10 χρόνια στο facebook, τόση… δημοσιο-καφρίλα δεν είδα, όση υπέστη η Αλίκη Παπαχελά!

Σήμερα το facebook με ειδοποίησε ότι συμπλήρωσα 10 χρόνια εκεί. Το«ευχαρίστησα» δεόντως! 😉 Το facebook κατάντησε Μαύρη Τρύπα που ρουφάει όλα όσα γράφουμε και τα κρύβει από όλο το υπόλοιπο διαδίκτυο. Αν δεν ήταν μονοπώλιο όπου μπήκαν όλοι, θά’χα(με) φύγει προ πολλού. Για τα χάλια του facebook θα επανέλθω αναλυτικότερα.

Περί Αλίκης Παπαχελά και City Plaza:

Αν δεν ξέρετε τίποτα για την υπόθεση Σίτυ Πλάζα, καλή εισαγωγή θεωρώ το εξής αρκετά αντικειμενικό άρθρο. Δεν έχει σημασία το ότι φιλοξενήθηκε στη δεξιά «Καθημερινή». Οι εφημερίδες επιτρέπουν τέτοιες εξαιρέσεις για να μη χάσουν κοινό: Τα γκρίζα σημεία της κατάληψης του City Plaza

2017-12-12_13-11-55

Το Μάιο 2017, έκπληκτος βρήκα στο google street view ότι επίσημοι ιδιοκτήτες του City Plaza είναι οι… καταληψίες, με το δικό τους site και τηλέφωνο για… κρατήσεις θέσεων! Επίσης προσέξτε το τμήμα της φωτό πάνω αριστερά, είναι ψευδέστατο, συγκρινόμενο με την πραγματική όψη του ξενοδοχείου σήμερα (κλικ για μεγέθυνση):

18485875_10154736394243348_6176514179997955700_n

Αυτή η περίεργη ανακάλυψη με προβλημάτισε, αλλά… το μυστήριο λύθηκε στα σχόλια της συζήτησης εδώ (που δυστυχώς αν δεν είστε μέλη του fb δεν τη βλέπετε, τώρα πια. Γι αυτό το θέμα, θα επανέλθω…)


No Ms. Angela Davis, City Plaza is NOT the community we(you) imagine! (δημοσιο-καφρίλες εναντίον Αλίκης Παπαχελά)

(αναδημοσίευση από άλλο blog μου, με προσθήκες στο τέλος)

Εδώ και καιρό έχει εξαπλωθεί και διεθνώς η εκστρατεία παρα-πληροφόρησης για το City Plaza, που κρύβει πολλά απαράδεκτα. Διεθνείς προσωπικότητες όπως ο φιλόσοφος Alain Badiou, ο μουσικός Manu Chao, η συγγραφέας Angela Davis, κ.ά. προσκαλούνται εν ονόματι της «αλληλεγγύης» στο City Plaza και… παραμυθιάζονται από τους επαγγελματίες «προσφυγο-πατέρες» καταταπητές του χωρίς (απαραίτητα) να ξέρουν ποιοί ακριβώς προβάλλουν και εκμεταλλεύονται την «αλληλεγγύη» τους (σε μια υπόθεση που θυμίζει «χωριά Ποτέμκιν»). Την απάτη αυτή διαιωνίζουν και έλληνες δημοσιοκάφροι συριζέικων ΜΜΕ (όπως το left.gr και η Εφ.Συν) όχι μόνο για να εξαπλώσουν τα ψέμματα των σιτι-πλαζιστών, αλλά και για να φιμώσουν τη μαρτυρία του μεγαλύτερου θύματός  τους, της Αλίκης Παπαχελά («μεγαλύτερου» διότι θύματα είναι και οι πρόσφυγες).

