάλυσης διαλόγων. Οπότε, θεώρησαν πανάκεια τη χασαπομάχαιρα του moderation. Η ιδιωτική λογοκρισία αναδείχτηκε σε κάτι θεραπευτικό, εφάμιλλο της πενικιλίνης. Και οι παρενέργειες αυτού του «φαρμάκου» είναι πολλές. Η χειρότερη παρενέργεια, ίσως, είναι ο εκφυλισμός και η γκετοποίηση της αντιπαράθεσης. Μια άλλη παρενέργεια είναι η άγνοια, ακόμη και η διανοητική τεμπελιά, που απο-ενοχοποιεί την έλλειψη κατανόησης αφού όλες οι διενέξεις «λύνονται» με το να σωπαίνουν οι συμμετέχοντες που «Φταίνε εξίσου» και δήθεν «ενοχλούν». Αλλά η άλλη όψη του «σαβουάρ βιβρ» που επικράτησε, είναι ένας βαθιά αντιδραστικός μικροαστικός καθωσπρεπισμός, που δήθεν «ανέχεται» αλλά στην πραγματικότητα καταστέλλει σχεδόν τα πάντα, πλην ενός αναδυόμενου συλλογικού πολτού, γεμάτου εύκολες ομοφωνίες αλλά και σποραδικούς τελετουργικούς κανιβαλισμούς.

    Κανονικά αυτό το σχόλιο, ΤΕΛΕΙΩΣ εκτός θέματος, θα έμπαινε σαν ανάρτηση στο metaomadeon blog, αλλά βαρέθηκα να το κάνω. Και η πείρα έδειξε ότι όλο το επικεντρο προσοχής των αναγνωστών αυτού του blog (όπως και όλων των άλλων) είναι σχεδον αποκλειστικά το «τώρα», στο πιο τελευταίο ποστ.

    • Αγαπητέ Γιώργο

      Κάποιες τελευταίες επιλογές που έκανα (μετοικεσία κτλ) μου έχουν περιορίσει την πρόσβαση στο net και δεν μπορώ να παρακολουθήσω τα δρώμενα στις λεπτομέρειες. Αν θέλεις ένα feedback για το «σοβαρότατο» που σε κάνει να σκέφτεσαι για «κλείσιμο» του blog θα μπορούσες να μου το στείλεις και θα το εκτιμούσα.
      Αν τώρα όλα αυτά είναι πάλι(!) οι γνωστές internetικές αντιπαραθέσεις, εντάξει ησύχασα, θα σου περάσει.
      Πριν χιλιάδες χρόνια σε είχα γνωρίσει με τον αιρετικό σε Πραγματική αντιπαράθεση με ισδραελμαν (για να μην googlάρετε) και κάνα δύο άλλους και είχα εντυπωσιαστεί με την επιμονή σας, την σταθερότητα και την πολεμική σας. Σας διάβαζα αρκετά και «έκλεβα» που και που καμία εμπειρία και γνώση σας για το κοινό μας ενδιαφέρον, το διαδίκτυο και όχι μόνο.
      Οι προσωπικότητές σας δεν είναι κενές περιεχομένου για εμένα μιας και έχω καταγράψει αρκετά στοιχεία τους αλλά φυσικά δεν είναι ολοκληρωμένη εικόνα αφού δεν έχουμε πιεί μπύρες μαζί. (ξέρω, δεν μπυράζει!)
      Στοιχεία της δικής μου προσωπικότητας θέλω να βγαίνουν από τον internetικό διάλογο και ο γραπτός λόγος μου επιτρέπει να αμβλύνω λίγο τις αιχμές που θα μπορούσαν να ενοχλήσουν τους άλλους.
      ΠΧ. Στο θέμα Δίγλωσσων παιδιών έχω άλλη άποψη από εσένα και μάλιστα εκ διαμέτρου αντίθετη. Ενώ πιστεύουμε και οι δύο ότι είναι πολύ δύσκολο ως εγχείρημα και δεν πρέπει να αποτελεί αψήφιστη επιλογή των γονιών φτάνουμε από Βιωματικές(;) εμπειρίες ο καθένας σε μισοάδειο και μισογεμάτο ποτήρι. Θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα η οπτική των πραγμάτων. Η δική μου αντίδραση όταν εντόπισα ότι τα ίδια λέγαμε αλλά η οπτική μας άλλαζε; η ΣΙΩΠΗ. Ανθρώπινη ιδιότητα είναι φυσικά και όταν καταπνίγεις κάτι, αυτό να προσπαθεί να ξαναβγεί στην επιφάνεια. Μόλις το έπαθα LoL

      Με αυτά θέλω να πω ότι στους ανθρώπους που σέβομαι θέλω να βλέπω μία συνέχεια στην συμπεριφορά τους, μία σταθερότητα στις απόψεις τους και αυτά με οδήγησαν σε εσάς. Το να πάψεις να είσαι ο υπερ-αναλυτικός θα είναι σα να ο αιρετικός σταματήσει το hit and run με την καυστικότητα και τα χτυπήματα to the point. Θα γίνουμε κουλουβάχατα και δεν θα ξέρουμε ποιος είναι ποιος! LoL
      Τα αγγλικά σου είναι καλύτερα από τα δικά μου οπότε στευ γιορσελφ ή ολγουευς μπι γιορσελφ με όποια προφορά θέλεις. LoL
      Η πάγια αποψάρα μου παραμένει, δυο στάλες Ευγένεια, στον internetικό(και όχι μόνο) διάλογο δεν βλάπτουν αλλά παρακαλώ να ληφθεί υπ όψη ως δικό μου στοιχείο προσωπικότητας.