Σ’ αυτή τη διεθνή εκστρατεία αλητείας και ψεύδους πρωταγωνιστεί (και τρίβει τα χέρια της) η περιβόητη διεθνώς για την αδιαφάνειά της γερμανική ΜΚΟ «Medico», που βρίσκεται πίσω από την καταπάτηση (κι από δικό της τραπεζικό λογαριασμό… «τρώνε» οι επαγγελματίες καταπατητές).

Μία πρόσφατη δημόσια ανάρτηση στο facebook για το ίδιο θέμα σβήστηκε αργότερα, από το προφίλ κάποιας «δημοσιογράφου», διότι τα σχόλια της Αλίκης Παπαχελά (μεταξύ άλλων) έθιξαν στοιχεία «ταμπού» (=που δεν συμφέρουν στους προσφυγο-πατέρες καταπατητές). Για κακή τύχη της «δημοσιογράφου», το δημόσιο ποστ της σώθηκε, μαζί με τα σχόλια. Το παραθέτω πιο κάτω. Η ανάρτηση είναι άκρως παραπλανητική και συνιστά δωρεάν διαφήμιση στους εκμεταλλευτές προσφύγων καταπατητές του Πλάζα. Φυσικά,  είναι δικαίωμα του κοινού να διαμαρτύρεται, όταν ακόμη και διεθνείς προσωπικότητες έχουν παραπλανηθεί τόσο οικτρά. Η αλήθεια είναι μόνο σε ορισμένα σχόλια Αξίζει λοιπόν, να διαβάσετε… τα «εξαφανισμένα» σχόλια:

ioanna_moro_2017-12-12_0-15-59

(παραλείφθηκαν 1-2 επόμενα σχόλια που δεν σώθηκαν εγκαίρως).

Αργότερα, αυτή η δημόσια ανάρτηση κατέβηκε από το facebook. Πολλά πολύτιμα σχόλια με σημαντικά στοιχεία (που κόστισαν χρόνο και κόπο για να γραφτούν)… πετάχτηκαν στα σκουπίδια (μαζί με την ανάρτηση) από τη «δημοσιογράφο», χωρίς να περιέχουν τίποτα επιλήψιμο, παρά μόνο [επαληθεύσιμα] στοιχεία δημοσίου ενδιαφέροντος και μαρτυρίες που δεν συμφέρουν την προπαγάνδα της ανάρτησης.

Δυστυχώς, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η Αλίκη Παπαχελά μπλοκαρίστηκε στο facebook από δημοσιοκάφρους, πολιτικούς και άλλα δημόσια πρόσωπα (π.χ. δείτε εδώ, όπου μπλοκαρίστηκα κι εγώ επειδή την υπερασπίστηκα), ενώ η χυδαιότητα ορισμένων δημοσίων προσώπων εναντίον της «βγάζει μάτι». Στο μεταξύ, τα ψέμματα των καταπατητών του City Plaza διαδίδονται σε όλη την υφήλιο και η αλήθεια φιμώνεται συστηματικά.

Προσωπικά, δεν είμαι διατεθειμένος να ανεχτώ δημοσιοκαφρίλες δημόσιων αναρτήσεων που σβήνονται κατά το δοκούν επειδή… δεν συμφέρουν τα σχόλια από κάτω, ούτε θεωρώ σωστό το μπλοκάρισμα στοχευμένων απλών πολιτών από δημόσια πρόσωπα (και δημοσιοκάφρους που έχουν τη δυνατότητα να εκφράζονται σε εφημερίδες, κανάλια και μεγάλα site χωρίς αντίλογο).  Γι αυτό, έσωσα τα προηγούμενα…


Εν κατακλείδι, όπως είπα και στο facebook:

2017-12-12_11-55-44

Το μπλοκάρισμα διαφωνούντων (ακόμη και δυνάμει-διαφωνούντων), όπως και το σβήσιμο δημόσιων αναρτήσεων με πονηρές σκοπιμότητες (π.χ. για να κρυφτούν αλήθειες στα σχόλια που δεν συμφέρουν) είναι δύο μεγάλες μάστιγες του facebook. Ας ξεκαθαρίσω όμως, ότι…