      ΥΓ. Γραμμένο σε Η/Υ της δουλειάς χωρίς χτενισμένες λέξεις λόγω πολλών διακοπών μπορεί να αποτύχει στον σκοπό του. Ο σκοπός ήταν να ικανοποιήσω μία ανάγκη που αισθάνθηκα να σου πω μία κουβέντα…
      ΥΓ2. Αν χάσω την δουλειά ετοιμάσου να έρθω Αθήνα και να μου βρεις εσύ άλλη. 🙂 🙂 🙂

      • Αγαπητέ Ολογιστή, αν αρχίσουν να γράφουν κι άλλοι άρθρα αποκλείεται να κλείσω το blog.
        Ισως όμως να αποσυρθώ για ένα διάστημα (αν υπάρξουν αρκετές αναρτήσεις άλλων, που δυστυχώς… χλωμό το βλέπω, διότι όχι μόνο εσύ αλλά ΚΑΙ ο αιρετικός έχετε πολλή δουλειά, όπως φαίνεται. Για άλλα μέλη μας δεν το συζητάω. Ο Ζώης Σταθερός δουλεύει σταθερά πολύ κι έχει και οικογένεια που τον απασχολεί πολύ, κ.ο.κ.)

        Ακόμη και αν έκλεινα το blog, ΔΕΝ θα έσβηνα τίποτα βέβαια.
        Απλώς θα έκλεινα τα σχόλια (στις δικές μου αναρτήσεις τουλάχιστον) και θα έβαζα μόνιμη πρώτη μούρη ένα… λογίδριο «παραίτησης» (χεχε).

        Το αλκοολίκι του μπλόγκιγκ πολλοί το εμίσησαν, ουδείς όμως αποτοξινώθηκε 100%.

        Κατά τα άλλα θα σου απαντήσω εκτενέστερα ίσως, αργότερα (έχω κι εγώ κάποιες δουλειές τώρα).

        Προς το παρόν… διασκέδασε ενημερωνόμενος για μια περίεργη σύγχρονη μουσική (υπο-)κουλτούρα, τους «emo» (στους οποίους αναφέρθηκα σε άλλο σχόλιο πιο κάτω).

        http://frikipaideia.wikia.com/wiki/Emo
        (Ελληνικό χιουμοριστικό λήμμα για τους Εμο).

        http://el.wikipedia.org/wiki/Emo
        (Ελληνική… τηλεγραφικού τύπου περίληψή τους)

        http://en.wikipedia.org/wiki/Emo
        (πληρέστατο, συναρπαστικό και άκρως σοβαρό λήμμα στα αγγλικά)

        Και τέλος… καυστικό χιουμοριστικό λήμμα εδώ: http://encyclopediadramatica.ch/Emo

        __________
        Αν λόγω επόμενων σχολίων χαθεί η σύνδεση με το άλλο σχόλιό μου για το θέμα, νάτο
        https://omadeon.wordpress.com/2011/10/07/kouselas-scandal/#comment-62858

    • Ομαδεόν, νομίζω σε έχει επηρεάσει το τι έγινε με τον παραλληλογράφο. Αυτό μου φαίνεται λογικό, γιατί κι εγώ, όταν είχα κάποιο θέμα σε μπλογκ που έγραφα επί μακρόν, και που λυνόταν τελικά άσχημα, μετά καταλάβαινα ότι αυτό με χαλούσε για καιρό. Αυτό είναι ανθρώπινο γιατί πρόκειται για ένα είδος επικοινωνίας, ανθρώπινης επαφής δηλαδή, και είναι φυσιολογικό όταν δεν πηγαίνει καλά να στεναχωριόμαστε. Θέλει κάποιο χρόνο να το δεις από απόσταση.

      Έριξα μια ματιά στο μεταblog. Απ ότι κατάλαβα κάνεις ανάλυση σχολίων, γραπτού λόγου σε τελευταία ανάλυση, αλλά αυτού του τύπου, του διαδικτυακού διαλόγου. Και είδα και λίγο τον λεξικογράφο που αναλύει λόγο μέσω μαθηματικών μοντέλων, κάτι τέτοιο;

      Αλλά νομίζω σε έχει κουράσει το ότι η δουλειά σου της ανάλυσης, δεν φέρει τόσο αποτέλεσμα όπως λες, γιατί δεν λαμβάνεις υπόψη σου παράγοντες που έχουν να κάνουν με την ψυχολογία, αλλά το βλέπεις μόνο λογικά. Επίσης υπάρχει και η παράμετρος του εκτός διαδικτύου κόσμου, που δεν την βάζεις. Δηλαδή τείνεις να τα ερμηνεύσεις όλα εντός αυτού του συστήματος, που όμως δεν είναι αυτόνομο. Π.χ. κάποιος που αγνοεί ένα κακό σχόλιο, διαστρεβλωτικό, ότι θες, δεν γίνεται απαραίτητα μέρος ενός πολτού, πιθανόν βγαίνει τελείως από τον ιστότοπο ή και το διαδίκτυο και … πάει για μπάνιο στη θάλασσα! Αυτός που βγαίνει τελείως εκτός και μπορεί να επανέλθει σε κάποια άλλη στιγμή, δεν μετέχει στο χαμηλό επίπεδο που λες, και όταν θα ξαναμπεί, θα μεταφέρει κάτι ζωντανό και ίσως ποιοτικό στον διαδικτυακό διάλογο.
      Θέλω να πω, καταλαβαίνω τι λες και είναι σωστά, αλλά υπάρχουν και άλλες παράμετροι, που δεν υπολογίζεις, εκτός αυτού που φαίνεται στην οθόνη ως σχόλιο: η ψυχολογία, που μπορεί με κάποιο τρόπο να «διαβαστεί» μερικώς, και ο έξω κόσμος, ο οποίος επηρεάζει και την ψυχολογία. Δηλαδή δεν γίνονται όλα εδώ μέσα.

      Παρόλα αυτά η ανάλυση που επιχειρείς έχει τρομερό ενδιαφέρον, τουλάχιστον επιστημονικά.