  • Δεν εννοώ το σβήσιμο παρενοχλήσεων χωρίς περιεχόμενο, ή άκρως υβριστικών σχολίων, που στο διαδίκτυο θεωρούνται απαράδεκτα. Επίσης δεν μιλάω για «προσωπικά» θέματα ή προφίλ. (Αν δεν σ’ αρέσει κάποιος στο fb τον κάνεις unfriend, επιτρέπεις σχόλια μόνο σε φίλους και τότε δεν μπορεί πια να σχολιάσει σε ιδιωτικά ποστ).  Μίλησα ΕΙΔΙΚΑ για δημόσια πρόσωπα, π.χ. πολιτικούς που κυβερνούν ή ζητάνε την ψήφο μας. Οι απλοί πολίτες συγχωρούνται αν κάνουν λάθη πολύ περισσότερο και φυσικά κανείς μας δεν είναι τέλειος. Αλλά αν κάποιος που ζητάει την πολιτική μας στήριξη φέρεται έτσι ΤΩΡΑ, σκεφτείτε ΠΟΣΟ αντι-δημοκρατικά θα φέρεται άμα αναλάβει εξουσίες. (Το ιδιο αυστηρά πρέπει να κρίνουμε και δημοσιοκάφρους που έχουν βήμα στα ΜΜΕ, δηλαδή εξουσία δημοσίου λόγου -χωρίς αντίλογο- έξω από το fb).

ΓΙΑ ΤΟ CITY PLAZA! ΜΙΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον Π. Λαφαζάνη…  –πρόσφατο συμβάν όπου ο αρχηγός της ΛΑΕ (παρα)φέρθηκε απαράδεκτα, αλλά στη ΛΑΕ επικράτησε ομερτά, αντί κριτικής…

City Plaza Το καλύτερο ξενοδοχείο της Ευρώπης με τους καλύτερους αλληλέγγους.Το λέει και η Lifo  (πολύ καλό άρθρο με στοιχεία, από… παρεξηγημένο και συκοφαντημένο blogger, βασισμένο σε άρθρο της Lifo)

Συνέντευξη με την Αλίκη Παπαχελά, ιδιοκτήτρια του υπό κατάληψη ξενοδοχείου City Plaza (24/4/2016)

«Η Αλίκη Παπαχελά καταγγέλει…» -Σημαντική ανάρτηση (δείτε ιδίως τη συζήτηση) στο facebook, αρχικά δημόσια, φυλαγμένη για πάντα σε archived μορφή, από την εποχή (Oct. 2016) που υπήρχε πρόσβαση σε «δημόσιες» συζητήσεις του fb, έξω από αυτό…

Κάτι παράξενα πράγματα (25/4/2016) -η άποψη ενός blog που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Π.χ.

TRASH είπε… Το παιχνίδι που παίζεται είναι πολύ καθαρό πλέον. Με πρόσχημα τους πρόσφυγες και πολιορκητικό κριό τους «αλληλέγγυους» μπορει πλέον να καταλαμβάνεται κατά βούληση, οποιοσδήποτε χώρος-οποιουδήποτε φορέα ή ιδιώτη, χωρίς να είναι κατ’ανάγκη κρατικός ή εγκαταλελειμένος. Και αυτό με την ανοχή (αν όχι και την προτροπή, της ίδιας της κυβέρνησης-του ίδιου του κράτους).
Ας θυμηθούμε την πρώτη απόπειρα στο ΕΚ Λέσβου, και ας αναρωτηθούμε τι ακριβώς νομιμοποιεί πολιτικά αυτό πανιγυράκι.

[…]

Ο Γιώργος Αλεξάτος θαυμάζει τον Τάσο Κορωνάκη και μας… μπλοκάρει στο fb!όπου αιτία του μπλοκαρίσματος ήταν (και η) στήριξη της Α. Παπαχελά.