      Κατά τα άλλα, νομίζω δεν αξίζει να στεναχωριόμαστε για όσους μας «εξορίζουν». Το αντίθετο…

      • Σε γενικές γραμμές είναι σωστή η κριτική σου! 🙂
        Ασφαλώς και ισχύουν μερικά (ή τα περισσότερα) που λες, αλλά…

        [1] προβάλλεις λίγο τη δική σου ευαισθησία σε μένα, όσον αφορά τον παραλληλογράφο.Σε άλλες εποχές θα με είχε επηρεάσει πολύ περισσότερο, αλλά τώρα… σχεδον καθόλου, σε προσωπικό επίπεδο. Με ανησύχησε όμως πολύ αυτό που έγινε σε πολιτικό επίπεδο, καθαρά.

        [2] Δεν έχω και ακριβώς… τις δικές σου πολιτικές συντεταγμένες, που θα μου επέτρεπαν να τους δαιμονοποιήσω συλλήβδην και να το ξεχάσω.
        Αυτή τη στιγμή όμως που μιλάμε, η «αγέλη των 5-7 ατόμων» προκαλεί προβλήματα και στον αγαπητό ομοϊδεάτη μου Γαλαξιάρχη. Πιο πολύ από ό,τι έγινε εκεί με στενοχωρεί η διόλου αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός ατόμου, μέλους της ίδιας αγέλης (ξέρεις ποιανού) από τους ΣΧΣ. Αν έγινε εκεί κάτι, (χωρίς να περιαυτολογώ)… θάλεγα ότι έγινε αποκλειστικά χάρις σε μένα, αλλά ελάχιστα εκτιμήθηκε! -και ναι, ΑΥΤΟ με κούρασε.

        [3] Οι αστάθμητοι παράγοντες που λες ισχύουν, αλλά στον _πυρήνα_ μιας διένεξης ελάχιστα παίζουν ρόλο (όταν οι εμπλεκόμενοι βρίσκονται σχεδόν απόλυτα μέσα στις… κοσμάρες τους -χεχε). Επίσης ελάχιστα επηρεάζουν τις λογικές πλάνες ή τις παρερμηνείες (που… και αν ακόμη τις επηρεάζουν, «το αποτέλεσμα μετράει»). Μάλιστα σε μία συγκεκριμένη διένεξη που είδες να αναλύεται εκεί, ο αστάθμητος παράγοντας ήταν… η δική μου απουσία, κάποιες ώρες (είχα πάει για κολύμπι χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο, αλλά… όταν γύρισα ήταν πολύ αργά) -χεχε.

        Ευχαριστώ πάντως θερμά που έκανες τον κόπο να τα διαβάσεις (και που δίνεις βάση στην προσπάθεια, ΑΚΟΜΗ περισσότερο).
        Η φίλη και συνεργάτιδα KnowDame αρνήθηκε να τα διαβάσει μέχρι σήμερα, αποκομίζοντας λάθος εντυπώσεις από τη διένεξη. Κι αυτό (τότε) με… καταρράκωσε.

        • Άμα μια αγέλη δημιουργεί προβλήματα σε κάποιον, να μην κάθεται. Αν κάθεται, σημαίνει του αρέσει! Υπάρχει και αυτό που ονομάζεται μαζοχισμός. Απλά. (γενικά μιλάω, συγκεκριμένα δεν ξέρω, δεν παρακολουθώ γιατί με χαλάει λέμε).
          Και στο φινάλε, αν τα αισθήματα που εκφράζεις εσύ είναι αμοιβαία, ας έρθει στην ομάδα σας εδώ. Τα άλλα δεν τα καταλαβαίνω. Κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη χωρίς λόγο.

          • Οχι, μάη ντήαρ κ.κ.
            Διαφωνώ για πολλούς λόγους, που θα εξηγήσω (παρόλο που έχω δουλειά σήμερα).

            1. Αμα μια μικρή αγέλη κυριαρχεί σε ένα ευρύτερο χώρο, καπελλώνοντας μία πλειοψηφία, την οποία επηρεάζει σε τέτοιο βαθμό ώστε να σωπαίνει μπροστά της (αν όχι να υπακούει), τότε (εφόσον η αγέλη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πλειοψηφία) θα πρέπει να αρχίσει μεθοδική κριτική ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. Κατά προτίμηση από 2, 3 ή περισσότερα άτομα, γιατί στο διαδίκτυο ο ένας και μοναδικός είναι πολύ ευάλωτος σε δαιμονοποιήσεις και συμβολικούς κανιβαλισμούς, ή και… εξορίες.

            2. Σιγά μην είναι ο Γαλαξιάρχης… μαζοχιστής. Τους μαζοχιστές τους «τρώει για μπρεκφαστ». Επεσες ΠΟΛΥ έξω.

            3,

            Και στο φινάλε, αν τα αισθήματα που εκφράζεις εσύ είναι αμοιβαία, ας έρθει στην ομάδα σας εδώ. Τα άλλα δεν τα καταλαβαίνω.

            ΑΚΥΡΟΝ. Κατ’ αρχάς ο Γαλαξιάρχης είναι ΙΔΡΥΤΙΚΟ μέλος του Παραλληλογράφου (από ό,τι γνωρίζω). Γιατί να φύγει (και να… ενισχύσει την αγέλη που διαμορφώθηκε πολύ αργότερα)? Αλλωστε… μια χαρά τα βγάζει πέρα μέχρι τώρα.
            Δεύτερον, ο Παραλληλογράφος είναι ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ blog με ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ αναγνωσιμότητα από το δικό μας. ΓΙΑΤΙ να εγκαταλειφθεί αυτός ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ Πληροφορικού Πολέμου? (διότι ΑΥΤΟ ζούμε τώρα)…

            Κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη χωρίς λόγο.

            OXI. Η ζωή είναι ακόμη πιο πολύπλοκη από όσο ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ. Οφείλουμε να την απλουστεύουμε βέβαια, κρατώντας τα ουσιώδη, αλλά σε ΚΑΜΙΑ απολύτως περίπτωση με φυγή, ή με «στρουθοκαμηλισμό».

  5. Μερικές πρόχειρες σημειώσεις για όσα έγιναν χθες.
    ΑΝ τις μεταφέρει πάααλι αλλού για να προκαλέσει καυγά ο αλήτης no11888 θα γίνει άμεση διαμαρτυρία στη διαχειρίστρια των ΣΧΣ και κάποιες άλλες ενέργειες… (πάντως δεν θα με ενοχλούσε μια τέτοια μεταφορά, αυτή-καθ-εαυτή).

    Το «αγελαίο συστατικό» στην ψυχοσύνθεση και τη συμπεριφορά των ανθρώπων είναι παρόν παντού και στον καθένα.
    Μόνο μετά από πολύ μεγάλη εξατομίκευση το αποβάλλει (ή το ελέγχει) κανείς.

    Ποιο είναι το θεμελιώδες «αγελαίο γονίδιο» λοιπόν? Αποσταγμένο στο πιο απλό του στοιχείο, είναι η μεροληψία που προέρχεται από ταύτιση με ομάδες ή συλλογικότητες
    (όχι απαραίτητα στηριγμένη σε πραγματικές σχέσεις, αλλά φαντασιακά).

    Στην περίπτωση του επισκέπτη «no2avatars» στη συζήτηση χθες, δημιουργήθηκε πολύς ντόρος για το τίποτα, εφόσον…
    1) ο ίδιος παραδέχτηκε, στο τέλος, ότι δεν είχε διαβάσει σωστά ΤΙ έγινε, διότι δεν είχε δει το λινκ στην «πρώτη αιτία» (όπως και ο Παύλος- εκείνος στο σχόλιο ΕΔΩ).
    2) ο ίδιος παραδέχτηκε, στο τέλος, ότι εξισώνει τις δύο πλευρές επειδή «είναι emo» (κι είμαστε εξίσου «φιλαράκια του»). Ε, σόρυ, αλλά ΔΕΝ είμαστε.

    Η αγελαία ταύτιση με τους emo ωφέλησε μόνο τη _μία_ πλευρά, δηλαδή εκείνον που δήλωσε πως ήταν «emo» (τον no11888).

    («στην άδικη μοιρασιά ο θεός ζημιώνεται» -Ελύτης)

    Ορίστε το σχόλιο, όπου τα λέει αυτά (και πολλά άλλα). Αν το ερμήνευσα άδικα, ας… το πει κάποιος.
    http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2011/10/10/1-161/comment-page-1/#comment-78438

    επειδει το λοτο και το προτο μαζι ξεκιναω
    @Omadeon
    εχεις ενα προβλημα με τους συνδεσμους
    τι μια δινεις για τον 11888 αλλα
    απο κατω βαζεις οδηγιες αναγνωσεις (διαβαστε απο κατω)
    δες τις ειδα τις οδηγιες ο μαλακας του εδωσα δικιο διαβαζωντας απ την αρχη
    τωρα ειδα δινεις για μενα
    και το μονο που κολαει ειναι
    “είμαι κυπριον αδελφο και την φωτιαν εμεις την σβηνουμε με αντιπυρα και οτι μεινει σε θρακα…”
    (που το γραψε ο χειριστης μου και οχι εγω.)
    εγω ειμαι emo και θεωρώ φιλαρα εσένα και φιλαρακι τον αλλο
    τι φταιω αν δεν πηγε στο συνεδριο και δεν του ειπανε Τουρκογλου τον Μπενιτο για να βγει ο ΓΑΠ;
    […]

    (μετά λέει κι άλλα πράματα, άσχετα με τα [1], [2]).

    Βασικά δεν θέλω να προκαλέσω αναζωπύρωση ενοχλητικών off-topic σχολίων σε εκείνη τη συζήτηση, ούτε και να αμφισβητήσω την ειλικρίνεια του no2avatars (που γράφει ακόμη πιο αυθόρμητα από μένα), αλλά… έχει μεγάλα λάθη εδώ.

    Π.χ. η δήλωση «εχεις ενα προβλημα με τους συνδεσμους» είναι ΠΡΟΒΟΛΗ.
    Μόνο εκείνος έχει πρόβλημα να ακολουθήσει συνδέσμους και μπερδεύεται διαβάζοντας τα υπόλοιπα.
    Δηλαδή… όχι μόνο text-comprehension problem αλλά ΚΑΙ προβολή (δικού του) προβλήματος στον άλλο.

    Επίσης η παραδοχή του λάθους του, ΔΕΝ τον έκανε να σταματήσει την «εξίσωση των δύο πλευρών» (ενώ θάπρεπε).
    Γιατί? Μα… γιατί δηλώνει πως είναι «emo»:

    Το «εγω ειμαι emo και θεωρώ φιλαρα εσένα και φιλαρακι τον αλλο» είναι θεμελιώδες λάθος των… emo, τους οποίους δεν συμπαθώ καθόλου, διότι νομίζουν ότι μπορούν να… «κάνουν έρωτα» ΚΑΙ με τους φασίστες,
    …όπως ο ίδιος ξεκαθαρίζει στο τέλος, λέγοντας (σαν «ιδεολογικό ρεζουμέ των emo», άθελά του)

    ελα καυλιάρη μου Περίανδρε, ελα να σε ρουφήξω…

    (όπου -αν δεν το ξέρετε- ο Περίανδρος είναι γνωστός εγκληματίας της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκε)

    UPDATE: Το ότι ο no1188 δήλωσε ΚΑΙ αυτός πως «ήταν emo» κάποτε, έχει οπωσδήποτε μεγάλη σχέση με την αλλοπρόσαλλη, προδοτική (σε συντρόφους) συμπεριφορά του. ΔΕΝ μπορείς να γίνεις… κομμουνιστής ή αντι-εθνικιστής εύκολα, από τη μία μέρα στην άλλη, αν ήσουν προηγουμένως «emo». Η θολούρα και η ιδεολογική σύγχιση, καθώς και πολλά… γνωστά ελαττώματα (δείτε το λήμμα πιο κάτω) των «emo», ΔΕΝ φεύγουν εύκολα. Ακόμη λιγότερο συνδυάζονται με δογματικές αριστερές πεποιθήσεις. Η τάση για «συγχώρεση των φασιστών» και «αγάπη για όλους» μεταλλάσσεται βέβαια σε μίσος, προσπάθεια να συκοφαντηθούν οι άλλοι σαν φασίστες (μέσω άρνησης / προβολής), κ.ο.κ.