Επίσης, αρκετοί συριζαίοι έχουν συχνά εκφράσει «αλληλεγγύη» στους καταπατητές ή/και έχθρα για την κ. Παπαχελά (-Γιατί, άραγε;) Π.χ.

18424076_10154741179188348_1028442067292008775_n

UPDATE: Περισσότερα… στραβά του facebook συζήτησα στην εξής ανάρτηση

Τελειώνω με μια δημόσια καταγγελία της αριστερής δικηγόρου Ηλέκτρας Κούτρα στο facebook, στα αγγλικά. Αφορά… τραμπουκισμούς κάποιων:

2017-12-12_12-19-10

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

περί Facebook:

Το 2011 ξεκίνησα ένα ειδικό blog (ίδιου ονόματος μ’ αυτό εδώ, αλλά αντί για όμικρον έχει στην αρχή τον αριθμό «0»). Εκεί έβαλα αντίγραφα κάποιων δημόσιων συζητήσεων του fb, αρχικά για προστασία από σβήσιμo, εκείνη την εποχή όπου… κανονικά (by default) ήταν ορατές και έξω από το facebook, οι δημόσιες συζητήσεις του.

Λίγα χρόνια αργότερα, μετά από… αφανές μουλωχτό «πραξικόπημα» του facebook, όλες οι «δημόσιες» συζητήσεις του έγιναν αόρατες σε μη-μέλη, δηλαδή κρύφτηκαν για πάντα από όλο το υπόλοιπο διαδίκτυο. Για την ακρίβεια:

[1] Κρύφτηκε για πάντα από το υπόλοιπο διαδίκτυο όλος ο «δημόσιος» διάλογος του facebook. Οι «δημόσιες» αναρτήσεις παραμένουν ορατές σε μη-μέλη, αλλά όχι τα σχόλια από κάτω. (Και είναι αυτονόητο πόσο σημαντικός είναι ο δημόσιος διάλογος για την πραγματική δημοκρατία στο διαδίκτυο). Ταυτόχρονα, όμως…

[2] κόπηκε η πρόσβαση Μηχανών Αναζήτησης στις «δημόσιες» αναρτήσεις (έστω κι αυτές τις… πετσοκομμένες, στερημένες από διάλογο) με αποτέλεσμα προ ημερών να μη μπορώ να βρω εύκολα ακόμη και δική μου παλιά ανάρτηση. (Τις αναρτήσεις άλλων… ξεχάστε τις! Τις έφαγε μαύρο σκοτάδι για πάντα, εκτός αν έχετε αποθηκεύσει κάπου τη διαδικτυακή τους διεύθυνση.)

[3] Σαν ολέθρια συνέπεια των προηγουμένων (1, 2)… για πρώτη φορά στην Ιστορία στήθηκε μηχανισμός ολοκληρωτικής τύφλωσης απλών πολιτών, στοχευμένων από εξουσίες ή δημόσια πρόσωπα, εφόσον κάθε «μπλοκάρισμά τους» στο facebook τους στερεί την πρόσβαση σε «δημόσιο» διάλογο (ή τμήμα του) που βλέπουν όλοι οι άλλοι (κάποια εκατομμύρια πολίτες).  Σημειώστε ότι «μπλοκάρισμα» σημαίνει απόκρυψη μέσα στο facebook. (Παλαιότερα, ακόμη και οι μπλοκαρισμένοι μπορούσαν να διαβάσουν τις δημόσιες συζητήσεις του fb, αν έκαναν log-out).

ΟΚ, αυτά σε γενικές γραμμές είναι τα χάλια του facebook σήμερα. Για περισσότερα δείτε εδώ. Κλείνοντας αυτή τη μικρή εισαγωγή, ιδού απλό παράδειγμα του [3] που αφορά την κ. Αλίκη Παπαχελά:

2017-12-12_11-43-31

6 comments

Σχολιάστε