    Η πλάκα είναι ότι η ΑΠΟΛΥΤΗ ειλικρίνεια του «no2avatars» αφοπλίζει (ακόμη κι εμένα στη συζήτηση) αλλά πέρασε μουλωχτό το ιδεολόγημα του «όλοι έχουν εξίσου δίκιο»
    ( σε ακραία μορφή, μέχρι και του σημείου «έρωτα» και για φασίστες ακόμη…)
    Επομένως όχι μόνο μεροληψία υπέρ του άλλου emo (11888) αλλά και υιοθέτηση των χειρότερων χαρακτηριστικών που έχουν οι «emo».

    ΟΛΑ αυτά, τα περί «emo»:είναι βέβαια… τελειωμένη ιστορία, διεθνώς, αν δείτε π.χ. αυτό:

    ( και το καυστικό χιουμοριστικό λήμμα εδώ: http://encyclopediadramatica.ch/Emo )

    ………………………..

    Στο τελευταίο του σχόλιο, στην τελευταία γραμμή, επιβεβαιώνει πρακτικά και όσα είχα πει θεωρητικά, για τις νέες τακτικές «ταυτοτήτων προσομοίωσης»:

    @Φιλελεύθερος Διανοητής
    να σε πω
    η blogspot σου δειχνει ip των σχολιαστων σου;
    θες να γινω η φιλιπινεζα σου και να με κανεις μελος σσσσου;
    ειμαι το ποιο εξυπνο avatar που εχεις συναντησει
    πολυξερο, πολυφερνω και πολυγερνω τωρα τελευταια σε αυτό που κανεις.

    AvatarKiller

    Σκότωσε το Avatar που κρύβεις μέσα σου! (εσυ μη το σκοτωσεις ποτε. πολυ πετιχυμενο)

    http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2011/10/10/1-161/#comment-78440

    Μόνο που… τέτοιες ανορθόδοξες τακτικές δεν λειτουργούν πάντα, ή σε όλους τους χώρους διαλόγου. Και επιπλέον δεν αναιρούν την αναγκαιότητα της ανάλυσης, του ορθολογισμού κλπ. της σοβαρής κριτικής (που δεν έγινε ακόμη).

  6. Βλεπω μετα τους παραλληλογραφους και οι ΣΧΣ καταντησαν αγελη.Το ποιος ειναι μουνοπανο και ποιος χιτλερικο εμο θα σου το δωσω συντομα να το φας αμασητο πανιβλακα.

    • Βλεπω μετα τους παραλληλογραφους και οι ΣΧΣ καταντησαν αγελη.

      Τρανή απόδειξη ότι (σαν κανόνα) δεν κατανοείς σωστά αυτά που λέει ο άλλος…
      …αλλά ΚΑΙ ότι συχνά το κάνεις επίτηδες, για να συκοφαντείς.

      Ακου να δεις κωλόπαιδο, πού’ σαι και νιούμπης αλλά… απίστευτα θρασύς και αλητήριος:

      Εχω αντιμετωπίσει με επιτυχία ΠΟΛΥ χειρότερα μουνόπανα και φασίστες από σένα.
      (Αν δεν το πιστεύεις, μέσ’στην αλαζονεία σου, διάβασε προσεκτικά και το σχόλιο του Ολογιστή, λίγο πιο πριν).

      • Α, και _ποτέ_ δεν είπα ότι «ο Παραλληλογράφος είναι αγέλη».

        Είπα επί λέξει, ότι «μια ομάδα 5-7 ατόμων σχημάτισαν αγέλη στον Παραλληλογράφο».

        (Το ότι αυτό επηρεάζει αρνητικά τη συνολική «ατμόσφαιρα» είναι ηλίου φαεινότερο. Ακόμη κι εμένα επηρέασε…)

        Επίσης είναι προφανές ότι «αγέλη» δεν συνιστά κλίκα ή οργανωμένη ομάδα, αλλά έναν αριθμό ατόμων που (για κάποιους λόγους) αφήνουν το «αγελαίο συστατικό» του χαρακτήρα τους να κυριαρχήσει μέσα τους και ανάμεσά τους.

        Φεύγω τώρα…

    • Υ.Γ. Είσαι και αξιολύπητα ηλίθιος βέβαια.

      Φεύγω για δουλειές αλλά… ΔΕΝ κλείνω τα σχόλια. Ισα-ίσα τα άφησα ανοιχτά ΚΑΙ για σένα.

      Ο,τι και να γράψεις, άλλωστε, θα είναι εις βάρος σου γιατί σίγουρα θα τα σκατώσεις, με τη μανία σου να λασπολογείς.

      Οπότε… be my guest, have a shit (on your own self). :mrgreen:

    • Συνάδελφε, το ότι παλιότερα ήσουν emo δε βοηθά να σε πάρει κανείς στα σοβαρά, αυτό πρέπει να το παραδεχτείς. Επίσης, σου έχω πει κι από τηλεφώνου και από κοντά να μη χάνεις την ψυχραιμία σου με τον πουστραδεώνα και το άλλο το τσουτσέκι τον Αιρετικό. Δεν είσαι ακόμα αρκετά έμπειρος για να παίζεις στα άκρα. Τόσο καιρό που απλά διαστρέβλωνες τα λεγόμενά τους έκανες πολύ πετυχημένη δουλειά κι όλοι στην υπηρεσία ήμασταν περήφανοι για σένα. Μην το χαλάς τώρα!

  7. Για να είμαι ακριβής, no11888 είχε δηλώσει σε κάποια συζήτηση σε blog ότι παλαιότερα ήταν emo αλλά… δεν είναι πια (και έκοψε και το τσουλούφι). Ετσι προέκυψε η σύνδεση που ανάλυσα. Ο no2avatars αρχικά δήλωσε emo αλλά στο τέλος είπε ότι δεν είναι. Επίσης ο no11888 αρνήθηκε ότι είναι emo στο τέλος της (νέας) συζήτησης, προβάλλοντας σαν επιχείρημα την ηλικία του.

    OK, να το δεχτώ ότι δεν είναι emo πια ο ένας κι ότι ο άλλος απλώς δημιούργησε μια περσόνα που στην πραγματικότητα δεν είναι. Τότε…
    ΓΙΑΤΙ τη δημιούργησε? Μήπως γιατί ήξερε ΗΔΗ, ότι ο no11888 είχε κάνει τη δήλωση που ανάφερα κι ήθελε να τον στηρίξει?
    (Δεν το ξέρω, κανείς δεν ξέρει… αλλά είναι πολύ πιθανό).

    Εν πάσει περιπτώσει, ακόμη κι έτσι:
    -Δεν εξέφρασε, ο no2avatars, μέσω αυτής της περσόνας, κάποια πράματα που ισχύουν, έτσι κι αλλιώς?

    Η «προσομοίωση emo» που υποδυόταν ήταν συνεπής με άλλα συστατικά της ταυτότητας emo, όπως τα ανέλυσα.
    Οπότε, ακόμη κι έτσι, δεν αλλάζει ουσιαστικά η ανάλυση.

    Αλλωστε το κύριο πρόβλημα που ανέλυσα ήταν πολύ γενικότερο.
    Διότι, είτε emo, είτε όχι, η τάση για προ-αποφασισμένη εξίσωση των δύο πλευρών (ως προς το άδικο) ήταν υπαρκτή,
    παρά τις πολύ καλές προθέσεις του, την ειλικρίνεια του, κλπ.

    Αυτό του είπα, του ανθρώπου αυτού, στο τέλος… και σώπασε.
    Ελπίζω να μην τον αποθάρρυνα, γιατί η ειλικρίνεια είναι πάντα πολύτιμη.
    Εφόσον υπάρχει ειλικρίνεια, υπάρχει και ικανότητα για εξέλιξη και αυτοκριτική
    (που για τον 11888 χλωμό το βλέπω να υπάρξει…)

  8. Φιλελευθερε δονητη ,συναδελφο με ανεβαζεις συναδελφο με κατεβαζεις,αλλα τα καβουρια αλωνιζουν στις πασοκοτσεπες σου.Δωσε και κανενα μεροκαματο στον πτωχο.Αληθεια τι κανει η Μιραντα Ξαφα;Εγινε σα φακλανα εμαθα απο την πολυ τη μασα.

    Βλακοντεονα το μυαλο εχει πηξει απο το πολυ το διαδικτυο;Περασε καθολου απο το φτωχο το μυαλουδακι σου η περιπτωση να εχει αρχισει να διαπιστωνει ο κοσμος οτι εισαι ενας ακομα μαλακας και τιποτα παραπανω;

    • @no11888
      Και ΠΟΥ το ξέρεις εσύ ρε αλήτη (που έχεις μανία να μειώνεις τους άλλους),
      ότι… θεωρώ τον εαυτό μου «κάτι παραπάνω»;

      Αλλοι (ελάχιστοι) μπορεί να με θεωρούν, αλλά στ’ αρχίδια μου ΤΙ θεωρεί «ο κόσμος».
      Διότι υπάρχουν σ’ αυτό τον κόσμο ΣΙΓΟΥΡΑ αμέτρητοι άλλοι καλύτεροί μου (κι από αυτούς μαθαίνω).

      Το διαδίκτυο ποτέ δεν με κούρασε. Βούτα στη θάλασσα το χειμώνα να ξελαμπικάρεις. ΕΣΥ τάχεις παίξει μάλλον.

      Υ.Γ. Αν και οφείλω να παραδεχτώ ότι κάποιοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ με κούρασαν.

    • Για ένα λεπτό συνάδελφε! ΟΚ, καλά κάνεις στον πουστραδεώνα και τον περιποιήσε όπως του αξίζει, αλλά αυτά για «μεροκάματο στον πτωχό» δε στέκουν! Χτες δεν πληρωθήκαμε από την υπηρεσία και οι δυο; Τι τα έκανες τα λεφτά κιόλας; Ξανάρχισες τις κακές σου συνήθειες που είχαν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του προϊσταμένου για τις προκαταβολές μισθών που ζήταγες συνέχεια κι είχες εκτεθεί; Αν θυμάσαι, μια φορά σε είχα καλύψει εγώ για να μη ζχητήσεις για πολλοστή φορά προκαταβολή και πάρουν ανάποδες. Κάτσε δηλαδή, μη γινόμαστε κι αχάριστοι! Οι μισθοί μας έτσι κι αλλιώς είναι ιδιαίτερα καλοί και, αν τους δημοσιοποιήσει κανένας, θα μας πάρουν με τις πέτρες που λέει κι ο πρωθυπουργός! Και τότε θα χρειαστεί να δουλεύουμε υπερωρίες για να αντιστρέψουμε το εναντίον μας κλίμα!

  9. kk@ καλη η προσπαθεια να πεισεις τον βλαμμενο να βγει εξω απο σπιτι,να μυρισει τον αερα,να ακουσει τα πουλακια,να ανακατευτει στο πληθος,να αγορασει ενα κουλουρι και να ταισει τα περιστερια,αλλα οπως βλεπεις εχεις τρακαρει σε τοιχο.

    • @no11888
      Είσαι ηλίθιος, άσχετος με το διαδίκτυο, κρυπτο-λουδίτης κόπανος.

      Επίσης είσαι ΣΚΕΤΟ μουνόπανο. Διότι αυτό που είπες δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με όσα έλεγε ή πρότεινε η κ.κ.
      αλλά (όπως κάθε ηλίθιος που θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις, ή και κάθε… Defamation Engineer) έγραψες ένα σχόλιο που όποιος το διαβάσει θα μπερδευτεί με τη διαστρέβλωση των προηγούμενων (τα οποία ίσως και να ΜΗ διαβάσει, ή να τα δει προκατειλημένα).

      Επίσης… ρε βλάκα ΦΑΕ στη μάπα τη διοξίνη του Κέντρου (ή της Αθήνας) όπου ζεις, γιατί εγώ σε λίγο θα πάω για μπάνιο (πολύ ευκολότερα εκεί που μένω).

      Και δεν με εκνευρίζει τόσο η επίθεσή σου σε μένα, όσο οι δυνατότητές σου να χαλάς σχεδόν τα πάντα.

      Είσαι «χρήσιμος ηλίθιος» ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΣ με «πράκτορα»…
      (ΟΤΕ/COSMOTE, Deutsche Telecom: Call 11888 !!! 🙂 )
      Επιστρέφω σε κάτι δουλειές και φεύγω για μπανάκι.

      Υ.Γ. Μάλλον απάντησες σε ΑΥΤΟ ΕΔΩ το σχόλιο (ή σε προηγούμενο του ιδίου «δέντρου»).
      https://omadeon.wordpress.com/2011/10/07/kouselas-scandal/#comment-62911
      (και το να ΜΗ βρεθεί το ΑΚΡΙΒΕΣ σχόλιο, όπου αναφέρεσαι, σε συμφέρει βέβαια… κουτοπόνηρε βλάκα).

  10. Εγω σε χωριο μενω και δεν ξερω απο διoξινη του κεντρου και απο δεντρο σχολιων.Που θα πας για μπανιο με τετοιο κρυο;Χειμερινος κολυμβητης εισαι;Ελπιζω η κρυα θαλασσα να βοηθησει μερικα κυτταρα του εγκεφαλου σου να δουν τον κοσμο με αλλο ματι.
    Α να μη ξεχασω.Τρεχει και μια ωραια προσφορα conn-x at work.Ενδιαφερεσαι;

    • Σόρυ, νόμιζα ότι είχες πει δημόσια πως μένεις κέντρο…
      Και… άργησα, το νερό με περιμένει (είναι ακόμη ζεστό, ΒΛΑΚΑ).

      Που θα πας για μπανιο με τετοιο κρυο;Χειμερινος κολυμβητης εισαι;

      Μόλις απέδειξες ότι
      [1] είτε ΔΕΝ διαβάζεις ορισμένα σημαντικά σχόλια (όπου αυτό ΗΔΗ αναφέρθηκε ΜΑΖΙ με σύνδεσμο)
      [2] είτε ΥΠΟΚΡΙΝΕΣΑΙ ότι δεν τα διάβασες, για να συνεχίσεις να λασπολογείς και να διαστρεβλώνεις τον ΙΔΙΟ το διάλογο που έγινε… μπροστά στα μάτια όλων μας.
      Με άλλα λόγια, είσαι «Disinformation Agent», (κατά τη γνώμη μου ακούσιος, ίσως διότι… στο χωριό όπου μεγάλωσες, άρχισες να λες ψέματα ΠΟΛΥ μικρός, στο καφενείο του χωριού, κι από τότε ίσως σου έγινε παθολογική συνήθεια).

      Τα κύτταρα του εγκεφάλου μου να πάψεις να τα τσιγκλάς, γιατί θα σου βγεί σε ΠΟΛΥ κακό.
      Believe me. 😈

      Επίσης δεν δίνεις καμία σημασία στην επισήμανση και ΑΠΟΔΕΙΞΗ των προηγούμενων ψεμάτων και / ή των συστηματικών διαστρεβλώσεων, που διαπράττεις. Οπότε (για βιαστικούς)…

      1) δίνω ξανα λινκ στο σχόλιό σου εδώ
      https://omadeon.wordpress.com/2011/10/07/kouselas-scandal/#comment-62919

      2) ….στην απάντησή μου
      https://omadeon.wordpress.com/2011/10/07/kouselas-scandal/#comment-62920

      3) …στο σχόλιο όπου ΔΗΘΕΝ απαντούσες)
      https://omadeon.wordpress.com/2011/10/07/kouselas-scandal/#comment-62911

      (γιατί τα δίνω? Μα… διότι αν… «φυτρώσουν» πολλά «κλαδιά» στο δέντρο, αυτή η πληροφορία δύσκολα θα ξαναβρεθεί και πολύς κόσμος δεν θα κάνει κόπο να την ξαναβρεί. Γι’ αυτό και πρέπει να φτιαχτεί ΕΙΔΙΚΟ λογισμικό όπου τέτοια επικέντρωση σε αυτοτελές τμήμα σχολίων πρέπει να γίνεται ορατή αμέσως ή και ημι-αυτομάτως. ΜΟΝΟ έτσι θα απολυμανθεί το διαδίκτυο από… ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ σαν κι εσένα. ΟΧΙ με λογοκρισία, ΑΝΟΗΤΕ).

  11. Σου οφειλω ενα μεγαλο ευχαριστω παντως για την ψυχαγωγια που μου παρεχεις το τελευταιο διαστημα.

    • Παρακαλώ, παρακαλώ…

      ΕΓΩ να δεις… :mrgreen:

      Το… τερπνόν μετά του ωφελίμου.
      Στο τέλος θα σε προσλάβουμε για μασκώτ… κατασκευής ειδικού λογισμικού.
      8)
      (θα πληρώνουμε σε ΦΑΠΕΣ όμως, γιατί οι δραχμές θα γίνουν… πληθωρικές ως τότε)

      • Εσύ κοπροδεών θυμήσου τι σας κάναμε το 2009 εσένα και του πούστη του Αιρετικού. Η υπηρεσία δεν ξεχνά και καλά θα κάνεις κι εσύ κι η άλλη η κότα να μην το ξεχνάς. Ξέρουμε τα πάντα για σας και δεν το έχουμε σε τίποτα να σας κανονίσουμε όπως πρέπει. Ήδη ένιωσες στο πετσί σου ένα πολύ μικρό δείγμα του τι μπορούμε να κάνουμε σε κάποιον που προσπαθεί να χαλάσει τα σχέδιά μας. Κόψε λοιπόν τα ηλίθια βιντεάκια, κλείσε και το κωλομπλόγκ σου γιατί δε θες να μάθεις τι είμαστε ικανοί να κάνουμε.

        • Φιλελευθερε δονητη γιατι δεν πας στο διαολο;Αν εχεις δυσκολια στο να ξεκουμπιστεις , μπορω να σου δωσω συμβουλες για μια ανωδυνη αυτοκτονια σαν καλο εμο που ειμαι.

          • Συνάδελφε, με συγχωρείς αλλά τα θέλει πια ο πισινός σου! Μας είχαν δώσει σαφέστατες οδηγίες στην υπηρεσία:

            «Ό,τι και αν γίνει, ΠΟΤΕ μη χάνετε την ψυχραιμία σας. Δουλειά σας είναι να εξοργίσετε το θύμα σας και να το κάνετε να βρίσει και να χάσει το δίκιο του.»

            «Δε θα βρίζετε εμφανώς το θύμα σας ΠΟΤΕ. Στο ίντερνετ, οι αναγνώστες έχουν μνήμη πολύ μικρης διάρκειας και δε θυμούνται την πλάγια προσβολή που ρίξατε εσείς, αλλά τη βρισιά που εγραψε αυτος που συκοφαντήσατε.»

            «Να χρησιμοποιητε μεμονωμενα αποσπάσματα αρθρων και σχολίων του θύματος σας για να τα διαστρεβλωσετε και να τον σπιλωσετε.»

            «Να θυμάστε ότι δεν είστε εσείς που πρέπει να αποδείξετε αυτά που λέτε, αλλά ο άλλος πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας και να φροντίζετε συνεχώς να τον φέρνετε σε τέτοια θέση.»

            Εδώ και λίγες μέρες, ενώ τα πήγαινες πολύ καλά κι εφάρμοζες τα παντα κατα γράμμα, έχεις αρχισει να χάνεις την ψυχραιμια σου. Τηρούσες τις οδηγίες του υπευθύνου του κλιμακίου κατά γράμμα. Τώρα έχεις ακυρωσει τόση σκληρη δουλειά που καναμε τρια χρόνια τωρα. Κλοτσησες την καρδαρα με το γαλα. Κυριολεκτικά. Και δεν είναι η πρώτη φορα, τα εχεις ξανακάνει κι αλλη φορα που εγραφες με άλλο ψευδωνυμο.

            Ακόμα και το τάιμινγκ που διαλεγεςι για διαφορα σχολια καταληγει να γινει μπουμεραγκ. Θα εκμεταλευτει ο κοπροδεών το ότι εισαι υπερ του ευρώ και κατα της εξοδου από αυτό και θα σε κανει με τα κρεμυδάκια. Θα σε χαρακτηρίσει ανοιχτά πρακτορα και τότε θα εκτεθείς ανεπανόρθωτα. Καταστρέφεις την αποστολή μας. Όλοι οι υπόλοιποι στο κλιμάκιο είναι έξω φρενών μαζί σου και πρώτος και καλύτερος ο προϊστάμενος!

            ΚΑκομοίρη, σε περιμένει εφεδρεία και τοτε θα χασεις και την πολυ καλή αμοιβή που παιρνεις τόσο καιρό και δε μπορώ να καταλάβω πού στα κομματια τη σπαταλάς κι έχεις τρελανει την υπηρεσία να ζητας προκαταβολες. Αν συνεχίσεις έτσι, εγώ δε σε ξαναδανείζω. Κι αν σε πετάξουν πυξ λαξ από την υπηρεσία, δε θα σε στηρίξω. Κουράστηκα να σε καλύπτω στις μαλακίες σου. Ούτε φιλίες πια ουτε τίποτα. Κι ας είσαι μπατζανάκης μου, αυτή τη φορά τέρμα. Κατέστρεψες τη σκληρη δουλεια δεκαπέντε ατόμων με τις βλακείες σου.

            Κι άμα διαρρεύσει το ονοματάκι σου και η διεύθυνσή σου σε τίποτα αναρχικούς ή σε βγάλουν πρώτη μουρη στο ιντιμιντια, μην περιμενεις απο μενα να στειλω τίποτα δικους μας να σε βοηθήσουν όπως έκανα για τον άλλο. Εκεινού του πήραν την ταυτότητα σε διαδήλωση χωρίς να φταίει και δεν είχε δωσει ΠΟΤΕ δικαιώματα, εσύ τα κάνεις μπουρδέλο μόνος σου και καταστρέφεις ολόκληρη επιχείρηση της υπηρεσίας, ενώ ξέρεις ότι έχεις πολύ λερωμένη τη φωλιά σου.

            Σου χτύπησα καμπανάκια. Στα είπα και στα μπλογκ. Στα είπα και απο τηλεφώνου. Στα είπα και από κοντά στη δουλειά. Μυαλό δε βάζεις. Ε, άμα σε περιλάβουν όταν ξεσηκωθούν, εγώ δε θα σε βοηθήσω. Σε βαρέθηκα. Κι αύριο που θα έρθεις στην υπηρεσία κοίτα να έχεις μερικές χάρτινες κούτες και το πορτμπαγκαζ του αμαξιού σου άδειο.

  12. Ομαδεόν, που είσαι; Έχεις πάει διακοπές διαρκείας ΧΩΡΙΣ LAPTOP;;;; Καλό αυτό!!! Αλλά … ταυτόχρονα… μας λείπεις 🙂

    • Γειά σου κ.κ.
      Ευχαριστώ που με… θυμάσαι πάντα.

      Είχα κάτι δουλειές και επίσης… έφτιαξα ένα νέο βίντεο (πρώτη μούρη στο κανάλι μου). Σκέφτομαι να μη το βάλω σε σχόλιο αλλά σε νέα ανάρτηση.

  13. Το είδα το βιντεάκι σου το καινούργιο, και λέω, α, πήρε και το Laptop μαζί του τελικά!

    Πολύ ωραίο, θα έγραφα και σχόλιο εκεί, αλλά δεν βρίσκω πού 🙂 🙂

    Δεν μπυράζει (ομαδεόν’ s way)! Το γράφω εδώ.

Σχολιάστε